Camilla Läckberg verkar vara emot allt Hedda Care gör just nu

Ska man tolka det här som att Camilla Läckberg blir totalt överkörd av övriga inblandade?
Eller är det ett sätt att friskriva sig lite från det kollektiva ansvaret som hon ensam får bli ansiktet utåt för i egenskap av den mest kända ägaren?

Hon skriver att hon kontaktat ansvariga för att få en förklaring. 
Vore det inte bättre att skicka fram de ansvariga så att de istället kunde få förklara och motivera sina beslut om det nu är så att Camilla faktiskt är motståndare till dem?
I nuläget är det ingen som varken äger frågan eller svarat på kritiken.
Camilla Läckberg slår ifrån sig allt ansvar och hänvisar till en anonymiserad ansvarig för en förklaring.

Det är som att de alla kastar en bomb med brinnande stubin mellan sig för att inte vara den som håller i den när den sprängs.
PAX INTE!!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det inte ansvarig för artikeln hon har sökt kontakt med?
  Så tolkar jag det.

  Svara

   Nej

   Svara

    Jo, så tolkar jag det.

    Svara

     Svarade nej på din fråga

     Svara

     Jag tolkar det också som ansvarig för artikeln.

     Svara

   Ansvarig för artikeln menar hon.
   Ledningen är ju företaget

   Svara

  Hmm. Oavsett hur det gått till är det ju extremt illa. Jag kan dock acceptera att CL inväntar svar från ”den ansvarige” om hon inom ett par dagar går ut och berättar hur det här gick till och vilka åtgärder man nu vidtagit och om man fortfarande säljer skiten. Gör hon det och företaget lägger ner det här skräpet har hon agerat okej.

  Svara

  Damage control av Läckberg, skyller ifrån sig.

  Svara

   Hon kanske har all rätt till det, bättre att vänta tills det är utrett än att skriva skit.

   Svara

   Hon borde lämna. Jag tror inte det här vårdbolaget överlever det här, vem kommer gå dit för vård nu? De går nästan inte göra sämre intryck på allmänheten.

   Svara

    Tyvärt många. Rik övre medelklass med överdrivet engagemang i hälsa och ekonomi att fortsätta köpa tester. Tom Lady Dahmer köper tester från werlabs tex. De med ekomomi vill konsumera och tester på hälsa är en del av konsumtionen. Sen att de här testerna eller werlabs olika prover inte säger någonting om hälsa är en annan sak.

    Svara

     Absolut förståeligt att folk gjort det med tanke på vad som utlovats (ett ”immunitetstest”) men efter det här kommer ju ingen att göra det?

     Svara

     Men hallå, vadå vill konsumera? Det kan inte vara så att man inte får adekvat hjälp från vården och därför söker sig privat? Eller är det helt otänkbart? Enklare förstås att avfärda alla som av händelse sökt privat vård som giriga kapitalistsvin.

     Fundera ett varv till, tror du att folk på fullaste allvar vill betala extra för tex utökade sköldkörtelprover eller för att hålla koll på sina fluktuerande B12 värden? Måste vara skönt att aldrig behövt tampas med den allmänna vården och i åratal och försökt få rätt hjälp. Du kan väl återkomma när du blivit runtslussad några varv, så får vi se hur du ställer dig till privata alternativ och möjligheten att genomföra tester som vårdcentralen inte tillhandahåller.

     Svara

      +1 på det där med sköldkörtelproverna och b12… kämpar två år senare med att få gehör för järn, då jag låg på gränsen för 1 år sen och inte fick några tillskott…. fattar absolut varflr man hellre väljer privata alternativ och bekostar själv tillslut, även om jag egentligen önskar att det inte vore så och att behovet aldrig skulle finnas. Står själv bakom idén om gemensamt finansierad välfärd som skola, sjukvård, tandvård etc. Men tyvärr funkar det inte alltid i praktiken och det på bekostnad av människors psykiska hälsa när de inte får gehör i sitt lidande som många ggr skulle gått att lindra och förhindra med enkla prover.

      Svara

    Ja, hon borde lämna. Bolaget överlever säkert det här problemet, de har en affärsidé som verkar funka. Men läckbergs varumärke överlever inte att detta är hon. Så hon får välja – pengarna ur detta eller sitt kändisskap och att vara författare. Kanske föredrar hon dock pengarna?

    Svara

   Spel för galleriet!

   Svara

  Har det skurits sig mellan henne och Saliba? Inte jättemånga likes ogäch kommentarer dem emellan. Kommentarerna verkar avstänga under läckbergs inlägg om just Saliba…

  Svara

   Nä, allt är bra där

   Svara

    Allt är inte bra. Saliba fick en kommentar på sin insta igår om det olämpliga i att de inte har en enad front utåt som ägare (Saliba försvarar proverna) och det olämpliga i att Läckberg svarar som hon gör överlag. Saliba höll med.

    Svara

     Fast där hamnar camilla i en omöjlig position även om man ”ska” hålla enad front som företag utåt. Men det går ju inte att försvara det här. Säger nåt om bolaget om man inte pudlar och rättar.

     Svara

      Min poäng är att offentligt håller med i kritiken mot Läckberg, hon kunde ha struntat i att svara på kommentaren. Så jag tror att det är problem mellan dem sedan ett tag tillbaka.

      Svara

      Just därför bråkar man inte om sånt inför öppen ridå.

      Svara

     Väntar ni på att det ska skära sig mellan dom? 😉

     Svara

      Det har redan gjorts.

      Svara

     Har viss förståelse för att Läckberg tycker det är jobbigt att hon får stå till svars offentligt som den mest kända ägaren även när företaget kör en linje som hon inte håller med om. Hon borde dock ha insett innan vilken risk denna investering skulle bli för henne.

     Svara

      Läckberg räknade med att marknadsföra Hedda genom att vara ansiktet utåt och då få mycket mediabevakning. Och i sann influenseranda så är det naturligtvis jobbigt och orättvist när det slår åt andra hållet.

      Svara

  En grej känns konstig men det här och det är att ingen läkare eller sjuksköterska inom bolaget reagerat. Jag kan på nåt sätt ha förståelse för att nån pengasugen reklammakare ser sin chans (även om det är hemskt) & att folk utan kunskap kanske inte fattar bättre men nån inom bolaget med koll borde ju ha reagerat.

  Svara

   En av ägarna är läkare… Läkare kan vara lika pengasugna som alla andra 😉

   Svara

    🙁

    Svara

    Absolut. Har kollegor som gärna tar ett jourpass – om man får mer än avtalet…

    Svara

    Vem av dem är läkare?

    Svara

     Sara Löfgren

     Svara

      Hon är inte den trevligaste arbetsgivaren som finns. Hemsk som chef och som
      människa. Pengar kåt är hon och struntar helt i etik och moral.

      Svara

   Kan hända att någon anställd har reagerat men tror inte det skulle hörsammas om det stämmer att man inte lyssnar till en av ägarna.

   Svara

  Kanske dags att ta ansvar för sin verksamhet. Har man valt att vara involverad kan man inte bara säga att man inte har med saken att göra när det blir obehagligt. Taxan på diverse tjänster måste hon ju vara fullt medveten om annars känns det som hon är väldigt naiv. 950 kronor!! Det är tydligen ok att inkassera från verksamheten men när det gäller att ta ansvar då är det alltid någon annans fel.

  Svara

   Det handlar ju inte bara om kostnaden. Man säljer dessutom till privatpersoner trots att testet inte är tillförlitligt. Och påstår läkemedelsverket skulle ha sanktionerat det. Helt sjukt gjort faktiskt.

   Svara

   Men är hon bara ägare, dvs varken med i ledning eller styrelse? Då är hon ju som hon säger inte involverad i det operativa, därmed inte ”överkörd” av någon. Däremot kan man ju hoppas att ledningen tänker om nu och eller åtminstone kan vara lite medgörliga då hon trots allt blir ansiktet utåt.

   Svara

    Hoppas läckberg tar sina pengar och går.

    Svara

    Ägarna väljer styrelsen som tar beslut. Vill man som ägare ha kontroll sitter man i styrelsen. Är man ok med att andra tar besluten gör man inte det. Vill man kunna värna om sitt varumärke ser man till att ha kontroll!

    Svara

  Vilken hycklare hon är ändå, nu när det blåser hårt försöker hon friskriva sig allt ansvar, men annars går det utmärkt att casha in. Hur pengakåt får man bli?

  Svara

   Privat vår är omoraliskt och girigt helt igenom, och har hon inte fattat det förrän nu verkar hon inte särskilt intelligent. Vilket i och för sig stämmer överens med hennes böcker.

   Svara

  Ingen drömstart för den nya PR-ansvariga …

  Svara

   Katastrof onekligen. Och illustrerar varför både privata aktörer och landstingsvalda från helvetet som inte kan nåt om vård borde få vistas 18 mil från ställen där beslut om vård tas…

   Svara

    Önskar ett Grey Sloan moment här

    Svara

  Det här är vidrigt. Hoppas hon blir stämd.

  Svara

   Fast vem är ”hon” i sammanhanget. Styrelsen?

   Svara

  Vi får se var det slutar Läckberg har ju inte majoritet i bolaget.

  Svara

  Fast blir man förvånad? Det är ett privat vårdföretag som dessutom ”kidnappat” namnet Hedda för att framstå som de är på de svagast/fattigast sida, bara där ringer varningsklockorna. Sen när det basunerades ut att de skulle stötta med tester så kändes det så j-a falskt också och nu så gjorde de bort sig rejält. Pengakåta människor som tror sig står över oss vanlisar är vidriga!

  Svara

   Sverige är ändå ett litet land. Det är ju konstigt att tro att den här reklamen varken skulle nå Björn Olsen eller läkemedelsverket.

   Svara

  Saliba och Hedda Vare svarade på kritiken redan igår om du kollat 😉

  Svara

   Vad säger företaget?

   Svara

  Riskkapitalister borde vara totalförbjudna inom vården, var de än drar fram så blir det dåligt.

  Svara

   Socialister också. Jfr Venezuela!

   Svara

    Jag är moderat. Men tom jag föredrar socialister inom just vårdsektorn.

    Svara

     ”The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money.”

     – Margaret Thatcher

     Svara

      Helt enig med Maggan principiellt men vissa sektorer måste vara undantagna. Vård är ett.

      Svara

     Jag har jobbat inom både privat och offentlig vård. Inom den privata finnns ett helt annat ansvar mot ägarna. Inom det offentliga är beslutsfattarna långt borta och de bryr sig mest om att bli omvalda och behålla sina höga löner. De som röstar på dem har ingen insyn, de hör bara alla fina vallöften. Den privata vården jag varit inblandad i har vunnit med hästlängder vad gäller service och ansvarstagande.

     Svara

   Det är ju riskkapital som driver utvecklingen framåt!

   Svara

    Stämmer inom många områden. Men absolut inte primärvård.

    Svara

  Y’all this is too sad… ☹️
  Alexa, play despacito

  Svara

  ”Kollektivt ansvar”? Det är väl ändå styrelsen som fattar besluten och dennas enskilda medlemmar som var och en är ansvariga?

  Om jag är delägare – genom innehav av 1 aktie bland hundratals miljoner – i ett bolag som går i konkurs, hur stor del av ansvaret ska jag ta för de nu arbetslösa? Har mitt ytterst blygsamma aktieinnehav på något sätt bidragit till konkursen?

  Svara

   Ägarna utser styrelsen. Om man äger en enda aktie är man inte företagets ansikte utåt, och om man är företagets ansikte utåt ser man till att kontrollera det företaget gör. Enklast genom att sitta i styrelsen, och helst kombinerat med majoritetsägande/majoritetsrösträtt så att ens ansikte inte används till något man inte vill. Läckberg lät andra kontrollera hur hon framställs och försöker nu låtsas som att hon inte på egen hand gett dem den möjligheten mot pengar….

   Svara

  Sorry för OT … men Cam, kommer du att skriva nånting om att Sandra Beijer fick en klänning skickad till sig av ett företag i samband med Earth Day? Samtliga (!) kommentatorer tyckte att det rimmade illa med hållbarhetsaspekten i att skicka grejer för att uppmärksamma denna dag. Att det sedan inte var något hon normalt skulle bära (egna ord), gör det hela bara än mer olustigt.

  Svara

   Vad är det som är olustigt?

   Svara

    Du kan för allting i världen inte se det olämpliga i det hela?

    Svara

   🤦🏼‍♀️

   Svara

   Nej, ”köpa” inte ”bära” och snälla. När var det Earth day ens?
   Konsumerade du ingenting på den dagen?
   Sluta bli så kränkta över minsta lilla sak hela tiden.
   Vi är mitt uppe i en pandemi och folk klagar på att Sandra visar upp en klänning på fel dag?

   Svara

    Tror de klagar på att företaget skickade den till henne för att uppmärksamma earth day? Vilket ju är kontraproduktivt.

    Svara

     Precis, det var i direkt samband med att uppmärksamma själva dagen, inte ett bud som vilket som helst.

     Svara

      Förlåt men ”Eart Day” är lika effektiv som pingst. Sluta försöka halshugga folk för allting heeeeeeeela tiden och gör något själv då. Influencer eller inte.
      Ger en dålig smak i munnen att vi här i trygga Sverige ens kan hålla reda på att det var Earth Day.
      Det rasar en pandemi runtom i världen, länder där generation efter generation stryker med, ökad arbetslöshet och då har jag inte kommit till u-länderna än.
      Personerna som skriver inne hos Sandra låter så bortskämda, ja &other stories klantade verkligen till det men att Sandra visade klänningen på earth Day eller någon annan dag hade inte spelat någon roll för er, då hade ni gapat om något annat över medelklassen kan hitta på att klaga på.

      Jag hatar att höra detta jävla ordet men nu måste jag fan använda det: PERSPEKTIV.
      Ni sitter i ett tryggt land just nu och har mage att bråka över ett materiella saker?
      Ja jag vet att det är masskonsumtion som är problemet i vanliga fall. Men just nu är vi inte direkt i vanligt läge. Hela världen är på sned.
      Skulle hon slänga eller skicka tillbaka den så att den antagligen kasserats ändå?
      Nu fick hon den, visade upp den på en obetydlig dag (vad gjorde du själv på Earth day?)

      Inte undra på att hon inte orkar försvara sig när folk är så överkänsliga emot allt. Kanske dags att byta blogg om det konstant sticker till?

      Svara

    22:a april.

    Svara

     Synd att de flesta andra trodde det är ”Corona year” då och inte bryr sig för fem öre…

     Svara

      Wooooord!!

      Svara

  När de gjorde en grej av att de erbjöd vårdpersonal tester trodde jag att det skulle var gratis, men nej, inte det heller.

  Svara

   Helt vansinnigt. Till allmänheten säljer man icke tillförlitliga tester och personalen på äldreboenden erbjuds köpa dem för 1000 spänn. Med falsk marknadsföring. Låter som ett skämt. Katrins Z fiskolja för ett bra immunforsvar är iaf glömd och förlåten.

   Svara

    Nej, det är den inte!

    Svara

   Gratis för personal på äldreboenden.

   Svara

    Nej.

    Svara

    Nu ser jag att det gäller personal på Attendos boenden.

    Svara

  Först är hon inte informerad, sen protesterade hon men blev inte hörd och nu ska hon kontakta ansvariga? I call bullshit!!

  Svara

  Jag tycker det blir fel när man som ägare påstår att man inget visste. Som kändis är man osmart om man går ut vitt och brett med att man investerat i ett företag för att sen inte vara involverad utan bara håva in pengar när det går bra och sen slänga styrelsen under bussen när det går dåligt. Är man som kändis enbart ute efter pengarna så borde man ju kanske vara en mer ”anonym” ägare, eller så tar man sitt ansvar och sitter i styrelsen och således är med och fattar beslut. Det funkar inte att ta åt sig äran när det går bra/är något som skapar goodwill för att sen slå ifrån sig all kritik med att man inte är delaktig i beslut.

  Jag tror inte riktigt att den här investeringen har gått så som Läckberg tänkt sig.

  Svara

  Att de kallade företaget Hedda Care från början visade på dålig självinsikt och väldigt höga tankar om sig själva. Och efter det här så tycker jag de ska döpa om sig till något mer neutralt, att heta Hedda blir bara löjligt.

  Svara

   Namnet känns som det absolut minsta problemet med det här bolaget…

   Svara

    OT. Verkar som Charlotte Perrelli lämnat Åre. Är inte föräldrarna i riskzonen längre?

    Svara

  Jag äcklas 🤮🤮 över människor med mycket pengar som har råd/makt att starta ett privat vårdföretag. För att sedan profitera på människors enorma rädsla för covid 19 och tjäna snuskigt mycket pengar på det.

  Svara

  Vad är problemet här? Är det att man säljer ett test som är icke tillförlitligt till privatpersoner eller att man säljer ett test till privatpersoner?

  Svara

   Att man säljer ett test som är icke tillförlitligt till privatpersoner (det hade inte varit ett problem att det sålts till dem om det varit till förlitligt). Det andra problemet är att man sålt samma test till personal på äldreboenden osv. Här är problemet personalen fått betala. Slutligen har man vilselett allmänheten genom att säga att Björn Olsen och läkemedelsverket skulle ha godkänt testerna för privatpersoner.

   Svara

    Okej, tack för svar! Förstår absolut problemet, är ju helt galet.

    Svara

    Fast tester sällan är 100% tillförlitliga?

    Svara

     Absolut, 100 % är alltid omöjligt men just det här testet har för stor felmarginal i dagsläget.

     Svara

      Det ska tydligen finnas ett test från Kina som gör anspråk på 99% men har annars läst om 70% till 90% vad gäller tester för detta virus.

      Svara

      Det här testet har ju verifierats med mycket goda resultat? Har ni läst studien? Tröttsamt med opålästa som litar på olika media tolkningar och vinklingar.

      Svara

       Eller hur. Elaka läkemedelsverket som tolkar och vinklar på bekostnad av bolagets PR och oetiska vinst. Not.

       Svara

   Allt anonym sa, plus att jag gissar att testen inte finns i obegränsad mängd så att använda dem på rikingar istället för de som behöver dem (oavsett kostnaden) är ju absurt. Som när akademikliniken använder sömnmedel för plastikkirurgi när det är brist på det….

   Svara

  Nyfiken på hur Hedda Cares test skiljer sig från detta
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pLeypj/de-testar-antikroppar-pa-vardpersonal
  i och med att det nämns i artikeln att Björn Olsen är med i projektet.

  Svara

   Tror att det är samma men inte i samma syfte. Många tester utvecklas just nu men vg självtester har de flesta som existerar idag låg tillförlitlighet, det kommer komma bra självtester inom ett halvår gissar jag. I väntan på att Sveriges testkapacitet ska bli bättre kan det fortfarande finnas poänger testa grupper i samhället med vad som existerar, som här personal iom att det kan säga något om 80% av hela personalstyrkan visar antikroppar. Men testet är för dåligt för att användas på individnivå ute i samhället (och det måste marknadsföras med rätt information om vad antikroppar ens innebär och inte innebär).

   Svara

    Winter pratar dock om att dela upp personalen i tre grupper utifrån testerna och den uppdelning utgår från individnivå.

    Svara

    Det är skillnad på självtest och snabbtest! Det i artikeln här ovan är snabbtest rent definitionsmässigt. Inte självtest.

    Svara

   Skillnaden? Testen i artikeln görs i icke-vinstdrivande syfte och enbart för vårdpersonal. Testen hos Hedda Care görs mot betalning om 950 kr styck där de räknar med 200 miljoner i vinst, och är tillgängliga för alla som vill betala, även vårdpersonal måste betala för att få testa sig.

   Svara

    Jag syftar på testets tillförlighet.

    Svara

     Svar i modd.

     Svara

  Pinsamt

  Svara

  Tråkigt att det verkat skurit sig. Läckberg svarar – enligt min uppfattning – idag syrligt om att Saliba deläger serien pga förhandling men att hon inte tillfört något till själva serien. Saliba har låtit sin mans elaka kommentar om Läckberg på arabiska för några dagar sen stå kvar. Vilken soppa och sorgligt när så nära vänskap bryts upp.

  Svara

   Vet du eller antar du bara?
   Sett frågan flera ggr nu. Ni börjar bli crazy i isoleringen

   Svara

   Vad stod det på arabiska? såg kommentaren men fattade ej…

   Svara

    Enligt kommentar på BB-inlägget 18/4: ”Han skriver på transkriberad arabiska att de som kommenterar inte är mer än fegisar, att de bara vågar fjäska inför henne (den smutsiga), hon som du Christina har gjort till människa och som du till och med har lärt att borsta håret. Hylla inte henne för den här smutsiga är inte värd mer än din skosula. ”

    Svara

  Jag blir så himla arg! Hur kan man ens få testa sig privat när det knappt går att göra inom vården. Arbetar som undersköterska inom hemtjänst och här får ingen testas, varken personal eller brukare. Nu börjar man testa på särskilt boende och LSS. Alla verkar glömma bort hemtjänsten. Vi får endast skyddsmask om det är konstaterad cororna och det rimmar ju bra i och med att de inte testar personer som bor hemma?! Endast om de kommer hem från sjukhus. Just i detta nu har vi en kollega som ligger på intensiven och är mycket allvarligt sjuk. Vi får gå utan full skyddsutrustning till misstänkta corona- fall eftersom de inte gör några tester för personer som bor i ordinärt boende. Jag är så jävla förbannad.

  Svara

   Det är ju för er som det är absolut viktigast. Sveriges äldrevård är en skam.

   Svara

  Min syster är sjuksköterska. Hon ringde Hedda Care och bokade denna undersökning eftersom de hade meddelat att de skulle göra det gratis till sjukvården. Väl på plats sa de att kvoten var full och att hon var tvungen att betala 950 kr. Hon hade inget alternativ eftersom de annars skulle skicka en faktura eftersom hon inte avbokat innan 24 timmar. Får man verkligen göra såhär???

  Svara

   Nej, det låter ytterst osannolikt (beroende dock på vad de sagt när hon bokade tid och hur informationen om gratis tester såg ut). Men tycker absolut hon ska försöka begära pengarna tillbaka.

   Svara

  Svara

  Jag tror Camilla vill göra bra saker, bli ihågkommen som någon som gjorde skillnad, men detta blev inte som hon tänkt sig och inte heller vad hon hoppats på. Saliba däremot skiter i vilket för hon tänker bara på pengar.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.