Den där att separera arbete och personligt

Nu separerar jag arbete och personligen och trots allt så har det gått väldigt bra och framtidens planer kommer bli riktigt bra.
[…]

Vänner, kollegor och folk i branschen som ger all den pepp – helt ovärderligt och denna mobbning får suddas ut i mitt huvud sakta med säkert. //Elin Molimenti

Hur tolkar ni den här meningen?
”Nu separerar jag arbete och personligen”
Att hon redan gör det eller att hon från och med nu ska börja göra det?

Jag tror att det betyder att hon från och med nu SKA göra det, för om hon redan anser sig göra det så har hon inte gjort det särskilt väl, något som blir tydligt varje gång hon skriver om mobbing.
Jag kritiserar hennes företag och sättet hon driver det på då många kunder och följare känner sig lurade och förda bakom ljuset en smula och helt ärligt så finns det ingenting som heter ”mobbning av företag”.

Mobbning är privat och har med personen ifråga att göra, medan kritik mot företag är en del av jobbet och har egentligen ingenting med privatpersonen bakom konceptet att göra. Som exempelvis Elin här, som påstår att jag mobbar henne trots att det är hennes företag jag kritiserar. Hon kan uppenbarligen inte skilja på dem, men det kan ju knappast vara mitt fel?

Hade någon annan stått bakom MyMolimentis och skött sitt företag på det här sättet så hade kritiken låtit exakt likadant så det har inte ett skvatt med Elin som person att göra.
Hur skulle det se ut om chefer på andra hårt kritiserade företag bemötte det på samma sätt som Elin?
Med gråt och skrik om mobbing och att man inte får granska dem för det är SÅ elak?

Tänk om Gekås i Ullared skulle få kritik för felmärkta varor som mängder av kunder har betalat ett för högt pris för och Boris bemöter detta genom att stå på parkeringsplasten och skrika MOBBNING!!!! med tårarna strömmandes ner för kinderna.

223 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahaha, såg Boris framför mig ?

      White woman syndrome ???

    Kan bara inte låta bli att tänka att nått inte står rätt till med det där äktenskapet? Typ att Andre nu tar sin chans att bli lite ”känd” genom sin instagram tack vare att Elin har följare..

      ”När jag träffade A så förändrades allt, han hade ingen aning om att man tjänar pengar på en blogg. Han hade varken Instagram eller Facebook och hade igen aning om ”influenser” världen. Jag kommer ihåg när jag sitter på balkongen, vi pratar i telefonen och han vill att jag ska berätta hur allt funkar med ”influensers”. Jag berättar lite snabbt och han nästan skriker högt: ”Driver du? Fyfan vad grym du är, jag hade ingen aning om detta”. Inga fördomar, inga konstiga frågor eller någon nervärderade ton som jag ofta fick höra tidigare från killar.”
      Så uppenbart

    Ja som sagt hon har sån sjuk dubbelmoral.
    Folk som är någorlunda intelligenta kan ju se igenom detta.

      Han ba: whaaat kan man tjäna pengar på sitt uppmärksamhetsbehov? Jag kan ju knappt andas om ingen uppmärksammar mig från början! Ka-ching! Synd bara att han är så vämjeligt svårsmält som person och man bara skäms när man ser honom köra sina illuminati handgester..jag skulle nästan betala för att slippa se skiten

        Han har ett sånt kort man-syndrom

    Kan ändå till viss del förstå Elin. Ditt sätt att formulera din kritik är inte alltid saklig och går ofta över gränsen och närmare personangrepp än konstruktiv saklig kritik många gånger.

    Tycker du har minst lika svårt att skilja på företag och person när du skrivit dina granskande inlägg. Det märks direkt när det blir personligt för dig. Då är du inte lika saklig och konstruktiv i din kritik.

      Håller med. Tycker molimentos är bedragare och de ska absolut ha kritik för det. Men 90% av det som avhandlas här är inte alls saklig kritik utan rena påhopp, skvaller och subjektiva åsikter om saker som egentligen ingen har att göra med, alltså görs en höna av en fjäder och man får inte glömma att det faktiskt är människor man pratar om.

      Att kalla någon för vidrig för den flyger eller reser till Thailand och starta drev mot personen för dennes personliga val är ingen bevakning, att ta upp att någon bluffar som dessa två och blondinbella är absolut det. Och även i de sistnämndas fall tycker jag kritiken ska avgränsas, man kan inte hålla på lyncha dem i 20 inlägg som handlar om annat än deras bedragarfasoner bara för att man tjänar på det.

        Klart det är bevakning. Herregud, Camilla bevakar vad som sker i blogg-och influencervärlden. Om de då flyger till Thailand hipp som happ och man relaterar det till pågående klimatdebatt eller om man så lägger upp en bild på ett solandes Schulmans anus så so be it. Det är att bevaka och denna blogg går givetvis ut på att beskriva stora som små saker, reflektera över dessa och även skratta åt besynnerligheterna ibland. Jag tycker det är sjukt att folk nu är så fruktansvärda känsliga och ska kalla allt näthat och mobbning. Det som görs är att dela offentliga personers egna inlägg och bilder och kommentera dem. Det MÅSTE få vara ok utan att influencers ska behandlas eller tro att de ska behandlas som prinsessan på ärten.

        MED DET SAGT är jag helt enig i att CCs inlägg ibland absolut går över gränsen. Det är också tråkigt att hon inte tar till sig av kritiken om detta (för det mesta) och istället försöker reflektera över detta när hon utformat ett inlägg och innan hon publicerar det. Tror det hade lyft bloggen om CC hade haft kvar sin mix av granskning, seriösa inlägg och debatter, humor och lätta grejer men utan de inlägg som ibland känns för bitska och lämnar en sur, bitter eftersmak i munnen.

          Exakt så!

          Men lägg av, vad nån gör i sitt privatliv har inte du med att göra, så länge det inte är brottsligt eller väldigt fel, vare sig personen är känd eller ej. Så länge det inte rör ett samarbete tycker jag man får hålla tyst.

            Man kanske inte skall fläka ut hela sitt liv genom en dagbok på nätet om man värnar om sitt privatliv?

              Du försöker bara rättfärdiga att vara elak. Du menar att du helt enkelt inte kan hålla dig från att skriva elaka kommentarer bara för någon är influencer? tycker du det är ok att skriva elaka grejer om folks utseenden på instagram bara för de har öppna konton också? Du kan väl länka ditt så vi kan börja.

                Gäsp.

            Men privatlivet är ju inte privat om de lägger ut det på sina stora konton och använder hashtags för att ännu fler ska hitta till dem? Varför skulle vi INTE ha något att göra med det? Influencers är för tusan ett stort samhällsfenomen, deras yrlestitel säger tydligt att deras jobb är att påverka, så varför skulle vi inte få skriva om det de gör och skriver? Om vi förr kunde diskutera tjejtidningar, modeller och kändisar som var förebilder för unga människor varför skulle vi inte kunna diskutera influencers?

          Ett, eller kanske två inlägg om detta företag hade räckt. Herregud, hon har kanske gjort fel, men det finns ju gränser hur hårt man får gå på en enskild person. Det här är inte ”bevakning”, inte ens skvaller, utan bara mobbing.
          Jag hade aldrig hört talas om detta företag innan, och jag minns inte heller att Bloggbevakning har nämnt någonting om företaget innan heller. Man kan inte gå så hårt på, det är inte ok. Nu efter Blondinbella och Elin, vem ska halshuggas härnäst?

        Visade min man en av Andrés videoklipp och han undrade vad han försökte göra egentligen.
        Ingen vet svarade jag, kanske vill han bli någon typ av säljcoach?
        -För barn? Umdrade min man.

        Och ja, jag kan bara hålla med, Mr Molimenti skulle på sin höjd fungera som barnprogramsvärd?!

      Ja, klart det måste vara jättejobbigt för henne att bli påkommen så här. Tror inte hennes kunder som köpt Alibabas produkter lär känna någon förståelse.

        Spännande att dessa kunder inte själva ger sig till känna med sitt missnöje ändå utan att det är upprörda bloggbevakningsläsare som inte ens kände till Elin sedan innan som verkar allra argast… ?

          Det kanske inte finns så många kunder efter att ockerpriserna och lögnerna avslöjats? Kan inte tänka mig hur dum man måste vara för att, efter att man fått information om att samma produkt kan köpas för mindre än en tiondel av priset någon annanstans, ändå köper de dyrare produkterna?

            Jag kan dock tänka mig att hennes tidigare (och tydligen) ”goda namn” säkert lurat en hel del, bl.a. de som köpt innan det uppdagades eller inte fått infon. Plus alla naiva

          Vilka kunder?

      Håller med!!’n

    Jag stör mig jättemycket på Michaela Fornis inlägg om hur kvinnor förväntas klä på sig vanliga kläder och vara ”piffiga” direkt efter förlossning. Har fött tre barn och fattar inte alls vad hon menar, det var ingen som tyckte jag skulle klä på mig vanliga kläder direkt efter jag fött barn? Jag gled runt i morgonrock minst ett dygn mvh fött tre barn. Trött på influencers som utnämner sig själva som experter och ”SÅHÄR ÄR DET”

      Jag har fött barn på samma ställe som Forni och måste ändå försvara henne här. De flesta som föder på Danderyd / BB stockholm blir förflyttade till ett BB hotell som ligger rätt långt från själva förlossningen. Till mig sa de också att jag skulle ta på mig mina egna kläder (klänning även i mitt fall pga det enda jag orkade ta på mig i slutet av graviditeten) för att kunna flyttas. Verkligen det sista man (jag!) ville direkt efter förlossningen, men man är ju inte superpigg på att tjafsa emot i det tillståndet.

        Ok jobbar på hotellet och måste flika in en rättelse här känner jag så ingen börjar tro att barnmorskorna lägger krav på att mammorna ska vara piffade efter förl. Men det handlar inte om att personalen ”vill” att alla ska stressa in i sina gamla kläder utan patienthotellet är för friska mammor som kan klara sig själva. Det handlar om att det ska vara hemtrevligt och inte så sjukhuslikt och då har man inte sjukhuskläder på sig. De har inga sjukhuskläder att tillgå på bb hotellet. Mkt pga att patienterna själva uppskattar att det inte känns ”sjukhuslikt” och att många vill ha sina egna kläder på sig. Du kan välja att ha en stor tunika/morgonrock på dig om du vill! Personalen struntar fullkomligt i vad du tar på dig, bara du är bekväm. Så, nu slipper ni spekulera!

          Och jag låg kvar på sjukhuset pga förlossning som inte slutade som planerat och hade sjukhuskläder i 3 dagar innan jag sa att jag vägrade ha den vita rocken på mig mer! Packa för guds skull bara SKÖNA kläder. Såg nog ingen nyförlöst som hade annat än mjukisar och sjukhusrock!
          /också född barn på Danderyd

            Och jag hade sköna tights, ett gravidlinne och en snygg mjuk cape, skämdes för alla mammor som gick runt i rocken så att man ser blöjan igenom, inte direkt vad man vill se till frukost.

              Stackars dig

              Men shit, du kanske skulle valt att föda hemma då eller? Så du slapp skämmas för andra?

              Petra, många av oss har kanske inte direkt nått val! Jag kunde inte ens resa mig utan hjälp första dagarna så att ens byta kläder (som man tar för givet att man ska kunna själv) var smärtsamt och extremt svårt! Hade gärna haft tights och en snygg kofta på mig. Usch för så icke ödmjukt tänkande!

          Självklart, vill inte förringa ert yrke alls. Samtidigt vet vi ju också att förlossningsvården i Stockholm är under väldigt hög press, framförallt under sommarmånaderna. I vårt fall var vi därför tvungna att byta rum väldigt snart efter själva födseln, och det som kommunicerades då var inte ”ta på dig vad du vill” utan snarare ”du kan ta på dig dina kläder igen”. (Och jag vet inte hur det är för andra, men jag var så slut så jag tog det bokstavligt; i.e. tog på mig det jag hade innan – inte myskläder jag packat ner) Inte personalens fel, men inte heller den födande kvinnans fel. Tyvärr är det också så att icke friska mammor (mig själv inkluderat – blödde så mycket att jag var tvungen att få blodtransfusion efteråt) blir flyttade till bb hotellet pga platsbrist på vanliga avdelningarna. Det jag ville få fram ovan var väl att jag FÖRSTÅR Fornis känslor kring detta, men lika lite som det hon skriver gäller för alla så stämmer inte heller det i den första kommentaren för alla. Jag avundas er som har en bättre upplevelse!

            Ja egentligen är ju riktlinjen att alla ska få vara ostörda med sitt barn i 2 h. Om ni fick ligga kortare tid är det beklagligt! Men när sjukvården ser ut som den gör så har inte personalen tid att låta familjerna ligga obegränsat med tid på förl när det redan står nästa blivande mamma utanför som kniper. Tyvärr är prioriteringen där att man måste frigöra rummet för nästa födande. Att ta en dusch eller vila kan man ju i värsta fall göra på Bb. Och att placeras på hotellet fastän man behöver medicinsk vårdavdelning är ju fel. Vill inte försvara systemet utan mer vilken vedervärdig prioritering man som personal tvingas till dagligen. Klaga gärna hos våra politiker, de bryr sig inte om vad vi personal säger!

              Jag vet, som sagt inte er barnmorskor jag vill lägga detta på. Ni gör ett grymt jobb! Ville bara lyfta att allas upplevelse är olika och att vad som sägs och vad som uppfattas kan vara lite annorlunda i en så utsatt situation.
              Förlossningsvården (och då främst politiken kring den) är ju dock tyvärr under all kritik ??‍♀️ Har flera nära vänner som jobbar som barnmorskor och jag beundrar er alla som orkar något enormt.

          Mmm, det var verkligen superbekvämt att välja mellan tightsen där vattnet gått och de 2 andra som får blod på sig efter. Eftersom jag missbedömt lite så var min kofta alldeles för varm . Hade varit så mycket mysigare om bb Sthlm gett mig sjukhuskläder när det blev så.

      Fick lov att läsa också… Nä alltså visst att man har mycket ideal att gå efter och så, men tror verkligen inte att personalen på förlossningen/bb generellt tycker att man ska stressa på det sättet. Hon fick nog träffa fel människa bara.

      Sedan kan ju hennes upplevelse absolut varit sådan, men det betyder inte att det alltid jämt är så.

      Så här är reglerna på BB Stockholm: ”Under förlossningen har vi vita sjukhusrockar att låna ut, men efteråt så är det de egna kläder som gäller under BB-tiden. Inga sjukhusrockar i korridor och matsal.”

      Många har det som sitt förstahandsval i Stockholm när de ska föda barn. Information om klädpolicy får man innan.
      Jag blir mest trött på människor som gör egna aktiva val och sedan vill att verksamheten ska anpassa sig till efter deras privata önskemål.
      Min son går på föris med en språkprofil som inte är svenska. På föräldramötet sitter en pappa och önskar att personalen ska prata svenska med hans son. Va? Ni har valt en förskola där språket inte är svenska.

        Valt? De kanske blev placerade där i brist på plats någon annanstans?

        Det där låter jäkligt snålt. Som att de inte vill/har möjlighet att tvätta mer.

      När min yngsta föddes sa en sköterska på bb att jag borde passa på att duscha och byta om när hon hade somnat. Jag hade en nybliven ettåring hemma och det var så lyxigt att använda alla nya produkter från rituals jag hade köpt med mig. Sen drog jag på mig klänning, fönade håret och kände mig riktigt lycklig. Inte ett foto på detta togs för att sprida runt på sociala medier men mitt välbefinnande behövde det.

      Sen låg jag i sängen i ett dygn med min nyfödda tills det att vi åkte hem ❤

        Oj, det låter najs! I Malmö är det riktiga sjukhusduschar som är riktigt ocharmiga. Typ blå plastmatta, vit, smal, plastig handdusch och inget som avskärmar duschen. Så står det en sån gammal skolskrapa typ till golvet efter man har duschat. Det är mest in och skölja sig ren, noll mys eller härlighetfaktor (utom att bli ren då) Detta är förvisso på förlossningen, har aldrig åkt till BB hotellet, det är kanske najs.

      Herregud vilka i-landsproblem. Ta med dig kläder du är bekväm i istället, vad är egentligen problemet?

        Men verkligen. Inte sjukhusets problem att du måste sno på dig tighta jeans eller finklänning till vardags. Jisses MF är en sån snöflinga

    Inte lätt när det är svårt.

    ?

    Grisande influencers tid är förbi, ett i efterhand roligt och tidstypiskt minne. Alibabba och rövarna funkar inte längre

    Offerkoftan i hennes inlägg alltså, den tar nog priset.
    Sen gör hon en klassisk ”all kritik är hat”, och struntar i alla relevanta och schysst ställda frågor hon faktiskt fick – som hon raderade. Det är taskigt och förminskande mot de som fortfarande, sjukt nog, stöttar henne.

    Kan inte ta henne eller hennes företag på allvar öht. Pinsamt att hon inte heller svarat på vad exakt hon gör i denna diademkedja… Hemsidan med allt krälande och vräkighet är ett enda stort skämt.
    En modern tids kvacksalvare, heja!

      Jag skrev en kommentar gällande de höga priserna på elins insta och blev blockad av båda molimentisarna! ?
      Jag var inte ens mitt vanliga dryga jag, utan lade på en trevlighet få förunnad..

      Tror inte alls att Mymolimentis sålt så mycket, utan det är bara ett sätt att låtsas för att få andra naiva kunder att köpa.Ett sätt för Elin att inte tappa ansiktet eftersom det inte gick som hon hade tänkt det.

        Tror inte jag heller. Allt är en jävla fasad från deras sida.

        Den typen av människor blir aldrig lyckliga.

          Det var rätt tydligt att hon lät saker bli ”slutsålda” snabbt för att skapa mer intresse. Tror inte heller hon sålt speciellt mycket.

            Nä hon var ju snabb med sitt :vi kan ta in mer av den här varan ?. Sanningen är väl att hon har en hel skrubb full hemma.
            Om ändå någon kunde beställa…
            Antar att hon räknar med att få in samma pengar som hon skulle fått om hon sålde slut för inköpspris, som nu till ocker pris.. räcker om 2 nyttiga idioter köper, så har hon iaf inte gått back! ?

    Den här bloggens syfte är ju knappast att framföra konstruktiv och välformulerad kritik till företag så det låter väldigt illa att du försöker framställa det så i det här inlägget. Du har haft en raljerande ton kring allt du skrivit och vidarepostat hennes mans videor så att folk ska kunna skratta (och det är väl knappast kritik mot ett företag?). Problemet med den här bloggen är att saker som skulle kunna lyftas fram på ett roligt och ifrågasättande sätt (typ som Tramsfrans gör) alltid spårar ur, går för långt och att havet med mobbningskommentarer får leva sitt eget liv alldeles för ofta.

      Hej Elin och André.

      Han är ju själv stolt över slna videos?!

      Det enda är att hon lagt in dom. Stå för det istället.

        Men kan folk snälla sluta med detta jävla ”hej X!”. Nej, jag är varken Elin eller André utan skrev min åsikt. Svara gärna på det jag faktiskt skrev istället.

          Myglare är vad dom är.

            Jag har förstått att många tycker så! 🙂 Ville ändå dela min åsikt kring att det är rätt orimligt att försöka vinkla det som att den här bloggen är till för att framföra konstruktiv kritik till företag.

            Vart kommer de ifrån? Kända för att? Har aldrig någonsin sätt människorna

              Det är några som C blivit arg på, det är iallafall tydligt. Ingen saklig kritik så långt ögat kan nå från C’s sida ?

                Eeeh det handlar väl inte om att hon är arg? Snarare att många är missnöjda över Elins agerande.

            Mugglare

          Kan hålla med om att det finns en raljerande ton i inläggen om Mymolimenti. Samtidigt är Andrés vlogg lite otippad. Hela försvarstalet av affärsidéen konstruerad och slutligen offermentaliteten tröttsam.

      Click clack Molimenti is baaack.

      Rrrrrrensaaa ogräs istället.

        Fel årstid för ogräset ?

          Nu skottar han ju istället?

          Det sa han iaf innan han blev fritidsforskare.??

            JA visst har hans insta försvunnit?!

              Står att han gjort en exit 2020 ??

        Vad kommer detta ”click clack” ifrån? Haha.

          Eller lets go champs? Alltså vill bara kräkas rakt ut. Vem pratar sådär? En lekledare?

      Problemet är ju att det räcker med att posta det vidare (inläggen, videos osv.) så kommer en hel del att skratta åt det, det behövs inte ens någon kompletterande text till det. I mångas ögon är det som skrivits och postats löjligt, inte bara nu. Så fort man publicerar något så kommer man att få synpunkter, spelar ingen roll om det är ett blogginlägg, artikel, bok etc.

      Skillnaden är att på deras plattformar kan de styra vilka kommentarer som släpps igenom och då blir det ofta en positiv ton där. Konstruktiv kritik släpps inte igenom där.

      Många kommentarer här har inte varit särskilt trevliga så jag förstår att det inte är särskilt roligt men den konstruktiva kritiken som framförts är befogad.

        Om videorna och innehållet i sig säger jag ingenting, det är inte det som är min poäng. Sättet som Elin och André diskuteras här i bloggen har gått för långt. I början skrattade jag också åt de märkliga formuleringarna och tyckte det var märkligt kring produkterna, men skrattet fastnar snabbt i halsen när inlägg efter inlägg fortsätter att komma och med tanke på hur kommentarsfältet ser ut… det hade liksom räckt att lyfta det en gång men det tar aldrig slut och eskalerar??? Och att sedan försöka släta över det genom att mena att man ”kritiserar företaget” när man vet EXAKT hur det fungerar i detta kommentarsfält… nja. När Elin skriver att hon mår dåligt av det så upphör det ändå inte utan det är Elin som har offerkofta och felanvänder ordet mobbning och det kan inte Camilla hjälpa??

          Det har varit typ fem inlägg ???

            Tack för förtydligandet! Har du räknat kommentarerna också??

              Försvarade du Isabella med samma glöd också?

          Att som företagare ta ockerpriser och ljuga om produktion, kvalité etc, är problematiskt. Beter man sig så får man räkna med kritik. Slår man ifrån sig kritiken får man räkna med att bli sedd som löjlig. Tycker du att det är mindre allvarligt att lura kunder och ta ockerpriser, än att ifrågasätta och förlöjliga detta?

            Nej. I vilken av mina kommentarer läser du att jag försvarar hur de sköter sitt företag? Min kritik handlar om något annat men det verkar inte gå fram, jag uttryckte mig nog lite otydligt. Jaja.

              Jag stör mig på hur hon själv ”hängt ut” andra människor i sin blogg såsom den här tjejen som skulle bygga bokhyllan. Eller hur hon går på om att alla andra frisörer är sämre, hon är sååå bra på sitt jobb. Hon sätter sig själv på piedestal och kan aldrig göra fel? Då kan hon nog inte komma och gråta när hon sedan får kritik förbsaker hon sagt och gjort med sitt företag.

              Nej, du uttryckte dig inte otydligt. Det är andra som inte har någon läsförståelseförmåga.

              Faaaast! Jag håller med om att vissa helt enkelt inte kan kritisera företaget utan hoppas på personer, i detta fall Elin och Andre, vilket inte är okej. Men jag håller inte med om att man ska sluta kritisera dennes företag.

              Hon verkar ju inte ta till sig av den BEFOGADE kritiken och VERKAR bete sig som att det är alla andras problem? Det är ju den reaktionen som får många att bete sig dåligt efter en stund. Vilket absolut inte är okej men ett agerande har ju en följd reaktion. Om Elin hade tagit till sig av den första kritiken och sagt att hon skulle göra om och göra rätt och folk fortsatte kritisera tills hon mådde dåligt hade jag hållit med dig fult och fast. Men detta är en pajkastning fram och tillbaka där jag inte tycker synd om någon. Dock så vill jag verkligen inte att Elin ska må dåligt och hoppas innerligt att folk slutar upp med att attackera henne som person! Inte okej.

              PS: Andres videos verkar ju vara autentiska? Att posta dem har tycker inte jag är mobbning, eller har jag fel? Många tycker dem är roliga men Camilla har väl inte direkt skrivit i still med ”kolla vilken clown!!11!!!” Det är ju samma som till exempel vissa saker Donald Trump skriver eller säger, jämför dock inte Andre med Donald Trump över huvudtaget, ibland är det komiskt. Jag själv har också gjort saker folk skrattat över, inte framför miljoner av folk men endå. Han postade dem för att miljoner skulle se dem och alla reagerar olika. Dock så är personangrepp ALDRIG okej.

              Men va, du förvarar ju dom helatiden?

              Shanonym jag förstår vad du menar och det gör nog de flesta, de vill bara inte. Många här inne verkar njuta av att vara elaka mot andra, det verkar tyvärr vara höjdpunkten i deras liv. Det verkar så eftersom de så ivrigt alltid försvarar sin rätt att skriva spydigheter.

          Håller med att det onödigt med hån och att alla bör hålla sig till en god ton. Jag har inte varit en del av allt detta.

          Det kommer inte att ske någon förändring förrän hon tar tag i sitt företag och besvarar frågor som bör besvaras. Det har ännu inte skett.

          Elin saknar självinsikt. Hon får erfara sin egna bittra medicin nu.

          Men om bara en person får skriva sin åsikt blir det en konstig bloggbevakning, Elin försökte göra en fuling och blev påkommen…nu vill hon ha medömkan.
          Nej Elin Molimenti behöver nog pudla rejält och berätta om sitt misstag, hon underskattade nog sina läsare.

          Hade du varit lika förstående om du blev lurad i en fysisk butik?

          Jag håller med dig, ShAnonym och det ter sig som att alltfler tycker att stämningen på denna blogg blir sämre och sämre.

            Ärligt om ni tycker så. Läs inte här då.

            Är väldigt stolt över Camilla som tar upp denna dubbelmoral tjej.

            Nu har hon även börjat dra ångest kortet… ångesten kommer nog snarare på grund av att hon lurar folk.

              Det hade varit typ tre läsare kvar om alla som någon gång inte hållit med Camilla hade slutat läsa. Varför ska man sluta läsa för att man inte håller med? Som du märker är vi många som klarar av att diskutera utan att gå till personangrepp. Det är inte farligt att inte hålla med någon, lovar dig. 🙂

                ShAnonym, håller med dig om att åsikter i kommentarsfältet aldrig ska gå över till personangrepp. Men det folk i kommentarsfältet reagerar på är ditt engagemang att ta någon i försvar som uppenbart försökt föra sina läsare bakom ljuset. Det är ju lite subjektivt när gränsen för mobbning egentligen går, men om Elin väljer att lura sina läsare får hon också ta konsekvenserna att folk blir upprörda. Bloggbevakning avslöjade Elins bluff, och att hennes inlägg uttrycker en avsmak för detta i några inlägg är i alla fall enligt mig inte mobbning 🙂

          Spot on!

          Visst Elin blir ansatt och förnedrad. Håller med. Samtidigt finns det fler än en som luras att köpa produkter till överpris av Elin som påstår saker som inte är riktigt sant. Frågan är vem är viktigast att försvara, den naiva konsumenten eller den förslagna influencern?

      Tramsfrans vet hur man driver med kändisar och influencers utan att gå över gränsen. Han är rolig och upplevs som en varm person trots att även hans ”jobb” (vet inte om han gör det på heltid) går ut på att ”håna” influencers/kändisar.

        …. och han har inget kommentarsfält.

        Frans är fantastisk men han publicerar på sin höjd ett inlägg om dagen och vissa dagar kommer det inga uppdateringar alls.
        Jag är tveksam till om ni skulle uppskatta ett inlägg utan varken stavfel eller dålig humor på bekostnad av flödet, om detta välgranskade inlägg var det enda inlägget på minst 24 h…

          Jag tror att det skulle vara perfekt om du endast la upp ett inlägg om dagen. Ett granskande och utan raljerande och gärna med värme bakom. Prova!

            Och korrekturläst! Vilken våt dröm för en lingvistiskt böjd människa!

              Om du är lingvistiskt lagd och klagar på andras stavning och meningsuppbyggnad – varför börjar du då en mening med och? Detta är liksom inte SAOL eller en akademiskt skriven uppsats. Låt Camilla vara. Blir så leds på alla språkpoliser man ser här. Snälla byt forum om stavningen är så viktig för dig.

                Det var ett utrop, inte en mening.

          Du har inte 8,63 sekunder över alltså för en stavningskontroll i word? 😉

          https://bloggbevakning.se/2016/06/28/every-second-counts/

            Jag har fan inte Word på min dator. Tror du det funkar lika bra med Docs? 🙂

              Använd Pages för Mac. Gratis.

          Nej gör inte som Frans, det är urtråkigt med hans lite fega inlägg, lite försiktigt för att inte stöta sig med någon. Ingen möjlighet till att kommentera.

          Jag hoppas Camilla fortsätter som hon gör, det är precis så jag vill ha BB?????

            Du kan vara lugn, det kommer inte hända. =)

      Du är verkligen välkommen att göra ett bättre jobb själv!
      Eller det kanske är SÅ Mycket lättare att bara klaga i stället?

      Hej Elin och Andr’e. Om det inte är ni så är det en minion för sättet att skriva är Samma som på Elins lilla blogg. Kritik är inte hat. Att få ta emot kritik är inte samma sak som att mobbas. Att blocka, radera och få utbrott på instagram och via blogg är dock oerhört oprofessionellt. Väx upp, ta ansvar för hur du själv beter sig utåt mot andra företagare, kunder och läsare. Elin, du är inget offer.

        Oj! Tar det faktiskt lite som en förolämpning att vi skulle skriva likadant med tanke på de produkttexter som postats här. 😉
        Men allvarligt, med tanke på hur många besökare BB har så kan du inte tänka dig att typ två personer i hela kommentarsfältet tycker att påhoppen gått för långt??

      Nu är det ju inte så att dessa personer framstår som ett ansikte för integriteten utan tvärt om vill både höras och synas och då kanske man ska tänka sig för vad man lägger ut inför allmän beskådan. De är ju vandrande reklampinnar för sina företag och då är det väl självklart att kritiken känns personlig? Att det finns så många som tror att de kan sälja konserverad gröt som nylagad är för mig ett stort frågetecken och att man klassar sina kunder som dumma i huvudet är väl talande nog?
      Att bli så kränkt av befogad kritik visar hur otroligt oproffsig man är. Det är ju personen i fråga som skulle klarat av att vara ärlig i från början för att inte den här kritiken skulle dyka upp. Du ska inte slå den hand som föder dig gäller väl ännu?

      ShAnononym:
      Håller med till fullo ?!

      Jag kan absolut hålla med dig till viss del, men Frans publicerar max ett inlägg om dagen med bloggfri helger, och vad kommentarerna anbelangar så har han inte ens ett kommentarsfält.

        Att han inte har ett kommentarsfält beror sannolikt på att man måste logga in med Facebook där, inte för att det kommer inlägg sällan. Innan han bytte till Aftonbladet var hans kommentarsfält kul. Inte lika stort som detta men det existerade.

          Det var inte jag menade utan de är två separata saker. Få inlägg och ett existerande kommentarsfält.

      Varför kritiserar du skribenten för den här bloggen när denne blott agerar för sitt företag? Kan du inte skilja på person och företag? Försök att hålla dig till saken och rikta din eventuella kritik till företaget som sköter den här bloggen i logikens namn.

      Ger du dig på skribenten är det personligt och då försöker du mobba, varför mobbar du?

    Ja jag stör mig sjukt mycket på både Elin och Andrés sätt att hantera detta. Så jävla löjligt beteende.

    Hon försöker bara skapa ett medlidande, en offerkofta.

    Varför inte ta åt sig av kritiken och dra lärdom av det?

    Nej istället är det stackars mig hit o dit???

    Detta är väl ändå INTE mobbning väljer man att vara i strålkastarljuset får man stå sitt kast.
    Elin och André ni är INTE mobbade, dem flesta kommenterar inte ens er utan erat företag det är NI som gjort valen som lett till att folk är besvikna
    Enda rätta ni kan göra nu är inte att dumförklara eventuella kunder utan stå upp för vad ni gjort och göra bättre..

    Har bara en sak. Fy fan för myglare.

    Mygelmentis!

    Tror inte min kommentar gick igenom? Så försöker igen(med liknande text minns inte vad jag skrev)

    Elin och André stå upp för vad ni gjort eller besvara i varje fall all kritik utan massa flum bara raka svar, typ vilken magisk fabrik? Vem skrev texterna på er hemsida? Osv. Det är inte mobbning dem flesta frågorna och kommentarerna är om ert företag inte ER som personer, och ni har valt att vara i strålkastarljuset då kommer det konsekvenser med det som man måste hantera som att folk diskuterar vad man gör/inte gör.

    Känns bara som att hela offerkofta-grejen är ett sätt att rikta uppmärksamheten bort från kritiken så att hon ska slippa står till svars för den. Det och att väcka sympati så att fler ska stödköpa diadem, typ.

    Oerhört omoget beteende från Elins sida att försöka radera och begrava kritik (inte ens kritik i många fall utan bara raka frågor om produkterna), för att sedan när det inte går att begrava längre, dvs när det började spridas utanför hennes egna kanaler, skrika mobbing för att så fort som möjligt ogiltigförklara kritiken. Hade varit så mycket större av henne att äga frågorna och missförstånden, det hade kunderna uppskattat.

    Startar man företag får man gaska upp sig och lägga ifrån sig sin affekt.

    Inte lätt att förstå vad hon menar, hon skriver så himla konstigt och rörigt. Därför tror jag att hon/de även ligger bakom de tokiga produkttexterna, det är samma högtravande oförståeliga dravel.

      Ja hur många gånger skrev hon inte om sitt ex som jävla aset, svinet, äcklet osv. Det va tydligen inga problem att hänga ut honom…

      Tycker det är bra att detta kommer upp till ytan. Så lätt att gömma sig bakom och skylla på näthat. Rannsaka dig själv.

      Hennes ego är alldeles för stort för att hon skulle sluta blogga ?

        Håller med. Skillnaden va att man fick bara hennes version.

        Hon verkar ju bra på att överdriva och förstora saker.

          Ja där va hon ju inte nådig i sitt uthängande i poddar, tidningar, blogg etc

          Då gick det bra. Snacka om förtal isåfall.

            Ja där va hon ju helt galen i typ 1.5 år. Aset hit o dit… alltså vilken jävla kvacksalvare. Snacka om att kasta sten i glashus..

        Smidigt att svartmåla icke offentliga personer som hon uppenbarligen gjort innan.

        Finns alltid två sidor av myntet. Förstår ju vilken normalbegåvad som helst..

    Jag tycker att Elin beter sig som en barnunge ärligt talat. Det är inte du som ska be om ursäkt, det är hon som ska be om ursäkt till kunderna som blivit lurade av henne.

    Det är också problematiskt att frågan om ocker verkar försvinna bland alla offerkoftor och gnällande. Jag tycker att det är väldigt allvarligt att någon som påstår sig vara företagare och ”tillför värde i varje steg i produktionskedjan” faktiskt verkar försöka skinna sina köpare på pengar med tanke på de ohemula priserna.

    Alla vill leva lyxigt och tjäna lätta pengar, men jag tror faktiskt att eran då flunsor kunde kränga skräp till lättlurade, är förbi. Där spelar granskningar en stor roll, konsumentinformation.

    Försöker man sko sig på lättlurade konsumenter via ocker, får man litegrann räkna med att bli ifrågasatt.

      Varför har hennes kille en ?? på sin ig? Han leker väl bara italienare??

        Ja han tycker det är exklusivt.

        De borde ju inte valt ett finskklingande efternamn

          Finskt? ?

            Jaaa Mylllementi

        flaggan är ju efter bröllopsdatumet så antar att det är pga dom gifte sig i italien?

    Problematiskt för henne om hon skulle erkänna att diademen kostade en tia st att köpa in och fått alla sina frisörkurser att köpa dessa för 500kr/st. Efter hur hon säkert tjatat om hur hon skapat en egen produkt skulle mig många av hennes styrkekramande kunder bli förbannade om hon skulle gå ut och erkänna att hon bara klickat hem billigaste krafset och lurat dom. Då skulle hon ju ve och fasa kanske behöva ta emot nya kunder ?

      Precis så.

    Är det någon som har en förklaring vad exakt hon gör med dessa produkter, som skulle motivera flera hundra i prispåslag???

    Försökte verkligen läsa mig igenom försvarstalet av snyft och hat, men fattade ingenting. Var väl det som var meningen…

      Hämtade ut hårbandet jag beställt av MyMolimenti igår. Inte imponerad och är övertygad över att det kommer vara exakt samma kvalitet som på AliExpress. Det vill säga väldigt låg kvalitet.
      Först och främst: Förpackningen. Den kändes inte alls speciellt lyxig. Visst den såg ok ut och kändes stabil och så, men framsidan var liksom lite repig och designen tilltalar inte mig personligen. När man öppnar ligger hårbandet i en prasslig, stel plast”påse”. Inte särskilt lyxigt.

      När jag tar ut hårbandet är det första jag gör att lukta på det, för när jag en eller två gånger tidigare beställt från konstiga Kinabutiker online så STINKER grejerna. Detta hårband luktar också; stinker inte som ett par jeans med trettio kilo kemikalier kvar på sig, men det luktade definitivt. Jag tyckte faktiskt det luktade lite… Gödsel/mocka haha. Sjukt konstigt men ska vara kul att höra om CC uppfattade samma doft? Iaf, konstiga dofter på produkter är ett stort nej från mig. Då känns det billigt, osäkert och som dålig kvalitet.

      Hårbandet i sig ser rätt bra ut på håll när man inte kollar noggrant på det. Glittrar bra om det är sånt man är ute efter. Men det är ju verkligen ingen välproducerad grej. Lite snett här och var, ”stumparna” på hårbandets ändar är fula, där knuten är ser man underliggande hårband som är blankt svart osv. Inga överdrivna grejer men det är ju ABSOLUT inte exklusivt och absolut inte värt mer än typ 99-129kr.

      Passformen är inte bra. Tycker ändå mitt huvud både sett till form och storlek är högst standard, men diademet var alldeles för stort på sidorna. Kunde utan svårighet få in ett, två fingrar genom utrymmet mellan huvud och hårband. Det är väl därför de inte ska ge huvudvärk heller.

        Intressant!

        Jag håller inte med dig. Jag fick hem mitt hårband och clips. Fin förpackning och supersnabb leverans. Var faktiskt nöjd ?

          Behöver ju inte vara något fel på produkterna (eller asken eller leveransen?).
          Frågan gäller väl vems produkt det är, och om prissättningen är schysst och motsvarar själva varans kvalitet. Och hur den såldes in.

          Bra! Bryr mig inte om förpackningar egentligen, men delade med mig då hon bland annat använt just dessa ”lyxiga” förpackningar för att rättfärdiga ett stort prispåslag. Men smaken är som baken 🙂

          Luktade på hårbandet idag igen – doften påminner definitivt om mocka/gödsel. Jag bad min sambo blunda och lukta och han tyckte det luktade fisk så jag antar det är subjektivt. Vill ändå påpeka att jag inte tror någon förbipasserande kommer tycka man luktar gödsel om man har på sig diademet, men för man det till näsan är det en konstig doft. Tror inte clips överlag har samma problem med lukter som tygprodukter. Men du känner alltså ingen konstig doft alls om du luktar på diademet? Spännande! Ang clipsen tror jag också clips är lättare att få till så att de både ser bra ut och fungerar bra även om de är billiga att producera.

          Diademet är inte fult. Det hade absolut kunnat säljas på glitter för 99-149 och folk hade köpt det, vilket hade känts rimligt (dock hade jag aldrig köpt något med skum doft). Det är ett standard, trendigt, rätt snyggt och billigt diadem. Men det är ju absolut ingen kvalitetsprodukt. Alls. Inte exklusivt, inte värt 399. Och är tämligen säker på att hon faktiskt har köpt in från samma fabrik som Ali Express. Ingen ”magisk” fabrik i Kina.
          Olika diadem från samma fabrik/typ av fabrik säljs på Normal och Åhléns. Jag har sett i båda butikerna irl, ser precis ut som dem på Ali. De säljs dock betydligt billigare i dessa butiker än Elin vill kränga ut dem för. Är ni intresserade är det bara att gå dit och kolla på dem för att få en känsla. Jag har dock ej luktat på dem ?

          Att diademet är stort på sidorna kanske faktiskt hjälper motverka huvudvärk. Dock inget för mig.

        Kul och intressant med en recension ??

          Kommer du skicka tillbaka diademet?

            Går inte om man öppnat plasten dom har oerhört lång info om retur på hemsidan

              Såklart….

              Det ska man kunna om man köpt på distans, fel enligt lag annars! varan ska vara i sådant skick att den går att sälja igen, men man får ta upp den prova lätt samt öppna emballage. Annars kan man ju inte uppfatta varan. Är varan inte i originalskick när man returnerar den sen kan man få avdrag på retursumman och är den helt otjänlig får man noll tillbaka. Kort sammanfattat, så ring eller chatta gärna med hallå konsument eller era lokala rådgivare för mer information vid distansköp.

              Du kan ju alltid reklamera produkten

            Får kolla deras hemsida ang returer ? ville helst vänta på Ali också för att ha dem bredvid när jag jämför, men kanske onödigt om CC ska göra också. Är mest pepp på att lukta på Alis och jämföra där haha! Men jo, känns riktigt ovärt att ligga ute med 399 + 49 i frakt över något som jag anser vara värt 149 som mest. Finns som sagt andra större butiker som tar in märken där de säljer liknande som Elins och Alis för typ 69-149. Annars får jag se om nån kompis vill ha diademet eller ge bort till någon annan

              Tack för recension! Intressant att läsa om den levererade produkten.

              Hmm, vågar man tro att även molimentis tar den till sig och justerar förpackning samt lägger till en liten doft… ?

              Är ju faktiskt som så att för varje gång ett företag får konstruktiv kritik till sig, så får de en fin chans till förbättring och en möjlighet att utveckla en mer uppskattad vara.
              Om ett företag lyssnar uppmärksamt på sina kunder så är det ju sannolikt att det får en mer lyckad framgång.

      Har du läst Tim Ferriss ”4 timmars arbetsvecka”?

    Hon försöker kräla sig ur det här. Allt hon gör är att bara kräla djupare. ?

    Vi kanske ska bygga en orbital tröststation för missförstådda infuencers som känner sig mobbade?
    -Stackars er..
    -Verkligheten är grym

    Vi andra kan skicka stöd-dikter och lite prosa till stackarna som känner sig så utsatta av att få lite feedback från verkligheten av deras svinerier. Det är verkligen en empatistörning utan like att våga ge sig på en ren psykopat och inte vara beredd på att få ett sådant stiltypiskt gensvar. Det hela blir liksom väldigt infekterat eller vad betyder nu molimento på latin?

      Den var bra ????

      Mygelmentis

    Svårt att veta vad hon menar. Skriva korrekt svenska är inte hennes starka sida.

      Nej exakt. En enda stor röra. Kul att folk med så usla skrivkunskaper har en proffsblogg..

      Nej, ”krälande” och ”vräkighet” är ju inte ord med positiva associationer heller. ?

      Exakt! ”Arbete och personligen” Alltså, va?!?! Ok om personen inte har svenska som modersmål, men vem sjutton skriver så?

        Antar någon med grov dyslexi? (Inser att jag låter dryg, vilket inte är meningen – men antar att det är dyslexi som kan orsaka det)

          Nej, måste korrigera. Hon skriver inte som en dyslektiker. Det handlar snarare om dåligt ordförråd och att hon inte är så bra på att uttrycka sig grammatiskt korrekt.

    ”för det är inte enkelt att starta något helt nytt.”

    Så skriver hon. Vad är det som är nytt. Finns ju redan dessa håraccesoarer på alibaba.?

    Kvinnan med noll självinsikt oroar sig för mänskligheten. Hörredu rannsaka dig själv först.

      Lite IL-varning där ☝️?

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Som vanligt publicerar hon bara tröst kommentarer på sin blogg. Vem orkar ens skriva så långa tröstekommentarer.

    Nej du Elin. Du sjunker ännu lägre nu.
    Hon bemöter bara med gulligull. Detta är inget jävla drev. Vi bevakar sådana lögnare som du. Märks ju att hon lever i sin bubbla… åh trött jag blir.

      Liars are going down!

    Visst kan man kritisera deras arbete men att att kalla dem för ”Mygelmentis” som många av er är så löjligt och gör att det är svårt att ta många av era åsikter på allvar. Ni pratar som barn!

      Men de är ju myglare och heter Molimenti.
      Så barnsligt är det väl ändå inte?

        Kritisera myglet då! Att hitta på olika smeknamn känns rätt mycket högstadiet

          Däh äddäh!

          Tittar in ibland för att se om kommentarsfältet förbättrats, men skäms då åt många som skriver här, för att ni diskuterar på så otroligt låg nivå. Det verkar mest vara elaka, bittra svagbegåvade personer kvar här, de flesta andra har flytt fältet. Det är synd på en annars bra blogg. Det går inte längre att föra en någorlunda normal diskussion. Trist.

            Och så kommer du och höjer IQ…not!
            Du borde leta upp en blogg med de där smarta människorna istället, så blir det trevligare här.

    Fast det är väl ändå inte så ovanligt ändå att företag köper in grejer från Alibaba och sedan säljer till slutkund . Det är väl är just Alibabas raison d’etre, som en global grossist och om det var ovanligt skulle inte Alibaba va så stora.

    Sedan säger jag ingenting om att CC mobbar, det brukar dock vara den som anser sig mobbad och inte den som mobbar som har tolkningsföreträde

      Hon har ju dock berättat hur hon tagit fram produkt och pärlor och sett till att diademen inte ska klämma och ge huvudvärk..
      400 pix.. Handlar väl om mer än att köpa in och sälja vidare eller?

      Handlar inte om att hon köpt in färdig design billigt från Asien. Handlar om att hon fått det att framstå som att hon själv tagit fram produkterna och att de är exklusiva. Att hon dessutom lägger på sååå mycket i pris är bara galet, speciellt då med bakgrunden att de finns för vem som helst att köpa på Ali Express

    Nu är Molimentoi lässen å kränkt
    ho feck äntäh okker kränga dejademen, synd om hännäh!
    Sluta mobba nu när hon äh så kränkkt å krälande

      Haha. De lässna krälande dejademen.

      Du kan ju föregå med gott exempel då .

        Ähman så framfusitt äfterblävern åsså bedrar barnassinnen å gammlingar mä rövarsagor om tusen åh alibabba. Så kann en likkallt stålpråla Äläverat retarderat. Så herre. Hallt äh inte frölunda Hokkey men pucken bläh svatt.

      Vilka högstadieminnen du ger mig nu.

    Kan någon snälla förklara vilka dessa personer är? Jag fattar det som att det är den där Elin som är känd? Blev hon det nu eller tidigare? Någon skrev att hon var frisör, är hon en kändisfrisör eller vadå?

      Har samma probs. Vem är kvinnan?

      Hon har varit ”känd” länge och gjort sig känd som duktig frisör, men inte alls lika stor som andra influencers. Jag följde henne för längesen, var kul att läsa hennes tips etc.

        Elin blev högfärdig och ”fin” från det hon fick sin förlovningsring på fingret. Då ändrade hon attityd. Än värre blev det när de gifte sig. Då ville hon inte behålla sina samarbeten med vissa influenser som hon tyckte var ”mindre” än henne.
        Hon är inte ett dugg så stor och känd som hon låter.

          Mr and mrs storhetsvansinne?

    Hon klarar fan aldrig av att någon kritiserar. Men själv ska hon tamefan alltid ha rätt till det.

    Blir så trött på sånna här självupptagna människor.

    Oerhört rörigt inlägg med många stavfel, förstår inte vissa saker hon skriver.

    Nej jag ska sluta läsa hennes blogg. Trött på att hon alltid vinklar allt.

    Vet inte vad som är värst. Lögnerna och myglandet? Att de inte kan skriva eller prata korrekt svenska? Eller att de tror att folk är dumma i huvudet…

      Haha tänkt på det med. Eller hur korkade de måste vara.. Någon frågade om hon polisanmält alla sk ”hot” och fick ett väldigt svävande svar tillbaka från Elin.
      Nä skulle aldrig köpa deras hårband i säcken…

    Gillar verkligen inte hur ofta kritik likställs med mobbing enligt influensers.

      Prinsessan på ärten logik

      Nej det är så synd om dom hela tiden.

      Stackars er. Hoppas ni klarar er igenom detta.

      Alltså så jävla pinsamma ??

        *styrkekramar*
        ?

    Elin har ägnat sig åt bedrägeri. Hon blir påkommen. Då vägrar hon svara på relevanta frågor utan börjar böla om nätmobbning och att hon mår dåligt minsann. Hennes man lägger ut videos där han stolt berättar hur man ska bära sig åt för att för att maximera vinst genom att köpa billig skit och och sälja svindyrt. Han blir påkommen och stänger alla sina sociala medier. Hans fru bölar lite mer om nätmobbning. De är två skojare, det är inte ett dugg synd om dem.

      Sakta med säkert ??
      Hon kan verkligen inte skriva. Verkligen inget att skämta om men jag tror hon har dyslexi.

      Efter att funderat alldeles för länge på detta haha (hur är människor funtade liksom??), så tror jag att de tyckte de var absolut jättesmarta när de kom på ett lätt sätt att tjäna pengar – köp hem en billig produkt, lägga i fin ask och kalla den sin egen.
      De kanske på riktigt inte ens fattade att handlandet är bedrägligt.. Hennes beteende i efterhand tyder på det för hon fattar inte ens nu… Dessa influensers är ju så vana att kunna kränga allt möjligt på sina kunder utan motstånd, och när det plötsligt tar stopp ser vi dessa narcissistiska reaktioner.

      Va? Har han sagt så? Det var ju inte lite klantigt ?

        Nej, han sa inte så så länge inte personen som skrev kommentaren har sett en annan film än den där han snackar om att man inte ska klaga på att inte tjäna några pengar. Hans ”coach” tips var att personer som vill tjäna pengar måste öka öka priset, om inte de tror på produktens eller tjänstens värde varför ska kunder göra det? Det var en väldigt talande video även om han inte direkt nämnde ”köp in billigt sälj dyrt”

    Jag tycker att det är synd att mycket av kritiken mot Elins företag är så pass ”icke-saklig”. Visst ska man kunna vara ironisk och skämta, men mer tydlig kritik hade gjort det svårare för influencers att gömma sig bakom hat & drev skölden.
    För börjar man ge dem en massa fula öknamn, hånar dialekter, ordval osv så kan de så enkelt flytta fokuset från myglet till de personliga påhoppen, och bara lyfta upp det i sina förklaringar. Och så håller de på tills stormen lagt sig..

      Molimenti kör ett stolt lådbilsrally i uppförsbacke, å många rövare skjuter på. Kritiken hon fått är verkligen en hel bukett av olika blommor såpass diversifierade och mångsidiga att hon ändock gjort sig värd allesammans.

      Jag förstår dem faktiskt, folk här är fan sjuka i huvudet. Undrar om de beter sig likadant i verkligheten

      Hon kan ju gömma sig eftersom hon inte godkänner ”SAKLIG-KRITIK” men kanske låter någon ”dryg kommentar” dyka fram lite snabbt så hon har ”bevis” för att någon är elak och allra viktigast låta rövslickeriet ligga kvar.

      Faktum är att hon INTE vill ha kritik öht utan enbart ryggdunk och sälja sitt krimskrams för lite snabba cash.

    Vad har hänt Anna Book?

    Jag tycker det är svårt att se skillnad på företag och privat i din kritik…. tycker du nämner Elin lika ofta som företaget. Har jag fel? ??

      Camilla kanska ska moderera elakheterna mot privatpersoner om hon nu påstår sig granska företaget.

        Privatpersonen är i centrum för företaget och säljer pga av just denna privatpersonens företräden, vem kan ha missat detta faktum kring företagets företagsamhet?

      Just nu är det ju hennes företag, men skulle hon sälja det så skulle jag ju skita i henne sen då hennes roll i företaget är det som är intressant för mig.

        Undrar om du skulle hålla på såhär om Elin vore icke offentlig?

          Givetvis spelar det in att Elin och andra influencers är offentliga? I sina roller som influencers så har de ju mer eller mindre suddat ut gränsen mellan sig själva (inom sociala medier) som person och varumärke.

          Vilken märklig fråga…
          Jag skriver om influencers och andra offentliga människor som rör sig mycket på sociala medier, så varför skulle jag skriva om Elin om hon inte var en offentlig person med starka sociala mediakopplingar?
          Tycker du jag brukar skriva om sådant?

            Jag har aldrig trott det förrän jag började läsa massa kommentarer här om att även vanliga företagare, alltså icke offentliga men driver företag bör kunna avhandlas i kommentarerna i diskuteras om. Jag förstår att det inte har något med dig att göra men jag tyckte bara det lät sjukt.

              Och diskuteras *

          Om Elin inte varit så bedräglig med sina påståenden och sitt företag så tror jag inte någon brytt sig! Behöver du mer svar på din fråga?

    Här är en till som inte kan ta kritik:

    https://www.expressen.se/dinapengar/piras-svar-efter-kritiken-drev-och-intolerans/

    Då var det plötsligt ”intolerans”.

      Trodde mer om Linda Pira faktiskt. Mycket mer.

      Otroligt märkligt att ta till ”intolerans, drev, mobbning” etc så fort man ertappas med handen i kakburken eller blir påkommen att försöka tjäna pengar på lättlurade människor. Det blir ju bara ännu mer pinsamt, och all respekt försvinner. Förstår inte dessa människor att de gör bort sig och kör sitt sk ”varumärke” i botten?

      Så pinsamt. Det har blivit poppis att kasta sig med mobbing och drev när önskad effekt inte uppnås, när folk ser genom bluffen kan man alltid snyfta och påstå att ngn är ute efter en! Vad genomskinligt. Istället för att ta till sig kritiken, men så klart om det skulle göras vore det att erkänna att man själv inte är mer än en oärlig bluffare som helst tjänar pengar på folks naivitet och utsatthet ??‍♀️

      Fattar inte, hon smiter väl ingen skatt? Förstår inte vad problemet är, hon har inte gjort nåt fel.

    Är det fel på Mamma Scans köttbullar ska man aldrig klaga på Mamma Scan själv, för hon har inget med köttbullarna att göra. Det är kossornas fel helt och hållet och det är deras fel personligen för felet ligger i deras kroppsliga företag.

    Att kritisera Mamma Scan eller ens nämn Mamma Scan i sammanhanget är ren och sexistisk mobbing av personligheten Mamma Scan, då hon inte har med felet att göra, Så sluta mobba mamma scan!!!! Hon är blott en hederlig Mamma som inte har ett dugg med köttbullarna att göra. Att hon råkat värpa dem i marknadsföringsmässig mening har inte ett dugg med köttet i bullarna att göra.

    Blanda inte Apple och era päron i samma kopp och gör kardinafelet att koppla samman alla de dryga småpåvarna i berättelsen.

    Provoceras mest över att hon skriver ”nu separerar jag arbete och personligen”. Alltså hur kan de språkliga kunskaperna vara så låga, när man till stor del tjänar pengar genom att just skriva. Det här är ju inte ett problem exklusivt just för den här personen. Tycker att det är anmärkningsvärt få i den ”branschen” som kan få ihop vettiga meningar. Sedan blir de upprörda om folk inte respekterar deras yrkeskategori. Men grejen är ju den att de själva inte verkar göra det, i så fall skulle de väl se till att skriva läsbart?

    Så länge företagaren sköter detta företag och inte bemöter kritik och åsikter så kommer det krascha.

    Det är väl egentligen inte konstigt att Elin personligen nämnts då hon är den som driver företaget. Att hon dessutom gjort reklam för sitt egna företag på sin instagram gör det även svårt för andra att skilja från person och företag. Hon har bara sig själv att skylla i det sammanhanget.

    Gör du reklam för företag som influencer så godkänner du ju deras värdegrunder – alltså är det inte konstigt att hon fått kritik personligen också.
    Stödjer man problematiska företag, ja då får man skit. Det är så det funkar.

    Grattis att hon ”insett” det och ska skilja på det, frågan är ju bara hur länge det håller innan hon skriker ”ni mobbar mig och mitt företag”? 1 vecka chansar jag på.

    Nu hittar de på att de har kundsupport??? de är dom själva som svarar. Låtsas vara proffsiga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.