Tre frågor från den influenciska världen

Till efterrätt blev det den enklaste glasstårtan jag känner till:

Stapla sandwichglassar ovanpå varandra och “limma ihop dem” med chokladsås. Täck med grädde och garnera. Jag valde hackad Marabou daim. Servera med färska bär. Här är ett fem år gammalt inlägg med receptet btw. Om det nu kan kallas för recept… // Egoina

Nu hörrni kan jag äntligen berätta då allt är klart! Det är stora planer på gång och jag kommer att dela med mig av ALLT när allt är spikat till 100%. Men jag är så otroligt peppad, glad, pirrig och faktiskt lite rädd. Är fasiken aldrig rädd för saker som jag hoppar på men nu är jag det! Ser det dock som en positiv rädsla och som en utmaning. Om 18 månader från nu är jag iallafall (om allt går som det ska) färdig mäklare och jag börjar plugga i mitten av maj. Har världens bästa gäng bakom mig och jag är övertygad om att detta kommer bli sååå bra! Och jag lovar som sagt att berätta mer nu framöver. // Gabriella Joss

Jag ORKAR INTE vad mycket fina kläder som var med idag. Här är en klänning från Andiata som jag valde att köpa loss direkt. Det farliga med den här typen av jobb är ju att det är lätt hänt att man köper loss saker istället för att lämna tillbaka dem. // Michaela Forni

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Shit vad snygg Michaela Forni är – hon strålar!

  Svara

   Jättesnygg, både klänning o kuddar!
   Perfect match👌

   Svara

   Verkligen otroligt fräsch! Hon blir bara snyggare med åren! 😩

   Svara

  Tror inte influensorna begriper hur hårt arbetande mäklare är/kan vara. Det är verkligen inte ett sånt glassigt jobb som många verkar tro sådär första åren 😱

  Svara

   Precis, det är inget 8-17 jobb precis utan även mycket jobb kvällar och helger. Men är man införstådd med det så fine. Men det tar ju ett tag innan man tjänar riktigt bra.

   Svara

    Vaaaaah å jag som trodde det var som på million dollar listing asså bah.

    Svara

   Precis vad jag tänkte skriva.

   Svara

   De tror nog att man mest stylar lägenheter och håller i visningar

   Svara

    Vet inte en enda mäklare som stylar objekt inför försäljning. Däremot brukar många mäklare samarbeta med inredare som får uppdraget att göra det – om kunden kan tänka sig betala för tjänsten.

    Kvälls- och helgvisningar blir det dock mycket av för mäklare.

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Varför tror folk att det är ett glassigt jobb? Jag tänker mest att det är ett säljjobb som vilket annat. Man måste smöra för en massa personer och jobba på helger. Verkar inte alls härligt.

   Svara

    Eller hur.
    Man brukar väl säga att mäklaryrket är för de som inte kom in på ekonomprogrammet…
    (inte för att jag håller med om det, tycker ekonomi verkar om möjligt ännu tristare)

    Svara

     Och de som går den köpta mäklarutbildningen är de som inte kom in på den ”riktiga” mäklarutbildningen.

     Svara

      Det är det hon kommer göra. Det är bara den utbildningen som går på 15-18 månader. Annars är det 24 månader.

      Svara

       Tack, jag undrade just detta.

       Svara

     Det är inte direkt svårt att komma in på varken mäklar- eller ekonomprogrammet dock. 🤷🏼‍♀️ Allt beror på vart man vill plugga.

     Svara

     Håller inte med om det, det är två helt olika yrken 🙂 de borde verkligen nischa in mäklarutbildningen så att man har fler kurser i sälj om de inte har ändrat de från när jag pluggade (2010-2012). Ekonomikurserna som ingår i programmet har du knappt användning för inom yrket. /F.d mäklare

     Svara

     Är inte helt objektiv här nu då jag själv är företagsekonom men är rätt less på hur ekonombegreppet används. Att jobba som ekonom kan vara hur brett som helst. 
     Jag förstår det trista i att knacka bokföringsordrar och fakturor hela dagarna men det finns många andra intressanta tjänster som analytiker, controller etc. Så jag uppmuntrar folk att plugga ekonomi! Det finns alltid jobb och det är bara du själv som sätter gränserna för hur långt du vill och kan nå.

     Svara

     För oss mäklare som inte blev mäklare genom den köpta utbildningen, så har många av oss läst just ekonomi, men okej 😄

     Svara

   Varför skulle de inte begripa det?
   Gabriella har väl dessutom en bakgrund som säljare och jobbade rätt mycket samtidigt som hon startade bloggen? Har följt henne nästan från start och vill minnas att hon flyttade hemifrån väldigt ung och jobbade samtidigt som gymnasiet.

   Svara

    Hon jobba på kundtjänst på sappa i ett halvår innan hon blev sjukskriven för gravidillamående.. innan de plugga hon lärare. Eller menar du att hon extra jobba på bredbandsbolaget i tonåren som erfarenhet? Hon var endast 20 när hon börja heltid med bloggen. Hinner knappast få nån rejälare erfaret på den korta tiden..

    Svara

   Tror att det kan bli tufft för mäklarna framöver, ett väldigt konjunkturkänsligt yrke.

   Svara

   My Martens korta besök i branschen var underhållande. ”Sitter fast på kontrakt, ska ha snygga kläder…..” Sen allt ljug däremellan.

   Svara

    Hahaha just ja! Den lögnen har hon att stoltsera med också. En av alla i mängden lögner.

    Svara

     Hennes lista av pinsamheter är lång. Och den fylls fortfarande på.

     Svara

   Det behövs utbildning för att jobba som mäklare i Sverige?

   I de länder jag bott/bor i är det ett rätt populärt första jobb i och med att det inte krävs någon tidigare erfarenhet.

   Svara

    Flera års utbildning i vanliga fall ja. Universitetsutbildning/högskola.

    Svara

  1: en instruktion om slutskedet av tårtan 🙂

  2: influencers tror att man tjänar hundratusentals kronor på en gång som mäklare, och är inte särskilt medvetna om provision, att ditt rykte är allt, och liknande

  3: blir gärna sponsrad med Dalamönstrade klänningar.

  Svara

   Hur vet ni vad influencers tror? Är det någon influencer som faktiskt har sagt eller antytt att de tror att mäklaryrket är enkelt, glassigt och ett lätt sätt att bli rik? Eller är det bara något som ni tror att de tror, utan att ha belägg för det?

   Svara

    Det är vad vanlisar säger när de ska bli mäklare, så jag har svårt att tro att flunsorna tror någonting annat 😊

    Svara

  Tror de har sett för mycket Million Dollar Listing. En gammal kollega till mig gjorde precis det, sadlade om till mäklare och nu tror han att han är Fredrik Eklund. Lite skillnad på att sälja i New York och norr om Dalälven, dock 😂

  Svara

   Ja, det kan inte bli många KaChing! per vecka för en mäklare ”norr om Dalälven” 🙂

   Svara

   Allt norr om Dalälven är inte billigt – Umeå och Luleå har objekt som kostar rejält. Inte som NYC givetvis men vem kan mäta sig med dem?

   Svara

    Absolut, sa inte att allt var superbilligt i norr. Kommer själv därifrån. Sa även ”Norr om Dalälven” för att jag inte vet exakt var han jobbar, men han bor någonstans runt Gävle så antagligen är det där i krokarna. Så det är ingen idé att överanalysera mitt ordval.

    Svara

    De har även villor på 300kvm för en miljon. Som inte är renoveringsobjekt.

    Svara

     😂😂
     Svindyrt

     Svara

    Dyraste bostäder per kvadratmeter finns i Monte Carlo, Moskva, New York, London och Paris.
    Dyraste bostäder brukar vara i Hongkong, Singapore och Shanghai men det beror på att det är stora bostäder med höga kvadratmeterpriser.

    Svara

   Men om din kollega är glad och nöjd varför är du inte glad för hans skull?

   Svara

    När sa jag att jag inte var det?

    Svara

     Jag tolkade din kommentar som så. Ber om ursäkt.

     Svara

  Gabjoss som mäklare?
  Jag kommer alltid att tänka på hennes ’jag gillar hårda tag i sängen’ numer när jag ser henne. Det känns lite pinsamt med folk som har så lite integritet att de väljer att dela sånt som vad de gillar i sexväg högst offentligt.
  Ja alla får vara kåta och göra vad fan de vill och nej, det är ingen shaming.
  Tycker bara att vissa saker gärna får vara private.
  Varumärket som sagt. Är allt!!
  Jag skulle inte ha förtroende för en människa som är så frikostig med sin och sina barns integritet.
  Ingen information är helig liksom.

  Svara

   Gud tänk när hennes barn googlar henne eller sig själva om 10 år. VIlken jävla ångest om jag hade läst min mammas blogg där hon skrivit såna saker.

   Svara

    Brukar barn verkligen googla sina föräldrar och läsa igenom varenda inlägg de skrivit i en blogg? Bloggen lär väl vara nerplockad vid det laget och även om allt skulle finnas att få tag på i cyberspace så måste man vara bra sugen på info om sina föräldrar för att lusläsa varenda ord hen skrivit?

    Svara

     Jag tänker mest att man gör det om något hemskt händer. Det har jag själv gjort när jag förlorat någon, försökt leta upp varenda smula av dom som finns, hade någon av dom haft en blogg hade jag läst varenda ord.

     Svara

     Ja det är ju ens föräldrar? Om du visste att dina föräldrar skrivit en känd blogg där du medverkade hade du inte som vuxen velat i alla fall skrolla igenom?

     Svara

      Vad pryda ni är 😂

      Svara

       Pryd? 😂 för att jag skrev att många troligtvis skulle kolla in sina föräldrars bloggar i framtiden. Vill du utveckla det resonemanget?

       Svara

        Nope det har jag ingen lust med. Du vet vad jag menar och vet du inte det så släpp det 😃

        Svara

      Nej det tror jag inte? Har ju vuxit upp med dem och känner dem. Möjligt att man typ i vuxen ålder vill veta mer om dem ”pre-barn” men då får man ju också vara beredd på info som man inte nödvändigtvis vill veta. Nu tycker jag själv att det är stor skillnad på vad de flesta vill lämna ut för information om sig på sociala medier kontra privat kommunikation, men du kan ju få reda på oväntade/pinsamma saker om dina föräldrar även på andra sätt. Hitta gömda hemmasexvideos, smaskiga dagböcker, brevkommunikation, bilder whatever.

      Svara

       Ja men de pinsamma sakerna du radar upp är ju inte direkt för allmän beskådan. Hittar du en sexvideo eller ett pinsamt brev så är det ju inte så att flera hundratusen pers vet om det, till skillnad från en blogg.

       Svara

   Definitivt för mkt info om sin mäklare. Skulle välja en annan.

   Svara

    men shit vad känslig du är.

    Svara

   Jag minns i skolan att om någon hade en förälder som var igenkänd så viskades det mycket, för tio år sedan så hade vi inte ens mobiler eller datorer.

   Nu kommer ju Jolies och Jasons klasskompisar mm kunna söka upp allting efter att de hört om Gabriella av föräldrarna… Lilla Umeå liksom. Att höra så att mamma gillar hårda tag, nä 🙁

   Svara

    Tror att du överskattar barnens intresse av deras klasskompis mamma.

    I min klass hade en elev en mamma som det påstods sålde sex. Snackades hejvilt bland föräldrarna medan vi barn inte brydde oss nämnvärt.

    Svara

     Fast du visste ju uppenbarligen om att det pratades om mamman, och barn återupprepar ofta saker de hört från föräldrarna. Förmodligen var barnet vars mamma det handlar om smärtsamt medveten om att det pratades om dennes mamma.

     Svara

   Men vadå… hon säger att hon gillar ”hårda tag”… inte som att hon i detalj beskriver en sexakt.

   Svara

   Varför har hon gått ut med den infon? Förstår inte varför hennes sexuella preferenser är intressant att skriva om. Skulle få ångest om det var jag som skrivit så i min offentliga blogg och inte visste om personen bredvid mig i kassakön på Ica har läst det😆

   Svara

   Jaaaaa, haha. Tänker det varje gång jag ser henne på gymmet. Särskilt förut också när hon var tillsammans med Fjodor och man mötte dem på Ikea.

   Svara

  Gabriella Joss får hålla i plånboken, hon kommer att bli kursare med Catrin Hedlund som tydligen ska försöka sig på en ny karriär. Frågan är om man vill deponera miljonbelopp på Cattens kundkonto?

  Svara

   Vill Catrin också bli mäklare?? 😂😂😂

   Svara

    Tips: Kolla dagens datum.

    Svara

     Phuuuihh! 😅 Jag är så lättlurad.
     Lurad, men lättad!!!

     Svara

     Fasen, jag gick på det helt…

     Svara

   Bortkastad tid för Catten. Räcker med att någon av alla hennes brottsoffer drar henne inför domstol och försätter henne i personlig konkurs, så kan hon inte bli registrerad mäklare.

   Men vi vet ju hur det har gått med alla hennes tidigare pluggplaner…

   Svara

    Oh nooooo!! Såg vad någon nyss skrev här ovan 😅

    Svara

  Här början på en lista med yrken som har bra framtidsutsikter om ett år (inkl löneskillnaderna mellan män och kvinnor, wtf?) Mäklare,,inge vidare.

  Svara

   Tajmingen är inte direkt den bästa.

   Förmodligen brakar vi rakt in i en ekonomisk depression som kan bli både kraftig och långvarig. Och i samband med att sysselsättningen och bankerna påverkas kommer också bostadsmarknaden att drabbas HÅRT. Fallande priser, svårigheter att få lån och ett rejält överskott mäklare och inredare som hittills haft gyllene tider. Då kan det bli tufft för nyutbildade mäklare att ta sig in på mäklarmarknaden.

   Svara

  Glasstårta måste vara ett verk av djävulen. Antingen äter man glass eller så äter man tårta. Man kombinerar aldrig! Som att hälla upp både ostbågar och chips i samma skål, osmakligt.

  Svara

   Hahaha herregud, vilka problem man kan ha

   Svara

   Nej, du är ute å cyklar. Jag Rasar!
   Älskar glasstårta🍨

   Svara

    men inget sensodyn i världen kan hjälpa mot ilningarna i tänderna vid förtäring av glasstårta 🦷

    Svara

     Hur äter du, tuggar du i dig glass?

     Svara

      Klart man tuggar sandwich? Vad annars? Låta den smälta till gegga i munnen, som ett barn utan tänder gör?!

      Svara

       😂 ToT

       Svara

      Hur äter du glasstårta?

      Även om man låter glassen smälta i munnen så är den kall tills den smält och jag får i alla fall ta minituggor om inget av det kalla ska vidröra mina tänder.

      Svara

       Exakt så 👆

       Svara

        Du är ju galen 😜

        Svara

       Gå till tandläkaren

       Svara

        Ska dit idag faktiskt😅

        Svara

      Som en pen!s

      Svara

     Jag biter i isglass. Har aldrig haft ilningar i tänderna.

     Svara

      Ajajajaj… Bara ljudet av det ger mig obehag!

      Svara

   Jag brukar ha popcorn och chips i samma skål. Skulle kunna tänka mig att hälla i lite ostbågar/ostbollar också 😅

   Svara

    Det fungerar helt okej med chips och popcorn i samma om de bara är smaksatta med salt, annars tar det smak.

    Svara

     Jag gillar när smakerna blandas, brukar dippa popcornen i resterna av chipskryddan som blir kvar i botten av skålen 😝

     Svara

      Galna människa 👆

      Svara

       Inte konstigt att vi har en pandemi. Guds välsignelse. Efter det kanske ordning kan råda. På djurmarknaden i Kina o i chipsskålarna i Sverige hem

       Svara

        😂😂

        Svara

     Varför äter man ens chips som bara är smaksatta med salt??

     Svara

      För att det är gott?

      Svara

       Ät pommes istället då

       Svara

        Varför? Det är de tunna krispiga skivorna man vill ha när man äter chips.

        Svara

       Är det?

       Svara

   Loooove glasstårta

   Svara

    Åh vad jag blir så himla sugen på glasstårta efter att läsa ordet glasstårta gång på gång. Jag har mjölkallergi .

    Svara

   Glasstårta är ju samma sak som glass. Det är ju inte som att man användt samma ingridienser som i en riktig tårta. Så fattar inte hur man kan bli provoocad av det 😮

   Svara

   Jag äääälskar glasstårta och brukar göra lite olika varianter.
   Det blir liksom alltid smarrigt, hur man än gör 😍

   Samma sak med glassbomb – alltid lika uppskattat!
   (jag brukar göra på chokladglass och vaniljglass. Toppa med karamelliserade nötter, hyvlad choklad och massor av choklad- eller kolasås och gästerna kommer att stöna högt medan de äter)

   Dör vad sugen jag blir på glass nu. Det är som att skriva porr. Glassporr.

   Svara

    Dela recept!! Blev pepp nu 😃

    Svara

     Har faktiskt inget recept utan kör på känsla 😄

     Men själva grundgrejen är att man tinar glassen lite, klär en stor 3 liters skål invändigt med plastfolie (plasten ska hänga lite över kanten) rör runt glassen så att den blir lite mjuk och hanterbar innan du trycker ut den längst botten och kanterna på skålen. Gör ett tjockt lager men lämna ett hål/utrymme stort nog för en 1 liters skål som du placerar i hålet. Frys alltihop i ett par timmar.

     Ta fram nästa glass (eller sorbet, om du föredrar det). Ta bort den lilla skålen ur den stora och fyll hålet med glass nr två (också den mjukrörd och lite tinad). In i frysen i ett par timmar.

     Sedan är det bara att stjälpa upp glassbomben på ett fat och dra loss plasten. Man kan jämna till ytan med en varm slickepott innan man öser på med allt gottis man vill ha på. Jag brukar flaga choklad över med osthyvel. Ibland använder jag minimaränger, krossade Non stop eller Daim.
     Kandera nötter är jätteenkelt. Googla recept så får du upp massor.

     Happy glassbombing 😘

     Svara

      Men så gulligt! Tack för receptet 🙂

      Svara

      Åh funkar maräng till, eller fransk maräng? Grädde? Gud så gott det lät när du beskrev, blev sjukt sugen och har sockerförbud! 😭😭😭

      Svara

     Recept?? Är inte hela grejen med glassbomb och glasstårta att man förflyttar glass ur förpackningen den kom i till något annat att servera den ur, på med topping man gillar. Klar.

     Svara

      Du anar inte hur många som frågat efter recept när jag bjudit på mina glassbomber och glasstårtor 😄
      Och jag blir bara glad när jag får dela med mig!

      Svara

    Var är grädden?? Den är ju halva grejen!!

    Svara

   Jag älskar glasstårta och jag älskar kombon chips och ostbågar. 😆

   Svara

  Är det inte dags för en ny omröstning med högst vs lägst förtroende bland våra influensers snart? Vi måste ju utse 2020s kung.

  Svara

  Gabbi har ju tidigare talat om att hon vill bli lärare eller socionom för att hon vill stötta barn osv. Fin tanke men tror inte att hon är så sugen på att jobba för en normal lärar- eller socionomlön. Mycket slit för betydligt mindre än hon tjänar nu. Vi får se om mäklare visar sig vara det hon tror att det är. Utan att vara särskilt insatt så gissar jag att mäklaryrket kan vara rätt slitigt med jobb på udda tider, och mycket pappersjobb. Inte bara det där glammiga man ser på Million dollar listing. Umeå är ju inte New York direkt om man säger så.

  Svara

   Läste intervju med Julia Lyskova i Expressen där hon beskriver att hon vill bli socionom för att ”jag har inte mitt shit together men då kan jag hjälpa andra att få det ändå” och att alla på utbildningen är snälla och gulliga och hon vill hjälpa människor. Jag är f.d. socionom, min närmsta vän är socionom idag, och vi skrattade i säkert en kvart. En gång var vi nämligen lika naiva när vi sökte in till socionomprogrammet… 😉 Sedan möter man verkligheten och då vill man gå tillbaks några år och slå sig själv hårt i ansiktet.

   Svara

    Varför vill man slå sig hårt i ansiktet, hur är det egentligen? Nyfiken!

    Svara

     Det är lite såhär och jag lovar att jag och min vän inte är de enda som känt såhär:
     Man är 19-22 år gammal. Vill rädda världen. Vill hjälpa svaga stackare, bygga upp dem, få hem julkort från f.d. klienter som skriver hur man räddat dem från drogerna m.m. Man vill kämpa för den lilla människan. Man är ambitiös, driven, har självförtroende. Man slukar studentlitteraturen och har en glöd i ögonen.
     Spola framåt några år. Man är trött. Jävligt trött. Man har eskort av vakt till och från jobbet, nervösa ryckningar när telefonen ringer, tänker ”Fan ta honom, tröga jävel!” när man får reda på att Jimmy tagit återfall för 205:e gången och dessutom förskingrat pengar från Försäkringskassan. Ens kollegor är utbrända, sjukskrivna och man börjar känna att kanske är det dags att också gå till läkaren? Man har insett att man inte kan hjälpa någon som inte vill bli hjälpt, vilket är en majoritet av de som är inne i Socialens system.
     Vid 33 söker man in till en utbildning som är jäkligt långt ifrån allt vad Socialtjänst och samtalsstöd heter. Man börjar se lite ljus i tunneln igen.

     Ja jag veeeeeeeet ”inte alla socionomer”… 😉 Men Julia är nog tyvärr en av oss…

     Svara

      Samma här. Efter X antal år i yrket är man inte lika blåögd längre. Otacksamt jobb i längden då man kämpar på med för många ärenden och dåliga förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, märker att mycket står och stampar år efter år. Lite/inget stöd och uppskattning från chefshåll och faktiskt rätt dålig löneutveckling. Siktar på att byta bana men har bara inte bestämt mig för vad ännu.

      Svara

       Väldigt otacksamt jobb och under utbildningen fick jag ofta intrycket av att man hade så enormt stort handlingsutrymme, men det är ju tyvärr inte helt sant. Ofta hålls man tillbaks av lagar, regler, policy, chefer och allt möjligt…
       Förstår dig! Hoppas du hittar något kul! 🙂 Jag har f.d. kollegor som är allt från vårdadministratörer, jurister, och lokförare idag… 🙂

       Svara

        Tack! 🙂 Ja gäller bara att bestämma mig för vad jag vill göra. Närmast till hands (och enklast i ett första steg) ligger att söka annat arbete inom samma arbetsgivare (arbetar kommunalt i en medelstor stad). Utifrån det jag är intresserad av och har erfarenhet av tänker jag att jag skulle kunna passa bra även inom andra förvaltningar än socialförvaltningen.

        Men vissa dagar känner jag för att bryta upp helt, börja med någonting helt annat och typ utbilda mig till hudterapeut eller bagare istället. Haha…

        Svara

         Du fick mig att skicka extra tack-sms till ”mina instansmänniskor” för att jag idag firar ett år på arbetsträning ❤️.

         (valde dock bort både behandlingaterapeut- och socionomutbildningen själv)

         Svara

      Spot on!! Mvh började socionomutbildningen direkt efter gymnasiet

      Svara

      Haha, det här var så bra skrivet.

      Svara

   Fast tjänar hon så jäkla bra nu verkligen??? Det tror jag inte. Tar nog ut en vanlig lön på runt 30k och då tjänar hon samma eller mer som lärare beroende på vilken skola å vilken åk. Jag är och känner många lärare på olika skolor och ingen tjänar under 35.000(de är ny exade) och den som tjänar mest drar in 55k

   Svara

    Beror ju helt på vilken stad man jobbar i. Jobbar i Jönköping och tjänar 34000 efter 11 år och har haft en bra löneutveckling ändå.

    Svara

    Umeå där Gabriella bor är tyvärr en stad med rätt dåliga löner i allmänhet, ja i alla fall för de inom offentlig sektor som socionomer, lärare och inom vården. Kanske har att göra med att det är en universitetsstad med stort utbud av nyutexade som kan tänka sig jobba för småpengar, men jag vet att för att tjäna runt 35 000 inom de yrken vi diskuterar så krävs många års arbete.

    Svara

    Tjänar 40 som nyexaminerad gymnasielärare, får även lärarlönelyftet nu i vår.

    Svara

   Jag har en bekants som utbildade sig till mäklare. Fick inget sålt på 1 år: ingen inkomst. Så hon blev tvungen att sluta och söka sig ett annat jobb.

   Svara

    Har man inte en fast grundlön?

    Svara

     Hon hade inte det. Så hon fick inte in ett öre i inkomst och kunde därför inte fortsätta jobba som mäklare. Tråkigt för henne, blev ju en helt onödig utbildning hon gått och tagit studielån för.

     Svara

   Tycker att det är bra att hon inte väljer att bli lärare, skulle aldrig vilja att mina elever ser mig i bara stringtrosor på nätet..

   Svara

  Trodde Gabriella Joss tidigare pratat om att bli sjuksköterska, det hade ju varit något vettigt. Mäklare? Ja, de tror väl att det räcker med att stå och se representativ ut och peka ut för folk ”och här har vi det luftiga vardagsrummet”, typ. Men å andra sidan har en förbluffande del av de mäklare jag träffat hållit sig på ungefär den nivån. Var går tomtgränsen? ”Hmmm, ja, det borde vara nånstans där ungefär”. Men har också träffat på en riktig stjärna, som alltid är superproffsig och samtidigt personlig.

  Svara

   Det stämmer att det är ett ganska enkelt säljjobb. Objektsbeskrivningen bygger ju på de uppgifter säljaren eller föreningen uppger och mäklaren behöver bara lita på att uppgifterna stämmer.

   Så man är lite ”visningsvärdinna” och bollar lite budgivning.
   Klart.

   Svara

   Hon kommer dessutom propsa på att den charmiga fondväggen ska tas bort och måla allt vitt, grått och beiget inför visning.

   Svara

   Vi var på många visningar förra året innan vi till slut hittade rätt, och jag har nog mest träffat dom proffsiga mäklarna, som är insatta i byggkonstruktion, området, och det mesta annat som åtminstone jag undrat över när jag köpt hus.

   Svara

   Hon har pratat om lärare och socionom också..

   Svara

  Bara en fundering-

  KAN det ha att göra med att du läser till mäklare via ett företag så att du kan göra det utan att behöva vara behörig med gymnasiebetyg, alltså inget som ligger på universitet eller högskola?

  Svara

   Troligen. Slipper dock studieskulder men de jag känner har fått arbeta gratis för den mäklare som betalat platsen. Iaf tidigare kunde man inte köpa platsen som privatperson.

   Svara

   Gabriella har ju gått ut med vilken skola det är och det är en utbildning du endast kan få via en arbetsgivare. Kostar för övrigt 230.000 kronor

   Svara

  Skönt att höra att åtminstone en ’påverkare’ planerar att skaffa sig ett riktigt jobb. Hoppas fler hakar på nu när samarbetena börjar tryta. Jag tror deras tid snart är ute, vem orkar se på alla dessa bakverk. Mirka Norrström tog väl priset med kladdkaka och ostkrokar i ett och samma bakverk.

  Svara

   Håller med, hoppas verkligen coronakrisen blir spiken i kistan för influencer-eran.

   Svara

  Gabriella Joss kollar alltid ner och aldrig rakt fram mot kameran???????????????????? Fine att influencers har sina favvoposer men man kan ju variera sig lite med tanke på att man postar typ 10 bilder på sig själv om dagen?

  Svara

   Det är väl uppenbart vad som ska synas på bilden? Inte är det ögonen..

   Svara

    Men två är de också…

    Svara

   Rumpan och boobsen är väl de hon vill ska synas?

   Svara

  Vad har du med Gynning Camilla? Har nämnt hennes namn i olika sammanhang och dom kommentarerna tas bort. Varför? Men det är ok att folk skriver att Joss barn kommer få jobbigt när dom googlar henne? 😂

  Svara

  Undrar om dessa påverkare som nu vill bli mäklare inser att där krävs en del matematiska kunskaper också…? Liksom logistiska kunskaper – man ska liksom inte bara inreda och styla och se flashig ut, där ligger massor av ekonomiska uträkningar och pappersarbete bakom, kunskaper som inte brukar vara typiska för påverkarna …!

  Svara

   Får väl utgå från att det är det som lärs ut under utbildningen.

   Svara

   Det är inte mäklarna som inreder och stylar.

   Svara

   Vilken sorts logistiska kunskaper talar vi om här?

   Svara

    Hembesök och värdering av bostaden
    Ger tips och råd på förbättringar av bostaden inför en försäljning
    Förmedlar kontakt mellan stylingfirma och säljare
    Fotografering av bostaden med professionell fotograf
    Hämtar in alla uppgifter om bostaden som behövs till försäljningen
    Upprättar annonser och marknadsföringsmaterial
    Upprättar en marknadsplan för försäljningens alla moment
    Publicerar annonser på nätet och i tidningar
    Jagar in spekulanter till bostaden via olika kanaler
    Svarar på alla frågor som eventuella spekulanter har kring bostaden och marknaden
    Håller i planerade visningar och extravisningar
    Stämmer av intresse bland spekulanter som varit på visning
    Sköter budgivningen
    Sköter förhandlingen av affärens villkor mellan den tilltänkta köparen och säljaren
    Kontrollerar köparens ekonomi för att undvika problem i affären
    Upprättar alla dokument och håller i kontraktsskrivningen
    Tillhandahåller trygg deponering och utbetalning av handpenningen
    Sköter kontakter och bokningar med banker, myndigheter och bostadsrättsföreningar
    Upprättar alla handlingar och håller i tillträdet av bostaden
    Dokumenterar affären och arkiverar alla dokument i ett säkert arkiv

    Svara

     Tja, hälften av det där lassar man över på mäklarassistenten…

     Svara

      Hahaha så sant!

      /Mäklarassistent

      Svara

  Men jag kan ändå tänka mig hur det är ett glassigt jobb ur influencersynpunkt! Du slipper bli svettig eller smutsig, du behöver inte anstränga dig fysiskt, du får ha dina egna fina kläder på dig och inte några fula arbetskläder, du kan vara sminkad full beat och ha lösnaglar/fransar/smycken etc. Kan ändå se hur sånt kan väga tungt när influensers måste välja yrke. Säger inte att mäklare är världens glassigaste yrke, skulle inte själv vilja jobba som det, men kan absolut tycka att det är glassigare än mycket annat, oavsett kvälls/helgjobb (som det ju ändå är inom väldigt många andra branscher).

  Svara

   Jag kan tänka mig massor med yrken där du får ha dina egna kläder och se piffig ut om du vill. Reklamare, administratör, lärare i teoretiska ämnen, de flesta ingenjörer, ekonom, jurist, handläggare, inredare, revisor, programmerare, UX-designer, rekryterare, HR-människa (still don’t know what they do) mm.

   Svara

    Absolut, men alla dom där grejerna kräver nog en tyngre/längre/svårare att komma in på utbildning är mäklargrejen där man kan lägga upp ett par hundra tusen och sen få kalla sig mäklare.

    Svara

  Apropå så ska Nellie B sluta blogga (hon la ut filmen redan igår så man får utgå ifrån att det inte är ett aprilskämt) och istället satsa på youTube och Instagram. Att bloggen är seg och på nedåtgående får man förstå, men hoppas bara att hon inte enbart öser ut trista samarbeten med klockor och barnkläder (som hon lyckas kränga på sig) och att filmerna blir lite mer proffsiga och intressanta än tidigare – och framförallt att där BLIR några filmer… Det är ju inte precis första gången frk NB säger att hon ska satsa på youTube….

  Själv kollar jag aldrig på dutuben men antar att tonårsgenerationen gör?

  Hennes instagram kanske får ett lyft av detta? Där rasar ju följarsiffrorna i stadig takt sedan ett påar år tillbaka.

  Personligen hoppas jag att hennes hästbusiness tar fart istället så hon kan leva på den.

  Svara

   Nellie har ju försökt tidigare, vilket varit katastrof! Hennes Youtube-klipp går inte att se på då hon inte pratar ordentligt (artikulerar alltså.)
   Riktig B-variant av youtuber och har inte ens några visningar men vill ändå satsa på det istället? Hoppas att hon gör det mer seriöst nu.

   Svara

    Iofs skriver hon att bloggen tar ”en längre paus”, vilken kan betyda att den måste återupptas om beslutet inte visar sig vara så bra för affärerna.

    Svara

  Rätt trist att folk direkt ska börja underskatta och ifrågasätta någons drömmar och planer.
  Är man influencer så är det ett ständigt tjat om att de borde skaffa sig ”ett riktigt jobb”, men sen när de väl börjar snegla åt att utbilda sig eller hitta en annan riktning så ska det betvivlas och häcklas.

  Alltid missunnsamhet och aldrig nöjda.

  Svara

   Alltså hon lägger upp nyheten ackompanjerad av en bild där hon visar tuttarna. Hon jobbar extremt hårt och framgångsrikt på en enda sak: att alla för all framtid ska betrakta henne som en korkad och ytlig bimbo.

   Svara

    och du jobbar vidare på att vara fördomsfull.

    Svara

     Absolut inte. Att utgå ifrån vad hon delar med sig har ingenting med fördomar att göra. Stay in school. 😘

     Svara

      Fast det ÄR fördomsfullt att påstå hon bara jobbar på att framstå som korkad och ytlig.
      Det kvittar ju vad hon säger eller gör, ni har ju bara en bild utav henne som är orubblig.

      Svara

       Men snälla. Exakt hela hennes flöde består av tutt- och rövbilder och drömmiga gottefat. Har ingen aning om vad hon vill framställa sig som (vet du?) men inte är det en djup, bildad och intressant personlighet som kommer fram genom hennes kanaler.

       Svara

        Måste man framställa sig som djup och bildad utåt? Eller kan det finnas något mer bakom det man själv visar upp?
        Följer inte henne på Instagram, sneglade in och tycker mig se bra mycket annat än tuttar, rumpor och fika. Det sistnämnda, är det förövrigt verkligen något relevant att störa sig på? Är det uppläggningar definierat i din värld att man vill framställa sig som korkad eller ytlig bimbo?

        Förstår inte heller ditt behov av att försöka förminska och förlöjliga alla du pratar med och om som du inte håller med.

        Svara

         Har inte sagt att man måste nej. Jag gör dock kvalitativ skillnad på bildade personer som har ett visst djup och skapar kvalitetsinnehåll, och dem som inte gör det. Upp till var och en att göra den distinktionen eller låta bli.

         Svara

          Säger ju då återigen mer om dig som uttrycker dig att hon bara jobbar hårt på att vara korkad och en ytlig bimbo baserat på en sida du tolkat dig till genom fruktfat och rumpa, alltså fördomsfull.

          Svara

  pingis spelar in en tutorial med löwengrip som visar hur man tvättar händerna ordentligt… trodde det var ett aprilskämt men icke.

  en TUTORIAL för hur man tvättar händerna!!! 2020! helt sjukt.

  att folk inte vet hur man tvättar händerna skrämmer fan mig mer än viruset.

  Svara

   Är mest förvånad över att Pingsi och Bella fortfarande umgås.
   Kanske är det ett aprilskämt ändå?

   Svara

    De sitter säkert och myser tillsammans över den fenomenala timingen när de sålde Löwengrip Beauty till Norge 🙂

    Svara

    det är en gammal bild på dom två.

    Svara

   Det går ju till och med informationsvideor mellan programmen på svt om hur man ska tvätta händerna.

   Svara

  Ny header på bloggen! superfin! men den upplevs (av mig iaf) som suddig.

  Svara

   Inte suddig på min telefon, men jag har inga glasögon på mig 😊

   Svara

    Jag sitter på dator och där är den suddig 😊

    Svara

     Suddig för mig med! Men fin

     Svara

   Tycker inte den är suddig, kollar från mobil. Men håller med, superfin!

   Svara

    På mobilen ser den bra ut, men på datorn blir den lite suddig.

    Svara

     Den är jättesuddig på datorn, ser tyvärr rätt oproffsigt ut 🙁

     Svara

  Gillar din nya header och bilder, Camilla! Ser proffsigare ut!

  Svara

   roligt med filterinfon med hahaha.

   Svara

  Därför att bilden av en mäklare är att det är ett glassigt yrke. En falsk bild och det passar en influencer bra? Jag köpte mitt 1a handskontrakt av en reg. Mäklare. Ps stilig bild på Camilla Ds.

  Svara

   Den är lite väl suddig..ska se vad som kan göras åt det. =)

   Svara

  Hanna Graaf försökte sig ju på att arbeta som fastighetsmäklare i Spanien. Det gick väl så där……
  Jag har en kompis som är fastighetsmäklare och hon har det inte lätt utan byter mäklarfirma hela tiden då hon säljer för lite. Låg garantilön. Högskoleutbildning är det också nuförtiden.

  Svara

   I Spanien är det ganska lätt att leka mäklare. En mäklare i Spanien behöver i princip bara körkort, en GPS och en daglig dusch.
   Allt det invecklade och juridiska vid fastighetsaffärer sköts av notarier.

   Svara

  ”Bilden har filter ”Santorini” från Picmonkey pålagt.” Okeeyy..?

  Svara

  Åh! Länge sen vi såg en skopillare här i bloggen. Saknar inläggen med dessa och tofshållarna. 😀

  Svara

  Lägger ut samma text här – om vad en mäklare egentligen sysslar med. Dvs inte enbart glassigt och glamouröst. Framförallt inte om man inte är speciellt känd i mäklarvärlden och mao inte enbart kan välja läckra objekt utan får ta allt möjligt, även det -host- mindre glamourösa…

  Hembesök och värdering av bostaden
  Ger tips och råd på förbättringar av bostaden inför en försäljning
  Förmedlar kontakt mellan stylingfirma och säljare
  Fotografering av bostaden med professionell fotograf
  Hämtar in alla uppgifter om bostaden som behövs till försäljningen
  Upprättar annonser och marknadsföringsmaterial
  Upprättar en marknadsplan för försäljningens alla moment
  Publicerar annonser på nätet och i tidningar
  Jagar in spekulanter till bostaden via olika kanaler
  Svarar på alla frågor som eventuella spekulanter har kring bostaden och marknaden
  Håller i planerade visningar och extravisningar
  Stämmer av intresse bland spekulanter som varit på visning
  Sköter budgivningen
  Sköter förhandlingen av affärens villkor mellan den tilltänkta köparen och säljaren
  Kontrollerar köparens ekonomi för att undvika problem i affären
  Upprättar alla dokument och håller i kontraktsskrivningen
  Tillhandahåller trygg deponering och utbetalning av handpenningen
  Sköter kontakter och bokningar med banker, myndigheter och bostadsrättsföreningar
  Upprättar alla handlingar och håller i tillträdet av bostaden
  Dokumenterar affären och arkiverar alla dokument i ett säkert arkiv
  Utbildning och krav på mäklare

  Svara

   Dessutom skötte vår mäklare deklareringen nästkommande år för oss, fixade avdrag och så! Ovärderligt för oss!!

   Svara

   Det finns en hel del psykologi i detta yrke också. Folk som skiljer sig, dödsbo. Vissa blir galna, hotar. Finns alltid köpare och säljare som inte kommer överens och stämmer varandra mm. När det handlar om pengar så kan människor vända 180 grader.

   Svara

  Mäklare är osexigaste jobbet ever, hur kan folk se det som ”glassigt” haha? Tänker bara på uttryck som mäklarskor, mäklarbricka osv. Lökiga försäljarmänniskor med ful stil 🙂

  Svara

  Är inte helt objektiv här nu då jag själv är företagsekonom men är rätt less på hur ekonombegreppet används. Att jobba som ekonom kan vara hur brett som helst.
  Jag förstår det trista i att knacka bokföringsordrar och fakturor hela dagarna men det finns många andra intressanta tjänster som analytiker, controller etc. Så jag uppmuntrar folk att plugga ekonomi! Det finns alltid jobb och det är bara du själv som sätter gränserna för hur långt du vill och kan nå.

  Svara

  Känner många mäklare som ångrar sig såå att de pluggat till detta. Inte direkt så enkelt jobb och absolut inte under lågkonjunktur då de jobbar mycket på provision.
  De tror de ska glassa runt när de i verkligheten kommer jobba arslet av sig på kvällar och helger (dygnet runt)

  Svara

  Är väl hyfsat lätt att sälja fräscha hus/lägenheter men de allra flesta ser väl typ ut som på hemnetknarkarna 😂 Kanske inte så illa men det är nog många som iaf har carpe diem på väggarna än idag!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.