Nicole Falciani skriver bok om barnreumatism

Jag vet hur många vi är som lider dagligen av olika sjukdomar, synliga och osynliga och bara tanken att jag eventuellt kan hjälpa en, två eller flera tusen personer ger mig tårar i ögonen & mitt hjärta slår hårdare. Jag ska nämligen skriva en till bok. Men det är ingen bok om vad som helst, utan om min sjukdom – barnreumatism. Förra veckan skrev jag på tillsammans med Harper Collins Nordic och det känns så otroligt bra att jobba med dem! Jag vill inte berätta för mycket ännu men jag kommer göra ALLT för att kunna hjälpa er som dagligen kämpar. //Nicole Falciani

Redan när företaget Calzedonia avslutade sitt samarbete med Nicole under förevändningen att hon var för stor så skakade jag på huvudet.
Förstod de inte att de begick ett stort misstag?
Nicole är på många sätt en otrolig förebild för unga människor och den här boken hon ska skriva är helt i linje med det.
Att som ung människa, drabbas av en kronisk sjukdom som exempelvis barnreumatism måste vara galet tufft, så att kunna identifiera sig med och läsa om en offentlig person som Nicole som gått igenom samma sak kan säkert vara till stor tröst.

Tumme upp på det här projektet!

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En fråga, jag känner ju inte alls till henne, men du skrev ”har gått igenom”, betyder det att hon inte längre har reumatism? De personerna (äldre) som jag vet har och har haft reumatism har ju aldrig blivit av med sjukdomen. Lindrade av mediciner kanske, men aldrig botade.

      Som jag har förstått det så blir ungefär hälften av barnen symptomfri. Om det är det samma som att kalla dem ”friska”, det vågar jag inte säga. Här finns i alla fall bra information om du orkar läsa såhär tidigt på morgonen.
      https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=6109

        Tack så mycket. 🙂

        Hon är fortfarande sjuk

      Om du söker på internet på sjukdomen får du direkt uppföljande information:

      Barnreumatism kan fortsätta upp i vuxenålder men kan också ”försvinna” för vissa barn. (minns inte exakta ordalydelsen)

      Jag hade reumatiska besvär som liten, så långt jag minnas tillbaka i tiden. Vet att jag gjorde en utredning för det och har ett starkt minne av att lämna blodprover (första gången jag fick göra det och upplevde det som en väldigt stor grej). I övre tonåren blev besvären betydligt bättre och jag kunde trappa ner medicinerna. Idag är jag så gott som symtomfri och har varken mediciner eller vårdkontakt pga av det.

      Jo, hon lider fortfarande av sin sjukdom, tyvärr.

    Min dotter fick reumatism när hon var 2 år. 10 tuffa år av behandlingar följde. Sen blev hon ”friskförklarad” dvs var fri från skov i 2 år innan det nu blossat upp igen. Det är jättebra att sjukdomen lyfts i ljuset för större förståelse från omgivningen. Frågade och min dotter om hon ville läsa boken men hon läser visst bara böcker av Therese Lindgren….

    Även om hon inte är fri i från det så har hon ju ändå gått igenom det.

      Fast det har hon ju inte, då är hon fortfarande kvar i det. Om man går igenom nåt så kommer man ut på andra sidan.

        Om du är mitt i en tunnel, går du inte genom den då?

    Alltså så bra, jag kan knappt tänka mig hur svårt det måste vara att förklara för ett barn varför hen har ont och inte orkar med allt som andra barn gör. Så det är fantastiskt det hon gör! En influencer som faktiskt väljer att utnyttja sitt varumärke till något vettigt!

    stop try to make her happen
    she’s not going to happen

      Haha nej tack.

    Vadå intressant? Det är ju en dötrist blogg?

      Förmodligen därför den behöver spammas på andra mer lästa bloggar ?

    Vad handlar hennes första bok om?

      Vet inte men jag gissar på att den handlar om samma som alla böcker av influencers.. ångest och att gå sin egen väg.

        Det är en diktsamling

        Varför svara om man inte vet? Hennes första bok är en diktsamling.

        I övrigt tycker jag det är så synd att någon som Nicole som annars står för då bra saker, nu valt att åka till Dubai ..

          Jag skrev ju att jag inte vet men gissade. Fritt att hoppa över min kommentar då om man inte vill läsa en gissning.

            Varför skulle man vilja läsa en gissning när man ställer en fråga?

              Jag visste inte att vi bara fick skriva ren fakta här inne. Jag ber om ursäkt.

                Det var en ren faktafråga, krävde ingen åsikt eller spekulation. Intressant ändå att känna sig nödgat att svara när man inte vet.

                  Äsch, ta det inte så allvarligt. Jag trodde att det märktes på min kommentar att jag skrev den med glimten i ögat men tydligen inte. Jag ursäktar mig och hittar ut själv.

                    Nej den lät rätt onödig och tråkig ?

        Fan vilken korkad killgissning.

          Lighten up, sunshine!?

            Drygo ?

    JAG tycker det är positivt att sjukdomar uppmärksammas av personer som är kända/idoler bland ungdomar. Särskilt om det är sjukdomar som drabbar i huvudsak barn och ungdomar.

    (SEN, allt annat inflänserna hittar på, från dåliga självbiografier till sminkmärken och allt där emellan är en annan 5:a.)

    Din blogg är skittråkig och din instagram har ett fult flöde. Jobba på det så kanske du en dag slår igenom. Eller nej… gör inte det.

    Tack för varningen, tråkigaste bloggen någonsin, ett klick var allt du fick från mig i alla fall.

    Varför går det inte att kommentera där? Märkligt att klaga på att Camilla inte har utpekats tillsammans med de andra med tanke på att det är FV själv som valt vilka han ska nämna. Menar du att FV skyddar Camilla eller att FV borde ha gjort mer research om läsar-/följarsiffror?

    Någon som fått reumatism efter graviditet? Hört att Ilningara i lederna kan handla om relaxinet och kan försvinna efter ett tag men är så jävla irriterad om jag får reumatism nu…

      Jag fick det. Gjorde abort som 16 åring och i samband med den graviditeten började jag få symptom. Hade ett rent helvete i 10 år men sista två åren har det blivit hanterbart hela året(var kaos på vår och sommar innan). Har nu en 10 månaders bebis och besöker reuma några gånger om året för sprutning. Medicinerade en massa genom åren men hjälpte inte.
      Enligt min läkare är det relativt vanligt att det kommer i samband med graviditet.

        Jo har läst att det kan hända. Fyfan… Hur har du gjort med jobb?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.