Kenzas svar på Dubai-kritiken

Ser att några av er väntar på att jag ska bemöta kritiken angående Dubai. Jag vet inte riktigt vad ni vill att jag ska säga för oavsett vad jag skriver så kommer det vara fel. Jag står fast vid det jag sa innan att jag inte tror på bojkott av ett land utan jag tror att turism kan ha positiv effekt. Jag tog kontakt med Amnesty Norge efter deras kommentar på min bild för att lära mig mer och de tycker inte heller att bojkott är lösningen, de skrev att de tror att möten mellan människor från olika kulturer är viktigt för att skapa positiv förändring och de avråder inte folk från att resa till FAE eller liknande ställen.

De är däremot kritiska till att man endast visar upp en perfekt bild av ställen man reser till och inte talar om baksidan också. Det förstår jag och tar till mig kritiken. Tycker det är bra att man är kritisk till vad man ser på sociala medier, och diskussioner som dessa är också sjukt viktiga för att lära sig och kunna förändra! //Kenza

Jag vet inte vad folk hade förväntat sig för svar från Kenza efter hennes och Alexandra Brings spons-resor till Dubai men jag tvivlar på att det var detta.
Kanske trodde folk att de skulle få höra stora ord med löften om bojkotter istället för ett par rader om att Kenza varit i kontakt med norska Amnesty som inte heller tror att lösningen stavas bojkott. De vill hellre se att man även exponerar baksidan av ett land och inte glorifierar resmål med mycket kvar att önska.

Frågan är väl om det ens går att implementera baksidan av ett resmål om man samtidigt får betalt för en viss typ av marknadsföring?
Inte tusan vill @visitdubai betala för att Kenza ska exponera att Dubai är en muslimsk stat med sharialagar och straffskala därefter där de fortfarande dömer folk till döden för bland annat homosexualitet och utomäktenskapliga sexuella förbindelser. Anmäler du våldtäkt riskerar du själv att bli fängslad.
Och icke att förglömma, de lågavlönade gästarbetarna som bor på fängelseliknande anläggningar med 6-10 personer i samma rum. Deras pass är beslagtagna, man får inte åka hem utan tillstånd av sin arbetsgivare.

Jag är tveksam till om @visitdubai hade betalat för ett samarbete där en eller flera av landets mindre smickrande sidor exponeras. Att sopa dem under mattan måste väl ändå vara hela syftet med dessa spons-resor där allt som får visas upp är härliga, lyxiga Dubai, där det inte finns tillstymmelse till orättvisor?

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Läste Fb-tråden om dig och är så besviken. Fått en helt annan bild av dig.

      Buhu stackars dig, läs en annan blogg då, fb är kända för att skriva så vänligt om folk så finns nog massor andra

      LOL.

      Vad är det som skrivs där som gör dig ”såååå besviken” ?
      Allt på Fb är ju sant? eller?? harkel harkel.

      Är det du Cissi, som nu startar operation smutskastning?

        Alldeles säkert.

        Släpp detta nu. Så trött argumentation.

          I alla andra fall när någon kör ”heeej [valfritt namn]” är jag böjd att hålla med. I detta fallet är det det väldigt troligt att det faktiskt är Cissi.

            Ja, exemplet du precis nämnde är värst ?

            Jag tycker att du är rätt .
            Bojkotting ha ingen verkar. Sändning är att alla länder ha en backsidan.

      Det var ju tråkigt. Ska du inte gå och pyssla om barnen nu Cissi eller gör nannyn det? Hon med svart lön.

      Bättre kan du Cissi.

      Haha…förlåt skrattet som fastnar i halsen.
      Besviken på CamCam?
      Känner du henne?
      Mig veterligen så blir man besviken på vänner men en blogg – gå vidare är mitt råd!
      Det finns massor av bloggar som inte kommer att göra dig besviken – jag loooovaaar …och fortsätt läsa FB och framförallt fortsätt tro på allt du läser på FB för det är sant!

    Tror folk vill höra att det var ett stort misstag att åka. Att hon i framtiden ska ha mer koll på vilka samarbeten hon gör. Att hon förstår vilket land hon varit i och vilka villkor människorna som lever där har. Men näpp, bara jag ,jag ,jag igen. Och jag undrar vad Dubai tjänade på mötet med Kenza. Vad hon tillförde?

      Men varför följer folk ens henne. Vad har hon kommit med egentligen?
      Tänk om man fick vara på en öde ö med vem som helst, så tar man en influenser ???
      ”Kan du bara ta en bild av mig här, vid trädet?”
      Vad är det helt seriöst man kan ta och lära av dom som man faktiskt kommer ha nytta av i livet?
      Vi har egentligen sån makt över dessa influensers så ”Stop making stupid people famous” osv ?

      Många kvinnor, med mig, är förtjusta i Mellanöstern. De e bara avundsjuka, Kenza.

        Heej Visit Dubai! Några paketresor att rekommendera? ?

        Snark… kom med något bättre argument än ”avundsjuka” när folk riktar fullt rimlig kritik mot ett sammarbete.

        Förklarar varför emiratet egen dotter försökte fly. Och inte setts sedan hon blev tillfångatagen. Även en annan av döttrarna var fängslad. Och hans fru flydde till England.

      Enig. Väldigt intetsägande svar från Kenza. Det hade varit intressant att veta vad hennes personliga åsikt är om FAE, om hon i framtiden tänker fortsätta göra samarbeten med Visit Dubai. Hon kommer uppenbarligen aldrig prata kritiskt om landet så länge hon gör samarbeten…

    Ett eget inlägg åtminstone och inte bara ett ”ps”.

      Fast det var ju exakt vad det var haha? Ett PS alltså

        Ja? 😛 och det var det jag skrev att jag hade önskat att det inte var. Eller missförstår jag dig?

          allt ,issdförstås ,en jag är nog en skit ur dina synvinklar. jag ser Trump som wn sista chans mot globalistenta anti fa blmn osv

          Dwight Yoakam – A Thousand Miles From Nowhere (Video)….. myoun se dude
          weird named weird peoppl4ee .. whgoo am Ii talkin to
          who cares…
          who cares.,….
          who cares
          wwhat …
          nothing

    Vilket icke-svar typ. Samtidigt förstår jag vad hon menar med att det inte kan bli rätt. Tyvärr skaver allt detta extra mycket för att det är just Kenza (ja ja, alla ni som berättar hur ni ogillar henne speciellt efter podden kan save it, heard it before) och för att hon iaf tidigare delat med sig av sina politiska åsikter och att hon stått upp för mänskliga rättigheter osv. Och nu… Åker inte bara på resa till Dubai utan tar dessutom betalt för att marknadsföra skiten. Jag hade fan mått så jävla kasst om jag varit så ignorant om dess situation och gått på att marknadsföra en putsad fasad. Kränkningar av kvinnors rättigheter och totalt utnyttjande av vissa människor som ett modernt slaveri. Men jag kanske inte ska förvänta mig något av Kenza som trots allt är samma skrot och korn som andra influencers vars garderob hade kunnat fylla ut en hel Shurgard-anäggning och som nappar på cirka alla samarbeten och fortsätter förespråka konsumtionshets. Tvivlar ju också starkt på att hennes eget klädmärke varken ställer några miljö- eller sociala krav på produktionen. Det är ju klart att hon och väst överlag ska ha sjuka vinstmarginaler på bekostnad av fattiga människor och miljön ????❤️❤️?

      Känner lite att anledningen hon inte kan göra rätt i detta är för att hon inte bryr sig. Hon skulle ta en sponsrad resa till Dubai imvilken dag i veckan liksom. Då är det svårt att skriva ett inlägg där man bemöter kritik

    Nyfiken: ni som läser och kommenterar såhär tidigt, what’s your “excuse”? Varför är ni uppe klockan 5 på morgonen? 🙂 Själv bor jag i Australien.

      Ska åka till jobbet.. ?

        Strongt! Får man fråga vad du jobbar med?

          Men snälla, håll er till ämnet!

            Tyst med dig.

              Vadå tyst? OT är inte tillåtet. Ta detta under öppet spår

            Sitt ner i båten och gör som fröken säger

            Nu blev hela kommentarsfältet ett stort OT igen…

              Nu får man scrolla förbi en kilometerlång lista på vad folk gör vakna och vilka jobb de har. Spännande ot…..

          Revisor.. ? Men ska till en myndighet på annan ort, så blev tidigt idag.

            Tur att du verkar vara på bättre morgonhumör än många andra här i forumet! ?

      Själv börjar jag jobba klockan 6 ?

      Jobba så klart. Och få iväg två barn till skolan. Jobbar i förskolan.

        Ja, insåg att jobb nog är den vanligaste förklaringen. Undrar nog egentligen vad man jobbar med isf om man börjar så tidigt (såg att du skrev förskola).

          Förmodligen inom vård, bygg, polis, service etc. Rätt standard skulle jag gissa om man har småbarn som ska lämnas och så pendling till jobb där man börjar kl 08 🙂

            Sant! 🙂

            Alla med någon typ av skiftjobb börjar väl vanligtvis kl 7 också?

              Eller ”alla” ? men vanliga 7-16 jobb liksom, plus alla de som har dagskift på arbetsplatser där man jobbar kväll också (utom möjligtvis butiker)

              De skiftjobb jag har haft har man börjat antingen 05.30 eller 06.00 när man jobbat fm

              Jag läste ”skitjobb” först… ?

                Det är samma sak ?

            Jag jobbar på kontor och har flextid, men är morgonpigg och gillar att vara på jobbet mellan 6.30-7. Då kan jag åka hem vid 15 och hänga med kidsen istället 🙂

              Samma här. Inne tidigt och så kan man dra tidigt.

          Rätt mycket i samhället som är igång vid sju/ åtta: förskolor, sjukvård, kollektivtrafik, mataffärer, polisen, kriminalvård, lokalvård, varutransporter mm, vi är många som jobbar tidigt. Lägg till alla som pendlar så blir vi ännu fler.

            Har jobbat i butik själv, men ja det är klart… pendlingen tänkte jag inte på. Har själv alltid haft gångavstånd till jobbet.

          Jag är tjänsteman inom handels med oreglerad arbetstid men brukar börja mellan kl 6 & 7, annars måste man ju jobba halva kvällen för att hinna med allt på agendan. 6-16 är bättre än 8-18.

      Läser till morgonkaffet innan jobbet ✌️

      Väljer att gå upp så här tidigt så jag kan vara på jobb 07, så jag kan hämta min son vid 15:45!

      Hade kunnat börja 09 också men då hade jag knappt hunnit träffa honom innan han ska lägga sig.

        Fint! Så vill jag också ha det när jag får barn.

        Samma här. Har ”vanliga” kontorstider med möjlighet till flex. Cyklar hemifrån kl 07, är på jobbet 7.15 och går därifrån för att hämta på fsk kl 15. Vissa kvällar jobbar jag in flexen jag missar när jag går kl 15. Min man lämnar och jobbar ist till 18 sisådär.

          Vad jobbar du med?

          Samma här! Så skönt. När sista nu börjar hos dagmamman ska jag också börja tidigt och gå tidigt. ???

      Går upp kl 6 och läser här medan jag sitter på toa på morgonen lol. Om några minuter vaknar min unge som ska matas å kläs innan förskola. Sen jobb. Det är väl inte överdrivet tidigt att stiga upp 05.30-06.00 om morgnarna

        För mig är det jättetidigt ? men jag börjar jobba kl 10.

      Är morgonpigg! Ska åka till jobbet om en h 🙂

      Ammar.

      Halv sex är ju inte ens överdrivet tidigt, det är väl däromkring de flesta som har ett ”vanligt” jobb stiger upp?

        Jag har nog aldrig gått upp tidigare än klockan 7 för ett jobb. Men klart jag förstår att inte alla har det så, visste bara inte om det var vanligt.

          Det är nog snarare du som sover länge. Tror de flesta som jobbar dagtid går upp runt 06.

            Jag har 10 min till jobbet (tunnelbana några stationer) och äter frukost på jobbet, så behöver bara gå upp, klä på mig och sminka mig. Tar väl 20-30 min så jag kan gott sova till 7 men vara på jobbet 7:45 ??

        Haha! Låter najs att få sova så länge som till 7. Själv går jag upp 05, resväg plus måste vara ombytt och klar på jobbet vid 07, jobbar inom vården ?

      Jag ska åka iväg i jobbet över dagen, så jag sitter redan på tåget för att komma fram i tid ☺️

      1. Bor i annan tidzon
      2. Morgonpigga barn
      3. Idag (i natt?) varit uppe med sjukt barn sedan 4

      Valp ?

        Lyckans dig <3

      Jag vaknar kl 5 varje morgon utan alarm, då går jag upp, dricker kaffe och under tiden slökollar internet/tv, väcker min hund och går ut och springer.

      Vill inte förlora den rutinen tills jag blir frisk och kan börja arbeta!

      Vaknade 3 inatt och började läsa stories om ”the witch hour” och vågade inte somna om

      Jag jobbar natt som sjuksköterska så kan ibland skriva mitt i natten då jag har lite tid. Skönt dock att vara ledig några dagar nu när andra (de flesta) jobbar ?

      jag har flex. kan börja mer elle mindre när jag vill mellan 6-9. Väljer då att vara på jobbet tidigt för att kunna komma hem tidigt.

      Nya Zeeland här! 🙂 Brukar dock inte kommentera.

      Har slutat jobbet och ska äntligen få sova.

    De flesta verkar ju inte ens veta att Dubai inte är ett land eller en stat så man kanske ska sola rent framför sin egen dörr först känner jag. Håller dock med om att den verkliga sidan av FAE/UAE borde visas upp.

      Tror de flesta vet att det är ett emirat men bara säger land ändå. Ska det vara så himla viktigt

        Öh ja?

          Öh anonym 07:38, förklara gärna vad som är en viktig skillnad för mig som är helt inkompetent när det gäller andra länders historia, eller ja typ det mesta med andra länder.
          Om du orkar.
          Tack 🙂

            Ett emirat styrs av en emir, som oftast består av en familj med ett familjeöverhuvud. Den här familjen har enorma rättvisebefogenheter över sitt emirat. Dubai utger ett av sju emirat i den Förenande Arabemiraten, och fungerar som huvudstad.

            Jag är inte anonym 07:38.

              Jag vill inte vara den som är den, men heter det inte ”en” emirat?

                emir·­at [‑a´t] substantiv ~et; pl. ~
                • om­råde styrt av en emir
                Singular
                ett emirat obestämd form
                ett emirats obestämd form genitiv

            Därför att det är som att kalla New York för ett land. Det finns extremt olika lagar i de sju olika emiraten. I Dubai är det relativt fritt i jämförelse med t.ex. Sharjah (jmfr lagar i USAs olika delstater fast med ännu större skillnader).

              Tack anonym 8.25 samt 9.23 för svar.
              Tänker ofta att jag BORDE bli bättre på lite världslig allmänkunskap.

        Varför skulle man behöva ”sopa rent under sin dörr” för att man kallar det för land. Att säga fel på den detaljen är ju knappast fruktansvärt eller jämförbart med att ta emot en sponsrad resa dit osv.

    Andrea Brodin måste också varit på sponsrad resa till Dubai. Å ena sidan hyllar dom Greta medan dom så fort tillfälle ges ska flyga någonstans.
    När det gäller Greta. Hur kommer det sig att folk går på bluffen om att hon hittade på allt själv? Hennes mamma kunde inte längre turnera runt om i Europa pga barnens diagnoser. Först stod hon på barrikaderna och skrek för flyktingarnas skull. Skulle t o m upplåta sitt sommarhus som flyktingboende något som aldrig bekräftades vart verklighet. Sen kom grejen med miljön och då passade det bra att lilla Greta som inte ville vara i skolan fick bli frontfigur. En bortskämd unge som anklagar politikerna för att ha stulit hennes barndom. Hon bor i etagevåning på Kungsholmen, sommarställe på Värmdö och har bott på lyxhotell runt om i Europa under sin uppväxt samt att hon fått privatundervisning under skolstrejken. Önskar att man talade mer om miljön än om Greta.

      Jobbigt att störa sig på en 16åring.

      Oftast behövs en ”frontfigur” för att andra ska engagera sig. I just den här frågan blev det Greta.

      Bara en man kan bli så kränkt av Greta, så visst ”Kajsa”.

        Jag är kvinna och tycker att Greta inte hör hemma i en saklig debatt. Hon är enbart ett känslomässigt argument som man inte får/kan kritisera pga hennes ålder.
        Oavsett så är det larvigt att alltid skylla saker man inte tycker om på en grupp med vissa yttre karaktäristika. Vare sig gruppen är män, invandrare eller vad det nu må vara.
        Argumentera för saken istället.

          Men fokusera på klimatfrågan då!!!!

          Det är faktiskt inte Gretas fans som fokuserar mest på Greta, utan de som hatar henne.

          Snälla, låt oss prata om klimatet istället för Greta. Jag tex tycker att den nya idén om att bygga en flygplats i sälen är HELT sjuk, regeringen måste stoppa dessa planer.

          Sen måste vi också kräva att bensinbilar förbjuds eller har så hög skatt att de slutar användas. Samtidigt måste vi sänka skatter på elbilar drastiskt och bygga massor av laddstationer även i glesbygden. vi måste bygga ut solenergin runt om i hela landet, alla hus borde ha solpaneler. Mer skatteavdrag till förnybar energi så att det blir mycket mer lönsamt att välja det.

          Och vi måste sluta köpa så mycket grejer. Herregud vad folk överkonsumerar.

          Vad tycker du vi ska göra för att rädda världen Anonym? Du som jättegärna vill prata sakfrågan. Hur ska vi skära ner våra utsläpp?

            Ingenting av det du skriver om kommer att ändra på klimatet.

          Känslor är mer effektivt än fakta för att få folk att ändra åsikt och börja agera. SD och Trump bygger ju inte direkt sin politik på fakta utan på att väcka känslor. Vore fakta tillräckligt för att få folk att agera i miljöfrågan så borde ju väldigt mkt vara gjort redan, istället tjafsar vissa fortfarande emot och USA väljer att dra sig ur internationella klimatavtal.

            De har dragit sig ur kärnkraftsavtalet också… ingen som blir bekymrad av det? :/

      Tror du att jag tycker att det är en ”bluff” att hon inte har kommit på alla sina åsikter helt själv? Klart hon inte har, men hon är en frontfigur för massa vettiga argument som forskare och andra kloka vuxna har kommit på. Jag är helt fine med det.

      VAD ÄR DET DU SÄGER FÖR HEMSKHETER ATT DOM KÄMPADE FÖR FLYKTINGARNA OCH VILLE UPPLÅTA SITT SOMMARBOENDE SOM FLYKTINGBOENDE?! Ursäkta att jag skriker men blev så chockad. Usch, hemska människor dom där Thunbergs.. om du vill att man ska prata med om miljön än om Greta, SLUTA PRATA OM GRETA DÅ!

      Rosa Parks var också bara en frontfigur…

      Haha om du önskar att man talade mer om miljön än om Greta kan du väl börja själv, istället för att skriva ett inlägg om Greta.

      Greta uppmanar ju också hela tiden till att prata mer om miljön än om Greta så där kan ni två ha gemensam sak. Låt oss tala om klimatkrisen istället.

      Precis, bara fattiga barn får prata om miljön. Sitt ner Greta, eller flytta till en skokartong innan du uttalar dig igen!

      Först: jag håller med dem, däribland du själv, som säger att vi borde diskutera sakfrågan istället – men vill ändå motsäga att det skulle vara märkligt med hennes resande. Varför skulle hon inte hittat allt själv? Miljö är med stor säkerhet ett av/hennes specialintressen/n. Det finns något som heter hyperlexi också, där barn lär sig läsa före fem års ålder. Obs jag har ingen aning om hennes exakta diagnoser, men min poäng är att det är inte jättekonstigt att hitta fakta om saker före 16 års ålder…
      Att hon reser är inte heller konstigt, finns många ungdomar som ”flyttar hemifrån” för att gå på gymnasium långt bort då. För att inte tala om att växa upp i vissa delar av Norrland eller på öar: vad sägs om att åka flygplan/helikopter/färja/ båt några timmar eller så för att ta sig till skolan?
      Nu har hon också förälder som rest mycket, vilket ger än mer kunskap och trygghet.
      Saker och personer som är populära vill företag gärna klamra sig fast på för att rida på vågen så sponsring låter inte heller märkligt. Finns svettiga tonårspojkar som tillbringar massa tid framför datorn och blir sponsrade för de blivit duktiga i spel.

    Väntat svar men åtminstone ett svar, Alexandra bring vägrar bemöta all sorts kritik om samarbetet och raderar alla kommentarer om det ?

    Dom jag ser på sociala medier åker knappast dit och ”möter olika kulturer” och ser hur människor har det. Dom åker dit och tycker att alla dom möter på hotell, restauranger och lyxiga butiker (med så bra rea på just höstlovet) är så trevliga och servcieminded. Kanske för att om dom inte är det får dom sparken och kan inte sända hem sin lön till familjen och försörja dom? Bara för att man sett en man i thawb har man inte upplevt en annan kultur tänker jag.

    Här tycker jag faktiskt att Alexandra är ”värre” än Kenza. Hon är gravid och är inte gift och om något skulle ha hänt med fostret och hon åkt in till sjukhuset finns risken att hon hade varit tvungen att visa upp ett vigselbevis. Sexuella kontakter utanför äktenskapet är som sagt olagligt där.

    Jag vågade inte åka på en konferensresa vi hade när jag var gravid eftersom jag inte heller var gift och jag pratade med ambassaden i Förenade Arabemiraterna och de kunde inte ta ställning till om det var safe eller inte, de sa att det finns en risk som kanske inte är värd att ta… Kul att hamna i fängelse för att man söker akutvård, men en sponsresa uppväger säkert även detta.

      Under hes eye?️

        :/

      Det där är fel. Turister förväntas inte ha vigselbevis i väskan i Dubai.

        För egen del kändes det säkrast att kontakta ambassaden, de lär ju ha bättre koll än de flesta. Enligt dem kan man behöva visa vigselbevis, men jag antar att det är olika på olika sjukhus. När man har en akut situation kanske man inte tänker på att googla runt för att hitta ett säkert alternativ…

          Du vet att i många länder har man statlig och religiös vigsel? Det är bara att säga att man är religiöst vigd och att prästen inte har registrerat det ännu.

            Du kanske borde läsa på lite? Skulle det bli en akut födsel behövs ett vigselbevis för att få ett födelseattest, som i sin tur behövs för att kunna resa hem med barnet. De jämför datum på vigselbeviset med förväntad tid för befruktning. Går liksom inte att gifta sig i efterhand.

    Alltså den här bruden är så fake så det skriker om det. Hon hade kunnat åka till Dubai privat utan att fläka ut det eller göra reklam för det. Har hon inte råd att ge 50-60 000 på en egen resa eller? Blir typ äcklad av hur fake hon är, blondinbella är fake men ändå öppet fake medan kenza är typ slugt fake.

      Varför är man fake om man är öppen med att det är en sponsresa?

    Förstår inte varför hon ens sagt att hon ska bemöta kritiken när hennes strategi uppenbarligen var att gräva ner huvudet i sanden och ”vänta ut” drevet. Hon borde bara hållt tyst istället när hon ändå inte har något vettigt att säga. Så fake. Såna här influencers förtjänar inte en krona av de dem tjänar.

    Äh, låt folk göra sin reklam på länder, båtar, smink, bröstförstoringar, spelbolag och vad de vill. Låt det bli konsumentens ansvar vad de handlar hem.
    Ja, och låt de bli provision på varje såld produkt istället så löser sig nog en del Där också. ?

      Ja absolut, men de kanske ska sluta spela så goda och som att deras ytliga val har någon sorts godhetseffekt. Typ prata om sin ”mutta(?)”- vill hjälpa människor, åka till Dubai – ”vill hjälpa människor”. Filma sin förlossning – ”vill hjälpa människor”, handla ihjäl sig – ”vill rädda svenska företag”. Alltså de måste bara släppa sina messiaskomplex

        Men alltså man kan ju ibland välja att göra något (delvis) för att man tycket att det är för en god sak utan att man ska behöva förväntas vara rakt igenom god eller hånas för att man har messiaskomplex.

        Ibland gör jag saker bara för att vara snäll mot andra. Är givetvis inte en genomgod människa i övrigt utan gör massa själviska grejer. Har en strävan att försöka vara någorlunda snäll mot mina medmänniskor men ibland försöker jag lite mer och ibland lite mindre. Skulle tro att detta är något sors normalläge? Det är snare Kenzas läsare som har orimliga förväntningar på att hon ska vara något sorts helgon för att hon ibland, som de flesta normalt funtade människor, försöker vara lite reko.

          Jag pratade inte om att vara snäll mot andra. Vad har en sponsrad Dubai resa att göra med om man är snäll mot andra eller inte? Jag pratade om att mjölka det mest privata man har för att tjäna pengar men kalla det för någon sorts ”jag vill hjälpa folk grej”.

        Tycker vi konsumenter har det absolut största ansvaret här. Utan oss hade vi sluppit deras skådespeleri också.
        Jag förstår vad du menar med att de vill hjälpa’ när det egentligen vill håva in pengar.
        De delar ut julklappar till de behövande barnen, för att egentligen få synas med andra kändisar som också gör det, för att göra reklam för sig själva. Det är ett av alla exempel på att de mest är yta som styr..
        Pinsamt, men de får också stå för dem. Vi andra får se det som dålig underhållning, eller nåt.

    Alltså Jag förvånas över att kenza går bakåt på så många sätt. Är hon så himla ute eller går det så dåligt för henne att hon måste greppa tag i varje samarbete hon får? Hon gör liksom saker nu (parfym som inte säljer, sponsrade resaor, vloggar om privata grejer som hon aldrig skulle gjort för 2-3 år sen, säljer ut sitt barn och lägger upp alldeles för många bilder på honom) som de flesta influencers gör i typ början på sin karriär medan hon istället backar. Jag tror verkligen att många av dessa influencers om ett par år kommer vara tvungna att se sig om efter en ny karriär då folk överlag verkar ha tröttnat på just denna typ av influencers.

      Ingen började följa henne för att läsa om blöjbyten eller hennes andra problem som till stor del tagit över kanalerna. Hon var en renodlad modebloggare och jag tror att problemet är att hon frångått det helt samtidigt som hon uppdaterar dåligt.

      Någon som vet mer om hur det gått med parfymen? Varit knäpptyst om den från Kenza sen lanseringen…

    Hennes svar på kritiken var ju bara ett icke-svar. Hade dock inte förväntat mig något annat. Det är nog bara att inse att influencers vill ha kakan men också äta den. Är nog lite naivt att tro att de inte vill ha gratisgrejer/resor bara för att det är lite moraliskt förkastligt. Hela deras liv innebär ju att sälja ut sig så ??‍♀️

    Istället för att avkräva Kenza på kloka, genomtänkta svar på geopolitiska spörsmål tycker jag att folk ska sluta läsa hennes blogg och köpa det hon kränger. Då kanske hon tänker till innan hon tar nästa samarbete.
    Money talks and bullshit walks.

    Tycker det är lite komiskt att hon själv skrev att hon skulle bemöta Dubai kritiken i ett inlägg och är sedan tyst i en vecka, varpå hon säger detta. Som om någon tvingat ett svar ur henne när hon själv tog upp det.

      Kanske i samband med att de åt pannkakor med Alexandra Bring och hennes man igår. Satt och klurade ut detta icke-svar tillsammans kanske? Just speculating

    Fast hur många turister upplever kultur? Hur mycket spansk kultur finns det på Ibiza? Hur mycket kultur på Faro? Hur många solsemestrar för kulturens skull?

      Kultur är ju även mat och arkitektur.

    Passivt aggressivt och omoget svar utan analys.

    Vilket otroligt dåligt ”svar”. Bättre vara tyst isf

    Kenza skulle kunna bli politiker.. Snacka om att ge ett ”icke-svar”.

    OM det är IL själv som köpt kommentarerna under sina senaste inlägg så kommer hon inte kunna rädda detta fall. Ärlighet och transparens är det enda att hålla fast i nu. Att så här fort återfalla i att köpa fasad och undervärdera sina läsarevisar på bristande för den mediala kris hennes varumärke är i. Kollade ngt klipp med IL från Anders Walls-dagen där hon pratade om sin armé av kloner som var redo att ta över Internet och hur hon skapade tech beauty som är en helt ny form av skönhetsprodukter där man använder datainformation för att skapa produkter?. Hon är supercharmig i intervjun och jag förstår att hon ÄR svårintervjuad faktiskt men det är, speciellt, såhär i efterhand en helt bisarr upplevelse.

      Riktigt pinsamt med de köpta kommentarerna på senaste inlägget.

        ”Mind Blowing?”

      Inlägg på blogg eller IG?

        IG

          Ah såg nu. Herregud. Skulle hon vara så dum dock? ”winner shot!” hahahhaha… Gud

    Jag tycker Kenza kan åka till Ullared och Flattered istället.
    (Förlåt ?, jättedålig ”humor”.)

    Tänkte ni på att hennes svar bara stod på svenska? Det var inte översatt till engelska… Det gjorde mig faktiskt illa till mods, hon visar sitt rätta ansikte.

      Det tänkte jag inte på. Självklart översätter hon inte. Hon vill inte riskera relationen med hennes utländska läsare. Tänk på att kritik som hon alltid får från muslimer under ex ramadan. Några menar helt seriöst att hon är muslim för att hennes pappa var muslim. Hur skulle det inte bli om hon kritiserade Dubai/FAE. Fegt av henne.

    Innan den här resan och kommentarerna som uppstod hade jag aldrig hört om den här kritiken mot Dubai, och då tycker jag ändå jag sett massor av inlägg från influencers som åker dit i tid och otid. Är det så att följare ”fått nog” av Dubai först nu eller har influencers bara raderat kritik tidigare?

      Olika saker att åka dit själv och att sponsras av emiratet = köpt lojalitet. Stor skillnad. Nu vet vi inte om Kenza FÅR kritisera resan. Vad står i kontraktet, hur får hon uttrycka sig om emiratet? Att åka dit själv och ”bla bla detta är bra men detta verkar katastrof” på blogg är mycket mer ok än att marknadsföra skiten.

    Vilket klen, oansvarigt jävla svar. Skitdåligt, tycker jag.

    Men, är det verkligen någon som tror att Kenza skulle svara ngt vettigare än det här?
    Har hon gett sken av det tidigare?
    Hon är en influenser liksom, och har väl bara två intressen, sig själv och att tjäna pengar.
    Om man är kritisk (med rätta) mot henne är det enda som biter att sluta följa henne. Det är typ det språket influensers fattar.

    Problemet är inte huvudsakligen resan i sig, utan att det är ett samarbete. Ett samarbete som glorifierar landet. Hennes ”svar” är löjligt dåligt, förstår inte hur det kunde ta en vecka att knåpa ihop det.

    Sen kan jag tycka att det är otroligt skrattretande att granskningen av detta inlägg ligger på morgonen. Under eftermiddag/kväll får denna bloggens inlägg mest exponering, och hade det gällt IL hade detta definitivt kommit senare under dagen. Det känns som att inlägget skrivs för att det är ett ”måste” med tanke på kritiken, samtidigt skrivs det den tiden så att Kenza (bloggens gullegris) för minsta möjliga kritik.

    Eller så har jag fel ??‍♀️

    Apropå Dubai så har vi Gizmolinas som totalt borstar av sig kritiken.
    Läsarna ifrågasätter både hennes resor o gränslösa shopping

    Jösses vad tom hon är- men hon är ju åtminstone snygg.

    Så ett land måste konvertera från Islam för att vara ett legit resmål?

      Ja, med tanke på vilken skitreligion Islam är så är det ju ett rimligt krav.

        För kristendom är ju så bra ?

        Så du åker inte till kristna länder heller?

    Tänkte när hon meddelade att hon skulle bemöta kritiken senare att det egentligen inte fanns något bra svar hon skulle kunna skriva. Så varför dra ut på den? I hopp om att hitta något magiskt svar om hon grubblade på det tillräckligt länge? Eller hoppades hon på att folk skulle glömma?

    Du har fått mail av mig Cam! men inget svar!! Men vore intressant med en granskning av kenzas bolag precis som du gjort med bellas tidigare. Även innan luftslottet föll lade du alla kort på bordet

    Hon har inte taggat visitdubai i sina senaste inlägg på insta, trots att det är bilder från dubai. Smygreklam? Oavsett unket med att hon inte verkar bry sig ett skit om andra nu när hon fått barn och äntligen har det hon vill ha. Ruttet.

    Har hon raderat bilden på IG eller är min insta hopplös?

      Bilden är kvar

    Matplatsen är ju i Kina nu på jobbresa, och för nåt år sen åkte hon på bjudresa med Nestle och ignorerade all kritik hon fick om det. De flesta influencers bryr sig ju faktiskt 0 och nada om huruvida länderna de åker till eller företagen de jobbar med är bra eller ej. Gratis är gott helt enkelt och säger nån emot trycker de på ignore-knappen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.