Bacon vs rökning

Therese Lindgren säger sig alltså inte förstå hur man kan vilja äta bacon överhuvudtaget om det är cancerframkallande, samtidigt som hon erkänner i en video att hon börjat röka igen.
Ett inte helt logiskt resonemang som får mig att funderar över hur många sådana här motstridigheter jag själv gör mig skyldig till på en daglig basis.
Kanske den där när jag argumenterade inköpet av en Soda Streamer med att jag nu skulle slippa bära hem kolsyrat vatten, samtidigt som jag kånkar hem min egen vikt i Cola Zero varje vecka?
Det är den enda jag kan komma på på rak arm, men jag är övertygad om att det finns mängder med andra exempel som skulle komma upp till ytan om jag frågade runt bland människorna i min omedelbara närhet.
Så länge det enbart finns Pepsi Max-koncentrat att köpa till Soda Streamern så kommer jag fortsätta kånka. På Amazon hittade jag precis en bag in box på nästan 10 liter Cola Zero-koncentrat för ynka 860 kr. Så snart jag kan få den skickad till Sverige så kommer jag klicka hem den!
MED adlink och hela skiten! 😉

Har ni något exempel att bjuda på? 
Jag tänker att det blir lite roligare och trevligare på det sättet, än att vi alla ska stå och uppvärmnings-stretcha för att kunna kasta varsin första sten på Therese utan att riskera en sträckning eller muskelbristning.

Tack för tips!

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tanken slog dig inte att tobak är beroendeframkallande? Till akillnad från bacon…

  Svara

   Haha, tala för dig själv!

   Svara

   Hon slutade. Men började igen. Ett val, även om det är beroendeframkallande. Ja jag har rökt men slutat, ja jag vet att det är svårt men så länge ingen trycker in cigg i munnen på en så är det ett val man själv gör.

   Svara

   Alla som börjar röka nu (och sen 20 år tillbaka) vet att rökning är cancerframkallande.

   Svara

   Jag är fd rökare sedan snart 10 år tillbaka. Det krävs fortfarande lite självdisciplin, särskilt i vissa situationer, för att inte röka. Så jag har full förståelse för att folk faller tillbaka. Det är jättesvårt att sluta röka och jättesvårt att upprätthålla det. I alla fall var det så för mig. Älskade bacon innan jag blev vegetarian men för min egen del var det inte alls jämförbart med rökberoendet.

   Svara

   Har rökt i 10 år, förra veckan tog jag ett graviditetstest som visade positivt, slutade direkt. Har inte ens känt ett sug efter en cigg en ända gång efter det, så himla mycket lättare att sluta än vad jag trodde det skulle vara, lite besviken på mig själv att jag inte tagit tag i mig själv och slutat innan men jag har alltid trott att det skulle vara helt omöjligt för mig att leva utan cigg.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hur kan man ens röka år 2020?? Så totalt obildat.
  Man märker iaf att rökningen är på rejält utdöende, jämfört med bara några år sen. Tack å lov. Förbjud överallt

  Svara

   Måste tillägga att jag gick efter en rökare häromdagen och blev ofrivilligt klädd i hennes eftersläpande rökmoln.. Tänkte då
   på hur länge sen det faktiskt var sen det hände sist : ) förut var det dagligen.

   Svara

   För att man är beroende. 🤓 Hur kan man göra nånting alls 2020? I dagens samhälle vet man ju att typ allt som existerar är ohälsosamt.

   On a sidenote så är tobakspriserna helt sjuka nu för tiden så tror det bidrar en del till att folk röker mindre. Billigaste cigaretterna här vad jag vet kostar 7,70€.. Och regeringen vill att priset ska stiga till 20€ inom några år.

   Svara

    Fast rökning sticker ju ut som det absolut dummaste av allt som är ohälsosamt. Så otroligt skadligt för hälsan och en stor bidragande orsak till cancer (livmodershalscancer, bröstcancer, lungcancer, allt det hjälper rökningen till med)

    Svara

     Lustigt att folk inte har samma kunskapsparalleller till övervikt…
     But that’s none of my business.

     Svara

      När det gäller övervikt är det väl mer diabetes, hjärt och kärlsjukdomar som sticker ut

      Svara

      Folk bryr sig fan mer om andras övervikt än andras rökning, trots att man har absolut noll att göra med det.
      Att människor år 2020 blivit så otroligt otrevliga, besserwissiga rövhål är helt otroligt.

      Svara

       Herrejävlar, ta det lugnt nu!
       Den enda som verkar vara riktigt otrevlig här är du. -.-

       Svara

    Jag slutade röka när jag flyttade till Australien. Här kostar ett 20 pack ca 155kr och ett 30 pack ca 250kr. Många köper löstobak och rullar egna cigaretter. Handlar du billig tobak kostar det runt 200kr för 30g (och det gör man bara om man är riktigt beroende för det smakar verkligen apa).

    Svara

     För en total noob… hur många cigg får man ut från 30g tobak?

     Svara

      30 gram räcker för mig i cirka en vecka. Och röker väl en 10-15 cigg per dag.

      Svara

     20 pack Vogue kostar dock 270kr så…

     Svara

   Håller helt med dig. Finns inga ursäkter.

   Har svårt att ta sådan människor på allvar, speglar mkt hur korkade de är när det väl kommer till kritan.

   Svara

   På tal om obildat skriver du just en extremt obildad kommentar.

   Svara

   Mentol ska snart förbjudas så några procent i samhället kommer behöva sluta röka o de väl tanken med den lagen 🙂

   Svara

   Har sen snart ett halvår tillbaka jobbat eztra på en bensinstation. Och har upptäckt herrejävlar vad folk både röker och snusar fortfarande. 🙄

   Vet dock inte om det ökat eller minskat senastr åren förstås…

   Svara

   Tror du på allvar att rökare röker för att de är så obildade att de inte känner till hälsoriskerna? Det om något låter obildat.

   Svara

    Det vet väl alla att ett missbruk (om det så är av tobak, bacon eller heroin) bäst bekämpas med en go bok!

    Svara

    De röker för att de är helt dumma i huvudet.

    Svara

     Och det är du med!

     Svara

      Kränkt much. 😀

      Svara

   Jadu jag började röka när jag var 32..mitt livs sämsta beslut. Är 35 nu. Men är fast i cigg nu…

   Svara

    Hur kom du på tanken att börja röka i den åldern? Jag som trodde att det mest var ungdomar som faller lätt för grupptryck som börjar röka.

    Svara

    Vad tråkigt att vara fast i ett beroende, förstår att det inte var tanken när du började. Får jag vara nyfiken och fråga varför du började, i en så ovanlig ålder? (Om du vet själv såklart). Hoppas oavsett att du kan ta dig ur beroendet 🌸✊

    Svara

    Jag rökte och slutade cold turkey när jag blev gravid. Höll upp i 4 år och började sen igen, satan så korkat… men har nu slutat igen, för gott!!! Note to self: jag kan inte feströka tydligen.

    Svara

  En bloggare skrev : bra om toapapper tar slut för då kan vi göra som indierna Torka oss med handen när vi gör nummer två. Fy fan vad äckligt. Och tänker hon inte på hur mycket vatten det skulle gå ut att göra sig ren. 😕😛

  Svara

   Finns en massa länder där bidé eller vatten används istället för toapapper. Fungerar fint! 🙂

   Svara

    Dum fråga, men efter att han använt en bidé vad torkar man sig med då? Handduk?

    Svara

     Vad torkar du dig med efter duschen? Rengör du aldrig rumpan?

     Svara

      Hur gör du på de offentliga toaletterna efter tvätt av röven?

      Svara

     Ja den frågan var inte så smart.

     Svara

     Jag brukar torka med gardinen.

     Svara

    En persisk vän frågade på typ mellanstadiet om det är sant att vi svenskar inte sköljer baken efter att ha varit på dass. Javisst sa jag och förstod inte hennes äcklade min tills hon sa: Om du spiller Coca-cola på bordet, torkar du bara med papper och tror det ska sluta klibba då eller? Då började jag också med att ta en blöt torkning och sedan en torr… 😛

    Svara

     Alla får rengöra sig som de vill men jag fattar inte dessa jämförelser med om man spiller Cola på bord eller får bajs på fingret osv.

     Ja.. spiller jag coola, mjölk, kaksmet så torkar jag med trasa. (Torkar jag röven med blöt trasa för det?)
     Jag vaskar mitt golv med våtmopp då och då. (Vaskar jag röven med våtmopp lika ofta för det?)
     Tappar jag ett äpple på golvet plockar jag upp det. (Plockar jag upp skit från röven för det?)

     Svara

      Cola*

      Svara

      Vad är det som du tycker är så svårt att förstå? Du kan inte jämföra äpplen med skit, och klart du torkar om du spiller med en fuktig trasa, så varför torkar vissa då inte röven med fuktigt papper eller tvättar sig? Det är klart det är äckligt, sen får du inbilla dig vad du vill.

      Svara

       Men cola kan man jämföra med skit?

       Svara

       Jag fick klä om min soffa när jag spillt rödvin i den. Borde jag med den logiken då riva loss skinnet på min röv och transplantera dit ny hud varje gång jag har skitit? 🤔

       Svara

        Haha 🙂

        Svara

        Du är dum i huvudet om du liknar att riva loss hud med att torka sig med vått papper

        Svara

         Tvätta er bäst ni vill men varför jämföra det med att spilla Cola på ett bord? Det är ju snarare jämförelsen jag ifrågasätter logiken bakom.

         Svara

          Okej om du spiller Coca-cola på armen då? Torkar du med ett papper eller tvättar du armen?

          Svara

         Nej, det är ett logiskt resonemang som prövas (förvisso in i absurdum, men ändå).

         Svara

    Nej. Dom tog bort biden pga bakteririsk. Sitta där och sen kommer bakterier inn i urinröret. Och då blev det infektioner.

    Svara

     Vilka är ”dom”?

     Svara

      Bidebortagarna. En del hade titeln första bidebortagare dom hade nämligen fått diplom när dom var tillräckligt duktiga 😂

      Svara

       Hahahahhahaha

       Svara

       Vet inte varför jag skrattade så mycket

       Svara

     Varför skulle det ”komma in” bakterier från en ren bide?

     Svara

      Man ska ju torka sig framifrån och bak för att förhindra bajsbakterier att komma in i urinröret osv. En bidé kanske gör så att vattnet rinner uppifrån och ned (or something).

      Svara

      Därför du sätter dej i den med en smutsig rumpa.Inte bra.

      Svara

   Wettex säljer bra i Bangalore, Chennai och Goa sen
   mina råd spridit sig från denna blogg till Indien.
   Siffror från Kolkata finns ej ännu.

   Svara

   Ja för det går ju inte åt nåt vatten alls för att tillverka toalettpapper…
   Skippa pappret, börja tvätta!
   😅

   Svara

   Jag tvättar mig alltid efter jag bajsat, sen gnider jag fingret mot anus och om det doftar duschkräm och rent är det godkänt betyg. Älskar att vara ren och fattar inte folk som inte tvättar sig.

   Svara

    Hur gör du om du inte är hemma?

    Svara

    Jag gör samma men stoppar in fingret så långt jag kan. Luktar det tvål så är jag okej. Äckligt att bara kolla lukt mot anus och inte inuti, fattar inte såna som du inte tvättar sig ordentligt.

    Samma gör jag när jag kissat. In med fingret i urinröret och lukta.

    Svara

     Ja, precis så gör jag också! Sen måste man tvätta händerna ordentligt också! Man är inte klar förrän yttersta hudlagret är borta! Först då räknas det som rent ⭐️

     Svara

      Helt rätt! Basal hygien är A och O i dessa tider.

      Svara

    13.50 Du förstår väl att folk tvättar sig? Men troligtvis inte på ditt vis…

    Svara

     Folk i Sverige tvättar sig inte, eller iaf inte svenskar verkar det som. Jag är svensk själv men har bott utomlands och började med det utomlands sen sitter det kvar.

     Svara

   Efter den här lilla tråden sitter jag nu nybajsad och funderar på om jag kanske inte ska gå och torka mig en extra gång med ungarnas våtservetter 🤔 Bara för att vara på säkra sidan 😅

   Svara

   Förr i ti’n fanns det rövspadar i trä 😉

   Svara

    Min pappa är över 80 och han duschar baken. Sen städar han toan med klorin så det luktar badhus på hans toa. Glad att ha en så renlig pappa😁

    Svara

  Jag! 🤷 Äter mat lagad från äkta och naturliga råvaror. Men käkar också kilovis med lösgodis.

  Intressant det där hur rökning liksom är ett accepterat beroende som vi har (på sätt och vis) förståelse för. ’Det är så svårt att sluta röka’. Som exempel så får ju deltagare i BB-huset in cigaretter, dom ’behöver’ ju få det. Men andra som har ett cola/godis/energidrycks-beroende. Dom får inget extra inskickat..

  Svara

   Jag är likadan!
   Jag tänker alltid på att få i mig bra näring genom maten men käkar samtidigt godis med miljoner tillsatser och e nummer.

   Svara

   Vad jag förstår så har deltagarna själva fått ta med sig cigg och snus, inget dom verkar få av BB-produktionen?

   Svara

    Ah, visste Sami hade med sig men tänkte det var för han inte ville vara beroende av produktionen. My mistake!

    Svara

     Va? ”nej jag vill inte ha gratis cigg, jag betalar själv tack.” ???

     Svara

      Om man förlitar sig på någon annan finns risken att man blir utan. Och det kan nog vara roligt att titta på en rökare som inte får röka (mer lättirriterad t.ex.), varför produktionen nog hade snålat lite med ciggen…

      Svara

      De får väldigt lite nikotinprodukter som de får hushålla med

      Svara

   Rökning kan bli ett passivt beroende. Inte många fler beroenden som är så passiv som rökning

   Svara

    Men det förklarar ju inte varför vi accepterar rökning som ett beroende som är svårare att sluta med än andra?

    Svara

     Joo, det är rätt enkelt. Nikotin är ett beroendeframkallande ämne i en helt annan bemärkning än socker.

     Svara

     Gör vi verkligen det? Andra som vad?

     Svara

  Tränar flera gånger i veckan för att hålla kroppen i trim samtidigt som jag köper hem massa onyttigheter nästan varje kväll 🙋🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  Svara

   Så smart är du.

   Svara

   Jag med, kallar det balans 🙄

   Svara

    Balans i all ära, men hade ju helst kunna hålla mig till 2 max 3 dagar snacks och godis och sen kunna äta som en normal vuxen restarande dagar 😂

    Svara

   Förståeligt. Vad är det för liv att leva på grönkålssmoothies och träna en massa? Hell no.

   Svara

    Man kan lyxa till det på helgen det räcker för mej.

    Svara

     Är du en sån som lyxar till det med frysta ärtor och majs?

     Svara

   Jag med!

   Svara

   Onödigt

   Svara

  Jag äter typ 5 ägg dagligen för att det är så nyttigt och bra. Men äter även massa andra ontttigheter som inte är bra alls för kroppen 😝

  Svara

   Som vad? Arsenik?
   Folk har en väldigt konstig uppfattning om vilka livsmedel som är ”dåliga” för kroppen… Allt handlar om moderation och att bibehålla en normal vikt.
   Och nej e-nummer är inte farliga!!!

   Svara

   5 ägg varje dag låter dock inte så bra.

   Svara

    varför?
    Finns inga som helst belägg för att det är dåligt. :

    Svara

     Det enda som är farligt är den hemska bieffekten.. #äggmök💨

     Svara

      Det får du bara om du äter koldydrater och växtfett tillsammans med äggen. Alltså inte äggens fel.

      Svara

     Letar man så finns det visst vetenskapliga belägg för att ägg är dåligt för hälsan. Och att det är etisk dåligt behöver man ju inga vetenskapliga belägg för att förstå…

     Svara

    Ägg är det bästa man kan äta ur näringsynpunkt. Du kan leva på det resten av ditt liv, men det blir kanske lite enformigt. Ägg innehåller alla näringsämnen utan C-vitamin och det kan du få i dig om du äter vitkål(billigare och bättre än apelsiner) eller inälvor.

    Svara

     Vetenskapen är INTE enig om att ägg är en utselutande bra näringskälla.

     Svara

     Är det därför man enligt lag i USA inte får marknadsföra ägg som hälsosamma, näringsrika, fettsnåla etc?

     Svara

   Är du inte rädd att börja kackla snart 😂

   Svara

    Äter också ägg och tar mig en höneblund emellanåt😁

    Svara

  Ingen som har sett den där meme:n med typ ”My vegan friend: I could never put such crap in my body! …Also my vegan friend:…” och så en bild på någon som snortar koks. 🙂 Sjukt rolig. Var det inte så med det där vegan-paret som kom in med en allvarligt undernärd bebis till sjukhuset? De ville inte förgifta henne med kött och mjölk, men man fann ett flertal kartor Tramadol i pappans fickor. Hyckleriet där alltså…

  Obs obs ”inte alla veganer!!” nej jag vet det. 🙂

  Svara

   Samma kategori:

   Folk som tränar ”för hälsans skull”, men bingedricker för jämnan.

   Svara

    Typ Amir Akrouti som tränar två gånger om dagen för att han är så jävla hälsosam och så både super och röker han som ett svin.

    Svara

   Men det var ju inte för att de var veganer, utan för att de var psykiskt sjuka. 😂

   Svara

    Psykisk ohälsa är en stor bieffekt när man inte får i sig sin artegna föda och det får veganerna aldrig.

    Svara

     Fake news

     Svara

   Problemet i det fallet var att föräldrarna var totalt oförmögna och inte gav barnet mat alls. Jag rekommenderar att läsa fup i fallet om du är intresserad av att veta mer om vad som ledde till att barnet hamnade i ett så dåligt skick.

   Svara

   Men att hon drar kola skadar väl inte andra. Att äta kött skadar djur däremot. Många är inte veganer för hälsans skull, utanför djurens. Tro mig, jag kan vräka i mig en jäkla massa skitmat och ändå är det veganskt.

   Svara

    Att odla, tillverka och sälja koka skadar andra människor. Har du läst om våldsamma drogkarteller i Sydamerika? Istället för koka kunde man odla mat, men droger ger mer vinst.

    Svara

    Oj då, du får nog läsa på lite om hur de som arbetar med att odla och processa kokain har det. Inga fackförbund där om man säger så…
    Sedan var det en referens till att veganer ofta ser sin kost som så oroligt nyttig och hälsosam, inte just delen att skada eller inte skada andra. 🙂

    Svara

    Och du har helt missat hur många stackars djur vegankosten dödar? Läs på!

    Svara

  Bacon är inte beroendeframkallande. Vilket gör det till ett medvetet val att äta. Medan räkning går per automatik för att kroppen i sig begär det. Då tar man det utan att själv tänka på saken.

  Svara

   Förlåt, rökning*

   Svara

    Hon VALDE att börja igen. Kan vara det mest IQbefriande man kan göra.
    Man har suttit fast i ett beroende, ett missbruk, lyckats komma ur det men väljer att börja igen.

    Svara

     Sen har hon mage att kritisera baconätande liksom 😂🤷 Hon röker, är det bättre ur cancersynpunkt verkligen? Kränger krämer som ska avhjälpa rynkor och botoxar sig, men röker 👌👍🤦

     Svara

     Om du påstår att man ”väljer” att börja igen är du minst lika IQ-befriad. Att leva med ett beroende innebär att du alltid kommer att vara beroende, dvs du kommer utsättas för situationer dagligen där du lockas. Man slutar inte i en månad eller ens ett år och beroendet försvinner, det är extremt lätt att trilla dit igen vid t.ex alkoholkonsumtion, en dålig dag då man tänker att man ska köpa ett paket då, man blir bjuden etc. Okunskapen om hur beroenden fungerar gör mig mörkrädd. Och visst, det är bara cigg, men för mig som varit beroende av även tyngre substanser kan jag säga att cigg är mycket enklare att falla tillbaks till just pga den sociala delen, alla associationer man har med cigg och för att det är så lättillgängligt och mer accepterat jämfört med att ta ett återfall på droger exempelvis.

     Svara

      Och alla som faktiskt inte ”trillar dit” igen? Alla andra då som slutar och sen inte VÄLJER att köpa cigg igen, tända en cigg igen, dra ett bloss igen?
      Det går ju alltså? Man kan bestämma att man slutar, och sen börjar man inte igen. Och snacka inte om okunskap om beroende.

      Svara

   Fast det är också ett medvetet val att köpa cigaretter o h att öppna paketet, ta en cigarett och tända den. Ja du kanske mår skit till en början om du inte gör det, men det går över.

   Svara

  Bacon är en frukt 😋

  Svara

  När Therese hade frågestund var det jättemånga som frågade ”hur går det med rökningen?” men hon svarade aldrig på det, så jag antar att det går dåligt.

  Svara

   Menar livestream* inte frågestund

   Svara

  Rökning = fysiskt beroende – du får abstinens.
  Inget du kan få av Bacon eller några andra livsmedel. Det är bara ren pseudovetenskap.

  Svara

   Socker då?

   Svara

    Vilken sockertyp vill du undersöka? 😊

    Svara

     Inte den som kommer från mjölk och frukt utan den som tillsätts i godis, glass osv. Sackaros kanske det kallas? Anledningen till att jag undrar är för att forskare verkar oense. Man menar att det påverkar hjärnans belöningscentral och ger dopaminer på ett annat sätt än andra livsmedel, som droger, men obviously inte i samma omfattning.

     Svara

      Jag tycker inte de verkar särskilt oense. Du får gärna övertyga mig om annat dock.

      Svara

       Förvånad av hur osympatiskt detta kommentarsfältet är. Dels, googla exempelvis highly palatable foods och inse att det inte bara är socker som gör viss mat ”beroendeframkallande”. Och dels, skrämmer det mig hur oförstående folk är vad gäller nikotinberoende. Nikton klassas som ”starkt beroendeframkallande” och är ett fysiologiskt, psykiskt och socialt beroende. Det är inget man bara lätt avfärdar för att man ”inser” att det är dåligt att röka. Pratar ni likadant om alkoholister, att de är dumma i huvudet och får skylla sig själva för att de försatt sig och sina nära i den sitsen?

       Svara

   Det fysiska beroendet släpper dock efter ett par dagar, när nikotinet lämnar kroppen. Det psykiska beroendet kan däremot sitta i efter tio år.

   Svara

   Ok. Buhu. Men att sitta och klaga på att bacon ger cancer? News flash Therese! Det gör cigg också. Hyckleri på hög nivå

   Svara

  Jag är hälsofreak, tränar, håller på med naturmedicin och äter helt ren mat.

  Människor som inte vet om att jag rökar blir alltid lika chockade när dom ser mig tända en cigg för första gången😂 ”kan inte förståååå att du rökar! Du är ju hälsan själv!”

  Meeeen, eftersom jag inte kan sluta(just nu iallafall), så måste jag ju jämna ut det livsfarliga med massa annat😜

  Svara

   röker*

   Svara

    Skåningar brukar säga ”rökar” och därmed också skriva det så. Så jag gissar att hen är skåning 😊

    Svara

     Faktiskt inte, Västergötland! Men jag har alltid fått klagomål på att jag säger ”röker”, så har försökt ändra på det det sista😅

     Tack!

     Svara

     Skåningar säger: ”rögar”. 😄

     Svara

   Vad är ”ren” mat?? Tvättar du den eller vad?

   Svara

    Vad lustig du är. Tror de flesta fattar att anonym avser råvaror som grönsaker, oljor, frukt osv. och inte ”sammanställd” med en innehållsetikett och artificiella smakämnen. Även om ”ren” är ett lite olyckligt begrepp då det , det borde heta något annat.

    Svara

     Ser att några ord föll bort, borde gå bra ändå 🙂

     Svara

     Håller med. Det borde heta flumtomte-mat eller liknande.

     Svara

      Varför är det flummigt att äta så naturlig mat som möjligt?
      Är det bättre med fryspizza och cola till middag tycker du?

      Svara

      Som sagt, varför är det flummigt att vilja äta mat utan tillsatser? Att påstå att socker, konserveringsmedel och e-ämnen är gift och att kritisera andra som inte äter som en själv, det är väl flummigt men inte själva kosten i sig. Skulle säga att den är väldigt förnuftig för kroppen. Konserveringsmedel kanske inte är skadligt men jag har svårt att se att det är något kroppen behöver.

      Svara

      Är du ung? Då brydde jag mig inte heller.

      Svara

     Ursäkta, hur blev oljor ren mat?

     Svara

   Förvånar mig inte att du röker om du tror på saker som naturmedicin och ren mat.. xD

   Svara

    Varför så otrevlig?

    Svara

    ”Tror på”? Så du tror på riktigt att exempelvis spenat och grönsaker är lika dåligt att äta som McDonalds-mat? Är nog du som är det du insinuerar att ts är i det här fallet.

    Svara

   Alla kan. På riktigt. Det är viljan det handlar om.
   Det finns t.o.m. tabletter du kan få på recept.
   Eller hälsa på en människa som har Kol, det kan också hjälpa.

   Svara

    Tabletterna funkar imo (Champix)!

    Blev jätteäckligt att röka och röksuget bara försvann? Sen ”saknar” jag det fortfarande men på ett sätt var det nästan svårare än att slita k*narka.

    Svara

   Du är tyvärr inget hälsofreak, bara helt pantad.

   Svara

  Bacon tycks vara beroendeframkallande i UK, Irland och USA.

  Svara

   Eller så är det kulturellt.

   Svara

    Redan Röde Orm, vikingen, som kunde arabiska för övrigt,
    sa redan på 800-talet att han kunde känna doften av
    ”bakonia” när de rodde längs kusten på det som vi numera
    kallar Storbritannien.

    Svara

  Ja jag är ju beroende av att köpa garn, funderade senast idag på hur många nystan jag ska köpa för att inte ha så tråkigt 🤷‍♀️

  Svara

   Yes! Det där är min typ av Corona-prepping! 😉
   …tur man kan nätshoppa garn…;)

   Svara

   Jag har en hel malmbyrå med garner som jag kan roa mig med när coronan slår till.

   Svara

   En vän jag har köper också mycket garn och sen stickar hon
   tröjor som är lindrigt snygga och som kostar massor i inköp.
   Jag ramar in dom och har i pannrummet. Tänker sälja dom
   till Nationalmuseum eller Moderna . Här är en verklig artist
   som jag sett i Stockholm:
   http://www.kaffefassett.com/

   Svara

    Varför har du hennes tröjor? Som dessutom är lindrigt snygga?

    Svara

    Har din vän en egen hemsida eller liknande? Vore kul att se 🙂

    Svara

     Hon har den hemma.
     Och eftersom jag är hemma
     och inte hos henne så är jag
     inte i hennes hem utan hemma
     hos mig och inte hemma där
     hemsidan finns. Hos henne.

     Svara

      Försökte du vara rolig?

      Svara

       Misslyckas varje gång.

       Min första historia som jag lärde mig var:
       ”Två tomater var ute och gick.
       Då blev den ena överkörd.
       Då sa den andre:
       – Så går det när man tror man är en EKO tomat.”

       Svara

    ”Lindrigt snygga” hahahahaha Bästa idag. 🙂

    Svara

  Jag är sjukt noga med vad jag äter, kaloriinnehåll, näring, vitaminer osv. Men vinkalorier räknas inte 😊 chips till bubbel räknas inte heller!

  Svara

   Ja vad är det där? Jag är exakt likadan. Tror det är för att man tänker att ska man äta lite chips, godis, vin osv. så bör man kompensera genom att äta väldigt nyttigt i övrigt. Eller att ska man äta sådär nyttigt gör det inget om man häver i sig lite godis emellanåt 🙂

   Har någon tips på gott vegangodis? Ej choklad.

   Svara

  Ja för det går ju inte åt nåt vatten alls för att tillverka toalettpapper…
  Skippa pappret, börja tvätta!
  😅

  Svara

   Meh, varför hamnade den här kommentaren här nere..? 🤔

   Svara

    Ursäkta att jag trängde mig förbi men
    jag är på väg till WC och det är bråttom…

    Svara

    För att den är så kass!

    Svara

  Min dubbelmoral är att jag tycker att processad mat är skräp och något man borde undvika. Samtidigt äter jag glatt bacon någon dag i veckan. Min ursäkt är att bacon och ägg är ketogent utan att behöva lägga till något….

  Svara

   Av all processad mat är nog bacon det som är minst farligt, så fortsätt du att njut av dem.

   Svara

   Keto är ju inte direkt okritiserat…

   Svara

    Nej, det vet jag. Jag är dock trygg i mitt beslut att äta ketogent. Hur det kan vara dåligt för hälsan att äta naturlig och näringstät mat kommer jag aldrig förstå. Det finns inget i till exempel mackor som du inte kan få genom andra bättre näringskällor.

    Jag tycker att det är dubbelmoral att kritisera de som äter keto när man samtidigt mumsar glatt mumsar på snask, läsk processad mat, snabbmat med mera när just de livsmedlena är en motorväg till metabol ohälsa och livsstilssjukdomar.

    PS: Vet att du inte skrev något om det i din kommentar men kunde inte låta bli att skriva om det ändå. DS

    Svara

  Min husläkare heter Hanna.

  Svara

   Min heter Thomas!

   Svara

   Min heter vikarie 3

   Svara

    Min heter lägenhetsläkare Hasse.

    Svara

   13,34 Husläkar systemet är avskaffat för längesen. Din husläkare kan heta. Tomas. Ahmed. Johanna. Om du överhuvudtaget får träffa någon!

   Svara

    Nej, alla kan få en husläkare på sin vårdcentral om du besöker en och samma vårdcentral hela tiden.

    Svara

   Vad är ens en husläkare och har folk på riktigt en? 🤔

   Svara

    Husläkare är en allmänläkare på vårdcentral. Jag har en och samma läkare jag har gått till i många år, hon förnyar alltid mina recept och ringer jag min vårdcentral med frågor eller beställer tid hamnar jag automatiskt hos henne.
    Är du skriven på en vårdcentral så kan du välja din husläkare själv, du kan även be att få ändra läkare om du inte är nöjd.

    Svara

     Jaha, jag verkar mest få den läkare som för stunden är tillgänglig när jag bokar tid och förnyar recept.

     Svara

      Be om att få en husläkare. Säg att du vill träffa samma läkare. Vid öppen mottagning kan man få träffa andra om man kommer samma dag dock. Det underlättar mycket att ha en ”egen” läkare om man har lite mer kontakt med vården, man slipper berätta en massa varje gång och personen du träffar känner redan till din sjukdomshistoria.

      Svara

       De mest ”populära” läkarna på vårdcentralerna brukar inte tillåta nya patienter att lista sig.
       Ska man lista sig får man hålla till godo med t ex ST-läkare som ännu inte är färdiga specialister.
       Men det är ändå bättre att vara listad hos en speciell läkare än inte alls.
       Problemet här i Region Stockholm är dock att man inte alltid har möjlighet att komma till ”sin läkare” snabbt. Min läkare har ett par månaders väntetid så är det akut får man försöka hitta tid hos någon annan. Och det är inte riktigt idén med vårdvalet.
       Vårdcentralerna är tyvärr väldigt överbelastade.

       Svara

   Hon har jag direkt kontakt med via 1177 där
   jag kan skicka och få meddelande tillbaka +
   förnya medicin, boka tid etc. Det funkar som
   min husläkare som jag känner det. Hon ger
   mig remiss till provtagningar som görs där
   i anslutning. Det är 100 % kvinnor som jobbar
   där. Jämställt borde vara bättre men får 4/5.

   Svara

  Så många här som dömer varandra. Fast jag är anonym vill jag inte fråga/berätta något eftersom man blir påhoppad så fort om hur dålig man är, t.o.m stavningen stör sig många på här. Snälla ni, visa mer kärlek.

  Svara

   Kan relatera. Jag drar mig ofta från att kommentera för folk kommer anmärka på min dåliga stavning eller kalla mig korkad för att jag frågar något. Det drar verkligen ner stämningen här.

   Svara

   Jo. Nu om någonsin borde vi väl vara snällare mot varandra 💕

   Svara

  Jag hade för mig att hon slutat röka nu? Det lät så, hon pratade om skadan som skett i lungorna och hur hon ångrade det men att det inte är något hon kan påverka nu. Om inte så är ju hennes besatthet av tarmflora och supernyttig mat fullständigt bortkastad. Förstår verkligen inte hur folk kan röka i dag.

  Svara

  Rökare hamnar ju i riskgruppen för covid-19 så en bra anledning att sluta! Som om inte hälsan i övrigt, omgivningen, den onödiga kostnaden som hade kunnat läggas på annat och miljön vore skäl nog…

  Svara

  Vi har verkligen riktiga övermänniskor här i det här kommentarsfältet..inte undra på missbrukare blir behandlade som skit i samhället när man har den här synen.

  Svara

  Det var ju samma sak när hon prata i en video om te. När hon hade ett samarbete eller vad det var. Där hon sa att te är så gott. Senare på det året gjorde hon en video om impopulära åsikter. Där hon sa att hon inte företår sig på folk som kan dricka te. Att hon alltid tyckt det är äckligt.

  Svara

  Therese Lindgren skriver i sina Instagramstories att probiotika botar bl.a. autism. Inte okej.

  Svara

   Var? Ser det ej.

   Svara

   Vaa

   Svara

   Njae, lite feltomkning. Hon har kopierat en lista med ”variera evidens” på vad som tros påverkas av tarmfloran och däribland autism.

   Sen att hon lägger upp det helt fel är en annan sak, men hon säger inte att probiotika kan bota autism. @Gudiol på Instagram gör bra granskningar om influencers bullshit, däribland detta om Therese

   Svara

  Rökning verkar vara något som rökare får ut något mer av än att slösa bort pengar på. Det är avslappnande och ser häftigt ut, eller något.

  Men det finns mäktiga krafter som vill få folk att sluta röka. Oklart varför så är fallet och deras propaganda om rökningens farlighet är dessutom både överdriven och förljugen. Kanske är det så enkelt att vissa har ett behov att bestämma över andra.

  Förr fick man hata bögar öppet och lagen hjälpte till med det. Nu får man hata rökare på samma sätt och lagen är med på det också. Har vissa ett djupgående behov av att hata andra? Inte jag i alla fall.

  Svara

  Therese mår lika bra som Isabella just nu.. minus personlig konkurs.

  Svara

  Min dubbelmoral –
  Är sjukt förlåtande mot alla andra o noga med att folk inte ska vara så hårda mot sig själva och att alla gör misstag.
  Gör exakt tvärt emot mot mig själv.

  Svara

  Jag fattar dagligen dumma beslut.
  Men slutade röka och började snusa.
  Skaffade hybridbil pga miljön, men använder sköljmedel och handlar från Wish.
  Åker till Turkiet för att jag har vänner där och älskar shoppingen, men säger att jag åkt till Spanien pga jag vill inte åka till en diktatur innerst inne och ännu mindre erkänna det.
  Köper kläder på H&M som sys av barnarbetare med dåliga villkor. Har inte råd med andra kläder, men skäms som en hund.

  Kom igen nu folket och erkänn era tillkortakommanden istället för att banna andra. Ingen är perfekt.
  Ps. Bantar på dagarna och äter på nätterna också. Mvh Dålig människa.

  Svara

  Undrar hur många ggr hon lämnade garderoben för att röka…

  Svara

  Livrädd för icke-ekologiska vindruvor. Tror jag ska bli allvarligt sjuk bara jag tar i en.
  Dricker icke-ekologiskt vin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.