CamCam calling Elin Molimenti

Det är alltså det HÄR inlägget jag ber henne bemöta.
Än så länge – tyst som i graven och då erbjuder jag mig ändå att komma till henne istället för att mötas upp.

Mycket märkligt sätt att bedriva affärer på, måste jag säga.
Hon har kanske missat mitt mail, borde jag påminna henne om att kolla sin skräpkorg?

191 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon försöker nog kräla sig ur den här jobbiga situationen.

   Men hon grisar sig bara allt djupare ner i gyttjan. (nuff el. Nöff?)

   Såå jobbigt!

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  När skickades mailet? Känns rätt relevant att veta hur länge du nu väntar på svar

   Frågorna har funnits där länge, det visst du väl?
   Molimenti kunde svarat marknaden när som helst vilket hon skickligt undvikt, precis som en falsk lögnerska som inte vill visa sina kort.

   Tycker du inte det är relevant?

  Okej ..
  Man märker hur mycket du vill förstöra för folk.. OCH om hon köpt från Kina.. de flesta av molis kunder är nöjda endå..

  Och som DennisMaglic han köper sina grejer på wish men endå är det okej att köpa av honom.. trots att alla vet att det är från Kina… kan ni bara låta folk vara?

   Vadå, ska influensers och deras företag inte granskas?! Handlar inte om att förstöra folks liv, handlar ju om att felaktigheter reds ut. Rätt ska vara rätt!

    Jag som inte är uppdaterad. Hur kommer hon med ritningarna (som universum sett)? Är hon inblandad i kopieringen eller?

     Obs obs obs! Bland inte ihop Fanny Ek (som universum känner) med Molimenti!!!!!

      Den enda som nämnt Fanny är du så….

       Anonym 07.35 antyder något om ritningar som universum sett. Det är alltså Fanny Ek som universum skrivit om, inte Molimenti.

       Fattar du?

        Bara skriva; molimenti har aldrig presenterat några ritningar. Inte som att det framkommer av din kommentar att det är FE som gjort det, bara hysteriskt många utropstecken. Fattar du?

         Vad är det du inte förstår? Anonym här ovan blandar ihop Molimenti med de ritningar som Monas universum har skrivit om och som alltså är Fanny Eks.

         Hur jag skriver för att förklara att det är Fanny Ek som Universum skrivit om, är alltså ditt största problem för stunden och så pass att du måste komma med pekpinne och säga till hur någon borde skriva enligt dig.

          Jag blandar inte ihop. Jag frågade utan att namnge.

         Jag skriver för sjutton hur jag vill! Vad är ditt problem?

         Monas Universum har skrivit om Fanny Ek och hennes smyckestillverkning. Anonym här ovan antyder att det är Molimenti som hon skrivit om, vilket är fel. Jag skrev för att det var felaktigt att antyda det.

         Och du anser att jag borde skrivit på ett annat sätt? ? Är allt bra med dig annars?

          Du hade kunnat utelämna namnet din foliehatt. Söker man på FE nu kommer det här inlägget upp, ENBART pga dig och din kommentar. Björntjänst. ??‍♀️

           Nina, vet du ens vad foliehatt betyder? Så tröttsamt när folk använder ord de inte begriper innebörden av ?

    Tycker att du borde göra en anmälan på henne ,nu när du har bevis i din hand!

   Va! ? Så det är ok att vara falsk, ljuga och tjäna pengar på de lögner de sprider?

   Lite skillnad ändå. DM har aldrig påstått sig ta fram produkter med blod, svett och tårar. Molimenti säger att hon krigat, kämpat för produkterna och skickat dessa fram och tillbaks för att de ska kvalitetssäkras och inte trycka bakom öronen. Med andra ord vill hon att det ens framstå som att hon designat dom, utan att rakt ut säga ordet design.

    Mnja….Denis M ligger lågt nu men under många år hävdade han att han designat exklusiva produkter till sina kunder när han i själva verket bara köpt från Wish och Ali.

    Sluta kräla ned molimento än djupare i skiten, snälla!

   Ingen kritiserar att man köper billigt och säljer dyrt. Men, att påstå att man själv designat och framställt något kräver at det finns en sanning i det. Annars köper ju jag som kund en annan produkt än vad jag trodde. Jag kan inte köpa sängkläder från IKEA för 99:-, påstå att jag designat och varit med och framställt dem och så sälja den för 599:-.

   Vadå förstöra? Du tycker att företagare ska få ljuga hur som helst? Vilket hon ju bevisligen gör genom sina ”magiska” fabriker i Kina och ”exklusivt krälande” designer som är identiska med Aliexpress produkterna. Om kunderna blir nöjd är det väl jättebra men då är det väl också jättebra om de får reda på att de kan köpa exakt likadana grejer men för en 5e del av priset, om ens det?

   Ja, deras kunder är säkert nöjda. Säkert fina produkter, som ser ut som på bilderna, snabb leverans, trevlig kundtjänst, möjlighet att dela upp betalningen. Finns inget att klaga på där. Men det gottgör inte det faktum att de verkar vara köpta från AliBaba, för en bråkdel av priset och inte specialdesignade (osv.) som de påstår.

   Jag har varnat alla mina vänner, familjemedlemmar om Dennis Maglics affär/onlinebutik, att inte handla därifrån.

   Senast stoppade jag min syster som ville köpa en vacker klänning för närmare 800kr till nyår när hon kan hitta något annat för mycket billigare peng som är lika fin!
   Hade aldrig önskat någon att behöva göra av med så mycket pengar på lurendrejeri.

   Hurfan vet du att de flesta av Krälandets kunder är nöjda? (om du inte äger bluffshoppen och har tillgång till deras statistik)

   Det är krälandet som förstört för sig själva, blanda inte in andra i Molimento-krälandets gyttjebad. Det visar bara vad du vill tro på, inget annat.

   Det handlar väl snarare om att hon ljuger och säger att hon designat och gjort allt arbete själv och höjer priserna med 300%..hade hon vart ärlig och dag att hon bara är mellanhand hade det vart en annan sak..

   Hurdå OM hon köpt från Kina? Hon har köpt från Kina men frågan är om hon har krigat.

   HUR vet du att de flesta av kunderna är nöjda? Pga recensioner och kommentarer som molimentis själva släpper genom och inte godkänner dåliga recensioner och ifrågasättande kommentarer?

  Jag hade nog försökt ha en mindre attackerande ton om jag ville få svar. Ibland måste man spela lite dum för att få de svar man vill ha.

   Eller gå rakt på sak. Hur skulle man kunna göra detta annorlunda?

   Håller med, det här var så otrevligt bara..

   Molimento ljuger uppenbart och den som tycker att man ska dalta med profesionella lögnare bara för att de tjänar en massa pengar på lögnerna har jag svårt att förstå.

   Människor har nog bättre saker för sig i livet än att dalta med hyperkänsliga influencers som ljuger människor rätt i ansiktet dag för dag.

    Ja men då får man räkna med att ingen influencer vill svara på ens frågor.

     Om det fanns en bättre väg att nå en ljugande influencer, visa hur det går till och du får den största bloggen i Sverige!

     Eller skriv själv och posta en kopia härnedan, då kan du bli trovärdig (och det är väl ändå inte negativt?)

      Alla människor blir mer välvilligt inställda till trevliga människor är väl ingen hemlis direkt. Vill man vara konfrontativ och anklagande kommer folk dra öronen åt sig. Vill man få folk att uttala sig får man vara lite smart, istället för att köra på som en bulldozer eftersom det sällan leder någonvart.

       Visa hur det går till i praktiken dåråh!
       Kan du inte det göra det utan bara säga åt andra vad de borde göra?

        Om man behöver praktisk hjälp med att vara trevlig tror jag loppet är kört tyvärr 🙂

    Varför skulle enda alternativet vara att dalta med henne?

     Varför inte visa vad som funkar bättre?
     -Är det lättare att säga vad som är bättre utan att själv visa det?

     Och därmed säga åt andra vad de ska göra utan att göra det själv!
     Bekvämt va? Att dölja sig bakom ifrågasättandet, kan du inget mer, kompis?

   Håller med, jag hade aldrig någonsin svarat på ett sånt mail. Hade blockat den personen direkt. Vad tror man att man ska få ut av ett så konfrontativt möte där motpartens ilska sipprar ut mellan orden? Det går ju inte, man vet att man kommer bli attackerad och att inget kan komma ut ur mötet. Så vad är poängen? Att kunna göra ett inlägg där man påpekar att den andre inte svarat på ett mail som inte går att svara på för en vettig person?

   Absolut ska man hållas ansvarig, men det är inte samma sak som att behöva komma till ett möte och bli attackerad av en främling. Det skedde rätt bra med jämförelsen mellan produkterna här i bild, och kanske en uppföljning där en vänlig förklaring ombetts över mail.

    Eller så borde man göra det för att ge igen om man nu har rent mjöl i påsen, många glömmer bort vad anledningen till detta mail är

     Men då gör man det utan att verka hotfull och obehaglig. Tex ett vänligt mail med förfrågan om skillnaderna och erbjudande om att visa upp produkterna på något sätt om behov finns. Inte kräva en konfrontation.

      spelar ingen roll, har du rent mjöl i påsen så måste man upp till bevis, det handlar om att visa om att seriös inte skylla på att man inte svarar på grund av ett surt/otrevligt mail.

      ELLER…….om man nu är så känslig så kan man använda sig via sina egna kanaler & svara på mailet där, just saying

       Nej, har man rent mjöl i påsen så måste man inte bevisa det. Inget seriöst företag skulle bemöta Camilla på det sätt hon begär. Nu säger jag inte att MyMolimenti är ett seriöst företag, men svar hade uteblivit även om de varit det.

        som offentlig person är allmänheten A & O, och JA man SKA besvara denna typ av frågor oavsett ton, man kan göra det på flera sätt som jag skrev ovan ex öppet via sina egna kanaler .
        Säljer man väldigt lika/ identiska/snarlika varor som saknar ens egna prägling etc ja då bör svara.

         Det här är inte i Elins intresse att besvara. Camilla vill ha content till sin blogg och hoppades på att Elin ville uttala sig så C kunde skriva om det på bloggbevakning.

          sorry men jo det ligger i Elins intresse, vem vill handla något från ännu en oseriös influencer?
          Jag hade tänkt beställa gm hennes sida både till mig själv & kompisar som julklapp & inte bara ett spänne/dyl utan flera stycken, så där tappade hon minst EN köpare (el två för min syster ville också köpa ett diadem så minst 2 är vi i alla fall), ej heller sett ngn Kina resa under hösten/tidigare under 2019 & med tanke på at det mesta hamnar på hennes insta har jag svårt att se hur hon rest till Kina men ändå inte lagt upp, inte just om produkterna kanske men Kina öht.

           Bs att du tänkte köpa av henne

           till Anonym / 15:49

           bs tillbaka till dig
           jag handlar inte på ali så yes jag tänkte köpa fr henne, tro det eller ej men jag tycker faktiskt de är fina

           Om Elin hade svarat på det här mailet, hade du plötsligt ändrat uppfattning om henne och börjar köpa som om det inte fanns någon morgondag? Jag är ganska övertygad om att svaret är nej.

         Nej, man ska inte nödvändigtvis besvara den här typen av illa ställda frågor. Den här bloggen, inkl följare, är inte allmänheten. Det spelar ingen roll hur mycket du skriker, det du säger blir inte mer rätt för det.

          Skriker ? Oj vad man tar åt sig:.. stämmer bra följarna här är inte allmänheten men av ngn anledning nämns Denna blogg o dess inlägg väldigt ofta, o oavsett vad du tycker så … tja viss påverkan/ spridning har denna blogg ( både gott o ont såklart )

          Jobbar man med marknadsföring vet man att damage control är A & O….

          Och nej Anonym 21:38 finns nog inget som kan få mig att köpa dessa
          Fr Elin oavsett svar för jag tror dessvärre inte att hon lyckas övertyga mig att det inte är samma håraccesoarer…

          Skriker ? Oj vad man tar åt sig:.. stämmer bra följarna här är inte allmänheten men av ngn anledning nämns Denna blogg o dess inlägg väldigt ofta, o oavsett vad du tycker så … tja viss påverkan/ spridning har denna blogg ( både gott o ont såklart )

          Jobbar man med marknadsföring vet man att damage control är A & O….

          Och nej Anonym 21:38 finns nog inget som kan få mig att köpa dessa
          Fr Elin nu oavsett svar för jag tror dessvärre inte att hon lyckas övertyga mig att det inte är samma håraccesoarer…

           Exakt min poäng, vad Elin än svarar kommer hon inte ”vinna tillbaka” några kunder, så hon har ingenting att tjäna på att förklara sig för Camilla och hennes läsare.

      Det som molimento kan uppelva som hotfullt i situationen är att möta konsekvensen av sig själv!

      När spegeln börjar bli hotfull är du nog ganska sjuk! Lets face it.

    Så man kan inte kräva att en influencer angör verkligheten?
    Hur djupt ska man linda in skiten menar du?

    Kan säljaren inte angöra marknaden så har den inget på marknaden att göra!
    -Väldigt enkelt! Ett möte med verkligheten blir en konfrontation för den som ljuger och då är det lögnaren fel, ingen annans. Är det för svårt kompis?

     Problemet är att Camilla och hennes bihang inte representerar marknaden. Tvärt om, och mycket på grund av allt oseriöst Camilla skriver och sättet hon lägger fram både ”fakta” och riktig fakta på. En granskande funktion är toppen, om den är just objektivt granskande.

     Ditt sätt att skriva och förminska bevisar min poäng, det går inte att ta det här seriöst även om det skulle vara rätt i sak.

      Fast Elin har haft lååååång tid på sig att besvara kritiken och ge en rimlig förklaring till varför hennes produkter är identiska med CC:s Alibaba-grejer. Istället har hon hävdat att det skiljer i kvalitét och passform och att det inte alls rör sig om samma produkter.
      Hon har blockerat massor av användare på Instagram som bara frågat om materialet i hennes produkter, hon har i ett försvarsinlägg på sin blogg hänvisat till ”kundtjänsten” där man kan ställa frågor istället (himla bekvämt att slippa besvara obekväma frågor inför öppen ridå) och hon har inte visat upp något som helst bevis för att hennes produkter kommer från en fabrik som hon själv har kontakt med.

      Nej vet du vad, den enda som är oseriös i den här soppan är Elin Molimenti. CC:s frågeställningar har varit helt rimliga och hon har gjort en bra undersökning.

       Jag håller fullständigt med dig om att Elin haft lång tid på sig att svara och att hon mest troligt är oseriös (det är iofs min grundinställning till alla influencers). Men fortfarande är det alldeles för många som inte tar den här bloggens ”granskningar” för seriösa just för sättet fakta och även osann fakta läggs fram. Det har hänt gång på gång att Camilla gjort fel eller tolkat saker fel men hon har oerhört svårt att rätta sig, någon gång har väl ett helt inlägg försvunnit istället för att hon bemött kritiken.

       Det är också det som gör att Elin mfl kommer undan, det finns ingen som seriöst granskar dem.

     Håller med dig till fullo 12:43

     Folk gillar inte när andra gräver fram sanningen om både det ena o det andra
     Camilla har fått mkt kritik för flera inlägg bla om Bella… o ändå har hennes samarbeten minskat ..
     Nu stör sig några här på mailet istället för att fråga sig varför skickas det ett Mail.?

  Det här är helt ok hoppas det kommer ett svar ??

  Pinsamt.

  Jag har tidigare alltid gillat Elin men efter molimenti så har hon verkligen sjunkit i mina ögon, trist!

   Vad finns det att gilla med henne? Jag kände mer att det här var droppen.

  Förstår inte vad mer du vill ha svar på när det är så uppenbart att hon har beställt från Aliexpress och satt på ett betydligt högre pris.
  De som vill köpa hennes produkter efter all denna granskning får väl stå för det.
  Hon såg det som ett sätt att tjäna pengar och förväntade väl inte sig att bli upptäckt med att sälja nåt som man kan få för några kronor. That’s it.

   Hon ger Elin en chans att bevisa CC fel eller att komma med ett uttalande. Är väl ändå rätt standard.

    Är säker på att hon hade gjort det ett tag sedan om hon ville ta den chansen.

  Att rakt av lura sin publik och sko sig på deras naivitet är inte ok.

  Sen kan vederbörande bli:
  -kränkt
  -ledsen
  – osv (kom inte på fler)
  efter att bluffen har synats.

  Men då gäller det att komma ihåg VARFÖR personen upplever dessa känslor

  JO, för att personen ifråga inte kan tjäna mer pengar på att LURA andra.

   Exakt

    Tack! 🙂

  Tycker absolut inte Elin har lurat någon. Det är KÖPAREN som gör ett val om hen vill köpa de produkter Elin säljer till det pris hon valt. Marknaden är fri. Smart affärsidé och kul med någon som är lite driven. Alla produkter man köper har ett påslag. Säljaren avgör hur stort detta är och Ni som kund OM ni anser det är värt priset att köpa

  Elin har gjort researchen och hittat några snygga produkter. Jag slipper lägga tid på att leta på nätet, samt får en snabb och säker leverans, inga extra avgifter som tull samt en snygg presentask som kan vara trevlig om man ska ge bort som present.

  Jag är definitivt inte förvånad över att Elin inte svarat på Det syrliga mailet från Camilla. Varför Skulle hon? Skulle knappast utmynna i något trevligt inlägg om Elin och hennes produkter utan med all sannolikhet bara öka drevet mot henne.

   Varför gav hon sken av att hon själv hade designat dem då?

    Tror folk på allvar att influencers som gör en kollektion av något har varit designers på riktigt?

     (Obs säger inte att jag tycker att Elin gjort rätt här utan mer en allmän undran)

     Ja om dom skriver och förklarar hela ”processen” som Elin gjorde så kan man inte förstå något annat

     Jag tror folk är så dumma, ja. Folk köper ju dyngan och hejar på. Själv är jag skittrött på alltihop och vill inte köpa från företag som samarbetar med influencers.

    Elin har skrivit att hon ”tagit fram” / valt ut en hårkollektion. Sedan har C o drevet tolkat det som att hon menar att hon designat det själv. Hade Elin designat kollektionen själv hade priset givetvis varit betydligt högre.

     Hade hon inte dessutom kämpat för att diademen inte skulle vara för hårda?
     ”Tagit fram” betyder väl att man har designat – eller åtminstone varit delaktig i designprocessen på något sätt?
     Men visst, hon tog fram håraccessoarer, som hon hade beställt, ur en kartong och lade dem i fina förpackningar,

     Kan det bli ännu högre?

     ”Detta band har jag jobbat mest med för att säkerställa kvalité och känsla.”

     För att senare skriva:
     ”Vi har från första början varit tydliga med att produkterna är “Selected by Elin Molimenti”.”
     🙂 Då kan man fråga sig vad tusan hon jobbade med på hårbanden för låter som.. tja typ ingenting

   Igen, ingen kritiserar att man köper billigt och säljer dyrt. Men, att påstå att man själv designat och framställt något kräver at det finns en sanning i det. Annars köper ju jag som kund en annan produkt än vad jag trodde. Jag kan inte köpa sängkläder från IKEA för 99:-, påstå att jag designat och varit med och framställt dem och så sälja den för 599:-.

    Tror folk hade gjort en lika stor grej av det vare sig hon skrivit att hon designat skräpet eller inte

   Är du seriös, Anonym1?

    Ja, jag är seriös med att jag tycker att Elin Molimenti är en lögnaktig tönt precis som de flesta andra influencers. Jag trodde aldrig att hon hade designat något själv men jag tycker ändå att hon har agerat extremt oprofessionellt.

     Oj, sorry, ser nu att jag missuppfattade det… ?

     Förstår inte ,varför inte Camilla gör en anmälan på henne för falsk marknadsföring.

   Haha ”kul med nån som är lite driven”! Scamma på, det är bara kul att du är lite driven.

    Bedragare kan liksom alla andra vara drivna vad är din poäng?

     Min poäng? Jag gör mig lustig över Anonym1 som jag tolkar tycker det är okej att göra lite skumma affärer, för att det är kul att nån iallafall är lite driven.

   Men ge dig, du tycker på allvar att det är okej att betala mer än 300:- extra för exakt samma produkt bara för att du får en snygg kartong till?! Om du beställer det här: https://mymolimenti.com/product/headband/your-own-headband/ på AliExpress betalar du max en hundralapp även med tull och frakt.

   (https://www.aliexpress.com/item/4000021817950.html?spm=a2g0o.cart.0.0.698f3c00XkZWue&mp=1)

    Av de bilder C presenterat kan jag konstatera att de inte är EXAKT samma produkter. Designen är likvärdig men de är definitivt inte köpta från samma fabrik ( Ali express) eftersom de inte är identiska. Gällande skillnader i kvalitet på exempelvis pärlor är det omöjligt att avgöra genom ett foto.
    Elin har genom foton från sina resor i Kina gett förtroende att hon sett produkterna IRL. Genom sin blogg har hon även framstått som professionell då det gäller hårvård, produktkännedom och styling. Köpa en produkt från Alis baserat på ett foto från dem känns som köpa ”grisen i säcken”. Känns Även jobbigare med reklamationer.
    Leveranstiderna känns även orimligt långa från Ali baserat på C:s inlägg ( minst en månad ).
    Elins replik på kritiken på sin egen blogg i december känns trovärdig för mig.

    Har tidigare varken köpt från någon av omnämnda och visste inte vem Elin var innan C började ge henne reklam men kommer definitivt lägga en order hos Elin idag för att stödja ung företagsamhet.
    Som konsument gör vi alla våra egna val.

     Asså jag brukar inte… men känner att jag måste få ut det, HEEEEEEJ ELIN!

      Nej jag är inte Elin o visste inte vem hon var innan C började skriva om henne. Detta skulle C kunna bekräfta genom min mail.

      Jaa .. det är tröttsamt på denna mail att alla som inte är av samma åsikt bemöts med som nu ”Hej Elin”

      Jag försöker respektera allas åsikter. Även de som är olika ..

       Vattentätt alibi

     Anonym1, har du ens läst CC:s inlägg? Vilka är skillnaderna? Peka gärna ut dem specifikt, CC skriver ju själv att till och med Korea-stämplarna är identiska.

     Och varför stödjer du en verksamhet som så uppenbart lurar sina kunder, blockerar frågor om produkternas ursprung och inte ens kan svara på vad produkternas ytmaterial är gjort av…?! Tycker du på allvar att det är en bra ”företagsamhet” att stödja?

     Nää, Elin/Andre, om ni ska kommentera här under ”anonymt” nick får ni allt vara lite smartare.

     Så du tror att Elin har valt exakt samma design, men bett om pärlor i mer exklusiv plast? För du förstår väl att det omöjligen kan vara äkta pärlor, även med Elins högre priser? Camillas bilder visade ju klart att det var samma produkter, folk gissade ju tillochmed att det var Alibabas som var Elins, för de såg ut att vara bättre kvalitet.

     När Elin visar foton på att hon varit på en fabrik i Kina, och inte bara gått runt hos grossister och fyllt resväskan med diadem, så kommer jag tro det. Tills dess antar jag att det inte gjordes mycket mer på den resan än att fira nyår i Shanghai.

      Jag kan bara av mina egna erfarenheter bekräfta att det Elin skriver i sitt blogginlägg ”svar på tal” den 15/12 kan stämma.
      Jag vet att fabriker i Asien snor bra design och att ”samma ” produkt sedan tillverkas på olika fabriker.
      Detta resulterar i att samma design tillverkad i olika fabriker och därmed blir produkten inte identisk gällande kvalitet.

      Jämför med en Rolex-kopia. För att särskilja en kopia behövs en expert och han kan knappast göra en bedömning genom ett foto.

       Rättelse. Därmed blir produkten inte helt identisk gällande utseende och kvalitet.

       Du märker inte det själv men du avslöjar din identitet hela tiden.

      En resa som man gör avdrag för som affärsresa?

     Jo de hade ju fasen exakt samma märkning t.o.m

    Om man är lättlurad så kan man betala vad som helst och det tjänar lögnare på!?

   Fast det är ändå inte riktigt sant. Det är att föra bakom ljuset när hon försöker få det att framstå som att hon själv ”tagit fram dem” aka designat och noga valt fabrik att producera i, när hon i själva verket beställt från en katalog. Jag håller inte heller med ditt resonemang med att det är ”kunderna som bestämmer” – kunderna har inte all information och då blir det snett och fel i marknaden. De tror, genom Elins uttalanden, att produkterna håller någon slags högre kvalité samt att hon själv tagit fram dem och att detta berättigar det höga priset, när det egentligen är samma krimskrams som säljs på Ali etc.
   Jag personligen tycker pris borde reflektera utgifter i produktionen (rimliga arbetsförhållanden = högre pris, kvalitetssäkrade fabriker med Best Available Technology installerade i fråga om rening etc för miljö = högre pris, råvaror/textilier som används har god kvalitet och innehåller inga farliga eller onödiga kemikalier =högre pris, väl sammansatta produkter som håller =. Högre pris) och att det inte är försvarbart att lägga sjuka påslag ”bara för att man kan” eller för att ”konsumenten bestämmer”. Så enkelt är det inte. Både Elin och DM är omoraliska och nej, jag tycker inte det är beundransvärt att de är ”drivna”. Jag tycker det är sorgligt att folk som du ser upp till människor som ägnar sig åt oetiskt företagande och kallar dem ”drivna”. Jag har högre förväntningar än så på företagande och den yngre generationen.

   Falsk marknadsföring hennes följare vill väl köpa för det är ”fint” och hennes egenframtagna produkter. Inte något billigt krafs från Kina.

   Anonym 1 – du skriver som du har förstånd till. Marknaden är fri. Till och med ett land som USA har regleringar och inte minst lagar för att hejda de värsta avarterna.
   Att tjäna pengar är inte en affärsidé. Att köpa billigt skit och lura i sina kunder att det inte är det för att kunna sälja det dyrt är bedrägeri och regleras i brottsbalken.

    Anmäl henne så slipper ni dessa skriverier!

   Om hon inte lurat någon kan hon väl för fan bevisa att hennes produkter håller en mycket högre kvalitet (vilket hon påstått)

   Det är inte Ok på någon marknad att ljuga om sina varor, vad är det du inte fattar?

   Hej Elin!

   Hej Elin ??

  Var kan man se mer av André Molimenti? Behöver något att skratta åt

   Håller med, det är klart baksidan av denna granskning att han gick under jorden ???

    Åh gud kunde inte ens se halva filmen. Krälande rysningar av skam

  Att ta fram en egen produkt med egen i design handlar om tio-tusentals i inköp. Låt henne få börja någonstans och hitta sin nisch. Det är väl klart att hon säkert drömmer om att börja med sin egen design en vacker dag?
  Vad är skillnaden på detta i jämförelse med alla andra skitvarumärken som finns på marknaden men idag är värda flera 100-miljoner kronor? Alla måste börja någonstans, att direkt börja med egenproduktion utan tidigare erfarenhet är uteslutet och sätter krav på mycket höga kvantiteter. Slår vad om att ingen av er som är här inne och driver på någonsin startat ett eget varumärke från grunden.

  Hur lär man sig driva företag? Jo, man BÖRJAR någonstans. Det är väl ändå upp till marknaden att bestämma vad dem köper eller ej. Man får betala ett lite högre pris om man vill ha komforten av att handla online på en svensk sida.

  Oavsett om de kostar 1/10 på Alibaba så ska vi betala 25% är direkt moms, skatt, ev lön till oss själva och för att inte tala om kostnad för logistik, marknadsföring mm ? Till slut hamnar slutpriset däromkring.

  Dock bra PR för henne 🙂

   säg då inte att du designat dom själv. det är där problemet ligger!

   Nja, jag har drivit företag med egen tillverkning (där jag valt material, designat på riktigt dvs inte valt i en katalog mm) och moq (minimum order quantity) brukade vara ca 50-100/färg och modell. Givetvis är produkten då dyrare att tillverka än om du gör 1000/färg och modell men Elin hade kunnat göra det här ordentligt och tillverka helt eget, skulle tippa på att diademen i liten moq med exklusiva material skulle kostat max 100 kr att tillverka, då hade de varit riktigt fina och hög kvalité. I nuvarande utseende typ 5-10kr.

   Exakt. En sak om hon faktiskt hade designat den själv. Precis som du påstår att marknaden är fri är det fritt fram att granska Och hon bör vara ärlig med var hennes produktion kommer ifrån. Annars blir det lite som att hon sminkat en gris. Marknaden är lika fri åt andra hållet, om konsumentera märker att hon fört dem bakom ljuset kan de fritt välja bort ”hennes” märke

   Men Jesus var ska man börja..
   1. ”låt henne börja nånstans…” Va? Fast varför borde man låta henne börja med att lura folk på pengar?
   2.”klart hon vill designa något själv en dag..” sedan när blev det en mänsklig rättighet att få designa egna produkter? ?
   3. Att börja driva eget företag genom att lura folk funkar kanske OM DU GÖR DET PÅ ETT SNYGGT SÄTT SÅ FOLK INTE KÄNNER SIG LURADE. Kräver nog lite mer hjärna bakom än att påstå att du har ”kämpat” och lagt en massa kärlek på masstillverkat skräp! Hon får väl för helvete skylla sig själv när hon är så klantig.
   4. Bra pr.. Ja jag hoppas du är ironisk.

   Fast nu låter det lite på dig som att Elin är en tonåring som suttit och drömt på flickrummet utan startkapital och kunskap. Så är det ju inte. Hon är ju snart 30 med säkert 10 års erfarenhet av att vara egenföretagare och med tanke på hur paret Molimenti strösslat pengar runt sig senaste åren, resor, lägenheter, diamantring, märkesväskor, bröllop i Italien etc. så verkar det inte råda brist på kapital heller. Känner massa kvinnor med sämre förutsättningar som lyckas starta eget med bra produkter utan att varken luras eller ta överpris.

   Nej det är uppenbart att de såg en chans att göra sig en snabb hacka, och ta 300 kr extra per produkt för att Elin sitter på hemmakontoret på sin lediga dag och lägger dem i en låda med logga på. Det är oseriöst, och har inget att göra med en designdröm, utan drömmen om lätta pengar.

   ????Tror du verkligen på det du skriver???

  Okej sorry men panikfråga såhär på morgonen. Glömde ställa in min matlåda med köttgryta i kylen igår kväll så den har stått ute hela natten. Kan jag äta den ändå?

   var den fryst när du ställde ut den – Ja
   Var den inte fryst – Nej

    Nej det var färdiglagat men den har ju legat i en matlåda med locket på!

     Jag hade käkat 🙂

    Men skämtar du eller? Klart att den går att äta.

   Nej.

   Ja, inte optimalt men ska inte va någon större fara. Värm på den lite extra i micron sen

   Ja, det är faktiskt ingen fara.

    Men det står ju på massa sajter om magsjuka för att det är fullt av bakterier. Vill gärna inte bli magsjuk på jobbet bland möten och grejer haha

     Ät den inte då?‍♀️

     Äsch, jag ställer aldrig in det jag lagar till middag, äter det till lunch dagen efter. Det är inte rötmånad nu så det kommer inte vara någon fara.

   Var det nötkött ska det vara OK. Se till att lukta och smaka ordentligt innan du äter upp allt.

   Likdelar kan väl börja ruttna ganska omgående om de får stå ute beroende på hur varmt det är inomhus? Men med det sagt så har jag ätit en massa mat som stått ute i mina dagar utan magsjuka. Tror inte det är någon fara så länge du kyler ner maten fram till lunch.

    Om köttet varit rått ja. Tillagat så kan det stå ute längre. Även om man så klart ska vara uppmärksam på udda lukt/smak.

    Lik är en avliden människas döda kropp. Det hoppas jag att ingen äter.

   Lukt och smak är betydligt säkrare att gå på än kommentarer på BB. Är lukt och smak ok – ät, är lukt och smak skum – ät inte.

    ?? haha tack!

     Bakterierna som bildas över en natt i en tillagad rätt hinner inte börja smaka konstigt eller lukta något.

   Inget fel på den bara att äta till lunchen ??

   Haha ja, jag är uppväxt i ett hem där all mat stod framme hela natten och sen åt man det dagen efter. ALDRIG blivit sjuk, folk är lite för rädda 😉 Värm upp den ordentligt bara

   Amen jo. Ät…

   Är inte lunchen till för att få ett avbrott från sitt arbete och samla nya krafter?
   Att då sätta sig ner och titta ner på gårdagens rester känns deprimerande.

   Släng och gå ut på stan och ta en lunch istället.

    Lätt att hinna på 30 minuter ?

    Jag gillar att laga mat och tycker att mina matlådor är mycket godare än maten från restaurangerna i närheten av min arbetsplats. Blir ofta bjuden på lunch av leverantörer och liknande men efter ett par månader tröttnar man snabbt på restaurangmat från samma 4-5 restauranger. Gott någon gång ibland men jag älskar mina matlådor!

    Eller så lagar man supergod mat och längtar efter morgondagens matlåda, när smakerna satt sig och man vet att det är ÄNNU godare än när det var nylagat, lilltips!

   Ät inte. Bakterier fördubblar sig var 20:e minut

  Hade absolut skickat en ”friendly reminder”
  Vill ju så gärna höra en förklaring från
  ”pärlorns huvudkontor, en förklaring som med mästerlig vräkighet sköljer förbi de lättlurade köparna och lämnar en slingrande tanke av avundsjuka” efter sig……

   Beror ju på hur länge sedan mailet skickas kan jag tycka. Om man ska påminna eller inte alltså.

  Fasiken, båda mina hårinfluencers har sjunkit till botten i mina ögon, detta med Elin var verkligen droppen som får mig att sluta läsa henne, och Alice (colors of wonderland) har börjat har börjat med den där jävla sekten herbalife och är exakt som alla andra som håller på med det, bläääää.

  Nån som har nåt tips på nån som skriver mycket och nördigt om hår?

   Alice är så dålig som frisör också. Ger sken av tvärtom. Aldrig haft så fult hår som när jag var hos henne. Och flammiga hår etc. Kan inte klippa heller. Och nu detta med forever.. hon kan gå över lik för att tjäna pengar på att luras

    Oj då jaha.. jag gillar hennes videos om hår, riktigt nördiga och djupgående. Dock hade jag inte satt mig i hennes stol då hon framstår så fruktansvärt snarstucken och oflexibel. Samma m fru Molimenti. Lyckligtvis har jag en frisör som är äkta hårnörd OCH är trevlig och ödmjuk.

     Ja hon är en svår människa. Och hon är liksom alltid fröken tvärtemot.
     Kan väl en del om hår men inte så mycket som man kan förvänta sig. Mycket egna idéer osv.

  Oprofessionellt att inte svara. Men hela hon verkar ju vara en sådan människa som stoppar huvudet i sanden.

  Kunde inte låta bli att gå tillbaka och läsa Elins texter igen, det är en sån guldgruva av skämmig, jätterolig, pretentiös gallimatias.
  ” Det började med att jag totalt föll pladask för hårband. Trenden osade över världen och jag märkte hur stor hjälp dom var men också hur snyggt du kan få håret att se ut med enkla medel. Ni vet att jag älskar när någonting har en funktion och ett syfte. Att ta fram håraccessoarer bara för att dom ”är fina” slog mig aldrig utan funktionen och känslan dom fick mig att känna. Det började som en liten idé och nu, flera – flera månader sedan har jag byggt upp ett helt brand som jag ska presentera för er. Jag har kastats in i en värld som jag aldrig trodde jag skulle klara av själv. Jag har fått lära mig helt från grunden med e-handel, slitigt som ett djur för att tänka fram hur jag på bästa sätt kan presentera min vision och vägleda er mot att finna rätt alternativ som passar varenda en som klickar sig in på MyMolimenti.com.”

   ” Jag vill att varenda sten, pärla ska vara handgjorda och kännas levande. Jag vill att hårtofsarna ska göra allt i deras makt att hålla håret på plats,”
   Jag dööööör ?

    Ingen har korrläst hennes text. HerreGUD så dåligt skrivet. Hade ALDRIG beställt därifrån.

    HAHAHAHAHHAJAJAJJAJAAHSASASHSHHSHAHHSSHHSHSH

   Nej men alltså, jag orkar inte. Vad fan, något är ju lite fel när man beter sig, skriver och känner såhär inför HÅRBAND? Det är bara tooooooooo much. Hon ser det inte själv. Blir ju kräkfärdig

  Jag tror att en del av anledningen till varför folk är så upprörda är att Elin inte bemöter kritiken på ett vettigt sätt. Hon blockerar användare på Instagram på löpande band trots att de bara frågat var hennes produkter kommer ifrån, det är varken snyggt eller seriöst. Om hon nu har köpt produkterna från en fabrik och inte direkt från AliExpress/Alibaba kan hon ju visa någon form av kvitto från fabriken utan att för den sakens skull outa sina inköpspriser men det är väl att hoppas på för mycket.

  Det sjukaste är ju att hon inte skäms alls. Själv hade man typ dött

  Varför skulle hon vilja träffa dig för?

   Om hon hade rent mjöl i påsen borde ju viljan att förklara och visa hur hon jobbat vara stor. Tänker ur PR-syfte och för egen heders skull.

    Exakt!

  Ingen kvällstidning som vill slå upp rubriker om influenser(s) som ljuger, fuskar, förfalskar eller liknande?

  Tycker hon inte detta är pinsamt. Hon fortsätter ju i samma bana att det är hennes design. ?? ? fast många kronor dyrare!?

  Jaaa.. Vissa människor har verkligen noll självinsikt. ? Undrar om dom förnekar/ignorerar kritiken för att dom faktiskt anser sig ha rätt eller för att dom inte vet hur dom ska komma sig ur det här på ett snyggt sätt? Med tanke på vad man sett av herr molimenti får man va rädd att det är det första alternativet ???

   Har du sett hennes senaste instastory? Nåt i stil med ” win in silence let them think your losing ” jag menar hur verklighetsfrånvänd får man lov att vara? Jag skrattar ihjäl mig framför datorn

  Men Elin, det är väl jättejätteenkelt. Visa upp dina ritningar och korrespondensen med din magiska fabrik. Ah, justdeja, det finns inga ritningar och inga avtal att visa upp.

  Du går all in för att ljuga dina kunder rakt upp i ansiktet (det gäller dig också, André, med din fuskande städfirma). Skäms, båda två.

  Ner till korea stämpeln ? klockrent

  Det här är så utbrett. Mirakelqvinnanskapar köper billiga berlocker från AliExpress 100 st för 8 kr och sätter på en kedja och säljer det för 225 kr. När man ifrågasätter blockar hon och/eller plockar bort hela inlägget.

   Kolla hennes Instagram; https://www.instagram.com/mirakelqvinnanskapar/

   Det här halsbandet: https://www.instagram.com/p/B2m6taJH4ZI/?utm_source=ig_web_button_share_sheet säljer hon för 195:-. Synd bara att man kan köpa tio exakt likadana berlocker på AliExpress här: https://www.aliexpress.com/item/32752523413.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.53b33a92X5gHHN&algo_pvid=8bca1276-04f8-4d3a-a9c5-438620f4bd95&algo_expid=8bca1276-04f8-4d3a-a9c5-438620f4bd95-15&btsid=1ccadf8d-a72b-4f12-ae52-59b47cb4a2cb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53

   Men det är klart, hennes ”handtillverkade” (som hon själv kallar dem) smycken är ju laddade med healing och gjorda med kärlek & omsorg. Eh.

    Snyggt spanat! ??

     Jag skrev en kommentar om hennes prissättning (som är helt horribel!), då plockade hon bort hela inlägget. Sen skrev jag en till kommentar på ett annat av hennes inlägg där jag anmärkte på hennes sätt att bemöta kritik (kom igen, inget seriöst företag raderar hela inlägg bara för att man får en negativ kommentar!) och jag ifrågasatte också det faktum att hon säljer billiga berlocker från AliExpress trots att det är vida känt att smycken och smyckesdelar därifrån kan innehålla tungmetaller med nivåer över vad som är tillåtet.

     Hon svarade med att blocka mig. Hoppas att ingen stödjer en sådan skitverksamhet.

    Fast gud, man ser ju vilken fruktansvärd kvalitet det är. Ser ut som såna saker man kan få ut ur såna leksaksautomater utanför ICA och dylikt. Men kul att hon kallar sina grejer ”min kreation”. Samtidigt obviously ingen man vill köpa från ändå (”mirakelqvinnan” really??)

     Precis, och hon har dessutom mage att påstå att hennes smycken är ”handtillverkade”. (https://www.instagram.com/p/B2mzbkFnOGS/?utm_source=ig_web_button_share_sheet)

     Kom igen liksom, handtillverkade?! Det enda hon har gjort är att sätta en färdig berlock på en kedja. Så oerhört avancerat och kreativt!

      Pinsamt!

      Så pinsamt. Tycker mest det är jobbigt och obehagligt. Uppenbart ljug ja och fruktansvärt fula saker.

  Bra jobbat CamCam!
  Kan nog inte bli så mycket sakligare och bättre i praktiken.

  Krälande molimenti vill ju hela tiden ge sken av att buzzinezzz går som smort och att verksamheten kommer expandera 2020 allt för att förvirrade personer som inte förstår bättre än att tro på allt influencers säger är sant. Så trött.

  Förresten, jag äääälskar verkligen mina scrunchies från wish, köpte dem för 15 kr /st med frakt!! Såååååå värt det!

  Jag stöttar det här grävet eftersom jag hatar utvecklingen av att varenda medelmåttig tråkmaja som råkat vara med i nån dokusåpa ska bli influenser och set up shop för att kränga massa jävla undermåligt skit. Vi behöver inte mer lågkvalitativt krafs.

  Med det sagt så är det (tyvärr) dock inte ett särskilt ovanligt sätt att bedriva affärsverksamhet. Det är tvärtemot så många butiker arbetar, alla har inte ett team av anställda designers som gått designskola á la H&M utan köper faktiskt in färdiga grejer. Det ser man inte minst på accessoarer. Ett ganska speciellt diadem jag köpte på Glitter häromåret poppade t.ex. nyligen upp på Gina Tricot.

  Hon ljuger om allt. Även detta om alkohol hon och André dricker visst alkohol relativt ofta. Kolla bara click clack molimentis videos.

  Hon söp som fan 2008-2012 på stureplan jämnt förr. Sån jävla Bullshit från hennes senaste inlägg.

   Hon utnyttjar sina killar för att ta sig fram.Vad är det för fel på henne,det kan man undra ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.