Olika nivåer av avklädd problematik och tillhörande faror

Bianca Ingrosso och Sandra Beijer är båda två vuxna kvinnor som får lägga upp precis hur många avklädda bilder på sig själva som de önskar.
Dock finns det en viss problematik i att göra det, särskilt om man, som Bianca har hundratusentals unga tjejer som följer, ser upp till och idoliserar henne.
Sandras följare består till största del av vuxna kvinnor, så riskerna med att någon av dem eventuellt skulle uppmuntras att ta en liknande bild och/eller lägga ut på nätet är betydligt färre än i Biancas fall.
Läs gärna hela inlägget innan ni börjar gapa om slut shaming.
Varken Bianca eller Sandra ska skammas – men man måste ju kunna prata om den här typen av problematik utan att folk börjar gapa om saker som helt irrelevanta i den här diskussionen. Problematiken är större på Biancas konto av den enkla anledningen att hennes följare är betydligt yngre än Sandras.

Bianca har erkänt att det enda syftet med att publicera den här bilden var för att locka tillbaka sin ex-pojkvän Philippe. 
Att om hon bara var tillräckligt sexig så skulle han komma springande och banka på hennes lägenhetsdörr och böna och be att hon ska ta honom tillbaka.
Återigen – Bianca är en vuxen kvinna som lägger upp vilka bilder hon vill, men har man över en miljon följare på Instagram, av vilka många är unga, idoliserande tonårstjejer, så måste man ta ansvar för vilka signaler man skickar ut.
Förstår ni hur illa det kan gå om Biancas följare tror att det är så här man ska göra för att få en killes uppmärksamhet? Klä av sig?
Och vad händer om det inte fungerar?
Klär man av sig ännu lite mer då? Kanske tar en bild eller två som man sedan skickar till honom?
Om Bianca gör det så kan det ju inte vara en ”big deal”, eller hur?
Det är orimligt att förväntat sig att en ung tjej (eller kille för den delen) ska kunna se förbi Biancas bild med tillhörande agenda och förstå riskerna på egen hand om ingen någonsin pratar om det.

Det har funnits flera fall de senaste åren där unga tjejer tagit bilder och till och med begått övergrepp på sig själva framför sin webcam för att personen på andra sidan skärmen ska läcka bilder på dem till alla de känner.
Länkar till det kommer längst ner i inlägget.
Det kan räcka med att visa brösten en enda gång, kanske till och med lite på skoj för att hamna i klorna på en förövare som hela tiden kräver mer och mer för att inte sprida det kränkande materialet.
Man kan absolut tycka att det är föräldrarnas ansvar att prata med sina barn om sådant här (om de nu ens känner till vad som kan hända på nätet med bilder och filmer), men vem tror ni de kommer lyssna mest på?
En tjatig förälder? Eller den stora idolen Bianca Ingrosso?

Det här inlägget kan säkert uppfattas som ”slut shaming” om man enbart utläser ”Bianca plus avklädd bild är lika med dålig, dåligt, aja baja”  men det är inte min avsikt.
Däremot är det så många unga tjejer som varje år råkar illa ut på nätet att vi måste fortsätta prata om sådant här.
Känner du som förälder att du inte har någon koll?
Skaffa dig koll!
Farorna har i mångt och mycket flyttats från de mörka buskage i parken som min generation var rädd för, till det internet som barn och unga vistas på varje dag och även där kan de utsättas för saker som jag vet att varje förälder vill skydda sina barn ifrån.

Det kan hända vem som helst och skulden är alltid förövarens, men ju mer kunskap man har om riskerna, desto snabbare kan man slå larm och genom det – skydda det finaste vi har.

Jag har skrivit om och försökt korta ner det här inlägget flera gånger men mer komprimerat än så här blir det inte.
Det jag önskar med det här inlägget är att influencers som Bianca inser hur viktigt det är att komplettera bilder som den här ovan med en liten rad om att ”don’t try this at home, kids” och att ni föräldrar sedan tar över och förklarar varför för era barn.

Vill du bli mer insatt eller undrar du kanske om det verkligen kan vara så illa som jag skriver i det här inlägget? 
Här hittar du information om internetförövare och hur man kan skydda sina barn:

 

225 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser jag en person lägga upp en sån här bild på sig själv så antar jag automatiskt att den personen är efterbliven.

   En vuxen person dvs.

   Hahaha ja så sant! Och inte heller tycker jag det är rimligt att göra skillnad på bilderna. Bara för att den ena dumbommen har äldre läsare (generellt inte ALLA) så garanterar det inte att yngre läser o råkar illa ut – såsom biancas läsare förmodad riskera råka illa ut. Så VARFÖR gör du skillnad på bilderna Camilla? Så tröttsamt med detta eviga smörande för vissa bloggare.

    +1

   Och göra det att få tbx ex??
   Men sex är ju ända B går på🤪🤪🤪
   Oavsett hon lansar smink eller not, stackars tjej

    Bianca är så jävla destruktivt trasig mentalt att det är skrämmande och trasig verkar även killen vara som tar tillbaka henne gång på gång för att sedan knäcka henne när han återigen dumpar henne.

    Mja, bygger man en relation på att sitta sådär i sin garderob så förstår jag att det inte funkar.
    Tror Bianca skulle må bättre av att släppa den där relationen och gå vidare, typ för 2 år sedan.
    Min personliga åsikt när jag såg bilden utan att veta att det fanns ett syfte med den, var, jösse så desperat det känns med dessa bilder. Ingen sitter sådär normalt och jag saknar den tiden du köpte modemagasin och faktiska fotomodeller gjorde riktig reklam. Inte var och varannan brutta som fått en bra kamera i sin mobil. LESS är väl ordet som jag söker.
    Jag är LESS. Tant är LESS.

   Är man efterbliven för man lägger upp en sexig spegelbild? Jisses, så dömande och riktigt pinsamt att använda ”efterbliven” som ett skällsord. Nivån i kommentarsfältet på denna blogg är ett skämt..

    Var det ett skällsord? Kände mer en beskrivning av det mentala tillståndet hos någon som lägger upp en sådan bild.

    Antar att du lagt upp en sån bild själv eftersom du blev så kränkt. Tyvärr men du är efterbliven.

   Så fort jag ser Sandra med läskiga tänderna tänker jag bara på 3kants-historien… Hon verkar ha stannat av mentalt vid 15 år, blir det inte lite krystat att anspela på popsnöre-lola som busar med digicamen i två decennier? Jag är jämngammal med Sandra, finns inte en chans i världen att jag skulle lägga ut en underdånig underklädesbild på nätet. Vad f*n tänker människan med egentligen? Kollegor, arbetsgivare, kunder, etc? Skämskudde. Biancas bild diggar jag däremot rent estetiskt, riktigt fina spiror och bra vinklar. Fattar inte hur ni lyckas läsa in ”sexighet”, jag ser bara en dussin-gram bild där nån kan sina vinklar och rätt filter. Alla rätt i insta 101. Hoppas hon en dag växer ifrån sitt P-beroende, it aint going places.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Haha hur kan du gå från att dom har tagit dessa bilder till att prata om övergrepp? 🤔 En jäkla skillnad skulle jag säga 😂

   Du har inte orkat läsa hela inlägget va?

   Bra skrivet Camilla! Otroligt viktig sak att uppmärksamma.

    Jättebra Camilla! Viktigt inlägg.

    15,15 Jag håller med dig. Det här är ett jätteviktigt inlägg av Camilla och det är så tydligt att vissa inte förstår innebörden av vad Camilla menar. Eller så har vissa läst två rader.

     Vart finns det här inlägget från Bianca? Hittar det ingenstans. Eller är det borttaget?

      Du kommenterar inlägget. 😉

       Det står från Bianca, inte om. Antar att hen undrar vart/när Bianca publicerade bilden.

        Undrar jag också.

       Det var jag som skrev, jag undrar alltså VART Bianca publicerat bilden på sig själv. Jag hittar den inte på Instagram, Facebook, någon blogg mm. Vart finns den publicerad av henne?

     Var skriver Roger om något inlägg från Bianca? 🤨

   Förstår att du ställer frågan för att du faktiskt inte förstår. Är det för att du inte läst hela inlägget? Läs det igen.
   Annars, be någon vuxen förklara inlägget för dej.

   Evelina, du verkar vara en typisk läsare som inte ska exponeras för bilder likt Biancas eftersom du inte förstår problematiken.

   Försök ta dig igenom texten, den är lång, tufft, jag vet. Men livet är ännu längre och orkar man inte läsa en text så får man det rätt tufft under resans gång också.

    Jag har läst hela texten och jag tycker inte att resonemanget håller, ändå. Jag tycker det är toppen att man uppmärksammar att unga tjejer övertalas att visa upp sig och skicka bilder till män och jag är väl medveten om den problematiken men jag tror inte att bilder som Biancas har någon stor roll i det hela. Det är CamCams teori, som jag helt enkelt inte delar.

    Jag tror det hade varit bättre att uppmärksamma risken utan att ens lyfta dessa halvnakna kändisar, man missar målet och fokus hamnar inte på vad som är viktigt när det kommer att förebygga.

    Att man läst hela inlägget och tragglat sig igenom tolv upprepningar av att ”det här inte är inte slut shaming” betyder inte att man kommer hålla med.

  Locka tillbaka sitt ex – med en bild på sociala medier så alla kan se. Samtiden som man brukar säga.
  Dessa kändisbarn verkar ju aldrig må bra dock, kan förstå det när de redan blivit så ”avklädda” av sina föräldrar..

   Ibland tänker man inte helt logiskt när man är hjätekrossad. 😢

    Fast om exet enbart kommer tillbaka för man är sexig har man det nog bättre utan honom.

     Fast har du aldrig varit så kär så du tappar logiken? Tycker nästan synd om dig om du aldrig upplevt det.

      Mer sorgligt om självkänslan rasar pga att man är så tokkär i någon.

       Men det är ju tyvärr rätt vanligt att man mår psykiskt dåligt efter att ha blivit lämnad. Jag har ganska bra självkänsla och mår bra men blev ändå helt förkrossad när mitt ex lämnade mig 💔 Hade kunnat göra vad som helst där och då för att han skulle ta tillbaka. Idag när jag är över honom däremot skulle jag inte göra det.

       Och sen har väl aldrig Bianca påstått att hon mår helt bra i sig själv. Hon har ju lidit av ätstörningar osv.
       Sorgligt men ingenting att håna någon för. Allas psyke reagerar olika efter breakup osv.

        Det handlar inte om att håna utan ifrågasätta hur hon påverkar yngre följare.

        Var har jag hånat henne? Tycker bara det är sorgligt att man förlorar vettet och är så desperat för att man är hjärtekrossad. Det är sorgligt.

      Anonym 15:57
      Min självrespekt försvinner inte för att jag är kär. Tror snarare det handlar om brist på självkänsla och skev bild av vad kärlek och en sund relation faktiskt är. Är för övrigt lyckligt gift och har haft två riktiga stormförälskelser. Väldigt tacksam för det.

       Kanon! Men det är tyvärr väldigt vanligt med dålig självrespekt hos kvinnor och det visar sig just i relationer. Skamma inte men problematisera kan man ju göra. Sen tycker jag inte det här med ”yngre följare” håller riktigt, det är samma sak oberoende av målgrupp.

       Aldrig haft en tonårskärlek som nästan varit som en besatthet? Fast klart du inte har, på bloggbevakning var alla mogna och vuxna redan som 15åringar. 🙂

        Men bianca är ju inte 15

        Jag flyttade hemifrån som 15 åring haha. Även om man är stormförälskad och gör ogenomtänkta saker betyder inte det att man tappar respekten för sug själv.

         Exakt! Vad är det folk inte förstår! Man behöver inte förlora förståndet och va så desperat för att vara hjärtekrossad

          Nej klart man inte ”måste” men det är inte ovanligt att folk gör det. Vad är det som är så svårt att förstå?

      Ja för det låter ju jättesunt

    Jag tror att det här inlägget egentligen fokuserar på brott, som grooming till exempel. Och då är det som en del i att förebygga det, viktigt att ge barnen så mycket styrka att de inte begår övergrepp mot sig själva för att få bekräftelse av någon. Det är aldrig värt den bekräftelsen. Jag skulle alltså säga till alla som tror att de måste locka tillbaka någon som dessutom dragit flera gånger, att gå vidare även om det är svårt, och leta efter någon som faktiskt ger bekräftelse på det sätt man själv önskar.

    Berätta gärna när du sett att hon tänkt logiskt? Detta har ingenting med ”hjärtekross” att göra.

    Och det är hon stupiett😎😎
    B borde skaffa en riktig Karl, inte en sån tramsafrångtb

   kh, bra kommentar.

  Den snart före detta bloggaren Bellsan gjorde ju samma sak.

   Nej, Bella tänkte starta ett underklädesmärke. Därför visade hon med en bild vad underkläder är för alla som inte vet.
   Sen visade hon på en annan bild hur hon tvekade mellan två överdelar när hon stod och klädde på sig.
   Det är skillnad.

    😂😂😂
    Vet inte om du avsiktligen var humoristisk men roligt var det i allafall.

   Bilden på Bianca ser dessutom ut som att den är tagen i Bellas garderob! Typ…🙃

    Är hos Biancas pappa tror jag.

     The fuck…? Nånting känns liksom ännu mer fel vid tanken på hon klätt av sig och tagit en sån bild hemma hos sin pappa. I hans garderob. Oavsett anledning.

      Jaa-ah, verkligen. Yikes

  Tror verkligen inte att majoriteten av Sandra beijers följare är vuxna kvinnor

   Tror jag, jag är 21 och ingen av mina vänner vet vem hon är, däremot min mammas väninnor och min faster har koll på henne. Dom är runt 40-50 år.

    Jag är 34 och följer Sandra och mina vänner likaså mellan 35-45! Så håller med dig! 🙂

    Är 48 och har inte den blekaste om vem hon är

     Jag är 42 och har ingen aning vem hon är.

     Nnnnnnn

   Jo, det är de nog. Majoriteten av de i 925-gruppen är ju 25-35 år gamla.

   Det tror jag definitivt, tycker man märker det påminstagram, i kommentarsfältet och när hon får frågor.

   Eller det beror väl på din definition av vuxen kvinna med majoriteten är definitivt 18 +.

  Håller med om att man som förebild för många unga behöver tänka på vad och hur man lägger upp saker. Men blir det inte lite märkligt att jämföra det med Beijers bild? Underkläder, som verkligen är sexiga, poserandes i en säng vs bikini på golvet?

  Massor av bilder läggs nog upp dagligen för att en specifik person ska se den, kanske även med en hintande eller pikande text till. Sen är det absolut ett problem om det är så att unga tror att bilden behöver vara avklädd för att man ska kunna fånga ett intresse hos den personen. Tror snarare att själva fenomenet att lägga upp bilder för att locka på någon (eller göra något!) behöver pratas om med unga. T.ex var det väl bra av Ingrosso att erkänna att hon var så sårad och skadad att det var så hon tänkte – och ingenting hon rekommenderar?

  För mig spelar det ingen roll om bilden ser ut som den till höger eller den till vänster. Båda skriker: Se på mig och hur sexig jag är! Om man poserar för att ta en sådan bild med sin självutlösande kamera är man ju seriöst tappad.

   Jag tycker också att det bara känns som ett sätt för dem att fiska bekräftelse samt någon form av komplimanger. Jag vet att detta är SÅ fel av mig (och förmodligen inte ett sant påstående heller) men jag erkänner det ändå; tyvärr tänker jag alltid att tjejer och killar som vill visa upp sig sexiga och avklädda såhär, är lite mindre intelligenta. För mig blir det en motsatt effekt och får mig att känna mer avsmak än mersmak. För mig osar det liksom egoism och självupptagenhet om sådana typer av bilder på människor. Sedan finns det väl säkert undantag.. men nej.. this type of ”sexiness” just doesn’t do it for me 🤷🏽‍♂️

    Jag håller med faktiskt, men största fördomen jag har om det, är att det handlar om Dålig självkänsla, som ska motverkas med självhävdelse och bekräftelse från andra, och det är det osexigaste som finns i mina ögon.

     Men är det verkligen dålig självkänsla? Det tror inte jag att det nödvändigtvis behöver vara, utan mer, som jag skrev, ett bekräftelsebehov som mer grundar i egoism och självupptagenhet snarare än dålig självkänsla. Jag upplever att människan blir mer och mer narcissistisk, men jag kan ha fel.

      Lider man av bekräftelsebehov har man dålig självkänsla. För hade man haft bra självkänsla hade man inte haft bekräftelsebehov

     Anonym 15:54 tråkigt att du ser dig själv som osexig. Du kanske ska börja hävda dig och lägga upp sexiga bilder på dig själv?

      Hon kanske sexar sig massor bara inte till allmän beskådan?

   Håller med, en kombination av bekräftelsebehov och exhibitionism. Fast de två orden beskriver 99% av alla influencers, det är precis därför de håller på med det här. ”Kolla på mig!!!”
   Sandras underkläder är helt genomskinliga, klickar man på bilden ser man allt. Antar att hon är okej med att visa sig så eftersom hon själv valt att publicera bilden. Men det är som Camilla skriver ett jättestort problem att ffa tjejer skickar sexiga avklädda bilder till sin pojkvän eller crush, som sprider dem vidare. Bilder som hon trodde att ingen annan någonsin skulle få se. Handen på hjärtat, vem har aldrig skickat en avklädd bild till sin partner/sambo/make eller låtit honom knäppa en bild på dig? Du litar på honom. Sen visar det sig om 2 veckor, 6 månader eller 3 år att han inte var den du trodde och nu är dina nakenbilder spridda över hela världen och du mår så dåligt att du bara vill dö. Det här händer varje dag, det händer tjejer som är 10-11 år gamla! Det händer barn!

   Håller verkligen med dig 15.20

  I rätt kontext tycker jag inte det är fel att visa hud. Tyvärr är det väldigt mycket bilder och poser som anspelar på sex och sexighet som är till för att behaga mannens blick eller bara för att de vet att de får fler likes.

   Jag fattar inte hur Sandras bild kan va sexig. När jag zoomade in (som hon vet att folk gör eftersom hon jobbar med bilder) så är det enda jag tänker på hur äckligt hennes bajs luktar. Alltså förlåt förlåt förlåt men det är något med vissa personers kroppar som får mig att föreställa mig dom bajsandes på toaletten. Liksom jag tycker bilden är aplöjlig = härleder till bajs. Nån psykolog som kan göra en analys på detta?

    Kolla 3 gånger på 2 girls 1 cup i följd så lär du inte vilja tänka på bajs sen.

    Ann Söderlund

  Många kvinnor har lätt för att utnyttja männens svaghet inför kvinnor. Men gör detta spelet kvinnan starkare eller ger henne större rätt att spela svagare?

   Vet inte för fattar inte frågan.
   Kvinnan kan ju både bli stark och ha rätt till att spela svag.
   Var det enkom ett försök till lite poesi så här Dan före Dan Före DÖPPAREDAN

   Men, exempelvis, prostituerade ruinerar inte männen, utan männen ger dem vad de har över. (Oftast är sexköpare män).

   Detsamma gäller män som hänger efter lättklädda kvinnor (exempelvis). De missar inte att gå till jobbet eller så, utan de ger lite av sin fritid. Han inte person X varit lättklädd då hade mannen/männen gått vidare till nästa lättklädda kvinna eller någon helt annan syssla. Därför lurar man sig själv, man får bara smulor från männens bord.

   Sen finns det män som blir besatta, ruinerar sig själva, förlorar jobbet, men sådana stalkers vill ingen ha efter sig – det är en helt annan livsfara!

    Få män skulle förnedra sig offentligt för en kvinna de saknar. De blir lite av tofflor när de väl ingått i en relation men jag tvivlar på att Samir Badran (medel-iq, snygg, känd) skulle klä sig i sexiga underkläder för att locka tillbaka ett ex.
    Kanske för att det inte riktigt biter på oss? Vi reagerar mest när killar skaffat sig en ny…Då jävlar dyker stalkern i varje kvinna fram.

     Skojar du? Män gör ju samma sak fast på andra sätt. Har du aldrig haft en kille som färsökt vinna tillbaka dig?

      Jo, just därför menar jag att de inte postar sexiga bilder, det biter inte på oss. De förvandlas istället till stalkiga, avundsjuka rövhål. Det enda beundransvärda är att de håller sin skit privat. De visar inte hela världen vad de håller på med. Bianca vill att hela världen ska vara medveten om att hon försöker få tillbaka sitt ex.

      Kvinnor förnedrar sig öppet, män förnedrar sig inför kvinnan de saknar.

      Svaret kom inte fram. Menade mer att kvinnor förnedrar sig öppen medans män gör det mer diskret. Män blir läskigare när de blir besatta, det kan jag lova! Kvinnor blir bara mer självdestruktiva.

      Mitt ex skickade en dickpic för att påminna mig om vad jag skulle gå miste om hädanefter. Det fungerade. Men inte på det sätt som han hade tänkt sig.

      Inte genom att lägga sig halvnaken på garderobsgolvet, se nördig ut och ta en bild på det, nej någon sån har inte försökt få mig tillbaka.
      Jag är dessutom riktigt överlycklig för det.

     Nej, men män lockar kvinnor med framgång/pengar, eller en stark maskulin attraktion. Just Samir har väl oftast inte alla kläder på sig (vet ej, jag följer inte honom).

     Men traditionellt ska kvinnor väljas av män, inte vara för starka, behaga, synas inte höras. Tråkigt att en ”förebild” faller i de gamla banorna istället för att locka ett ex med framgång och styrka. Eller locka ett ex med kärlek och att ha en bra relation där man stöttar varandra och kan lita på varandra!

     Nej, men män lockar kvinnor med framgång/pengar, eller en stark maskulin attraktion. Just Samir har väl oftast inte alla kläder på sig (vet ej, jag följer inte honom).

     Men traditionellt ska kvinnor väljas av män, inte vara för starka, behaga, synas inte höras. Tråkigt att en ”förebild” faller i de gamla banorna istället för att locka ett ex med framgång och styrka.

  Bra inlägg förutom slutet. Du behöver inte rikta uppmaningen till just Bianca, det gäller alla influencers. Bianca är ju inte den enda med unga följare.

   Nej men hon är lätt att använda för att folk ska bli intresserade av att läsa. Ett enkelt knep.

    Hon används ju redan som exempel.

  ”ju yngre en människa är ju lättare är den att påverka” – från en dokumentär om geooming. Men principen är den samma även om det inte gäller ett brott, och det förklarar dem i den också.

  Om bianca gjorde detta för att locka till sig sitt ex så ger det en bild till yngre att det är så man ska göra för uppmärksamhet av någon man tycker om eller vill ska se en. Och det är ju inte heller bra.

  Och jag håller med. Ju yngre följare ju större chans att påverka. Och ju större chans att påverka på sitt sätt.

  Tycker helt klart det är mycket problematiskt! Ta bara det här med trenden att använda stringbikini/stringbaddräkt. Väldigt många influencers har lagt ut bilder på dem själva i stringbikinis och nu ser jag huuuur många tonårstjejer som helst som har det på sig. Tycker det är riktigt sorgligt att så unga, minderåriga tjejer ska gå runt i sådana sexualiserade plagg. Och tror till 100 % att många blivit influerade av dessa så kallade influencers.

   Äsch, låt folk använda vad de vill. Folk är för känsliga idag. Var ingen som höjde på ögonen åt tanga trosor och topless på stranden förr.

    Det begränsades till stranden och herrtidningar.
    Idag finns det överallt och vi börjar tröttna! Vi får säga ifrån, det är våra barn och vårt samhälle det handlar om, vi har rätt att förskräckas över utvecklingen.

     Vaddå vi? Prata för dig själv. Jag vill mer än gärna kunna gå topless igen utan att folk går bananas för att man visar en tutte. Varför vill du dölja bröst för?

      Ingen går banans :s
      Finns massa kvinnor som badar topless så ut och fria dina bröst om du så gärna vill göra det, ingen stoppar dig.

      Igen: helt ok att sola och bada topless men när barn ser naket överallt, hela tiden, varje dag då blir det problematiskt.

      Jag såg mormor bada topless och jag lider inte av det idag. Min dotter växer upp med naket på tv, på Internet, på gatan, i butikerna, i reklam, vid busshållplatsen och på film/ i musik. Det är inte fult med naket men varför detta behov att exponera alla för sex och hud hela tiden?

      Jag vill då inte att männen ska få för sig att ”fria pungen” och börja visa den på instagram. De får de hur mycket de vill på sidor som är anpassade för den typen av publik. Samma med brösten, finns ingen anledning att bröst ska vara en rättighet att visa upp på instagram, finns ju massa andra sidor att välja och vraka mellan.

       Varför jämför du bröst med könsorgan för? Bröst är inte ett könsorgan.

        Om du inte anser att bröst är sexuellt laddade i Sverige 2019, då har vi inte mer att säga varandra.

        Tycker du att 13 åringar ska sola topless i Sverige?
        Om ja, då är du sjuk.
        Om nej, varför inte?

        (Skriver Sverige för att det finns ställen i världen där topless är normen, men vi bor tyvärr inte där).

         Bröst är fortfarande inget könsorgan. Och nej, bröst är för mig inte sexuellt laddade.

          Det är väl inget argument vad vi som individer anser. Du är väl ändå medveten om att bröst är extremt sexualiserade i sverige och stora delar av världen?

           Inte direkt. Är mest rumpa som är sexualiserat.

      Varför vill du visa dina bröst?

    Men hade 10-åringar det då?

     10 åringar har inte stringbikinis idag heller.

      Visst var det h&m som sålde string till småbarn under nittiotalet? Tacksamt nog rasade svenskarna och visade att det inte var ok.

      De låg verkligen före sin tid, pervona på hms klädutvecklingsavdelning…

      Och

   Influencers dansar till patriarkets pipa. Problemet är att de unga dansar efter helt förblindade som i trans.
   Jag var på ett vanligt bad här i Stockholm i somras och kunde inte riktigt tro mina ögon. Antingen ser ungdomar yngre ut (trodde det var motsatt) eller så var det som jag förmodade 12-åringar i stringbikinis och minimal topp. Snacka om att det var ett smörgåsbord av kvinnokroppar för män att odiskret kunna tillfredsställa sina lustar.

   Blev extra förfasad när grannens 13-åring kom med sitt kompisgäng och hund. Hon som alltid varit ett barn. Nu stod hon där i minibikini och spelade strandtennis. Vill inte ens veta hur många män (och kvinnor) som fick sig en show på hennes kropps bekostnad. Om 10 år är min dotter lika gammal, hur kan jag skydda henne från världen!!!!?

   Problemet är ju att det inte finns någon konkret lösning. Hur kan vi förhindra detta från att gå ned i åldrarna och sprida sig?

    Mina barn har alltid haft surf-suits. T-shirt och shorts i badklädes-material. Nu är de snart tonåringar, och jag kommer att hålla emot så länge det går!

     Det är inte lätt att vara mamma idag
     Vi vet ju hur både män och kvinnor bara letar efter en bit kalvkött att hugga in i men barnen lyssnar inte. Grupptryck..
     Hur ska man övertala dottern på 13 år att nej, dina kompisar kanske har stringbikinis men du får inte ha det. Slutar säkert med att de drar upp trosan mellan skinkorna gör att passa in.

     Om de bara ville lyssna, tänk så mycket hjärtesorg och utnyttjande jag skulle kunna bespara dem men nej, de ska prompt få begå sina egna misstag.

     Burkini har aldrig känts så tryggt som nu.

      Skulle aldrig tvinga på barn så mycket grejer. Och definitivt inte burkini.

       Jag kan inte tvinga på eller av henne något. De gör vad de vill men vi kan försöka trycka in lite konsekvenstänk.

       Jag ser hellre tjejer under 15 i heltäckande badkläder som typ baddräkt med shorts över än i bikinis 🙁 men jag bestämmer inte.

       Själv ville jag ha bikini redan när jag var 8 år…mamma sa nej, baddräkt!

        Att barn och unga blir utsatta för övergrepp har inget att göra med vad de har på sig.

       Det finns många rädda människor.

       Jag är kommentaren 16.06.

       Om en vuxen (obehaglig typ) tittar på mina barn så tycker jag att det är ett övergrepp. Och barn märker om någon vuxen lägger märke till dem eller stirrar.

       Sen skyddar det inte alla barn mot övergrepp att de klär på sig mycket, men det skyddar mot en del övergrepp i offentliga miljöer, som exempelvis att någon fotar dem, fäller kommentaret, eller stirrar.

  Tack för detta inlägg och att du lyfter frågan.
  När jag tittar på bilderna tänker jag så här. Om Sandra, vet knappt något om henne, ser jag en kvinnokropp i raffiga underkläder som ser ut att vara stolt över sin kropp.
  Hade jag vetat lika lite om Bianca som jag vet om Sandra hade jag tänkt, hon vill visa upp sin svarta bikini i en harmlös pose som får mig att tänka på den lilla havsfrun i Köpenhamn.
  Problemet är att när jag tänker Bianca Ingrosso blir jag påmind om Caias reklam som fälldes för objektifiering av kvinnor. Fällningar som Bianca tillbakavisat med motiveringen att de är starka kvinnor som gör egna val. Kvarstår att bilderna är objektifierande och ungefär lika relevanta som 70-talets blonda bystdrottningar som prydde motorhuven på den tidens bilreklam.
  Varför vill man reducera sig själv och sina medsystrar till objekt? Hur skev är nutiden om det är vad unga kvinnor tror är vad de måste göra för att attrahera en man?

   Tycker dock det är intressant att caia säljer smink och köparna är väl till 99% kvinnor, så hur har det gjorts för att locka män? Att du ens jämför bystiga bilmodeller som använts för att sälja en produkt som vändes för män på den tiden med en modell för en Sminkprodukt är konstigt.

  Mest ett tafatt försök att bryta offerrollsstereotypen med lite annan pyttipanna. 🙂

  Den Svenska vägkrogsklassikern och känslan av att krama den stora välhängda ketchup spenen mellan alla välsuttna magkurrande tradarchaffisar med rattvalkar.

  Tröttnar snabbt på bilden av kvinnan som alltid god och söt och mannen som elak utpressare som slåss ibland.

  ”Förstår ni hur illa det kan gå om Biancas följare tror att det är så här man ska göra för att få en killes uppmärksamhet? Klä av sig?”

  1 Nej det förstår jag inte. Förklara gärna.

  2 Åh det gamla du lockar någon till brott genom ditt beteende. För vad menar du egentligen? Att män inte kan behärska sig om de ser en lättklädd kvinna?

  Precis som att vissa inte kan hejda sig om de ser en läcker bil. Habegäret väcks till liv och vi måste förstå att bara genom att köra runt eller än värre parkera bilen utan uppsikt och något händer så får man räkna med och också skylla sig själv att alla inte kan hålla fingrarna i styr och bilen blir stulen eller vandaliserad.

  Vet redan alla svar om eget ansvar, anpassa sig till verkligheten etc som kommer om 3,2,1…

   Anpassa dig till verkligheten.

   Vill du leva i drömmarnas värld, varsågod och gör det men sprid inte din tramsiga dynga här bland oss som lever i verkligheten.

   Vi ser ett problem och försöker diskutera lösningar och utbyta åsikter för att skaffa oss en bättre bild av det som sker i samhället. Allas åsikter är viktiga, så länge de inte kommer direkt ur fantasin som din gör.

    Okej säg det till någon som blev våldtagen men hade kort kjol. ”Anpassa dig till verkligheten nästa gång och ha på dig jeans!”

   Det lär unga tjejer och killar att deras värde sitter i hur sexiga de är.

    Men vafan. Kristdemokraterna ringde, hela bloggbevakning består av människor utan barn eller utan minne om barndomen.

    Såhär är det, människor från väldigt ung ålder är intresserade av sex.

     Nej, du har fel. Barn som inte exponeras för en överdrivet sexualiserat samtid med bilder osv, har inget överdrivet intresse av sex. Det är i puberteten det intresset kommer, i normala fall. Nu lever vi inte i en ”normal” värld, utan en extrem värld med extremt lättillgängliga bilder o filmer. Det är inte sunt för barn. Barn är man bara en gång, en kort stund. Sedan är man vuxen resten av livet och har all tid i världen att kolla på bilder o filmer om man nu vill det. Ryggradslösa vuxna i en feg samtid gör att barn exponeras för saker de inte bör exponeras för.

      Eh nej. Vi föds med en sexualitet, och nyfikenhet. Inte alls ovanligt att barn leker doktor och kollar varandras kroppar. Inte ett dugg konstigt.

   Det är inte nakenheten som är problemet här utan objektifieringen av kvinnokroppen. Kvinnan är inte en individ med känslor, drömmar och egen vilja utan en sak, en trofé för att behaga och ge status till någon annan.

    Tror du på det själv. De här kvinnorna är fullt medvetna om vad de spelar för spel.

     Det argumentet är samma argument som kvinnor använder i sexindustrin. Det finns kvinnor som klara att spela spelet och vara i full kontroll. Den gruppen tillhör en försvinnande liten minoritet. Stora flertalet blir utnyttjade.

      this escalated quickly. Och alla män är potentiella pedofiler.

    Så eftersom att kvinnokroppen är objektifierad ska den täckas? Bianca ska inte ha bikini just pga att hon råkar vara född med en kropp som är sexualiserad?

  Tycker det är rent av pinsamt.
  En sån bild kan man skicka till pojkvänner eller kk. Man lägger inte upp den på en blogg som en invit till att få ragg eller ligg. ” såhär ser jag ut när jag knullar” Tänk på potentiella arbetsgivare, hur seriöst är det att posta en sån bild?

   Tror inte de ser ut så när de knullar. Så du kan andas.

   Vill de fläka ut sig så finns det ju sidor anpassade för det. Varför måste det ske på instagram?

    Varför får det inte ske på instagram? Hatar när kvinnor ska begränsas.

     Ingen sa något om kvinnor.

     Både män, kvinnor och alla andra kön kan få ta sitt pick och pack och visa sina nakenbilder på andra hemsidor.
     Bikinis, kortkort och andra kläder är självklart ok men alla dessa som bara vill vara sexiga kan ju gott få sexa till det ifred på en annan plattform.

      Är ju upp till den som kollar om man finner det sexigt dock?

       Ibland undrar jag om ni som svarar såhär är dumma eller bara vill provocera.

       Ja, det finns undantag till allt. Regeln är dock, som du säkerligen vet, att de flesta män anser att kvinnokroppen som helhet är sexig. Speciellt bröst, rumpa och kön.
       Kvinnor tycker att rumpor, muskler, 6-pack och ögon är sexiga.

       Sen finns det många som anser att tånaglar är sjukt upphetsande men de är liksom inte i majoritet. Vi anpassar oss efter majoriteten för att allt annat vore ologiskt.

       Om inte tonåringar får ladda upp bilder på sina bröst på instagram då ska inte vuxna heller få göra det på samma plattform allt annat är rent hyckleri.

       Vuxensidor har barn inget med att göra, de tillhör undantaget och där får alla ladda upp precis vad de vill. Därför får de gärna visa precis vad de vill utan att vi dömer dem.

      Ok fast du kanske missade att Bianca har en bikini på sig och inte är naken? Helt galet alltså vilken grej vissa gör av en tjej i bikini.

  Nej jag förstår inte.

  Tycker snarare att Sandra visar på en hälsosam kropp som forfarande är snygg Istället för det super smala, vältränade konstiga idealet många influensers visar upp, sen Biancas bild är inte ens något jag funderar på, hon visar ju mindre hud än vad många influensers gör dagligen (typ angelica blick, maxinne Björk osv).

   Handlar inte om hur mycket hud utan hur du visar upp huden. Att blotta sitt kön på gatan är äckligt men att klä av sig naken inför vuxna konstnärer är helt ok. Handlar om situation.

   Själv anser jag att båda bilderna är vackra men också privata. Bianca är fööör sexig. Den är liksom ”kom och ta mig här och nu”. Sen att hon på riktigt sagt att meningen med bilden var att locka tillbaka en kille gör inte saken bättre. Är det enda sättet hon kan locka tillbaka ett ex, genom att klä av sig inför miljontals främlingar?

   Sandra har jag ingen koll på men om hon hade legat på höfterna, gapat lite med munnen och typ halvblundat då hade hennes bild också uppfattats som sexig. Nu är den mer..romantisk. Det är ingen bild du hittar i valfri herrrtidning utan i Ellos underkläderskatalog.

   Vad är normbrytande med Sandras bild?!

   Sandra Beijer är inte hälsosam. Hon är extremt kroppsfixerad.

   Hälsosam….? Hon är ju pinnsmal.

    Och till synes ganska otränad. Det är inte heller bra för kroppen i det långa loppet.

     Vilken otrevlig kommentar.

     Tror snarare du har en skev syn på hur en vältränad kropp ser ut – magrutor är inte standard för en normalt vältränad kropp.

    Pinnsmal bättre än fetto i alla fall

    Så pinnsmal = automatiskt ohälsosam i dina ögon?

   Känns ju iallafall i mitt huvud skevt att Sandras bild är mer okej pågrund av att Bianca skulle vara smalare.
   Liksom.. Då kvarstår ju ändå problematiken att unga tar efter. Får man vara sexig på internet sålänge man inte är modellsmal? Men om man är det så är det istället en dålig grej? Det känns skevt.

    Alltså Sandra är ju lika smal? Hon sitter ju ner bara, magen ser ju större ut när man gör det till skillnad från när man lutar sig tillbaka som Bianca.

     Ok. Men jag svarade på Sara som inte tycker så..

     🙂

    Klart man får, jag ställer mig mer frågan varför man vill.

     Jämförde dock inte Sandras kropp med biancas, min poäng var att hur är det inte okej för Sandra att lägga upp en bild där hon uppenbarligen känner sig fin (vem är vi att bedöma hur mycket kläder man måste ha på sig) men för tex lady dahmer är det okej att lägga upp ännu mer avklädda bilder. Biancas bild tycker jag inte alls är problematisk, ser inte mycket mer hud än folk i bikini som dom lägger upp bilder på hela tiden.

  Sandra beijers är ju värre.

  Hahaha biancas bild är ju skitsnygg. den där andra bilden är ju betydligt mkt mindre classy??

   Det är lite av den anledningen Biancas känns mer ”fel”. Hon är sexig i polotröja v vilket innebär att hon ser extremt sexig ut i underkläder. Det kan hon säkert inte rå för men hon behöver inte utnyttja det för att locka tillbaka killar och kränga smink. Det blir för mycket anspelande på sex vilket flyttar fokus från hennes som person.

   Kenza, Therese och Bella kommer undan med bilder i underkläder för att de är vackra, inte sexiga. Kenza visade upp i princip hela bröstet men uppfattades ändå inte som sexig utan en bra förebild.
   Bella gick vi banans över för att det inte är likt henne att stå i bh och tramsa.
   Therese Lindgren har gjort en karriär av att visa upp rumpan i thumbnailen men hon spelar inte i samma liga som Bianca rent utseendemässigt så hon kommer undan med det.

   Visst får de göra som de vill men det uppfattad olika beroende på vem som postat och hur denne motiverar posandet.

    om man hårddrar det du säger är kontentan i princip att man har mer rätt att visa sig i bikini på ig ju fulare man är?? ok….

    Vad är det där för logik? Bianca ska inte behöva anpassa sig till vad du tycker är sexigt mer än Kenza eller cissi wallin behöver.

     Snacka om att missa poängen. Bianca bör inte använda sex till att sälja produkter. Vill hon klä sig i bikini så får hon göra det, dock får hon räkna med andra reaktioner än sina kollegor.

     Jag vet inte vilken värld vi lever i men här i Sverige gör vi skillnad på människa och människa. En kvinna som lider av fetma är ”power” och ”förebild” om hon klär av sig då hennes kropp är, ur rådande norm, mindre attraktiv.

     En skitsnyggt kvinna i kort kjol och djup urringning en ”osäker hor@”.

     Hemskt, jag vet men vi är människor. Vi gör skillnad.

      Fast nu knöt du ju dina subjektiva åsikter till hela grejen. Trots att jag förstår vad du menar faller det ändå rätt platt då du försöker säga att ju sexigare man är desto mer ska man täcka sig? Riktigt konstigt hur som helst. Sen är det många som inte skulle hålla med dig om vilka personer du använt och vem spelar i vilken liga osv, så nästa gång kanske du bara ska använda vissa attribut för att beskriva vem som får fläka ut sig vs vem som inte får. Än så länge verkar det som att Bianca = sexig = ska täckas
      Kenza m fl = ej sexiga = får fläka ut sig
      Jag förstår vad du menar med Kenza och håller med om att hon är totalt osexig och att man därför ser henne annorlunda, men förstår liksom inte varför hon då ska ha rätt att visa tutten medan Bianca får skit för att hon visar sig i en väldigt täckande bikini bara för att vissa råkar anse att Bianca är sexigare? Jätte konstigt liksom.

    Det här är det dummare jag läst 16:37

     Dummaste

  Herregud. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Sluta gör en grej av det.

  Hoppas ska bloggare önskar sig integritet i julklapp.

  Varför blir kvinnors bilder där de porträtterar sig själva och sin sexualitet (och makt) till en riskfaktor och mäns diton inte? Är det inte detta vi bör diskutera istället för att förfasa oss och moralisera? Jag förstår reaktionerna här men samtidigt tycker jag Sandras och Biancas bilder är vackra.

   För att mäns värde inte baseras på sexighet i samma utsträckning?

    Exakt

    Nja det är väl snarare för att kvinnor även får ta ansvar för mäns reaktioner?

   Precis 🌸

   Håller med. Exakt den tanken slog mig när jag läste inlägget och alla kommentarer

  Biancas tår?

   Ja det ser ut som att hon har sex stycken tår på ena foten.

    Nej

    Men dom är otroligt långa…

   Inte ens tårnas utseende kan vissa låta bli att kommentera och ni undrar varför folk har ett behov av att visa upp sig perfekta.

  ”Begått övergrepp på sig själv”

  En jäkla skillnad på att tvingas till någonting som i dina exempel om äckliga pedofiler som utnyttjar barn.
  Prata gärna om den problematiken men det är faktiskt ohederligt att lägga den skulden på vad vuxna kvinnor känner är ok att dela med sig av. Denna typ av feminism är väldigt lik den ljugkristna högerretoriken.

  Men Bianca är ju också en ung tjej som är påverkad av ideal och utseendefixering och bekräftelsebehov osv, som så många av oss är. Att hennes unga följare blir påverkade av hennes bilder, ja det är problematiskt men samtidigt är det ju ett val folk gör att följa henne. Hon har väl inte mer ansvar än någon annan att vara en ”bra” förebild.
  Att unga tjejer, eller kvinnor i allmänhet, känner ett behov av att vara sexiga för den manliga blicken är ju ett problem som är betydligt djupare rotat. Det blir lite av en ond cirkel.

   Har man valt att vara en så offentlig person som hon (som livnär sig på det och självmant lägger upp bilder, texter osv, för att bli mer känd) – så har man ett ansvar. Hon är fullvuxen, 25 år, så kan faktiskt inte skylla på ungdom längre. Dessutom har hon mer vana av kändisskapet än de flesta, sedan lång tid tillbaka. Hon kunde gjort som vissa andra kändisbarn, tex sin storebror, och valt bort rampljuset. Men nej hon valde rampljuset. Då får man ta ansvar.

    Varför det för? Varför kan hon inte bete sig som en 25årig tjej för? Någonstans har ju föräldrar också ansvar att se till att småungar inte följer vuxna kvinnor.

    Men lägg av. Hon har inget ansvar över vad 13 åringar lägger upp för bilder på instagram, det har deras föräldrar. Och är inte Bianca halvnaken är 85% av Instagram kvinnliga användare det, så varför lägga allt på Bianca?

    Intressant att det bara är kvinnor som tycker det är jobbigt att se andra kvinnor halvnakna. Jag förstår problematiken, men att be någon i bikini ta ansvar för andras barn är galet.

  Känns mest som ett inlägg för att gå på Bianca.
  Och, varför tror folk att Biancas målgrupp är barn? :S Får inte den uppfattningen överhuvudtaget av hennes youtube eller instagram.

   Läs hennes kommentarer, 90% är skrivna av barn. Små barn, under 15. Hon kanske inte riktar sig mot barn, men hon är väl medveten om att större delen av hennes följare är barn.

    Fast hon är en vuxen kvinna. Ska hon börja bete sig som ett barn bara för att barn följer henne? Gissar att Bianca hellre har 18-30 åringar som målgrupp.

     Handlar inte om att ”bete sig som barn” utan att ta ansvar för den plattform man har. Trivs man inte med det ansvaret och den plattformen kan man ju söka sig till något annat jobb, utanför rampljuset.

      Eller så kan föräldrarna till de små barnen ta ansvar för vad de konsumerar på youtube.

      Trivs man inte med en influencer får man välja nån annan. Varför ska Bianca ändra på sig för att det inte passar någon jävla pretto förälder?

     Hahahaha hon beter sig ju som ett barn. Omognare 25 åring får man ju leta efter.

  Bra och nödvändigt inlägg. Många vuxna är för fega idag, de är så rädda att våga sätta ner foten när något uppenbart går åt del håll. Svårt för en förälder att stå emot all galenskap som pumpas ut på Internet i form av bilder och annat. Bra att någon vågar säga ifrån.

  Biancas bild tycker jag i princip alla jag någonsin har följt på Instagram har lagt upp liknande. Reagerar inte på den.

  Men Sandras reagerar jag på pga underkläderna som för mig skriker ”Sexig hjälplös docka”. Sen vet jag inte varför jag tänker så. Men det gör jag. Skulle tycka en sån bild var pinsam att själv lägga upp.

   Håller med. Bikini no big deal, sexiga underkläder framförallt trosor känns bara fel.

  BIANCA måste väl ändå retuscherat rumpan/höfterna på den bilden?!

  Tycker mest det är synd att Bianca känner att hon måste göra detta i hopp om att få killen tillbaka. Sedan förstår jag inte hur det skulle kunna funka om det inte är så att hennes kropp har förändrats sedan han sist såg henne naken och även om så var fallet så är alltså utseendet det som avgör om han kommer tillbaka?

  En spaning är att vitaminerna som Bianca lagt upp på sin story ligger på samma underlag som Philippe har lagt upp likadana vitaminer på. Även flaskan ligger där

   Du menar huruvida de är med varandra eller ej? Bianca har redan bekräftat sedan länge att hon inte är singel men att hon inte vill prata om det. Pernilla la ut en story där Philippe syntes, för nån vecka sedan. Bianca har också nyligen bekräftat att hon och Philippe är tillsammans igen.

   Det framgår inte i inlägget men bilden är från förra (!) julen när de hade gjort slut och Bianca var i Thailand med sin familj

  Bianca ser så mycket smalare ut på bilderna än vad hon gör i Wahlgrens värld. Sandra är ju smalare än Bianca i verkligheten men hon drar inte in magen och håller på och sitter i en onaturlig ställning, vilket gör att Bianca ser smalare ut på bilden. Tycker Sandras bild är ganska harmlös och är glad över att hon liksom låter sin kropp vara som den är på bilden. Biancas är bara tillgjord och onödigt ”posig”.

   Såna här korkade kommentarer är anledningen till att folk behöver visa upp sig och få bekräftelse. Biancas kropp är galet snygg. Hon är smal med rumpa och höfter, skitsnygg för övrigt.

    Jag sade aldrig att Biancas kropp inte är snygg. Jag sa bara att hon vrider sig och gör sig till på bilden på ett onaturligt sätt som får henne att se slankare ut och ha längre smalare ben än hon har. Sandra gör sig inte till så mycket på bilden vilket gör att hennes bild inte har samma effekt. Hon ser i mina ögon mera avslappnad ut.

  Nej, det är kanske inte slut shaming, men det är fortfarande att lägga skulden där den inte hör hemma. Det kan aldrig vara tjejen som lägger upp/skickar en bild som gör fel, det är ALLTID personen som använder bilden till utpressning, ryktesspridning eller vad det nu kan vara. Det finns absolut anledning att vara försiktig med vad man delar med sig av på internet eftersom det kan hamna i vilket sammanhang som helst eller nå någon (arbetsgivare, familj) man inte hade tänkt sig, men jag tycker inte att man specifikt ska ge förmaningen ”inga lättklädda bilder” specifikt till unga tjejer. Då är man tyvärr med och upprätthåller idén om att ett slamprykte är det värsta som finns.

   Kvinnor, speciellt vuxna kvinnor, är fullt kapabla till att ta ansvar för sina plattformar och vad de sänder ut för budskap och lägger upp för bilder/text. Tycker du att kvinnor ska behandlas som någon sorts viljelösa mähän som inte kan ta ansvar för något? Det tycker inte jag. Jag anser att man bör ta ansvar, speciellt om man når ut till många unga. Allt annat är egoistiskt.

    Men hur är de viljelösa mähän ifall de själva VALT att lägga upp en sån bild? Vad är grejen med att vissa inte förstår att vissa kvinnor älskar sin sexighet och VILL visa upp den?

    Det du gör nu är ju behandlar dessa kvinnor som att de vore viljelösa. Du projicerar dina egna normer och ”moraliska ideal” på andra för att de ska bete sig som du vill och även (med tanke på att de är kvinnor) ta ansvar för att en massa andra kvinnor ska sluta bete sig som de själva. Alltså ta ansvar för människor som de aldrig träffat eller ens vänder sig till (vi pratar om barn). Eftersom att vi är medvetna om att båda tjejer är vuxna och fullt kapabla till eget ansvar kanske du bara ska inse att det här är exakt den bild av sig själva de vill sända ut och helt enkelt acceptera det.

  Ledsamt att läsa. Men jag tror att det är sanning.
  Vissa influensers riktar sig till unga flickor som kanske saknar en vettig förebild.
  Tack o lov är alla mina barn 40+
  Mina barnbarn har mkt kloka föräldrar.

  Det fanns varken mobiltelefoner eller Internet när våra barn växte upp. Vi / barnen träffades och pratade IRL med varandra och div vänner 🙂

  Jättebra inlägg – och så viktigt. Och sedan har jag personligen ingen som helst förståelse för någon ”influencer” sliter av sig kläderna i sociala medier i ett sammanhang som inte är naturligt. (Har någon tagit en bild i bikini på en badstrand – fine.) Jag bryr mig inte vad syftet är, hur man tänkt……yada yada yada – det förefaller bara, som någon skrev, efterblivet.

  Jag gissar att det här märkliga ”yrket” – ”influencer” – som funnits ett tag tack och lov är på utdöende. Och då försöker de här tjejerna klä av sig mer och mer i en hårdnande konkurrens.

  Tragiskt.

  Det dumma med Biancas bild det hon säjer var syftet med den.

  Jag är äldre idag. Skulle aldrig skicka en nakenbild ens till en pojkvän. Har stor integritet och misstror hellre än är naiv.

  Men som ung tonåring så hade jag aldrig erfarat män, relationer eller sex. Aldrig pratat med en kille personligen och hade inget begrepp om rätt och fel på just den fronten.
  Jag trodde att man blev älskad så, att man skulle tävla med andra kvinnor i sexualitet (vilket man tydligen ska?). Detta ledde till att jag blev ofrivilligt blottad för hela min gymnasieskola och arbetsplats där jag praoa.

  Ville dö i flera år. Mitt rykte var i botten.
  Men nu är jag stark igen.
  Men jag blev inspirerad av Internet, kompisar osv.

  Är helt övertygad om att iaf Sandra tänkt igenom den där bilden ett par ggr innan hon lagt upp, hon är ju väldigt medveten om vad för kritik som kan komma. Nästa så jag är lite nyfiken på att höra hennes svar på tal. Hon brukar ofta ha kloka åsikter.

  Tycker dock det är konstigt att så många feminister har problem med kvinnor som lägger upp lättklädda bilder och lägger ansvar på i det här fallet Bianca (varför inte Sandra?) att ta ansvar för en hel generation och vad för bilder de lägger ut.

  Fast alltså vänta nu, när någon galning påstår att man får skylla sig själv om man blir våldtagen när man varit lättklädd eller full blir denne lynchad (med all rätt), men här påstår ni alltså att en kvinna ska täcka sig för att inte bidra till att sprida sexuella normer? Alltså varför ska allt läggas på kvinnor? Att vissa män är sjuka i huvudet ska inte behöva läggas på oss. Är helt galet hur besatta vissa kvinnor är av vad andra kvinnor har på sig.

  Jag förstår verkligen inte kritiken mot biancas bild. Hon till höger är ju om något sexualiserad. Genomskinliga spetsunderkläder i en säng? Alltså skojar ni? Bianca har en bikini med en nederdel som nästan går upp till brösten, vad är felet med det? Hon gör inget översexigt utan sitter på ett golv.. De flesta kvinnor vill känna sig sexiga, det är liksom biologiskt och hur mycket vissa ultra-feminister än vill sudda bort det går det inte. Sen är Bianca inget barn, hon är liksom 25 år gammal. Att massa barnungar följer henne är inte hennes problem, instagram har en 18 års gräns, och om den inte följs är det föräldrarnas fel, inte Biancas. Ska Beyonce börja klä sig i heltäckande kläder för hon råkar ha fans som är 9? Varför lägger ingen samma skuld på Samir eller nån annan manlig influencer? Alltid ska allt läggas på kvinnor, och alltid av andra kvinnor.

   Hon sitter nästan naken framför en spegel och har ett uttryck som är förförande. Det är du som är efterbliven. Vem sitter halvnaken i sin Pappas garderob och fotar spontant I bikini? Nej just det, ingen. Båda bilderna an spelar på sex. Jag tycker det tyder på låg integritet, dålig uppfostran och låg självkänsla att lägga upp sådant för tusentals människor att se

    Hade du inget bättre argument än att kalla ts för efterbliven?

  Jag håller med om att såna här bilder är problematiska då kvinnor inte ska känna att de behöver ta såna bilder för instagram, men jag håller inte alls med om att dessa personer ska ta ansvar för andras val. Speciellt inte minderårigas som har föräldrar som ska ansvara för dem. Då kan vi lika gärna börja lägga ansvaret på alla offentliga personer (kan vi inte börja med män?) för våra barn, porrstjärnor (tror ni inga minderåriga söker sig till porrsidor?) eller internationella artister. Man får liksom välja vad man Och ens barn konsumerar, man kan inte ställa så pass personliga krav på människor man inte känner.

  Det finns väl en primitiv förklaring? Kvinnor i den åldern är väl som mest fertila och vill då visa sin mest attraktiva sida för män. Även om många tjejer inte gör det direkt ”för män” sitter det nog i psyket då det helt enkelt är så vår primitiva hjärna funkar. Visst är det problematiskt, men ”kändisar” har alltid varit mer eller mindre avklädda, dock gjordes det då i olika magasin som de fick lov att pryda. skillnaden nu är att alla kan bli kändisar på instagram, och att de som är kändisar har en annan plattform att nå ut genom och att man därmed har tillgång till dessa non stop.

  Förlåt men vilket skitsnack. Hon till höger är tio ggr värre då hon sitter i en säng i genomskinliga underkläder. Bianca har en bikini men ska shameas då hon råkar ha barn till följare (som hon för övrigt inte bett om). Snacka om att göra en höna av en fjäder. Vad skulle Bianca haft på sig för att det ska vara ok? Burkini? Snälla…

  Och när vi ändå pratar om lättklädda bilder på tjejer på nätet, varför tog du inte ner bilderna på alla lättklädda, fulla, kissande tjejer som antagligen inte ens visste att de blev fotade när du fick kritik för det utan blottade dem för ytterligare några hundra tusen personer?

  Smal tjej i bikini = dålig förebild, borde skämmas, sexualiserad.
  Tjock tjej i underkläder = power!!!!!! Förebild!!!!!

   Menar du på riktigt att du tycker att Sandra är tjock?

    Nej, inte Sandra, herregud hon är smal. Menar att dessa två får skit för de lägger upp såna bilder men när tjocka kvinnor lägger upp såna bilder som body positivoty är det inget problem utan power

  Bara för man är offentlig betyder det inte att man måste vara en förebild. Låt Bianca leva som andra människor

  Snygg redigerad fot/tå hahahah

   Den är så lång.

  Vad hände med biancas tår?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *