Döms kvinnor hårdare än män vid separation och skilsmässor?

Här är den.. Texten som jag råkade läsa ikväll som starka Patricia har skrivit som går igenom en skilsmässa nu precis som jag. Det hade kunnat vara jag som skrev dom där orden. Verkligen på pricken. Till och med det där om träningen stämmer in.. Så detta berörde mig ordentligt. Dom här orden kändes rakt i hjärtat på mig för det är precis såhär det är.

Att lämna sitt “hem” och sin trygga borg efter 10 år är det tuffaste och svåraste som jag har gjort i hela mitt liv. Att riva upp en familj, att inte låta barnen ha sina föräldrar på samma ställe.. Får man vara så ego? Kan man göra så? Får man tänka på sig själv så mycket? Är jag värd att vara lycklig? Jag har flera gånger tänkt att det är fel beslut och när vi tog beslutet så var jag inte ens helt säker på att det var rätt. Men om något känns fel i magen eller i hjärtat så är det oftast det. Man kan älska på så många olika sätt och jag tror att det är viktigt att vara sann mot sig själv och skilja på dom olika sätten.

Men ja, det gjorde så ont att läsa detta samtidigt som jag är lättad av att känna mig lite mindre ensam. Så nu sitter jag här i min soffa.. Barnen sover, torktumlaren snurrar och mina tårar bara rinner ner för kinderna. Allt gör så ont ibland och det måste ju få vara helt okej det med. För oavsett vad så är känslor och att kunna visa dom och följa dom det finaste vi har. Kram på er. //Gabriella Joss

Ta in i beräkningen att de flesta historier jag får ta del av från influencers är från kvinnor då detta är något av en kvinnodominerad bransch, så frågan i rubriken är genuin, även om jag har en svag aning om vad svaret kommer bli.
Jag anar att svaret är ja, men vill i så fall diskutera kring varför det är så?
Man är två föräldrar. Två föräldrar som går isär, men oavsett vems initiativet är eller vem som pratar in det så verkar alltid kvinnan dömas hårdare än mannen.
Ska kvinnan av någon anledning vara mer ”omhändertagande” och kämpa in i döden för att hålla ihop familjen eller vad handlar det om?
Om en kvinna som vill skiljas eller separera är självisk, gäller samma måttstock då även för en man?

 

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan du inte skriva om kenza som är mångmiljonär och åker till Maldiverna för flera 100 tusen och tigger att folk ska köpa i hennes butik nu? De har e handel som folk tryggt kan klicka sig in på. Hon har 1 miljon följare

  Svara

   +1

   Svara

    +2

    Svara

     +3

     Svara

      +4

      Svara

       +5

       Svara

        = 15

        Svara

         GRLPWR

         Svara

    Kenza tänker på sina anställda! Hur kan det vara fel att försöka rädda dem från uppsägning?!

    Svara

     Genom att inte åka på semester mitt i allt kanske?

     Svara

      😂😂😂😂

      Svara

      Redan betalade hon för sina egna pengar dock?

      Svara

       Ja det gjorde hon. Flera hundra tusen. Kanske borde lagt det i bolaget istället?

       Svara

        Men hon hade väl ingen aning om att Corona skulle till såhär?

        Svara

         Nej för iiiingen influencer hade tydligen NÅN aning om Corona när de reste.. Seriöst.

         Svara

       Fast sina egna pengar? Hon länkar ju hotellet på exakt varje bild..

       Svara

     Ja alltså sån extrem dubbelmoral åka på en resa för flera hundra tusen och sen tigga köpare. Jag blev bara ännu mindre sugen på att handla

     Svara

   Tror du att folk shoppar som galningar (e-handel eller inte) när ekonomin kraschar och massor av människor sägs upp och en lika stor del inte vet om de har jobb nästa månad?

   Svara

    Nej men om man fått
    – sin lgh ombyggd sponsrat
    – sin lgh designade och möblerad sponsrad
    – sina barn tillbehör (vagn, kläder (bland annat bodys för 1500 kr?!?) sponsrat
    – dragit av stort sett all moms på alla inköp pga ”content” till bloggen
    – har råd att resa för flera 100 tusen kronor (och blivit uppgraderade ”ej spons”
    – fått mat hemskickat pga samarbete
    – deklarerar flera miljoner per år

    Så Tycker jag inte synd om personen. Man måste ha självinsikt och istället fokusera på de som verkligen är utsatta m

    Svara

     👆👏

     Svara

     Har alla hennes anställda också gjort det?

     Svara

     Åh den jäkla resan till Maldiverna störde mig så. Vet inte varför ens? Men hotellet kostade 170 000 för två veckor, så sjukt! Själv sliter man på 50 timmar i veckan och har precis råd att åka till Grekland på bröllopsresa. Är väl bitter antar jag.

     Svara

     Alltså What? Har hon gjort det på ig eller för jag ser inget på bloggen? Det jag på riktigt tycker synd om är alla småföretagare som inte ens omfattas av krispaketet och som på riktigt tvingas i konkurs just nu. De ger hälften av det de tjänar till staten varje månad och driver på ekonomin annars, och nu lämnas de bara i sticker, det är så sorgligt så jag vet inte. Jag är inte ens företagare men herregud vad ont jag får i magen för deras situation. Kenza däremot!!!! Att hon på riktigt inte skäms. Människan betalar inte ens sina resor själv och nu ska hennes läsare (som med all sannolikhet har en väldigt normal lön och kanske har det riktigt svårt nu) rädda hennes företag? Herre…!

     Svara

     Då kan hon väl rädda dem själv om hon har så mycket pengar.

     Svara

     LÄGG AV REGERINGEN HAR TAGIT FRAM KRISPAKET FÖR EXAKT SÅNA HÄR SAKER

     SÅ JÄVLA PINSAMT AV KENZA. TRÅKIGT ATT HON INTE KAN SPONSRA SIG UR DETTA

     ÄR HON SÅ JÄVLA RÄDD OM SINA ANSTÄLLDA KANSKE HON SKULLE GÅTT IN MED DEN SUMMAN SOM DE LA PÅ SITT HOTELL (170.000kr två veckor????!!!!).

     PS IVY REVEL VAR NÄRA KONKURS REDAN INNAN

     Svara

      Fan hann inte skriva klart mitt alias.

      SKRIVER I CAPS FÖR HON ÄR SÅ
      JÄVLA VERKLIGHETSFRÅNVRIDEN KÖP EN BODY TILL DIN BEBIS 1500kr ISTÄLLET

      Svara

      Det är extremt många som inte omfattas av krispaketet, bland annat småföretag och familjeföretag, vilket är helt sjukt minst sagt. Dock håller jag med om kenza..

      Svara

       Ja precis så aleks och hans bror kan ju inte ta ut någon lön därifrån, vilket är sjukt.. vart är staten liksom? dock borde ju kenza kunna stå för ”handlandet” med tanke på allt hon får gratis

       Svara

        Ska staten bry sig om alla influencers småföretag?

        Svara

         Nu råkar det vara en försvinnande del av småföretag som drivs av influencers. Jag pratar ju såklart inte om kenzas företag utan alla småföretag, restauranger, frisörer, åkare, alla dem som ger bort hälften av de de tjänar i månaden till staten så ja, klart som fan staten bör bry sig om dem, annars kanske dessa människor kan skita i att betala skatt nästa år så går vi se hur samhället kommer att se ut.

         Svara

   du kan ju läsa storyn efter också, där hon skriver att HON INTE tjänar pengar på det, utan vill man ska stödköpa för hennes anställdas skull.

   Svara

    Hon kan väl sälja de bodys som hon fått gratis, märken Ralph Lauren etc och ge till sina anställda då?

    Svara

     Nu är jag varken ett fan av Kenza eller ivy. Men dessa kommentarer är lite ogenomtänkta? Det är inte kenzas privatekonomi det handlar om. Hennes 35 anställda och de som arbetar för bolaget som påverkas. Det gick dåligt för dem innan, men nu ännu sämre som det gör för många andra. Sen är väl inte kläder kanske prio på vad man köper när ekonomin är så svajig och en lågkonjunktur väntas.

     Svara

      Nej för hon har inte gjort ngn effort att få bolaget att gå bra innan. Massa reklam för gina och andra direkt konkurrerande märken. Föreställ dig att du jobbar där, sliter och gör allt för att bolaget ska överleva. Ägaren som har en enorm plattform väljer att gå runt med konkurrenternas kläder, samarbeta med konkurrenterna och endast ibland lägga upp för sitt eget märke. Ägaren får typ allt gratis, åker på lyx resor och konsumerar som om det var målet med allt. Sen kommer en kris. Alla människor måste isolera sig och hon ser en möjlighet att helt plstligt få in pengar till sitt eget bolag
      Det är det jag irriterar mig på5

      Svara

       Och använder sina anställda som anledning för att vi ska tycka synd om dom. Bryr hon sig på riktigt, skicka ett aktieägartillskott. Sluta göra reklam för gina och övriga konkurrenter märken. Var geniun.

       Svara

        Tycker det är intressant det där att göra reklam för andra märken, det verkligen drar ner trovärdigheten så, trots att det är klart att ingen människa bara använder ett enda märke. Men i hennes fall har det gjort att ivy revel inte verkar ”bra nog” på något sätt. Och hon har inte direkt snålat med hur många hon gör reklam för.

        Svara

      35 anställda =ej småföretag, alltså gäller krispaketet. Jag säger inte att det är ett bra krispaket med tanke på vad Frankrike ger sina medborgare men det som de är riktigt synd om i allt detta är småföretag och familjeföretag med få anställda som inte omfattas av något krispaket alls. Där finns det sorg, så supporta rätt!!

      Svara

    Varför stödköper hon inte själv? Alltså ivy revel höll ju redan på att konka innan så det som händer nu är väl bara naturligt

    Svara

     Och nej jag är inte bitter, jag lider med familjeföretag, småföretag och alla som kämpar ihjäl sig nu. Men jag har svårt att lida med kenza, hon har råd att sitta hemma utan någon oro alls under denna tid, hon har tjänat pengar på ingenting (förlåt, jag ser inte influencersyrket som ett riktigt jobb) och nu vill hon att andra ska hjälpa hennes anställda? Ehh, nej.

     Svara

    Varför skulle hon INTE tjäna på det. Klart hon förlorar på om hennes företag går i konkurs

    Svara

     Hon menar att hon inte tar ut lön i företaget

     Svara

    Men kenza får ju använda sina privata pengar till att öka aktiekapitalet? Då är det inga problem att betala lönerna.

    Svara

   Det handlar om lite olika sorts pengar. Likviditet i ett bolag går åt ofattbart snabbt när man ska betala ut löner mm. Flesta bolag behöver lite stadig tillströmning av cash för att kunna betala leverantörer, personal mm. Hennes privata förmögenhet har egentligen inget med det att göra. Hon kan skjuta till pengar såklart men har dom inget annat inflöde kommer det rinna rakt igenom.

   Svara

    Men hennes företag omfattas väl av stödpaketet? Vad händer med Alla småföretag eller familjeföretag som inte är berättigade till stödet? Det är dem jag mår dåligt för.

    Svara

    Givetvis får hon antingen låta bolaget gå i konkurs pga ej speciellt lönsamt innan krisen eller om hon tror på bolaget öka aktiekapitalet. Är inte svårare än så.

    Svara

     Absolut, men att skjuta till kapital när företaget läcker som ett såll är kortsiktigt. Hon behöver försäljning.

     Svara

   Hon tjänar dock massor med pengar på samarbeten etc, inte på Ivyrevel. Givetvis vill hon att hennes eget företag och klädmärke ska gå bra, oavsett hennes inkomst utöver märket.
   Med det sagt känner jag:
   1) hon var visserligen halvt ärlig och skrev att det gått dåligt för företaget redan innan företaget MEN%
   2) jag tycker det är riktigt, riktigt fult att hon försöker rida på vågen av småföretag som går under i denna kris, och som många människor nu ställer upp för att hålla flytande. Beklagligt. Av den enkla anledningen att hon får det att låta som att viruset håller på att få dem att gå under, när de redan hållt på att drunkna länge. Dessutom har de en e-handel som jag iaf tvivlar har blivit i närheten av lika påverkad som restauranger, hotell, fysiska butiker etc. Så jag tycker det är jäkligt fult att hon försöker använda sig av virus-sympati för att få folk att lägga pengar på deras kläder som typ ingen gillar (varför skulle det annars gå så dåligt för dem? Design, pris och kvalitet gör att folk inte vill ha det ni producerar). Nej, bara nej. Gör om gör rätt.

   Svara

    Deras kläder är både fula och för dyra tyvärr. Fattar inte att de inte ändrar koncept när det uppenbarligen inte går hem.

    Svara

     Exakt. Det borde vara DET som de lägger krut på istället. För helt ärligt har de ju haft världens chans… Kenza, en av de största och mest omtyckta bloggarna i Sverige (iaf förr) skapar ett klädmärke. De har haft stora investerare. Och trots detta går det inte bra för dem. Klart som korvspad det är svårt att driva företag och gå med vinst, speciellt med så mycket konkurrens som finns på marknaden, men deras produkter har uppenbarligen inte gått hem öht. Designen är tråkig, deras bilder är tråkiga (allt känns very beige). Kvaliteten är, excuse my french, kinaskit. Sedan säljs denna kassa, plastiga kvalitet till överpriser. Vill man verkligen att företaget ska gå bra får man satsa lite också. För att inte nämna att de haft flera år på sig att göra om sin affärsidé med tanke på att de uppenbarligen inte säljer…

     Svara

      Jag håller med! Om jag ska köpa dyra kläder så vill jag gärna att de ska vara i naturmaterial och se snygga ut, inte att de ska vara gjorda av plastmaterial och se trashiga ut.

      Svara

   +5

   Svara

   = 15

   Svara

   Men handlar väl inte bara om Kenza. Tror knappast Kenza vill behöva säga upp sin personal.

   Svara

   Var det inte precis den här typen av diskussion som raderades när den handlade om sportklubbar som tigger och hur ickesynd det är om alla (manliga) spelare i SHL osv nu?

   Svara

    Skillnaden är ju att denna handlar om Kenza, som fortfarande (konstigt nog) är influencer.

    Svara

     Och det inlägget handlade om att tipsa om olika initiativ varav ett var att stötta sina sportklubbar.

     Svara

   Allrså hon har fått allt gratis typ, förutom sin lägenhet, och nu tigger hon ✋🙄

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Fixa gilla-knappen 🙁

  Svara

  Jag önskar att samma klipp-och-klistrateknik funkade med like-knappen också… 😉

  Svara

  Kvinnor döms alltid hårdare än män, förutom i rätten.

  Svara

   Männen som våldtog ihjäl en kvinna i Indien 2012 avrättades i natt. Hårt, men inte mer än rätt, kan jag tycka.

   Svara

    Är emot dödsstraff men kände också en viss ”glädje” när jag såg detta. Hoppas de börjar fatta allvaret och slutar våldta!!!

    Svara

    Inte mer än rätt att de männen dog. De förtjänade inte inget annat.

    Svara

    Är också emot dödsstraff, men här kunde jag inte bry mig mindre. Känner inte minsta sympati eller behov att stå fast vid mina principer. Inte mer än rätt att det äcklet inte får fortsätta leva. Usch. Goda nyheter!

    Svara

    Rätt. Är för dödsstraff iaf när det gäller extrema brott, som typ serieksnnibalvåldtäkstmänspedofiler.

    Svara

    Blev glad när jag läste det. Hoppas de led först

    Svara

   Är det verkligen så? Utveckla gärna

   Svara

    Alla män är ansvariga för allt dåligt

    —->•<—–
    Punkt!

    Svara

     Du har just dödat konversationen.
     Dessutom har du fel.

     Svara

   Tror verkligen på det! Finns ju såklart ett samband. Har DU som kvinna tagit steget får DU skylla dig själv. Ta skiten och skammen efter och svälj det, du hade mage att lämna stackars mannen.

   Svara

    Jag tycker det där var ett enda stort svammel, ang. skilsmässa. Vem får dig att känna så???
    Din familj? Dina vänner? Dina kollegor?
    Har aldrig hört något sådant eller känt så. Kan det bero på curlinggenerationen?
    Eller helt enkelt, byt umgänge. Fräs ifrån.

    Svara

  Jag har inte sett så mycket ifrågasättanden angående Gabriellas skilsmässa, mest handtvättar och styrkekramar. Däremot kanske de få ifrågasättande, elaka eller tröga kommentarerna tar hårdare när man Precis genomgår någonting som en skilsmässa. I verkliga livet upplever jag inte att kvinnor döms hårdare än, i min närhet har det faktiskt varit tvärt om i flera fall. ”Hur kan HAN lämna sin familj?”

  Jag slutade följa Gabriella i samband med hennes skilsmässa. Inte för att hon skiljt sig såklart. Jag upplever att hennes blogg förändrades mycket i den vevan (inte så konstigt såklart) och jag är inte intresserad om det som bloggen handlar om nu.

  Svara

   Handhjärtan ska det vara😂 men en handtvätt är ju absolut inte fel i dessa tider

   Svara

    Hahaha skrattade högt åt detta i min ensamma t barnvagn 😂😂

    Svara

     Innan jag fattade att du menade tunnelbana trodde jag du skrev att du satt i en barnvagn haha

     Svara

      Hahahah jävla autocorrect

      Svara

     En handtvätt är nog det absolut finaste vi har just nu så det är dags att börja skriva det till alla som behöver extra stöd❤️

     Min kanariefågel dog igår😂

     Handtvätt 🤲🧴💦

     Svara

      😂😂😂 frustade som en häst så bebisen vaknade

      Svara

  Tror kvinnor vs män, likt vänsterpolitiker vs högerpolitiker, döms hårdare socialt för att de förväntas ha allmänt högre moral haha

  Svara

   Om politiken kan reduceras till ”killarna mot tjejerna” så kommer killarna att vinna.

   Nu är det lyckligtvis inte så enkelt.

   Svara

   Haha nej! Vänsterpolitik förväntar absolut inte ha högre moral än högerpolitiker.

   Svara

    De förväntas däremot att inte fuska med skatten eller utnyttja bidrag, men det brukar gå sådär.

    Svara

  Jag dömer folk som skiljer sig efter ett fåtal års äktenskap med småbarn i bilden för att deras äktenskap inte liknar någon töntig hollywoodromans. Om det råkar vara flertalet kvinnor i den kategorin är inte mitt problem.
  (och ja, jag tycker man ska stanna kvar i ett äktenskap även om förälskelsen tagit slut)

  Svara

   Beror väl på. Bråkar man konstant så mår barnen dåligt. De tvingas ”ta sida” fast de inte ska de och de är livrädda att vara orsaken till att föräldrarna bråkar. För barnens skull tycker jag skilsmässa är utmärkt om man inte klarar av att bo och leva ihop utan konstant tjaffs. Med det sagt tycker jag såklart att man ska försöka lösa problemen och inte bråka. Ta hand om er alla ❤️

   Svara

    Men gå till en parterapeut, väx upp och sluta bråka framför barnen.

    Svara

   Mem du vet väl inte vad som händer bakom stängda dörrar? Jag separerade från min man när vår bebis var 7 månader för han började kränka mig dagligen, kalla mig könsord och göra aggressiva utfall mot mig, ett beteende som kom helt plötsligt efter vårt barn föddes. Jag tänkte då inte finna mig i att bli behadlad så och låta mitt barn bevittna det. Jag är stolt över att jag lämande.

   Svara

    👏🏻👏🏻👏🏻 Du gjorde helt rätt, livet är för kort för att spendera det med idioter.

    Svara

    … Jag började också få höra mer och mer hur dum och ful jag blivit sen jag fick barn, fick också höra vilken tur jag hade som hade en man som tog äktenskapet på så stort allvar och aldrig skulle lämna sin familj, bara för att hans fru blivit så ful och dum. Så där står man, konstant ledsen men någon som uppenbarligen inte älskar än och förminskas mer och mer för varje dag, och livrädd över att vara den som inte ens försökt få äktenskapet att fungera.

    Svara

     Men gud, vilka idioter ni råkat ut för. Fy fan. Bra att ni lämnade! Man borde rycka av armen på dem och slå dem med den blodiga stumpen.

     Svara

      Håller helt med! Men skrattade högt åt den sista meningen ”slå dem med den blodiga stumpen”. Klockrent!! 🤣

      Svara

     💔💔

     Svara

   Folk som tror att de vet allt för att de följer någon i sociala medier. 🙃🙃

   Svara

   Ditt problem är att du dömer människor du inte har en aning om varför de väljer att gå skilda vägar.

   Svara

   Jag tycker fler ska skilja sig. Varför stanna i något dåligt? Ska man stanna bara för att det ser dåligt ut att skilja sig?!? Deppigt.

   Svara

    Haha men din tönt. ”Jag tycker fler ska skilja sig”

    Vad vet du

    Svara

     Oj vad provocerad. Jag tycker också det, är alldeles för många som sväljer mer än de behöver och spenderar sina liv i misär för att de försöker hålla ihop ett trasigt äktenskap. Det är sorgligt.

     Svara

      Alltså ej samma anonym som ovan

      Svara

    Håller med anonym om att fler borde skilja sig eller göra slut. Det är inget nederlag att
    lämna ngt som inte gör en lycklig, det är ist ngt positivt! Äktenskap är eg bara ett påhitt, finns inget tills döden skiljer er åt eg. Kvinnor borde frigöra sig från sina trista män mer! Heja skilsmässan!!

    Svara

   Hur vet du vad som ligger bakom beslutet?
   Och förtjänar inte alla människor att vara lyckliga? Varför stanna kvar i ett förhållande som gör en olycklig?

   Svara

   09.21 Vad tror du att du har för rätt att öht tänka på, att döma någon som väljer att skilja sig?
   Du vet inte och kommer aldrig veta varför någon skiljer sig, egentligen.
   Hur du tycker att man ska bete sig i ett äktenskap, är en sak som du endast kan praktisera i ditt eget äktenskap.

   Svara

   Heej Lovisa Lo! Hur visste jag att du skulle va här och predika?

   Svara

  Men gud så fruktansvärt! Bra att du uppmärksammar.

  Jag har, lite off topic, skrivit ett viktigt inlägg om personlig utveckling, in och läs!

  https://alifeexpedition.blogspot.com/?m=1

  Svara

  Nej, tror faktiskt många kvinnor surfar lite på ’synd om mig, döms hårdare’ efter en separation för att döva ev tvivel. Snarare tvärtom, en man får lättare skitstövelstämpel på sig fast han gör allt rätt.

  Svara

   Däremot är det nog vanligare att en kvinna bryter upp utan att ha en ny hoppa till. Det är ju betydligt tuffare än att ha en ny relation kunna gotta sig i.

   Svara

  Jag undrar bara hur folk bygger upp sina äktenskap. Jag själv ser mitt som likt ett företag(typ partnerskap), och tror att samhället/media/filmindustrin har skapat en skev bild av vad ett förhållande/äktenskap egentligen är vilket skapar orealistiska förväntningar. När jag träffade min partner så tänkte jag inte på några yttre attribut alls utan främst om vi har liknande livsmål, går våra värderingar ihop, ser vi på livet på ett liknande sätt osv.. Många reagerade ofta på mitt synsätt då jag bara var 20 när vi träffades. Med det sagt så dömmer jag ingen alla måste vi göra våra resor i livet och svar på frågan ja, kvinnor döms hårdare men det känns som att det är andra kvinnor som är dom som dömmer mest i sånna här situationer..

  Svara

   Men du vet att personer kan ändras också? Man kan gå i flera år och ha samma drömmar och mål för att sen en dag se att den ena partern inte har det längre. Livet är komplext och människan är komplex. Man kan ha gjort alla ”rätt” och ändå stå där sårad eller bedragen.

   Svara

   Jag tror nog dom flesta i alla fall i min närhet har mer eller mindre byggt upp sina äktenskap på det sättet. De flesta bröllop jag vart på har ju inte vart mellan nyförälskade par som precis träffats och känner pirr i magen, utan mellan vuxna människor som vart tillsammans en längre tid, prövningar, kanske barn, som ändå tagit ett aktivt beslut att gifta sig för att dom kan se sig själva med den personen resten av livet… men som Anonym 10:24, saker och människor förändras.

   Svara

   Jag känner så många som har separerat för att de ”inte var kära längre” och det förstår jag inte. Klart man inte är pirrig i magen efter ett par år ihop?! Rent kemiskt kan sådan förälskelse enbart vara i max 1,5 år därefter får man hitta andra grunder att låta relationen byggas upp på. Tror att många är kicksökare och därför kärar ner sig i chefen eller vill testa singellivet på nytt. Jag ser också mitt äktenskap som lite av ett företag. Att vi arbetar mot samma mål och stöttar varandra.
   Min moster drabbades av en rejäl hjärnblödning för ett år sedan och jag berättade det för en bekant nyligen som mest frågade om min mosters man, ”tänker han stanna kvar med henne? Vad fint men samtidigt vad tråkigt att hela hans liv sätts på paus och de inte kan gå i pension och göra roliga saker tillsammans då hon är i rullstol och inte pratar”. Jag blev väldigt förvånad av den egocentriska synen på en relation, samtidigt som jag inte blev så chockad eftersom det är så folk verkar se på förhållanden idag: stanna så länge det är rooooooooligt och dra sedan vidare utan hänsyn till andra….

   Svara

    Herregud, vem lämnar i ett sånt skede? Hemskt

    Svara

     Visst?! En person man varit gift med i ca 35 år, som man har flera barn ihop med, som varit en fantastisk livspartner… Och saker kan hända i rehabprocessen, hon kanske börjar prata mer så småningom, börjar stå upp och gå… Vill man nu hemskt gärna klättra i berg i Sydamerika så kan man väl göra det med en vän/släkting och sedan komma hem därefter. Tycker inte man kan tänka enbart på sig själv och ”varför ska JAG lida….?” i dessa situationer. Alltså alla gör som de vill, men jag vill inte leva livet så…

     Svara

      Som en nära vän till familjen sa när hennes man råkade ut för en olycka och blev rullstolsburen och ingen vet längre hur mycket han förstår av sin omgivning: Om jag stannade i det förhållandet hade vi varit två som blev sjuka.

      Jag tror man ska akta sig för att döma sådant man själv aldrig behövt uppleva, det är lätt att peka finger utifrån.

      Svara

    Så länge det känns rätt ska man väl stanna kvar, oavsett om det är för man är förälskad eller för att man trivs ihop och har liknande mål i livet. Men känns det fel och man går runt med ångest, ja… Då kanske man ska lämna om det inte går att lösa problemet. Sen tror jag absolut många överlag blivit mer egocentriska och påverkade av media etc, dvs att man alltid ska vara upp-över-öronen förälskad i sin prince charming. Vilket är väldigt, väldigt ovanligt. Känslor svalnar och då finns det förhoppningsvis annat att stå på som ni säger. Omtanke, förståelse och att man har roligt ihop. Sen tror jag många par hade gjort rätt i att försöka mer att hålla lågan i liv, att inte fastna i vardagslunket hela tiden. Visa varandra uppskattning och hitta på saker ihop 😊

    Svara

   Ja så kan man ju också göra om man vill leva med en kompis.
   Själv vill jag leva med någon som jag älskar. För jag vet att kärleken till en vän och kärleken till en partner är inte samma sak. Det är stor skillnad.
   Jag är hellre singel än gift med min kompis.

   Svara

  Det enda jag inte kan sluta tänka på är hur Patricia ska överleva utan att ha det ekonomiska stöd som hennes snart f.d. obvs varit. Alltså någon som konsumera som hon har jag aldrig sett, speciellt eftersom hon sedan en tid tillbaka slutat med samarbeten. Vart tusan får hon alla pengar ifrån??? Har svårt att tro man tjänar så bra som frisör 🤔

  Svara

   Alltså jaaaa! Tycker jättemycket om Patricia (av vad jag ser på hennes sociala medier) och blir både imponerad och häpen över hur de har råd med allt. Jag är bara en vanlig och tråkig hemmamamma som önskar att jag hade råd med typ allt som Patricia har.. 😅

   Svara

    De har extrema kredit- och konsumtionsskulder. Sålänge pengarna rulla in/man är frisk osv så funkar det ju att leva så (om man vill) men det är väldigt skört/sårbart.

    Svara

     Det låter rimligt! Men hur vet du det?

     Svara

      Så måste det vara samtidigt så hyllade hon sin f.d. för några år sedan för att han tog henne ur en massa skulder osv. Lät ju som att hon då hade lärt sig en läxa 😅

      Svara

       Ja det var dessutom svärföräldrarna som hade lagt ut hundratusentals kronor åt henne. Lite pinsamt

       Svara

        Har även hört att hon haft en affär med sin pt men det är tydligen inget ovanligt, det har hänt förr. Vet inte sanningshalten i detta men jag blev inte förvånad när jag hörde det.

        Svara

         Förvånar mig inte om det är sant! 😁

         Svara

         De verkar dock ha ett ganska öppet förhållande vad jag har hört

         Svara

   Tror också de har mycket skulder. Tänker bara på när deras katt blev påkörd och behövde veterinärvård. Då startade hon en insamling på Instagram och många ifrågasatte varför de inte kunde ta lån. ”Men de ville inte det.” Detta är dock ett väldigt bra tag sedan.

   Och då sa hon att de en bra månad kunde ha inkomst på 80 000kr. Men att det inte varit så på ett tag.

   Så de är väl som folk är mest, sparar lite, shoppar mycket och lånar.

   Svara

  Jag börjar precis landa i separationen från mitt barns pappa.
  För mig har det absolut varit tvärt om, han döms hårdare än mig.
  Jag vill inte att någon av oss ska dömas, för ingen annan har något med det att göra eller vet hela sanningen.
  Men jag har endast fått kärlek av alla runt omkring, även fast beslutet var gemensamt.

  Svara

  Fast just Patricia är ju väldigt ombytlig i det mesta! Hon verkar aldrig få ro i själen riktigt. :/ dämpar sin ångest med nya ungar, resor, dyra prylar, byter hus, startar företag som hon sen lägger ner osv osv osv. Och nu är det väl en ny man som hägrar 🤔

  Svara

   Precis som GJ då.

   Svara

   Vem är denna Patricia?

   Svara

    Instagramkändis med typ 30k följare. Mest profilerat sig som mammabloggare förr.

    Svara

   Ja men tänkt lite samma. Känns som hennes liv måste gå i 200 hela tiden och hon aldrig kan sitta still eller få ro.

   Hade skilsmässan legat och lurkat ett tag varför köpte de då ett nytt hus så precis? Allt är så impulsivt för henne..

   Svara

   Låter exakt som den bilden man får av gabjoss

   Svara

  Ja det tycker jag. Av erfarenhet.

  Svara

  Denna ständiga vattendelare….

  viktigpetter: man ska göra aaaallt för att undvika skilsmässa, så det så.
  skild: men vad vet du om vad vi har gjort för att försöka innan vi gick skilda vägar??
  viktigpetter: ah men äääändå!!

  Svara

   Viktigpetter = Lovisa Lo

   Svara

    Väntar spänt på att hon ska dyka upp 🍿

    Svara

    Tror också

    Svara

  Har för mig att jag läst någonstans att kvinnor oftare är initativtagare till skilsmässa än män, pga av ojämställdhet i förhållandet, där tyngre arbetsbörda läggs på kvinnan som till slut inte orkar mer och sätter stopp. Det kanske gör att en större skuld läggs på kvinnan när omgivningen observerar utifrån (utan att ha en aning om vad som pågår inom husets väggar, som så många klokt kommenterat innan)?

  Svara

  Något att uppmärksamma just nu är Katrin Z och Bingo.

  Vafan sysslar dom med?

  Ända sedan det blev officiellt från Kina att det finns ett nytt virus har bägge avfärdat det med nonsen. De har rest och flängt som ingenting.

  För en vecka sedan blev BÄGGE experter. Från ingenstans. Båda avfärdar experter i Sverige som jobbar med det här dagligen och har flera års utbildning och kunskap.

  Det dom förmedlar på sina kanaler nu är fan skrämmande! ”Experter i Sverige har fel” skriver Katrin. Vafan vet hon om någonting?

  Sen har de gjort ett poddavsnitt där dom bjudit in Alex (Katrins ex) för att han ”har följt utvecklingen” och så låter dom honom agera som värsta experten och ställer frågor? Han är en lekman som jobbar på något läkemedelsföretag, innan jobbade han med tandkräm.

  Nej fyfan vilka idioter.

  Svara

   Håller med. Även Anitha Clemens (fd Schulman) som rantar på sin Ig om hur dåliga Tegnell och Wold är. Lägg av liksom, ni är bara pinsamma! Bete er som ansvarsfulla vuxna och följ myndigheternas rekommendationer!

   Svara

   Hört talas om att dom älskar att provocera och att dom får sjuuuukt mycket uppmärksamhet av det?

   Svara

   Haha jag har aldrig skrattat så mkt som när jag lyssnade på avsnittet!!!! Älskar Katrin å Bingo för att de är sköna men smarta är de ju inte🥰🥰 och att ha med Alex för att han ”tagit del av alla nyheter å hållit sig uppdaterad”??? WTF Men han verkar ju lite allmänbildad iaf haha, försöker lugna Katrin nr hon säger att Svenska Regeringen har fel och alla i Sverige har fel och är dumma i huvudet😂😂

   Min man jobbar på läkemedelsföretag. Där jobbar så många riktiga experter och de är hur lugna som helst👌🏼

   Svara

  Jag delar inte Camcams humor alla gånger men jag fick dagens första skratt åt klippa-klistra igen ideal-mobilskal! 🤣

  Svara

  Iom att jag inte köpt hennes kläder innan pga att jag inte tycker det är prisvärt – och med tanke på att det gått så dåligt så verkar det vara en vedertagen åsikt – så är det helt absurt att tro att folk ska köpa en tröja extra för typ 500kr ”bara för att hjälpa till”.

  De flesta företag är i samma situation. Tyvärr var Ivyrevel redan dödsdömt och detta påskyndar bara det oundvikliga. Kanske hon skulle lyssnat på sina läsares åsikter om Ivyrevel istället för att bara köpa crop-tops och basic kläder för överpris så kanske det inte hade gått så illa så fort?

  Svara

  Du har just dödat konversationen.
  Dessutom har du fel.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.