Kameran i iPhone XS max blir bara sämre och sämre

– Min mobilkamera har blivit så dålig! Jag har en iPhone XS max och jag upplever av någon anledning alltid att kameran på min telefon blir sämre direkt det har släppts en nyare modell av telefonen. Så för varje iPhone jag har haft så har den blivit sämre när det har kommit en nyare modell… Någon som upplevt samma!? Så skumt.. Känns så surt att behöva köpa den senaste bara för kamerans skull men då det ändå på något vis är mitt jobb att ta mycket bilder och jag alltid fotar med min telefon (har ingen kamera) så känns det som att jag kommer att behöva göra det ändå. Om jag jämför bilden nedan med bilder som jag tog när mobilen var helt ny så är den verkligen inte alls i bra kvalitet.//GabJoss

Alltså ja, ja, JA!!!
Herregud, vad min kamera blivit dålig på min telefon som även den är en iPhone XS max.
Bilderna jag tog i början var av riktig systemkamera-kvalité och nu är de i klass med min gamla iPhone 4 – särskilt selfiekameran på framsidan. Den är så klart sämre än de andra två men även bilderna tagna med den har blivit sämre. Det är alltså inte bara dåliga utan sämre än när telefonen var nyare.

Är ni fler som upplever samma sak?
Ska vi starta upplopp i närmaste Apple-store?
Upp till kamp liksom!

Gott nytt år förresten!
På allmän begäran så kommer det ett Öppet Spår ikväll kl 20.00.

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Samma för Android, Samsung, Min kamera är säääämst. Allt blir suddigt. Och kan inte ta bilder på kvällen. Kameran påminner om min första kameramobil 2004 typ.

   Oj det upplever inte jag med min, fotade bra med min S8 fram tills jag bytte till en S10. Den är också som ny fortfarande.

    Min android kamera Xiaomi Redmi Note 3, har sämstaaa kameran det är hela tiden suddigt, kan ej ta bilder på Snapchat eller kvällen innan kunde jag men nu så kommer det bara svart och vit på snap. Min telefon innan när jag hade den typ mellan2016/2015 hade mycket bättre kamer fast det var dåligare telefon!

   Min Samsung 8 är fortfarande bra, både kameran och förvånande nog även batteriet.

   Bytte min Samsung S9 efter 1 år pga kameran. Helt värdelösa bilder i slutet…. ? Vet fler som känt samma sak, tänkte först att man repat linsen eller nåt.. ?

   Upplever samma med min s10+ men tror det har att göra med att det är så jävla mörkt just denna årstid? Bilderna blir fortfarande supetkrispiga när jag fotar ute i solljus mitt på dagen så håll ut, snart är det vår ?

    Jag upplever samma med min Oneplus-mobil, och gjorde det med dina iPhones jag hade tidigare.

   Va? Hade en S6a, kanonbilder. Bytte till S8, ännu bättre bilder. Nu en S10 och bara whaaat kunde det bli BÄTTRE?!

   Jättenöjd med min mobilkamera. Enda telefon jag sett har bättre är pappas Huawei, men jag släpper inte mitt kära Samsung bara för en sån sak.

   Prova på huawei…android baserade men mycket bättre kamera

    Har försökt med mate 20 Pro. Men bilder var så otrolig dålig att jag solgte telefonen och köpte en S10+ istället.
    Har til och med skickad den till reparation men dem hittade inget fel.
    Kille på elgiganten så också att bilder var sämre en på min gamla mobil.
    För mig aldrig mer Huawei.

   Du ljuger, min blir bara bättre och bättre, jag har en Samsung 9 sen flera månader och inga problem, min senare modell var en 7 och fantastisk den också

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Men vad sjukt? Skulle Apple så installerat en hemlig programvara som gör kameran sämre när dom släppt en ny modell menar ni? I för sig har ju sjukare saker hänt, men att gå på just kameran var intressant.

   Har ni läst om iPods-fallet i usa? Många användare reagerade att deras iPods batteri blev hälften så effektivt typ på sekunden då 8 månader förflutit efter att de inköpts. Det var alltså inprogrammerade fel som försämrade batteriets kapacitet efter en viss tid. Apple är fan satan.

   Skrivet på min iPhone

    Det var snarare så att man drog ned kamerans processorhastighet för att kompensera batteriets sämre kapacitet med tiden. Användaren upplevde det förstås som att Apple hade lagt in en försämring av telefonen för att användaren skulle uppgradera.
    Sedan dess har det blivit billigare att byta batteri i en iPhone. Byter man batteri kan man använda telefonen ett eller två år till om man är nöjd med telefonen.
    De nya modellerna som släpps motiverar sällan omedelbar uppgradering nu för tiden 🙂

  Alltså, för mig känns det som en myt. Jag förstår inte hur en uppdatering kan förändra/försämra en kamera, dvs en lins med all dess komponenter. Samma som de som säger att kameran på iPhone 11 är sämre än iPhone 8. Det är den verkligen inte! ?

   Apple blev stämda för att de medvetet skapade och sålde mobiler med batterier som inte klarar av iOS uppdateringar, telefonerna blev trögare och trögare tills man var tvungen att köpa en ny. Så Nej, ingen myt.

    Att dom blev stämda är ju en sak, men blev dom också dömda för det?

    Det skulle inte vara sånt, men jag har precis sold min Huawei mate 20 Pro.
    Vilken värdelös camera den hadde.
    Den gick tillbaka till reparation men dem hittade inget fel. Min note 8 lagde bättre bilder som dem på elgigantens kundtjänst också kunde se. Nu har jag s10+ och den är bäst och grym plats med 1tb minne.
    Aldrig mer Huawei.

    Vad hände efter att Apple blev stämda? Har dem nu förbättrat senaste telefonerna? Funderar nämligen å köpa iPhone 8 eller iPhone XR…

   Den försämrar i så fall såklart inte hårdvaran utan mjukvaran, på samma sätt som Apple erkände att de stryper batterierna via mjukvaruuppdateringar.

    Snarare så att processorns hastighet anpassas till batteriet som får sämre kapacitet med tiden.
    Nu för tiden kan man själv påverka dessa inställningar på en iPhone.
    Dessutom har det blivit billigare att byta batteriet för att ge telefonen ytterligare livslängd för att minska slöseri med jordens resurser genom ständiga byten av hela telefonen.
    (Se vad jag skrev ovan).

     Hej Anton! Jag har bytt batteri på två telefoner men upplever att skillnaden var lika med noll. Jag tror dock inte jag köpte via Apple (du hör vilken koll jag har..?) kan det ha påverkat resultatet?
     Med vänlig hälsning,
     Mia

      Har man en märkestelefon ska man inte mixtra med piratdelar.
      Gäller både batteriet, skärmen och inte minst laddare!
      Snålheten bedrar ofta visheten i dessa sammanhang.

  Men herregud Camilla varför är jag moddad?

   Utan att ens ha läst din moddade kommentar förstår man varför.

    ???????

    Ha, ha! Nu fick du mig att le!

   Gå och ta en kaffe och vänta på att du släpps igenom ??‍♀️

   Ja, voffer gör hon på detta viset?

    Ja, voffer gör di såå???

  Men sluta vara förslavade av era telefoner. Skaffa en kamera istället.

   Word! Skäms över att min 10åriga systemkamera används ca 1 gång om året (den är fortfarande väldigt bra) och jag klagar över telefonens kamera..

   Är 20talet då mänskligheten släpper bojorna och befriar sig från sina telefoner?

   Har också en XS Max och det är tyvärr samma problem för mig.

    Var inte meningen att det skulle komma som ett svar på en annan kommentar dock ?

   Den bästa kameran är den man råkar ha till hands.

   Det är dock lite jobbigt att släppa runt på en systemkamera med objektiv till vardags.

    Bra att jag är uppmärksam. Släpa, inte släppa. Före språkpoliserna gnäller alltså.?

  Hur kan man fortsätta köpa Apple om man upplever att det är så?!

   Man orkar inte byta till ett nytt os

   Dom som har Apple kommer fortsätta köpa och köpa deras produkter ändå… oavsett hur dyra eller dåliga dom är. Helt obegripligt.

   Vilka ska man köpa om man vill byta då? Några tips? ? Huawei går fetbort av förklarliga skäl…

    Apples främsta konkurrent är Samsung.
    Det är lite som Mercedes och BMW. iPhone är förstås Mercedes och Samsung BMW 🙂
    Varje märke har sina fans.
    Men jag känner en och annan som bytt från iPhone till Samsung.
    Vet ingen som bytt från Samsung till iPhone. Jag känner förstås inte alla som har mobiltelefon 🙂

     Samsung är sämst. Jag har bytt till Samsung ett par ggr men alltid gått tillbaka till iphone

      Var det något hos Samsung du var missnöjd med och som fungerar bättre på iPhone?
      Det kan vara så att man upplever att funktioner man själv ofta använder är bättre på det ena märket.
      Alla använder inte sin telefon på samma sätt. Ibland kan man bortse från vissa nackdelar om man tycker andra mer väsentliga funktioner är bättre. Därför finns det inte ett märke som är bäst på allt och för alla.

       Allt funkar bättre med iphone

        Haha nej. Det finns ingen bakåtknapp vid hemknappen!

         Nej det gör det iofs inte men bakåt kan man komma ändå

     Jag har bytt från Samsung till iPhone. Är nöjd, kommer stanna hos Apple.

     Jag bytte från Samsung till iPhone förra året. Samsungs dyra telefoner är fula och gigantiska. Ingen färg som passar en tjej. Köpte iPhone i guld istället….

     Ojsan, jag känner många som bytt från Samsung till iPhone men ingen som bytt från iPhone till Samsung. Använde en Samsung en kort period i vintras (min mans telefon) och den var för fasiken inte lätt att trilskas med. Ingenting var logiskt och den kändes superkomplicerad att använda. Dessutom var kameran värdelös. Bilderna får bra skärpa absolut, men färgåtergivningen var katastrofal. Vilket var riktigt jobbigt då vi tar mycket bilder för företaget med telefonen.

     Bytte till samsung. Hatade den och bytte tillbaka till iphone.

    Jag är sjukt nöjd med min Motorola. Några av de mest prisvärda telefonerna. (de sög förr)

    Har haft iPhone, Samsung och OnePlus och kan efter att ha gått över till det sistnämnda aldrig gå tillbaka till någon av de föregående två. Min OnePlus är den enda telefonen jag haft som inte känns obrukbar efter två år.

    Tyvärr är väl i stort sett alla mobiltillverkarna genomruttna företag så där är det svårare att välja något alternativ som inte är hemskt.

     Samma här. Kommer aldrig gå tillbaka till de stora drakarna Samsung och Apple.

     Jag hade OnePlus i två år men valde Samsung nu. Dels för att de är de enda som har uttag för hörlurar men också för att för att årets händelser i Kina gör att jag försöker undvika kinesiska produkter så långt det är möjligt.

    Har haft Samsung tidigare och flera i min närhet har Samsung, men klarar inte av att utseendet känns så… b (startsidan och utformningen) där gillar jag helt klart iPhone bäst. Tycker kameran är katastrof dock.. visst ska Samsung ha en bra kamera? (Har iPhone 7 i dagsläget)

     Oj. Tycker iphone känns b..

    Köp en Fairphone https://shop.fairphone.com/se_en/ Inte en bättre kamera men ett bra val för miljö, klimat och människor. Och för ens egna mentala hälsa troligtvis.

     Jag har spanat in den. Det blir min nästa telefon! Min nuvarande Samsung har jag hafr i snart tre år och den fungerar bra. Sedan ska jag investera i en liten men bra kamera som jag kan ta med överallt.

    Samsung eller Sony. Är själv team Samsung och har aldrig någonsin haft problem. Kan inte ha iphone, testat men får panik.

    Huawei p20 pro har jag, fett nöjd, inget fel på den.

   Samsung. Tidigare iPhone. Mest slump, en tekniknörd som provar allt sålde en Samsung. Nöjd med den. Stor öppen skärm. Jättebra kamera. Laddaren fortf hel, vet inte vad det beror på dock. Min syster köper Apple r alla produkterna hon har därifrån synkar. Sen är det klart företag vill göra pengar o verka människa o miljövänliga. Siffrorna är ju alltid det som styr. Allt har sitt pris.

  Ja!! Min xs max har blivit värdelös!!

  Har hon skolios? Står alltid liksom snett.. som bilden ovan.

   Det är säkert kameran som börjat ta bilder på sniskan.
   Förbaskade Apple!

  Oja, och jag har bara en iPhone 8. Man svär typ för att man varit så dum att man gjort uppdateringarna men tyvärr finns det ju annat i dom som är bra att ha (påstås det iaf).

  Det är känt att Apple försämrar äldre modeller när nya släpps för att just dessa kunder ska komma och köpa den nyaste modellen/jobbar i telefonbutik.

  (slutade köpa apple efter iPhone x, kör huawei nu)

   Runt Huawei frodas ju betydligt värre konspirationsteorier- den hade jag absolut valt fetbort!

    Åååh berätta!

     Efterforska bara. Huawei borde förbjudas

      Utanför Kina kanske. Här i Kina finns det inte så mycket bättre att välja. Jag har en kinesisk telefon att göra kinesiska saker på, och min svenska telefon jag gör västerländska saker på. Så, de kan stanna här. Jag skulle aldrig använda min Huawei utanför Kina.

       Ja, självklart menar jag utanför Kina.

      Lust att specificera vad jag ska efterforska på, googla huwaei kommer jag icke långt med

       Testa att googla på engelska och kanske scandal eller liknande?

       Alla kinesiska företag är enligt lag(!) skyldiga att ge information till den kinesiska regeringen.

        Tillägg; finns ett avsnitt av Vetenskapens Värld på SVT som nämner lite kring problematiken kring Huawei.

       Googla på Huawei, spioneri, säkerhetsrisk, förbud och 5G-nät så får du nog svar på alla dina frågor.

   Läs ovan angående batterier och processorer. Det är den enda ”försämring” som blivit belagd.
   Att telefonen skulle försämras med tiden på grund av programmerat åldrande osv som finns inga belägg för.
   Elektronik slits inte med tiden men en telefon kan förstås bli sämre genom användande t ex repor på kameralinser och skärm, fukt och damm som kommer in, stötar genom fall och oförsiktighet osv.

  Förlåt förlåt förlåt för ot men har noll idéer för vad jag och min kille ska göra senare ikväll på nyårsafton, någon som har några tips? ?
  Jag vet, denna dag är överskattat men vi har varit tillsammans i snart ett år och det är vår första nyår ihop så tänkte att vi skulle göra något kul. Eller så kör vi middag och myskväll, inte lust med fest utan tänkte nåt mer chill. ?

   Var bor ni? I större städer skulle jag satsa på en nyårskonsert eller bio på eftermiddagen. Sedan en mysig middag hemma och bubbel. Kanske gå ut och titta på fyrverkerier vid 12 slaget. På landet :ta en dag och vandra och äta lunch där ute i skogen, sedan göra en myskväll hemma.

   Där har du ju svaret?

   FINNS DET NÅGOT BÄTTRE ÄN BINGOLOTTO??!? HA DET BRA //BRITT-MARI_87

   Vi ska spendera kvällen i sängen med ost, kex, pommac och kortspel.

   Maratonsex? ?

  Jag upplever precis samma ?

  Handlar det inte bara om att linsen slits? Min Samsung tar också sämre bilder nu efter två år, men jag har antagit att det är för att man inte har något linsskydd. Två år av att vara med överallt, upp/ner ur fickor säkert 50 ggr om dagen. Klart den slits.

   Använder du fönsterputs på linsen/erna emellanåt?
   Kan vara så enkelt 🙂

  Eller, ELLER….. så kan man ju köpa en Android istället?
  Jag har en Samsung S8, gammal som gatan, men med perfekt skärm som aldrig spricker trots en massa missöden och en fantastisk kamera.

  Jag upplever precis samma sak! Och det är inte bara för att telefonen blir äldre, utan jag har haft två iPhone X och samma sak har hänt med båda mobilerna. Det har gjort att jag vill köpa en iPhone 11 nu bara för att den kameran är så bra, men samma sak lär väl hända då nu när jag förstår att det här verkar vara ett systematiskt problem. Nej, det kanske är på 2020-talet som jag slutar köpa iPhone helt enkelt?

   Jag har iPhone 11 Max PRO, tycker inte att kameran är all that. Hade tidigare xs max

  Huawei har marknadens överlägset bästa mobilkamera, sjukt nöjd med min P20 Pro och den har inte blivit sämre sedan P30 Pro släpptes!

   Huawei är väl dock inget att direkt rekommendera numera med tanke på att nyinköpta inte har tillgång till googleplay längre?

    Jo, det har de, köper du en P30 idag har den tillgång till Google play. Gäller alla modeller som redan är släppta.

  Köp en kamera? Telefonen funkar säkert fint som telefon… Men vad vet jag, jag fotar aldrig med telefonen förutom lite bilder på ungarna. Annars använder jag min gamla systemkamera. Byter telefon när den gamla går sönder på något vis.

  Men herregud sluta köpa apple.

   Köp päron istället! Gah!

  Jag säger bara I-landsproblem. Gott Nytt År ?

  Tror ni det är slump eller spons att både Gabriella joss och Andrea norrman köpt BMW X3? Båda ligger hos loppi…

   Troligtvis spons ja.

   HUR kan de få en bil i spons? Som att BMW ens behöver dem.

    Klart det inte är Spons. Varför skulle BMW sponsra Gabriella kiss? IL hade man väl förstått men INte Gabriella.

     Oj Gabriella joss såklart inte kiss ??

   Hahaha loppi kan verkligen inte leverera sån fet spons ?

  Torka av flottet från linsen då och då. Så enkelt.

  Men sluta. Foliehattar delux är det som tror på sånt här. Klart teknik kan slitas av användning, men något ondskefullt inprogrammerat försämrings-virus från tillverkaren själv är inte annat än trams. Jag har haft min iPhone X i 3 år och den fungerar utmärkt. Så inte ens om jag vill hitta en anledning att få köpa nytt hela tiden hade jag ägnat mig åt den här typen av konspirationsteorier. Skärpning.

   Är ju dock bevisat att Apple vid lansering av en ny modell medvetet gjort äldre modeller sämre haha

    Läs ovan angående batterikapacitet och processorhastighet.
    Det är den enda ”försämring” som kunnat bevisas. Apple har också ”erkänt” och låter nu användaren själv ställa in detta.
    Har du bevis för andra medvetna försämringar i syfte att få användare att uppdatera till senaste modell?
    I annat fall ska du inte sprida felaktig information. Finns många konspirationsteorier om programmerat åldrande när det gäller elektronik, hushållsmaskiner, bilar osv.

  I år gick jag från iPhone till Samsung och är riktigt nöjd faktiskt. Jag har haft iPhone i flera år och var rätt nojig över att jag skulle ångra mig om jag köpte en Samsung, men som sagt, jag är väldigt nöjd.

  Vad tycker ni om att Jon köpte en treadmill åt sin nyförlösta fru Janni till julklapp…ojjoj lite risky

   Janni har alltid varit träningsintresserad. Och har du sett deras gym? ? Tror knappast det är för att hon gått upp några kilo utan är kanske för hon faktiskt har önskat sig ett. ?

   Fick en motionscykel i julklapp av min man och kunde inte vara gladare, har kommit igång med motionen och det är riktigt kul! Förstår inte problemet faktiskt.

   Lyx att ha ett hemma, skulle också vilja det. Men tror inte det uppskattas i ett lägenhetshus ?

  Har en XS och tycker definitivt bilderna blir sämre och sämre. Korniga och suddiga!

  Min iPhone 11 har sjukt dålig framkamera och kamera på Snapchat, min 7a var bättre. Men min ”bakåtkamera” är sjukt bra, även i mörker. Får väl se hur det blir i september när de släpper nytt. Dock upplever jag att de som har android och laddar upp på instagram har så sjukt dålig kvalite? Men det kanske bara är för att jag har iPhone. Deras videos ser ut som VGA-kameror.

   Om bilderna blir dåliga på en specifik app t ex Snapchat men i övrigt fungerar bra så är det ett mjukvaruproblem just på den appen. Hård- och firmwaremässigt ska inte kameran ändra sig utan variationer i bildkvaliteten ligger i senare led.

  Så länge folk klarar av att filma horisontellt istället för vertikalt är jag nöjd.

   Varför är folk så emot vertikal filmning?

    Kan bero på att det allra mesta man ser på (tv, dator, bio och så vidare) har ett liggande format.

  Tror snarare de handlar om att man blir van vid skarpare foton. Jag tyckte min gamla sony Ericsson k800i tog jättebra bilder. Samma sak med digitalkameran jag hade för 15 år sedan. Behöver jag skriva vad jag tycker nu om bilderna jag tog då?

  Smuts och/eller mikrorepor bak där kameran sitter tippar jag på. En kamera är på ett visst sätt och kan inte ”bli sämre” av sig själv om nu inte t.ex. autofokus pajar eller något.. Mjukvarufel? Blås om telefonen så vet du. Tror dock mest det sitter i huvudet på användaren. Kanske jämför man med andra som precis köpt nyare telefoner med bättre kamera.

   Also lol åt konspirationsteorierna ang Apple. Det enda de gjorde sig skyldiga till var att strypa processorn för att motverka att telefoner med slitna batterier skulle stänga av sig vid hög belastning. Numera är detta en inställning så man kan välja själv vilket man prioriterar.

    ???

  Ok, bra Smartphone med de flesta funktionerna, men billigt nog att köpa till farfar i kväll? Något förslag på billig utgående modell som ändå har ok funktionalitet?

   Samsung A40. Jag har precis bytt till den från iPhone SE och är mer än nöjd!

  Smuts på linsen brukar vara mina vänners problem (Android) men Apple har kritiserats många gånger för att försämra sina mobiler när en ny släpps, dom har inte rakt ut erkänt det men har sagt något luddigt om att gamla mobilerna inte klarar dom nya programmen som uppdateras till när en ny släpps.

  i Afrika är iphone det vanligaste 😉
  Gott nytt år

  Min Samsung S10 tar suveräna bilder. S7 som jag hade innan tog också väldigt bra bilder..

  Vad hände efter att Apple blev stämda? Har dem nu förbättrat senaste telefonerna? Funderar nämligen å köpa iPhone 8 eller iPhone XR…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.