ÖPPET SPÅR

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

625 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Först!!!

      Wohooo

      Grattis!? hur känns det?

      ”Ni förstår inte hur glad jag blir över alla era dm:s. Under våren kommer vi också öppna upp i fler länder, förfrågan har varit stor så vi planerar den utökningen snabbare än planerat” by Molimenti.
      Va? Ska fler bli lurade? Hur kan hon bara gå vidare och strunta totalt i kritiken?

        Haha ja jo, det är ju lättare att hävda att det kommit in en massa gemlihahemliga dms än att påstå att folk visat intresse publikt för det har ekat ganska tomt med kommentarer både i blogg och på insta….
        Men ah, fake it till you make it madame!

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hur sörjer killar vs tjejer efter ett break-up efter ett långt förhållande (5år)? På många sätt var det gemensamt men det var jag (tjej) som tog steget och sa orden att vi inte kunde vara tillsammans längre

      Av min erfarenhet (ingen fakta överhuvudtaget) så går killar oftast vidare snabbare med att ligga med andra, medan tjejer tar lite längre tid DOCK brukar det vara tvärtom med att gå vidare emotionellt. Känns som killar har svårare att komma över ett förhållande än va tjejer har. Som sagt, mina egna teorier!

      Under 2018 dog 1 268 personer av suicid i Sverige. Av dessa var 886 män och 382 kvinnor.
      Det är väl svaret på vilka som tar mest illa vid sig.

        Fast det är väl allra vanligast att äldre män (80+) tar livet av sig.

          Nej. Unga killar är en stor grupp.

            Nej. Läs Folkhälsomyndighetens statistik: ”Högst suicidtal fanns bland män som var 85 år och äldre. I denna grupp var suicidtalet 45 vilket är tre gånger högre än bland män i den yngsta åldersgruppen, 15–29 år. Suicidtalet för kvinnor var högst i åldersgruppen 45–64 år.”

            Inte den största gruppen dock. Och att unga män tar livet av sig beror självklart på mer än att de inte kunde hantera ett uppbrott. Psykisk ohälsa som de inte söker hjälp för tex.

          Suicidprevensionstatistik har visat att suicid minskar i alla åldersgrupper utom just unga människor ( minns inte exakt åldersgrupp). Och unga män står för den absolut största delen av gruppen ”unga”. Så på något vis mår de oerhört dåligt. Tror inte uppbrott är en ensam orsak utan mer bristen på förmåga att hantera ångest och annan psykisk ohälsa. Förmodligen gör också bristen på impulskontroll hos en vissa unga män att de faktiskt agerar på sina impulser att ta sitt liv.

        Men det är väl inte pga uppbrott? Tror det har med annat att göra. Tex att det är stigmatiserat för män att be om hjälp? Obs bara spekulerar

          Givetvis är det unikt för varje person och vi vet ju inte
          vad som var orsaken som fick det att tipp över.
          Men det verkar vara män som tar livet av sig mest.
          OCH kanske är känsligare än kvinnor.

          Ja det är väldigt förenklat att påstå att det beror på ett uppbrott. Det är självklart mer faktorer än så som påverkar de siffrorna.

          Correlation may not imply causality, but it sure can help us insinuate so.

      Precis så. När man kommit över killen och sörjt färdigt då vill han ha tillbaka en för att han precis börjat bearbeta allting (efter att ha levt livet och legat runt i några månader). Min erfarenhet av exakt alla relationer som tagit slut är alltså att i början mår man själv piss och killen går vidare fort som fasiken för att sen sakta komma krypandes när man själv är redo att gå vidare.

      Mitt ex gick vidare direkt, fanns på alla dejtingsidor som fanns efter bara några dagar. Han träffade ny under tiden som jag försökte smälta allt och få ihop allt med jobb/hitta nytt blende/flytta ut all skit från honom osv. Nu är min erfarenhet jävligt ensidig dock. Jag lät det gå halva tiden av det förhållandet (vi var ihop 3 år och jag var singel ganska precis 1.5 år) innan jag blev tillsammans med någon ny. Men då träffade jag ju självklart andra personer under det 1. 5 året.
      Stort lycka till, det är tufft som fan men du är lika tuff du med ❤️

      Jag var den som lämnade.
      Jag sörjde inte, jag var klar. ALLA i min omgivning utom mina två bästa vänner undrade vad sjutton jag höll på med då det kom ”out of the blue”, men omedvetet hade jag bearbetat detta i flera månader och år (!) så när jag väl insåg att jag behövde lämna, var steget ut inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Fanns inte så mycket kvar att göra eller säga då… Jag behövde gå, det kliade i hela kroppen av att lämna.

      Han fattade också att vi inte var rätt för varandra, men hängde kvar vid mig pga slentrian och på grund av vardagen, tanken, illusionen att ha någon, ha mig – det var ju bättre än att inte ha någon alls. Han är fortfarande arg, sur och bitter, sänder vassa pikar till mig på sociala medier mm.

      Det har gått 11 månader.

      Mitt ex som lämnade mig efter sex månader hade jag fortfarande en öm plats i hjärtat för tio år senare. Vi skrev sporadiskt nån gång om året och varje gång brände det i hjärtat. Sen bestämde jag mig för att ta tag i det, berättade om det för honom, och sa att jag inte kommer agera på det. Han kände samma sak. Efter det slutade jag drömma om honom på nätterna. Och känslan försvann även om minnena aldrig gör det ?

        Är du den Helena som försökte bli gravid för något är sen?

      Han som lämnade men tog bara en vecka för mig att gå vidare hyfsat och ändå känna att det var skönt. Däremot ångrade han sig några veckor efter och skrev även fem månader ”in”i vårat break up att han fortfarande var kär och saknade mig något enormt men då hade jag redan träffat min nuvarande kille och kunde med handen på hjärtan säga att jag inte älskade honom eller saknade honom 🙂 är även typ exakt samma grej för min tjejkompis, att killen är efterhängsen men hon gått vidare så väldigt olika

    Vad tycker ni om alla hjärtans dag? Ska ni fira och hur isåfall? ???

      Jag tycker att det är ett kommersiellt påhitt bara. Most popular opinion ever, jag vet.

      Jag och min kille firar inte direkt, i år råkar det vara en fredag så det blir väl ett vanligt fredagsmys som vi låtsas att vi har i enkom för att det är alla hjärtans dag.

        Jag har min födelsedag 14 feb och tycker verkligen illa om hur den har utvecklats till ett kommersiellt jippo ä.

          Är helt tvärsom. Älskar att fira och kärleken firar jag mer än gärna. Däremot behöver man inte köpa en massa skit å ge i present. Men firandet tycker jag vi ska ta vara på

      I Finland heter det Vändagen istället för alla hjärtans dag. Vi betonar det vänskapliga framför det romantiska, det tycker jag är väldigt fint och är något fler länder borde ta efter. Inte helt ovanligt att äta ute med kompisar eller uppmärksamma sin vän med en liten gåva. Så, för att svara på din fråga, jag ska spendera dagen med mina vänner även om jag har en sambo. Honom kan jag uppmärksamma alla andra dagar (:

        Jag får alltid någon liten present av mamma på alla hjärtans dag. Sedan jag flyttade hemifrån får jag alltid ett brev med någonting litet i. Håller med om att det inte behöver vara en partner precist.

        Väldigt fint och bra. <3

      Även om det är ett kommersiellt jippo är alla anledningar till att sätta guldkant på tillvaron och fira så jävla välbehövligt i kolgruvan till land vi lever i. Man borde fira oftare!

      Tycker det är roligt och mysigt med alla hjärtans dag.

        Jag tänkte skicka blommor till mig själv och skriva under med hemlig beundrare, när jag öppnar dörren kommer jag låtsas vara förvånad och säga till min kille att jag är superglad att han kom ihåg och kolla hans min, sen läsa kortet från hemlig beundrare ?

          Hahah vilken bra idé!! ?

          En fråga bara, varför?

            För att vi har varit tillsammans i 100 år och för att han alltid glömmer och för att han har humor och för att jag alltid köper blommor hem annars men just på fredag vill jag ha dem hemkörda. Inget allvarligt och han är noll svartsjuk av sig

              Sorgligt

                Absolut inte. Han gör andra saker men just tid och datum har han svårt för, det är inte hela världen.

          Är du en sådan som tycker att det är kul att låtsas göra ett positivt graviditetstest på första april också?? undrar alltså, min fördom säger att du nog gillar sådana skämt också

            Dömer alltså inte dig för ditt skämt med blommorna ?

            Nej det är ju inte kul, särskilt inte om man verkligen vill ha barn alt. verkligen inte vill ha barn ?. Blommorna är ju mer harmlöst känner jag, i vart fall för förutsättningarna i vår relation.

          LOVE IT. Du är min idol

            ?

      Det är väl inte en jättespeciell dag, men rätt så mysig. Det är trevligt med en anledning att göra vardagen lite festligare. Tänkte laga en av min sambos favoriträtter till middag och sen göra en semla åt honom (har inte kommit på något bättre som han faktiskt gillar ?). Mer firande än så tror jag inte att det blir, jojustja, det är obligatoriskt att äta minst ett geléhjärta också ?.

      Jag ska bo på hotell med min man och äta en god middag. Han fyller år på lördag så det blir en perfekt inledning på hans dag med, hotellfrukost, paketöppning och därifrån går vi vidare till lite olika grejer som jag ordnat åt honom 🙂
      Förutom det har jag tillverkat vackra kort åt mina två bästa vänner och lagt presentkort till espresso house i, det ska de få på posten.

        Gud vad trevligt med espresso house! Fin gest ?

        Gud vad fint både till din man och vänner!! ?

      Överreklamerad skit dag men hoppas på nåt fint från sambon, bra va? ? Nä ska väl kolla på tv och bara ha en helt jävligt vanlig fredag. Inget frieri, inget bröllop, inget ovanligt bara väldigt vanligt.

      Tycker det är ganska mysigt! Ska köpa en chokladask till mina kollegor och äta skaldjur med min sambo.

      Jag och min sambo ska åka till vårt landställe och bara äta god mat, dricka gott vin och mysa framför brasan ?

      Jag tänker såhär, att om man är personer som ger spontana presenter, dejtar och är allmänt gullugulliga så behöver man inte fira. Men om man är som jag och min man haha, att det är fullt ös med jobb/skola, barn, gym, ej tillgång till obegränsad barnvakt så behöver man 1 dag där man visar EXTRA uppskattning för varann. Men jag vill inte ha smycken eller dyra presenter, utan kanske extra god middag, kanske god choklad och ett sött kort, typ.

      Min mamma, jag och min syster ska gå ut och äta. Det gör vi alltid på alla hjärtans dag. Sambon har inget emot en kväll ensam hemma.

        Du och sambon borde gå ut…

          Nej, vi kan gå ut en annan kväll. Alla hjärtans dag är min, mammas och syrrans dag. Han är ingen som direkt firar alla hjärtans dag ändå så han bryr sig absolut inte.

            Gud vad gulligt!vill du inte ta med sambon? Jag brukar gå på middagar med mamma och min sambo, min mamma är skitrolig så det känns typ som att ha med en extra kompis. Skitkul.

              Jo då, vi brukar gå ut alla och äta, men inte på fredag.

        Men va? Kärleken först o främst tycker jag.
        Man måste klippa navelsträngen till föräldrarna .
        Tänk om din sambo gjort så. Middag med mamma medan du får sitta hemma?

          Men snälla, sambon kanske vill stanna hemma och inte hänga med? Och vadå klippa navelsträngen, bara för att man bor i Sverige behöver man inte ignorera sina föräldrar 364 dagar om året förutom julafton. Vissa är supernära med sina föräldrar och träffar dem flera dagar i veckan, det kallas att ha en bra familjerelation om du inte fattar det.

          Jag tycker det är fint att fira all sorts kärlek på alla hjärtans dag. Ont enats kärleken till en eventuell partner.

          Varför skulle jag ha något emot att han träffar sin mamma utan mig ibland? Och oroa dig inte, min sambo tar inte illa upp av det här.

            Hon menar nog att du får sitta ensam hemma på Alla Hjärtans Dag medan han går ut i äter med sin mamma.
            Ett sånt förhållande skulle då inte jag vilja ha.

      Jag ska gå ut på krogen med en hög med snygga, unga singelkillar. Förhoppningsvis får vi alla ragg, möjligtvis med varandra om inte annat. Tänker att det mest är singlar ute då. Om inte kan det bli en rolig kväll. ??????

      Jag är nog den enda som älskar alla dessa speciella dagar och inte alls har något emot att de kommersialiseras. Dock har jag det tack och lov väldigt bra med min man och det känns lite som att det ofta är valentines day hos oss då han alltid är underbar, uppvaktar mig osv. Men tycker det är super bra för de par som kanske har barn och ingen ”ursäkt” att komma bort för att få komma iväg tillsammans eller vara själva 🙂 vi har ju inga barn än så det blir väldigt mycket tid tillsammans.

      Jag ska fira min alla hjärtans dag hos sjukgymnasten. Sen tänkte jag göra ett storröjande här hemma och hoppas att jag blir trött tidigt så att jag somnar tidigt.

    Ska plugga upp lite poäng på komvux nu för att få högskolebehörighet. Jag har påbörjat kurserna och de sista börjar i april.

    Detta är sista chansen men har fortfarande svårt att sätta igång.

    Jag önskar lite pepp och motivation från er!! Om allt går som jag vill är jag behörig i juni! ??

      Jag går på uni nu. Läst psykologi 1 och nu kriminologi 1 (30 HP vardera.) BÄSTA beslut jag någonsin tagit.

      Vi har ca 2h föreläsning 3 dagar i veckan. En halvdag spenderar man med sin seminariegrupp och sen en halvdag för ett seminarium. Alltså ledig 2 vardagar ungefär i veckan vilket är SÅ skönt! Dessutom är kursen himla intressant pch man träffar så bra (och moget) folk. Alla är där för att lära känna varandra och alla är intresserade av samma sak. Du kommer med största sannolikhet älska universitet när du kommer dit och det är motivationen för att ta dig dit <3

        Hur är kriminologi 1?

        De där två lediga dagar är ju för självstudier. 30hp/termin innebär heltidsstudier, vilket ska motsvara 40 timmar i veckan… Om de inte behövs så kan en undra om kvalitet o kraven på kurserna…

          Men snälla, nämn en grupp förutom ingenjörer, läkare och advokater som faktiskt lägger 40 timmar/vecka på sina studier. Självfallet är det meningen att det ska fungera så i teorin, men hur många gör det, varje vecka?

          Jag la inte ens 40/vecka när jag skrev min dissertation, och ja, jag gick ut med First Class ändå 😉

            Snälla, kan du inte ge mig tips på vart och hur man pluggar? Jag har kört fast helt och är bara på min första kurs. Så totalt omotiverad. Måste hitta inspiration. Låter helt sjuk jag vet.

            När du säger dissertation menar du doktorsavhandling då? Jag har ett och ett halvt år kvar på min forskarutbildning och blir stressad av att jag bara lägger ca 9-15 på vardagarna på att jobba. Vet liksom inte om jag missat något när andra doktorandkollegor sitter 24/7 året runt.

              Jag doktorerar också men inte i Sverige. Lägger nog ner mindre än vad du gör för tillfället… måste skärpa mig haha, men ibland vet jag inte ens vad jag ska ha för mig under timmarna.

              Dock tror jag Susawoo syftade på sin kandidat (Förlåt om jag har fel och lägger ord i mun)

        Tack!! 🙂

      Jag läste upp historia b för att få högskolebehörighet och nu går jag sjunde terminen på förskollärarutbildningen =) Idag hade jag en arbetsintervju och en nästa vecka och är så pepp på att börja jobba och tjäna bra med pengar =D
      Det är dryyygt att plugga upp ämnen på Komvux men så värt det i slutändan! Kör hårt! Lycka till =)

        Tack!! 🙂

      Jag pluggade upp några betyg på komvux och nu pluggar jag juristprogrammet. Trivs som fisken i vattnet. Saknar absolut inte att jobba på en massa olika jobb utan ett direkt framtidsmål. Tänk hur nöjd du kommer bli i juni om du fixar poängen? Det är ju bästa känslan❤️

    Någon som prövat gabapentin mot värk?

      Min hund och min mamma och pappa har. Hunden är osäkert vad han tycker men mamma o pappa blev av med ryggsmärta av det.

        Tack för svar, kan bara hoppas det hjälper mig.

      Nja, mot nervsmärta. Funkade inte alls.

        Jag väntar på op hade bara hoppats på lite hjälp innan.

          Men testa, det var neurologisk ryggsmärta som mina föräldrar tog det mot. De sa att inget hjälpte förrän de fick Gabapentin.

            Jag har tagit första tabletten ikväll ✊?

      Beror på om det verkligen är nervsmärta du har?

        Ja det är ju därför jag fått dem utskrivna, väntar på besök på Art Clinic och op.

      Ja, för nervsmärta vid diskbråck. Hjälpte fram till operation, fick då annat.

    Bästa raggnings tipset??

      I vilket sammanhang?

      ”Hej, ska vi ligga??”

        ”Hej, vad heter du för telefonnummer”?

      Tror du får nämna.

      ? Söker ?
      ? Söker ?
      ? Söker ?

      Ful, snygg, rik el. Fattig.

      Reglerna är lite olika.

      Bäst förutsättningar:
      ?, Snygg, rik

      Säg hej!

      På krogen? Gå fram och säga att man vill ligga. Om man nu vill ligga. Annars vet jag inte!

      Jag gick fram till en sjukt snygg kille på klubben en gång. Min kompis hade kollat in honom och tyckte han var sååå snygg men hon vägrade gå fram och snacka. Så då tog jag saken i egna händer och skulle gå fram till honom för att säga att min tjejkompis tyckte han såg bra ut och sälja in henne lite. Sagt och gjort så skulle jag peka ut henne men hon hade försvunnit/gömt sig så han undrade självfallet om det verkligen fanns en kompis haha. Vi började iaf snacka och hit it off! Så jag tog honom istället.

      Men lite gott och blandat :
      * var självsäker och avslappnad. Är du självsäker kommer du också dra fler blickar till dig
      * våga gå fram och snacka. Att vara rättfram funkar bra oftast, så enkelt som ”hej jag tycker du är snygg” sen låter man det gå vidare därifrån. Du kan också ge mer detaljerade komplimanger, fina ögon, näsa, kläder, hår whatever. Killar är överlag inte särskilt vana vid att få komplimanger och blir glada för det
      * är du awkward gör det inget. Jag brukar ha svårt att uttrycka mig för min hjärna tänker konstigt och hela tankebanan kommer inte alltid med vilket gör det hoppigt + jag säger weird saker. Detta har dock sällan varit ett problem utan snarare verkar killar ha uppfattat det som charmigt och gulligt.
      * du kan absolut ljuga och säga att du raggar åt en tjejkompis och sen gå vidare med att det inte finns en tjejkompis
      * det enklaste om du inte själv vill ta första steget och gå fram är BLICKAR. Får du ögonkontakt med en goding HÅLL KVAR ÖGONKONTAKTEN. I repeat, DO NOT LOOK AWAY. Obs stirra inte som ett creep haha. Men fortsätt kolla varandra i ögonen bara några sekunder längre än vad du tränat in dig själv att göra. Ofta tittar vi automatiskt bort om någon vi tittar på tittar tillbaka. This is not recommended om du vill hamna i säng med personen eller byta nummer. Fortsätt söka ögonkontakt, le lite osv. Sannolikheten är stor att han då kommer söka sig fram till dig.
      * ta ingenting personligt. Var ute för din egen skull och ha kul, för har du kul så ser du glad ut och det strålar oftast om dig på ett annat sätt än om du gör allt för att vara så snygg som möjligt för det kön du föredrar. Var ego och släpp loss. Skratta, dansa. Fuldansa, snyggdansa. Du kommer automatiskt attrahera betydligt fler då.
      Om du har svårt att gå fram och bli rejected – du är fantastisk som du är! Alla kan inte passa med alla och om du får nobben så whatever. Du är du och fortsätter med din kväll! Ett annat tips är att du bara ser det som övning. Om du bara ser det som att du ska öva på att ragga upp den där killen så tar det the edge off och det blir som sagt inte lika personligt ?
      Good luck have fun!

      Mvh en som saknar att ragga men nu är i ett fast förhållande haha. Obs ej med killen i början av historien

    Är inte Bianca lik Jennifer Aniston?? Det slog mig när jag kollade på vänner i eftermiddags.

      Nej

        Men gud hahaha, vad olika man kan tycka!

          Jag tycker att Lena Philipsson och Eva Green är lika… Är jag tokig i huvudet? ?

      Inte ett enda dugg ?

        Haha jag vet inte ens varför men det var det första som kom upp i hjärnan

      Jo men lite faktiskt! Tror det är när Bianca har långt och spikrakt hår. Då liknar de ju tycker jag!

        Då är hon mer lik Sandra Bullock.

          Åh herregud verkligen inte nån av dem

          Neeeej

      Oj nej det håller jag inte med om 🙂

      Kanske inte lika, men de har något ansiktsdrag som påminner om varandra men kan inte sätta fingret på vad

        Vet inte heller!! Men vill veta haha

        Kan det va att de båda har rätt grova/breda hakor?

        Det är den markerade käklinjen ?

      Nej verkligen inte.

      Tycker hennes personlighet/sätt att utrycka sig på ibland liknar Rachel i vänner ?

    Har någon varit på antikmässan i Stockholm? Är det värt att gå?

      Ja det är värt att gå om man är intresserad! ??

    Så vad är det som händer på Isabella Löwengrips blogg? Är det hon som skriver nu, eller är det hennes mamma?

      Hennes mamma? Var har du fått det ifrån?

      Jag tror det är hon. Jag minns att jag för några år sedan förfasades över att någon som jobbar med att skriva skriver så dåligt som hon skrev. Och då är jag någon som normalt inte ser sånt. Nu när språket är tillbaka till det dåliga känns det rätt uppenbart att någon annan har skrivit under en period och att Bella är tillbaka.

      Nej, det är Bella som skriver nu för första gången på flera år. Därför blir inläggen pinsamt osammanhängande.

      Känns på riktigt som att det är blondinbella själv som skriver och fiskar uppmärksamhet

    Har käkat samma p-piller i tio år och det senaste året har jag skjutit upp mensen (ja ett år typ) så för några dagar sen kom mellanblödningar som ett brev på posten. Men till min fråga, är det vanligt att ha mensvärk när man har mellanblödningar? Eller är det något annat jag råkar ut för ?Försökt googla men hittar inget riktigt svar ?

      Ja det är som en minimens.

      Har man mellanblödningar OCH mensvärk ska man kolla upp det.
      Boka tid till barnmorska för koll.

        Det är inget konstigt med mensvärk vid mellanblödningar.

        Jag ska ta ett uppehåll och låta min ”riktiga” mens komma. Blir det inte bättre efter det tar jag kontakt med barnmorska ?

          Jag skjuter också upp mensen med mina piller och eftersom du gjort det så länge så ligger mensen där och ”trycker på”. Du får absolut mensvärk och alla andra menssymtom av denna blödning. Jag har skjutit upp i miljoner år och skjuter upp så länge kroppen tillåter, vilket varit ett år fram tills nu, en miljon år senare. Fram
          Tills förra året kom mensen vare sig jag ville eller inte en gång per år. Nu ligger mensen Istället alltid och trycker på. Missar jg pillret med ett par timmar kommer det rosa flytning några dagar eller i värsta fall en veckas mens. Även sex och orgasmer släpper ut min mens.
          Du blir alltså jättekänslig för mens när du skjutit upp så länge.
          Jag har pratat med barnmorska och gyn massa gånger om detta. Ingen har invändningar gällande detta uppskjutande av mensen eller av mellanblödningarna. De säger att slemhinnan är väldigt mycket uppbyggd och blodkärlen blir ytliga och därför blöder man lätt lite hipp som happ när man gör så. Du kan vara lugn. ?

            Tack så jättemycket för dina informativa och lugnande ord! ?

    Vad är era bästa tips när man handlar second hand eller från blocket och liknande sidor? Jag är helt hysterisk när det kommer till vägglöss och därför vågar jag inte köpa något. Hur gör ni?

    Och hur gör man bästa vintage fynden på blocket och så?

      Om du är hysterisk, låt bli. Vägglöss trivs i textilier.

      Ställ ut på balkongen ett eller två dygn. Hjälper säkert inte ens för skadedjur direkt men man blir automatiskt lite lugnare och det känns lite fräschare. 🙂 Damsug möbler ordentligt och spruta mycket doftsprej på/i.

      Är ju bara stoppade möbler du behöver undvika då.

      Lägg kläder o kuddar i frysen. Lite svårare med möbler, om du inte bor norrut så du har minusgrader, då kan du ställa ut det ett dygn.

      Mitt bästa tips är handla inte second hand. Det är ohygeniskt och då bör man inte vara känslig ?

    Hur ser ni på det här med hisstid vid inflytt? Vi är många som ska in i samma nybyggda hus och på mitt dokument med hisstid står ”ingen hisstid”. Jag åkte därför dit idag med första lasset på några kartonger, och en kvinna blev arg på mig då det var hennes hisstid. Jag har nog bara tagit förgivet att jag kan hoppa in när som och att vissa får en fast hisstid för att underlätta, men det kanske betyder något annat? Nu har jag redan bokat släp och grejer så det är inte som att jag kan ringa och kolla en tid i efterhand då det är inflytt nu… Kommer jag förevigt vara den hatade grannen som snodde allas hisstid?

      Va.. finns det hisstider?

        Det är väl för att underlätta när typ 30-40 lägenheter ska ha inflytt samtidigt, men får man ingen hisstid och bor högst upp måste man väl ändå få flytta in från då man betalar hyra och fått nycklar…?

          Man lär sig något nytt varje dag ?

            Ja, det blir ju kaos om alla ska använda hissen samtidigt och stå där med massa möbler osv och kanske hyrt släp osv.

      Finns väll ändå inget som heter hisstid? Du skämtar väll med oss nu? Hissen är till för alla.

        Brukar finnas när alla ska flytta in i ett nyproducerat hus. Då underlättar det att få en hisstid så att inte alla nya boende kommer samtidigt och ska flytta upp hela lasset.

        Varför skulle det vara ett skämt? Självklart behövs inga hisstider om man är den enda flyttar in, men är det 30-40 samtidigt så blir det ju problem om alla ska ha den samtidigt och det blir svårt för folk att planera när de ska hyra släp/flyttbilar osv

          Men hisstiderna försvinner ju givetvis sen och man kan använda den där man vill ?

        Finns väl inget som heter ’väll’ heller, men det stoppar ju inte dig!

      Ja, i nyproduktion så finns hisstid just för att det är så många som har inflytt samma dag. Ring och se efter om något blivit galet alt att du bor på första våningen.

      Hade någon tagit min hisstid hade jag också blivit sur. Generellt får man 1-3h hisstid och det är väldigt lite.

        Men man använder ju inte hissen konstant under de timmarna? Tänkte att det var därför vissa fick ”ingen hisstid”. Känns lite sent att fråga nu då jag redan lagt upp min flytt utan en tanke på att fråga varför det stod ingen hisstid för mig.

          Haha! Jo då, du ska bara veta hur mycket saker vissa har. Grannen till mig använde hissen en hel dag och de var strukturerade. Stod folk och lasta av släpp, in i hissen, några tog emot och skicka ner hissen och om och om igen. Släpp kom rullandes på löpande band. Jag fick glatt ta trapporna den dagen ?

            Släpp?

              Det ska väl vara släp ett p för mycket. Tänk till en gång så får du nog fram rätt ord.

          Men varför skulle du få äran att använda hissen när som helst medans andra får speciella tider ?

          Man har ju sin flyttbil utanför och packar in i hissen, åker sen ner och packar in mer osv osv

      Vad nu… Bokar man hissen? Som en tvättstuga? Låter helt galet. Använd hissen när du behöver!

        Nej det är ju under de få dagar när samtliga har inflytt exakt samtidigt.

        Det är ju såklart just under inflyttningsdagen.

      Flyttade precis in i ett nybyggt hus där alla hade samma inflyttningsdatum. Aldrig hört talas om hisstid. Vi tog hänsyn till varandra, hjälptes åt och ordnade en liten kö med möbler vid hissen. Det gick förvånansvärt smidigt faktiskt 🙂

        Då hade ni tur ?

        Låter ju lite konstigt. ”Ordnat en liten kö med möbler vid hissen”?
        Möblerna till en 5 rumslägenhet är ganska många….
        Här flyttades det också in i nyproducerat.
        7 våningar högt. Alltså 14 familjer som flyttar in.
        Den kön som hade blivit av det utan hisstid hade jag inte velat se.

          Prick alla 105 lägenheter flyttade ju inte in exakt samma klockslag, givetvis. Vi satte liksom en hisslast vid hissen. Några andra satte en säng och en byrå bakom osv. Sen åkte man upp med sina grejer, gick ner till släpet och satte sina tunga grejer sist i kön. Det upplevdes inte konstigt eller rörigt och vi var inflyttade på ungefär en timme.

          Låter som ett smalt hus om det bara är två lägenheter per våning.

    Jäklar vad bra kalifat på SVT play är! Om ni inte sett den, gör det!

      Hoppas på en säsong 2!

        Ja verkligen!

        Jag hoppas inte på en säsong två. Tycker den var så satans bra att det kan få stanna där. Vissa lösa trådar – visst, men så är ju livet. En del saker reder ut sig och andra inte. Men som sagt, så bra serie!

          Ja, man måste inte mjölka sönder alla serier. Låt det räcka med en asbra säsong någon gång.

      Varför var den så bra?

      Nyfiken.

        Den var så fruktansvärt spännande!

          Och händelserik

          Håller verkligen med! Jag fick snabbspola ibland för att det var för spännande! ?

      Skulle vara intressant att höra en muslims åsikt om serien. Inte för att jag på något sätt drar islam och terrorism över samma kam. Men islam är ju minst sagt inblandat i serien. Personligen tycker ja det fått med mycket fint från islam också.

    Här har ni den störta CBD-skeptikern jorden någonsin skådat men som blivit omvänd efter att ha botat ledvärk och ryggont med CBD-olja. Ena veckan deltar jag i debatter emot CBD och andra veckan har jag bytt planhalva helt.??
    Ville bara göra detta inlägg i debatten ifall någon står i valet o kvalet att prova.
    Tror dock man kan bli lurad om man väljer fel varumärke så man får göra lite research.

      Du var emot CBD innan du provade?
      Till alla andra, gör research och var open minded. CBD har hjälpt många.

        Ja eftersom mycket information som talar för oljans effekt är ovetenskaplig och på många håll drogromantiserande. Det betyder dock inte att det inte finns en faktisk effekt, bara att resultaten av viss forskning inte håller vetenskapligt.
        Jag känner också personer som jobbar med forskningen på området. Deras åsikt är att det Finns alldeles för lite studier på området för att säga någonting om positiva effekter med cbd.
        Jag gjorde mkt research och kom fram till att med denna info finns det ingen anledning att prova och förvänta sig något resultat. Det är ju verkligen inte gratis heller.

          Vilken använder du? Jag har diskbråck och blev inte alls hjälpt av den jag köpte, men den kan ha varit svag så tipsa gärna 🙂

            Jag använde först en från medropharm men de skickar inte till Sverige tror jag. En kompis i Schweiz köptenoch skickade med posten. Det är en chansning. De har både 5-16% dock inte thc fri tror jag. Thc nivån ligger på 0,2%. Har nu thc-fri från Hanflife, 20%. De skickar till Sverige.

    Erat bästa recept på chokladmousse?

      Kan tipsa om en god vit chokladmousse om du vill eller är det inte intressant med vit?

        (Här kommer receptet ändå. Så lätt och såååå gott: https://www.kokaihop.se/recept/vit-chokladmousse-basta-receptet-2)

      Pulver-påsen man köper i mataffär ahah. Superlätt och riktigt gott 🙂

        Smakar ju fasen bara kemiskt. ?

      Värm upp grädde, ha i choklad och låt smälta. Blanda ihop (rör lätt) och låt svalna. In i kyl över natten och vispa sen ihop, blir gudomligt gott

    Om jag gillar serier som arrested development, the Office och parks and recreations, vad kan ni då tipsa om för serier som jag kan tänkas gilla..?

      Friends from college och Friday night dinner kanske?

        Friday night dinner gillar jag men den andra har jag inte sett. Ska kolla vad det är ?tack

      It’s always sunny in Philadelfia kanske. Så sjuk serie. Men rolig.

        Instämmer, du kommer älska its always sunny.

        Annars rick and morty, curb your entusiasm, eastbound and down, Louie. Har du sett The office uk?

          Bojack horseman

      Brooklyn 99!

        Nej den kommer hon nog inte gilla…

      Tack för tipsen. Ska kolla upp de jag inte redan har sett bland era tips!??

      Community

      Bobs Burgers

      The IT Crowd!

    Ni som är duktiga på växter, hjälp!!
    Jag har en kokospalm hemma (Från Ikea) som har fått bruna blad… alltså längst ut på kanterna endast. Någon som vet vad det beror på?

      Bränd av solen, för lite ljus, för lite vatten eller för mycket vatten. Haha inte lätt att välja.

      Ställ den i ett ljust rum fast aldrig i direkt sol, kanske i ett hörn? Vattna den när den är torr men lite (1-2dl) och låt den alltid torka ut mellan vattningarna. Lycka till!

        Haha jag hatar den ovissheten! Är ny på detta och blir tokig på att det kan vara flera olika anledningar.. dock har jag inte låtit jorden torka ut mellan vattningarna utan haft den fuktig hela tiden. Så tack, ska testa det!
        Vet du om jag ska klippa bort det bruna eller låta det vara kvar?

          Det är bara att läsa på om plantan och hur man tar hand om den på bästa sättet när det kommer till bevattning, ljus, jord och näring, och värme. Min svärmor har citrus som fick bruna bladkanter under vintern innan hon kopplade in extra växtbelysning, avokadoplantan har också fått bruna blad under vintern. Jag tror att det kan vara med ljuset att göra. Plantan har stått inomhus i värmen men utan ljus, och det kan ju plantor tycka är en helknäpp kombination. Många växter är känsliga, särskilt sådana som inte egentligen hör hemma här.

            Tack för svar! Tror du jag behöver klippa bort det bruna eller ska jag låta det vara kvar??

              Du kan låta det bruna vara kvar bara. Ta bara bort saker från plantan som lossnar lätt, dra aldrig. Jag kan inte så mycket egentligen men mörkt gröna plantor vill ofta ha mindre ljus och ljusa plantor vill ofta ha mer ljus.

      Den behöver högre luftfuktighet 🙂

        Hur löser man det? ?

          Spraya den med vatten och duscha den varje vecka.

      Växter på Ikea är massproducerade, de är vana vid stora anläggningar med hög luftfuktighet. Blad blir bruna tillslut eftersom växten sparar in på vattnet och det är normalt. Klipp bort de bruna delarna och vänta på att nya blad som är vana vid din miljö, växer ut. Det kan dock ta tid. Jag köpte en stor Palm för 3 år sen och först nu ser den fin ut.

        Du kan spraya den med vatten men tyvärr så kommer det inte göra så stor skillnad. Ikea har överlag kass kvalité på sina växter ?

          Ha, ha, det stämmer! De tål inte acklimatiseringen att flyttas till ett vanligt hem, till och med deras kaktusar avlider inom en vecka…

            i så fall har jag haft ovanlig tur, för jag har en porslinsblomma från ikea som jag har haft sen jag flyttade hemifrån 2004-ish. Den blommar fortfarande då och då trots diverse omplanteringar och krukbyten genom åren. Och nej den är inte gjord utav porslin, utan en riktig levande växt.

              Ja, det finns såklart undantag och ju mindre växten är, desto större chans till överlevnad.

        Var köper man växter som inte är massproducerade?

          Prova att handla i mindre blombutiker. Annars, om du handlar på tex Plantagen, så köp mindre exemplar. Alltså blommor som inte har hunnit växa sig så stora ännu. Då är chansen större att de tål miljöombytet. Ett fullstort palmträd eller liknande har med stor sannolikhet drivits upp för hårt och snabbt i deras växthusmiljö, och tvärdör därför lätt när de flyttas till en helt annan ”normal” hemmiljö.

            Exakt! Vill ha ha en frodig växt får man ge det lite tid. Det lärde jag mig den hårda vägen av att ha lagt för mycket pengar på dyra växter ?
            De största och finaste jag har är från sticklingar.

              Så sant. Min hårda väg gick genom två idiot-dyra, men väldigt fina, imponerande höga och välväxta bananplantor från Ikeas broiler-avdelning. Efter en vecka hade de förvandlats till något som mest liknade övermogna bruna bananskal som hängde hopsjunkna ut över golvet. ??

                Undrar om man hade kunnat reklamera? ?
                Jag lärde mig läxa efter att ha lagt ett antal 1000 på att inreda min första lägenhet med fina stora växter. Kan ju säga att det tog ett par år innan jag vågade mig på att köpa en ny växt ?

            Men är inte växterna på Plantagen också massproducerade egentligen?
            De har ju meter på meter av en och samma blomma.

    Alltså det hä nya sättet som tydligen blivit inne att skriva på:
    ”Är väl vi ett drömteam ”
    ”Men kommer väl dennna älsklingen vinna melodifestivalen”
    ”Men älskar väl vi xxxxx”

    Någon mer som tycker det låter galet? Haha

      Helt ärligt så har jag aldrig sett det förut.

        Kommer från Rebecca Stella och Vanessas podcast om jag inte missminner mig. Bianca och Alice plockade upp den och sen har det spridits som en löpeld

          Men lyssna inte på dessa människor.
          Vi kan göra en tävling här,
          vem är 25 år och säger ”viktigaste och bästaste dagen….”????
          Jag blir matt.

      Låter dialektalt. Typ Hälsingland.

        Onej. Det har jag hört på många ställen.

        Och ts, ja jag stör mig sjukt mycket på detta! Det låter inte klokt.

        HAHAHAHA nej.
        /tvättäkta Hälsing.

      Avskyr det!!! ”Ska väl jag köpa den väskan”… Linn Ahlborg slänger sig med det titt som tätt

        Oj, följer henne men har inte ens tänktpå att hon gör det.

      Det kommer från Rebecca Stella och Vanessa Lindblad 🙂

        Låter som en gammal mormor typ. Haha.

      Det är frukatvsärt irriterande! Stellz och vanz snack.. Så barnsligt och töntigt.

      Äntligeeeen att någon uppmärksammar det! Bott utomlands i 8 år, flyttade hem och förstod INGENTING när folk skrev/pratade så i Stockholm. Är ändå rätt ung och brukar hänga med i svängarna men totalt missat var detta kom ifrån, försökt googla utan resultat haha. Blev tokig!!

      Förövrigt lyssnat 10 min av Rebecca och Vanessas podcast, och kändes på den korta tiden som jag tappade hjärnceller av deras sätt att prata, aldrig igen.

      Kommer från Rebecca Stella & Vanessas podd

    Har någon erfarenhet av Rosazol och tea tree oil mot rosacea? Funkat, inte funkat? Tänkte om man bombar med båda produkterna för att lindra inflammationen och ta död på demodex, om det nu skulle handla om demodex.

      Se upp för tee….. den gjorde så några blodkärl framhävdes på mej. Är så starkt. Undvik det.

        Och för mig är tea tree en räddare i nöden, en gång i veckan gör susen (dock för porer), undvik inte!

          Hur använder du tea tree för porer? Så som den är? Med bomullstuss? Tell me ?

      Har du provat Soolantra (salva på recept) den fungerar för mig mot utslagen/finnarna. Sedan har jag slutat dricka alkohol, är försiktig med starkt kryddad mat, varm dryck osv. Min rosacea har blivit mycket bättre sedan jag helt slutade med alkohol. Behöver bara smörja med Soolantra någon gång/vecka nu. Använder också ansiktsprodukter från Paulas Choice och rengör bara med vatten. Nästan inget smink. Hoppas att du hittar något som fungerar bra för dig❣️

    Jag och min man behöver köpa en ny säng dragit på den där uråldrig ikeasängen som hängt med sedan vi var studenter alldeles för länge! Vad är det mest prisvärda märket och modellen i lägre premium klass? Vi vill ha en 180 säng för absolut max 50 000 kr. Helst under 30 000 kr.

      IKEA. Köpte vår kontinental där. Ca 20.000. 6 år senare är den fortfarande som ny.

        Håller med. Har en Ikeasäng i gästrummet och till vårt sovrum köpte vi en ny säng från… minns inte namnet, men dyr var den. Föredrar Ikeasängen i gästrummet alla dar (nätter) i veckan.

        Samma här. Hur nöjd som helst.

      Köpte en på Kungsängen!! Heeeelt magiskt, tror den kostade 28.000

      Elite sängar ?

        100%. Vi har deras exclusive bäddmadrass, (ja och säng men framförallt bäddmadrassen!!!) längtar hem till den när jag sover på hotell.

      Fan hade slagit till på en ny jävel från Ikea. Garantin och skönt säng..

      Dux.

      Kolla när dom har rea i butikerna så kan du lätt få halva priset iaf! Köpte min på Mio med just ett sådant erbjudande.

        Har en Mio säng och den blev dålig efter bara något år. Sen skittaskig service där. Nä. Shoppa hellre säng i någon riktig sängbutik.

          Jag provade sängar i ”riktiga” butiker också och det är bland det värsta jag varit med om då säljaren var så fruktansvärt aggressiv!
          Och sedan finns ju alltid måndagsexemplar som risk oavsett vad man köper för något och vilken butik man handlar ifrån.

            Dessutom kan man ju köpa något annat märke än en ”miosäng” så går det nog bättre

      elite

      Viking

    Ska ha två födelsedagsfester i helgen och behöver tips på ENKLA men goa tårtor! Vilka är era favoriter?

      Pinocchio.

      Pinocchiotårta och drömkolatårta ??

      Kladdkaketårta med banangrädde emellan och vanlig grädde utanpå

      Googla Vårgårdatårta – min bästa och godaste kalastårta! Görs på plåt (lätt att göra till många), glutenfri och kan lätt göras laktosfri! Ännu godare om man gör marängbottnarna och smörkrämen och lägger ihop dagen innan och bara smäller på vispad grädde och gärna färska bär precis vid servering.

        Den är perfekt ?

      Helt ärligt: pannkakstårta. Så gott!

      Kolla in Zeinas kitchen på Instagram och hennes chokladtårta!!! ???
      Ser supergod ut och lätt att laga.

    Är bjuden på bröllop nu i vår och brudparet har skrivit i inbjudningskortet att gåvor undanbedes (de är väldigt klimatsmarta och är emot konsumtion) men allvarligt talat – man kan väl inte komma tomhänt till ett bröllop?! Vad bör jag ge ett brudpar som inte vill ha något?

      Donation i deras namn. Typ bevara regnskogen?

      Donera till någon fond som känns passande. Har de trädgård kanske nån växt/träd kan vara fint att ta med. Förstår att de inte vill ha materiella saker.

        Tack snälla ni för bra tips, har faktiskt inte ens tänkt i de tankebanorna. Självklart blir det en donation! Det är det här som gör att jag älskar ÖS, alla riktigt bra tips man får från främmande folk haha! Trevlig kväll på er ?

      Jo om brudparet undanber presenter så kan man absolut komma utan present. På sin höjd en donation till någon fond. Däremot skulle jag inte komma med ett träd som någon skrev. Min kompis fick ett äppelträd i present av en annan kompis och hon tog så klart vänligt emot det men berättade sen till mig att hon absolut inte ville ha fruktträd på sin tomt då hon tyckte att det krävdes för mycket jobb.

      En ”upplevelse”! Typ vi bjuder på hemlagat trerätters med vin, en picknick på stranden med ostbricka och grejer eller liknande! Skriv i ett fint kort som ni ger dom ?

        Ja vilken fantastiskt bra idé! Jag är så glad att jag ställde frågan här ikväll. ÖS-folket<3

      Trist förslag men kanske pengar? Kanske i en specifik valuta om du vet att de ska åka på bröllopsresa någonstans?

        Tack för bra tips! Ska spåna lite gällande bröllopsresa.

      Man ”ska” inte ge något när brudparet undanbeder presenter. Det är ofint mot övriga gäster då de får se dumma ut som inte tagit med sig något. Brudparets önskning ska gälla. Ville jag absolut ge något skulle jag inte göra det på bröllopet utan välja ett annat tillfälle.

        Håller helt med dig! Respektera att de har undanbett presenter.

      Pengar såklart. Vad ger man ens annars?

        Vi fick en dyr Le Creuset gryta, 3 serveringsskålar, champagneglas och sedan pengar. Dock blir jag oftast glad av typ vilken present som helst, de innebär ju att personen har gått runt och tänkt på en och sedan försökt välja ut något som de tror att man gillar.
        Däremot märker man om hen försökt, fick när jag var ca 20 år servetter av min bonusmamma, alltså såna man köper på ica, inga tygservetter lr nåt, nej vanliga servetter 20p. Öppnade och ba aha eh servetter, tack? Kan meddela att servetterna levde kvar hemma i typ 5-6år då vi aldrig använder servetter ^^

          Okej, kanske är kulturellt. Jag är född i Ryssland och det enda vi ger är pengar, tyvärr i massor. Hade jag kommit in med en creuset (som jag dock själv gärna hade fått i present) hade folk nog tyckt jag vore konstig ?. Trots att det är mer omtanke bakom.

        Att ge pengar är noll klass.
        Man är för lat för att hitta på något, så nej.
        Troligtvis kulturellt vet bröllop där alla typ MÅSTE ge pengar. Som att man betalar inträde för att komma på bröllopet.

      En fin flaska vin eller champagne att öppna på första, andra eller tredje bröllopsdagdagen! Kul med presenter som återkommer:)

      Jag är en sådan som brukar undanbe mig presenter. Det värsta jag vet är när folk inte respekterar det utan kommer med någon present ändå. Du kanske tycker att man måste ge något på ett bröllop, men de har faktiskt bett dig att inte göra det. Lika ofint som det är att INTE ge en present i annat fall är det att GE något när de inte vill ha.

    Är det bara jag eller ser det verkligen ut som att GabJoss fyllt läpparna? I och med att hon även hade tagit kontakt med en sådan klinik via Instagram..

      Om hon har gjort det, vad rör det dig?

        Kommentarer som dessa dyker alltid upp när någon påtalar att någon annan ser annorlunda ut och det är ju på ett sätt bra eftersom man inte ska klanka ner på andras utseenden osv, men är det verkligen så konstigt att man börjar undra om någon gjort ägor för att modifiera sitt utseende när man tycker den ser annorlunda ut? Om man väljer att vara en offentlig person får man nog tyvärr förstå att folk kommer spekulera. Jag säger inte att det är rätt, men det är nog bara att suga i sig.
        Så- varsågod att gå till attack för min impopulära åsikt.

      Vem bryr sig? Det är hennes läppar. Så länge hon inte uppmanar andra att göra samma sak så får hon väl göra vad hon vill.

      Du har ställt samma fråga i typ tre ös, hur orkar du ens bry dig så mycket om en främmande människas läppar?

        Men hur orkar ni bli så upprörda över en fråga? Jag tycker det verkar gå emot allt hennes snack men jag undrade bara. Har frågat det en gång förut men skrev dagen efter i ett ÖS och märkte då att det var smartare att skriva om det tidigare i ett ÖS. Det här är en blogg om bloggare, missat det?

          Men ingen blir upprörd över din fråga utan att du ens orkar tjata om en främlings läppar gång på gång. Om du tycker dig se en förändring så kanske hon har gjort det, och? Vad händer nu? Går jorden under? Nej. Klart.

            Är det så du tänker om alla inlägg? Och? Vad händer nu? Vem bryr sig? Går världen under för att Isabella gjort ***? Och vem har tjatat haha? Förstår inte varför ni blir så ledsna, men ska sluta ”tjata” om det. Ha en så fin dag.

    Hjälp med tyngdtäcke! Jag tänkte slå till på ett tyngdtäcke men jag velar mellan 7kg och 9kg. Jag väger strax över 70kg (hade tänkt att försöka gå ner några kilo då jag är väldigt kort) och sover sådär. En till sak, blir man ”beroende” av tyngdtäcken? Jag reser mycket i jobbet, är borta 5-10 nätter i månaden och kommer såklart inte kunna ta med mig täcket överallt

      Välj det tyngre eftersom man vänjer sig. Beroende blir man. Jag fick köpa ett till sommarhuset med då jag tyckte att mitt gamla täcke inte kändes, fast det går självklart att sova utan med, som på hotell. Jag gillar mitt så mycket så jag tyckte det var värt att köpa ett till.

      Tips: Jysk säljer tyngdtäcken (och har ofta kampanj på dessa). Då de också säljer sängar så kan man prova ligga under täckena för att prova de olika tygnderna. Och är du osäker, ta det tyngre.

        (Tyvärr inte ett samarbete…)

        Jag läste ”ligga runt på sängarna”?. Fick scrolla tillbaka

        Du har även öppet köp så du kan ta hem och prova.

      Jag väger 65 kg och har ett 11 kg-täcke.
      Hade jag valt idag så hade jag gått ner till 9 kg.
      Det är beroendeframkallande, fungerar fantastiskt bra.
      Enda minuset är att det är jättejobbigt att hantera. Byta påslakan, tvätta osv.

      Tyngdtäcken rekommenderas ju 10% av kroppsvikten, alltså i ditt fall 7kg! Kan tydligen vara farligt med för tunga + att det är skitsvårt att bädda tunga tyngdtäcken ?
      Men läs på!

        Farligt är det om de är så tunga att man inte kan hantera de själva eller om man har nedsatt lungfunktion eller svagt hjärta. Är du frisk så är det inte farligt att gå upp en vikt. Är för övrigt 10-15% av kroppsvikt som rekommenderas.

      Ta tyngre! Man vänjer sig snabbt. Jag har ett 11kg och älskar det. Var jobbigt de tre första nätterna men nu sover jag hur bra som helst!

      Jag väger 60 kg och ska ha ett på 10 kg (väntar på leverans). Tänkte först ta 7 kg men i och med att jag lider av mycket ångest så blev det ett tyngre. Ser fram emot att få hem det, hoppas ens sömnkvalité blir bättre! 🙂

      Jag väger 60 och skulle då ha 7 kg (upp till 60) eller 9 kg (60 och upp). Valde 9 kg och tycker inte alls att det är tungt. Skulle faktiskt kunnat tänka mig att gå upp till 11 kg. Jag är 160 cm lång så inte jättelång.
      Så i ditt fall skulle jag hellre välja det tyngre än det lättare.

      Hahaha nej att ta med ett tyngdtäcke när man åker bort det kan jag lova att man inte gör. Man har det ganska jobbigt med att byta påslakan, det är ganska tungt.

    Min dotter sa just till mig vid läggning att om jag är pumba så kan hon vara timon. Mitt spontana svar var på väg att bli ”jag vill inte vara pumba, han är tjock.” Något jag snabbt, och inte särskilt smidigt, ändrade till ”köööö….ttig.” Jag är SÅ besviken på mig själv! Att jag inte kommit längre i mig själv än så, det är ju tragiskt! Särskilt som jag kämpar med att gå upp i vikt! Tack och lov hann jag ju byta bana innan jag i princip talade om för min treåring hur fel och hemskt det tydligen är att vara tjock (obs! Det tycker jag inte ens) men iaf.

      Döm inte dig själv för hårt. Du är i alla fall medveten om ditt fettförakt till skillnad från många andra. Jag har också gjort tabbar ibland med min son, han kom en gång med en tröja som var för liten och som jag hade på tiden man var smalare och sa något i stil med att ”nej mamma kan inte ha den för att jag är för tjock, eller alltså den är nog för liten.” Man får jobba vidare och försöka rätta sina fel när man gör dom =) Ingen är perfekt.

        Tack! ❤️

      Tacka gudarna för att barn är förlåtande. För gud vad man kan göra saker man ångrar. Eftertanken är fin och så värdefull..
      Imorgon sätter du på dig något oranget, och kryper runt och sjunger Hakuna Matata.
      Mina barn är visserligen små men det hade kiknat av skratt..

        Pumba är väl ändå brun och inte orange??

      Äsch det är normalt. Ingen vill egentligen vara det, så det är ju det undermedvetna som ibland råkar tänka högt.

      Känner igen mig, tyvärr. Men mycket ligger i mitt eget bristande självförtroende och kroppsnoja 🙁

      Tips på ämnet, Livsviktigt av Kajjan Andersson. Handlar om föräldraskap och kroppspositivitet. Har också en treåring och vill ge nästa generation en annan kroppsbild än vad jag själv växt upp med 🙂

        Tack så mycket för tips! Ska genast kolla in!

    Hur blir man lycklig? Är du lycklig?

      Lycka är att känna att man inte vill vara någon annanstans.

      Vad är lycka?

      För mig är lycka att vara nöjd. Att inte ständigt sträva, springa och jaga nästa steg liksom. Visst har jag mål och saker jag vill göra/uppleva, men på det stora hela tror jag att jag är lycklig därför att jag är nöjd med livet.

      Lycka är något som uppstår då och då i korta stunder som man finner välbehag i 🙂 Ingen människa är lycklig 24/7, men man kan vara mer eller mindre nöjd med livet.

      Att vara kär, älska och få kärlek tillbaka är att vara lycklig för mig.

      Happiness is not something you look for or go after. It is moment by moment decision you make.

    Snälla, ge några exempel på fina gröna växter eller blommor för kruka som INTE luktar och därmed passar oss känsliga!

      Palettblad, ampellilja, murgröna, kaktusar m.m finns massvis ?

      Alla gröna krukväxter ?‍♀️

      Eller vill du ha krukväxter som blommar?

        Kan ingenting om växter ? så alla gröna är luktfria?

          Japp, fråga i blomsterhandeln efter sånna som inte får blommor

      Calathea!

      Svärmorstunga kanske? Ja har massor och har inte känt nån lukt. Den ska vara bra för astmatiker också, renar luften på ngt vis. Sen är den även väldigt lättskött. Jag vattnar typ en gång i veckan, lite mindre under vintern och mer under sommarn. Jag fick ett skott för 5 år sedan och nu har jag typ 10 präktiga växter.

        Nej, nej, nej. En svärmorstunga kan blomma. Får långa stänglar med klibbiga blommor och de luktar jättetungt och starkt.

        https://www.google.com/search?q=blommande+svärmorstunga&oq=blommande+svärm&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6073j0j4&client=ms-android-hmd-rev2&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=FcrWJaSnbvoIsM:

    Är det ok att strunta i sitt jobb pga ett uppbrutet förhållande som egen företagare/influenser? #amir

      Ja alltså det går ju att sjukskriva sig, det kan man ju göra om man har ett ”vanligt” jobb också.. En kompis var borta från sitt arbete i nästan en månad när hon och hennes dåvarande gjorde slut, hon var helt förstörd och klarade inte av att jobba.

      Har dom gjort slut?

      Ja, det är okej. Funkar såklart inte på alla jobb men har du en youtubekanal och instagram som inkomstkälla och mår dåligt så kan du ta en paus, så länge du inte skrivit avtal med något företag om att ett reklam ska upp ett visst datum.

        Ett reklaminlägg* skulle det såklart stå.

        Alla jobb är olika. Jag som timanställd och som saknar fast skema skulle också kunna ta en veckas ledighet om jag mådde riktigt dåligt utan att någon skulle bli arg på mig. Däremot skulle jag förlora inkomst.

    Kan man höra själv om man kan sjunga??

      Testa att spela in dig själv! Skicka vidare till någon annan om det är svårbedömt och säg inte att det är du, säg typ: lyssna vilken bra röst typ eller något sånt och se vad dom säger ?

        Haha ja det är kanske en idé! Tror dock man hör att det är jag?

          Du kanske kan lägga ut nånstans på nätet?
          Eller söka till idol? ?

            Ojoj, idol vill jag inte söka till, och jag vet inte om jag vågar lägga upp på nätet heller, haha.
            Jag vill ingenting med mitt sjungande egentligen, men jag sjunger i bilen och hemma typ hela tiden och jag tycker ändå det låter bra. Har lyssnat på inspelningar och hör att det är inte 100% perfekt, men det hade ändå varit kul att veta om jag är helt ute och cyklar i min tro om att jag kan sjunga.?

              (Om man nu ”kan” sjunga om det inte är 100% rätt, lär ju vara någon som märker ord…men tror de flesta iaf fattar vad jag menar)

              Sjung lite bland folk du känner. Nynna med i någon melodi eller så, om det låter bra kommer folk säga det. Folk är ofta väldigt snabba på att ge komplimanger om just sångröst.

      Ja, det kan man.
      Mvh, kan sjunga riktigt skitbra och är tydligen inte ödmjuk och blygsam idag.

      Japp det kan man. Själv är jag så tondöv och sjunger så illa att hundarna går och gömmer sig.
      Ja det är riktigt jäkla anskrämligt.

        hahhah same here, min son på 4 år säger ”neeej, tyst mamma” och håller för öronen och ser förskräckt ut när jag sjunger ?

      De e nog svårt att höra själv. Anonymt på nätet kanske? Eller be någon sångpedagog vara riktigt ärlig..

        Jag sticker ut hakan lite här och säger att om du måste be en sångpedagog vara ärlig om din sångröst kan du inte sjunga.

      Oh, tack för svaren, tror nog jag kan sjunga i så fall, haha.
      Sjunger inte bland folk och enda gången någon hört mig var när vi skulle spela gitarr och sjunga för vår musiklärare i nian. Jag var enligt honom en 9 på en 10-skala. Det är dock 13 år sen i år men det kanske är dags att våga tro på hans ord då, bättre sent än aldrig!?

    Någon som vet vad som hände med Helen torsgårdens bröllop? Såg massa videos när hon planerade och köpte grejer och så… sen ingenting.

      Har för mig de sköt på det eftersom hon blev oplanerat gravid, men kan minnas fel.

      Missade du att hon blev gravid med Svea?

        Varför så spydig motfråga?

          Hur kommer det sig att du tycker det var spydigt?

      Tror hon sa något om att hon inte ville vara höggravid på sitt bröllop

      Tack för svar. Har funderat att det borde vara nåt sånt men då jag inte följer henne har jag egentligen ingen koll på hennes liv.

    Snabb fråga – har sökt studentbostad i Skrapan (Sthlm) och ska nu lämna svar om jag fortfarande är intresserad. Kommer det jag svarar nu vara mitt skutgiltiga svar eller kan jag tacka ja nu och sedan ångra mig ifall jag får lägenheten? Har plats 8 nu.

      Du kan svara ja nu och ångra dig sedan. De kommer att fråga dig om du är intresserad igen om du hamnar på plats 1. Ångrar du dig efter detta så blir du spärrad.

    Hej!
    Har en kollega som har har en för taskig attityd när han pratar till en. Säger såklart till personen att det inte är ok men det har skapat sån spänning i vår ”relation”. Jag orkar inte med personen men är illa tvungen pga min roll på arbetsplatsen. Hur kan jag tänka för att lära mig inte påverkas av honom? Han är en som kör härskartekniker och det galnaste av allt är att han tror jag hitta på en sak. Jag förstår mig inte på honom. Han ber om ursäkt och har sig när jag säger stopp men nej. Det tar jag faktiskt inte emot längre.

    Har ni varit med om liknande? hur gör ni för att själva inte lämna arbetsplatsen irriterad? Funderat gå till en coach för lära mig styra känslorna kring detta men vet inte om det hjälper.

      Prata med din chef. Får du inget gehör, byt arbetsplats.

        Jag har tankarna på att söka nytt samtidigt som jag inte orkar byta arbetsplats .

      Prata med din chef. Jag var i samma sits som du, blev illa behandlad (spydiga kommentarer minst sagt) av en kollega dagligen och tog tillslut upp det med min chef. Fick till svar att han varit så mot flera, men att jag nu också sa till var droppen, så de valde att sparka honom. Under hans uppsägningstid såg dom till att han fick jobba mycket enskilt, deltog inte i jobbresor eller projekt med andra på tu man hand. Hoppas det blir bättre 🙂

        Jag kanske får göra det. Men är i en roll där jag och han ska ha god relation för vi samverkar osv. Men det här tär så mycket på min energi så jag kanske får ta och lyfta det. Risken är dock att de kommer be mig säga åt honom trots att jag redan gör det. Får ta en funderare på hur jag ska lyfta det.

          Ge samma mynt tillbaka. Läs på lite om härskartekniker. Om han säger nåt taskigt som är inbäddat i något säg ’vad menar du nu?’ så han får förklara sig etc.

          Ta absolut upp det innan du ens så tänker på att säga upp dig om du trivs annars. Säg att du inte mår bra av honom och har försökt säga till men att det inte hjälper.

    Har haft en sån dålig vecka. Haft en andra intervju som jag inte upplevde gick bra och sen en ”skrivtest” som jag inte lyckades lämna in överhuvudtaget pga blev helt överväldigad av tidspress. Det känns därför kört med att landa det jobbet. Så ledsen för har lagt veckors tid på den processen helt i onödan 🙁 behöver verkligen lite pepp. Känner sån stress över att hitta ett nytt jobb inom min utbildning, gått 3 månader nu.

      Tips är att söka tillfälligt arbete som du inte vill arbeta med men har under tiden du söker jobb. Vikarie inom förskola/skola? Butik? Kanske kriminalvården.

        Jag har redan ett jobb men det är inte mitt drömjobb och inte inom min utbildning. Så det är inget alternativ för tjänar ändå hyfsat bra.

    Hjälp – har ont i ryggen typ hela tiden!
    I princip varje dag har jag ont i bröstryggen och känner att ingenting hjälper. Träning hjälper en stund, men några timmar senare kommer smärtan tillbaka. Försöker stretcha men samma sak där. Värktabletter hjälper men vill inte gärna ta det varje dag, flera gånger om dagen..
    Nån som varit med om samma sak som har något tips? Har funderat på att gå till en massör men tänk om inte det hjälper heller.. ?

      Kiropraktiken vid Hornstull hjälpte mig led liknande problem. Hon är så duktig!

        Älskar att alla stockholmare tror att hela svenska folket bor i just Stockholm och bara tar det för givet.

          Bor inte ens i Sverige ?
          Men tack i alla fall! Tror det blir kiropraktor eller naprapat till näst då. Har varit till läkare förr pga ryggen men de verkar bara vilja skriva ut muskelavslappnande.

      Skulle nog gå till sjukgymnast eller vårdcentralen innan jag gick till en massös. Min man hade ont i ryggen och gick till en naprapat eller kiropraktor (kommer inte ihåg vilket just nu) och det hjälpte honom. Sjukgymnast gick jag till förut och det kostade bara 100:- per besök.
      Hoppas du hittar rätt hjälp =)

      Om du redan testat lymfmassage; CBD-olja hjälpte mig med såna besvär, blev av med dem i stort sett helt o hållet. Ont i hela ryggen skuldror axlar nacke och ibland framtill. För mig hjälpte träning också bara i några ynka timmar.
      Var extremt skeptisk innan och provade oljan i ren protest mot en tjatig vän men Jag fick äta upp min skepsis.
      Välj en THC-fri så är den laglig och man kan beställa från tex Schweiz.

        Du råkar inte typ sälja denna oljan?

          Haha nej. Är bara s.k. ”nyfrälst”. ?

          Kan väl inte jag rå för att ryggsmärta är den vanligaste frågan i dagen öppet spår, just samma dag som jag känner en spontan lust att sprida min story om hur cbd hjälpte mig.

            Sure!

      Har du problem med höften med? Kan bero på snedbelastning pga snett bäcken. Är det som under skulderbladen och att det värker fram mot revbenen? Under skulderbladet tror jag att det finns typ en led där som kan bli inflammerad om musklerna kring inte är tillräckligt starka. Så träna bålstabilitet, rygg och rumpa/höft. Basta och använd värmekudde.

      Hur är din hållning? Stress?

      Helt ärligt har dock inget hjälpt mig haha. Men det är dom tipsen jag har fått.

      Har du ont mellan skulderbladen? En intensiv känsla som att nån typ sticker dig med en kniv? Inså fall hjälper det att stretcha bröstmusklerna. Det är en liten muskel som kämpar mellan skulderbladen för att bröstmusklerna är för korta.

      Prova Yinyoga. Det är helt fantastiskt. Hade ofta ont i ländryggen tidigare men det är helt borta nu 🙂

    Tog upp det med min killkompis om han var kär i mig och att jag känner skuldkänslor för jag känner mig självisk och han förnekade det helt. Trots att han för en vecka sen skrev på snap om att vi skulle bli ihop och ”få det överstökat”. Något han ångrade dagen pga att han vet att jag bara ser honom som kompis. Han påstår nu att han är olyckligt kär men inte i mig. Så nu sitter jag här och känner mig dum som tänkte så? Fast han överöser mig med komplimanger, sagt saker som inte går att misstolka, flörtat, kramat mig lite för länge, kompisar kommenterat att han är kär i mig och folk tror att vi är ett par ute. Nu känns det bara så stelt. varför förnekar han? :/

      Kanske för att han är rädd att förlora dig helt?

        Men har verkligen försökt förklara att han är så viktig för mig och inte kan förlora mig isf. Hade hellre valt att han är ärlig om han känner så, men nu väljer han att ljuga mig rakt i ansiktet och blånekar det. Det gör ont.

      Han vill inte skada sitt ego genom att erkänna att han är olyckligt kär i dig och därmed ge dig ”övertaget”, så det är bättre för honom att säga att det är någon annan och därmed ha kvar sitt ego i fullo och på något sätt visa dig att ”tro inte du är så jävla nice att jag blir kär i dig”. Han kanske tillochmed kommer börja flörta öppet med andra och prata om andra om han tycker du fått ”veta” för mycket om hans känslor. Tycker du inte ska pressa honom mer om du vill ha kvar honom, han kan vända sig mot dig. Varför skulle han erkänna om han inte kan få ut något utav det, om du gjort det klart? Finns ingen anledning.

    Gud vad Mimmi Kapell lägger ut sjukt mycket stories (dagligen) på dottern!! När hon sover, äter, leker, badar, myser. Hela tiden filmar hon, och det känns bara så sorgligt.. Hon kan ju inte närvarande med dottern när hon gör sådär! 50 stories om dagen liksom. Bara jag som reagerat på detta? Börjar gå överstyr!

      Jag tror tvärtom att det är jättevanligt att föräldrar tar kort och filmar sina barn varje dag. Att lägga ut dem på insta tar väl inte särskilt lång tid? Själv har jag bara i runda slängar 2000 bilder och 100 filmer per barn. Känner inte alls att jag inte har varit närvarande

        Det är jättevanligt. Av någon anledning tror de att alla andra måste se det också

      Jag reagerar mest på hur mycket hon retuscherar dotterns ögon/hy..

    När ska vi ta upp de här med att en av landets största matbloggar använder recept från andra bloggar/tidiningar och säger sig ha skapat dom själv?

      Vem gör det?!?

      Vem?

      Matplatsen?

        Inte matplatsen 🙂

    Om ni bara fick äta en maträtt i resten utav era liv, vad skulle ni äta då?

      Tacos!

      Räksmörgås. Jag tröttnar aldrig på det.

      Jag får sån ångest av att bara välja en.

      Sushi!

      Oxcarpaccio

      Pasta pizza choklad

      Köttsoppa.

      Smoothie

      Gulasch

      Kycklingsallad

    Någon mer än jag som är 30 plus och aldrig varit kär?

      Vad tråkigt det låter. Det kan vara svårt att hitta någon som får hjärtat att bulta lite extra. Jag hoppas du hittar kärleken.

      Finns ingen bättre känsla än att vara kär.

        Ja, men det är verkligen skittråkigt. Snacka om att känna sig utanför. Kan inte reletera till någon kärlekslåt, dikt eller film m.m.

        Dumpade mitt ex, som jag trodde jag var kär i, när jag lystnade på en kärlekslåt och kände ”Wow, vad jag inte kan relatera till något av detta”.

      Är flera månader kvar tills jag kan placeras i det facket!

      Jag vet inte om det här blir tröstande (vilket jag hoppas) eller bara är en sådan sak du inte vill höra för att det suger, men.. det händer när det händer! För vissa händer det ofta, för vissa sällan, för vissa går det fort, för andra tar det längre tid osv..
      Det positiva med att det tar längre tid är ju förhoppningsvis att när du hittar rätt då är det rätt för livet!

      Inte 30 plus men väl halvvägs till 50 och har aldrig varit kär, så trist. Aldrig kommit nära någon på det sättet, det känns som sånt slöseri med kärlek jag hade kunnat ge till någon men som bara tynar bort.

        Skaffa katt! Jag har två stycken som antagligen blir galna på mig för att jag ger dem så mycket kärlek!

        Oh, Julia! Ändå skönt att man inte är ensam om det känner jag.

    Jaha. En tradig fråga till..

    Jag vill plugga till något. Men vad?

    Jag jobbar idag som undersköterska, men vet inte riktigt om jag vill byta bana helt eller om jag vill plugga vidare till sjuksköterska.
    Vad pluggar ni till eller jobbar som och bara ”guuud detta borde JJ plugga/jobba till/som??!!!”

    Sen.. Då måste jag plugga upp lite betyg och några kurser. Och högskoleprovet. Hur går man vidare? Kan man om man har icke godkänt i tex svenska A och får bra på högskoleprovet skippa att läsa upp det men ändå komma in på någon utbildning? Vill bara lägga mig och halvdö.
    Kommer ha ”all tid i världen” snart

      Hudterapeut. Så kul och mångsidigt jobb!

      Olika utbildningar har olika behörighetskrav, så man måste läst vissa kurser (även om man har bra resultat på högskoleprovet).

      Vad har du för krav på framtida jobb? Arbetstider, helgjobb, lön, jobba med människor eller ensam, jobba på kontor eller ute på vift?

      Mitt tips är att fundera på HUR du vill arbeta i slutändan. Utomhus, inomhus, med människor, fram dator osv?

      Om du vill tjäna bra, ha flextid, kunna jobba hemifrån och typ va garanterad anställning så plugga något inom IT. Finns massa YH utbildningar och vissa tror jag du kan göra antagningprov för. Lättare programmering kan du lära dig från yt innan ev. prov.

      Ja är också undersköterska och älskar det jobbet. Hemtjänsten ❤️
      Men jag vill också plugga nångång i framtiden. Har funderat på tandläkare enhet massör.

        Fast allra helst trädgårdsmästare.

    Har ni ätit många semlor. Jag gar bara ätit en. Är wrapsemlor goda?. Är sugen på att testa. Ska köpa i morgon.

      Nä men ska sätta igång att baka imorgon. Jag gillar egentligen inte semlor, de smakar så fruktansvärt torrt och tråkigt ? men min sambo älskar semlor, så han ska bli överraskad på fredag ?

      Skulle också vilja testa en wrapsemla, det låter i alla fall mindre torrt och som att det skulle falla mig mer i smaken.

        Ja hemmagjorda är ju goda. Jag tycker mycket om semlor. Både med varm mjölk och utan.

      Jag tyckte inte wrapsen var så goda som de såg ut. Däremot är jag sugen på att prova espressohouses rulltårtssemla. Någon som testat den?

        Testat. Den såg trist ut men smakade ok

      Köpte wrapsemla på tösses som alla influencers tjatar om. Vidrigt.

    Har ni ätit många semlor. Jag har bara ätit en. Är wrapsemlor goda?. Är sugen på att testa. Ska köpa i morgon.

    En fråga till alla er som hänger på internet!? Får man ”kapa” en platsposition på Instagram hur som helst? En granne i kvarteret har någon form av sällskap/klubb/förening på sin hemadress. Jag har på skoj taggat/checkat in min hund där när jag lägger upp bilder på henne, för det ser kul ut. Nu har jag fått sura pm att ”detta minsann är en privat förening och vi har INTE haft din hund där, ta bort plats-taggen”. Tydligen förstör jag hens Insta-flöde. Jag förstår såklart att man inte taggar in avklädda porriga bilder på kvarterets förskola, men ändå… finns det några regler? Eftersom jag är lite kivig av mig så har jag fortsatt checka in min hund på ”Storgatans sprit-sällskap” (kan vi kalla dem). Luften är fri resonerar jag. Har jag rätt?

      Jag tycker du ska respektera din granne.

      orkar inte?? men man kan ju inte äga en tagg, så kör på du! ??

        Nej, visst kan man inte? Ja, det är respektlöst kanske men det är ju jätteoskyldiga incheckningar ytterst sällan… det är inte som att jag bara tagit hela hens plats!

          Men du kanske inte ska fortsätta med det om det inte är uppskattat? Finns väl ingen anledning att fortsätta retas då.

          Han kan ju välja om taggen ska dyka upp i hans flöde automatiskt, om han ska godkänna den eller om den aldrig ska dyka upp. Jag vill också checka in mig där!

      Kan väl tycka att om man blir tillsagd så kan man ju sluta med det 🙂

        Jag håller med. Kan väl vara lite roligt en gång eller två men om den andra säger till och uppenbart inte uppskattar det så hade jag lagt av. Grannsämja är mer värt för mig ?

      Skulle väl kalla ditt beteende för ”you’re not wrong, you’re just an asshole”. Lite som den ”smarta” bilisten som tränger sig före innan sista biten av 2+1-körfälten går ihop så att bakomvarande tvingas bromsa. Det är du.

      Nej vad larvigt av dig att fortsätta. Skippa det bara.

      Jag tar självklart till mig, ska sluta. ? Jag funderar mest kring hur det fungerar egentligen, varför gör man en offentlig platsposition om den ändå är privat, liksom? Alla i närheten har ju tillgång till den…..

      Jobbigt att inte respektera något så enkelt som att låta bli en tagg

      Hade jag varit du hade jag checkat in hunden konstant! Kör på!

      Märklig sak att bli sur över, själv bor jag ovanpå en och taggar den som plats då och då om jag lägger upp en bild från inifrån min lägenhet. Alla fattar väl att de inte tar emot pudlar liksom?

    Oj det kom upp två gånger ?

    Jag tycker klimatet på sociala medier bara blivit alltmer hårdare för varje år.

    Så mycket arga människor. Vi och dom-mentalitet osv.

    Jag upplever att folk tenderar att bli väldigt otrevliga så fort någon inte är av samma åsikt. Att den där respekten för andra människors val inte finns på samma sätt.

    Ibland känner jag att jag nog skulle bli lyckligare utan sociala medier. Man blir så påverkad vare sig man vill det eller inte.

    Samtidigt som livet kanske skulle bli tråkigare.

    Någon som tröttnat på sociala medier och tagit en paus?

      Prova nouw. Vanliga männuskor som bloggar. Jättebra tycker jag. Hette nattstad förut.

        Ja bloggar läser jag sällan numera. Det kanske jag skulle lägga mer tid på istället.

      Jag tog bort Instagram appen idag för att slippa all negativitet/arghet/dras in i det samt slippa omedvetet jämföra mig och mitt liv till alla andras ”fantastiskt roliga liv där dom har så mycket pengar att dom kan torka rumpan med 500-lappar”. Blev också irriterad på alla Instagram-story filters. Känns så onödigt och ser så fult ut.

      Har varit väldigt ovant idag och har flera gånger försökt klicka in mig tills jag minns att jag inte längre har appen men känns skönt. Är mer produktiv.

        Ja det med att bli produktiv måste ju vara hur bra som helst.

        Det är något jag stört mig på. Vi lever bara en gång och det är sjukt mycket tid jag lägger på sociala medier som jag hade kunnat lägga på bättre saker.

        Jag är inte avundsjuk av mig eller ser ner på de som har pengar och råd med ett vackert hem osv. Vackert behöver inte heller kosta pengar. Det är så lätt att bli fördomsfull.
        Just den där vi och dom mentaliteten som jag inte gillar.

        Men lycka till! Jag ska nog testa att logga ut.

          Nä jag ser inte ner på dom heller men mer så att man tänker ”åh vilket litet hem jag har” eller ”varför ser inte mitt hem så fint möblerat och städat ut”. Typ mest det att jag blir nedstämd för att jag glömmer bort att uppskatta allt det fina och bra jag har för jag tänker ”åh men det skulle kunna vara bättre” jämt så det gör ju att jag gör av med energi jag kan lägga på saker som faktiskt får mig må bra i mitt egna liv. Håller alltså verkligen med dig om att det känns surt att lägga så mycket tid på något så onödigt ändå.

          Men ja, håller nog med där. Har blivit ”ledsen” pga ÖS faktiskt, eller ja känns töntigt att medge att någon anonym som vart elak och nedlåtande här har fått mig må dåligt men det har faktiskt hänt och det känns inte värt alls.

            Jag förstår verkligen. Den ”perfekta” ytan. Till och med flödet ska se snyggt ut.
            Alla som jagar följare..

            Och får man en tråkig kommentar blir man nedstämd helt klart.

    Söker tips på något bord/hylla att ställa en torktumlare på. Har toppmatad tvättmaskin så tyvärr kan jag inte ställa ovanpå den, och då hamnar ju torktumlaren så lågt nere på golvet ? Samtidigt måste det ju vara något som tål vikten av torktumlare+8 kilo tvätt.. Någon som haft ett liknande problem, vad använde ni? Eller någon annan kreativ lösning??

      Det finns ju ben/bord som är gjorda enbart för att ställa tvättmaskiner och torktumlare på?! ?

      lastpall kanske?

    Någon undrade om tyngdtäcke. Lets deal har ett tror det kostade under 1000:-.

      Varför har dessa täcken blivit så populära?

    Rätt ny här men tycker ni att det är okej att man hoppar in i pågående diskussioner här inne? Jag trodde att det var okej men har ibland fått sura kommentarer om att jag inte var tillfrågad och att man inte ska lägga sig i diskussioner som pågår mellan två stycken. Finns någon sådan oskriven regel här, typ som att ot inte är tillåtet osv?

      Jag har aldrig sett någon skriva så och jag hänger här rätt mycket ?

        Dessutom har man ju oftast inte ens någon aning om hur många som deltar i diskussionen då så många heter ”anonym” ?

        Jag kanske bara haft otur då ? har inte hänt så ofta men ofta nog för att jag har tänkt att det kanske inte anses okej.

      Det här är internet. Det gäller att skita i vad andra tycker och söndra och härska i diskussioner. Djungelns lag råder.

      Kör på bah. Folk som kommenterar spydigt är bara spydiga för att du inte håller med dem. That’s life 🙂

    Har haft konstant dålig mage/ont sen jag fick reda på att jag är gravid en vecka sedan. Är bara 6 veckor gravid nu. Ska jag gå runt och må dåligt hela tiden eller finns det något som hjälper? Har alltid ätit rätt hälsosamt/mest ba vanlig mat hemma.

      Tycker du ska prata med en barnmorska eller gynekolog. Så kan dom ge råd och du slipper oroa dej.

        Har tid till barnmorskan om en månad, och känner inte att det är ont pga bebisen på det sättet utan liksom typ ont i magen när man ätit något dåligt, och då har det pågått i en vecka och bara blivit sämre.

          Kan du fråga personal på apoteket. Kanske är magkatarr. Hoppas du snart mår bättre.

      Har samma, går in i v7 imorgon. Google berättade att det var för att tarmar ( ??‍♀️) flyttade på sig eller själva musklen blev slapp i förebyggande syfte ? Så länge det inte drar neråt så ska det vara ok. Mitt har börjat ge med sig lite, men läste också att många har samma symptom. Är du orolig så fråga en barnmorska

      Man ska inte behöva ha ont. Jag hade så ont i mage/rygg en graviditet. Alltså från början typ. Det bör kollas upp. Det kan vara utomkvedshavandeskap eller druvbörd eller vad dom nu snackade om på sjukhuset… För min del var det ingetdera utan en fosterlös graviditet.

      Jag hade också ont mellan vecka 5-8 och fick höra att all sorts smärta var normal. Så länge jag omintetgöra blödde. Då var detta min tredje graviditet och aldrig upplevt det tidigare. Blev rekommenderad alvedonforte var 4:e eller 6:e timme minns ej längre. Men jag skippade tabletterna och bet ihop bara. Det släppte som sagt i v 8 och graviditeten rullar på fint 🙂

        Oj vet inte vad autocorrect gjorde nu men menade att jag fick höra att det var normalt, så länge jag inte blödde.

    Påbörjade ett nytt projekt med en kollega. Han spenderade en lång stund idag på att ge mig komplimanger för olika saker och jag vet inte om han är flörtig eller bara en go kollega. Var går gränsen liksom? Bör kanske tilläggas att vi hade ett projekt ihop för flera år sedan och att han verkade intresserad då, vilket jag inte var. Vet inte var jag står idag pga har sett fler sidor hos honom än festprisse och har roliga samtal med honom ibland vilket inte direkt är oattraktivt.

      Ingen aning om var gränsen går men har han varit flörtig förr kan han nog bli det igen ?

    Tror ni att man får träffa bortgångna familjemedlemmar när man själv dör? Eller har de redan gått vidare då?

      Vadå, ska dom gå ännu längre bort än himlen? Nej någon måtta får det vara.

        ?

    NAMN?! Ge mig era finaste pojknamn som börjar på C. Tack<3

      Tillägg: gärna namn som funkar internationellt också

      Casper!

        Ja!! Att jag inte tänkt på det namnet. Faktiskt väldigt fint, tack!

      Carl, Christian, Christoffer

        Christian och Christoffer är de enda pojknamn på C som jag kan komma på att jag gillar.

        Gillar Carl, tack!

      Charlie

      Mitt favoritnamn: Carl-Johan. Kanske inte funkar internationellt men det är fint.

        ?

        Tack för tipset, gillar dubbelnamn men det får mig att tänka på träsk och svamp.

      Colin

        Klingar för mycket wt är jag rädd

      Charlie ??

        Det är ett riktigt fint namn! Tack!

        Charles* smeknamn charlie.

      Cedric

        Hm. För ”hittepå”-aktigt.

          Haha, what? Väldigt vanligt brittiskt/amerikanskt namn..

      Cevin

        Sry menar inget illa, men det namnet klingar för mycket wt!

          Ingen fara, jag försökte vara lite rolig men jag har insett att jag misslyckades.

      Cornelis Cornelius
      Caspian
      Colin
      Castor
      Clas Claes
      Calle

        Tusen tack! Cornelis var riktigt fint. Claes likaså.

      Cecile, Cellian ?

      Caspian

      Cewin

      Cole, Cain(uttala som K)

      Carl. Eller Cunt kanske om man vill vara lite internationell och ha ett nytt och fräscht namn.

      Cesar tycker jag är fint!

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

    Ska göra abort nästa vecka. Har ångest och är jätte orolig, har aldrig gjort det förut. Är inte långt gången, bara några veckor. Mår verkligen skit, då jag önskar att jag hade kunnat ta hand om ett barn just nu. Har fast partner, jobb, boende osv. Men jag är på botten psykiskt och början av den här graviditeten har gjort att jag inte vill leva längre. Var ju inte planerat att bli gravid heller.

      Det kommer gå bra ❤️❤️❤️ Du måste tänka på din psykiska hälsa för och främst och att sätta ett barn till världen nu är uppenbarligen inte rätt tid för dig, utan den tiden kommer!❤️
      Har gjort 2 aborter och båda har varit relativt smärtfria och väldigt enkla. Du tar en tablett för att avstanna allt och sedan dagen efter tar du två upp i fiffi och sen är det bara att vänta.
      Ladda med alvedon, goda drycker och glass och många filmer. och bindor❤️❤️

      Jag har också gjort två aborter. Första gjorde jag medicinskt och upplevde det inte som jobbigt. Andra var hemskt jobbig då jag, som du, hade det stabilt förutom psykist. Vilket också graviditeten förstärkte. Jag valde abort då jag visste att jag inte skulle bli en bra mamma där och då. Jag valde då kirurgisk abort för jag orkade inte uppleva allt, var också lite längre gången än dig. Jag gick i terapi efteråt och det var tufft när folk runt om mig fick barn MEN jag har aldrig ångrat mig. Du kommer kanske känna sorg ett tag och acceptera den. Stöttar din partner dig? Det är viktigt. Min partner stöttade inte mig då han ville behålla..
      Det kommer gå jättebra och din tid för barn kommer ❤❤❤ jag har själv en dotter nu som kom till på mina villkor och jag njuter verkligen av föräldraskapet. Alla beslut jag tagit ha lett mig till att få henne. Ta hand om dig själv, prata mycket med din partner. Du är inte ensam om att känna så här ??

    En så himla snygg kille har börjat på mitt nya jobb och jag kan verkligen inte sluta titta på honom. Men så tänker jag att han ändå är för snygg för mig så det spelar liksom ingen roll. Hur visar man intresse ens? Hur visar en kille intresse? Borde bara ladda ned Happn och gömma mig själv bakom den.

      Lite ögongodis är ju inte fel.

      Var inte så hård mot dig själv. Ni kanske har världens kemi!! ?

      Ingen är för snygg för någon annan. Precis som ovanstående skriver så är det ju kemin som är det viktiga. Och vem vet, han må vara skitsnygg men det kanske inte ens är en kille du kan bli kär i.

        Åh blev lite glad av den här kommentaren.

      Nu är inte jag singel så borde egentligen va tyst men har alltid tänkt dont shit where you eat. Med det sagt så har vi flera par på min gamla arbetsplats så det kan ju gå =) Prata med honom när tillfälle ges, le mycket, kanske adda på sociala medier? =)
      Sen finns det inget som säger att en 8:a inte kan vara med en 4:a, man är inte bunden till samma snygghetsgrad hahha ^^

      Du lär ta reda på om han har humor eller andra positiva egenskaper. Ett fint yttre är inte mycket att hurra över i längden.

    Är lite lack.
    Min man är just nu magsjuk och såklart sjukast på hela planeten och vill bara sova osv osv.
    Jag har varit sjuk EN gång senaste 5 åren och då hade jag kristallsjukan och ville helst bara ligga i sängen hela dagen. Fick dock inte göra det för jag har en 1 åring som är väldigt mammig och jag är den enda i världen som kan lägga henne vid sovstunderna. Han hade saker att göra den dagen så jag fick sätta mig i bilen med honom och åka sthlm runt och ha hand om dottern hela tiden, såklart.
    Fick tillslut en panikattack, kunde inte andas och allt det där för det blev för mycket. Han kunde inte acceptera att jag faktiskt var sjuk utan började dagen med att ställa till en scen delux vilket resulterade i att jag kände mig skyldig, både mot honom och dottern såklart, att hänga med ut.

    Hur hade ni resonerat nu när ”the tabels have turned”? En del av mig vill vara en fitta och skälla och skrika på honom men den större delen av mig känner ändå att det inte är rättvist.

      När han har tillfrisknat så får ni två sätta er ner och samtala om hur ni ska ha det när den ena blir dålig. Berätta (utan att skuldbelägga) hur du känner kring detta och se om ni kan ändra på det.
      Hos oss så ställer alltid den ena upp när den andra är för dålig att kunna ta hand om hem och barn. Jag kan inte uttala mig om kristallsjuka, men blir jag magsjuk så är jag död i en vecka och är inte kapabel till någonting alls.

        Tack för ditt svar! Ska försöka att inte agera i affekt och hitta ett tillfälle att diskutera hur vi kan göra i framtiden.

    Du får ett meddelande från tv-programmet ”Hemliga beundrare” att du har en hemlig beundrare. Ställer du upp i programmet?

      Aldrig. Prata med mig istället för att vara en med liksom.

      Nej.

      Absolut inte ?

      Om jag var singel -nej aldrig!

        Om du har ett förhållande då? ?

          Definitivt nej då också ?

      Aldrig. I. Mitt. Fucking. Liv.

      Skäms över deltagarna, produktionen och ALLT det där programmet står för. Fattar verkligen inte hur produktionen kunde vinna en Kristallen. Det är som att pissa alla andra produktioner i ansiktet. Juryn måste varit mutad.

      Aldrig. Det får ju verkligen alla att framstå som helt korkade. Det är ju förnedrings-TV på hög nivå.

      Nej, hade inte klarat av den pinsamma stämningen. Hade nog lagt ut i mitt insta-flöde att personen ska träda fram ^^

      Aldrig. Vilka är det som gör det? Tror några historier t.om är påhittade bara för att deltagarna vill ha tv tid. Typ som när Erica, Jesper och alla andra från PH och eotb är med. Känns sååå tillgjort.

    Vilka förorter till Stocholm rekommenderar ni att bosätta sig i? Och vilka förorter rekommenderar ni inte?

      Det beror ju på vad du gillar och inte gillar samt hur mycket pengar du har.

      Rekommenderar: Bromma, Solna och Sundbyberg

      Jag gillar Bromma!

    Skäms så mycket för hur otroligt mycket jag stör mig på Dasha. Jag stör mig på ALLT! Personlighet, inredningsstil, klädstil, röst, allt allt allt! Jag har aldrig kommenterat nått dumt på hennes blogg men jag känner i hennes kommentarsfält att det är många som retar sig på henne. Någon som känner med mig?

      Nyfiken fråga, varför fortsätter du att gå in på hennes blogg om du stör dig så på henne?

        Vettig fråga och svaret är: Jag vet inte! Jag kan inte sluta. Jag läser även Petra Tungården varje dag även fast jag tycker hon skriver så otroligt fånigt! Skriker rakt ut av hennes ordbajsande ”Bjöd hem detta soliga gäng på middag” ? Men hon är jobbigare att kolla på på YT.

      Jag slutade följa henne på grund av sättet hon skriver på. Typ såhär ser hennes texter ut som gör att mina ögon brinner: ”Så var det soligt idag?” Eller ”Atlas har börjat gå?” Frågetecken efter varje mening.

        Vad är grejen med att använda frågetecken i slutet av vanliga meningar som inte innehåller en fråga? Har sett flera göra så här i kommentarsfältet också. Är det verkligen något man får lära sig i skolan idag eller är det bara en epidemi i felanvändning?

      Ja samma här! Så slutade följa henne på ig för några veckor sen

      Word sister! Dasha är sämst. Så tacky och tillgjord.

    Det är jobbigt och ensamt.

      Ja fy fan. Livet suger verkligen just nu. Blir det bättre mån tro?

        Undrar detsamma!

        Tror inte det. Det blir nog bara värre.

    Ledig chefstjänst som jag vill ha på mitt jobb. Problemet är att jag i ett års tid försökt bli gravid, vilket gör att jag skulle kunna bli gravid direkt när jag börjat jobbet. Jag vet att de som rekryterar mig kommer bli så besviken på mig, och jag känner att jag sviker medarbetarna som måste få en ny chef i princip direkt när jag har börjat. Är rädd att detta förstör för mig genom att mina kollegor och medarbetare kommer tappa förtroendet för mig. Frågan är alltså, söka eller inte söka? Kan lägga till att jag är 36 år, så kan inte direkt göra uppehåll i att försöka skaffa barn.

      Kör. Sök chefstjänsten. Kör hårt i sänghalmen. Får du tjänsten så är dom medvetna om att du är en kvinna i fertil ålder. ❤️

        De som rekryterar känner mig rätt bra (har jobbat nära dom i ett par år) och de tror nog att jag inte vill ha barn. Har aldrig sagt det rakt ut men har aldrig heller pratat om att jag vill ha barn, så om de anställer mig så tror de nog att de ”har sitt på det torra”. Borde kanske inte tänka som jag gör, men jag känner sånt ansvar mot arbetsgivaren och medarbetarna som jag isf skulle bli chef över.

          Precis. Tänk inte så som du gör ❤️ det finns ingen som tackar dig för att du gör avkall på dig själv. Kör hårt ?

          Sök jobbet!!!!!! Du kanske inte får det av andra anledningar, du kanske inte får det och det tar ett par år till att bli gravid, du kanske får det och du blir gravid, och då får ni lösa det. Däremot – har ni försökt i över ett år och inte redan sökt hjälp skulle jag rekommendera er att göra det genast.

          Mvh, 33 år, två års försök, tre IVF å fortfarande ingen graviditet. Glad att jag ändå kört på med karriären samtidigt.

          Min erfarenhet säger att arbetsplatsen aldrig kommer att vara så lojal mot dig. Kör på. Sök och ligg!

    Jag känner mig så lycklig! Tack, nu vet ni.

      Glad för din skull ❤

    Hej! Finns Clean your room and slay your dragons här ikväll? Skulle behöva tips på en tårta att baka till ett barnkalas, ungarna är i åldrarna 1-5. Har sett att du ofta hamnar i mat/bakningstrådar så du har säkert koll på bra tårtor.

      Jo jag är här (inte så aktivt dock) och helt rätt gissat! Jag älskar att baka tårtor ?. Min stora hemlighet är godisfluff ?de godaste godisarna att smälta enligt mig är zoo, Brio Frukt och Ahlgrens bilar. Men du kan smälta typ vad som helst.
      Här är recept (finns även tips på olika smakkombinationer på sidan) :
      http://millistartorochannat.blogspot.com/2011/01/recept-godis-fluff.html?m=1

      Mycket viktigt att det inte kokar och att det står i kylskåpet minst 6 timmar, annars går det åt skogen.

      Så där får du ju en rolig detalj. Jag brukar köra på vanliga färdigköpta tårtbottbar, godisfluff, marsan/glasscreme (kallvispad marsan blandat med vispad Grädde så det blir fluffigt och kul) sen brukar det bero lite på vilket sammanhang, för det mesta kör jag på något mousse (bärmousse eller vit chokladmousse) men det blir väldigt gräddigt, osäker på om barnen gillar det.

      Men jag skulle låtit godisfluffet skina och kört på något enkelt med marsan och kanske sylt eller (åh hemska tanke) mosade bananer. Typ en klassisk gräddtårta men lite tillpiffad.

        Åh hej! Vad kul att du såg min kommentar bland myllret här på öppet spår. Hörredu, det där lät inte dumt. Nu gav du mig många bra idéer till barnkalaset, jag är tyvärr inte den händiga bakningstypen så vi får se om jag ger mig på fluffet. Det vore kul om jag lyckades! Tack för länken.
        Önskar dig en fin vecka med många härliga bakelser (en och annan semla kanske?). Allt gott!

          Vad kul! Fluff är inte så svårt att göra som det låter, bara man har tålamod, svag värme på spisen och rör långsamt och ordentligt så blir det toppen. Och fruktansvärt gott såklart ?.

          Här har du en länk till med recept på både bärmousse och vit chokladmousse (dock tycker jag nästan bättre om den vita chokladmoussen som man köper i pulverform och vispar med mjölk) :
          http://tartspecialisten.se/2015/june/recept-ahlgrensbilartarta.html

          Speciellt jordgubbsmoussen där har jag gjort flera gånger ?.

          Tack detsamma! Lycka till och berätta gärna hur det gick och vad det blev för smakkombo sen ?

        Dumlefluff ?

    Alltså det där kontot mansbebisar på ig. Ingen idé att lämna någon kommentar där inne för då får man hela gänget på sig. Jag har börjat tröttna, funderar på att avfölja.

    Jag tycker att det näst senaste inlägget, där en användare skriver ett DM om att hon avföljer, stämmer på sätt och vis.

    Tittar bland kommentarerna och blir ledsen över hur inga andra åsikter får göra sig hörda på kontot. Menar nu inte själva meddelandet som är i bilden för jag tycker att man ska kunna argumentera för sig, utan mer kommentarerna till bilden som ändå håller med meddelandeskrivaren på sätt och vis.

    Fasen jag blir ledsen över hur dom också på sitt sätt trycker ner andra. Vad vill dom åstadkomma egentligen med detta kontot? Samtidigt som jag blir så fruktansvärt ledsen över dessa kvinnor som råkar illa ut pga män, men för mig har kontot tappat seriositeten utefter hur kvinnor som tycker annorlunda behandlas i kommentarsfältet.

      Jag avföljde ett tag just på grund av den anledningen och funderar nu igen på att avfölja. Dels stör jag mig på det du säger, att så fort man har en annan åsikt så hugger 50 ormar en.
      Och dels stör jag mig på när ska kvinnor börja att inte acceptera skit? Ja, mansbebisar är ett strukturellt problem, men hur ska vi kunna förändra något genom att endast klaga på det? Man måste börja pusha varann till att faktiskt inte acceptera vissa saker. Men när kvinnor skrivit detta i kommentarerna för hon höra att hon victim blama (stavning?). Ett exempel på detta är när de skrivit att pappor inte ger frukost på flera timmar, man ba men hallå, man kan inte acceptera att ens partner inte tar hand om ens barn. Och ja, jag är medveten om att det inte är så lätt att lämna pga ekonomiska anledningar osv men nån måtta får det ju vara. Fine att acceptera att snubben aldrig kommer byta en toarulle i sitt liv men när det gäller gemensamma barn måste man ju dra någon gräns.

      Håller helt med dig. Finns ej rum för åsikter som följer deras instruktioner om hur man ska se på problemen. Även då bra och nyanserade åsikter eller frågor läggs fram. Jag har slutat läsa kommentarer pga diktatorkulturen i kommentarsfältet och borde egentligen helt avfölja.

    Tjohoooo. Nu sätter vi oss i bilen och kör till Österrike. Snö och skidåkning, perfekt denna vinter då vi inte sett en snöflinga i Skåne!

      Hur lång tid tar det att köra ner? Stannar ni på vägen och sover något? Bor själv i Skåne och vi är några som är sugna på Österrike nästa år.

    Här kommer jag och förstör den goda stämningen här inne. Ska operera bort mitt enda kvarvarande bröst i morgon (cancer) det första bröstet togs bort, av samma anledning för 6 år sedan! det sägs ju att blixten inte slår ner två gånger på samma ställe, men i mitt fall gjorde blev det så! Nerverna ligger utanpå kroppen och jag undrar hur fasen jag ska kunna sova i natt? Så kan livet också vara 🙁

      Jag önskar dig all lycka och att du får en god natts sömn inatt. Jag ska skänka dig en tanke innan jag somnar ikväll och imorgon när jag vaknar ? stort lycka till

      ❤️ Jag har inga svar men tänker att man måste få sörja. Jag är ledsen att detta har hänt dig, och jag önskar det inte hade det. ❤️

      Mina varmaste tankar till dig. Jag hoppas operationen går bra och att du får fantastisk hjälp både för själ och kropp när du nu går igenom detta igen. Allt gott till dig! ❤

      Önskar dig verkligen all lycka ❤️

      Stackars dig! ❤️ Livet är så orättvist ibland. Har varit med om liknande som dig 2 gånger. Men allt har gått bra nu och jag lever på som vanligt och så kan det även bli för dig!!!
      Planera in något trevligt som en resa tex, så att du har något fint att se framemot när du återhämtat dig.
      Stor kram och lycka till imorgon och kom ihåg att många på sjukhuset är så empatiska och snälla och kommer att ta väl hand om dig och se till att du får den bästa vården! Det är ju imorgon du ska bli frisk! ?

    Min bild av 50+ människor jag känner riskerar att raseras helt. Vad är det med dem? De delar ALLT de kan komma åt på facebook, helt utan någon som helst källkritik. Tror de fortfarande att allt som finns I Skriven Form är sanning? Är det bara mina 50-plussare eller är det något med den generationen?

    Nej! Bara för att någon skriver något i en debattartikel behöver det inte vara sant.
    Nej! Den bleka flickan på bilden kommer inte att få en dollar per delning!
    Nej! 98% av Sveriges befolkning kommer inte att misslyckas med att läsa den där texten som är skriven upp och ned!

    Tack. Jag är klar nu.

      Jag håller HELT med dig!!!!

      Min kompis, 22 årig tjej delade 25 olika artiklar på FB bara igår, hon delar mest av alla jag känner och hon är även yngst. Allt möjligt, ingen källkritik. Detta plus vad hon skriver om sig själv. 20-25 delningar om dagen är normalt för henne. Ibland undrar jag hur hon orkar?

        Så det finns 20åringar kvar på Facebook alltså? Det trodde jag inte.

      ?

      ”Jag delar detta för att säga att Facebook INTE äger mina foton. Nu ändras lagen! Dela för att säga till Facebook att era bilder tillhör ER.” Typ

    Ni som lyssnar på casefiles. Vilka är era favoritavsnitt? Min favorit är mark and john. Såg att det gjorts en film om det fallet, tänkte se den i helgen.

      Så sjukt fall. Visste inte att det blivit film! Mitt favorit avsnitt är Sherri Rasmusen (42)

    Jag stör mig orimligt på ordet ”skammar”. Tycker det är så töntigt och fult!

    Firar min sista dag som 29åring och planerar en hejdundrande fest på lördag. Någon med tips på roliga ”introduktionslekar” som funkar i större grupper där man fortfarande kan mingla lite (alltså inte behöva sitta ner i grupper eller liknande)?

      Kan en sån där bingo vara något? Alla har en bricka och ska hitta någon med skostorlek 42, som har en Karin i sin familj, som älskar skaldjur, som är 32 år, som åkt vasaloppet, som alltid är försenad…osv. Brukar vara en bra ”mingel-startare”.

        Ah den är bra! Tack – Måste bara hinna fixa och kanske googla lite inspiration 🙂

      Bingo där man ska hitta någon som…ja, du fyller i olika saker i rutorna, typ fyller år på en tisdag, tycker om ostbågar, såg på melodifestivalen eller vad som helst. Jätteroligt faktiskt!

        Tack för tips!

    Jag ligger vaken och väntar på att min pojkvän ska komma hem… Han lovade för tre timmar sen att han skulle starta från after worken, men är ännu inte hemma… Hade en pappa som drack mycket och försvann när jag var barn, så det här är svårt för mig. 🙁

    Ska jobba tidigt imorgon men får bara inte sömn just nu.

      Stackare! Kan du ringa och säga att du blev lite orolig bara? ❤️ Han fastnade säkert i något kul samtal eller så!

      Känner att igen mig. Hade oxå en pappa m alkoholproblem och blir orolig när sambon dricker. Men ett tips är att jobba med dig själv och inte ta ut det över sambon.

    Finns det något sätt man kan bekräfta om
    en person gått bort?
    Har en gammal vän, som jag vet haft det tufft, som jag inte hittar på Ratsit längre.
    Har letat på gravplatser men misstänker att om han gått bort är det nyligen.

    Tilläggsfråga-
    Blev väldigt berörd när jag inte hittade honom längre och grät en skvätt för misstänkte det värsta. Min mans första fråga var ”har du legat med honom?” är det en 1. rimlig fråga? 2. relevant fråga?

      Vet du någon som har/hade kontakt med honom? Någon gemensam vän eller anhörig till honom du kan kontakta och förklara att du är orolig och undrar hur det är med honom eller så? Har du sökt efter dödsannons? Exempelvis här: https://www.familjesidan.se/

      Angående din fråga om din mans fråga så tycker jag varken att hans fråga var rimlig eller relevant. Däremot var den både okänslig och oempatisk.

      Jag fastnade i modd. Tipsade om en sida där man kan se dödsannonser. familjesidan.se
      Testa kolla där om du inte gjort det. Lycka till och det är okej att sörja en gammal vän.

        Tack! Kollade men fann inget, plus detta är kanske inte en människa någon skulle sätta in en dödsannons för tyvärr.

      Nej, det är en orimlig och irrelevant fråga.
      Det kan vara så att hemliga identiteter inte syns på Ratsit. Har du anledning att tro att han kan ha hemligt id?
      Skatteverket kanske kan tala om det för dig. Vi har väl offentlighetsprincip….osäker vad som gäller. Ring, fråga måste man ju få göra.
      Har ni gemensamma bekanta? Fråga dem?

        Nja, tror faktiskt inte han har någon anledning till det men man vet ju aldrig.
        Ser catchade sidor med hans info men trycker man på dom är dom borta, så gissar att det är nyligen.
        Ska faktiskt ringa imorgon, dom lär ju svara nej bara om dom inte kan lämna sådan info.
        Nja har faktiskt inga gemensamma men känner till hans vänner. Dock vill jag inte att han ska få reda på att jag undrar något för vill inte ha kontakt med honom. Han tillhör en mörk del av mitt liv med mycket knark och det är inget jag vill beblanda mig med idag.

      Kan inte hjälpa dig med att hitta din vän men angående din andra fråga. Är ej rimligt och ej relevant. Dock kan han naturligtvis fråga vem det är och vad som hänt och evetuellt vid något annat passande tillfälle fråga vidare om han är svartsjuk. Men helst inte.

        Och är han inte svartsjuk utan uppriktigt nyfiken för att han bryr sig frågar han andra saker och då är det ju bara fint 🙂

        Tyvärr är han bara av den sorten som ställer den frågan om varje manlig bekant/vän jag har.
        Han tyckte det var konstigt att jag ens hade sökt efter honom och ÄNNU konstigare om jag dessutom hade legat med honom.
        Köper det till en viss del, vem söker på folk bara sådär men fick bara en känsla, och den verkade ju stämma ..

    Råkade komma in på Blondinbellas linkedin-profil. Under språkkunskaper: Swedish & English. Nivån på engelskan enligt vad Bella valt: native or bilingual proficiency.

    Fick mig ett gott skratt.

    Mina varmaste tankar till dig. Jag hoppas operationen går bra och att du får fantastisk hjälp både för själ och kropp när du nu går igenom detta igen. Allt gott till dig! ❤

    Jag har många frågor till er som kan mycket bloggar. Är allting verkligen så mysigt hos underbara Clara? Har Ebba alltid så kul men puh så hektiskt? Läser Bella alla dessa böcker? Äter Sandra all denna junk food och pasta? Finns det några vardags bloggar som är genuina och intressant förutom dessa?

    Hur långt har ni till jobb/skola och hur tar ni er dit? Själv har jag ca 2,5 km och jag cyklar, eller går om det är mycket snö! Är lat på morgonen så älskar att det går fort, hehe.

      Bil, typ 20 min med bil.. Skulle tagit minst en timma kommunalt och två byten. Nej tack.

        Samma här. Och tyvärr är alla infartsparkeringar lite som en krigszon så det blir bil hela vägen

      Promenad. 20-30 minuter beroende på vädret. Sitter på kontor så det är skönt med en liten promenad till och från jobbet tycker jag.

      Drygt 2km men tar bilen. Har ingen fungerande cykel atm och har ont i ett knä, går och står så mycket på jobbet också så jag vill och behöver bara få sitta bekvämt efter jobbet. Hade jag inte haft problem med knä och ben hade jag gått.

    Hej! Jag har två barn hemma som har fått vinterkräksjukan och min chef säger att hon vill att jag kommer in och jobbar imorgon ändå, jag jobbar som kock. Får jag ens jobba ifall barnen är sjuka?

      Min sambo är kock och blev strikt förbjuden att jobba när han var magsjuk, i flera veckor tills resultaten kom. Gissar att du inte borde jobba! Kolla om typ Socialstyrelsen/Folkhälsomyndigheten/IVO kanske har någon syn på saken?

      Nej!!! Du ska inte jobba. Vill hon att ni smittar ner hela omgivningen? Dumheter!!

        Tack för svar! Ja eller hur, jag sa till henne förra veckan att jag har fått mejl från barnens dagis att vinterkräksjukan går på bägge deras avdelningar och hon sa ”blir dom sjuka så säg inte det till någon så kan du komma och jobba ändå”.

          Skämtar du?!? Om du kommer och jobbar kan du ju smitta mängder med gäster! ?

      Var jobbar du? Så man vet vilket ställe man ska undvika.

    Tips på morgon-radio? Vill inte ha massa musik, heller inte enbart nyheter utan lagom nivå mellan nyheter och snack. Tack på förhand!

      P1

      Morgonpasset gillar jag. Annars P4 Halland. Bor inte ens i Halland men alla mina somrar där nere har gjort att P4 Halland blivit min mysradio, haha.

    Måste bara dela med mig av att wow vilken bra grej naturel cycles är! Så kul att lära känna sin kropp. Bara hört negativt om den, iof kring den, men ändå. Ville bara dela med mig av lyckan, fler om använder den?

      Jag använde den ca 1 år. Den var toppen för att jag slapp hormonpreventivmedel och fick tillbaka min sexlust men jag vågade i princip aldrig ha oskyddat även när den visade gröna dagar. De gånger jag hade oskyddat då så var jag konstant nojig att jag var gravid haha. Så på de sättet var det inget preventivmedel för mig. Men tycker att det är bra att man lär känna sin kropp.

    Rosacea?? Vet inte om jag har börjat få det. Ni som har det, hur märker ni av det?

    Blondinbella listar sina språkkunskaper på linkedin. Under engelska står det: native or bilingual proficiency.

    Tillåt mig småle.

      Jag gapskrattar

    Älskar frasiga grova frallor med pålägg på morgonen, på jobbet, men när jag förbereder hemma kvällen innan blir det bara segt och mojsigt nästa morgon… Tips på hur man ska förpacka kvällen innan/brödtyp/förvaring? Onödigt dyrt att köpa färdiga mackor varje morgon…

      Nu tar detta lite tid men blöt brödet i vatten och stoppa in den i ugnen så blir den frasig. Annars brukar jag frysa in dem å ta fram dem på morgonen direkt när jag vaknar. Under tiden jag gör mig iordning har den tinat och är fortfarande relativt frasig.

      Tyvärr inget quick-fix men kanske värt att testa!

      Du kan inte bre och göra dem iordning på morgonen då? Borde ta typ ett par minuter bara?
      Andra alternativ:

      Förvara smör och pålägg på jobbet om ni har en gemensam kyl (eller köp en minikyl att ha vid din arbetsplats om det finns möjlighet). Bre och gör iordning precis innan inmundigandet.

      Gör iordning frallan som du normalt skulle gjort kvällen innan, men istället för att lägga påläggen i frallan så lägger du dem bredvid. Du skulle kunna ha en lunchlåda med typ två olika fack, ett för bullen och ett för påläggen. Köp en pytteburk att ha en klick smör i om du inte vill köpa portionsförpackat smör att ta med.

      Det var allt jag kunde komma på 🙂

    Alltså Alla mot Alla tycker verkligen det är så roligt! Cecilia och Janne, Christine och Peter och Karin och Anders är alla stjärnor – så underhållande. Dock får jag lite panik av Kakan, hon är stundtals en riktig översittare och allmänt oskön. Har ingen erfarenhet av henne sedan tidigare – men är hon så i alla lägen? Hur kan en sån människa få en massa utrymme i TV/Media egentligen…

      Tycker rätt synd om Kalle faktiskt. Han är ju inte så duktig, men han blir också totalt överkörd på ett sätt som gör att han blir helt meningslös i programmet.

      Cecilia och Janne är för övrigt inte på riktigt får jag hoppas?

        ”När upptäckte man människan?”

        Verkligen. Vet inte hur lagen paras ihop, men om det finns någon baktanke där så undrar jag vad den kan vara…

        Alltså, jag hoppas att det är lite nerver och stundens hetta som gör Cecilia och Janne så svamliga. Men de är ju väldigt underhållande!

    Vad fan händer med min kropp?
    Har helt plötslig fått förändrat luktsinne och mina bröstvårtor ömmar rejält från och till. Kan ju inte vara graviditet eftersom isf skulle jag vara typ 3 veckor gången.
    Har jag en tumör eller nåt?

      Varför kan du inte vara gravid?

    Alltså.. Hur löser man finansiering av studier på folkhögskola när man redan förbrukat sina gymnasieveckor hos CSN? Har hört talas om fonder/stipendium man kan söka ifrån men gäller det så pass låg utbildningsnivå? Och hur hittar man ens dessa isf? Har tyvärr varken sparade pengar eller jobb då jag varit sjukskriven ett flertal år och just börjat komma ut på banan igen.. Får som inga vettiga svar varken på google eller andra jag frågat kring detta så.. tänkte jag kan passa på att slänga ut en frågelina här när det ändå är ÖS, om nu inte alla redan somnat dvs ;P

      Global Grant kan du söka stipendier på! Gratis om du har bibliotekskort. Finns för alla olika sorters utbildningar

      Brukar finnas stipendier via din skola. Hör med en studievägledare eller liknande

      Tusen tack för svaren! Uppskattas 😀

    Är det någon mer än jag här som stör sig orimligt mycket på Kristin Kaspersen?!? ?
    Jag vet inte vad det är, men tål inte människan. Så underligt egentligen då jag aldrig träffat henne. ??‍♀️

      Åh same, kliar i hela kroppen även fast jag knappt vet ngt om henne?

        ?
        Är något med käckheten, de banala flosklerna och de pretentiösa.

    ?‍♀️
    Stör mig ÄNNU mer på Malin Berghagen ?

      Ja, hon är jobbig också! ?

    Vad gör Sindy och Micke nuförtiden, har inte hört nåt om det på länge. Har ni?

      Nej, vilket är bra. Tycker ingen ska försöka trigga dem att tro att folk vill veta eller att de behöver vara offentliga.

    Imorgon ska jag och sambon laga god alla hjärtans dag-middag och kolla på film, men vad tusan ska vi laga? Tipsa tipsa ?

      Pasta med räkor och vitlöksbröd samt vitt vin! ??

    Hej! Så fina ni var mot varandra här inne igår, det märks att det börjar bli vår. Det brukar avspegla sig på det sättet. Tack för allt intressant ni skriver, jag har inte läst allt men mycket❣️

    Idag ska jag klara av en sak som är viktig. Har någon en vänlig emoji eller några positiva ord till mig? Solen skiner och det ska nog gå bra, men lite pepp? Snälla! ?

      ??????

        Tack!

      Lycka till, det kommer gå bra❤️ Tänk på hur skönt det kommer kännas sen då det är gjort!

        Tusen tack! Det gick bra❣️

    Och My M tänker som vanligt inte ?
    Stackars son. Utlämnande bilder som vanligt.
    Inget konsekvenstänk där inte

    Kan inte hålla mig till nästa öppna spår trots att jag förmodligen lär behöva fråga där med….
    Jag efterlyser en starkt blå klubba som man kunde köpa på”amouris livs” kiosk och affärer under 90 talet. (syftar Allstå på ”araben” som man inte fick skriva här ?).

    Klubban hade rosa tuggummi i, och man blev sjurn blå i munnen när man sög på den.
    Förpackningen var starkt blå, och det fanns typ en mun som blåste en rosa bubbla.

    Det är varken: blue razz eller gum pop.

    Någon som vet?
    Min förra graviditet efterlyste jag blåa sura remmar som inte längre säljs i butik. Hittade online och köpte hem 5 kg. ? Klubborna är en craving och jag behöver dem helst igår. Snälla hjälp mig!!!!! Cam cam? Hjälp??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.