Föräldraskam?

Men alltså, nu får folk sluta blir så jäkla kränkta av minsta lilla grej.
Jag börjar nästan tro att det finns människor som aktivt sitter och söker av nätet efter saker att bli kränkta av, någonting de sedan även gärna basunerar ut på sociala medier att de blivit kränkta av.
Ta som exempel den här lappen här ovan som Margaux fotat av på förskolan. Är den skriven till en förälder som någon enda gång behövt svara på ett sms eller liknande vid hämtning eller är den kanske en påminnelse till de föräldrar som alltid har blicken i mobilen eller är mitt i ett samtal när de kliver in genom dörren?

Det måste vara jobbigt att gå runt i livet och bli kränkt över saker som inte ens berör en?
Har man så här stora problem med en vänligt uppmanande lapp, skriven till alla eller ingen, och känner sig skammad och utpekad av den så borde man kanske fundera över hur man SJÄLV ser på sin roll som förälder (eller sin roll generellt i olika situationer)?
Livet blir så mycket enklare om man slutar tro att ALLT negativt som någonsin skrivits om en person är riktat direkt till en personligen.

Jag tycker inte att den här lappen skammar föräldrar, problemet är väl snarare att personen bakom kommentaren gör det. Skammar andra föräldrar men mest känns det som att hen skammar sig själv och sitt föräldraskap.

Är det kränkande att jag som ”icke biologisk förälder” har en åsikt i frågan?
Skammar jag månne någon med mitt inlägg?
Vad tycker ni?

180 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Över till experterna i kommentarsfältet:

  Svara

   Men gud, bara för att man är expert så betyder det väl inte att man måste kommenterar här???

   *jag är kränkt*

   Svara

   Ironin i att prata om kränkthet i ett kommentarsfält av de mest lättkränkta människorna någonsin 😂

   Svara

   Haha oväntat att den satts upp på Margauxs förskola. Hur kul att hon inte fattar piken?!😂

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Spot on. Vissa verkar tro att all ”kritik” är riktat till dem. De personerna behöver arbeta med sig själv.

  Svara

   Så trött på detta fenomen! Jag gör en massa saker som inte är det absolut bästa för mina barn. Ibland får de titta för mycket på tv och ibland får de äta korv och makaroner. Inte fan påstår jag att det faktiskt är sååå bra eller ingen fara alls. Det är väl ganska skit tänker jag men jag är människa fast jag är mamma och ibland orkar jag inte 🤷‍♀️ Att påtala att något är mindre bra är ingen attack på någons föräldraskap.

   Svara

  Men är det någon som blir kränkt av den lappen! Jag tycker att det är en schysst uppmaning och påminnelse.

  Svara

   Jag håller med dig, uppskattade den påminnelsen och har sen den lappen kom upp på barnets förskola börjat stänga av ljudet på telefonen när jag närmar mig. Det handlar om så få minuter som jag låter barnet vara i totalfokus.

   Svara

    Jättebra att du stänger av ljudet, men varför låter du barnet bara vara i totalfokus några minuter?? Borde det inte vara så att du låter din mobil vara i fokus endast ett fåtal minuter när ditt barn är med dig?

    Svara

     Jo vi föräldrar sitter gärna och stirrar på våra barn non-stop när vi är med dem. Ffa när de hänger i sina rum och bygger Lego… Vi sitter i hörnet och blinkar inte ens! Om vi blinkar kanske vi missar något exceptionellt med deras utveckling!

     Svara

  Jag tycker det var en klockren och sann lapp! Flera ställen borde ha en sådan, speciellt på skolor. Jag hade gärna önskat den på min arbetsplats, men alla föräldrar hade blivit kränkta och vår chef hade förmodligen sågat den idén.

  Svara

   Vad för typ av arbetsplats jobbar du på? 🤔

   Svara

    Fast sitter folk med mobilen på jobbet?

    Svara

  Föräldraskam är den absolut värsta kombinationen av ord jag vet.
  Alla föräldrar tål att synas i sömmarna lite now and then , vår viktigaste uppgift imo är att aldrig tycka att vår föräldraroll är fulländad och därmed omöjlig att förbättra

  Svara

   Exakt, så bra skrivet. Jag vet att jag inte är fulländad och lär mig gärna mer, hör olika åsikter. ’
   Fattar inte att vissa blir så kränkta av saker som gynnar barnen.

   Svara

   Fattar inte att vissa vill vara så himla perfekta i sitt föräldraskap. Det är liksom ok att vara både mänsklig och förälder.

   Svara

   Imo??

   Svara

    In my opinion 🙂

    Svara

     Hahah jahaa, tack ❤ fattade nada

     Svara

  En bra lapp som sitter uppe på många förskolor, för att det behövs.
  Tar man åt sig så bör man tänka sig för.
  Gör man inte det, har man antagligen inget problem med att lägga undan mobilen vid hämtning och lämning.

  Svara

   Jag har, på riktigt, under de 3 år jag haft ungar på förskolan ALDRIG sett en förälder som hämtar/lämnar samtidigt som den glor ner i mobilen. Alltså verkligen aldrig? Är det verkligen ett problem eller är bara på mina barns förskola som det, alltså PÅ RIKTIGT, aldrig händer?

   Svara

    Vi har många som tar jobbsamtal samtidigt som de hämtar. Ignorerar barnet, pedagoger och alla omkring sig. Tar sitt barn under armen och går.

    Svara

     Fy vad ohyfsat!

     Svara

     Och tyvärr kan ju barnen agera pga bristen på uppmärksamhet på andra, problematiska, sätt. Det finns barn som agerar utåt, bara för att få uppmärksamhet när dennes – eller annans – förälder kommer, och även om handlingen och uppmärksamheten kan vara negativ, så är det uppmärksamhet – ”titta på mig” liksom, ”även om jag precis slängt någonting i huvudet på någon annan” följt av ”aha, såhär blir jag sedd”. Händer det tillräckligt många gånger, vilket inte behöver vara särskilt många, och i brist på annan positiv uppmärksamhet, kan barnet utveckla ett beteende som sedan är mycket svårare både för förälder och barn att hantera.

     Försöker att inte skambelägga föräldrar, det är nog ingen förälder, eller iallafall ytterst få, som på riktigt tänker att mobilen och det här samtalet eller sms:et är viktigare än mitt barn och de som pratar eller tittar ner i mobilen gör det snarare slentrianmässigt, försöker multitaska och tidsoptimera, eller tänker att det är ju harmlöst, vilket det i vissa fall säker också kan vara. Men, vi vuxna som ofta pratar om vikten av kommunikation och att förebygga problem innan de uppkommer kan ju behöva påminnas om att vi inte är perfekta, och att ibland kan vi behöva hjälp, även om det är i form av en lapp.

     Svara

    Samma här, har haft barn på förskola under 10 års tid och aldrig sett det, vilket dock inte betyder att det inte sker. Men jag tror inte att det är en vanlig företeelse utan snarare en pedagog som har ett behov av att trycka till en eller flera föräldrar.

    Svara

     Jag har suttit på SÅ många utvecklingssamtal (grundskola) där vprdnadshavarnas mobil ringer ellernplingar. Vh tappar fokus och barnet och jag med. Det är helt enkelt nonchalant.

     Svara

      Verkligen! Man kan ju fråga sig om de gör så mot arbetskamrater, kunder och kompisar också? Så respektlöst både mot barnet och pedagogerna.

      Svara

     Haha alltså gud… Är det din gissning? Att pedagogerna hittar på ett fiktivt problem, skriver en lapp om detta med syfte att någon lättkränkt stackars satan tar åt sig? Det tror du att de har tid med?

     Svara

     Jag har arbetar på förskola i endast tre år och det händer alldeles för ofta att föräldrar är mitt i ett samtal när dom kliver in på förskolan eller att dom mitt i lämning/hämtning tar ett samtal så nej, det är inget påhittat problem

     Svara

    Japp! Ibland vet jag inte om vårdnadshavaren pratar till mig eller i sina aitpods🙈

    Fritidsläraren

    Svara

    Jag arbetar själv på en förskola och väldigt ofta kommer föräldrar och pratar i telefonen när hen hämtar sitt barn. De klär på barnet och fortsätter prata. Ge istället den stunden åt ditt barn och var nyfiken på vad som skett på förskolan. Inget samtal kan väl vara viktigare än kontakten med barnet?
    Är det ett viktigt samtal, prata färdigt innan du går in på förskolan.
    (Nej, vi har ingen lapp uppsatt, hade behövts, men vi hoppas väl att föräldrar ska prioritera rätt.)

    Svara

     Utan att veta hur ofta detta händer samma person vill jag ändå lite förvara. Vår förskola blir sviiinsura om vi kommer typ två min sen. De påtalar ofta till föräldrar att man måste hämta 15 min innan hämtningstiden på schemat eftersom det är den tiden man ska vara ute ur dörren (har jag skrivit att barnet slutar 16.00, måste jag alltså vara där 15.45). Det kan vara så att man inte vill få sur och irriterad personal efter sig.

     Svara

      Men oj! Ta upp detta med rektorn, det är inte okej beteende av pedagogerna. Såklart, står det 16.00 så räknar man med att barnen är hämtade då (vi beräknar ju personal efter barnantal). Men herregud, en förälder messade oss att bussen hamnar i bilkö, jag messade tillbaka ”det är ingen fara, NN sitter här och hälsar att hen har det bra. Ta det lugnt och kom säkert fram” och en bild på barnet. Väldigt uppskattat och lugnande, jag är ju ändå där.

      Pedagoger som shamear föräldrar är ju bara fruktansvärt 😔

      Svara

       Men det är ju orimligt att behöva komma 15 min tidigare. Står det 16.00 borde det naturligtvis innebära att man hämtar 16.00. Det måste ju vara mycket lättare för personalen att lägga om schemat 15 min. så de slipper snäsa åt föräldrar att föräldrar är ’sena’ (vilket de inte är, eftersom de satt 16.00 som hämtningstid).

       Svara

        Har barnet tid till kl 16 så ska barnet lämna kl 16. Föräldern ska inte komma in vid 16 och börja prata med pedagogerna. Inte svårare än så

        Svara

         Passande nick.

         Svara

          Hamnade fel.

          Svara

    Ser det jätteofta när jag hämtar min son

    Svara

    Arbetade många år inom förskolan och det var tyvärr en hel del föräldrar som höll på med mobilen istället för att intressera sig för sitt barn och deras dag på förskolan.

    Svara

    Håller med, har haft barn i förskola i totalt 9 år och aldrig sett en enda mobiltelefon. Är detta ett stort problem? Konstigt att det kan vara så olika.

    Svara

  Men vad ville Margaux med inlägget? Jobbigt som influenser att stänga av fånen med barnet?
  Passande lapp för henne iaf haha

  Svara

   Hon gillade lappen.

   Svara

  Kanske borde fundera på om det verkligen är så jävla akut att kontakta person x eller möjligheten att vara kontaktbar i tid och otid verkligen är rimligt, det mesta KAN ju helt klart vänta men allt ska ju ske direkt.

  Svara

   Ja hur ofta får man ett meddelande eller samtal som på riktigt inte kan vänta en stund? Måste vi svara samma sekund som det ringer, när slutade det vara möjligt att ringa upp när man hade tid att ta samtalet?

   Svara

  ”Alla föräldrar gör så gott de kan” är lite fånigt, eftersom man kan göra sitt bästa men ändå vara undermålig, inte bra nog och rent av dålig.

  Svara

   Och alla föräldrar gör verkligen inte så gott dom kan

   Svara

    Jag gör verkligen inte så gott jag kan. Jag är människa inte någon super förälder. Tycker det är minst lika viktigt att lära sina barn att man inte på någotvis behöver vara perfekt.

    Svara

     Absolut, det har du helt rätt i. Jag gör så gott jag kan, men bryter ihop så att säga då och då. Man är ju bara människa. Bra att visa barnen att man inte behöver vara, eller ska vara, perfekt. Men det var inte det jag menade med min kommentar, det jag menade var att det finns föräldrar som inte gör så gott dom kan, utan istället utsätter sina barn för vanvård, psykisk och fysisk misshandel. Det finns föräldrar som inte är lämpliga att vara föräldrar. Så att säga att alla gör så gott dom kan är helt fel. Dom flesta gör så gott dom kan, men långt ifrån alla

     Svara

   Jag retar mig också på den formuleringen. Som att föräldrar går på knäna dagligen och inte orkar en liten börda till.

   Svara

   Ja mina föräldrar kanske ”gjorde så gott de kunde” men det var ju i verkligen inte nog. Som barn längtade jag bara efter att någon skulle ta hand om mig. Drömde om att någon fröken/lärare skulle se mig och ta med mig hem.

   Svara

    💔

    Svara

  Folk idag tar saker och ting så jävla personligt. Hur orkar man med det? Att ens bli upprörd över den här lappen alltså… vilket jävla i-landsproblem. Oh no now I’m hurt någon skrev en lapp om att inte ha mobilen i handen :(( FYFAN

  Svara

   Håller med helt. Tecken på att man har det alldeles för bra. Så typiskt för Sverige.

   Svara

  Nope, som bonusförälder bör man få ha åsikter, som bonus eller vad man nu vill kalla det så betyder det att en av de älskande föräldrarna valt in hen i sitt liv och sina barn. Den enda anledningen jag kan tänka mig att ha mobilen på är för att man som ensamstående, eller två i ett förhållande som är på samma möte med det ena barnet kan vänta sig samtal från de andra barnen.

  Svara

   Överlever inte de andra barnen om de får ringa tillbaka om kvart?

   Svara

    Beror ju på vad som hänt 😅

    Svara

  Jag ser mammor sitta på lekplatsens sandlåda och titta i sina mobiler
  ständigt och nåt barn som ropar ”Titta mamma. Jag har gjort ett
  sandslott!”. J… Vafint, mumlar mamman, och ser inte ens upp…

  Svara

   Akta så du inte slår dig när du ska kliva ned från din jääääävligt höga häst!!

   Svara

    Den visste var den tog med tanke på ditt svar🥴

    Svara

     Eller hur! 😂

     Svara

     Ja, känns alltid som att de personer som mästrar och skammar på detta sätt inte själva har barn och inte fattar hur mycket en liten stund med mobilen kan innebära återhämtning.

     Jag lekar fan med min unge nästan alla dygnets vakna timmar då hen verkligen inte kan leka själv (och jag är rätt barnslig av mig och älskar att bygga lego, pyssla osv. hehe). Min skärmtid är max 2 timmar om dygnet (och det är i princip bara efter 19 när hen somnat). På lekplatsen, i sandlådan, är typ den enda platsen min unge är självständig och får öva på att leka själv (öva egen fantasi och kreativitet utan en vuxen som leder leken!) och det är fan bra för honom.

     SÅ, bara för att du bevittnar en sekvens på några sekunder ifrån någons liv på en lekplats betyder det INTE att du kan dra slutsatser kring hur den personens liv ser ut. Underlaget är ALLDELES för tunt för det. Så tänk om tänk rätt.

     Svara

   🙄 Jaha. Och för det borde dom inte få ha barn alltså? Jävlar va många FÖRÄLDRAR (obs inte bara mammor) som inte borde få ha barn enligt dig. Barn har stundom blivit ignorerade av sina föräldrar i alla tider, och mer tidigare än nu. Förut var det tidningen som var mer intressant, nu är det telefonen.

   Och nej jag känner mig inte personligt kränkt av din kommentar men irriterad på det här synsättet. Däremot tycker jag inte det är okej att va fast i telefonen när man hämtar på förskola och inte har sett barnet på en lång stund så lappen är bra! Har själv dock aldrig sett en förälder med det problemet så tänker att det är överdrivet. Kanske vanligare i ”storstan”. 😉

   Svara

   Efter 7256 sandslott är det tyvärr svårt att hålla entusiasmen uppe.

   Svara

    Fast då kanske du ska uppmuntra ditt barn till att göra något annat än sandslott. Då blir både du och ditt barn entusiastiska.

    Svara

   Fast är det så farligt för barnen att man inte tittar på dem hela tiden då? Nu menar jag inte att man ska ignorera dem, men hur farligt kan det vara att man inte hela tiden sitter och tittar på sina barn när de leker? Det är sorgligt med barn som bara leker för syns skull och hela tiden måste ha bekräftelse på att de är duktiga på att gunga, bygger fina kakor och sandslott, är duktiga på att åka rutschkana osv. Naturligtvis ska man inte enbart titta ner i telefonen, utan prata med sitt barn också, men fanns den här debatten på 80-och 90-talet när alla föräldrar satt med sina tidningar på lekplatsen (iaf vanligt förekommande när jag var liten) eller pratade med andra föräldrar. Är det värre att humma åt sitt barn och inte lyssna ordentligt för att man kollar i mobilen än att inte lyssna för man läser tidning eller pratar med en annan vuxen?

   Svara

   Åå såna där kommentarer om lekplatsen gör mig tokig. Jag är en av de mammorna som sitter med telefonen i handen på lekplatsen. Det som inte syns är att jag lekt med barnen resten av dagen, aktivt och utan telefon. När jag behövde pausa så passade lekplatsen bra att gå till eftersom de där kan roa sig själva och jag kan skrolla lite.
   Inte fan är jag sämre mamma för det. Och inte kränkt heller, bara less på folk som dömer andra utan att tänka ett varv till.

   Svara

   Har du varit på lekplats? Det är platsen där tiden står still. Och ibland går bakåt.

   Svara

    Har du provat att leka med ditt barn på lekplatsen istället för att sitta på mobilen? Då går tiden mycket fortare, trust me, I know!

    // Fritidsläraren

    Svara

     Haha åå tack för den informationen. Sköt du ditt så sköter jag mitt.

     Svara

     Måste man leka konstant med sina barn? Jag tror inga föräldrar har lekt med sina barn så mycket som vi gör nu och ändå så finns det folk som klagar på att man inte leker tillräckligt med barnen.
     Är det inte bra att barnen får leka själva ibland, utan en vuxen som lägger sig i?

     Inte ska man ignorera barnet hela dagen, men fasiken, kan man inte låta dom vara ibland bara?

     Svara

   Vissa mammor har tittat på sina barn varje dag hela den veckan och sprängs om de inte får några minuter där de slipper just det och väljer att gå till lekparken för en paus. Vissa mammor svarar på jobbmejl, har kontakt med snickare som ska arbeta på deras bostäder, återkopplar till förskolan om sina andra barn via skolans plattform, skickar in bilder för försäkringsärenden osv osv osv via sina mobiltelefoner när deras barn leker i parken.

   Finns tusen orsaker till att man som förälder inte stirrar på sitt barn oavbrutet 24 timmar per dygn.

   Svara

  Det är sorgligt att en sån lapp ens ska behöva sitta uppe på en förskola, handen på hjärtat hur många ”måstesvarapådirektenlivsviktiga” samtal/sms kan man få som förälder under den korta tid man befinner sig på förskolan? Känner man sig träffad och kanske lite kränkt av lappen bör man nog ta sig en funderare på varför dom känslorna uppstår…

  Svara

   Ja, och varför man känner att man inte kan avvara tio-femton minuter med telefonen i fickan…

   Svara

   Jag har inte ens med mig den in. Vad tusan ska jag ha den till där. Har fullt upp med att hålla koll på mina barn 🤷‍♀️ Om någon ri ger om något viktigt kan det vänta 15 min.

   Svara

    Lämnar du telefonen på gården? Jag förstår inte.

    Svara

     I bilen kanske?

     Svara

  För inte så längesedan fick badvakter på ett badhus rädda ett barn 2 ggr för att mamman satt med sin telefon och hade noll koll.
  Fruktansvärt!

  Svara

   Och numera när mobiler är förbjudna i badhus så lämnar föräldrarna sina barn och går ut och ringer. Om barnen överlever är det badvakternas förtjänst, inte föräldrarnas.

   Svara

  Bästa skylten 👍🏻

  Svara

  Jag tycker snarare att det är preachy och det är vad som stör mig. Smartphones kommer inte utan problem men herregud så de har förenklat vår vardag. Man kan samla hela sitt liv i en dator som får plats i handen. Fantastiskt. Men som alltid med progression så finns det en bunt människor som reagerar på detta likt Linus-Ida när hon ser dammsugaren: ”helvetesmakapär”.

  Svara

   Det är väl ingen som säger att telefonen i sig är dålig, utan bara att ditt barn har saknat dig hela dagen och vill träffa dig.

   Svara

    Även det är jäkligt preachy. Jag är överlag otroligt trött på sådan mentalitet.

    Svara

     Och pedagoger är trötta på att föräldrar inte tar hand om sina ungar. Umgås med ditt barn de få timmarna ni ses. Herregud.

     Svara

      Jag har inga barn så mig behöver du inte predika för i detta anseende.

      Svara

       Predikar ?

       Svara

        Ja, ”preach” på svenska.

        Svara

         Nämen jaså

         Svara

      Och jag är trött på att barnskötarna ska kallas pedagoger..

      Svara

       Fast barnskötarna är ju en annan yrkeskategori. Pedagogerna är utbildade pedagoger/förskolelärare.

       Svara

        Jag är barnskötare, dvs utbildad pedagog.
        Har dessutom gjort flera vidareutbildningar.
        Mvh trött på att inte bli tagen på allvar, men kanske inte så sur som jag låter…

        Svara

         Jag menade Verkligen inte att inte ta barnskötare på allvar. Ber om ursäkt om det lät så. Har en vän som arbetar som barnskötare på förskola och hon säger själv ”jag som inte är utbildad pedagog”. Därför har jag förstått det som om barnskötarna är barnskötare och pedagogerna är förskolelärare. Du får hemskt gärna utbilda mig vidare i ämnet. Jag blir inte alls upprörd och vill gärna lära mig. Mvh förvirrad och vill inte verka elak

         Svara

          Jag menade nog mitt svar mer till anonym – varför ska jag inte kallas det jag är..
          Du har ju rätt i att fsklärare har en längre och mer omfattande utbildning än barnskötare, som nu ändå har en utbildning inom yrket. Vissa läser den som gymnasieutbildning, jag har läst som vuxen – men det spelar ju mindre roll.

          Kanske är din vän inte utbildad barnskötare utan bara anställd som det, det är ju faktiskt viss skillnad. Det är ju en av förvirringarna som uppstår när man inte gör som i tex vården där en outbildad undersköterska kallas vårdbiträde.

          I alla fall kallar jag, och alla omkring mitt på mitt arbete mig och de andra barnskötarna pedagog, då även vi följer läroplanen, dokumenterar, leder utvecklingssamtal osv. Däremot har förskolläraren alltid ett ”pedagogiskt ansvar” alltså ansvarar ytterst för att barnet blir erbjuden allt ifrån läroplanen osv osv ☺️

          Nu har du fått en föreläsning, hoppa det var till nöje 🙈😅😅

          Svara

           Det finns inga outbildade undersköterskor, antingen har man gått undersköterskeutbildningen eller inte. Däremot kan du vara utbildat vårdbiträde eller ha en anställning som vårdbiträde utan någon utbildning m.

           Fast nej som utbildad barnskötare är man inte pedagog?

           Jag vet att det inte finns outbildade undersköterskor, då kallas det vårdbiträde. Och man har inte fullt ut samma befogenheter som en uska. Undersköterska är däremot en utbildning du kan läsa på gymnasienivå likt barnskötare.

           Både förskollärare och barnskötare är pedagoger, det är ett samlingsbegrepp för alla. Det finns två olika ord – förskollärare och barnskötare om man vill uppmärksamma sin befattning. Pedagog är du om du läst pedagogik och praktiserar det. ☺️

           Det var lärorikt och jag tackar dig 🙂
           Tack!

     Alltså de flesta hämtar sina ungar vid 17 och sen ska de sova vid 19. Träffar man inte sina barn mer kan man ju prioritera dem lite i alla fall. Du kan ju ha mobilen mellan 19-23?

     Svara

      Jag har som sagt inga barn.

      Svara

       Men du har en åsikt. I mitt tycke en helt orimlig åsikt med tanke på hur lite föräldrar ser sina barn.

       Svara

        Du får gärna tycka det, jag hindrar dig inte.

        Svara

        Orimlig?

        Svara

   Så du klarar inte av att vara utan din telefon i 15 minuter? Då har du allvarliga problem.

   Svara

    Det var ett konstigt antagande eftersom det inte står så nånstans. Är du säker på att du inte skrev sådär bara för att du blev irriterad och ville försöka trycka till mig?

    Svara

     Oh god.. Du verkar inte må så bra.

     Svara

      Det är ingen fara med mig, däremot är du inte särskilt snäll mot mig. Jag undviker personpåhopp i diskussioner och skulle uppskatta att inte behöva vara mottagare för sådant heller.

      Svara

   Så bara för att de förenklat ens vardag ska man inte lägga undan den när man hämtar sin unge? Vad är det ens för konstiga argument.

   Svara

  Tråkigt att det ska behövas, men nödvändigt. Föräldrar hämtar sina barn och är på förskolan i knappt 10-15 minuter, så lång tid har ALLA att avvara när det kommer till första mötet med sitt barn efter en lång dag.

  Tycker det är bra med skärmfria badhus och lekland också. Vi är allt för beroende av våra telefoner idag och ser dem som en fristad från det verkliga livet att vi glömmer bort att leva i det vi faktiskt kan ta på – inte i drömvärlden, illusionen, om Maja 26 och hennes perfekta influenciska hem, som aldrig heller delar med sig av finnar, äktenskapsdiskussioner eller korv och makaroner. Jag har inga egna barn (än på några månader) men jag kan tänka mig att det är viktigt att just för säkerhetens skull hålla ett vakande öga på badhus och i lekparker, eller? 😊 Där är skärmfri tid jätteviktigt.

  Svara

   Åååh, hej Helena 👋😘

   Svara

    Åhh hej ❤️❤️🤩

    Svara

   hej helena. jag har saknat dig.

   Svara

    Men åh, vad fint 💕 Kanske man vågar sig på att börja kommentera som smått här igen.

    Svara

     Vad gjorde att du slutade?

     Svara

   Tolkar jag det rätt att du är gravid? Stort grattis i så fall! <3

   Svara

    Stort tack, M! Snart halvvägs (vecka 18) i ett liv som ser heeelt annorlunda ut än det gjorde för bara ett år sen. 🥰🤰🏼Hoppas att du är på en bra plats också ✨

    Svara

     Grattis 😍

     Svara

     ❤️ Ett stort, stort grattis och lycka till Helena. Kommer ihåg en lite ledsen och längtande Helena. Jag känner uppriktig glädje å era vägnar. 💕

     Svara

   Åh äntligen är du tillbaka, tänkt på dig jättemycket <3

   Svara

    Åhh vilken fin sak att säga, tack 😭💕

    Svara

   Jag vill typ bara dumpa mobilen ibland och leva a’ 70-90-tal med vanliga kameror och fasta telefoner. Tyvärr känns det svårt när alla andra kommunicerar med mobil osv, för man blir lätt utanför och missar roliga grejer.

   Svara

  Haha va, blir folk kränkta över det här? Jag har barn på förskola och tycker att det är en fullt rimlig påminnelse/uppmaning som står på lappen. Reagerar knappt ens på den (förutom det jag skrev här, att den är rimlig) för det är så självklart.

  Svara

  Vår förskola har den. Älskar det! Finns inget samtal eller sms som inte kan vänta tills efter lämning av barnet.

  Svara

  För barnens skull måste vi få ifrågasätta kritisera och skambelägga föräldrar. Folk går sluta vara så själviska.

  Svara

  Jobbar inom tandvården

  Må vildvittrorna ta alla jävla farsor (ja uteslutande män) som parkerar sig i ett hörn av behandlingsrummet och sedan sätter sig o ”jobbar” medan jag försöker trösta och stötta deras arma små barn som är rädda och oroliga och samtidigt ge de här barnen behandling som exempelvis sprutor, borra och ibland dra ut tänder.

  Fy fan för dom!!!!

  Hur kan man vara så jävla kall mot sin egen avkomma att man låter dom ligga så utlämmade o ensam och där jag, en människa dom inte känner o som dessutom ska försöka genomföra mitt jobb, blir den som får trösta och stötta. Hur kan man sitta och ignorera det?! Prioritera ett jobbmail/sms?

  Nu igår senast bad jag en pappa att ha mobilen i fickan nästa gång eftersom jag måste ge 8åringen lugnande innan vi ska dra ut en tand och hen behöver någon vuxen som stöttar hen under ingreppet.
  Det går absolut inte att ha mobilen i fickan för han är egenföretagare och måste jobba.
  Ville ringa viltjouren för att avliva svinet på plats.

  OBS detta händer dagligen!!!!

  Svara

   Hahaha, viltjouren😂

   Svara

   Nu kanske jag spånar iväg här, men förr var det ju mycket i uppfostran att män inte ska visa känslor, inte vara känsliga, många män har kommit ifrån det, men endel män är kvar där, så kanske helt enkelt är ett uppfostrings problem från när männen var unga, att dessa män är lärda att inte dalta och visa känslor?

   Svara

   Fy va ruttet! Inför mobilförbud av trygghetsskäl, eller sätt en signalstörare som de har på bio så de inte kan koppla upp. Samt skäll ut dem så de skäms, du har absolut rätten på din sida om barnet är ledset och behöver stöd. Det är de som har tillsynsansvar, inte du. Fattar inte hur folk kan vara så hemska med sina egna barn.

   Om man nu nödvändigtvis måste jobba hela dagen får man väl se till att få en tid före eller efter arbetstid.

   Svara

   🌹🤣

   Svara

  Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Även de föräldrar som anses ”bra” är rätt dåliga. Läs lite jävla anknytningsteori och umgås med ditt barn.

  Svara

   Tycker vi som samhälle är ganska kass är det kommer till att värdera våra barns behov. Varken förskola eller skola är institutioner som ser till barnets bästa. INGEN kan påstå att barn från 1 år har behov att ha barn på förskola i 8-9h om dagen. Har själv barn på förskola men inte fan är det bra. Samhället borde ha ett system som inte bara ser till tillväxt utan även de som är mest beroende i samhället. Sjuka och gamlas behov borde också värderas betydligt högre!

   Svara

    +10000 på den!!

    Svara

    Jag kan förstå hur du menar. Ändå blir jag förvånad att du inte räknar upp föräldrarna som huvudansvariga för barnets väl och ve. Först och främst måste föräldrarna ta sitt ansvar. Välja förskola och skola med omsorg. Där börjar samarbetet som ska fostra nästa generation. Tar inte föräldrarna sitt ansvar så är det svårt för samhället att göra något. Sen är ju samhället vi. Pengarna som ska fördelas är våra skattepengar. Alls måste hjälpas åt för att skapa ett bra samhälle, inte bara förvänta sig att någon annan ska fixa det trasiga.

    Svara

    Håller med, 1-åringar bör slippa vistas i en stressig förskolemiljö//
    En som arbetar med 1-3 åringar

    Svara

   Hejhej alla.
   Här är jag som kommenterade på margaux blogg. Jag hade ingen aning om att det fanns föräldrar om pratade i telefon eller jobbade samtidigt som de hämtar barnen. Jag trodde lappen handlade om föräldrar om möter sina barn, kramar dem men sen kanske kollar när bussen går för att se om man behöver skynda sig när det drar ut på tiden att klä på sig eller liknande. Jag förstår inte varför förskolepersonal skulle behöva lägga sig i sånna saker. Jag har aldrig sett någon förälder hålla på med mobilen när de går in på avd och jag har verkligen uppfattningen att alla föräldrar gör sitt bästa. Det är min enda erfarenhet. Är man ändå bristande i sitt föräldraskap tror jag att det är andra insatser som behövs, tex en orosanmälan från förskolan eller iaf samtal med föräldern. Inte passivt aggressiva arga lappar. Jag hade inte uppskattat om förskolan kommunicerade med mig genom lappar där jag behandlades som ett barn utan hade velat att de pratade med mig istället.
   Klart att föräldrar behöver blir kritiserade men föräldrar behöver inte bli påförda mer skuld för saker som inte skadar deras barn. Det görs redan tillräckligt.

   Svara

  Det ligger ju en sanning i lappen, hur många ggr ser man inte föräldrarna sitta med mobilen i högsta hugg medans barnen gör saker och tittar om föräldrarna kollar eller vill ha föräldrarnas uppmärksamhet och visa något.
  Många idag behöver begränsa sitt mobil användande, titta upp, se dina barn/familj/vänner, mm.
  PS: Många skriver jag, inte alla, jag vet att det finns massor med folk som inte sitter med näsan i telefonen 24/7 😉

  Svara

  Det är ju en lapp som personalen på förskolan satt upp eftersom det verkligen är ett problem när varken barnet eller personalen kan få förälderns uppmärksamhet för att berätta hur dagen har varit och kanske ge viktig info när förälderns fokus är på telefonen hela tiden. Jag har varit med om att föräldrar pratat oavbrutet i telefonen när de hämtat sitt barn från att de kommit in genom dörren tills de gått ut och hem med barnet.

  Svara

  Tragiskt att ens sådana skyltar behövs. Säger mycket om dagens föräldrar.

  Svara

  Har sett en sådan lapp på sonens förskola och tycker det är jättebra men skrämmande att det ens ska behövas.

  Svara

  Jag har alltid telefonen utan ljud och bara vibration (förutom om jag väntar på ett samtal). Missar jag ett samtal så ringer jag tillbaka när jag ser det och har tid för att prata. Om det är något viktigt som jag ska ringa tillbaka på direkt jag ser det, så skickar den som ringt ett sms om det.

  Svara

  Jättebra lapp – fram för mer sånt. Och självklart behöver man inte vara förälder för att ha åsikter om barns relationer och verkligheter.

  Vi har våra barn på en privat förskola med speciell pedagogik. Där råder alltid mobilförbud för personal, föräldrar och barn (några barn är lite större). Det finns däremot en fast jourtelefon med signal som hörs även utomhus där viktiga samtal kan gå in och ut och eftersom vi föräldrar äger förskolan har vi koll på att den inte missbrukas. Bara en gång var det en yngre tjej som vi anställt på prov som överträdde förbudet och hon fick gå på dagen, utan lön (eftersom avtalet var skrivet så). Alla andra är nöjda, det råder en lugn och bra stämning på förskolan där man läser mycket, rör sig mycket ute i skog och mark och på andra sätt också umgås utan dessa ständiga, störande inslag som mobiler utgör.

  Svara

   Vilket skitavtal! Är du stolt över er pedagogik? Vad har ni lärt barnen?

   Svara

    Varför skulle det vara ett ”skitavtal”? Och varför är du oförskämd? Ingen är tvingad att ta jobb hos oss men om man gör det får man nog vackert finna sig i det vi kräver. Vi betalar dessutom mycket bättre än kommunala förskolor – för ett väl utfört jobb.

    Dina andra frågor antar jag att du ställer mest därför att du av oklar anledning känner dig provocerad av vad jag skrev. Det är så jag upplever det eftersom du konstigt nog verkar så arg. Men visst kan jag svara (en gång, inte flera):

    Ja, jag är mycket stolt över den pedagogik vår förskola bedriver. Den inkluderar respekt för andra, man avbryter till exempel inte utan väntar på att andra får tala klart. Men man talar heller inte för länge utan låter andra få uttrycka sin åsikt. Man slåss inte. Man är inkännande och givmild utan att göra avkall på den egna integriteten.

    Man tränger sig inte före andra i matkön men man diskar (efter förmåga, förstås) sin tallrik och sitt glas efter måltiderna och hjälper till att städa upp. Vi odlar också egna grönsaker, vilket ger barnen en förståelse för var mat kommer från och en respekt inför den. Dessutom är barnen med och skördar och hjälper också till med enklare matlagning – de ska lära sig att respektera matens värde och förstå att den inte hamnar på bordet utan vidare. Därför tar man heller inte mer mat än man äter upp.

    Våra barn lär sig att läsa, skriva och räkna – på ett lustfyllt sätt. När skolan väl börjar har de ett försprång. Allmänt ägnas mycket tid åt böcker och kunskap.

    Våra barn vistas till mycket stor del utomhus under dagarna. Flera av oss föräldrar är nämligen läkare och vet hur viktigt det är med fysisk aktivitet och det som brukar kallas ”frisk luft”. Mycket riktigt har vi också få sjukdagar, både bland barn och personal.

    Ja! Jag är mycket, mycket stolt över vår fina förskola och dess fantastiska personal!

    Hoppas att du fick svar på dina frågor.

    Svara

     Vad har ni för pedagogisk inriktning? Är det typ Waldorf eller Montessori?

     Svara

     Mm, bara läkare som vet att det är nyttigt med frisk luft. Banbrytande!

     Svara

      Bara läkare som tror att det bara är läkare som vet, rättare sagt 😅

      Svara

       😂

       Svara

  Det spelar ingen roll Vem jag pratar med så fort jag närmar mig grinden till förskolan lägger jag på. Jag anser att det är respektlöst mot både barn och personal annars. det minsta man kan göra är att iallafall vara närvarande.

  Svara

  Jobbar själv som pedagog inom förskolan. Meningen med lappen är inte att en förälder inte får svara på ett sms. Det handlar om att föräldern ska kunna bemöta sitt barn och även pedagogen som kommer berätta hur dagen har gått. Kanske har det dykt upp något problem eller så har barnet inte ätit bra eller så har allt gått jättebra. Det är inte kul att försöka prata med en förälder som sneglar på mobilen eller är mitt i ett samtal. Det finns tid och plats för allt. Utanför dörren kan du prata i telefon hur mycket du vill som förälder men gör inte det när du hämtar. Jag tycker det är det minsta man kan göra är att visa respekt för personerna som tar hand om ditt barn mest under dygnet.

  Svara

   Jag håller helt med dig. Det sitter en likadan lapp på förskolan där mitt barn går. Jag stänger alltid av ljudet och har telefonen i fickan när jag lämnar och hämtar. Jag vill hinna få någon minut med pedagogen för att stämma av hur dagen har varit. Så länge det inte blir protester från barnet när kläderna ska på så tar hela lämningen/hämtningen på riktigt bara någon minut eller två. Kan man verkligen inte hålla sig ifrån telefonen under den tiden?

   Svara

  Har inte så stort problem med det på ” min” förskola. Någon enstaka förälder som inte sköter sig och då kan man be dem sluta prata. Jag är dock ingen polis och i det stora hela tycker jag folk har vet att inte använda mobilen när de hämtar och lämnar. Mobil har också förenklat arbetet för oss pedagoger. Istället för att exempelvis ta massa samtal från föräldrar som kanske lämnat ledsna barn och naturligtvis vill höra hur det går kan jag nu skicka en bild på Pelle när han glatt gräver i sandlådan. Även andra ärenden som tog lång tid och uppmärksamhet från barngruppen kan snabbt avhandlas. För tyvärr kan man ju inte strunta i att svara i mobilen när föräldrarna ringer.

  Svara

  Har också många gånger varit med om föräldrar som kommer in och hämtar sitt barn samtidigt som dom har ett ”viktigt” jobbsamtal i telefonen. Hälsar knappt på varken oss eller sitt barn. Trots att barnet glatt springer fram och är glad att se sin mamma/pappa. Ofta var det samma föräldrar som gjorde samma sak. Typ flera gånger i veckan.
  Skillnad på att kolla ett sms och gå runt inne på avdelningen och prata jobb i telefonen. Gärna högt och helt utan att fatta att dom beter sig helt jävla knäppt.
  /förskollärare

  Svara

   Varför kan man inte tilltala DEN föräldern direkt i så fall? Varför smyg-läxa upp allihop?

   Svara

  Ujujuj sicken otrolig konsensus det rådde här! Sällan har väl en grupp kommentatorer varit så rörande överens om att detta var då RAKT inget att känna sig kränkt över. Jag känner att jag måste röra om lite i den här larvigt eniga grytan och säga att jag förstår Margaux och hennes point. Lappen är säkert skriven i all välmening men i en sorts förnumstig ton. ”Dumma lilla förälder, förstår du inte att ditt barn är jättejätteviktigt!” Självklart kan man välja att inte ta åt sig eller provoceras av olika budskap man möts av under en dag – det är säkert det enklaste sättet att uppnå en god mental hälsa – men en influencer måste också skapa content och väcka debatt. Den här gången lyckades det bra.

  Svara

   Skapa content var ordet sa Bill, content skapar vi sa Bull…

   Svara

   Håller med dig. Har sett lappen på annat håll och blev skitstörd. Jag är INTE den som går in på förskolan i ett samtal men vill inte behöva känna skam för att jag ev tittar vem som ringer OM det ringer medan jag är där. Har många gånger halat upp telefonen ur fickan men tryckt bort samtalet. Jag vill inte ens behöva reflektera över det men gör det pga av en sådan skitlapp.

   Svara

    Man hade ju kunnat formulera lappen så otroligt mycket trevligare och mer sakligt. Tex ”förskolan har som regel att inga telefonsamtal får tas inne på avd pga personalen ska kunna rapportera viktigt information om barnes dag.” Eller liknande. Utan att skuldbelägga eller dumförklara.

    Svara

     Exakt!

     Svara

  Jag har satt upp en sån på min förskola då flera föräldrar ständigt (inte alla såklart) kommer in med telefonen i örat och drar med sig barnet ut. Barnet som längtat heeeeela dagen efter sin förälder och vi pedagoger kanske har något att säga eller barnet något att visa.. blivit mycket bättre efter att lappen kom upp.

  Svara

  Kan man stänga av ljudet på bion kanske man kan göra det vid hämtning/lämning på fsk?

  Svara

  Tycker att de anslagen är vettiga. Det får nog föräldrar i alla fall att tänka till när de ska hämta barn. Sorgligt att det ska behövas alls. Det är ju bästa tiden på dagen, när man träffar sitt barn efter att ha jobbat massor av timmar och hen har varit på förskola eller fritids. Varför vill man ens kolla i mobilen och fattar man inte vilken diss det är mot personalen?

  Svara

  Jag stör mig orimligt på ordet ”skammar”. Tycker det är så töntigt och fult!

  Svara

   Men tänk om man faktiskt ska svara DEN ANDRA FÖRÄLDERN! DEN ANDRA FÖRÄLDERN!

   Svara

  På tal om att det verkar vara svårt att låta mobilen vara:
  Vet ni hur många som svarar i mobilen endast för att säga ”-Jag står i kassan och ska betala, jag ringer upp snart!” *klick*
  HUR SVÅRT ska det vara att bara ignorera att det ringer och istället ringa upp 1 minut senare? Jävlar vad frustrerande det är, lång tid tar allt fiffel med telefonen också! Mvh less kassörska

  Svara

  Helvete va irriterande med svaraknappen på vänster sida! 🙄🙄
  Jag är högerhänt men skrollar med vänster tumme. Gaaaaaah!!

  Svara

  Ser många föräldrar i parken eller på stan med sina barn, talandes i lurar eller, än värre och mer obegripligt -air pods. Hur ska ett litet barn förstå det konceptet?? Hur kan man vara så obrydd om sitt barn? Gå och snickesnacka om ditten och datten (till synes) ut i tomma intet? Fruktansvärt kallt beteende. Barn som sitter helt förvirrade med tom blick i nån gunga/ i vagnen etc. usch. Får ont i hjärtat.

  Svara

   Lite trött, menar alltså självklart att det är föräldrarna som snickesnackar

   Svara

   Påminner om den gången jag såg ett barn i vagn som var ledsen men mamman stirrade bara rätt ner i mobilen😔 barnets desperata blick fick mig där och då att lova mig själv att inte bli en sån som prioriterar mobilen före mitt barn. Nu har jag en 17mån gammal son och jag är på intet sätt en perfekt förälder, men ovanstående händelse gör att jag alltid lägger undan mobilen när han är vaken och vi umgås.

   Svara

    Jag var en sån mamma. Mitt barn skrek 14:00-23:00 varje dag i sex månader. Ibland behövde jag bara sluta lyssna en stund för att inte ptja; mörda honom typ…. Dessutom rekommenderat av BVC, BUP och barnläkare på Barnakuten. Oftast gick jag bara ut ur rummet en stund men ibland behövde vi ju handla och/eller göra andra saker = använde telefonen/tittade ut genom fönstret/whatever för att bara andas annan luft en stund.

    Hoppas du slipper en kolikbebis så du slipper bli så dömd när du släpper taget en stund för att överleva ❤️

    Svara

     Vi fick verkligen ingen ”sov och café-baby”, har varit in och ut på barnsjukhuset pga diverse magproblem och sov max 3 timmar i sträck dom första 12 månaderna så nog vet jag känslan av att hålla på att bli galen. Så full respekt för att man behöver en paus vid tex kolik och dom där dagarna där man bara längtar till läggdags för att allt är och går fel.
     Det här var ett lite större barn på kanske 2-2,5 år som fullständigt ignorerades när hon försökte få sin mammas uppmärksamhet. Men ja jag vet ju inte omständigheterna bakom mammans agerande och jag dömer inte henne som en dålig mamma, det såg inte så kul ut bara och människor idag har väl en allmän tendens att vara mer intresserade av det som sker på mobilen än sina medmänniskor. Det gäller inte bara när vi är med våra barn så det fick mig verkligen att tänka till kring mitt eget mobilanvändande…. Ha en fin dag❤️

     Svara

  Någon kände sig trampad på tårna… och det brukar inte vara utan anledning. Känner man sig träffad så beror det ju på att man kanske redan går omkring med ett alldeles för stort lass av skuldkänslor. Börja där.

  Svara

  räcker med att läsa 3% av dessa kommentarer för att vara 10000000% säker på att man ALDRIG nånsin ska skaffa barn.

  Svara

  Jag bor precis vid en förskola, när jag lyckas tajma att en förälder går med barn till förskolan så blir jag alltid så varm inombords när jag ser vilket fokus de har på sina barn. De som liksom stannar till för att barnen vill diskutera klistermärket på en soptunna eller som vill uppmärksamma att det sitter en kråka i ett träd.

  Inga mobiler och inget stress, bara vara i nuet och uppleva stunden ur ett barns perspektiv.
  Om jag tar upp min mobil i närheten av syskonbarnen så förklarar jag alltid varför jag gör det, t.ex. om jag ska kommunicera med en av föräldrarna för att vi ska mötas upp. Främst försöker jag hålla telefonen borta men om jag måste använda den vill jag att barnet ska veta varför jag använder den.

  Svara

  Jag tycker helt klart att människor är för lättkränkta.

  Svara

  De kunde skippat delen om ”dagens viktigaste möte”.

  Svara

  Well. Jag ignorerar min 2-3 åring också ibland. Ffa när hen vrålat/gnällt hela dagen och vi precis haft 638364827493 konflikter. Ignorerar av precis samma orsak som när jag hade kolikbebis – för att inte implodera.

  Du såg, precis som du säger, en stund av den förälderns liv men kände ändå för att göra ett inlägg om det.

  Häromdagen promenerade jag hem. Mitt barn gick balansgång på trottoarkanten (ingen vältrafikerad väg). Jag får ett Mail och läser det. Bakom mig hör jag en bil komma som kör jättesakta, tänker att den ska parkera precis där efter vägen (många gör det). Det går några sekunder och jag fattar att den inte tänker parkera och tittar upp, ser då att den fått möte lite längre fram och de såklart är oroliga över min unge som går precis på kanten på trottoaren. Jag säger åt henne att gå in en bit – samtidigt fräser en kvinna att jag borde ha koll på min unge….

  Well. Jag hade det. Den kvinnan som fräste åt mig hade säkert ett trevligt samtal om hur oansvarig jag var den dagen.

  Folk borde ba vara tysta liksom. Det hade varit en skön dröm 😅

  Svara

   Hur ska kvinnan som du tyckte fräste åt dig veta om du har koll eller inte när hon ser dig titta i mobilen? Tänk om hon fräste för att hon själv förlorat ett barn i en trafikolycka och blev orolig, kanske rent av fick panik när hon såg situationen? Du tycker att andra människor inte ska döma men gör precis samma sak själv🤦‍♀️

   Svara

    Så om man har förlorat ett barn i en trafikolycka kan man inte säga ”du, jag är lite orolig för att din dotter ska råka illa ut, kan du be henne gå längre in på trottoaren?” Det är helt legitimt att fräsa åt mamman och vara otrevlig? Jag skulle aldrig kunna skälla på främmande människor om de inte börjat bråka med mig. En gång sprang barnen iväg ner för rullbandet på mataffären, vi hade storhandlat och KÄMPAT i en timma därinne för att hålla dem i schack. Sen flydde de innan vi hann ingripa, och råkade KOMMA ÅT en kvinna. Hon vände sig om och började tillrättavisa mig, men då flippade jag lite och svarade ungefär ”mina barn är vilda, jag är mamma och jag gör så gott jag kan, varje dag, MER KAN JAG INTE!” (rätt ilsket tonfall). Detta var här i Tyskland, barn ska inte märkas.

    I Sverige på besök, jag och barnen gick in på Lidl i Sthlm för att köpa lite nyttiga snacks att äta på rummet (fanns mest skräpmat på hotellet). Barnen vägrade gå, stod stilla i en gång, bråkade om vem som skulle dra kundkorgen, gick in i människor, vrålade i högan sky så fort jag var utom synhåll osv. Jag fick vakta som en hök för att de inte skulle välta något eller störa någon. Minsta, då tre, bara skrek och skrek och skrek och jag
    fick panik, lyfte upp henne och bara ”sluta skrika, varför skriker du? Sluta sluta sluta, vad är det för fel?” Då snäser en kvinna till mig att det minsann inte är konstigt att barnen skriker när jag inte låter dem vara ifred. Då brast det för mig och jag började fulgråta vid mejeridisken på Lidl. 😭😭😭 Bara sjönk ihop och satt på golvet och grät. Du kan ALDRIG göra rätt som mamma.

    Svara

  förskolans roll är inte att uppfostra oss föräldrar. Dem säljer en tjänst av att ta hand om våra barn när vi jobbar och det är det enda dem ska fokusera på. Om det är ett problem med någon förälder så är det bättre att säga till istället för att sätta upp lappar som ska få föräldrar att tänka annorlunda.

  Svara

  Håller med fullständigt! På vår kindergarten sitter det en sån där lapp, så jag får smyga för att kunna köpa bussbiljetten hem (biljett via app). Mina barn tar inte tio minuter på sig för att få på ytterkläderna, de ”måste” leka klart, plocka undan, springa runt i kapprummet, leka med en kompis i gruppen, och, och, och… så jag tillbringar 30-45 minuter på kindergarten vid hämtning. Har märkt att det inte går fortare om jag håller på och tjatar, och tar jag en unge och leder henne till hennes fack blir det skrik och hon kan slå och sparka mig. Så. För mig vore det enklare, och för barnen trevligare, om jag kunde annonsera att jag kommit för att hämta dem, och sedan sitta i kapprummet och scrolla i 20-30 minuter tills de har accepterat att följa med mig. Då lägger jag undan tfn och de klär sig och vi kan gå till bussen. Men det får jag alltså inte.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.