Insamling – Coronaskydd till vårdpersonal

Uppdatering kl 18.02

Jag har tagit ner insamlingen och kontaktat alla som donerat pengar så de får dem tillbaka.
Jag borde ha hållit mig till det jag sa förra gången – att jag aldrig mer skulle göra en insamling”.
Det här VAR sista gången.
Jag trodde faktiskt att de som ogillar mig skulle kunna separera sitt misstycke mot mig med ett försök att hjälpa till i coronakrisen, men icke.

Vi hörs i morgon! 

 

 

 

 

 

Som jag skrev häromdagen – jag vill göra mer men är inte i position att anmäla mig som frivillig som fantastiska Angelica Lagergren gjort, men jag kan göra det här.
Att försöka hjälpa vårdpersonalen att arbeta så säkert som möjligt.

Jag har tidigare sagt att jag aldrig mer skulle dra igång en insamling, men i nöd kan man komma att behöva att tänka om, vilket jag gjort nu.

HÄR HITTAR NI INSAMLINGEN.
Här är artiklen jag länkar till i insamlingen.

Tack till alla som vill och kan bidra på ett eller annat vis, och kan du bara dela den här inlägget eller insamlingen så uppskattas det supermycket! 

Ps. Jag kan komma att klistra en länk till den här insamlingen överst i varje inlägg, så var beredda på det.

UPPDATERING:
Ni är många som ställt en massa frågor om insamlingen som jag tänkte svara på här.

En kvinna här på Värmdö startade en insamling på Facebook för att förse vården med regnrockar eftersom de nya direktiven om att kortärmade rockar är godkända för vård av coronapatienter – enligt bland annat läkaren som intervjuandes i Expressen –  helt enkelt beror på att de långärmade är slut. 
Under det första dygnet samlade hon in 21 000 kr som hon köpte regnjackor för och lämnade av till SÖS och sedan dess har bland annat Brisak skänkt hela sitt lager med regnjackor.
Ett fantastiskt initiativ av henne!
Jag hade först tänkt dela hennes insamling men eftersom hon verkar använda sitt privata nummer för swish så ville jag inte dela det eftersom man kan råka illa ut rent skattemässigt om det kommer in på tok för mycket pengar. Jag vet inte om det fungerar på samma sätt som 2013 men jag vill inte utsätta henne för risken.

Jag hade tänkt göra ungefär samma sak – använda alla pengar till att köpa in regnjackor och lämna av dem på ett av Stockholms sjukhus som inte redan fått regnjackor av Helena, som kvinnan här ovan heter.
Eftersom de nya direktiven är att använda kortärmade rockar så är detta ingenting som skattemedel kommer stå för, inte heller är de ”godkända hjälpmedel” men det som finns att tillgå för den personal som inte vill vara iklädda kortärmade rockar när de behandlar coronapatienter.

Kommentarer om att jag skulle starta den här insamlingen för att behålla pengarna själva och annat strunt kommer raderas.
Givetvis kommer alla pengar som inkommer och spenderas på regnjackor redovisas här inne. Hade jag velat blåsa någon hade jag väl uppmanat alla att swisha till mitt telefonnummer där ingen kan se hur mycket pengar som faktiskt kommit in, eller hur?
Att det är den första tanken som dyker upp i huvudet på vissa när de hör ordet insamling säger helt ärligt mer om dem än någon annan…

Har ni fler (seriösa) frågor så får ni gärna ställa dem här! 
Tack på förhand! 🙂

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag utgår ifrån att de som köper en regnkappa för skydd i vården får utläggsredovisa den och på så sätt få tillbaka pengarna av staten

  Svara

   Nej, de nya direktivet är att man ska jobba i kortärmade rockar eftersom de långärmade är slut. Mer info i artikeln.

   Svara

   Även om man själv har bestämt sig för att köpa en utan att få klartecken?

   Svara

   Nä så funkar det inte inom offentlig verksamhet. Utlägg kan du göra i privata företag men inte i det offentliga. Där är det offentlig upphandling som gäller. Poängen med att ge pengar så de kan köpa in regnrockar är att de som jobbar med smittade inte vill jobba med kortärmat men om de ska vänta på att landstinget köper in så tar det flera veckor eftersom det måste ske efter upphandling. En privatperson kan gå in i närmsta affär och köpa till dem så är det fixat direkt. Har inte lästa alla kommentarer men hörde av sköterskor som jobbade med smittade personer att de själva bekostade regnkappor för det kändes säkrare. Det är frivilligt att skänka, fattar inte att man blir upprörd över det.

   Svara

  Bra intiativ! 👏

  Svara

   Nej det är inte ett bra intiativ och som vanligt är Camilla helt clueless och hennes totala avsaknad av utbildning och läsförstålse är pinsam. Har du ens öppnat en tidning den senaste månaden Camilla?

   Svara

    Hur uttrycker du dig?

    Svara

  Problemet är inte pengar, problemet är att skydda utrustningen är slut på alla lager.
  Vi behöver företag som tillverkar utrustningen.

  Svara

   Precis så är det. Pengar hjälper inte när det inte finns något att köpa. Här i Finland har flera lokala företag sadlat om tillfälligt och ändrat sin tillverkning till skyddsutrustning för vården vilket jag tycker är otroligt bra initiativ. Bland annat läste jag om ett som tidigare tillverkat lakan som nu gått över till skyddsrockar och ett annat som hanterat plast som nu tillverkar skyddsvisir. Hoppas det finns företag i Sverige som tänker på samma sätt!

   Svara

    Bland annat Volvo i tillverkar skyddsvisir

    Svara

   Jag gick in för att skriva precis det kl 09:39 redan sagt.

   Det är inte brist på pengar som är problemet. Hur tänkte du här CamCam?

   Svara

    Så här sa läkaren som Expressen intervjuade:

    Regnrocken har Clara Strömberg köpt efter att Region Stockholm gav beskedet om att även kortärmade skyddsrockar är säkert nog när man vårdar covidpatienter. Att frågan kommit på tal handlar rent krasst om att de långärmade rockarna, precis som visiren, är på väg att ta slut.

    Trams, säger hon om de nya riktlinjerna och betonar att de saknar vetenskaplig grund. Dessutom frågar hon sig vad som kommer att hända med sjukvårdsstrukturen om även personalen blir sjuk.

    Svara

     Vad har ditt svar med TRHs fråga att göra? Det är inte pengabrist, det är materialbrist.

     Svara

     Ok, jag förstår bättre hur du tänker, men pengarna finns fortfarande och skulle vården vilja så kan de köpa regnkläderna själva. Finns material så finns det pengar. Här verkar det mer vara en fråga om olika riktlinjer.

     Orsaken till lärkan som dött i tex Italien har varit främst för att de inte har haft andningsmask, tex de som har behandlat pat i hemmet. Om du vill köpa något så borde du isf leta upp masker, men jag har redan försökt sopa nätet efter dem och de är mer eller mindre slut överallt.

     Svara

      Finns gott om masker på Fyndiq tex, men är osäker på om de uppfyller de EN-krav de har i sjukvården. Köpte hem ett 30-pack, kan vara bra att ha nu när helvetet ska bryta loss ordentligt i april för hemmabruk (alltså vid handling).

      Svara

       Jag har inte kollat på Fyndiq men så länge de inte har ventil och filter så nej de uppfyller inga krav och kommer i stort sett vara verkningslösa. Har svårt att tänka mig att de får lov att sälja mer avancerade masker. ??

       Om du ska ha dem på dig ändå. Läs noga på hur du tar av dem säkert och tänk inte att de fungerar så bra som skydd. Jag skulle även tejpa igen noga på sidorna så att du inte har något glapp mellan mask och hud samt sätt på dig solglasögon.

       Men det bästa är ändå att hålla ordetligt med avstånd och tvätta händerna.

       Däremot om du själv känner dig krasslig så kan du skydda andra något litet om du har de på dig.

       Sköt om dig!

       Svara

        Jag har lånat ut min gamla bygg-mask till grannen som är läkare, rekommenderar att alla som också äger sånna som inte används för tillfället att lämna dom till vården. Så ni som har tex blästrar föräldrar kolla med dom om dom har en kolfiber mask att avvara, man glömmer så lätt att varje skydd räknas

        Svara

       De fungerar bara för att minska risken att DU smittar andra. De kommer inte skydda dig ifrån att bli smittad.

       Svara

     Hur var det svar på frågan? Du är himla märklig ibland.

     Svara

     Vad sysslar du med? 🤨

     Svara

     Jag forstar inte varfor varken expressen eller dess kallor ar palitliga nu men inte nar det inte passar dig?

     Svara

      Som vanligt. Hon svarar aldrig på kritik. Jag har tagit print på alla kommentarer här för de lär försvinna spårlöst. 🙂

      Svara

       Flashback.

       Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

      Och jag börjar förstå varför etalerad media inte tar den här bloggen och dess granskningar på större allvar.

      Svara

      Jag tror jag har svarat på alla frågor längst ner i inlägget nu.
      Har jag missat något, lägg gärna en ny kommentar.

      Svara

   De företagen håller igång men det går trögt då alla ska ha och materialen måste komma in någonstans.

   Svara

  Snälla fäst längst upp! Latmasken orkar ej hämta sitt kort just nu.

  Svara

   Bra, låt kortet ligga där det ligger!

   Svara

  Är problemet här pengar eller att det inte finns skyddsutrustning att köpa? Vart ska pengarna gå till?

  Svara

   Det finns ingen skyddsutrustning så nu får man tänka i alternativa banor.

   Svara

    Det får dom inte.

    Svara

     Precis, problemet är att man inte får tänka i andra banor. Sverige är så byråkratiskt. Det finns andningsskydd att köpa in från Kina som klarar klassifieringen för skydd men ändå gör man inte det. Det är tydligen bättre att gå utan skydd än att slopa byråkratin.

     Svara

      Det är fucked up.

      Svara

    Jo det finns. Går dock trögt och alla ska ha. Materialen för tillverkning måste finnas också. Finns alltid någon som smusslar och köper svart. Företag som säger att det inte finns sen.

    Svara

  Stockholm eller hela landets sjukvård? Bara nyfiken alltså, det är viktigt oavsett.

  Svara

   Region Sörmland är hårt drabbat, och regionen har även förbjudit vissa produkter Eskilstuna kommun har producerat…

   Svara

  Snällt tänkt men jag tänker inte ge en krona. Det FINNS pengar hos våra statliga myndigheter. Staten har precis lagt ett ekonomiskt stödpaket för 300 miljarder kronor. Det handlar inte om pengarna utan om viljan till kreativa lösningar och upphandlingsregler. Vad tror ni företag som säljer skyddsutrustning säger om Region Stockholm plötsligt köper in regnrockar till sina anställda istället för att vänta på att få köpa de skyddskläder som företagen producerar och har kontrakt på att sälja till Region Stockholm?

  Pengar finns, våra skattepengar. Låt inte staten tro att medborgarna rycker in och räddar situationen varje gång våra politiker och tjänstemän misslyckas.

  Svara

   10:05 Håller fullständigt med dig.

   Svara

   Ja, så är det.
   Jag jobbar på Infektion i skåne uteslutande med covid-patienter, några av mina kollegor har hunnit bli sjuka. Fler kommer bli sjuka. Vi får inte en krona i lönetillägg för detta men Volvo har fått x antal mille. Jag är å ena sidan glad för hur Sverige sköter detta men blir också så ledsen när jag märker hur lite vi som krigar längst fram är värda.

   Svara

    Vi på Volvo har blivit korttidspermitterade, men vi har inte fått en enda krona i lönetillägg. Vi går ner i lön under permissionen, bara för att klargöra.
    Men självklart är det skevt att jag går hemma med ganska bra inkomst nu, jag har kan isolera mig utan problem. Och ni i vården utsätts för stora risker varje dag, underbemannade och utan rätt utrustning eller förutsättningar.
    Det känns inte rättvist för mig heller. 🤷🏼‍♀️
    Hoppas jag får hjälpa till att tillverka skyddsvisir nu så man kan bidra på det lilla sätt man kan

    Svara

     Volvo var ett exempel bland många och poängen var att du får pengar trots att du inte jobbar – jag utsätter mig för enorma risker och får inget för det förutom min redan från början rätt dåliga lön.

     Svara

     Visst är det skevt! Vi har blivit korttidspermitterade tills efter sommaren med tjänst sänkt till 60 %. Ersättningen blir nästa 94 % av min ordinarie så det är inget att klaga på. Har ”jobbat” hemifrån fram tills nu så det blir väl ingen större isolationsskillnad.

     Svara

  Vad är poängen med våra höga skatter om folket ändå ska behöva pynta in för att täcka för vården?

  Men som tidigare nämnt, det är inte brist på pengar utan brist på varor.

  Svara

  Precis som många skriver – det är inte pengar som är problemet – det är tillgången på skyddsutrustning! Så här blir det när folk bara läser en rubrik och tror de vet hur det är utifrån det. Just nu vill hela världen ha vissa varor, så efterfrågan är högre än tillgången.

  Svara

  När bianca ingrosso ville starta insamling så suckade alla och ville förklara ordet skatt för henne.

  Och nu gör många såna här insamlingar..

  Svara

   Så jäkla sant! Även denna blogg klankade ner på hennes uttalande. Så himla dumt.

   Svara

  Nyss satt ni ju och skrattade åt Bianca som ville bidra på samma sätt..? Och jag förstår inte riktigt.. Det är dålig tillgång på handsprit osv i hela världen, var ska ”vi” hitta handsprit om myndigheterna inte gör det? Upplys mig gärna! Känner mig dum.

  Svara

   Jag undrar samma sak. Camilla, du gjorde t o med ett inlägg om det och nu startar du en egen insamling. Vad hände med ”det är det skatten är till för” tankesättet och att förlöjliga henne?

   Svara

    För att skatten inte kommer gå till detta.

    Regnrocken har Clara Strömberg köpt efter att Region Stockholm gav beskedet om att även kortärmade skyddsrockar är säkert nog när man vårdar covidpatienter. Att frågan kommit på tal handlar rent krasst om att de långärmade rockarna, precis som visiren, är på väg att ta slut.

    Trams, säger hon om de nya riktlinjerna och betonar att de saknar vetenskaplig grund. Dessutom frågar hon sig vad som kommer att hända med sjukvårdsstrukturen om även personalen blir sjuk.

    Svara

     Ditt copy paste svar du klistrar in överallt nu svarar inte alls på frågorna du får. Lägg bara ner Camilla, vi fattar vad du håller på med.

     Svara

      Och sudda sudda-fingret är som alltid aktivt när hon fått kritik.

      Svara

      Ska jag köpa Cola Zero för pengarna menar du? 🙂

      Svara

       Roligt skämt, verkligen.

       Svara

       Varför inte svara på frågan?

       Svara

       Ganska äckligt svar av dig ärligt talat. Skulle aldrig skänka pengar till en insamling som inte ens kan svara på enkla frågor och försöker skämta bort och radera kritiken istället.

       Svara

       Ska du?

       Svara

       Eller köttbullar till THK 😉

       Svara

     ” för att skatten inte kommer gå till det”? Är det problemet? Då kanske man ska engagera sig politiskt istället så alla miljarder går dit de ska istället och sluta vara så indoktrinerad och sluta tro att Sverige är så himla perfekt. Landet går med miljarder i plus årligen och vi medborgare ska behöva se till att skyddsmateriel finns vid en pandemi? Skämtar du eller? Pengar har de gott om, det är inte vårt problem att myndigheterna är så oss stelbenta övriga dagar under året att de inte förberett sig.

     Svara

  Bland världens högsta skatter och ändå ska vi samla in pengar för grundläggande skydd i vården? Nej tack!

  Svara

   Men snark! Det är inte pengarna, det är tillgången. Tro inte att Norge eller våra andra grannländer inte har samma problem.

   Svara

    Du har fel. Sverige har sedan 90-talet avvecklat sin beredskap fullständigt. Tidigare hade vi skyddsutrustning bl a 7,5 milj gasmasker, 35 fältsjukhus, läkemedelslager osv osv. Nu är ALLT detta bortskänkt, destruerat och avvecklat. Detta kan vi tacka Göran Persson (S) för. Finland har kvar sin beredskap och lider därför ingen brist.
    https://www.expressen.se/gt/qs/sverige-skankte-bort-sina-faltsjukhus-bara-tva-kvar/

    Svara

     Ja, det blir så när en röstar blått.

     Svara

      *rött

      Svara

       Vad hindrade staten och landstingen att ha egna beredskapslager? Just det. Ingenting. Skyll inte på privatiseringarna.

       Svara

        Apoteket var statligt. Då.

        Svara

      Och när två röstar blått, blir det värre då?

      Svara

       Ja självklart.

       Svara

        Swoosh

        Svara

    Vad gör mer pengar då för skillnad? Nä, tror tant Cami försöker sig på en karriär som godhetsriddare.

    Svara

    Finland har väl ett enormt beredskapslager med miljontals skyddsutrustningprodukter?

    Svara

     Finland har ett lager ja men hur mycket det finns är hemligt så det vet vi inte. Trots det har vissa sjukhus ändå slagit larm att skyddsutrustning kommer ta slut.

     Svara

    Man har låtit montera ned instans/myndighet bit efter bit i årtionden.

    Det här är ett av alla negativa resultat, vilket en majoritet av befolkningen har röstat för.

    Svara

     Vi skulle ju bara ha råd med en sak, enligt Reinfeldt.

     Svara

    Finland har inga problem för de har kvar sitt beredskapslager. Norge har inte samma akuta problem….

    Svara

  Hmm. Det är alltså du Camilla som startar en insamling åt sjukvården? Vart ska du skicka pengarna? Vad har du för erfarenhet och kunskap inom detta ämne? Vet du att det är kontanter som saknas för vården?

  Nä, detta känns oseriöst. Jag arbetar med insamlingar för välgörenhet och jag rekommenderar inte att man ger till privatpersoner som startar initiativ som de inte har någon erfarenhet av.

  Vill ni hjälpa med pengar så ge till röda korset, osv. Vill ni hjälpa med annat än pengar tycker jag ni ska arbeta politiskt för att våra skattepengar ska gå till att vårdpersonal ska ha bra löner och utrustning, trygga arbetsvillkor och fasta anställningar, osv.

  Svara

   Röda korset smugglar flyktingar. De kommer aldrig att få en krona av mig.

   Svara

    Vänligen, utveckla.

    Svara

   För att de nya riktlinjerna utsätter personalen för risker enligt dem själva och inga skattepengar kommer gå hit:

   Regnrocken har Clara Strömberg köpt efter att Region Stockholm gav beskedet om att även kortärmade skyddsrockar är säkert nog när man vårdar covidpatienter. Att frågan kommit på tal handlar rent krasst om att de långärmade rockarna, precis som visiren, är på väg att ta slut.

   Trams, säger hon om de nya riktlinjerna och betonar att de saknar vetenskaplig grund. Dessutom frågar hon sig vad som kommer att hända med sjukvårdsstrukturen om även personalen blir sjuk.

   Svara

    GODDAG YXSKAFT

    Svara

    Det blir så ironiskt med tanke på hur du skriver om influencers som inte kan ta kritik eller svara på frågor från läsare.

    Svara

    KAN DU FÖR EN GÅNGS SKULL TA KRITIK OCH SVARA SERIÖST PÅ FRÅGOR DU FÅR??

    Svara

  Om man ser på Sveriges BNP och statskassa så kan INTE problemet vara att det inte finns pengar – problemet är att dom inte vet hur de ska snurra ekonomin och börja använda pengarna! Det är väl nu vi ska använda dom?!

  Skit i all jäkla planering av krispaket osv – ge pengar dit det behövs dvs vårdpersonal, privatpersoner som drabbats hårt av ekonomin och småföretagare!
  Försvinner alla småföretagare kommer skatteintäkterna sjunka drastiskt och vi kommer inte kunna bygga upp ekonomin igen…

  Svara

   Eller hur, hemleverans av blommor till typ vårdpersonal och äldre i karantän hade varit em bättre idé. Piggar upp, visar uppskattning och stöttar landets blomsteraffärer som är nära konkurs. Fast nu får jag väl alla bloggbevaknings arga allergiker emot mig.

   Svara

    Tyckte jag va bra förslag! Dom som är kritiska mot råden pratar ofta om den andra delen av hälsan, att folk blir deprimerade av karantän och ensamheten. Jag hade blivit jätteglad av att få en liten krukros man kan ta hand om och titta på.

    Svara

   11,29 Det är korrekt av dig. Min erfarenhet är att småföretagare inte är poppis bland S och MP, VP. Jag är rädd för att Sverige Aldrig kommer att resa sig igen och innan coronan arb löshet på 9%. Sorry för 2 inlägg i rad.

   Svara

    Va?

    Svara

    Det måste göras en tidsplanering och sedan ut med pengarna!
    Konkurs för ett företag leder till att andra företag går i konkurs – försvinner ett företag, får inte det företagets leverantörer in sina pengar och så håller det på i all evighet!

    Svårigheten är att Sverige har ingen plan, ingen kunskap om hur dessa transaktioner kan se snabbt osv – jag tror inte det beror på val av stadsminister (just nu) utan alla hade stått lila handfallna – men – för att bygga upp ekonomin igen måste det till en regering som värderar både vård/omsorg OCH företagare!
    Utan företagare (som valt att stanna och skatta i Sverige) så försvinner massa skatteintäkter!

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Var och vilken skyddsutrustning ska du köpa för pengarna Camilla?

  Svara

   Enligt inlägget så låter det som att vanliga regnkappor ska inhandlas…

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Fy fasen va fint. ❤️

  Mvh
  Infektion på sjukhus i nån stad

  Svara

   Bull. Du jobbar inte på infektion. Dom har all utrustning dom behöver.

   Svara

  Någon som vet om det är pressträff idag? Har googlat men tycks inte hitta någon information.

  Svara

   Bara på vardagar det är. Är det på helger är de extrainsatta och brukar meddelas med kort varsel.

   Svara

  Om man har en 3D skrivare (eller känner någon som har) vill jag tipsa om detta. https://3dverkstan.se/protective-visor/

  Flera regioner har börjat sätta upp distributionscenter som skickar ut visirbågar till kliniker och avdelningar som skickat in att de behöver 😊

  Svara

  För att Camilla kan inte ta kritik och har aldrig kunnat det, hon gör ALLTID såhär! Riktigt pinsamt och jag tycker synd om de personer här som jämt ska hoppa in och försvara Camilla och verkar se upp till henne på nåt sjukt sätt, VAKNA MÄNNISKOR!

  Svara

   Herregud hennes svar är helt galna

   Svara

  Nej men snälla Camilla, hur tänkte du nu?

  Svara

  Munskydd finns att köpa på Fyndiq.se och Meds.se om någon vill ha, även handsprit på Meds :). Så det FINNS och då antar jag även till vården. Den är, som vanligt, regeringen som inte haft ordentliga förberedelser och beställt i tid m.m.

  Svara

   Är det regeringen som beställer utrustning till vården?

   Svara

   Dålig du är på att gräva. Står tillfälligt slut på alla på meds.

   Svara

    Och jäklar vad överprisat det var på fyndiq

    Svara

     Betalar hellre 50-60 kr mer och har masker, än är utan.

     Svara

      Snarare 500 kr mer. De billigaste de säljer kommer inte att hjälpa alls.

      Svara

   Nix. Min sambo jobbar på sjukhus i Sthlm och de FÅR inte lagerhålla stora mängder material. Och det som de beställer nu delas upp mellan ALLA sjukhus i hela stan så det ska räcka åtminstone lite till alla. Häromveckan fick de en leverans på en hundradel av det de hade beställt av denna anledning. Det finns inte att köpa, för det produceras inte i den takt det går åt. Finns ju en anledning till att brännerier har börjat gå in och producerar handsprit nu.

   Svara

  Inte en chans att jag skänker pengar i denna krisen. Sverige har pengar, regeringen kan bara inte använda dem rätt.

  Svara

   Precis. Jag har köpt några matkassar via givingpeople men det är det.

   Svara

    Anonym 14:10, det är ju superbra! Iaf rätt hjälp till många behövande. Där vet man att hjälpen också kommer fram.

    Svara

  Det är inte direkt för skojs skull som Volvo å absolut vodka och div andra företag har börjat ställa om å gör allt från skyddsvisir till respiratorer och handsprit….

  Det är tillgången det är brist på, inte pengarna. Varför kan du inte svara på vad du tänkt att pengarna ska gå till?

  Svara

  Hej alla ni som är så ivriga att få ge ge ge ge ge! Varför inte hjälpa några av alla dessa ensamma och isolerade fattiga pensionärer som redan vanligtvis lever ett knapert och ensamt liv men nu inte ens vågar gå och handla av rädsla för smitta?

  Leta upp dem (genom att prata med släkt, vänner, grannar, kyrkan…). Köp ett par matkassar och ett fint kort. Skriv en trevlig hälsning och ställ påsarna utanför deras dörr. Glöm inte lite godsaker, ett par tidningar som passar äldre och kanske huvudvärkstabletter och andra bra-att-ha-hemma-grejer.

  Jag lovar att det ger så mycket mer än tvivelaktiga insamlingar till tvivelaktiga ändamål. Och det ger så mycket mer än att skänka till Röda Korset och liknande där nästan hela beloppet ändå försvinner till fel saker.

  Skänk lite lycka till en fattig åldring, bara gör det!!

  Svara

  Skulle aldrig skänka pengar till en insamling du har eftersom pengarna sist gick till annat än vad insamlingen var till.

  Svara

   Kan du berätta mer för en som inte läst så länge?

   Svara

    Hon startade en insamling till ett av Catrins offer att vi skulle betala resan de blev blåsta på. Vi fick ihop mycket pengar, 20000 +. När C väl skulle ge dem resan ville de inte ha den så C blev shady och vägrade precis som här att svara ordentligt på frågor vad pengarna skulle gå till så folk blev lacka som fan. C stängde ner diskussionen som vanligt genom att radera kritik och blocka personer.

    Svara

     Oj… Okej.. Såg att du lagt länkar här under. Ska gå in och läsa. Tack!

     Svara

     Camilla – kan vi får svar på vad som skedde med dessa pengar?

     Svara

     Var det dessutom inte det paret som absolut inte gått nån back överhuvudtaget (hon kände typ paret eller nått) minns att båda hade en väldigt bra inkomst i alla fall.

     Svara

      Ja familjen har det bra ställt och varken behövde eller ville ha pengarna. De skänkte dem till välgörenhet istället så de gick förhoppningsvis till något bra ändå. Men samtidigt en helt onödig insamling där de som skänkte pengar fördes bakom ljuset.

      Inte okej att folk som skänker inte får rätt info om vad pengarna kommer gå till. Det är heller inte lagligt att göra på det sättet.

      Svara

     Vad gjorde hon med pengarna till slut då?

     Svara

   Jasså??? Till vad då??

   Svara

    Svara

     Svara

     https://bloggbevakning.se/2017/12/04/ett-stort-tack/

     Här är inlägg när folk började lacka.

     Svara

      Fast ser att mycket av de negativa kommentarerna är borttagna. Fast C text i inlägget säger väl allt.

      Svara

      Så startar hon en ännu dummare..

      Svara

      ”Så! Jag ska se till att Kerstin reser för alla sina pengar så att pengarna går till exakt det och inga välgörande ändamål.” Ja om man har en insamling till ett visst ändamål så får man ju se till att pengarna går dit? 🤨

      Svara

      Blir inte en krona till Camillas insamlingar efter att ha sett detta och hur hon (inte) svarar på frågor om den aktuella insamlingen.

      Svara

      Har vi fått ett svar på om Camcam fick iväg Kersitn på resan som hon lovade?

      Svara

    Ja, det är du Trh som skriver alla kommentarer själv på din blogg. Med tanke på hur mycket du spammar här 24/7, är det säkert miljontals kommentarer på din egen blogg.

    Svara

  Hahahahah 0h Camilla tillåt mig hånskratta. Snacka om att ha otur när du tänker? Är det det inställda boksläppet du tänkte gottgöra för med den här insamlingen. Synd att du tabbar dig tidigare och folk nu inte kan lita på dig för fem öre.
  Snacka om att karriäristiskt självmord.

  Svara

   Är bokaläppet inställt? HUr vet du det?

   Svara

    Camcam har själv sagt det.

    Svara

     Är väl skillnad på inställt och framflyttat 🤦🏻‍♀️

     Svara

     Uppskjutet var det väl? Pga coronarelaterade saker.

     Svara

   Jag har raderat alla dina kommentarer på inlägget utom den här. 27 stycken. Känns det sunt?

   Svara

    Du kanske borde fokusera på att besvara den massiva kritiken du fått idag istället?

    Svara

     Längst ner i inlägget hittar du svar på alla (förhoppningsvis) frågor.

     Svara

      Ja jag läste ditt manipulativa svar som inte svarade på någonting egentligen. Vart ska du köpa allt material?

      Svara

       På alla ställen man kan köpa regnkläder och som fortfarande har kvar i sortimentet.

       Svara

        Som till exempel?

        Svara

        Handspriten är ju slut sen länge å där finns det ju företag som producerar direkt till sjukvården nu. Har du kortärmad skyddsrock och är noga med att tvätta armarna + sprita av efteråt så är ju inte det mindre effektivt än en skyddsrock som du slänger efter varje patient.

        Svara

  Fine att vara skeptisk, kritisk och inte vilja ge till denna insamling (jag tänker inte heller ge) men kan ni åtminstone läsa inlägget? Det står nämligen här och på insamlingssidan att det ska köpas regnrockar samt handsprit och annan utrustning.

  Regnrockar är en provisorisk lösning som vården inte köper in och som det inte borde vara brist på. Kan dock vara bra att kolla om personalen kommer att få ha på sig dessa regnrockar. Att en överläkare har valt att göra det garanterar inte att det är fritt fram.

  Handsprit är det brist på men det går faktiskt att hitta på vissa apotek, hittade ett apotek som hade flaskor med Sterillium t.ex.

  Svara

   Det är EN kommentar som tar upp de frågorna skriven 14:49, antar att det var du som skrev den? Det är legitima frågor.

   De flesta kommentarerna tar dock upp att vården har pengar och att det inte finns material att köpa, då har man missat eller ignorerar att det handlar om regnrockar.

   Svara

  Risken för spridande av smitta ökar drastiskt med täckande klädsel. Annars krävs det att man slänger sin lilla regnrock efter varje patientnära arbete. Kort ärm, korta naglar, inga smycken, två, vatten och sprit.
  Vid risk för stänk finns förkläden. Förstår inte varför man ska lufsa runt i en regnrock mellan patienter? Inte så att virus och bakterier ”glider” av materialet..

  Svara

   Du kan ju fortfarande sprita / tvätta / vädra osv en regnjacka.
   Jag jobbar med covidpatienter och vi har utrustning så vi klarar oss ca 1-2 veckor till. Efter det – ja.. jag går hellre i regnkappa än kortärmat.

   Svara

    Tveksamt att sprita en regnrock med sömmar och knappar osv är fullt godkänt hygieniskt.. Att skydda sitt ansiktet och att inte föra smittan vidare mellan patienter måste ju vara det viktigaste. Risken med att gå runt med ofullständigt skydd (regnrock) är ju att man inte är fullgott skyddad men psykologiskt känner sig så vilket leder till att man tar större risker. Jag förstår fullt ut att man är livrädd för att bli smittad när man jobbar med detta och rädslan att bli utan skydd är jobbig men att tro att regnrock är bättre än ingenting är att lägga pengar/tid/energi på helt fel sker enligt mig.

    Svara

  Jättefint med alla initiativ för skyddsutrustning till vården. Finns dock så många problem med detta, som många poänterar så är det ju svårt oavsett pengar att få tag på skyddsutrustning att köpa. Dessutom tycker jag verkligen att detta är våra myndigheters jobb; att se till att det finns tillräckligt med utrustning inom deras verksamheter. Det är inget privatpersoner ska behöva fixa när det är kris.

  Svara

   Är tanken att de ska återanvända regnrockarna så känns det ju som ett väldigt resursslöseri att hålla på å sprita av rocken mellan varje patient (något det lätt kommer att kunna slarvas med), likadant är det ju tokigt att alla ska slängas mellan varje patient där har vi ett slöseri ur miljösynpunkt. Är ju lite skillnad på att göra sig av med engångsutrustning jämfört med rockar i galon….

   Svara

  Men vadå..? Om direktiven är att använda kortärmat, kan personal då välja att gå runt i regnrockar för att de inte _vill_ ha kortärmat? Jag förstår inte..

  Svara

   Alltså en fråga på detta: ”Eftersom de nya direktiven är att använda kortärmade rockar så är detta ingenting som skattemedel kommer stå för, inte heller är de ”godkända hjälpmedel” men det som finns att tillgå för den personal som inte vill vara iklädda kortärmade rockar när de behandlar coronapatienter.”

   Svara

    Fast vadå, om chefen säger ”du ska ha kortärmat” kan man väl inte bara glida in i en regnrock från stadium?

    Svara

  Hur svårt ska det vara. Jättefin tanke! Alla har vi ett val – skänk eller skit i det. Ingen som måste skänka.

  Längtar tills hela Corona är över. Folk går ju helt crazybananas över ALLT just nu.

  Camilla, jättefint gjort av dig! 🙏🏽

  Svara

   Ja – folk borde gå ”crazybananas” för allt går åt helvete.. inser du inte det?

   Svara

  Bra! Skrota insamlingar. För här agera du med för lite vetskap.
  Fin tanke men så fel. Använd din plattform till att påverka istället.

  Och vad är grejen med clara henry i detta?!

  Svara

  Vilken tråkig ton många har till vad som var ett fint initiativ. Tack för att du försökte Camilla, även om det kanske inte blev helt rätt den här gången (förmodar jag?).

  Har inte följt hela diskussionen, varför tog du ner insamlingen? Var det något som var problematiskt med den?

  Svara

   Du borde läsa hela diskussionen om du ska uttala dig.

   Svara

    Jag har läst hela diskussionen och håller med i sak att det var en dålig idé att dra igång denna insamling även om jag tycker tanken är god och för en bra sak.
    Undrar under vilken sten alla dryga obegåvade människor som likat varandras obegåvade och dryga kommentarer kommer ifrån? Är ni det bästa Sverige kan uppbringa? Då är jag orolig på riktigt.

    Svara

    Jag har inte uttalat mig om något annat mer än att taken bakom initiativet var fin. Därför frågar jag vad som var problematiskt.

    Svara

  Jag fattar inte vad alla klagar på, en insamling för att hjälpa sjukvården kan väl aldrig vara fel.
  Sverige består inte bara av Stockholm och på många ställen i landet i fysiska butiker finns det fortfarande möjlighet att köpa t.ex regnkappor.

  Jag tycker att ni ska lägga er bitterhet mot Camilla åt sidan och vill ni skänka till välgörenhet så gör det, men vill ni inte så låt bli. Sluta bara att leta fel när andra försöker hjälpa till, det kan drabba dig om du blir sjuk och vårdpersonal kan smitta dig.

  Camilla ta inte åt dig❣

  Svara

   Men vi bidrar redan med pengar till sjukvården när vi betalar skatt.

   Att sen staten inte är kompetent nog att portionera ut dom på rätt ställe…

   Svara

    Det gör vi säkert, men ändå finns det människor som kan tänka sig att lägga några kronor av sin inkomst för att hjälpa till.
    Det är inget tvång utan frivilligt…

    Staten gör nog sitt bästa för att hjälpa till, men detta är en väldigt ovanlig händelse och dom har fullt upp med att rädda jobb och företag.

    Svara

     Staten hade ju varslat sjukhuspersonal innan detta hände. You do the math.

     Svara

      Du kan inte mycket om politik om du tror att det var staten som varslade sjukhuspersonal, det är landstingen som styr över sin sjukvård i varje län. I just Stockholm är det Moderaterna som styr och det var dom som varslade sin personal. Det hade bl.a med pengar att göra för att dom byggde nya Karolinska som blev ett riktigt skrytbygge.

      Rikta din kritik till rätt instans…

      Svara

  Jag hade ingen åsikt om insamlingen då jag inte vet om den skulle vara till nytta eller inte. Men att avsluta det nya inlägget med ” Jag trodde faktiskt att de som ogillar mig skulle kunna separera sitt misstycke mot mig med ett försök att hjälpa till i coronakrisen, men icke” känns väldigt tråkigt. Dåligt att skambelägga alla som kritiserar och anklaga alla för att kritisera bara för att de ogillar Camilla. Det kan ju faktiskt vara så att det finns fog för kritiken, och att lyssna på sina läsare visar på ödmjukhet. Att då istället anklaga dem för saker känns lite väl offensivt.

  Svara

   Det är Camilla i ett nötskal. Ödmjuk är nog bland det sista hon är.

   Svara

   Ja, det där med att kunna skilja på person och sak som Camilla så ofta pratar om.

   Svara

   Istället för att tacka för all feedback och erkänna att insamlingen inte var så lyckad så ska det skyllas på ”hat” från läsarna. Så jävla uselt!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.