Är ledsna och besvikna barn verkligen underhållning?

Jag har sett den någon gång tidigare och skrattat väldigt mycket, mamma sitter dock bredvid och tycker det är lite elakt. Men vad tusan lite kul ska man väl få ha! Nu tänkte jag i alla fall göra en svensk version av den här videon och det vore suuuuperkul om ni vill vara med. Det blir en ”jag åt ditt påskgodis” edition.
Skicka in ert bidrag till mylouise@margauxdietz.se om ni vill vara med!!!!

Jag ska göra mitt bidrag med Arnold i morgon bitti och är lite nervös för hur han ska ta det, men ser fram emot reaktionen hehe. Han har stenkoll på att man letar påskägg och äter godis hela påsken….. // Margaux Dietz

Jag ska göra mitt bidrag med Arnold i morgon bitti och är lite nervös för hur han ska ta det, men ser fram emot reaktionen hehe??
Men va? Ser fram emot reaktionen? SER FRAM EMOT? Att han ska bli ledsen då eller?
Och med motiveringen att ”men vad tusan, lite kul ska man väl få ha!”?
På ett litet barns bekostnad?
Nä, fy fan!
Jag skrattade lite åt en video jag såg på Instagram där en liten tjej var helt förstörd över att alla restauranger var stängda i och med corona och hon skulle behöva äta sin mammas mat, men det här?
Jag har fan svårt att se det roliga i att medvetet försöka göra sitt barn så ledset som möjligt och samtidigt filma det för att sedan skicka klippet till en influencer som kablar ut det för hundratusentals människor.

Ibland förstår jag lite mer varför det behövs en ”sharenting-lag” som reglerar hur mycket en förälder får kränka sitt barns integritet.
Det gör mig glad att Margauxs mamma reagerade och att majoriteten av kommentarerna är inne på samma spår, men Margaux verkar inte riktigt förstå hur kränkande det här kan upplevas för ett barn.
Att ett, bli utsatt för ”skämtet” och två, bli filmad och kanske ofrivilligt bli en medverkande i Margauxs video på Youtube, men bara om man är ett av de allra ledsnaste barnen. Annars är det ju inget ”kul” att titta på…

Det här handlar inte om att sätta sig in i någon annans familj, vare sig över sociala medier eller i sin bekantskapskrets.
Det här är elakt, oavsett när, var eller hur det sker och det är skrämmande att se på vilken nivå av gränslöshet den här normaliseringsprocessen av att exploatera och använda sina barn som rekvisita har landat på, för framförallt influencers.

Allt för content, clicks och likes.
Gå hem samtiden, du är full!

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om man måste använda sina barn för att skapa innehåll, så är man själv rätt tom.

   Säg det till Catten

    Du är ju besatt av henne, dvs ganska tom själv ?

    Ett jävla tjat om henne!

    Har varit fascinerad länge över hur någon (du?) får tryckt in en kommentar om catten i vart och varannat inlägg. Vem är du? Är du en av de hon lurade? Isåfall kan jag kanske förstå dig men om hon aldrig skadat dig personligen kanske det vore bäst för din egen hälsa om du gav upp bara? ?

   Vissa borde inte få ha barn.

  Så sjukt! Har två barn och skulle ALDRIG göra dom ledsna medvetet!

   Inte jag heller. Så sadistiskt! Är det ett nöje att se sitt barn ledset?!? Och sen filma dessutom? Sadism Light, skulle jag säga. Fy.

   Nej jag förstår det inte heller. För vems skull gör en förälder så här? Knappast för barnets va?

    Likes.

   Känns lite som DaddyOFive fast mildare version. Fast iofs, vem vet vad hon hittar på när det är så kul att se sitt barn va ledsen..

  Det är sen gammalt att Margaux är gränslöst när det kommer till Arnold

   Gränslös förstås ?

   Ni är ju lika gränslösa i era kommentarer…

    Men snälla.. Varför tar du allt på så stort allvar?

    Nä jag har hittills bara sett saklig kritik. Inte gränslös eller över gränsen. Dessutom riktad mot en vuxen. Det är på riktigt skillnad.

     +1

   Marqaux är rätt så vidrig överlag
   Stackars unge (ex man)- hoppas hans pappa sätter gränser

  Herregud då gräsligt, stackars barn.

   Håller med dig! Hur kan människan vara så fruktansvärt omdömeslös? VAKNA FOLK! Är det värt att få likes på barnets integritets bekostnad?!

  Klassiskt fall av ”dum i skallen”.
  Alla som följer den här typen av människor bidrar ju till den allmänna fördumningen och det värsta är att sånt här blir ”normalt” hos framtidens föräldrar. Sorgligt!

   Folk följer och likear utan att tänka efter vad det är de egentligen bidrar till!

   Helejenans//
   Du följer nog själva dessa människor eftersom du skriver så-
   Haha

    Faktum är att jag inte följer en enda så kallad influencer annat än det jag läser här på BB.
    Jag följer vanliga personer, till 99 procent såna jag känner irl.

  Barnkonventionen går inte att använda på det sättet som många verkar misstolka. Den gäller för staten och olika myndigheter inte gör föräldrar på det viset.
  Sen tycker jag också det är hemskt att använda sina barn på det viset.

   Varför lyckades jag läsa in den gamla betydelsen av ”på det viset” i den kommentaren? ?

   Instämmer. Dessutom väldigt ifrågasatt om man kan säga att lagstiftandet verkligen stärker barns rätt i Sverige i alla lägen, eftersom det potentiellt kan vara så att svensk rätt traditionellt varit mer mån om barnets bästa än konventionspraxis.

    Ja i många fall har den ingen stötte

     Oj hann du nye skriva klart. I många fall har den ingen större påverkan då barns rätt redan regleras i många lagar så som i skolan och socialtjänst. Många verkar tro att det ska leda till någon större förändring men det tror jag inte. Men vem vet, än finns ju ingen praxis.

   Fast företag har ju ett socialt ansvar också som är kopplat till barns rättigheter. Googla CRBP och child safeguarding. Företag jobbar mer och mer nu för att se över och stärka processer och arbetssätt för att hantera all direkt och indirekt kontakt med barn på ett säkert och ansvarstagande sätt. Influensers driver egna företag så det finns all anledning för dem att fundera över hur barn påverkas direkt och indirekt av hur de jobbar, vilken content de producerar, vilka budskap de förmedlar, hur barn porträtteras, vilken roll barnet har, fundera över narrativet i det som skapas etc etc.

   Det spelar ingen roll att det är en influenser som filmar sitt barn eller ett stort företag som gör ett blöjreklam tex. Både har ansvar som företag. Filmar man och lägger ut en sunkig och provocerande film om hur man lurar sitt barn, ja det tål också att diskuteras men jag tänker från ett företagsperspektiv när i detta fall Margaux avser filma sitt barn och lägga upp det på sin blogg/IG eller andra kanaler som är kopplade till hennes arbete/intäkter från blogg etc.
   Så tänker jag åtminstone..

   Men det är väl en måttstock för när och hur när vi myndighetsutövare ska agera. Jag tänker exempelvis när det gäller barnskydd, föräldraansvar och föräldraförmåga.

  Hoppas hon lagt undan pengar till hans kommande psykologbesök. Lär behövas mycket terapi för alla influenserbarn. ?

  Aha. Det är därför så många influensor skaffade barn… content content content

   Som Jocke Lundell där lilla dottern har eget instagramkonto, har ens Arnold det?

    Ge henne inga idéer nu?

  Jag minns själv att jag inte ville bli fotad när jag var liten (80-tal) och grät/skrek hysteriskt. Jag avskyr det fotot än idag och vill inte vara med på bild.
  Det skär i hjärtat när jag läser det här.

   Exakt! Jag avskydde att bli fotad som barn. Tänk om ens mamma dessutom hade delat ut en kopia till alla i kvarteret. Eller ännu värre, stan. Tycker det är skamligt. Total uthängning av sina barn. Det borde vara olagligt.

  Vad sa Margaux mamma?

   Ja hon tyckte det var elakt. Men det skrattas ju också bort, Margå är så otroligt omogen.

    Är hon tysk?

     Holländska är hon delvisa iaf

  Tänker att det är bättre att barn härdas lite än att alla blir snöflingor? Klart man inte ska kränka någon, men lite skoj? Jag kan såklart ha fel, jag kommer inte heller uppfostra barn så jag kvider inte lägga mig i debatten öht.

   Kvider: borde

   Men måste det filmas och läggas ut?

    Det här är inte roligt eller bra vare sig det publiceras på Internet eller inte

   Jag håller med om att dagens barn borde härdas men inte på det sättet.
   Ge dem istället ryggraden och verktygen att tänka själva och inte bräka med de andra fåren när de växer upp.

    Barn ska inte härdas av sina föräldrar. De blir de ändå av omvärlden så det räcker

   Inget barn blir trygg och härdad av att andra medvetet gör en ledsen. Hatar alla såna där videos där föräldrar tvingar sina barn att äta wasabi, äter deras påskgodis och har sönder deras leksaker. Vad fan är det för roligt med det? Idioti

   Fast vadå härdas? Vi pratar mycket om mobbning och hur man ska bete sig mot varandra, vad får man ut av att göra ett litet barn ledset/retas i onödan… Skillnad också när det sker mellan kompisar, det här är en förälder som han ska kunna lita på. Själva anknytningen håller fortfarande på..

   Jag är ett barn till föräldrar som har skämtat mycket på min bekostnad, gillat att skämma ut mig framför andra människor osv och är jag fortfarande väldigt skadad av det. Känner typ dagligen ”spår” i mitt beteende av min barndom och min relation är mycket dålig med mina föräldrar, mycket för att jag knappt ens vill umgås med dem, och då har jag liksom haft en bra barndom jämfört med många andra!

    ❤️

    Förstår verkligen att du inte vill umgås med dem, vilket vidrigt beteende.

   Det finns inga som helst belägg till att ett barn lär sig något bra genom att härdas. Kärlek, empati och omtanke däremot…

   Usch. Min pappa är sån, typ lite skämt ska du klara, var inte en sån känslig typ. Han var det med mig och han är det nu med mina barn. Det är en av anledningarna att jag alltid är med när han träffar sina barnbarn. Jag eller min mamma är där som skydd för de sidorna av honom. Mina barn får vara precis hur känsliga de känner att de vill vara, jag vill att de ska våga känna alla känslor inför mig och att vi sakta lär oss ihop hur en visar dem och samtidigt visar hänsyn.

  Genomvidrigt, elakt, kränkande och fruktansvärt okänsligt att leka med sitt barns känsloliv på det sättet. Hur har man hjärta att MEDVETET vilja göra sitt barn besviken och ledsen och samtidigt sitta där med en KAMERA och filma hela besvikelsen? För Margaux är det teater. Men för barnet är det verkligt, på riktigt. Jag blir så ledsen och känner enorm frustration över hur föräldrar kan göra såhär mot barn! Det är så lågt!

  Kan vi snälla gå in gemensamt och ifrågasätta det här hos Margaux? Tycker det är så jävla illa.

   Eh…nej. Jag må ogilla Margaux och hennes utspel men några regisserade aktioner mot henne tänker jag inte delta i.
   Hon får f.ucka upp Arnold bäst hon vill. Det är ju dessvärre varje förälders ”rätt”.
   Arnold kommer betala det eventuella priset en vacker dag.

    Nä det är inte en förälders rätt att fucka upp barnen. Vad tokigt!

   Eh nej?

   Ge henne inte de klick som hon vill ha. Det är ju därför hon gör det.

    Verkligen. Gå inte in och ge människan bekräftelse. Hon skrattar bara hela vägen till banken åt allas kommentarer.

     Tror inte hon släpper fram all kritik ändå. Och i längden förlorar hon pga sin osmaklighet

  Usch och fy! Följer inte M och kommer aldrig att göra det, hon verkar vara helt gränslös och en kass mamma som bara ser sitt barn som en accessoar för sina sociala medier

   Jag gillar inte att kalla andra föräldrar kassa men det här är faktiskt kasst föräldraskap.

    Tro det eller ej, men det finns många föräldrar med kasst föräldraskap.

     Jag har aldrig tvivlat

  ???

  Jag ville inte vara med på bild när jag var liten. Idag skrattar jag åt det när jag ser bilder med bara mina fötter med på släktbilderna och tycker jag var jättetöntig haha. Tror inte A kommer tycka det är nåt jobbigt i framtiden, såna filmer finns ju på de flesta barn i en eller annan form. Ser inte hur han skulle ta skada av det.

   Men bilderna på dina fötter finns väl inte publicerad på sociala medier med tusentals följare?
   Det är en sak med privata fotoalbum, en annan med det som finns på Facebook. Att ha det till allmän beskådan på sin kända mammas sida är på en helt annan nivå.

   O//
   Tro får du göra i kyrkan
   Jeopardy leka barna s känslor

   Fint att det respekterades att du bara ville ha fötterna med i bilderna.

  Tycker att Anna Anderssons kommentar är klockren och att Margaux är egoistisk och barnslig i vanlig ordning.

  Minns när Petra Tungården introducerade sin nya polare ”Telia-Margaux” för bloggvärlden och Sthlms ankdamm, och tvingade Forni & Co att skriva inlägg efter inlägg om hur fantastisk och ödmjuk denna tjej var. Tror att Östermalm-bloggerskorna har ångrat sig bittert både en och tre gånger för att ha släppt in en djävul istället för den lilla söta rara ängeln som de trodde ?
  Margaux har sålt sin själ till djävulen och därmed sitt lilla barn för kändisskap och stålar. Hon är verkligen bloggvärldens mest osmakliga och vidriga bloggerska!

   Tycker Andersson kanske överdriver lite.

  Varför gör man något elakt som man vet genererar negativa kommentarer?
  Kan ingen banka lite vett i tjejen? ( nej inte fysiskt)

  Hon är helt avskyvärd i sin offentliga behandling av honom.
  Förstod att hon på riktigt helt saknar gränser när hon visade hur hon nattar med femminutersmetoden, då hon själv gick in i ett annat rum och satte på sig hörlurar medan han grät efter henne bakom stängd dörr. Det tyckte hon var kul och lämpligt att visa upp.. (Det är för övrigt inte hur femminutersmetoden går till, att man helt överger barnet!!)
  Sen hade hon även mage att påstå att de som reagerade negativt sysslade med ”mom-shaming”.

  Hon är inte klok, sjukt omogen och ego.

  Utan Arnold som huvudperson i hennes sociala kanaler är Margåå ingenting. Helt makabert att det ens får fortsätta år efter år. Pappa Jacob verkar även han vara fine med att sonen utsätts för skiten. Va ere för folk? Sen att Arnold får ”lön” hör inte hit. Helt absurd familj men värst är Margåå, så självgod.

  I en video för kanske en månad sedan svarade Margaux på en fråga rörande om vad Arnold tycker om att bli filmad i tid och otid. Hon svarade i princip att han tycker det är jättekul när kameran åker fram eftersom han är en liten teaterapa. Må så vara, men hur ska ett så litet barn kunna förstå hur många som kommer se videon samt ta ställning till huruvida han vill fungera som underhållning? Att ovanpå det medveten ”pranka” sitt barn och sprida resultatet på sociala medier är minst sagt värt att ifrågasätta. Är rätt säker på att vi i framtiden kommer se flera rubriker samt kanske även rättsfall rörande hur influencers prioriterat att tjäna klick och pengar på sina barn istället för att agera som ansvarsfulla föräldrar. Det gäller inte bara Margaux, utan finns ju en hel drös influencers som håller på med liknande verksamhet.

   Hur gammal är han? Jag har en treåring som blir jätteirriterad när man tar fram kameran eller håller på med mobilen i allmänhet. Nu är ju såklart barn olika, men jag tänker ändå att han måste påverkas av att allt detta.

    Samma här. I sena tvåårsåldern slutade mina barn att uppskatta att vara med på film. Blev tokiga om de var ledsna..
    Han är snart tre..

   Barn är smarta, när kameran åker fram så förstår han att han får full uppmärksamhet från sin mamma och vilket barn tycker inte om det? Speciellt om man intalar barnet att hon eller han tycker så mycket om det. Barn vill göra sina föräldrar nöjda till varje pris.

  Istället för att skriva kommentarer på hennes blogg, mejla ansvarig utgivare på Elle och fråga om detta går i linje med tidningens övergripande värderingar. Är barnmobbning något de står bakom?

  Att skoja med sitt barn är en sak. Men att planera ett prank för att framkalla tårar och besvikelse enbart i syfte att använda som content är något helt annat.

  Margaux känns mer och mer som en omogen tonåring. Flamsig och gränslös.
  Skicka henne på föräldrakurs, om hon slår ihop sig med Bella kanske de får mängdrabatt….

   Blanda inte in Isabella i detta, vad fan har hon med det att göra.

    Bella värderar barnens integritet högt, så sluta dra in henne i det här!

   Bella är en exemplarisk mamma jämfört med det här

    Med boendestöd ja. Krasst sagt, jag vet.

     Det här har ingenting med IL att göra, men boendestöd kan på riktigt vara skillnaden mellan att barn kan bo kvar med sina ”riktiga” föräldrar och inte. Vår lagstiftning utgår från att det bästa för barnen är att leva med de föräldrar man hade när man föddes.

  Slutade följa henne efter femminutersmetoden. Att den är laglig är fan sjukt.
  Margaux är så pengakåt och likekåt att hon totalt tappat alla gränser. Stackars, stackars Arnold som får leva för att skapa content åt sin mamma.

  Har sett förrut hur Margaux gapskrattar när Arnold slagit sig och börjar gråta, lite märkligt faktiskt.

   Om det är sant, varför görs ingen orosanmälan? Det är ju dårskap att skratta åt ett skadat barn.

    Nej nej nej. Om någon ringer till mig och vill göra en orosanmälan för att en förälder skrattat åt ett barn som trillat och inte slagit sig allvarligt; kommer jag inte ta emot den. Snacka om att slösa med socialtjänstens resurser. Olämpligt beteende, ja. Skäl för barnutredning, nej.

    Men jag tror inte hon skrattar om han gör sig illa på riktigt, man märker på sitt eget barn om de gör sig illa eller inte. Ibland kan min dotter bara gå normalt för att 1 sekund senare flyga åt nåt konstigt håll och ja, jag skrattar då för det ser så jäkla sjukt kul ut. Självklart skrattar jag aldrig om hon skadar sig på riktigt.

    Hurvida Margaux dock exponerar sitt barn tycker jag är helt förkastligt. Ett barn ska inte vara content för sin förälders plattfom…

    Du kan anmäla henne???
    Praktiskt

  Har lite svårt att ta kritiken på ALLVAR när den är så KÄNSLOLADDAD?!?!, 1

  Marie Serneholt har ju sålt ut sina tvillingpojkar sedan de såg dagens ljus, undrar om hon fått mycket kritik för det och om hon besvarat den i så fall. Jag hoppas att influencer-trenden går i graven snart.

   Det går väl inte att jämföra med detta

  Men än värre är ju den där videon som folk nu hoppar på med låtsasbajs på sina barns händer? ”Kan du komma med toalettpapper jag har bajsat jättemycket” och så smetar dom lite på sitt barn. I den ursprungliga videon kräks barnet tillslut. Och det hade flera tusen gillat på Facebook. Jag anmälde den videon och hoppas fler gjorde detsamma. Helt sjuk trend. Med vuxna människor som alltså har helt utvecklade hjärnor..

   Tycker också den är otroligt smaklös.

   Haha jag gjorde den på min 4 åring och filmade reaktionen, han blev skräckslagen men när jag sa att det var nutella grät han av skratt och tittade på klippet om och om och om igen. Sluta va så känsliga herregud.

    Ja för alla barn regerar exakt lika som sitt barn. Sluta va så trångsynt herregud.

     Men dåså sluta klaga på ALLA som skojar med sina barn om alla är olika. Ni är fan riktigt sjuka i huvet i det här kommentarsfältet

      Ja för att medvetet lura sitt barn och göra det ledsen, filma det och slänga ut det så hela internet kan skratta är okej? Oavsett vem barnet nu än må vara?
      Du kan vara sjuk i huvet om du tycker man gör så mot ett litet barn.

  ”Mamma sitter dock bredvid och tycker det är lite elakt. Men vad tusan lite kul ska man väl få ha!”

  Ja du vill ha kul på ditt barns bekostnad ihop med en massa människor du inte ens känner..

  Som någon annan skrev har jag också märkt att hon tycker det är kul när Arnold är ledsen, det är bra content för henne när han blir upprörd (och då har jag endast sett en bråkdel av hennes videos).
  En gång skulle de in i hissen och han blev superlessen när dörrarna höll på att slå igen, och människan bara står där och filmar och flinar istället för att hjälpa honom.. Han får själv skynda sig för att få upp hissdörren, två år..

  Förstår faktiskt inte hur man kan skratta till den där videon du nämner med ett barn (kraftigt överviktigt bör nämnas) som skrikgnäller för att hon inte får flottig utemat. Riktigt bortskämd egocentrerad unge vars mamma tydligt är orsaken bakom sitt barns känsla av att hon har rätt till allt och är centrum av universum. Ingen empatisk unge där inte! Vidrigt rent ut sagt att se hur föräldrar övergöder sina barn, kunde inte skratta det minsta åt det.

  Gå hem influencers ni är fula….allt för clicks å likes…bläää.

  Kan vi ställa oss på barnens sida och AVFÖLJA alla influensers som utnyttjar sina barn på det här sättet?
  Nu får det baskemig vara nog.

   Fast typ 50% av deras följare är ju antagligen 13-åriga tjejer som inte riktigt utvecklat sin moral osv. Är väl vara dom man ser kommenterar på Youtube, samt har en helt annan idoldyrkan. Så lycka till och få med dom 🙁

    Om vi ska kan göra något ska vi också agera! För barnens skull.

    Var är deras föräldrar? Lite koll på vilka barnen följer kan väl inte vara så svårt för en normal förälder?

  Tänker rätt mycket på det där med barn och exponering på digitala kanaler. Den enda youtubern jag verkligen följer är Helen Thorsgården, som även hon visar upp sina barn 24/7. Hon kommer dock undan på grund av, ja vadå? Liksom, i någon film hade en av barnen sagt ”mamma, inte med dig kameran” som hon valde att ha kvar 🙁 så hjärtskärande.
  Känns så fel att man som tittare får se främmande barn när de sover i sin säng, är nyvakna, får utbrott, är arga på lillasystern osv osv. Även om Margaux exponerar Arnold hundra gånger värre 🙁

   Stackars barn.. ?. Jag har tagit bort sociala medier, men reagerar inte folk mer på sånt här? Jag har så svårt att förstå att man som följare tycker det är roligt att se medvetet sårade barn?

   Men varför följer vi dessa människor på social media? Det är vi som skapar de!

    Inte alla vi 😉

  jimmy kimmels ”i ate your halloween candy”-videor som han visar varje år med föräldrar som gör samma sak är ju skitrolig! kolla youtube??

   Finns säkert roliga skämtvideor om snott godis och allt möjligt.. Problemet är att barn inte alls förstår ironi mm och kan inte greppa när det är en förälder som driver med det…

   Min son är sex år och blir ff vansinnig när jag ”vuxenskämtar”, han tar det jättepersonligt och kan nu även kommunicera ut att han hatar när jag gör det som hans mamma. Jag kan vara rätt plump men får verkligen tänka till i hans närhet, och det gör man för man vill dem allt väl

   Nej, de är ju vidriga. Fattar inte hur man som förälder kan skratta åt att ens barn börjar gråta förtvivlat? Än mindre hur man tänker när man filmar och visar upp det för andra.

  Skulle varit kul om nån smygfilmat Margaux när hon varit ute drällfull och lagt upp..
  Då hade det nog inte varit lika lustigt.

  Tror hennes brain tagit skada av nåt, för hon är verkligen helt oförmögen att förstå sig in i sitt barns sits.

  Tänker mest kom på något eget istället för att göra en kopia på andras idéer och dra in pengar och publicitet hos typ Aftonbladet

  Skulle man inte gjort så mot en vuxen förstår jag inte varför man ska göra det mot ett barn?
  Men vissa filmar ju när de berättar att de varit otrogna/vill skiljas och fejkar sin egen död(!?!) för att få en ”rolig” reaktion från sin partner. Så man kan ju inte direkt lita på folks omdöme.

   Som folk som köper fejklotter till personer som tror de vunnit för att sen inse att det var ett spratt. Får bara ont i magen av att se sånt.

    Fy fan, skulle bli så arg då. Vem gör så??

     Oj, kolla youtube. Finns MASSOR!

  Hon måste ju vara helt empatistörd alltså. ?

  Jag läste igår om Anna Wahlgren eller vad hon heter. Hon skrev böcker om barnuppfostran för några decennier sen och har varit en rätt framstående person i debatter kring detta. Hon har en dotter som senare skrev en bok, Felicia försvann. Jag har inte läst den, men hon har tydligen tagit rejält illa vid sig av att hela hennes barndom kablades ut, allt hon gjorde var liksom en del i mammans karriär och arbete. Hon har gått rätt hårt åt sin mamma i detta mao. Jag tänker, den dottern är ju idag vuxen. Alla dessa barn i Arnolds generation som blir behandlade likadant, fast värre iom internets breda massa, hur kommer de må? Ser konstant barn på bilder som gråter, förlöjligas, fotas sjuka osv. Vetskapen att sen som vuxen veta att DRÖSER med människor vet om att du alltid grät för du ville ha glass och bli skrattad åt. Vad gör det med en människa?

  Detta är bara empatilöst. Totalt omdömeslöst. Orosanmälan ligger nära till hands. Barnets integritet kränks gång på gång. Det skär i hjärtat. Har mailat Elle och frågat om de står bakom detta.

   Nej. Orosanmälan ligger inte nära till hands, även om det finns bättre sätt att utföra föräldraskap på. Sluta belasta oss socialsekreterare. Vi har barn som verkligen lider. Tror du på fullaste allvaf att socialtjänsten kommer öppna en utredning på ett barn för att mamman sagt till barnet att hon ätit upp barnets påskgodis och sedan sagt att hon skämtade? Mvh soctanten

    *allvar

    Menar hennes föräldraskap i stort. Den här händelsen är bara toppen på isberget av kränkningar hon utsätter honom för. Jobbar själv med barn och blir rejält orolig när jag hör om vad hon utsätter honom för. Skulle aldrig falla mig in att följa henne efter allt man sett/hört.

    Själv har jag inte en susning om en anmälan är befogad eller inte, men önskar att det borde gå att förbjuda henne att använda honom mer. I hela sitt lilla korta liv har han figurerat i alla hennes vloggs och reklamkampanjer på ett otroligt gränslöst och utelämnande sätt. Att filmas medan man gråter och sen bli utlagd mm, det borde finnas lagar på det.

    Man läser här ovan om vuxna som känt att de farit riktigt illa av föräldrar som gjort liknande, men föräldrar som tack och lov inte hade verktygen då att dessutom sprida det.

    Håller med! Förstår inte dessa människor som tar till orosanmälningar det första de gör. Visst är det inte världens bästa föräldraskap men inte går det någon nöd på Arnold! Lägg istället energi på de barn som faktiskt far illa och inte på de som syns på bloggar lite för mycket ? tycker det är sorgligt med ett helt kommentarsfält där det endast förekommer påhopp på en förälder där man ser att barnet mår bra och tas om hand. So what om hon inte uppfostrar på samma sätt som just du skulle göra. Lika fel att sitta här och skriva skit.

     Fast det vet du ju inte alls heller.
     Finns mängder av föräldrar som visat upp ett perfekt insta-liv mm med skrattande barn, och sen har det varit precis tvärtom..
     Detta har dessutom noll med uppfostran att göra

     Påhopp, really?

     Tycker det är hundra procent befogat att kritisera uppenbart skadliga beteenden som barn utsätts för av sina föräldrar. Att då försöka skifta fokus till att de som blir upprörda och säger ifrån skulle göra något fel… Nej, bara nej! Det finns alltid barn som har det värre men det är ju ingen orsak att inte markera när något är fel. Hört talas om normalisering?

   Hej,
   Jag tycker även vi (som konsumerar sociala media o följer influncer) har ett ansvar. Vi skapar efterfråga och de skapar utbud av underhållning för att möta vårt efterfråga!
   Jag tycker det är dags för var och en av oss börja fundera på varför följer vi alla dessa människor/influencers på sociala media?
   Kom ihåg vilken makt vi har gett dessa personer!

  Ursäkten accepteras! Glad påsk till dig med! 😉

  Skulle man tycka detta var lika ok och underhållande om man utförde sådana experiment i förskolan…eller är det bara ok för att det är vårdnadshavare som utför det? I förskolan pratar vi om värdegrund och hur man är en bra kompis. Vi pratar om att det aldrig är ok att förnedra någon, göra någon ledsen med mening och att aldrig göra sig lustig åt någon annan. Vi pratar om medmänsklighet och empati. Vi pratar om massor av sådana här saker och vi jobbar mot mobbning. Vi har olika teman där vi arbetar med barnen för att de ska få förståelse för hur man är som medmänniska, hur man inte ska kränka någon och hur man visar empati.
  Om vi arbetar med detta i förskolan, vad händer då med barn som får ett helt annat budskap och tankesätt hemifrån? Ibland känner jag som förskollärare att vi jobbar i motvind. Ibland håller luften på att gå ur och ibland känner jag hur energin tryter. Ni som tror att vi ALLTID vet vad som är bäst för era barn till och med när ni förnedrar dem. Skärp er för fan! Det kommer snart bli omöjligt att sopa upp era barns självkänsla när ni har sänkt dem till golvet. Jag gör vad jag kan i mitt yrke och jag kämpar för alla barn, men ibland känns uppdraget omöjligt. SLUTA förlöjliga era barn och lägg av att förnedra dem. Ta era barns känslor på allvar och sluta tro att ni har rätt att leka med dem. Skärpning nu!!!

   Heja er <3

  Så jävla osmakligt. Man skyddar väl sina små barn i verkliga livet, varför skulle det
  Skilja sig på nätet?
  Alla dessa föräldrar som visar önskelistor, pranks och potträning är OMDÖMESLÖST.

  Margaux är inget utan Arnold. Inte många som är intresserade av hennes flams och bluffvaror. Arnold ger klirr i kassan för han är så klok och gullig.

   Inget ont om Arnold men är han verkligen så klok?
   Grabben är 3??

    Ja alltså Margaux har hela tiden försökt geniförklara sin son (som många förstagångsföräldrar gör, tror liksom att deras barn är det mest gulliga och begåvade barnet på jorden). Låt ungen bara vara känner när jag ser hennes patetiska försök att göra honom till någon slags Youtube- stjärna innan han ens är tre.

  Det är absolut sant! Men tycker det är fel att så många sitter och skriver att hon är en usel förälder och pratar om orosanmälningar. För de vet inte, precis som mig, hur det egentligen ligger till.

   Oroaanmälningar kanske inte håller men en del vet vi ju faktiskt hur det ligger till för hon visar det. Visar alla…

  Jag får riktigt ont i magen när jag läser detta, helt fruktansvärt att utsätta sitt barn för. Mitt hjärta går ju sönder om mitt barn är ledset oavsett anledning. Jag skulle aldrig medvetet utsätta min son för något liknande som detta. Så utstuderat elakt. ?

  Margaux liksom alla föräldrar får betyget på sina handlingar när barnet blir äldre. Svek från föräldrar som tycker det är lustigt att barnet gråter (och filmar det) sätter sig djupt i barnets personlighet. Ett barn är som ett oskrivet blad och alla saker som händer fastnar. Föräldrars beteenden har en enorm påverkan. Omogna människor som sätter sig själv före allt gör sådana här saker. De har inte bättre förstånd.
  Och förstånd följer inte någon form av klasskarta eller påverkas av hur mycket pengar man har eller hur känd man är. Det finns rika korkskallar och fattiga sådana. Dock påverkar alla föräldrar sina barn och tyvärr förstår inte alla det. Det är därför det finns så många unga idag som mår dåligt. Föräldrarna fortsätter skylla på omvärlden när man istället borde ta en spegel och granska sitt levnadssätt och beteende. Där finns hela förklaringen, men det vill man inte se. Det känns bättre att skylla på andra.

  Empatistörda och narcissistiska föräldrar ger skadade barn. Sorgligt!

  Jag blev ledsen på mina föräldrars bröllop när jag var 5 år…detta fångades på film och jag hade extremt stark ångest (som ibland blev panikångest) när denna video skulle visas… . (Jag var sjuk på bröllopet och hade hög feber, mådde alltså riktigt dåligt, men det var ingen vuxen som förstod det förrän långt senare på kvällen. Var frisk dagen innan).

  Men detta är enda film som finns med mig när jag var barn och även om jag är vuxen nu så mår jag lite dåligt över det när jag tänker på paniken och ångesten som uppstod när filmen tvunget skulle visas.

  Fy fan om mina föräldrar kablat ut detta på YouTube, Instagram och allt vad det heter och haft en stor publik…

  Och detta är EN händelse… Tänk att vara dokumenterad sen man var en spermie… Nä fy fan ?

   Jag förstår hur du känner. Har vad jag vet inga filmer på mig som barn där jag gråter, däremot var det riktigt tröttsamt hur min mamma alltid skulle berätta om ”lustiga saker” jag som barn sagt/gjort för släkt/vänner- som därmed fick sig ett gott skratt på min bekostnad. Eller hur hon raljerade om att min bästa kompis var en pojke och sa ”De säger de ska gifta sig när de blir stora”. Trots att hon visste om att jag tyckte det var pinsamt och skämdes fortsatte hon bara. Det var inte alls bra för min självkänsla. Nu är jag själv förälder och skulle aldrig komma på tanken att göra mig lustig på mina barns bekostnad. Har som vuxen dessutom insett att min mamma tyvärr inte kan hålla tyst om saker som är privata- hon bryter ett förtroende om det innebär att hon kan få uppmärksamhet kring sin egen person i ett samtal. Till exempel outade hon för släkten att jag skulle gifta mig- trots att jag särskilt bett henne inte säga något om bröllopet eftersom vi ville hålla det litet och bara för de allra närmaste.

  I morse skojade jag med mina barn (obs med glimten i ögat och halvskratt) om att jag och pappan ätit ett av deras ägg som de fått av farmor. Barnen skrattade och den ena sa ”mm visst mamma.. Visst har ni gjort det” 3-åringen sa ”mamma du kan få lite av mig sen om du vill haa??” ?? Vi skojar mycket om sånt inom vår familj, men alltid med glimten i ögat och alltid bara när det är familjen närvarande. Skämta kan man göra tycker jag, växte själv upp i en familj där vi skojade mycket och lurade varann (oskyldiga saker då) och till viss del vill jag ha det så i min egen familj, humor är viktigt! Men att skämta på någon annans bekostnad, att försöka så bra man kan att faktiskt lura sitt lilla barn att man ätit upp deras godis eller annat som de verkligen längtat efter. Det är inte okej, det är faktiskt snudd på psykisk misshandel tycker jag, när det filmas och läggs upp för följare att skratta åt. Små barn förstår inte ironi på det sättet, så är du allvarlig kommer dom ju ta dig på allvar..

  Som förälder har man fanimig ett ansvar för att värna om barnens integritet! Lite skoj kan man ha, absolut! Men inte om det finns en risk för att barnet faktiskt blir ledsen. Skämt ska vara roligt för alla medverkande, och speciellt när barn är involverade. Annars är man bra jäkla omogen och oansvarig som förälder.

  Är dock inte förvånad, tyvärr.. Stackars alla barn som blir uthängda på det här sättet nuförtiden ☹️

   Man kan absolut skämta, det handlar ju mycket om vilken relation man har med barnet, hur barnet uppskattar pranks, och om båda är införstådda med att det faktiskt är roligt.
   En förälder sitter på mycket makt över ett barn och det är lätt att känna obehag när man är i underläge, inte är beredd mm.
   Av Margaux texter läser jag endast att det är hon som har roligt på hans bekostnad + gillar att dela det med främlingar utan hans godkännande. Inte OK

    Precis, det är exakt vad jag menade också. Humor är viktigt och något positivt, om den sker på allas lika villkor ????

  Nej Margaux, du klarar uppenbarligen inte detta kanon.

  Vore roligt om Margaux fick pris på någon gala för ”Årets influencer”- och när hon tackat för priset borde arrangören skratta och meddela henne att allt var ett skämt- priset går till någon annan. Men att allting är filmat och kommer läggas ut på Youtube så att vi alla kan garva åt hennes besvikelse…

   Sjukt bra! Och elakt!! Och genialiskt!!! ?

   Du borde inte skrivit ut det bara så margaux eventuellt får nys om det ?

  Jag skrev till elle och undrade om se verkligen stod bakom detta. Påminde också om barnkonventionen och att det aldrig är okej att leka med sitt barns känslor. För dig är det lek men för barnet är det på riktigt.

   En eloge till dig Molly och alla ni andra som har mailat Elles redaktion! Jag ska göra detsamma nu, detta så sjukt osmakligt och kränkande av Margaux.

    jag har också mailat och min kommentar släppte hon inte igenom.

  Hon släppte i alla fall igenom kommentaren? Allt som inte är hyllning och regnbågar brukar margaux radera från kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.