Elin Molimenti (StyleElin) släpper håraccessoarer – från Kina?

 

Jag kan hålla på till oändlighet men ni kommer att få följa tanken, syftet, all vägledning och jag ska försöka tillgodose livets alla känslor till er. Jag vill att allt ska handla om dig: det ska inte vara mitt märke – det ska vara DITT. Jag är din vägledning, det enda som räknas.
[…]

Jag är genuint kär i alla produkter jag har, känslan att varje bit av dom är framtagna med kärlek, noggrannhet och omtanke. Jag vill fortsätta inspirera er och vägleda till ett vackrare hår – vad blir då inte bättre att börja här? ❤️ //Elin Molimenti

Elin Molimenti (StyleElin) skriver mer innerligt och kärleksfullt om sina nya håraccessoarer som hon nu säljer via sitt företag My Molimenti än jag gjorde om mig själv i min Match-annons. Rena turen att jag lyckades attrahera någon alls när man tänker efter.. 🙂

Äntligen kan hon avslöja hemligheten hon suttit på och nästan sprängts av iver att få berätta.

 

Vad var det hon ville skrika ut? Det här?
Det verkar nämligen vara där som hon importerat alla sina ”med kärlek, noggrannhet och omtanke framtagna hårband, klämmor och scrunchies” hon säljer på sin hemsida.

 

Här är nämligen hårbandet hon ville skrika ut om på sin blogg men inte kunde.

 

Ska vi ta oss en fortsatt titt på de produkter hon visar upp på sin blogg?
Det här kommer från samma inlägg:

 

Hmmm….
Säkerställa kvalité och känsla?
Den har en grund av sammet och handgjorda stenar och pärlor. Detta monster till hårband ligger mig väldigt varmt om hjärtat?
Intressant, särskilt som det exakta hårbandet finns att köpa för en bråkdel av priset och förmodligen har en del att önska vad gäller både kvalité och känsla.

 

Förlåt en skeptisk Bloggbevakare, men att påstå att produkterna är framtagna för läsarna och att det här är deras gemensamma resa tillsammans med Elin är rent bullshit.
Av allt att döma så framstår det inte som någonting annat än att Elin har importerat färdiga produkter från Kina som hon sedan säljer för enorm profit.
Hårbanden här under har ett prispåslag på 1666% per styck medan hårbandet ”Celebration” har ett ynka påslag på 554% om man räknar på det högsta inköpspriset.

Här under hittar ni fler av Elina noga utvalda och kvalitetssäkrade produkter som återfinns i exakt kopia på AliExpress och Alibaba.

Säga vad man vill om Hermine Hold och deras svindyra accessoarer, men de hade åtminstone egna loggor och mönster på sina produkter, oavsett kvalité, vilket får dem att framstå som ett kanonföretag i jämförelse med My Molimenti.
(Det är en mening jag aldrig trodde att jag skulle skriva.)

My Molimenti framstår inte som någonting annat än en dmRetro (Dennis Maglic) fast för håret. 
Jag förstår att alla ni som mailat mig är besvikna och känner er lurade. Om Elin inte köper sina varor från AliExpress/Alibaba så får hon nog visa vilken återförsäljare hon använder, det är i alla fall det enda som kommer övertyga mig om motsatsen.

Tack för tips!

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bland hennes kommentarer har någon frågat ifall de klämmer bakom öronen. Där svarar hon att hon ”krigat hårt” för att de inte ska trycka eller skava….. på vilket sätt undrar man nu? Hahaha

   Beror inte kläm bakom öronen på storlek och form på folks huvuden? Alla är ju inte skapta på samma sätt och borde egentligen inte kunna ha samma storlek på diadem?

    Jo, har ett mycket skumt format huvud där allt klämmer och allt liksom kasar bakåt så kan inte använda alla dessa fina band och diadem.
    Mvh
    Ägghuvud

    MEN VÄNTA HÄR NU IOAKU !

    https://ioaku.com/

    IOAKU kolla in dem på Instagram!
    DESIGNAD AV FANNY EK. Fanny har ju inte designat ett skit av dom ??

    Jag kan inte ha diadem. De trycker bakom öronen och jag får ont i huvudet till slut.

   Hennes text låter ju också som kina-import, googletranslatat mumbojumbo: ”jag ska försöka tillgodose livets alla känslor till er”?

    Precis såna meningar blir det när jag trycker ’visa översättning’ på instakontot till en av mina kinesiska bekanta – med poesiambitioner…

    + hur är stenar och pärlor ”handgjorda” ? Antar att hon menar att arbetet med att sätta dit dem är handgjort.. Kanske bara jag som är övernitisk ?‍♀️

     Av små små barnfingrar?

      Usch, barn har ju ingen känsla för kvalitet!

       Hahaha, klassiker! ?

  Hur många kommer att gå på denna bluff? Kan man bli kär i tingeltangel från Aliexpress? ?
  Jag är nyss hemkommen från en resa till Shanghai. Där finns ett överflöd av bijouterier & hårgrejer på tex Pearlmarket, bara välja och vraka, allt kostar en bråkdel av vad Elin vill kränga dem för. Jag hade aldrig kommit på tanken att ”göra det till mitt eget” och sålt det till svindlande priser. Däremot hade jag gärna vilja göra en XRF scanning för att se vilka ämnen som finns i plaster/metaller. Jag vet att det är både det ena och det andra? som vi inte vill ha nära kroppen eller i vårt kretslopp….

   Vad kostar det att göra en sån som privatperson? Hade varit så roligt

    Hehe bara att skicka till mig, bor iofs i Norge men jag kan göra åt er gratis! Annars rekommenderar jag till exempel ALS https://www.alsglobal.se/miljoanalys/sparelementanalys/oversiktsanalys (ICP kan utan problem användas för fasta material också, man löser dem till en syrematrix) och då får man se betydligt mer eftersom t extungmetaller oftast finns som spårelement och är skadliga från mycket låg dos). De har nog en prislista online men skulle gissa på runt 1200 för analys och uppslutning av prov före analys. XRF är som allra bäst när man kalibrerat med liknande prover man ska analysera, och är väldigt tveksam till om någon gjort en för scrunchies… Med ICP-MS pratar vi nivåer på ppb/ppm medan semikvantitativ XRF är bäst för %-nivå.

     Ett par hundratusen?! Finns på Aliexpress för 1299:- (om du köper 10st förvisso) plus frakt. Kolla med Mullemek el vad hon heter, hon kanske har plats i sin container?!

    Tyvärr inte så lätt…en apparat kostar från ett par 100 000 kr och uppåt. Det finns labb som gör analyser, men jag vet inte vad det tar. Däremot borde tex kemikalieinspektionen vara mer aktiv ute i butiker/näthandel och enkelt göra screening. Plaster med förbjudna ämnen, metall med tungmetaller eller ännu värre saker finns därute, tyvärr..

    Ingen aning, som företag betalar vi 1000 kr för en XRF, men finns djupare specifika tester som kostar 10 000 kr hos Swerea bl.a.

   Hahaha helt otroligt. Någon av hennes följare kommenterade: vart dessa tillverkas?
   Elins svar: en magisk fabrik i Kina. En. magisk. Fabrik???? Ursäkta?

    Hahaha kan ingen fråga vad hon menar med magisk? Mvh, för feg

     Haha jag blev blockad på en sekund. En tjej skrev att hon inte kunde köpa eftersom hon inte bor i Sverige och jag skrev att hon kunde beställa via aliexpress då de levererar internationellt. Det fick man visst inte skriva

      ? klockrent.

      Eftersom hon lagt ner så mycket tid på detta så är det konstigt att hon inte kollat upp att de finns på Ali express? Blir verkligen förvånad. Det här är jättepinsamt för hennes skull.
      Vill rekommendera henne att nästa gång göra det på riktigt, ordentligt och inte ta genvägen.

      Hahaha missade att du skrivit detta, jag svarade precis likadant och blev blockad. Lite trist att inte kunna se hennes stories nu bara ?

      Jag blev också blockad direkt när jag skrev är det grejer från Alieexpress? haha

   Alltså tungmetaller finns ju i allt. Guld, silver, nickel -100% tungmetall.
   Mjukgörare i plasterna hade varit intressantare att se men det mäter man inte med en XRF.

    Läs på lite kemi innan du skriver. Givetvis handlar det om tungmetaller som kadmium, bly etc?. I återvunnen metall kan det finnas ämnen man inte vill ha. I plaster tex bromerade flamskyddsmedel (från återvunnen elektronik)..

   Verkar redan sålt slut på en del saker enligt hennes blogg

  Så himla lat, orkar inte ens knåpa ihop lite scrunchies själv.

  Har någon annan märkt att Ulf Kristersson nästan alltid står framför sin fru när de fotograferas tillsammans?? Frun verkar gömma sig bakom honom lol. Har någon en gissning på varför? Tänkte på det i och med Nobelfesten igår, plötsligt slog det mig att herregud nu står de så där konstigt IGEN.

   Perspektivtricket? Han vill se längre ut.

   Inte tänkt på men han är så sexig.

    ? Nej, nej… Han är en fjant. Inget mer och inget mindre. ”Den vuxne i rummet” – *asgarv*

     Han är jättehet ju. Hade lätt velat ligga med.

      Är du hans fru månne?

    Han är gammal gymnast så han är säkert smidig och böjlig.
    Gummimannen 🙂

    ?

   Tror det handlar om att han är rätt mycket kortare än henne, dessutom är han i en mer prominent ställning än sin fru (skrik inte nu, ex EBT och Annie gör likadant) så då står man ofta framför då det är den personen som pressen vill se

   Jag tänkte att hon ville det för att hon har komplex för sin vikt.

    vilka äckliga kommentarer alltså.. kan ni inte lämna hennes vikt utanför det?

   Han har så smala axlar så han hade försvunnit bakom frun, tur han är vältränad annars hade han inte kunnat bära kavaj.

   Haha ja väldigt kul när man googlar ”Ulf kristersson fru” så dyker det upp massa bilder när han står framför henne ?‍♀️

   På tal om Nobelfesten: vem var tjejen i vit klänning som satt bakom Carl Philip? Carl Philip spanade in henne ordentligt…

    Vart kan du se det?

  Bra spanat! Elin lurar sina följare helt skamlöst.

  På Instagram (kontot för produkterna) är det någon som frågar var produkterna tillverkas, eller snarare ifrågasätter varför hon inte vill svara på det. Då svarar Elin att de är tillverkade i en ”magisk fabrik i Kina”. Eh, vad menar hon med magisk? Hoppas innerligt att det är lika ”magiskt” för de som jobbar där…

   Men vilken jävla IDIOT ??‍♀️

   Men sluta ??

   Men vad fan har hon en psykos eller??? Vadå MAGISK??? ÄR MAGISK FABRIK I KINA PROFFESSIONELLT SVARAT??? ÄR DEN MAGISK FÖR ATT KEMIKALIERNA OCH FÄRGERNA SOM ANVÄNDS TILL DIADENFANSKAPEN ÅKER RAKT NER ORENAT I EN FLOD OCH GÖR DEN TRÖGFLYTANDE AV GIFTER? JA VERKLIGEN MAAGAISKT! Eller är det det fantastiska rökmolnet som tornar upp sig från fabriken och ger smog i byar och städer så inte invånarna kan andas som är magiskt?

    du kan inte vara frisk med en sån kommentar. Herregud.

   Kan inte se någonting maaaagiskt med arbetsvillkor och arbetsmiljö i en fabrik i Kina 🙂 🙂

   Men vad vet jag, kanske är rena Kalle och chokladfabriken.

  Hårfagra lögner….

  För övrigt vill jag slå ett slag för schampo-tvålar (nu när vi ändå är inne på hår). Ekonomiska, dryga och ekologiska!

   Visste inte ens att det fanns men känns värt att testa. var köper du? ? Vet du om de testar på djur?

    Lush har haft schampotvålar hur länge som helst.

    Jag köper mina från Malin i Ratan! De är kanon! Mitt problem har alltid varit att håret blir flottigt DIREKT, men med shampootvålar håller det sig rent mycket längre.

     Det låter som direkt ur en reklamfilm från 1956.
     Kanske med Christina Schollin?
     ”Mitt problem har alltid varit att håret blir flottigt DIREKT,
     men med shampootvålar håller det sig rent mycket längre.”
     Lägg till:
     ”I min Volvo Amazon ser hålet så fluffigt ut. Jag har alltid ett
     par schampootvålar i handsfacket”.
     Hon gjorde Volvo reklam också.

   Jag brukar använda den klassiska olivtvålen som har funnits hur länge som helst. Håret blir helt ok. Mjukt och tjockt.

   Mina favoriter är från Jr liggett’s!

  Fyfan. Är mållös. Har tyckt hon är duktig men hon har egentligen känts dryg från dag ett, något som knappast blivit bättre med tiden. Men det här… Vet inte ens var jag ska börja?? Har kvinnan ingen SKAM i kroppen? Det behövs inte, jag SKÄMS å hennes vägar.
  Först och främst kan hon ju, oavsett om hon hade suttit och sytt sina jävla håraccessoarer själv, sluta prata om dem som om de vore hennes livs kärlek, en gudomlighet eller typ frödinge kladdkaka. Det är plast och tyg i olika former och färger vars syfte är att förhöja ditt utseende. Syftet är att det ska vara snyggt, punkt. Visst att reklam ofta försöker anspela på känslor men detta var ju bara överdrivet och löjligt. Hur dumma tror hon hennes följare och potentiella kunder är?
  För det andra är det skamligt att hon snackar om hur hon ”krigat” för att säkerställa vissa egenskaper och kämpat med accessoarerna – när det visar sig att leverantören är AliExpress färdiga diadem, klämmor och svrunchies. Det blir många kvarsittningar för Elin för den fulingen hon försökte dra. Inte konstigt hon inte kunde svara på frågor om material etc. Och nej, det är inte minsta synd om Elin nu när detta kommit fram. Fatta vad hon kommer vara sur och ledsen när hon vaknar idag och det framkommer att detta kommit ut. Buhu någon mobbare som försöker starta dreeev och inte tåler såna PWR bizniz women som Elin. Not. Leverantören är ju suuuuperhemlig och nu har CC outat den. Vad hände med systerskapet osv. Nej, skäms på dig Elin. På riktigt. Ta en funderare på vad du sysslar med och vad som är din definition av framgång.
  Förlåt för rant men detta är så pinsamt och jag blir så förbannat trött på dessa ”flunsor”.

  PS. Såg liknande diadem som det första på Normal igår, med såna fula svarta fyrkantiga textilomslag där diademet ska sitta bakom öronen. Såg ihophäftat ut.

   Jag håller med dig fullt ut! Jag är såååå trött på Elins blogg när hon alltid efter varje arbetsdag har ”krigat” med än det andra än det ena. Ja, ”vanliga” människor ”krigar” nog hårdare än fru molimenti då de inte drar in pengar på samarbeten och annat flams.

  Ha ha, någon har ju precis frågat på hennes Insta om ali stulit hennes design och säljer ????

   mohahah så pinsamt… ska vi se om hon svarar på det

   hon raderade kommentaren nu!! fyfan va hon försöker lura sina följare på pengar

   Trycket på hennes produkter är så högt att aliexpress redan säljer kopior på dem ? så måste det vara! Och de från aliexpress är nog inte från samma magiska fabrik som Elins! ?‍♀️

  Vem går på detta? Jag hade svårt att se kundgruppen för Hermine men detta är ju absurt

   Hon har många följare som köper allt hon rekommenderar så detta måste vara heaven för dom

   Tydligen många, som kommenterar lyckligt om hur förväntansfulla de är över att få hem sin orimligt dyra hårsnodd…

  Tyvärr, jag kan inte gå igång på det här. Att man skapar ett företag med icke självproducerade produkt är vardag. Oavsett om man är ett UF-företag, enskild firma eller större bolag.

  Det handlar om storytelling, paketering och marknadsföring. Lyckas man? Kul för den personen.

  Det som är förkastligt är ju moralen att man gör sken av att ha varit med i hela produktkedjan.

  MEN.Tänk på allt annat som finns på marknaden, vad ni var köpt och kommer att köpa. Ta HM och deras produktioner i Asien.

   Det är ju precis det som är den springande punkten; det som du pekar ut som förkastligt. Hade hon tonat ned lögnerna kring sin egen inblandning, så hade det varit som vilken business som helst.

   Jes, det förstår vi alla. Det mesta som säljs på de stora kedjorna kommer från Kina, Bangladesh osv osv. det som däremot irriterar folk (och mig) i Elins fall är det faktum att hon försöker dölja produkternas ursprung och istället få det att låta som om hon själv tagit fram dessa produkter när hon i själva verket bara beställt hem dessa från Alibaba och sedan lagt dem i egna förpackningar.

   Jag skulle inte ha några som helst problem med att Elin säljer saker hon köpt in från Alibaba om hon kunde stå för detta. Det hade varit konstigt, ja, men hon skulle iallafall inte försöka lura sina följare som hon gör nu.

   Skillnaden är väl också att H&M har egen design, detta är ju färdiga produkter. Annars håller jag med. Tror inte att så många har insikt i hur produktion och marknadsföring etc fungerar…

   Men lol ”ta H&M och deras produktioner i Asien”?Har man aldrig bättre argument? Du ska nog få se att det är flera märken än H&M som producerar i Asien. 🙂 Ta exempelvis majoriteten av företag i den branschen och deras produktioner.

  Vilka pajasar de är – hon och hennes man. Jag lovar att det är mr Megafjant som har skrivit de helt världsfrånvända produkttexterna.?

   Tänkte samma. Säkert hans idé att sälja kinakrafs genom Moooolimentiiiii

  Det intressanta i detta är ju att DM ändå lyckats bra med att sälja aliexpress-känningar. Förra året omsatte hans företag ca 30 miljoner och gjorde en vinst på över 1 miljon. Känns ju inte som det är en hype kring hans företag så jag hade nog trott att det var nära konkurs, snarare än att det lever och frodas. Så uppenbarligen går det att tjäna pengar på att sälja kinakrafs.

   Jag tror det handlar mer om att marknaden blir mer medveten. Att När DM lanserades så var det inte lika upplyst målgrupp. Influencer marketing var lite mer nytt och folk visste inte i samma utsträckning att man kunde göra på detta sätt. Nu har DM blivit mer etablerat som varumärke också och har en etablerad kundgrupp. Är mycket kämpigare att starta upp en sån business idag då folk som sagt är mer pålästa om hur saker funkar. Men vem vet hon kanske tjänar storkovan ??‍♀️

   Fast att omsätta 30 miljoner och bara göra en (1) miljon i vinst, då har man ju inte lyckats särskilt bra. Vi (jag och min man) omsatte nästan 9 miljoner förra året och gjorde drygt 2 1/2 miljon i vinst…

  Haha detta är SÅ pinsamt! Hur ska hon rädda detta?

  Vad är det för svampar hon äter? Jag vill också ha!

  Shit vilken pinsam individ. Så sjukt hur vissa tar varje chans till att blåsa andra…

  Men alltså va?! Så ruttet! Trodde hon var seriös liksom!!!

  Jag skrev till henne och frågade varför sakerna fanns på AliExpress, hon raderade min kommentar ? någon annan som vill fråga henne på instagram?

   Hon sitter på andra sidan och har panik nu ?

   Tror att din kommentar är borttagen.

    Svarade fel person, oops 😀

   ? Jag frågade också om Aliexpress på bloggen, kommentaren synlig i 10 minuter o vips, så var den borta?. Men om man är ute efter en julklapp så är det ju ett bra alternativ då Aliexpress tar flera veckor att landa in. Fast jag kan inte tro att ngn kan vara så desperat och köpa för överpris..?

    Jag frågade vad för typ av pärlor det var? Då blev jag blockerad av mymolimenti och hennes löjliga man. Så verkar som att det är han som kämpar nu. Troligen han som kom på denna idé om att importera från Kina ???

  Är hon galen??

  Är sånt här lagligt?? Hon borde ju anmälas

   Nej, det är olagligt att köpa in saker billigt från Kina och sälja vidare. Ring polisen!

    Nej, ring åklagaren direkt!!!

     Förhoppningsvis har Macke redan ringt…

      Bästa videon!

   Ja kan man verkligen få påstå att man själv utvecklat produkter, när sanningen är en helt annan? Det känns som typ falsk marknadsföring eller något?

   Ja, och polisanmäl dem som röker cannabis på samma gång.
   Samla ihop era vänner och gör ett polis-party!

  fyfan vad dåligt!! snacka om att lura sina följare. ? såg att hon skrev att nåt hårdband var ”sold out” och skulle ta ett tag att komma tillbaka – ja leveranstiden från kina är väl 3-4 veckor eller mer innan jul?

   Finns även på Kappahl för liknande pris. Finns även 3-pack scrunchie för 49kr. Fattar inte att folk betalar så sjuk mycket för tofsar och diadem? ??‍♀️

    Hamnade fel

   Cirka 6 veckor med båt om hon nu inte flyger hem de magiska tofsarna ??

  Alltså detta är ju så otroligt skämmigt? Superfrisören Elin som tar hutlösa priser, som tar sitt yrke så seriöst att hon inte tar emot nya kunder för det ”kräver så mycket av henne att ta hand om hår som andra frisörer förstört”. Elin som dömer alla som använder schampo från typ ICA och aldrig skulle drömma om att använda annat än high end-produkter. Men när det vankas pengar, då är det ok att lura på kunderna grejer från Wish och Ali?

  Undrar hur hon tar sig ur det här? Magisk fabrik oooook

  Kan hon ha blivit lurad?

  Hon blockar alla kritiska kommentarer. Snacka om påkommen

  Bra inlägg!

   Mer av detta slag! Sprättben och smink kan vi vara utan.

  Jättebra att det här kommer fram!

  Jag har ett sånt diadem med en knut på. Exakt samma diadem. Köpte det på en butik som heter Normal i Allum, Partille. Kostade exakt 45 kr. Så detta är ju helt galet… Inte bara att det finns att köpa genom Ali men att man kan köpa dem i fysiska butiker i Sverige för en femtiolapp.

   Finns garanterat liknande på glitter också för några kronor mer.. De brukar vara snabba på sånt här.

    Och på Ur & Penn. Dom är också väldigt snabba!

   Finns även på Kappahl för liknande pris. Finns även 3-pack scrunchie för 49kr. Fattar inte att folk betalar så sjuk mycket för tofsar och diadem? ??‍♀️

  Sjukt hur man kan hänga ut en ensam tjej på detta viset utan att veta någon fakta först. MAJORITETEN AV ALLA PRODUKTER SOM SÄLJS I SVERIGE FINNS I KINA. Massagepistoler,Smycken, klockor och telefonerna som vi håller i handen.
  Hon har heller inte gått ut och sagt att det är hon som har designat något, utan tagit fram dem ifrån en fabrik som hon tyckte om.
  Lycka till Elin du är inte ensam !

   hahaha är du seriös?

   Vet inte om det är roligare att du försvarar Elin eller att ditt första exempel var massagepistoler.

    Hahhahahhaha. Detta gjorde min dag

    Massagepistol, komplement till ”sluta tafsa” armbandet.

    Polisens nya mjuka taktik.

    Haha, ja! Fick läsa det ordet orimligt många gånger. Det är det första jag ska köpa om jag någon gång reser till Kina!

     Kan inte du kontakta de som sagt att de har beställt och skicka länk till aliexpress. En enkel försvarsmekanism de har nu är att skylla på hat etc. Men att fråga vad för typ av pärlor etc och sen bli blockerad är ju bara löjligt….

   Du ser fakta om du läser inlägget ovan.

   hon lurar ju sina följare på pengar… när dom är värda typ 30 kr och så säljer hon dom för flera hundra???? hur schysst är det??

   En ensam tjej!? Försöker du göra detta till nån slags feministgrej???

   Det klart man kan sälja saker som tillverkas i Kina, klart man inte behöver designa själv. Men hon får det att låta som HON tagit fram produkterna, att de är exklusiva osv men det är ju inte sant. Hon tar dessutom hutlösa priser för saker som går att köpa nån annan stans för en bråkdel.

    https://ioaku.com/
    Kolla dessa här istället…..

    ”Jag har med svett, tårar och brutalt hårt arbete tagit fram…” Det indikerar ju något annat än färdiga wholesale-produkter

     Hon hade skickat dom fram och tillbaka för att få designen helt rätt sa hon.

   Inte ensam om att vilja tjäna pengar? Ja det har du för tusan rätt i!!

   Fast ingen hänger ut en ”ensam tjej”… Hon har startat ett företag där hon tar in produkter som producerats för en skitsumma och säljer in det som egendesignade och lyxiga produkter till sjuka priser. Ingen eld utan rök. Konsumenterna börjar bli mer pålästa vilken säkert måsta vara frustrerande när man har en sån här affärsidé.

    Eller ’ingen rök utan eld’ kanske?

     Just därför man inte ska kommentera innan första morgonkoppen ?

   Är det du Elin??

  Mmmolementiiiiiiiii (tänker bara på hennes killes instagramvideos ??)

   Ha ha vilken tönt! Vad säljer han ens?

   Vem är han och vad gör han?

   Molimentiii is baaaack ???

  Fast ingen hänger ut en ”ensam tjej”… Hon har startat ett företag där hon tar in produkter som producerats för en skitsumma och säljer in det som egendesignade och lyxiga produkter till sjuka priser. Ingen eld utan rök. Konsumenterna börjar bli mer pålästa vilken säkert måsta vara frustrerande när man har en sån här affärsidé.

   Usch för att hänga ut en ensam kvinna på det här viset! Skäms

    Usch att lura folk, att kvinnan inte skäms! ???

    Vadå hänga ut en ensam tjej? Om man går in på hennes blogg och läser vad hon skrivit i det inlägget som handlar om hennes eget ”brand” så blir man ju illamående. Hon skulle ha skippat hela skiten med lögner vad gäller tillverkning och hur stort inflytande hon har på produkterna. Hon skulle också skippat att skriva på ett oseriöst och barnsligt sätt i försök att låta djup och nästan poetisk, då hade jag tyckt mindre illa om hela skämtet.

  Det här är varför influencers inte tas på allvar. Inte för att Aschberg är en gubbe.
  ”Vart kommer hårbandet etc” maj gadd.

  Rant-kommentar i modd ?

  Nu är radera-kommentare-maskinen igång igen efter en god nattsömn. Bra att detta tas upp! Jag kan bli så störd när man agerar såhär, undviker frågor oså. Kan också önska att raderade kommentaren inte försvann spårlöst utan att det hellre stod ”raderad kommentar” eller så

  Blir faktiskt rätt besviken nu. Har läst Elins blogg ett par år och trodde inte det här om henne. Tycker hon har tryckt så mycket på ärlighet, att hon vill fortsätta vara frisör, att hon inte är influenser och aldrig skulle marknadsföra saker hon inte tror på.

  Tidigare i år så sa hon att hon länge undersökt möjligheten att ta fram egna produkter, de var bla i Italien, men att hon gett upp det eftersom hon inte bara ville sätta en etikett på en färdig produkt, utan vara med i hela processen. Redan häromdagen när hon förklarade varför hon skulle sälja hårband, att hon ville optimera följare liv el dyl, så tyckte jag det lät krystat, fram till för några månader sen så bar hon aldrig håraccesoarer, och nu det här avslöjandet. Faktiskt verkligen besviken.

  Skrev aliexpress leversr och blev blockad ? pengakåta äckerl!

  När MÄN tar fram billiga klockor ifrån kina så reagerar ingen….

   Syftar du på någon speciell?

   Menar du Daniel Wellington? Säga vad man vill om kvalitén eller kanske även huruvida unik designen på hans klockor är (jag har aldrig ens sett en sådan irl). Hans initialer står ju docl i urtavlan så hans process är lite mer avancerad än Elins får man ju säga.

  Citat från hennes blogg!

  ”Jag är sämst på att undanhålla saker, ljuga och inte hålla mig till sanningen. Ni vet hur jag är: jag säger det jag tycker och är svaret kanske inte så PK så struntar jag i det. Jag kan inte säga något som jag inte står för: har så svårt med det. I och med det att jag undanhållit saker under så lång tid så har det ätit upp mig lite inifrån. Men imorgon smäller det – aaaah så nervös jag är.”

  Nästan lite komiskt att läsa när man ser vad hon presenterat med hårband och smycken, och som omöjligt kan vara hennes design.

  Jobbat hårt med… Vadå? Få hemskickat från Kina och testa färdiga diadem? Wow. Tuffa arbetsdagar, mycket slit som Elin själv skulle säga….. Helt rätt att hon granskas, det var på tiden!!

   Så trött på hennes texter som bara innehåller skryt om henne själv, hur duktig hon är och hur mycket hon sliter för dittan och dattan.. You are not the only one!!!vill jag skrika ut.

    Exakt. Hon beter sig som om hon är den enda som någonsin jobbat. ”Blod, svett och tårar” ? bortskämda verklighetsfrånvända tjej.

     Ja som när hon lägger ut bilder på sin ”frisörlunch” som om de vore helt hemskt vad en frisör äter.. Synd om henne som knappt har tid att äta lunch och får äta knäckebröd. Ser exakt ut som alla andras matlådor.

      Hon har ju för tusan själv valt sin lunch. Ta med något matigare än knäckebröd då? Eller planera din dag bättre, 30 minuter räcker för att få i dig mat.

  Okej, gissning här. Men jag har tänkt att grejer som säljs på Ali express och Wish ofta kan vara ”äkta” bara det att de slunkit ur processen och säljs av annan aktör. Har hittat grejer där som jag några månader senare sett hos Ganni, t.ex. Kan inte tänka mig att de köpt in lager från Wish liksom.

  Såklart tillverkas kopior också, men det kan inte vara allt för svårt för någon mellanhand i Kina att samla på sig ett parti varor som ska ut till Europa och säljas dyrt i känd kedja, och sen sälja det på Ali Express för en bråkdel av priset.

   Så du menar att aliexpress och alibaba hade fått nys om ”Elins” design och släppt den innan hon själv gjort det?

    ?????

    ”Fått nys om Elins design” – nej?
    Jag menar att produktpartier kan tas ur ett produktionsled och läggas upp på aliexpress, oavsett vart i världen/av vilket märke de sen säljs. På aliexpress säljs de ju utan märkning.

    Orka vara dryg i onödan?

    Har ingen aning om vad som hänt i det här fallet, det var en observation jag ville dela med mig av för diskussionens skull ?

  Kommer hon titulera sig som designer nu? ?

  Jag kan inte förstå mig på dessa influencers som är dagens heta entreprenörer.

  Hur kan dom tro att dem skall tas seriöst när de inte tillämpar grundläggande värderingar för entreprenörskap på deras verksamheter? Har de aldrig hört om kundbetjäning, ”kunden har alltid rätt” m.m. Istället driver de deras verksamhet genom att radera kritiska kommenterar i hopp om att det skall lösa problem (först Hannalicious och Lojsan och nu Elin). Lycka till att bli tagna seriöst med denna metod!

  Skulle Elin ta emot och låta dessa kommenterar vara kvar och sedan bemöta dem sakligt hade inte situationen förvärrats iallafall, som den gör nu när kommentarer raderas för fullt.

   Kunden har INTE alltid rätt!
   Det är en myt och FAKE FACTS!

  Men det kan väl ändå inte vara lagligt att shippa in billiga kinaprodukter och sedan hävda att det är egen produktion och då ta hutlöst mycket betalt? Det är väl bedrägeri? Om inte annat är det fan skamlöst.
  Jag har btw själv beställt lite grejer från Wish & Ali Express. Kvalitén är generellt förfärligt dålig och troligen lär det märkas fort om någon köper detta. Nä fy vad dåligt!!

  Det är väl frivilligt att köpa av henne, precis som med allt annat.

   Absolut, men tror du inte köparna kanske vill veta sanningen innan och inte luras i att hon tagit fram håraccessoarerna själv och slitit med blod svett och tårar när sanningen är att hon klickat hem dom från Kina?

   Självklart! Men betalande kunder förtjänar att få sin fakta, speciellt när den har efterfrågats.

  Har ställt en fråga till henne nu på Insta… Får se om hon svarar eller om jag blir blockad..

  Åh herregud! Kan informera om att jag gick in på hennes insta och skrev ”har du designat dem själv?” Kommentar borta och jag blev blockad…….

  Det som slår mig är saknaden av yrkesstolthet hos så många idag. Det spelar liksom ingen roll vad det är för skit man säljer, bara man säljer. Tjänster och produkter. Det är så jäkla tråkigt att besöka en restaurang som serverar högst medelmåttig käk där kocken inte ens är utbildad inom restaurangbranschen, och det är tråkigt att bevittna folk som Elin som inte kan någonting om det dom håller på med, och uppenbarligen inte bryr sig heller.
  Det enda självproducerade hon har försökt komma med är alla flosklerna hon kopplat ihop med produkterna. Någonting om livets känslor blablabla. Du säljer massproducerade hårklips för fan!!!

  Och där blev man blockad…

   På 13 minuter! Mig tog det över 20 ?

  Så pinsamt!
  Dessa influencers borde väl ha lärt sig vid det här laget, att Camcam har en blodhunds nos. ?

  Vilket magplask! Den mest upphaussade instakontot ever och så kommer det….. kopior från AliExpress. Känner lite likadant för denna ’frisör’ som jag känner för ’entreprenören’ Bella, dvs mycket yta men väldigt lite substans.
  Jämfört med många andra frisörer som faktiskt kan både klippa, färga etc och som inte tar sig själva på så stort allvar så verkar denna Elin mest kunna stoppa in löshår. Nej detta var bara pinsamt.

   Hon är inte frisör, hon ’har 10 år inom frisör’!

    Jo hon är frisör. Hon arbetar på salongen några dagar i veckan

  Har undrat sedan länge-länge hur någon kan köpa något av dessa scammers/influencers eller vad man nu vill kalla dem.
  -De adderar ju inget värde utan tvärtom, man kan vara säker på att betala extra för att dessa nonchalanta idi*ter ska få sig en hacka extra.

  Bläh, varför är de så negativa när de får lite verklighetsåterkoppling?

  Nej, hon har aldrig sagt att hon stått för designen men när hon säger gång på gång att hon KRIGAT (som med allt annat hon gör..) för att ta fram dessa magiska håraccessoarer och att allt är framtaget med kärlek och noga testat så kan man ju inte tro annat? Att hon dessutom flera gången tryckt på att hon varit HELT SJÄLV i detta, tillsammans med ett tekniskt team.. Haha herregud.

  Exakt vad är det hon har krigat med? Att välja ut de hårband hon tycker var finast och sen gått runt med ett hårspänne för att kolla så det sitter? Det enda som tagit tid är väl leveransen från Kina. Det värsta är ändå när hon kallar följarna för ”mina Molimenti’s”.
  Det hade ju varit 1000 ggr bättre om hon bara stått för att hon öppnar en webshop med produkter som hon valt ut.

   Tycker det är så pinsamt när man ska låtsas som att det är ett helt ”team” när det uppenbart bara handlar om EN person. @mymolimenti på insta svarar på sina kommentarer och hälsar från ”Mymolimenti” och i en annan kommentar skriver hon ”jag har” och i en annan ”tack älskling”. Tycker bara det är löjligt?

   Tycker det är så pinsamt när man ska låtsas som att det är ett helt ”team” när det uppenbart bara handlar om EN person. @mymolimenti på insta svarar på sina kommentarer och hälsar från ”Mymolimenti” och i en annan kommentar skriver hon ”jag har” och i en annan ”tack älskling”. Tycker bara det är löjligt?

    Men ja!! Superlöjligt när hon hela tiden ska höja sig själv till skyarna och ”JAG HAR GJORT DET HÄR HELT SJÄLV! Jag har krigat, jag har kämpat, jag har gjort allt med kärlek” Blablabla, och sen så verkar företaget helt plötsligt ha ett helt team?

  En kommentar med link til dette blogginnlegget, og jeg er blokkert. Trenger ikke flere bekreftelser jeg.

  Kan inte du Camilla, eller någon annan här inne, köpa hem lite diadem från Aliexpress och sen skicka ett foto till Elin där du visar upp ”Your Molomenti”.
  Elin har ju skrivit att hon inte kan vänta till hennes kunder skickar foton på produkter dom köpt från henne.
  Skulle vara skojigt att se om någon ”Aliexpress kopia” ”råkar” komma upp bland foton från kunder.
  Jag menar hur ska Elin kunna avgöra på ett foto om det verkligen är ”hennes” produkter eller en ”kopia”.
  Jag är kameraskygg annars hade jag gjort det själv.

   Hahaha! Ja snälla kan någon? Jag är blockad ?

    Bara blockad på hennes personliga konto förresten. #mymolimenti kommer jag åt.
    mymolimenti
    ”Om det skulle vara enkelt:
    – Då skulle alla gjort det” ?? Jag stoltserar med ”Your Everyday Headband” dagen till ära. En påminnelse på hur stark man får försöka vara – varje dag ? #hatersgonnahate #MyMolimenti

    Men det tar emot att köpa skit från andra sidan jorden ? Elin borde ju hävda att hon tänker på miljön och skeppar större partier skit åt gången, istället för att låta oss beställa en i taget från Kina..

   jag har köpt ett från hennes hemsida innan jag fick reda på detta… och ja köpt på aliexpress och ha de är identiska så ja hon luras big time….

  Nej men snälla rara kan alla ta en minut och gå in och läsa texten på molimentis hemsida för ni kommer ju inte tro detta annars. Gaaaah vet inte vart jag ska börja, men okej här kommer mina favoritcitat:

  1) ”molimenti är det vackraste och mest betydelsefulla valet du kan bära upp”
  2) ”(…) du kommer att finna Håracessoarer för varje känsla du bär med dig genom livet”
  3) ”Your molimenti finns alltid över dig och speglar dina personlighet: men framförallt: lyssnar på dina känslor.

  Tanke:
  Ett diadem för 399kr kan ju tyckas saftigt men om det är ett magiskt diadem som lyssnar på ens känslor och dessutom kan gestalta alla känslor i livet är det ju snarare billigt? Eller?

   Gå in på molimenti på Instagram. Det är Elins man André Molimenti. Kolla in hans videos så förstår du nog vart tokeriet kommer ifrån som står Mymolimenti. Han verkar vara en väldigt hypad försäljare av något slag. Bara jag som misstänker att han hjälpt Elin med hemsidan.

  Många fabriker i kina jobbar så att man kan formge produkter hos de genom att välja bland massa optioner i nån sorts ”katalog”. Då kan man även göra en del anpassningar. Bara för att liknande finns hos alieexpress betyder det inte att de här är från JUST alieexpress… de kan mycket väl vara framtagen genom direktkontakt till en fabrik som.

  Har ni kollat amazon och alla prylar som säljs där? Fabrikerna i kina och deras katalogsystem är anledningen att amazon-prylarna är så sjukt lika varandra.

  Så tja, mycket är framställd på det här sättet. Inte för att försvara nån. Men det är mitt standardantagande när nån släpper ett nytt produkt som inte uttryckligen berätta nånting annat om tillverkningen.

  Dessa två människor lär inte gå i vinst i långa loppet oavsett om de just nu kan lura sina kunder att betala överpriset för de få ”originella” produkterna de säljer.

  Jag har svårt att tro att de faktiskt lagt någon större vikt vid att bygga sig ett större företag och större kundkrets – och detta är nog bara ett sätt för dessa två att tjäna ”easy money” för stunden.
  Företag som dessa går snabbt neråt och blir bortglömda.

  Speciellt när ordet sprider sig om att liknande produkter finns för mer rimliga priser samt mer lätttillgängliga.

  De som låter sig luras av flunsor och företags fina beskrivningar och priser, har väl satt sig själva i den båten.

   Precis. Skulle inte ens köpa en korv med bröd av Mr Mollmenti?? snacka om att kränga. De passar bra ihop, båda verkar ju lika tappade? Gillar även att båda försöker sig på den klassiska försvarsstrategin: offerkoftan. Det är tufft att bli avslöjad.

   Skoj när man inte vet om man säljer en original-produkt eller en originell produkt.

  snälla publicera igen närmre hennes nya produktlansering helt sjukt ju! Hon har ju stängt av kommentaterna på sin sida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.