Hur många samarbeten kan man trycka in på en enda dag?

Nog för att shoppingens svarta orgie nu inletts, med så många kommande samarbeten att vissa influencers till och med varnar sina följare för det på förhand.
En som kanske borde ha slängt ut en liten shoppingens varningstriangel är Ebba Von Sydow.
Under gårdagen gjorde hon reklam för inte mindre än FYRA olika företag på sina sociala medier.
FYRA!! På EN dag!

1. Polarn o Pyret
2. Wakakuu
3. Volvo
4. Hövding

Var går er smärtgräns?
Vid hur många samarbeten på en enda dag går ni från att bara vara lite irriterade till att faktiskt avfölja en influencer?

Vad tror ni?
Kommer Ebba följa upp resten av veckan med ytterligare fyra samarbeten per dag eller kommer det tunnas ut en smula?
Det där med att vara en smula selektiv i valen av samarbeten för att värna om sin trovärdighet gentemot följarna där de inte bara känner sig påkrängda en massa prylar verkar inte riktigt vara Ebbas melodi.
Eller ÄR detta att vara selektiv i livet som Ebba Von S? Hur många samarbeten kan hon ha nobbat efter att den här dagens samarbeten spikats?

Tack för tips!

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hövding?

  Är inte det typ en joint?😂

  Svara

   Nej, en hjälm.

   Svara

   Detta påminde mig om att önska mig en Hövding i julklapp av mamma. Hövding borde kanske skicka tackkort till CamCam för lite extra gratisreklam 😉

   Svara

    Jag skulle aldrig önska mig så dyra julklappar av min mamma. But that’s just me ☺️

    Svara

     Nähepp 🤷‍♀️

     Svara

     Jaså du. Men det beror ju på ens mammas ekonomi också? Hon har sparat ihop närmare 700 tusen till min yngsta lillebror som ändå bara är 13 år än så länge (dock för att hon är orolig för att han kan behöva lite extra stöd i framtiden eftersom har har en aspergerdiagnos). Och min äldsta lillebror bor fortfarande gratis hemma trots att han är 26 år och har därför kunnat spara massor av pengar och har också snart sin första miljon på banken. Delvis pga att han är duktig på aktier såklart, men ändå behöver han fortfarande inte betala för mat eller husrum hemma, och de brukar ”hjälpa” honom med stora investeringar som vinterskor och cykel och sånt eftersom han är så sparsam att han annars går i nötta grejer. Jag flyttade hemifrån när jag var 20 och har betalat för mig själv sen dess. Så jag tycker absolut min mamma kan köpa en hövding till mig om hon vill utan att jag måste ha dåligt samvete 😉 Men vill hon hellre köpa något billigt blir jag såklart glad ändå. Det tror jag dock inte, hon har alltid varit väldigt generös mot oss just gällande säkerhetsgrejer.

     Svara

      Låter som att dina bröder blir söndercurlade 😅

      Svara

       Verkligen, vad fan händer. Härlig snubbe, hade lagt benen på ryggen om någon var så inkompetent att ta hand om sig själv och flytta hemifrån.

       Svara

       Hahah Jo tack, jag har ibland försökt hinta om detta till mina föräldrar (gällande den äldre brodern). Men när det kommer till kritan handlar det om att mamma tycker det är så mysigt att han bor hemma och fasar över att han ska flytta. Och han tycker det är mysigt att bygga på sitt aktiekapital.

       De bara ”men han hjäääälper till så mycket hemma, han passar lillebror när vi är på semester”. Eh ja. Men mot betalning, kryper det fram sen. Jag hittar också på grejer med min lillebror när de är på semester men inte fan tar jag betalt för det, förutom lite fickpengar för hans mat och aktiviteter. Och då gör vi ändå ordentliga grejer ihop när han är med mig medan de mest spelar dataspel och äter massa hämtmat och onyttighetet som de köper med mammas ica-kort. Haha!

       Det är dock inte mitt problem, de får göra som de vill :p Inte så jag kommer uppfostra mitt barn dock. Däremot kan jag absolut tänka mig att köpa dyr säkerhetsutrustning till henne i julklapp hela hennes liv 😉

       Svara

      Din brorsa låter som en stor mansbebis

      Svara

       Haha påväg att bli. Kanske ska tipsa mamma om att googla mansbebis så hon blir avskräckt.

       Svara

        Men vad säger personer han dejtar? Jag hade inte blivit överförtjust direkt..

        Svara

         Han har inte haft någon partner. Vad eventuella dejter säger vet jag inte, jag har aldrig mött någon även om jag tror att han haft lite kontakt med folk på internet.

         Svara

      26-åring med nästan en miljon på banken, men kan inte köpa vinterskor?

      Svara

       Ja varför inte låta honom gå i nötta grejer om han inte vill lägga sina pengar på ”stora” investeringar som skor…? Klart han har mycket pengar om mamma betalar allt han behöver.

       Svara

       Det är ju därför han har så mycket pengar. För att han är sjukt snål. Han lägger inte pengar på någonting och har aldrig gjort. Cyklar överallt. Köper aldrig presenter. Behöver han betala mat själv är det bara Ica basic. Ärver andras gamla kläder.

       Han sparar till en lägenhet. Då ska han köpa en femma i typ Tensta ska hyra ut fyra av rummen till studenter för 5000 kr i månaden…. Det är hand lösning för att flytta hemifrån utan att behöva betala för sitt boende.

       Gissa vilken skola han pluggar på btw. Ett poäng till den som gissar rätt.

       Svara

        Handels

        Svara

         Hahah japp.

         Svara

      Oj, 26 år och bo hemma gratis?? det är ju inte ok, vad lär man sig om livet på det sättet? söndercurlade 90talister som ska ha allting serverat. Din mor borde ta sig en funderare på om hon hjälper eller stjälper sina barn. Just saying…..

      Svara

       Jaaa…. Fast det är ju en 60-talist och en 50-talist som väljer att sanktionera detta (man förädrar alltså) då jag vetefan om de är så mycket bättre.

       Han brukar dock försvara sig med att man i många andra länder låter sina barn bo hemma enda tills de gifter sig. Men jag tror att då brukar väl barnen bidra till hushållsekomin, eller?

       Svara

       Haha det är ju inte varat fel att vi är som vi är… Vi har föräldrar från 50-talet, 60-talet och 70-talet. Det är väl de som har gjort fel? 😉 🙂

       Svara

        Delat ansvar skulle jag säga.

        Svara

      Vad härliga dina föräldrar verkar ändå. Jag tror verkligen att såna familjer håller ihop bättre än de som kickar ut sina barn så fort de är 20. Sorgligt. Det var någon stackare här vars föräldrar lät henne bo i stugan och inte ens i huvudhuset på gården och hon var 25. Förstår Inte vad det är för monster till föräldrar.

      Svara

      Har din lillebror en allvarlig diagnos med tanke på hur hon verkar särbehandla er? Din mamma har redan lagt undan 700 tusen till din 13-åriga lillebror medan er storebror själv fått gneta ihop sin första miljon? Hur ser det ut för dig, sparade din mamma åt dig också eller fick du spara ihop dina egna pengar?

      Jag lägger ingen värdering i upplägget med din bror utan har pratat med mina tonårsbarn om exakt samma sak. Att de ska överväga om det inte är bättre att bo hemma ett par år efter gymnasiet, medan de jobbar/pluggar, så att de kan spara ihop en rejäl summa pengar.

      De kommer också att få en hel del pengar (för att köpa lägenhet). Just den biten ser jag inte som att curla barnen utan snarare att jag hjälper dem in på bostadsmarknaden för att de ska få en trygg start och slippa hutlösa hyreslägenheter och andrahandsboende. Och jag vill att de sparar ihop minst hälften själva istället för att bara få pengarna i handen, för att uppmuntra sparande och för att de ska lära sig känslan av att ha pengar man faktiskt själv jobbat ihop.

      Svara

   09,05 Jo du har rätt. Att röka en hövding sa en bekant en gång…..

   Svara

   Inte så mkt trovärdighet i Ebbas prat om hållbarhet etc när hon kör så många samarbeten och direkt uppmuntrar till konsumtion..

   Svara

   Hövding är samma som holk, alltså en pipa harsch 😎

   Svara

  Men Ebba kanske hade ett dåligt år inkomstmässigt 2018?
  Då måste vi ha förståelse för att hon måste tjäna tillbaka de förlorade pengarna nu.
  Har hon varnat följarna för att det blir mycket reklam nu under Black Week och fram till Jul?
  Dessutom blev Ebbas man ju av med det inkomstbringande jobbet på Adlibris och nu måste makarna dra sig fram på det de kan tjäna på ”tygklädda skrivböcker och fotoalbum” i det egna företaget. Tuffa tider.

  Svara

   Kredd till henne att det inte är de vanliga företagen som alla spammar om 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Och det är ju i vart fall tre av bolagen som hon gjort återkommande reklam för under året (skorna vet jag inte) Så lite mer seriös känsla ger det mig än om hon slängt in en massa nya krafs.

    Svara

    Håller med. Roligare företag som ändå spontant känns ”rätt matchat” med henne = bra trovärdighet

    Svara

   Tvivlar på att det är särskilt tuffa tider för någon av dem. Visst, Johan förlorade jobbet – som VD!

   Svara

  Ursäkta OT men jäklar vad snygg Pete Tungården blivit nu när hon är preggo och slutat med fillers 😍

  Svara

   Tycker henne ansikte är lika stelt som vanligt.

   Svara

    Det kommer nog att mjukna närmare förlossningen.

    Svara

    Va?! Hon kan ju röra munnen nu och le. Tycker det är jätte stor skillnad.

    Svara

   Herregud vilken okunnig (och onödig) kommentar. Ja man får inte göra fillers/botox som gravid men det försvinner ju inte direkt bara för att man inte gjort det på ett tag? Fillers och botox sitter garanterat kvar särskilt om man tidigare kontinuerligt fyllt på. Och varför måste man kommentera någons utseende sådär? En förolämpning inlindad i en komplimang, sluta va så jävla bitter

   Svara

    Det var en genuin kommentar! Hon är jätte fin och strålar verkligen! Botox håller för många knappt 4 månader. Fillers som juvaderm tenderar däremot att stanna längre desto fler ggr man gör dem.

    Svara

   ”Preggo”? Jag ringer polisen.

   Svara

    Det är nog inte nödvändigt

    Svara

  Stör mig orimligt mycket på alla dessa mikroinfluencer som gör samarbeten i VARJE inlägg. Där dem inte ens försöker att ha ett fint flöde eller något annat intressant och vettigt att förmedla utan dom vill bara få massa gratisgrejer. Oftast är det ju samarbeten och reklam för de mest onödiga grejerna, som läkerol eller personlig kalender det gör mig mer irriterad än reklam för större företag eller samarbeten som känns mer genomtänkta och faktiskt passar den influencerna som gör reklamen

  Svara

   De. Där DE inte ens försöker… Eller dom. Funkar lika bra. Dem är fel.

   Svara

    Tydligen inte bara jag som är fröken bitter bitter idag 😙

    Svara

    Hur vet man när det ska vara de och dem då?

    Svara

     Passar det med jag, han, hon = de.
     Mig, honom, henne = dem 😊

     Svara

      Tex jag/han/hon/dehar köpt ett hus. Hon har köp ett hus till mig/honom/henne/dem 😊

      Svara

       Svårt när man pratar på dialekt som inte använder honom och henne utan kör med hon och han även då…😆

       ”Hon hämtade han” osv…

       Svara

        Testa med du/de och dig/dem. Solklart.

        Svara

         Smart. Samma antal bokstäver 👌

         Svara

         Funkar även med vi/oss.
         Vi ska åka hem = de ska åka hem. Också samma antal bokstäver 🙂

         Svara

        Mina ögon blöder

        Svara

        Tack! Sparar genast i mina anteckningar. Undrar genuint varför min svenskalärare inte tog upp detta 🤔

        Svara

         Kanske av samma anledning hon inte tog upp att det heter svensklärare, vem vet? 😉 Förlåt, den var så given 😇

         Svara

          Nerru, så här skriver Språkrådet:
          svar
          Vi bedömer former som svenskalärare och tyskatimme som vardagliga i stilläge, men inte felaktiga. Detta tycks vara en generationsfråga, för yngre generationer verkar svenskalärare vara den mest naturliga formen.
          När förledet i ett sammansatt substantiv består av ett tvåstavigt substantiv som slutar på -a faller slutvokalen ofta bort: flicknamn, fickpengar, åskväder. Men bibehållet -a är vanligt i sammansatta ord där förledet är ett lånord: pizzabagare, datasystem och villatomt.

          Svara

      Plural då? Det är där jag tycker det blir svårare. ”Kan du räcka mig de/dem där verktygen?”…

      Svara

       De. Haha, vet dock inte hur jag vet det 😂

       Svara

       Både ’de’ och ’dem’ är plural, men ’de’ är subjektsform och ’dem’ objektsform.

       Svara

       Här är ”de” ett demonstrativt pronomen = utpekande och ska vara ”de”. ”Dem” kan aldrig vara demonstrativt pronomen.

       Svara

     I princip kan man skriva de där man skulle skrivit vi och dem där man skulle använt oss.

     Vad tycker vi om det?/Vad tycker de om det?

     Ni måste hjälpa oss!/Ni måste hjälpa dem!

     Sen finns det vissa undantag men det här funkar i de flesta fall.

     Svara

     Om DE:
     • ”De” går att byta ut mot ”vi”. Ingen skulle skriva ”er åt mat” (om inte maten åt er och ni pratar som yoda), därför heter det ”de åt mat”.
     • ”De” har två bokstäver, precis som ”vi”. Detta kan ses som enkel komihåg-regel.
     • ”De” kan även fylla samma funktion som engelskans ”the”. ”De bilar som är röda”, ”De intresserade gick på kursen”.

     Om DEM:
     • ”Dem” går att byta ut mot ”oss”. Ingen skulle skriva ”oss gick hem”.
     • ”Dem” har tre bokstäver, precis som ”oss”.
     • ”Dem” kommer efter propositioner (till, i, framför osv). ”De gick hem till dem”
     ( de = utbytbart mot vi; och dem = utbytbart mot oss, plus att ordet kommer efter preposition).

     Den som vill nörda extra kan googla på elliptiska varianter också, där ”de” kan användas som självständigt ”the”, där ”de” syftar på ett underförstått substantiv. Om jag minns rätt. Men håll er till det ovanstående i första hand, om det är svårt med de och dem.

     Svara

      Tack för att ”vi” fick ödsla 20 sekunder på att skumma igenom ”de” här tipsen.
      ”Dem” kommer hjälpa ”oss” att skriva bättre.

      Svara

       Varför så spydig? Jag tror att ditt nästa fokus bör vara hur citationstecken används. Text behöver inte se vacker ut för att vara korrekt eller bli mest begriplig.

       Svara

       Nu ser jag att ett extra fel-exempel om ”dem” kanske hade varit bra: ”Kalle gick hem till vi” (heter det inte). Jag hoppas poängen gick fram ändå.

       De: vi, the, they
       Dem: oss, efter proposition, them
       (Sammanfattar hittills inkomna tips, om nån nu inte orkar läsa allt.)

       Svara

        ”(Sammanfattar hittills inkomna tips, om nån nu inte orkar läsa allt.)”

        Jag tröttnade efter första raden, men ”dem” kanske orkade längre än ”oss” utråkade?

        Svara

      Till alla som inte kan skilja på de och dem:

      Ska det vara så jävla svårt att skilja på de och dem? Skärp er! Det är exakt samma sak som att skilja på jag och mig, du och dig eller vi och oss.

      Tycker dig inte att det är drygt att läsa när mig har bytt orden? Dig kanske inte bryr du, men mig tycker att det blir störande för läsningen. Det kanske inte spelat någon roll för du, men för jag spelar det roll. Oss är många som stör sig på ni som inte kan skilja på nominativ och objekt. Kan inte er visa vi lite hänsyn?

      Svara

       Alltså fan ta er som gör en hel grammatiktråd med 20 svar för att en person skriver fel. Ni är inne på en skvallerblogg, vem bryr sig

       Svara

     de = they
     dem = them

     de = subjekt, dvs huvudpersonen i meningen, den som gör, har eller är något
     dem = objekt, dvs birollen i meningen.

     DE ska baka bullar till DEM.
     DE ska på fest tillsammans med DEM.
     DE borde ta mer ansvar för DEM.

     Svara

      Så mycket lättare på engelska!

      Svara

       Vad är skillnaden?
       They = de
       Them = dem

       Svara

     Ibland är det även lättare att översätta till engelska. They = de och them = dem.

     Svara

      Bästa tipset som alltid hjälper mig! På engelska hörs direkt vad som är rätt och fel och lätt att komma ihåg vilket som ska ersättas med de respektive dem då orden är liknande på engelska.

      Svara

     Det allra lättaste, som jag själv använder mig av om jag tvekar, är att tänka vem i meningen som är den ”aktiva”.

     De ger en julklapp till dem.

     Att ge är aktivt och mottagarna är passiva. Makes sense? Funkar i alla meningar.

     Svara

   I det stadiet, speciellt om man är mycket ung, är det STATUS att ha ”samarbeten”, de upplever att de är på väg att bli stora influencers, leva på det, och leva i flärd! Sorry, kids…..

   Svara

  Personligen avföljer jag/slutar läsa bloggar där det går från personligt till att vara en reklamplattform. Förstår att de gör samarbeten men det är ju deras liv och livsstil som på det stora hela intresserar mig. Ville jag ha ständiga rabattkoder skulle jag prenumerera på något nyhetsbrev ba. Och det är ju inte som om det är brist på reklam i riktiga livet 😅

  Svara

   Nä min gräns för reklam var nådd för längesen så jag är inte heller intresserad.

   Svara

   Samma här, gjorde en rensning häromdagen. Avföljde kenza med, har också nyligen fått barn och tyckte det var intressant att läsa om det men det är verkligen reklam HELA tiden. Twiste and shake gav hon 51% rabatt på medan man fick 50% på hemsidan. Lol

   Svara

    Hahaha, det roligaste jag hört idag!!!

    Svara

    Det borde avföljas mera! Det är lite som detox för själen, att avfölja en massa skräp med bara reklam, konsumtionshets, utseendehets, mer reklam osv. Riktigt dåligt, nästan giftigt, för själen att hålla på och slöscrolla sånt. Nej, fram för mer avföljning! Själv följer jag ingen jag inte personligen känner. Man får ändå en massa skvaller om kändisar, oavsett om man vill eller inte, bara man läser tex nyheter på Internet.

    Svara

  Tycker Ebba och Emilia är toppen när det gäller samarbeten. Väldigt hög trovärdighet, inte samma billiga skräp som hos andra. Och det är ju inte särskilt många heller (lite mycket på en dag då). Sen behöver man ju inte gilla det de står för men det känns väldigt gediget och genuint. Motsatsen till Isabellas flams!

  Svara

   Ebba är mästare på att glömma reklammarkera. Märkligt att hon inte granskas mera.

   Svara

    Det är märkligt, hon vet ju hur man gör det ordentligt men varannan gång står det ändå bara i slutet av inlägget..

    Svara

  Lyssna på Fredagspodden, där klämmer de in inte mindre än 7 (!) samarbeten i en och samma podd! Måste vara något typ av rekord. Och det är högt och lågt, ingen röd tråd what so ever. Jag stängde av, orkade inte med mer nonsens-prat om något som var sååååå bra och såååå nödvändigt att lägga pengar på.

  Svara

   Amanda: ”Hannah……… Jag är överlycklig över vår nya sponsor idag. Den har förändrat mitt liv.”

   Hannah: ”Näe???!”

   Svara

    VARJE GÅNG! haha eller har inte lyssnat på typ 3-4 år men redan då lät det likadant xD

    Svara

    Alltid ”nääee?!” 😂😂 hade glömt hur korkat det låter. Har inte lyssnat på några år.

    Svara

  Har tröttnat helt på hennes blogg, det är i princip bara reklam och proffsfoton. Lite personligt vill jag ha i en blogg annars kan jag lika gärna kolla reklam-tv! Att dessutom ha som princip att inte visa barnens ansikten i typ 8 år och sen vända helt bara för att Polarn ringde… känns märkligt!

  Svara

   Hon har väl iofs aldrig haft nolltolerans mot att visa barnens ansikten om vi ska vara petiga. Visat dem i tidningsreportage och sånt, bara inte visat dem hela tiden på sociala media.

   Tycker hon skriver mysigt. Men hon måste vara väldigt värd att samarbeta det med för företag, hennes läsare är ju gaaalna i att ha allt hon har. VAR ÄR TOALETTBORSTEN IFRÅN?! På varenda himla inlägg.

   Svara

  Håller med personen högre upp, jag avföljer mikroinfluencers först. De hintar om reklam i fem stories, skickar meddelanden och frågar om man vill ha ett erbjudande, håller ”utbildningar” i hur man blir som dem, reklam HELA tiden.

  En större influencer varierar i alla fall. Och är lättare att ignorera.

  Svara

   Jag fattar inte vitsen med att följa överhuvudtaget?! Alla har ju ändå öppna konton så det är ju bara att gå in och ta en titt om man känner för det. Personligen vill jag absolut inte få upp en massa influencers och deras reklambilder i mitt flöde.

   Svara

    Helt rätt! Jag fattar heller inte var för folk ”följer” ”influencers”, ett helt apart beteende. Folk borde influenc-detoxa mer, dvs avfölja alla flunsor, så man slipper reklam, konsumtionshets, utseendehets och mer reklam.

    Svara

  Kanske är sen på bollen men vill tipsa om p3 dokumentär – Isabella lövengrips bolagskrash!

  Den kom för några dagar sedan!

  Svara

   Inget nytt i den.

   Svara

   Tack för tipset! Den har jag faktiskt missat.

   Svara

  Otroligt oseriöst. Gillar ju Ebba men blir bara paff över hur oproffsiga dessa influensers är. Börjar nästan tro att det ingår i deras arbetssätt att vara såhär dumma? Men det förstås, när så mkt pengar är inblandat så går väl vettet ur de flesta. En smart och analyserande influenser hade varit betydligt mer kurerad och undvikit att göra det de flesta av dom faller för: (margaås, forni Petra Ebba osv) sälja sig inför jul.
  Så nyfiken, köper folk detta?

  Svara

   Ebba gör mycket också mycket omärkt reklam för sitt och makens nya bolag. Dessutom titulerar hon sig journalist men det var länge sedan hon jobbade som det. Kanske därför hon inte anmäls för smygreklam?

   Svara

   Nu blev det kanske lite fel, inte var det tänkt att ha orden ”smart”, ”analyserande” och ”influencer” i samma mening?

   Svara

  Alla ska bara ha mera och mera pengar, inte minst Ebba och hennes kompis Emilia, sedan ska de verka ha en ödmjuk attityd, det enda är intresserade av är att tjäna pengar på sina följare.

  Svara

  det spelar väl ingen roll hur många samarbeten, det är vad det är som är viktigt. i det här fallet 4 riktigt bra varumärken som inte är skit?

  Svara

  Ebba känns inte som den mest spännande personen att följa men jag måste ge henne cred för att hon alltid gör samarbeten som ligger i linje med sin image.

  Svara

   *i linje med hennes image.

   Svara

    Nej, ”i sin image” var rätt. 🙂

    Svara

     Nej ”hennes” är rätt här. Hela ”Samarbeten som ligger i linje…” är objekt och i bisatsen är ”samarbeten” subjektet.

     Svara

   Tycker nog också det, även om det blir mycket så känns det som hon väljer samarbeten utifrån det som passar henne och målgruppen. Någon som är riktigt duktig på proffsiga samarbeten är ju annars Underbaraclara👍

   Svara

    Sant. Men jag tror inte Underbara Clara tjänar multum på bloggen heller, som många andra influencers gör? De verkar ha helt ordinär inkomst. Så jag tänker att det är ju en ekonomisk fråga också, visst kan man göra trovärdig reklam som underbara Clara, som själv kontaktar företag hon tycker passar för henne. Men många andra influencers väljer nog hellre en hög inkomst.

    Svara

     Det är nog lite i Claras image också att åtminstone framstå som hon har en ordinär inkomst 🙂

     Svara

      Tror du? Att hon har mer pengar egentligen men ljuger? Hon skrev ju tex att de hade det knapert när de gjorde iordning uteplatsen och inte kunde köpa nya blommor och sånt?

      Jag kan verkligen tänka mig att det inte genererar några jättestora pengar, särskilt eftersom hon väl också tar in en del hjälp med innehåller i bloggen som hon måste betala för osv. Men hennes man har ju heller inte valt något höginkomstyrke iofs.

      Svara

       Och hennes samarbeten genererar nog inte lika mycket som Ebbas och Emilias heller.

       Svara

   Mjaaaa vet inte om jag håller med. Det har varit både Indiska och andra varumärken som Ebba gjort samarbeten med och då plötsligt varit helt till sig över ”underbara” plagg i 100% polyester som i n t e alls följer hennes och ”säker stils” idé om kvalitet och hållbarhet. Jag förstår inte alls meningen med att som stor profil med många andra källor till inkomst ställa upp på alla dessa samarbeten. Både Ebba och Emilia gör ju massa annat arbete som moderatorer, författare osv. Varför måste alla sälja allt på exakt samma vis med samma upplägg? Tycker det är dötrist

   Svara

    Exakt! Dubbelmoral för att tjäna pengar och därmed helt enkelt inte trovärdigt! Indiskas klänningar är bara med i annonserna, hon bär dem aldrig privat.

    Svara

  Något jag stör mig på med POP är att dom nästan alltid har barn med utomnordisk härkomst. Sen ska man kvotera in en svensk och då blir det Ebba von Sydow.

  Svara

   Hahahahahah ja så jävla störande att behöva glo på barn som inte är blonda!!!

   Herregud… Hur mår du? Who hurt you?

   Svara

    Jag stör mig inte på barnen dom är jättegulliga, utan undrar bara varför inte alla får vara med. Hur ofta är det ett barn med funktionshinder med i deras annonser, typ aldrig.

    Svara

   Varför stör de dig hur barnen ser ut?

   Svara

   Varför störs du av det?

   Svara

   Hahaha what. De har ju massor av blonda barn på sin hemsida. Skulle säga 70 % blonda barn. Stör du dig på att de inte enbart är blond barn eller? Så knäpp grej.

   Svara

  Fast man måste ge henne att hon inte tar in en massa nya samarbeten. Ebba är bra på att ha långtgående samarbeten som inte är samma som alla andra. Hon har under långt tid gjort reklam för Polarn och Pyret, Hövding, Volvo och Wakakuu. Hon gör utöver det reklam för Indiska och Kapp-Ahl och kanske någon till. Så credd till henne att det inte plötsligt finns en massa inlägg från typ Daniel Wellington, NAKD, Twist shake och liknande. Det ger en högre trovärdighet på detta sätt tycker jag!

  Svara

   Håller med! Känns mer trovärdigt, även om det kan vara mycket reklam. Ebba och Sandra B är bra på detta.

   Svara

   Faktiskt. Samma sak tycker jag gäller Maja Nilsson Lindelöf, hon gör inte heller en massa ”tillfälliga” samarbeten som känns genomfalska utan mer större projekt som löper under längre tid, typ som med Nike, Röhnisch, Gina Tricot, L’Oreal. Respekt 👍

   Svara

    Hon har iofs en man som tjänar några miljoner i månaden, därav kanske inte PENGAR hennes främsta drivkraft utan hon kan helt enkelt välja lite mer noga och smart och faktiskt göra reklam för det hon verkligen tycker är bra!

    Svara

     Jag tycker alla influensers som vill anses som seriösa har ”råd” att göra sitt jobb trovärdigt = göra genomtänkta samarbeten som stämmer överens med hen/hens intressen/stil, etc.

     Svara

  Har en ganska så stark övertygelse om att både Ebba och Emilia är svintäta. Inte pga att de är influensers, men pga familj och äktenskap. Tror dock att de båda vill tjäna egna pengar och stå på egna ben. Att det klagas på Ebba tycker jag är helt fel då hon är en av få som ger ett trovärdigt intryck. Ok, fyra samarbeten på en dag är kanske lite mycket. Men jag tror, helt ärligt, att det nog ej var planen att det skulle bli så. Hon hade kanske lovat företagen att få ut reklamen en viss tid och sedan inte hunnit. Kan ju lätt bli så nen barn och massa jobb. Tror inte för ett ögonblick att hon har det skralt i kassan och måste pumpa ut samarbeten!

  Svara

   Emilias pappa är miljardär och äger huset på Strandvägen som hon bor i.
   Även Ebbas man kommer från en rik familj.

   Svara

    Då ska man inte tjäna sina egna pengar eller vad? Om de hade bara levt på pengarna så hade folk blivit sura på det…
    De arbetar båda med någet de älskar (enliogt egen utsago) och tjänar pengar på det – freaking lovely och grattis till dem, det är få förunnat.

    Svara

    Ebba kommer väl också från bra förhållanden. Kanske inga miljonärsföräldrar men hon har ändå haft en bättre start i livet än de flesta. Sen har hon haft bra lön i många år också. Och Emilia, jo hennes pappa blev miljardär senare i livet men som jag har förstått det har alla syskon fått ett rejält kapital av honom plus att hon är gift med en greve från en utländsk överklassfamilj.

    Svara

   Ja de är båda svintäta tack vare familj och partners, samt egna karriärer. Just därför undrar jag varför Ebba måste fortsätta göra massa reklam för olika grejer. Har hon inte uppmuntrat nog till konsumtion under sin karriär?

   Svara

    Vad har det ens med saken att göra, ska man sluta jobba om man kan bli försörjd av man och familj eller?

    Visst hon måste inte göra 4 samarbeten idag för att klara livhanken men det måste väl ingen annan influencer heller.

    Svara

   Att båda är enormt förmögna, både från egna familjer och ifrån uppväxt, är ju ingenting som är något vi överhuvudtaget behöver gissa eller fundera kring. Det är ju helt självklart och uppenbart och även vida omskrivet i media. Det är som att säga att jag tror att vi som bor i Sverige kallas för svenskar. Det är ju ingenting man tror att man vet, det är fakta.

   Svara

    Skulle sjävklart stå: både från egna familjen och uppväxt, samt från ingift släkt.

    Svara

  Hittar inte reklammarkeringen på nummer ett. Någon som ser den?

  Svara

  Läste hennes blogg tidigare, men har börjat tröttna. En massa reklamsamarbeten för svindyra kläder. Dessutom alla dessa inlägg om kungligheter. Sida upp och sida ner.

  Svara

   Det är det som är bra tycker jag, att hon hittat sin egen grej! Jag gilla inlägget om kungligheterna och brukar kolla in på hennes blogg på fredagar för att få min dos av kunglig flärd… ; )

   Svara

    Och jag gillar allt annat förutom just dessa hiskeliga bilder på människor i skittrista jobbkläder och stela leenden. Tusen gånger roligare med Giovanna Battaglia.

    Svara

  Sällan jag känner mig manad till att köpa något en influencer gör reklam för, kanske blir inspirerad av saker de köpt/besöker osv, men oftast är det tvärtom. Som exempel, bara jag tänker på Daniel Wellington får jag panik 😂

  Svara

  Hövding och Volvo är samarbetspartners för säker stil, och för polarna och pyret frontar hon kampajnen med sina barn och sin mamma. Hon har långtgående samarbete med dem och har även så haft tidigare samarbete med Wakakuu – så i detta fall tycker jag det är ok. Det är inte fyra black Friday koder, eller fyra olika samarbete för med mer tveksamma företag.

  Svara

  Jag bryr mig inte för jag klickar alltid vidare om det är reklam. En influenser har 0,1 sek på sig att fånga mitt intresse 😅 Men jag är nyfiken på vad det är för människor som faktiskt köper på grund av att en influenser gjort reklam för det. Någon som har input? Jag kan förstå att man använder en rabattkod på något man redan tänkt köpa, men annars?

  Svara

   Jag köpte vibratorn som Sandra Beijer skrev om för några år sen, men det var inget sponsrat iofs.

   Svara

  All denna j***a reklam, speciellt nu med Black friday och allt annat dom hittat på för att kränga ännu mer. Det plingar oavbrutet i mobilen, och mailkorgen fylls på varje dag med nya erbjudanden.

  Tur att jag inte följer någon Influenser, annars hade jag garanterat avföljt alla som gjorde reklam…vilket alla gör😠

  Jag vägrar handla för att andra vill att jag ska göra det, jag handlar när jag behöver.

  Svara

  Lite ot om Stordahlen: https://arbetet.se/2019/11/28/stordalens-tomma-rikemansrad-overraskar/

  ” Vad som står i boken? Det spelar mindre roll. Den är bara en sekundärprodukt i den egentliga näringskedjan. Biljetten till morgonsoffan, ett löst snack med en smådimmig Malou von Sievers, den fortsatta uppmärksamheten.

  Ingen kommer läsa. Produkten ska säljas, signeras och ställas i en bokhylla.”

  Svara

  Det är för många samarbete. Vet en bloggare som har ett samarbete varannat inlägg och det föstör hela bloggen även om den annars är väldigt fin och välskriven

  Svara

  Inget nytt direkt. Ebba har alltid haft mycket reklam (mkt smyg dessutom) och samarbeten). Tröttnade efter ett tag o avföljde.

  Svara

  Mycket beror på hur långa dagar man har på sin planet och planetsystemets konfiguration, tex singelsolära planetsystem eller om alla planeter kretsar runt 3 olika solar.

  Vid maximalfallet 418 samarbeten per influencer och dag kan man lätt förstå att planetsystemet har ganska långa dagar. (tänk över polcirceln på jorden för jordingar)

  I stjärnbilden Kzok fanns en gång ett liten planet runt ett svart hål där det fanns 14 tusen influencers som alla utom en strejkade. Denne gjorde då 19 mijoner samarbeten på en dag, vilket är det tekniska rekordet noterat på den här sidan om senaste big bang.

  Svara

  Gillar inte denna överklassbrud som också hänger med likasinnade Emilia de Poret?
  De brukar fotas någonstans på Östermalm i kappa efter kappa efter kappa…..
  Zzzzzz……

  Svara

  För mig har Ebba noll trovärdighet. Säljer sina barn, trycker in alla sina olika samarbeten i massa stories varje dag, uppmuntrar till konsumtionshets, uppmuntrar till att köpa plagg för tusentals kronor. Så meningslöst. Reklampelare precis som alla andra influencers men på nåt sätt känns det värre i hennes fall eftersom hon borde kunna försörja sig på bättre sätt än denna eviga konsumtionshets. Hon har ju jobbat med annat tidigare. Varför har hon nu mitt i allt gått och blivit influencer?? Varför inte leva ett enklare liv så slipper du sälja dina barn och dig själv.

  Svara

   Du förväxlar trovärdighet med värderingar …

   Svara

  Ja hon är väl journalist egentligen? Och varit programledare. Och nu inne i influencerträsket. Varför kan man undra med tanke på att hon ändå har talang och kan sysssla med annat meningsfullt än någon medelmåtta till influencer.

  Svara

  Vill man så säljer man sin själ och skrot eller inte så är pengarna viktigast. Tror att många vartefter kommer att fråga sig nyttan med att leva som en reklampelare utan att uppfattas som seriösa. Desperata och pengagalna😉

  Svara

  Ebba är ett så bra exempel. Har följt henne länge och älskade särskilt hennes stories förut för de var mer personliga och ”ärliga” men både hennes inlägg och hennes stories är bara reklam reklam reklam så jag har slutat titta. Ska nog avfölja. Avföljde Emilia redan i våras. Ingen av dem inspirerar mig längre. 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Aldrig följt Ebba men har följt Emilia. Slutade av samma anledning som du nämner, det är BARA reklam. Ingenting annat. Förstår inte hur Emilia kan ha blivit en sådan sell out, hon gör det knappast för pengarna (eller så är det ”mycket vill ha mer”). Synd, hon kändes så charmig och härlig innan hon blev en vandrande reklammaskin.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.