Hur ärligt är FÖR ärligt?

Jag vet faktiskt inte vilken ålder hon riktar sig till, men det är väl från knoddar och uppåt?
Jag är inte särskilt pryd av mig men reagerade faktiskt också på den här frågestunden som nästan uteslutande handlade om sex.
Bianca och Lovisa är båda öppna och ogenerade att prata om sex och det är ingenting som bara är negativt men jag var kanske inte beredd just HUR ärliga de skulle vara.. 🙂
Videon här under startar vid 22.16 med frågan ”Är ni kåta av er?”

Vad tycker ni?
Hur ärligt är FÖR ärligt?
Borde videos som den här har någon typ av liten ”varning” eller liknande på sig?

https://youtu.be/osbkknEgn6w?t=1336

323 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ot.
    Svenska Dagbladet har ny artikel om Bella angående hennes köpta instagramföljare och därmed har flera samarbeten avslutats eller valt att pausa. Även hänvisning till Bloggbevakning! ?

    Det går bra nu för Bellsan! ?

      Och hon har börjat med tiktok PLUS att hon via löwengrip invest nu söker MUA 1-2 dagar i veckan. Hade de inte kris och fick sparka den MUA de redan hade?

        Märkligt!
        Borde inte förre MUA isåfall ha förtur till återanställning?
        Hmm…

          Vet inte hur förra MUAN var anställd ;förmodligen på mer än 2 dagar i veckan. Så kanske
          1) vill hon inte komma tillbaka, pga hur IL skött allt eller pga att hon inte vill gå ner ännu mer i tid
          2) kanske har fått nytt jobb

          Men jo, känns ju märkligt att så kort tid efter krisen och uppsägningar leta ny MUA

            Då Bella sen fd muan försvann inte visar sitt ansikte fullt ut så tror jag att acnen har börjat visa sig igen.

              Muan är i Mexico för att sminka Rebecca Stella för höstens paradise hotell. Så hon är nog borta ett bra tag.
              Emelie menar jag alltså. Hon har inte varit anställd hos Bella men jobbat mycket ihop.

              Fast det är ju sorgligt.

          MUAn har väl inte varit anställd utan säkert fakturerande egenföretagare , då kommer man runt alla lagar och regler 🙂

            Ja, både Emelie Jonsson och Mikaela Söderlund är egna företagare så då gäller inte reglerna för anställning. Däremot kan de förstås ha haft avtal om hur samarbetet ska se ut och hur ofta de ska finnas tillgängliga osv.

            Ja, men fortfarande lite märkligt att de då inte vill ställa upp igen/blivit tillfrågade? 2 ggr/veckan är ju bättre än inget alls liksom när man fakturerar själv.

              I och för sig så var Emelie inte så bra MUA, inte för IL i alla fall, så överdriven make up. Det lilla gnutta IL hade som naturligt lyckades hon sopa bort.

                ILkanske ville ha det så,

                Är inte emelie även biancas Mua ibland? Hon gör ett jätte fint jobb på Bianca så jag antar att blondinbella bara ville bli sminkad som hon blev.

              Det kan faktiskt vara så att de inte vill komma tillbaka.

              Du har ju ingen aning om ifall de blivit tillfrågade eller inte. Du vet ju heller inte hur deras dagar ser ut i övrigt, vad säger att de inte har några andra jobb? De kanske redan fakturerar sju dagar i veckan.

              Det märkliga är snarare hur folk här sitter och fabulerar ihop saker och sedan ifrågasätter sådant de inte har en aning om.

              Btw så avtalas (köps) återanställningsrätten ofta bort.

                Jag spekulerar, ja. För jag tycker det är märkligt, ja. Här kommer lite bakgrundsinfo.

                6/11 skrivs det om att Isabella Löwengrip fått säga upp all personal som jobbar med hennes sociala medier, vilka är anlitade via Löwengrip Invest. Bland dessa ingår då bl.a. MUA och stylist. Följande går att läsa i Aftonbladet via denna länk https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/MRXq0m/isabella-lowengrip-sager-upp-all-sociala-medier-personal

                ”På sin blogg meddelar hon på onsdagen att all personal som arbetar med hennes sociala medier får gå.

                ”Men alla personer som har jobbat med mig och mina sociala medier har fått sluta och har uppsägningstid nu. Det har varit en stor sorg på kontoret. Dock är jag väldigt tacksam över hur starka mina tjejer är, vi alla har bestämt oss för att göra det bästa möjliga av den tid som är kvar och jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa de vidare i karriären”, skriver hon.
                På tisdagen berättade hon bland annat att hon har sagt upp majoriteten av de anställda i bolaget Löwengrip Invest och att riskerna med hennes USA-planer blev för stora och kan ha varit den första kraschen i influencerbranschen.
                Löwengrip förklarar vidare i sin blogg om hur företaget kommer att styras.
                ”Jag känner en förtvivlan över att jag har svikit gänget och inte lyckas ro i hamn allt vi har i sikte. Min vd är kvar (han är tillfällig vd i Löwengrip Beauty också) samt Marisol som ska jobba med min stiftelse. Även anställda i Löwengrip Beauty är kvar”, skriver hon. ”

                Detta var alltså 8 dagar sedan. För 8 dagar sedan skulle de inte ha kvar någon person alls som jobbar med sociala medier. 8 dagar senare, alltså idag, efterlyser hon via sin IG en MUA/stylist som kan jobba två dagar i veckan för content-skapande till IL:s sociala medier, via Löwengrip Invest.

                För mig går inte detta ihop. Jag bryr mig inte om vilket anställningsavtal förra MUA:n haft eller så. Jag bara tycker det är märkligt att ”sparka” en MUA från LI för att 8 dagar senare söka en MUA igen till samma bolag. För samma arbetsuppgifter. Om de plötsligen ångrat sig och anser att det är en bra investering att ha en MUA för content-skapande till Isabellas sociala medier så hade det varit intressant att veta om och varför den andra MUA:n inte tar det jobbet. Som jag skrev tidigare, hon kan ha fått ett annat jobb. Hon kan också helt enkelt inte vilja jobba med LI och IL igen (och i så fall är jag såklart nyfiken på detta).

                  De var inte anställda utan egna företagare och jag vill inte spekulera eftersom vet inget men Emelie var ju katastrof som MUA, tjock pancake smink var hennes stil.

                    Men IL verkar vara nöjd som haft henne i flera år (väl).
                    Skrev anlitade också. Nästa MUA kommer ju också vara via samma upplägg som Emelie, verkar det som. Så hennes anställningsform spelar ingen roll hence skit i det

                      Hon kanske helt enkelt var för dyr.

              Om det är @byemeliejonsson på insta dyker hon upp i Rebecca Stellas stories och verkar sminka henne under inspelningarna i Mexiko. ?

              Kanske finns möjlighet att jobba heltid eller fler än 2 dagar åt någon annan vilket skulle krocka med 2 dagar hos Isabella? Dessutom vill hon kanske bara gå vidare?

          Kanske behöver en ny MUA för en ny look (mindre BUS, mer naturlig, mjukare) nu när det inte blir USA.

        Det där med TikTok togs upp på P3 idag (tror programmet heter PP3?). De sa att hon missförstått TikTok helt och hållet och postar fel content.

          Hyfsat säker på att det inte är Isabella och hennes team som ligger bakom det kontot

            Är det inte Isabella som står bakom TikTok-kontot? ? Skumt, hon gör reklam för det på sin Instagram.

      Nu kanske Isabella börjar bli införstådd, att ärlighet varar längst. Fast egentligen tror jag inte att hon tar till sig kritiken på allvar. Det här med att ljuga och fabulera är så djupt rotad i hennes livsstil. Så bra nu att den ena lögnen efter den andra uppdagas. Hon har så att säga alla blickar på sig, och ändå smyger hon in hittepå lite här och var och avslöjas med fingrarna i syltburken gång efter annan.

        Men snälla du ?

      Någon här inne som jobbar inom skönhetsindustrin som vet om det är rimligt att ha en MUA 1-2ggr/vecka för content? Jag skulle annars ha gissat att det skulle behövas max en gång i månaden för plåtningar och kampanjer…

        Varför kan inte människa sminka sig själv? Hur svårt kan det vara nu efter alla år?!?

        Ja, det är rimligt. /MUA

      Ni kan nog säga vad ni vill, men Bella har aldrig såld sina produkter genom att prata sex i halv timme, also någon värdighet har hon om man nu jämför med Bianka

        Värdighet ????

        Skriver du detta för att Bianca var kritiskt till Bellas uttalande om influencers?

          Är inte ela, men bianca är verkligen osmaklig. Skämskudde på den här videon, oavsett vem b varit kritisk till förut och i framtiden.

            Går att skriva att Bianca är osmaklig utan att skriva om huruvida Isabella har sålt produkter genom att anspela på sex eller att jämföra deras värdighet.

          Nej, det har inte med Biancad uttalande att göra. Det är bara att om man pratar sex i samband med lansering av sin produkt då vet man ju vad det handlar om.
          Vi vet att Isabella gjorde inte det, det är inte så att hon inte kunde, hon är en kvinna snygg, skild etc. Det går att prata och sälja med hjälp av sexprat. Det vet ju alla.
          Men hon gjorde inte det. Hon hade andra strategier men hon sålde inte produkter med sexprat. That’s it.

      Trillade över denna blogg ,
      http://lineriet.com/2019/11/14/blondinbella/

        Strategin med att provocera skapar bara dålig stämning och till slut tröttnar även många som var positiva eller neutrala i början på all negativitet. Förvånas faktiskt över att det finns någon hejarklack kvar. Samma gäller de influencers som får massa positiva kommentarer men väljer att fokusera på de få negativa och förekommer kritik genom att inleda sina inlägg med ”Nu kommer någon lättkränkt att hoppa på mig” och liknande.

      Säkert nåt fan av Camilla som köpt följarna ?

    Inte normbrytande, modigt eller soft.
    Madonna gjorde det bättre 1994.
    Enbart vulgärt.

      Syns/hörs man inte, finns man inte.

    Jisses vad filter de använder.

    Äsch tycker inte det är någon big deal. Alltså för mig, som är 23 nu, var sex i form av njutning för sin egen skull inget som talades om och generellt mycket hysch hysch när jag var yngre. Och när det talades om det så var det mest ur killens perspektiv och kring hans njutning.

    Så jag tycker det här är bra även om det är yngre som tittar! Tror det hjälper en hel del med att ta bort tabu kring onani och njutning för unga tjejer. Blev också förvånad att de vad så pass öppna men tycker det var befriande ändå! De är stora förebilder för många och visar att det här inte är något att skämmas för.

      Mmm, alla var så pryda back in 2012 och så.

        ???

        Haha!

      Är också 23 och kan inte relatera till det du säger ? Herregud vi är väl ändå ”uppvuxna” med program som Big Brother, Kungarna av Tylösand och Paradise Hotel på tv?

      Hysh hysh? ? Var anspelningar på sex precis överallt när du växte upp.

      Jag håller med dig Anonym 15.06. Kommer från en småstad där det enda man hörde om sex i skola och över lag var att det kan resultera i barn, ungefär. Aldrig talades det om det som något man njuter av som kvinna. Tips på att lära känna sin kropp och vad man själv gillar fick man heller aldrig höra.

        Ja alltså när jag skrev att jag var 23 så menar jag det som ungt ? Att det inte alls var speciellt längesen jag var tonåring men ändå tycker att det inte var såhär öppet. Ja självklart det fanns big brother, paradise osv men just det här om att onanera, tjejers egen njutning osv tycker jag är en förändring mot för då!

          Ja ni missade väl eran med Sex and the City där det var rätt mycket fokus på kvinnans lust?

      Är också 23 och håller med! Ja visst var det mycket anspelningar på sex när vi växte upp, men ALLTID ur mannens perspektiv. Fokus låg helt enkelt på den manliga njutningen och tycker bara det är bra att Bianca t.ex. är så öppen med sin och den kvinnliga njutningen

      Hm? Känns som något som det pratades om när jag var tonåring.

      MVH 28 åring

        Känns som det ENDA det pratades om när jag var tonåring. Det och senaste avsnittet av desperate housewives.

        /annan 28-åring

      Ja det kan nog stämma att det talas mer om kvinnors perspektiv nu än tidigare, kan vi ju i alla fall hoppas. Men hur som helst tänker jag att det är bra med någon form av märkning för det känns tidigt att barn ska lyssna på det. Jag misstänker att det är många småttingar, barn i låg- och mellanstadiet som följer Bianca.

    Varför skulle 9åringar följa Bianca? För att hon suttit i talang eller? Tänker att inget i hennes vloggar eller flöde borde vara kul för kids att kolla på?

      Vet att båda mina syskonbarn på 8 och 10 kollar Bianchas vloggar.

        MIna tjejer på 9 år brukade titta men vi har sagt stopp pga såna ämnen, språket många svordomar/slang typ vartannat ord men också pga för mkt utseende fixering/märkes köp. Nej inga bra förebilder för den målgruppen.
        Min väninna var & såg B första live med sin dåvarande 12 åring, 12årigen sa till min väninna att hon ville gå efter 15 min för hon förstod inte mkt av det de sa men tyckte också att det var opassande för denna grupp.

          Vad glad jag blir när jag ser en förälder resonera som du gör. Jag kommer också säga ifrån om mina barn följer liknande vloggar när de är tweens.

            ❤️ tackar ❤️ men det är svårt med dagens sociala media. Du kommer fixa det galant ❤️

          Fast jag tror heller inte Bianca vill eller talar till 12 åringar när hon sitter och pratar i någon live. Där får ju föräldrarna ta ansvar och hålla barnen borta.

            Kanske hon har en drömlyssnare/följare men hon tackar nog inte nej till några fler oavsett ålder.

            Andra poddare har satt åldersgräns på sina livepoddar, det beror ju lite på hur pengakåt man är antar jag!

        Det kan ju dock inte Bianca ta ansvar för. Vad barn tittar på och inte är upp till föräldrarna att ha koll på. Bianca har väl aldrig hävdat att hon bedriver barnprogram på sin kanal.

          man MÅSTE anpassa sitt språk/innehåll till målgruppen, svårt att bli tagen på allvar annars

            Nej det måste man inte. Om jag riktar mig till jämnåriga så kan inte jag anpassa mig efter att ett gäng slappa föräldrar låter deras barn titta på min kanal.

              då är du ute & cyklar

                Det är väl jordens lataste föräldrar som är ute och cyklar? Eller vill du verkligen att skola och influencers ska göra allt åt dem?

                  hahaha ja då är 95% av alla päron lata, nice argument
                  lite ansvar bör man ta speciellt om man är en kommersiell person

                    Ja att ungar är curlade är väl inget nytt. Som förälder måste man ta konflikter med sitt barn, jobbigt men så är det. Tyvärr vill många hellre vara bästis med sitt barn än förälder.

                      Huvudet på spiken-varför har det blivit så?!? Upplever det i många fall. Herregud-du är vuxen och bestämmer, använd denna auktoritet när det behövs för att vara tydlig, hjälpa och vägleda ditt barn. De tackar dig inte NU men sen…

            Biancas målgrupp är inte barn. Renovering, shopping, mat, resor, fester och lite mer mat. Inte på något sätt riktar hon sina uppladdningar mot barn.

            Men om den tänkta målgruppen inte är barn?!

              tycker det är svårt att se vilken målgrupp vissa har, här har vi kanske en blandning med talang, wahlgrens värld, melodifestivalen, benjamin, etc, många & blandade målgrupper & då kan det vara svårt att säga att man endast är till för ex 20-30 år

          Hon ansvarar för att lägga in en bild eller text om explicit innehåll.

            På vilket sätt stoppar det barnen från att titta?

              Jag påstod inte att det gör det. Information om innehåll är att ta sitt ansvar. Dessutom skulle det underlätta för föräldrarna att få ett hum om vad vloggen innehåller.

          Bianca kanske önskar att hennes målgrupp är i hennes egen ålder men faktum är att den nog är åtminstone 10 år yngre.

            Vad ska hon göra åt det då? Börja sända Bolibompa så att föräldrar blir nöjda och slipper ta en konflikt med sina 9åriga barn?

              Men missar hon inte målet? Om majoriteten e småflickor? Utom kåta Gösta som undrar lite kinky grejer. Inom vilket åldersspann är de flesta av hennes fänz

            5?

          Därför är Camillas förslag med en märkning bra (kanske redan finns), så inte föräldrarna måste genomlida avsnitten först ?

        Biancas målgrupp är väl ändå inte barn. Visst, barn kan råka kolla, men är det hela världen då? Finns betydligt värre saker de kan råka se än två tjejer som pratar om sex. För övrigt bör det vara föräldrarnas ansvar att skydda sina egna ungar, måste nioåringar ens ha fri/obevakad surftillgång? Sen kan jag dock tycka att det är uttjatat med Biancas tjat om hur kåt hon är (plus skittrött på dryga Lovisa som är med i varenda video numera) men jag tror att målgruppen är runt 18, och de uppskattar säkert sånt.

          Haha klarar inte av Lovisa alltså, hon har en så dryg attityd. Och allt sexsnack är bara för mycket. De håller på som tonårspojkar, hade inte varit bekväm med att lyssna på hur kåt min kompis är. Blä. Nej, jag är inte 10, men det finns gränser.

            +1

      Många yngre började följa Bianca på Youtube efter Wahlgrens värld.

    Det är väl inte värre än det som stod i FRIDA, OKEJ och KP…

      Kp ? allt var alltid heeeeelt normaaaalt. ”min kille vill ha kalle anka mask och kissa på mig när vi har sex är det normalt?”
      I h-vete
      kan ha varit VR också men tror KP

      Ha ha ha jag minns en där det stog ” min kille ville dra ut min tampong med sina tänder , är det normalt ?”

      ”Ska pungen införas vid samlag?”
      ”Ja, om plats finnes.”

    Vill inte kolla hehe men överlag känns det kanske lite opassande eftersom många av hennes fans är så unga. Så kanske inte deras videos borde blanda ämnen på detta sätt? Har inte heller något problem med att de är öppna och snackar mycket sex etc, men de kanske kan ha en speciell ”sexkanal” för det? Vuxenstämplad typ. Lite som ligga med P3 – där syftet klart framgår. Samtidigt tänker jag iofs att många av hennes yngre fans tillkommit pga Wahlgrens värld etc, och det är väl inte hennes problem om de hittar till hennes vuxna kanaler utan snarare föräldrarnas ansvar om man anser kidsen är för unga för att lyssna på sånt

      Tillägg : vissa frågor låter ju som något en hormonstinn 15årig pojke frågat alternativt en pervers man: ”är ni kåta av er?”. Eh, vilken normal vuxen uttrycker sig så

        Frågorna kommer helt säkert från kåta tonårsgrabbar. Att Bianca följs av barn innebär inte att hon riktar sig mot barn, hennes målgrupp är 18-30 typ och hon kan inte ta ansvar för att föräldrar låter sina småbarn göra vad som helst och inte har koll på deras internetanvändande. Biancas kåthet är det minsta problemet ni har…
        Jag tycker det är osmakligt och vulgärt att berätta detaljerat om sitt sexliv i sociala medier, men vissa influencers saknar ju helt såna spärrar och pratar som om det vore ett förtroligt samtal med bästa kompisen. Pinsamt för dem men knappast skadligt för någon annan.

          Det känns som att 18- till 30-åringar är för gamla, då är man ju någorlunda vuxen och inte så intresserad av vad hon gör och inte gör, men kanske kids omkring 15 år ? var det inte i den åldern man läste Frida och Okej.

    Föräldrarna till dessa 9-åringar får väl hålla koll på vad ungarna ser på youtube känner jag spontant.

      Ok lite OT men ändå: hur ska man göra detta? Har en tioåring som har mobil. Man kan ju inte ta bort Safari/webläsaren/YouTube? Kan man barnspärra/barnsäkra på något vis så att de inte kan se vad som helst? Hon går hem själv från skolan och kollar såklart på mobilen/iPaden när vi päron inte är hemma. Jag brukar kika igenom hennes aktivitet/historik och pratar såklart om det är nåt, men det är ju i efterhand. Tacksam för tips…

        Vad har du för mobil till henne? Android? Jag kör samma google inlogg som jag har, då får jag automatiskt historiken från webläsaren i historiken hos mig. Har samma inlogg på chrome på datorn.

          Det är en iPhone, jo historiken kan jag ju se. Tänkte mest förebyggande…

            Prata, prata och prata. Gränser är kul att bryta, så brukar inte hjälpa att försöka hindra kids. Bättre att ha en öppen dialog och ta upp varför du inte vill att hon ska se vissa saker tex.

              Sant, vi pratar mycket. Så den delen känns ju bra. Men jag vet själv hur mycket skit det finns (hemska bilder etc) och man vill ju skydda sitt barn. Märker ibland om hon har googlat på konstiga saker att det måste ha kommit från någon YouTuber som har vloggat.

          Fyfan vad integritetskränkande.

            Att jag kollar mitt barns aktivitet på mobilen? Det är mitt ansvar som förälder. Hon är ju bara 10 år. Hon vet att jag kollar det.

            Haha integritetskränkande ?orkar inte

            Hahah va?? Ska en tioåring få göra vad den vill utan att föräldrar håller koll? Det är då vi får lata, bortskämda barn som växer upp med en skev syn på livet tack vare sociala medier. Hoppas du inte har barn för sen är det är vi lärare som sedan får ta hand om dessa barn som saknar bra värderingar.

        Att det är i efterhand gör väl inget. Handlar väl om att vara öppen med sina barn och få ta del av deras internertvärld även med deras ”medgivande”. Men ja man ska väl kunna barnsäkra

        Vad ska en tioåring med mobil till är min stora fråga…?

          Hon går ju hem själv från skolan och är hemma själv ett par timmar. Då vill jag att hon ska kunna ha en telefon (vi har ingen fast telefon hemma längre). Alla tioåringar jag känner har mobil, det är inte som när man själv var liten…

            Du kan skaffa hemtelefon. Vi har små barn hemma nu så vi tog bort hemtelefonen eftersom barnen aldrig är ensamma hemma. Men vi hade IP-telefoni och vi betalade endast för det vi använde. Ingen fast kostnad alla. Varför måste gon surfa när ni inte är hemma? Wi-fi måste inte ens vara igång för att nå henne – sms och samtal fungerar fint utan. Måste hon ha Internet i sin mobil? Har hon inte andra sysselsättningar hon kan roa sig med de få timmar hon är ensam? Ärligt talat, det finns sätt åt begränsa användandet. Som förälder måste man välja – vill du ge efter eller vill du stå emot (några år till)?

              Läser du inte vad det står? Personen VILL att dottern ska ha sin telefon. Står inget om måste.

                Läser inte du vad jag skriver? Hör och häpna, en telefon fungerar utmärkt utan internet.

                  Men du ska väl strunta i varför nån annan ger sitt barn en mobil istället för fast telefon! Att du orkar.

                    Det är inte fel att använda mobil. Felet ligger i fri tillgång till Internet. Läs igenom allt en gång till så kanske du förstår lite bättre. Önskar dig en trevlig kväll trots att du verkar blivit så arg. Pratar du så med folk i IRL också? Du bidrar inte med något vettigt i diskussionen mer än att kommentera illa om det jag kommenterar.

            Men måste det vara smartphone? Bara en undran

              Svårt att ge en tio åring”bara” en telefon idag

                Jag hoppas verkligen inte jag blir en sådan förälder när mina barn når den åldern. Iofs har jag aldrig varit en sådan som faller för grupptryck.

                  om du bara visste vad många föräldrar (inkl jag) sagt /lovat vad man inte skall göra när man själv får barn 🙂

                  sen är det inte bara grupptrycket som styr utan även samhället/normen idag som gör att man dras med om du förstår vad jag menar

                    Jo, jag förstår. Jag är där om ca 4 år. Det ska bli spännande minst sagt… Jag vill gärna tro att det underlättar att vi båda föräldrar är eniga i hur vi vill göra. Mindre ”tryck” tänker jag då.

            Finns ju telefoner som det endast går att ringa på även nu 2019

              om du bara visste vad många föräldrar (inkl jag) sagt /lovat vad man inte skall göra när man själv får barn 🙂

              sen är det inte bara grupptrycket som styr utan även samhället/normen idag som gör att man dras med om du förstår vad jag menar

                sorry hamnde fel 🙂

          Det har ju de flesta? Jag växte upp innan mobil, vi fick använda telefonkiosken när vi ville ringa för att bli hämtade. Hade vi behov av telefon då är det klart att ungar har behov av det idag.

          Någon som minns föresten när man ringde mottagaren betalar samtal hem och talade in ”Mamma hämta mig” och väntade på att någon där hemma skulle klicka samtalet. ?

            Ångesten man hade att någon skulle råka svara för man visste hur dyrt det var. Nästan värre än att råka ringa med hemtelefonen innan 18.00 haha.

              ??

          du har inte heller barn va?

          Nu för tiden är det inte konstigt att ha egen mobil i 8 9 årsåldern. Man har ju sällan fast telefon hemma och många gånger vill de inte va på fritids. Ser stor skillnad på när min 14 åring var i den åldern mot min 9 åring nu. Det är en tjej som inte har mobil i klassen och hon hamnar utanför hela tiden pga att de inte kan nå henne.

            Det är skillnad på att ha en telefon och att ha tillgång till Internet

          Gissar att du inte har barn själv?

        På iPhone kan du gå in på inställningar – skärmtid – begränsa innehåll/integritet – innehållsbegränsa och anpassa åldergränser, göra vuxenvänligt till endast barnvänligt osv… Värt att kolla. Vi ställde in det på min sambos tioåring, väldigt skönt.

          Åh bra tips! Ska kolla in.

        Ja ? har inga barn så jag har inte brytt mig att ta reda på hur man barnspärrar YouTube, men det borde wikihow veta.

        Du kan spärra sökningar och specifika sidor. Finns också olika barnlås men vet inte hur de funkar, bara att testa. Sen kan du ju också kolla historiken så du vet vad hon kollar på. Ger man sitt barn en telefon så får man va medveten om att de kan hitta precis vad som helst och då får man hålla koll.

        Hon är ju 10år och då tänker jag att det är rätt bra att hon kan googla vissa saker hon kanske inte vill fråga dig om. Men att hålla koll på hur användandet ser ut å vad hon tittar på känns vettigt

          Tack för bra tips! Tänker också att det är bra att de kan googla saker, de använder ju mobilen till skolarbete också och allt möjligt hon vill ta reda på (recept, önskelistor osv). Jag kollar historiken varje kväll, och pratar med henne om det är något jag har reagerat på. Hon vet det så det är inget integritetskränkande.

        förlåt för ot, men kan inte hålla mig! Kolla CWs instagram! Nu har hin börjat dreva mot haveristerna! Hon har screen-skottat en mindre trevlig sms-konversation mellan alex och ngn anonym brud. Han ber henne suga hans k*k, dvs inget trevligt. Heller inte trevligt att CW ber folk mejla henne om man själv blivit utsatt av honom eller den andra haveristen, så kan hon hjälpa till med juridisk hjälp. Klart att beteendet inte är ok men i detta fall är det bara så tydligt att det endast handlar om personlig vendetta!

        Alltså vilken jävla soppa! Detta är värre än IL alla gånger

          Nej. Cissi publicerar inte namn och inte hela texten heller, bara delar ur en konversation. Du kan få sms mellan mog och min partner att se lika illa ut om du bara printar en del av vår konversation. Tror det är lögn rakt av. Cissi är igång igen.

            Hade fel. Nästan värre än lögn. Hon hänger ut en tjejs privata meddelanden utan tillstånd. ??

              Men hur har hon fått tag i det då? Alltså hur har Cissi fått tag på meddelandena?

              Hur vet du att hon inte har tillstånd?

        Jag kunde radera min sökhistorik på familjens gemensamma dator när jag var 12-13 år, dvs ca. år 2005. Har därför svårt att tro att barn och ungdomar idag inte har skills nog att dölja sökhistorik eller dyl om de nu vill. Att ha en öppen dialog är självklart viktigt, men det var genom en öppen dialog som jag började googla på sexuella bilder eller annat som kan tyckas vara ”konstigt” för en förälder. Grunden till varför jag sökte på dessa saker var en och samma; jag var nyfiken. Oavsett hur mycket man än kollar i efterhand kommer man aldrig kunna ha 100% koll på vad ens barn gör online, barn (likt alla människor) ljuger och majoriteten av all barn har en nyfikenhet som många gånger är starkare än föräldrarnas önskan om ärlig- och öppenhet.

          Same. Kunde till och med ta mig förbi spärrar både hemma och på skolans datorer. Fanns knep till allt.

            Hehe ja, frågar man min mamma så var jag (och är) en liten ängel?

              Guuud, om mamma visste om allt konstigt folk man haft på msn. ?

                Omg jaaaaaaa? usch jag hade förträngt det

          hahaha ja dagens barn/ungdomar är sååå smarta alltså 🙂

        Barn behöver ingen iPhone! Om de behöver telefon av säkerhetsskäl kan de få en som det bara går att ringa med.

        Ska säga något helt sjukt nu, känsliga läsare varnas:
        Man måste inte ha en mobil när man är 9.

        Jag vet…chocken.
        Jag växte upp utan mobil, är nästan helt normal.
        Mina föräldrar hade bra koll på mig utan att kunna ringa mig varje sekund på dagen.

          Växte också upp utan mobil. Mina föräldrar hade inte bra koll på mig. Jag gjorde vad jag ville från jag gick ut tills man skulle hem och äta. Väldigt glad över att inte behöva ge den friheten till mina barn, hade varit ett nervvrak.

            Jag gissar att det beror på att dina föräldrar inte hade koll på dig. Pga försummelse? Att ge ett barn telefon betyder inte att man som förälder har koll på allt.

              Haha nej? Du menar att föräldrar innan – 98 typ försummade sina barn. ? Man var ute och lekte hela dagarna. Det var bara så livet såg ut.

                Men nej nej neeej. Inte så jag menade. Jag uppfattade din kommentar som att du gjorde kopplingen ”ingen mobil = ingen koll på mig/barnen”. My bad! Men ja, jag skulle nog inte heller vara så bekväm med att mina barn är lika ”fria” som vi var när vi var små.

        Jag har också barn som visserligen bara är 5, men hos oss gäller att hon bara får kolla Youtube kids. Om hon vill titta på vanliga Youtube måste vi vara med. Ni kanske kan ha som regel att hon bara får titta på Youtube när ni är hemma och fråga först om kanalen är ok? Märks att du vill väl, tycker själv det är så svårt hur man ska förhålla sig till allt och då jobbar jag ändå med sociala medier…

          Har också en 5 åring, han får inte kolla på youtube eller telefon överhuvudtaget. Vi äger heller ingen iPad. ??‍♀️ Vill han kolla på Netflix etc gör han det på vår tv via Chrome Cast. Förstår inte varför han ska göra det vid den åldern.

            SAMMA HÄR. Har också en 5-åring hemma. Vi kollar bara via TV:n, även YouTube, och då är det bara musikvideos eller serier som inte finns på Netflix, Viaplay osv. Alltid tillsammans med någon av oss föräldrar.

        Man kan visst barnspärra youtube… Om du inte var en så lat förälder så hade det räckt med en googling.

        Vet att Tele2 har ngt som heter föräldrakollen just för sånt här. Telia o Telenor har säkert också liknande tjänster.

      Ja precis så är det. Min 9-åring får inte längre se hennes vloggar. Tyvärr tror jag skaran är ganska stor gällande följare i denna åldersgrupp. De följer henne pga Talang ja.

      du har inga barn själv va?

        Åh en allvetande morsa. Det var länge sen..

          haha du har inte heller barn?

            Och du är ett barn?

              man behöver inte vara en mamma för att förstå hur samhället funkar idag, jag är oxå uppväxt utan mobil men då hade inte ens vuxna mobil…see the picture? tänk kontantfritt samhälle chocken för er som inte fattar att barnen måste/tvingas på ett eller annat sätt att ha kort för att kunna köp en korv efter skolan på väg till aktiviteter o dyl.

        Hahaha, kommentarfältets kryptonit.
        ”Du har inte barn, alltså kan du aldrig förstå. Du har heller ingen rätt att uttala dig innan du klämt ut en vattenmelon ur våfflan, för det har jag sörru, så nu håller du tyst.”

    Men gud, vad fan håller Cissi på med? Jag skäms.

      Vad nu då?

        Om du inte följer Cissi så kolla hennes tråd. Hon är totalt gränslös.

          Vilken tråd är det du menar?

            Skvaller om metrokolumnisten Cissi Wallin

              Ok, tack!

            (Obs ser att jag skrev in ett nick som en ovanstående kommentator redan lagt beslag på – detta var en ren slump, jag är en annan Li :))

        Hon har lagt upp klippt och klistrat-meddelanden mellan en i Haveristerna och en tjej.

        Enl en bland kommentarerna är tjejen hennes vän som absolut inte gettCissi tillåtelse att lägga upp hennes privata meddelanden. Dessutom inte bara vissa av dem i klippt version.

        Cissi gör detta som hämnd för att Haveristerna avslöjat bla hennes sjuka ständiga lögner samt granskat hennes uttalanden och handlingar som feminist.

        Cissi är fan inte klok.

          Henrik bekräftar att Cissi gjort det mot tjejens vilja.

            Varför har Cissi dessa sms ens?
            F.ö är bilder på sms inga bevis på något sätt för något, men Henrik har kanske erkänt att han gjort detta? (Otrogen)

              Handlar om Axel, inte Henrik.

          Men fyfan vad äcklig hon är. Alltså förlåt men mina upplevelser och konversationer är MINA och personliga. Vill jag dela dem är det JAG som tar det beslutet. Hade fan känt mig överkörd av Cissi om jag var den tjejen. Fy skäms Cissi, SKÄMS. Äcklas

            Ja tjejen verkar känna så. Cissi har noll gränser. Vidrigt beteende.

            Det är extremt extremt smutsigt och lågt att lägga ut två personers privatliv så här. Någons privatliv har ingen annan med att göra och inte heller har man rätt att sätta det i en kontext som passar en själv, vi vet absolut inget om orsaker o händelser som ligger bakom dessa sms. Känner verkligen med tjejen och Henrik och hans familj. Motsatsen mot vad Cissi försökt åstadkomma gissar jag
            Det som rör Cissi som människor disskuterar rör ju inte henne som privatperson utan hennes agerande offentligt.

              Avsnittet där Kajjan och Hanna Bergvall intervjuas om Cissis agerande mot dem och i Gardet av Haveristerna är släppt nu. Det är ett väldigt vuxet och sakligt avsnitt där Cissis lögner och fula maktfullkomliga beteende en gång till avslöjas.

              Cissi reagerar med att lägga upp en bit av en konversation som egentligen inte säger något då den klippts ut helt ur sitt sammanhang. Cissi ljuger och säger att hon har tjejens tillstånd att lägga ut allt. Enligt Haveristerna har Cissi inte fått tillständ att lägga ut NÅGOT ur konversationen. Enligt två av tjejens vänner på Cissis IG har tjejen inte ens pratat med Cissi-som Cissi påstår- och absolut inte gett något medgivande. Dessutom var allt detta löst mellan tjejen och killen och ingen anledning fanns att lägga ut något om deras privata samtal.

              Cissi bryr sig alltså inte om tjejens åsikt alls, utan drivs av att genom lögner hota och svartmåla de som granskat henne i egenskap av feminist, influencer och stor makthavare. Cissis agerande är så lågt att jag på allvar funderar på hur pass hjärntvättade vissa av hennes följare blivit. Som tur är verkar dock majoriteten nu ha insett vem Cissi EGENTLIGEN ÄR. Så otroligt obehaglig, känslokall, egoistisk mytoman!

              Håller helt med dig men vill bara säga att det aktuella rör A inte H

          Alltså dessa kändis”feminister” är pinsamma och anledningen till att många kvinnor inte vill förknippa sig med dem. Att de ens kan kalla sig för feminister, spec Cissi, är sjukt, så mycket ondska och hat mot andra kvinnor att det inte finns gränser. Vidrigt beteende.

            Verkligen, kan inte komma på någon man som hängt ut kvinnor på samma sätt som Cissi Wallin gör.

              Nej de har gjort värre saker. Våldagit, misshandlat, dödat…

              Nej män behandlar ju aldrig kvinnor dåligt. Skulle aldrig göra!!!(obs ironi)

              Skojar du eller??

        Cissi kastar alltså ytterligare en kvinna under bussen för sin egen vinnings skull. Fräscht Cissi…

          Helt sjuk! Fan upp till varje person själv om de vill få sin historia uthängd för alla att se eller inte. Vidrigt gjort Cissi!! Usch!

            Jag tycker synd om alla som anförtrott sig till henne om privata angelägenheter. Hon är så sjuk som sparar allt för att senare användas som ammunition när det passar. Hon förstår inte att hon träffar flera, inte bara H.

      Kan vi inte bara göra en regel att om någon vill ta upp någon OT om en annan influencer så skriver man också VAD de gjort och/eller VAD de skrivit? Så tröttsamt med hintar sen vill ingen ens skriva vad det handlar om eller ge mer information/detaljer

        Tror inte Camilla vill att vi skriver det här med respekt för H. Eller?

          Förlåt, inte H det handlar om.

      Henrik uttalar sig:

      ”Hej hej alla!

      Precis som er ser jag vad som skrivs på Cissis insta. Skärmdumparna är inte fejkade och jag har personligen sett dem själv tidigare i somras.

      Personen önskade där och då att prata med mig om vad som hänt vilket jag då gick med på. Hon visste själv inte hur hon skulle se på det inträffade men var orolig för hur vi andra skulle reagera. Jag försäkrade då henne om att inga repressalier skulle drabba henne om hon valde att prata om det eller söka stöd hos polisen.

      Men hennes inställning då var att hon ville prata med berörd person själv. Vilket det gjorde för att sedan gå vidare med sina respektive liv. Personen meddelade även mig om att saker kändes bättre och jag lade då saken till handlingarna men sa även att hon såklart hade all rätt att ändra sig.

      Med det sagt gick jag även vidare med mitt liv.

      Jag har pratat med berörd person under dagen och hon menar själv att hon varken pratat med, eller på annat sätt haft kontakt med Cissi.

      Jag har också framfört samma budskap denna gång. Har hon ändrat sig, eller på annat sätt vill berätta sin historia så är det helt okej. Ingen kommer klandra henne eller på annat sätt outa vem hon är.

      Hon har också fått läst och godkänt denne text innan vi publicerade. Och kommer såklart även ha fulla rätten att be oss ta ner den.

      I övrigt blir det ju än en gång svårt att bemöta det Cissi skriver, att vi skulle begå ”verbala och fysiska övergrepp” eller hängt ut kvinnor med skyddad identitet.

      Av respekt för kvinnan kommer vi inte delge mer information, hon måste få smälta det här själv och välja hur hon går vidare. Personen låter hälsa att även hon uppskattar om ni låter bli att hänge er till spekulationer. Det här är en sak mellan berörda personer.

      Samma sak gäller oss såklart.”

        Cissi hänger alltså ut en annan kvinnas upplevelser utan medgivande och mot kvinnans vilja. I eget syfte. Tjena. Cissi Wallin #inteminfeminist

        Varför drar Cissi upp något som redan är utrett mellan de parter det gäller? ?

        Men jag fattar inte nu. Känner mig trög. Detta handlar alltså inte om att H varit otrogen utan om en tjejs sms med annan person? ?

          Det är A tjejen smsat med

      Hon är FAN INTE KLOK. DRA ÅT HELVETE CISSI!!!!

        Ja men typ? Alltså jag kan inte släppa detta. Tycker det är helt sjukt, makalöst, vidrigt, egoistiskt, stört, äckligt, galet, fruktansvärt, sårande, elakt, samvetslöst och lömskt. Hur vågar hon ta någon annans privata historia och använda den för SIN EGEN JÄVLA VINNING? På riktigt, hur kan hon fortsätta? Jag hade gett henne ett ultimatum om jag var i hennes närhet: sluta upp med sociala medier och SÖK HJÄLP. Slutar du inte utan maniskt fortsätter ranta så DRAR VI.

          Glömde respektlöst. Men ja. DRA ÅT HELVETE CISSI!!!

          Hongjorde samma mot en tjej om FV. Manipulerade henne till att öppna sin insta och då la Cissi ut det på sin för att stärka sin egen berättelse.

            Helt sjukt. Ingen respekt för andras privatliv.

            Men hur har hon fått tag i konversationen om inte kvinnan skickat det till henne?

              Kvinnan hade delat den med några få vänner, så antingen har hon en vän som hon inte kan lita på (en Cissi-vän) eller så har säkerhetsbolaget hon hyrt in passerat någon gräns (om det ens är möjligt?).

                Men hur kan man vara så säker på att det faktiskt är så och inte något kvinnan bara säger till Henrik och den här vännen?

                  För att de haft en diskussion om händelsen tidigare. Litar mer på kvinnan genom Henrik än Cissi.

                    Fast om det nu är så att kvinnan ändrat uppfattning om händelsen så tycker inte jag att det är särskilt självklart

                      Se nedan. Cissi hade lagt ut bevis på att kvinnan gått med på att dela det. Cissi Wallin slåss med näbbar och klor, aldrig att hon skulle låta Henrik måla ut henne som lögnare om hon hade bevis på motsatsen.

                  Du hade hört det från Cissi isåfl vid det här laget. Print på konversation mellan henne och kvinnan.

              Nån som inte kan hålla saker hemligt. Inte så förvånade i kretsen runt Cissi Wallin dock. Verkar ju baktala varandra så fort de inte är i samma rum/samma konversation.

    Bianca pratar gärna om sex och menar att det är för att kvinnor skall kunna prata öppet om det. Vad hon inte nämner är att detta är medvetet ett strategiskt val hon gör för hon vet att folk är nyfikna och då klickar, likear och får fler visningar. Varför skulle hon annars börja prata om sin parfym för att sedan glida in på sexpratet? Hennes reklamfilm för parfymen var också överdrivet sexualiserande och jag tycker inte alls att detta är modigt utan bara sunkigt. Sex säljer känns.. orkar inte ens förklara..

      Är det bara jag som tycker att sex är mellan de som gör det tillsammans? Jag tycker även att onanera är äckligt både om män och kvinnor gör det. Ifall man gör det så varför vill man att andra ska veta om det?
      Alla reality serier som handlar om sex är ju endast skräp. Bara jag som tycker så? Är 23 år.

        Finns säkert några stackare till som tycker onani är äckligt. Varför skulle det vara äckligt? Oftasr bättre än sex ju.

    Hatar verkligen att min trettonåriga syster kollar på och ser upp till människan.

      Vem såg du upp till när du var 13?

      Själv såg jag upp till systrarna Olsen och Simple Plan från när jag var 10. Innan dess Britney Spears och Paris Hilton.

        Samma här. Mary-Kate var favoriten. Och tjejerna i spice girls. Paris och Nicole.
        Tila Tequila kollade man på också.

          Haha åh hade helt gkömt bort Tila Tequila! Ritade av hennes tatueringar på mina armar och tyckte hon var coolast i världen när jag var i tidiga tonåren. Blev folk av mig också idag så en ”idol” man har i tonåren är oftast inte så djupt analyserad mer än att man tycker personen är snygg/häftig/imponerande pga kändisskap.

        Är lite äldre så det var the kids frome Fame, Molly ringwald, Demi Moore ?

      Varför hatar du det?

      Förstår inte vad folk är så hypade över Bianca för? Vad gör hon som är speciellt och stort? Girlpower hit och dit, när hon egentligen är den mest osäkra människan i Sverige. Dessutom bara anspel till sex för att sälja sina produkter, det bevisar att hon inte tror så jätte mycket på det hon själv skapar. Tragiskt

        Precis Bianca fyller i år 25 år men mentalt ligger tjejen på en 12-15 årings nivå. Det syns ju även tydligt i WV. Mamman P är ju på samma mentala nivå

    Nej usch detta är bara vulgärt. Jag är inte emot att prata om sex och tycker det är bra att tjejer nu också kan prata om detta MEN detta blir bara vulgärt. Varför inte hålla det på en nivå där man pratar om det på ett mer moget sätt?

    Kan vi snacka om ordet ”fiffi”? Det kan inte bara vara jag som avskyr det. Kan vara det värsta namnet på någonting, någonsin.

      Muttis är värre!

        Kissemurra är också charmigt…

        ??

      Tycker det låter som ett hundnamn. Typ en vit pudel med bollar vid tassarna och rosa rosetter.

        Hade en granne som hade just en vit pudel vid namn Fiffi. ?

          Och nu dök det upp ett citat från en gammal Beck-film i mitt huvud…
          ”Pröva med Fiffin”
          ”Fiffin?”
          ”Ja, hundägare brukar ha hundens namn som lösenord”

          Europas floder eller världens huvudstäder hade också varit kul att komma ihåg.

            Hahaha jag tänkte också på det, men mer scenen när Fiffin sitter och skäller vid husse som är skändad….

          Min lillebrors kanin heter Fiffi. Han är 12.

      Nej. Vuxet folk som kallar den musen är ändå värst.

        Såna som gör att man måste lägga till ordet ”dator” innan när man snackar om datormöss?

          ??

      När jag var liten så kallade vi ”fiffi” för skrutt ?

      Snippa är bästa ordet!

        Puppilurika <3

      Vad ska man använda för ord då?
      Slida? ?
      Vagina? ?
      Fitta? ?
      Sköte? ?

      Fitty

      Tycker ”framstjärt” är värre faktiskt men fiffi är tvåa.

      Skruttan..

        ETTAN!

    Hur långt är ett snöre?
    Svaret blir den samma som på Camillas fråga.
    Det är omöjligt att besvara.

    Så tillvida det inte är direkt brottsliga uttalanden, om inte så är pryd och kränk (och kräk) spannet väldigt brett.

    Jag fattar inte varför man måste dela med sig av allt. Såklart bra att det inte är ”tabu” men har de inga gränser för vad de berättar offentligt om sig själva? Varför, för att visa hur sköna och avslappnade de är?

      För att de vill? Om du inte fattar så är det väl ditt problemet.

        Får man inte undra?? Det är inte ett problem.

      De har inget annat vettigt att komma med & då blir det såna ämnen, vad skulle de annars prata om, klimatet/invandringen/politik?

      För att Bianca inte har djupet, bildningen eller fantasin att prata om något annat.
      Och för att sex säljer.

    Är väl upp till föräldrarna till barnen som kollar. Konstigt om Bianca måste ändra sig pga att folk inte har koll på sina barn. Om hon vill prata om sex får hon väl göra det hur mycket som helst.
    Tror de flesta prydisar skulle spetsa öronen istället och ta till sig lite tips 😉

      du har inte heller barn va? OM jag säger OM man har en målgrupp på säg 9*12 år…kan då behöver man anpassa sitt innehåll till det eller hur? fast man behöver nog inte ha barn för att förstå detta

        Har hon någonsin påstått att hon riktar sig till 9åringar? Föräldrar kanske ska börja ta ansvar och inte ha influencers på sociala medier som barnvakter. Biancas tittare hade aldrig bestått av nioåringar om föräldrar hade lite koll. Då hade de bestått av den målgrupp hon faktiskt riktar sig till.

        Mvh en som har barn ja

          kära mamma, tittar man på talang så faller B in under just den målgruppen, ganska logiskt eller hur? vem säger att föräldrar inte tar ansvar för att barnen har B/mfl som förebild? chïlla lite vetja även om dina barn inte följer B/mfl hemma så GÖR DET DET SÄKERT PÅ ANNAT HÅLL

            Jaha, så om man låter barnen titta på talang så måste man låta dom följa alla som syns där på sociala medier?

            Jag låter barnen titta på fredagsunderhållning på teve, det betyder inte att det är fritt att se vad de vill på Youtube.

            Chilla lite själv.

              talang var bara ett exempel

              om någon behöver chilla här så är det nog snarare du

                Är du påriktigt?

        Tycker inte att Bianca har den målgruppen. 15-25 snarare. Ingenting hon lägger upp vänder sig till yngre.

          nej hon kanske inte har den målgruppen men barn tittar ju på ex talang…

            Och?

            Jaha? Är det hennes problem?

              förebild, offentlig person? fattar du nu?

        Jag tror inte att de få som är 108 år är Biancas målgrupp.

    Kan känna att finns det ingen gräns? Måste allt HELA TIDEN handla om sex? Sure sex säljer, men det blir ju lite tröttsamt med samma tema hela tiden från hennes sida.. Annars är de väl bra att även tjejer lyfter ämnet och visar att de är ok att njuta osv som någon tidigare nämner.

      Tycker snarare att frågan är om allt måste vara så barnanpassat hela tiden. ”Ja men baaaaarn kan se klippet??”

    Jag tar alltid Bianca Ingrosso i försvar, för det är hon värd. Men här saknar hon omdöme, intigritet. Vill hon bli sexrådgivare, så kan hon ju studera och bli det. Hon förstör för sig själv, hon måste hitta en terapeut som kan stötta henne att inte prata offentligt om sitt sexliv, finns ingen annan som gör det. Bianca saknar någon som stöttar henne, hon går vilse.

      Varför är hon värd det menar du?

      Hon har hållit på för länge, hela privatlivet är offentligt och hon känner inte själv vad hon borde behålla för sig själv. Hennes mamma har väl en del skuld i det hela också.

      De säljer ut sig själva helt, och har blivit avtrubbade. Jag läste en bra intervju med mormorn, hon tycker också det har gått för långt.

    Fattar inte att Bianca som måste veta att många av hennes följare är barn, sitter och pratar om sitt sexliv, fattar inte att Lovisa går med på detta. Något som inte stämmer här.

    Jag tror att man tänker sig att de som följer en är runt ens egen ålder…

      ”Blondinbella och krisen. Jag har i snart två år funderat på vilken dag den där bilden hon målat upp av sitt liv ska krackelera. Låter kanske lite konstigt. Men har man jobbat med att sponsra svenska influencers i närmare fem år så blir man ganska insatt. Det hela har helt enkelt inte gått ihop och lögnerna blev bara tydligare ju mer tiden gick. Dessutom har jag aldrig varit med om någon som krävt så höga priser utan att överhuvudet taget vilja visa någon form av statistik” – från bloggen du länkade. <—– Den sista meningen var särskilt intressant. IL har alltså inte visat sin statistik för diverse företag som viljat samarbeta med henne? Det har vi inte riktigt fått bekräftat innan, så det var kul att ha det på svart och vitt från åtminstone en källa. Väldigt bedrägligt, Isabella.

        Bloggaren jag länkar till är professionell. Hon har inte tidigare yttrat sig desto mera om BB. Så jag litar på henne åtminstone! Vet att hon jobbar i branschen.

        Ja, Nyheter24 är ju i samma klass som Stoppa Pressarna, t o m Hänt är seriös jämfört med dessa.

        Det kanske handlar om hur ens textförståelse är hur man uppfattar hennes text?
        Jag uppfattar det som att hon inte visat statistik för samarbetspartners men ändå satt ett högt pris.

        Sen vet jag inte vad resten du snackar om kommer ifrån. Bevis på något som inte hänt? Bevis att inte visa statistik? Blir svårt. Men även vittnesmål är bevis. Kvinnan skriver dessutom om detta med eget namn, gömmer sig inte bakom anonym. Visserligen krävs fler källor och källkontroll, det har du rätt i, men jag skulle ändå säga att det känns rätt trovärdigt.

        Jag tror iofs att det du refererar till i resten av din kommentar (men som inte handlar om den finska bloggaren) är den artikeln där tidigare samarbetspartners berättade om sina erfarenheter om IL som företagare. Där sa någon att hon/hennes team visade siffror på sidvisningar men försökte få det att framstå som besökare. Jag har faktiskt ingen anledning att misstro det heller, medan IL å andra sidan flertalet gånger gett bevis på att man kan misstro henne.

      Jag tycker de borde sätta en åldersgräns på de klippen som innehåller prat om sex.

      Ser inget fel i att de pratar om sex och sådant som länge varit tabu för särskilt kvinnor att prata om.

        Det är åldersgräns på Instagram, Facebook mm trots det har barn konton där. Barn är inte dummare än att de fattar att man uppger ett annat födelseår när man registrerar kontot.

        Det funkar ju inte, det vet man ju själv från förr när det poppade upp ”Är du 18år eller äldre?”. Man tryckte ju alltid ja.

        Bloggaren jag länkar till är professionell. Hon har inte tidigare yttrat sig desto mera om BB. Så jag litar på henne åtminstone! Vet att hon jobbar i branschen.

          Inte så intressant vad en random bloggare skriver, med 635 följare på IG, inte så tungt namn precis varken i Finland eller här.

            Du har ingen koll på bloggare i Finland, märker det. Förståeligt! 🙂 finns alltså en elit i Helsingforstrakten. Instagram är sekundärt för dem, 600 följare är stort där. Läs mera av bloggen med följare, innan du dissar.

              Jag har inte heller koll på bloggare i Finland men var så pass nyfiken att kollade bloggtoppen.fi och enl den har hon denna vecka 1414 läsare och hennes genomsnitt är 1633, om det är hennes stora plattform så inte så stort.

              Lol hon är ju fortfarande mini? Jag har fler följare som icke influencer.

                Hon jag länkar till är inte en ”influencer”. Klick per vecka är inte allt 🙂 finlandssvenskar fungerar annorlunda än svenskar. Ni måste förstå, de är en minoritet med cash. Jag kan ändå fatta, att ni inte kommer att kunna greppa detta. Många av mina svenska vänner förstår inte. Men det är så det är.

    Inget inlägg om att blondinbella börjat med tiktok?

      Cissi är ganska mycket viktigare. Varför ge Bellas nya kanal gratisreklam.

    Nu har jag inte lyssnat men tycker i största allmänhet att barn utsätts för allt för mycket idag som hör vuxenvärlden till just via sociala medier. För det är ju så att barn ÄR nyfikna men de ska inte behöva bearbeta sånt här snack och gå runt och fundera. Normerna kring sexualitet har ju förändrats extremt mycket när porren har blivit så lättillgänglig. Förut hängde kärlek,ömhet,närhet och sex ihop nu är det pang på. Alla ska vara kåta och vilja ställa upp på att ta den i tvåan,suga ,slicka,trekant osv. Paradise hotell som ses av barn i tioårsåldern sätter normen för hur sex går till. Ungdomar hetsas att göra saker som de egentligen inte vill och jag skulle nog säga att det är tjejerna som är de mest utsatta för de förväntas vara medgörliga,på och ”sluttiga” Kan bara konstatera att det är synd om människorna och jag skulle INTE vilja att min dotter fläkte ut sitt sexliv offentligt och hade Biancas jargong. Att vara öppen behöver inte höra ihop med att man är ball och too much. När jag såg Wahlgrens värld förut kändes det som jag skulle ha velat lyfta bort hennes lillebror ur många situationer som inte kändes ok när snacket inte var särskilt barnvänligt.

      Det har ju hänt något med barns intressen också…
      När jag var i den åldern (säg 7-13 år) var jag NOLL intresserad av vuxenvärlden och människor som befann sig så långt över mig rent mognadsmässigt. Jag hade typiska barn/ungdomsintressen och var nyfiken på de som var kanske 3-4 år äldre än jag. Kompisars storasyskon typ.

      Idag älskar ungar att följa Bianca, Ida Warg, Margaux och Jocke/Jonna.
      Dvs. vuxna som har flyttat hemifrån och alla utom Bianca lever dessutom familjeliv med barn. HUR kan småtjejer vara så intresserade av detta? Bekantas barn i 9-12 års åldern älskar dessa människor gränslöst, drömmer om att få gå på fanträffar och vill köpa presenter till sina idoler. De vet ”allt” om Ida, Elvis, Margaux och Arnold.

      Det är så märkligt.

        Jag tror jag var 9 när jag och min tjejkompis klädde av oss nakna och låg på varandra. Vi fattade inte alls vad grejen med detta skulle vara ? vi brukade sno hennes mammas söndagstidning (Den man köper med expressen/Aftonbladet) och ligga under hennes säng och läsa frågorna till sexologen och fnissa. Vi kanske var sjukligt nyfikna, vad vet jag. Vi är idag 30 år och har båda rätt så sunda relationer till folk.

          ..detta med sex…*

          Normal nyfikenhet, det hör till. Inte samma sak som att bli så besatt av vuxna människors liv. Margaux och Ida har barn och lever ljusår från en nioårings liv. Att vara nyfiken på sex är inte samma sak som att kasta sig över allt Ida lägger upp på Youtube…

        Ja, visst är det konstigt ?!?

    Förstår inte heller typen kring Bianca. Hon känns omdömeslös och inte särskilt allmänbildad. Hennes reklam har blivit fälld för att vara sexistisk och hon har inte ens ett vettigt svar till detta. Tänk om hon använde sitt inflytande i sociala medier till nåt annat än att sälja produkter genom att anspela på sex hela tiden. Det känns bara så oerhört mossigt och trist.

    Visst, det är bra att lyfta frågor kring sex och tjejers njutning men det känns som att hon absolut måste fläka ut varenda detalj om sitt sexliv och verkligen mjölka detta ämne då hon vet att det leder till klick. Om hennes syfte vore att lyfta tjejers rätt till sin sexualitet så hade hon knappast godkänt en sexistisk reklam för ditt smink.

    Tycker inte att Bianca har någon skyldighet att begränsa vad hon pratar om pga barn kollar på hennes kanaler. Det ansvaret ligger på föräldrarna. Däremot hade det varit lämpligt och på sin plats att hon markerade content där hon pratar om sitt sexliv som olämpligt för barn. Förväntar mig inte detta av henne dock eftersom hon framstår som rätt omdömeslös. Sedan är det ju skillnad på en god idé och en skyldighet.

    Önskar att en person som Bianca med många följare och stort inflytande bland unga kunde använda sitt inflytande till nåt annat än att sälles grejer och få bekräftelse. Tänk om hon valde en viktig fråga att driva, läste på ordentligt, opinionsbildade och skapade uppmärksamhet. Så hade hon fått riktigt inflytande! Hon har såklart ingen skyldighet att använda sina kanaler till nåt vettigt men det hade varit fint!

      Du har inte barn va?

      BA SKOJA……….

    OT men snälla ta upp att Bella börjat med Tik Tok och lägger upp typ klipp på alla saker hon haft för sig de senaste åren. Allt som typ fått hennes företag att gå under. Men hon lägger upp det som några slags highlights. Så märkligt.

      Desperat är bara förnamnet!
      Tror hon börjar bli bitter över att hon inte kan lajva miljonär längre.

      Hon försöker intressera den köpstarka gruppen 9-14 år för privatjetresor, Chanelväskor och övernattningar på Eden Roc.

      Tiktok, är inte det för barn?

        Nu har säkert någon annan kommenterat detta, men OMG till Bellas senaste inlägg på instagram. Skapligt stökigt, tror knappast Ellos klappar händer av förtjusning ???

          Och på instastory står hon och river runt i röran för att hitta ett annat plagg att visa. Alltså denna människa kan ju inte vara på riktigt

            Man börjar ana behovet av ett hemmateam.

          Det där rummet förkroppsligar allt som är fel med hennes bolag: rörigt, ostrukturerat, ingen har någon aning om vad som händer..

            Kan det verkligen bli så här av att sköta sina egna sociala medier? Hon har ju ändå jobbat med detta i halva sitt liv

              Hon har faktiskt ADHD och det är en SUPERKRAFT.

          Hon ser bättre ut än på länge. Vad är det som förändrats? Och ja man ska inte snacka utseende men nått är annorlunda.

            Ny frisyr, uppklippning och kindfillers? Ser det ut som.

              Håret kanske det är. Och mindre smink? Jag diggar det. Hon ser fräsch ut. Och jaaa, man kan gilla någons frisyr utan att gilla personen, så slipper Bella haters trycka på onödiga tangenter.

                Ja, och det var det jag syftade till tidigare, Emelie som MUA var värdelös, så tjockt med pancake att IL såg äldre ut än sin ålder.

            Och den där jävla handen. Varför måste hennes hand vara uppe hela tiden. Så störande människa.

          Ja, gud vad rörigt! ?
          Så oseriöst allt verkar. Ett enda mischmasch!
          Och vad krystat när Bella dundrar in på kontoret på morgonen och hälsar sina svenska medarbetare med God Morning!
          Skämmigt.

            Och klassen svarar i kör ”Good morning!”
            *nervösa skratt*

              Stackars personalen.

            Allt för att visa att det är sååå god stämning på kontoret nu när duktiga Bella satt ner foten mot stygga mobbar-Pingis. För Bella är så glad och kvittrig och henne tycker minsann alla anställda om. Oh jeez vad pinsam hon är!

              Eller hur haha. Så himla cringe med det. Sedan måste hon sluta med engelskan, det är bara tooo much (”pun” intended)

          Jag tror att allt hon lägger upp nu är gammalt material, inte nytagna bilder och filmer.

      Var nästan övertygad om att det måste vara ett skämt, vad gör en kvinna på nästan 30 år på det forumet?

    Alltså det är inte biancas ansvar att hålla barnungar borta från hennes vloggar, där får föräldrarna ta ansvar. Bara för att de flesta av hennes fans är barn betyder det inte att det är hennes målgrupp.

    Sexpratet borde hon dock lägga ner med då det bara är så äckligt att hon har noll integritet. Bara för att något är normalt behöver man inte prata om det hela tiden. Tycker varken det är ok för män eller kvinnor att prata så besatt och öppet om sina sexuella vanor, alltså det är ingen som bryr sig om hur många gånger du onanerat. Liiiite integritet tack.

    Ingen som nämner youtubes nya made for kids-regler i samband med det här? Tänker att det kommer lösa en del, iaf kommer det frigöra bianca från ansvar om hon märker sin kanal rätt.

    Tycker inte att det gör så mkt att prata om sex. Men Bianca pratar ta mig tusan om sex i varannan mening, minst!! Kollar på wahlgrens värld- 6666, showcasten i globen- super mkt 66666, deras bilder för caia SEX. Jag förstår verkligen inte detta? Superosexigt enligt mig, tänk att träffa en kille som bara pratar om sex, vill man veta allt? BEHÖVER man veta allt?
    14 åriga tjejer på instagram tar efter och halva flödet är fullt av halvnakna bilder som anspelar på sex. Istället för att det ska bli något bra av det blir det ännu mer sexfixerat.
    Kanske börjar jag bli gammal!

    Varför är Lovisa med i varenda video numera?
    Är det plåster på såren för den där podcasten hon inte tillåts starta?

    Tycker det är superbra att se två unga tjejer sitta och prata helt avslappnat om sex och onani!

      Vad är superbra med det?

      Varför är det bra att Bianca fläker ut sig helt och saknar integritet?

      Måste man prata offentligt om sina sexvanor? Det är väl snarare bra om man visar för tjejer att det är ok att vara privat med sitt sexliv, det är ok att inte vara erfaren och ha ett spännande sexliv, det är ok att spara vissa detaljer till sina närmaste vänner.

      Hon får det att framstå som om alla har rätt att veta allt!

        Men det är väl precis det vi har intalat tjejer i alla tider, att det är okej att vara privat med sitt sexliv, inte ligga med massor av killar (och andra tjejer hujedamig), spara detaljer (helst för sig själv) osv osv… kanske dags att även tjejer får njuta av sex och prata öppet om det om de vill. Fritt att inte lyssna på bianca om man inte vill. Jag har aldrig lyssnat på deras podd, det går att undvika.

          Nej, det är ganska stor press idag på tjejer att de ska ha ett avancerat sexliv och dejta hela tiden och så vidare.

            Och bara för att ingen ska missförstå: jag tycker det är precis lika dumt om en kille sitter och pratar om sitt sexliv i poddar och bloggar hela tiden, informerar om sina onanivanor etc. Varför behöver någon veta det? OCH fy sjutton för att vara med en kille som har fläkt ut hela sitt sexliv på internet. Det skulle jag tycka var så sjukt avtändande. Alla andra vet allt om honom liksom, vad äckligt.

    Blir bara äcklad. Hon är inte modig hon vill bara ha pengar i form av minderårigas barnbidrag. Låter så hemskt men det är sanningen av hennes konsekvenser. Samtidigt beundrar jag henne, ätstörning, psykisk ohälsa och samtidigt killing it!!!

    Huu..får ”kalla kårar” av Lovisa. Vem är hon egentligen?

      Klarar inte av den kvinnan! Fy

    Varför ens klaga på att två unga tjejer pratar om detta, tänker jag, liksom flera här. Inte reagerade någon när unga killar under heeeela tonåren och unga vuxenåren skulle snacka sex.
    Och det har resulterat i att iaf jag är sjukligt trött på män i allmänhet. Detta är bara befriande, att tjejer nu får utrymme att också snacka om vad man tkr är bra osv i sexväg. Det kallas för att normalisera något.

    Låt dom prata sex om de vill det. Herregud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.