Katrin Zytomierska stäms av Konsumentombudsmannen

Det var till att vara på hugget!
Tidigare har det tagit KO en halv evighet att få till en stämning men kanske känns det här extra relevant med tanke på att Katrin använt sig av coronakrisen som en skrämseltaktik i reklamen som hon nu blir stämd för?
Oavsett vilket så tycker jag det är GRYMT bra av KO att omedelbart reagera.
Reklamen som avses i stämningen hittar du HÄR om du missat den.

Ur KOs pressmeddelande:

Det är influencerns eget företag Clean Eating som säljer fiskoljan och enligt KO ska inlägget ses som reklam för produkten. Det som företag för fram i reklam måste gå att bevisa. När det gäller vissa produkter, exempelvis hälsopreparat, är det särskilt viktigt att mottagaren kan lita på att det som sägs är sant.

–Det är extra illa om man använder sig av människors rädsla för sjukdom, som nu med coronaviruset. I det här fallet har influencern varken reklammarkerat inlägget på ett korrekt sätt eller kunnat visa att fiskoljan skyddar mot coronaviruset, säger Gunnar Wikström, processråd vid KO.

För att få ett snabbt stopp för marknadsföringen vill KO att domstolen utfärdar ett så kallat interimistiskt förbud, det vill säga ett förbud som gäller direkt och fram till att domstolen slutligen avgör målet.

Förutom det här fiskoljefiaskot så kommer även tre andra inlägg tas upp i Patent och Marknadsdomstolen där KO anser att Katrin gjort smygreklam.
Det lönar sig alltså att anmäla sådant man tycker är smygreklam och/eller falsk marknadsföring, så fortsätt med det!

204 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Äntligen!

    Haha katrin e en sån som tror hon kommer undan med allt. Underbart om en myndighet sätter P

      Hon tänker väl att hennes advokatsyrra kan hjälpa henne ur alla situationer ??‍♀️

        Hon sysslar väl med familjerätt..

      Hon har ett sådant storhetsvansinne och det blir så himla oattraktivt. Tyckte de båda var coola tidigare, men iom Corona och hennes uttalanden, hennes möte med överläkaren, hennes reklam för fiskoljan mm, så har det ballat ur helt. Jag lyssnar på deras podd, men kan ledsna på hennes mässande och dominanta sätt. Bingo får knappt en syl i vädret och när han tar plats så plattar hon till honom och säger jaja, nu går vi vidare. Hon älskar att höra sin egen röst och är väldigt ointresserad av någon annans synsätt.
      Hon behöver det här för att tagga ner lite. Å missförstå mig rätt. Jag tycker det är kaxigt med kvinnor som tar för sig och blir framgångsrika. Men när det slår över? Not so much

    Underbart!!

      Kan man anmäla även sånt där de skriver i början av inlägget på Instagram AD men ger ut sina personliga koder som rabatt vid köp?

        Till Anonym 16:49,

        Det går alltid att anmäla men pågrund av att tex USA låter sina influencer att marknadsföra saker med enbart # ad så tror vissa svenska influencer att det går i Sverige också. Dock så måste svenska influencerna eller andra svenskar som marknadsför något på sina sociala medier även skriver ”detta är ett samarbete med blabla” både i början och slutet av inlägget.

          Så med andra ord kan de bli påminda om att de begår ett brott ur reklammärknigs synpunkt?
          Tack för att du förklarar. ?

    Jag stödjer Katrin fullkomligt i hennes kritik av FHM och den svenska regeringens totala handfallenhet vad gäller att hantera coronapandemin, Katrin har helt rätt i att det är makabert hur totalt Sverige misslyckats i att hindra smittspridning. Men hennes galenskaper om att ”boosta immunförsvar” och så vidare ska inte få passera obemärkt! Och viktigt och bra just att man tar fasta på att hon använder sig av okunniga människors rädsla för en svår sjukdom.

      Kan du inte ge exempel på handfallenheten och misslyckandet. Lätt att komma med kritik när man slipper specificera den.

        Detta är inget ställningstagande ”mot” fhm men ställer mig väldigt tveksam till de sena rekommendationerna i sverige (folk kunde åka till italien, man bedömde risken för smittspridning i sverige som liten osv). Tycker också bristen på konkreta åtgärder för att skydda folk på äldreboenden är riktigt dålig. Slutligen ställer jag mig också tveksam till att man inte hade bättre beredskap trots information från andra delar av världen. Kan också tycka det är konstigt man inte har allmänna regler om skydd och tror att två dagars symtomfritt för att kunna gå ut är för lite om man jämför med tex NHS.

        Jag kan komma med ett, min arbetsgivare inom offentlig sektor tar rekommendationen att arbeta hemifrån som – ja inte vet jag, något man kan torka sig i baken med i brist på toapapper. Alltså rent nonsens. Istället sitter vi som har alla möjligheter att utföra våra uppgifter hemifrån, på våra kontor nära varandra med gemensamma utrymmen som lunchrum och toaletter. Här borde vara tydligare regler!

          J: samma här! Min arbetsgivare inom offentlig sektor skiter också i det. Först duckade de frågan och sa att de inte gör något så länge inte FHM går ut med att man ska jobba hemma, sen när FHM för ett par veckor sen gick ut med det rådet så var det tyst som graven. Jag ifrågasatte här om dagen om vi helt plötsligt inte skulle följa FHM råd och fick då svaret ”nej, vi följer vad regionen säger och de har inte sagt något”. Jag hittade dock att det var felaktigt och regionen har gått ut med samma info som FHM men man väljer då ändå att inte lyssna på den utan tolkar det som att man följer reglerna om man tvättar händerna och typ sitter på varannan stol vid lunchrummet. Jag antar dock att det inte är så FMH råd ska tolkas, utan att de som kan jobba hemma ska göra det, men kan man inte det ska man tvätta händerna och hålla avstånd.

          Kan inte förstå hur man kan gamblea med människoliv på det här sättet! Vi har dessutom flera överviktiga personer som är mellan 60-65 år på arbetsplatsen också. Risken att någon smittar (som inte har några direkta symptom) någon som sedan avlider är således rätt stor och jag väntar bara på att det händer. Jag håller bara tummarna att det inte är mig det drabbar.

            Ja jag tänker att regeringen/riksdagen måste vara tydligare. Så länge det kallas ”rekommendationer”, tror jag att många, såväl arbetsgivare som enskilda, kommer att slira.

              Fast nu finns det ju föreskrift (=regel) som säger att företag (m.fl) ska begränsa smittspridningen

              Tyvärr är ”rekommendationer” det starkaste uttryck regering och myndigheter kan använda. För att säga ”ska/måste” behöver de ha stöd i lagen och ännu är det ju inte olagligt att gå till jobbet eller vistas utomhus/i affärer/restauranger etc. Mvh, jurist

            Dock kan det straffa sig retroaktivt för företaget om inte vissa åtgärder efterföljs. Exempelvis ska ag tillhandahålla handsprit, samt att ag har skyldighet att se till så att at inte är för nära varann. Blir det en oanmäld inspektion/kontroll så kan ag bli lagförda (ag kan också anmälas av andra än kontrollanter i ärendet). Även då retroaktivt.
            Källa: Minns ej på rak arm, fick det på jobbmailen (chef). Återkommer.

            Känns mer som det är fel på era arbetsgivare snarare än FHM.

              Problemet är när de buntar ihop annat som arbetsgivaren bör göra men hemmajobb. Då låter det som att man kan välja, typ: Ag bör se till att anställda tvättar händerna, håller avstånd, jobbar hemma.
              Då tycker arbetsgivare att de har gjort sitt om de förser toaletterna med tvål och ser till att man kan sitta en stol emellan i lunchrummet.
              Hade istället fhm skrivit ”alla ag som har möjlighet att låta sina anställda jobba hemma bör i första hand göra det. Om det inte går tvätta händerna och håll avstånd”. Då skulle det inte gå att tolka så som många ag nu verkar göra.

          Jobbar statligt, vi har jobbat hemifrån sedan 13 mars och ska göra det tills 31 maj. Vi får inte ens åka in till kontoret utan godkännande av chefen. ?? Så bra gjort! Eftersom vi kan jobba hemifrån ska vi göra det, tycker alla borde ha det så. ?

          Lunchrummet på mitt jobb är knökfullt. Axel mot axel. Ingen chef som ger direktiv. Väntar bara på att influensan ska slå till. Men var ska jag äta???

            Om inte arbetsgivaren tar sitt ansvar så hade man ju hoppats att de anställd förstått att inte sätta sig i ett knökfullt lunchrum. Man får kanske äta sin medhavda lunch någon annanstans och anpassa den efter rådande omständigheter (kall mat om det inte går att värma utan risk). Lite eget ansvar har vi också.

          Kämner igen det där. Jobbar i kommunalt (i närheten av Gbg) med ej samhällsbärande yrke och först NU så pratas det om att vi bör jobba hemma om vi kan – samtidigt som det planeras in möten som man visserligen kan delta i på distans men det märks ändå att de helst ser oss där. Jättekonstigt.

          De hänvisade också till regionen snarare än till FHM/regering, att vi skulle göra samma som närliggande kommuner. Jag tror att folk inte fattar det där med rekommendationer utan tar det som ”gör det ni vill”. Otur då det är ens arbetsgivare som resonerar så…

        Dödssiffrorna i sig jämfört med andra länder ju själva kvittot på handfallenheten.

          I jämförelse till vilka länder? Absoluta tal eller i förhållande till 1 M invånare? Har du koll på hur olika länder kopplar samman orsak till dödsfall med Corona?
          Förklara gärna hur du menar att antal dödsfall beror på handfallenhet?

          I andra länder räknas bara dödsfall på sjukhus med i statistiken medan i Sverige räknar med ALLA dödsfall, alltså även de som sker på åldersdomhem/i hemmet/på andra platser. Det påverkar siffrorna mer än vad man tror. Än så länge har vi 1200 dödsfall på knappt 11 miljoner invånare – vilket får anses vara rätt lågt.

          Du verkar ju helt tappad. Självklart skall alla få ha en åsikt; men om man inte har vett eller ork nog att läsa på så kan man väl hålla käften. Samma går för Katrin; tyck vad ni vill men tänk innan ni börjar gorma.

            Menad till anonym

          Nej du kan inte jämföra lilla Sverige med de länder som har många miljoner fler invånare än oss.

      Vad har du för belägg för din kritik mot regeringen? Tyckande eller kunskap? Är det bara tyckande så är det ju inte att ta på större allvar än att Katrin tycker att hennes fiskolja hjälper mot Corona

        Haha sant som fan.

          VA!? Någon som kommenterar med sitt riktiga namn OCH en länk till en blogg. Kudos!

        Jag tänker att det ändå är lite skillnad, eftersom ingen genom sitt tyckande här verkar vilja sälja något.

        Det är läskigt att folk inte vågar ifrågasätta regeringen. Ni som ifrågasätter folk som tycker regeringen gör fel är den värsta sorten, ni skyddar regeringen till varje pris och ingen ”kritik” är bra nog. Är den bra nog och kommer från någon framstående forskare så är de plötsligt alarmister. Det är lite sjukt alltså.

          Fan jag skiter väl i regeringen, gillar inte ens Löfven. Men är så trött på alla ”experter” som krypit upp ur sina hålor och likt Captain Hindsight härjar om hur feeeel Sverige gör och hur mycket bättre de själva hade hanterat detta från början (med facit på hand)

      Nu sitter du på toaletten igen och tar fram googlefakta.

        Förklara gärna

          Jag är inte 15:45 men vad finns det att förklara i den meningen..?

        Vilken annan sökmotor rekommenderar du när man ska söka fram fakta då? Bing? 😉

          Altavista ??

      Hur kan man (hon) kritisera FHM för handfallenhet och samtidigt inte efterleva reserestriktioner samt inte låta bli att träffa äldre (ref Bingo Rimers instagram updates i det senaste)? Säger ju bara allt om hennes ego och ”strategier” för att sälja sig själv och sin business. (Få folk att bli rädda, köpa hennes produkter etc, jäkligt utstuderat). Hur kan man ”Stödja” en influenser som inte har två hjärnceller ens? Säger mkt om Anonyms intelligens oxå.

        Å andra sidan är hon i så fall bevis för att det krävs mer än rekommendationer för att få människor att lyssna.

        Men är det inte så att både Bingo och mamman har varit i karantän länge? Isf finns det väl noll risk med att de träffas då ingen av dem är smittsamma.

      KZ har inte facit, så hennes tyckande är inte värt ett vitten. Till och med mindre, för hennes panikåtgärder har löst absolut noll av problemet. Att hon dessutom försökt sälja snake oil är ju bara för mycket. En sån hycklare.

      Vem som valt att göra ”rätt” (vad det nu betyder i sammanhanget) kan vi endast få veta i efterhand. En fullständig lockdown raderar inte viruset. Det finns överallt och kommer ändå sprida sig i befolkningen när allt öppnar igen. Förhoppningsvis i en långsammare takt än vad som setts i inledningen av pandemin, men det kan lika gärna förorsaka en andra våg som är väl så stor som den första.

      FHM har valt att agera utefter strategin att de flesta ändå kommer att bli sjuka av viruset, men att en långsammare spridning kommer att belasta sjukvården mindre än i de länder i södra Europa som drabbats hårt. Storbritannien har iofs stängt mer än vi gjort här, men de har i stort sett valt samma väg som oss. Vi får se vad som funkade bäst längre fram.

        Fast nej. UK hade samma strategi som sverige i början, sen fick man göra en helomvändning.

          Helomvändning skulle jag inte vilja kalla det för, men då befolkningen inte ville följa rekommendationerna så valde man mera tvingande åtgärder. Det verkar som att vi litar mer på myndigheterna än vad de gör i UK. Det förvånar iaf inte mig. Britter är en sort för sig. 😀

            Fattat det mer som att infection rate blev större än man räknat med så man fick stänga ner. Sen kan det ju absolut delvis ha berott på att inte tillräckligt många följde rekommendationerna men visst bytte man strategi när fallen gick upp.

            Öh nej. Det var minimalt med restriktioner. Sedan svängde rekommendationerna drastiskt till följd av en ny strategi (då en forskningsrapport visade att flockimmuniteten skulle kosta för många liv). Det har inte varit ett större problem här att restriktioner inte har följts än något annat europeiskt land.

              Ja acceptansen för höga dödssiffror i sverige verkar skrämmande hög :-/ Tror många länder helt enkelt inte gått med på det, äldre har också högre status än här där de är lite second class citizens.

                Va?
                UK har tio gånger fler döda än Sverige.
                Det går inte att säga att en metod är rätt eller fel ännu.

                  Inte räknat per befolkningsmängd väl? Jag skrev inte att jag vet vilken metod som är bäst utan att jag tror det faktum att sverige är ganska åldersdiskriminerande jfrt med många andra europeiska länder påverkar acceptansen av siffrorna.

                    Ja, i Sverige tenderar man att värdera unga och framtiden över äldre och det förgångna

                      Det är ju onekligen ett sätt att se på saken men man behöver inte åka långt för att hitta väldigt stora kulturella skillnader. Situationen på svenska äldreboenden hade inte accepterats politiskt i många samhällen som annars är lika vårt.

                  Alltså, du kan ju inte jämföra dödsiffror UK och Sverige så? UK har 6 gånger så stor befolkning på en hälften så stor yta som Sverige. Och är längre fram i smittspridningen.
                  Att Sverige har så pass många dödsfall REDAN i sitt glesbefolkade land är fan ett skämt.

                    Men snälla Stockholm är inte glesbefolkat. Och det är här majoriteten av dödsfallet skett.

                Tänk då också på att vi rapporterar både dem som dött på sjukhus och på äldreboenden (och hemma?). Man kan undra hur talen sett ut om man gjort så i alla länder…

                Mitt svar hamnade i modd. Dyker förhoppningsvis upp lite senare.

            ”Britter är en sort för sig”

            Sverige är dock det land som sticker ut gentemot hela världen så skulle inte säga att britter är en sort för sig just nu.

              Vi har en tendens att tro att folk från engelsktalande länder är ganska lika oss, men så är långt ifrån fallet.

              Sen har du helt rätt i att vi är extrema på många sätt och den självinsikten skulle fler ta till sig. Vi ser oss ofta som facit när vi i själva verket är så långt ut på grenen att andra bara stirrar och undrar vilken verklighet vi lever i.

                Verkligen. Det svenska inbillade ”vi kan och vet allt” visar sig lite pinsam i det här fallet

            Om man inte vet vad man pratar om bör man hålla tyst…. Annars kan man lätt ses som dum i huvudet…

          Mm.
          Och se hur bra det har gått för dem hittills!

        Hon har tröttnat. Planerar att åka hem och ta en Corona i Kungsträdgården.

      Ni kan ut å fylleköra med bingo nästa gång så ska du få se på risker 😉
      Tar katrin på 0,0 allvar

      Makabert till och med? Ojdå

    Precis, vi Skåne med 30-talet döda och endast 80 på sjukhus i hela Skåne förstår inte vad misslyckandet består i. Notera gärna att 30-talet döda har Skåne en normal influensasäsong.

    Att hävda att oljan boostar immunförsvaret är en sak, därför att det finns många studier som påvisar detta (dha-fettsyrorna är awesome för hjärnan och livsviktiga för oss). Att samtidigt påstå att den hjälper mot corona är en helt annan och jag förstår att hon blev ”fälld”.

      Kan du vänligen länka till en sådan studie? Nej. Det GÅR INTE att boosta immunförsvaret.

        Som jag har förstått det så kan träning bidra till ett bättre immunförsvar (min PT sa det för något år sen). Tyvärr hittar jag ingen källa, bara en massa ”forskning visar” eller så vet jag inte hur man letar efter källor ?

        Det går att boosta kroppen till att bli friskare genom att äta antiinflammatorisk kost, röra på sig och upprätthålla ett positivt mindset. Komplettera med vitaminer och mineraler av rätt sort, däribland D-vitamin, Omega 3 oc, mjölksyrabakterier och benbuljong och kroppen får en riktig skjuts framåt i såväl läkning som immunförsvar.

        Andreas Eenfeldt benämner bland annat Omega 3’s fördelar här.

        https://www.dietdoctor.com/se/omega-3

        Sen får man såklart bilda sig en egen uppfattning men att rätt sorts kost och motion har en bidragande roll när det kommer till kroppens läkeprocess och immunförsvar kan vi inte blunda för.

          Fan vad synd att jag inte tipsade mamma om att ha ett bättre mindset när hon dog i hjärntumör.
          Åt bra kost och motionerade gjorde hon nämligen redan så det måste ju helt enkelt handlat om att hon inte tänkte tillräckligt många positiva tankar.

          SLUTA skuldbelägg sjuka genom ovetenskaplig humbug tack.

            Jag sa inte att det botar cancer? Det är det ingen som sagt.

            Eller hur.
            DietDoctor dessutom, jävla trams.

            Trots att du sörjer din mamma och blir arg behöver du tänka ett, eller ett par varv till.

          benbuljong? huh? varför ska det vara bra?

            Kollagen?

            Koka ett köttben och ta vara på buljongen, Billigare, godare och bättre med ren mat. Jo, buljong är nyttigt;)

            Ta Oslo labs kollagen istället, yummy!

          ”Upprätthålla ett positivt mindset” ???

            Ett gott humör håller Coronan borta… vet väl alla… ?

              A joke a day, keeps the corona away ??

          Sluta. Sprid. Dynga!!!!!!

            Det är sådana som dig(17.59) som drabbas hårdast av Covid-19. Men det är inte försent att börja boosta immunförsvaret. Gör du inte det, skyll dig själv.

              Nej!! Bara nej! Det är de ju inte! Man ska inte sprida dynga! Usch luktar illa då. Du kanske har din mun för nära baken trots allt?

          Sammanfattning av artikeln. Sunda levnadsvanor ökar chansen till god hälsa. Men att kunna boosta immunförsvaret finns det ingen forskning som styrker. Eventuellt med undantag av fysisk aktivitet då den ökade blodcirkulationen möjligen kan påverka:

          Don’t smoke.
          Eat a diet high in fruits and vegetables.
          Exercise regularly.
          Maintain a healthy weight.
          If you drink alcohol, drink only in moderation.
          Get adequate sleep.
          Take steps to avoid infection, such as washing your hands frequently and cooking meats thoroughly.
          Try to minimize stress.

            Ja, vilket är en boost i jämförelse med att röka.

        Länka själv till forkning som inte finasieras av intressenter för läkemedelsbolagen och som bevisar ditt påstående.

      Fast hon har inte sagt att det hjälper mot corona eller botar corona! Finns fler som sagt att ”i dessa tider med corona är det viktigt att boosta sitt immunförsvar” när de försökt kränga piller och pulver, och till o med drar in sina sina barn i reklamen, för att sälja.

    Efter programmet ”Mötet” i svt känns det faktiskt som om Zytomierska är helt stollig. Innan anade man ju bara…

      Varför går mina kommentarer inte fram? Blev jag blockad för att jag försvarade KZ och förklarade att hon inte sagt att det botar viruset?

        Nej nu gick det. Skriver man för snabbt, för långt eller är det vissa ord som fastnar?

      Skev iaf att jag inte alls tyckte hon var stolllig utan ganska klok och hade vissa poänger MEN hon framställdes ju så eftersom att mannen fick sista ordet och det framställdes som att det han säger är rätt MEN hur vet han det så säkert? Hur kan han egentligen veta, hur kan vi veta…?

    bra!!
    önskar att norge hade liknande motsvarighet för prinsessan märtha-louises nya pojkvän ”shaman” durek skriver på sin instagram att meditation kan skapa effektivt skydd mot corona. norska medier har reagerat men tror ingen myndighet gjort det. helt sjukt. och hans inlägg gillas av tusentals människor!

    Katrin Zytomierska måste vara rätt fattig om hon tvingas sälja saker på nätet för att få ihop till hyran. Kan vi inte starta en insamlingsfond?

      Insamling till henne?? Du måste skämta!! Ja jag förstår ironin.

      Vad menar du? Säljer hon sina privata saker på nätet eller menar du att hon säljer sina produkter på nätet?

    I USA hade en doktor skrivit på Twitter att det kan finnas fördelar med att inhalera väteperoxid för att behandla corona. VÄTEPEROXID!!

      Själv gurglar jag med Klorin utspätt med T-Röd varje morgon. Det var någon influenser som sa att det var bra, så då måste det stämma. Kan ha varit Katrin Zytomierska, då är det garanterat bra.

        Slår vad om att du inte har något emot att använda handsprit(som kan göras på T-Röd). Precis som om inte det tar sig in i kroppen via huden, vårt största organ.

      Tja, om patienten dör så kan väl inte viruset föröka sig nåt mer, så en viss poäng har han ju 😛

    Har hon sagt/skrivit att fiskolja boostar immunförsvaret eller botar Corona?
    En väsentlig skillnad isf…

    Läkemedelsbolagen gillar såklart inte att vi boostar vårat immunförsvar, att konkurrera med naturliga medel som man inte kan patentera, ger inga större klirr i kassan.

      Nej hon har inte skrivit att det botar corona och inte att det skyddar mot corona bara att det är viktigt att boosta sitt immunförsvar och nämnde i tider som dessa med corona – precis så som flera har gjort när de gjort reklam för och försökt kränga diverse vitaminer och pulver. På tal om vitaminer som så finns det vissa som gör smygreklam ständigt och radar upp sina burkar på köksbordet och filmar nästan dagligen (samtidigt som flera gör samma reklam) och försöker låtsas att det inte är samarbete/reklam – inte genomskinligt alls. Kanske ska sådana sättas dit istället, eller också.

        Eller så måste man ibland välja vilja man skriver om, man kanske inte kan skriva om ALLA? Är du Katrin-förvarare nu också?

          Bara Camilla-hatare. Därför hon hänger här varje dag ?

            Ååh ”Camilla”- hatare.
            Är man hatare för att man ifrågasätter hennes beteende nu också?
            Eller bara ställer en lite enkel fråga för klarhet och får ett dåligt svar tillbaks.
            Så jävla nojjiga och känsliga ni är när det passar hah
            Wow man får verkligen rätta sig i ledet härinne

              Som sagt. Man blir orolig för dig.

                För vem?

                17:50

                Tror det är Camilla du ska oroa dig för mer, vet inte vad som tagit åt henne det senaste men hon är nästan som Anna Book i humör. Börjar bli lite orolig faktiskt

            Men alltså ”Camillla-hatare”? Hur får du det till det, hen nämnde ju inte ens Camilla eller har C gjort smygreklam för vitaminer menar du? Jösses haha ja här är det känsligt, nojjigt och lättkränkt.. beroende på vem och vad det gäller.

            .:”:0

        Smygreklamen förstår jag, men varför skall hon bevisa att fiskolja botar Corona om hon bara sagt att det är viktigt att boosta sitt immunförsvar?

        Vilket Katrin har helt rätt i, det är aldrig fel att få i sig rikligt med näring, vitaminer och mineraler, speciellt i tider där det florerar virus förkylningar och annat skit man vill undvika att få.

        Det känns mer som att dessa vill skrämma naturpreparatsföretagen att inte sprida vitaminers verkan i tider som dessa, genom sociala medier.

        Det ser inte bättre ut än så, enligt mig.

          Problemet är att hon säger att bra immunförsvar hjälper mot corona och därför ska man äta hennes produkter.
          Du hanterar kanske viruset lättare med bra immunförsvar men det är för tidigt att säga och hon gör ett antagande.

          Det handlar inte om huruvida naturläkemedel är bra eller dåligt utan om att inte sprida overifierad information om ett nytt virus vi inte har mycket kunskap om.

          Fast det var ingen smygreklam, Katrin märkte ut att det var reklam och nej hon sa inte att det botar Corona.

          Är det bara jag som tycker att det är äckligt att utnyttja människors rädsla för att tjäna pengar? Som någon skrev på hennes IG konto att det finns en speciell plats i helvetet för människor som henne.

            Säg det till läkemedelsbolagen.

              Kränger de något obeprövad mot corona?

              Du kan på alvar inte jämföra Katrin kvacksalvare med ett gäng forskare.

      Anonym 16:08
      Till skillnad mot naturbranschen som KZ , ”dr” Sanna m fl som inte aaalls är ute efter att tjäna pengar. ”Dr” Sanna sålde såpa som hade magisk förmåga att bota både det ena och andra för 7-800 kr/ litern för ett tag sedan. Men det var väl förmodligen bara för att vara godhjärtad.

        Hur godhjärtade är läkemedelsbolgen?

          Whataboutism

          Inte alls. Men naturpreparatens förespråkare menar ju att läkemedelsbolagens enda syfte är att tjäna pengar. Det är ju verkligen som att kasta bäver i trähus när man säljer såpa för 700 kr/ litern och hävdar att den gör en frisk mot allt möjligt.

    Hahhahahaha. Äntligen får hon lite skit tillbaka! Det känns härligt att hon äntligen granskas efter all skit hon slänger runt omkring sig. Hoppas det svider rejält!!

    Jag tycker helt ärligt att någon myndighet skulle rycka in och skicka hem hela klanen Zytomierska/Rimer/Klingstedt till deras egna landstingsregion. Gå i karantän i all ära, gör det hemma, där de inte belastar region Jämtland som redan innan de åkte dit var överbelastade. Tur för henne att hon har anställda som kan sköta allt, samt att de har fullt med sponsvaror i herrgården de bor i. Jag har NOLL respekt för henne och detta med stämningen är enbart karma.

    Rätt av konsumentombudsmannen att stämma, hon skriver att oljan boostar immunförsvaret i dessa coronatider. Vi vet inget om fiskoljeboostning av immunförsvaret hjälper mot corona. Då ska hon inte marknadsföra det så.

      Det finns iof studier på det. Inte läst ansökan men är inte problemet mer att hon gör kopplingen till corona?

        Det är just kopplingen till Corona som gett ”fällande dom”. Det är en så pass ny sjukdom att det inte finns belägg för att X hjälper vid insjuknandet mer än något annat (även om intag av tex Omega 3 är bra för hela kroppen), så det går inte att påstå detta, därav stämningen.

          Det här är långsökt.
          Det tyder mer på att man vill tysta, genom att skrämmas med en stämning.

          Men är inte ett dugg förvånad.

            Tysta falsk marknadsföring

          Fast hon påstod ju INTE det heller, hur svårt ska det vara att förstå?!

          Inte säker på att hon blir fälld. ”I coronatider” kan vara för vagt.

            Det finns inget vagt i det KZ gör hon tjänar pengar på människors rädsla.

              Tönterier.

                Kom igen bättre kan du.

            Tydligt att hon anspelar på Corona i syfte att kränga sina prylar vilket hon kan göra för att folk är oroliga för just Corona nu. Hade det varit kolerautbrott hade hon anspelat på det. Fult är bara förnamnet. Usch!!

    Vem har sån tur som jag i sitt liv, få personer skulle jag säga. Hela mitt liv är ett långt slajd på bananskalet allt löser sig alltid för mig på bästa sätt. Katrin Z…..Vi får väl se hur det går nu.

    Hej. Detta har inget med inlägget att göra men behöver verkligen råd av er alla. Om ni är gifta och har barn ihop men inte vill vara kvar i relationen hur tar ni er ur? Vi bråkar hela tiden, asså hela tiden och på det mår min man psykiskt dåligt och har gjort i många månader. Har härdat igenom hans mående som går från att vara deppig till att bli fly förbannad och jag har tagit hela smällen av det. Vi har pratat om separation men han vill i slutänden inte och jag kan verkligen inte såra en annan människa och därför säger jag inget. Han har i omgångar inte velat leva mer och varje gång jag tar upp detta med att jag inte vill mer så vill han inte leva längre. Om jag lämnar honom och han faktiskt tar sitt liv hur ska jag kunna leva med det??? Han lever inte med mig utan för mig vilket jag absolut inte sa ja till när vi gifte oss. För ett år sedan var jag lyckligare än någonsin men idag mår jag riktigt dåligt men vet inte hur jag ska komma loss.

      Att bli lämnad och avvisad är något av det svåraste människor kan uppleva. Att behöva vara den som avvisar och lämnar kan vara nästan lika smärtsamt. Man vill inte vara orsaken till att någon mår dåligt. Men du har inget val. Du vill ut och du ska ta dig ut. Det kommer bli bäst för er båda.

      Det är aldrig någon annans fel om någon tar sitt liv. Det är deras val och enbart deras. Du får inte skuldbelägga dig själv om det händer <3 Du måste för ditt och ditt barns skull ta dig ur relationen. Det är sen upp till honom att söka hjälp med sitt mående, eller vem vet, det kanske rent av blir bättre av er separation då allt vardagsbråk försvinner. Det är aldrig rätt att lägga över sitt mående på en annan människa, man äger sin egen lycka och mår man inte bra får man söka hjälp, man kan inte hota någon till att stanna kvar för att inte ta livet av sig. Önskar dig lycka till, och glöm inte att det aldrig är ditt fel om han tar livet av sig <3

      Du kunde inte vänta en dag till?

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

        ?

          Hen menar att du kunde ha väntat på Öppet Spår

      Kolla in kontot mansbebisar på instagram, där finns det liknande historier och tips på vad man kan göra.

      För övrigt måste du se efter dig själv och barnen. Du säger att du inte vill såra honom men han sårar ju dig med sitt beteende och är otroligt självisk.

      Om du har råd skulle jag anlita en advokat och se över hur det funkar med skilsmässa och ensam vårdnad (en man som hotar med självmord borde inte ha barnen hos sig).
      Skilj dig utan att diskutera vidare med honom, presentera bara papperna när det är klart och flytta ut direkt. Du har försökt och det fungerar ju inte. Har du råd kan du skaffa eget boende, alternativt flytta hem till en släkting under tiden som skilsmässan går igenom.

      Du måste sluta tycka synd om honom! Jag vet att jag låter hård som rekommenderar skilsmässa direkt men jag har verkligen ingen sympati för män som beter sig på det här viset.
      Tänk på vad som är bäst för dig och barnen.

        Det här lät kallt.

          Och vad föreslår du istället?

            Jag har varit med om det här och hade jag förstått bättre så hade jag gjort allt runtomkring för att han skulle få hjälp.

            Då hade han varit med oss idag (kanske).

              Tråkigt att du varit med om detta men jag förstår dock inte varför Hanna ska vara mer förstående än hon varit?
              Han verkar ju inte vilja hjälpa sig själv och lägger över ansvaret på henne.

              Visst kan hon se till att han får stöd men gör då det parallellt med att försöka ta sig ur relationen.

                Ja det va en tragedi, inte minst för barnen.
                Att du inte äger någon sympati för män som mår dåligt är rent bedrövligt.

                  Men varför ska jag känna sympati för någon som behandlar en illa?!
                  Hanna säger ju själv att hon försökt lösa detta men han vill inte prata om det.
                  Du lämnade din man för att du inte orkade, kom inte med pekpinnar för att du nu har dåligt samvete.

                  Hade jag varit i den här situationen hade jag tagit barnen och stuckit. Tänk om han bestämmer sig för att ta självmord med barnen?

                  Jag tycker personligen det är mer bedrövligt med kvinnor som inte försöker må bra och istället lever sitt liv genom en mans mående.

            Jag hade definitivt inte sparkat på en som ligger.
            Att först göra slut på relationen vilket verkar vara hans stora skräck, sedan dra igång ett helt maskineri med advokat och rycka barnen ifrån honom.

            Att råda någon att sänka sina barns pappa totalt är rent vidrigt.

            Vadå mansbäbisar?

              Jag skulle aldrig kunna göra så mot honom, jag älskar han av hela mitt hjärta men jag orkar inte mer. Han har äntligen efter flera månaders tjat från mig valt att få hjälp på riktigt. Men är rädd att allt som hänt har förstört allt mellan oss. Jag kämpar och försöker men mitt huvud kan inte släppa alla tårar han fått mig att fälla. Skulle aldrig ta barnen från honom eller ens söka upp en advokat. Han skulle få träffa dom hur mycket han vill och jag hade velat att vi skulle kunna fira storhelger och sådant ihop också. Jag har valt att älska honom och skulle aldrig göra honom illa i onödan

                Du känner din relation bäst själv men som du beskriver saker och ting vill du både äta kakan och behålla den.
                Han får hjälp (bra!) men du vet inte om du kan leva i en relation med honom så istället fortsätter du som vanligt med sidoeffekten att du mår dåligt?

                Jag förstår att du inte gillar mina råd och du måste helt enkelt bestämma dig för vad du vill men kom ihåg att tänka på vad som är bäst för barnen.

              Mitt råd är inte att sparka på någon som ligger utan vara realistisk och ta tag i situationen.
              Hennes man mår dåligt och gör Hannas liv dåligt också, varför inte försöka ta sig ur det?

              Kontot heter ”Mansbebisar” och handlar om mäns beteende mot kvinnor. Finns en del historier om kvinnor som tagit sig ur destruktiva relationer.

      Hej Hanna <3
      Jag förstår att det känns tungt och jobbigt för dig, men du måste förstå en sak – du är "medberoende". Hans dåliga mående har fått dig att må dåligt.
      Kom ihåg att du aldrig får skuldbelägga dig själv, för det är inte ditt fel.
      Det låter som att du har blivit manipulerad, och jag lider med dig.
      Tänk på att du har ert/era barn att ta hand om – och lämna. Barnet/barnen behöver åtminstone en förälder som mår bra och det låter som att du behöver bygga upp dig själv på egen hand efter det här året.

      Har du någon i din närhet som du litar på och kan prata med, be om stöd?
      Lycka till vännen.

      Det här har jag varit igenom, jag gick ändå.
      Jag trodde inte på honom.

      Jag vill råda dig att samla ihop så mycket stöd som möjligt för honom, vårdcentral och psykolog kanske, nära å kära som kan stötta honom.

      Inte ditt ansvar, men jag hade gjort det om jag visste bättre då.

      Smärtsamt att läsa vad du går igenom, men förmodligen är det tomma hot, men man kan ju inte veta, tyvärr…

      Vad jag förstår från ditt inlägg så mår din man väldigt dålig, han verkar ha en djup depression med tanke på att han har självmordstankar dessutom.
      Får han någon hjälp för detta? Om han inte vill ha hjälp, vilket är väldigt vanligt när man mår dåligt, så ge honom ett ultimatum att han ska ta emot hjälp eller så går du.
      Kanske går det att utläsa en liten önskan om hopp från din sida, att det ska bli bättre. Du skrev att bara för ett år sedan var du lycklig i förhållandet men att du nu mår dåligt och vill skilja dig. Det är väldigt frustrerande att leva i närheten av psykisk ohälsa, det är även väldigt frustrerande för din man att må dåligt.
      Jag tänker lite såhär, vill inte bli påhoppad nu av alla i kommentarsfältet, men ett äktenskap är inte bara lycka. Det går upp och ner, ibland är det jättebra och ibland är det ett helvete. Ni har dessutom barn tillsammans och tanken när ni gifte er var väl att leva tillsammans som en familj.
      Jag förstår verkligen att det är jättejobbigt att ständigt bråka och leva i hot om självmord. Jag tycker att du ska ta hoten på allvar. Nästa gång han säger så, ring polisen så kommer de köra honom till psykakuten där dom utvärderar honom. Mår han så pass dåligt som han säger så blir han kanske inlagd, det är kanske det som behövs. Blir han inte inlagd så kanske han kan få en tid till läkare och psykolog iaf.
      Fråga honom om han vill att du ringer VC och bokar in en tid för honom, om han inte orkar själv.

      Någon skrev att om du skiljer dig så ska du kräva ensam vårdnad för att barnen inte ska leva med en sådan pappa. Det tycker jag är fel. Att må så pass dåligt att man vill dö beror på att han är sjuk i depression eller annan psykisk ohälsa, det finns hjälp att få. Han har lika mycket rätt till sina barn som du har.

      Jag förstår verkligen att det är jättejobbigt allting men din man mår jättedåligt och behöver hjälp, du behöver finnas där för honom och stötta. I nöd och lust som man lovat.
      Jag vet att han har ett eget ansvar för sig själv men när man mår dåligt ser man inte saker klart, ofta behöver man en knuff i rätt riktning.
      Med hjälp, kanske medicinering och samtal så kommer han troligtvis må bättre. Då får ni även ett bättre förhållande och kan leva vidare i ert äktenskap tillsammans. Jag tycker inte du ska ge upp och lämna även om det är skitjobbigt. Jag tror att du älskar honom och han älskar givetvis dig. Han behöver dig nu, det kommer bli bättre men det kan ta tid.

      Förresten, gällande bråkandet.. försök att se hans utbrott som symtom på sjukdomen, försök att inte ta åt dig och försök att inte gorma tillbaka.

      Det finns hjälp att få. Vill han inte ha hjälp, kontakta vårdcentralen ändå och förklara läget. Ibland kan dom skicka en läkare hem som kan göra en bedömning.

      Jag önskar dig lycka till och hoppas att framtiden för er tillsammans blir bättre.

        Hej. Tack till er alla för alla svaren. Jo jag försökte bita ihop i flera månader med vad jag kände men till slut hade han dragit med mig så djupt ner i hans deprission. Jag var tvungen att säga ifrån för annars skulle inte barnen ha någon förälder som kunde ta hand om dom. Han har varit iväg 2 gånger till akutpsyk men dom skickade hem honom. Han går på medicin nu men han svänger så i humöret att jag ibland blir rädd för honom. Men det är så mycket annat runt om depressionen som pågåt redan innan. Jag jobbar kvällar 2 gånger i veckan och varje gång jag är på jobbet och han är själv med barnen så får jag meddelanden om hur jobbiga dom är och att jag inte får jobba kvällar mer osv. Jag måste ta med barnen vart jag än går och kan aldrig få göra något utan dom om inte hans mamma tar dom och han slipper ha dom. Jag var iväg 24 timmar för ett år sedan och då hade hans mamma dom och när jag frågade om jag kunde åka till min familj utan barnen under 1 dygn nu 1 år senare så var det totalt omöjligt. Han lägger fram det som att jag inte vill vara med min familj bara för att jag ber om ett dygn själv 1 gång per år. Sen skriver han till en tjej som han jobbade med förr där han i stort sett hänger ut mina känslor helt och vrider på allt för att jag ska framstå som en idiot. Han skickar hjärtan till alla sina tjejkompisar även dom han knappt känner men blir själv svartsjuk om jag skriver med en kollega på jobbet som är kille samt en nära vän. Han vill inte ha hem folk, jag får inte gå ut med vänner osv. När jag pratar om hur jag känner så hånar han mig och när jag säger att jag blir ledsen så går han på ännu mer och vrider på allt jag säger. Ta tex när jag var ute med jobbet på middag, notera att jag var nykter och körde. Han hörde av sig en gång i kvarten hela kvällen och tjatade om att jag inte skulle pka hem för sent. Jag har aldrig gjort något för att han inte ska lita på mig men han vill ändå ha full kontroll på mig. När jag jobbar kan han dyka upp när som helst på jobbet vilket är jobbigt då han stör mig i mitt arbete. Jag får ljuga för jobbet när jag måste ställa in jobb för att jag måste ta alla vabb, alla studiedagar, va hemma när han inte orkar ta hand om barnen osv. Ljuger för min familj och mina vänner om varför jag inte kan komma utan barn, jag skyddar han för att han inte orkar eller vill vara med barnen. Det är så mycket utöver hans mående som pågått länge innan men allt det psykiska han lagt på mig senaste månaderna har fått mig att helt tappa viljan om att fortsätta oavsett hur mycket jag älskar honom. Alla mina vänner frågar vad som hänt med mig sista åren då jag inte alls är den personen dom kände innan. Jag är inte den spralliga glada vilda tjejen längre för jag får inte vara det. Jag älskar människor och vill ha folk runt mig, ha middagar, styra upp dagsutflykter osv men min man vill inte det. Vi är vara vi med barn eller med hans föräldrar. Han och hans mamma menar på att man kan inte göra vad som helst när man valt att skaffa barn, nä jag är fullt medveten om det men är man 2 föräldrar som även bor ihop så ska man kunna göra något en kväll utan barn och partner. I hans ögon kan han göra precis vad han vill när han vill utan barn men inte jag, jag ser inte gränser med barn utan man kan göra massor med barnen med också. Livet ska inte stå still bara för att man skaffat barn. Jag är så utmattad av att hela tiden göra som han vill och göra honom belåten och nöjd, mina känslor och åsikter är inte dom värda någonting? Självklart skulle jag aldrig ta barnen från honom, jag vill inget hellre än att han ska va med dom så mycket han vill.

          Herregud?!! En hel roman. Varför väntar du inte på Öppet Spår som alla andra?
          Varför kapar du hela kommentarsfältet med en massa inlägg och väggar med text?

            Förlåt, visste inte att man inte fick kommentera på vanliga inläggen är inte inna så ofta. Har sett andra kommentera blandat på inlägg så trodde det var ok. Men ska inte göra om det

              Det är lugnt! En gång är ingen gång! ?

                Kommer du säga likadant till alla oss andra om vi skriver ÖS-inlägg på fel dag ifall vi bara gör det en gång?

                  Absolut, men gör du det TVÅ gånger så är det kokta fläsket stekt! 😉

          Hm..okej. det låter ju helt klart som något mer som felar än depression som jag tolkade ditt första inlägg.

          Kanske kan ni prova familjerådgivning? Även om det inte är för att hålla ihop familjen så kan ni få vägledning hur ni ska kunna vara föräldrar tillsammans om ni går isär, förväntningar osv.

          Ledsen för din skull hur ni har det, förstår att det är jättejobbigt.

          Men Hanna han behandlar dig verkligen illa! 🙁
          Utöver sin depression:
          – Kan han inte ta hand om barnen när du jobbar
          – Låter dig inte träffa vänner
          – Flörtar med andra och talar illa bakom din rygg

          Jag vet att du inte gillar när jag säger skilsmässa men han kommer ju dra ner dig ännu. Eller försök familjeterapi som Amanda föreslog.

        Amanda: Det var jag som skrev om ensam vårdnad och det står jag fast vid. Besöksrätt absolut men jag tänker att är man så deprimerad att man funderar på självmord, klarar man verkligen av att ta hand om barnen då. Det måste Hanna avgöra, hon känner honom bäst.

      Till Hanna: Din man måste ta ansvar för sitt mående och söka hjälp, för sig själv men även i förlängningen för dig och barnen. Han kan inte fortsätta låta sin mentala ohälsa gå ut över er och lägga ansvaret för sitt liv på dig. Mitt förslag är att du begär det innan du eventuellt gör slut, om du orkar. <3

      Jaha skrev ett långt svar som försvann.. sammanfattar och hoppas inte det låter kort och hårt.

      Äktenskapet är inte bara lycka. Du har lovat i nöd och lust, din man är djupt deprimerad och behöver hjälp. Orkar han inte skaffa det själv, ordna det åt honom. Vid hot om självmord, ring polisen så kör dom honom till psykakuten för utvärdering.

      Bråk och skrik, se det som symtom på hans sjukdom. Skrik inte tillbaka, gå därifrån.

      Du var lycklig för bara ett år sedan, kasta inte bort ditt liv med honom för att han är sjuk, det finns hjälp att få. Folk som skriver att han har ett eget ansvar, att du inte ska dras ner osv.. fine. Men när man mår så dåligt att man vill dö tänker man inte klart, han har tur som har dig så att du kan styra upp, han behöver dig nu. Hade du velat att han lämnade dig om du var djupt deprimerad? Han älskar dig även om han har svårt att visa det nu.

      De som skriver att du ska ha ensam vårdnad, varför då? Han har lika mycket rätt till barnen som du. Om han hade haft cancer, hade ni tjatat om att hon ska ha ensam vårdnad då också?

      Psykisk ohälsa är ett helvete, det kan ta ett tag att komma ur men det finns hjälp att få.

      Jag önskar dig lycka till, ge inte upp även om det känns omöjligt och hopplöst. Ni gifte er med varandra för att ni älskar varandra, han är sjuk nu och behöver dig. Det finns hjälp att få, du kanske får styra upp saker nu, det är jag säker på att han hade gjort också om rollerna var de omvända.

      Din familjesituation förklarar mycket av din attityd mot mig.

      Tar du ut dina aggressioner mot din man på mig?

        Henrik är det mig du skriver till? Nu hänger jag inte med någonstans vad du menar

          Svårt att hålla isär alla ”Anonym” här, men du har i alla fall samma namn som någon som skriver alla möjliga dumheter till mig om mig. Kanske är det två Hanna, eller så inte.

            Som tur är så är jag en annan Hanna. Är första gången jag kommenterar här inne ?

        Henrik är du seriös?!
        Du anklagar alltså någon med samma namn utan att ens veta. ?‍♀️

      Hanna, återkom gärna när det är ÖS.
      Som du kanske märker respekterar andra härinne den enkla grundregeln att man inte skriver OT under inläggen utan tar det när det är Öppet Spår.

      Du behöver få hjälp nånstans. Kontakta tex kvinnojour, det är ju psykisk misshandel att bli hotad med att partnern ska ta livet av sig. Det låter mkt oroväckande. Det är aldrig nånsin ditt ansvar att någon lever. Har du nån i omgivningen som kan vara bollplank och kanske tom prata med din man? Det låter iaf som om ni båda behöver stöd nu, men du behöver fokusera på dig själv i första hand.

      Varför skrev du inte detta igår på ÖS? Eller varför väntar du inte till ÖS i morgon?

    Katrin den gamle kvacksalvaren och galenpannan! ?
    Nu kommer karma och biter dig där ?

    Kom ihåg en sak! Du är ett DNA. Du ärver sjukdomar som du inte kan boosta bort. Immunförsvar? har någon här googlat på hur du kan boosta det? Inte med fiskolja i alla fall. Inte med ”hälsopiller” som ex vis influencers försöker prångla på människor. Rent nonens!!!! Det som övergår mitt förnuft är att vanliga människor därute KÖPER influencers bullshit!

      Nja. Fiskolja är bevisligen bra för din hälsa. Det innebär inte att det är ett universellt botemedel mot sjukdomar.

      Ditt sociala arv är desto större i dessa sammanhang än ditt genetiska.

    Camilla, varför går inte mina kommentarer fram? Vidarebefordra gärna mina två kommentarer jag skrivit till Hanna här ovanför som skriver om sin man. Tror hon behöver något mer nyanserat svar än alla som skriker att hon ska lämna.

      Kanske för att ni borde vänta till ÖS?!!!!!

        Men lugna dig, kvinnan behöver stöttning.

          Men lugna dig. Hennes situation lär inte bli värre om hon väntar en dag till med att ställa sin fråga.

    Om nu katrin tror att hennes produkter verkligen funkar varför flyr hon till landstället då?

    Med tanke på hennes bakgrund är det inte förvånande att hon försöker tjäna pengar på folks rädsla.

    Kan vi inte alla bara glömma K.Z? Sudda, radera, ctrl alt del, Tippex osv.

    Det är så irriterande med alla reklam för immunförsvaret, ja D-vitamin, B12, Folsyra, C-vitamin, mm + yoga/meditation mm hjälper immunförsvaret.

    Varför? för att äta en hälsosam varierad kost, motion, frisk, luft och att må bra fysiskt och mentalt hjälper immunförsvaret.
    Att äta dåligt leder till brist på vitaminer/mineraler, att vara överviktig, att inte vara utomhus och stressa massor leder till sämre hälsa och sämre immunförsvar. Det är fakta och enkelt.

    Men man behöver inte köpa oljor, kosttillskott, mm, det räcker med att äta en varierad och korrekt kost, röra på sig, vara utomhus och fokusera på sin mentala hälsa så man mår bra.
    Visa individer har dock svårt att ta till sig vitaminer och får det då på recept av läkaren, men det är väldigt få.

    Jag kanske borde börja ta betalt för min visdom om hur man för bättrar immunförsvaret 😉

      AD-droppar till nyfödda i nordiska länder förbättrade folkhälsan. Amerikaner av Afrikanskt ursprung i USA klarar ofta inte att få i sig allt de behöver genom varierad kost och behöver tillskott.

        Att barn behöver D-vitamin beror på brist på solljus, speciellt under det kallare delen av året, för överlevde barn utan D-vitaminer i norden, så frågan är varför dem klarade sig men vi behöver tillskott idag, är vi för lite utomhus och får för lite solljus?
        Hittar inget ang att Afroamerikaner behöver tillskott, någon länk till det?

        Men jag tror du förstår min poäng, att vi behöver inte äta 120 olika kosttillskott, oljor, mm, och det är inget magiskt med yoga eller meditation, det handlar om den fysiska och mentala hälsan, mår vi bra mår kroppen bra, vilket stärker immunförsvaret.

    Tycker egentligen bara det är fel att sälja produkter till överpriser i ansträngda tider. Såvida det inte är fallet här så ser jag inte vad som är felet.

      Felet är att profitera på folks rädsla genom att sälja produkter som du antyder ska hjälpa dem mot viruset.

        Det är mer ett moraliskt fel, än olagligt. Påverkan och nudging använder sig många etablerade företag av i sina kampanjer.

    Smygreklam/ej reklammärkt inlägg ja absolut!
    Men hon påstår ju inte att oljan skyddar mot corona viruset eller liknande , utan hänvisar bara till ”i tider som dessa när Coronaviruset drabbat oss…”. Äh tycker det finns betydlig värre reklaminlägg att anmäla än just detta!

      Exakt.

    Varför så förvånade? Typiskt judiskt beteende.

      The fuck?!?! Camcam snälla ta bort det här rasistiska smutset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.