Dubbelt upp med plus och minus

 

Sandra Beijer är i Seoul och stöter på ett ”djurcafé” i vilket det verkar husera ett får. 
Jag kan till viss del förstå syftet med exempelvis ett ”kattcafé” där målet är att missarna ska få nya, permanenta hem när de är färdigklappade av fikande gäster, men ett får?
Märkligt koncept…

Isabella Löwengrip gick på en gala för välgörenhetsorganisationen ”Hand in Hand” – som Eric Selin är involverad i – och bar kvällen till ära en klänning från märket Lili Jahilo.
Då sticker en man in plytet och kommentarer att ”Oj, vad mullig Isabella blivit”.
Jag är så trött på att läsa sådana här kommentarer där folk tar sig friheten att kommentera en främmande människas kropp och/eller vikt.
För mig spelar det ingen roll vem den bedömda kvinnan är – jag kommer fortfarande tycka att det är piss att kommentera så här. Ja, det gäller även Isabella Löwengrip, tro det eller ej.

 

Ebba Von Sydow skriver på sin blogg om Kronprinsessan Victoria och faktumet att hon ”återanvänder” sina kläder istället för att kassera dem efter att ha burit dem en gång.
Här anser jag att Kronprinsessan är en förträfflig förebild i vårt konsumtionfokuserade samhälle. Det här är något som fler kungahus borde haka på, tycker ni inte?
Ebba skriver förresten att Victoria burit den här klänningen två gånger, men jag får det tre gånger när jag googlar runt lite.

Calle Schulman är på tryffeljakt och går all in med ett engagemang av sällan skådat slag.
Likt en tryffelgris bökar han omkring i lövhögarna på alla fyra och försöker lukta sig till tryfflarna som verkar ha gömt sig dagen till ära, men så plötsligt händer det.
Calle Schulman hittar en tryffel som han stolt visar upp på Instagram.

Jag undrar hur många burkar av Lallerstedts tryffel-aioli den där svampen skulle räcka till, med tanke på att varje burk innehåller 0.012% faktiskt tryffel?

202 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Här skrivs det ju konstant elaka kommentarer om bellas kropp, utseende samt hittepå diagnoser.. Kanske är på tiden att blocka ip nummer nu.

   Ja, jag misstänker att det är ett fåtal som återkommande kommenterar hennes kropp här inne

    Men Camilla har mycket frekvent raderat kommentarerna som gäller utseendet sedan den 3/8 oavsett vem det gäller.
    Inlägget ”What she said”.

    Inte ok. Han som tycker han kan skriva hur andra ser ut. vilken tönt.

    Varför ska Influencers få påverka vår vardag med sina nya bröst om vi inte samtidigt i motsvarande grad kan få uttrycka vad vi tycker om det?

    För att relationer ska ha någon större långsiktigare värde torde det finnas en någorlunda likalydande påverkansmöjlighet, tex i förmågan att få kommunicera effekten förändringen ger. Köpetuttarnas sexistiska dragningskraft för andra och gravitationen av den egna självkänslan.

    Brukar aldrig personligen kommentera folks utseende men bara tanken på att det skulle vara förbjudet att kommentera någon som lever på sitt egna manipulerade utseende förefaller strikt motbjudande.

     Hur påverkas din vardag av att en influenser har nya bröst/går upp i vikt/går ner i vikt/har ”för tight” klänning….?

      En influencers jobb är att påverka människa, att manipulera ett beteende. Denna påverkan görs in människors vardag (vart annars kan man fråga sig..)

       Applicerar du samma teori på grannens tuttar? Ica kassörskans? Du ser ju deras bröst i din vardag menar jag. Såtillvida ingen influencer specifikt gör reklam för ”bröst” är det bättre du låter bli att kommentera dem.

        Många men absolut inte alla influencers säljer sina yttre attribut. Bröst, rumpa ofta i sexualiserande poser. ICA medarbetaren får vi hoppas säljer matvaror på jobbet. Skillnaden ligger i vilka stereotyper och normer influencers budskap bidrar till. Om du har missat alla samarbeten influencers gör med div företag som gör skönhetsingrepp kan jag möjligen förstå din taffliga liknelse.

     Shit vilket sorglig människa du är. ”Köpetuttarnas dragningskraft och gravitationen av den egna självkänslan”. Det kan inte vara lätt för dig att Gå ut på stan om du mår dåligt av att folk har fake eller stora tuttar. Bara för att någon är en offentlig person betyder inte det att du har rätt att veta det mest privata om den för att din självkänsla inte ska raseras. De är fortfarande människor med integritet och rätt till ett privatliv. Lär dig att andra kvinnors kroppar INTE ANGÅR DIG.

      Sexistisk manipulativ modifiering har självklart ett syfte och angår de som påverkas av den. Man brukar ju sällan ange målgruppen för den egentliga sexistiska manipulationen mer än att förhöja den egna självkänslan. Även om många säkert förstår att köpetuttarnas Tuuut-tuuuut mest uppmärsammas av män och det manliga könet.

      Att söka en ökad attraktionskraft hos det manliga könet är inte sällan också en delmotivation till att den sexistiskt manipulativa moddningen. 🙂 visste du inte det? eller vill du bara inte erkänna faktumet?

       In short: what’s your point? Hur ger det dig rätten att kommentera någons bröst.

        Har man inte rätt att kommentera det man påverkas av, vad tycker du då man har för rättigheter i livet som helhet?

        Poängerna ser du ovan och undertill bara du vill. Vad ger dig rätten att kommentera mina brösttoner?

        Menar du att man inte har rätt att kommentera företrädena hos de som systematiskt försöker manipulera en själv och flera andra dvs marknaden?

       Men varför påverkas du av andras bröst? Du måste ha fel någonstans.

        En dum fråga från mig. Är Martin melin en influ? Han gör trots allt mycket samarbete. Lite häftigt med en Man som är 52år och så många följare.

     Om en influencers bröst påverkar din vardag har du grava problem.

      Ha ha ha, VM i att missförstå och att misstolka.
      En influencers jobb är att influera och självfallet så gör den också saker för att influiera, bland annat sminkar och opererar sig för att fungera bättre som influencer och vara mer attraktiv.

      Att detta i sig påverkar människors vardagsliv är inget nytt. Det är faktumet bakom vad en influencer egentligen är.

      Bryter man upp det så ser kan vem som helst förstå det påpekade faktumet. Svårare än så är det inte. Men vill man inte förstå blir det såklart svårt. Tjoho

     14:05, lägg bara ner. Jäkla troll.

      14:04 ska det stå

     Du kan tycka till om fenomenet influencers, att de säljer på oss silikonbröst och botox och gud-vet-vad utan att för den sakens skull kommentera en enskild influencers utseende.

      Håller med dig om att normalt kommenterar man inte andra människors utseende. Dock tycker jag att det finns en tydlig skiljelinje när det gäller människor som själva manipulerar sitt utseende och lever på att sälja produkter, krämer och medel/metoder som också manipulerar människors utseende.

      Brukar som sagt tidigare dock inte göra det… Varför skulle man inte få kunna konstatera resultatet av manipulationen eller manipulatörens delresultat på samma planhalva som denne opererar och rör sig?

    De som blockas är de som försvarar Isabella och ifrågasätter skribenten av denna sida, inte de som skriver påhitt och sk-it om Isabella de blockas inte. Kommentarer som försvarar IL och är positiva för henne brukar även raderas här. Så går det till här.

     Om så är fallet så är det helt sjukt!!

     De mest hysteriska skruvade kommentarerna jag har sett på den här bloggen verkar komma från någon som har en ohälsosam besatthet av IL och kallar alla andra för besatta så fort de kommer med kritik.

     Jag är personligen glad att få slippa läsa de verkligen hysteriskt sjukt skruvade inläggen som alltid ligger väldigt nära den logiska gränsen av anständighet. Förstår inte att vederbörande fått husera så friskt och svinigt tidigare. Tyken av besatthet var ordet och personangrepp metoden.

     Bloggen blir definitivt mer läsvärd utan det som antagligen är blockerat nu. Varför bloggar du inte själv? Antagligen för att det skruvade jävla gnället sida upp och sida ner skulle vara helt oläsbart och tydligare framstå i sin slippriga högdagerstuds.

     -Sluta gnälla börja blogga! Visa oss alla vad du vill säga och vilken viktig fakta du anser blir blockerat, men snälla låt oss slippa din smittsamma jävla skit här!

      👌

     Nej det är inte sant! Jag har skrivit mycket negativt om Camilla. Ibland iallafall och jag har aldrig blivit blockerad. Men jag är aldrig otrevlig.

   Tycker jag med. Är ingen Bellafantast men kroppskommentarer är inte ok

    Att du inte är någon Bellafantast verkar vara det viktigaste med din kommentar.

     Dålig dag idag?

      Onejdå en riktigt toppendag 🤗

     Det går ju inte att skriva på annat sätt här. Minsta lilla avvikande åsikt så blir man avfärdad som stollis eller någon av Bellas närstående.

    Men det går jävligt bra att skrika ÄTSTÖRNING så fort någon lyckats gå ner i vikt! 😡 Det där med sk kroppskommentarer är bara ok om det riktas mot smala. Pinsamt🙈

   Håller med, det borde vara nolltolerans mot all form av kroppskommentering samt alla kommentarer där någon mindre vetande ”sätter” en diagnos. Det gäller alla ifrån Bella till Cissi till Paula. Spelar ingen roll om Bella själv inte bryr sig om kommentarer om utseende, eller om Paula själv varit öppen med att hon har ätstörningar. Det ger ingen rätten att kommentera om deras kroppar ändå. Det är common sense och normalt jäkla hyfs. Finns inget som rättfärdigar detta beteende och det är inte Camillas fel att det står hennes kommentarsfält, det är de som kommenterar som är de skyldiga. Sen måste Camilla se till att de inte står kvar såklart, men tänk vad enklare hennes jobb hade varit om alla som kommenterar kunde bete sig som vettiga medmänniskor istället.

    Jag håller med varenda ord!

    Jag håller självklart med! Det är aldrig okej att kommentera andras kroppar/utseende. Men Camilla var du tvungen att skriva,och så hoppar en Man in och kommenterar! Är det relevant? Kvinna eller Man. Det är uppenbarligen en idiot och det hade väl räckt! ”En kränkt man”

     Ja, Roger, det är relevant.

      Okej Lisa. Jag ska komma ihåg det nästa gång och kasta mig på tangentbordet och hata hata. När en blek kvinna med socbidrag och semla i handen sprider dygna i tråden.

       🤯🧐.

       Förlåt, har faktiskt ingen aning om vad jag ska svara, för jag fattar ingenting av din irrelevans.

     Du verkar vara en kränkt man pga att en kränkt man skrev en ful kommentar om en kvinnas kropp.

    Ja kommentarerna under inlägget om att Tungården väntar barn var tex inte ok någonstans.

   De som blockas är de som försvarar Isabella och ifrågasätter skribenten av denna sida, inte de som skriver påhitt och sk-it om Isabella de blockas inte. Kommentarer som försvarar IL och är positiva för henne brukar även raderas här. Så går det till här.

    Haha nej de plockas inte bort.

     Jo väldigt många kommentarer under olika inlägg som försvarar Isabella har tagits bort.

     Jo. Alla som försvarar Isabella eller skriver något negativt om Camillas gullisar familjen Rosas eller Gabriella Joss får sin kommentar raderad direkt.

    Nej då, Stollis!
    Det är fortfarande bara dina kommentarer som tas bort.

     Fast att kalla folk för öknamn är ju inte heller ok

      Ett välförtjänat namn även om det är en eufemism vilken många dock kan relatera till och förstå. Vad skulle Stollis annars kallas menar du? #DetUppmärksamhetsTörstandepungdjuretsförunkningILLivet?

       Intellektuellt hederlighet är ett begrepp du kanske vill slå upp betydelsen av. Kommer hjälpa dig bemöta argument i sak.

  Jag kollade upp fårcafét. Det bor två får där och de har sin egen avskilda del. På sommaren när det är varmast och fuktigast bor de på bondgården där de föddes. De verkar inte ha det sämre än andra husdjur eller katter på kattcafé till exempel.

  Tycker det är uppenbart att Bella har köpta kommentarer och följare- oavsett om hon har köpt i sverige eller utomlands, fortfarande köpta!

   Det en tycker och det som är fakta är dock två olika saker.

    Kan du bevisa det eller tror du bara att det är fakta?

   Men sluta nu! NEJ det är inte alls uppenbart men det finns andra som har det däremot, finns andra som frekvent köper likes nuförtiden men inte ett ord om det här. Enligt media för något år sedan så hade Kenza och Bianca ett stort antal köpta följare.

    Skilj på bot-följare och på köpta följare!

    De maskinregistrerade följar-botarna följer ofta de kändisar som först rekomenderas att följa och detta är rimligt då de ökar botarnas trovärdighet. De Generes samt en del andra kändisar har visat sig ha bot-följare, vilket dock inte alls är likvärdigt med att de själva betalat för följarna, detta trotts att de finns där uppenbart.

    Tror inte att tex Kenza betalt för följare. Däremot förefaller det betydligt mycket sannolikare att Blondinbella har köpt kommentarer av flera anledningar, de flesta redan kända.

  Tycker Bellas kropp är jätte fin, blir så arg och ledsen när folk känner att dem har rätt att kommentera andras kroppar hur som helst, om bella är mullig då vill jag inte veta hur personen anser att en smal person ”ska” se ut 🙁
  Bilderna på Victoria från september + oktober verkar vara tagna vid samma tillfälle, eller?

   Jag förstår ditt syfte med att säga att den är fin, men det är också en kommentar 🙂 ingen kropp är ful, ingen kropp är fin. Kroppen finns inte för att fylla en estetisk funktion, den har en riktig funktion.

    Håller med om att vi inte ska hålla på og kommentera kroppar men det är inte korrekt att säga att kroppen inte har en estetisk funktion – vi blir fysiskt attraherade av andra människor, vilket leder till sex, relationer och artens fortlevnad.

     Det tror jag att alla över 14 har förstått. Det betyder inte att fokus ska ligga där.

      Det är en biologisk primalinstinkt men vi ska låtsas som att det inte existerar? Det är naivt att försöka leva i en värld som inte är baserad i verkligheten. Varför vill man göra det?

       Så vadå.. att vi attraheras av andra människor rättfärdigar att diskutera andra människors (kvinnors framför allt) kroppar? Man kam fokusera på annat än hur någon ser ut trots att man är medveten om att vi är djur som attraheras sexuellt av olika preferenser. Vad har det med varandra att göra?

     Det är väl ändå två helt olika saker?

    Fast tyvärr stämmer inte det, men vi kan ju fortsätta inbilla oss. Bara man slutar kommentera det så fine.

   Så jättefin och mullig är motsatser?

    Lika som de som säger ”Neej du är inte tjock, du är jättefin!”

   Katten, jag går ett snäpp högre, kommenterar aldrig någonsin en kvinnas kropp, oavsett om jag i mitt stilla sinne anser den vara FIN. Eller inte.

    Tips på ’träning’:
    Hitta komplimanger som inte har att göra med utseende till kvinnor och flickor.
    Exempel:
    ’Vad glad jag blir att se dig!’
    ’Spännande projekt du satt igång!’
    ’Det här gör du så bra!’

    Jag håller med er. Mår själv inte bra av komplimanger för då känner jag ett underliggande krav från mig själv att bibehålla det utseendet som jag hade när jag fick komplimanger.

    Men jag har funderat på en sak, många djur använder ju sig av yttre attribut för att charma en partner. Så ligger inte det i naturen att vi ska attraheras av varandra och tycka att vi är fina? Men det betyder ju inte att kroppens funktioner betyder mindre.

    Jag tänker mer, att ingen är ful och alla är fina.

     Jag säger aldrig något till någon för att vara på den säkra sidan. En del tycker att jag är underlig som verkar vara stum, men när jag förklarar skriftligt att det är för att inte göra någon upprörd så förstår dem även om en del tycker att jag approprierar stumma personer. Jag får en klump i magen när jag får höra det men då tänker jag på alla som inte har någon mage som de kan få en klump i när de får höra något de inte kan hantera eftersom de förmodligen likt alla andra på detta jävla ställe verkar ha grava problem att klara sig i samhället eftersom de hela tiden måste anmärka på allt och lägga sig i andra människors liv för att de har så dålig självkänsla att de inte ens kan dricka vatten utan att må dåligt över barnen i Afrika.

      Sluta vara så töntig så löser sig troligtvis alla dina problem.

     13:14 shit vad jobbigt.. 🙄

   Skulle inte kalla henne mullig!

  Isabella kanske inte längre har råd att sätta i extensions? 🙈

  Tycker också det är fult när andra kvinnor kommenterar andra kvinnors kroppen MEN Bella är ju ”inte så brydd med vad andra tycker och tänker om henne”.

   Spelar ingen roll vad Bella tycker eller inte. Det är fel att kommentera andras kroppar, det är fel att skriva att någon är ohälsosam, mullig, för smal, har anorexia etc. Det tillför inget annat än dåligt internetklimat. Alla som tror att de får hela bilden av en människas liv genom en blogg eller Instagram har en del kvar att lära sig i livet, eller så tycker man bara det är roligt att hata. Hursom, sluta kommentera andras utseende.

   Fast nu var det uppenbarligen en Man som kommenterade! Det är viktigt för Camilla att påpeka. Lite A Pascalidou över det. Nästa gång En blåögd vit man…….

    En vitögd, blå man = smurf.

    Fast vadå det var ju en man i detta fall?

   Alltså vad är vitsen med att säga det? Tror hon har råd med det! Eller försökte du göra sig lustig?

  Det är samma styling på september och oktober bilderna eftersom det är från samma tillfälle

   Precis vad jag också tänkte👍🏼

  Calle har pratat tidigare om sitt goda luktsinne, bl.a. att han kan dofta sig till om en kvinna menstruerar. Jag funderar på om det är luktsinnet som hjälpt honom hitta tryffeln nu eller om det gick att hitta den bara genom att gräva lite random på tryffelodlingen? (Eller luktar tryffel som mens?!)

   Oj vilken talang! Tänk att träffa honom på stan och få frågan om man har mens för ”det luktar mens om dig” 👍🏻👍🏻

    Haha så äckligt om någon smög upp till en och sa det 😆

     Haha! Efter jag slutade med p-piller och väntade på mensen så sa min pojkvän ”du luktar annorlunda, du luktar mens”. Nästkommande dag fick jag mens 🤷‍♀️

      Jag känner alltid på lukten när jag är på väg att få mens. Hatar det.

       Mer fascinerad av att folk här INTE känner det..

   Haha ja, jag kommer ihåg att ett ex till honom försökte lura honom att hon var gravid men han vädrade mens och några veckor senare ringde hon och sa att hon fått missfall.

    Hur kan hon ha ”lurat” honom att hon var gravid om hon senare fick missfall? Då var hon ju gravid från början och lurades således inte.

     Hon ljög ju om både graviditet och missfall.

      Fast det är ju inte så konstigt hormonerna ändras ju när mensen är påväg! Samma som när jag är fertil och min man blir typ tokig av min lukt alltså han kan lukta till sig när jag ägglossar och blir extra frisky haha 🙂

  Att ha samma klänning två gånger är väl inte direkt något som gör en till en förebild. Visst, det är bättre att använda en klänning två gånger än en gång, men ändå..

  Nej jag är kanske för negativ.. ska ta en till kopp kaffe och se om det blir bättre.

   Jag har druckit kaffe i 23 år och är fortfarande bitter och svartsynt.

    Haha då behöver jag inte hoppas på ett mirakel efter den här koppen då😅

    Var på 90 min yoga är inte lika bitter längre !

   haha eller hur, älskar att det uppmärksammas att en person kan ha samma klänning flera gånger . Well, något annat än det vore ju väldigt…konstigt? Skulle hon slänga ett klädesplagg bara för att hon haft det på sig en gång och är Kronprinsessa?

    Finns ju bloggare som skriver använder bara plagget en gång. Snacka om storhetsvansinne.

   Fast ”kungliga damer” har väl inte varit kända för att ha klänningar två gånger.

    Anitra Steen hade väl samma klänning på ca alla nobelfester – innan det var creddigt att återanvända.

    Jodå, Silvia återanvänder ganska mycket kläder. Betydligt oftare än Victoria.

   Håller med. Är så larvigt att det ens blir en grej att att kungligheter och kändisar återanvänder kläder. Välkommen ner till verkligheten, det har vi vanliga vettiga människor gjort hela tiden. Sjukt är det.

   Haha måste skratta. Förebild för att man använder en klänning två gånger. Då erfordras inte mycket för framstå som en förebild. Patetiskt.

    Åååh men hallå stopp lite. SJÄLVKLART förstår vi väl att det är orimligt för gemene man att INTE använda samma klänning flera gånger. Men det är ju inte vanligt inom ”den” världen, så då är det väl bra att faktiskt lyfta att någon bryter en oskön trend?

     Ja men det är ju det som är sjukt. Att man ska ses som en förebild för att en klänning används två gånger visar ju bara ännu mer på hur vrickat det är. I övrigt kan jag tycka att det finns annat Victoria gör som gör henne till en bra förebild än att hon tar på sig samma klänning igen. Men som vanligt är det alltid fokus på vad kvinnor klär sig i..

      (Är prins daniel en bra förebild som har haft sin kostym mer än en gång..?)

       Förstår din poäng och håller givetvis med. Man kan ju välja hur man vill se det.

       Personligen försöker jag att uppskatta det för vad det är. För det behövs tydligen.

       Tycker faktiskt Victoria blir hyllad för en rad olika saker – och hennes stil är inte det som toppar dom listorna.
       Man belyser ju olika saker i olika kanaler.

       Håller dock med dig om att det är jävla tjatigt och fel att allt ska handla om kvinnors yttre osv, men tycker nog att just denna gången var det lite far off. Men det är bara min åsikt, och jag förstår och håller med delar av din! 🙂

  Jag skulle vara okej med Victoria som envåldshärskare över Sverige.

   Tycker ingen ska vara härskare. Hua.

  Bella är snygg men klänningen är inte smickrande. Den gör att hon ser bred ut över bysten på ett mindre fint sätt. Majoriteten av hennes klänningar (förutom alla som stylein sytt) har suttit jättefint på henne.

   Så trött på hetsen att bära kläder som är ”smickrande”. Man ska väl ha på sig vad man vill, så kan alla andra skita i att ha åsikter.

    Absolut får man ha på sig vad man vill och givetvis behöver man inte använda kläder som är smickrande. Min mening med kommentaren var att kläder kan ändra formen på kroppen och göra att man ser väldigt annorlunda ut. Nu när jag läser min kommentar inser jag att den upplevs rövig, vilket inte var min mening. På sistone har Bella fått kommentarer att hon är tjock och/eller att hon är gravid enbart pga hur hennes kläder sitter. Därför skrev jag så om klänningen, men det blev jävligt fel.

   Men sluta bara Carro! Kommentarer som dina är precis sådana som inte ska skrivas om en annan människa. Tillförde det något i ditt liv att skriva detta? Mådde du bättre? Kände du att du verkligen verkligen verkligen var tvungen att skriva att det inte såg fint ut över bysten för att annars kunde du bara inte gå vidare med ditt liv?

   Är det så hemskt om man ser bred ut över bysten då?

  ”Hittills har över två miljoner kvinnor (snart uppe i tre) startat företag efter Hand in Hands utbildningar och kommit ur värsta sorten fattigdom. Tusen nya företag startas varje dag, det är en fantastisk siffra.”

  Saxat ur Bb:s blogg.

  Fantastiskta siffror, hur pass bra stämmer dessa överens med verkligheten. Nån som har koll?🙂

   Vi får väl dela siffrorna med fem som vanligt när Bella lämnar uppgifter 🙂

    Det där är siffrorna för Umeå!

   Dom siffrorna verkar världsfrånvända.

   Tänkte också på det. Låter heeeelt orimligt att 3 m kvinnor därnere!! Kan omöjligt stämma.

   Ja, vad är det med Bella och siffror, de går verkligen aldrig hand i hand!

   Att bilda sig en uppfattning om hand in hand via ILs blogg är kanske inte den bästa källan. Hon får organisationen att låta lite som en Musse Pigg stiftelse med ett klämkäckt budskap om att lära kvinnor ta sig ur fattigdom genom att bli egna företagare.
   Läser man på deras hemsida får man ett lite annat intryck. De jobbar med seriösa företag och drar nytta av dessa företags kunskap i sina projekt. De finns projekt som syftar till att bygga upp infrastruktur såsom utbildning och hälsa. Ett annat intressant projekt handlade om att utbilda och ge bönder i Kenya kunskap om grödor som är mer resistenta mot torka pga ändrat klimat de senaste 10 åren.

  Det stod här inne bland kommentarerna att Bella tappat 5000 följare på insta. Men har hon inte legat på 460.000? Nu ligger hon på 465.000, så det är ju en ökning. Eller har jag missat något?🙄

   Tidigare i veckan hade hon 466K. Hon kan ha tappat ett hundratal.

  Blir så trött på IL nu skall hon satsa på enkla oskuldsfulla flickan i make up hår och klädstil, ja varför annars vit skjorta. Innan var det Brigitte Bardot o Marilyn Monroe stilen . Allt uträknat enl excelarket bar att pricka av. Svårt att ta hennes tycka synd om strategi på allvar. Visst hon mår säkert dåligt men när hon börjar skriva om hur hon skall skala ned sig utseendemässigt så är det bara yta.

   Uh? Hur har din egen klädstil förandrats genom åren? Blir trött på dig.

  Det är väl inget fel på att vara mullig.

  Molly, Moa, LovisaB, Hannalicious frontar nellys julkampanj. Molly åker inte fram och tillbaka för middagar men Hannalicious har på mindre än 1 månad åkt fram och tillbaka till new york 2 gånger. Hur är miljötänket?

   Finns inget miljötänk i den människan. Hon tycker väl det är pk som allt annat. Tyvärr!

  Tycker inte heller att man ska yttra sig om andras kroppar hej vilt, men däremot är jag för att ens omgivning behöver vara uppmärksam på en person som far iväg ner i vikt liksom upp i vikt. Det är helt galet att acceptera någons ohälsa genom att vara tyst.
  Stor viktuppgång kan ge förödande konsekvenser, liksom en sjuklig viktnedgång.
  Det sistnämnda är mer accepterat framför att öppet tala om den ohälsa övervikt för med sig.

   Man ska vara uppmärksam på hur de i ens närhet mår, inte vad de väger.

    Vilket väldigt ofta hänger ihop.

   Fast nej, när jag mår dåligt går jag ner i vikt och en kommentar om det gör att jag går ner mer i vikt. Det sätter automatiskt igång gamla ätstörda mönster. Bättre att fråga hur någon mår och lämna vikten helt utanför.

    Fast att se ngn gå ner eller upp mkt i vikt på kort tid är ju ofta ett tecken på att den inte mår bra. Behöver inte handla om ätstörning, kan vara tappad aptit eller tröst ätande pga stress eller depression. Det är absolut nåt man ska vara uppmärksam på iaf.

     Man ska INTE påpeka en persons vikt, det gör aldrig något gott. Personen VET att den tex gått upp i vikt, behöver inte att andra påpekar det. Bättre att fråga hur personen mår och erbjuda sin tid att tex lyssna om personen vill prata. Det är ORSAKEN till viktuppgången som man kan hjälpa till med, tex stress, att man mår dåligt osv. Att fokusera på vikten är bara vidrigt och bidrar till att personen mår ännu sämre och går ännu mer upp i vikt.

   Tror nog att de flesta människor själva vet att de har gått upp i vikt och att det är ohälsosamt. Man behöver inte dumförklara någon genom att påpeka det.

  Skrev inte Bella i början av ”krisen” att hon sålde av från hennes depå? Och sen nu ska hon stoppa 250’ i hennes stiftelse. Märklig prioritering

   Stiftelsen har fördelen av att vara en egen juridisk person som äger sig själv.
   Det betyder att allt Bella stoppar in i stiftelsen är skyddat från kvarstad och utmätning alltså Kronofogdens indrivning av Bellas eventuella skulder till Skatteverket eller andra fordringsägare.

    Nja, återvinning i konkurs gäller fortfarande, särskilt när det är en närståendetransaktion.

     Det behöver inte vara fråga om konkurs i närtid.
     Kan vara bra att skydda egendom och bestämmande inflytande för framtiden. Detta är ofta en orsak till att förmögna bildar stiftelser. Givmildheten är inte alltid den främsta drivkraften.
     Även en närståendetransaktion preskriberas i återvinningshänseende eftersom det finns en treårsregel. Men bara om gäldenären vid gåvotillfället redan då var på obestånd vilket inte är givet.
     Om nu överföringar till en stiftelse faller under begreppet närståendetransaktion. Finns säkert prejudikat på sådant.

      Det där är på gränsen kinesiska för mig but I like it!

   Varför är det märkligt Johanna? Det är väl ingen märklig prioritering, det är väl bra och kanske därför hon sålde av – för att kunna sätta in till den planerade stiftelsen bland annat. ”Curre” sluta skriv så manipulativt och få det att låta som fuffens – NEJ hon kan inte själv ta och använda pengarna från stiftelsen, pengar i en stiftelse kontrolleras noga och går till välgörenhet och inget annat. Och du vet inget om skulder, kronofogd eller konkurs – sluta sprid sådana rykten!

    Verkar som du inte läst vad jag skrev.
    Skrev jag att Bella själv kan ”ta ut och använda” pengar som hon överfört till stiftelsen?
    Och angående ”skulder, kronofogd(e) och konkurs” så var mitt resonemang principiellt när det gäller stiftelser.
    Jag skrev inte att det var aktuellt för Bella i dagsläget. Åtminstone har jag ingen kännedom om det.

     Du skrev väldigt sakligt. Och fick en obegriplig kommentar.

    Fast hon kan väl plocka ut lön ur stiftelsen?

   fy…människan är ond o roten till ondska är pengar…o tryffel o mycket mer därtill.

    Min hund som jag precis miste var en lagotto och när jag vet hur de lider för pengarnas skull gör det ont i hela mig. Jag gråter bara jag tänker på det.

     Gråt inte för det stämmer inte.

      😭😭❤❤❤

   Med tanke på att det finns en hel del felaktig och överdriven information på den sidan hade jag inte litat fullt ut på det.

    Hundarna har korgen på sig för att de blir förgiftade av konkurenterna som vill göra sig av med de bästa hundarna. De sprider ut förgiftad mat som hundarna äter och dör av.
    Hundarna tränas under många år och äter inte tryfflarna, de är väldigt värdefulla för ägarna och behandlas väl. Det är konkurrensen och girigheten som tar död på hundarna.

   Köp Gotländsk tryffel. Svenska tryffelhundar får prima omvårdnad!

   Dessutom ska man inte tro allt man läser. en duktig tryffelhund ligger på ca $ 10 000. Så de flesta är väldigt måna om sina tryffelhundar. Undantag och djurplågeri förekommer nog överallt, men överlag så är man nog rädd om sin specialtränade hund…

  My Martens tycker att det är en bra idé som researrangör ta med sig deltagarna på träningstesan till Bangla road. Phukets sexgata. Problematiskt, minst sagt.

   Tips läs det föregående inlägget😉

    Jag såg det nu 🙈

  Den där ”johanssonfredrick” har kommenterat exakt likadant på Peg Parneviks Instagrambild från 3 november. Intressant med en enskild man som så uppenbart sätter sitt kvinnoförtryck i system.

   Jag svarade på hans kommentar, då sökte han upp mig på Facebook och skrev ”Jävligt mullig 😂😂”.

   ???????

    What?! Vilken idiot!

    Vad heter han på facebook?

     Fredrick Johansson, bor i Marbella

      Haha, ska ta och luska i detta och ev. ta och skriva till honom att han ser mullig ut.

  De flesta influenserna inklusive IL låter fåfängan styra.
  Om någon tränar ihjäl sig, väljer att knapra sallad och försöker övertala sin omgivning att det är sunt…och att den smala versionen är att föredra…ja då möter vederbörande givetvis pikar om hen går upp i vikt.

  Bra exempel är Katrin Z.
  Vem bryr sig om hon är över/underviktig egentligen.

  Det är endast Katrin själv som sätter ribban.

  ”Då sticker en man in plytet och kommentarer att ”Oj, vad mullig Isabella blivit”.
  Jag är så trött på att läsa sådana här kommentarer där folk tar sig friheten att kommentera en främmande människas kropp och/eller vikt.”

  Influensers lever ofta på sitt utseende och att påverka människors upplevelse av sitt egna utseende och möjligheten att påverka detta. Så varför skulle inte influencerns utseende i delar heller helhet vara fullt rimliga att kommentera alltid?

  Här har vi en självsjungande dubbelmoral, men är den specielllt välstämd eller sjunger den falskt så att det visslar i joddlingen?

  Varför ska infuencers kunna leva på att försöka påverka vårt sinne och utseende men vi ska inte få kommentera deras utseende? Logiken heter så klart Övermänniskans logik. Ubermensch gott folk!

   Det är fortfarande inte ok att kommentera att en annan människa är ful, fet, ser sjuk ut, är psykopat, är narcissist eller andra mindre intelligenta saker. Det borde du väl förstå, du som slänger dig med ett så filosofiskt ”intelligent” språk? Alla vuxna människor borde förstå att man inte säger sådana saker till någon, oavsett om det är till en influenser som lever på sitt utseende eller inte. Är man en väluppfostrad, snäll och normal människa förstår man detta, annars inte. Bara för att jag eller någon annan lägger upp en bild offentligt har ingen rätt att skriva elaka saker om mitt utseende till mig. Alla som kör med kortet att det är fritt fram att göra detta mot influensers bara för att de lever på sitt utseende är helt enkelt inte speciellt smarta människor. Men framförallt är man inte speciellt snäll, utan väldigt elak. Det är min åsikt.

   Å du övermänniska 😅

   Varför skulle du få kommentera deras utseenden? Det är lika ohyfsat och patetiskt av dig att kommentera deras utseende som för dem att kommentera ditt utseende. Men gissar att varken isabella Löwengrip, Bianca Ingrosso eller Kenza stuckit in sina plyten på ditt Instagramkonto och tagit sig friheten att tycka till om ditt utseende på senaste tiden.

  Influencern den nya Övermänniskan ska få göra allt och kommentera det mesta, men alla andra ska bara kunna få kommentera delar av Övermänniskan som helhet.
  Lag 14,7 Undermänniskans kritiska inordning.

  Undrar om det sipprar mycket överjag i underliv och det undermedvetna? Alla nattliga svettströmmar som återställer balansen i den statiska elektricitetens stötande vardag?

   Är övertygad om att influencers saknar överjag eller åtminstone har ett mycket debilt sådant då de verkar totalt befriade från självinsikt och kritiskt tänkande framförallt när det gäller den egna personen. Hur skev är inte samtiden när det imbecilla står för det nya elitistiska.

   Känns det inte lite patetiskt att en sådan intelligent person som du lägger energi på att ordbajsa över ett gäng undermänniskor?

    Det mest patetiska är enkelriktningen mot något skenbart övermänskligt mål, vilket trotts allt bara är en ren teater.

    Det är ett ganska avancerat skitsnack baserat på allt annat än fysisk logik, det krävs alltså renodlade tillsatser av ganska gråsvart människovärdering. Köper inte gåsleverproletariatets teatrala drama eller dess liktrista värdegrund även om alla protester döps till ”ordbajsa”.

     Hur baseras skitsnack annars på fysisk logik? Jag tror inte att alla protester döps till att ordbajsa, det är förmodligen enbart dina.

  Bra av både Isabella och prinsessan Victoria att återanvända sina klänningar för båda två gör ju det här, och har gjort tidigare. Men är väl lite svårt för vissa att kredda Bella för något, att säga ifrån gällande utseende-kommentarer gissar jag berodde på kommentarer i föregåendeinlägg om att du tillåter det gällande Bella men inte om Paula. Och så ger det många kommentarer när Bella tas upp då det finns en besatthet bland vissa att diskutera henne här och snutskasta henne. Men bra att säga ifrån iaf.

  Camilla🎉🎉 i dag🎂!

  Victoria är framtiden! 🙂

   Bara en bidragstagare

    Hon får bidrag mot att hon gör ett jobb. Lön kan du kalla det.

    Hon har iof arbetat sen hon var bebis till och från mot som vuxen på heltid…

  Jättefin klänning på Isabella

  Vad var det för resa egentligen där Calle hittade tryffeln – Läckberg var ju också med och Marie Serneholt m fl. Var det en bjudresa, en sponsresa? Verkar ju så.

  Tips! Pågår en intressant diskussion om trovärdiga samarbeten under Cecilia Blankens senaste inlägg https://ceciliablankens.femina.se/aterfuktande-produkter-for-haret/

  Victoria har ju också återanvänt drottningens gamla klänningar. Och Madeleine använde en av Silvias kjolar som hon använt på en Nobelfest, på efterfesten på sitt bröllop. STORT PLUS på det!

   Herregud, vad otidsenligt det är med kungliga! 🤮
   Får eloger för att de återanvänder klänningar 🤦🏻‍♀️

    Tror inte så många ’vanliga” använder sin mammas 30-40 år gamla kläder. Och tycker det är ett STORT PLUS av Madeleine att använda en begagnad kjol på sitt kungliga bröllops efterfest.

     Återanvände själv ett par kallingar idag, sätter mig ner och väntar på beröm…
     Troligen återanvänds ett par trosor i morgon

  Tillhör hon människan eller kameleonterna? Anpassa matsäcken efter plånboken lät väldigt… trovärdigt
  https://www.expressen.se/noje/lowengrip-andrar-utseendet-i-krisen/

  Män förstår verkligen inte att de inte har något med en kvinnas kroppsform att göra. Män tror fortfarande artade är berättigade att ha åsikter om kvinnors kroppar. Ge fan i oss och håll käften stängd!

   Va? Det är väl till stor del kvinnor som kommenterar varandras kroppar? Inte ett dugg mer okej.

   What? 90 % av de som kommenterar på kvinnors kropp är är är ju kvinnor. Lär era döttrar hyfs säger jag. Män har tack och lov något mer vett i det här avseendet.

  Alltså blondinbella, är inte klänningen väldig Marilyn Monroe? Att hon orkar.

   Hon har haft den här klänningen förut, kanske inte ville/hade råd att skaffa något nytt, jeansen hade nog inte varit så lämplig klädsel.

   Vad är problemet?

   Att hon orkar bära en 50 tals klänning? En klänning inspirerad av MM? Orkar hurdå?

    Att hon hela tiden ska leka Marilyn Monroe, det är lite konstigt

  Vad gör hon för min egentligen?

  Instämmer, Isabella är väldigt vacker! Hon har varit öppen med att hon pendlar i vikt och hon är lika vacker oavsett antal kilon.

  Lisa kommentarer som dina är vi gärna utan. Carro sa inget fel.

   Vilka vi? Du menar du själv antar jag? Jag kommenterar hur mycket jag vill.

    Ja du ser…….

   Tala för dig själv surpuppa

  Går tydligen att lukta sig till tryfflar i och med att grisarna fixar det, dock inte så många människor som kryper och sniffar på marken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *