Dennis Maglic säljer covid-19-tester och byter namn fram och tillbaka

Fråga mig inte vad Dennis Maglic sysslar med, men att hatta fram och tillbaka mellan olika företagsnamn och hemsidor är inte direkt vad man rekommenderar när det kommer till att bygga ett starkt varumärke men det är kanske inte överst på hans agenda.
Han vill förmodligen bara utnyttja corona-pandemin och tjäna så mycket pengar som möjligt på människors rädslor.
Varför skulle han annars köpa billiga munskydd från AliExpress och sälja dem för hutlösa priser och påstå att de genomgått olika kvalitetstester som han själv hittat på?

Nu är i alla fall Aponedas sida tillbaka efter att ha varit borta ett tag, och den senaste Apomedasidan är raderad.
Dennis har nu gått vidare till att sälja Convid-19-tester från Kina för dryga tusenlappen som kommer med alla möjliga typer av certifikat, men med tanke på att han ljög om sin senaste kvalitetssäkring så litar jag inte ett skit på någonting som den här människan har med att göra.

Stor varning på den!

Tack för tips!

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch vilket äckel han är alltså, fy fan

   Den mannen är ett kräk, mindre värd än en kackerlacka.

  Vad håller han på med??
  Förresten Camilla, ”dryga tusenlappen” betyder att det kostar MER än 1000 kronor, inte ungefär 1000 kronor ?

   Titta, nu lärde jag mig nåt med…

   Va? Jag trodde det var som ”i runda slängar” typ..

    Knappt 1000:- är 999:- och under.
    Drygt 1000:- är 1001:- och över.

    Drygt är snäppet mer, knappt är snäppet mindre. Oavsett vad det gäller. Drygt 7 år betyder lite mer än 7 år. Knappt 2 meter betyder lite kortare än 2 meter.

     Lärde mig det där för inte allt för längesen men likt förbannat vill jag alltid säga tvärtom ?

      But why? ?

       Jag vet inte, vissa saker går bara inte in i min skalle, haha.

      Det ville jag också först, då tyckte jag att det kändes mer logiskt. Hur jag kunde tycka det vet jag inte för idag känns det helt ologiskt?

     Drygt är mer och knappt är mindre, men ”jag hann knappt” eller ”det var knappt så det räckte” betyder ändå att man faktiskt hann eller att det räckt till, men utan marginal.

     Vilket är lite skumt kan jag tycka.

    Är skribenten verkligen allvarlig nu?

   Drygt = räcker längre har jag alltid tänkt.

    Yes!

    ?

  Han har redan betett sig så jävla sketchy att jag inte ens förvånas.

  Detta kan väl ändå inte vara lagligt?

  Fy fan säger jag bara!!

  Kvacksalvare

  Ett sånt test kostar 300 kr styck. Får avsmak av folk som försöker tjäna pengar på detta inklusive Camilla/Christina

   Är inte det en dum taktik för att tjäna pengar ändå? Jag menar sälj testerna för 350 kr då så är det säkert många många fler som köper. Är väl lättare att kränga saker för ”småpengar” och då lär ju sammanlagda vinsten bli större ?‍♀️ men vad vet jag, jag varken säljer grejer eller försöker tjäna på människors rädslor så.

    Jag tror att (åtminstone i det här fallet) så vill Aponea/Apomeda/DM framstå som seriösa och därmed sälja sitt test för runt 900-1000kr. Hade de sålt det för 350 kr hade nog folk trott det var bluff och båg iom att typ Hedda Care (som kanske uppfattas som mer seriöst) säljer sina för runt 900 kr (?).

    Eller så vill de bara göra pengar fort innan någon kommer på att allt är bs ??‍♀️

     Hedda Care tar 950 men du testas på mottagningen och får sedan ett SMS med ”eventuella råd och rekommendationer” efter ”någon med medicinska kunskaper” (medvetet vagt) har gjort en bedömning. Dennis borde ändå kunna dra av några hundralappar när han slipper Östermalmshyra och lön till ”någon med medicinska kunskaper”.

      Du menar att han slipper kostnaden för sms:et?

   Testet kanske kostar 300kr/st. Men det man inte tänker på är att någon ska ta provet, någon ska analysera det, de kostar lön. Någonstans ska provet tas, vilket kostar pengar i lokal, el, uppvärmning osv osv. Och så vill man gärna tjäna något på det. Eftersom man inte bedriver en välgörenhet och betalar för att jobba.
   Skulle man kunna köpa saker till självkostnadspris skulle dina kläder kosta under hundringen.

    Det är ett själv-test så du står alltså själv för avläsning, lokal osv

    Det är ett testkit för hemmabruk så den som tar provet och avläser det är kunden.

     Inte det som Camilla/Christina säljer väl?

      Jo jag har samma test hemma som Camilla/Christina säljer. Jag tog testet på mig själv idag och det krävs ingen läkare/ssk för att klara av det kan jag lova.

       Man behöver kunna alfabetet och räkna streck.

        Jag ser i min spåkula att du är nästa ägare av en ny filantropisk primärvårdsklinik på östermalm nischad mot traumaoffer.

       Tror du testet är 100% säkert? Det är Inte godkänt av någon myndighet, tvärtom varnar för fel som kan ge allvarliga konsekvenser?

        Allvarliga konsekvenser i avseendet att du anpassar ditt beteende utifrån ett felaktigt resultat.

        Det finns inga test som är 100% säkra.

       Får man fråga hur du fick tag i det? ? Har letat men hittar ingenstans där vanliga privatpersoner eller företag kan köpa det testet, har jag missat något?

        https://www.aponea.se/products/covid-19-testkit-for-hemmabruk

        Jag var och testade mig hos Hedda förra veckan och detta ser EXAKT ut som dessa bilder för hans hemmatest. Är det så att Hedda köpt in samma test som Dennis och vice versa? Att man egentligen kan testa sig hemma lika gärna som att gå till Hedda? Är de som jobbar på Hedda ens läkare/sjuksköterskor då eller sitter Fräckberg där och testar folk själv?

         Är det verkligen exakt samma? Eller liknar de varandra för att de är snabbtester? För Hedda Care samarbetar med eHeart och borde ha samma som syns i längst ner i denna artikel https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pLeypj/de-testar-antikroppar-pa-vardpersonal (Syns även här https://www.instagram.com/p/B_DEyTPJ97_/ och på bild 3 av https://www.instagram.com/p/B-rVMfzJ_ob/)

         Det är inte samma test, detta är ett annat tillverkande företag. Det har poppat upp en mängd snabbtester, speciellt från Asien, som nu testas av läkare för att se hur bra de är. Det Hedda använder har testats av svenska läkare och verkar vara helt ok (visade rätt på 247 av 248 prov om jag minns rätt). Det finns andra snabbtester som vid utvärdering inte alls är lika tillförlitliga som de påstår, så utmaningen är att hitta rätt. Och att som privatperson få tag i dem ?

          Det finns inget tillförlitligt test. Det test som verkar mest lovande är utvecklat i Sverige och testas just nu på sjukvårdspersonal.

       Var köpte du det?

       Nu är det väldigt sällan några läkare utför test. Inte så ofta sjuksköterskor heller om man jämför med oss. Vi som arbetar på lab. Men vad bra att det inte krävdes någon *biomedicinsk analytiker. Snabbtest för helblod brukar inte vara särskilt avancerade. Däremot kan det bli farligt om man inte har någon uppfattning om sensitivitet och specificitet.

      Syftade på Dennis och missade att kommentaren som besvarades nämnde C&C. De kör också snabbtest som man skulle kunna göra själv men HC personal sticker fingret och läser testen åt en samt ger råd via SMS. Tycker inte det är värt 650 kr påslag men i och med att det bara diffar 1 kr mot Dennis så lyxar jag nog till det med HC:s testkit (ändå vald av professorer på UU/Akademiska).

     Lättlurade Bosse i Sumpan sticker sig i fingret och får reda på att han är gravid i v 6.

      ??

  Alla hans företag har ju varit uppbyggda på att lura skiten ur folk.

  Ska man köra upp den i näsan på sig själv? ?

   det är ett blodprov, ett lite stick, en droppe blod på brickan, och sedan vänta och kolla strecken om det är positivt eller ej. Dock tveksamt vilka testa som är pålitliga och vilka som inte är det

  Jag har tänkt tipsa polisen om detta, ska jag göra det? Jag har redan fyllt i alla nödvändiga uppgifter.

   Ja gör det ?

    Nu har jag gjort det!

    ”Tack för ditt tips!
    Ditt tips hjälper oss att bekämpa och förebygga brott. Har du lämnat kontaktuppgifter kan vi höra av oss om vi bedömer att det behövs.”

     ???

   Ja snälla gör det!!!

   Skatteverket också icke att förglömmas.??

   Det jag undrar är om kitet är godkänt i Sverige, för är det det så kan han sälja det för hur mycket som helst, eller hur? Vad ska polisen göra då? Och ja, rent etiskt är det fan inte klokt att tjäna på folks rädsla.
   Och nej, jag stöttar inte honom eller hans business. 0 intresse för honom

    Anmäl till Konsumentombudsmannen, känns som det är våran skyldighet nu!

    https://www.lakemedelsverket.se/sv/nyheter/hemmatester-for-covid-19-ar-inte-tillforlitliga¨

    Uppfattar det som att de förbjuder testerna i efterhand men att de inte behöver vara godkända för att man ska kunna börja sälja.

    Går det inte att kontakta fhm ang detta?

  Influencer OT: Clara Henry är jordens jobbigaste människa i årets Robinson. Blåst, dum, paktande… Ah, jag gillade Clara Henry innan Robinson men det här får mig att vilja kunna rösta hem henne!

   Jag trodde folk slutade kolla på Robinson i mitten av 2000-talet.

   Va? Tycker inte alls det du beskriver stämmer med vad jag har sett av henne i Robinson. Tycker hon verkar härlig och verkar tycka det är jobbigt med paktandet som ju typ alla sysslar med.

   Jag tycker precis tvärtom ?

   Tycker också precis tvärtom! Älskar Clara i Robinson!

   Newsflash: Paktande är en del av Robinson. Ge Australiensiska Survivor en titt så får du se underhållning.

   Och ännu mer OT: Elsa Billgrens recept som plockas från Fredrik Bille Brahes insta utan credd? Stör mig att en duktig kock som delar med sig så mycket och visar hur man gör hans signaturrätter hemma får vara hennes receptbank helt utan cred.

    Är det granolan? Hon nämnde i så fall honom i inlägget: ”Det började med att jag testade Fredrik Bille Brahes granolarecept…”
    Men det var kanske ett annat recept du tänkte på.

    Det var någon som hade kommenterat det och hon svarade typ ”nä men jag har kokosflingor i min och en millimeter mer honung så därför är det ett eget recept som är mitt”

   Ytterligare mer OT: Vad har hänt med Ellen Bergström och Daniel Paris? Varför är de inte vänner längre?

  Alltså priset, lägg till en krona så får du hjälp av Saliba & Co. att sticka fingret.

  Det ena certifikatet är bara signerat ”Dean” där det ska stå namn och position.

  Säljer han verkligen så pass mycket skräp att han kan leva på det? ?

   Han säljer även kläder och smink.

   https://se.trustpilot.com/review/www.dennismaglic.com

    Men… med alla dom dåliga recensionerna både på länken och om man söker på aponea… då undrar jag bara ännu mer om han verkligen lyckas försörja sig på att sälja skit? Finns det verkligen så många lättlurade kunder i Sverige?

     Det kanske inte går så bra med kläderna och det är därför han har gett sig in i profitera-på-covid-19-rädslabranschen.

   Han (eller hans bolag) omsatte 29 miljoner under 2018… Så tydligen gillar folk skräp ?

   Tycker det är trist att Johanna Herrstedt och Isabella Jedler verkar vara vän med Dennis M och gör kampanjer med DM Retro. Usch.

  Så misstänkta coronisar ska springa på postombudet och hämta ut dessa tester? Låter bra ?

   Coronisar springer redan mitt ibland oss. De flesta smittade är symptomfria eller har mycket lätta symptom som lätt förväxlas med annat.

    Ja. Jag har diagnosticerad covid sedan en vecka. Innan jag fattade att jag hade symptom eller fick symptom jag kunde koppla till covid med feber och snuva och hosta osv var jag dålig i magen. Jag fattade ju inte alls då det var ett symptom som gjorde att jag borde hållit mig hemma.

     Men man ska hålla sig hemma vid alla sorters symptom ju!

      Jag trodde jag hade ätit nåt dåligt bara iom att jag var frisk annars. Så tror jag det är för många.

       Jaha, läste det som att du hade de symptomen..

      Man ska hålla sig hemma vid symtom men samtidigt är det svårt att veta vad som är normaltillstånd och vad som är symtom. Själv har jag IBS och diarréer varje vecka när jag är inne i ett skov. Skulle nog kunna misstolka Corona för mitt normaltillstånd och därmed omedvetet sprida det vidare. ?

     Läser du inte tidningar? Har ju stått om dålig mage som symtom.

     Hur lyckades du med det??? Jag har hela tre riskfaktorer och är sjuk med alla symptom på covid-19, men här testar de enbart boende och personal inom äldrevården! Och inlagda. Inga andra får testas enligt regionen. Så nu ligger jag bara här och väntar på att lungorna ska klappa ihop totalt så jag måste på sjukhus, då kanske de kan bjuda på ett litet test. Hoppas bara jag hinner komma in i tid, bor många timmar från sjukhus och det går tydligen väldigt snabbt från sjuk men ok till dödssjuk. Heja Sverige. ?

      Jaha, nej jag blev ju ordentligt sjuk sen. Jag menade precis i början att jag inte alls fattade. Det gick ganska lång tid mellan första symptom och att det blev seriöst. Jag kunde som de flesta andra inte heller testa mig när jag ”bara” fick feber och hosta.

  Inte jättemånga trevlig omdömen på Trustpilot.

  Jag skulle nog hellre köpa kläder av Anders Tegnell än medicinska test av Dennis Maglic.

   Det är superhett att se ut som en statistiknörd så jag väljer vinröd tröja och fotriktiga skor alla dagar i veckan.

    ??

  Aponea ahhaah fan vad fail!

  Nu är jag av någon konstig anledning blockad på Märsta-Annas IG, men stämmer det att hon redan har tagit bort alla Love by Lola-bilder? Har det redan skurit sig med Katrin Zytomierska? Och jag som trodde att de skulle bli BFF:s. Mwwwaw.

   Japp hennes inlägg med det samarbetet är borta

   Japp det stämmer. Booken sitter hemma och virkar på offerallen som hon ska vara ambassadör för härnäst.

   Är också blockad, har aldrig interagerat med henne! Vad kan det vara? Har jag typ gillat någon bild eller kommentar som skojar om henne? Var inte ens född när ABC kom ut så har liksom ingen koll på henne ens ?

    Tror det kan räcka att du följer någon på insta som hon blivit kränkt av. Typ tramsfrans eller så.

     När jag hade instagram var jag också blockad. Hade i princip aldrig varit inne på hennes instagram, aldrig gillat en bild på något tramskonto och hade bara mina närmsta vänner som vänner. Så vet i sjutton varför jag var blockad. Enda stället var att jag läst här anonym, så vet inte hur hon har länkat mitt konto hit.

      Självklart länkar hon inte konton hit. Hon blockar nog snarare lite för många än lite för få och då åker en del ”oskyldiga” med av bara farten.

  Expressen uppmärksammar Isabella Löwengrips falska Ellos-reklam:

  https://www.expressen.se/dinapengar/isabella-lowengrip-falls-vilseledde-i-sponsrat-inlagg/

  Är inte det här helt olagligt? Såg att Hedda Care var polisanmälda. Stämmer det?

   hedda blev väl polisanmälda av grannar, för att de drog massa folk som grannarna ansåg utsatte dessa för smittorisk. att sälja tester med certifikat är inte olagligt vad jag vet.

  Han har gjort en video med en tjej som provar wish vs hans märke på sin Instagram, den kändes väldigt löjlig då man inte fick se storlekarna hon testade, samt att dom vägde kläderna men det kan ju vara olika storlekar, eller tänker jag fel? Och alla wish plagg var för ”små” på henne, allt gjorde mig irriterad men vill se era åsikter, snälla titta på den !!

  https://hickap.com/ – en till ”influencer” med nästan halv miljon följare (https://www.instagram.com/wilmaholmqvist/?hl=en) som lurar folk med varor från Wish….

  t.ex. https://hickap.com/collections/borstset/products/hickap-borstkollektion denna borstset finns på aliexpress för 100 kr. Bara satt sin logga på och säljer för 749 kr. Och det är över 100 omdömen och alla är 4 eller 5 stjärnor. Jag anar ugglor i mossen..

  Camilla kan du gräva lite här :)))

  Apotea… aponea … apoapa ?

   ???

  Han har varit osmaklig sen dag ett! En riktigt wannabe och han vet det själv, därför så desperat…

  Hur var det det där med reklam på bloggar? Visst måste reklam/samarbete förtydligas? http://kathe.nu/2020/04/08/fixat-haret/
  Var skickar man anmälan? Jag ser att ☝️bloggare titt som tätt struntar i att förtydliga när det kommer till olika samarbeten.

  Jag förstår inte hur man som människa kan och vill tjäna pengar på folks rädsla. Det går inte in i huvudet på mig. Ledsamt.

  Nån som har insert-lappen till testet? Vore kul att få veta vad det har för specificitet. Det står i produktbeskrivningen att testet har 98% sensitivitet. Den ger alltså bara 2% falskt negativt. Vore som sagt spännande att få veta hur ofta det blir falskt positivt. Det är ju det farligaste av de falska resultaten i detta fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.