Att kunna se potential i oslipade diamanter

 Hur jag inte ens ville ha dig från början, låtsades, la skambud och så råkade du bli vår. Efter ett smärre ansiktslyft och ommöblering var du lättare att älska, även om kärleken så klart fanns där från redan från första gången jag satte min fot innanför dörrkarmen och såg din nästintill generande takhöjd och minst sagt ståtliga detaljer. Du har alltid haft sådan potential att blomma ut och bli något fantastiskt. // Petra Tungården

Petra Tungården beskriver kärlekssagan mellan sig själv och sin lägenhet, en lägenhet hon egentligen inte ville ha från början och efter att ha sett bilder på den i ursprungsskick så förstår jag henne.
Hon kallar det för ett ansiktslyft. Jag skulle mer vilja kalla det en variant på det där framtida ingreppet där man kan operera in sin hjärna i en helt ny kropp än ett ansiktslyft. Typ så…
Men tillbaka till lägenheten…
Jag hade blivit åksjuk där inne.
Även fast det framförallt är väggarnas färg som sticker i ögonen så har jag så ofantligt svårt att se förbi sådant. Att se potentialen i renoveringsobjekt.
Jag ser bara att det är fult och så vill jag gå där ifrån.
Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig att det skulle gå att göra, det som Petra och Markus gjort i lägenheten.

I inlägget här ovan länkar hon till mängder av före/efterbilder från lägenheten och när man ser dem sida vid sida så är det så man häpnar.
Väggarnas färg? Här ligger till och med Dashas nya lägenhet i lä. 😉
Den bortbyggda kakelugnen? Det enda som var okej var badrummet…

Har ni den där magiska förmågan som kan se förbi sådant här och visualisera framåt och hur det skulle kunna bli?  

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jodå, hon kan inredning minsann.

   Tycker det blev hemskt mörkt

    Allt behöver inte vara ens egen smak för att det ska vara snyggt

    Ena stunden klagas det på att det är för vitt, nu för mörkt?

     Olika människor har olika åsikter, är väl inget lustigt med det? Därav att det inte går att göra alla nöjda ?‍♀️

   Håller med! Älskar!

   Ja Petra är verkligen duktig på inredning! Undrar verkligen vad hon tycker om Dashas inredning… hur hon lyckas hålla god min typ ?

  Färgen i sovrummet påminner om att filma med green screen.

  Fast det var ju en ståtlig sekelskifteslägenhet oavsett färgerna på väggarna? Finns en anledning till att de är så dyra 😉 Jag tyckte inte alls utgångsläget var häpnadsväckande eller fult. Fine, stark gul färg kanske inte faller alla i smaken men den var ju fortfarande i fint skick? Och färg är ju enkelt att se förbi, tycker jag 😀 Svårare när det kommer till planlösning

   Håller helt med, är ju inte som att de totalt förvandlat det till en helt ny lägenhet

    Fast det har dom typ, dom har bytt plats på badrummet och ett av sovrummen. Så det är en ganska ny lägenhet

    Men de har flyttat köket faktiskt, var i sovrummet förut 🙂

     Ja köket var det visst ? men håller ändå fast vid att dom förvandlat lägenheten.

   Jättefin innan också! Och vad roligt att få måla om och renovera kök/badrum själv!

    Tyckte den var finare innan. Förutom det gröna sovrummet. Hu att kliva in i det där svarta hålet till hall. Fast de andra rummen är ok. Mycket bättre än om allt hade varit vitt! Så cred ändå för att hon vågar färg.

   Håller helt med, men sen är jag inget fan av grått el blått i alla dess varianter. Sovrummet var dock ingen hit. Men jag hade valt ljusa färger, sandigt och jordnära ?

    You n me sistah!

  Vacker lägenhet älskar kakelugnen.

   Och jag tycker den är hemsk haha
   Underbart att man tycker så olika ❤

    Ja tänka sig…

    ”haha”

    Samma här, tycker den är gräslig ? men man hade säkert lärt sig älska den med tiden, så som Petra verkar gjort!

     Får man ens plocka ut dem? Har sett flera underbara lägenheter på Östermalm som har konstigt placerade kakelugnar som försvårar renovering

      Det kan man nog absolut oftast (om den inte är K-märkt) men frågan är ju om man vill minska lägenhetens värde på det sättet – för Kakelugn = MORE CASH.

  Förutom sovrummet så gillade jag det! Orientaliskt ? Kan absolut tänka mig att bo så

   Men ser sovrummet ut nu, som på bilden? Med skrikgröna väggar?
   Allt annat var så fint ju.

    Nej, det är förebilden

  Fattar inte ens vilka bilder som är före och vilka som är efter. ?

   Såg nu. Tar tillbaka min kommentar…

  Svårt att bortse från att det är en lägenhet på nedre botten på en hårt trafikerad gata. Färger är ju lätt att ändra, det är inte problemet.

   Men de har en jättemysig innergård som är som en hemlig trädgård, alltid något 🙂

   Växte upp i ett sånt hus med halvmeter tjocka väggar. Så länge du har treglasfönster så störs du inte mycket från gatan. Det är värre med dom gamla trägolven som släpper igenom ljud från våningen ovanför.

    Eller betonghusen där man hör allt från grannarna ovanför och bredvid.
    Vaknar varje morgon när grannen ovanför morgonkissar, mysigt liksom..

  Sorry ifall jag byter ämne, men Camilla! Tips på kommande inlägg är att uppmärksamma Fayme (LD:s vän). Tycker det är ett fascinerande beteende att sitta i sin podd och skryta över att man är en duktig vänsterfeminist som ska sluta med samarbeten, för att i nästa stund glömma det man sagt och kör reklam ALL IN, som hon till och med försöker dölja med att ha rutan under sitt användarnamn på stories?! Så märklig grej.

   Verkligen! Tycker hon ska uppmärksammas mer. Hennes kontinuerliga smygreklam, och attityd allmänt borde tas upp.

   Fast har hon sagt att hon ska sluta med reklam? Det är väl LD som är 100% emot reklam medan Fayme ville har jag för mig. Kan ha fel. Håller inte med om ”smyg” delen, står ju klart och tydligt reklam. Tror mer bara att ni ogillar henne 😉
   Lyssnade på deras två senaste avsnitt idag och skratta läppen av mig, när jag började se Fayme hos LD var jag lite anti pga ”fnissigt” osv men nu älskar jag duon. Intresseklubben antecknar- jag slutar nu ^^

    Hon har fler gånger klagat på folk (influencers) och all reklam, så det klingar inte bra. Jag har inget emot nån av dom, bara att hon som feminism uttalar sig och har en attityd jag inte alltid gillar.

   Vem?

  Otroligt fint!! Men … hur har man råd?!? Råd med lägenhet i den storleken och råd med en sån total ombyggnad???

   Man har väl listat ut bättre än andra hur man kan dra in bra med cash.

   Ja Petra tjänar nog bra, Markus är jurist om jag minns rätt så han tjänar nog skapligt också. Dessutom va exempelvis köket ett samarbete som hon säkert fick betalt för att sätta in (och säkert Var fler renoveringsprojekt sponsrade.)

   Måla kostar inte så mycket

    Rätt dyrt måla om också.

  Är hon 40 plus?

   Hon är 32 år

   Onödig kommentar när det är uppenbart att du inte alls undrar utan vill påpeka nåååågot annat

  Tyckte den va finare förut… har så svårt för alla som har olika nyanser av grått hela tiden på allt hoppas den trenden försvinner snart! men man är ju olika i smak och tur är väl de :). (Dock va ju sovrummet otroligt fult innan)

   Varför hoppas du att den trenden försvinner?
   DU måste ju inte måla i grått?

    ?

   Är det inte grönt

   Grått? Det där var väl knappast en lägenhet med olika nyanser av grått?

  Taket i vardagsrummet är verkligen helt fantastiskt.

   Taket och kakelugnen är BEYOND ?

    Ja och ja! Älskar.

    Allrså sekelskifteslägenheter är bara helt fantastiska med sin fina takhöjd och vackra detaljer

  En del av det var väl att hennes kille är jurist och kunde lista ut att de kunde få bygglov trots att delar av lgh är kulturmärkta (el liknande). Så det är kanske därför hon fick den såpass billigt. Vem vill betala så mkt och riskera att inte kunna röra ett skit.

   Billigt?

  Så fult så man vill gå därifrån? Tror dom flesta hade sagt JATACK till den lägenheten.
  Dom som säger nej, bor ni i slott idag eller?

  Drömmen. Så otroligt vacker lägenhet! Det gjorde hon grymt bra. Önskar jag hade råd med en sån! Det lär jag och min man ha, fast om kanske 10-15 år ?

   Tycker också den är magisk. Är nyfiken på pris när de väl säljer, tycker de har gjort den superfin!

   Tycker ändå de gjorde rätt att öppna upp vardagsrummet och få ett stort kök, dock på bekostnad av sovrummet där en dubbelsäng knappt får plats… Är heller inte så förtjust i hennes stil på möbler, men allt passar ju verkligen hennes stil.

    Aaa! Wow alltså! Färgerna… allting är underbart ????

  Kanske irrelevant fråga men jag förstår inte var deras kommande barn ska bo? Första året sover kanske bebisen i deras sovrum men ska dom bygga om garderoben till barnrum igen efter det? Eller finns det ytterligare ett rum som hon inte visar?

   Hade precis samma tanke. Man renoverar väl inte gravid utan att göra plats åt barnet?

    Hon köpte väl lägenheten för flera år sedan? Då kanske inte barn fanns med i bilden.

     Hoppas verkligen att man planerar barnskaffande i flera år, inte att det är något man plötsligt bara gör. Det är ett gaaanska stort beslut.

      Det är det, men snooze på din kommentar

      Menar du att när man är 23 så ska man köpa en lägenhet som rymmer alla ens tänkta framtida barn?

      Men snälla… man kaaaan ju sälja sin lägenhet när barnet är 1 år och köpa ny?

   Kanske det, i inlägget med bilderna skriver hon just om garderoben (som var ett barnrummen först) ”Det här rummet skulle man ju faktiskt kunna ha som barnrum i framtiden och bygga in garderober i sovrummet.”. Eller så kanske de flyttar.

    Vilket inte skulle vara en bra lösning med tanke på att deras sovrum är minimalt. Vart hade de tänkt ställa garderober (hon behöver minst 10 stycken) när sängen praktiskt taget nuddar alla rummets väggar?

  Kan ändå tycka att jag på något sätt gillade den röda hallen? Är lite tråkigt med alla dessa blågrå nyanser. Plus att jag tycker faktiskt att det där med öppen planlösning är lite överskattat. I min nyproducerade lägenhet nu så är kök och vardagsrum ett enda stort rum. Är snyggt men gillar faktiskt när rummen är avgränsade. Då kan man ha det lite stökigt på köksbänken utan att behöva se det från soffan…

   Håller med.
   Bor också i en nyproducerad lägenhet och har lessnat totalt på den öppna planlösningen.
   Nästa lägenhet blir med separat kök och vardagsrum. Vardagsrummet får dock gärna vara stort så man får plats med en matgrupp även där 🙂

    Håller med, kommer också köpa med separat kök eller i alla fall i vinkel. Jag gillar också när man kan ha ett ok stort bord i köket och inte bara något vingligt barbord. Då blir köket mer ett rum man kan vara i också.

    Och jag känner tvärtom, bor i en typisk 90-tals lägenhet där allt liksom är RUM och känner att det är så trist med osocialt kök..

   Jag flyttade in i en 2a med kök och vardagsrum i samma rum. När jag flyttade in i början tyckte jag illa om det och saknade väggar till köket. Nu har jag flyttat igen, till em 2a med väggar rumt köket. Men vad jag saknar öppen planlösning. När jag står i köket och kokar kaffet, hämtar skinkan, smöret osv och min gäst sitter ensam i vardagsrummet . Innan kunde vi ju prata med varandra och såg varandra när jag fixar fram fikat.

   Gillar inte heller alls öppen planlösning. Jag är uppväxt i ett hem som hade det, och det var aldrig tyst när man tex skulle se på tv i vardagsrummet eftersom det var en massa skrammel från köket. Tyckte alltid det var så mysigt hos mormor och farmor när jag var liten, eftersom köket var ett skilt rum hos dem. Nu letar jag efter boende att köpa så småningom och skulle verkligen föredra en bostad utan öppen planlösning. Hittills har jag som vuxen bott i så små lägenheter att det alltid varit relativt öppen planlösning. Petras lägenhet är supersnygg, tyckte nog det var ganska lätt att se potentialen redan innan renovering!

  Nellie Berntsson slutade blogga idag. Eller – blev det för jobbigt att skriva själv nu när hon flyttat hemifrån?

  Våningen är härlig med högt i tak och kakelugnar. Färgen i sovrummet måste vara ett skämt! Sen blev det lite för mörkt. Men våningen i sig är underbar. Undrar var den ligger? Ja var i stan alltså.

   Den ligger på Östermalm, ett stenkast från Strandvägen om jag minns rätt? Vackra hus just i den klicken där hon bor. Avis!☹️

    Den ligger vid Valhallavägen, inte Strandvägen.

     Var det någon som sa att lägenheten ligger på Strandvägen?

      Det är inte ett stenkast från Valhallavägen till Strandvägen.

       Kanske kastar jättelångt.

        ???

      Nästan tre kilometer mellan Lil-Jansplan och Strandvägen, så nej – inte ett stenkast.

  3 lägenheter ihopslagna till 1?! Shit, lord vilken lyx!

  JNedersta bilden fick jag ingen klarhet i direkt, jag skulle ha svår att sova i ”slime” men kan ju bara tala för mig själv. Tänker att det var väl lite som Simon Sköld och Camilla L. köpte sin lägenhet på söder, de såg att det kunde bli en familjelägenhet för dem och alla barn och vad jag har sett så ser den väldigt mysig ut NU. De brukar visa lite före och efterbilder emellanåt och de såg nog verkligen potentialen.

   Bilden med gröna väggar är innan renovering.

  Allrså takhöjden ?? varför bygger ingen nyproduktion med högt i tak? Och menar då inte nyproduktion för 15 mil

   Det är såklart av ekonomiska skäl. För att om man bygger nyproduktion så kan man få plats med en hel våning till istället för att folk ska ha en enorm takhöjd.

   Bor i en lgh från 2016 och vi har 3 meter i tak! 🙂

  Fantastisk lägenhet. Visst är inredning och färg något som alla tycker olika om men det går inte att bortse från att hon verkligen har öga för inredning. Så fint hem.

  Bortsett från Kermitrummet så är jag en sån tråkig vanlis som gillade hur det såg ut innan….

   Håller med. Blev alldeles för mörkt och murrigt.

  Hur ser sovrummet ut nu då?

   Men gå in på hennes blogg? Finns länk i inlägget… ?

  Alltså vad jobbar Petra, Forni & Dasha med?
  Utöver att vara influensers? Känns ju som dom har en helt annan budget än våra vanligaste..

   De jobbade med att fånga varsin stenrik snubbe ett tag, men det är alltså redan avklarat… Hence all lyx och flärd.

  Sånt lyft! Tur jag läste kommentarerna så jag såg att sovrummet var en före-bild ?

  När jag gick på visning för min lilla etta var tapeterna BRANDRÖDA, men jag såg potentialen. Nu har jag målat om de gråa och det är en helt annan lägenhet, som jag älskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.