Copy/paste från Pontus Music

Innan någonting annat – i mitt tidigare inlägg var jag extremt otydlig och fick det att låta som att Elsas inlägg om biljetterna till Gotland var skrivet nu, vilket inte är fallet utan det är skrivet i januari. 

Dock är det NU som Elsa raderar alla frågor gällande Gotland och det är NU som hennes man (jag antar att det är hennes Pontus som är Pontus Music/admin) sitter och copy/paste-ar samma svar till alla som undrar om Elsa kommer följa rekommendationerna och vädjan från Gotlands sjukvårdspersonal.

Jag fick samma svar som en annan av mina läsare och Elsa fortsätter radera kommentarer. Elsa, eller Pontus Music då…
Om det nu var så att de ställt in resan, vore det inte enklare att bara skriva det i så fall istället för att sitta och maila ut en massa identiska meddelanden om försäkringssynpunkter och annat?
Det känns som ett de försöker vinna tid, och varför skulle de göra de om de skulle stanna hemma?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast läs hennes blogg??? Hon skriver ju om det där.

  Svara

  För att….
  Det är bara fun and play när alla håller med och tycker samma. Sen blir det ”buhuuu” och huvudet i sanden.

  För att….
  De (influenserna) är trots allt endast en lite mer avancerad variant av annonsplats i Aftonbladet. Och vi kan inte begära med av deras förmåga/kompetens/intelligens.

  Svara

  VAD har hemförsäkring med detta att göra?
  Kan bara fylla funktion som dålig ursäkt. Men Elsa är ”ledsen, skör och sårbar” nu. Så ingen kritik, tack…

  Svara

   Har läst Elsas blogg länge men börjar bli less. Klart man vill ha en trevlig ton bland kommentarerna, men vad är detta med att inte kunna svara sakligt på frågor som innehåller någon slags kritik eller ifrågasättande. Elsas svar idag känns verkligen som ett snyftinlägg a la offerkofta, hon svarar för hon känner sig tvingad av alla ’arga’ kommentarer, och ber sedan om förlåt att hon tar åt sig..? Eftersom kommentarer som kan tolkas kritiska inte bara nu utan även i relation till andra ämnen raderas eller lämnas obesvarade på Elsas blogg så är det kanske inte heller konstigt att det byggs upp en frustration hos läsarna och att det pyser ut på andra ställen. Elsa brukar skriva om sina fina läsare och hur kommentarer är viktiga för henne, men bara positiva peppande kommentarer verkar vara ok. Det är konstigt det där med bloggar man läst länge, det blir som att man ser personen som en kompis, utan att man känner den mer än via bloggen. Och Elsa känns för mig som en sådan kompis som man fortsätter hänga med för man känt varandra länge, men som man egentligen mest blir irriterad på och inte nödvändigtvis får ut något av att hänga med längre.

   Svara

    Du slår verkligen huvudet på spiken.
    Tidigare uppskattade jag tvillingarna Lagergren mycket, deras humor bland annat. Kändes nästan som att vi var vänner. Men de är liksom fast i utvecklingen sen typ 20 år tillbaka, de är fortfarande 14 i huvudet, på gott och ont. Jessica är så dramatisk och hård i sina inlägg & Angelica verkar så skör och ledsen så skulle man blåsa på henne skulle hon börja gråta. Helst av allt vill jag bara krama om henne, men den bloggliga vänskapen du nämnde i din kommentar, har försvunnit. Nu irriterar jag mig mest på dem. Ändå läser jag varje dag och ser stores mm, kan verkligen inte låta bli, är mitt guilty pleasure där man bara inte kan titta bort hur gnagande det än är för själen

    Svara

     Håller med! Tyckte de var så roliga och mysiga förut men gud nu stör jag ihjäl mig.

     Svara

      Jaaa precis!
      Bet inte vad det beror på ens, varför det är så. Jag tror att för egen del är det för att de gick all in för att bli kändisar, influencers, och allt deras fejkskratt….

      Sen är Angelica blogginlägg utan nån röd tråd, massa trams och med enormt mycket clickbaits som även syrran har börjat med. ”Gud idag var jag nära att dö… Läs mer på bloggen! Svep upp! Svep upp! Svep upp! Och så väääärlfens största fejksmile”

      Brrrrrrr

      Svara

       Tror det är för att de bara är fejk. De vet inte vilka de är själva ens utan försöker bara vara som andra, så har det alltid varit. Tänk bara på när Angelica härmade Isabella Lövengrip i allt hon gjorde.

       Svara

   Ja verkligen!!

   Svara

  Jag skulle inte heller vilja berätta för alla om/när jag är hemma respektive på landet.

  Öppnar liksom upp för de med tråkig agenda…

  Välkommen att bryta er in hos oss. ❤️

  Svara

   Fast så brukar de ju göra. Det är aldrig någon hemlighet när de är borta. Aviseras långt i förväg också. Tror de kommer åka. Och de hittar inget som motiverar det mer än ren egoism. Så de försöker vinna tid.

   Svara

    De kommer inte att åka, läs hennes blogg.

    Svara

   Alla influencers och många vanlisar berättar ju när de är borta. Isabella löwengrip, som skulle berätta på måndag vart hennes roadtrip gick, har redan avslöjat att hon åkte till Ystad. Kanske inte så smart när man har stalkers efter sig.
   Dessutom är det ju lätt att räkna ut när Elsas hus på Gotland står tomt, så tjuvar kan ju göra inbrott där.

   Svara

   Nej jag är också försiktig med det. Men Elsa och hennes karl och de flesta andra influenvers meddelar ju mer än gärna när och var de är. Lite lustigt att denna plötsliga försiktighet skulle sammanfalla med coronan kanske?

   Svara

  Hemförsäkring…hmm.. hon visar ju bilder på när och var hon är hela tiden. Gäller hemförsäkringen bara över påsk?

  Svara

   Eller hur?

   Svara

    Fast jag fattar henbe också, hade också yyckt det va jobbigt.. Men konstig förklaring. Men folk är otroligt hetsiga just nu. Trir alla är oroliga att smittan ska spridas.

    Svara

   Om det är inbrottsrisken det gäller så är väl det ett generellt problem för alla som delar med sig av sitt privatliv på sociala medier. De flesta lägenhetsinbrott begås av icke svensktalande ligor från utlandet som inte använder Instagram i första hand för att välja ut sina offer. De rekar med hjälp av överfulla soptunnor och post som väller ut ur brevlådan.
   Men visst, influencers är inga vanliga människor och är det ett inbrott hos dem så är det tjuvarnas elit som slår till i full vetskap om att det finns värdefulla byten att hämta. En väskkollektion t ex är hårdvaluta i den undre världen och inbrott hos en kändis höjer tjuvens status bland bovarna 🙂

   Svara

  Well, Elsa publicerade just ett inlägg om att de inte kommer att åka. Så det var det, nu finns det inte så mycket mer att diskutera kring det.

  Svara

   Bara för att hon skriver det så betyder det inte att de kommer att göra det.

   Svara

    Jaja, vill man sitta här och spekulera ifall hon ljuger eller inte ska inte jag hindra er. Men även fast man inte har lika mycket för sig nu i coronatider kan jag tycka att det finns mer produktiva saker att göra. Ha det så kul med spekulationerna, hoppas det ger er mycket lycka!

    Svara

    Men vad kräver ni av henne för att ni ska vara nöjda?

    Hon bokade en resa innan pandemin bröt ut och nu har hon sagt att de inte ska åka på den. Vad mer behöver ni?

    Svara

  Försäkringssynpunkt😂😂😂

  Svara

  Hon har väl bestömt sig för och åka ändå. Tycker inte det ör allvarligt. Get over it

  Svara

   Nej, de kommer inte åka. Hon har skrivit det på sin blogg nu. End of story.

   Svara

   *bestämt
   *för att (åka)
   *är

   Svara

    Är vi på en svenskalektion eller i ett forum online där de flesta skriver från sina mobiler?

    Svara

     Svensklärare

     Svara

      ?

      Svara

      Vilket ord rättade du där?

      Svara

       Det vet väl alla att lektion stavas lärare?

       Svara

     Uppenbarligen är behovet av distansutbildning stort så ja tack till alla som hjälper till att fortbilda folk. Det är påtagligt att det behövs.

     Svara

  Samtidigt har Bella kört roadtrip ända ner till Falsterbo och gör (betald/obetald) reklam för ett hotell där istället för att hålla sig hemma i coronapandemin. Kunde hon inte göra reklam för företag eller hotell i Lidingö istället?

  Svara

   Fånigt tyckande

   Svara

    Nej, inte fånigt överhuvudtaget utan något som till och med myndigheterna har bett folk göra: inte resa i onödan. Hennes resa var onödig och det vet du.

    Svara

     Fast hon reste i sin bil, och hotellet ville antagligen ha gäster eftersom de har öppet. Hon reste dessutom i torsdags och det var i fredags som regering och myndigheter gick ut med att inte resa.

     Svara

      Svara

      Snälla, folk avbokade sina resor långt innan torsdagen. Bella valde ändå att resa för att hon inte bryr sig. Att du ens försvarar folk som är själviska i denna pandemi visar bara att du själv förmodligen inte bryr dig om att begränsa smittan. Fräscht.

      Svara

   Åkte Isabella även till Falsterbo? Var har du snappat upp den infon?

   Svara

    Hon la upp det i sina stories och instainlägg.

    Svara

    Förlåt, ska vara Ystad och inte Falsterbo.

    Svara

  Jaja, vill man sitta här och spekulera ifall hon ljuger eller inte ska inte jag hindra er. Men även fast man inte har lika mycket för sig nu i coronatider kan jag tycka att det finns mer produktiva saker att göra. Ha det så kul med spekulationerna, hoppas det ger er mycket lycka!

  Svara

  Alltså, att ni orkar!

  Svara

  Hoppas att du rensat i öppet spår.

  Svara

   Ja, kommentarerna från Alice under den gravida kvinnans TS var vidriga.

   Svara

    Ja, det var det första jag gjorde på morgonen. 🙁

    Svara

     Kanske behöver ”hotas” med borttagning av ÖS om folk inte kan sköta sig. Mailade bilder till dig inatt, fruktansvärda kommentarer. Så tråkigt att läsa och för dig att behöva plocka bort 😔

     Svara

      Bergis?

      Är du kvar i 80talet?

      Svara

      Såna som du drar bara ner stämningen. Folk kommenterade att de ville folk skulle dö och liknande. Rasistiska och hotfulla kommentarer. Och självklart tycker jag att livet ska vara ”ett tryggt rum”. Varför inte?

      Svara

       För att det aldrig kommer att bli det. Lyft blicken från mobilen, läs om Syrien, Kina, Burma. Världen blir inte bättre av handhjärtan och andra tomma gester.

       Svara

      Tycker du att man får gå runt irl och säga till folk att man vill att de ska dö?

      Hade du tillåtit någon att komma hem till dig stå i ditt vardagsrum och önska död åt dig och din familj eller hade du kastat ut den och inte låtit hen komma in igen?

      Svara

       Det är väl mest en nysvensk företeelse, eller? Jag ska ”knolla din morsa” leder snabbt till ”döda hela din familj”.

       Svara

    Precis. Fruktansvärt!

    Svara

  Elsas inlägg nu:

  ” Men mest handlar det om att Pontus har varit orolig att vår hemförsäkring inte ska gälla om man berättar för allmänheten var man befinner sig och inte så han har bett mig att inte skriva ut det.”

  Men va? Är det en grej? Låter superskumt.

  Svara

   Jag är iofs en sån som också kan bli paranoid över hemförsäkringen på samma sätt så nu har jag en till grej att tänka på försäkringsmässigt 😭 Jag vet att det är onödigt paranoid av mig 😂

   Svara

    Läs igenom villkoren för din hemförsäkring (finns på ditt försäkringsbolags hemsida och i det försäkringsbrev som du fick när du tecknade den) så slipper du oroa dig. Har du frågor eller om något är oklart så har de flesta försäkringsbolagen chatt på sin hemsida där man kan fråga.
    Jag håller på en del med försäkringar och har ännu inte stött på en hemförsäkring som gör undantag för bortavaro som aviserats i förväg på sociala media. Däremot bör man enligt min uppfattning vara försiktig med att lägga upp den typen av info på FB eller Instagram, särskilt om man bor i villa.

    Svara

     Hej! Tack för tips! Jag kollar självklart mitt försäkringsavtal hela tiden – en del av min paranoia. Det är liksom det enda som lugnar mig när jag börjar oroa mig (”en till grej att tänka på försäkringsmässigt”) för villkoren i min försäkring.

     Svara

   Och så genomskinligt då hon ju själv skrev i inlägget från januari att de skulle vara på Gotland i påsk 🙂

   Svara

   Hon skriver alltid ut exakt var de befinner sig. De har aldrig haft några ’hemförsäkringsproblem’ förut….

   Svara

   Det var den konstigaste ursäkten? Så Pontus ville alltså att hon INTE skulle skriva att de INTE skulle till Gotland – för då hade alla tjuvar vetat det? Men resten av året när de uppenbart är i Stockholm då…?

   Svara

  Margaux gör likadant på sitt senaste inlägg efter ha fått en del kritik för att hon är ute på restaurang flera gånger per dag och afterwork. Nu är bara de positiva sekt-liknande kommenterarna kvar, mycket märkligt!

  Svara

   Hon är ju både falsk och ego.
   De som alltid skickar överdoser av hjärtan mm till stödjande fans är de som också aldrig heller klarar att få mothugg. Margaux är ett praktexempel på det, tror hon endast bryr sig om att få fortsätta vara influenser

   Svara

  Men snälla, vilken häxjakt. Dessutom har hon skrivit på bloggen att de håller sig hemma.

  Svara

  Hej Camilla,
  du var inte extremt otydlig, du var vilseledande i sättet du skrev. Jag har väldigt svårt för det drev som har varit mot Elsa och andra kring eventuella resor.

  Alldeles oaktat vad som är rätt och fel i dessa tider är vi många som känner sorg över att inte kunna hälsa på våra föräldrar, släktingar eller platser vi älskar, som behövt ställa in resor. Det ÄR sorgligt och jobbigt, låt det få vara ett beslut som man drar på och som man sörjer. Ja, påsken kommer nästa år också, men i tider som dessa när alla behöver deala med oro, bete er som empatiska människor istället.

  Svara

   Så bra skrivet Edda. det var missvisande och totalt vilseledande och ofta känns det som bloggen anspelar på oroligheterna just nu för att få ännu mer kommentarer. Jag håller med dig om att vi ska försöka vara empatiska istället!

   Svara

  Jag hade planerat åka hem till min familj i Norrland över påsk, sist vi sågs var i julas, och kommer ställa in den resan pga Corona. Men jag är oerhört ledsen över det och mina barn ännu mer ledsna. Ibland kan det vara jobbigt att behöva ta ett beslut, även om man vet att det är det enda vettiga, och att samtidigt då behöva sitta och svara på kommentarer/försvara sig från kommentarer tänker jag måste vara ännu jobbigare. Om Elsa längtat efter sin resa sen januari så tänker jag att även hennes beslut nog gjort ont i hjärtat. Medkänsla kan vara på sin plats ibland.

  Svara

   Jag har en kompis som ska åka till Åre från Stockholm med sin familj. Hon struntar i rekommendationerna, blir så provocerad. Vad kan man säga?

   Svara

    Tja, du kan säga att hon ska tvätta händerna noggrant och stanna inne om hon känner symptom.

    Svara

    Tala om för din kompis att vi kommer stå med högafflarna redo vid infarten till byn.

    Svara

  Tänk om alla influensers skulle se sitt sk jobb som ett yrke. Så behöver de inte rapportera varenda minut i sociala medier. Ha ett jobb konto och ett privat. Så kan de göra vad de vill över påsk,på helgen mm. De behöver inte rapportera allt de gör. Att vara influenser är inget jobb det är fan en sjukdom. Se på mig, varenda minut,varje dag. Allt jag gör!! Jag skriver om allt,hela tiden. Vad händer om de inte får uppmärksamhet? Dör de som trollen?

  Svara

  Camilla, varför har du inte varit inne och raderat kommentarer under ÖS Corona från igår?

  Ligger massor med vidriga rasistiska kommentarer där. Samt en hel del osund desinformation.

  Svara

   Jag håller på, samtidigt som jag skrivit ett uppdaterande inlägg om Elsa som publicerades nu.

   Svara

    Fast rensandet måste väl ligga i fokus. Inlägget om Elsa kunde väl vänta.

    Svara

   Att vetenskapligt pröva alla teorier ligger nog lite över Camillas kompetensnivå.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.