Paow gör reklam för studiehjälp inför högskoleprovet

Ett förtydligande till varför jag tycker att det är ett ytterst dålig idé att marknadsföra högskoleprovet och hjälp till det via Paow:

”Tycker du om dina betyg? – Jag älskar att jag inte har några betyg!!!! För jag är duktig på det jag gör ändå ?”

Det kan absolut stämma, men när det kommer till högskoleprov så ligger det henne lite i fatet kan man säga..

Ett högskoleprov skulle alltså vara lika bortkastat på henne som på hennes kattunge i nuläget…

…………………………………………………………………………………..

När ni hör orden ”eftergymnasial utbildning” eller ”högskoleprovet” – vad gör ni då för associationer? 
Vad är det för inre bild som dyker upp på näthinnan? Jakten på Högskoleprovets 2.0? Föreställer den ett anrikt universitet? Avklarade tentor? Flitens lampa, som lyser till långt in på småtimmarna för att så småningom leda fram till en examen? Till drömjobbet? Till att, tack vare hårt arbete, inte längre behöva leva på CSN och se studieskulden öka med varje avklarad termin?
Eller ser ni Paow?
Influencern Paulina Danielsson, vars inställning till utbildning är att hon aldrig riktigt skötte skolan, men att hon gick upp till nionde klass och fick betyg i fyra ämnen, vilket enligt henne räcker gott och väl?

Det verkar i alla fall personerna bakom företaget ”Högskoleprovguiden” ha gjort med tanke på att de betalar Paow för att marknadsföra deras tjänster.

Jag undrar vilka andra kandidater företaget hade uppe på förslag och som ratades till förmån för Paow? 
Hennes kattunge?

 

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Äh, varför inte säg

  Syftningsfelet i hennes text där hon skriver att om hon får göra om, så hade hon ”inte valt att hoppa av skolan och fortsätta sina studier” är ju ganska talande ….

   Och???

    Träffad?

     Haha nej, jag är språklärare. Gillar bara inte din attityd.

      Klart du är! ?

    Tydligt att inte du heller förstår syftningsfelet i texten ?

    Gud, har inte hört någon bemöta argument med ”och?” sen typ 2004. Ack, så många minnen från högstadiet.

  Finns säkert betydligt bättre matcher, men grejen med högskoleprovet är ju faktiskt att även de som det av olika anledningar inte gick bra för i gymnasiet (om än med komplett betyg och inte bara fyra ämnen från nian) ska kunna fixa ett bättre HP och därmed större chanser att komma in på den utbildning de vill. Så jag tycker det är bra att detta även syns på hennes plattform med en kanske lite mer blandad målgrupp, där de som inte klarat av skolan särskilt väl precis som Paulina kan få en liten kick i baken. Om de är öppna för det.

   Exakt!!!

   Eller hur, min lillebror hade förskräckliga betyg och skolkade sig igenom hela sin skoltid men kan läsa en superpopulär utbildning nu (som har klarar bra faktiskt) eftersom han lyckades få 2.0 på HP…. Vad ska de som redan har bra betyg med högskoleprovet till?

    Komma in på sina drömutbildningar, då toppbetyg invald inte räcker till och då det finns en HP-kvot på utbildningen de vill gå.

   Högskoleprovet är ett jättebra alternativ. Jag kom själv in på min utbildning tack vare hp-resultat. Men du måste ju fortfarande ha gått gymnasiet, alternativt läst på komvux, för att ha någon nytta av hp.

    Absolut! Så bra att det finns. Jag hade medelmåttiga betyg i gymnasiet, eller under medel. De sista två åren på gymnasiet var jag deprimerad, hade det svårt hemma, alkoholister till föräldrar, blev skoltrött… asglad att jag kunde ta HP och få ett hyfsat resultat som gav mig plats på min utbildning som jag tar examen från i sommar. En utbildning som har varit helt rätt för mig, och trots att det har varit stressigt har det varit så pass intressant att jag hållit mig motiverad. Och ja, jag har inte haft några problem med att klara av utbildningen trots att mina betyg från gymnasiet.

     ♥️?

     Hade medelmåttiga gymnasiebetyg men är idag ganska grym högutbildad yrkesverksam pga HP. Jättebra om Paulina når en målgrupp som inte annars är pluggvänlig.

     Starkt jobbat! Hoppas utbildningen går (gick?) bra för dig och all lycka i arbetslivet 🙂

   HP hjälper också om man har reell behörighet (dvs från livet, inte gymnasiet). Då har man inga betyg att söka på även om man bedöms som behörig – men har man skrivit hp kan man söka med det.

    Du måste ju fortfarande ha grundbehörighet från gymnasiet alt komvux. Sluta snacka skit.

  Fast va? Varför se ner på henne. Är väl jättebra att hon skriver om det och hon når kanske ut till en målgrupp som ser upp till henne pga delar bakgrund. Vad är det för översitteri att jämföra hennes intellekt med en katts? Usch!

   Jag ser ingenting om hennes intellekt men hon och katten har ju ungefär lika lång utbildning.

    Det är ju det jag menar. Skitsätt att uttrycka sig på. Nedsättande och pissigt.

    Fast det har de ju inte. Katten har inte gått skolan överhuvdtaget. Och oavsett, det var ett elakt och nervärderande sätt att avsluta inlägget på.

     Tycker Paow förtjänar att få lite skit (kanske inte av just den här anledningen) men med tanke på hur hon provocerar med flit så tycker jag inte ett dugg synd om henne. Hon la upp för inte alls länge sen en video med en tjock häxa och sa att det var Alexandra Nilsson (som har haft en lång historik med ätstörningar). Om inte det visar hur nedvärderande hon är mot andra så vet jag inte.

      Ett förslag då är väl att ge henne skit för just det hon gör dåligt, och inte t ex att hon vågar nämna ordet högre utbildning.

   Verkligen. Någon har vaknat på fel sida idag, rätt bittert inlägg.

   Fast det är ju du som drar parallellen ju länge tid i skolan = desto mer intelligent

  De kan ju ha idé om att marknadsföra sina tjänster till en bredare målgrupp kanske, som inte redan har koll på hur högskoleprovet.

  Och om vi ska försöka vara lite reko så skriver ju faktiskt inte Paow alls vad du hävdar här om att det räcker gott och väl att ha 4 betyg från grundskolan utan att om hon hade gjort annorlunda idag om hon fick göra om det igen.

   Precis!!

  ”Jag undrar vilka andra kandidater företaget hade uppe på förslag och som ratades till förmån för Paow?
  Hennes kattunge?”

  Alltså what? Du kan verkligen vara elak. Varför?

   Ja varför?? Vidrigt synsätt verkligen.

   Varför? Samma strategi som IL och Kissie. Provocera för att kliick och tjäna pengar.

   Men snälla Paow är själv sjukt elak mot människor som hon inte tycker om. Karma?

    Och???

  De tänker väl att även sådana som inte gått klart skolan kan göra högskoleprovet och få chansen att komma in på sin utbildning. Man kan ju ha gjort dumma val i livet och sen insett de inte vill försörja sig på att vara med i paradise Hotel och ex on the Beach.

   Men man måste ju ändå ha en gymnasieexamen/fullständiga betyg för att komma in på högskola/universitet oavsett HP eller ej.

    Absolut men är inte den urvalsgruppen ofta väldigt svår att komma in på?

     Har man inte rätt kriterier (betyg) för den utbildning man vill gå så spelar det ingen roll om man gör HP eller inte.

     Sen kan man hamna i flera grupper vid ansökan, jag hamnade i gruppen med betyg från Komvux och HP gruppen. Kom sen in på utbildningen i HP gruppen.

      Ja det var det jag menade, de med betyg från komvux är generellt en mindre grupp med generellt högre snitt än hp-gruppen. Så man kan läsa upp sina betyg på komvux eller liknande men har man genomsnittliga betyg är det större chans att komma in om man också gör hp. Men ni har helt rätt, paow kan inte bara göra högskoleprovet och komma in på vilken utbildning hon vill.

     Urvalsgruppen HP är väldigt stor faktiskt, upp till 30% av de antagna till en utbildning gör det via den gruppen. Det finns dock förslag på att minska andelen elever som kommer in på den kvoten.

    Absolut men brukar inte den urvalsgruppen ofta väldigt svår att komma in på?

     Beror väl på utbildning. Reagerade mest på att du skrev ”även såna som inte gått klart skolan”, vilket man (på ett eller annat sätt) måste ha gjort för att börja plugga på en högre nivå.

      Ja jag formulerade mig slarvigt, du har helt rätt att man behöver alla kurser som krävs (eller reell kompetens)

     Absolut finns den möjligheten också, men det är ingen garanti och det är ju inte relevant när man talar om att göra HP.

      Sorry my bad! Man rekommenderas tydligen att göra HP för att få ett meritvärde om ens reella kompetens blir godkänd. Vägen till att få sin reella kompetens godkänd är ju dock ganska lång och ställer höga krav. Det är ju inte så att du som 15-åring kan hoppa av skolan och jobba som typ bloggare eller på en snabbmatskedja och tro att det ska godkännas.

    Så här ser t ex kraven och urvalet ut för Läkarprogrammet vid KI HT 2020:
    Särskild behörighet
    Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 (områdesbehörighet A13).
    Eller: Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D (områdesbehörighet 13).
    Urval inför höstterminen 2020
    Betygsurval 66 %, högskoleprovsurval 34 %

  Vårens högskoleprov ställdes ju in och nästa provtillfälle är söndagen den 18 oktober.
  Om det blir av eller inte vet man inte i dagsläget.
  Men det ger naturligtvis gott om tid för den som vill börja träna.
  Risken är förstås att det är så långt till 18 oktober att det inte känns att det är någon idé att börja träna riktigt än…

   Jättemärklig tidpunkt att göra reklam just nu men vad vet jag om marknadsföring? 🙂

   De erbjuder medlemskap som gäller tills nästa högskoleprov och vad jag minns sänks priset allt eftersom provdatum närmar sig (köpte ett veckan innan provet en gång) så det är bara bra för företaget om folk köper nu. Har även jobbat med 19- och 20-åringar som planerade att plugga ett år inför HP.

  Jag läser läkare tack vare HP. Hade tuffa år i gymnasiet när jag hamnade i fosterhem pga struliga föräldrar. Trots det så gick jag ut med bra betyg (ca 19 i snitt) för att jag älskade skolan och skolan var min trygga punkt. Det är en väldigt känslig ålder där det händer mycket i kropp och runtom skolan. Människor mognar. Jag tycker att det är jättebra att HP finns.

  Jag tänker att det inte spelar så stor roll för företaget om Paow gått skolan eller inte, de bryr sig mer om vilken målgrupp paow når ut till, vilket är ungdomar 🙂 Är väl lite så man tänker. Precis som när man annonserar i tidningar osv, man bryr sig bara om själva målgruppen tidningen når ut till.

  Men usch vilket spydigt inlägg!!! Jag har precis avklarat halva juristprogrammet med fina betyg tack vare högskoleprovet. Mina dåliga betyg från gymnasiet hade nog inte tagit mig in på någon utbildning alls. Så Paow är väl perfekt för att marknadsföra dessa tjänster.
  Din (Indirekta) kommentar om att hennes intellektuella förmåga är att likställa med hennes katts bara för att hon haft svårt i skolan är rent ut sagt äcklig.

   Såå äckligt!!

   Håller faktiskt med. Det där sista om katten var riktigt onödigt och elakt!

   Instämmer. Att klaga på någons intellektuella förmåga är precis lika illa som att klaga på någons utseende. Man kan förbättra båda sakerna men bara till en viss del.
   Snobberi bara för att man har haft tur med det genetiska lotteriet äcklar mig.

    Man får dessutom inte blanda ihop intellekt med studievana, har inget med varandra att göra.

    Einstein hade svindåliga gymnasiebetyg. Du kan inte mäta intelligens på det sättet.

     Det stämmer inte. Han presterade inte lika briljant i alla ämnen, men i matte var han långt över medel.

   Jag antar att författaren till inlägget INTE blev tillfrågad och nu känner sig snuvad och bitter?

  Såg att Alexandra Bring för en dag sedan la upp i story när hon använde dyson-dammsugaren, utan att märka upp vad det var för märke etc. Blev inte jätteförvånad direkt när jag såg en ny story imorse där det var så många som skickat DM:s och undrat vad det var för dammsugare så hon kände sig tvungen att svara att det var en Dyson. Luktar smygreklam.

   Som att någon undrar då va…

  ”Paulina Danielsson, vars inställning till utbildning är att hon aldrig riktigt skötte skolan, men att hon gick upp till nionde klass och fick betyg i fyra ämnen, vilket enligt henne räcker gott och väl?”

  Hon skriver ju förvisso att om hon hade kunnat göra om, så hade hon inte hoppat av skolan ?

  Högskoleprovet är ju kanske heller inte främst till för de som redan har toppbetyg och kan komma in på det de vill, utan de som det av någon anledning inte gick så bra för betygsmässigt. Det är väl jättebra att Paow skriver som hon gör till sina läsare. Att skolan är viktig och att man ska vara smart och tänka på framtiden osv. Inget negativt där. Jag tänker att det snarare kan bli en större genomslagskraft eftersom hon kan tala av egna erfarenheter. Vet hur det kan bli om man inte tar skolan på allvar. Men jag tycker inte att man ska förlöjliga henne för det, hon var bara ett barn när hon valde att hoppa av skolan. Och hon ångrar sig uppenbarligen idag.

  Ivf, ser inget negativt med samarbetet 🙂

  Camilla, känns det här bra? Att trycka ner andra människor?
  Det här inlägget handlar ju inte egentligen om Paows reklam för högskoleprovet, utan är helt och hållet ett forum för dig att hävda dig och förnedra Paow.

  ”Mer bevakning, mindre skvaller men mängder av åsikter om allt som har med sociala medier att göra.”
  Senaste tiden har din blogg mer och mer blivit en Burn Book. Inte bevakning.
  Riktigt obehagligt. Föreslår att du funderar på ditt syfte egentligen. Är det att bevaka eller att förnedra och nedvärdera?

  Vad har du själv för fantastisk utbildning Camilla?

   Lägg gärna ut dina slutbetyg från nian och gymnasiet så vi kan diskutera din intellektuella nivå. Tack på förhand.

    Det är ju lätt att begära ut betyg om du är såpass nyfiken.

   Vilket fall har det lämnat stora hål i stavningen, bevisas varje dag.

  Jag tror du gör en tankevurpa Camilla.

  OM man vill rikta dig mot de i samhället som är i behov av att skriva HP så tycker jag val av reklamplats är bra.

  Vill man rikta sig till de som skött sig genom hela gymnasiet och landat högsta betyg i allt, då är såklart P fel person

   *sig

   Alla som följer Paow skiter ju inte i skolan. Men det är rätt målgrupp ja, för det är många unga människor som följer henne ?

    Bra skrivet!

  Å andra sidan kanske man når en annan målgrupp?

  Försvunna Sandra har hittats avliden. ?

   Nej, fan vad ledsen jag blir.

   Så sorgligt!

  Jag har aldrig skrivit högskoleprovet eftersom jag hade väldigt höga betyg från gymnasiet. Vore ju jättekonstigt om jag gjorde reklam för högskoleprovshjälp? Inte trovärdigt alls.
  Paow kanske når en annan målgrupp och inspirerar någon att börja plugga. Vi har alla olika vägar i livet och olika hinder att överkomma 🙂

  OT men hur svårt har Anna Book att hålla sig till sanningen? I sin senaste story på Instagram hävdar hon att hennes bröst är äkta. Det tog 1s att googla fram artikeln i AB om hennes bröstimplantat. Det spelar verkligen ingen roll huruvida de är äkta eller ej, det som hör mig helt matt är hur mycket hon ljuger samtidigt som hon konstant ska påpeka hur äkta och sann mot sig själv hon är.

   Det står inte riktigt rätt till i huvudkontoret däruppe under hårfästet på Boken.

   Hon kanske inte har implantat och tycker då de är äkta vara?! Även om de blivit omskulpterade?!

   Förstår inte heller varför det inte bara är att vara öppen med vad man gjort

    Jodå hon har implantat. Var ju bara något år, kanske två, sedan hon opererade magen plattare och gjorde samtidigt en bröstförstoring dvs lade in implantat, var väl ett samarbete förmodligen också eftersom det visades upp. Det har hon tydligen glömt nu. Alltså hon slutar aldrig förvåna.. hon slutar aldrig ljuga. Pinsam.

  Har de inte ställt in högskoleprovet i år?

   Den som skulle ha skett 4 april men inte höstens.

   Inte höstens. Det är 2 ggr per år.

  Känns som att detta inlägget blev lite av ett magplask.

  OT
  Calle ger bort en surfplatta till nån.
  Snälla kan det bli mer genomskinligt? Ska leka snäll helt plötsligt.
  Även smygreklam

   Men låt han göra något snällt då? Folk klagar ju vad han än gör ? förstår att man reagerar om han skriver något elakt. Men att börja klaga för att han gör något snällt är väl ganska onödigt. Är inte hela poängen med kritiken att folk vill att han ska börja bete sig bättre på sina sociala medier och sluta provocera/lägga ut massa skit. Då kan man ju inte börja kritisera honom när han gör tvärtom, det lär ju få motsatt effekt.

   Men det är väl jättebra att han förändrat sin dåliga attityd på sociala medier (oavsett syftet) Jag förstår att man klagar/kritiserar när han beter sig illa. Men totalt onödigt att börja kritisera när han för en gångs skull börjar bete sig bra.

   Ja haha han försöker tvätta byken, ska visa sig god och snäll efter att ha gjort bort sig, haha så genomskinligt. Men han vågar inte ha kommentarsfältet på.

  Utbildning är aldrig fel och om det går att nå ut via Paow så är ju det jättebra. Bra av Paow att välja detta ämne i att göra reklam för. Högskoleprovet kan ju faktiskt förändra livet för någon om den kan komma in på en utbildning den annars inte hade haft tillgång till. Tycker också att jämförelsen mellan Paow och katten är dum, även men om jag överlag är övertygad om att katter är väldigt smarta.

  VAR påstår Paow att hon är nöjd och tycker betyg i 4 ämnen på grundskolan räcker gott och väl? Och varför jämföra Paulina med hennes katt?. Företaget riktar ju dessutom inte sin reklam till Paow, reklamen är riktad till hennes följare, som är ungdomar och som är rätt målgrupp för deras tjänst. Detta inlägg var onödigt elakt!

    Hahahah! Hon HAR alltså sagt det?! Hon är NÖJD med betyg i 4 ämnen?! ???

     NB: från 2009 – då var hon väl bara 15 år gammal?

      Från 2018 – Tycker du om dina betyg? – Jag älskar att jag inte har några betyg!!!! För jag är duktig på det jag gör ändå ?

      https://paow.se/2018/09/den-legendariska-blogglistan-2/

       Men snälla, det är ren basic psykologi. Så skrev hon för att hon skulle må bättre över sig själv, inte för att hon direkt menar det.

       Du kan verkligen inget om andra människor fungerar och kan heller inte förstå att alla inte tänker som du.

       Det är fasiken sorgligt att du inte har bättre förstånd.

        Fast det är ju sant, om du inte behöver dina betyg för att jobba så är det väl helt okej med att inte ha några betyg? Varför må dåligt över att inte ha betyg man ändå inte behöver användning av? och skulle hon behöva betyg i framtiden går det ju att plugga som vuxen.

    Så ett inlägg från 2009 ogiltigförklarar det Paow skriver i inlägget du skriver om?

     2018 skriver hon på bloggen att hon älskar att hon inte har några betyg:
     ”Tycker du om dina betyg? – Jag älskar att jag inte har några betyg!!!! För jag är duktig på det jag gör ändå ?”

     Det kan absolut stämma, men när det kommer till högskoleprov så ligger det henne lite i fatet kan man säga..

     Ett högskoleprov skulle alltså vara lika bortkastat på henne som på hennes kattunge i nuläget…

      Ja, för att hon är duktig på det hon gör ändå. Man kan vara glad för att man klarat sig trots att man inte har några betyg. Hon har väl ändå inte varit någon som förespråkat att strunta i skolan? Att hon ångrat sig har hon skrivit om förr också

      ”Hugo köpte kamera, sen så blev det raka spåret till Tumba. Försökte manipulera in Idas huvud att gå till skolan att det faktiskt är viktigt. Och ja, nu tänker ni säkert ”men du har ju inte gått i skolan?”. Nej ni har rätt, men nu det senaste året så ångrar jag mig så inihelvete att jag inte gått i skolan. Att jag inte engagerade mig. Jag tänker på hur lyckad jag skulle känt mig och jag faktiskt gick i skolan, om jag gick upp kl 7 varje morgonen och gick till skolan. Jag saknar den känslan av att faktiskt ha något att göra.. Aja. Stay in school bitches!” MAJ 6, 2010

      Men snälla, det är ren basic psykologi. Så skrev hon för att hon skulle må bättre över sig själv, inte för att hon direkt menar det.

      Du kan verkligen inget om andra människor fungerar och kan heller inte förstå att alla inte tänker som du.
      Det är fasiken sorgligt att du inte har bättre förstånd.

      ”Ett högskoleprov skulle alltså vara lika bortkastat på henne som på hennes kattunge i nuläget…”

      Fast nu riktar Paulina inte reklamen om högskoleprovet till sig själv, eller hur? Hon skriver om sina egna erfarenheter och uppmuntrar läsare att ta tag i det

  OT, men om influencers och exploatering om barn.
  Man klagar på hur Margaux och Ida W exploaterar sina barn, men har inte sett att man tagit upp Claudia Behnan någonstans? Visserligen är hon inte lika stor men hon har ändå 22 k följare.

  Idag och igår har jag sett att en mängd människor delat Claudia Behnans stories angående hennes son.
  Claudia har talat ut på sin IG-TV om att någon som anser att hon exploaterar sitt barn på ett olämpligt sätt gjort en anmälan. Hon kallar det nättroll/hat och det är alltså det som nu delas flitigt.

  Jag förstår hennes mammaförtvivlan men tycker det är intressant att hon vänder det till att folk inte skulle acceptera att hennes son vill gå klädd i flickkläder osv. medan jag tolkar det som att någon enbart ansett det olämpligt att exploatera ett barn på det sätt hon gör. Claudia säger själv att polisen gjort en utredning om kontot dragit till sig pedofiler pga innehållet.
  Är inte en sådan varningsklocka nog för en förälder? Kan man inte då tänka ett steg till istället för att försöka vända debatten till att handla om näthat?

  Jag bryr mig inte ett skvatt om hur hennes barn vill klä sig, dansa och posera men kan hålla med om att delar av exploateringen kan uppfattas problematisk. Han är bara 7 år gammal och borde inte visas upp på det sättet – oavsett syfte och intentioner.

  Jag skulle vilja se striktare sekretesslagar för hur föräldrar får dela bilder/filmer av sina barn på sociala medier.
  Skydda barnen! Barn ska inte utnyttjas i föräldrars jakt efter bekräftelse och att få synas.

   Du har ju svaret på frågan själv. Hon är inte lika stor. Jag och många andra här har ingen aning vem du snackar om. Och därför tar man inte upp henne som exempel.

   Jag vet (skrev avsiktligt ”någonstans”), men därför tog jag upp det här.
   Tänker att det kan intressera någon mer som sett det eller sett liknande. ?

    Fast nu hänger du ju bara ut henne. Du hade kunnat ta upp ämnet utan nämna henne. Tycker inte fler ska klicka sig in hos henne om hon nu beter sig så.

   Helen Torsgården nämner aldrig någon.

  Men det är väl inte riktigt eleverna som topp-presterade och fick mvg i allt som högskoleprovet riktar sig till?

   Det riktar sig till alla, även om man fick MVG i 50% av alla betyg, och resten VG eller G räcker det ändå inte till att komma in på alla linjer, då är det bra att högskoleprovet finns så även dem med bra betyg kan försöka få 1,8-2,0 på högskoleprovet och söka in på det.

  Jag gjorde aldrig HP i gymnasiet. Tänkte det var något för de som inte skulle ta studenten med 8 IG som en annan. Har alltid haft lätt för mig i skolan, men kraschade rejält andra året i gymnasiet. Aja ingen framtid vad kul. Fast forward till att jag börjar på folkhögskola, och där får mer information om vad HP är och hur det kan hjälpa mig framåt. Läste färdigt gymnasiet och satte bra resultat på HP och helt plötsligt var hela jävla världen öppen! Så mycket jag kunde bli! Så många olika utbildningar jag gå! HP är det fkn viktigaste vi har i studieväg när det kommer till personer som inte pallat skolan. På ett enda prov kunde jag kompensera för ett och ett halvt års depression. Visst, du måste skaffa högskolekompetens, men du är ju bra mycket mer motiverad om du förstår vilka möjligheter som finns. Det är liksom inte kört för att man inte går spikrakt genom skolåren.

  Vad gäller paow är det svinrimligt att använda sig av henne eftersom hon har en stor plattform. Något annat spelar egentligen ingen roll. Det är reklam, inte ett jävla TED-talk.

  För övrigt är det en skitkonstig bild av högre utbildning att man sliter och det är så jävla tufft och man sitter på sin kammare med endast ett ruttet litet ljus som lyser upp medan man bläddrar i en bok tjock som bibeln.

  Läser du litteraturen (eller ja, tids nog lär du dig vad du behöver läsa och inte), går på föreläsningar och följer momentschema så är det lugnt. Man behöver inte vara rädd för att ”det är för svårt” för det är det inte. Är du sugen på vidare studier men tror att det blir för svårt lovar jag att det inte blir det.

   Fast för många som till exempel går vidare direkt från gymnasiet till universitet är det en stor omställning. Först och främst att språket ligger på en högre nivå, mycket nya termer oavsett vad man läser. Vidare får man mycket gratis av lärarna till skillnad från högre studier där du förväntas helt klara dig själv samt att vissa aldrig hittar studietekniken som krävs för att klara fördjupningar inom det ämnet de valt. Tycker snarare att du ska sluta bagatellisera högre studier, för att det är jättetufft.

    Ja så klart det är en ny nivå men ge det en termin så vet du sen vad som förväntas av dig.

    Högre studier är inte jättetufft. Sluta överdriva. Det finns lärare tillgängliga att fråga om man inte förstått något, du har studiegrupper där du bolla och plugga med andra. Det finns hjälp att få med studieteknik. Du kan ta om tentorna flera gånger. För att inte tala om de hjälpmedel som finns om man har diagnos.
    Det värsta jag vet är folk som gatekeepar högre utbildning för det är inte svårt. DET ÄR INTE SVÅRT. Läs det du ska, gå på föreläsningar och plugga ihop med andra så fixar det sig. En ihärdighet är 100% viktigare än ”studievana”.

   Jag har märkt att väldigt många som pluggar på högskola/universitet gärna vill göra det till en jättestor grej. Jämfört med det jag jobbar med nu, ett yrke som inte kräver någon utbildning över huvud taget, känns mina år på universitetet som en baggis.

    Jag har hört flera som inte pluggat vidare säga att de valt bort högre studier pga ”skulle aldrig pallat”. Mina år på universitetet var relativt slappa jämfört med att jobba heltid. Beror självklart på vad man pluggar och hur lätt man har för sig men tycker det är lite synd ifall vissa avstår för att de har fått för sig att det är extremt tufft när det i många fall inte är det ?

  Det finns en ny funktion på bloggen där man kan skriva Camillas efternamn i en kommentar som svar om man ser någon riktigt vidrig kommentar som behöver plockas bort. (kommentaren med efternamnet kommer inte att synas i kommentarsfältet)
  Jag skulle vilja använda den funktionen för det här inlägget.

  Är högskoleprovet en del av patriarkatet?
  ”Kvinnor går i större utsträckning ut gymnasiet med bättre betyg än män. Ändå går 30 procent av högskoleplatserna till dem som lyckas bra på högskoleprovet, något som har visat sig gynnar män. Det är dags att vi gör slut med detta ojämställda system, skriver Ida Arnstedt och Emma Bjarnevik, Liberala studenter.”

  https://www.gp.se/debatt/slopa-högskoleprovet-för-jämställdhetens-skull-1.19263020

   Vilken konstig och ologisk infallsvinkel. Med det synsättet kan man ju lika gärna säga ”slopa gymnasiebetygen” eftersom det gynnar kvinnor och inte är tillräckligt jämlikt. (Kvinnlig juriststudent tack vare hp)

   Äsch, sikket dravel. Det är ju fler kvinnor på utbildningarna och de har också samma möjlighet att komplettera med ett HP för att hamna i båda intagsgrupperna. Tycker samhällsproblemet snarare ligger i att kvinnor har högre/fler kvinnor är högutbildade men arbetslivet domineras av män.

   Det betyder alltså att 70% av högskoleplatserna går till en studieform som gynnar kvinnor. Ida och Emma kommer få svårt med logikdelen på högskoleprovet, jag fattar att de vill bli av med provet.

  Hahaha äntligen ett lite vassare inlägg! Saknar dessa, känns som gamla goda tiden när man gjorde narr av bloggare 2007 ❤️

   Ja klimatet på nätet 2007 är verkligen något vi borde sträva efter ????

  Camilla du är inte snäll. Hade för mig att du skrev tidigare i år att du skulle bli vänligare. Men det har du inte.

  Naiva små nötter ni är. Ni reagerar precis som Camilla vill att ni ska göra….

   Och hur vet du detta? 🙂 det där är bara din teori, haha.

    Jag vet det lika säkert som vet att IL tänker på samma sätt.

   Detta och Öppet Spår till förbannelse. Kommentarerna och sidvisningarna kan välla in. ?

  Att du prompt måste trycka ner henne? Hon skriver ärligt om att hon skulle vilja göra om och göra rätt, samt avslutar inlägget med ”Var smarta och ta vara på denna hjälp som erbjuds och tänk på er framtid!” Och du väljer att vinkla det till att hon är någon som tycker det räcker gott och väl med betyg i fyra ämnen

  2018 skrev Paow att hon var glad över att inte ha betyg men i aktuella inlägget skrev hon att hon önskar att hon hade fortsatt studera.

  Det spelar ingen roll att Paow inte kan komma in på HP i nuläget för HP-guidens mål var väl inte att just Paow skulle köpa deras tjänster utan att några av Paows läsare skulle göra det.

   Ja, exakt. Förstår inte vad en mening hon skrev år 2018 har för betydelse nu? Tror du hon ljuger nu Camilla eller varför hakar du upp dig på något gammalt

   Håller helt med. Förtydligandet gjorde inte saken bättre haha.

  Om man har reell kompetens, vilket man ansöker om, kan man få sin behörighet genom att visa sina kunskaper. Men eftersom man inte har betyg då så kan man använda hp för att få en plats. Min syster kom in så efter att ha hoppat av gymnasiet, jag kom in med hp med behörighet från folkhögskola (helt annat betygssystem där än gymnasium). Paow kan säkert få reell behörighet i grundläggande ämnen som svenska och engelska, så jo, hp ger henne mer än vad det ger hennes katt. Ska man vara lite snorkig och försöka trycka till någon ska man åtminstone ha rätt i det man säger…

  Tar examen om en månad efter sex år av universitetsstudier, men med en värld i fritt fall ser arbetsmarknaden inte så ljus ut. Önskar nästan att jag kört paows variant, skitit i allt och utvecklats noll men vart glad ändå.

   Det kanske känns så just nu, men i framtiden kommer du inse att din utbildning var värt det.
   Paow lever på att vara B-kändis, när det tar slut har hon inget att falla tillbaka på för att få en inkomst, det kommer bli ett tufft uppvak för henne.

   Din utbildning kommer finnas för dig resten av livet, även om jobbmarknaden är tuff just nu, kommer framtiden blir lättare för dig tack vare din utbildning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.