Baby boomen bara fortsätter…

Att hålla överraskningar hemliga har aldrig varit min starka sida. Att dessutom undanhålla det största i livet, har rent ut sagt varit terror.

Helst ville jag bara vråla ut till hela världen ATT VI SKA FÅ ETT BARN. //Petra Tungården

Att de här tjejerna bebis-synkar är kanske inte så jättekonstigt med tanke på att följts åt i sina karriärer som influencers ändå sedan de började blogga om sina liv.
Ni vet, då när bloggen fortfarande var det enda verktyg dessa tjejer använde , trots att Youtube slog upp dörrarna redan 14 februari 2005. Instagram dröjde ytterligare och lanserades inte förrän drygt 5 år senare, den 6 oktober 2010 och någonstans där ändrades beskrivningen ”bloggare” till ”influencer”  – ett samlingsnamn för någon som använder mer än en typ av social media i sitt arbete.

Mitt första minne av Petra Tungården är när hon, Forni och Anna Hibbs spelade in serien Glamourama. Pressbilden på trion är så hårdspacklad att tjejerna ser smått lackade ut och i kombination med att Anna Hibbs huvud dragits absurt mycket åt sidan av någon retuscherare så har den bilden etsat sig fast i mitt medvetande.

Igår fick jag frågan om när jag började följa Isabella Löwengrip, och jag kan inte säga exakt vilket datum det var, däremot minns jag exakt VAD som är mitt första minne av henne.
Så här var det:
Vissa av Isabellas läsare kritiserade henne för att göra av med så mycket pengar varje månad, så hon antog någon typ av utmaning där hon skulle klara sig på en begränsad summa varje dag, typ studiebidrag eller liknande, i en månad.
Isabella kapitulerade efter endast några få dagar, med motiveringen att hon var TVUNGEN att köpa en latte av någon anledning som hon skrev ut och kostnaden för denna latte spräckte hennes dagsbudget.
Läsarna var SÅ arga och menade att hon inte alls BEHÖVDE en latte, utan hon VILLE HA en!!!

Läsarna var SÅ upprörda över detta Blondinbellska Latte-svek, vilket nog är anledningen till att det etsat sig fast i mitt medvetande. 🙂
Har ni något sådan minne?

Ps! Det här inlägget spårade ur lite, så jag vill passa på att avsluta det med att säga grattis till Petra, Markus och Pucken som snart kommer få en medlem till i sin lilla familj! 

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    [Borttagen kommentar]

      Trist att inte kunna se lycklig ut i en sådan situation.

        Hon ser väldigt lycklig ut, det strålar ju om henne. ❤️

          Hon ser ut som en dålig skådespelare som ska spela rädd.

            Ahh fick mig att tänka på denna gamla Hollywoodfruar-parodi (2:04 och 2:51). https://youtu.be/yhBIYuYWODw

              Vad gör Anna Hibbs idag? Hon drog sig undan va?

                Bor i Miami, driver något eget form av lyxigare Airbnb förmedling (tror hon har kvar det). Hon har kvar sin insta.

            Faktiskt jäkligt lik Gunilla Persson.

          Nej, hon gapar.

            Kan man inte se lycklig ut om man gapar menar du? Hennes ögon glittrar ju.

              Jaha, jag ser inte glittrandet i ögonen för lösögonfransarna, men säger du det så.

          Det är skillnad på att ha ett genuint leende och att göra en grimas som ska se ut som ett leende.

          Tungården gör av någon anledning ofta en grimas när hon ska le. Hon har bl.a. inte glittret i ögonen, och munnen är ansträngd.

          Googla ”Petra Tungården ler”, så ser du att det inte är något nytt.
          Hon grimaserar istället för att le…år efter år!

          Det ger ett falskt intryck när en person inte kan le genuint.

          Jag kan dessutom inte se vem som är Tungården på bilden med Forni. Det är som en helt annan människa om Tungården är den till vänster. Är det hon?

            Du har inte tänkt lite längre?… kan ju va så att vissa har problem med käken eller munnen… för guds skull sluta klaga och nedvärdera!

      Spännande att se hur det ser ut om 9 månader

        Vänta, jag trodde att Botox var strängt förbjudet om man planerar att skaffa barn?

        Tar det inte en viss tid innan det kommer ut ur kroppen, eller hur är det?

          Det verksamma ämnet är ute ur kroppen på 24-48 h men bieffekten är kvar i tre månader. I alla fall enligt läkarna på neurologen som gör min medicinska botox mot migrän, så därför får man fylla på botox när man planerar barn men inte när man väl är gravid.

      Undrar ofta varför Petra ljuger så mycket om all plastikkirurg hon gått igenom. Finns ju så extremt många bilder på hur hennes nästa, haka osv såg ut förut. Varför ljuga när alla ändå ser det.
      Sorgligt att hon driver på det här förbaskade ljug-idealet. Stå för vad man gör eller gör det inte alls!

        Hon har ingen skyldighet att berätta (även om det såklart är moraliskt fel att ljuga) men det är ju lögn och falsk marknadsföring när hon påstår att det är det där kollagenpulvret som gett henne en rynkfri panna.

          Hon har ingen skyldighet, problemet är att hon valt att bemöta frågan om hennes opererade näsa med att säga att det är contouringen. Då blev det en lögn och det är att spä på det här hemska ljug idealet. Hon har gått igenom extremt mycket behandlingar vilket alla som känner henne vet om, så varför ljuga för sina läsare. Det är inget fel att vilja operera näsan eller något annat, alla får göra vad de själva vill, men att säga att man kan sminka sitt utseende så annorlunda är att ge falska förhoppningar som inte ens den bästa make up artisten kan leva upp till 🙁

            Extremt mycket?

      [Borttagen kommentar]

    Gud vilken söt hund

      Hunden ??
      Som han tittar på husse – sötis

        [Borttagen kommentar]

          Onödig kommentar.

    Vet att man ej ska kommentera andras utseenden men i detta fall är det ju självförvållat att inte ens kunna le… kul att kolla på kort där man vill stråla av lycka och det istället ser ut som en grimas…

      ?

      Men strunt samma. Utseende ska ju inte spela någon roll 🙂

      Nu när så många har Botox och inte kan röra ansiktet undrar jag hur det påverkar barnen som växer upp, som inte lägre kan tolka tydliga ansiktsuttryck…? Något av det först man fick lära sig var ju hur personer ser ut när de är glada, ledsna arga. Men allt blir ser ju typ likadant ut på de som har Botox.

        Det där togs upp av någon barnpsykolog runt -12, eller så. Det är väl relativt men självklart lär sig barn om livet utifrån omgivningens uttryck. Tyvärr – idag, utifrån avsaknaden av uttryck.

        Men gud vilken sjuk värld. Att folk orkar. Att det är så jävla hemskt med rynkor och fina linjer att man trycker in allt möjligt skit i sig själv och huden.

          Ja att DET är ett sånt problem…!?
          Jag vill inte bli en dålig förebild för mina (och andras) barn. Jag vill kunna lära dom att älska sig själva och andra precis som dom är. Och att alla duger exakt som dom ser ut och är.
          Men det känns helt klart lite ensamt att inte vilja ändra på sitt utseende.

        Tänkte precis samma sak! ?Stelare ansikte får man leta efter. Ser hon inte själv att det ser galet ut? Säkert mkt finare utan.

    Kenzas silver pumps är det första jag minns av henne. Och så kmr jag aldrig glömma hennes ex Teo från Grekland som försökte sälja information om henne till blondinbella haha.

      If only!

      Ja! Och alla hennes sidenband i midjan på klänningar :’) När hon flög jorden runt för att se Tokyo Hotel. Minnen… lol

    Blev glad av den nyheten! Vet inte egentligen varför, brukar tänka ”jaha” när influencers annonserar att de är på smällen. Grattis till Petra och Markus, de verkar vara härliga mänskor!

    Inte så konstigt heller att många får barn i ungefär den åldern som många influencers är, 25-30 börjar de väl bli? Lite som att först hade inga gamla kompisar barn, sen någon enstaka och ytterligare något år senare hade många hunnit få.

      Tror snarare det beror på att de blivit avundsjuka när de förstått hur många fler samarbeten det går att göra som gravid/mamma. Har hört att stämningen på no18 inte varit på topp senaste året..

        Så de skaffar barn för att få samarbeten ?

          Jag har snarare fått känslan av att Petra och Markus not har försökt ett tag. Ganska elakt att påstå att folk skaffar barn för att tjäna pengar på samarbeten.

            Nej det är inte elakt, det är korkat.

        HAHAHA men lägg av, helt absurt

        Vilka sitter på no18?

          Ingen aning ?

    Fast begreppet ”influencer” kom väl inte förrän 2016-2017, typ?

      Brukar fortfarande säga bloggare med det kanske är ute. Säger ni bloggare eller influencer?

        Bloggare

          Dagboksskrivare.

            Reklampelare

              Sellouts.

        Vandrande reklampelare

        Bloggare. Tycker det är lite pinsamt att det hittats på ett ”viktigare” ord, som om vi som läsare skulle tycka att dom plötsligt är bättre.
        Bloggare är Bloggare, dom får betalt för att gör reklam och dom förskönar sitt liv.

      Instagram blev iof kommersiellt typ 2012.

    Ni som har varit med ett tag, vad har ni första minne/intryck av
    – Kissie
    – Magdalena Graaf
    – Monas Universum
    – Sandra Beijer

      Magdalena Graaf – trallande bimbo som såg identisk ut sin syster.

        Magnus Hedmans fru ⚽️

        Första minnet är en plansch på de båda, blont hår och tuttar. Från Okej tror jag.

      Kissie – när hon gick på ILs utseende.
      Graaf – när jag och mina kompisar mimade till you got what i want

      De andra kände jag inte till innan jag började läsa här

      Sandra Beijers blogg 2009 tror jag, hon hade en blå vintageklänning som hon köpt av en finsk modebloggare.

      Kisses cheeseburgar diet och när hon och hennes brorsa spred nazistisk propaganda. ?

      De andra har jag ingen koll på.

      Sandra Beijer- hon hade skrivit om sin ”ätstörning” och hur hon nu var frisk och vägde 52 kilo. Det var ju så himla lite. Hetsade nog mig mer i min ätstörning, var säkert inget fel på inlägget men man är ju så skör i sin sjukdom. Var väl 2008.

        52 kan dock vara normalvikt beroende på hur lång man är. Så det är fel att vara normalviktig? Sen är ju normalvikt BMI 18-25 så man kan ju oftast väga ganska mycket mer än 52 och fortfarande vara normalviktig.

      Att Maggan bloggade hos syrran Hannah först men fick blodad tand och fixade egen blogg!

      [Borttagen kommentar]

        Fräscht att slänga runt med uttryck som ”psyksjuk”.

          Men hon var ju det då, i ätstörningar.

            Vi är rätt många som har psykisk sjukdom, att slänga sig med psyksjuk som skällsord känns inte helt ok va?

          Fast det som efterfrågades var första intrycket, och Kissie betedde sig som sådan på den tiden och det är min personliga bild av ”fenomenet Kissie”.
          Gillar henne mycket idag men den hon gav sken av att vara förr, var tragisk 🙂

    Får mig att minnas när Mogi bloggade om att hon skulle låtsas gå på socialbidrag en period, sjukaste jag läst!

      Juste, Mogi hade ett samarbete med expressen eller så var det aftonbladet som hade utmanat henne att ”gå på A-kassa” för att se hur hon klarade uppdraget

        Juste???

    Följer inte Petra, men tycker hon är jätte vacker o tyckte deras ”i samarbete med” väldigt roligt – min humor !

      K-m?

        Nä, tyvärr…

    Följer inte Petra, men tycker hon är jättevacker ? o tyckte deras ”i samarbete med” var väldigt roligt – min humor ! ?

    Grattis?

    Jag började läsa Kenzas och Blondinbellas blogg väldigt tidigt, minns att de var med i Metro där i början, att de var så unga och hade så många läsare. Då var Bella MUFare, hade lååångt blont hår och en header med en närbild på sig själv med handen i håret (alltså mitt minne… Varför minns man sånt här?) Kenza gick på ett gymnasium där man bara läste halvdagar, var väldigt avis på det haha. Och hennes ”modellbilder” hon tog med någon pajasfotograf hahaha de var så random, stela och pinsamma. Hade jag orkat hade jag försökt leta upp dom! Då tyckte jag inte de var så pinsamma utan mest att hon var skitsnygg och cool ?

      Jag kommer ihåg Kenzas rosa header med hennes namn i ”guld”.
      Och att jag avskydde Blondinbella och allt hon stod för från första början. Fattade inte att folk följde henne. Har aldrig kunnat förlåta människor som varit elaka (”provocerande” lol) på ett sådant beräknande sätt. Detta inkluderar Schulman och Kissie också. Fast Kissie har faktiskt gjort ett bra jobb och kanske när fram till mitt kalla hjärta en dag.
      Ops, gled i från ämnet.

        Tror inte för en sekund att Kissie ändrat personlighet och vuxit upp. Tycker att hennes riktiga tankar skiner igenom, titt som tätt. Hon tappade snabbt mark och insåg att hon behövde sko sig på feminismen.

          Ja, kissie är fortfarande en ful fisk. En lurig ful fisk som låtsas brinna för allt som är inne, vare sig det är feminism eller kroppsaktivism. Hon säger en sak och handlar tvärtom. Tex sponsrade nya silikonbröst som hon påstår är mindre och naturliga , de är minst lika stora som de gamla. Hon fortsätter göra massa ingrepp, nu senast ögonen och är beroende av fillers och botox. Hon använder kopiösa mängder smink och ser ut som en helt annan person utan smink. Hon redigerar sig mycket smalare på bilder, det märks otroligt väl när man ser vloggar etc.
          Den där podden är ju ett stort pr jippo, tror inte en sekund att hon är genuin. Dessutom tycker människor som kissie om att ha en fet ”kompis” så de själv kan känna sig som den smala snygga och få glänsa lite extra. Svårt för kissie att ens synas om hon skulle stå bredvid Kenza eller Bianca.

      Jag minns att jag satt på tuben på väg till gymnasiet och läste artikeln om Kenza och Blondinbella i Metro, och där och då började jag följa Kenza. Kände att jag var team Kenza och följde därför inte Isabella (de var ju rivaler) ? Men för kanske tre år sen började jag tröttna på Kenza och hela skiten, så följer ingen influencer lika intensivt längre…

    Whats up med gapandet?

    Ot – många samarbeten hos charlotte perrelli som inte reklammärks…..kolla in instastory…

    Jobbigt när den enda minen man kan göra är att öppna munnen på vid gavel ?

    Får man injicera Botox när man är gravid? Antar inte, och ser fram emot att se Petras glada min (på riktigt) när bebisen kommit. ❤️ (Ej ironisk.)

      Hon kommer botoxa ändå.

        Kan dock inte tänka mig något värre än att genomgå krystvärkar med ett stelt ansikte…..

          Ojoj jag kan tänka mig mycket värre saker, ikväll fick ett rånoffer örat avskuret att 10 monster ?

      ”Öppna munnen på vid gavel” – det var rätta orden ??

      Nej det får man inte. Det är trots allt ett nervgift och kontraindicerat under både graviditet och amning. Ingen seriös behandlare skulle injicera fillers eller botox på en gravid/ammande kvinna (därmed inte sagt att alla är seriösa och att alla gravida/ammande följer rekommendationerna…).

      Hoppas hon slutat för ett tag sen!

      ”Botox är ett läkemedel som enligt FASS inte bör ges under graviditet eller amning, och inte heller till fertila kvinnor som vill bli med barn.”

        Oj man ska inte ens ta det när man är fertil och vill ha barn? Så den här trenden med alla som börjar injicera innan de ens fått tillstymmelse av rynka vid 20 års ålder gör det med risken att de får svårt att bli med barn sen? Undrar om de får den infon vid första bokningen

          Har det att göra med möjligheten att bli med barn eller risken att fostret skadas?

            Det finns inga studier som säger att det är farligt med botox under graviditet och amning för det har aldrig testats, men just därför avråds det, för man inte vet hur det påverkar. Jag tycker inte man behöver oroa sig om man gör det några månader innan man blir gravid. Precis som man inte ska oroa sig om man dricker ett halvt glas vin vid graviditet eller råkar få i sig något opastöriserat.

              DU tycker inte man behöver oroa sig?

                Nej jag har kommit långt i livet utan att oroa mig. Det finns sjukt mkt pekpinnar som inte stöds av någon forskning gällande kvinnor som skall bli/är gravida och ammar. Om man gör botox några månader innan man blir gravid så vill jag påpeka att det inte finns någon forskning som visar att det är farligt därav ingen oro.

          Det handlar nog mera om att fostret kan skadas.

    [Borttagen kommentar]

      Ja… eller som om hon åker bergochdalbana.

      Nyfiken på om det känns fysiskt jobbigt att le när man har botox?

        Jag gör botox sen några år tillbaka, det känns endast stelt första dagen sen känns det inte alls, enda skillnaden är att hyn blir slätare. Förstår faktiskt inte varför alla går på hennes utseende i detta, brukar inte kommentera men detta är ju absurt.

        Som svar på din fråga, nej det är inte ansträngande att le med botox.

          Oj vad du tog åt dig.

            Anna/ Tog åt mig? Jag svarade ju endast på frågan.
            Står fast vid att det är absurt att gå på hennes utséende när inlägget handlar om hennes bebislycka.

              Och kommentarerna handlar om att hon inte ser lycklig ut alls med det stela ansiktet och den storgapande munnen.

          Håller med dig. Alltså jag tycker också det är synd hur långt Petra gått men sättet folk kommenterar det här, i detta tillfälle när hon annonserar ut att hon är gravid, är faktiskt rätt elakt

          Varför gör du det? Hur länge har du tänkt hålla på?

            Gör det för att motverka rynkor samt hålla mig fräsch så länge som möjligt, inte funderat på hur länge jag tänkt fortsätta, förmodligen länge. Det många verkar få för sig är att man sprutar i botox i hela ansiktet och därmed helt förlorar ansiktsuttryck, inte kan le etc, så är det inte riktigt. Personligen lägger jag i pannan för att få bort mina linjer (haft ’rynkor’ där i avslappnat tillstånd sen början av 20års åldern så ville bli av med det.)

              Men det ser ju inte fräscht ut. Bara stelt.

        Fast det är konstigt att hon inte var så stel innan massa botox och enbart folk som trycker in massa under huden inte kan göra normala ansiktsuttryck? Går inte på den..
        Du kanske inte sprutat in så mycket? Blir ju oftast så här stelt när det börjar gå över styr.. ??‍♀️

    Fint par, de är matchning.
    G r a t t i s ?

    Mitt första minne var sminkbloggar. Men dom börjar bli färre. Synd.

      Vilka läste du?

        Lipglossbitch!!!!

      De var dom bästa ?

    Jag minns exakt när jag läste blondinbella första gången. Det var sommaren 2006 och jag var på språkresa i Spanien. Hängde då med några rikemansungar från Stockholm och en dag när vi satt i datasalen frågade ena Sthlm-tjejen där om jag läste blondinbellas blogg. Hade aldrig hört talas om någon blondinbella (tror knappt nån i den stad jag kom ifrån visste vem hon var då) men när jag kom hem till Sverige igen började jag läsa hennes blogg och sen dess har jag läst den varje dag! 13 år!! När jag började läsa hennes blogg började hon gymnasiet och jag ser fortfarande den bilden framför mig som hon publicerade sin första skoldag. Så sjukt egentligen!

    Viktigt att skaffa senaste accessoaren! Man vill ju inte vara utanför.

    Har inga soecifika minnen – men en specifik person som jag vet gjorde många med mig TOKIG inne i Dessies kommentarsfält – Mamma80

      Haha Mamma80 ?? hon var ju överallt i hennes kommentarsfält

    hahaha, älskar att LD och några till ordagrant kallar sig för ”manshatare”…. och är gifta med män och har söner. bra logik där.

    ganska roande artikel faktiskt. https://www.expressen.se/nyheter/qs/kvinnorna-styr-fran-feministiska-bullerbyn/

      Oj, det blir verkligen konstigt att läsa det i skrift.

      När LD säger liknande saker på sina Storys kommer humorn igenom, man fattar ju att hon inte menar allt bokstavligt. Men i skrift framstår det som att journalisten hamnat i Sveriges nästa Knutby,

      Jag har nyligen avföljt både LD, Fayme , Cissi mfl. Så förbannat less på dem. Visst har de en del poänger. Men jag sköter nu min feministiska kamp i verkliga livet istället numera.

        Jag inspireras av att LD vågar så mycket trots sin sociala fobi. Har kollat in Faymes Insta men hon påminner för mycket om mobbarna i högstadiet, haha alltså hon är säkert astrevlig i verkligheten, men får verkligen mean girls vibbar. Älskar Vulvagarity Anja, hon verkar så vettig och borde få leda typ ett intervju-program på P1.

          Jaaa Anja ? så lugn och mysig.

      Och dessutom bokstavligen lever på mannen?

      De är bara för mycket ?

        Intressant ändå att de alla är gifta. Känns
        som att det borde vara för patriarkalt arkaiskt för dem.

          Manshat innebär att man hatar män som struktur, inte enskilda män som kanske den man valt att gifta sig med för att den inte vill vara en del av strukturerna. Please, har ni inte kopplat detta än är ni ju mer än lovligt korkade.

            Ah, ytterligare en feminist som ser till att vi avskyr feminister mer och mer. Good job!

            Heja, du får säkert folk att tänka till och vara positiva om du kallar dem korkade ?

    Hon har humor, tyckte det var kul det hon skrev på magen. Lite mer originellt vis att berätta på i alla fall 🙂
    Tänker att de mer är i den åldern som barn börjar bli vanligt, att det är vad boomen beror på.

      De gjorde ju Kenza också. så originellt

    Är verkligen jätteglad för deras skull men utbudet av bloggar som jag tycker är roliga att följa har droppat drastiskt det senaste året.

      Läs en bok då!

        Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

    Alla minnen blandas liksom ihop så jag har ingen aning om vad som är det första minnet. Jag minns i alla fall när Kenza skaffade Armani, när hon postade en bild när hon såg ut som en punkare och när hon var ”förlovad” med Anthony.

    Kommer ihåg Bellas tv dagbok som gick på TV400, när hon jobbade extra på sin pappas juristfirma (eller så är det sånt man läst i efterhand?). Jag kommer dock definitivt ihåg när hennes pappa publicerade ett inlägg där han förklarade varför han tagit bort BB’s förra inlägg där hon hade postat en ”kränkande” video på sin lillasyster i typ en spjälsäng (väldigt oklart minne).

    Herregud, det känns som ett helt annat liv sedan!

    Så roligt för dem! Funderade häromdagen på om de var barnintresserade eller om de försökte. Man vet ju aldrig vad folk vill. Men superkul och ett stort grattis!

    Hundens blick är ju priceless!! ? ?

      Eller hur! Husse, vad fan är det som händer?? 😀 😀

    Oj, vilket….leende! ??????

    Det var väl Mogi i samarbete med Aftonbladet som skulle leva på à kassa i en månad men typ lyckades i två dagar??

    Jätteroligt! Men förstår inte varför hon la upp det här inlägget i början av sep o skrev att dem inte försökte få barn? Vet med mig av egen erfarenhet hur jobbigt det är att försöka bli gravid och få frågor om man är gravid, men hon hade ju lika väl kunnat strunta i att ladda upp inlägget och ljuga?

    https://petratungarden.se/2019/09/02/ska-inte-ni-skaffa-barn-snart/

      Måste du förstå då? Uppenbarligen är det för Petra ett känsligt ämne och om hon ville ljuga om det för att slippa alla spekulationer så är väl det helt okej.

      Ja de måste försökt då. Jag fick barn en vecka in i maj å plussade sista aug.
      Men de ville nog hålla det hemligt. Fast blir kanske mer spekulationer av att skriva så öht.. När jag fick barn var det knökfullt i hela Sthlm så önskar henne bättre lycka där!

      Hon kanske inte blev gravid med flit, oplanerat s.a.s.

    Måste du förstå då? Uppenbarligen är det för Petra ett känsligt ämne och om hon ville ljuga om det för att slippa alla spekulationer så är väl det helt okej.

    ”– Vi har noterat att det har förekommit vad som verkar vara främst köpta kommentarer på ett av Isabellas Instagraminlägg. Vi misstänker att det rör sig om ett sabotage utifrån och vi utreder detta, säger Marisol Was, kommunikationsansvarig på Löwengrip Invest och fortsätter: – Vi har haft en dialog med Chimi och vi kommer inte kommentera våra dialoger med våra samarbetspartners, säger hon.”

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/3JebVd/chimi-och-lowengrip-avslutar-samarbetet

      Buhuu…

      Misstänker? Om det inte var Isabella är det väl uppenbart att det var någon utifrån. Eller har hon glömt att fråga IL först om det var hon?

      ”På ETT av”. Och de köpta kommentarerna på alla andra inlägg då? ?

    Studier har visat att de med botox får mindre empati då de har slätat ut möjligheterna att spegla omgivningens ansiktsuttryck. Det är skrämmande.

    Långt innan barn lär sig språk lär de sig att tolka känslor i de näras ansikten. De lär sig om någon är ledsen, glad eller arg. De lär sig empati genom att spegla ansiktsuttrycken. De söker trygghet i sina föräldrars ansikten. De är beroende av föräldrarnas ansiktsuttryck och söker ständigt deras ansikten med blicken. Blir fan ledsen över att det kommer födas så många ungar som inte kommer få utvecklas till sin fulla potential som trygga och empatiska människor.

    Är orolig över en känslokall framtid och ja jag tycker det är sjukt egoistiskt att inte ge sina barn denna möjlighet. Så klart skillnad om någon är t.ex. brännskadad men att medvetet ta bort alla ansiktsuttryck pga fåfänga och riskera att ens barn blir empatistört, fy!

      ??‍♀️

      Eller hur! Läste om det i illustrerad vetenskap, skrämmande ?

      Hon fick ju mkt riktigt mindre medkänsla. Fler påpekar hur hon ser ut än grattis

      Haha. Alltså oftast med botox tar man ju bort de rynkor som kommer med ålderdom. Resonemanget ovan blir således att unga föräldrar (med mindre rynkor / ansiktsmimik) skulle utveckla barn med empatistörningar jämfört med äldre föräldrar?

        Tar man för mkt får man ju ett ansikte utan mimik o rörelse… Är d inte d som menas. Såg en helt uttryckslös hudterapeut en gång. Munnen rörde sig å å liksom ögongloben men i övrigt ?

        Annie, rynkor har inget
        med mimik att göra…

        Nu har du nog fått det lite om bakfoten va? Det är liksom inte rynkorna i sig som avgör om du kan röra ansiktet eller inte. Botox är muskelavslappnande, därav påverkas ju mimiken?

    Jag minns att Metro hade en artikel om bloggar och en varumärkesexpert fick sätta värde på olika bloggar.
    Där och då förstod bloggarna att det gick att tjäna pengar. Tror Bella skaffade ett aktiebolag dagen efter. Och det var kanske där och då hon bara tänkte pengar pengar pengar och började tänja på sanningen….

    Sen allt drama med Paow Dessie Amir Kissie och en Chrilleboi som myntade uttrycket Tja Tja Bloggen…

    Jag flyttade till Storbritannien i 2004 (och bor fortfarande här) och minns att den första svenska bloggen jag lästE (2006) var Linda Skugges. På något sätt hittade jag till Blondinbellas från Skugges… kanske via Alex Schulman. Minns verkligen inte.

    Brukade läsa Blondbellas blogg och störa mig på vilken bratt hon var.

    Minns också Glamourama – såg båda säsongerna.

    Någon här som minns en bloggare som heter Evaemma Andersson? Hon bloggade På Vulkan/jobbade med Linda Skugge ett tag?

    Mitt första Bella-minne var att hon skulle ta mer ansvar hemma och laga middag (hon bodde med sin pappa då). Så hon lagade Kelda tetra-soppa (tror det var hummersmak) med macka. Minns fortfarande bilden på kastrullen med soppan och hur stolt hon var i inlägget. ?

    Undra hur länge hon kommer behålla hunden? Vad tror ni?

      Du vill gärna att de ska göra sig av med den, fan va ruttet ?

        Nä, men det är ju vanligt att många som blir gravida gör sig av med sina husdjur och skyller på diverse saker så som
        ”plötslig hundallergi” eller ”tidsbrist”.

        Fast va? Var läser du in att anonym vill att hon gör av sig med hunden. Snarare är det väl så att när många influensers får barn har dom plötsligt inte ”tid” över till hunden längre. Om jag minns rätt har ju redan Markus en hund som dom inte har hand om också?

    Var det blondinbella som sa något om att snöplogen väckt henne ? typ gjorde en arg videoblogg om det.

    Men va har aldrig följt Petra T så inte sett hur hon sett ut ”innan”. Hon har ju helt sabbat sitt coola utseende! Why?
    Vill se mer! Länka!

    Och fy fan vad de sprider till unga tjejer med denna utseendehetsen. Lika illa som vikthets.

        Det är ju dock inte Petra på bild 7..

          Nej, hennes lillasyster ju.

        Men oj..! Vad har hänt? Är det (Enbart?) botox som tagit bort hennes leende? Är det med flit?

          2010 vs 2016… Ser betydligt mer ut än sex års skillnad. Känns som hon gjort för mkt. Har ju sett charmig o rar ut

    [Borttagen kommentar]

    Grattis till bebis. Längtar lite tills A går ut med +

      Vem ?

      A.N???

    Älskar att BB skriver att jeansen är från Gina när länken går till Ellos!!

      Fast det är fortfarande jeans från Gina…

    Vilka taskiga kommentarer till denna typ av inlägg. De ser superglada ut med eller utan botox!

    Stort grattis till dem!! ?

      Man är inte automatiskt glad för att man gapar…

    Jag förstår inte hur tjejer generellt + offentliga tjejer i synnerhet redan i v 7 upp till RUL går ut på privata eller offentliga sociala medier med ord som ”vi ska få en bebis”, ”vi ska bli föräldrar, så sjukt!”, ”i juli blir vi tre”.. och köper BEBISKLÄDER innan RUL.

    Missfall är ganska vanligt..(att få plus är inte självklart.. ) är dock inte så många som pratar om det. FORTFARANDE.

    Antar att jag avundas dessa tjejers förmåga att bli spontant superglada och utåt visar hur gott självförtroende de ”självklart kommer få en bebis”.. men samtidigt håller jag med själv och min försvarsmekanism. Fallet blir hårdare utan ödmjukheten.

    (Japp… jag har Såklart haft missfall, i v 9 och i v 15)

      Vi som har haft svårt att bli gravida eller har fått missfall är ju ärrade. Det är ju svårare att glädjas om man vet att det kan slitas bort när som helst. Har man inte varit med om det är det kanske svårt att förstå. Kenza skrev ju mycket om sin oro i början på graviditeten (i efterhand) har jag för mig.

      Tänkte också på det. Själv är jag i vecka 15. Att gå ut med det på jobbet före RUL är otänkbart. Familj och vänner fick veta efter KUB men aldrig att det hade blivit ”offentligt” innan RUL.

      Jag har också haft missfall så det är säkert därför man är pessimistisk. Jag önskar att man kände samma självförtroende som de som går ut med det tidigt.

      Hur som helst. All lycka till Petra och Markus! <3 Hoppas att de får sitt barn i maj, tror vi kommer ha BF ungefär samtidigt 🙂

        Avundas de som kan berätta så sent på jobbet. Blivit sjukskriven ganska omgående med mina tre barn.

          Jag är väldigt tacksam över att jag inte mått sämre än att jag klarat av att fortsätta att jobba heltid 🙂 Inser att inte alla har den turen.

          Nu börjar magen synas så det blir allt svårare att dölja.

            Grattis till både bebis o att du mått såpass bra 🙂

        Jag hade en kollega som gick ut med det på kontoret så fort hon fått veta, inte många veckor in. Hon hade försökt i många år och haft åtskilliga missfall och ville att alla skulle veta om det hände igen, hon orkade helt enkelt inte bära den smärtan och sorgen själv (ville inte behöva låtsas som att allting var bra när hon led så mycket av det i hemlighet). Jag tyckte det var otroligt starkt och modigt av henne, ganska ovanligt att våga berätta när risken är hög och man inte är långt gången. Man resonerar olika helt enkelt, alla var väldigt stöttande och förstående. Och, den här gången fick hon sitt efterlängtade barn och är mammaledig just nu <3

      Dom är väl lyckligt ovetande om hur många graviditeter som slutar i missfall. Önskar man själv också kunde vara det, men sitter just nu och blöder ut mitt andra missfall på fem månader. Fyra års kämpande med ivf och det här är det längsta vi kommit.

      Om vi lyckas bli gravida igen kommer jag inte berätta för någon förrän jag inte kan dölja det längre. Gjorde misstaget första gången att berätta för närmsta familjen i vecka 7, sedan konstaterades missfallet en vecka senare. Att behöva berätta för dom var så jävla tungt. Hade behövt hantera det enbart med min make, nu blev fler inblandade och det var endast jobbigt.

        <3

        Men just där och då är man ju gravid. Du får ju inte missfall för att du berättar.

    Har fått båda våra barn i samma veva som ett gäng nära vänner fått sina barn, och det har varit en sån lycka att ha nära vänner i typ samma livssituation! Att ha någon att messa 03.30 när man ammar, nära vänner att hänga med hela föräldraledigheten…. det har räddat mig många mörka stunder och jag är evigt tacksam. Dessutom svinkul nu när barnen är större och blivit små kompisar på riktigt!

    Ser de alltid så omaka ut? Den ena fullproppad med botox och fillers, perfekt sminkad och inte ett hårstrå på fel plats, den andre ser ut som nyss uppstigen ur sängen.

      I jämförelse kan det nog se ut som man nyss gått upp fast man inte gjort det ?

      Då jag inte vet så mycket om henne, kollade jag in lite info och bilder.
      Herregud vad all hennes botox och dylikt har gjort att hon ser så mycket äldre ut än vad hon är! Jag skulle gissat att hon var närmare 40, men hon är bara 31. Hon är inte ful, det är inte det jag menar, men vad är vitsen med att ”fixa” sig när man ser äldre ut än innan?

        Haha ja jag har också trott att hon var 40+ pga det stela ansiktet. Snacka om att gå händelserna i förväg. Hon ser pga alla ingrepp äldre ut, knäppt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.