Inbrott i Hugos och Paulas hus på nyårsafton

 

Vi hade inbrott på självaste nyårsafton. Vid tolvslaget ringde vårt larmcentral… Det känns jätteledsamt att någon/några har tagit sig friheten att bryta sig in i vårt hem. Vår allra tryggaste borg.
Jag skiter fullständigt i våra saker, men att dessa människor fått mitt hem att kännas otryggt känns förjävligt.
I fredags kom vi hem, och började gå igenom vad som fattades. Det var kaos. //Paula Rosas

Medan Hugo och Paula firade nyår i Mexiko så passade alltså någon eller några på att bryta sig in i deras hem och kränkande riva runt i det allra heligaste – deras hem.
Deras hem och deras privatliv. Fy fasen, alltså!
Jag lider SÅ med dem, att få känna sig trygg i sitt hem är väl det minsta man kan begära. Jag har inte varit med om inbrott – förutom i bil – men däremot anlagd brand som tack och lov enbart rökskadade stora delar av hemmet.
Jag vet inte om jag skulle vilja bo kvar i ett hus som någon brutit sig in i. Det känns nästan ”förstört” och fan vet om jag någonsin skulle känna mig lika trygg igen.
Men samtidigt vill jag ju inte tillåta att en hoper kriminella kör ut mig ur mitt eget hus…
Den är svår…

Är detta kanske baksidan av att hela tiden informera världen om vart man befinner sig vid olika tidpunkter?
Om inbrottet i Hugo och Paulas hus var planerat och inte bara ett hus som valdes på måfå, så hade tjuvarna säkert stenkoll på att familjen befann sig i Mexiko.
Att skriva på sociala medier att man är bortrest är något som alla säkerhetsföretag avråder från, för varför servera tjuven ett hus att kunna jobba ostört i?
Nu har ju Hugo och Paula sitt hus larmat vilket betyder att tjuvarna nog inte hann vara inne i det särskilt länge, men det är ju en klen tröst.
En enorm kränkning oavsett!

Hur resonerar ni?
Har någon av er utsatts för inbrott?
Hur gjorde ni?
Försvann känslan av otrygghet?

245 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inbrott och t.o.m. home invasions kommer fullständigt spåra framöver

   Vad är home invasions?

    När inbrotttjuvar lutar sig in/ tvingar sig in och håller dig bunden under hot medans dem tömmer ditt hem

   Haha jaså? Vad föranleder denna spaning?

    Att kriminella blir alltmer desperata och hänsynslösa. Att det är mer eller mindre lönlöst att råna banker och affärer nu för tiden. Att klyftorna mellan de som har väldigt mycket och de som har ingenting blir allt djupare. Bland annat.

     Japp, en stor anledning är att man sett till att minska kontanterna i samhället.

      Då nöjer man sig med att traumatisera nån för livet för en jacks eller en mobil istället ?

       Tycker det är helt fruktansvärt. Läste på nyheterna om en 8-åring som blivit knivrånad av ett gäng. Ett barn för helvete! Förstår inte, hur är det status att råna ett barn? Jag vet att detta inte är särskilt begåvade personer som tänker efter före men nog borde det finnas något uns av konsekvenstänk?

     Det kan vara indikationer på att det kommer öka, att fullständigt spåra ur är däremot en annan sak. Det hade synts i statistiken vid det här laget.

      Det kommer.

      Vad som komma skall behöver verkligen inte synas i statistiken än, däremot är indikationerna inte positiva alls.

     + det vi inte får prata om.

      Vilket vi borde men folk blundar.

       Vi vet alla att det är den huvudlösa invandringspolitiken som är ett av de allra mest grundläggande problemen. Det är allmänt känt att heterogena samhällen är mer otrygga än homogena diton, och det begriper man ju; att samhällen där man inte delar grundläggande värderingar också dras med grundläggande problem. Det säger sig självt.

        Menar så klart tvärtom; homogena samhällen är tryggare än heterogena.

        Framför allt att det kom för många för fort. Annars tror jag visst heterogena samhällen kan funka rätt bra. Integration, respekt, samma förutsättningar, det går. Men här är det för sent

         Var har det gått någonstans? Vissa mig ett enda framgångsrikt, mångkulturellt samhälle?

          Visa istället du ett homogent samhälle som fungerar, kanske Ryssland lr Kina? Och ni alla rassar, titta i brottsstatistik så ser ni att den totala brottsligheten inte har ökat.

           Japan

           Japan är ett land där det är extremt tabu att anmäla bl.a. våldtäkter..så den officiella brottsstatistiken säger inte mycket

        Njae, många som gör inbrott är ligor från andra länder (Baltikum t.ex.) som är här på stöldturnéer, för att sedan åka hem med sina byten. De har alltså inte invandrat hit. Här går det på det stora hela alltså inte att skylla på någon invandringspolitik.

     Brå fick ju skarp kritik alldeles nyligen och generellt sett har jag alltid varit tveksam till statistik.

     Med det sagt så tänker jag ibland på det här: när jag var 15 år kände jag inte en enda jämnårig som utsatts för väpnat rån av maskerade rånare. Och då gick jag i skola samt på tre-fyra olika aktiviteter och träffade barn från olika områden och skolor. Min 15-åriga son känner ett TIOTAL som blivit rånade av beväpnade och maskerade ungdomar.

     Och då bor vi långt ifrån vad som kallas utsatt område.

     Smidig avslutning där: ”Bland annat.” Vi som har vett i skallen förstår vad du menar och tycker det är skrämmande hur man inte tillåts prata om det som faktiskt pågår. Ren fakta är objektivt och borde få framföras.

      Vad menar jag? Jag menar en massa socio-ekonomiska och möjligen en gnutta kulturella faktorer, inte att vissa etniciteter har kriminalitet i blodet om det är det du antyder.

      ”Inte tillåts prata”? Vem hindrar dig? Eller handlar det om att inte få prata utan att få mothugg?

       Ja du, Camcam t.ex.? Hon har raderat många kommentarer hon ansett rasistiska som i själva verket endast varit objektivt kritiska.

        Vad jag kan se finns det inte en enda raderad kommentar i det här inlägget, så nog verkar du kunna prata rätt fritt ?

        Ja är ju hennes blogg så hon får ju radera vad hon vill? 😉

       Men exakt, så himla trött på det snacket. Man kan ju inte läsa ett enda kommentarsfält utan att nån ska belasta sig över att man inte får skriva det som de just har skrivit.

        *beklaga

     Kanske därför de mellanmänskliga falskmyntarna = Influencers kommer att bli givna mål för framtidens inbrottstjuvar?

     ” Att klyftorna mellan de som har väldigt mycket och de som har ingenting blir allt djupareä, så då är det rätt att råna? Inte lättare att ta ett jobb på circle k?

      Var nog en förklaring, inte ett sätt att rättfärdiga.

     Har du en källa att dela? eller hur vet du det här?

   Det finns ett fullgott svenskt ord för det. Grovt hemfridsbrott heter det när någon tvingar sig in i någon annans hem.

   Nej.

   Stog det att något var stulet? Bara tänker att om larmet gick på tolvslaget.. Kanske bara var ett teknikfel när året byttes? Säger inte att det var så men tanken slog mig.

    Nä, deras hus var kaos efter inbrottet.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Varför har någon startat en brand hos dig? ?

   Vi åkte mest med på köpet i stadens stora pizzakring där alla knep var tillåtna, så även att tända på rivalens lokal som råkade tillhöra min pappas fastighet . Det lilla huset kom på köpt kan man säga, och det var i det som en av pizzeriorna var inhyst.
   Problemet var att det lilla brinnande trähuset låg inklämt mellan vårdcentralens tegelvägg på ena sidan och vår yttervägg på den andra.
   För att inte vårt hus skulle fatta eld så spangs det med hinkar fyllda med vatten som kastades upp mot putsen för att kyla ner det. VI. Istället för garageuppfart så har istället en gammal hästtunnel under huset så brandkåren kom liksom inte ens IN till branden.
   Vi hade en otrolig tur, för huset var ruskigt nära att börja brinna av de brandgaser som sipprade in via ytterväggen, och de var så varma att de lämnade brända spår efter sig i parkettgolvet.
   Allt i hela lägenheten luktade så mycket brandrök att man tvungen att skicka iväg ALLT på sanering,. Kul att de enda kläder man hade då var en vindjacka utan någonting under och ett par mjukisbyxor. (effortlessly stunning)

   Det lilla röda huset brann ner till grunden, men har byggts upp igen och målats vitt och innehåller numera en Kinakrog.
   Hepp!
   Så här ser ut idag – https://imgur.com/a/gCjB0q1

  Inbrott är ju tyvärr vardag för många nuförtiden. Våra grannar har haft inbrott 6 gånger på 13 år.

  Det enda jag är riktigt orolig för är att någon ska bryta sig in när barnen är själva hemma.

   En kollega till mig hade inbrott. Dottern var ensam hemma efter skolan, var i sitt rum på ovanvåningen. Gick ner och skulle gå på toaletten och där inne står en påverkad man och rotar i badrumsskåpet. Hon var inte ensam hemma på ett bra tag efter det.

   Fy vad hemskt! Men det är det jag blir frustrerad över, att folk verkar normalisera det som händer i Sverige. Våld, mord, rån, våldtäkter osv. Det jag är rädd för är att folk inte orkar bry sig längre och bara tänker ”suck, ett till mord idag”, eller ”oj inbrott igen, jaha”. Det är inte okej att ta någon annan saker, det är inte okej att slåss och det är fan inte okej att ta en annan människas liv. Varför ska det behöva vara så att man är otrygg på kvällarna? Varför är alla så rädda för att säga något? Varför normaliserar vi allt det här?

    Jag tror att det är lätt att tänka så när man läser om det i tidningen men är inbrottsvågen i ens egen stadsdel så rycker man nog inte på axlarna och suckar.

    Ingen höjder på ögonbrynen längre att en port sprängs och en fastighet får evakueras. Oturligt bara ?

     Klart folk gör! Måste varit fruktansvärt obehagligt

     Vaddå ingen? Händer det i malmö brukar man ju scrolla förbi, men annars blir det ju nyheter, snack vid lunchen på jobbet och låååånga flashback trådar.

    Men är alla så rädda för att säga något då? Eller vilka ”alla” menar du?

    Jag tror på att ge polisen och militären en månad med totalt fria händer att göra precis vad de vill. Polisen kan i samtliga städer räkna upp vilka som mördar, gör inbrott och spränger. Se till att få bort patrasket en gång för alla så kan samhället återgå sen.

    Jag vet att det finns vissa praktiska problem med mitt förslag. Men vad fan.. nåt måste hända.

     Haha det var då fan det sjukaste jag läst? Snacka om noll koll på vad kriminalitet faktiskt bottnar i.

      Nu var ju det här långt ifrån ett seriöst förslag… trodde att mitt sista stycke klargjorde det.

       Hur var det ett klargörande att påstå att ditt förslag har vissa praktiska hinder?

      Får ju hoppas de skickar ut ett riktigt pucko som dig på köpet då!

       Jag lever inte i en törnrosadröm och ignorerar samhällets förfall. Jag lever och VILL fortsätta leva men om politikerna fortsätter som de gör dör vi snabbare än vi tror.

        Gud alltså du har verkligen tänkt till så mycket längre än oss alla andra. Kriminalitet sitter självklart i rasen och det enda rätta är att utrota alla svaga i samhället så vi får tillbaka balansen. Sieg heil på dig.

         Kolla statistiken. Gå tillbaka några år innan flyktingkrisen och jämför. Doppa inte huvudet i sanden.

         Det handlar inte om ras, det förstår väl till och med du?

         Vad konstigt att utlänningar orsakar brotten då.

         Nej, idioten förstår tyvärr inte det eftersom idioten är rasse. Det är sånt patrask som hittat hit den senaste tiden.

         Jag är inte rasist för att jag ser hur samhället ser ut. Tämligen trött på att det kortet alltid ska dras. Hur många svenskar bor i Kronogården? Rosengård? Rinkeby?

         Tämligen trött på när rassar tror att de sitter på exklusiv kunskap och fått uppenbarelser som alla andra missat när de i själva verket har runkat för mycket till alternativ högermedia.
         Jag vet inte har inte räknat?
         Vad är det du försöker påvisa egentligen? Att det är hudens melatonin som avgör hur benägen du är att begå en kriminell handling?

         Melanin/

      Shit, eller kanske måste skriva bajs ifall nån rasse tar illa vid sig, då blir det jäkligt tomt i Sverige om vi ska kasta ut patrasken som utför t.ex. våldsbrott då det är 98% män som står för det.

     The Purge kanske blir verklighet snart.

    De som står för största delen av inbrotten är här pga EUs öppna gränser. Låga straff, låg sannolikhet att åka fast och snabba pengar lockar ligor från Östeuropa. Jag har läst en rapport om att det kommer bli ännu värre om/när Brexit sker.

    Det blir tråkigt nog så. Jag tycker på axlarna och scrollar vidare när det här hänt. Finns ju anledningar till varför det sker och det kan inte jag göra någonting åt. Jag har inte bjudit hit dem.

     *rycker på axlarna
     *har hänt

     Jävla autocorrect

   Oj. Var bor ni?

  Usch vad hemskt! Spelar ingen roll om man är utomlands och berättar var man är. Man tar sig fan inte in i någon annans hem!!

  När jag var tonåring (20 år sedan) hade vi inbrott i huset jag växte upp i. Mitt i natten tog sig någon in (vi hade inget larm) och tömde väskor och jackfickor i hallen och mitt rum låg precis intill. Resten av familjen sov på andra våningen. Nu var det väl inga snillen precis för de tog bilnyckeln men inte bilen… 🙂 De var även inne i flera omkringliggande hus inklusive ett med en stor och sporadiskt arg hund och hunden gav inte ifrån sig ett pip, så hur de lyckades med det är också intressant.

  Jag hade grava sömnproblem ett tag till dess ett larm installerats, tanken på vad som kunde hänt om jag gått upp där på natten och sprungit rakt i famnen på den eller de som gjorde inbrottet är lite skrämmande. Oavsett vad, idag tänker jag inte på det vanligtvis, larmar dock alltid skalskyddet på natten och det hade varit extremt olustigt om någon tagot sig in och rotat runt bland ens saker när man inte var hemma. Usch.

   Bilar är väl inte direkt så lätta att gömma, om man inte är just biltjuv och har en direkt plan Och kontakter för att få bilen att försvinna” direkt. De vill väl ha saker som inte direkt går att spåra. Frågan är ju dock vad de skulle ha bilnyckeln till

  Bygg fler fritidsgårdar!

   Fin tanke med fler fritidsgårdar men det kommer inte göra skillnad
   För dessa som gör inbrott och Hoppar in i kriminella gäng är ju dem som anser att de ska ha bättre ekonomi oavsett om de jobbar eller ej.

   Är ju massa ungdomar/ unga vuxna som anklagar samhället för att deras familjer inte har massa pengar , fina bilar, stort hus.
   Och då anser de att de är okej att ta av dem som är rikare

    Swosh

   Fritidsgårdar? Kom igen? ?‍♀️ Tror du verkligen att det är Kalle och Adam på 15 bast som gör inbrotten???

    Men de som gör inbrott har väl varit 15 år. Tror du att de satt som tända ljus längst fram i skolan alla sina dagar och sen magiskt började göra inbrott när de fyllde 25?

    Ska vi inte göra något alls för att förebygga att unga människor hamnar fel?

     Tror nog inte att de gick i skolan i Sverige…

      Hahahaha varför inte det????

       För att de som gör inbrott kommer från Östeuropa. Tex Litauern.

        Haha ”de som gör inbrott”

         Jamen skulle dom inte kunnat gått i svensk skola för det eller vadå??

          ?

         Fast här är väl ändå de rätt. Ska vara de när det kan bytas mot jag/vi. Och dem när det kan bytas mot mig/oss.

       Polisens kartläggning visar att utländska ligor bakom hälften av alla inbrott och 90% av alla stölder av bildelar, jordbruksmaskiner och båtmotorer. 9 av 10 bilstölder görs av utländska ligor.

       Så då har man nog inte gått i skola i Sverige nej.

        Fast att ligor ligger bakom inbrott är väl knappast något ovanligt? Vem tror ni genomför inbrott och rån i andra länder, grannarna eller? Självklart går det att påverka förekomsten av unga som väljer ett kriminellt liv genom olika verksamheter.

         Utländska ligor – det är skillnaden. Så att stöldgods till ett värde av ca två miljarder kronor lämnar landet varje år.

          En piss i havet mot vad rikingarna fufflar bort genom att fuska med att betala skatt, vita löner osv

           Vad har det med saken att göra? Att försöka hålla isär problemen vore ju en bra början…

           Saker som stulits (från till största del privatpersoner) för 2 miljarder betyder att en mäng människor drabbats.

     Det behövs insatser långt före 15.

      Det finns ju något som kallas familj, men det är så klart bekvämare om det är samhällets ansvar…

   Tja, om så bara en del av det svenska folket tror att det skulle hjälpa att bygga ”fritidsgårdar”, då är det kanske inte så konstigt att det ser ut som det gör med dagliga skjutningar på öppen gata, sprängningar, mord, våldtäkter, inbrott….Och att det skulle vara ”politikernas ansvar”? Sverige har de politiker folket valt. Uppenbarligen var det inte särskilt bra val.

   Ansvaret är ert eget, svenska folk.

    Jag tror inte att fritidsgårdar löser all brottslighet. Däremot tror jag att det är en bra idé för att rastlösa ungdomar ska ha en plats att vara på.

    Men hur ska vi förebygga den grova brottsligheten? Har du något konkret förslag? Jag är alltså uppriktigt intresserad av en diskussion kring detta.

     fast hur många tror du på riktigt kommer hänga på en fritidsgård?

     sen är ju dem för max 15 år eller så efter det blir dem oftast för gamla..

     helt ärligt. att yngre söker sig till kriminalitet och inbrott bottnar i dålig integrering i samhället och att dem vill tjäna snabba pengar. och det gör dem ju..

     seriöst ett inbrott på 30min ger dem pengar dem bara kunde drömma om och skattefritt!

      Okej jag bara moddas just nu…? Mitt svar dyker väl upp tids nog. Kort sagt så håller jag med dig. Nu ska ja iväg och träffa en nyfödd liten bebis.

      Ses i en annan diskussion ?

       Eller hur? Vad är det som händer på den här sidan ibland, egentligen? Man blir irriterad när man ägnat en stund åt att skriva ett längre och seriöst svar och det blir på det här viset!

      Vi måste absolut inte integreras med kriminella element, vi måste repatriera dem. Svensken har ingen skyldighet alls att försöka integrera smuts – hem med dem bara! Och ja, är de barn till folk som inte håller koll på sin avkomma så hem med hela familjen. Att få fristad, försörjning, utbildning och möjligheter i ett land är ett privilegium. Pissar man på den möjligheten så har man inget här att göra.

       Tänk på blodtrycket.

      Nja här är det 13-19 år. Men det behövs fler fritidsgårdar verkligen, finns ingen i min kommun just för tillfället, bara en liten en i grannkommunen 1 mil bort. Vilket är synd för folk i kommun snackar skit om ungdomarna är ute sent på kvällen och hänger runt bara, men de har ju inget att göra så va ska dem göra då?
      Förstår väl jag med att de inte vill vara hos mamma o pappa hela helgen. Kanske inte till mitt i natten men några timmar en fre-lördagkväll vore väl toppen.
      Är man många kompisar i samma kompiskrets så förstår jag med att man inte alltid kan vara hemma hos någon. Mitt barn har ibland 7-10 kompisar denne vill vara med. (Inte på dåligt sätt utan bra kompisar). Kan ju bli lite för livat hemma hos någon med. Så jag röstar för fler fritidsgårdar med. 🙂

     Problemet är att många av de här typerna redan blivit portade på fritidsgårdarna!!
     De har tillgång till fritids men missköter sig så de inte längre är välkomna.

     Finns ett kanonbra fritids 13-18 år i min kommun. Och det var många av dem som hängt där (en del portade, andra inte) som låg bakom en massa rån, misshandel och annan skit för något år sedan.
     Så nej, det handlar inte om att det behövs fritidsgårdar.

     Jag har försökt skriva ett mycket seriöst svar till dig men av någon anledning släpps det inte igenom. Trist verkligen, för jag la ner minst en kvart på det.

     Återvandring är en bra början.

      Jaa hoppas verkligen att bidragen bara totalstoppas och återvandringen kör igång. Alla kriminella kan gå först. Vill man stanna, begå inget brott, så jävla svårt är det inte att låta bli att råna eller våldta någon.

       Haha så nu handlar det inte ens om kriminella? Riktigt vidrigt att så mycket tvättäkta rasister hittat hit

    Ja låt oss rösta höger istället så klyftorna i samhället ökar och istället ta hand om problemet när det redan skett snarare än försöka att undvika att det överhuvudtaget uppstår. USA är ett så himla bra exempel på hur det fungerar klockrent.

     Ja och låt oss samtidigt införa hårdare straff för det verkar ju fungera så himla bra i usa som har ett av världens hårdaste straffsystem.

     Håller med. Jag håller två tankar i huvudet samtidigt: detta som händer nu beror på ökade klyftor, inga framtidsutsikter och segregation FÖR ATT det kom för många på för kort tid.

     Fast vad gör vänstern nu som är så jäkla bra för att motverka segregation? Klyftorna ökar ju ändå. Inte bara ekonomiskt men även utbildningsmässigt.

      Du är medveten om vilken typ av regering vi har va? Finns inget som är vänster med den överhuvudtaget.

  Jag har också varit med om anlagd brand. Två nätter i rad satte någon eld på lägenhetshuset jag bodde i, som tur är var det bara trapphus som blev skadat. Sov knappt på månader efteråt och spenderade så mycket tid som möjligt utanför hemmet. Ville inte vara hemma på kvällarna och vaknade flera gånger per natt av att jag trodde att jag hörde något. Lärde dock känna en granne väldigt väl som nu är en mycket nära vän, så något gott kom ur det.

  Har aldrig haft inbrott hemma, däremot hände det en spännande sak på jobbet för något år sedan:

  Vi var i full färd med att bygga om nedervåningen för att få plats med ett gäng nyanställda. Tidigare hade där huserat ett annat företag som hyresgäst, men nu stod allt tomt i några veckor i väntan på att byggas om. Min kollega var ansvarig för att internet skulle dras till de nya arbetsplatserna, och en dag kom han uppspringande märkbart upphetsad.

  ”Nu du Viktor ska du få följa med och se något konstigt!”

  Jag följer med ned och upptäcker mycket snabbt att något inte står rätt till. Det har nämligen flyttat in två personer i ena konferensrummet. Det ligger madrasser på golvet, vår ena switch används som bord och det ligger både två datorer och ett halvätet glasspaket på golvet. Kylskåpet i köksdelen är fullpackat av finöl, och i ena badrummet står både schampo och tvål. Längsmed hela ena väggen i konferens-/sov-rummet har någon klottrat ”Chippen och Sillen, public enemy number one!”

  Vi bytte lås efter det och satte ett brytskydd på dörren. Chippen eller Sillen hade någon dag senare försökt bryta upp dörren men misslyckats och i vredesmod slängt sin Fanta i väggen. Efter det har det varit lugnt…

   #sakersomaldrighänt

    Tyvärr inte så ovanligt sånt där. Har man inget hem så tar man chanserna man får. Vi har en övergiven kontorsbyggnad i mitt område och där har polisen fått fösa bort mängder av människor som bosätter sig där. Mycket knarkare och inte ett ställe man går förbi själv om kvällarna längre..

    Har en fin bild här på en liten del av rummet. Du kanske anar Chippens signatur över hela jävla väggen…

    https://imgur.com/a/Z1BGKVg

     Ni hade i alla fall bra med nödutgångar ? safety first

      Ja, men hade det börjat brinna hade ju Chippen och Sillen sprungit rakt in i väggen…

   Of all the things that didn’t happen, this didn’t happen the most

   Hahah, vad gjorde ni av deras saker??

    Vi ringde polisen som kom och hämtade grejerna. Var nog inte helt orimligt att exempelvis datorerna var stulna och polisanmälda.

     Mäh, man väntar ju att klottrarna kommer tillbaka och låser in dom, SEN ringer man polisen. Om man vill alltså. Först har man förstås rotat igenom deras grejer och tagit allt värdefullt.

  Usch, vi ska flytta till hus i sommar och får sån ångest av detta. En rejäl vakthund får det bli sen när barnen är stora nog att vara ensamma hemma. Usch, att det ska behöva vara så.

   Du tycker att det känns mer säkert med att ha en vakthund ensam med dina barn?
   Finns ingen anledning att vara så orolig för ett inbrott, det hör inte till vanligheterna och speciellt inte under dagtid.

    Hahah vakthunden vaktar familjen. ??‍♀️

     Jo, i din fantasivärld kanske det fungerar så enkelt. Ingen normal människa är så rädd för inbrott att man låter barn ansvara för ett djur som lär sig gå till attack. Varför inte ge dem en pistol när du ändå är igång?

   Kanske är bättre och lättare med ett huslarm?

  Har aldrig varit med om inbrott under mina snart 30 år på planeten, bara hört att en av mina barndomsvänner varit med om det. Ej uppväxt i glesbygd utan i stad med ca 50 000 invånare hyfsat nära Malmö. Jag tror att vi är produkter av vad vi erfar under livet. Vissa är med om inbrott och har en hel del nära som är med om det också. Vissa är aldrig med om det (som tur är).

  Det är bäst att inte göra egna slutsatser utan luta sig på statistik från ex BRÅ när man vill koppla inbrott med ökad oro i samhället.
  Mycket pekar också på att brottslingar ”bytar” brott. Det är idag svårt att råna butiker och företag jämfört med för 10-15 år sedan, vissa analytiker vill koppla det här till ökade personrån. Egentligen är det kanske inte så att det är oroligare, utan snarare att det sker fler brott som är mer ”close to home” som inbrott och personrån. Vi tenderar ju inte att känna igen oss lika mycket i butiksrån..

   Statistik från BRÅ som visat sig påverkats av regeringen som velat mörka? Den är ju tillförlitlig.

    Ja det är ju bättre att själv gissa sig fram.

   Efter vad som kommit fram ur BRÅ skulle jag absolut inte lita på dem.

    *Om BRÅ

   Vissa påstår också att den ökade oron beror på att vi idag får nyheter från hela världen sekunden efter det sker. Vi märker alltså av mer av det eländiga som händer än vad vi gjorde när vi inte hade alla nyhetsnotiser i mobiltelefonen utan läste lokaltidningen och såg på rapport på kvällen.

   ”Bytar” brott? Ursäkta men menar du ”bytt”?

    Skånska är en dialekt som talas just i Malmötrakterna.

    ’Bytar’ är dialekt i Skåne för ’byter’ 🙂

     Jag kommer från Skåne själv och är mycket väl medveten om att ”bytar” används, i talspråk, på det sättet. Det är fortfarande grammatiskt fel och att skylla sina språkliga fel på dialekt är bara konstigt.

  OT.

  Forni som verkar tro att de mellanlandat i en stad son heter Vienna hihi. Och hennes sjuka packlista för flyget. Varmvatten i termos, fyra olika filtar?? Hallå det finns ju gott om varmvatten och filtar på planet, framförallt när man åker business.

   Men hon kanske tyckte det var smidigare att ha med sig vattnet i termosen och bara kunna ta upp den själv direkt när det behövs.
   Spelar väl ingen roll 🙂

   Vad skulle hon annars ha varmvattnet i?

   Skulle gissa på att varmvattnet är till att blanda välling/ersättning till Dante. ?

   Hur får man med sig varmvatten genom security?

    Om det mat till bebis brukar det inte vara problem att ta med lite vad som helst. Finns undantag för sådant. De kör dessutom kontroll av sprängämne på klämmisar och dylikt.

     Hahah jag skulle aldrig göra om det, hade välling med mig som va varmt, i termos, skulle hälla över i flaska, splash över mina kläder… hade några timmar kvar på resan. Urk säger jag. Luktade fint sen. De blev sånt tryck i termosen…

   Hon åker ju med en bebis som äter ersättning. Då vill du helst ha koll på vattnet som du blandar ersättningen med iom att bebisar är känsliga för bakterier. Filtarna är för att det inte är så trevligt att använda lånefiltar till allt äckligt som kan komma ur bebisar.
   Tyckte hennes lista var fullt rimlig.

  När mina föräldrars grannar hade inbrott fick de samma känslor, skulle de bo kvar, var det tryggt nog i ett villaområde?
  6.5 år sen nu och de bor kvar.

  Det roliga är att innan det inbrottet hade ett hus på gatan larm. En vecka senare hade alla hus larm.

   Man undrar ju om tjuvarna är i maskopi med larmbolagen!

   Så var det på förra stället vi bodde, ett larmföretag knackade dörr och försökte sälja larm, ett hus att 35 tog då, det fick 3 veckor så var det försök till inbrott och inbrott på olika ställen, hus förråd och garage, ytterligare 2 veckor senare så knackade samma företag dörr och sålde massa larm ? helt säker på att företagen själva gör inbrott för att sälja mer!

  Jag hade inbrott i min studentlägenhet i Kalmar. Jag var student, så det fanns inte så jävla mycket att sno, men det var läskigt att komma hem till en uppochnedvänd lägenhet, uppbruten dörr och kaos.
  Vi har även haft inbrott i källarförrådet tre gånger, i vår gamla lägenhet. En av gångerna välte tjuven ut en burk färg, lämnade tydliga fotspår i hela trapphuset och fick bara med sig en låda gamla lakan som jag tänkte ge till min kompis som väver trasmattor. Sjukt värt!

   Haha ja jag har också haft inbrott i förrådet. Hen missade mina skinnskor, ostindiatallrikar och kristallglas. Tog en halvtrasig vinterjacka (det här var i juni).

   Däremot hade hen gått igenom mina lådor med fotografier och vykort. Det kändes mest. Jackan skulle ändå slängas.

    Kan det vara många hemlösa och missbrukare som gått igenom förrådet? Låter som det med tanke på vad de tagit – jacka för värme liksom lakan.
    Vi har en del inbrott i vår bostadsrättsförening också. Både i förråd och cyklar. Jag såg två skummisar en gång på innergården nattetid. Absolut missbrukare och hemlösa. En annan gång irrade där runt nån skum kille dagtid, kändes också lite som en missbrukare men inte hemlös.

  Jag kom hem en hösteftermiddag och såg på vägen in till huset att lyset i hallen var på och att någon stod där inne. Hade precis talat med min sambo i telefon, som var på jobbet, och eftersom det inte var han som var i vår hall, kunde det inte vara någon annan än en inbrottstjuv. Jag blev råförbannad, sladdade in på uppfarten, kastade mig ur bilen, tog tag i de två matkassarna jag precis inhandlat och springer mot huset. Väl vid dörren försöker jag rycka upp den, men den är låst inifrån. Darrandes av adrenalin, ilska och nedtyngd av två matkassar står jag och försöker passa nyckeln i hålet. Under tiden ser jag den jäveln kasta sig längre in i huset och när jag tillslut får upp dörren så hade personen stuckit ut bakvägen. Jagar efter ut genom altandörren och ser en kontur i mörkret som rör sig in mot skogen bredvid huset. Springer efter, men mörkret gjorde att jag aldrig fick tag i personen. Kanske jag hade gjort det om jag inte burit med mig 5 liter mjölk och en massa frysvaror 😉 Efteråt ringer jag till polisen och berättar vad som hänt. Polisen är helt mållös i telefonen och förklarade för mig att man absolut inte ska jaga efter tjuvar, då de kan vara farliga… Make sense såhär i efterhand, haha, men just där och då var jag som en lejonhona som skulle beskydda sitt barn. Eller hus. Don’t mess with my house 😛

   Fy fan vad läskigt! Men modigt av dig, jag hade nog bara tuppat av p.g.a. all adrenalin haha. Hann jäveln ta något?

    Nej, inte vad vi kunde se i alla fall. Tjuven hade bara hunnit rota i en låda i hallen där vi förvarade kökshanddukar och liknande, men i övrigt såg allt orört ut, så jag kom nog strax efter att hen brytit sig in.

  Ska flytta till hus om drygt en månad och har ångest, tror verkligen att vi kommer få inbrott direkt. Eller jag föreställer mig det. Har verkligen kristankar om det hela tiden.

  En del av oss som kan flyttar till ett annat land som fungerar bättre än Sverige.

   Ja, det är hemskt. Ett sånt fint land som förstörs framför våra ögon. Så mkt fiffel och mörkande av statistik.

   Var bor du? Jag kollar en del på Schweiz och Belgien faktiskt.

    Jag flyttar till Österrike om ett år, antagligen i utkanten av Wien.

    Jag bodde i Schweiz i 5 ar och det ar otroligt vackert och rent och ordningssamt. Maste maste gilla regler och ordning! Grannarna dar jag bodde holl verkligen ordning pa varandra, det skulel aldrig kunnat komma in ngn okand i vart trapphus.
    Skulle saga att den fransktalande delen ar mer avslappnad an den tysktalande. Man tjanar bra som anstalld men det ar ocksa dyrt med mat, hyra osv.

   Funderar på att flytta till Schweiz men vet inte mycket om landet och behöver både jobb och bostad.

    Du kan börja med att lära dig tyska

     Att kunna språket riktigt bra är ett absolut krav för att kunna fungera i det ny landet.

     Innan du drygar dig så hade du kunnat ta reda på att man inte enbart talar tyska i Schweiz… Är anonym intresserad av Geneve eller västra regionen i övrigt så bör man han eller hon vara bra på franska exempelvis. I övrigt talar man italienska och en typ av Schweizisk tyska – ”schweizerisch”.

    Älskar Schweiz!!!! Bästa landet att bo i. Bodde där ett år och det var FANTASTISKT.

  Frågade du överhuvudtaget Bellas pappa om hon bodde ensam något som 14åring? Jag menar det du skriver kan ju vara virdet. Flera här har ju intygat och skrivit om att hon fick låna en lägenhet som hon bodde i ibland eller på helger som 14åring, men kanske inget pappan ville prata om. Bella har ju själv skrivit ett inlägg om det och det låter trovärdigt – när jag var 14 fick jag låna en lägenhet att bo i, när jag var 15 bodde jag hemma hos en pojkvän, när jag var 16 flyttade jag ihop med en tjejkompis i en lägenhet på Kungsholmen, när jag var 17 flyttade jag ihop med Nils. Så det verkar ju stämma.

   Ring honom och fråga.

    Varför ringde hon inte mamman istället och frågade?

     För att det är pappan som hängts ut av Isabella, inte hennes mamma. Och hur ska hon veta någonting alls om pappan och hans förehavanden?
     Svar från mamman hade jag tagit med en enorm nypa salt då hon och pappan för längesedan gått skilda vägar. Så varför skulle hon ha någon som helst koll på pappans tillgång till lägenheter innan får tullarna?

   Kämpa.

   ??

   Vad driver dig?

   Jag: Hade Isabella tillgång till någon typ av lägenhet att bo i, typ helger och så när hon var 14?
   Hans svar: Isabella sov en enda natt i lägenheten på Kammargatan. Hennes dåvarande pojkvän fick inte ens sova över hos henne, hemma hos oss vid den tidpunkten.

   Så en natt förvandlades till att ha flyttat hemifrån.

    Snygg efterkonstruktion ?

    waow klara besked där!

   Jag skrev i förra inlägget om BB att det du tar upp där är ett inlägg hon skrev. Om du googlar ”Isabella löwengrip flyttade hemifrån som 14 åring” så får du upp massa annat där hon säger att hon flyttade som 14 år. Här är ett exempel eller två:

   ”Hon berättar att det även var rörigt hemma. Hon fick ofta ta hand om sina yngre syskon och flyttade hemifrån redan som 14-åring.

   – Nu har jag barn själv och har möjlighet att göra om det, säger Isabella Löwengrip.
   Sonen Gillis är ett år. Nu är Isabella Löwengrip gravid med sitt andra barn.

   – Jag vill ge Gillis ett eget rum och någonstans att landa. Han ska inte fundera över hur han ska klara sitt första boende när han är tolv år, säger hon i Värvet.”
   Från: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/4drvee/blondinbella-jag-kande-mig-som-ett-missfoster

   ” Du flyttade hemifrån tidigt. Varför?
   – Ja, jag flyttade hemifrån när jag var 14 år, för det var så bråkigt hemma. Jag hyrde ett rum på Kammakargatan i Stockholm och svartjobbade på ett kafé i Gamla stan. Mina föräldrar sa ingenting, och skolan märkte ingenting.”

   Från https://www.damernasvarld.se/livsstil/intervju/isabella-lowengrip-skilsmassan-var-mitt-initiativ/

    Utmärkta förstahandskällor! All is good ?

     Vad menar du? Menar du att tidningarna förvrider hennes svar om och om igen och att Bella aldrig reagerar på det? Menar du att när hon själv i dokumentären säger att hon flyttade hemifrån som 14-åring, själv förvrider det?
     Det finns en krönika på Hem&Hyra som hon själv skrivit där hon säger samma sak. Ge dig nu kompis. Förlåt, glömde smileyn som lyfter alla kommentarer: ????????

    https://www.isabellalowengrip.se/2010/08/07/mina-vackra-foraldrar/

    ”Tyvärr skilde de sig när jag var fem år gammal men det har inte gjort mig något. Tvärt om så tror jag att vi skilsmässobarn blir väldigt starka och självständiga. Jag är stensäker på att min drivkraft kommer just från att jag alltid ha strävat efter att klara mig själv. Dessutom så får man ju två familjer istället för en!”

  Vi hade inbrott för några år sen, vi var på semester med husvagnen. De hade röjt runt en del men inte hysteriskt mkt (inget bland kläder etc). Vi valde att bara min man åkte hem och tog hand om det, på inrådan av polisen. Så jag och barnen slapp se röran (fast jag har sett bilder), vilket gjorde att vi inte fick några olustkänslor för att bo kvar. Några råd till er andra (som polisen gav) var att mörka de saker för barnen som går att mörka, exv så köpte vi nya likadana spargrisar och fyllde på igen. Det andra rådet är att inte ha så mkt kontanter hemma. Försäkringen täcker ett mkt litet belopp och alla kontanter räknas in i det: spargrisar, jackfickor, handväskor, födelsedagspengen från mormor, myntsamlingen i byrålådan etc. Det blir lätt stora summor av många små ställen.

  En frispråkig polischef i Uppsala har sagt att det här är bara början! Vi människor reagerar först när vi drabbas själva. Nästa steg är homeinvasions och kidnappningar som i Sydamerikanska länder. Det som händer i sverige idag, ska bara inträffa när det är krig. Sprängningar och skjutningar! Nu var tråden om inbrott, men borde vi inte reagera någon gång.

   Fy, vad har vi för framtid att se fram emot här i Sverige.

   Håller med.
   Jag kommer från en liten stad med cirka 20 000, men som spårat ur fullständigt det senaste. I början av förra året var det mycket skottlossningar och sprängningar, under januari och februari var det hur mycket som helst. Under våren 2018 var det skottlossning i centrum mitt på ljusa dagen.
   Jag bor inte där sedan cirka två år tillbaka, men jag känner mig seriöst oroligt för familj och vänner som bor kvar där.
   Känns så sorgligt om man jämför med hur lugnt det var förr.

  Dra på med dödsstraff istället. Varför lassa över problemet på ett annat land? Oschysst.

   Okej, vi skickar dom hem till dig istället, du verkar ju måna om brottslingar.

  Håller med. Utvisa skiten, gå ur EU, stäng gränserna.

  Fast vad jag förstått är han som körde bilen och som är dömd för för flera brott född i Sverige av en svensk mamma. Så var ska man skicka honom menar du ?

   Dock sjukt att han ens fick vidtas ute fritt redan efter allt han gjort. Han borde sitta inlåst

    Shhhhhhhh de passar inte in i rassarna världsbild

     Är det dit budskap till de efterlevande? I så fall är du ett hjärtlöst vider.

      Lol tror de efterlevande har större problem med all fakenews som rassar sprider för att vinna politiska poäng på deras tragedi

       Du tror att deras högsta prioritet är att vara PK? Jösses, du måste verkligen ha otur när du tänker!

        Jag tänker att deras prioritet ligger i att sörja just nu, känns ganska vettigt? Däremot tror jag ingen som råkat ut för en tradegi tycker att det är särskilt trevligt när andra försöker göra politiska poänger av ens tragedi.

   Han är känd i Stockholm sen länge den där killen. Han är INTE svensk. Hans mamma har svenskt medborgarskap vilket brukar räcka för att tidningar ska skriva att en person är svensk. Vilket är väldigt konstigt då jag kan bo 50 år i Kina med kinesiskt medborgarskap men inte blir jag kines för det.

    Tycker det är helt sjukt hur soc daltat med psykfallet i flera år. Hallå! Killen är uppenbarligen psykopat då han har begått 200 brott enligt polisen och enligt egen utsago inte kände sig avskräckt av fängelsestraff. Den här killen har fått flera lägenheter till sitt förfogande, praktik och hjälp att börja studera och bara fortsatt begå brott – samtidigt som det finns pensionärer här i Sverige som svälter.

     Ja, han behöver sitta inlåst i en vårdinstitution precis som andra störda individer som begår brott. På det sättet får han inte komma ut innan han betraktas som frisk. Det eller polisens förvaring.

      Sådana människor kan inte bli friska. Har man 200+ brott på sitt samvete innan man är 20 år så är man så pass störd att det inte går att rehabilitera. Livstids fängelse eller dödsstraff är de enda alternativen. Skitsamma vilket egentligen, så länge personen aldrig någonsin igen kan röra sig fritt.

       Om han avlider efter den här olyckan borde alla fira. En galning mindre på gatan.

  ?

  Kan dock bli fascinerad över att folk inte låser dörren om sig när man är hemma i sitt hus eller lägenhet. Visst, kan tyckas sorgligt och ”ska det vara så” men det är så samhället ser ut och har gjort under flera års tid. Jag hör fortfarande mina föräldrars röst om att låsa dörren om sig när man kom hem från skolan och det är 20 år sedan.

   När jag var inneboende för många år sedan på Kungsholmen i Sthlm hos en kvinna 89+ och jag hade manligt besök hände det några gånger att just snubbar som kom från ”mindre” städer struntade i att låsa ytterdörren, vilket tanten märkte följande dag och det blev ett jäkla liv.

   När jag bodde tillfälligt hos släktingar så blev det en grej av att dörren var låst när de kom hem, ”Oj, hon låser ut oss!” och jag kände bara ”Ni har nycklar, ni borde vara glada att jag förhindrar inbrott.”

    Gud vad fjantigt av dem, de borde verkligen vara glada att du låste?!

     När jag växte upp i en bättre Stockholms-förort för 15 år sen så låste vi inte heller dörren. Skillnaden här är att jag inte ens tog med mig nycklar ut; så var det för bara 15 år sen.

  Dagen efter jag flyttade in i min sambos tidigare lägenhet kom hyresvärden förbi och berättade att vi fått inbrott i källarförrådet. Det obehagliga var att man behöver nyckel för att komma in i källaren, man kan inte se in i förråden (inget galler utan träskivor som skyler), men just vårt förråd blev rånat efter jag hade varit nere med prylar jag inte behövde ha i lägenheten efter inflyttningen. Kändes som att någon granne hållit koll på att jag konkade ner grejer och sedan bokstavligen slagit sönder träskivan som täckte förrådet. Allt var upp-och-nedvänt men det ända som stals var en påse gamla sladdar/kablar och sambons gamla trasiga laptops.

  Bor ute i vischan och tänkte väl att det känns tryggt och bra, men sen kom utländska stöldligor… Dom är ute efter dyrare maskiner, soppa osv., och kan jobba ostört när grannar och poliser befinner sig långt borta. Det enda som hjälper är att skaffa bättre dörrar, lås, bommar, vakthund, bössor, åtelkameror, kassaskåp, och låsa in och låsa fast varenda jävla pryl. Det enda positiva är att man blir bättre och bättre rustad varje gång någon försöker nåt. Man ska inte ge upp så lätt.

   Var bor du?

    Vadå, tänkte du försöka testa säkerhetsutrustningen eller?

     Samma här, innan jul var de här å snodde en skördare som stod parkerad på gårdsplanen. Hur vi inte kunde vakna av det förstår jag inte…
     Så nu har min sambo satt upp kameror i varenda vrå här ute. Huset har vi larm i men de känns endå väldigt olustigt att någon har tagit något som inte tillhör dom.

      Händer ju fan inget även om de blir filmade. En bekant såg en bil köra i diket med en massa stöldgods och ringde polisen. De tyckte inte ens ut, och dagen efter kom tjuvarna tillbaks och tömde bilen!

       Det är sant. Dock så har vi satt upp åtel kameror som tar en bild och skickar ett mms när den registrerar rörelse. Å de är efter det man tar fram bössan ?

     Haha lol nej skulle bara vilja veta var det sker sådan extrem inbrottsvåg att folk förbereder sig som att det vore krig.

      Väldigt vanligt att polisen går ut och varnar för stöldvåg i olika län då utländska kringresande ligor brukar beta av ett område i taget och specialisera sig på t ex bildelar, båtar eller t.o.m grillar.

      Bor där polisen gick ut med en varning förra sommaren.

   Vakthund är ju värdelöst. Hundar är inte vapen utan kännande varelser. Dessutom brukar intelligenta brottslingar antingen slänga in preppat kött eller skjuta dem med ljuddämpare.

    Vakthund tror jag på. En rottweiler.

    Ingen har väl påstått att alla brottslingar är intelligenta, eller har vapen med sig. Vissa bara kör runt med en skåpbil och roffar åt sig allt dom kommer åt. Alla är inte beredda att gå så långt som att döda för att komma åt elverktyg, kompressorer, elverk… sånt som vi på landet blir av med. Och då är en stor, aggressiv hund rätt bra att ha i förebyggande syfte. Och man har en skyddande inbrottslarm automatiskt på på natten när man sover. Jag vet att min ena hund skyddar mig, min man och alla våra andra djur med sitt liv om han måste, och det känns tryggt.

    Konstigt att begreppet ”vakthund” finns när hundar lnte kan vakta?! :OOO

     Varför skulle hundar inte kunna vakta?

  Jag har nyligen installerat hemlarm till min lägenhet. I vår kommun har inbrott i lägenheter ökat markant senaste åren.
  Ofta är det pass dom är ute efter. Svenska pass är eftertraktade och kan säljas för 100.000 SEK. Helt galet.

  Han ovanför mej har tagit saker av flera grannar. I min källare tog han allt. Och fast sakerna nu ligger i hans förråd gör polisen inget. Så dåligt. ?

  När jag var liten när mina föräldrar lämnade mig ensam hemma i vårat radhus så vågade jag aldrig låsa dörren. Jag tänkte såhär: om någon skulle bryta sig in så måste jag snabbt ta mig ut ur huset. (hur fan kan man bryta sig in om dörren är öppen? ?) Då kan ju inte låset vara låst?! ? Därför låste jag aldrig dörren. Som tur var hände det aldrig något. Men fyfan vad blåst jag var som barn ??‍♀️

   Min mamma resonerade lite speciellt när jag var liten och vi hade en säkerhetsdörr. Hon tänkte att om det börjar brinna är det bäst om säkerhetsdörren är olåst så vi snabbt kan ta oss ut. Å andra sidan menade hon att klistermärket på ytterdörren där det står typ ”Här skyddar gallergrind bla bla bla”, skulle skrämma bort tjuvar från att ens försöka.

  Fast det är ju rätt??

  Som känd Influenser ska man inte berätta att man är utomlands…som att sätta in en annons i tidningen för att dra till sig inbrottstjuvar. Hur tänkte dom?

  Har tyvärr haft inbrott i vårt förra hus. Min man kom hem mitt i och skrämde iväg dem. Polisen hittade inget. En planerad semesterresa fick ställas in för att försöka komma på vad som fattades och städa upp i röran. Vi hade liksom inget av värde förutom ärvda guldsmycken, dopminne och sånt. Tänker fortfarande ibland att jag har de sakerna kvar. Allt gick bra med försäkring osv. Men känslan av otrygghet försvann aldrig! Vi bodde precis vid skogskanten och där hade de gått och spanat. Hade svårt att vara ensam hemma, drog ner persiennerna osv. Utländsk liga enligt polisen, bor på mindre ort där flertalet haft inbrott genom åren. Skaffade larm efter det. Bor nu i nytt hus och hade aldrig kunnat bo utan larm! Även om det kan ske inbrott ändå så vet en ju om det i så fall. Den som bryter sig in i någons hem kan aldrig ha haft ett eget tryggt hem – då hade de aldrig tagit ifrån andra den känslan. Och för vad? Lite krafs…

  Fan vilket deppigt kommentarfält! Blir mest nyfiken på ni som direkt numera förkastar brå hur får ni era uppfattningar? Tar ni in i beräkningen att vi nås av extremt mkt mer nyheter om tex brott nu? Hur gör ni om ni inte förlitar er på statistik? Frågar ärligt för jag skulle aldrig utgå från det jag upplever i min kontext som något statistiskt säkerställt som går att applicera på resten av samhället.
  Något som absolut inte är statistiskt säkerhetsställt men mina konstigaste inbrott är de som bryter upp bilar på min kompis parkering bara för att röka (cigaretter!) i dem, varföööööör?

   Nublev jag nyfiken på den där forskningen om brås opartiskhet, här på er låter det ju som att brå har ändrat i statistik för att den ska säga något annat än vad den statistiskt säger men hur har ni fått fram det? Den verkar ju inte ta upp varken en specifik tidsperiod (eller de går inte ut med vilken tidsperiod de pratar om) eller konkreta exempel. Det verkar vara en intervjustudie där de som intervjuas delvis har kritik mot bra men utan konkreta exempel en kan undersöka så vet vi ju inte vad det handlar om? Ni som har läst studien (verkar ju vara många här…) Kan ni konkretisera?

  Glöm ej låsa dörren när ni är hemma. Jag hört att någon tar i mitt dörrhandtag. Tjuvar finns överallt.

   Låser ALLTID dörren när jag kommer hem!!!! Finns dessutom ingen portkod/tagg in så vem som helst kommer in i trappuppgången

   Ja gud ja, jag låser alltid dörren när jag är hemma! Dels p.g.a. tjuvar men också för att jag läste om en seriemördare på 70-talet som kände på folks dörrar. Var dörren dörren öppen var det en invit för honom att gå in, var dörren låst gick han till nästa. Förlåt på förhand till er som läser denna kommentar och får samma noja som mig.

   Låser också alltid. Min mamma är alltid lika förundrad när hon kommer att jag har låst mitt på dagen när jag är hemma. Hon tar alltid i handtaget o tänker knalla in, som de alltid gjort hemma hos de när jag va mindre. Bor visserligen i ett ganska lugnt område men låser ändå. Vill hålla våra spöken inlåsta. 😛

  Tror inte på att dom hade inbrott! Med den övervakningen Hugo har och larm central och dom gjorde inbrott? Luktar försäkrings bedrägeri !

   Hugos dyra klocka?

  Eftersom en längre och mycket seriöst skriven kommentar som jag tog mig tid att skriva som svar till en annan läsare, som efterfrågade en diskussion om den mycket grova brottsligheten i Sverige, av någon anledning inte publiceras skriver jag följande i stället:

  Läs gärna den här artikeln: https://www.expressen.se/nyheter/akutpersonalens-svar-till-svenonius-absurt/

  Det handlar om vården men saker och ting hänger som bekant ihop och en stor del av vårdkrisen beror på personalbrist, precis som artikeln beskriver. Platserna finns, men inte personalen. Och här har ni två läkare till – både jag och min man, båda disputerade, har sagt upp oss från svensk, offentlig sjukvård. Anledningen är enkel – till sommaren flyttar vi utomlands och fram till dess har vi bosatt oss i vårt sommarhus på Öland. Vi har redan små barn och jag är dessutom gravid, vi vill inte att våra barn ska växa upp i otrygga Sverige och vi vill inte bo här själva heller. Vi vill heller inte jobba inom offentlig vård, där personal allt oftare hotas på olika sätt. Vi lämnar och hoppas kunna återvända någon gång.

  Vi är inte ensamma om att göra så här men jag tror inte att svensken i gemen har förstått det här problemet. Det skrivs inte om det och politikerna i alla fall i Stockholm låtsas som om det inte finns.

   Är inte Stockholms landsting liksom extra illa skött? Jag är inte så insatt, bor inte i Sthlm själv men strumpskandalen, nya Karolinska, stora varsel av personal trots att det är brist på vårdpersonal i hela landet (utom tydligen Stockholm då som sparkar) osv ger en bild av det i alla fall.

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     Men så lär det väl isf alltid ha varit?

      [Borttagen kommentar]

   Jag skulle också vilja dra, men jobbar i försvarsmakten och ska ju rent krasst försvara Sverige om något händer..

  Vi hade inbrott när jag var runt 5 år gammal. Tror det var julafton, juldagen eller någonting liknande hemma hos farmor och farfar med min mamma, pappa var på sjukhuset med min lillasyster som var svårt sjuk i cancer. Vi åkte hem från farmor och farfar, och när mamma kommer in känner hon att det doftar herrparfym, så hon anar att någon har varit där och ber mig stanna i dörröppningen. Hon går in och ser att glaset på altandörren är sönderslaget, går vidare in i köket och upptäcker två whiskeyglas och en av deras whiskeyflaskor på bordet som idioterna hade öppnat. Då tog mamma med mig ut och vi gick in till grannarna. Först i efterhand fick jag veta att mamma hörde hur de rörde på sig inne i tvättstugan när hon var påväg ut med mig genom dörren.
  De tog alla smycken av värde och andra värdesaker.

  Såhär i efterhand kan jag säga att jag alltid har avskytt att sova ensam i det huset. Minns när jag var tonåring och mamma/pappa åkte iväg, syrran kanske var hos en kompis och jag inte fick någon kompis att sova med mig. Pulsen var alltid skyhög, var livrädd för att vakna mitt i natten av några som plundrar huset och eventuellt bli dödad på köpet. Så kände jag även i somras när jag kom hem från universitetet över sommaren, och jag är 24 år gammal nu.

  Någon mer än jag som hoppas att Ali Arrach verkligen lider av sina brännskador?

   Nej jag med. Jag hoppas också att han ALDRIG mer kommer kunna köra bil igen.

   Redigt less på samhället som daltat med honom så. Hade man varit hård från början hade inte en oskyldig behövt sätta livet till.

  Är det bara jag som reagerar på att dom fick larmet om inbrott vid nyår men väntade till den 10e januari på att komma hem från semestern? Är det bara jag som hade avbrutit semestern om det varit ett inbrott hemma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.