Dessies nyårslöfte

Dessie har alltså som nyårslöfte att sluta festa, men det är helt okej att dricka vin.
Jag känner att jag kanske inte har full koll på vad ordet ”festa” innebär för henne här men förhoppningsvis kan ni fylla i mina luckor.

Är det okej att dricka vin så länge man inte befinner sig på lokal?
Okej hemma i vardagsrummet eller till mat?
Är det okej så länge man inte dricker vin och dansar samtidigt?
Är det okej så länge man inte stannar uppe för sent när man dricker vin?
Hur många kan man vara samtidigt som dricker vin innan det klassas som en fest?
Får man högljutt skåla?
Blir man diskad om man råkar bli bakfull?

Jag tycker mig ana lite av en trend här… 
Det här inlägget av Dessie skulle lätt kunna slås ihop med Dashas kalorisnåla nyårslöfte då vin är inkluderat även i det.

Vad är ER definition av ”festa”? 
Att alla som inte dansar är våldtäktsmän är ju sedan gammalt, i alla fall om man ska tro ”Maskinen”, men hur är det med fest och dans?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att festa är väl att gå hem till någon som har fest och supa sig redlös. Eller gå ut på krogen och supa sig redlös. Några glas vin är inte att festa, det är att ha en trevlig kväll.

   Tycker iofs inte man behöver bli redlös för att festa men i övrigt håller jag med dig haha

   Jag har ofta varit på fest, men aldrig varit redlös eller ens full. Har jag ens festat då?

    Nej.

   Tre glas vin o hemmamys, i stället för 15 glas på krogen. Klok hon blivit, Dessie!

   Pappan till barnet blev tagen av polisen när han förvarade droger i samma lägenhet som barnet, självklart skall de få festa men vad betyder det och barnet skall vara tryggt!!

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Att festa = att supa sig full.
  Tycker att det är ett klokt beslut hon har tagit. Ett väldigt moget beslut om jag får säga det själv. Det är dock inget fel i att festa om man tycker sånt är kul men när man inser att det har blivit ett problem så är det viktigt att sätta stopp för de före det spårar ur totalt. Ibland blir det helt enkelt för mycket av det goda.

   Så nu behöver Dessie bara sluta filma till stories när hon kör bil i för hög hastighet så är hon snart ”mama of the year”! Både instagramuppehåll och festfritt. Wow…

    Haha, eller hur… Hon skriver som en kratta och agerar som någon karl med kukkomplex… ( + lätt att lägga ner ig när businessen ändå inte går bra. Snart gör väl Blondinbella det också och hänvisar till att hon har integritet…)

     Jag gick in o kollade hos henne för första gången.
     Hur skriver människan?
     Ska hon jobba som mäklare? Finns inte en chans i världen att hon skulle få sälja min lägenhet. Om en människa har så dåligt omdöme så hon fixar sitt utseende på det viset, så finns det 0 förtroende från min sida i alla fall.

      Ja… Det krävs inte mycket för att imponera i influencer-sfären, det är då ett som är säkert! ?

  Ser det väl lite som så att festa = dricka sig berusningsfull / dricka med syftet att bli mer än salongsberusad. Men är ändå ett konstigt uttryck, då festa är så himla olika för alla? Festa kan man till och med göra utan alkohol, men man får väl se det från Dessies håll. När man tänker Dessie och Fest i samma mening är det nog rätt få som tänker en påse lördagsgodis.

   Håller med, men tänker att substantivet ”en fest” är en tillställning med olika syfte, där alkohol är sekundärt, typ födelsedagafest. Men i verbet ”att festa” är alkoholen central. Eller är det bara jag som tycker ”på lördag ska jag på födelsedagsfest” och ”på lördag ska jag festa” låter som två olika inköpslistor till systemet?

    Det är inte bara du ?

    Du har rätt!

  Dessie är väl för f*n mamma? Att ens ha en sån här disskution om sig själv borde vara uteslutet. Man har ansvar som föräldrar.

   Håller med. Rimmar jävligt dåligt som föräldrer att man måste avge ett ”löfte” för att kunna sluta festa. Borde väl vara bortprioriterat för längesedan.

   Fast barnet har väl en pappa? Jag vet inte så mycket om Dessie, men visst finns där en pappa i bilden som jag antar har barnet (umgänge eller delat boende?)…? Blir så lätt moralkakor bara för att någon har barn, men allas livssituation ser inte likadan ut. Vet många som har barn med växelvist boende där de kan festa loss den barnfria veckan, men nästa vecka har 100% fokus på sitt barn. Inget ovanligt idag…

  Festa för mig är alkohol, utgång och dans. Inte nödvändigtvis utgång, men hög musik och dans hör till tänker jag.

   Japp, Dessie tycker kanske att hög musik och dans är värre än vin. Mer musik och dans åt folket!

    ? Kanske har Dessie, precis som väldigt väldigt många andra, svårt att bara ta ett glas vid sånna tillfällen? Jag var sån, om jag var ute så ville jag dricka. ??‍♀️ Hade inte problem med alkohol, men tyckte det var kul så jag drack 2-5 glas av whatever jag drack. Tyckte fylla, dans och hög musik var roligt.

  Jag är mest förundrad över att människor tror att fest är lika med alkohol och att man hela tiden måste prata om sitt alkoholintag. Samt att så många tror de är alkoholister. Så typiskt svenskt på något sätt. Kan man inte bara sluta dricka alkohol utan att berätta det? Jag kan dricka allt från ingenting till jättemycket när jag vill och har lust. Men det är ju ingenting andra kommenterar eller har med att göra. För det mesta går jag på fest utan att dricka, andra människor lägger sig inte i det heller. Jag får för mig att människor överdriver alkoholens betydelse både i egna livet och andras liv.

   Jag är alkoholist

   Typiskt svenskt??

    Så säger de som inte har rest och varit på andra platser i världen.
    Okunskap bara.

    Som att påstå att det är typiskt svenskt att vara avundsjuk – samma sak.

     Det är väldigt typiskt svenskt att säga typiskt svenskt?

      Det är lika vanligt att andra länder ser sina nationella likheter och olikheter. Det är både charmigt och har sin grund i något. Det är inget att ta illa upp för.

     Hahaha Det var dagens roligaste. Jag har rest mer och bott utomlands i fler omgångar än de flesta andra jag både känner och inte känner. Fast har det någon betydelse. Min åsikt, ingen belagd fakta.

   För att långt ifrån alla kan ta ett, två eller inga glas. Skriv en blogg istället där du berättar om hur duktig du är.

    Surpuppa! Tror du jag bott under en Sten eller? Jag har inte pratat om alla. Jag pratar om hur jag uppfattar det. Är väl ingen hemlighet att det finns riktiga missbrukare?

  Tycker det låter lite illavarslande när man har ett litet barn att ta hand om. Han kanske är hos sin pappa då men man slutar aldrig vara förälder.

   Men lägg av. Är hon en bättre förälder om hon sitter hemma och stickar när barnet är hos sin pappa?

    Men vad händer om hon måste åka till akuten?????????

    *obs inte seriös*

     Precis, som mamma måste du alltid vara beredd på att åka till akuten!
     Tips, Och tänk på att när du slatar korv eller bananer så måste du också dela i halvmåne. Kvävning!!!!!
     Fick onda ögat av en bekants fru på grund av den fadäsen.
     Let’s be careful out there

   Nej, så länge som man har barn i livet så ska man inte dricka alkohol. Föräldraskapet är ett livslångt åtagande.
   Man kan festa på en semla då och då som kompensation.

    ????

    Lite mycket grädde i dem, oansvarigt. Finsk pinne går bra.

    Så sant. Slutade dricka helt när mina barn kom till världen. Idag är det fyra år sedan. Jag festar med gurkstavar (vill inte ge dåligt inflytande med farligt socker till mina barn!)

    Eller nä. Ett glas vin till maten en ledig helg ❤️

    Ja föräldraskap är ett livslångt åtagande, men när får, är det lämpligt att festa igen?
    Jag är 66 med 2 barn på 38 och 42- är det tillåtet/lämpligt att jag dricker alkohol i bland?
    Ska tillägga barnen är för det mesta inte hos mig utan i sina egna hem.
    Är dom hos mig dricker vi oftas bara kaffe…..

     Nej det är inte tillåtet, överhuvudtaget inte, denna regel tummas icke på. Min mamma (75 år) tvingade jag att gå med i AA bara för säkerhets skull, så hon inte så lätt frestas att tumma på den regeln.

   Håller med, jag skulle faktiskt också bli orolig om någon av mina vänner med småbarn skulle bli mäklare, skulle själv aldrig komma på tanken. Men jag antar att någon annan tar hand om barnet när hon är ute och mäklar.

    Framförallt är det ju helgerna som går åt till visningar och rännande mellan olika objekt.
    Även om det jobbet till viss del sköts av mäklarassistenter så är det viktigt i synnerhet för en ny mäklare att finnas ute på fältet, visa upp sig och knyta kontakter.
    Mäklarnas inkomster kommer till stor del från återkommande kunder och från objekt som mäklaren säljer flera gånger så det är betydelsefullt att vara synlig ute på fältet och inte bara hålla sig på kontoret.

     Men tänk om man måste åka till akuten då?! 😮

    ???

    Oavsett jobb så har man väl löst det med dagis eller andra lösningar och som sagt barnet har också en pappa. Känner flera mäklare som gör sina egna scheman och kanske till och med spenderar mer tid med barnen än de som har 8-17 jobb. I början kan det vara bra att jobba lite helger absolut men när man är etablerad är det inte alltid ett måste.

   ?

   Och det här ”han KANSKE är hos sin pappa då” – ja eller tror du att hon lämnar honom ensam hemma eller?

   Så alla mäklare som har barn är dåliga föräldrar? Okej Sherlock.

    ?

    Swoosh ?

   Tack och lov att ingen någonsin kommer att anklaga mig för att vara en dålig förälder av den enkla anledningen att vi är självvalt barnlösa. Förmodligen är jag en dålig människa pga det, men det sk-ter jag i. Skål!

   Sweet lord

   Så om barnet är hos sin pappa eller någon annan stans så ska man som mamma inte dricka alkohol? För att man är mamma?? Berätta hur du tänker L.

  Fest = Gå på fest alt. klubb/utekväll.
  Ta ett glas vin = Hemma till maten, ett glas på någon uteservering efter jobbet med kollegor/vänner, ett glas på fredagkvällen framför netflix…

  Fest innebär inte alkohol, även om många vill ha alkohol på fest.
  För mig innebär fest mer långa kvällar, mycket folk, dans, lite stök osv.
  Jag dricker inte alkohol, men blir ändå sliten dagen efter en fest.

  Fest är vad som helst man inte gör varje dag, äta semla, dricka vin till maten. Festa betyder för mig att gå ut på klubb, hak eller hem till någon, dansa, ofta dricka, och komma hem mycket senare än man tänkt sig.

  ?

  Tycker inte alls att det är så himla svårt att fatta vad hon menar. Jag kan dricka ett par glas vin till maten eller på en AW med vänner men jag går inte ut för att ”festa” och dricka mycket alkohol, vara ute väldigt sent etc.

  Typ man är inte nykterist men man festar inte ??‍♀️.

   Tror nog faktiskt att alla här förstår vad hon menar. Men det är bara en konstig formulering från Dessies sida.

  Haha för mig som är 30år,småbarns mamma och har alkohol problem så är nåt glas vin definitivt att festa men om min mamma exempelvis tar ett glas på kvällen så gör hon inte det. Det är nog väldigt individuellt vart gränserna går.

  Slutade dricka alkohol helt vid årsskiftet. Inga problem att hålla löftet och så mycket bättre jag mår på alla sätt och vis.

   Det har ju just så pass gått en månad sen årsskiftet?! ?

    Vadådå? Du vet ju inte hur ofta hen drack Är man tex van att dricka varje helg och lätt klarar en vit månad så är det ju jättebra ???

    Ta dig en vit månad och se vilken respons kroppen ger dig! När man märker skillnad är löftet ännu lättare att hålla. Ett löfte är lätt att hålla om inte ett beroende är inblandat.
    Jag har ingalunda varit en stordrickare, aldrig någonsin sprit – men ett glas vin till maten här och då har det blivit. Enkelt att klara sig utan.

   Och jag började dricka alkohol vid årsskiftet ?

    Haha ja mitt nyårslöfte var ”mer vin”

  Sedan flera år tillbaka har jag ett helvitt första kvartal.
  Jättebra början på året efter december månads festligheter.
  Dessutom är det färre lockelser under årets tre första månader.
  När vårsolen börjar värma i april så kan jag med gott samvete njuta av ett glas rosé eller en vass geting på balkongen.
  Men var och en får bli salig på sin fason. För mig gör det gott att låta kroppen vila några månader.
  Jag är förälder sedan många år och har tyvärr syndat när sonen var liten för då var det inte många helvita dagar om sanningen ska fram men det blev folk av grabben ändå (sagt inom parentes).

  Tycker det är stor skillnad på att festa och att dricka vin på en middag/ta ett glas någonstans. Förstår inte alls hur liknelsen med Dashas nya diet.
  Jag slutade också festa i Dessies ålder.

  Med festa menar hon ju liksom antagligen förfest och sen gå ut på klubben. Shots osv. Komma hem 5 på morgonen. Och det förstår jag helt och hållet att man tröttnar på tillslut.

  Det kallas mognad. Greven är ju bara tragisk.

   [Borttagen kommentar]

  Jag tror faktiskt sådana här ”galvhjärtade” löften kan hjälpa o inspirera flera än dom som stoppar helt med någon o kör massa förbud. Tex en som äter mkt kött kanske blir mer inspirerad o positivt inställd från någon som föreslår lite mer vegetariskt än någon som tycker att veganism är det ända rätta. Samma med socker, tex hålla sig till lördagsgodis eller vad man nu vill och i detta fallet inte festa men fortfarande få dricka vin till maten eller ta ett glas med en kompis. O innan någon hugger ner mig här, det är bara en tanke o åsikt! Fattar att detta inte stämmer på alla.

   Fast jämför inte veganism med att äta godis… Det är inte en diet.

  [Borttagen kommentar]

  Förstår inte hur en så söt tjej kan fylla sina läppar så det ser ut att hon har fläskläpp. Hon skulle se mycket bättre ut med mindre och naturliga läppar.
  Det gäller inte bara henne utan de flesta ser för jävliga ut med fillers…

   Hon är nog bra mycket finare och snyggare än dig, trots sin ”fläskläpp”

    Det är hon nog men skulle vara ännu finare utan fläskläpp. Har du själv fläskläpp eftersom du reagerar?

     Men snälla Kajsa. Bete dig som folk och lär dig när du ska va tyst. Du är verkligen bara jättepinsam.

    Tror inte jag. Ingen är fin med ankläppar.

   Vad synd att hon inte frågade dig först vad du tycker ser bäst ut. Man kan nästan tro att hon gjorde det för att hon själv tycker att det är snyggt ?

  [Borttagen kommentar]

  Inget konstigt i den beskrivningen. Hon vill kunna dricka något glas på en aw eller en middag men inte gå ut och festa och dricka alkohol hela natten lång. Förstår inte alls vad det är som skulle vara förvirrande eller oklart. Och dansa och lyssna på musik kan man göra nykter om man vill, men uppfattar det som att hon även pratar om att vara ute sent och inte endast om alkohol.

  Förstår inte riktigt varför hennes val måte ifrågasättas över huvudtaget? Sålänge hon själv förstår vad hon menar är det väl toppen att hon vill se över sitt drickande. Man behöver inte sluta helt med alkohol vara för att man vill trappa ner, det finns folk som klarar av att bara ta ett glas vin eller två utan att det spårar och de kanske vill hålla det på den nivån utan att bli nykterist. Det är liksom inte olagligt att dricka alkohol (efter 18), så varför ifrågasätta folk öht?

  Min definition är väl som Edward Bloms; När man festar festar man & då festar man rejält 😉 Jag förstår väl inte riktigt skillnaden på alkohol & alkohol. Om det är just alkoholbeteendet man ska förändra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.