Stretcha med Ida Warg

Hahaha….
Jag kan inte låta bli att bara garva när jag ser ”thumb nail-bilden” för Ida Wargs stretchvideo.
Det där gör jag ju på morgonen, innan jag ens gnuggat gruset ur ögonen. Tårna mot taket och så glider jag likt en svan ner från sängen och in i en spagat.
Dock skulle jag rekommendera 45 sekunder och inga tår i – tips från coachen!
😉
Skämt åsido – stretch är extremt viktigt och en av de saker som kan hjälpa till att hålla mig relativt smärtfri, men min stretch ser inte riktigt ut så här. Inte riktigt…

Tagga en vän ni utmanar att göra passet med den här veckan 👏🏻//Ida Warg

Utmana en vän att göra passet?
En vän? Det HÄR passet? Jag vet inte var ni har för vänner, men så vida jag inte får tagga min vän Ida Warg så tvivlar jag på att jag har en enda människa i mitt liv som kan genomföra det här passet.
Närmast skulle väl vara ”Lilla Snöboll” då, som fortfarande kan slicka sig i arslet med ena benet bakom huvudet…
Först tänkte jag utmana ”CamiMami” men inser att det kommer bli mitt jobb att försöka veckla ut henne sen när hon fastnat…

Jag utmanar alla att försöka slicka sig själv på armbågen(!).
Jag tror jag kommer lyckas med det före jag lyckas med en spagat.

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fan saknar att vara vig. Tillför inte så mycket praktiskt i ens vardag men det är bara najs.

  Svara

   Humble brag

   Svara

    Så himla skrytigt att berätta att man varit lite vig för 15 år sedan

    Svara

     Haha men eller hur. Dock undrar man hur vi blev såhär, att vi inte kan se att någon berättar att de varit duktiga på något utan att se det som något skrytigt?

     Svara

      Haha kan fatta att folk tycker illa dolt skryt är lite störigt, bättre att säga rakt ut att man är stolt över något. Men att det skulle vara skrytigt att sakna den fysiska formen man hade som yngre är bara konstigt enligt mig haha

      Svara

    Vilket jobbigt liv att ha. Missunnsam och se allt som skryt 🙁

    Jag dansade balett i 9 år och kunde klia mig i håret med stortån, den du

    Svara

    Jag var ung en gång. Sug på den!

    Svara

     Snälla sluta skryt

     Svara

      😂😂😂

      Svara

   Skönt att va vig vid sex. Uppslag till nya vyer

   Svara

  Är man lite (läs mycket) överrörlig så är det ju en baggis att vara vig liksom.

  För en annan, 40+ gammal fotbollsspelare är allt som innefattar höftböjaren en utmaning.

  Svara

   Det är säkert en utmaning men visste du en cool grej? Det går att med mycket träning få en åttioårig farbror att kunna gå ner i spagat fastän han aldrig kunnat det ens när han var ung. 😊👍

   Svara

    Jo men uppluckrade och svampiga höftleder löser ju allt. Sen ska gubben monteras ihop efteråt också.

    Svara

     Känns som att du blandar ihop spagat med splitt. 😉

     Svara

      Nej

      Svara

     😂

     Svara

  Jag följer inte Ida, men det här är faktiskt en challenge som jag skulle kunna tänka mig att hänga på.

  Tack för tips!

  Svara

   Jag följer inte heller henne, men åh vad jag ändå gillade det här! Jag kommer mest troligt att se ut som något väldigt underhållande när jag kör passet, men ska ändå göra det. Det är precis sånt här kontorsråttekroppen behöver!

   Svara

    Tror inte att någon kropp behöver att gå ner i spagat varje dag, faktiskt. Kontor eller ej

    Svara

  Slicka på armbågen var ju inte så svårt. Gick på andra försöket.

  Svara

   Speciellt lätt att slicka på något annans armbåge!

   Svara

    Det där tror jag inte att Tegnell skulle godkänna 😉

    Svara

   Haha jag är stel som en pinne och min tunga är så kort att den nästan inte kommer över min läpp när jag sträcker ut den så jag tycker det är megasvårt 😅

   Svara

    Det är väl en sån där anatomiskt omöjlig grej, som typ 1% klarar, eller nåt.
    Så du behöver inte skylla på din korta tunga 🙂

    Svara

    Oj!

    Svara

   Driver du 😲😲😲 Jag är rätt så duktigt överrörlig och kan göra mycket med min kropp som de flesta vuxna inte kan (märkliga sittställning, yogaknutar och dylikt) men att slicka på armbågen. Omöjligt! Ser ut som en ko som försöker nå grässtråna på andra sidan stängslet när jag försöker. En ko med allt för kort tunga… 😔 Har du kotunga på riktigt eller hur gör du? 🤔

   Svara

  Jag kan lätt sitta på huk, även med fötterna precis bredvid varandra.
  Har dock aldrig kunnat stå upp och nudda mina tår, med raka ben. Knappt med dem brett isär heller, faktiskt. Jag läste någonstans att man kan ha korta hamstrings om man inte kan nudda tårna, men då är det vanligt att inte kunna sitta på huk heller.

  Jag blir inte klok på det. Har aldrig varit vig.

  Svara

   Jag kan ha händerna i med hela handflatorna och böjda armar. Men så har jag också väääääldigt korta ben. 😂

   Svara

    Och långa hamstrar.

    Svara

     Det hade jag också velat göra men är för stel. Vart hittar jag en lång hamster som kan hjälpa mig…😁

     Svara

   Ok.

   Svara

    Bra info va? Jag hoppas du skrev ner detta nu! Jag rekommenderar även att fråga alla dina vänner huruvida de kan sitta på huk och nudda tår. Så kan ni prata om detta roliga flera gånger till!

    Svara

     Jag och mina 150 närmaste vänner sitter i detta nu på huk med fötterna precis bredvid varandra. Du har kickat igång en folkrörelse!

     Svara

      Hoppas ni huksitter via Skype!

      Svara

    Soffpotatis som aldrig stretchat en dag i sitt liv spotted

    Svara

   Känner igen mig i det där med att inte bli klok! Jag är så ovig.. min mamma förstår inte hur jag kan vara så ohyggligt mycket ovigare än hon och hennes yoga-kompisar på 60-70 år (jag är 25 år). Det finns inte på världskartan att jag skulle nå en tå med raka ben. Sitta på huk kan jag bara göra om jag får ha på mig klackar eller hålla i något. Brukar skylla på att jag har långa ben men vet inte om det finns någon sanning i det

   Svara

   Exakt samma för mig!! Kan sitta på huk i alla möjliga konstiga former, vika ihop mig till en boll utan att det känns annorlunda än att typ sitta på en stol. Men jäklar vad tufft det är att stå med raka ben och ta i marken. Känns som att senorna bakom knät ska brista 😂

   Svara

   När du sitter på huk blir ju dina hamstrings dock korta, de strechas när du har raka ben. Prova tennisbollstestet; jämför hur långt du kommer ner efter att du masserat foten på en tennisboll.

   För övrigt, de flesta människor fuskar med knäna när de ska ner i marken, knäna roterar inåt och således höften utåt. Även överrörliga har svårt att nå marken med knän o fötter ihop, medan knäna hålls rakt.

   Svara

   Jag har väldigt lätt för både sitta på huk och nå tårna. Får hela handflatorna i. Men mina höftböjare är brutalt stela och det har verkligen inte blivit bättre efter senaste graviditeten. Rörlighet i fotleden hjälper dig nog i huksittandet.

   Svara

   Om du kan stå och nudda tårna eller ej beror delvis på hur vig man är, men även kropps form, har man korta ben och långa överkropp kan man ju göra det lätt, men har man långa men och kort överkropp är det ibland omöjligt även om man är extremt vig

   Svara

    men har man långa ben och kort överkropp*

    Svara

  Jag testade en del Challenger som Rosas la ut, de var ju inte svåra alls… Spagat är helt omöjligt, jag skyller på sprintmusklerna. Blogilates har dock steg för steg hur man gör, och jag stöttar hellre Cassie 😊

  Svara

   Var det inte deras challenge som gick ut på att typ sätta sig ner och ställa sig upp utan att använda händerna, eller något annat jättelätt?

   Svara

    Haha jo, och att man skulle ta sig upp med bakbundna händer och så

    Svara

     Det är väl bara att ställa sig upp, haha? Missar jag något?

     Svara

  Önskar ett inlägg om Monas universum. Hon skrev nyligen ett inlägg om när hon besökte coronasjuk vän. Folk kommenterade att det nog inte var så smart men blev såklart bortviftade av miss universum som visste bäst. Nu har hon precis kommit hem från sjukhuset pga coronasmittad. Alltså Darwinaward till henne…

  Svara

   ”pga” 🙄

   Svara

  Jag försökte ge mig på det där passet igår kväll. Faktiskt himla bra och skönt. Hon har lagt in nivåer på flera av övningarna så det var bara den där allra sista spagaten som kändes lite väl mycket som ett briljeringsförsök. Allt annat var helt görbart. Prova först och ironisera sen tycker jag 🙂

  Svara

  Jag kan slicka på min armbåge, HA! Aldrig haft talang för någon idrott, är inte musikalisk, inte det minsta konstnärlig – men slicka på min armbåge, det kan jag! Synd att det inte är socialt accepterat att ”styla” med det… Så min enda talang kommer för evigt att vara dold i hemmets vrå 🙁

  Svara

   Kan också slicka på mig på armbågen, min bror kan det också. Vet inte om jag har väldigt korta armar kanske?

   Svara

    Slicka mig på armbågen*

    Svara

  Jag har inga problem med att sitta på huk eller skräddarställning. Brukar inte heller ha några problem med basic yogastretch FÖRUTOM. Jag har aldrig, aldrig någonsin kunnat stå rakt och nudda mina tår, aldrig ens i närheten. Jag kunde inte göra det när jag var liten heller, kommer ihåg hur det var standarduppvärmning när jag gick i barnkör, att stå upp och luta sig fram och nudda tårna eller golvet. Och jag kunde aldrig göra det??? Om jag böjer mig fram så kan jag tyyyp nudda mina knän, that’s it. VARFÖR. Jag är inte bisarrt ovig i övrigt???

  Svara

   Samma här! Har inte ens några långa ben att skylla på, då jag är 160.
   Både min mamma och mormor kan nudda tårna utan problem och dom är både gamla och överviktiga (inget dömande alltså, dom är det bara).

   Svara

    Inga långa ben att skylla på här heller! Jag är också 1.60. Haha hatar när jag går på träningspass och att nudda tårna är det första man ska göra, som en ”lätt uppvärmning för alla” och a l l a i lokalen klarar det bättre än jag.

    Svara

     Prova att slappna av i benen och spänna magen. Eller var det tvärt om… ja ett av sätten i allafall gör det lättare.

     Svara

      Jag brukar ha stabila men inte överdrivet spända ben, göra en ”hälsning” uppåt till mountain pose och sedan ”dyka” ner (dvs armarna faller ner på samma sätt som när de gör hälsningen, i en cirkulär form åt respektive sida), samtidigt som jag gör detta tänker jag på att hålla in och bak höften, så att jag liksom ”viker” mig över höften. Gud… jag beskriver så himla kasst haha, men det var nån yogakvinna som beskrev det på liknande sätt för några år sen vilket jag verkligen tyckte underlättade att komma ner med fingrarna/händerna på golvet.

      Svara

     Men det har ju inget med en människas totala kroppslängd att göra. Däremot kan proportionerna ha betydelse, dvs om underkroppen är mycket längre än överkroppen så kan det bli svårare att nå ner till backen med händerna.

     Svara

   Dra in bäckenet i en ”framåtjuck” och försök igen

   Svara

  Testade precis, och den första höftböjartöjningen var otroligt skön. Kommer absolut att göra den varje dag nu! Och som Sara skrev ovan; det var inte särskilt svårt och då är jag ovig och otränad.

  Svara

  Så fin lägenhet

  Svara

  När jag jobbade med äldre så visade jag en äldre person att jag inte kunde nå ner till tårna och fick till svar ”men lilla vän! Hur ska du då kunna bli bortgift?”

  😂😂 10 år senare och förhoppningsvis gift till hösten. Kan dock fortfarande inte nå mina tår. Eller gå ner i spagat.

  Svara

   Haha underbart ❤️ Vissa äldre är som barn, säger precis vad som dyker upp 😊
   Jag hade praktik på ett säbo för dementa. In kom en farbror från en annan avdelning och jag och en liten tant satt och filurade. Han hade alla kläder på sig, men hon kläcker ur sig ”Men herregud, här går han runt utan byxor! Oooooh de va längesen jag såg en snopp!” och började asgarva, det gjorde jag också.
   Sen sa hon ”Ja, det var väl längesen du såg en å!” och på den tiden var jag singel och tänkte tyst att om du ändå visste hur rätt du hade.. 😉

   Svara

  Hahaha du är så rolig 🙂 älskade din recap av Katrin z VS överläkaren också!

  Svara

  När hon ändå är såå grymt vig borde hon passat på att använda bruk-utan-sol på fötterna 😅

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.