Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

582 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej alla kloka människor i öppet spår.
  Jag har nyligen flyttat in i min pojkväns hyresrätt som har en stor orange missfärgning på köksgolvet. När han flyttade in i lägenheten i maj frågade han fastighetsskötaren om det fanns möjlighet att göra något åt fläcken, fick ett nej och nöjde sig där.
  Ni som har erfarenhet, är det värt att tjata? Hur argumenterar man?
  Det stör så otroligt att leva med den där missfärgningen på en redan ful plastmatta i köket.

  Svara

   Min erfarenhet är att det ofta är det ett visst antal år som måste ha gått enligt hyresvärdens policy. Fråga hyresvärden hur länge sedan det var golvet sattes in och hur länge det är meningen att det ska sitta enligt deras regler. Är det nära i tid för att ändå bytas ut, borde det vara enklare att kunna få det utbytt tänker jag! Värt ett försök iaf 🙂

   Svara

    Lyssna gärna med den förra hyresgästen om denne fått betala för det förstörda golvet. Då har ni ju verkligen ett argument.

    Svara

   Helt klart fortsätta ta kontakt med hyresvärden och be dom åtgärda det. Hyresvärden är skyldig att åtgärda fel (låter helt klart något som inte är naturligt). Kontakta hyresgästföreningen annars och be om råd hur man går tillväga 🙂

   Sätt en matta tillfälligt!

   Svara

    Den tidigare hyresvärden borde ha fått betala om fläcken är något annat än normalt slitage. Har man tex orsakat en fläck på en tapet blir man betalningsskyldig för omtapetsering vid flytt.

    Kontakta hyresgästföreningen om ni är medlemmar.

    Svara

   Kan ni inte lägga en matta över? Ett estetiskt ”fel” kommer de aldrig lägga en ny matta för. Det är för dyrt och Inter på något sätt miljövänligt. Den är ju hel. Bästa lösningen är täcka över den eller lära sig leva med den 🙂 ni kommer väl inte bo där för alltid?

   Svara

   Ja! Det är värt att tjata. Fick en ny matta i köket just för att den gamla va väldigt ofräsch.

   Det här med att det ska gå ett visst antal år är bs, det gäller inte alls.
   Det ska renoveras vid behov , oavsett tidsintervall. Gå med i hyresgästföreningen och gå vidare om det inte löser sig med hyresvärden . (Att gå vidare ska dock vara en sista utväg)

   Svara

    Vill iofs också påpeka att det kan bero på hur ni fick lägenheten , har man bytt så förväntas det mer att det är i ”befintligt skick” som gäller

    Svara

     Icke! Hyresvärdarna påstår gärna att ”befintligt skick” gäller men det finns ingen grund för det i hyreslagen. Om något är tillräckligt skadat eller dåligt i lägenheten så har den nya hyresgästen rätt att få det åtgärdat. Om skadan är utöver normalt slitage så kan däremot hyresvärden kräva att den föregående hyresgästen åtgärdar detta (dvs den som orsakade skadan).

     Svara

      Äh det är väl bara att leva med fläcken.
      Det är slöseri på resurser att byta om inte mattan är trasig eller eländig. Egentligen borde lägenheten besiktigats innan din pojkvän flyttade in så den förra hyresgästen fick bekosta en sanering av fläcken om det var hens fel.

      Är det en stor ful fläck så kan det löna sig att tjata för att få en ny matta.
      Du kan alltid själv lägga ett nytt golv över mattan som ni själva bekostar och som du kan ta med dig om ni flyttar alt att ni får avdrag på hyran för hela eller en del av kostnaden om golvet blir kvar. Alt att ni själva frågar om ni kan byta mattan för egna pengar/avdrag på hyran.

      Svara

       Du menar att man ska ta med sig köksgolvet när man flyttar?
       Hur vanligt är det? Hur vanligt är det att det passar i en annan lägenhet? Jättekonstig kommentar.

       Svara

    Klimatvänligt du. Jävligt fräscht

    Svara

     🤣

     Svara

   Ni ian betala extra för att få mattan bytt tidigare. Kolla hur många år det är kvar så kan ni betala mellanskillnanden.

   Svara

   Jag skulle lägga klickgolv om jag var du! Bara att plocka bort när man flyttar ut

   Svara

  Varför ska man inte klämma pormaskar?

  Svara

   För det kan lämna ärr

   Svara

   Alltid klämt, har inga ärr.. Tillhör dem som inte förstår hur folk kan låta bli stora, tydliga porer/finnar.

   Svara

    Det KAN bli. Inte alla som får, men det händer.

    Svara

     Har inte sagt emot det?

     Svara

   Äh, det gör jag utan att få ärr.

   Svara

   Blir lätt bakterier i som sedan blir till en finne och så är du på och klämmer på den sen och blir det lätt mer bakterier och fler finnar osv.

   Svara

    Och sedan ramlar näsan av.

    Svara

     Skrattade högt åt detta 😄

     Svara

    Och helt plötsligt får du lära dig finska 😳😂

    Svara

   Ska och ska… Kläm om du vill, om du inte vill så strunt i det. Alla gör som de vill 🤷🏼‍♀️

   Svara

   Alltså jag fattar inte ens hur man klämmer pormaskar? En rejäl finne, sure, men hur lyckas man komma åt pormaskar? 😅

   Svara

    Gå och gör en ansiktsbehandling med portömmning. 😋 good times

    Svara

     Nu ska region Stockholm utreda om de ska införa remisstvång när man ska besöka akuterna i Stockholmsområdet. Hur har de tänkt sig det? Och var ska alla skottskador ta vägen?

     Svara

      Det är ju lite skillnad på att själv promenera in på akuten med valfri åkomma och att bli inkörd med ambulans. 😋 Knappast remisstvång på det sistnämnda även om det hade varit lite humoristiskt.

      Svara

  Vad tror ni, filmar dom en all time favourite of PH? Paow, Aina Lesse, Samir Badran? 🤔

  Svara

   Kommer en all star säsong nästa höst!

   Svara

    Det kommer va som säsongen 2017(?) när många killar som redan varit med några gånger är med igen (smail, haidar, Eric osv) fast denna gång kommer tjejerna va dom som är allstars

    Svara

     ”All stars” 😂😂😂😂 All losers snarare

     Svara

    STAR?

    Svara

   Fy fan vad sorgligt iså fall….

   Svara

   Så jäkla tråkigt att se samma hela tiden. Ja, de gör bra tv men att komma in som helt ny kan det inte vara kul att ”tävla” mot någon som redan vet hur spelet funkar.. Bara min tanke 🤨

   Svara

  Vad tycker ni om kulturpolitik?

  Svara

   Viktigt. Särskilt för ett litet språkområde som vårt. Hur så?

   Svara

    Funderade på Sds kulturpolitik. Håller med dem i mycket, men att bara ge pengar till dataspel som handlar om Asa-tro och filmer som porträtterar Sveriges historia tycker jag låter snark…… Älskar film och skulle gärna se sverige satsa mycket på film! Även att sd bara vill ge bidrag till typ hemslöjd och sånt tycker jag låter väldigt bakåtsträvande.

    Svara

     Alltså SD och kulturpolitik är något som inte hår ihop. Kallade det för vad det är, reglering och censur.

     Svara

      *går

      Svara

      Läs igenom SD partiprogram, det är väl inte så svårt! Vill ni fortsätta att leva med mord och sprängningar/våldtäkter Ja men då är socialdemokraterna och MP/C Jättetoppen. Och massinvandring på det! SD är det enda som kan rädda sverige. Om det inte redan är försent.

      Svara

       Och vad ska SD göra åt alla fall av våldtäkter, mord och misshandel, och terrorism som svenska män står för? Aldrig hört dom prata om de. Du säger att dom är dom enda som kan få stopp på det. Vad ska dom göra?

       Svara

        Svenska män är i minoritet gälande dessa brott. Hade gärna utvisat dom också men det går av förklarliga skäl inte. Jag blir nöjd så länge vi inte fortsätter ha öppna gränser mot tusentals nya män som föraktar västvärden och vårat sätt att leva.

        Svara

     Troll från socialdemokrater!

     Svara

   Det låter jävligt torrt.

   Svara

   ”Kulturpersoner” som inte vill/kan/orkar skaffa sig ett jobb, och istället vill få bidrag från staten. Nej tack.

   Svara

    fast kulturbidrag går ju till tex musikskola för barn, subventionerade replokaler och ateljéer. Och som bidrag till teatrar och konsertlokaler så biljetterna kan hållas låga och på så sätt vara tillgängliga för fler. Utan det skulle ju kultur bara vara något för de rika. Dessutom är det så himla lite pengar som går till kultur, en spottstyver om man jämför med te x idrott. Tycker det är väldigt viktigt att det ges mycket bidrag till kultur! Det ger så mycket tillbaka.

    Svara

    Herregud vad många nya Goebbels det kryllar av i Sverige idag. Blir fan mörkrädd.

    Svara

     ”Jag kräver pengar så att jag kan leva på min dockteater för blinda.” Ehhhhhhhhhh. Nej tack.

     Svara

      Haha, jag skrattade både högt och länge!!

      Svara

      fast en dockteater för blinda låter ju underbart. tror ingen av dessa konstnärer kräver detta. de jobbar o sliter o försöker allt de kan för att få göra detta som de tror på. och många ger ju tillbaka gånger hundra till samhället, te x genom en dockteater för blinda… eller danslektioner för barn i utsatta områden, eller ett galleri med gratis utställningar.

      tycker denna attityd är så trist. bara för ni inte är intresserade av att ta del av något av detta? en massa personer tycker om det och varför ska då skattepengar inte gå till det i så fall? jag själv är inte ett dugg intresserad av fotboll, men jag tycker ändå att pengar ska gå till det.

      tycker det är hemskare att man skippar värnskatten eller att företag får skattelättnader än att en fattig performancekonstnär får ett stipendium.

      Svara

     Haha jag trodde det var dom som var rädda för mörkret annars?

     Svara

    Vilket hemsk samhälle att leva i som inte har någon kultur!

    Svara

    Arkiv t ex är kulturdepartementet, det är väl i allra högsta grad en viktig institution? Svensk historia – på riktigt. 5 års utbildning till arkivvetare.

    Svara

   Jag tycker att kultur är oerhört viktigt och vi ska bejaka och bidra till en kulturell utveckling och finansiellt stötta de verksamheter som finns i form av skattepengar. Däremot tycker jag inte det ska delas ut statligt finansierade bidrag till individer – författare/poeter/konstnärer etc.

   Svara

    Varför inte?

    Svara

     Därför att bidragandet innebär att staten betalar för något som potentiellt finns i framtiden. Att köpa sånt som faktiskt existerar är bättre, istället för att betala för något man inte ens vet om det kommer att finnas.

     Men kulturpolitik är ett otyg i sig. Detta därför att kulturen formas i enlighet med regimen snarare än att vara fri och växande som den ska vara. Kulturpolitik skapar inte konst, bara regimtrogen propaganda.

     Svara

  Politisk fråga: Om rymdvarelser landade hemma hos dig och bad dig att ta med dem till dina ledare, skulle du kunna göra det utan att skämmas?

  Svara

   Ja.
   Jag lever efter devisen att är det något jag vill förändra eller påverka så gör jag det.
   Jag klagar inte bara och tycker en massa.

   Därför kan jag, i vetskap att jag gör vad jag kan, ta ejlierna till den person som månde vara ledare vid den tidpunkten det blir aktuellt.

   Svara

    Så man får inte klaga menar du?

    Svara

     Nej, det menar jag inte. Jag menar att JAG inte skulle skämmas av att ta en ailien till min ledare. Och så förklarade jag anledningen.

     Skrev jag att man inte får klaga?

     Svara

      Ja, det var ju din devis?

      Svara

       ”Jag lever efter devisen att ÄR DET NÅGOT JAG VILL FÖRÄNDRA ELLER PÅVERKA SÅ GÖR JAG DET”

       Det var min devis.
       Min devis var inte att andra människor inte får klaga. Det hade varit en konstig devis.

       Svara

    Som vi säger i Norrland: ”Tig och lid, eller gör något åt det. Men gnäll inte.”

    Svara

   Löfvén?
   Rothchilds? Kissinger? Rockefeller?

   Svara

    Min katt ofc

    Svara

   Ja… Eller ja, vad vore alternativet då? Om jag ba nope och dom grillar mig med laserstråle eller nåt så lär dom väl bara fråga grannen istället och jag dog i onödan. Bättre att bara dra iväg dom till kommunhuset och sedan gömma mig och familjen i bunkern.

   Måste komma ihåg att fixa en bunker.

   Svara

   Jag skulle ta dom till Lamotte. Inte för att han är min ledare utan mest för att se om han skulle vara lika arg på dessa ”främlingar”.

   Svara

    😂

    Svara

   Lätt!
   Jag skulle ta dem direkt till Blondinbella. Jag tänker att det är en stor chans att rymdvarelserna bara ”HELL NO!” och åker hem igen.

   Svara

   ”Hjälp! Ta mig med härifrån!” skulle jag nog säga.

   Svara

   Hm det är ju väldigt troligt 🙈

   Svara

  Någon som minns Nbitchie? Den absolut första skvallerbloggen, bara nyfiken 😂

  Svara

   Jag minns!! Var så besviken när hon la av😅

   Svara

   Bästa!

   Svara

  Hej hej ös!

  Jag har 3000 i friskvård som jag inte vet vad jag ska höra av. Har till 31 dec att utnyttja det, vill inte strunta i summan i år igen.

  Problemet: beräknad förlossning den 16 februari, så när tror ni att jag kan börja träna? Vill inte gymma, tycker det är jättetråkigt. Tips?

  Svara

   Finns det något spa i närheten med träning på schema? Har själv kunnat utnyttja min friskvård på ett spa, räcker att man kan uppvisa att det finns träningspass.
   Tänkte kunde kanske vara göttigt just nu 😍😍

   Svara

    Mys!!!! Älskar kryphål, tack för ett bra tips haha!

    Svara

   Gravidvattengympa och gravidmassage

   Svara

    Vill helst ha något när bebisen är kommen för att bygga upp ryggen och benen.
    Är sängliggande pga foglossning så kan inte gå på sim 🙁

    Svara

   Kunde använda mina 2000 kr för ett presentkort på en massagesalong. Du kanske kan göra samma? Presentkortet gäller i mitt fall i två år hehe…

   Svara

   Klippkort på simhall?

   Svara

    Haha läste samhall, trött plugghjärna.

    Svara

   Jag har använt min friskvård på gravidmassage och fotvård 😊 jag ska få bebis om mindre en än måndag. Rekommenderar gravidmassage starkt!

   Svara

   All massage får man väl ta på friskvårdsbidraget nu för tiden? Kolla annars efter tips på denna länk. https://friskvård.se/friskvardsbidrag/

   Svara

   Tack gör alla tips, massage låter det som att ni älskat. Har aldrig gått på massage så det är lite främmande, ska nog kila ned till thaien vid stationen och se om det går att få gravidälskare. Tack igen 🙂

   Svara

   Köp presentkort i ditt namn eller tillgodokvitto på massage.

   Svara

   köp ett presentkort/klippkort som du kan nyttja för massage(ok som friskvård), spa etc.

   Svara

   Får du ta ut det i presentkort och nyttja det vid annat tillfälle?

   Svara

   Om du inte varit gravid, så skulle du ha kunnat lägga friskvårdspengarna på Sturebadets restaurang.

   Svara

   Simmar! Det bästa när man är gravid! Kände mig helt utan vikt i vattnet! Det är värt mycket 🙂

   Svara

   Vi har ett äventyrsbad i min stad där där det även finns gym. Köpte årskort som går till badet för hela summan. Aldrig gymmat bara tagit med dottern som är under 3 år och därför kommer in gratis. Skulle annars kostat mig 350 kr för inträde och 150 för dottern (!!) Så värt! Skönt att kunna åka lite då o då, speciellt en vardag då det är dött utan att känna att man måste maxa tiden pga betalat massa 😂 väntar nu vårt andra barn i januari och köpt ett nytt årskort för att pengarna inte ska brinna inne. Räknar med att inte kunna bada den första tiden men kommer säkerligen användas massor resten av året 🙂

   Svara

   Hos oss har det nu blivit ok med massage för friskvårdspengen. Kolla det.

   Svara

  Hm-anställda behandlas som skit, någon som är förvånad? Har själv jobbat inom handel på två olika företag och är inte förvånad. Man får 0 kontrakt och förväntas va nöjd med några timmar här och där.

  Svara

   usch och ingen reagerar på varför kläderna är billiga..

   Svara

    Tror inte anonym syftar på fabriksanställda då de inte är anställda av H&M.

    Svara

   Samma skit pågår i en mängd olika kedjor, inte bara H&M.
   Hela butiksbranschen fular sig med timanställningar.

   Svara

   Var det inte på uppdrag granskning för (rätt många) år sen om hur hemskt Zara var som företag? Inte handlat där mycket efter det. Antar det är likadant på många av dessa kedjorna 😕

   Svara

    Ikea är lika mycket skit som H&M. Anställer på så få timmar som möjligt men du får inte skaffa ett annat jobb för att täcka upp till heltid utan uppmuntras gå på a-kassa. Inte okej.

    Svara

     Har jobbat på cubus en längre tid och mådde fruktansvärt. Tog lång tid att komma tillbaka. Fruktansvärd kultur inom handel…

     Svara

  gillar ni kladdkaka? jag åt det första gången idag och det var sådär. mest en chokladklump i munnen. nä det var inge gott alls

  Svara

   Vart har du levt?????? Det är supergott ^^

   Svara

   Nja, jag tycker det är sådär men det är en alldeles för söt efterrätt för mig. Räcker med en liten bit sen är man liksom mätt! Sambons favoritdessert.

   Svara

   Jättegott ju! Ska vara sega kanter och riktigt geggig mitten 🤤

   Svara

   SÅ överskattat. Kladdkaka är sjukt äckligt. 👎🏻

   Svara

   Dålig kaka helt enkelt 😏

   Svara

  Jag är gravid och äter neferix järntabletter varje dag.
  Det luktar STALL när jag varit på toa!! Fy fan! Jag mår illa av lukten som sitter kvar FLERA TIMMAR!!!!!!
  Tips på någon mirakelgrej jag kan ha inne i badrummet som doftar gott så jag slipper må illa varje gång!?

  Och herregud vilken förstoppning jag får också 😬

  Svara

   Haha hör dig. Och kolsvart bajs 🙈💩 Blev livrädd första gången jag såg det. Prova klassikern: tänd tändsticka, släck den och vifta runt lite med röken.

   Svara

    Jag tar apotekhjärtats multivitamin i 1 månad nu. Märkt också att min avföring är mer åt det svarta hållet. Så det är alltså att det kan ha med järn att göra? Hade ingen aning…

    Svara

   Be om att få byta till duroferon och se om det blir bättre.

   Svara

    Be? En vuxen människa behöver inte be om att få byta märke på sina järntabletter.:)

    Svara

     Men kan du svenska?! Att be om något är synonymt med att fråga om att få något.

     Svara

   Ha wc duck i toan innan du går. Brukar hjälpa lite. Kaffebönor i en burk kanske? 😆

   Svara

   Såg en spray liknade grej på coolstuff som ska sprayas i toan innan man bajsar. Ska enligt recensionerna funka! Värt att testa:)

   Svara

    Ja den funkar, heter go poo eller något liknande, hade den förut men det är ganska längesen så glömt vad den heter 🤣🤣

    Svara

    Universumskan säljer på via sin blogg. Skitbra säger hon. Annars kan man göra det själv bara kolla på nätet så finns det tips. Billigare och bättre eftersom du själv blandar den doft du vill!

    Svara

     Eller handla billigare i matvaruaffären.

     Svara

     Varför skulle man vilja gynna henne?

     Svara

    Poo-Pourri och ja det funkar. Har provat.

    Svara

   Byt till sideral forte!

   Svara

   HÖR OCH HÄPNA!!!

   Har hittat en drömspray eftersom jag inte kan gå på offentliga toaletter och insåg att det inte är hållbart att åka hem från jobb och skola när man behöver gå på toa. Köpte Salts Odour Eliminating Spray på apotea, jag är i chock!!! All doft försvinner på en gång. Kan varmt rekommendera! Hur kan jag ha levt såhär alla dessa år.

   Svara

    😂👍🏻 Apotea nästa

    Svara

     Apotea är bäst!. Köper all min skönhetsvård, mediciner osv därifrån. Köpte t.om julklappar därifrån i år. Tyckte de hade massor med fint 😂

     Svara

      Jag med, jävla drog. Blev chockad när jag såg vad jag handlar för under ett år. Och den där leveransen som kommer under natten och ligger sådär mysigt utanför dörren 🙏🏻🥰

      Svara

   Både neferix och duroferon kaosade upp min mage. Sideral Forte är tusen gånger bättre men också mycket dyrare 🙁

   Svara

   Salts Odour Eliminating Spray 50 ml! Finns på Apotea!

   Fungerar strålande och då är det lukt från hög stomi och Nifereix👌

   Svara

   Vi har poo pourri hemma. En spray som tar bort ALL lukt (även sambons vedervärdiga). Ger alltid bort i present pga väldigt uppskattad 😉

   Svara

   Men byt tabletter. Jag tog Blutsaft och Holistics järntabletter.

   Fast bajset kan lukta kattskit ändå när man är gravid, bara så du vet.;)

   Svara

   Testa tablett Hemofer istället som inte ger dig trög mage.

   Svara

   Aseop poo poo drops 👌

   Svara

   Finns andra järntabletter/preparat, testa runt. Annars blutsaft, järnrik kost, tillaga mat i gjutjärnspanna osv. Kolla med en dietist, de har massa bra tips

   Svara

   Finns ett järnprep som heter sideral, mkt bättre! Inte alls blivit förstoppad som jag blev av niferex. Och annars, doftspray! Köp nån typ rumsspray, har alltid en ståendes på toan för att jag eller gäster ska kunna lämna toan i luktbart skick 😂

   Svara

   Finns ”bajsspray” hos typ ICA och Willys. Spraya ett per gånger, gör det du ska och spola.
   Ingen stallukt. Du kan ju också köpa den lilla sprayen, tror den heter one touch.
   Sen finns det ju en hel drös med sprayer som man kan använda.

   Svara

  Om man har svamp i underlivet kan det klia där bak också?

  Svara

   Nej men du kan få svamp även där.

   Svara

    Kan man använda canesten där också? Eller finns det anpassad salva för svamp runt/i rumpan?

    Svara

     Använd samma. Svamp som svamp.

     Svara

   Kliar det på örat när du har eksem på handen?

   Svara

    Haha 😂

    Svara

    Dålig jämförelse, underliv och anus är väldigt nära grannar, inte konstigt alls om det skulle sitta på båda delar, hand och öra däremot är ju inte ens i närheten av varandra.

    Svara

     Det var menat att vara en extrem jämförelse. Underlivet är INTE samma sak som rumpan. Har man svamp i underlivet där det liksom där man har det. Det kan omöjligt klia någon annanstans

     Svara

      Men herregud….

      Svara

    Sitter din hand 5 cm från ditt öra?

    Svara

     Fair enough, kliar det på ögonbrynet när du har kliande ögon? Kliar det på tinningen när du har irriterande mycket vatten i örat?

     Svara

   @intresseklubben
   En gång hade jag mens, svamp och herpesskov samtidigt. 😂

   Svara

    Nä fy fan 😂 Lider med dåtida dig haha! Måste varit överjävligt?? 😳

    Svara

    Samma! 🔫

    Svara

    Det är nästan normal för mig. Mina herpesskov kommer alltid i samband med mens, samma sak med svampen. Ibland råkar allt sammanträffa samtidigt.

    Svara

   TACK! Har haft klåda och sveda i underlivet i ett par veckor nu.. mycket där bak också men trodde det berodde på att jag varit dålig i magen längre och torkat mig lite för hårt/ofta. Inte tänkt på att det kan vara svamp där också. Yay……

   Svara

  Igår skrev Cam en jätteviktig text om förintelsen, hoppas alla läste den. Tack vare Anne Applebaum får vi nu även lära oss om Holodomor:

  https://www.expressen.se/kultur/per-wirten/nar-sovjet-fick-barn-att-do-pa-lektionen-av-svalt/

  Det svenska Vänsterpartiet (V, tidigare VPK) är systerparti till det sovjetiska kommunistpartiet som genomförde detta folkmord genom svält. Viktigt att komma ihåg i dessa dagar när det talas så mycket om partiers historik.

  Svara

   För att inte tala om alla sovjetiska koncentrationsläger Gulager som fanns över hela landet där oliktänkande arbetades till döds.

   Svara

    Ja, jag har faktiskt läst hela Solsjenitsyns svit (alla fyra böckerna). Tänkte att det här var mer okänt, det var därför jag ville uppmärksamma det. Sedan blev jag väldigt (illa) berörd av bilden på statyn av flickan (”Minne av barndom”), hon ser ut som en utmärglad Greta Thunberg.

    Svara

     Föraktet för bönder och landsortsfolk har sina rötter hos Karl Marx, de var kapitalister som kastade pinnar i hans kommunistiska hjul. Eftersom maten snabbt tog slut i städerna så tog man maten från landsortsmänniskan med tvång. Därmed löstes två problem, köerna i staden och utplåningen av makten på landet.

     Svara

     Har du även läst eller hört talas om ”200 Years Together” av samme författare?

     Svara

   Inte tack vare Applebaum, Holodomor tillhör väl allmänbildningen?

   Svara

  Varför är alla mammor så lättkränkta? Minsta lilla och folk blir beskyllda för momshaming.

  Svara

   Kombination av samtiden + osäkerhet. Det är inte lätt att vara mamma, det är ett ”jobb” som man verkligen inte vill misslyckas med. När någon pekar fingret så hamnar man i försvarslös då det är lätt att ta åt sig p.g.a. denna osäkerheten.

   Kvinnor med många barn brukar vara lite lugnare, de har insett att de gör sitt bästa och att alla gör fel, det är bara att bita ihop och kämpa på.

   Sen är alla lättkränkra idag verkar det som. Alla tar allt personligt och triggas av minsta lilla, det är rätt trist…

   Svara

   Ett barn är ju det käraste och finaste man har, och alla vettiga föräldrar vill det bästa för sitt barn… Det som kan irritera mig är att andra bara klampar rätt in i andras föräldraskap och domderar med ”goda råd” och pekpinnar 😅

   Svara

   Gäller inte endast mammor 🤷🏽‍♀️

   Svara

   Alla är lättkränkta nu för tiden, det är nog inne nu.

   Svara

    M

    Svara

    Skulle säga att man ärväldigt lättkränkta… svenskarna alltså!

    Svara

     Vadå svenskarna ? det får du utveckla

     Svara

    Det är lite inne att vara lättkränkt.

    Svara

  Hjälp, behöver lite input…
  Jag har ett vikariat där jag jobbar inom autismspektrat vilket jag aldrig jobbat med tidigare…
  Och nu efter 2 månader så känner jag att jag bara mår sämre där.
  Jag är rädd och har ont i magen varje dag då jag känner att jag inte kan hantera situationerna med utåtagerande och självdestruktivitet.
  Funderar varje dag på att sjukskriva mig, men har inte gjort det än..
  Om jag säger upp vikariatet, om jag ens kan det så påverkar det dom negativt för dom behöver ju personal men jag vet inte hur mycket mer jag klarar och vet inte vad jag ska göra nu.

  Svara

   Du ska inte må dåligt av ditt arbete. Har du möjlighet att söka annat så gör det? Klart du kan säga upp dig från ett vikariat, du har troligen 1 månads uppsägningstid. Tänk dock på att du inte har rätt till a-kassa om du säger upp dig.

   Svara

   Tänker att det finns två val:
   Antingen jobbar du på att bemästra rädslan. Ta hjälp av kollegor och chef. Läs på mycket om autism och se om det finns möjlighet till fortbildning inom ramen för din tjänst.

   Eller så säger du upp dig och söker annat.

   Svara

   Jag jobbar själv med personer inom autismspektrat med utåtagerande beteende.
   Jag tycker att du ska avsluta ditt vikariat och prata med din chef om varför. När du känner som du gör så kan du inte ge det stöd som behövs och brukarna känner av din oro, rädsla mm och det förbättrar inte situationerna som kan uppstå.Att arbeta med utåtagerande är inte för alla och det är jättestort av dig att kunna erkänna det. På jobbet ska man må bra, inte vara rädd och ha ont i magen.
   Du kommer hitta det som är rätt för dig💕

   Svara

  Hur fasen klarar man av en graviditet? Alla tycks uppleva att det är sååå värt det trots illamående 24/7, trötthet och hormonella besvär.
  Jag känner mig fullständigt FÅNGAD i min egen kropp och vaknar upp i panik flera gånger varje natt. Kommer det förbli såhär? När går det över?

  Jag vet ju att hormonsvallet går över med tiden, men tvekar på om jag kommer stå ut med ”fångad i min egen kropp”-känslan i 7 månader till. Jag vet inte om ett barn är värt det. Jag kan inte se det.

  Någon som HATADE att vara gravid? Finns ni?

  Svara

   Japp. Hatade det, mådde så fruktansvärt dåligt psykiskt. Båda gångerna. Gick dock över i samma sekund som bäbisen var född.

   Minns att jag – på återbesöket på mvc när min yngsta var född – sa att jag inte vill ha fler barn, då ville dom skicka mig till en psykolog

   Svara

   Ja! Hatade det.
   Men det är ju bara att vänta ut eländet.

   Svara

   🙋‍♀️ Det var en jävla plåga att vara gravid alltså, båda gångerna. Kan inte ens skriva nåt genuint peppande mer än att barnet faktiskt är värt det. Men tänk att du just nu odlar en människa, det är ju skithäftigt egentligen. Tiden går fort och snart är du ensam i din egen kropp igen. Under tiden får du passa på att försöka göra saker du mår bra av 🙂

   Svara

   Jag är gravid och gillar inte det. Jag hatar det inte, men ogillar starkt. Mina kläder passar inte mig mer, jag har halsbränna, allt jag älskar får jag absolut inte äta (blodigt kött, rå fisk). Jag blir trött av att gå en mini promenad, är grinig och ointresserad av sex…. är i 3 månaden, så det är ju ett tag kvar….

   Svara

    Man kan äta sushi som gravid. Kolla livsmedelsverket.

    Svara

     Du skojar?!? Om det stämmer så har denna kommentar räddad mitt liv!!!

     Svara

     Kollade precis upp, jag får ju äta hur mycket som helst enligt dom! I Tyskland, där jag bor för tillfället, förbjöd mig barnmorskan typ att äta allt…. men det står ju t.o.m. att man får äta kött som är ros, bara det har varit upphettat till över 60 grader!
     Min graviditet är räddad!!! 😍

     Svara

    Sorgligt 😢 jag hade turen att må perfekt under mina 4 graviditeter, men nu är det värre när man blir äldre, skavanker både här och där. Höfterna är värst😢

    Svara

    Ofta blir man piggare och gladare i andra trimestern. Men så återkommer visserligen trötthet och halsbränna i sista trimestern haha. Nåväl, allt som är värt något är svårt.

    Svara

   Japp. Hatat varenda sekund av mina graviditeter. Den andra spydde jag dessutom hela j*vla graviditeten; fram till samma vecka dottern föddes. Varför jag nu tyckte att det skulle vara en bra idé att skaffa en tredje, vet jag inte.

   Har inget tröstande mer än att man överlever, för vad är valet? Och att i samma stund som barnet är ute, har man glömt alla plågor.

   Svara

    Då kommer nya plågor istället 🤷‍♀️

    Svara

   Hatar men ändå sitter man i stolen ännu en gång 🤷‍♀️

   Svara

   Nä, graviditeten var inte så jobbig, magen växte mest och jag kände mig förväntansfull och mysig. Dock hatade jag förlossningen. Verkligen, den känslan och då tog jag ändå all bedövning som fanns. Haha…Blir det ett till barn krävs psykolog-besök x flera för att gå igenom en förlossning igen. Fy.

   Svara

   Jag är också gravid och mår sämst, känner inte igen mig själv alls. Är så trött att jag inte fungerar öht. Lyckligtvis har jag semester denna veckan men hur jag ska orka jobba på måndag är en gåta.

   Jag har även halsbränna, illamående, all mat är äcklig, svinarg och otröstlig är mina konstanta känslostillstånd, ont i kroppen, sover dåligt och drömmer som fan. Till råga på allt mår jag så dåligt psykiskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen när ångesten slår till. Och just det, förstoppad är jag också.

   Hoppas verkligen att detta går över (alla säger ju att i vecka 12 så kooommmmer du må såååå mycket bättre) , är i vecka åtta så det är en bra bit kvar. Känns skönt att andra känner likadant.

   Tack för att jag fick klaga av mig, känns skönt att göra det för någon som inte är min man. Lycka till med resten av graviditeten ❤️

   Svara

    Berätta på ditt MVC är du mår dåligt psykiskt! Jättevanligt men jätteviktigt att det fångas upp! Psykisk ohälsa under graviditeten är också en stor riskfaktor för förlossningsdepression.

    Svara

    Har haft turen att må mestadels bra. Första 13-14 veckorna var pest och pina med spyor. Vecka 14-typ 35 var bra. Nu är jag i vecka 39 och är sååå jävla trött. Sover skitdåligt på nätterna, halsbränna, sura uppstötningar, foglossning, dålig i magen…. Yey!! Tyvärr är man dum i huvudet som signar upp på att jobba ända fram tills denna vecka också 🙂 Men imorgon är det fredag och sista dagen innan f-ledighet! Jag ska sova dygnet runt fram tills bebisen anländer

    Svara

   Här är jag. Jag hatar det. Är i vecka 15 och spyr varje dag och har gjort sen v 6. Mår illa konstant och kan knappt äta. Är trött och dränerad och lättirriterad. Känner att jag nu hatar mitt jobb som jag vanligtvis älskar, stör mig på min kille och varje enskild dag är en kamp. Är första barnet så jag kan inte heller föreställa mig vad jag ska få – barnet och kärleken. Just nu känns fet som att jg aldrig vill göra det igen. Är arg på lin sambo också att det bara är jag som mår dåligt. Blääääääää så långt kvar

   Svara

  Hade hellre legat på soffan och ätit popcorn än jobbat just nu! Ni då?😀

  Svara

   Ligger i soffan och åt nyss upp mina popcorn 🎉

   Svara

    Lät ju helt underbart 😀

    Svara

   Eftersom jag har världens bästa jobb är jag glad att jag slipper ligga på soffan och äta popcorn.

   Svara

    Jag hade världens bästa jobb, men de gick i konkurs så har ett nytt som är helt värdelöst 😩

    Svara

   Ja samma här, men jag har en julmust och en chokladtomte som väntar efter jobbet så det är min motivation. Onsdagar när jag jobbar sent har jag myskväll efter jobbet😊

   Svara

    Härligt! Man ska unna och belöna sig ibland!

    Svara

     Ja! Hade en tuff start på året och behövde något att se fram emot när man gick upp på måndag morgon, så då införde jag myskväll på onsdagar. Då var det varje onsdag, nu bara varannan:)

     Svara

   Unpopular opinion: popcorn är inte gott

   Svara

  Vem i hela helvete bakar lussebullar utan saffran???

  Svara

   Haha, glömde ha i saffran en gång. Tyckte lussebullarna såg lite konstiga ut. När jag gräddat klart kom mamma och frågade varför jag inte haft i saffran 🙈

   Svara

   Bra fråga. Och vilka är de dumma jävlar som använder sig av russin?

   Svara

    Russin är det första jag plockar bort.

    Svara

     Kan man använda canesten där också? Eller finns det anpassad salva för svamp runt/i rumpan?

     Svara

      Hahahhahaahaah

      Svara

      Haha

      Svara

      I lussebullarna!? Va?

      Svara

      Nä, jag tycker inte canesten passar så bra i lussebullar. Prova i muffins istället

      Svara

      Skulle inte rekommendera det i lussebullar dock. Kan påverka smaken.

      Svara

      Skrattar! Testa, och berätta för oss …

      Svara

      😂😂😂 Bästa idag.

      Svara

       Camkila snälla notera och lyft detta fantastiska inlägg som hamnade under fel ämne 🤣

       Svara

   Min mamma för att ingen gillar saffran i familjen.

   Svara

    Jag vill verkligen gilla saffran för jag är en allätare och det verkar så “lyxigt” haha. Men det smakar fan gift i munnen på mig varje gång jag prövar något med saffran. Försöker alltså utsätta mig för smaken för att börja gilla den då det tar minst 12 gånger innan en smak sätter sig. Men har prövat bra många gånger över det.

    Det är saffran och koriander, mina två absolut giftmat objekt! Ge mig insekter, kotunga, ostron eller typ krokodil (smaklöst förövrigt) men inte saffran och koriader uuh

    Svara

     Vad intressant! Koriander är genetiskt, kanske samma sak med saffran? Saffran har inte en speciellt kraftig smak i min mun, så låter som att det är något med dina smaklökar.

     Svara

      Ja det med koriander genen har jag läst om. Smakar tvål för mig haha.. Saffran smakar typ elektriskt, som ett batteri kan lukta ibland så har saffran alltid smakat för mig. Varesig jag ätit en hederlig lussebulle, paella i spanien eller blivit serverad skaldjurssoppa med saffran. Samma smak hua

      Svara

     Samma här! Saffran, koriander och mandelmassa. Fy fan.

     Svara

    Varför bakar man ens lussebullar då?

    Svara

     För att vissa gillar lussebullar trots avsaknaden av saffran. Mamma har till och med pärlsocker på sina istället för russin, sug på den du 😉

     Svara

      Då är det ju bara vitt bröd?

      Svara

       Det är faktiskt gott utan saffran också 🙂 även om jag föredrar med. Smakar ju inte som vanligt bröd för det 😝

       Svara

        Lussebullar utan saffran är ju bara vetebröd. Det är ju saffran som skiljer en vanlig bulle från en lussebulle. Det är som att beställa en cheeseburgare utan ost eller en hawaiipizza uran ananas.

        Svara

     Inte alls konstigt.

     Svara

   Lussekatter är nog världens tråkigaste fika

   Svara

   Tja, i Norge smaksätter man vanligtvis med gurkmeja för att få färgen. Saffran är jättedyrt och inte så vanligt att använda här.

   Svara

    Är inte norrmän rika..?🤔

    Svara

    Kanske göra det till en business? Importera saffran till Norge för liiiite bättre pris.. Packa in i gladpack och hoppas inte hundarna tar dig.. 😂

    Svara

  I ett av Kissies youtubeklipp ryter hon till mot sina tittare eftersom dom kritiserat henne för att ha reklam i varje video. Hon säger bland annat att tittarna ska vara glada över att hennes videos (videor?) är gratis att titta på.

  Finns det en blogg eller youtubekanal som du skulle tycka att det var värt att betala för att få titta på?

  Svara

   Verkligen inte

   Svara

   Order of the green hand
   In deep geek
   Brian Barszyk

   Men inte mer än en 20-lapp i månaden.

   Svara

   Skulle inte ens kolla på Kissie om HON betalade MIG.

   Svara

   Är ju inte gratis om hon har en massa reklam.

   Svara

    Blunda när reklamen kommer så blir det gratis

    Svara

    Va 🤔 betalar du då för att se hennes videos eller hur menar du?

    Svara

    Hur tänkte du nu? Betalar du för att hon har reklam?

    Svara

   PaulsLey, James Turner, Jenna Marbles.

   Svara

    Och Good Mythical Morning!

    Svara

   Jag älskar Helen Torsgården. Skulle lätt kunna betala för att se hennes videos. Dock störs jag mig inte av hennes reklam.

   Svara

    Åh ja! Helen verkar så jäkla mysig!

    Svara

    Tyckte om hennes videos förut, men nu blir jag bara upprörd över all hennes konsumtion. Helt sjukt hur mycket inredning/kläder etc hon köper till hemmet och barnen.

    Ja, jag har också två barn och mina barn har knappt hälften av det hon visar upp och då hinner vi knappt använda allt. Samt att hon väljer fleece från HM istället för bättre material. 🙈

    Svara

     Och hur ungarna förpassas till tvn dagarna i ända??? Jämt sitter dom framför tvn!!!

     Svara

      Du måste skämta? 😂 De om några är väl duktiga på att aktivera sina barn med annat än skärmar. De är ju ofta ute i skogen, fixar på gården, fixar med djuren etc. Och även om de skulle suttit 24 timmar om dygnet framför tvn – vad rör det dig? Sluta titta om det är så upprörande isåfall

      Svara

      Jämt? Ser du vad de ”jämt” gör dagarna i ända? De är ju lika ofta ute vad vi ser.

      Och skulle inte kalla deras konsumtion för ”helt sjuk”.

      Svara

      Jämt? Dagarna i ända? Är du med henne hela dagarna? Eller är det så att du ser en video på hennes barn framför TV-n och tänker att dom alltid sitter där? Eller är videon typ 10 timmar lång?

      Svara

     Agree to disagree, tycker inte hon konsumerar särskilt mycket alls. Har typ aldrig sett en video där hon visar att hon köpt kläder till barnen? En youtuber som däremot konsumerar mycket är väl Elin Kungsman? Iaf förut, vet inte om hon lägger upp videos längre. Hon har även pratat om detta själv i någon video tidigare.

     Svara

   Fattar inte varför folk klagar, jag spolar bara förbi folks reklam. 🤷🏼‍♀️ Gör samma sak i poddar.

   Svara

   Nej.. hade inte betalat för en enda youtube kanal

   Svara

  Hur fasen klarar man av en graviditet? Alla tycks uppleva att det är sååå värt det trots illamående 24/7, trötthet och hormonella besvär.
  Jag känner mig fullständigt FÅNGAD i min egen kropp och vaknar upp i panik flera gånger varje natt. Kommer det förbli såhär? När går det över?

  Jag vet ju att hormonsvallet går över med tiden, men tvekar på om jag kommer stå ut med ”fångad i min egen kropp”-känslan i 7 månader till. Jag vet inte om ett barn är värt det. Jag kan inte se det.

  Nån som känner igen sig?

  Svara

   Känner igen! Gå till en kurator eller någon annan du kan prata med. Här där jag bor kan man snabbt få en tid att prata med någon via familjecentralen på BVC 👍🏼 Så slipper man väntetid via vårdcentralen. I övrigt mådde jag piss under båda mina graviditeter, spydde, gick med kryckor, sjukskriven nästan hela graviditeten. Men ändå värt det när det väl är över. Man måste inte njuta som många tror. Man kan bara få försöka överleva det och det är också okej ❤️

   Svara

   Det går i faser. Efter 3 månader till typ 7 mår man ok (iallafall jag). Det är som olika faser. Jag saknar verkligen inte att vara gravid men nu när jag sitter med min underbara dotter i knät här (som varit jättejobbig idag) känner jag hur värt allt var <3
   Aldrig älskar ngn så mkt som henne 🙂

   Svara

   Usch ja. Jag har tre barn och avskydde graviditeterna. Det är inte jag! Usch för att gå runt och må illa/ha jättemage/känna lukter.

   Tur det går över.

   Svara

   Hatade också att vara gravid! Illamåendet, inte kunna sova, tröttheten.. Enda tipset är att försöka ta hand om dig så gott det går. Jag fick bli sjukskriven sista månaden, tack och lov, då passade jag på att äta gott och maratonkolla på Netflix! Sen ja, det går ju över även om det inte känns så nu 🙂

   Svara

   Tänk på att allt förändras även under graviditetens gång. En del känslor man har i början försvinner och så kommer det nya. I takt att barnen växer försvinner oftast känslor och känningar från första trimester och allt blir mer konkret med nya känslor närmare tredje trimester.
   Tänk på att det är ändå lättare tid jämfört med strax efter förlossningen. Största plus är nog att illamående och hälsbränns försvinner efter förlossningen 🙂
   ..och så få du ny kärlek som du aldrig känt tidigare.

   Svara

  Ska man fortsätta vara vän med en nära killkompis om man vet att personen har känslor för en?

  Svara

   Är du singel?

   Svara

    ja

    Svara

     Då är det väl inget problem. Hans känslor kanske svalnar.

     Svara

      Har inte sett tecken på det, snarare motsattsen under de 2-3 åren vi känt varandra…

      Svara

       Vad är det för känslor han har för dig och hur vet du det?

       Svara

        han har inte sagt något direkt till mig men pratar ofta om en tjej han är kär i en tjej utan att nämna namn, att han är redo för ett förhållande osv och har mer och mer sagt och gjort saker som bara inte går att misstolka + vänner till mig har förstått detta långt innan mig. så inget tvivel om att det är mig det handlar om

        Svara

         Men kan ni inte bli ihop då? 😊

         Svara

          Känner ingen fysisk attraktion. Plus att han stundvis behandlar mig illa för att såra mig, som att försvinna i veckor/månader och ljuga för att göra mig svartsjuk

          Svara

           Är han så mycket att ha som vän då? 🤔 Jag hade nog lämnat den vänskapen därför, inte för att han har känslor men för att han inte sköter det snyggt, och är oschysst mot dig.

           Varför umgås du med en sån människa öht?

          Alltså ingen vill väl bli tillsammans för att nån mer eller mindre tycker synd om en… eller för att ställa upp (”vi är ju kompisar, kan väl lika vara ihop då om han nu vill det”). Man vill väl att den andra ska vara kär tillbaka?!

          – Brevbäraren är alltid så trevlig mot mig.
          – Men kan ni inte gifta er då?😊

          Krävs ju lite mer tänker jag.

          Svara

   Inte om du inte är villig att ligga.
   Han kommer försöka, upprepade gånger. Han kommer även att bli sötis om du träffar någon.
   Blir han verkligen förbannad + desperat så kan det sluta med att han utnyttjar dig så fort du påvisar svaghet i omdömet.

   Snällare mot er båda att bara dra dig tillbaka…

   Svara

    Om man ska prata snällhet så vore väl det väldigt snällt om han inte fortsatte att försöka om den andra personen inte vill?

    Svara

     Har du aödrig varit kär? Det är som en drog, man ser bara den mån är förälskad i. Tappar typ allt vett…

     Svara

      Inte nu alla… Jag var kär i flera år men gjorde aldrig några närmanden eller så eftersom jag visste att det inte var välkommet. Var precis som med mina andra kompisar. Bara dagboken som visste annat typ.🤷‍♀️

      Svara

   Ja. Tänk hur du själv skulle känna om någon som du tycker om bröt med dig av den anledningen.

   Svara

   Jag var kär i min bästa tjejkompis i fleeera, flera år. Jag föredrog att vara ”bara vänner” framför att inte ha henne i mitt liv alls, så jag höll känslorna (som hon nog visste om ändå, men vi pratade aldrig om det) för mig själv. Jag lyckades ändå gå vidare till slut när vi inte umgicks så tätt längre (jobb på olika orter).

   Hade personligen uppskattat att få känslorna bekräftade, typ ”jag vet att du är kär i mig men jag ser dig bara som en kompis”, så hade jag nog snabbare kunnat gå vidare. Men det är bara en liten detalj. Det här är flera år sedan nu, är med mannen i mitt liv nu. 😉

   Kuriosa… hon gifte sig senare med sin flickvän. Kändes då som att det finns inget surare, än att ens gaycrush dessutom också är gay/bi men ÄNDÅ inte intresserad haha.😅 Ok om hon varit hetero liksom då har man ju ändå ingen chans.

   Svara

    Var kanske otydlig men poängen i 1a stycket är att ja, jag tycker man kan fortsätta vara vänner.

    Svara

     Fast känner lite att det är hans ansvar att ta upp sina känslor och säga det rakt ut än att jag ska ta upp det? Skulle inte bli förvånad om han förnekade allt, då blir det bara pinsamt.

     Svara

      Bara lyfte vad jag hade uppskattat, menar inte att jag på något vis såg det som personens ansvar att ta upp det. Absolut inte ditt ansvar! Och speciellt om du tror han skulle neka.

      Svara

  Jag och min kille har bestämt oss för att ”ta en paus” under vilken vi ska känna efter om vi saknar varandra och om vi vill ha varande eller om vi bara är ihop pga vana och lite som att vi har bestämt oss för att det är vi.

  Nu till min fråga. Hur förhåller jag mig till det han gör under pausen? Vi kanske tidigare har pratat om att åka på en weekend ihop, nu väljer han eventuellt att åka med någon annan … och jag menar, det är saker man inte kan få ogjort! Så den dagen vi eventuellt känner att vi vill ha varandra och satsa på varandra så kommer han ha gjort massa saker jag inte kommer kunna leva med eller förlåta honom för.

  Gah. Jag vet inte vad jag vill ha sagt egentligen, ville mest skriva av mig. Någon som varit i samma sits, att man tagit en paus för att sedan hitta tillbaka till varandra?

  Svara

   Inte haft paus, men känns som att ni behöver sätta upp tydliga ”regler”. Gör ni slut under pausen, så att det är fritt fram att göra vad man vill med vem man vill, eller ska ni bara vara isär men ändå trogna? Ska ni höras av alls? Platoniskt eller hur ni vill? Hur länge ska pausen vara, och får den brytas tidigare?

   Svara

    Håller med. En paus är inte till för att leka av sig på. Gör upp lite regler som Rebecka skriver, annars kan man lika bra göra slut.

    Svara

     Håller med och vill lägga till att om man gör slut och end tankar är på att vara med andra bör man inte vara tillsammans

     Svara

     Hade en kompis som ”fick till” en paus med sin sambo. Grejen var den att hon hade blivit intresserad av en kollega och ville se om det kunde bli något.
     Jag tänker att paus aldrig är bra. Älskar man varandra så vet man att man vill bo ihop.

     Svara

    Vi har typ gjort upp regler. Reglerna är att vi inte ska höras men heller inte ligga med någon annan. I övrigt är det fritt fram. Men jag skulle ändå känna mig sviken, och gör det redan, när han börjar skapa sig vanor själv och börjar göra saker med andra som vi brukade göra tillsammans.

    Allra helst vill jag ju bara att han ska titta på filmer, läsa böcker, träna, ta långa promenader och hitta sig själv. INTE att han ska skaffa sig och vänja sig vid ett liv utan mig.

    Svara

     Men det är väl det ni har pausen till – att se hur det är att leva utan varandra? Det låter som att ni gått med på pausen med olika målbilder och inställningar, och behöver prata igen. Eller göra slut, tyvärr.

     Svara

      Jo, jag inser ju att vi både så småningom kommer att må bättre när vi byggt upp egen grund att stå på… och kan träffas igen, och välja varandra igen, och lägga allt halvdant bakom oss. Men det är så jääääkla tufft att se honom leva life och jag är sjukt rädd att han ska istället landa i att det är bättre utan mig. Pendlar så mellan att ligga och gråta och bara vilja ringa upp honom, och att ”låtsas vara stark” och gå till gymmet och träna och lyssna på ljudbok för att undvika att tänka på honom. Usch.

      Svara

       Men. Han ska ju må bra även utan dig? Ett förhållande funkar inte i längden om man är helt beroende av varandra.

       Svara

       Låter som att du trots allt vill leva med honom, att du vet vad du vill efter pausen med är rädd att han inte vill desamma..?

       Svara

        Ja, men lite så är det nog. Jag vet att han är den jag vill bilda familj med och allt det där. Men jag vet också att vi inte har det jättebra just nu och för att ”bryta dåliga cirkeln” behöver vi en tid isär. Sedan är det såklart att inte heller jag kan lämna några garantier om vad jag kommer känna efter 6 mån isär, men som det känns nu så vill jag ju ha honom och är extremt rädd att han ska landa i något annat.

        Så hur hanterar man det, utan att vara ”på” honom? Hur jag man någon space när man är asrädd och det enda man vill är att vara nära och känna trygghet?

        Svara

        Vem började diskutera paus? Ärligt.

        Svara

     Fast de sakerna måste han ju få göra oavsett paus eller inte? Ha ett eget liv liksom. Man vill ju inte göra allt med sin partner. Låter som du håller han för hårt.

     Svara

     Nej nej nej. Inga ”fritt fram”. Tiden ni har valt att vara ifrån varandra ska gå ut på att tänka över hur ni vill ha det. Alla känslor och tankar så gå ut på att komma fram till ett beslut. Sen.. Att bara ens tänka tanken på ”henne/honom hade man ju kunnat hångla upp” är lika med att göra slut. Då vill man ju göra annat än att vara med sin respektive.

     Svara

    Hate to say it… och förhoppningsvis finns det många andra som kan motsäga mig. Men min erfarenhet är att ”ta paus” egentligen betyder att det är dags att göra slut. Bättre att dra av plåstret så att säga.

    Svara

     True dat.

     Svara

   Hur länge ska ni ha en paus? När bestämde ni att ta en paus med tanke på att han redan hittat någon att åka på en resa med? Är hon medveten om att han kanske kommer gå tillbaka till sitt ex efter resan?

   Svara

    Vi har sagt alltifrån 3-6 månader, det har gått 1 månad nu. Det är ingen ”hon”, utan han ska åka med en kompis. Men det är fortfarande ”vår” resa, men han ser ju uppenbarligen inte det så. För mig är det så viktigt att det finns ett ”vi” i saker, men han verkar bara vilja leva sitt liv och utgår ifrån sig själv i allt. Han vill åka på resa, då åker han med den som vill följa med, det är lite struntsumma i om det är jag eller någon annan. Det gör mig så ledsen, men jag fattar att jag inte kan ställa krav på något i det här läget.

    Svara

     Jaha, då förstår jag att det är känsligt oavsett.

     Känner du att det var så här under förhållandet också? Jag kanske märker ord, men du skriver ”han verkar bara vilja…” Är han medveten om att du känner så?

     Svara

     Fast det kan du ju inte ställa krav på annars heller? 🤔 Varför är det så viktigt att ni är ”en” individ istället för två?

     Svara

   Du skriver om hur du ska förhålla dig till vad han gör under pausen, men vad tänker han om pausen? Är ni på samma nivå? På något sätt är det viktigt att villkoren blir desamma och att om du inte tänker testa att dejta någon annan men han tänker det så kommer det bli fel om ni inte kommit överens om vad som gäller innan. Om du har en gräns för vad som är ok att göra så är det så. Vad är din plan för pausen?

   Svara

    Han säger att han vill ha möjlighet att känna efter vad han känner (eller inte känner) för mig. Att han har hamnat i en spiral där han bara gör saker som förväntas av honom, och inte för att han vill de sakerna. Att jag kväver honom. Att han tar mig för givet eftersom jag är så kärleksfull och alltid finns där, vilket han vet om. Att han vill ha möjlighet och tillfälle att sakna mig.

    Svara

     Tycker du låter lite klängig. :/

     Svara

      Eller bara kärleksfull

      Svara

     Han vill inte vara med dig! Du är besatt och ser/hör inte vad han försöker säga. Släpp taget!!!!!!!

     Svara

   Paus är sååååååå dömt att misslyckas.
   Gör slut eller var ihop! Paus är för mesar som inte vågar göra slut.

   Svara

    …eller för de som inte vågar stadga sig. Ens partner blir i längden ett val. Jag tänker att jag väljer min partner även under de dagar det inte känns bra.

    Svara

    1000+ på den. Man säger paus för att lite enklare kunna flytta ut. Då är liksom det värsta gjort.

    Svara

   Hate to say it… och förhoppningsvis finns det många andra som kan motsäga mig. Men min erfarenhet är att ”ta paus” egentligen betyder att det är dags att göra slut. Bättre att dra av plåstret så att säga.

   Svara

   Tydliga regler innan. Annars kommer ni båda känna igen er allt för mycket i ”WE WERE ON A BREAK!!”

   Svara

   Som utomstående uppfattar jag det bara som att han vill testa på livet som singel och om gräset inte är grönare på andra sidan vill han ha dig tillbaka. Låt inte han ha all kontroll, ställ lite krav. Men vad vet jag… kram på dig!

   Svara

   Jag och min kille tog en ”paus” eller ja,jag flyttade ut i 5 månader för att han ”tvingade” mig till det. Det var verkligen alldeles hemskt och hatar att ens tänka tillbaka på den tiden, eller ja mest för hur det hände.. vi bråkade liksom hela tiden och han pallade verkligen inte mera så jag fick flytta. Jag försökte vara självständig och att njuta över att ha ett ”eget” liv och bestämma själv, men när han märkte att jag gled ifrån honom så ville han ju ha mig och ångrade sig och bad mig komma hem igen. Vi slutade aldrig prata men bodde isär och hade egna liv mer eller mindre, och vi gjorde inte slut eller var med andra under tiden. Det var skitjobbigt, vi bråkade en massa under tiden jag var borta och jag försökte verkligen distansera mig ifrån honom och visste att om jag vill göra slut är det då jag skulle göra det men jag kunde inte släppa honom fastän hur jobbigt vi hade det och även om det inte blev perfekt direkt så har det ändå blivit bättre på dessa 1.5 åren sen dess och nu försöker vi få barn. Förstår dina rädslor till 10000% och i din sits skulle jag känna exakt likadant. Vet inte om jag har några konkreta råd men försök njuta utav din självständighet och att du kan göra precis hur du vill utan att ta hänsyn till någon annan alls. Kram, hoppas allt slutar bra <3

   Svara

   Jag och min kille tog en ”paus” eller ja,jag flyttade ut i 5 månader för att han ”tvingade” mig till det. Det var verkligen alldeles hemskt och hatar att ens tänka tillbaka på den tiden, eller ja mest för hur det hände.. vi bråkade liksom hela tiden och han pallade verkligen inte mera så jag fick flytta. Jag försökte vara självständig och att njuta över att ha ett ”eget” liv och bestämma själv, men när han märkte att jag gled ifrån honom så ville han ju ha mig och ångrade sig och bad mig komma hem igen. Vi slutade aldrig prata men bodde isär och hade egna liv mer eller mindre, och vi gjorde inte slut eller var med andra under tiden. Det var skitjobbigt, vi bråkade en massa under tiden jag var borta och jag försökte verkligen distansera mig ifrån honom och visste att om jag vill göra slut är det då jag skulle göra det men jag kunde inte släppa honom fastän hur jobbigt vi hade det och även om det inte blev perfekt direkt så har det ändå blivit bättre på dessa 1.5 åren sen dess och nu försöker vi få barn. Förstår dina rädslor till 10000% och i din sits skulle jag känna exakt likadant. Vet inte om jag har några konkreta råd men försök njuta utav din självständighet och att du kan göra precis hur du vill utan att ta hänsyn till någon annan alls. Kram, hoppas allt slutar bra <3

   Svara

  Någon som kollar på Bonde söker fru?? Alltså den där Jimmy, han stör mig så mycket. Det kommer ALDRIG att hålla med honom. Kan ta gift på det. Och Oscar, man visste att han skulle ta lastbilschauffören från dag 1, varför fortsatte han ens dejta de andra?

  Svara

   Haha håller med!!!

   Svara

   Jimmy håller jag med om. Han är så extremt egocentrisk och pratar bara om sig själv och älskar att höra sin egen röst. Han är extremt lik mitt x, undra varför det tog slut 🤣

   Svara

   För att han är med i ett TV program där han ska dejta ett gäng tjejer.

   Svara

  KÖKASSISTENT!!!

  vilken är egentligen bäst?, Vilken har ni (om ni har någon såklart) och är ni nöjda?.
  Har precis beställt en Smeg men börjar bli osäker på om det var ett bra val av mig.
  Help

  Svara

   Jag har en Kenwood chef XL som jag är väldigt nöjd med, men jag tror att din smeg kommer bli toppenbra för dig 🙂

   Svara

   Har en som är över 40 år gammal. Electrolux Assistent. Fungerar hur bra som helst! Kan verkligen rekommendera. Ibland kan man hitta billigt second hand, Tradera eller på återvinningsbutiker när någon t.ex städat ur ett dödsbo. Min ärvde jag av mormor. Otrolig kvalitet och så ser den väldigt cool ut.

   Svara

  Är så fruktansvärt trött på att vara utmattad och deprimerad. Mår bättre fysiskt men ännu sämre psykiskt, har utvecklat panikångest och orkar ingenting. Jag vill bara kunna orka laga mat, städa lägenheten och läsa ett kapitel i en bok. Istället ligger jag bara på soffan och gör ingen nytta alls.

  Svara

   Massa kramar till dig ❤

   Svara

    Tack ❤ Hade verkligen behövts nu men har ingen nära. Sambon är borta på jobb till på måndag och mina föräldrar flyttade utomlands i helgen. Sitter själv med streaming och färdigmat, vilket inte direkt gör mig gladare.

    Svara

     Rebecka
     Kram

     Svara

      Kram ❤

      Svara

     Fast vet du det är ok att ligga på soffan. Du kanske kan bestämma dig för att göra en aktivitet om dagen (bara EN utan krav) som är något som du vet med dig att det skulle göra dig gott. För mig hade det inte varit att städa utan att ta en promenad eller ett bad. Det ska vara låga trösklar och inga sådana här ”måste-saker” som alltid finns hemma. Då ökar man energin lite lite i taget. Hoppas innerligt att det vänder snart för dig ❤

     Svara

      Ja, jag har såna småsaker och jag orkar ju mer nu än för ett halvår sen. Men jag är så trött på att bli helt slut av att gå till affären 400 meter bort, duscha, eller hacka lök till maten. Ska nog ta ett bad ikväll, tack för idén ❤

      Svara

       Går du i kbt? Det hjälper mig mycket.

       Svara

        Ja, jag har för ca en månad sedan avslutat en lång rehabperiod med fokus på KBT och ska fortsätta att gå till den psykolog jag träffade där, på hans privata mottagning. Ska dit på fredag.

        Svara

       Jag känner så väl igen det. Är inte den jag var för 2 år sedan då jag åkte på min smäll. Men det är ok! Orkar du inte duscha, så blaska av dig. Orkar du inte hacka lök så finns det färdighackad, det är ok det också! Du kanske orkar gå ut och handla just nu, men kanske gå ut och göra något annat? Vira in dig i en filt och släpa ut en stol du kan sitta på och dricka en kaffe? Grattis i så fall, du kom ut! Och våga prata med folk, och ta hjälp! Tänker på dig. ❤

       Svara

        Tack Charlie ❤ Ligger i soffan under en filt med kolasnören, julmust och Good Mythical Morning på YouTube. Ska snart sova, för imorgon är det kanske bättre.

        Svara

         Du ser! Det finns ljusglimtar. Blir uppe en stund till, hojta till om jag kan göra något eller om du vill prata! Ta hand om dig.

         Svara

          Tack, vad fint av dig. ❤ Är tyvärr helt slut rent känslomässigt efter gårdagens panikattacker. Men kanske nästa ÖS?

          Svara

           Vi siktar på det. Sov gott!

   Känner tyvärr så mycket igen mig. I några år har jag slitit och kämpat för att komma förbi mina kvarvarande tankespöken om några mycket negativa händelser som hänt i mitt liv (både för länge sedan och nyss). Det känns som att så fort man kämpat slut på kraft för att kunna känna sig trygg, kommer livets ironi och slår en i ansiktet. Har kommit underfund med att, finns det något högre väsen så är det en väldigt ondsint typ med kraftigt sadistiska tendenser. Vid denna tid på året blir jag dessutom extra förlamad och deprimerad. Avskyr julen och allt som händer i december. Skulle bara vilja radera ut hela december från kalendern och livet. Proppar i mig sömntabletter men kan inte sova. Jag undrar vad jag gjort i ett tidigare liv för att förtjäna att må så här. Jag har så mycket panik inombords att jag inte kan andas ordentligt, det blir bara ytliga, stressande andetag. Varför, varför är det så här? Vad är meningen med att må så dåligt att man inte vill leva?

   Svara

    Känner igen mig så mycket. Men vi tar oss igenom det här också ❤

    Svara

    Läser aldrig öppet spår. Men ikväll gjorde jag det och nu förstår jag varför. Här är en till som är sjuuuuukligt trött hela tiden, exakt hela tiden. När klockan ringer på morgonen sätter jag mig sängkanten (efter att snoozat i 1,5) och gråter för att jag nu inte bara är trött har även försovit mig.

    En stor eloge till oss som kämpar så jävla hårt!
    Livet är kaos just nu. Mycket på jobbet, mycket i privatlivet. För två år sedan var jag sjukskriven pga utmattningssyndrom i kombo med depression. Känner att jag är på väg dit igen. Förutom depressionen. Den har försvunnit sedan jag la om mig kost helt. Men stressen, paniken, sömnlösa nätter, oroligheten som alltid ligger där i kroppen. Ett huvud som aldrig är tyst. Saker och ting ska och händer hela jävla tiden.
    Det jag kan kontrollera försöker jag kontrollera för att få är bättring på. Men tyvärr är det 80 % av allt mitt skit i livet jag inte kan påverka. Hur lär man sig att leva med det? Hur gör man för att må bra och få sova igen? Äter just nu imovan. Funkar skit!

    Svara

     Som sagt, så jävla trött att jag t.o.m. tappar ord i min text. Ber om ursäkt att texten blev knas. Sen raden ”eloge till oss” var det sista jag skrev. Varför hamna den i mitten 🤔🤔

     Svara

  Varför hamnade min kommentar i mod för?

  Svara

   Kanske för att du använder ”för” efter meningen när du redan använt ”varför” i början.

   Svara

    Har du en dålig dag eller är du bara allmänt dryg?

    Svara

     Eller bara stockholmare?

     Svara

      #inteallastockholmare

      Svara

      Jag måste erkänna att jag är både dryg och stockholmare.

      Svara

       Jag också!

       Svara

  Hej! Någon som pluggar/jobbar som biomedicinsk analytiker inr. klinisk fysiologi och kan svara på om utbildningen/arbetet innebär att man tittar mycket i mikroskop? (Förstår ju att inr. Laboratorievetenskap gör det) Jag vill gärna söka utbildningen till hösten då det är mitt drömjobb men har en jobbig migrän som triggas fruktansvärt av att just titta i mikroskop så kanske måste tänka om. Tack!

  Svara

   Eh. Finns miljoner jobb, o du vill in o jobba just där mikroskop är ett av arb verktygen? Ödets ironi😋😁✨

   Svara

  Vilket volymschampo är bäst för nordiskt, tunnt och fint hår?

  Svara

   Har personligen inte hittat ngt bra schampo för just volym men har i produkter efteråt som hjälper.

   Svara

    vilka då?

    Svara

    Vilka produkter är det? Är lite väl trött på mitt trötta hår så allt som kan tänkas skruva upp volymen några snäpp är jag intresserad av.

    Svara

     De här funkar för mig;
     Maria Nila – salt spray, ger lite struktur o enklare o ”puffa upp” håret
     Living Proof – strukturspray, samma funktion som ovan
     Maria Nila – sånt pulver man har i hårbotten, också för o puffa upp o få lite volym vid rötterna
     Löwengrip (ja faktiskt) – The cure, quick dry and volumizing lotion (tror det heter lotion, är leave in i handdukstorkat hår iaf, har i det efter varje tvätt).

     Funkar EJ:
     Eleven – salt spray, blir tuggummi
     D:fi – samma som ovan
     Paul Mitchell – hair plumper, använt några ggr men upplevde aldrig ngn direkt effekt

     Svara

     Tycker nästan alla kerastaseprodukter för fint hår är mirakel på burk.

     Svara

     Lanza Keratin Healing Oil Hair Plumper Spray är det bästa jag testat. Sjuk volym.

     Svara

  Tips på storkok som man kan göra matlådor av.

  Svara

   Korvstroganoff. Är du veg så byt ut till havre eller sojagrädde och vegokorv.

   Köttfärsås, samma där byt bara ut till vegoprodukter.

   Hemgjord pizza och frys ner i bitar.

   Olika grytor.

   Fryser du ner potatis eller pasta så häll eller klicka lite smör över så blir det godare att värma sen.

   Svara

   Soppa (älskar gulasch fast gör med nötfärs så inte behöver koka så länge och potatis- och purjolökssoppa)
   Torsk i ugnen (köper färdig sås) och potatismos (brukar bli 4 lådor)
   Wok

   Svara

   Köttfärssås spaghetti
   Chili con carne
   Tacopaj

   Svara

   Porterstek
   Kreolskgryta
   Mustiga Mexikanska grytor med linser och bönor och massa kryddor
   Köttfärsgratäng med potatis
   Laxpasta, eller byt lax mot valfri fisk eller räkor
   Risotto
   Olika sallader
   Kyckling med currysås och ris
   Pasta med skinksås och broccoli

   Svara

   Lasagne

   Svara

   Paj!

   Svara

   Indisk dhal med bulgur! Funkar alltid och blir mycket mat + billigt!

   Svara

   Vegetarisk chili

   Svara

    Alltså vanlig chili då? Den är ju vegetarisk 🤣

    Svara

  Inspirerat av en fråga i ett tidigare ÖS kommer här ”kiss, marry, divorce” influenser style. 💋💍💔

  Vilken influenser skulle du vilja…
  1 …hänga med på en utekväll/fest/event?
  2 …vara bästa vän med?
  3 …sätta ner för ett snack att det kanske är dags att ta en paus eller göra slut med sociala medier? (”Det är inte du, det är de” ”det är dags att gå vidare” osv)

  Bonusfråga till ”familjelivsgänget” (dvs föräldrar 😘) med tanke på alla influensers som fått barn: vem skulle du vilja ha playdate med?

  Svara

   1. Kenza, festade med henne förr och det var alltid roligt.
   2. Ingen. Gillar inte ytliga personer.
   3. Maggan.

   Svara

    Hur tycker du Kenza är som person privat? 🙂

    Svara

     Jag umgicks aldrig med enbart henne privat. Bara med hennes tjejgäng från förr tillsammans med mitt gäng. Då var hon snäll, rolig, lite blyg.. Allmänt trevlig bara. Kan inte komma på någon gång vi inte hade kul. Men det är väl de flesta i sånna situationer. 🙂

     Svara

   1. Margaux
   2.Kenza
   3. Isabelle
   4. Forni eftersom våra söner att födda samma dag!

   Svara

    Ångra mig på Nr 2!! Tar Helen torsgården såklart!

    Svara

   1. Svårt, men Linn Herbertsson tror jag. Typ konsert eller middag.
   2. Michaela Deler (inte största influencern men tycker hon verkar härlig)
   3. Isabella löwengrip, mest för hennes egen skull men också för att många i detta kommentarsfält skulle våndas hehe.

   4. Janni Deler

   Svara

    Har hört att Michaela deler är fett dryg

    Svara

     Inte hört något sådant men tycker hon verkar härlig på sin blogg och podden. Håller inte med om allt hon säger men tycker hon verkar rätt skön 🙂

     Svara

   1. Kylie Jenner
   2. Zach King
   3. Nu har ju Anna Book redan slutat, annars var hon ett klockrent val. Nu måste jag säga Paow
   5. Christiano Ronaldo

   Svara

   1. Sandra Lindahl!!
   2. SaraSongbird. Hon verkar vara världens bästa vän som är mån om alla + allmänt härlig och go och tror faktiskt vi skulle kunna klicka. Kan dessutom behöva öva lite på att ha kroppskontakt med vänner, hon skulle nog utmana mig lite på den punkten 🤓
   3. Hannalicious pga alltid tyckt att hon är överflödig. Går iofs att applicera på alla influencers som bara visar yta och inte gör någonting vettigt med sin makt.

   Svara

  Mensvärk. Ska ner till ica och köpa precis allt jag känner för att äta. Hatar mens.

  Svara

   Ja, djävulens påfund. Hittade en gammal dagbok en gång som jag skrev i början av mitt mensliv. Hade skrivit ungefär ”VARFÖR måste man få mens och VARFÖR måste den komma mellan benen?! Tänk så bra om den hade kommit ur näsan istället.”

   Jag vet inte om jag var seriös med det, vet bara att jag hatade mens.

   Svara

    Näsblod 5 dagar i månaden?

    Svara

     Ja, men jag var typ 13 år och hatade mens så det var väl något jag slängde ur mig där i min dagbok.

     Dock är näsblod fem dagar i månaden inget konstigt för min del, har superlätt för att få näsblod🤷‍♀️

     Svara

  Testar igen…..
  Jag har ett vikariat där jag känner att jag tagit mig vatten över huvudet.
  Jag mår sämre och sämre och funderar varje dag på att sjukskriva mig.. men har inte gjort det än…
  Känner att jag inte kan göra ett bra jobb, inte leva upp till kraven som ställs på mig och jag har ont i magen varje dag…
  Men om jag sjukskriver mig så sätter jag dom i skiten pga personalbrist…
  Och samma sak om jag säger upp vikariatet, om jag ens kan det…
  Någon som har någon input eller feedback på min situation? 😢

  Svara

   Fokusera på din egen hälsa först <3

   Svara

   Gör det du behöver. Inget vikariat är värt din hälsa.

   Svara

   Låter tufft ☹️ Men du sätter ingen i skiten. Ett företag måste räkna med att personal kan sluta/få barn/bli sjukskrivna och det är inte den anställdes problem utan faktiskt arbetsgivarens. Sen är det klart att man kan agera på ett sätt som underlättar för dom, för att vara snäll! Man får också tänka på hur mycket man själv ställer upp och sen fundera på hur mycket de skulle ställa upp tillbaka. Ofta får man inte lik dåligt samvete då för man kommer på att de skulle göra det som passade dom själva och inte en själv som person.

   Svara

   Sök ngt annat och byt när du får det.

   Svara

   Prata med chefen. Vad är det som gör att du känner så?

   Svara

    Jag jobbar med en målgrupp där utåtagerande beteende samt självdestruktivitet förekommer, jag har inte reell erfarenhet och jag känner att jag inte alltid kan hantera situationerna fastän jag förstår att kollegor stöttar så gott dom kan så är jag ofta rädd för de olika situationerna som kan uppstå och även när det sker.
    Tänkt att jag vänjer mig men jag får mer och mer panik när jag skall arbeta.

    Svara

  Efter de senaste dagarnas kommentarsfält undrar jag: varför folk så himla besatta av att kommentera folks utseende?
  Jag vet att vi lever i ett utseendefixerat samhälle men tycker det är lite galet hur folk här inne går igång och skriver rätt elaka saker om andras utseende, oavsett opererade eller inte. Är det ens egen osäkerhet som ligger bakom?
  Och när någon säger ifrån så skriver folk ”de får skylla sig själva som valt att vara kända, man får kommentera när de opererat sig eller det är yttrandefrihet i detta land”. På riktigt vad är det för argument?!

  Svara

   Tänkte lite på samma sak när jag läste kommentarsfältet om Rebecca Stella. Stämningen blir snabbt väldigt elak när Rebecca diskuteras. Känns lite som att hon ”får lov att ta skit” för att hon plastikopererat sig…

   Svara

   Häcklare har alltid funnits och fyller en funktion de med antar jag. Det tar liksom ned allt på jorden igen, allt det där som är i luften och lätt blir falskt och förljuget om alla instämmer.

   Svara

   Men på riktigt hur tänker du om att dessa tjejer/kvinnor lägger ut bilder på sig själva 24/7.
   Dom visar upp sitt utseende. Är det inte lite konstigt då att tro att folk inte kommer att säga vad dom tycker? Elakheter gills inte.

   Svara

  Nybliven diabetiker typ 2. Tips på vad som är gott att dricka förutom vatten.

  Svara

   Lättdryck? Måltidsdryck kanske. Citronvatten. Gurkvatten. Light läsk kan du dricka också, som Cocacola light eller cocacola zero.

   Svara

   Min kille dricker Cola Zero i mängder, och smaksatt bubbelvatten.

   Svara

   All dricka finns ju nu för tiden med sötningsmedel istället för socker. Och sötningsmedel höjer inte blodsockret alls.

   Svara

    Sötningsmedel kan visst höja blodsockret. Inte på alla men på vissa. Inte heller alla sötningsmedel på dessa personer. Man behöver testa sig fram.

    Svara

   Jag var på ett cafe där de hade lagt mynta, lime, ingefära i vatten och det var supergott – som en mojito typ.

   Svara

   Men kräks på sötningsmedel, det kan trigga sötsuget. Försök med ketokost, det kommer få saker som inte smakar sött i vanliga fall att bli värsta lyxen.

   Svara

  Hjälp!

  Armeringsgaller som inredning, hiss eller diss??
  Har köpt ett och tänkte sätta upp med diverse pynt men min sambo tycker det är trashigt och endast ”Carpe diem människor” som har!

  Vad tycker ni?!

  Svara

   Spela roll vad andra tycker. Gör vad ni tycker är snyggt.

   Svara

    Jag tycker det är fint men inte min sambo! Därför tänkte jag kolla lite vad andra tyckte 😃

    Svara

     Men du får ju lyssna på din sambo om han inte ger dig ok? Han bor ju där, är väl skitsamma vad folk här tycker.

     Svara

      Önskar alla sambos (framförallt snubbar) resonerade så när man tar till alla medel för att få ut deras gamingdatorer med tillbehör ur hemmet.

      Svara

       Tycker dock inte att det är samma sak som inredningsdetalj. Gaming är ju en hobby. Där tycker jag att det är rimligare att ställa krav på hur mycket de sitter vid datorn än att få ut själva datorn.

       Svara

        Inredning kan också vara en hobby

        Svara

       Sitter din snubbe så pass mycket framför sin gamingdator att denne räknas som inventarie eller?

       Svara

       Skönt, har ingen gamer till man. 🙂

       Svara

   Skit i vad andra tycker, kör på det du tycker om.

   Svara

   Haha, jag hatar carpe diem-stilen men har armeringsjärn på väggen som tavla typ med polaroidbilder, nån dikt jag gillar, prints osv. Tycker det är fint men kanske är trashig! 😂

   Svara

   Jag har ett. 😀 Är kanske lite trashig med Bloggbevaknings-mått mätt, gick utan vantar idag och det är snö ute. Men i övrigt tycker jag dom är snygga och rätt neutrala, aldrig tänkt det skulle vara carpe diem-style.

   Svara

   Vill egentligen ha det ganska asketiskt likt Yasuragi hemma men sambon föredrar att ha massa inredningsgrejer överallt och efter att han satte upp ett armeringsjärn i hallen fäster jag typ vykort (kul att en del fortfarande skickar det snigelvägen!), foton, kvarglömda hörlurar, solbrillor etc där. Blommorna jag hade i mitt hår som brudtärna hänger också där.

   Svara

   Fet diss.

   Svara

  Jag är säkert dum i huvudet men vad betyder /P på HM:s storlekar? Ex. L/P ?

  Svara

   Petite

   Svara

   ”Petite” har jag alltid antagit att det betyder. Men då måste det ju vara S/P.

   Svara

    Att vara smal är inte samma sak som petite. Man kan ha storlek L men ändå vara petite.

    Svara

    Petite är kläder för dem runt och under 160 cm.
    Kan man bara ha storlek S om man är runt 1,60? Eller hur tänker du som nu?

    Svara

     Ahaa, tack! Haha hade aldrig fattat det 🤣

     Svara

     Petite har räddat min garderob. Jag är kort men mullig så alla kläder har alltid varit för långa på mig. Nu sitter de fint fast man måste ”gå upp i storlek”

     Svara

  Annie Lööf har fått en dotter till:

  https://www.instagram.com/p/B5qWz_LAHjO/

  Svara

   Hoppas hon blir smartare än sin mamma

   Svara

    Verkligen.

    Svara

    Vilken osmaklig kommentarer.

    Svara

   Gillar Annie <3

   Svara

   Definiera smart?!
   Vad jag vet hade Annie Lööf MVG i alla ämnen i gymnasiet. Är väl rätt smart, eller?

   Svara

  Jag har en crush på min tränare. Fruktansvärt jobbigt.😩

  Svara

   Och jag på min psykolog. Och typ alla andra genomsnittligt snygga män jag hamnar i beroendeställning till.

   Svara

    Där har du något ni kan tala om iallafall! 😅

    Svara

     Nej nej nej, då kanske han avslutar behandlingen av ren professionalism. Tindrar lite extra med ögonen under besöken bara.

     Svara

     Haha tack för ett välbehövligt skratt

     Svara

    Älskar dig, nyckelpiga!

    Svara

     Haha, tack! Kul att ens bekräftelsebehov och daddy issues kan få någon på bättre humör ❤

     Svara

    Haha nej vad jobbigt😂 du vinner!

    En tränare är man väl inte i beroendeställning till tänker jag, i alla fall inte alls på samma sätt som en lärare eller psykolog osv?🤔

    Svara

     Näe, i och för sig. Men alla som jag möter där han är i yrkesroll och jag privat. Lärare, psykolog, naprapat, sjukgymnast … verkar ha nåt för vårdkillar, märker jag nu.

     Svara

    Och jag är kär i en på mitt jobb. Varje gång våra blickar möts så blixtrar det till i magen. Han ler alltid då vi ses, men jag blir så jävla nervös då så då vågar jag knappt prata om honom. Säger bara ett ynkligt ”HEJ”. Gud han är så sjukt fin!! Han är från Australien så han har världens sötaste accent… Tror han är lite blyg också… Men drömmer typ att han ska trycka mig mot väggen och kyssa mig i korridoren på jobbet! Haha
    Förlåt för tragisk och fjantig kommentar. Är fan 28 år men beter mig som 14… Måste skärpa mig

    Svara

  Hoppas hon blir smartare än sin mamma

  Svara

   Eller dig som uppenbarligen inte ens vet hur man kommenterar på rätt sätt

   Svara

    Ha, ha, så rätt!

    Svara

    Hoppas också hon blir smartare än sin mamma. Ska du inte läxa upp mig också? 😂

    Svara

     Varför då? Du vet ju uppenbarligen redan om att du är en douche. Att jag skulle berätta det för dig skulle bara vara att mansplaina.

     Svara

    Haha skyller på att jag ammade samtidigt och skrev med en hand 🖐

    Svara

     ”ok”

     Svara

     Skyller du på det öppna politikerföraktet och ditt bidrag till ett giftigt och otrevligt klimat i kommentarsfältet på amningshjärna?? Eller vad? Jag förstår inte.

     Svara

      Haha nej det står jag för! Skyller på att min kommentar hamnade fel på att jag ammade samtidigt och skrev med en hand

      Svara

       Jag står fast vid min kommentar 21:12.

       Jag är övertygad om att med de generna kommer barnet bli smartare än 99% av alla som kommenterar här.

       Svara

        Hahahaha

        Svara

  Ett stort TACK till dig som tipsade om serien Exit i helgens ös. ASBRA serie!!

  Svara

   Så bra serie, plöjde hela i helgen! Nu tittar jag på Fartblinda, inte riktigt lika bra men spännande och sevärd tycker jag. Älskar filmer/serier som utspelar sig i finansvärlden. ☺️

   Svara

   Yay!! Hoppades att du skulle gilla den lika mycket som jag gjorde 😊

   Svara

  Finns det någon som gått en utbildning men sedan valt att jobba med något helt annat?

  Svara

   Ja

   Svara

   Ja

   Svara

    Känns så hopplöst när man gått snart 3 år och har kommit fram till att man inte vill jobba med detta. Samtidigt är livet för kort att vantrivas på jobb och må dåligt.

    Svara

     Ja

     Svara

     Min kommentar skulle hamna under din…. 🤦🏽‍♀️ Jag som undrade vad du pluggat.

     Svara

     Jag är socionom och vantrivdes nästintill hela utbildningen. Jobbar idag som tekniker på labb.

     Svara

   Ja🙋🏼‍♀️

   Svara

   Haha JA.

   Har en kandidatexamen och började sen vicka som lärare(obehörig), nu 33 år gammal ska jag börja plugga till lärare.🤷‍♀️ För att min 1a utbildning aldrig gav jobb… dåligt väl av bransch… Bor på mindre ort så lärare känns säkrare att ge jobb resten av mitt yrkesliv. Vill inte flytta för jobb så utbildar mig till annat istället.

   Svara

   Hej kompis! 👋🏻 Är i exakt samma sits… Lider med dig/oss. Vad har du pluggat?

   Svara

    Sjuksköterska, dudå?

    Svara

  Så trist när Claudia galli concha börjat göra samarbeten på löpande band. ( Där även barnen är med mycket). Tyckte hon var så bra innan. Nu är det collagen hon gör reklam för. Hon är väldigt lik sin släkting Josefin bornebuch( stavade jag rätt?) när hon gör parodi på influencer i parlamentet.

  Svara

  Skulle verkligen behöva lite pepp. Dumpad efter lååångt förhållande och ska orka ”börja om” livet. Ser ingen ljusglimt at the moment. Någon som har något tips eller bara allmänt pepp?

  Svara

   Ge det tid bara. Enda som funkar. Och försök att inte snoka på personen. Tala inte om han, kolla inte Facebook osv.

   Svara

   Det enda konkreta som hjälpte mig förutom att ge det tid (ja tiden läker alla sår) var att hela tiden tänka på hans negativa aspekter och sidor när jag började sakna honom. Tex när jag saknade hans närhet bröt jag tanken och tänkte istället på hur olika vi var, allt elakt han sagt osv. Sen tänkte jag att jag faktiskt nu har chansen att i framtiden träffa någon utan dessa negativa saker <3

   Svara

   Gör sådant du verkligen tycker om och som får dig att ”glömma dig själv” ett tag. För min del var det att gå på bio och se spännande filmer (inga skilsmässodraman, tack).

   Svara

   Skaffa ett intresse som kräver tid. Engagera dig ideellt i föreningen. Köp häst t.ex. eller hund och börja tävla med i nån rolig gren.

   Svara

  Min pojkvän sen snart ett år tillbaka är världens bästa, men tyvärr har han ett ex som skriver till honom konstant ihop om att få tillbaka honom då hon fortfarande är kär i honom och ser honom som sitt livs kärlek, de gjorde slut ett år innan vi blev ihop så det har varit slut mellan dem i snart två år men hon ger sig inte. Han har blockat henne överallt men hon skapar hela tiden nya konton hon skriver ifrån och har även skrivit till hans familjemedlemmar. Kanske är konstigt men tycker det här är extremt jobbigt! Litar på honom Och han visar alltid om hon skriver för att inte oroa mig eller så. vet att han är ihop och kär i mig och inte ens ville ha tillbaka henne när han var singel, men är så jobbigt att hon konstant ska försöka Kontakta honom och hans familj, är även extra känsligt då vi har en stor ålderskillnad (jag är ganska mycket yngre) och hon är från samma hemland som han, blir typ orolig att hans föräldrar börjar sakna henne även fast jag har jättebra relation med hans föräldrar, tänker liksom att när hon försöker hålla kontakt med föräldrarna kommer det distansera oss? Om det ens är logiskt?

  Svara

   Förstår verkligen att du tycker det är jobbigt. Men hon kan inte tjata till sig kärlek från dem.. Om hans föräldrar fortf. tycker att hon är en fin tjej så okej, vad gör det? De gillar ju uppenbarligen dig också. Skulle vara konstigt om de ba.. alltså, nu har hon skrivit från 10 olika konton, ska de inte bli ihop igen ändå hon verkar ju så mysig? Hon verkar ju ha stalkertendenser :/

   Svara

   Kanske kontakta polisen.

   Svara

    Eller hur? Stalking är ju nuförtiden olagligt. Trakasserier ju. Polisanmäl.

    Svara

  Vad händer med kommentarerna ikväll, känns om många hamnar helt snett?

  Svara

  Vad hände med Stina-lee? Kom och tänka på henne idag . När jag sluta följa henne hade hon ett barn två hundar och var i hop med någon som hette Bobby tror jag. Googlade lite, hon verkar jobba som doula men hittar inte hennes blogg, vad hände sen och under tiden? Någon som kommer ihåg?

  Svara

   Stinalee.se på instagram.

   Svara

   Hmm, hon bodde i Gbg ett tag. Sen blev hon gravid o flyttade till Bobby i Malmö tror jag. De hade väl då varit ihop i ganska många år. De fick ett till barn sen och hon har jobbat på förskola ett bra tag tror jag. Jobbar som förlossningsfotograf o doula också. Bloggen la hon ner, men finns på IG! Bobby har det tagit slut med och äldsta barnet är 10 år nu!

   Svara

  Jag har en hormonspiral insatt sedan 4 år tillbaka. Har inte haft mens under tiden. Men ibland får jag sån brutal ”mensvärk”. Får för mig att det är för att jag ”egentligen” skulle haft mens nu så därför förbereder sig allt där inne. Eller så är det spiralen som vandrar och gör ont 🙂 Anyways, är det samma för någon av er??

  Svara

   Mirena skadade mig. Fick såna fruuuktansvärda smärtor av skiten. För mig skulle det hjälpa mot endometriossmärtor, men fuck no. Gjorde det bara värre (för mig).

   Sorry för väldigt ärligt men du frågade om smärtorna 😅

   Svara

    Same! Hade den i över 3 månader och tog så mycket smärtstillande konstant… hade så jävla ont, var som de värsta mensdagarna varenda jäkla dag….

    Svara

  Vad har gjort just dig så tacksam? Vad är du extra tacksam över?

  Svara

   Att jag lever och förhoppningsvis får se mina barnbarn växa upp (canceröverlevare).

   Svara

    💛

    Svara

   Att jag har en stor familj där alla umgås, även våra skilda föräldrar och deras nya osv. Som bonusfamiljen gånger 10 och alla är sams. Älskar min familj.

   Svara

    Så fint!! Grattis till det!

    Svara

   Att jag och sambon skrev på huskontrakt idag! Vårt första egna hus! Nu är vi snart sambo på riktigt!

   Att jag har min sambo.

   Att min gamla hund är frisk och kry och förhoppningsvis finns hos oss några år till.

   Att jag är uppskattad på jobbet (även om jobbet i sig inte är världens roligaste varje dag… grundlärare…)

   Svara

    Vad fint skrivet!

    Svara

   Idag är jag tacksam för mina fina vänner som var här idag och bakade pepparkakor med oss. Jag umgås sällan med folk men idag var det riktigt trevligt!

   Svara

    Härligt! Jag är glad för din skull!

    Svara

  Nån som använder hairtalk extensions och ”recensera”?

  Svara

   Och vill recensera

   Svara

   Jag har i två års tid. Älskar dem! Använder dock bara vanliga produkter (endast volym-eller färgbevarande schampon och ingen inpackning/balsam nära fästena) för Hairtalks egna produkter är skit. Sätter om håret var 5:e vecka, byter helt ca var 6:e månad.
   För mig som har tunt och halvlångt, slitet skandinaviskt hår har det räckt perfekt med tre paket 40 cm’s extensions för att få längre och fylligt hår, klippt till strax nedanför skulderbladen.
   Orkar aldrig styla och locka, det ser fint ut ändå. Det enda negativa är att håret tar lång tid att torka och att jag saknar skalpmassage.

   Svara

   Det enda minuset är att det är dyrt. I övrigt bara plus! Enkelt och snabbt att sätta i och ta ut, du kan förändra hårfärgen med hjälp av extensionsen, när du stylar håret håller det väldigt bra…. etc, etc. Prova vettja 🙂

   Svara

    Tack för svar! Antar att det är för sent nu, men hur känns de? Jag föreställer mig att det känns tungt och konstigt och att man kanske inte vill sätta upp det?

    Svara

     Känns bara lite första dygnet när man satt om eller satt i nytt hår. Kan bli lite ömt. Inget som stör mig alls.
     Nu har jag ju iofs bara tre paket i, vilket räcker perfekt för den där fylliga naturliga känslan i långt (men ej jättelångt) hår. Jag hade haft råd att ha i mer, men föredrar såhär.
     Så, nej – inget som känns konstigt, man ”adopterar” håret omgående och det känns som om det var ens egna.
     Tips! Ta en bild på ditt hår innan du sätter in extensions, annars är det lätt att tro att de ”sabbat” ditt egna hår när det egentligen alltid varit sådär tunt.. 🙂
     OCH! Använd hellre Tangle teezer-borstar, de fastnar inte i fästena men reder ut mycket bättre än HairTalks egna som känns vassa.

     Svara

  Ska på slutintervju för ett jobb jag sökt imorgon och är sååååå nervös! Vill väldigt gärna ha det här jobbet. 😩 Trodde aldrig att jag ens skulle få komma på intervju när jag sökte och nu när jag kommit så här långt i processen skulle jag bli så deppig om jag inte fick det. Den som vill få gärna hålla en tumme eller två.

  Svara

   Jag håller tummarna! Försök att göra allt för att få till bra sömn inatt. Tro på dig själv! Tänk på stunder då du verkligen har lyckats, var i den känslan.

   Svara

    Tack för pepp! Ska verkligen försöka att tänka bara positiva tankar. Försöker också påminna mig själv om att jag inte skulle ha kommit så här långt om de faktisk inte tyckte att jag var en bra kandidat och att det nu bara är det där sista de vill se.

    Svara

     Exakt! Rätt tänkt!!

     Svara

     Lycka till idag!! 💐

     Svara

   Gick det bra idag?

   Svara

  Har någon jobbat som handläggare på kronofogden? Hur var det? Positivt/negativt med kronofogden som arbetsplats?

  Svara

   Tänk själv, det är Kronofogden liksom.

   Svara

    Vilken onödig kommentar. 🙄

    Svara

   Jobbar där nu. Ska söka annat 🙂

   Svara

   Japp, har jobbat som handläggare på bokföringsavdelningen på Kronofogden i flera år. Väldigt bra arbetsplats med grymma förmåner pga statligt! Och flextid är guld värt.

   Svara

    L/ Vad har du för utbildning? 🙂 vad har du för uppgifter? Vilka förmåner har du? Berätta mer! Vad tjänar du?
    Pluggar statsvetare, kan man få jobb där med den utbildningen tror du? 🙂 tack som fan om du vill svara 🙂

    Svara

  Kan man drickas i appen på foodora? Har försökt men hittar inte hur. Känns så otacksamt att bara säga tack och stänga dörren men har sällan kontanter på mig. (Jaa vet att foodora inte är bra osv men det är så smidigt och kan man dricksa kan man ju iaf kompensera lite)

  Svara

   Nej det finns inget i appen 🙁 min sambo jobbar som foodora-bud och blir alltid svinglad när han får en 20lapp – sker dock väldigt sällan trots snöstorm eller ösregn

   Svara

    Tusan! Får börja se till att ha kontanter på mig helt enkelt!

    Svara

  Vad har ni utvecklats inom? (Utbildning, personlig utveckling eller liknande)

  Vad vill ni slipa på / bli bättre än idag på?

  Svara

   Var superblyg som ung och allmänt rädd för människor haha men flyttade till utomlands förra året och har kommit över det totalt! Nu vågar jag ta plats o prata med människor, dessutom vågar jag prata på ett annat språk, för bara 3 år skulle jag aldrig gjort det.

   Svara

    Jag är så glad för din skull!! Bra jobbat!

    Svara

   Få bättre självkänsla och självförtroende och inte vara nervös i obekväma situationer.

   Svara

    Ja, jag ska hålla tummarna för att du lyckas med det. Bra tänkt!

    Svara

     Tack! ❤😘

     Svara

      ❤️😘

      Svara

   Jag har utvecklats personligen, på det sättet att jag prioriterar min hälsa, jag vågar på riktigt tro att jag gör ett bra jobb och att jag är omtyckt av fler än min familj. För tre år sen låg jag inlagd för att jag inte skulle ta livet av mig för jag avskydde mig själv. Jag är faktiskt bra.

   Svara

    Så stark du är! Jag blir inspirerad av dig!

    Svara

     Tack ❤️

     Svara

      ❤️ Du ska vara stolt över dig själv!

      Svara

  Mår så fruktansvärt dåligt och har gjort det i några dagar nu. Känner mig väldigt ensam och också ouppskattad utav min kille. Känns verkligen som han bara gillar mig när jag beter mig ”rätt”. Får inget utav detta förhållande och har sån ångest över hela mitt liv just nu. Allt känns jobbigt och ledsamt. Stängde in mig hemma i två dagar och ’var sjuk’ för mådde så psykiskt dåligt. Jag vet verkligen inte om han älskar mig på riktigt eller bara gillar uppmärksamheten jag ger honom och de är så hemskt att inse. Han verkar inte bry sig alls om mig, eller mina behov. Ville egentligen bara skriva av mig lite. Finns det någon annan som känner så?

  Svara

   Jag känner så med dig! <3

   Svara

   Lämna. Ett kärleksförhållande skall vara upplyftande, göra dig till en bättre människa. Jag finns här i ett par timmar till om du vill prata.

   Svara

   Jag kände så. Nu vad det massa hemskheter inblandat,men det va så det började. Jag såg det tyvärr inte, hade inte dom färdigheterna. Va glad att du har upptäckt det, och gör något åt det.

   Handlar det om en empatistörd människa, så är mitt råd att börja anteckna, situationer osv så det finns svart på vitt.

   Vill du ha det så här?❤️ Om inte, gör något åt det i tid.

   Svara

    Det har varit så i fem år nu, känns som jag inte vet något annat? Vill inte vilja lämna, if that makes sense. Han är extremt empatistörd, han blir tex arg om jag är ledsen och gråter. Han vet själv också om att han inte kan relatera till andra människor/deras känslor. Vad ska jag göra med anteckningarna osv? Vill att det ska bli bättre och att han ska jobba på sig själv, inte bara för min skull utan sin egen också.

    Svara

  Camilla, tycker det skulle vara intressant att höra din åsikt om influencerlöner. Alexandra Nilsson har för några dagar sedan lagt upp en video på hur mycket man kan tjäna under black week, helt sjukt enligt mig!! Skulle vara kul att höra din take på detta.

  Svara

  Låt bloggen växa! Orda ett riktigt forum här!

  Svara

  Vill ha hjälp att komma över en kille.

  Är gift, har barn men kan ändå inte sluta tänka på en kille jag träffade för ca 10 år sedan. Vi träffades en del men det blev aldrig något och sen har vi haft förhållanden i olika omgångar.
  SAMMA dag jag och min man officiellt blev tillsammans stötte jag på killen som jag inte kan glömma. Han sa ”tror du att det skulle kunna bli vi om vi gett det en chans?” och den meningen sitter fast i mitt huvud.
  Han dyker upp i min skalle så fort det är lite tjorvigt mellan mig och min man osv osv.

  MEN jag har nu bestämt mig helt- han måste bort från min skalle. Hur fan gör man? Vill inte ha han i bakhuvudet som en clownen i lådan som dyker upp i tid och otid.

  Svara

   Exakt samma problem..

   Svara

    Tror det är ganska vanligt, att man har någon som man tror att man är kär i som man gjort till en drömkille i sin fantasi. Jag har också en sådan kille, har inte sett honom på fem år och är i ett lyckligt förhållande, men varje gång vi har haft ett tjafs så tänker jag ’så skulle Karl aldrig gjort’, haha.

    Svara

     Okej känns lite ”skönt” att höra att jag inte är helt ensam i världen med dessa tankar.
     Och det är som du säger, någon man gjort till en drömkille men kanske inte alls är det egentligen.

     Svara

   Träffa honom. När sågs ni senast? Det kan ha flutit en hel del vatten under broarna sedan dess. Träffa honom och får ett avslut på en av relationerna, antingen den med din man eller med den här snubben. Lycka till!

   Svara

    Såg honom här om dagen på avstånd, men han var med en tjej så troligen en ny flickvän. Vill verkligen inte skilja mig från min man utan vill få ut han ur min skalle.

    Svara

  Är det någon som vet om Foreo verkligen är så bra som alla betalda sponsrade recensioner säger att den är?

  Svara

   Jag har en Foreo Luna play plus (drivs med AAA batterier). Tycker bra om den, känner att hyn blir renare än att bara använda händerna. Är lätt och smidig att använda, lätt att hålla ren.
   Planerar att köpa någon av de större modellerna framöver.

   Svara

   Jag har en Foreo Luna mini. Min hud har aldrig varit så här fin

   Svara

   Jag har en foreo play plus. Märkte skillnad redan första dagarna efter användning. Tycker huden känns lenare och ser renare ut. Märker stor skillnad på användning med och utan den

   Svara

   Använde min Foreo Play Plus för första gången idag, och känner mig redan renare än innan. Tror absolut det funkar.

   Svara

   Finns det någon som inte höjer den till skyarna?

   Svara

    Har en mini luna 2. Jag känner inte att min hy har blivit sådär sjuuuukt mycket bättre av den. Brukar dock köra lite extra på ställen jag känner en finne är på gång vid och ibland så hinner den inte bryta ut

    Svara

   Lisette Alfredsson på Youtube har gjort en upp till bevis-video som inte är sponsrad.

   Svara

    Hon tyckte att den var helt ok, men hennes sätt att rengöra fungerade typ lika bra

    Svara

   Jisses, hon får ju Bella att framstå som nobelpristagare i ekonomi.

   Svara

   Ja? Jag förstår henne till fullo, det är ju så.. Alla betalar ju samma % i skatt upp till en viss summa, min man tackade nej till löneförhöjning, pga av att då skulle han få ut Mindre pengar iochmed att skatten skulle höjas så mycket. Det är sjukt. Samtidigt pratar politikerna om att skatten ska höjas för dom rika och sänkas för dom fattiga.. Dom rika betalar ju hutlöst med skatter och bär hela vårt samhälle så give them a break känner jag.

   Svara

    Hur kan han få ut mindre i scenariot du beskriver? Det är en genuin fråga, ej retorisk.

    Svara

     Tjänar man 150.000 i månaden så får man bara ut 75.000 i månaden man betalar alltså 50% i skatt. Tjänar man tex 500.000 i månaden så får man ut 220.000. Och % på skatten höjs ju mer man tjänar, hade man tex tjänat 9 miljoner i månaden, så skulle man få ut 3 miljoner och betala 7 miljoner i skatt 😅 inte konstigt att dom rika flyttar till skatteparadis.

     Svara

      Jag menar att man skulle betala 6 miljoner i skatt, på 9 miljoner.

      Svara

    Man skattar bara mer på pengarna över taket. Inte på allt bara för att man mår upp dit. Vanligt missförstånd.

    Svara

   Hahaha så dumt. Jag tycker att en av kommentarerna har en väldigt bra poäng, att det handlar främst om hur mycket man har kvar efter. Man kan inte påstå att de som tjänar mer nödvändigtvis jobbar hårdare och därav ska ha mer kvar, utan skattesystemet ska jobba för att jämna ut detta. Sen från ett ekonomiskt perspektiv så rör pengarna mer på sig om man ger dem till folk som tjänar mindre.

   Svara

   Och vad har du svarat henne? Har du förklarat ekonomin och hur det funkar eller är du bara en översittare och hånar?

   Svara