Bianca Ingrosso struntar i Reklamombudsmannens fällningAtt Caia Cosmetics något ”American Apparel-inspirerade” reklam fällts för tredje gången av Reklamombudsmannen för att vara på tok för könsdiskriminerande och nedvärderande mot kvinnor är ingenting som rör Bianca Ingrosso i ryggen.

Enligt RO framställer CAIA kvinnorna som sexobjekt medan Bianca är av motsatt åsikt. Hon har inga som helst planer på att ändra marknadsföringen, än mindre be om ursäkt för den.
Så här sa hon till Aftonbladet:

Nej. Det är jag som ung kvinna som står bakom kampanjerna och idéerna och även jag som står framför kameran tillsammans med andra unga kvinnor som alltid är med på noterna. Man får helt fritt göra vad man vill framför kameran, och de får godkänna och vi får godkänna. Jag förstår inte varför unga kvinnors sätt att uttrycka sig på i bild och i video ska bedömas av nån annan än oss själva. Det är inte män bakom de här kampanjerna som styr och ställer, det är jag.

Nu är Reklamombudsmannen endast en självreglerande instans för näringslivet, där en fällning inte kan leda till så mycket mer än en smäll på fingrarna, men vad tycker ni om Biancas agerande?

Borde hon lyssna på RO eller är det coolt att hon går sin egen väg och vägrar göra just det?

231 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon borde lyssna.

   Hon är för stendum för det.

    Japp

     Nja, tycker nog att man kan se Bianca som en ny generation som vägar att se det ensidigt sexistiska i bilderna. Att framställa kvinnor som sexobjekt är en sak, den andra sidan av exakt samma sak är män som inte kan värja sig mot kvinnlig fägring och därmed måste underordna sig den till kropp och själ. (även om detta inte kommer att erkännas utåt) Tja det är väl en av några aspekter …det finns så klart fler. Men objektifieringen av objektifierarna dvs männen är lite väl enkelsidig ibland.

      Visst är det väl befriande att unga tjejer får göra vad dom vill…

      Men kan inte förstå var i de här bilderna man ens fattar att det är smink som det gös reklam för.

    Var mittersta bilden också för läppstiftet?? Varför är läpparna dä placerade så långt bort i bilden som möjligt?

    Nej här sjunker Bianca för mig. Att hon inte ens har vett nog att FÖRSÖKA ta in kritiken. Om hon inte förstår är en annan femma men försöka bör hon ju göra. Nu verkar hon bara som ett trotsigt barn som vägrar erkänna fel.

     Precis!! Pinsamt.

    Hon är jävla sopa, hur trött är på hennesebeteende ???
    Hoppas hon får fett straffavgift- vete fa…n om ens det hjälper
    Hjärna och förmåga uppfatta omgivning- finns inte hos henne ??

     Haha, en jävligt smart sopa isf. Inte många som åstadkommit va hon gjort. Samtidigt, det finns mina lika lättklädda män i reklamera. Ser faktiskt inte problemet med dessa bilder

      Smart? Var har hon varit smart, och i vad?

       Vi liksom slåss för att kvinnor ska ses som annat än objekt och då kommer Bianca och objektifierar kvinnokroppen något så extremt?
       Varför ska de vara nästan nakna? Varför ska de sitta i utmanande pose? Varför ser man inte ens deras smink på bilderna?
       Ruttet.

        Haha ni slåss för kvinnors rättigheter men spenderar dagarna med att trycka ner kvinnor och som o det här inlägget kalla dagens offer för korkat och ointelligent, nästa offer är fult och har ärr i ansiktet. Vilka hjältar ni är ?

         Precis så, gråt lite mer över att folk kritiserar din idol

   Och att Vanessa Lindblad som också är med i Caia tycker detta är ett ok sätt att sälja sitt smink på? Vad tänker dom med?!

    Tänker nog inte på något annat än att cash ska komma in

     Sant. Hon älskar lyzz för mycket för att inte tänka på cashen. Synd bara att dom skulle sälja bättre på annat sätt!

   ”Man får helt fritt göra vad man vill framför kameran”…. Ja, då ville ju alla tjejerna vara halvnakna och se sexiga ut på bilderna. Om en av dem hade velat ha på sig en träningsoverall och ha ett normalt ansiktsuttryck så hade det alltså varit helt ok för Bianca.

   Snacka om att inte förstå strukturellt förtryck. Högerprinsessor som är privilegierade nog att tro att deras ego är girl power. Snark!

    Oj, du fick med nästan alla catchphrases. Fast du glömde ”patriarkatet”.

     Tråkigt att det var det enda du fick med dig av inlägget ?

    Högerprinsessor…? Haha herregud du måste rösta vänster och duschar en gång i veckan. Och det mest värdefulla du äger är en second-hand kånken. Spyr

   Det framgår inte ens att det är reklam för smink. Var är produkterna? Att använda kvinnor som sexobjekt i syfte att sälja något har varit oönskat inom reklambranschen sen 80-talet, man får inte använda halvnakna kvinnor för att sälja icke relaterade produkter som bilar, läsk och smink. Det är lika fel oavsett vilket kön företagets ägare har, hur kan man ens hävda att det är skillnad? Att Bianca står bakom kampanjen gör den inte mindre sunkig, hennes uttalande visar bara att hon är helt blåst.
   Intrycket bilderna ger är att det måste vara reklam för sexleksaker, underkläder eller en eskortservice…

    Hon har ju uppenbarligen missat vart poser etc kommer ifrån och även om hon tror att hon som ung kvinna står över att det är män som skapat sexisitisk reklam för sitt nöje så gör hon inte det.
    Utbilda dig Bianca

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Team Bianca.

   Lol.

   Hahaha så basic

   Team not

   Team not Bianca

  Jag känner att jag inte riktigt orkar bry mig för man hör ju ändå på Bianca har hon är dead set in her ways. Oavsett om det hade varit en gubbe bakom kampanjerna eller Bianca och massa andra unga kvinnor, så är reklamen fortfarande oerhört fantasilös och rätt pinsam. Visar ju på noll kreativitet och känsla. Men whatever floats her boat.

  Man är inte immun mot kritik bara för att man är kvinna. Typ ingenting i bilderna säger ”sminkreklam”, åtminstone för mig.

   Precis. Inte tänker jag på smink. Så jag tycker reklamen är dålig. Bättre kan dom.

  Det har ju ingen betydelse om det är hon eller en man bakom kameran, det är sexistiskt oavsett, framstället kvinnan som ett objekt oavsett.

   Ännu värre när en kvinna står bakom känner jag!

   Exakt!! Hur kan man tro att bara män kan stå för sexism?? Och huuur kan man vara så tondöv att man som ung tjej med ätstörningar inte tar till sig av detta utan försvarar sig…. Jag är mållös.

   Det värsta är väl att Bianca inte förstår det. Det säger så mycket om henne.

  Hennes reklam är pinsamt sexistisk, en sån backlash från metoo. Usch Bianca!

  Är det inte slöseri med tid att ta fram och producera massa produkter, varför inte strunta i det och bara fokusera på att vara ”glamourmodell”. Eller ta steget fullt ut och bli porrstjärna?

  Alla reklamer som använder sex för att kränga grejer är sexistiska, spelar ingen roll om just Bianca inte håller med. Hennes mål är att sälja smink, och hon använder unga kvinnor som sexobjekt för att uppnå detta.

   Exakt så!

  Bortsett från vad jag själv anser om reklamen så är det ändå skönt att se någon som står på sig i sin åsikt och inte pudlar med någon icke-ursäkt så fort de får kritik.

   Detta håller jag med om så mycket!

   Det är ju bättre att våga erkänna när man tänkt lite fel ?

    Men om man inte tycker att man har tänkt fel så är det väl bättre att stå för det än att låtsas be om ursäkt med någon trött ”Vi ber om ursäkt om ni tog illa upp..”

    Fast alla tycker inte som du. Bianca tror att dessa bilder säljer och skapar intresse för hennes produkt.
    Och vet du vad? Hon har helt rätt.
    Jag som varken följer henne eller hade tänkt köpa hennes smink har varit inne på hemsidan och kollat.

     Reklamen gjorde dig alltså intresserad av att köpa produkte?
     Mmm-key

      Nej, jag kommer aldrig köpa influencerprodukter men jag blev tillräckligt nyfiken för att gå in och titta.
      Alltså uppnåddes det önskade resultatet, uppmärksamhet.

       Det önskade resultatet är inte uppmärksamhet, det är sälj.

        Och tydligen kastar vi kvinnokroppen under bussen på köpet.

     Du är nog i minoritet gudskelov

      Skönt för dig att vara i majoritet.
      Svaga människor tycker ju att det är jobbigt att stå för sig själva.

      Fast det är nog bara här hen är i minoritet. Den stora massan bryr sig inte, det är bara alla bittra människor på bb som bryr sig.

       Den stora massan blir heller inte sugna på att köpa produkter efter det här haveriet till reklam. Gudskelov.

       Ja, jääätte bittra. Kom med nåt annat snälla..

     Du menar att du köper hennes smink för reklamen är porrig?
     Ja så kan man ju också göra…

   Håller med helt, såååå uppfriskande! Så trött på att alla ska behöva tänka på samma sätt för att inte bli lynchade.

    Ja och jag ser inget fel i att be om ursäkt om man på allvar tycker att man gjort fel. Men att tycka att man har gjort rätt och bara be om ursäkt för att det ska se bra ut och sen fortsätta tycka att man gjorde rätt från början.. vad är den ursäkten värd då? Då ser det ärligare ut att bara säga det ”tråkigt att ni upplever det så, jag/vi tycker inte att vi har gjort något fel och vi står bakom vår kampanj!”

   Som Stordalen då ”hellre dubbelmoral än ingen moral”… ?

    Tja.. Nu vet man ju var Bianca står i den här frågan i alla fall. Hade det varit bättre om hon bad om ursäkt utan att egentligen tycka att hon har gjort fel?

   Men hon gör det ju för att hon inte fattar grejen. Hon är ointelligent och det är inte skönt.
   Det är sorgligt.

    Jag har aldrig lyssnat på podden för jag tillhör inte målgruppen men jag har två döttrar som gör det. Dom har hävdat att Bianca spelar en roll i podden dvs hon skall göra sig dummare än hon är. Men med detta senaste försvarstal undrar jag asså. Är man inte så dum som hon verkar så är det ju sjukt pinsamt att säga så ?

     Pluto: jag tvekar på om hon spelar dum. Tittar ibland på Wahlgrens värld och där är hon inte speciellt ”bright”. Förstår inte vad hon skulle vinna på att spela dum?

      Hon spelar inte, hon är så korkad på riktigt.

       På riktigt, ni pratar om att biancas reklam objektifierar kvinnor för det är en kvinna i bikini på bilden, men vad fan gör ni? Påstår er vara så mycket bättre och upplysta men sitter här och kallar någon som inte delar er åsikt för dum och korkad? Seriöst, ni påstår er vara några sorts kvinnokämpar men en kvinna som inte passar in i er mall ska lynchas för hon inte tycker som ni eller inte är tillräckligt mogen än för att se vilka strukturer kan bidra till att kvinnor tror att visa upp sin sexualitet är makt? Jag är inte för biancas reklam men hellre Bianca alla dagar än såna elaka människor som påstår sig vara några sorts feministriddare men som alltid slår ner andra kvinnor. Usch.

        Om du läser igen är det ju precis det jag menar att hon inte skulle vara. Dum alltså. Utan smart nog att veta vad som ger mest uppmärksamhet.

        Och sedan är det ingen åsikt att det finns strukturer som gör att kvinnor fortsätter att objektifieras i reklamen. Det är fakta.

       Ok, man får inte kommentera när någon opererat sig och ser riktigt onaturlig och läskig ut, men om någon är dum eller smart verkar gå bra. Jag förstår dock inte hur någon kan bedöma Biancas intelligens på postorder utan att känna henne.

       Har jag missat nått?

        Är man en förebild för så många unga tjejer får man nog tåla att bli ifrågasatt för sina uttalanden. Speciellt när man pratar om sånt som vi enligt forskning vet att många ungdomar får en negativt påverkad självbild av. Om man inte vet hur något verkligen ligger till själv utan bara tycker en massa.

         Att bli ifrågasatt och kallas för korkad är två olika saker. Men visst, fortsätt rättfärdiga ditt behov av att vara taskig.

      Jag tror de menade en roll som i ”dum och söt” och att det skulle ge mer uppmärksamhet än att vara intelligent.

       Hon benämns som ointelligent, korkad, dum, efter. Försök inte ens insinuera att folk här försöker framställa henne som lite småkorkad men söt. Vet inte hur många gånger jag läst att hon är dum i kommentarerna. Hellre dum än så vidrigt elak som vissa av er är. Trots att jag tycker hennes reklam är skum så hoppas jag hon fortsätter göra exakt som hon vill och att det går bra för henne istället för att rätta sig efter folk som anser sig ha rätten att var elaka mot andra kvinnor bara för de tycker annorlunda. Och ang strukturen, ja, det finns, men inte fan får man någon att inse det genom att förminska personen och kalla den dum i huvudet när man aldrig ens träffat den.

        Jag tror inte du vill förstå vad jag menar så då blir det en meningslös diskussion.

  Så om en man gör samma sak med godkännande från alla så borde det också vara OK, annars är det diskriminerande mot mannen? Sorry, Bianca, inte lätt att inte ha några studielån.

   Hahaha nu tycker jag inte att man behöver lägga sig på en sådan elitistisk nivå meen ändå en rolig burn 😉

  Grlpwr?

  Fy fasen vilken osmaklig reklam..

   Ja! Tycker även synd om modellerna när annonserna tenderar till porr.

    Porr? Har ni nånsin kollat på porr? Ser inget som liknar porr här. Jätte konstig reklam för smink? ja, men porr? Nej

     Hej bibbz

     Vart antyder det att dom säljer smink?

     Inte porrigt? Eeeehhhh, jo.

     Jag är inte bibbz men bra komplimang. Det är inte porr, jag ser varken kön eller bröst någonstans. Secuellt? ja, porr? nej.

      Ja för porr behöver va totalt naket. Wow.

     Jag ser massa saker som liknar porr. Tjejerna kunde lika gärna haft en ? i munnen. Och mjölken får mig osökt att tänka på mannens sädesvätska. Men det väl jag som är porrskadad…

  Reaktionen är väl ganska typisk för Bianca. Trotsig och bortskämd barnunge.
  ”Jag kan säga: ”Åh, vad tråkigt att du inte tycker om den här kampanjen”. Men jag har jättekul på mina plåtningar och trivs jättebra med sättet jag poserar på bild.”
  Så det så. Take it or leave it, boomer.
  Bianca har talat.

   Hahahaha, ja ibland är det liksom bättre att vara tyst.

  Lite verkningslöst att överhuvudtaget ha en reklamombudsman där ingen behöver följa direktiven ändå. Låter som dagens skolor när de försöker diskutera med elever och föräldrar.

   Nu följer ju de flesta ROs bedömning eftersom det ser illa ut för ett företag att vara fälld av RO flertalet gånger

    (Samma gäller allmänna reklamationsnämnden som bara ger rekommendationer för hur tvister mellan privatperson och företag ska lösas. De flesta seriösa företag vet dock att det ser illa ut att inte följa ARNs rekommendation.)

     Det är med Reklamombudsmannens fällningar som att bli fälld av ARN.
     Stora företag är måna om sitt rykte och anpassar sig om de blivit fällda. Negativ publicitet kostar mer än att anpassa sig.
     Små företag som redan har många missnöjda kunder verkar mindre benägna att anpassas sig och rätta till sina misstag.
     Tänk på alla små skuttar bland bilhandlare och hantverkare som struntar i att få en uppmaning från ARN att betala tillbaka pengar eller på annat sätt kompensera en kund.

    Fast majoriteten av kunderna kollar ju inte om företaget de handlar av har blivit fällt av RO eller inte så det blir ju verkningslöst då det inte påverkar försäljning.

     Det påverkar branschen. Större än enstaka fall.

  Man förstår ju att hennes produkter inte är mycket att hurra för när hon så hårt måste sälja dem genom att objektifiera kvinnor.
  Sen spelat det ju noll roll vad hon själv tycker, det är sexistiskt. Punkt.

   ??

   Ja exakt. Hade hennes smink varit bra så hade det sålt utan porrbilder.

   Sant!

  En vild är ju bara en bild, tolkningen sker av personen som tittar på bilden och således speglar den personens tankar, behov, känslor och så vidare. Så återigen, titta inåt och reflektera över sig själv är viktigast.

   Dessa bilder är för vilda, helt enkelt….

   ?
   Vad tusan betyder det? Reklambilder är inte gjorda för att funka som ett psykologiskt test utan för att påverka köpare, sälja in ett behov, sälja in en dröm.

   Men snälla sämsta argumentet jag hört. Så om en tjej sitter iklädd bara en liten bikini, bresar med benen och slickar på en colabruk till exempel. Då anspelar den reklamen inte på sex? Utan det är jag som är i behov av sex?
   Herregud.

   Och då är ROs bedömning i det här fallet bara ett tecken på att de som granskat reklamen på RO behöver blicka inåt och reflektera över sig själva..? Eller..? Gäller det all annan granskning av reklam de gör eller bara den som granskas för sexism?

   Så du menar att man kan tolka dessa bilder på olika sätt?
   Det har inte bara med sex/porr att göra?
   Förklara gärna hur du menar och hur du ser det.

  Hur kan man vara så dålig på att dricka mjölk?

   Hon kan va bedövad?

    Alla tre ser faktiskt ut att komma direkt från tandläkaren. Så himla dåligt planerat att dra ut en tand och sedan direkt gå till en plåtning…

   Hahaha exakt. Så uselt

   Tycker reklamen där män är med, inte direkt värderar upp männen. Oftast bortkommen mes.
   Men men, nu är ju svenska män det.

    Är det du alfahonan?

     Var är de andra ägarna till Caia, ta ert ansvar, Vanessa och de av två andra två med tidigare erfarenhet av makeup-branchen. Bianca måste uppdatera sig och bli modern vad beträffar hur man kvinnor framställa i reklam. Kom igen Bianca, håller alltid på Bianca, men det hindrar inte en från att säja till, när hon behöver informeras om vissa saker. Mycket märkligt att Caia vill ha sådan omodern reklam. Det ger ett billigt intryck.

   Tack för ett gott skratt!!

  De måste vara 2000-talests stora styggelse, korkade influensers som kränger skitprodukter med ålderdomlig reklam.

  Tacky reklam och sunkiga åsikter från Bianca.

   Kära nån! Du tycker att någon tycker sunk. Det måste vara det värsta som hänt idag.

   Tur då att vi har både tanke- och åsiktsfrihet än så länge, så man slipper bli förvisad till ett omskolningsläger för sina åsikter, som i Kina.

   Sex säljer. Förr, nu och så även i framtiden.

    Åh den store mansplainern Henrik är här igen! Hör upp alla bloggläsare så får ni veta hur det ligger till!

    Sex säljer inte bättre än andra beprövade trick och det finns det forskning som bekräftar. Alltså finns det ingen monetär fördel att använda just sex över andra grepp.

     Utifrån mitt mansperspektiv så är det så att en sexig annons ser jag, men sen måste man ju förstå vad den gör reklam för, och då blir det värre..

    Jag skulle hävda att sex säljer mindre och mindre i dagens samhälle och att de som håller fast vid den övertygelsen är inte bara förtappade och bakåtsträvande de tappar starkt i både förtroende och respekt i den mer upplysta massan. Att dessutom använda objektifiering av kvinnor för att sälja en produkt till kvinnor? Please, den som står bakom den här kampanjen är ju för dum för att driva både företag och ansvara för reklamen för den. Skönt att se att influencervärlden och dess bransch utplånar sig själv så effektivt.

    Behöver väl inte ens nämna att jag aldrig skulle köpa något en influencer promotar eller ”skapar”?

     Du sa det!!
     ????

    https://www.google.com/amp/s/qz.com/1013695/a-new-study-shows-sex-doesnt-actually-sell/amp/
    Här är en bra sammanfattning av aktuell forskning. Bla att man minns sexualiserad reklam i högre utsträckning än icke sexualiserad reklam, men man minns inte vilket märke det var bakom reklamen i högre utsträckning. Att män i högre grad gillar sexualiserad reklam men att kvinnor inte gör det. Utifrån Biancas målgrupp borde detta vara en intressant fråga att reflektera kring på flera plan.

    Hahahaha Henrik. Du menar att småtjejerna som vill ha Biancas ögonskuggspalett, behöver den här reklamen?

    Men det är fällt hos reklamombudsmannen av en anledning. Allting handlar inte om sex.

    Varför skulle det vara det värsta som hänt idag?
    Din argumentationsteknik är ganska värdelös om du drar till med omskolningsläger i Kina.

  Det är upp till Bianca att göra som hon vill i denna fråga. Kan vara läge att göra risk- och konsekvensanalys samt plan för hur hon ska hantera eventuella negativa efterspel av hennes beslut.
  Tycket att det är tråkigt att hon inte tar till sig kritiken men är inte direkt förvånad efter att ha läst om hur hon argumenterar för sin sak.

  Om hon vill vara ett sexobjekt och se ut som att hennes uppgift i livet är att tillfredsställa män, så får hon väl vara det, men när hon sprider dessa bilder och hennes unga följare, som ser upp till henne, börjar tro att man ska se ut sådär för att duga, då blir det fel. Tjejer och kvinnor finns inte här bara för att tillfredsställa män!

  .

   Och där satte du punkt?

  Är det någon som vet varför det aldrig kommer några 05:30 inlägg längre?

   Camilla har väl sagt att hon levererar så många inlägg hon orkar och just nu räcker inte orken till ett 5.30 inlägg.

    Nä hon pumpar ut all sin energi på sin bittra aggression gentemot bellbookandcandle-girl IL.
    Efter ett sånt inlägg så kan hon inte annat än dra ned gardinen för några dagar.. och så vet hon att kommentarsfältet sköter sig själv omodererat. Det är ju sen gammalt

     Äsch, ge dig.

  Äh det får hon lösa själv mig stör det inte.

  Otroligt sunkig reklam som hjälper till att visa kvinnor som objekt och anspelar på porr. Att Bianca är kvinna rättfärdigar ingenting i det här sammanhanget. Finns så många andra sätt att visa makeup och göra reklam, så tråkigt att det är så lätt att ta till lättklätt och porrigt.

   Du har förmodligen aldrig sett en porrfilm i hela ditt liv. Jag håller med om att bilderna inte säger någonting om smink. Jag trodde de försökte kränga underkläder.

   Men porr? NEJ.

    Vi förstår att du och flera i kommentarersfältet är supercoola porrexperter men ett tips är ju att läsa hela kommentaren och fatta vad en ANSPELNING är.

    Ja vi fattar du hänger i de moderna hörnen av porrkonsumtion där det inte är porr förrän kvinnan blivit skull-fucked och fått analen utvidgad med blodvite, där det förekommer våld och tvång osv.
    Vi andra som inte tycker att reklam som nås av unga som inte hänger i dessa rum, inte bör anspela på sex övh ser detta som helt över gränsen och tycker att sexanspelningar i bild blir för mycket. Är det sedan en tjej som står bakom dessa så blir det ytterliggare ett svek för kvinnligheten.

    Undrar vad bibbzans mamma tycker om den här reklamkampanjen. Har hon inte snackat med ain dotter om hur hon bör presentera sig bland folk och tycker det här är helt rimligt att förknippas med?

    JO, Sofia, porrigt! Vet inte hur ditt liv ser ut men i mitt liv är det här porrigt och så j-a onödigt. Och JO, jag har sett porrfilm.

    Va????
    Hur skulle det se ut om Arla sålde mjölk med dessa idiotiska naken tjejer?
    Våre bara ta bort direkten eller….
    Fyyy fasike denna Bianca, att hon inte fattar att nakenhet och sex tillhör hemmets väggar.
    Inget för allmenheten ?????

   Googla porr, tryck på bilder, får du upp liknande bilder som ovan? Nej inte direkt

    Är du dum på riktigt eller bara låtsas du?

  Förvånad blir man ju inte, med tanke på att Bianca, som de flesta influencers, inte verkar vara så välutrustad vad gäller intelligens och logik. Det är ju inte direkt därför hon blivit känd. Att inte klara av att ta till sig att även kvinnor kan producera något som främjar sexism och objektifiering säger väl en hel del om hur det står till på hjärnkontoret där. Inte oväntat som sagt.

  Caia – En Callgirl nära dig! ?

  Det handlar inte om att inte få bestämma. Det handlar om hur man uttrycker sig. Att marknadsföra smink genom att suga på en klubba anser inte jag som en god marknadsföring.

  Ta bara det företaget som marknadsförde sängar men man såg bara ett hörn av en säng och resten var en halvnaken tjej i en fåtölj.

  Eller den där första bilden var en naturligt rödhårig kvinna och det skulle marknadsförs röda takpannor.

  Eller den där dem marknadsför nya Jeans genom att en naken kvinna täcker lite av frlsten med lite av jeansen.

  Det handlar om att vinkla reklam fel. Och att man alltid ska vinkla det genom kvinnors sexualitet ist för att visa direkt vad som marknadsförs.

  Behövs inte en kvinna som häller mjölk på sig själv för att visa upp nya läppstiftet.

  ”sex och sexighet säljer” säger bianca. Ja såklart. Det har det gjort genom hela historien. Men det betyder inte att vi ska marknadsföra fel för det.

   Brösten med lite av jeansen*

   Kolla Instagram ”Reklamera”. Knogar som bild.

    Någonting är fel med Bianca och hennes förhållande till sex.
    Vid något tillfälle i Wv ville hon lära sin lillebror (typ 9 år) hur man skulle vara kinky….
    Hon är ju helt manisk på att hennes mamma måste ha sex. Hon fastnar i att alla syskonen varit i mammas vagina…
    Hon frågar om hennes mamma har onanerat på morgonen…
    På Globen pratade hon om vilka hon legat med. Hon har pratat om hur hon har sex med sin pojkvän.
    Inget som helst fel i att vara ”öppen” men det här är inte normalt.

  Alltså jag tycker Bianca får göra som hon vill men jag som kvinna blir väldigt obekväm, vem ger dessa direktiv egentligen? ”Sitt och svanka i sängen med något i munnen! låt mjölken rinna nerför ditt ansikte!” Alltså jag skulle aldrig klara av att be en kvinna eller man för den delen göra så om vi nu inte kanske skulle sälja sexleksaker så jag förstår bara inte hur man kan vara bekväm med att ge dessa direktiv.. men det kanske inte är Bianca, eller tänker jag helt fel?

  Sunkigt argument att bara för att hon är tjej så går det bra? Oh well, kommer iallafall inte köpa något från caia ändå så

  Hon kan ju även tänka två steg längre och tänka på varför hon bestämmer sig för att göra sådan reklam. Kan det vara så att hon anpassar sig efter marknaden. Det är ju inte särskilt unikt eller nytänkande att göra sexistisk reklam.

   Va????
   Hur skulle det se ut om Arla sålde mjölk med dessa idiotiska naken tjejer?
   Våre bara ta bort direkten eller….
   Fyyy fasike denna Bianca, att hon inte fattar att nakenhet och sex tillhör hemmets väggar.
   Inget för allmenheten ?????maria

    Jag fattar inte riktigt ditt svar? Jag försvarar verkligen inte Bianca, eller reklamen. Tvärtom. Jag tycker den är riktigt sunkig och menar att jag inte ser att det är ett val av en stark ung kvinna, utan av en ung kvinna som rakt av köper att sex säljer, inte ifrågasätter varför det är så.

  Om jag inte visste att det var reklam för läppstift så skulle jag nog tror att de var reklam för kläder/underkläder?.

   Eller madam Bianca bordell ???reklam

  (Reklamombudsmannen är inte en myndighet)

   Ok Henrik! Vi antecknar! Som alltid förresten när du begåvar oss med dina förklaringar hur allt fungerar här i världen.
   Vad skulle vi göra utan dig säg?!?

  Bilderna har ingen konstnärlig kvalitet eller någon ny twist som gör dom intressanta. Plumpt och barnsligt. Finns det verkligen kundgrupper som tycker att bilderna är tuffa och läckra? Ökar de intresset för köp p g a devisen all reklam är bra reklam?

   Eller hur!! Hon kunde ju tänkt åt helt andra hållet och skapat något nytt. Så synd att dra det gamla ”sex säljer”-kortet.

   Kundgruppen är tonårstjejer ?

  Så jäkla ofräsch och bakåtsträvande reklam. Har inte vi redan sett liknade bilder? 90-talet ringde o vill ha tillbaka sin sunkiga reklam osv. Vad sägs om att vara lite kreativ och nyskapande på riktigt, Bianca. Det värsta av allt är alla småtjejer som köper allt detta skit och ser upp till henne som att hon vore någon gudinna. Herregud, så tragiskt.

   Håller helt med dig! Så trist att hon väljer samma väg som tusen före henne har gjort istället för att verkligen stå ut i sin reklam och vad hon vill förmedla.

   Tänker på Slitz omslag

  Man kan inte objektifiera sig själv. Det är bara betraktaren som kan. Inte hennes problem att folk ser det som sexistiskt. Snarare de som kollar på kampanjen.

  Fortsätt Bianca!

   Fast att det är sexistiskt är ju inte en åsikt utan fakta, numera backat av reklamombudsmannen. Reklamen anspelar på sexuellt bildspråk. Varför skulle det inte gå att objektifiera sig själv förresten?

   Men vilket skitprat, ärligt talat.

   Åhhh Sofia zzzzzzzzz

  Hur ska det egentligen uttalas, Caia? Jag vill uttala det som man uttalar Maja.?

   Kajja

    Tack! Tänkte inte på att beskriva det så, i mitt huvud är kajja samma uttal som Maja iaf, tänkte bara ord som rimmar, typ så visste inte hur jag skulle förklara det riktigt. Men toppen!

     Ja det är samma som maja men kanske liiiiite mer betoning på j

   Vart fick du ”m:et” ifrån? Tror det ska vara utan ”m”.

    Hahaha men alltså…?‍♀️

    Hur tänkte du nu? Personen vill uttala det SOM maja, hen påstår inte att det finns ett M i namnet.

    Hahahah troll väl?

   Caia uttalas som Kaja, den där stora svarta kråkfågeln du vet.

  Väldigt skickligt att inte en endaste CAIA-produkt har visats upp i bilderna, men ändå försvarar folk det här med näbbar och klor.

  Suck!

  Godisätarens käkben ser väldigt photoshopat ut.

   Godisätarens godis ser väldigt gott ut?

    Inte speciellt nej.

  VARFÖR FÅR KORKADE MÄNNISKOR EN STOR FÖLJARSKALA herregud jag får panik. Tänk, folk – tänk! Bojkotta influencers, snälla!

  BREAKING NEWS
  Marisol slutar. Om det är av egen kraft eller om hon blivit uppsagd likt övriga på Löwengrip Invest är inte klarlagt.
  Så helgen på Saxå herrgård var tack och farväl tydligen.
  Eller också droppen som fick bägaren att rinna över för Marisol.

   ”Breaking news” ????

   Helgen i Saxå var privat, ej genom företaget, skriver Bella.

    Det var ju Carl-Jan som förbarmade sig över Bella. Så snällt.
    Att han fick lite publicitet för sin verksamhet skadar ju inte. Verkade ganska tomt där trots helg och allt.
    Kanske hans klientel inte gillar vinterbad?

   Hade nog också sagt upp mig om jag var tvungen att filma min chef som badade naken?

   Pluto//
   Så marisol va nästa som slängdes under bussen

  Fast alla tycker inte som du. Bianca tror att dessa bilder säljer och skapar intresse för hennes produkt.
  Och vet du vad? Hon har helt rätt.
  Jag som varken följer henne eller hade tänkt köpa hennes smink har varit inne på hemsidan och kollat.

   Du är en person, det säger inget om det totala intresset.

   Mer intressant hade varit att veta hur en ev annan typ av inriktning på foto hade skapat intresse. Kanske skulle det ge ännu bättre publicitet än nuvarande.

   I de sminkgrupper jag är med i tar de flesta avstånd från detta och köper inte hennes produkter av principskäl.

   14.05//
   Svar- NEEEJ!

  Är så less på denna människa. Jag blir mer och mer allergisk mot dumma människor varje dag. Hatar att sånna får bli kända överhuvudtaget och lära andra dumma (eller de som inte vet bättre) att bli dummare.

  Det som typ stör mig mest är att modellernas ”sexiga” blickar mer ser ut som att de blivit påkommna på skithuset ? nej men konceptet känns väldigt omodernt och inte kreativt för 5 öre ? Klart Bianaca är fri att göra som hon vill, men tycker kanske att NÅN typ av konstnärligt uttryck kanske borde utformas, speciellt när det handlar om kosmetik.

  Håller absolut med Bianca i denna fråga!

   Kommer inte köpa någon mer produkt efter att ha sett dessa bilder samt hört Biancas korkade svar till pressen. Trodde Caia handlade om att empower women.. och det gör dom genom att ta av dom kläderna och be dom svanka och hälla mjölk över ansiktet, fy fan vad ofräscht.

    Här är en till! Inte okej nånstans.

  Vem bryr sig om att en stiftelse säger bu eller bä. Slöseri med tid.

   Generellt så brukar företagen bry sig.

    Proffsiga företag bryr sig.

  Att Bianca inte riktigt verkar förstå problematiken och dessutom lyfter fram att hon är en UNG KVINNA mitt i detta (liksom va?) är patetiskt och visar att hon är:

  a) Blåst
  b) Icke insatt men neutral
  c) Icke insatt och vill ej förstå

  Jag gissar på a eller c.

  Ni som kallar henne för dumma är fan inte bättre själva. Bara för att någons åsikt skiljer sig från er betyder det inte att personen är dum.

   För dum*

   Sexism är något som existerar och man kan ha åsikter om det men om man läser hur Bianca försvarar sig så inser man att hon inte ens vet vad sexism egentligen är för något.

   Vi kan prata olika åsikter om båda parter vet vad ämnet faktiskt innebär…

    Inte rätt att kalla henne dum oavsett. Det finns sätt att framföra sin kritik på utan att ta till personliga påhopp, men det kanske är omöjligt på denna blogg. Ju grövre desto bättre.

    Fast att kalla en annan kvinna för dum för att hon är offer för sexismen gör ju inget bättre. Du är lika mycket en bov mot andra kvinnor som männen är, bara att du inte fattar det själv.

    Ja men upplys henne då istället för att skriva att hon är dum o huvudet. Vad gör du egentligen för feministisk tjänst när du trycker ner en kvinna som inte vet bättre än?

  Jag tycker Bianca gör helt rätt!
  Hon behöver inte ändra sig och vill heller inte ändra sig!

   Det är väl lite så att hon KAN inte ändra sig. Det här är liksom det enda hon kan och det enda hon förstår. Det är synd och lite sorgligt.

  Bianca tål inte någon som helst form av kritik. Det är därför hon försöker göra skillnad på kritik som hon säger är rent hat och konstruktiv kritik, men hon kan inte ta konstruktiv kritik alls. Detta var ett typexempel. En vettig person hade tagit till sig beslutet. Istället blir hon arg och påstår i intervjuer att det är HON som STYR och ingen skall säga till henne hur saker skall göras. Bianca är skadlig för unga tjejer på så många sätt. Jag blir så upprörd över att hon pratar om sin bulimi men endå inte söker hjälp för att hon inte kan släppa taget om den. Fast hon uppmanar andra att söka hjälp. Så oklart.

   Sanne Bianca tål visst kritik, hon tar till sig. Jag tror att, hon tror att det är så här det ska vara, och när det kritiseras blir hon lite chockad och försvarar sig. Sedan bearbetar hon och går framåt.

    Oj det var en ny åsikt om Bianca.

    Är du seriös Eve?

     20.32 Ja. Bianca säjer att hon ältar saker som kunde gjorts bättre, vad jag sett av Bianca så tar hon till sig av kritik, var så säker, hon kommer inte forsätta med den här sexistiska reklamen, när hon väl tänkt igenom det. Hon har medarbetare som borde kunna guida henne bättre.

   Förlåt men massor av människor kallar henne dum här. Är det kritik eller påhopp? Varför skulle hon ens ta åt sig när folk kallar henne dumma? Klart hon istället tar till en ”fuck-off” attityd än lägger sig platt för folk som verkar vilja köra över henne och inte upplysa som de så fint påstår.

   Vad FAN är konstruktivt med att kalla henne för dum i huvudet?

  Enligt Resumé har RO härsknat till på Bianca som trotsar beslutet:
  ”Bianca Ingrossos skönhetsvarumärke Caia Cosmetics tänker inte rätta sig efter Reklamombudsmannens fällning om könsdiskriminerande reklam – något som riskerar att äventyra hela självregleringen. Det säger Elisabeth Trotzig, som företräder RO.”
  Men det finns ju inga sanktionsmöjligheter så allt bygger ju på att företagen anpassar sig till besluten i RON.

  Tror hennes ofräscha reklam får motsatt effekt på många tjejer. Tjejer som är smarta och kan tänka själv vill inte se andra tjejer objektifieras till någons runkobjekt.

   Tror inte tjejer bryr sig så länge hon kommer med en bra produkt

    Det tror jag, iallafall tjejer som tänker själva.

  Jag förstår verkligen inte vilka kvinnor som tilltalas av detta, och som skulle vilja köpa någonting från detta märke. I och för sig kanske den största målgruppen är småtjejer?

   Finns alltid daddy-ischiue-kategorin. Det är synd om dem.

  Bianca hade 13 mil i vinst förra året. Tror hon kommer snitta på ett par hundra inom 10 år medan ni sitter och kallar henne för korkad. Bianca om du läser det här, ignorera dessa idioter och kör på.

  Hon har inte fel. Bör väl istället Vara förtryck om kvinnor inte får spela på sin sexualitet.

   Håller med, och folk som tycker annorlunda är ointelligenta och korkade!

  Bibbzan är väl inte direkt känd för sin feministiska analys?

  Jag känner mest ”vad är det reklam för?” halvnakna kroppar, slicka på klubba, dricka mjölk, vad har det med smink att göra? Ingen av bilderna har ju focus på ansiktet och sminket, där jag ser problemet…

  Vilket äckel hon är.

  Urban outfitters finns ju inte kvar, för att så många bojkotta pga sexistisk reklam. Det är nya tider liksom och bianka har liksom inte hängt med. Hon är ju ätstörd antagligen då hon sett upp till sån a här bilder där kroppar ”säljs” och inte produkten

   Du menar nog American Apparel?

  Hon har rätt i sak men att hon känner att hon VILL ha sådana bilder är sorgligt på ett sätt. Tycker hon borde lyssna.

  feminismen är vårt tids värsta gift och förtryck. Den påstår sig stå upp för kvinnor och vara tolerant när den i själva verket förtrycker och bara tolererar det som är i linje med den egna idén. Kvinnor får inte längre vara kvinnor, feminina, sexiga eller utrycka sig enligt egen smak och lust. Och män, ja de ska helst radera ut sig kön helt och hållet. Manlighet är en skam. Män får inte längre titta på en kvinna och tycka hon är sexig. Det intressanta är att ju mer normer och samhälle försöker förtrycka våra naturliga roller desto mer ökar problemen i annan form. Mäns våld, sexuella trakasserier och våldtäkter. Kvinnors bitterhet, frustration och ilska. Så härligt att se att Bianca inte låter sig tystads ned och rätta sig i ledet av förtryck. Vad är fel med en sexig och lättklädd kvinna? Inget! Helt övertygad om att både män och kvinnor attraheras av det, på olika sätt. Vad är fel med det? Inget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.