Det händer på Instagram

Bild 1 får min röst.

Camilla Läckberg och kollegorna i ”Invest in her” är medgrundare till Sveriges första mottagnig med fokus på kvinnor, barn och äldre.

Vad skulle du vilja vinna i Musikhjälpen som har med nyss hemkomna Hannalicious att göra?
En Instagram-shout out! Can’t out a prize on that!

Janni och Lilla Leon var ute på premiärpromenad idag. Ser härligt ut!

Vad är du tacksam för år?
Samma som tidigare än någonting nytt för i år?

Jag är tacksam för det här inlägget av Mirka där hon slagit ihop skumtomtar och pepparkakor. HERREGUD så gott det låter!

Men åh!
Moxan har fått bebisar och jag vill ha dem ALLA!!!

Lisa Anckarman ska styla mello!

”ÄLSKLING! GLÖM INTE ATT FOTA MIN RÖÖÖV I NÄRBILD!!!”

Brunett – ja.
Ännu en kollektion för NA-KD – nej.

Dubbelkul för Nicole Falciani!
Hon är med i Elle OCH har skrivit ett nytt bokkontrakt!

Det går bra för våra flunsor just nu!
Tjoohoo!

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    I Biancas senaste vlogg glömmer hon redigera bort när hon petar i näsan… ville bara dela med mig för det gav mig ett skratt!!

    (12.18-12.19 om ni vill se) ?

      omg crääääjzyyyY!

      Fy fan vad vidrigt, fattar inte att folk på riktigt petar näsan. Varför? De drar väl inte ut något? Och hon rör väl inget förrän hon tvättat händerna? Så många frågor. Åååååh är så äcklad. Usch.

      Fast Bianca är väldigt öppen med att hon och resten av familjen älskar att peta näsan och gör det offentligt hela tiden. Alltså inget de har glömt att redigera bort.

        Vadå har hon öppet sagt det? Tvivlar jag starkt på..

    Adopt, don’t shop. ?

      Det beror väl helt på vad man vill ha för ras och ålder på hunden.

        Går att få tag på renrasiga eller vilken korsning som helst, från valp till ’en tass i graven’ – gammal, från hundstall / räddningsgrupper.

          Nej alla raser finns inte att adoptera, så är det bara. Försök hitta en koolie att adoptera. En hund som lämnas in för adoption är oftast inte från en bra, pålitlig kennel då hunden hade blivit lämnad till kenneln igen istället för ett hundhem om fallet varit så. Jag vill ha en hund som är hälsotestad, föräldrarna mentaltestade, uppfödda i ett stabilt och pålitligt hem. Min blandras föräldrar är hälsotestade men med tanke på att alla hundar i hans familj längre bak inte är det så har genetiska problem dykt upp. Vill slippa det och slippa betala 30k när hunden måste vara inlagd hos vet i flera nätter.

            Du tror inte att sönderavlade hundar får problem med? Mina föräldrar hade en renrasig hovawart som fick avlivas som 10 åring pga höftledsfel. Har en 14 åring tax mix som är bra mycket piggare från hundhem.

        Och om man är allergisk eller inte. Allergiker tenderar att tåla vissa raser och inte andra.

      Beror väl på vad man önskar för egenskaper/lynne? Att adoptera kräver god erfarenhet och kunskap för att det ska bli ett djur som mår bra.

      Håller med! ❤️
      Vår hund, som vi hade när jag växte upp, köpte vi från djurskyddsföreningen Fenix i Helsingborg. Hon hade blivit utslängd från en bil på E4:an och sprunget runt på motorvägen i timmar, innan polisen kunde fånga in henne och hon hamnade på djurhemmet. Vad som hade hänt innan var oklart.

      Trots det som hade hänt henne så var hon världens finaste och snällaste hund. Så snäll, väluppfostrad, pålitlig och kärvänlig. Jag var tre år när hon kom till vår familj och därefter levde hon tills jag var 15 år. Hon dog 1/12 2010, snart tio år sedan, men jag saknar henne varje dag. Är så glad att mina föräldrar valde att ta hand om henne och ge henne ett fint hem. ❤️

        ❤️

        Vad fint att ni gav henne ett bra hem och hon gav er sin kärlek.

    1. Bild 2 på Ida Warg var bäst, på bild 1 har hon en lampa ”i” huvudet och bakgrunden tar för mycket från henne.

    2. Skumtomtepepparkakor?!?! Måste prova!

    3. Nicci passade svinbra i brunt hår?! Och hon ser äldre ut – något jag tycker de flesta gör i mörkt hår faktiskt, varför är/”är” det så att man ser äldre ut i brunt/mörkt hår?

    Tämligen säker på att skumtomtepepparkakorna kommer från @FixaSjalv dock. Lite taskigt ah Mirka att inte credda…

      Min tanke också. Lite cred hade inte skadat. Vivvi Wallin som driver @fixasjalv är förresten typ den härligaste i hela influenserdammen.

        Säger dock inte så mycket…?

      Var inte @mammasanningar först?

        Det är Vivvi Wallin på @fixasjalv som driver @mammasanningar 😉

      Finns på massor av ställen. Trodde nästan att bilderna var snodda. Exakt kopia.

    Stör mig på Kenza som hade problem med att bli gravid och sedan när hon blir det talar hon ut om att vi måste prata mer om svårigheter med att bli gravid. Varför gjorde inte hon det då? Varför gick inte hon ut med sina problem? Det är lätt att säga när man själv blivit gravid och då kan gå ut och prata om det. Stör mig sedan på hur sonen verkligen utgör 90% av hennes insta/blogginnehåll och hon är så privat och detaljrik om beslut de fattar kring honom och de navelproblem sonen har haft.

      Bra och intressant poäng, inte tänkt på det från det perspektivet förut. Lite enklare att säga att fler borde prata om något känsligt och svårt när man själv redan tagit sig ur det.

      Sedan är det ju inte alltid skam som gör att man håller saker privat, det kan ju även vara för att det adderar trauma om fler blir involverade och har åsikter och förhoppningar, eller ser sig ha rätt till uppdateringar. Då kan det ju bli ännu tyngre?

      Haha eller hur. Dubbelmoral! Sen tycker jag det pratas skitmycket om att det är svårt att bli gravid? Satt på middag med 8 kvinnor häromdagen varav 6 mammor varav 4 fått barn via IVF..

        Samma här faktiskt. Kanske skiljer sig geografiskt och i åldrar, men min uppfattning är att det generellt är ganska öppet klimat kring hur vanligt det är med missfall – och hur svårt det är att bli gravid.

        Kan inte detta ha att göra med att folk väntar längre och längre med att skaffa barn? Eller hur gamla är dina vänner Rölleka?

          Allt fler väntar med att skaffa barn, karriär, resor och annat är viktigt att genomföra. Sen blir det IVF. För skattepengar.

            Det finns en gräns för hur gammal man får vara för att göra IVF för skattepengar.

            Jo men då har de ju också betalat jäkligt mycket skatt under de där karriäråren?

            Att många som gör ivf har ”väntat med att skaffa barn” kan ju också bero på att de försökt skaffa barn i 5 år men det har aldrig tagit sig.

          Kan ju inte exakta datum men på en höft var de här kvinnorna alla under 35 när de gjorde IVF faktiskt.

            Kvinnor allra mest fertila ålder, rent kroppsligt, är mellan 21-23 år… Säger inte att det är bäst för samhället att alla börjar få barn i denna ålder (i.o.m. vårt peter pan-samhälle där man blir vuxen mentalt och materiellt allt senare och senare), men det är ju också anledningen till att IVF är så vanligt för kvinnor över 30-strecket.

        Hur är det dubbelmoral?

      Tack för denna underbara kommentar som sammanfattar det jag själv känner?

      Eftersom sonen kommer växa upp till en vuxen person kanske hon vill hålla visa saker privata gällande honom trots att hon i övrigt delar med sig av mycket av sitt liv

        Men Joanna menar väl att hon delar med sig för mycket privat info om sonen?

        Men hon delar väl med sig av minsta lilla som han gör? Och hon gick från inga bilder till 100 bilder per dag.

      Stör mig också på henne enormt och då följer jag inte henne nånstans. Människan beter sig som att hon är den enda som nånsin fått barn. Lät inte hennes vänner vara glada över sina graviditeter men nu när hon fått barn ska det pumpas till max. Stackars unge så många bilder hon slängt ut på honom på nätet för samarbeten. Lägger ut så privat info som jag inte förstår att någon ens bryr sig om. Gör en grej av offentlig amning som ingen nånsin sagt åt henne för bara för att ha en anledning att skapa drama och lägga upp amningsbilder. Hon är så falsk och självgod så jag kräks. Vet inte vem hon tror att hon är alltså. Så avundsjuk och missunsam person.

        Du sa det!! Spot on ????

      JA! Och höll fan på att SPY när jag kollade hennes instastory och en jävla video på sonens navelbråck dyker upp. Liksom det är nog med att beskriva vad han har, men att VISA HUR DET SER UT. Tror jag satt och åt frukost när det hände, kunde inte äta upp. Ba ”här är min son o hans organ som trycker på”. Äe, jag orkar inte. O som nån annan skrev: hon beter sig som att hon är den enda som nånsin fött barn. Så jävla självgod. Extremt trött på henne:)))))))))

        Du är 12 va?

        Sluta följ?

      Det kanske är jobbigt att snacka om saker som man är mitt upp i. Varför stör du dig på det? Jag har lättare att prata om min depression och ätstörningar idag (än när jag faktiskt var sjuk).

      Idag kan jag liksom prata om det med en helt annat synvinkel, och med nyanserade tankar. Jag är liksom frisk idag och SJÄLVKLART är det lättare att prata då än när man är sjuk.

      Gud vad larvig du är som blir störd av sånt. Skulle inte heller palla att snacka om jag är sjuk.

      Dessutom har jag en vän som kämpade med att bli gravid i 3 år. Hon berättade om kämpandet och alla tårar EFTER att dom äntligen fick sin son. Men du kanske tycker att hon var skyldig att redovisa varje minus på stickan varje månad? Känna lite mer ångest och press?

    Ser inte Nicole fruktansvärt retuscherad ut? Hon är så himla vacker hur som helst men sååååå tråkigt när det ser ut som att de har gjort henne 20 kg lättare.

      Men det är ju inte Nicole på omslaget

        Nej det är ju Vikander!

          Så vacker!

    Sekundärskäms för Pernilla Wahlgren, som just nu i Whalgrens Värld på Tv5 tvingar sitt bud att klä ut sig till en ananas och åka runt med Pernilla och dela ut grejer till hennes kompisar med saker som handlar om Pernilla själv.
    Hur egotrippad får man bli! ?

      Det anses väl vara j…vligt bra tv (som det heter i Göta kanal) ?

      Riktigt tråkigt avsnitt. Brukar tycka om dem men det känns på senare tid som att det blir mycket grejer de kokar ihop bara för tv.

    Camilla Läckberg till höger?

    Antar att det är så hon önskade att hon såg ut, men det är alltså kvinnan längst till vänster på bilden som är Camilla Läckberg. (En alternativ förklaring är att journalisten inte kan skilja på höger och vänster.)

      Varför skulle hon önska att hon såg ut så?

        Hade jag gjort om jag var Läckberg.

    Läckberg, som på ett insta för några dagar sen bad alla vänner om ursäkt. Hon håller på att braka. Jobb, skriva, detta? Varför väljer de att jobba ihjäl sig?

      Money, money, money ???

        Och narcissistisk. Me Me Me min snygga unga vältränade man också. Men skriva bra deckare är Läckberg grym på.

      Slippa va med familjen ?.

      Oftast väljer man inte att jobba ihjäl sig, men hur mycket vi (bla jag ??) försöker minska så går det inte. Blir nästan som ett beroende..

      Det finns en annan anledning som jag inte tänker outa här! Pga Camilla har varit för snål med att starta tråd om Cissi w. #litenhämd också hämd#

    Vad nicci passade bra i mörkt hår. Och valparna åh att få gosa med dom. ??

      Älskar din kommentar. Man blir liksom bara glad av att läsa den <3

    Är sjuksköterska och har arbetat både inom primärvård och på akutmottagning med bla just prio och triagering av patienter. Sjukast går först. Kön och ålder spelar ingen som helst roll i det avseendet.

      Det finns faktiskt studier som visar att män får vänta kortare än kvinnor på akuten. Denna skillnad kvarstår även när man kontrollerar för allvarlighetsgrad i tillstånd. Även i en svensk kontext. Socialstyrelsen hade en intressant rapport om det också, men den börjar få några år på nacken (kan va från 2011-2013 ngn gång).

        22,15 Skitsnack. Evidens finns inte. En ny undersökning visar att det tex mellan kvinnor och män i chefställning, där är lönen exakt likadan. Men du tillhör väl Veronica palms fanklubb! Män får inte vänta kortare tid. Lägg ner din rödstrumpa.

          Dela gärna med dig av den undersökningen, vill man ju läsa 🙂

      Vad olika vårdpersonal man träffar på akuten. En del ser knappt en och andra är toppen och ordnar kaffe och mackor till en ledsen patient med smärtor. Ok vad det är uppskattat att bli sedd och få lite extra omtanke. Tycker så synd om äldre ensamma på akuten. Dom är så utelämnade och kan ha svårt att göra sig hörda. Borde finnas fler typ värdinnor som kan ge det där extra som personalen inte hinner med.

        Vården är i kris. I ett perfekt samhälle skulle en usk/ssk kunna tillgodose äldres behov av omvårdnad såsom mat, gå på toa ect men vi har alldeles för mkt att göra i nuläget. Man får vara glad för alla som överlever snarare.

          Jo precis. Man möter väl extra snäll personal när man möter personal som har en lite lugnare dag.

          Men jag tycker ofta det är plågsamt att se hur stressade många är när man är i kontakt med vården. Tycker alltid jag fått bra vård men vill inte att det ska vara på bekostnad av personal som mår dåligt av stress.

          Varför protesterar inte fler som jobbar inom vården?

            Hur? De säger redan upp sig på löpande band och tar jobb i Norge istället, demonstrerar/strejkar när de får tillfälle (kom ihåg att inom kvinnoryrken oj ursäkta vård- och omsorgsyrken så får man inte strejka hur som helst pga fara för patienters liv) m.m. Vad mer kan de göra?

        22; 24 jag håller med! Skillnaden är enorm. Och jag håller med Sjuksköterska som precis skrev. Ja det är en enorm skillnad. Jag jämför för 10år sedan. Ni är hjältar som jobbar inom vården.

    Hur simmar man får att få upp arslet sådär långt över ytan egentligen? Inte ens med fjärilsim går det ju…

      Svank, svank, svank…

      Man har händerna i botten och pressar uppåt (killgissning)!

      Nåt att lära sig till ditt instakonto?

    ”Kvinnor i Sverige får till exempel vänta längre tid på vård, både vid akuta och inte akuta besvär, de drabbas oftare av biverkningar och felbehandlingar och får på grund av fördomar inte alltid en korrekt diagnos.”

    Källa: https://www.swenurse.se/omvardnadsmagasinet/tidigare-nr/nr-05-argang-2007/kvinnor-missgynnas-i-varden/

      Från din länk:

      ”Så vad beror skillnaderna på?
      Tänkbara orsaker är förstås att kvinnor är sjukare, menar Goldina Smirthwaite. Men även att de har andra och sämre arbetsvillkor och att kunskapen om kvinnors sjukdomar och hälsa är för dålig”, vilket många studier visar”.

      Barn och äldre, framförallt barn, prioriteras absolut inte lägre inom vården. De omnämns inte heller i din länk. Det är inte så enkelt att man kan säga att vården prioriterar fel, precis som det sägs i länken. Sedan finns givetvis stolpskott tyvärr även bland vårdpersonal, men de tillhör en klar minoritet.

        Anonym 22,11. Bästa inlägget för dagen. Tack det var bra skrivet av dig.

    Vad har hänt med @fruskyinthehouse? Någon som vet?

      Hon har en ny insta, fruskyofficial.

        Tack!

      Bytt konto. Typ numer ”fruskyofficial”. Gäsp!

        Varför ”gäsp”?

    Ja, jag förstår inte vad som var oklart? Om kvinnor både skulle vara sjukare och kvinnors symptom samtidigt inte tas på samma allvar som mäns symptom görs, så handlar det ju om att kvinnor får sämre vård. Jag tog inte upp varken äldre eller barn, utan kvinnor.

    Hernestig lär va hyfsat nöjd med att hon hade den där ”relationen” med rikspuckot Marcelo för ett par år sen. Efter det bottennappet så fick hon ett kändisskap och valla för att glida fram och inte göra ett vettigt handtag. Har för mig att hon brände ett par veckopengar på nån resa med rikspuckot, men det var det värt!

      Va har hon också varit med honom? Herregud.

    Varför dissa du min kommentar camcam?

    JANNI <3 typ den enda ”influencer” (hat-ord..) jag gillar. Känns så genuin och äkta och SKÖN 🙂 till skillnad från typ Kenza..

      Men hon har ju en babybjööööörn, hur kan hon?!

        Soc-anmäl barnmisshandlaren!!!

      Men hennes man Jon tycker jag har nått lite läskigt över sig.. Med alla bilder,yta och sättet han skriver på som hela tiden handlar om typ prestation (tänker hur han uttryckte sig i förlossningsinlägget).Får lite Störst av allt -vibbar av honom.?

        Han känns väldigt mycket som ett barn själv fortfarande…

        Ah fy han verkar otroligt oskön!

        Du satte ord på något jag också känt! Hans känns faktiskt väldigt obehaglig.

    Jag som tränar killar och tjejer i orten i kampsport, jag hoppas att deras kapitalsvaga mammor som har fött 4-8 barn är välkomna till Läckberg för vård och hjälp! Men något säger mig att dom inte är fina nog. ”Dissa Läckberg”

      Oj jag tolkade det som att det var typ den sortens patienter man väntade sig? Alltså fattiga, från förorten osv.

      Är det inte ganska troligt att detta kommer vara nån form av privatmottagning? Jag menar, det är ju privata aktörer som startat det? Tror inte att en 8 barnsmamma från Husby är en av tänkbara patientklientel…

        De ska ligga vid Stureplan. Det säger väl allt… Dvs. samma personer som använder Kry får smååkommor och därmed tar vårdpengar från t ex multisjuka äldre som får vård på sjukhus.

          Exakt vad jag också misstänkte. De privilegierade ska få modern, inriktad vård. Så de också kan prata om ”mitt team”. Jag undrar om de kommer köra försäkringspatienter eller vara en allmönmottagning eller specialistmottagning.

    Läckberg till höger … lite mycket copy paste nu? Inläggen är så där i kvalité just nu tyvärr. Bättre om du skiter i ett inlägg istället för att publicera massa dumpar från instagram

      Det är inte Cam som har gjort fel, utan ”journalisten” på DI.

        Camilla kan ju dock ta sig tid att kontrollera texten, även om det självklart är möjligt att missa sådana saker ändå.

        Det frångår dock inte det faktum att bloggen återigen är inne i en tråkig period.

    Jag skulle viöja vinna i musikhjälpen att hon kom o städade min lägenhet

      HAHAHAHA

    Camcam, hur kan du se antalet likes på Instagram? De kan inte jag längre

      Vissa kan fortfarande det. Vet inte om det pga att man inte uppdaterat appen eller om vissa konton är utvalda 🙂

      Jag kan också fortfarande.

    Något för Bella att engagera sig i efter 180-gradaren?

    https://banprivatejets.org/

    är ida wargs väska skinn?

      Jag tänkte på samma sak! Hon är ju en sådant stolt vegan och förespråkar sitt sätt att äta och leva. Så glider hon runt med en Chanelväska xD

        Finns det inte veganska Chanelväskor?

        Jag undrar om Ida wargs väska är vegansk?? Eller i äkta skinn? Konstigt att vara vegan och gå runt med en väska gjord av skinn..

          Ja då är man ju inte vegan

      Har en vän som är vegan men har sina gamla läderprodukter eftersom de är så hållbara och köpet var gjort för länge sen. Mkt ”veganläder” är plast.

    Gabriella Joss går mig på nerverna

    Skriv gärna ett helt inlägg om Läckberg och hennes vårdföretag. Jag känner mig jätteskeptisk. Ännu mer privata vårdalternativ som slukar pengar (jag är inte vänster). Och smart att vända sig till kvinnor som också konsumerar mer vård (männen väntar längre med att söka vård, nej jag har ingen källa på det just nu). Money money money.

      Privilegierade kvinnor på Stureplan, privilegierade kvinnor och män som nojjar över minsta lilla angående sitt barn och kräver tid OMEDELBART och gamla rödflammiga, rika, snobbiga gubbar med hjärtproblem pga ständig stress och surhet

    Om det öppnades en klink med fokus på enbart män skulle det skrikas i höga sky, varför är det okej att öppna en klink som fokuserar på alla utom män? När räknas man som äldre, 60 år? 70 år? 80 år? 90 år? Vad sägs som att jobba på att vården ska fokusera på att hjälpa alla på bästa sätt oavsett kön, ålder, hudfärg, mm.

    Jag vill att Hanna ska ge någon en tvättdag där hon tvättar deras kläder ?

    Asså Mollys rövbild.. ser ut som att hon har drunknat och flutit upp mot ytan :S

      Jag trodde det var en bild på en gravidmage först. Blev så trött på allt gravidhetsande

    Någon som vet var Idas klänning kommer ifrån?

    Jag tycker Läckberg ser så läskig ut, alltså vacker på ett evil sätt. Som tagen ur boken häxorna av Roald Dahl.
    Var min favoritbok som liten så menar inte att dissa skiten ur Läckberg med den här kommentaren, bara en liten personlig observation

    Blondinbella relanserar gamla LCC nu på kronans apotek. Tror produktionen av LCC varit igång hela tiden med tanke på hur länge det reats ut.

    Behöver…kräver…recept på kakorna! Helst igår!

    Är det bara jag som tycker att Lisa Anckarmans tröja ser ut som tävlingskläder för typ Speedway, Cross eller Rally???… Ni vet sån där med massa loggor från sponsorer.
    Fattas bara att det står GoodYear eller RedBull…

      Håller med. Trodde först hon hade varit på race, vunnit och sen gjorde segerkram på bilden.

        Jamen precis!
        Tänker på Robert Gustafssons imitation av Tony Rickardsson.
        ” Ja, jag är inte bitter”. Fattas bara kepsen och snusprillan ju

          Hahah, ge daj:D Men jag håller med!

    Är dock inte premiärpromenaden för Janni och sonen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.