Snabba ryck med Nellie Berntsson

På några få månader har Nellie Berntsson gått från ren lycka över att ha köpt en hästgård till sina föräldrar, till att packa ihop och flytta redan i helgen.
Det kan inte ha undgått någon som följer Nellie att saker och ting varit allt annat än bra, men hon har inte avslöjat allt för mycket om vad som pågår.
Till nu.

Hästgården som Nellie köpte tillsammans med sin familj i Skåne kostade lika mycket som en tvåa på 53 kvadrat på Södermalm går loss på, men nu ska Nellie och Olav alltså inte bo kvar där – om jag tolkar hennes blogg korrekt – utan de flyttar någon annanstans.
Jag vet inte var, jag vet inte när och jag vet inte hur men jag hoppas att det löser sig på bästa sätt för alla och att de hittar den typen av relation som är bäst för just dem.

Men jag lider med henne i allt packande.
För någon som fullkomligt avskyr att flytta så låter det här som en riktig mardröm. 🙁

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gilla-knappen ??

      Du menar ryggdunkar-knappen som I allra högakta grad bidrar till högstadiekorridorsmentaliteten här på BB?

        Högsta*

          Caaaamillla! Du har blivit så empatisk i ditt skrivande senaste inläggen, är det så att med ditt senaste kontraktskrivande så har du lagt över skrivandet på någon annan? En mänsklig människa med själ och hjärta? Kanske finns hopp för den här sidan trots allt?

            Kontraktskrivande? Hur du lust att förklara vad jag uppenbarligen har missat?

        Jag gillar gillaknappen ? hoppas den ”blir sig själv” snart igen

          Det brukar den bli ?

        Du menar till skillnad från dig som bidrar till en go stämning?

        Jag skulle gissa att det är kommentarerna i sig som bidrar till det. Inte gillaknappen.

          Ellerhur, orättvist att skylla på knappen ?

      Ja, den måste förnyas en gång i månaden och idag är den dagen. 🙂

        Vad är rekordet på gillamarkeringar och vad stod det i det inlägget?

          637 likes på inlägg https://bloggbevakning.se/2019/11/10/cissi-wallins-forsok-att-tysta-aven-mig-genom-hot-far-mig-att-lagga-alla-kort-pa-bordet/

          1274 likes på kommentaren ”Sveriges mäktigaste kvinna är Greta Thunberg hon har träffat världsledare och talat inför dem ! Ingen lyxkonsumtion och hon behöver inte namedroppa personer hon ätit lunch med eller träffat som vänner”. från inlägg https://bloggbevakning.se/2019/01/27/expressen-satter-intervjun-med-isabella-bakom-vagg/#comment-1146385

        Stämmer det att gilla-knappen ligger nere för att folk har köpt ”gilla” för 10000-tals kronor för att bli populära av ”eliten” på BB. Kan det vara ryska botar och grejer som ligger bakom och har Putin någon inblandning i detta korrupta system? Detta kommer att bli en följetång i guess!?

          Nej, ingen inblandning av Putin vad jag vet, men man kan aldrig veta säkert så klart.:-)
          Men..det här är en tilläggstjänst som man köper till månadsvis så om du skulle kolla bakåt i tiden så har den slutat fungera med 30 dagars mellanrum varenda gång.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Har du tagit bort gilla knappen?

      Det är ett plug-in från WordPress som krånglar ibland.

    Man kan ju förändras. Jag ville också bo ihop med mina föräldrar när jag var 18-19 och visste inte hur jag någonsin skulle kunna vara utan dem. Sedan gick det ganska snabbt och jag började drömma om ett eget självständigt vuxet liv med egen lägenhet osv 🙂 mycket händer i den åldern. Sen vet man ju inte, kan ju ha hänt saker inom familjen under året också som gjort att hon ändrat sig.

    Det kan inte vara lätt att vara förälder i det här läget.
    Nu sitter de med en gård. Respekt till Josephine och Antonio.

      Som förälder kanske man ska tänka sig för lite innan man köper nytt boende och har vuxna barn, man får ju räkna med att ens barn kommer flytta hemifrån snart.

      Äh de kan hyra ut och bara langa in pengar på den

      Hon flyttar snart tillbaka igen.

      Smilla kommer ha hästar där, så det blir inte tomt 🙂

    Vad var det jag sa. Kul för föräldrarna som lämnade ett hus de tyckte mycket om så drar ungen innan de ens hunnit flytta in ?

      Föräldrarna får skylla sig själva ?

        Jo, men ska de skylla sig själva för att de var hyggliga? Det känns ju empatiskt.

          Som förälder måste man förstå att barnen inte kommer bo hemma föralltid och man får kanske tänka sig lite för innan man är naiv och planerar sitt nya boende efter sin vuxna dotter. Så ja, jag tycker absolut inte föräldrarna är offer, även om det såklart säkert är tråkigt och jobbigt för dem.

            Fast tanken var ju att Nellie och Olav skulle bo mer avskilt. Fyfan för att få sina föräldrar att investera i sin dröm o sen ba.. nej men hej då.

              Du vet som sagt inte vad som hänt. Lätt att döma när man inte har all information. Men håller fast vid att det är naivt att tro att ens vuxna dotter och hennes pojkvän ska bo hos en.

                De har ju inte hunnit flytta in än så jo, jag förstår att de nog trodde de skulle bo kvar lite längre än så. Renoverat och fixat lägenhet och stall till ungen.

                  Ja men om de inte ens flyttade in så finns säkert en anledning till detta. Och Nellie skriver även att de kommit överens om detta beslut. Så du har ingen aning om hur det gått till. Behöver ju liksom inte vara så att Nellie vaknat en dag och bara ”nej jag har ångrat mig”, ligger nog andra saker bakom. Och renoverar man med vuxna barn får man väl helt enkelt renovera så det går att leva där utan dem också. Att barnen ska bo hemma som vuxna är ingen rättighet.
                  Förstår att man kan bli besviken men är verkligen inte konstigt att vuxna barn flyttar.

                    Det är väl ingen som tycker att det är märkligt att en vuxen tjej flyttar hemifrån – det märkliga är ju om hennes föräldrar investerade i en gård för hennes skull, för hennes dröm, och sedan drar hon efter några ynka månader och tackar för den här tiden. Stor skillnad på det och att random flytta hemifrån.

                    Det låter på en del människor som att hennes föräldrar har henne i ett järngrepp och tvingar henne att bo hemma för evigt, så verkar det ju absolut inte vara. Hon skulle ju flytta till Absolute Horses i Danmark för bara ett år sedan och det var inget konstigt med det, hennes föräldrar verkade inte hindra det för 5 öre, så jag vet inte riktigt varifrån ni har fått att hennes föräldrar inte skulle låta henne vara vuxen? Det är ju knappast det allt handlar om.

                Gjllmy

          Barn är inte skyldiga sina föräldrar något… att ge sitt barn dåligt samvete är så himla hemskt. Hennes föräldrar förstår nog är förhoppningsvis glada för deras dotters skull

            Jag vet inte vad ni lever i för värld, men bara för att du är barn till någon är du ju inte totalt kravlös och utan skyldigheter till dina föräldrar. Det är inte som att man har någon slags immunitet att man kan bete sig hur som helst bara för att det är dina föräldrar. Särskilt inte om de gör allt för dig. Vad är det för jäkla synsätt?

            Självklart har man sitt eget liv och föräldrar kan inte begära vad som helst av dig (precis som med alla andra människor som inte är ditt barn eller förälder), men beter sig med sunt förnuft gör man väl till alla människor oavsett om det är dina föräldrar. Rent krasst har man ju annars inte skyldigheter till någon.

              Såklart får man inte bete sig hur som helst. Men att flytta hemifrån och skapa sitt eget liv är väl ok? Eller vart drar du gränsen?

                Kort sammanfattning av mina gränser:

                Barn som blivit vuxen flyttar hemifrån – OK

                Barn som låter sina föräldrar investera i en hästgård för miljoner – avsedd för barnets hästverksamhet, något som varit barnens dröm – när föräldrarna själva inte rider eller har nytta av en hästgård och redan trivs i huset de bor i. Och sedan låter föräldrarna lägga massa tid på att renovera gården och ordna en egen ”lägenhet” för att det ska passa dig och din partner. För att efter någon ynka månad dra därifrån. – Inte OK, över gränsen.

              Men vi vet ju inte ens om det är Nellie som drar eller om hon blivit utkastad. Tänk om föräldrarna är de hemska och inte Nellie?

              Vi vet inte sanningen. Sen blir jag så less på alla vännerskämt och att allt ska kretsa kring endera BB eller CC.

                Nej, det vet vi såklart inte, men det låter högst osannolikt att de lägger mängder av pengar och tid för att göra allt för sin unge och därefter slänger ut henne så att de står själva på en gård de inte behöver.

                  Men man ju bete sig illa eller på ett sådant sätt att N eller ffa Olav inte ville vara kvar.

                  Den förklaringen är fullständigt osannolik. Familjen dansar helt och hållet efter Nellies pipa. Nu har de troligtvis haft synpunkter på att dottern gör en stor gemensam satsning tillsammans med pojkvän efter en knappt ett år lång relation och då lackar hon ur.
                  Alla som följt Nellie vet att hon inte tål den minsta kritik eller ifrågasättande.

    Gillaknappen!!! Tar ju bort mer än halva nöjet att läsa här utan den.

      Instämmer

      Det är säkert något tekniskt fel bara

        Ja det händer ju då och då. Den brukar alltid komma tillbaka ?.

    Ja till saken hör ju att hon har ju inte ens bott på gården sen i augusti, de fick nycklarna i november och flyttade in senare än så. Inte många minuter de har hunnit bo där.

      Och föräldrarna och systern har inte flyttat än och nuvarande boende såldes förra veckan. Systern har börjat och sluta rida ett par gånger om året men nya huset är kanske inte direkt en hästgård.

        Ska bli intressant om systern orkar hålla igång 2 hästar med ganska ny skola och utbildning och kille.

          Jag tror jag vet redan lol!

    Vad jag känner igen mig! Ung, vill styra själv, vill dela allt med killen, frigöra sig och flyttar.

    Gjort samma resa. Tittar jag i backspegeln hade jag inte agerat lika förhastat i vredesmod, men det är lätt att vara efterklok.
    Hoppas hon landar stabilt utan att förstöra sin relation med föräldrarna.

    Jag tror, fortfarande, att Olav är den utlösande faktorn i det hela. För honom fungerade det knappast att bo ihop med familjen under de förhållandena, och för Nellie var det här en plötslig dörr ut i en frihet som hon inte upplevt tidigare. Men valet måste ha varit fruktansvärt jobbigt, jag avundas henne verkligen inte.

    Trist för föräldrarna att bli sittande med en gammal gård som kanske inte alls är deras dröm i livet (men vad vet jag) – med facit i hand hade det ju säkert varit mycket bättre att bo kvar i det förra huset, som de älskade, och låta Smilla ha sina 2 hästar inackorderade. Nu har de en gård som är alldeles för stor för deras behov. Det skulle inte förvåna mig om de säljer den inom kort. Dags för samtliga, kanhända, att se till sina egna behov och inte styras av Nellies liv. Så det här kanske var bra för alla, även om det måste ha varit tufft och sorgligt.

      För att inte veta så har du väldigt många teorier ? inte första gången du skriver vad du tror och försöker få påhitt som kommer direkt från din egna hjärna att låta som vettiga förklaringar. Vi vet inte alls vad som hänt eller varför det blivit som det blivit.

        Japp. Och jag skriver därför också oftast att jag/vi inte vet. Att jag/vi spekulerar. Därför försöker jag också att inte vara dömande, så gott det går. Samtidigt är ju hela kommentarsfältet här i BB ett hopkok av spekulationer, åsikter och annat. Vore trist annars med hela upplägget.

      Fast de har ju bott i flickrummet länge i familjens hus och på slutet själva.

      Du vet att man kan hyra ut boxar och tjäna mkt på det?

        Man tjänar knappast på att hyra ut om du tänker på det jobb man måste lägga i det. Att hyra ut boxar är inget man blir rik på.

          Det medför dessutom väldigt mycket jobb och förutsätter att man verkligen kommer överens med hyresgästerna. Jag vet många som säger att aldrig mer hyra ut boxar! För somliga fungerar det finemang men för en familj som dessutom inte har hästeriet som huvudsysselsättning tror jag det kan medföra mer stress och arbete än vad det är värt. Men vi får se. Hoppas det löser sig. Att ha egna hästar själv på egen gård kräver ju också nästan ständig närvaro och att det är ens stora intresse.

          De lär ju tjäna mer på det än att ha Nellie ståendes där gratis

            Jo fast då hade det ju rört sig om en verksamhet som i sig dragit in pengar till företaget.

            De hade nog inte Nellie där för att tjäna pengar heller.

              Nellie hade stallet på gården för att kunna driva sin verksamhet, O N Sporthorses, tillsammans med Olav. Dvs för att tjäna pengar. Jag tror att det rört sig om ett familjeföretag dessutom – men vad vet jag, jag spekulerar 😉 Som 19-åring är det svårt att få låna såna summor pengar från banken.

                Ja, Nellie ja, men hon ville väl tjäna pengar till sig själv. Föräldrarna hade väl inte Nellie på gården i första hand för att tjäna pengar, de hade väl henne där för att hon är deras barn.

          Att tjäna något på just det stallet Nellies föräldrar har bedömer jag som helt osannolikt.

          Visst..man kanske kan få en tusenlapp i kallhyra per box men är det värt allt besvär och att folk ska springa vid ens bostad och skita ner, slita på allting osv?

          Vet inte alls hur det ser ut ute i landet, men i Storstockholmsområdet innebär det definitivt bra klirr i kassan!

            Men inte i den delen av Skåne där Nellie bor och utan ridhus.

        Inte i den delen av skåne. Kryllar av stall och boxar och ställen som är betydligt bättre än deras. De bor i ett hästmecka, konkurrensen är hård.

      Håller med dig Valentina. Vore ju snopet om gården är såld när Nellie kommer hem igen efter att ha upptäckt att DK inte var en dans på rosor. Men så är det med de val man gör.

        Tror inte hon förväntar sig en dans på rosor

    Fattar inte människor som lägger ut allt i sina liv.

      Then the internet is gonna amaze you ?

        Anonym 10:16: hahaha!

    Fast alltså, man kommer inte på att man plötsligt vill leka vuxen när man precis fått sina föräldrar att investera i en hästgård de inte ens har ngt behov av utan ens verksamhet. Nellie är inget barn längre och beter sig så sjukt ohyfsat och respektlöst. Det är ju uppenbart att iaf mamman ville bo kvar i huset (utifrån hennes IG). Visst det är absolut föräldrarnas ansvar också Som gjort investeringen, men svårt att se att de kunde räkna med att nellie skulle dra när hon tjatat om denna dröm since forever. Få inte dina föräldrar att investera i din dröm när det uppenbarligen inte betyder ett skit för dig, just sayin.

      Man leker inte vuxen för att man vill flytta hemifrån som vuxen och inte vill bo med föräldrarna tillsammans med sin pojkvän.
      Du vet ju inte hur det varit, Nellie kanske aldrig varit jättesugen på att bo med föräldrarna utan de kanske varit dem drivande. Oavsett, föräldrar ska inte ge en dåligt samvete pga man vill frigöra sig och flytta.

        Fast tanken var att Nellie o Olav skulle bo för sig själva men dela kök med övriga (enligt Nellie själv var detta perfekt vilket hon skrivit i bloggen). Då kommer man inte på efter man köpt en gård för flera miljoner att det inte var så man ville leva efter några veckor. Det är respektlöst. Väldigt lätt att bara gå därifrån när det inte är hennes pengar hon leker med. Så jo, verkligen dags att börja agera vuxet.

          Fast alla som spekulerar här verkar inte begripa att ingen normalt funtad människa flyttar hux flux utan anledning. Inte när ens dröm äntligen blivit verklighet.

          Så klart har både först Olavs och nu Nellies flytt förgåtts av ”något”, vad kan vi bara spekulera i.

          Men inget säger att föräldrarna skött detta snyggt, eller Nellie eller Olav. Det kan ha förkommit bråk om gud vet vad innan flytten och vem som är mest ”skyldig” vet bara de inblandade.

          Men ska man bo kvar no matter what? Knappast.

          Alla klankar ner på Nellie att hon ska vara vuxen. Men hennes föräldrar då?! De borde väl ha tänkt lite till om dom nu inte ville flytta.

            De ville ju flytta för ungens skull. Vad skulle det tänkt på? Att Nellie skulle dra omgående? Det kunde väl Nellie kläckt ur sig innan i så fall.

              Man borde väl ha tänkt på att ”ungen” inte vill bo hemma för all framtid. Om nu sen ”ungen” tjänar så mkt pengar så hade väl föräldrarna kunnat ha kvar huset o O N flyttat till gården.

                Nellie kunde inte ta lån för att köpa gården varför föräldrarna gick in ekonomiskt. Och de skulle som sagt bo avskilt på gården men dela kök.

                Det är ju ganska stor skillnad på ”all framtid” och max 3 månader. Ingen har förväntat sig att hon ska bo kvar i all framtid.

        Jag vet inget om just den här specifika situationen och det här är mitt första inlägg i tråden, men det verkar vara ett väldigt upprepande i tråden om att ”föräldrar ska inte ge sitt barn dåligt samvete”. Det har skrivits om och om igen, nästan likadant, i flera inlägg, vad är grejen med det? Respekt går väl åt två håll? Och det finns inget barn i den här situationen, alla är väl vuxna? Att vara ung är inget frikort för att bete sig illa mot någon, varken föräldrar eller någon annan. Sedan sker saker i livet som gör att situationer förändras. Särskilt när någon är ung så är ju det helt naturligt, men även äldre kan ju få problem med familjekonstallationer. Det är inte kul för någon att slitas mellan lojalitet mot sin familj och lojalitet mot sin partner. Det är en rätt vanlig situation som man lätt hamnar i och den brukar inte sluta bra. Det finns familjer som inte ens träffas för att dynamiken mellan infödda och ingifta släktingar blivit skev.

          Håller med, klart att alla har rättigheter och skyldigheter åt två håll.

        Grejen är väl att det var hennes dröm att bo på en gård tillsammans med sina föräldrar för bara ett ögonblick sen, enligt hennes blogg. Ville hon flytta hemifrån så kunde hon ju kommit på det innan de köpte gården, känns väldigt märkligt att komma på det så väldigt kort efteråt.

          Fast du har ingen aning om vad som har hänt som fick Olav och Nellie att ta detta drastiska steg.

          Kanske ett stort bråk av något slag?

            Förmodligen.

      Äsch det blir inte långvarigt i DK heller, snart är hon hemma igen och styr och ställer ska ni se.

        Ja, tyvärr är det nog så.

    [Borttagen kommentar]

      Ta det i öppet spår kanske?

    Möjligen kan de se gården som en investering, renovera den färdig och sälja vidare. Troligtvis har de andra ekonomiska möjligheter än en själv för jag hade dunkat mitt huvud i väggen om jag hade lagt upp över 4 miljoner för en gård till mitt barn och som sedan lämnar den innan allt ens är på plats. När jag själv som förälder inte rider och inte har egen häst. När gården köptes tänkte jag som är bosatt i området att hur ska de kunna driva den verksamhet som Nellie drömmer om på den platsen. Liten ridbana, inget ridhus. Ingen större mark och inga ridvägar att rida på. Trafikerad 70 väg precis utanför. Hoppas att det ordnar sig till det bästa.

    Har någon lyssnat på keeping up with Jennie&Malin?IL analyseras rätt hårt av framförallt Malin,ja jag vet ot.?

      Tycker det va såå tråkigt när Jennie valde att börja podda med Malin. Är så trött på Eklunds.

        Ja,håller med-men tycker du att Karin&Issa är ett bättre”par”?

          Ursäkta, vad har detta med ursprungsinlägget att göra?

            Ursäkta men vad menar du med ursprungs inlägg? Menar du CamCams blogginlägg?

            OT är ok här så länge det handlar om influensers.

          Håller med, men gillade Jennie men pallar inte att lyssna på Malin.

            Samma här!
            Jag orkar inte heller lyssna på Malin. Saknar tiden då Jennie poddade med Karin Bastin, de hade så fin relation och bra personkemi tillsammans.

            Varför stör sig alla på henne?

              Hon framstår som väldigt självupptagen, egocentrisk och självgod. Ett bra exempel är när Jennie börjar gråta när hon berättar om sin mammans svåra sjukdom och Malin är oerhört självisk och bara kör på om sitt och pratar om sig själv.

              Vidare har hon noll utstrålning, är inte intressant att lyssna på och framför allt verkar hon inte fatta hur samspelet i ett samtal ska fungera.

              Tyvärr har hon inte heller någon behaglig poddröst, men det kan hon ju inte hjälpa.

              Jag upplever henne som sjukt osympatisk och ganska oallmänbildad.

              Hon är inte rolig. Både Jennie och framförallt Karin är roliga personer men det känns inte som om Malin har någon självdistans.

          Svårt att säga än men hittills har jag lyssnat på alla Karins och Issas avsnitt medans jag bara lyssnat på 1,5 av Jennies och Malins podd. Men jag tycker nog ändå att Karin och Jennie tillsammans var bäst.

    Nu är det ju inte helt ovanligt i hästkretsar att man bor kvar på föräldrarnas gård på något sätt hela livet. Se Malin Baryard som bor på sina föräldrars gård ( i ett hus intill det större huset) och är väl närmare 45 år, eller Maria Gretzer som bott i ett annex till sin mamma. Det är ofta enda chansen rent ekonomiskt eller så vill man det. Utomlands är det dessutom ännu mer vanligt. Många stora stjärnor inom film, musik osv bor tillsammans med sina föräldrar. Det är vi i Sverige som är ovanliga.

      Japp jag och min familj bor så. Flera bostadshus på samma fastighet. Tror det är stor skillnad att bo i samma hus, än som vi har det eget hus med eget liv. Det är stallet som är gemensamt. Nellie hade ett rum och badrum, inget eget kök etc.

      Visst, men de stora stjärnorna inom film och musik som du nämner bor nog på liiite större egendomar än hästgårdarna som finns här i Sverige. Det är stor skillnad och inte riktigt jämförbart.

        Det kan hända, men i vilket fall kvarstår det ju att det är relativt vanligt att ha hästverksamhet på sina föräldrars gård även i vuxen ålder. Det är ju framförallt en ekonomisk fråga.

          Japp, det är framför allt en ekonomisk fråga. Här i Sverige alltså.
          Vilket det absolut inte är för de stora stjärnorna utomlands, och därför var det heller inte jämförbart!

    Vi vet ju inte vad som har hänt och det kommer vi aldrig få veta heller, Nellie är ju inte känd för att vara den som öppnar sig mest om sitt privatliv, även om hon är väldigt glad i att laga rubriker, men det blir liksom aldrig något innehåll. Och det är väl kanske fine det, men förstår inte riktigt varför hon ens försöker hålla bloggen vid liv i detta läget. Det lovas och lovas saker och ingenting sker. Hon har alla sina unga följare som troget peppar och stöttar henne i väntan på att kanske någon gång få något tillbaka men nej, det kommer inget.
    Hon har absolut ingen skyldighet till någonting men då kanske hon bara ska styra om bloggen till en ren häst /jobb blogg där även hon slutar lägga ut något som helst om sitt privatliv så slipper alla undra och så slipper hon blir sur och grinig på folk som faktiskt undrar. Det är absolut en enorm styrka att tro på sig själv och gå sina egna vägar, men det är skillnad på att vara självsäker och på att vara egoist..say no more

      Tror hon skulle förlora för mkt ekonomiskt på att ändra bloggen.

      Helt enig med dig Maja. Den bloggen känns ju bara sämre och sämre, känns som att hon numera enbart skriver för att skapa dramatik i kommentarsfältet och sen när det är total kalabalik där så kvider hon över det och spelar martyr.

      Hade hon istället ägnat sig åt att blogga om hästarna/ridningen hade det varit mycket roligare läsning, och säkert trevligare kommentarsfält.

    Alltså vem är hon ens? Hade inte bloggbevakning funnits hade hon varit typ 70% mindre känd

      Hennes ”kändhet” har väl inte ett skit med bloggbevakning att göra, bloggbevakning brukar ju knappt ens bevaka henne. Bloggat sen hon var 9, haft stor blogg i över 10 år, över 350 000 följare på instagram. Har nog ca 0% med bloggbevakning att göra. Bloggbevakning har ju inte ens funnits under större delen av Nellies tid som känd.

    Någon som har koll på vad Tyras gamla hästar gör idag? Hade varit intressant att läsa om. Hon hann ju avverka en del ?

      Också nyfiken på det!

      Jag sökte faktiskt på Dario för bara några dagar sedan. Han verkar ha det prima och är en voltigehäst fortfarande…

      Ngn var väl en vända hos Nellie? Skäcken har haft flera ägare. Corvara blev väl avelssto. Lika intressant vad som hände med restlagren med ryttarkläder mm.

        Restlagren säljer hon ut just nu: kolla Insta får du se

      Joe köptes väl av en tävlingsryttare (hopp), minns ej vad hon heter dock. Corvara är avelssto. Fleur försvann mystiskt? Laissa såldes till nellie som sålde till hobbyryttare (fattar ej varför, sån potential i den hästen), den vita hon hade ett tag fick åka hem, ponnyn Doris vet jag inte var den hamnade.

        Om jag minns rätt så så bor Doris hos någon som bodde i närheten av Tyra, eller om det var en bekant till Tyra, vill minnas att han hade en son som blev fäst vid Doris.

    -Kolla i tdb. Såg fina resultat på den som skulle avlivas, Landfried, för bara några månader sedan. Den närmar sig 20 år nu och gör bra resultat i 110-120..

    Och nu ska Laissa säljas….. det tycker Nellie är konstigt att ngn köper en häst för så mkt pengar och sedan säljer man borde veta vad man vill när man köper för så mkt pengar….

    Som hennes föräldrar håller med henne där…:-))))

      Såg det! Dessutom hinta om att ” då borde man kanske inte ha djur” när Alexandra som köpt Laissa säljer henne för att hon är gravid och inte kan ha 4 hästar igång..

        Undra om Nellie skulle gnälla lika mycket om det var Saga som A sålde och inte Laissa, eller båda två

    Nellie har lagt upp en mycket tveksam story där hon hänger ut Laissas nya ägare som säljer hösten pga att hon är gravid… riktigt omoget och elakt gjort

      Såg det, sjukt oprofessionellt gjort! Blir så matt på dess flunsor och hur genuint dåliga de verkar vara på bizznizz.

        Håller med om det inte ser proffsigt ut. Vill man försörja sig på att sälja hästar och ha gott rykte är inte det rätt väg att gå. Skulle inte köpa häst av någon yrkes säljare där man riskerar att hängas ut i dessa medier pga vad jag gör med min häst baserat på säljarens känslor. Såld häst är såld häst lärde jag mig tidigt i denna bransch.

        Håller med, otroligt oprofessionellt gjort att göra så mot en köpare. Att förvänta sig att dyra tävlingshästar inte skulle kunna säljas vidare är sjukt naivt. Väx upp.

      Också konstigt att lägga sig i hur andra hanterar sina hästar när man själv köper och säljer hästar till höger och vänster men med undantaget att det är business. Laissa var en som ”aldrig kommer säljas”, sen blev Joe det men nu skriver hon att alla har ett pris. Och ja, driver man business så är det så. Men man kan ju inte samtidigt kasta skit på andra för att de säljer sina hästar.. Härlig dubbelmoral.

        Japp, totalt pantat

      Om den hästen nu var så speciell att det kom bud från utlandet och svenska toppryttare och den senare såldes till hobbyryttare. Vad är det för fel på hästen?

        Vilka svenska toppryttare var intresserade? Ratade inte Malin Bayard den hästen pga hur den hoppade? Eller det var bara ett rykte.

          Tror hon ratade den hos Tyra. Vilka bud NB fått är väl bara antydningar. Försäljningen är dock udda. Även att köparen har ytterligare en hästs från NB.

            Precis, Alexandra äger Saga, tagit föl på henne om jag minns rätt.

              Alexandra försökte ta föl på Saga, men blev tvilling föl så stoet kastade fölen i tidigt skede (vanligt när stona är dräktiga med tvillingar)

          Precis, känns ju inte som en bedrift att ha blivit provad av en toppryttare som inte ville ha den ens…

            Jag tror att några fler provade hästen hos N. Tycka vad man vill om henne, men hon gjorde ett kanonjobb med Laissa. Hos Tyra hoppade hon förjävligt.
            Och just den hästen tror inte jag skulle må bra i ett större tävlingsstall, vilket även är vad N skrivit om varför hon såldes dit den såldes. För det ÄR en rätt speciell häst, och ingen jag skulle känna mig trygg att rida om jag var gravid.

      Riktigt dåligt gjort att hänga ut köparen. Jag har förstått att Nellie behöver flytta, att hon behöver få bli självständig och skapa ett eget liv. Tycker att det är sunt och helt riktigt. Och jag har varit imponerad av drivet och att hon lyckats skapa ett företag att köpa och förmedla hästar.

      Men – nu sjönk hon i mina ögon när hon hängde ut Laissas köpare. Otroligt oseriöst. Skulle aldrig vilja köpa häst av henne… ON. Sporthorses får man akta sig för…

      Laissas ägare har skrivit svar på tal om det nu https://nouw.com/alexandrafaldt

    ON Sporthorses o Nellie är oseriösa o inget ”företag” att rekommendera. Småtjejer som vill köpa häst av Nellie för att hon är känd och då säljer hon hur som helst utan att bry sig. Mycket intriger med hästägare och flera tveksamma affärer under den korta tid som dom har varit igång.

      Vad vet du för något?
      Laissa är väl den enda affären som blivit problem, alla andra har väl blivit bra, eller?

    Det där med Laissa var ju att hon valde bort högre bud eftersom Alexandra lovat att ge Laissa ett livslångt hem och guld och gröna skogar och sedan säljer efter några månader. Klart Nellie är besviken, den hästen är ju så speciell.

      Det tror jag inte ett skit på. Hon hade antagligen en skada så hon inte fick mer pengar.

        Ja så brukar det ju va, är dom inte rena på röntgen så är dom inte värda mycket pengar alls.

        Jag tror inte heller ett skit på det, där fanns säkert röntgenfynd som gjorde att sälja till ”fullpris” till en satsande tävlingsryttare var uteslutet. Annars vore det väldigt väldigt märkligt, av en professionell hästhandlare (dvs en som lever, iaf delvis, på att sälja hästar och tjäna pengar på detta) att i princip ”skänka bort” en häst som trots allt gick 140-klasser. Nej där är något som är dolt i kulisserna helt klart. Kan ju också bli spännande nu när Laissa återigen är till salu, nästa köpare lär ju också vilja röntga. Laissa är ju svår på så sätt att hon är ingen direkt lättklass-häst för någon nybörjare som vill harva runt på 100-110 klasser, hon kräver sin ryttare den hästen, och jag har svårt att se att det är alldeles enkelt att hitta en köpare. Beroende på om där nu finns röntgenfynd och vad dessa isf består i, dvs ärftliga eller inte, så kan man väl annars tänka sig att hon går in i prestationsaveln för hon har ju bevisat att hon kan hoppa med framgång. Knepigt detta.

    Hela grejer runt Laissa är helt sjuk!
    Nellie säljer henne billigt till ett bra livslångt hem (varför sälja en sån fin häst billigt? gick inte igenom röntgen?), sedan efter 7-8 månader lägger nya ägaren ut Laissa på annons att hon säljs som rätt hem dyker upp då nya ägaren blivit gravid.
    Nellie, som pratar sååå mycket om Girl Power mm, hänger ut nya ägaren på sin instagram.
    Så nu tvingas nya ägaren förklara offentligen inför hela världen att hon blivit gravid trots p-piller, och när dem upptäckte det var det för sent att göra abort, och eftersom Laissa kräver mycket träning, är svår att rida, och bockar mycket (=farligt att rida när man är gravid ifall man skulle ramla av) så valde nya ägaren att sälja. Hon tvingas berätta allt detta för att Nellies inlägg orsakade så mycket hat kommentarer emot nya ägaren som redan mår mentalt dåligt och har gjort det under ett par månader + är gravid.
    Vad hände med att Nellie hade blivit vuxen, mogen och Girl Power???
    (ja, jag är arg, tycker synd om nya ägaren som inte mår bra, tvingas ta ett jobbigt beslut och sedan försvara sig offentligen genom att berätta allt om sin graviditet)

      Detta känns så oerhört korkat och lågt utav Nellie, så det känns ju knappt möjligt att detta är sant. Tanken slog mig först att hon försökte göra något Blondinbella liknande för att få mer följare både till sig och nya ägaren, men dessvärre är det nog inte ens så. Utan hon är så pantad på riktigt bara

    Det brukar gå i perioder för Nellie, det händer något dåligt för henne så hon behöver och får stöd och blir då mer omtyckt, sen så kläcker hon ur sig något dumt och så är vi down the rabbit hole again ? är bilden på hennes insta story än?

    Detta sänker deras rykte och förtroende. Ska man vara rädd att bli uthängd om livet förändras? Nej där borde hon hållt tillbaka sin besvikelse och ilska mot köparen.. Inget professionellt att snacka skit om en kund..

    Jakten på lycka kommer aldrig ta slut för henne förrän hon tar itu med sig själv. Det kommer bytas topphästar, pojkvänner, stall, boenden och praktikanter i oändlighet. Hoppas hon nån dag växer upp hon också (men det verkar osannolikt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.