My Martens slutar som Brand Manager på Lohilo

Uppdatering: Lohilo hörde av sig och informerade mig om att My har aldrig varit marknadschef utan endast Brand Manager för företaget.

Den 27 augusti 2019 avslöjade Åza Brennander att My Martens var ny marknadschef (brand manager) för Lohilo, ett jobb som hon redan lämnat efter ynka fyra månader.
Hon skriver att hennes uppdrag slutar nu, men jag är inte helt säker på att hon slutar med flaggan i topp eller ens på eget initiativ.
Att hatta runt på olika jobb och bara stanna i några månader låter visserligen som My (Lifestyle mfl som exempel) men jag är osäker på om det var meningen från början att det här bara skulle vara en projektanställning. Vad hade företaget tänkt att hon skulle kunna åstadkomma på så kort tid?
Ja, förutom ett missnöje bland ambassadörerna då?

Sedan My började på företaget blev villkoren sämre för Lohilos ambassadörer och nästan alla ska ha hoppat av eller i alla fall funderat på att hoppa av.
Hur är det möjligt att marknadsföringen via ambassadörer blivit sämre MED en marknadschef Brand Manager än den var utan en?

Källa: Lohilos ambassadörsgrupp på Facebook.

Tack för tips!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Lohilo family” …..lol

  Svara

   Lohilo. Som all annan skit är den väl ute på marknaden nu och då behövs ingen Family
   Vare sig My eller ambassadörer.
   Är väl nästan som nån form av pyramidspel det där. Den i toppen vinner och ju längre ner man kommer ju mer får man slita för just ingenting.
   Enhörningspiss behöver vi väl inte heller ?
   Näe, My har så mycket på gång så att leda och delegera klarar nog inte hon av.
   Hur ska det gå nu när hon antagligen har en ganska hög hyra och vad HÄNDE med förra lokalen egentligen.
   Kom de underfund med att de inte fick hyra ut eller vad ?
   Jag ger ärligt inte mycket för lilla Mys återkommande korta sessiorer på olika konstiga jobb för hon kan inte vara stilla.
   Hm, jag vill det INTE men har en svag känsla att lögnerna spricker och hon inte kommer orka så länge
   Hoppas hon får såpass inkomst att hon och sonen får ha det bra och bo kvar där de bor.

   Svara

   OT…En av våra kanske Insta B-bloggare säljer *** med jämna mellanrum.!kr@ kom nyligen hem från Costa Rica med ett mindre smickrande herpesuttbrott.
   Nu vet hon inte om hon ska berätta för kilen hon dejtat ca halvåret????
   Vad skulle ni gjort i Johannas situation?

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Oaktivt? Stay in drugs kids, don’t do school…

  Svara

  Varför vill man vara ambassadör? Vadå familj? Fattar inte

  Svara

   Jag var ambassadör gör ett annat märke när jag var lite yngre, och jag tyckte det var guld värt på den tiden. Man skulle typ ha med produkten på en bild på insta en gång i månaden, och fick stå på hälsokostbutiker eller mataffärer när jag ville och bjuda på smaktester. I utbyte fick jag massa kläder och gratis dricka 🙂 Villkoren ändrades rätt mycket sen, men just då var det kul!

   Svara

    Som du skattade för antar jag….

    Svara

     Får vi verkligen hoppas!
     Ringer du Hinseberg imorgon bitti och hör om dom har en plats ledig om det är nu skulle va så att hon inte har skattat på läsken och tishan? Jag ringer ekobrott och ber dom avsätta ett par gubbar på fallet.

     https://www.skatteverket.se/omoss/kontaktaoss/mejla/tipsaommisstanktfusk.4.7afdf8a313d3421e9a9561.html

     Svara

     Nej det gjorde jag inte, jag var 15-16 år gammal och hade ingen annan inkomst, och företaget så aldrig något om det. Får väl ta kontakt med Skatteverket nu och se om jag behöver göra något, på den tiden (och den åldern) hade man inte så bra koll på det där 🙂

     Svara

  Är någon förvånad över att allt Myggan tar i blir oprofessionellt och halvdant?

  Dessutom har det varit knäpptyst med träningsstudion ända sedan den ”öppnades” och när läsare frågat om den så har de bara fått näbbiga svar om att allt är i rullning. Men läsarna är ju inte dumma i huvudet, som My verkar tro.

  Nu visar det sig att hon ska flytta till ny lokal. Vad hände egentligen i den första träningslokalen?

  Svara

   Tror aldrig att det funnits någon verksamhet i den gamla lokalen. Förmodligen pga att regler från miljöförvaltningen inte uppfyllts. Då ska det fabriseras ihop en massa lögner i vanlig ordning. Tror inte hon lämnat allt för föräldrar blogg frivilligt heller.
   Människan lever i en enda stor lögn.
   Grönsaks tabletterna såldes slut i lagertrots att de inte gjorde det. Hon valde att avsluta samarbetet säger hon, mm, mm, mm. Allt hon tar i floppar, samtidigt som hon kallar sig marknadsföringsgeni.

   Svara

    Tror inte heller det var någon verksamhet i den andra lokalen, det var nog aldrig öppet och aktivitet där. Tror inte hon fick tillstånd att bedriva träning där men det ville hon inte erkänna utan påstod att hon hade 10 klienter i veckan och att det visst var öppet, igång och i rullning…nja hon ljög nog om det, det är ju vanligt att hon gör det. Sen lyckades hon få en ny lokal, köpte en (!?) men jag undrar hur hon kunde göra det för hon har ju snyftat om att hon har sååå stora skulder efter konkurs som hon kommer få dras med länge länge mååånga år (vid konkurs brukar skulder avskrivas) det var sååå synd om henne som hade ”två bostäder” som kostade oj oj ena var killens mindre lägenhet som hon delade ibland och han troligtvis stod för och andra en liten stuga som jag tror hon fick låna när den ändå stod tom mot att gården den låg på, som är ett företag, fick exponering i Mys kanaler. Men även om hon betalat så var det nog inte några högre boendekostnader men det ville hon ge sken av, varför kan man undra. Och nu har hon plötsligt kunna köpa lägenhet och en lokal. Märkligt. Känns som det ligger en hund begraven typ, hon är skum den där My.

    Svara

     Hon har inga skulder kvar alls.. om det är från mys blommor du syftar på?
     Jobbade där under den tiden och hon ljög redan då om allt. Värre människa får man leta efter. Usch!!

     Svara

      Berätta mer.

      Svara

       Hon ljög om allt i sin blogg.. sa att hon var sockerfri, rökfri och gud vet vad när vi står bredvid och ser henne röka 3 paket cigg och trycka 8 chokladbollar.
       Hon snackade om alla kända människor hon träffade och hur cool hon var. Tyckte själv mest att hon var patetisk..
       Hon var endast i butiken för att fota sig där. Ställde aldrig upp, sprang runt i träningskläder och korta toppar för att visa upp sin nya kropp. (Läs nyopererad )
       Skulle man sjukanmäla sig ältade hon det i veckor och fick en att få dåligt samvete och ljög om att alla hade vart sjuka på jobbet, de hade svimmat, spytt och haft 43 graders feber. (Inte troligt att man står upp då) när man sedan konfronterade sina kollegor visar det sig att inget av det stämmer. Hon kunde även ringa 8ggr om dagen när man va sjuk.
       Man jobbade själv från 9-18 utan att någon bytte av en för lunch eller rast. Förklarade att det är olagligt att göra så. Det sket hon i.
       Hon har ingen jävla empati alls.. hände en ganska stor sak personligen som hon sket i fullständigt. Tänker inte skriva ut vad men kan säga att hade hon haft några känslor eller hyfs hade hon låtit en vara ledig den dagen…
       När allt mellan henne och maggan hände så fick hon panik. Vi fick intr prata med någon och vi fick inte svara i telefonen på jobbet. När hon förklarade lät det som att hon hade hjälpt dem med att döda någon.. hon hade värsta krismötet om detta. En annan förstod att hon garanterat vart på maggans man då hon går på alla gifta män..
       Hon snackar skit om allt och alla hon kommer över. ALLT!

       Svara

      Märktes att det var mycket lögner, strategier och bortförklaringar i konkursvevan. Mycket snyft och sympatifiske och tjat om hur ärlig hon är. Var det skulder då eller överdrev hon det för sympatier? Har hon vunnit på Lotto nyligen kanske eller fick hon ett arv. Hon verkar inte träffa sin pappa längre, är de ovänner? Läser inte hennes blogg längre.

      Svara

     Men jag fattar inte, x antal läsare bor i sthlm, hur svårt är det att kolla upp om det är en verksamhet på adressen? Tänker att nån någongång borde ha vägarna förbi.. eller? Om inte läsare så C kanske? Fick för mig att den låg centralt men jag kanske missförstått? Känns som denna verksamhets existens ifrågasatts från dag 1.. säkert med all rätt, har noll koll på MM.

     Svara

      Verkar vara en del läsare som passerat och inte sett nån aktivitet. Hon skulle ju även ha kollegor på plats. Lika bra att hon erkänner att lokalen inte fick nyttjas till studio. För varje lögn så sjunker hon.

      Svara

       Ja hon är ju allt annat än ärlig, hon som så ofta påtalat hur ärlig hon är, hon har i perioder dagligen påpekat hur ääärlig hon är. Pyttsan. En period så tjatade hon dagligen i varje inlägg om att hon är ärlig och minsann startat företag helt själv som 18-åring, sedan ändrade hon till 17 år, men helt ensam helt på egen hand – var väl en sanning med modifikation, hon hade väl hjälp av sin pappa och kanske även sin sambo. Finns ju en anledning att påpeka och upprepa något ofta så att det ska bli en sanning i människors medvetande. Asså. Att låtsas ha skulder och dålig ekonomi var väl ett sätt att få sympatier.

       Svara

     Driver man enskild firma som My har gjort avskrivs inte skulderna. Du står själv som ansvarig till skillnad mot om driver
     ett aktiebolag. My har skrivit att hon har haft flera jobb för att kunna betala av skulden som blev kvar, vilket jag har uppfattat att hon nu har gjort. Det har nu gått några år sedan hon drev sin firma.

     Svara

      Nja nej hon har haft AB. Aktiebolag inte en firma.

      Svara

       Stämmer det var något drammel om att hon inte behövde reklam märka då hon drev AB.
       Har dock för mig att hon skrev att hon ville göra rätt för sig och betala sina skulder till leverantörer osv. Får hoppas att hon höll det hon lovade.

       Svara

        *Dravel..

        Svara

   Och jobbat på/med Lohilo 60 timmar i veckan låter inte trovärdigt. Resor, hänga hos Bobby, träna och att allmänt tramsa runt hos fiiina vänner tar tid. Och kvalitetstid med ungen och indianen.

   Svara

  På vilket sätt är My ansvarig för att det blivit sämre villkor?

  Svara

  Brand Manager är inte samma sak som Marknadschef. En Brand Manager jobbar med att det enskilda varumärkets marknadsföring och rapporterar normalt sett till någon som är ansvarig för antingen för Varumärkesportföljen eller Marknadschefen.

  Svara

   Ofta kallas väl en anställd som ansvarar för del av sortimentet under marknadschefen för produktchef, eller?

   Svara

    Nej, en produktchef är inte detsamma som en varumärkeschef.
    En produktchef är med under hela tiden när en produkt skapas. Från skissbord, till produktion till distribution.
    Man jobbar alltså mer med utveckling.

    En varumärkeschef förvaltar ”bara” varumärket och marknadsför produkterna när de väl är på plats och redo att distribueras.

    Svara

     Nej en brand manager kan även arbeta med arbetet att ta fram produkter. Jag är brand manager på ett ganska stort nordiskt mejeriföretag och det ingår i mina arbetsuppgifter att även överse framtagning av nya produkter och utvärdera och göra om gamla.

     Svara

      Det är ju självklart att man kan jobba med annat också. Precis som att det är rätt vanligt att receptionister jobbar med fakturering och annan redovisning/ ekonomiuppgifter.

      En brand managers jobb är dock att marknadsföra en färdig vara/tjänst och förvalta varumärket. Sedan kan det ju beroende på organisation flyta in i andra slags tjänster.

      Svara

  Anställ folk som vet vad de gör, antingen från tidigare arbete eller utbildning, inte en influencer.

  Svara

  Hur tusan ska My kunna göra kostschemor åt kunder? Det lär sluta illa för den som förlitar sig på hennes kunskaper 😀

  Svara

   Ja hoppas ingen går på det där och betalar dyra pengar till henne. Hon kan inte mycket om kost, inte mer än vem som helst, faktum är att hon verkar veta mindre än gemene man och hon gör och har gjort så många fel. Gå INTE på det där gott folk, att ha en online PT är INTE att rekommendera, det är bara ett sätt för dem att tjäna pengar.

   Svara

    Nej precis. Det är väl nån annan som gör hennes personliga kostschema. Och nån annan som lagar maten. Bättre att googla än anlita henne. Hoppas Ludvig får bra mat på skolan…

    Svara

    Jag har haft en online PT som var riktigt bra. Fick tränings-och kostschema, jag rapporterade varje dag och hade även ”möten” varannan vecka. Nu när jag själv läser kostvetenskap så visar det sig att den PTn vet vad han gör.

    Svara

  Hur lång tid ger ni ”nya” studion? Jag tror max ett år.

  Svara

   6 månader

   Svara

   Och lägenheten också max ett år. Skolbyte igen för sonen och pendlande till både Täby och Öland. Han och katterna har ingen kontinuitet i sina liv.

   Svara

    Har My köpt lägenheten eller hyr hon i andra hand?

    Svara

     Hyr.

     Svara

   Vad tjänar ni på att hålla på så? Känner ni er som bra n människor?

   Svara

  Hon har alltså fått sparken? Kickats från Lohilo, fått gå därifrån också? Inlägget är ganska otydligt. Men det var ju ganska väntat att det skulle skita sig där också. Har det blivit ovänskap tro eller är det att hon inte skött sina åtagande så bra då? Hon låtsas vara något hon inte är, alltid. Men hon skulle såklart inte erkänna det och skyller väl på att hon ska ha pt-kunder och öppna träningsstudio. Hon är väl inte ens färdig pt, alltså hon har väl inte pt-licens. Och har väl en hel del köpta ig-följare och likes.

  Svara

   Nä, det har jag ingen aning om..

   Svara

  Alltså Vanessa och Rebeccas podd. Hur är dom så uppe och svävar? Vad händer?? Först säger dom vecka efter vecka att man ska lyzza och unna sig gmn, och det ska va lyzz överallt. Och sen gnälls det över andra influencers som köper Chanel, och börjar dessutom spä på att folk inte skulle ha råd med det? Så jäkla onödigt beteende. Och attityden Vanessa har är bara vidrig om jag ska va ärlig.. Och det att det skulle stå en massa 15 åringar utanför gucci, vad vet hon vad dom gör där? Alltså mind your own shit tänker jag bara. Så patetiskt! Det är baaara dom som har massa pengar, och får unna zig. Kom ihåg det!

  Suck.

  Svara

   Tål dom inte. SÅ korkade båda två

   Svara

   Varför lyzznar du ens på deras podd då? 🐀

   Svara

   Vilka är dom och varför lyssnar du på dom om du tycker dom är så patetiska?

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Hur trodde hon då att hon skulle ha tid för den Studio som hon hyrde, sina PT-kunder, sina träningsresor och ett heltidsjobb på Lohilo?
   Förstår inte skillnaden? Då var hon även pendlande till Öland även om hon inte var där så ofta.
   Något måste så klart bli lidande.

   Svara

  En brandmanager arbetar med bolagets marknadsföring bla. Och det är Alltid fokus på långa anställningar! My har blivit ombedd att säga upp sig. Dvs hon har fått sparken.

  Svara

   Det låter rimligt, det är så jävla mycket ”söta omskrivningar” i branschen. Men det kansker är typiskt: Allmänheten är de sista som får veta sanningarna.

   Svara

    Är det nån härinne som ens har erfarenhet av arbetslivet?? Varför i hela friden skulle ”allmänheten” ha rätt till snaskiga detaljer om folks misslyckanden? När en anställd ombes säga upp sig är det en angelägenhet mellan arbetsgivare och arbetstagare och inte något som behöver informeras vidare. I vissa fall kan man informera (nära) kollegor vad som hänt. I sällsynta fall också den anställdes kunder och samarbetspartners. Det vill säga personer som berörs direkt av att den anställde inte är kvar. Men ALDRIG i syfte att skvallra….

    Svara

     Nej, du är antagligen helt ensam med att ha någon erfarenhet från arbetslivet här! Vi är nog samtliga omyndigförklarade på ett eller annat sätt. Därför tar vi tacksamt emot dina djupa kunskaper från arbetslivet och livet i allmänhet. Det är en ovedersäglig gåva att få åtnjuta din djupa kunskap om det verkliga livet. Tack!

     Hjärtinnerliga Tack!

     Svara

    Hahahaha allmänheten? Är det du som bloggläsare du menar?

    Svara

   Beror nog på bransch, många företag tar in nyexade på positionen Brand Manager, dvs inte någon långsiktighet i anställningstid utan personen kan vara rätt junior, utvecklas och gå vidare.
   Manager skall inte alltid tolkas som att man är chef, utan mer fokus på ansvarsområde

   Svara

  Jag följer inte My men det är väl ändå helt förståeligt om man inte går ut med att man fått sparken. Det görs ju knappt ens när börs-VD:ar får gå på dagen fast det är helt uppenbart. Jag förstår att många reagerar på ett lögnaktigt mönster snarare än det här som en enskild händelse men som enskild händelse är det inte mycket att uppröras över.

  Svara

   Nu kan ju antagandet om att hon varit fastanställd vara helt fel. Hon skriver att hennes uppdrag är slut vilket normalt tolkas som att hon haft ett tidsbestämt åtagande med ett antal uppgifter att leverera. När hon levererat är det tack och adjö.
   Att företag tar in resurser för specifika tidsbestämda uppgifter blir allt vanligare. Det kallas för gig-ekonomin och ett sätt för företag att anpassa kompetens till den uppgift som för stunden behöver lösas.

   Svara

  My har noll utbildning, har aldrig någonsin fattat hur man driver ett bolag. Ännu mindre vad man förväntas göra som Brand Manager- mest förvånad är jag över dessa företag som vågar anställa en sådan okompetent person. En CV fylld med korta anställningar och hittepå jobb. Hon är i mina ögon en looser i allt hon gör och gjort.

  Svara

   Säger du och skriver ”looser ” med två O:n.. 👀

   Svara

    Och ”okompetent”…

    Svara

     inkompetent ska det ju stå!!! hahahahahaaaaa tur att jag inte jobbar som Brand Manager 😉

     Svara

    Och okompetent…

    Svara

  Looser stavas looser

  Svara

   Loser=förlorare
   Looser=lösare

   Svara

  Åza B vräker ut omärkta inlägg om Lohilo som luktar reklam.

  Svara

   Att stava med Z är så ängsligt

   Svara

    Lite dansbandsvibbar. Åzaz orkester.

    Svara

  Och hennes ”pepp” på bloggen om sockerfri vardag- låter så töntigt. Som en förskolelärare som ska peppa små barn. Aldrig att jag skulle anlita henne. Och Jonas- ser han inte heller tänker han lite fel???

  Svara

  Lohilo har samma ägare som Alvesta glass. Alvesta glass har sagt upp flera personer inom företaget då företaget går miljoner minus.

  Svara

  Hahaha min tjejkompis jobbar där och det är tvärtom. My skriver ju själv att de rekryterat 3 personer till marknadsteamet precis? De rekryterar mer där än någonsin och. Det är nog snarare att de säger upp människor som inte är rätt. De kommer med nya produkter titt som tätt och ska börsnoteras i vår, det gör man nog inte om man går dåligt? Så där har du fått hel fel information

  Svara

   Då var My inte rätt alltså eftersom hon blev kortvarig. Och troligen för gammal för den unga kundkretsen. Enhörning, nermalda grisklövar – barnkalas kontra slapp hy 😀

   Svara

   Att man rekryterar nya personer som blir provanställda men avslutar provanställningar som löper mot sitt slut (Mys), kan absolut vara ett tecken på att det går dåligt.. Vilket det gör..

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.