Falsk marknadsföring?

Inte nog med att den här donnan fyllde 27 år igår, hon är även en av de finaste människor jag känner och då pratar jag inte ens om utseende.
Johanna är en frisk fläkt på Instagram och kämpar för alla tjejers rättigheter samtidigt som hon är byråproducent på Aller Media med allt vad det innebär.
Hennes uppdateringar på Instagram är en välkommen kontrast till alla inlägg och konton som bara ger mer ångest och spär på kropps, vikt och utseendehets.
Därför kommer vi så bra överrens även om vi ofta tycker olika om saker vi ser på sociala medier. 🙂

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blev det en lite tokig rubrik på det här inlägget?

      vi får helt enkelt tolka det som att camcam och den här johanna bladh för oss alla bakom ljuset…

      Fattar inte heller vad rubriken har med inlägget att göra ?

      Menar att instagrams bilder med filter mm är falsk marknadsföring (ett uttryck) att allt inte är som det ser ut att vara

        Aldrig hört att ”falsk marknadsföring” skulle vara ett uttryck ? det betyder väl vad det betyder.

          Ja men det går att använda på fler saker än faktisk falsk marknadsföring. Exempel:

          ”jag träffade han killen från tinder igår men hans bilder var tio år gamla, och nu var han både flintis och hade ölkagge.”

          ”snacka om falsk marknadsföring”

            Precis, har hört det uttrycket väldigt många gånger. Kanske är olika var man kommer ifrån

              Jag har också hört och sett det ofta, och tycker det är rätt uppenbart vad uttrycket betyder i detta sammanhang. Men uppenbarligen inte haha

                En del vill verkligen bara hitta fel i allt.

                  Eller så har folk av någon anledning svårt med att läsa mellan raderna och förstå att det finns flera betydelser för ord och uttryck – att allt inte skrivs i sin bokstavliga bemärkelse

                    Patriarkatet

                      Nej Greta

          Men herregud! Jag hoppas att du skojar nu för om du inte gör det är det nog dags att sluta surfa och börja läsa något mer avancerat. Alla veckans sju dagar tills du är hyggligt i kapp. Men jag är alltså ganska övertygad om att du skämtade.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Ok så Johanna Bladh kör med falsk marknadsföring? Eller vad menar du?

      Vad jag tolkar det som så är det typ alla andra som kör med falsk marknadsföring.
      Att ”naturlig” på instagram är allt annat än just det.

        Är det falsk marknadsföring att sminka sig ?

          Det är korrekt: https://brightside.me/inspiration-girls-stuff/women-show-how-makeup-transforms-their-faces-and-the-changes-are-impressive-627160/

          Om man förvandlar sig så pass mycket och försöker få det till att man är nyvaken osv så är det falsk marknadsföring om man är influencer.

            Men det gör ju inte denna tjej? Så förstår fortfarande inte rubriken.
            Och håller inte riktigt med om det där med nyvakenhet, det är ju ingenting man säljer. Däremot om man tex marknadsför ett serum som får fransarna att växa och samtidigt lägger upp en bild på mascaramålade fransar så är det ju falsk marknadsföring.

              Eftersom tjejen på bilden pratar om hela fenomenet i sig – folk som tror att alla dessa snygga Instagram-tjejer verkligen är sådär perfekta i verkligheten när faktum är att de är skillade på sminkning, använder stora mängder smink OCH har filter så är uttrycket ”falsk marknadsföring” helt korrekt.

                Exakt precis så!

                Tack för att du så tålmodigt orkar förklara 🙂

            Sexism.

      Browgel låter spännande. Har aldrig hört talas om det förut. Smetar man alltså gelé på ögonbrynen? I vilket syfte?

        Jag svär på min stjärt att jag inte tryckte på svara på din kommentar… Men nu får du väl tyvärr uppdraget att svara på min fråga som ofrivilligt riktades till dig…

          ? du är ju för rolig. Varför träffar jag aldrig så roliga killar?

        För att hårstråna ska ligga på plats under dagen och hålla formen, inte typ dras ner/upp om man tex tar på och av kläder

        Ja, det stämmer. Oftast gelé som man påför med en liten borste, typ mascaraborste. Vissa geler är transperanta och ger då mest lite struktur till brynen, ibland även ”skyddar” andra brynprodulter man lagt på innan, typ brynpenna. Det finns även brow gel med färg som då ger både struktur och lite färg.

        Av samma anledning som man har gelé i håret. För att det ska hålla formen.

          Jag tycker jag har ganska buskiga bryn, men de rör sig ju inte nämnvärt. Browgel låter ju som något som enbart Ellert Karlsson skulle ha användning av?

            Då behöver du inte bryngel då?‍♀️

        De som har mycket hår behöcer tydligen hålls det på plats. Själv har jag vargula genomskinliga obefintliga strån så inte det problemet…

          Jag har själv väldigt glesa och tunna ögonbryn. Jag använder brow gel för att ge ett mer fylligt intryck.

            Aha… kanske kunde varit något.
            På sommaren är de synnerligen obefintliga när de bleks ?

            Har så få strån så när jag färgar så blir det liksom mest huden som färgas

            Åh kan du rekommendera något märke? Har värdelösa ögonbryn.

              Jag gillar Anastasia Beverly Hills clear brow gel ?

                Inte prisvärt enligt mig. Jag tycker att HMs gel håller precis samma klass. Men det är min åsikt det.

              För mig som är en blond blekfis med genomskinliga bryn funkar Lumenes Nordic girl mycket bra.

        Ett budget tips!
        Funkar utmärkt att använda vanlig hårgele. ?

          Najs! Brukar köra med ett tunt lager hårspray på en brynborste och borsta igenom brynen, funkar kalas, men hårgelé kändes spontant mycket bättre.

            ? Yes! Har också kört med hårspray på borste och även hårmousse.

    Herregud vad med pengar och tid vi lägger ner på att se ”bra” ut. Orka.

      Det är frivilligt ☺️

        Det är inte frivilligt, det är konsekvensen av det samhälle vi lever i.

          Man väljer fortfarande själv hur mycket pengar man vill spendera på sånt ?

          Precis så! Allt för många människor verkar tro att så länge någon inte håller ett vapen mot ditt huvud så innebär det att dina val är frivilliga.

            Borde kanske införa en obligatorisk kurs i gruppsykologi och Millgram i högstadiet? Fri vilja är inte vad de flesta tror det är ?‍♀️

              Absolut. Skrämmande ofta man får höra ”min bröstförstorning var MITT val!” eller ”jag bär smink för MIG själv”. Okej, men skulle du ha lagt dig under kniven och blivit sövd och därmed godkänt alla risker med operationen om skönhetsideal inte hade funnits? Om du skulle ha växt upp själv på en ö någonstans fritt från skönhetsideal och strukturer, skulle du fortfarande ha förstorat dina bröst?

              Skönhet defineras olika beroende på vilken kultur du växt upp med. I Afrika använder sig kvinnor av halsförlängande smycken, i Asien sminkar kvinnor sig kritvita, i mellanöstern är näsoperationer så eftertraktade att kvinnor ibland sätter bandage på näsan när de går ut i hopp om att folk ska tro att hon genomgått en näsoperation och i västvärlden är bröstförstorningar den mest förekommande plastikoperationen bland kvinnor. Du sminkar dig lika lite för dig själv som kvinnor helt plötsligt gör läppförstorningar för sig själva efter att trenden exploderat i västvärlden. Om vi inte blev påverkade av strukturer och ideal hade inte reklam existerat.

                ”Du sminkar dig lika lite för dig själv som kvinnor helt plötsligt gör läppförstorningar för sig själva efter att trenden exploderat i västvärlden.”
                Du kan ju dock inte komma och bestämma vad andra faktiskt vill och inte vill. Jag älskar att måla ögonen med olika färger, hemma, där ingen annan ser. Det gör jag för att jag tycker det är kul att måla och hålla på med färg. Går nästan aldrig ut MED smink. Betyder det att jag faktiskt inte vill sminka mig egentligen?

                  Du får absolut experimentera med smink och tycka att det är roligt men strukturerna finns fortfarande där. Det handlar inte om hur du som en person känner på individnivå.

                    Hur kan inte andra människor vara på samma nivå som jag då? Varför kan inte kvinnor göra det dom vill för att dom själva vill?
                    Du verkar tänka väldigt lågt om kvinnor och deras val.

                      Men sluta nu. Det handlar inte om att tycka lågt om andra kvinnor utan om att uppmärksamma skönhetsideal och strukturer. Det är som att säga att mörkhyade människor som utsätter sig själva för smärtfulla hudblekningar gör det för sin egen skull och inte för att det finns något ideal i att vara ljus.

                      Människan är en lättpåverkad varelse som älskar att göra gruppen till lags. Kvinnor som män. Barn också. Ungdomar framförallt. Vi påverkas från första andetag av vår omgivning och de flesta vill bara passa in.

                      Läs the Lucifer effect så kan vi diskutera fri vilja sen.

          40+: Hur är det inte frivilligt? Om man inte vill och inte kan stå emot vad det nu är som tvingar en behöver man nog söka hjälp.

            Hur bemöts kvinnor som inte bär smink i samhället? Hur ofta har du inte hört kvinnor säga ”sorry, jag vet att jag ser ut som skit/trött ut” på sina sminkfria dagar? I USA kan kvinnor som inte bär smink bli lagligt avskedade. Det handlar inte om att inte kunna stå emot, det handlar om strukturer.

              Vilket samhälle? I vissa länder är det ju helt tvärtom – smink är big no-no.

              Om man kan bli avskedad för att man inte bär smink i usa, är det för att smink är en del av uniformen? Tänker på jobb så som försäljare av smink, makeup artist osv.
              Kan en kvinna som sitter och programmerar på ett kontor få sparken för att hon inte bär smink?
              Vart börjar individens egna ansvar för hur vi ska påverkas? Ska man alltid skylla på strukturer? Vart är ditt egna ansvar? Det är lätt, speciellt i Sverige, att förvänta sig att någon annan ska göra något åt problemen.

                Är smink en del av uniformen för män som också jobbar som sminkförsäljare eller makeup artister? Varför inte? Varför är smink endast en del av uniformen för kvinnor?

                Det handlar om helt vanliga jobb som kontorsjobb etc. Att bli utsatt för diskriminering handlar inte om eget ansvar.

                  Vem säger att smink bara är en del av uniformen för kvinnor?
                  Vet du att det är så? Eller gissar du?
                  Nu väljer du ju att missförstå och påstår att jag antyder att diskriminering är ens egna ansvar. Läser du igen så ser du att det inte alls står så.

                    Förlåt mig, S – men är det någon som går in för att missförstå och skriver obegripligt så är det, enligt mitt tycke, du. Såvida du inte lever under en sten så vet du säkert att många män inte sminkar sig, oavsett vilket yrke de har. Tycker nog också att du ska läsa igenom ditt eget svar angående ”egna ansvar” i tidigare inlägg. /L

          Konstigt att många väljer bort det då.

            Gör många det? Nu har jag ingen vetenskaplig studie på detta och är inte intresserad av ”men JAG sminkar mig inte”, undrar alltså uppriktigt om det verkligen är många som inte lägger tid och pengar på sitt utseende (klipper sig, köper hudkrämer, smink, målar naglar, rakar sig, kammar sig, gör behandlingar, fotvård, manikyr……listan kan göras lång på saker som tar både tid och/eller kostar)

              Jag orkade inte sminka mig när jag gick i gymnasiet, numera så har mina mörka ringar under ögonen (som är genetiska, var där när jag var 11 (!))) så markanta så jag behöver sminka mig för att folk inte ska fråga om jag blivit misshandlade.

                Vilket är för att se ”bra” ut.

                  Nope, det är för att slippa dementera att min sambo slår mig eller att jag är
                  typ cancersjuk. Jag tillbringar mina dagar i ett mörkt labb tillsammans med skäggiga män jag inte vill ragga på.

                    Nja, du gör det för att förbättra utseendet eftersom det dåliga utseendet ger kommentarer. I slutändan handlar det om utseendet.

                      Tillägg: säger också en hel del att ett osminkat ansikte skulle se misshandlat ut.

          Vilka är de som tvingar dem? Samhället? Hur framförs kraven och hoten?
          Skickas de ut på morgonen till alla unga kvinnor, du måste sminka dig. Annars döden ☠️

            Vet inte om du är dum eller om du spelar..

    Överens – inte ”överrens”.

      Hon kanske menade att hon gjorde en rensning i överskåpen i köket, en så kallad överrens.
      Vad vet vi

      Varför är det här ordet så svårstavat? Jag skriver alltid överrens först. Sen rättar ordbehandlaren till det. Förstår inte varför det inte går in. Varför känns det som det ska vara två r?

        Jag gör exakt samma sak! Detsamma gäller ordet ”förändring” för mig. Jag skriver alltid, alltid förrändring först.

          Du kanske hellre ändrar dig förr än senare, förrändring
          ?

    Rubriken på inlägget? Detta blir bara sämre och sämre från någon som lever på att skriva….

      Kan det vara så att det är du som inte hört eller förstår innebörden av uttrycket falsk marknadsföring?

      Vad tycker du hade varit lämpligare som rubrik för att sammanfatta innehållet?

        Klart att jag har hört uttrycket? Men i detta sammanhang så låter det fel helt enkelt. Och sedan så stavar den s.k bloggaren av denna blogg sämre än sämst. ??‍♀️ Korrekturläsning borde bli ett krav när man tjänar pengar på att skriva. Men ja, det kanske inte gäller en bitter 40+ som misslyckats med allt hittills i livet ?.

          Bloggaren av denna blogg? ?

            Kommenteraren av denna kommentar.

          Hänger inte med, är du bitter och över 40?
          Undrar fortfarande vilket förslag du hade på rubrik.

            Gissar på över 40 år.

    Du ska vara den du är
    Du ska vara den du är
    Du är så vacker som du är
    Å att du aldrig kan förstå det
    Du är så rå mot dig själv (ah ah)
    Ser allt som ingen annan ser
    Och du kladdar mer och mer
    Så så så vacker utan spackel
    Att du inte kan förstå
    Ju mer du kladdar
    Ju mer du sabbar
    Slå dig fri och gå
    Låtskrivare: Joakim Hillson

      Vi behöver ändå en man som säger till oss att vi inte ska sminka oss?
      Tack Joakim Hillson som gjort så att jag vågar gå ut i världen utan smink!

        Och varför ska vi inte sminka oss? Jo, för att en man tycker att det är vackert. Fokus är alltid på att vara snygg för mannen.

      #Mänsomharåsikteromkvinnor, låt Joakim och denna sång stanna i 90-talet.

    Att använda uttrycket i rubriken om människor är så vidrigt. Det är sådant som män slänger ur sig om kvinnor på tinder, som att vi vore ett stycke produkt.

      har endast hört kvinnor säga det om män. Så båda könen är, enligt min fallstudie jag gjorde nu, lika goda kålsupare 🙂

        Är det en kvinna så är det offer för strukturer.

      Men men, är det inte sant då?

      Det är en tjänst du använder på nätet för att marknadsföra dej själv för att uppnå någon form av effekt/avtal/skeende eller vad du vill kalla en date.

      Och om du då via den tjänsten marknadsför dej själv felaktigt genom att tex lägga ut bilder på din syrra, bilder med otaliga filter, bilder från 1999 eller bilder med smink motsvarande bredspackel modell – är det inte då en form av falsk marknadsföring?

        Studier har gång på gång bevisat att kvinnor och män ligger väldigt lika till när det gäller iq och intelligens i allmänhet.

        Jag börjar ifrågasätta detta. Kvinnor i Sverige är ta mig fan riktigt dumma. Jag vet inte om de dummar sig eller seriöst inte kan tänka längre än näsan räcker. Obehagligt.

          Efter att ha spenderat över två år på tinder har jag som kvinna börjat ifrågasätta åt andra hållet. Detsamma gäller män också. Så jag gissar på att intelligensnivån för båda könen är relativt låg i största allmänhet.

            Tinder kanske inte är begåvningsreserven utifrån vad ni beskriver

          Det handlar bara om strukturer. Kvinnor o män är viljelösa lamm. Läs på vad den där fjanten med drakemoji skriver. Bara massa text med inbakade cirkelresonemang.

    Johanna är så forcerad i att plocka sina PK-poäng. 100% cringe, som man säger.

      Precis vad jag också tänkte. Hon är lika klonad som alla flunsor, bara det att hon upprepar woke klyschor i stället för annat.

        Hon är värre. Vill cam diskutera källkritik vore det kul med lite granskning kring hennes påstådda situationer som hon plockar poäng på. Läs en gång till om gången hon ”filmades på stranden” med granskningsglasögonen på. Det är lögn och det är bevisat.

        exakt!

    Tycker det var väldigt tydligt på första bilden att hon hade smink på sig. Inte så att någon skulle tro att hon inte hade det. Men förstår andemeningen. Är väldigt många tjejer på IG som man tänker ”åh wow vad fin hon är naturligt”, men så har dem foundation och ögonbryn fixade. Men på dem märker man knappt att de har smink på sig och inte som i bilden ovan.

    Vem?! Kan inte du skriva om Elsa eller Margaux? Serie och husköp

    Hur mycket betalade hon dig för att du skulle skriva den här reklamsmörjan om henne?

    Känner mig inte speciellt inspirerad och empowered av att titta på hennes sista bild utan smink. Hon gör en grimas och gömmer sina läppar istället för att bara stå helt upp och ner, som om hon skäms och att vi inte ska ta bilden seriöst. Och man ser definitivt att första bilden är fixad, skulle aldrig tro att hon var utan smink där eller helt naturlig.

      Men man fattar väl att hon är sminkad, poängen är inte att man ska tro att hon är osminkad på den.

    Vad tyckte ni om Billgrenserien igår på SVT?
    Jag tyckte att det var kul och kändes fräscht!

      Du kan väl vänta till öppet spår?

        Camilla godkänner ju sociala medier relaterad OT?

          Ot om ot: raderas någonsin ot som inte har att göra med sociala medier eller är det bara sagt att det inte får förekomma?

        Suris! ?

      Tyckte man fick se tre personer som jobbar väldigt hårt för att vara ”speciella”, det var nog också väldigt viktigt för både Ernst och Helena att förklara tidigt i serien att dom minsann behövde övertalas för att vara med. Det är ju liksom inte creddigt att vilja synas i tv fast dom uppenbarligen vill just det. Elsa ville marknadsföra serien som någon sorts udda och (återigen) ”speciell” typ av reality serie (Wes Andersson varianten vill jag minnas att hon sa (lol)) men det är precis som vilken Wahlgrens värld doku som helst. Den stora skillnaden är väl att Elsa Billgren är extremt konstlad framför kameran till skillnad från ofiltrerade Bianca Ingrosso.

      Allt som allt en ganska trött serie med ett super ego och två ängsliga konstnärer ?

        De är speciella och således inget som de spelar.

    Camilla, efter att ha läst alla kommentarer till detta inlägg har jag full förståelse för om du ger upp och lägger ner. Läsförståelsen och utbildningsnivån hos vissa är helt enkelt för låg. Eloge för att du orkar!

      Eller så ser läsarkretsen ut så av en anledning och passar därför ganska bra ?

      Om man som offentlig skribent ger upp och lägger ner sitt jobb för att man får kritik från de personer som dagligen läser ens texter och därmed betalar ens lön, så bör man förmodligen inte jobba med ett sånt yrke alls.

        Skulle inte finnas en enda krönikör, journalist, bloggare, recensent etc som hade haft kvar sitt jobb då.

          Nej exakt. Tål man inte kritiken man får då så passar inte det jobbet för en.

            Ni som inte förstå uttrycket ”falsk marknadsföring” vilken skola har ni gått i???? Stay in school, kids!

          Som sagt…

    Alltid sagt det och säger det igen; Smink är falsk marknadsföring.

      Det är det inte alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.