Hur går det egentligen för Dashas kalorisnåla nyårslöfte?

Här kommer våra regler:

Man får dricka vin. För att ärligt talat, inte shoppa inte äta onyttigt OCH inte få dricka alkohol känns för mig som väldigt tråkigt liv och så vill jag inte ha det. Jag vill bara bli fräsch och sluta konsumera skit. //Dasha

När Dasha drog igång sin bantningsfest 2020 så lät det så här.
Hon vill bli fräsch och sluta konsumera skit.
Hon höll sig till den planen i ungefär 15 dagar innan hon började lägga upp bikinibilder tillsammans med hur många kilo hon har gått ner sedan hon började.
Var det inte just DET som INTE skulle vara poängen med det här nyårslöftet?
Dasha gör givetvis som hon vill med sin kropp, vare sig det är att bli fräsch eller gå ner i vikt, men jag önskar att hon kunde hålla resultatet av sin bantning utanför bloggen då siffrorna på vågen alltid ska mätas och jämföras av unga tjejer, oavsett fysik och riskerar att bli ett rejält jäkla ”mind fuck” för vissa.

Jag måste ändå slå ett slag för hur Dasha inleder inlägg av den här sorten med STORA OCH TYDLIGA instruktioner om vad som kommer komma i inlägget! 

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Orka bry sig.

  Svara

   Om man inte bryr sig kan man scrolla vidare eller läsa nån annan blogg för tillfället. Bloggbevakning är väl ändå gjord för dom flesta och inte bara för sina intressen och behov? Det är högt och lågt och allt där emellan. Allt kan man ju inte vara intresserad av.
   Så trött på dessa dryga kommentarer hela tiden. Varför tar du dig ens kraft att kommentera om du tycker att det är så ointressant?

   Svara

    Så trött på ”scrolla vidare ist för att kommentera och ge kritik”-kommentarer 🙂

    Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Tycker det va riktigt bra att ha den texten först i hennes blogg👍

  Svara

   Ja verkligen! Så bra att triggervarna!

   Svara

  Ingen aning om hur hon tänker men för såna här smala tjejer kan jag tycka att bikinibilder med direktreferat till hur många kg hon gått ner är lite onödiga. Samtidigt, om hon nu börjat äta hälsosamt och där igenom gått ner 4 kg kan jag fatta att hon är stolt och vill visa upp sig. Men ingen toppvinkel på det inlägget.

  Svara

   Hälsosamt?? Att dricka så mycket alkohol man vill men utesluta näringsrik stärkelse som potatis, pasta, bröd osv är för tusan ingen hälsosam livsstil eller kosthållning. Det är BANTNING, inget annat. Syftet är enbart att bli smal, vilket är helt okej om hon hade varit ärlig med det. För att gå ner 2 kg per vecka krävs ett rejält kaloriunderskott, -7000 kcal per vecka. Det innebär ett underskott på 1000 kcal per dag, vilket ger ca 1000 kcal kvar att äta. Mindre om hon inte tränar, mer om hon tränar väldigt hårt.

   Svara

    Näringsrik stärkelse?

    Svara

     Näringsrika kolhydrater

     Svara

    Faktiskt ännu mer. Ett kilo är ”värt” ungefär 7700 kalorier, så 2kg vitknedgång betyder ett underskott på ca 15400. För att gå ner 2 kg i veckan behövs ett dagligt kaloriunderskott på 2200. Vilket är mer än majoriteten av kvinnors dagliga kaloriebehov (såvida de inte är väldigt långa och/eller väldigt aktiva). Alltså, även om man äter absolut ingenting så skulle man behövt träna lite för att få till det.

    Men, vad som händer när man lägger om sin kost drastiskt är att man går ner en hel del i vattenvikt samt att man äter mindre och därav helt enkelt har mindre vikt av mat, vatten och avföring i sig. De flesta tappar från 0.5 upp till 3-4 kg i vattenvikt (beroende på vad för omläggning och förutsättningar) de första två veckorna.

    Svara

     Så hon har med andra ord gått ned 0 riktiga kilo😂

     Svara

     Haha fyfan vad dum du är. Kroppen förbränner ju en del utan att man gör något. Så ett kaloriunderskott på 800-900 räcker.

     Svara

      Eh… alltså, ja. Det är klart den gör? En normalviktig kvinna som inte är väldigt lång eller kort och inte tränar enormt mycket har ett TDEE på cirka 1600-1800 (väldigt ungefärligt). För att gå ner 2 kg (motsvarande ca 15400 kalorier) i veckan behövs i genomsnitt ett dagligt kaloriunderskott på 2200. Alltså kan du ta 2200 minus 1600 till 1800 och därmed se att genom extra aktivitet fortfarande behöver bränna 400-600 kalorier även om hon äter absolut ingenting.

      Men det var gulligt försök av dig till att kalla andra dumma du 🙂

      Svara

      P.S. Att kroppen förbränner är liksom det dagligt kaloribehov innebär som jag skrev om från början 😉

      Svara

    Potatis, påstå och bröd är inget du behöver! Inte alkohol heller men effekten är ju roligare än av kolhydrater. Dricker du rödvin, whisky eller torrt vitt vin så får du inte i dig socker. Du behöver inte alls gå på kaloriunderskott för att gå ner i vikt! Socker/kg ökar insulinproduktionen som gör att du lagrar fett. Jag räknar aldrig kalorier men vet att jag äter många då jag äter mycket fett. Kroppen är inte ett mattetal utan hormoner spelar jättestor roll. Gäller att äta och träna så de är i balans och hormoner funkar ju lite olika från person till person. Vissa är mer insulinkänsliga än andra.

    Svara

     Men jo haha, det enda sättet att gå ner i vikt är att ligga på kaloriunderskott. Det är liksom fysikens lagar. Sen spelar hormoner absolut roll men ett kaloriunderskott krävs oavsett för att gå ner i vikt. När hormonerna är i balans kan man tappa lite i vätska eftersom stress binder vätska i kroppen och när man sedan blir avslappnad så tappar man den vätskan som kroppen hållit i, men det är inte att tappa i fettvikt.

     Svara

     Enligt de nordiska näringsrekommendationerna så är kolhydrater visst något man behöver. Det som rekommenderas är att 45-60% av energin man får i sig kommer från kolhydrater.

     Svara

      Svar till S: Och det är sååå fel.

      K här ovan har rätt.

      Svara

       Är de nordiska näringsrekommendationerna ”sååå fel”. Okej… Bra att du vet bättre då.

       Svara

  MEN SKRIV INTE OM DET HÄR DÅ. Jag läser inte Dashas blogg pga vill inte bli triggad och behöva kräkas eller svälta mig själv. Du kan ju inte credda Dasha för att göra en triggerwarning men sen skriva ett helt inlägg som handlar om hennes mest triggande delar utan att själv triggerwarna ditt inlägg. Är visserligen såå trött på TWs hit och dit, men kan vi inte bara SLUTA skriva inlägg om folk som vikthetsar. Du drar ju trafik till de här tjejerna som säkert lärt sig vid det här laget att om de skriver ätstörda inlägg får de massor av följare från bloggbevakning. Tig ihjäl dem istället så att de får så liten spridning som möjligt för sin jävla sjukdomshets. Usch mår piss nu.

  Svara

   Du behöver inte kräkas och svälta dig själv. Det sitter i ditt huvud, jag upprepar, du behöver inte göra någonting på grund av en bild på internet.

   Går man ner i vikt genom att äta hälsosamt och röra på sig så är ju det jättebra! Jag äter själv nyttigt och promenerar varje dag.

   Svälta sig och kräkas är däremot inte hälsosamt alls.

   Svara

    Jag tror just du utrotade ätstörningar <3

    Svara

     Dina problem är inte Lovisa Los fel.

     Svara

      Haha, har jag sagt det? Gjorde mig lustig över någon som tror att det hjälper någon med ätstörningar att en främling säger att man inte behöver vara ätstörd. Liksom wow? Vem tror man att man är?

      Svara

     Fast det är ganska farligt och stört om man tror att man BEHÖVER göra något bara för att man läst eller sett något på internet.

     ”Läste om terrorister idag i GP, nu behöver jag skjuta muslimer på stan”

     ”Såg en film om en tjej som var otrogen, nu behöver jag misshandla min fru”

     ”Kristi brud sa att jag är utvald, nu måste jag mörda grannen och hans fru”…

     Man behöver inte göra något destruktivt alls på grund av bilder eller texter på internet. Ta ansvar över dina handlingar.

     Svara

      Ätstörningar är tusen gånger mer komplext än så.

      Svara

       Då är det väll bättre att ta professionell hjälp.

       Svara

        Ja men ingen har väl påstått att en ätstörd inte behöver professionell hjälp? Det tror jag att alla håller med om. Det är inte som att en triggervarning ersätter professionell hjälp.

        Svara

        Du slår ett slag för ingressen men hoppar över den själv.

        Svara

       Lägg inte ansvaret på en influencer. Ta eget ansvar. Sök hjälp. Stäng ner internet.

       Frisk från ätstörning.

       Svara

      Lovisa Lo, du borde ägna din tid på att läsa och studera. Du säger ju själv att du är hemmafru. Det märks att du inte har en aning om någonting och har stannat i mental utveckling av att endast gå hemma.

      Svara

       Exakt.

       Svara

   Dessutom SSSSSSSSssssssSSS pga betyder På Grund Av. således kan man inte skriva
   ”pga vill inte bli triggad” Ska vara pga ATT JAG INTE VILL BLI TRIGGAD.

   Svara

    Haha ja vi vet ju alla vad som triggar språkpoliser i alla fall😊😉

    Svara

  Att man ska behöva triggervarna överallt. Varje människa får ta sitt eget ansvar.

  Jag är gluten, jag tar med mig kakor till jobbet vid jobbfika, mat om jag ska bort. Inte fan kan jag kräva att någon ska baka en glutenfri kaka till jobbet när de flesta kan äta gluten. Skitlarvigt, ta ansvar.

  Svara

   Lite skillnad på att inte tåla gluten eller parfym och att lida av en ätstörning/sjukdom. Bye Felicia.

   Svara

    Så alla ska anpassa sig efter din jätstörning? Är du svag kommer du alltid hitta triggats, det är inte andras problem.

    Svara

     Vadå anpassa? Det enda som görs här är att en stor bloggare tar sitt ansvar (nåväl) och lägger in en varning innan texten. Det påverkar väl inte dig? Du måste ju inte triggervarna dina samtal du har i ditt liv eller ditt instagramliv för du är rätt obetydlig.

     Svara

   Sant. Samtidigt känns just den här bilden och inlägget ganska veckorevyn 1998 men det är en annan debatt…

   Svara

   Triggervarningen i sig betyder ju inget. Det är väl mest en amerikansk grej dvs att verkligen påpeka för läsaren att ”du har eget ansvar.” Folk läser såklart ändå.

   Svara

   Du kanske blandar ihop triggerwarning med lättkränkthet? Ja, det hade varit höjden av lättkränkthet om du hade blivit lack på kollegor som tog med sig och bjöd på kakor med gluten. Men nej, det är inte fel att triggervarna när det gäller saker som kan trigga ätstörningar.

   Svara

    Men det är väl mest en brasklapp? Helt ärligt, vad är skillnaden mellan att sluta läsa en text när man inser vad den handlar om och inte läsa den alls för att det står ”triggervarning” högst upp. Jag föreställer mig att triggervarningen snarare gör att fler läser den, människan är nyfiken.

    Svara

     För att när du börjat läsa texten har de redan startat tankar i dig, triggervarnas du kan du bara gå vidare utan att en tanke startar (som i sin tur, direkt och indirekt påverkar känslor och handlingar). Det finns ju orsaker till att gammelmedia aldrig beskrivit självmord speciellt detaljerat eller varför Instagram blockar självskador. Vissa saker triggar lättare och är mer utbredda , om man bara behöver skriva ”tw vikthets” innan sitt inlägg och det i sin tur kan rädda en enda människa från att inte läsa och därmed slippa påverkas negativt – kam det inte vara värt det då?

     Svara

      Tack för svar. Det här med självmord förstår jag (dvs media skriver inte alls) men jag är på nåt sätt mer tveksam till om människor med ätstörningar verkligen har disciplinen att undvika en artikel med en varning. Gäller inte bara människor med ätstörningar föresten, tror många människor tänker ”varning” aha då måste jag läsa.

      Svara

       Det är kanske inte så mycket för människor med aktiv ätstörning. Men för någon som är på vägen till att försöka bli frisk så kan det betyda mycket. Då kan man dels ha fått såpass mycket grepp om det att man klarar av att motstå suget att läsa om det står TW, men fortfarande vara så sårbar att om man läste texten i sig, känna att man riskerar få ett återfall.

       Svara

    Jag har väll inte skrivit att jag blir lack? Hur är det med läsförståelsen?

    Men jag tar mitt eget ansvar över vad jag kan äta. Ingen annan ska belastas för det. Helt rimligt tycker jag.

    Svara

     Jag förstår inte vad din allergi har med det här att göra..

     Svara

      Då får du nog läsa igen.. Men jag klistra in det åt dig jag är snäll.

      ”Men jag tar mitt eget ansvar över vad jag kan äta. ” och så Får de andra ta ansvar över sina liv.

      Svara

       Och en deprimerad behöver bara rycka upp sig och ta en promenad i solen?

       Svara

        Nej bara du triggervarnar för deprimerande artiklar kommer depressionen gå över.

        Svara

         Nej, depressioner triggas inte.

         Men ja. Ta du ansvar för ditt brödintag.

         Svara

        Skogsbad kanske.

        Svara

     Hur är det med din läsförståelse? Jag ifrågasatte din jämförelse mellan din allergi och kakor till jobbet med att triggervarna för ätstörningar. Det jag i min kommentar försökte få fram var att din jämförelse kändes ovidkommande i aktuellt fall. Min hypotes var därmed att du kanske blandade ihop lättkränkthet med att triggervarna. Detta försökte jag i min tur belysa genom att ge exemplet att JA, det hade varit lättkränkt om du exempelvis hade blivit kränkt över att dina kollegor bjudit på glutenfika trots att du inte tåler gluten. Men att glutenfika och glutenallergi inte har något med triggervarningar att göra, för triggervarningar handlar inte om att trigga för att du kanske blir kränkt, utan för att varna vissa för att det som ska komma kan trigga igång en ätstörning eller vad det nu gäller (detta gäller allt från sårbara grupper som unga tjejer och personer som tillfrisknat från ätstörning eller är på behandling för det osv). Förstår du hur jag tänker? Eller menade du, med ditt exempel på din glutenallergi, att det är jämförbart med ätstörningstriggers då folk skulle behöva börja triggervarna att det finns icke-glutefri fika för annars kanske en glutenallergiker ser fikat och blir triggad att äta det trots att denne inte tål det? Givetvis förstår jag att du försöker visa på hur absurt det hade varit, men jag menar att du misslyckas eftersom jag inte tycker de två ämnena alls är jämförbara.

     Svara

      Tack för att du orkar förklara det uppenbara 😊 jag ger upp. Jag tror inte att de ens vill förstå

      Svara

      Jag hör ju på dig att vi inte är överens, och det får nog förbli så.

      Men måste fråga dig, när man har exempelvis ätstörningar/ning, är man förmögen att ta ansvar/ fatta bra beslut?

      Hoppas du ändå kan förstå vad jag frågar efter.

      Svara

       Nej, man är inte alltid förmögen at fatta bra beslut när man har en ätstörning. Det är just det som är skillnaden. Ätstörningar är en psykisk sjukdom som påverkar din förmåga att logiskt resonera kring mat (och träning i vissa fall). Att ha en allergi eller speciell kost av andra skäl har inget med din mentala hälsa i sig att göra. Det är din kropp som fysiskt säger ifrån om du äter det.

       Svara

        Ja, men då finns ju mer saker som ska tw som ex alkohol, så alla influenser som dricker vin ska då oxå tw, eller om de visar sexleksaker.

        Sexmissbruk och alkoholmissbruk är ju oxå sjukdomar.

        Svara

         Ja men alkoholism och sexmissbruk triggas inte på det sätt som exempelvis ätstörningar och självmord triggas. Ännu en gång: det här är inget som små lättkränkta stackare har hittat på utan det är år av psykologiska studier.

         Svara

          Men det låter ju som att all social medie är som en hinderbana för de med ärtstörningar. Då kanske det är värt att prova en paus ifrån det som ev kan trigga.

          Varför triggas inte ett glas vin på samma sätt?

          Svara

           Jag kan inte detaljerna i exakt hur och varför vi påverkas när vi är ätstörda eller självmordsbenägna, vad som händer med vårt psyke. Men jag vet att det är två typiska saker som triggas igång. Finns säkerligen en hel del att läsa om varför just de sakerna triggas och inte andra om du letar runt på exempelvis google scholar.

           Kan lägga till att alkoholism i viss mån kan triggas men då oftare av saker som att man äter bröd (känner jästsmaken) eller dricker en alkoholfri öl och faller tillbaka.

           Kan inte svara på din. Men nä, med ditt svar så håller jag fast vid de som jag sagt från första början; ta ansvar över din egna sjukdom! Sök hjälp, ta paus från sociala media, osv osv.

           Men lämna inte över din skit på andra!

           15.14 men vem lägger över sin skit på andra? Alltså HUR kan det störa dig så mycket att folk är positiva till att Dasha i vart fall triggervarnar? Det är ju ett beslut som hon och andra influencers själva tar, och det är ett bra beslut. Men precis som med varningstexter och bilder på cigarettpaket är du fortfarande varmt välkommen att konsumera innehållet. Att det finns en varningstext, som säkert uppskattas av dem som är sårbara, hindrar ju inte DIG från att läsa eller är i vägen på något sätt alls.
           Återigen säger ingen att personer inte ska söka hjälp eller för den delen sökt hjälp men men fan är du raljera över folk med en sjukdom som du uppenbarligen inte har någon som helst koll på? Hur satan kan man vara så inskränkt och bete sig så som du? Egoistiska, inskränkta person. Usch.

           15.14 här. Förlåt jag blev upprörd. Antar jag har svårt med människor där det är som att argumentera med en vägg, grönsak eller Donald Trump.

       Jag är en annan och svarar bara för mig själv (svälter mig och har träningsmani men inte sökt professionell hjälp och fått någon diagnos för det) Jag har tex valt bort att följa exakt alla på sociala medier som triggar mig. I sämre perioder måste jag undvika dessa bilder och inlägg och i bättre perioder kan jag välja att aktivt gå in där och uppdatera mig. Har även valt att inte följa någon vän men har förklarat för denna varför. Är jag i en riktigt riktigt dålig period så går jag inte in på Instagram eller den här bloggen osv. Men de perioderna är ofta ganska korta för mig. Men jag vet också ganska precis vilken typ av inlägg och bilder som triggar mig och jag kan känna om jag är på väg in i en sämre period. Vet inte om det var det svar du var ute efter.

       Svara

    Men allt kan ju trigga. Alla blir ju för böveln triggade eller kränkta för precis allt.

    Svara

   Eller hur! Folk skyller på alla andra när det bara är en person som bestämmer och har ansvar över sig själv.

   Svara

    Precis. När jag skulle sluta röka så undvek jag fester och miljöer där folk rökte och när jag vill gå ner i vikt så tittade jag åt andra hållet när jag gick förbi godishyllan i butiken m.m. Lite förenklat men man kan inte begära att andra ska anpassa sig till en själv.

    Svara

   Vad har det med triggervarningar att göra? Det är bevisat att vissa saker lätt triggas hos de med problematik. Typiskt är ätstörningar, självskadebeteende och självmord. Det är också anledningen till att media ytterst sällan rapporterar om självmord och de gånger de ändå gör det så läggs alltid en ruta in med var man kan söka hjälp om man själv har självmordstankar. Det här är ingenting som små snöflingor har hittat på utan handlar om många år av studier på mänskliga psyket. Sen är det så klart upp till var och en att välja om man triggervarnar eller inte och vet man med sig att någon influencer ofta triggar en så kan man välja bort den ur ens flöde. Men att tro att triggers är svammel är bara förminskande.

   Svara

    Enligt senaste forskningen är anorexia genetiskt. Ett fel i anorektikerns DNA. Anorektiker har funnit i alla tider, det finns dokumenterat sedan medeltiden.

    Svara

     Ja, när man säger att ätstörning triggas så menar man inte att en frisk människa får anorexia av ett inlägg. Man menar att de med ätstörning triggas till att gälla tillbaka eller falla djupare i sjukdomen. På samma sätt triggas inte en frisk människa av att någon självskadar sig men någon som självskadar sig själv eller har en historia av det kan triggas av det och falla tillbaka.

     Svara

      Falla tillbaka*

      Svara

    Men funkar det? Alltså finns det studier som visar att människor med den här problematiken verkligen väljer bort artiklar det står ”triggervarning” på? Genuint nyfiken.

    Svara

     Jag vet faktiskt inte hur många som väljer bort artiklar och inlägg som det varnas för. Kan inte komma på att jag har sett någon studie på det heller men kan kanske finnas. Vore intressant i alla fall.

     Svara

    Desto bättre att ta ansvar för sitt egna liv kanske att inte vara så mycket på sociala medier. Här kan det dyka upp lite vad som helst när som.

    Och framförallt, märker man att detta är en text som jag går igång på, inte må bra av osv SLUTA LÄSA!

    Svara

     Nej då måste man ju ta eget ansvar.

     Svara

     Ja det skrev jag ju också. Ingen kan tvinga någon att triggervarna sina texter och vet man att någons inlägg ofta triggar en så bör man välja bort dessa. Ingenstans skrev jag att media och influencers har allt ansvar i dessa frågor. Förklarade bara triggers.

     Svara

   Om du tror att glutenintolerans och ätstörningar är samma typ av problematik förstår jag att du inte fattar varför triggervarmingar kan vara nödvändiga vid ämnen där så många är drabbade, påverkas och mår dåligt utav.

   Svara

    Såklart inte, jämförelsen var att ta ansvar.

    Vi är många människor på vår planet och alla triggas inte av vikt, det finns bilar, porr, mat, skor osv och vem vet vad som dyker upp i nästa inlägg på insta, så därför är det bättre att ta eget ansvar.

    Ska jag blir sur på CAMCAM nästa gång bara för hon skriver något om IL igen. Hon måste triggervarna. Nä då tar jag mitt ansvar och scrollar förbi.
    Tror du förstår vad jag menar

    Svara

     Du har inte förstått det här med triggers. Igen, vissa saker är bevisat att det triggar andra med samma problematik (alltså inte fullt friska människor utan de med samma problematik). Shopping, Isabella, sex, otrohet är inte någon av dessa saker.

     Svara

      Fast jag tror dig. Vad jag inte är lika övertygad om är att det här med ”triggervarning” har nån positiv effekt. Inte heller tror jag triggervarningar går att tillämpas konsekvent på allt som går att trigga, ett mänskligt psyke är komplext. Tror faktiskt nettoeffekten av att tjata om eget ansvar blir större.

      Svara

      Triggervarna = andra ska säga till vad jag inte Klarar av att läsa.

      Alltså lägger man över ansvaret på någon annan

      Svara

       Äpplen och päron

       Svara

       Men skulle du störas av en enkel ”tw vikt” eller ”tw självskada” innan en text du läser? Om du störs så mycket av den texten att den förstör inlägget för dig då kanske du ska ta ditt ansvar och sluta läsa.

       Men ja visst, din rätt att slippa se ”tw självmord” går före allt annat. Om någon sen triggas till självmord.. Ja.. Du slapp ju se ett tw i alla fall.

       Svara

     Om du är intolerant mot gluten, vill du att det ska stå tydligt i innehållsförteckningen om en produkt innehåller gluten? Det är ju trots allt ditt ansvar att se till att du inte äter saker du inte tål.

     Svara

   Så trött på det här med eget ansvar hela tiden.. Då förstår man inte den utbredda problematiken med bl.a. ätstörningar.
   Vi funkar inte alla logiskt och många är väldigt unga eller har annat bagage som påverkar. Handlar inte om att kräva saker.

   Tycker det är bra att hon triggervarnar, och tycker samtidigt också att det är lite sorgligt att hon ens måste skriva inlägget efter det.

   Svara

    Men vet du, skulle jag ta ansvar över alla hela tiden så skulle jag springa in i den berömda väggen. Det är ju inte bara vikt som jag ska ta hänsyn till om du tror det.

    Nä, jag sköter mig och min familj, ni andra får faktiskt vara så vuxna och ta ansvar för sig svälja.

    Svara

     Oj.. går du in i väggen om du inte får trigga andra till ätstörningar och annat (Vad mer måste du få trigga andra till?)? Måste vara jobbigt. Själv har jag inte triggat någon i min närhet till ätstörningar än. Är inte i närheten av någon vägg.

     Svara

      Jag sköter mig ju själv, så därför triggar jag inte andra.

      Svara

       Skönt. Min mormor gav mig en ätstörning när jag var barn. Kan inte vara roligt att ha det på sitt samvete tänker jag.

       Svara

        Det var väldigt sorgligt! (Jag menar det)

        Svara

        Hur gjorde hon det. Är hon medveten om att din ätstörning är hennes fel?

        Svara

         Hon kommenterade jämt att jag åt för mycket. Jämförde min kropp med min smala systers kropp. När jag var 10 år pekade hon på en bristning på min mage och frågade om jag visste vad det var. Sen berättade hon hur ohälsosamt det var att vara tjock och vikten av att äta bra. Osv osv osv.

         Nej jag har ingen direkt kontakt med henne idag.

         Svara

          Låter som att hon bara försökte vara omtänksam.

          Svara

           Ja det försökte hon säkert vara. Jag tror inte alls att hon gjorde det för att hetsa mig till något.

           Lägger till att jag inte ens var överviktig som barn. Jag trodde det men när jag ser bilder på mig själv som barn nu så var jag visserligen inte smal, men absolut inte tjock.

           Fast man säger inte sådant till ett barn!

           Öh nej, låter verkligen inte som att hon försökte vara omtänksam. Hon låter som en häxa. Bra att du inte har kontakt med henne idag. Så tom hon måste vara som går åt ett barn så

          När jag var i tidiga tonåren brukade min mamma berätta för mig att jag måste äta nyttigare konstant. jag är tungt byggd och ökade nästan 10 kg i vikt när jag var 12-13 år (hej höfter och bröst typ) samtidigt som jag tränade på elitnivå och mina föräldrar inte hjälpte mig att hinna äta ordentiga mellamål etc, med resultatet att jag köpte godis. Min mammas lösning var då viktshaming.

          Svara

    Du skulle ju ändå läst, så det låter bara som ett sätt att skylla dina problem på någon annan. Kallas projektion av psykologer.

    Svara

   ”Jag ÄR gluten” kan man ju inte säga. Är du ett nöt också kanske 🙂 ?

   Svara

   Du är inte gluten. Du är kött, ben och vatten som alla vi andra.

   Svara

   En viktig skillnad mellan allergier och ätstörningar är att ätstörningen påverkar förmågan att ta ansvar. Därför kan man som ätstörd behöva extra mycket hjälp och stöd från omgivningen. För en del hjälper triggervarningar och det är dessutom enkelt att triggervarna, så ser inte problemet i att antingen som ätstörd eller som icke-ätstörd medmänniska uppmana till sådana triggervarningar.

   Och du som allergier får ju också hjälp från omgivningen. T.ex. i form av ingrediensförteckningar.

   Svara

    Eller hur? Sån sjuk jävla sak att bli så upprörd över och dra hela vägen in i väggen till att få det att handla om aaaaansvar. Är fan helt i chock över människans respons på en triggervarning som är till skada för noll personer men kanske till hjälp för flertalet personer.

    Svara

   Åh så störigt med folk som säger ”jag ÄR gluten”🙄

   Svara

  Känns onödigt med bild på sitt smala jag i bikini och skriva om hur mycket hon gått ner i vikt. Varför behöver hon lägga upp det? Vem behöver hon bekräftelse från? Räcker det inte med att vara stolt själv när hon ser sig i spegeln? Blä, nä till och med jag känner mig lite triggad då jag själv under gymnasiet hade en period med väldigt lite mat och mycket träning för att bli sådär smal och se sådär snygg ut i spegeln. Nu kommer det dock inte vara ett problem för mig då jag inser hur mycket bullshit det är. Men kanske du också borde ha triggervarning på inlägget CC?
  Låter också som classic bullshit att hon på två veckor nästan verkar uppleva sig som en ny människa och känner sig sååå fräsch. Det är klart att hon känner sig bättre, inte det jag menar, men det blir alltid så överdrivet när folk i början av en diet eller whatever ska skriva om hur uuuunderbart det är och vilka fantastiska skillnader de märkt av. Känns som att en dos placebo också är med där och påverkar.

  Svara

   Snygg? Ingen midja, inga höfter, rak som en bräda

   Svara

    Fräsch analys av en annan människas kropp!

    Svara

    Det är ju subjektivt. Jag tycker många olika kroppsformer är snygga och tycker ingen är bättre än någon annan.

    Svara

  Om du tycker att det är så bra att hon triggervarnar, varför gör du det inte själv när du skriver inlägg om att tex dela äpplen och äta kalorisnålt och om bantning?

  Obs, säger ingenting om vad jag själv tycker om triggervarningens vara eller icke vara och då jag själv inte har/har haft ätstörning känner jag inte att jag har någon större åsikt om det.

  Svara

  Varför framstår alltid tjocka som så bittra?

  Svara

   Vilka tänker du på då?

   Svara

    LD är den första som dyker upp, men det finns massor.

    Svara

     Finns ju massor som är smala och bittra också. Tror inte det har med storleken att göra 😝

     Svara

     Hon var nog lika bitter när hon var smal skulle jag tro. Kan för övrigt komma på rätt många smala bittra personer också. Jag motsätter mig att säga att en grupp människor ALLTID har en viss egenskap baserat på deras utseende. Men jag misstänker att du ville piska upp en diskussion och jag är inte ute efter att bråka.

     Svara

   Ha, ha! Du har så rätt.

   Svara

   Men vad in i glödheta helvete, nu blev jag ju krängt.

   Svara

    Mamma?

    Svara

     Sorry för off topic men jag skrattade rakt ut när jag läste ”när allt heter Åre vet du att du är i Järpen”😂
     Mvh jämtlänning

     Svara

  Äh, jag ska testa keto diet och se hur jag mår. Tänker dock bara köra den mån-tors så helgen inte blir så tråkig. Någon här som testat keto?

  Svara

   Då har den ingen effekt om du gör så du kommer inte att komma in i keto.

   Svara

    Precis, kroppen måste börja om efter varje helg. Lovar att du hinner inte komma in i keto och din kropp blir förvirrad. Du kommer inte må speciellt bra kommer bli resultatet. Ketokost är något man måste hålla annars slår det fel.

    Svara

    Tråkigt 🙁

    Svara

   Då kommer du aldrig in i ketos.

   Svara

   Helgen kan bli rolig. Du kan ju äta grädde och bär osv. Även sjukt gott med milkshake på keso!

   Svara

  Dasha verkar inte så smart…?

  Svara

   Nämn en smart influencer.

   Svara

    Therese Lindgren verkar faktiskt ganska klipsk! Hennes åsikter, bildposer och videoinnehåll är något annat men tycker nog att hon verkar smart och driven.

    Svara

    Therése.

    Svara

    Therese Lindgren är väl den enda. Jag gillar inte de ytliga delarna av henne och hennes oftast omogna för barn-videos, men hon är definitivt intelligent. Det hörs när hon pratar och det syns när hon skriver. Hon är allmänbildad och smart. Kan dock inte komma på någon annan än hon…

    Svara

  …..

  Man spyr lite i sin mun när alla D-kändisar är uppe i fjällen och ska promota Celsius ”tropical” a.k.a flamingo som för övrigt smaka såååå tråkigt – köp inte. Den va lika medioker som de som promotar den

  Gääääääsp

  Svara

   Jag har så mycket fördomar om folk som är beroende av energidrycker

   Svara

    Alltså. En tjej i min klass berättade att hon är beroende av energidricka. Hon drack ungefär sex-åtta stycken varje dag förut och var sedan ledsen för att hon hade ångest. Vem fan matar inte sin ångest genom att inta socker och koffein i den mängden? Hon berättade dessutom att hon förstört sin mage (?) med energidrickorna (något med syran?), samtidigt som hon drack en energidricka till lunch. Asså?????????????+ Förändringar och beroende är skitjobbiga i know, jag rökte förut, men eget ansvar kommer man faktiskt aldrig undan om man vill må bättre……

    Svara

  Men du har ändå köpt och sponsrat celcius?

  Bespara dig de pengarna nästa gång, vi har väldigt fint kranvatten i Sverige, skippa sådan skitdryck!

  Svara

   Celcius har en del goda smaker 😋 Det ena utesluter inte det andra, man kan dricka vanligt kranvatten också.

   Svara

  Åh vad jag önskar att unga tjejer inte ens läser det hon skriver. Det skriker dessutom så mycket bekräftelsebehov och yta om inlägget.

  Starten är bra, absolut men det visar egentligen bara att hon är medveten om vilka signaler hon sänder ut samtidigt som hon också väljer att inte bry sig.

  Svara

  Det finns alltid något som triggar någon.
  Varför ska alla ta hänsyn till alla omkring sig? Visst, lite medmänsklighet kanske kan visas. Men i slutändan är det den enskilda individens egna ansvar att må bra.

  Svara

  Jag har ett supertips för att känna sig fräschare på 10 minuter bara! Duscha, ta på dig rena kläder och borsta tänderna. Har precis testat och känner mig såååå fräsch!

  Svara

   Glöm inte att tvätta insidan av fiffiluring med tvål och scrubborste.

   Svara

    Nä, svamp är inte fräscht

    Svara

     Du missade ös igår antar jag?

     Svara

      Alltid. Helt ointresserad av öppet sår

      Svara

       ur missing out sister

       Svara

  Ni som kommenterar andras kroppar kan ju kika på Michelle Lauritzens tre videos på Youtube om hennes ätstörning. Efter det hoppas jag att ni tänker till lite.

  Svara

  Om du inte dricker celcius så får du nog i dig de ändå.

  Sponsra inte skit

  Svara

   Va? Har de börjat sprida Celcius i chemtrailsen?

   Svara

  Frågan är varför hon ens behöver gå ner i vikt? Denna jäkla hets att vara anorektisktsmal hela tiden.

  Svara

  Alltså.. Hon skulle inte klara ett riktigt jobb. Hon kan inte ens boka en flygbiljett när hon missade flyget även om hon var i tid vid ingång. Seriöst!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.