Isabella Löwengrip och Ellos fälls för smygreklam

Det här beslutet är inte publicerat på ROs hemsida än, men jag fick det skickat till mig av personen som gjort anmälan.
Här är delar av beslutet, som även kommer att publiceras i sin helhet på www.reklamombudsmannen.org .

208 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad kan det leda till?

  Svara

   Absolut ingenting

   Svara

   Ingenting.. Absolut ingenting.

   Svara

   J aa ecis, vad blir påföljden? Inget antar jag så mest slöseri med resurser kan jag tyckla. Hade det funnits påföljer hade det kanske inneburit förändring och lärdom, men utan ”straff” spelar det ju ingen roll vad som händer eller att det hänt…

   Svara

    Marknaden är självreglerande. Om folk t.ex. inte gillar Biancas sexistiska reklam kan de svara med att inte köpa hennes produkter.
    Dessa myndigheter som ska berätta för oss vad som är fult och dåligt är slöseri med resurser.

    Svara

     RO är ingen myndighet.

     Svara

      Myndigheter, organ, förvaltningar, organisationer, kalla det vad du vill. Det är slöseri med resurser.

      Svara

       De flesta företag följer RO eftersom det ser illa ut att ha flera fällande ”domar” där (sätter domar i citationstecken i brist på annat ord..).

       På samma sätt är allmänna reklamationnämnden ingen domstol utan ger bara rekommendationer hur tvister ska lösas mellan företag och privatperson. Företag är alltså fria att strunta i rekommendationen från ARN. Oftast följer seriösa företag rekommendationen då det skadar företagets image att inte göra det.

       Både RO och ARN gör skillnad utan att dela ut ekonomiska viten till företag som inte följer deras ”dom”.

       Svara

        Lägger till att jag inte tror att influencers hör till de som oftast följer ”domarna”, men RO gör ju mer än att granska influencers.

        Svara

        RON fäller utslag som antingen innebär en prickning av ett företag som bryter mot Internationella Handelskammarens regler om god sed i marknadsföring eller också innebär utslaget att företaget inte prickas.

        Svara

         Undrar om anledningen till att Elin Molimenti tjatar om hur bra hon har det osv är för att hon egentligen mår skit? Och om anledningen till det är att hon fått det där smittsamma viruset. Ser en pandemi framför min inre blick med hennes diadem som orsak till spridningen i vårt lilla land. Usch. Varför var hon tvungen hon åka till Kina bara för att lägga på en show för gallerierna?! Så jävla onödigt. Slår vad om att hon ångrar sig

         Svara

          Molimenti borde bli fälld för falsk marknadsföring, ingen som gjort en anmälan om det?

          Svara

       På vilket sätt tycker du att det är slöseri med resurser?

       Svara

        Nu vet jag inte om just detta är finansierat av staten men att lägga ner skattepengar på ett slag i luften är inte försvarbart när vi har en kriminalitet som exploderat de senaste åren.
        Så länge de sprängs i förorterna, skjuts på öppen gata, gängvåldtas så vill jag inte att det sitter folk och lägger ner tid på skrivelser om att en reklam inte följer nån löjlig regel.

        Svara

         Men… menar du att allt ska läggas på is tills vi har fått bot på gängkriminaliteten? Ingen får längre gå till sitt jobb utan alla ska fokusera 24/7 på att lösa brottsligheten. Inga pengar ska gå till någonting annat än att lösa brott?

         Svara

          (Vore i och för sig skönt. Jag ska ut och resa i jobbet.. Vore skönt om skatteverket inte fick granska mina kvitton sen så kan jag göra avdrag för semestern jag passar på att ta där också.)

          Svara

          Nej, du har naturligvis rätt. ALLT kan inte läggas på is tills vi fått bukt med väldsbrotten.
          Men om du blivit gängvåldtagen av tre snubbar i Björns Trädgård och de fått gå i brist på resurser eller bott i huset som sprängdes inatt i Kista…vad skulle du tänka då om Reklamombudsmannen?

          Svara

           Jag skulle inte tycka att det hade med saken att göra. De går ju inte fria därför att RO gör sitt jobb. De går heller inte fria för att busschaufförer eller sopgubbar går till sitt jobb. Men ja, självklart hade jag varit upprörd och kränkt (ja) om de gick fria.

           Politik handlar om prioriteringar. Och oavsett vad politikerna säger så handlar det ALLTID om att ställa grupp mot grupp.
           Pengar är inte en oändlig resurs. Om några miljoner läggs på t.ex. genusforskning så måste de tas från någon annan post.
           Därför tycker jag att när vi nu befinner oss i en kris bör vi ta pengar från mindre viktiga ändamål och lägga dem på mer akuta probelm.

           Ja men RO finansieras inte av skatter så vad ska politiker göra åt det?

           Det var ett allmängiltigt påstående. Det finns många andra skattefinansierade verksamheter som inte borde finnas.

           Vilka då tycker du?

           Och de som blir arbetslösa när dessa (enligt dig) meningslösa verksamheter läggs ner då?

          11:01 Det finns 243 statliga förvaltningsmyndigheter i Sverige. De anställdas löner och lokalkostnader finansieras med skattemedel. Det finns 100 myndigheter som skulle kunna läggas ner och de resurser kan läggas inom vården, polisen, skolan. Pappersvändare tillför ingenting till samhället och tryggheten. Eftersom en prick från ARN inte leder till att vissa företag ändrar sin marknadsföring, så fyller en sådan verksamhet ingen funktion, då företaget fortsätter att sälja sina produkter i alla fall.

          Svara

         Svara

          Bra!

          Svara

        Tänker väl mer att det blir sån himla uppståndelse, uppjagat, skriverier i en blogg och det läggs ner masssvis med arbetsimmar och arbetskraft på något som i slutändan inte leder till något annat än en tillsägelse på deras hemsida. Det är såklart bra att dessa instantier finns men det finns (tycker jag) viktigare saker att prioritera och åtgärda än något som ändå inte leder till en åtgärd, en påföljd eller ett ”straff”.
        En liten bot hade väl ändå varit på plats!?

        Svara

         Ska privata aktörer dela ut böter? RO är varken en myndighet eller skattefinansierad.

         Svara

       https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Reklamombudsmannen
       Läs på, finansieras av näringslivet självt. På goda grunder – då och då kommer politiska krav På reglering av reklam, bättre förekomma.

       Svara

        Bra!

        Svara

       RO drivs och bekostas av företagen själva. De enda pengar de slösar med är sina egna.

       Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Svårt att läsa på mobilen. Ska du bemöta CWs inlägg om dig på hennes insta?

  Svara

   CW har tappat det. Om hon hade haft vettiga människor omkring sig hade de hjälpt henne att ta ett steg tillbaka från offentligheten just nu.
   Nej, jag vill inte tysta henne. Men hon har haft en händelserik och tuff höst. Hon behöver omgruppera, tänka efter, bearbeta.
   Det hon gör just nu skadar den kampen hon säger sig föra. Cissi, om du läser detta: ta en paus. Du kan bättre!

   Svara

    Framförallt ta till sig vad ordet självinsikt betyder!

    Svara

   Vad har CW skrivit? Avföljt henne då jag inte orkade orkade med hennes story-mania på IG, som journalist skulle man kunna tro att sammanfatta info var hennes grej men herregud hon andas ju knappt mellan klippen 🙄

   Svara

    Hon ondgör sig över ”hat och hot” som hon fått från Bloggbevakningens kommentarsfält.
    Problemet är att folk har svårt att skilja på kritik och ”hat”.
    Hennes trogna fans svarar lika förutsägbart som Pavlovs hund med styrkekramar. De har dessutom mycket luddiga juridiska kunskaper gällande ”förtal” och uppmuntrar CW att vidare utnyttja rättssystemet med frivola processer. Oy vey…..

    Svara

     Ha ha, typisk snowflake. Får ett motargument, kallar det genast hat och hot.

     Svara

      Fast att folk faktiskt diagnosticerar både henne och hennes BARN med det ena och det andra är ju under alla tidigare nivåer. Och hur vet du att hon inte fått utstå hat och hot?

      Svara

       Och hur vet du att hon fått utstå hat och hot?

       Svara

        Kvinnor ljuger inte. Vi är inte kapabla till det.

        Svara

      Ser du inte allt hat som kastas mot olika kvinnor här försöker du bara rättfärdiga att vara elak. Vad är det som är kritiskt med att kalla Bianca för dum i huvudet, marisol ett skämt, blondinbella störd? Det är inte kritik, det är hat. Nu vet jag inte vad som skrivits om Cissi men antar att det är liknande skit.

      Svara

       Hat var väl ändå att ta i. Respektlöst ja kanske. Nu har jag dock min fulla rätt att tala om för dig att jag tycker du är hysterisk. Det är min rättighet. Sen behöver du absolut inte gilla det jag säger.
       Och du får gärna kontra med att du tycker att jag är en mobbare. Båda uttalanden är lika riktiga, vi tycker saker. Att tycka att Bianca är korkad, Marisol ett skämt och Bella störd är inte kritik utan en åsikt. Sist jag kollade är det inte brottsligt att uttrycka en åsikt hur stötande den än må vara.

       Svara

        Och när det är ett inlägg som ger typ 500 kommentarer om hur störd IL är, det är inte heller mobbing eller hat?

        Svara

         Faktiskt inte. Obs jag säger inte att det är rätt men det är ett helt annat problem än mobbing och hat.
         Det är brist på social kompetens och faktiskt ett fenomen som börjar uppmärksammas mer och mer. Genom sociala media kan människor gömma dig bakom anonymiteten och häva ut sig vad de vill för det får ingen konsekvens för dem.

         Svara

     Dock är det vissa som gått väldigt långt mot CW i det här kommentarsfältet, likaså mot t.ex. IL och Kenza. Är inget fan av någon av dem men tycker tonen här är extremt hård ibland och många kommentarer är långt värre än kritik.

     Svara

      Att vara otrevlig är inte olagligt. Ännu.

      Svara

       Nä men jävligt otrevligt folk har tydligen ett stort behov av det.

       Svara

        Deal with it.

        Svara

         Aldrig 👊🏻

         Svara

          Du är så modig! (handhjärta)

          Svara

           Tack snäll du lite mer hjärtan i livet känns fint ❤️

        Jag uttryckte mig en gång om feminism på vissa
        punkter negativt och jag fick hunbajs i en påse
        i ett kuvert med posten. + mail och några tel samtal
        Det finns nog från olika håll.

        Svara

       Vänta du bara, det kommer. Samtidigt blir det förbud mot att kritisera det där vi helst inte ska tala om, det kom ett tyskt EU-förslag om det häromdagen.

       Svara

       Där har du fel. Upprepade otrevligheter kan klassas som trakasserier, vilket är olagligt. Iaf irl. Huruvida allt otrevligt som skrivs om en person i ett kommentarsfält på en blogg är olagligt låter jag vara osagt. Men det skulle vara intressant om det prövades i domstol alt prövades av pressombudsmannen.

       Svara

       Undrar om ni skulle vara lika tuffa i verkliga livet 😂 Olagligt nej, men det är civilkurage att säga ifrån när någon eller i detta fall många beter sig som idioter.

       Svara

        Jag kan bara tala för mig själv, men jag säger vad jag tycker även IRL
        Visst har det kostat mig ett par ”vänner” men det är det värt.
        Att ha en kärna och en ryggrad är värd besväret.

        Svara

         😂😂

         Svara

       Vidriga människa. Antar att du är skit trevlig i verkligheten men leker tuff på nätet.

       Svara

      Till skillnad från Cissi Wallin som håller god ton, eller?
      En värre mansplainer än hon är svårt att hitta.

      Svara

       Två fel ger inte ett rätt.

       Svara

        Men en rättshaverist har alltid rätt.

        Svara

      CW och IL ja, Kenza tycker jag inte fått utstå hat! Inte i långt när samma utsträckning.

      Svara

     Vilka problem dessa människor har. Eller inte har egentligen. För oavsett vad en galen feminist skriver eller hur en felaktig reklammärkning ska rättas. Skit happens.
     Jag tänker nog mesta på att slippa en till bombattack. Eller explosion som media skriver.

     Svara

     Då ör det ju inte CC hon snackar om, då är det ju om alla er som hatat på henne.

     Svara

    Avföljt henne, really? du la ju ut en skärmdump från hennes stories igår 😀

    Svara

     Följ men dölj? Vad är problemet.

     Svara

    (Så trött på folk som avföljer/inte vill ge klick men vill att andra ska berätta allt de skriver och lägger ut. Vill man veta så följ människan?)

    Svara

   Nej men vad finns det att bemöta? Ingen får kritisera CW för då är man djävulen själv. Själv kan hon dock sitta på sin tron och utdela straff till höger och vänster. Hon saknar helt konkreta argument och det känns bara meningslöst att diskutera med en sådan människa

   Svara

    Jag håller inte alls med CW och inser nu att det kan bli pajkastning deluxe av ett bemötande men tyckte att även CW hängde ut CC och var mest nyfiken. Vad säger nyheter24 om CW kontaktat dem tex?

    Svara

    Mitt svar till dig blev raderat. Det är ju också ett sätt att svara 😜

    Svara

   Nej, det har jag inga planer på…

   Svara

    Cissi säger att det var du som på eget initiativ startade bloggen där en tjej la upp sitt vittnesmål mot FV och att hon bara parade ihop er. Sen vred du till historien så Cissi var boven och du kunde alltså inte ens hjälpa denna utsatta kvinna utan att skylla ifrån dig. Ändå så skyddade Cissi dig under hela rättsprocessen mot förtal för bloggen med vittnesmålet och tacken var att du hängde ut Cissi med ett inlägg.

    Cissi version som inte alls går ihop med de screen-shots som du publicerade.

    Svara

     Jag tror på Camilla. Cissis trovärdighet är körd i botten. Hon har blivit påkommen med rena lögner flera gånger.
     Två saker kan vara giltiga samtidigt: 1) Feminism är bra. 2) Cissi är dålig.

     Svara

      Självklart så ljuger Cissi – som jag skrev så går inte Cissis version ihop med de screenshots som Camilla publicerat. De visar klart och tydligt att det är Cissi som ber om hjälp att starta bloggen.

      Svara

       Jaaaa, vi är överens!

       Svara

        Uppenbart att Cissi ljuger. Hon reagerar som hon alltid gör då hon får kritik eller ifrågasätts, hon svartmålar personen ifråga, oftast genom osanna påståenden. Precis som med Kajjan, Haveristerna, Lina Makboul, UG, tidigare samarbetspartners, Metro, SVT, TV4, forna Gardet osv osv.. Alla som står upp mot Cissis lögner är enligt henne antingen obehagliga, hotfulla, kvinnohatare eller mobbare.

        Svara

      Jag tror också på Cam. CW har ingen som helst trovärdighet längre.

      Svara

  OK

  Svara

  Vad händer när man blir fälld? Vite eller bara ”ajabaja”?

  Svara

   ajabaja.

   Svara

   Hon har blivit fälld tidigare så hon har rutin på att svara. Dvs den som svarar åt henne. Intressant att hon anser att bloggen ska jämställas med en tidning med utgivningsbevis! Herregud alltså.

   Svara

  Det går bra nu.

  Svara

   CamCam, skulle du kunna ladda upp det aktuella inlägget?
   Jag minns det inte men skulle väldigt gärna ta del av det.

   Svara

  Vilken tur att folk uppmärksammar saker och skriver direkt till BB 🤦🏼‍♀️

  Svara

  Sverige har krockat med ett isberg, det här är bara stråkkvartetten som spelar musik medan det iskalla vattnet sakta stiger uppför våra vader.

  Svara

  Under 2019 kom det in 95 ärenden till Konsumentverket mot Isabella och hennes bolag.
  Anmälningarna gäller bristande reklamidentifiering (smygreklam alltså) och vilseledande marknadsföring (t ex felaktig prisinformation eller felaktiga uppgifter om produkter).
  Ingen annan influencer har så många anmälningar mot sig.

  Svara

   De skulle flera influencers absolut kunna ha. Men det krävs att någon anmäler. Varför tror du att Bella har fler anmälningar?

   Svara

    Bella får fler anmälningar för hon retar upp folk med sitt fuskande och ständiga provokationer.
    Och för att hon till skillnad från andra influencers också driver Löwengrip Beauty som gör väldigt mycket smygreklam och vilseledande marknadsföring.

    Svara

   Lugnt, snart är de nere på noll, liksom hennes verksamhet. Konstigt samband, det där.

   Svara

   Hon är ju en superkraft så det är då självklart att även ha detta rekord!

   Svara

   Och varför tror du att IL har så många? Det är inte för att hon gör mer fel än andra utan för att C uppmanar här till att anmäla henne, så därför anmäls hon – för att det finns personer som vill sätta dit just henne, som du t ex. Så löjligt, just detta var väl inget. Värre har man sett, finns vissa som gör smygreklam hela tiden, främst på story, men andra uppmanas inte här att anmälas.

   Svara

  ”Entreprenören och influencern Isabella Löwengrip har haft en tuff höst bakom sig då hon tvingats dra i nödbromsen för att hindra sina bolag från att gå i konkurs. Nu berättar Isabella Löwengrip på sin blogg att den sista anställda lämnar hennes bolag, vilket Expressen var först med att uppmärksamma. Det handlar om Marisol Was, som klev in på Löwengrip Invest för knappt ett år sedan i rollen som hållbarhetsansvarig men som också har fått kommunikationsansvaret på bolaget. I inlägget skriver Isabella Löwengrip:
  ”Gustav som tidigare var VD för bolaget, har styrt skutan ner under hösten och landat utan en konkurs tack och lov men det har inneburit att vi har behövt montera ner Löwengrip Invest och alla anställda fått sluta. Har har till och med avvecklat sig själv. Istället har han tagit en tf VD roll i Löwengrip Beauty (medan Pingis är på mammaledighet). Marisol blir alltså sista anställda som lämnar Löwengrip Invest”.”
  https://www.resume.se/alla-nyheter/morgonsvepet/efter-krisen-den-sista-anstallda-lamnar-isabella-lowengrips-bolag/

  Svara

   Låter lite som att hon försöker skylla delar av situationen på Gustav?

   Svara

    Nä det tycker jag inte

    Svara

    Nej, det låter inte som att hon skyller på honom och vi borde inte ge henne nya idéer på att skylla ifrån sig.

    Svara

   ”Han (alltså handbroms-Gustav) har till och med avvecklat sig själv. Istället har han tagit en tf VD roll i Löwengrip Beauty”
   Självklart. Pengarna är slut i Löwengrip Invest så då drar Gustav till Löwengrip Beauty och hoppas att det finns slantar där så han åtminstone får ut sin månadslön därifrån.
   När pengarna tar slut i Löwengrip Beauty får han se sig om efter nytt jobb. Räcker pengarna längre så får han väl dra när Pingis (eventuellt) kommer tillbaka till sitt deltidsjobb.
   Undrar för övrigt hur 2019 blev för Löwengrip Beauty? Bella har inte avslöjat några siffror så det blev väl varken bra omsättning eller någon vinst då…

   Svara

   Svara

    Hahahaha ❤️

    Svara

   Hur kan Marisol vara den sista att lämna? Hon har ju inte haft en specifik roll som är nödvändig för företaget och borde därmed ha fått slutat först?

   Svara

    Vänskapen de två delar?

    Svara

    Gäller inte sist in först ut bara om man har fler än tio anställda eller nåt sånt? Länge sen jag läste juridik.

    Svara

  För jävligt med all kriminalitet, och det lär inte bli mindre 😢 riktigt sorgligt finns inga spärrar, vanställa en 92 åring gör de i ett nafs vem fan har uppfostrat dessa monster 😡

  Svara

   Och här sitter folk och gnäller för någon har köpt ett par nya skor 🤦🏼‍♀️

   Svara

   En religiös kultur som lever kvar i medeltiden.

   Svara

    Självklart är jag ateist 👊🏻

    Svara

  Vem bryr sig? Seriöst.

  Svara

   Inte jag tänker inte sitta här och gotta mig när det skiter sig för folk.

   Svara

    Varför är du här och kommenterar då? Gå ut och rädda en kattunge.

    Svara

     Räddat många djur, jag har väl för fan rätt till en åsikt som alla andra.

     Svara

      Absolut! Och jag har rätt att skratta åt dig.

      Svara

       😤

       Svara

        Sitter du och nyser nu? Prosit!

        Svara

     Hur många kattungar måste man rädda för att få posta en åsikt?

     Svara

      Tre.

      Svara

    Tänkte du så också när Bella lurade anställda och företagspartners?

    Svara

     Lurade? Hur tänker du då? Hon förklarar nog för de som blir anställda att inga garantier finns för att det blir en anställning på tio år, och företag är nog medvetna om att allt inte säljer bra trots marknadsföring. Hon har inte lurats.

     Svara

    Då kan du ta en kurs i hur man använder skiljetecken istället!

    Svara

     Oj.. en komiker på besök?

     Svara

      😂

      Svara

   Jag bryr mig inte så därför ska jag läsa inlägget, klicka på inlägget, scrolla ner genom hela inlägget och kommentarsfältet, skriva att jag inte bryr mig och klicka för att publicera min kommentar. För det är sånt folk gör när de inte bryr sig 😂

   Svara

    Fyfan vad du är taskig! Hot och hat! Förtal! Kränkt!

    Svara

    För de är sjukt irriterande och tråkiga inlägg och tjat om jävla reklam. Hur kan man gång på de. Är de ens nåt att skriva om? Därav vem bryr sig. Så trött på reklam anmälningar hit å dit.

    Svara

     Men dennablogg bevakar bland annat smygreklam i bloggvärlden. Bryr du dig inte så kan du scrolla vidare. Tydligen bryr sig betydligt fler om detta ämne.

     Svara

  Rent förjävlig! 😔 Det är helt fruktansvärt hur det har blivit här.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Men Bella har ju inga pengar kvar i bolaget för att betala lön till någon anställd. Osavett om någon skulle vilja vara kvar eller inte, finns inte pengarna så går det ju inte oavsett.

   Svara

    Hur vet du det , inga pengar ii bolaget?
    Då borde väl allt rasat redan!
    😩😩😩

    Svara

     hon sa ju det i flip side

     Svara

  Det RO säger har ju ingen betydelse. RO är ingen myndighet det är en stiftelse.

  Svara

   Det har betydelse. Men om man tror att det krävs hårda straff för att företag (oftast) ska lyssna på utfallet så förstår jag att man tror att det inte gör skillnad.

   Svara

   Det ser ju inte så bra ut oavsett.

   Svara

   Det har betydelse för seriösa samarbetspartners om en influencer fälls av RON. Även om en influencer personligen rycker på axlarna åt en prickning (likt Bianca) så kan det påverka företag som eventuellt vill göra reklam i influencerns kanaler.
   I övrigt så innebär en prickning av RON inga sanktioner eftersom RON inte är en myndighet utan en organisation som syftar till att bevara god sed i marknadsföring.

   Svara

  Rensa för fan Camcam eller är det såhär du tycker att det ska se ut på din blogg, det har pågått länge nu med alla taskerier.

  Svara

   Uppenbarligen är det precis så här hon vill ha det i kommentarsfältet. Tråkigt. Förut var det ett bra kommentarsfält där man kunde diskutera sakligt även om man hade olika åsikter.

   Svara

    Du har så rätt 👍🏻 så låg nivå, det värsta är att jag tror de flesta som kommenterar är sk vuxna

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Hög nivå här idag…

    Svara

   Ärlig fråga: står du bara ut med styrkekramar och självömkan? Får ingen ifrågasätta, skratta och förlöjliga i din värld?
   I så fall är detta inte rätt plats för dig. Det finns andra forum som är vänligare ochh mjukare.
   Det händer att jag tröttnar på tonen här inne. Vet du vad jag gör då? Stänger ner sidan och diskar, eller nåt.

   Svara

    Jag är en annan anonym men tar mig friheten att svara dig.

    Jag är absolut inte ute efter styrkekramar däremot vore det kul om man kunde diskutera och ha olika åsikter i frågan utan att det direkt gick över till ”Är du dum i huvudet?”, ”blev du kränkt?”, ”snöflinga!!”, ”lär dig stava!” osv. Men det kanske inte är diskussioner man ska vara ute efter om man är här?

    Svara

     Jag håller med dig helt och hållet!!!!
     Jag är konservativ. Jag gillar inte det här snöflingandet som pågår i samhället just nu.
     Har oftast helt motsatta åsikter än kommentarsfältet.
     Men hade önskat att det gick att ha en konversation. Men det gör det inte.
     Jag märker att jag ofta svarar syrligt och elakt bara för att jag vet att jag kommer få s.kit tillbaka. Det är tråkigt.
     Tyvärr genomsyras hela samhället av den här polariseringen.
     För 10-20 år sedan (ja, jag är gammal) gick det att ha olika åsikter utan att hata varandra. Nu är det ett väldigt hårt och oförlåtande debattklimat.

     Svara

      Vad menas med snöflinga i det här sammanhanget?

      Svara

    Vanligt hyfs vett och etikett är inte så svårt att begripa.

    Svara

    Ja gå du och diska det som är gjort är bra

    Svara

   Men herregud. Förstår inte detta, det tas ju bort kommentarer som är uppenbart ”kränkande och hotande” men alltså kritik måste få framföras? Ska allt vara cencurerat nu eller? Dessutom är det ju de som kommenterar som måste ta största ansvaret. Lösningen kan vara att alla kommentarer/användare måste vara registrerade. Välkommen till censuren!

   Svara

    Det är inte censur att radera kommentarer. I övrigt håller jag med om det mesta.

    Svara

     Självklart ska kommentarer som är rena hot och kränkande tas bort. Men är det kränkande att skriva kritik? Där menade jag att censuren kommer in, man måste kunna ta kritik eller att diskutera utan att ropa ”kränkt” varje gång. Tror det grundar sig i att vi är så skyddade i vår uppväxt, vi får inte lära oss att sakligt debattera. Då blir vi också rädda

     Svara

   Rensa vad då då?
   Cam skriver vad hon vill i sin egen blogg- bara gilla de eller dra…..

   Svara

    Gäller det bara Camilla eller gäller det även de influencers vi kritiserar?

    Svara

    Jag försöker kontrollera, modda och radera kommentarer så fort jag kommer åt men ibland kan det dröja ett tag om jag är upptagen med annat.

    Svara

  Har alla vaknat på fel sida idag eller? Ett gäng riktiga solstrålar här inne.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Idag 🤔

   Svara

  Och så gick censursläggan och allt blev sämre. Hej då!

  Svara

   Censur…. finns det något mer missförstått begrepp i svenska språket?

   Svara

    Beskriv gärna hur alla missförstått begreppet. Jag är nyfiken!

    Svara

     Censur skyddar från att statliga myndigheter ska granska olika texter, filmer, musik, mm innan de kommer ut offentligt.

     Att radera kommentarer på sin blogg är lika lite censur som att be någon lämna mitt hem om jag inte vill ha dom där.

     Svara

      Förlåt, jag gjorde om meningen utan att läsa igenom. Censur innebär att statliga myndigheter granskar… ska det stå.

      Svara

       Och ja, att de raderar de åsikter som inte är tillåtna att vara offentliga då

       Svara

    Ja, kränkt.

    Svara

    Anonym 11:03 – Det skulle bara begreppet ”yttrandefrihet” då…

    Svara

  Isabella är inte ensam om att göra smygreklam.
  Joanna Fingal influencer gör smygreklam för Elite Hotel Stockholm Plaza.

  Hennes blogginlägg 17 januari 2020:
  ”På Elite Hotel Stockholm Plaza, på Birger Jarlsgatan, vägg i vägg med Vassa Eggen! Det finns liksom inget att klaga på. Läget är helt perfekt (ett stenkast från Stureplan) och än mer perfekt nu när man har lite problem med att gå för långt och fort. Sen utcheckning, (kl 12, perfekt för mig idag som bara inväntar tåget) och sedan att personalen är ett gäng urgulliga och behjälpliga tjejer är pricken över i:t.
  Jag hade ju en väldans lyx att bli uppgraderad och placerad i Stureplans sviten. Man tackar för det <3 Och här är utsikten från
  sovrummet mot Humlegården. Ett stenkast från Stureplan".

  Svara

   Men räknas det som smygreklam om man själv bokat och blir uppgraderad till ett finare rum på plats? (Nyfiken, vet inte reglerna)

   Svara

    Sen när började influencers boka och betala för sig på hotell som vanliga dödliga?
    Självklart blir en uppgradering till ”Stureplans sviten” resultatet av ett samarbete vare sig det är formellt eller informellt.
    Klart det är reklam som ska markeras som sådan. Influencers är livrädda för att bli förmånsbeskattade för hotellvistelser som de får i utbyte mot reklam.

    Svara

   Fingal är mästare på smygreklam! Allt som bebisen ska ha är ju markerat med ”från babyshop” men inget är reklammarkerat, både på storys och i bildtext. Man skulle kunna tro att hon bara gillar att handla på babyshop men fattar såklart att hon är sponsrad. Så sjukt trött på babyshop, Kenza gjorde samma sak.

   Svara

  Någon som har DN premium och kan kopiera vad krönikören har skrivit om Äkta Billgrens?

  https://www.dn.se/kultur-noje/catia-hultquist-tva-dokufamiljer-men-bara-en-som-far-det-att-krypa-i-kroppen/

  Svara

   Nej. Ligger det bakom betalvägg så ska det inte kopieras i sin helhet och läggas ut här. Det trodde jag att vi hade gått igenom här flera gånger. Har väl att göra med upphovsrätt om jag inte minns fel?

   Svara

    Man får dock referera till vad som står och citera i referatet men bara korta citat som gör att referatet blir tydligare.
    Citaträtten gör det möjligt att återge enstaka meningar i en tidningsartikel men inte ordagrant hela stycken eller hela artiklar. Det gäller även om tidningsartikeln ligger öppen på nätet eftersom texten är upphovsrättsligt skyddad.
    Man ska alltid hänvisa till källan om man citerar.
    (Om artikeln avbildas så blir den förstås svårare att spåra eftersom texten inte blir sökbar då. Används då och då men ändrar inget i reglerna om upphovsrätt till text. Återgivningsrätten gäller endast konstverk).

    Svara

     Ja? Det säger inte emot att texten inte ska kopieras i sin helhet och spridas på andra ställen. Den ligger bakom en betalvägg. Vill man läsa hela texten så som den är så får man betala.

     Svara

      Jag skrev vad man får göra när man nu inte får kopiera och återge texten i sin helhet.
      Kan ju vara bra att veta att det finns alternativ.

      Svara

   Hon tycker att det är tillrättalagt och skrytsamt.

   Svara

   Poängen med premium är att det kostar pengar, varför skulle det inte gälla dig?

   Svara

   Sammanfattningsvis att de var självgoda.

   Svara

   Men prenumerera själv, din snåle jävel.

   Svara

    Ni har rätt, blev så nyfiken bara.

    Svara

  Skriver igen..ska min kommentar raderas för jag skrev att Marisol slutat ?
  Att kalla henne hovdam, var det orsaken???

  Svara

   Kan en pajas ha en hovdam?

   Svara

  Lite fånigt – det är/var väl hur tydligt och självklart som helst att det rörde sig om reklam? Alla som läste kände väl till samarbetet med Ellos? Inget Isabella direkt försökte dölja, heller?

  Svara

   Spelar ingen roll om ”alla som läste” kände till samarbetet med Ellos.
   Reklamidentifiering innebär att en random läsare vid ett snabbt ögonkast ska kunna avgöra om det är reklam.
   Man kan inte hänvisa till att vissa läsare har förkunskaper om en influencers samarbeten och därför inte behöver någon reklammärkning för att veta vad det är de läser.

   Svara

    Helt rätt. Jag tänkte också att det framgick rätt tydligt i Isabellas inlägg överhuvudtaget att det rörde sig om reklam. Betydligt tydligare än i majoriteten av andra influencers´ texter…..

    Svara

  Lite OT men ändå inte: vilka fördelar får Bella genom att låta Blonde Capital förvärva Löwengrip Invest?

  Svara

   Försök att snygga till många år av konstant missbruk av företagets kassa till privata utgifter.

   Svara

    Då skulle hon väl snarare fusionerat Löwengrip Invest med Blonde Capital direkt efter förvärvet?
    Ett välkänt sätt att städa upp i ett bolag och låta det absorberas in i ett annat så det blir svårare att rekonstruera vad som skett tidigare.
    Kanske inte för sent i och för sig eftersom bolagen nu är i samma äkta koncern vilket de inte var tidigare.
    Nu är Löwengrip Invest dotterbolag till Blonde Capital vilket gör att de lätt kan fusioneras genom att dotterbolaget absorberas av moderbolaget.

    Svara

     Jag blir snurrig! 🤪

     Svara

     Du kan tömma bolaget på eventuella tillgångar och sedan konka det.

     Svara

   Ehh och Curre: tack för svar!

   Svara

   Ägde hon invest privat innebär det att hon får köpeskillingen i egen ficka

   Svara

  Vad tror ni Bellas nya planer blir? Hon ska tydligen berätta om dessa inom kort. 🧐

  Blir det underkläder?!? 😌 Nya svenska Victoria Secret? 🤪

  Svara

   Hon tänkte gå klart gymnasiet.

   Svara

    Så givande! Vilken linje?

    Svara

     bizznizz

     Svara

     Barn och omsorg.

     Svara

     Företagsskolan hon skulle starta nu i början av året.

     Svara

  RO har nu publicerat det aktuella beslutet på sin hemsida.
  https://www.reklamombudsmannen.org/uttalande/isabella-lowengrip-och-ellos

  Svara

  Säg vilken influencer som inte gör smygreklam?

  Svara

   Alla gör det och det är raketforskning att markera det på rätt sätt.

   Svara

  Försvarade blondinbella för första gången i mitt liv igår och blev moddad, vilket skämt. Allt går igenom med vpn.

  Svara

  På den här sidan bedrivs modern häxjakt. Medeltida fenomen i modern skrud. Att hålla på objektiv och grävande journalistik är en sak, att systematiskt glädjas och gotta sig i andras olycka – är en annan. Det är som att bevaka varje steg en människa tar – och skratta högt om hen råkar snubbla … eller ännu värre, se allt hen gör som ett misslyckande. Vad hen än gör kan det inte bli rätt i publikens ögon. Hen är dömd på förhand.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.