Offpist med Monas Universum

Jag spinner vidare på en vidarespinning – Sista måltiden med Monas Universum.
Mona väljer lutfisk.
Jag skulle nog säga att lutfisk tillsammans med surströmming kommer absolut sist på min lista, direkt bakom pölsa, blodpudding och aladåb.

Mitt val – Kebabpizza med svag sås från Pizzeria Amigo i Nybro.
ALLA DAGAR I VECKAN!
Inte generell kebabpizza utan specifikt den här!
(Nyåret kommer firas i Nybro och jag har redan kontrollerat att de har öppet på Nyårsdagen för annars hade jag behövt förköpt en pizza, trots att jag inte kommer vara bakis)

Ditt val? Lutfisk?
😉

209 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hemlagad hummersoppa gjord på egen hummerfond och med stora bitar hummer i. Vitt surdegsbröd med extrasaltat bregott, en lagrad cheddar i supertunna skivor på det. Sedan kan jag dö mätt och belåten ?

   åh det låter supergott. själv kommer jag inte på något

   Recept tack?

   Gratinerade havskräftor eller löjromstoast ?. Är i vardagen besatt av avocado och halloumi ?

   Jag: ”Älskling, jo vi pratade ju förslag på nyårsmiddag inför imorgon. Vad sägs om en hummerrätt som en person uppgav som sin sista måltid på ett forum? Låter så gott”
   Maken: ”Ehhh så du menar att vi ska äta något som någon annan har som dödsstraffmat?” ??
   Jag: ”Precis så” ??
   #soffsnack

    Zzzz

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  jo nu kom jag på något. mammas kyckling och curry

  Alltså något som är svårslaget för mig är ju det klassiska, ryggbiff/oxfilé med någon form av potatis och rödvinssås. Men på en stark andraplats kommer rimmad fläskbog med potatismos ?

  Rotmos av egenodlade från frö kommna mor-och farrötter, gödslad med egen hemmagjord gödsel o sydväst läge öst om månen. Samt dito potatis. Till detta skådespel älgkok toppad med gammaldags kruspersilja hackad med en Morakniv från 1837 på hösten.

   Är det bara jag som odlar egna ? Någon sorts buffé med allt skulle dock bli min sista måltid. Eller piggvar ?

    Varför skulle det bara vara du som odlar egna?

   Alltsåååå, fick världens cravings för rotmos nu!

  Kladdkagan med smet på som de har på OKQ8
  Lätt!!!!

   Du menar brownie med chokladglssyr?

    brownie är ju dock det engelska ordet för svenskans chokladkaka…

     Nej…. chokladkaka och brownie ej samma sak. Kladdkaka och brownie definitivt inte samma sak.

     #viktigt

      Okej, chokladruta heter dem. Det är exakt precis samma recept och samma tillbehör!

       Men TS önskade kladdkaka

     Mud cake?

    X-akt.
    Den är helt otroligt god!!

   Tror det finns en liknande/samma på Circle K. Finns där iaf både som bit och längd så man får skära själv.
   När jag jobbade så jag slutade vid 00.30 på fredagar brukade jag svänga förbi Circle K och köpa en längd och en liter mjölk. Åt som en smörgås och sköljde ner med mjölken.

  Jag spinner vidare på skaldjurslinjen och säger till förrätt: Fylld avokado med räkröra på räkor, kräftstjärtar och äpple.
  Till huvudrätt: fisk och skaldjurssoppa med saffran och aioli. Smörstekt toast och ett glas Domaine de Bournaire 2016 till.
  Till efterrätt: Banan- och chokladkaka med mjölkchokladganache, bananglass, saltkolamousse och karamelliserade popcorn.

   Bättre än s e x

   Om jag får hoppa över efterrätt så låter det perfekt!

    Det är ju efterrätten som gör den perfekt 😉

    Smörgåstårta med räkor och lax hade varit mitt val ?

   PS kokar just nu vitvinssås som ska vara till kvällens middag ?

   Orkar inte att jag hatar bröd och gått länge och funderat på ett alternativ till bröd i tex toast skagen, så bara serverar du mig detta. Avokado. En sån självklarhet att jag inte ens tänkt på det. Tusen tack ???

    Eller hur!? Genialiskt!

    Vem är du som hatar bröd?? Är det smaken? Konsistensen? Kan verkligen leva på bröd så förstår inte ??

    socca

   Recept på efterrätt ??

  Just nu håller jag på att prova mig igenom olika proteinpulver och några har varit förvånansvärt mumma. (julklappar) så jag har nog gott om tid att verkligen tröttna. Men än så länge är det bara gott. Banan smakar dock lite skumt.

   Så din sista måltid skulle vara proteinpulver? Fast inte banansmaken.

    Eller så var det där bara reklam för proteinpulver…

    Tack för dagens bästa kommentar??

   Du kan sluta med ditt projekt. Jag har testat otaliga proteinpulver genom åren och sanningen är att de allra flesta är goda. I en vecka. Max! Därefter blir det äckligare och äckligare med alla söta , sliskiga och konstgjorda smaker tills man spyr av blotta tanken på någon jävla päron/vanilj eller äppelpaj. Man testar 100 smaker och sen kommer man fram till att choklad är den enda man kan få i sig under dagligt användande under lång tid. Allt annat är sämst.

    Som smoothieperson skulle jag vilja hävda att vanilj är bäst, för det funkar med så många andra smaker. Vaniljpulver, någon vätska och en näve frukt eller bär, så har man en riktigt najs dricka. Favoriten är hallon, men blåbär, jordgubbar, mango etc funkar också bra 🙂
    Inte lika smidigt som bara en shake dock, för att man behöver en mixer, men man tröttnar inte så fort.

     FÖR DIG Är det bäst ja. Inte för andra.

      Ja, hävda. Vi alla andra förstår nog att vi pratar utifrån oss själva och vet att smaken är som baken!

    Jag vill köpa proteinpulver till min son UTAN en massa tillsatser och skit. Förslag på bästa pulvret då?

  Oxfilé tornedos med antingen en krääämig potatisgratäng eller hemgjord klyftpotatis toppad med västerbottenost och flingsalt. Och så rödvinssås/sky och bea. Then i die happy ?

   Jag är vegetarian sen något år tillbaka men om det var min sista måltid skulle jag vilja ha en riktigt bra pasta carbonara. Min all time favoriträtt som inte på något vis går att göra en bra vegetarisk variant av. Sorry grisen, hönan och kossan men jag tar er med i mitt fall.

    Testa med rökt ost i såsen, det blir ju mer ostigt än carbonara såklart men också rökigt och salt som bacon

    Testa också Try Me Hickory Liquid Smoke.

    Äh, köp ”soycon” från hälsans kök. Mkt bra supplement till bacon i carbonara. Vi kör jämt d!

     Har lurat mååånga köttissar med min carbonara så nog går det! Man lär sig under åren hur man ska få till olika maträtter.

      Kul! Jag brukar lura vegetarianer att min mat är vegetarisk. Den ”vegetariska” carbonaran brukar vara en stor hit!

       Ha ???

       ???

       Förstår inte vad det är som är så kul med att göra narr av icke köttätare

        Anonym 01:25 Är det okej att lura köttätare att en carbonara inte är vegetarisk?

       Ett skämt från din sida, men du är fortfarande en dum jävla idiot.

        Det är vegetarianer också när de luras. Man lurar inte någon när det gäller mat, personen kan ju ha allergier?

        Du själv verkar ju fantastiskt trevlig!

      Vad har fu för ost och ”kött” i den?

       Inget alls. Det var ett skämt.

     Fy fan vad vidrigt!

    Halloumicarbonara!

  Vilken trevlig kommentar. Skulle du våga säga den högt när hon stod i rummet eller är det bara när du sitter anonym framför en skäm som du är sådär dryg?

  Skaldjursplatå med chablis till!

   Ett kallt glas?

    Jag brukar inte dricka varmt vitt vin om jag får välja.

     Du har inte hängt här inne speciellt mycket va?

   Ljuvligt.

    Tänk att det finns andra än Bella som gillar Chablis ?

     Tänk att det är en av de vanligaste druvorna i världen din flane.

      Chablis är ingen druva :)) men chardonnay som chablis är gjort av är däremot en av världens vanligaste druvor

      Chablis viner görs på Chardonnay som är nämnt redan. Chablis är ett distrikt i Frankrike. De gör chardonnay-viner som skiljer sig markant från annan chardonnay som ofta är ekfatslagrad och rätt smörig.

  Vegetarisk kofta med pilaffris från min lokala Taj Mahal-restaurang (i Övik), to die for! ?

   Älskar Taj Mahal I Ö-vik. Håller med om riset men skulle ta deras chickenbuttermasala till ?

  Raggmunk!! Med fläsk/bacon och lingonsylt.

  Farmors potatismos, sen är jag nöjd.

   Skulle också ta potatismos, kanske med löksås till.

   Jag tar också din farmors potatismos <3

  Vietnamesiska vårrullar med sojadipp, <3

  Köttbullar (saftiga, med parmesan och dijon i smeten) Riktigt fluffigt potatismos med massa smör, o gräddsås!

  Oxfilépizza med en halv liter bearnaisesås, fyra stöl, en halv flaska bourbon.

  Skaldjursplatå och Champange!
  Eller
  Hängmörad oxfilé, krämig potatisgratäng, vitlökssmör, fräsch sallad och dyrt gott rödvin!
  Efterrätt: fransk äppeltarte med vaniljsås

   Vill du ha baugette till Champangen?

    Nej. Pain riche.

  Hemgjord gnocchi i någon ostsås med massor med parmesan på toppen.

  Eller en portabello risotto med massor med parmesan och svartpeppar på toppen.

  Det är nog helt enkelt parmesanen jag vill ha innan jag dör. Återföds troligtvis i Italien efteråt??

   Jag skulle säga plus en på den, förutom att jag aldrig lyckats med hemgjord gnocchi. Hur gör man egentligen? Jag är ändå ganska bra på matlagning, men just den rätten skulle bli mitt avgrundsdjupa fall i mästerkocken.

    Gnocchi är ju superlätt att göra, det går på riktigt inte att misslyckad med. Mitt favvorecept är att göra en sats gnocchi och sen steka den i mängder av smör, spenat och vitlök. Upp på tallrik, riva över mängder med parmesan och så strössla över lite rostade pinjenötter.

  Lösgodis i mängder

  Mina köttbullar med mitt potatismos 🙂

  Men, om jag bara fick äta EN enda sak till då skulle det bli 1 kg magert knaperstekt stekfläsk med hårfri knaprig tunn svål.

   Susanna, det låter fantastiskt! Jag hade även haft en halvliter av mormors löksås som dippa till fläsket.

  Bakpotatis med vegoskagen, k*ttfärsås med spaghettini och ketchup, och kladdkakesmet.

   Och så en Easy Rider på det.

  Mcfeast & Co. med massa cheddardipp, typ tio stycken. Sofistikerad som jag är?

   Och chili cheese tops

    En gräddig oxfilé pasta DRÄNKT i parmesan ost
    Och kall kladdkaka med ett stort kallt Coca Cola glas. Jag är en simpel kvinna ilile

  Nån riktigt god krämig pasta, typ tryffelpasta eller carbonara!

  Smörgåsbord. Man bara äter och äter och slutar aldrig= evigt liv!

   Satt och tänkte på allt jag ville äta. Omöjligt att välja en ju! Men så ser jag din kommentar med smörgåsbord. Mmmh yes väljer fan ett fett jävla smòrgåsbord som sista måltid också. Mat forever <33

  Skulle beställa ngt jefligt snyggt från Ellos.

   Som sista måltid?

   Shitloads med bajsspray.

  Jävlar vad hungrig jag blev!!

  Sushi!

  Köttbullar på älg??? eller varför inte bara en älgstek. Herregud så gott???

   Med gräddsås!

    Man behöver ingen sås! Går att skiva upp en stek och äta som godis?

  Jag tänker att det är lite som i filmen Tillsammans. Hellre havregrynsgröt tillsammans än oxfilé ensam. Som en sista måltid kan jag tänka mig typ vad som helst, så länge det är i goda vänners lag. Hålla min mans hand en sista gång slår nog det mest, tänker jag.
  Men så är jag en emotionell skit också.

   Jag tycker inte om folk. Jag vägrar käka havregrynsgröt som sista måltid!

    Inte jag heller. Älskar att äta ensam

     Finns inget bättre än att äta ensam. Då kan man fullt ut koncentrera sig på smakerna utan att bli störd av en massa tjöt.

      Men så tragiskt det där lät. ?

       Nej! Lät underbart!

  Fläsk med löksås rårörda lingon.

  Tacos!

  Mammas grönsakssoppa utan att tveka.

  Pizza i Neapel!

  Crispy Chicken från Max utan bröd med sallad, deras pommes och varma ostdipp. Sen hade jag velat ha asmycket cola, riktig cola med socker i och antagligen, om den vore perfekt, en påse med Estrella Grillchips. Men nästan all mat som finns är gott så svårt att bara säga en rätt ?

  Bibimbap skulle det bli för min del, så himla gott!?

  En tallrik med soltorkade tomater, fetaost, le gruyère, parmesan, inlagd kronärtskocka, kapris och lite salami.

  Löjrom med rensteksröra (alltså rökt renstek i små bitar), räkor, pepparrot och avokado. Både till för-, varm-, och efterrätt! ?

   Varmrätt skulle bli typ oxfile, gräddsås och ugnsrostade rotsaker. Till efterrätt fransk chokladtårta.?

    Men JA! När gifter vi oss? ? /Your anonym

  Camilla Camilla. Varför stänger du aldrig kommentarsfältet under inlägg om Bella? Där skrivs saker som är RIKTIGT vidriga. Vad jag hann se går det inte att jämföra med det om Cissi.

  Svara gärna.

   Ah, du är här igen. Så. Roligt.

    Det är flera som kommenterar för att försvara hur Camilla agerar kring Isabella, sluta ha någon dille på att det är EN person

     Skrev konstigt men menade att kommentera hur Camilla agerar kring Isabella (hennes agg) en annan person som skriver detta än hon som du kommenterade till

      Shit vad du svamlar. Låt tråden handla om mat, är du snäll. Om det skaver, så kan du mejla Camilla.

       Det var jag som skrev första kommentaren. Men något svar fick jag som väntat inte från Camilla. Om det inte är hon som svarat så moget här och som vanligt försökt få det till att all kritik kommer från endast en person? Det stämmer ju dock inte, vilket de flesta nog noterat vid det här laget.

       Cissi går verkligen hårt på Camilla. Enligt Cissis instastories är Camilla en extremt falsk skvallerbloggare som kallar sig och leker journalist. En klar antifeminist som ljuger om kvinnor för att få klick på sin skvallerblogg. Ett uns sanning kan möjligtvis finnas, men det mesta är enligt Cissi bara påhitt.

       Cissi säger att Camilla enbart låtsades vilja vara hennes stöd på publicistklubben men egentligen bara var där för att få content till sin blogg. Cissi berättar att Camilla var väldigt noga med att få credd från Cissi för detta på Cissis instagram. Att allt Camilla bryr sig om är klick på sin blogg och att tjäna pengar.

        Det är fullt möjligt att samma sak kommer ske under inlägg om Isabella i framtiden.
        Resten kommer jag inte ens bemöta…

         Det borde ha skett för år sedan. Varför har det inte det? Har Cissi rätt menar du?

          ”Resten” är en kort sammanfattning av vad Cissi säger om dig på sin instastory. Inte vad jag tycker. Cissi påstår att du skriver osanningar om kvinnOR bara för att du skrivit ett inlägg om henne som hon inte gillat.

          Precis som när du för några år sedan skrev ärligt om Cissi. Då hängde hon också ut dig som en antifeminist och mobbare. Den kritiken har dock varit frånvarande under de år du enbart fjäskat för henne. Tills för några månader sedan.

          Hållhakar är tydliga, men Cissis plötsligt låtsade omsorg om kvinnor du enligt henne ljuger om, likaså. Cissi vill bara plocka poäng på din bekostnad.

          Nej, det är inte på hennes inrådan jag tagit bort kommentarsmöjligheten under inlägget.

         Camilla, varför vill du aldrig bemöta kritik du får? Du kommer med ursäkter hela tiden men dömer alla andra lätt. Stå ditt kast istället för att försöka skylla ifrån dig hela tiden. Du kan inte må bra med så mycket agg mot Isabella.

          Hon bemöter det för mycket och jag förstår inte varför hon svarar er. Hon borde bara ignorera er.

        Shit vad du/Cissi Wallin ångar på. Till. Vilken. Nytta.

        Börjar väl bli jobbigt nu när hon är dömd och mediavinden vänt.

       Är det viktigare att prata mat än att ifrågasätta hur elaka kommentarer om en människa inte tas bort eller att kommentarsfält stängs när det gäller tex IL?

  Rökt röding
  Rökt röding
  Rökt röding

  Varmrökt lax, romsås, färskpotatis och sallad. Till efterrätt jordgubbar med grädde.
  Sommar! ?

   Crustader med avo och ishavsröra med lite rödlök kungslaxrom och en liten dillkvist. Så underskattat gott. Älskar crustader

  Jag vet något jag aldrig skulle äta. Nämligen sniglar. Hur kan man. ?

   Sjukt gott…med extra mkt vitlök.

    Kittlar dödsskönt i kistan!

  Om det vore min sista måltid hade jag inte kunnat äta, blir jag stressad äter jag inte. Men om jag måste så skulle det vara Skånsk äggakaka med stekt fläsk och lingon?

  HahahahHa fyfan hade glömt aladåb, sinnessjukt äckligt. Kommer 1a på min nejlista ??
  Skulle obv välja chips med löjromsdipp och skumpa som sista måltid ?

  Inte det godaste som finns kanske men jag hade nog ändå velat ha en bit prinsesstårta och en kopp kaffe.

  Älskar sött dock

  Men hade nog blivit något som:
  Riktigt bra avokadosushi med massor av soya och wasabi <3
  Riktig krämig korvstroganoff
  Café latte med en riktigt god bakelse o tårtbit
  Hade dock också velat ha något mer avancerat : p

  Världens godaste chili, med picklad rödlök, guacamole, jävligt mycket koriander, gräddfil, tacochips, tomat och sju, åtta Corona till det. Tack och godnatt.

   Gott!!!

  Så många screenshots på kommentarer med spännande recept/förslag!

   Eller hur‽ Fingrarna går varma!

  Calamares med citron och tzatsiki, en iskall öl på en strandrestaurang i Grekiska övärlden!
  ?

   Eller grillade lammkotletter på samma restaurang!

  Rårakor och kalixrom, hackad rödlök och lite chreamfresh. Tror det sista blev felstavat!

   Creme Fraishe ?

    Creme fraiche ?

     Haha, jäkla rättstavningsprogram ?

      Rättstavningsprogram rättar då inte till fraishe i alla fall ?

  Jag skulle definitivt välja löjromstoast till förrätt och kräftor med baguette och majonnäs. Inga pajer eller andra konstiga tillbehör. Efterrätt är svårare.. av någon konstig anledning är jag väldigt sugen på gino just nu ? Såå random. Har inte ätit det på flera år ?

   Gino är så gott! Och kräftor! Och löjrom! ?

  Surströmming, av två anledningar.

  1. Det är så inihelvetes gott, på Stenbergs bröd med potatis, lök och gräddfil.

  2. För att göra ett sista avtryck…fatta doften efter jag kolavippat!

  Spagetti och köttfärssås. Det enda valet känner jag?

  Vilken måltid som helst kan bli ens sista på passa på att njut 😀 x
  Ät gott o lev inte på proteinshakes!
  Med det sagt kan man äta gott o vara hälsosam 😉
  Kram

  Oxfilé medium. Potatiskaka. Rödvinssås och bea. Och baconinlindade Harry kuverts ( såna långa gröna bönor alltså ?)

   Ska för evigt kalla dom för Harrys kuvert.

  Förrätt: Hårt bröd, smör, lagrad prästost o på toppen Klädesholmens matjes o röd lök.
  Varmrätt: Syrrans Jansson
  Efterrätt: Roy Fares saffransbullar m fördeg bakat av systerdotter.
  Till detta en flaska gott bubbel, sen kan jag vika ner mig utan problem…eller… kanske en chokladpralin från Ejes som smälter på tungan medan jag dunar in.

  Äkta napolitansk pizza?? Dom som vet, dom vet?

  OT har någon provat att gå till psykolog via online? jag bor utomlands och skulle gärna vilja ha en psykolog som pratar svenska, men är det pengar i sjön via online/skype?

   Ot 2. Har någon provat hair jazz? Alla enbart positiva kommentarer får mig att inte tro på det hela, har jag fel? Har någon här egen erfarenhet?

    Dom tar bort dåliga kommentarer och har anställda med fejkkonton som skriver fina ord. Slösa inte pengar på Jazz, förstör håret totalt. Blir som torrt hö och funkar inte det minsta. Massera hårbotten med kokosolja funkar fint. Håret blir i alla fall glansigt

     Tack för svar då ska jag inte slösa min tid på jazz. Sparar ut till långt hår för första gången i mitt liv och tyckte rent spontant att det verkade för bra för att vara sant då alla positiva kommentarer var på bruten svenska och inte en enda kommentar hade något minsta negativt att säga, ens om det höga priset!

      Jag var dum och provade, men som sagt så blev håret helt galet torrt och det tog lång tid att få tillbaka min vanliga kvalitet. Inte växte det heller mer än vanligt, blev besviken och skrev till dem men det raderades snabbare än blixten.

   Terapi online ska vara lika effektiv/bra som traditionell terapi, om man har bra allians och klickar med psykologen som klient.

   Jag undrar bara en sak: om du är folkbokförd utomlands, hur blir det med patientavgiferna? Då har du ju inte en hemkommun/Landsting i Sverige som betalar den största delen av avgifterna som företag med onlinepsykologer/läkare debiterar, undrar om du får betala hela summan själv? Det är inte värt att betala flera hundra/över tusen kronor för en onlinesession på 20-30 minuter på en sånt där företag. (De företagen jag sett har inte längre sessioner än så). Helt annan femma om du får tag på en bra psykolog privat som kan ha dig som klient via Skype och ha de sedvanliga 45-minutets sessionerna.

    Hen kanske fortfarande är skriven i Sverige, bor utomlands ett år eller liknande.

     Jag tänkte betala det privat, men eventuellt att jag kan få en remiss via min läkare här (inom eu).

  Smörstekt lantbröd med räkröra (Inte slagen) toppad med gräslök Och citron
  Massor med krabben, hummer och stora räkor i sån där smörsås alla på youtube doppar i Och majskolvar Eller thailändsk hotpan
  Regnbågstårta (lager med sockerkakaboxh smörkräm)
  Drömmen

  Öländska grova kroppkakor med mjölk på.

   Näe, med mjölk PÅ? På riktigt?

    Precis, mjölk?! Vispgrädde ska det ju vara. Och lingonsylt.

  Big Mac meny??

  Utskuren mör biff med bea och french fries samt tomatsallad med rödlök och vinägrett och ett gott glas rödvin. ?
  Till efterätt färska sommarbär med vispad grädde och ett glas likör och starkt kaffe.

  Vive la France! ??‍?

  Varför har du tagit bort alla kommentarer på Cissi-inlägget?

   Undrar jag med!

    Men orka. Du kan inte vara frisk.

   Verkar skumt

  Alla människor/djur har en sista måltid. Jag hoppas att min består av det mest kaloririka som finns. Kanske jordnötssmör på en prinsesstårta fylld av snickers och chokladsås gjord av smör.

  Sista måltid.. nja. Men om jag får hoppas på en måltid i himlen blir det skogaholmslimpa och ett glas oboy med min älskade pappa ❤️

   Fick lite tårar av denna kommentaren, minns inte hur många dagar jag druckit oboy och Skogaholms med pappa speciellt på utflykter med en termos sticker lite i hjärtat, gott är det

  Alltså det här är det bästa kommentarsfältet jag läst på länge. ? Skrattar så jag gråter.

  Mvh rårörda lingon, lingondricka och lingonparfait och swisch! in i evigheten

  Jag är med Mona! Fy fan vad gott!

  Åh, kan vi inte få ett ”bästa/enkla/billigaste/ nyttigt/himla lätt/bra matlåda-matinlägg”? ?

  Nu inför årets fattigaste månad och allt. Typ de som vill kan skriva in recept, vore ju dunder! ?

  Likmumsare som älskar spensekret. Fräscht, not.

   Ät ditt gräs och var tyst ang vad andra vill käka

  Låter kanske torftigt men jag älskar det

  Pappas Cous cous sallad med ost olivolja och grönsaker :)))
  Ett iskallt glas coca cola

  Avslutas med café latte och chokladboll

   Couscous *

  Jag skulle ha en buffe beståendes av en himla massa grejer. Då kunde jag känna efter vad dagsformen är och vad jag är sugen på + jag skulle ha möjlighet att smaka på allt jag gillar en sista gång.

  På rak arm tänker jag på mat från Hermans (vegorestaurang i Stockholm), en massa olika vegomeze, sushi, indisk vegomat, lax i olika former (grillad, gravad, varmrökt, i laxpasta etc), kokta potatisar och riktig god potatismos, pizza (vego och tonfisk), matiga sallader (gärna med lax och fetaost), vego/fiskburgarmenyer från Max, McDonalds och Burger King (förstås med pommes och Cola zero) och (vego-och tonfisk)baguetter från Subway med honey oat-bröd skulle jag iaf ha med. Efterrättsbuffen skulle bestå av afternoon tea med olika små bakelser och finger sandwich + nån jättegod och jättedyr te. Buffen skulle kompletteras med amerikansk körsbärspaj, en massa olika chips med dipp, naturgodis, Fazers chokladkakor i alla möjliga smaker, lakrits och salmiak. Som dryck skulle jag ha vatten, Cola zero, ginger ale och lingondricka från Ikea.

  Det skulle förstås bli en massa mat över, men då det vanligen inte brukar bli så, skulle det vara ok för min del. Kanske de som finns på plats (antar nån slags bödel?) skulle vilja äta med mig? Då är hen välkommen till mitt bord.

   Mat från Hermans ?????? allt smakar ju koriander ?? nej lyssna på den här, paprika rullad i prästost, inte som sista måltid men gott är det.

    Nej, det gör inte det. Jag står inte ut med koriander och kan ändå äta Hermans mat.

   Wow, snacka om människans girighet in i det sista!! Du ska dö, och fick uppdraget att välja 1 rätt. Inte ens det klarade du.
   Så jäkla klimatvidrigt

    Dags att söka vård när du flippar totalt över en tankelek.

   Jag kan vara din bödel så jag får äta av buffén! ?

  Definitivt inte lutfisk även om jag tyckte om det som barn. Svårt där ju, men en pizza vore ju gott och så toppat med godis. *säger hon som är sockerfri och inte planerar att äta godis någonsin igen…..

  Jobbar 22 dagar i rad. Såg fram emot ledighet den 4e dock. Visade sig att det är först på måndag nästa vecka min första lediga dag infaller..
  Börjar kännas slitigt är väl bara förnamnet

  Idag blir det rödtunga på planka med hemgjort mos och en riktigt god skaldjurssås. Senare gratinerad hummer. Ska testa en chardonnay som fått bra kritik; Frog’s leap.

  Mammas nybakta Klappaskall med mycket ost och smör och en kopp varm chocklad?

   Farmors palt med smörbrunn och knaperstekt fläsk på sidan om
   (Obs Inte kroppkakor, inte pitepalt, inte paltbröd… utan norrbottnisk gråpalt. MUMS)

  Hmm, eftersom de flesta av oss inte vet när den sista måltiden är kommen så kanske man bara ska satsa på att äta av de fem favvorätterna man har?

  Förrätt: Kantarelltoast
  Förrätt 2: Råbiff från Toso i Göteborg
  Förrätt 3: Fetaost med grekiska smaker, friterad eller ugnsbakad
  Varmrätt: Shish kebab-pizza från Liljehallen i Uppsala ❤️❤️❤️
  Sides: Tryffelsalami och kalamataoliver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.