Skönhetsinfluencers anno 1999

Tack gode gud för att man knappt tog kort under den här tiden.
Tänk om allt fanns dokumenterat som det gör nu?

Men jag tänker så här..
Vi är alla vänner här, så varför inte bjuda på en bild på en tjej som LÄTT hade gått ut och svängt sina lurviga med tjejen i sminkvideon här ovan?

Taaaadaaaaa!

JÄVLAR vad snygg jag tyckte jag var här!!
De här glasögonen är helt och fullt Britney Spears och Anastacias fel! De fick oss att tro att det här var snyggt!

 

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du passar bra i snedlugg.

  Svara

  Helt å hållet deras inflytande! Hade liknande i grönt. Och lila. Ryser vid tanken!

  Svara

   Åh vad jag älskade mina brillor! Kände mig som en världsvan kändis i dessa ihop med jeansvästen och bootcutjeansen. 💃🏼

   Svara

    Alltså shimmer på roller, som man fick med tjejtidningar❤

    Svara

    Bootcut så låga att stringen verkligen fick visas upp! Sjukt snabba brillor, hade givetvis ett par sådana, vita med brunt glas. Sminkade mig och hade håret precis som tjejen i ”videon”. Och en vanlig bh för att sedan knöla på med en push-up för att få större tuttar till urringningen. More is more!!

    Svara

     Du låter jättesexig, Sandra! Antar att du inte kommer se detta nu, men dig skulle jag gärna bjuda ut. 🙂

     Svara

  Haha, vilken fantastisk bild, Camilla! 😂

  Svara

   Vad har du på dig förresten? Ett par sönderklippta jeans? 😂

   Svara

    Man hade ALLTID sönderklippta jeans på sig! Som byxor, skjorta, väst, väska, ryggsäck, you name it! 🙂

    Svara

    I wish….nej, det var en sån där hel jäkla jeans-sparkdräkt med dragkedja fram.

    Svara

     🤣🤣🤣🤣

     Svara

     Men åååh du borde klippa håret kort! Passar ju skitbra på dig, möjligen i en snäppet mer uppdaterad frisyr då kanske 😉

     Svara

      Mitt meddelande var avsett till Camilla alltså, om det nu inte framgick! 😀

      Svara

      Hahaha…Inte den där taggiga då?
      Jag har faktiskt haft riktigt kort hår i flera omgångar… =)

      Svara

       Njaa…. 😉 Men till konceptet Camilla + kort hår ger jag min fulla support! 🙌

       Svara

  Jag är fullkomligt övertygad om att barn/ungdomar som växer upp i det samhälle vi har nu, där inget är heligt och allt tillgängligt för alla att se, kommer beteende mässigt skilja sig mycket från min ”fast telefoni och ”telefonkatalog generation”.

  Svara

   Märks inte det redan? Jag är 92a och de som är ungdomar idag är helt annorlunda mot den jag var.

   Svara

    Det har Dock alltid varit så 🙂 Jag är född 79 och minns att de som vad äldre då var förskräckta över vad som skulle ske med min generation iom att vi hade fri tillgång till VHS 😂. Det löser sig, alla växer upp till slut ❤️

    Svara

     Jo såklart. Känns dock som att ALLA klagar på dagens ungdomar😂 vet att det varit så hela tiden också, men känns som att alla tycker folk födda på 2000-talet är extremt lata/bortskämda osv😄

     Svara

      Fast just det där att man tycker dagens ungdom (som ju 00-talisterna är) är extremt bortskämda och lata har väl sagts åtminstone de senaste 100 åren? Tror anledningen är enkel: ungdomar är ofta bortskämda och lata. Sen blir de också vuxna, oavsett om de är födda på 70-, 80-, 90, 00 eller 10-talet.

      Svara

       ”vet att det varit så hela tiden också”, exakt detta, ja.

       Svara

       Senaste 100 åren?
       Så här sa Sokrates, ca 400 före Kr:
       ”Våra dagars ungdom älskar lyx. Den uppträder ohövligt, föraktar auktoriteter, har ingen respekt för äldre människor och pratar när den borde arbeta. De unga reser sig inte längre upp när äldre personer kommer in i ett rum. De säger emot sina föräldrar, skryter på bjudningar, glufsar i sig efterrätten vid matbordet, lägger benen i kors och tyranniserar sina lärare.”

       Svara

        Nej så sa han inte, det är ett falskt citat.

        Svara

        Tror bara att livet var hårdare under krigstiden och särskilt under 1800-talet då många barn t ex jobbade istället för att gå i skolan. Men fanns säkert idioter som tyckte även dessa barn var bortskämda.

        Svara

        Vill också tillägga att mycket av det som beskrivs i citatet, falskt eller ej, är bara att vara barn. Har inget med bortskämdhet att göra, även om många verkar tro det.

        Svara

   Tror min kommentar missförstods, jag la inga värderingar i ett ev annorlunda beteende, jag tror bara att det kommer bli en skillnad, precis som andra generationer skiljer sig åt, mellan de som växt upp under socialamedier explosionen kontra skolkatalog- människorna.

   Svara

  Nä fy nu saknar jag min uppväxt.. då var grejen att sminka sig snyggt (allt är relativt hehe) och bege sig ut på byn och hoppas att man råkade träffa på skolans populäraste kille, och då få panik och stelt passera honom utan att han märkte en.
  Det var tider det!!!

  Svara

   Är du också från Dalarna..?

   Svara

   Samma här, haha. Det var så mysigt, sommarkvällar på byn eller vid ån där alla badade 🙂

   Svara

  My God, minns hur jag älskade min vita ögonskugga (eller varför inte limegröna?) och mycket tunt ansade ögonbryn var ett måste.

  Svara

   Det här måste jag missat helt pga högre ålder. Kornblå kajal och maskara på 80-talet däremot. Och jag har dessvärre mängder av foton. Eller ja, dessvärre vette fan, nu ser ju kläderna likadana ut igen. Neon och cykelbyxor. Det enda jag saknar är pastellfärgade militärkalsonger uppdragna till armhålan som var det festligaste man kunde ha när man gick på klubb.

   Svara

  Jag var 14 när fucking Åmål kom. Att se den är som att se högstadiet.

  Svara

   Och jag kommer från en mindre stad ska tilläggas.

   Svara

   Jag med!

   Svara

  Tycker hon i videon är så härlig 😀
  Jag minns när man var liten och såg upp till tjejerna som kunde sminka sig så fint! … och håret!
  Som man önskade att man kunde va lika snygg och poppis.

  Killarna var lika coola dom i sina limegröna utsvängda byxor. Nån mer som minns?
  Matchades gärna med limegrön jacka och spretigt hår. Oh me oh my 😉 😉

  Jag var kanske 10 år men tyckte dom va SÅ snygga och framförallt sjukt coola.

  Svara

   Var kanske slutet av 90-talet till och med!

   Svara

   Jag kommer inte ihåg några limegröna byxor 🤔 Kanske för att jag hängde med dem med byxorna nedanför arslet 😂

   Svara

  Ta mig tillbaka. Så härligt med lite glad ögonskugga. Du var riktigt cool. ❤️

  Svara

  Cool!

  Svara

  Repris på https://bloggbevakning.se/2017/10/12/aja-baja-anna-book/

  Nu är det mattor till nya huset för 40 000 + kronor som Anna vägrat betala.

  https://stoppapressarna.se/svenskt/anna-book-i-domstol-efter-lyxigt-jattebrak

  Svara

   Hmm, hon menar alltså att hon fick mattorna som betalning för att hon gjorde reklam för företaget. Så gjorde hon nånsin reklam för företaget? Reklammarkerade hon i så fall de inläggen? Skattade hon för detta?

   Svara

    Eftersom hon dömts att betala till företaget är det ju tydligt att de inte hade ett avtal och att hon aldrig gjorde reklam. Hade hon gjort reklam på korrekt sätt hade det varit enkelt att visa upp avtalet samt inbetalningen av förmånsbeskattningen.

    Svara

  Glöm inte bort de små hårklämmorna som såg ut som fjärilar!

  Svara

   Jag har kvar en sån. Rensade ut nån väska hos mamma och hittade en. Blev glad på riktigt hehe

   Svara

  Fantastisk video 👏 jag har sett den förut, men den var fan värd att se om 😂

  Svara

  Det som skrämmer mig är att jag halvt sminkade mig sådär för bara två år sen 😂 tur att man lär sig

  Svara

  Detta är en så 2001-ig outfit jag kan komma på 😂 https://i.pinimg.com/originals/af/41/4c/af414cce60430a55039eb94cfef65713.jpg

  Svara

  Är det bara jag som lärde mig sminka mig på gymnasiet och fortfarande sminkar mig nästan likadant? 🙈 Är fascinerad av unga tjejer som använder massor av produkter och tekniker som jag inte ens kan namnet på, medan min sminkväska består av typ fem produkter…

  Svara

   Samma här…

   Svara

  Åh 90 talet ❤️
  Vit eyeliner, savannbyxor, fucking Åmål, spice girls godis, Titanic filmkväll med kompisarna, glitter överallt, voxpop, Frida och okej, hårtatueringar, besatthet av ett pojkband, skoltidningen med hjärta runt den men var hemligt kär i och ilsket klotter på skolans elakaste (och populäraste) tjejer, kjol över byxa, vita lögner, Filofax med klistermärken man fått med i tjejtidning, platåskor, mima till systrarna Graaf inför hela familjen.

  Svara

   Alltså savannbyxor 💕 Älskade dem.

   Svara

   Omg! Du listade hela min ungdom precis ❤️

   Svara

  Känns ändå friskare än ett samhälle där en oroväckande stor del av alla tjejer över 16 år har sprutat in fillers och lägger ner orimligt mycket tid och pengar på att sminka sig som proffs. Där allt handlar om att se så retuscherad ut som möjligt och puta med ankläppar och rumpa på Instagram och vifta runt med sina fixade skräckfilmsnaglar.

  Svara

   👌👌👌

   Svara

  Någon mer som minns att många såna solglasögon hade små strasshjärtan på glaset??? Älskade strassen😫😫😫😫

  Svara

  Alltså de färgade hårslingorna i olika färger som frisören limmade fast i håret, såååå cooooolt. Klara i Nya Tider hade såna – FASHION!

  Svara

  Längtar tillbaka!! Glitter, kjol över jazzbyxorna, platåskor, liten ryggsäck, sportstrumpor.. t-shirt med luva och känguruficka på magen! Kinesiska tecken. Handla på JC. Mobil med synlig antenn och färgglatt skal på som man klistrade Nalle Puh klistermärken på. Knåpa ihop egna bildmeddelanden av specialtecken som aldrig blev lika bra som de som man själv fick skickat till sig.. och hade man inte Nokia så blev det inte rätt. CD-walkman?? Med små svarta knapphörlurar skulle det va. Köpa Happy Meal på Donken bara för att få Nalle Puh-leksak som man satte fast på Nike-miniryggan. MTV med musikvideor dygnet runt om man hade egen TV på rummet.. 😂 Uppväxt i Stockholmsförort. Född -86

  Svara

   Hamburgerkedjan CLOCK också!!! 🥰

   Svara

  Jag hade massor med tjejkompisar när jag var en ung tonåring. För ca 20 år sen. Det är verkligen de bästa minnen man har. Vi umgicks med varandra under skoltid, efter skoltid. Alla helger.

  I min tjejgrupp så hade ingen av oss pojkvänner, aldrig vart kyssta ens. 😅
  Och det var fan den bästa tiden. Inga problem med killar, inget tjafs. När jag tänker tillbaka på den tiden så känner jag mig väldigt lyckligt lottad att man faktiskt var en oskuld och inte hade börjat dejta än. Att man bara hade sina tjejkompisar och de betydde allt för en. Vi hade så jäkla kul!

  Svara

  Men det VAR ju snyggt då. Jag minns Anastacias CD omslag Freak Of Nature, har den CDn fortfarande. Hon sjöng så bra. Gillade verkligen henne. En annan stor favorit var Kylie. Inte Jenner. Utan Minogue, så mycket bättre än Jenner.
  Jag har sett likadan ut länge nu ja förutom att tiden har gått och satt sina spår. Experimenterar inte mycket med varken hår eller smink. Smalare ögonbryn förr, när jag jämför fotot från då och nu ser jag hur smala brynen var då.

  Svara

  På den tiden så hade jag så många tjejkompisar, vi var alltid en grupp som hängde nonstop. verkligen från skoltid, gick hem till varandra efteråt. och alla helger såklart. Ingen av oss hade haft pojkvänner. Ingen vart kysst och det var den bästa tiden. Idag när man är 35 år och tänker tillbaka till den tiden så är jag jätteglad att man slapp killar. man hängde bara med sina tjejkompisar och hade så kul!

  Svara

   jag är samma anonym som 10.44. trodde inte min kommentar kom med så skrev en ny igen. sorry.

   Svara

  Tog studenten 2000 och var sminkad typ som tjejen i videon. Så jäkla snygg… haha!
  Och så mycket concealer att man var helt vit runt ögonen (förutom där man hade knallblå ögonskugga givetvis). 😂😂😂

  Svara

  Jag misstänker att om man lägger upp en video på dagens influencers om 15 år, kommer de som då är unga att få skrattattacker när de ser alla pumpade läppar och hakor och spindelbensögonfransar. Nothing lasts forever….. Tack och LOV!

  Svara

  Kommer ni ihåg de där FOXY byxorna alla gick runt i? 😂😂😂😂😅😅😅

  Svara

   Jag var nog inte så gammal då men jag minns dom 😂 alla coola kändisar hade såna. Mamma sa alltid ”usch så otrevligt” när hon kollade i skvallertidningarna 😂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.