Ellen Bergströms ställningstagande för tigrarna

Samma gamla tigrar och ormar verkar återkomma år efter år men i gårdagens avsnitt såg jag även mindre reptiler jag inte känner igen sedan tidigare.
Känns det verkligen 2020 att använda djur på det här viset?
Ellen Bergström tycker inte det och tackade nej till att vara med i programmet ”Fångarna på Fortet” just av den anledning. Tigrarna.
Dessa tigrar kan givetvis inte släppas ut i det vilda, men att fortsätta använda dem så här normaliserar synen på vilda djur som underhållning och det är problematiskt och jag gissar på att detta är vad Ellen vill belysa.

En helt annan fråga, när jag ändå har er på ”tråden”.
Var går gränsen mellan ”djur” och ”skadedjur”?
Tigrarna – djur?
Ormarna – djur?
Spindlarna och skorpioner – djur? Väl?
Kackerlackorna – skadedjur?

Bryr man sig bara om djuren eller finns det även en omsorg av kackerlackorna?
Hur tänker ni?

167 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  minns knasbollen i tv4 nyhetsmorgon som tyckte vi skulle värna om flatlöss xD

   Ha ha. Dåre

   Jag är emot all handel med vilda djur. Det finns inget underhållningsvärde utan känns bara så förlegat av TV4, tror dock att de ingår i konceptet de köpt men ursäktar inte. Tycker att TV4 borde ha tagit ett ställningstagande kring det. Men förväntar mig inget annat av en kanal som ger medieutrymme till en person som handlar med och förgriper sig på andra människor…
   Mina tankar går till offren för människohandel och önskar att TV4 skulle kunna belysa de som drabbas istället för att låta en vuxen man få utrymme att sitta i tv med sin stora egenstickade offerkofta.

    Ja jag tänkte på det igår när jag såg att fångarna på fortet gick på teve. Känns väldigt förlegat med djuren de har med där. Med tanke på hur långt vi kommit kring cirkus och djurparker så är jag förvånad att det fortfarande är 90tal på fyrans underhållning.

    men sluta!!!!! problemet är inte tv4 eller jenny, problemet är att paolo köpt sex. återigen läggs fokus på annat än det ursprungliga problemet = han kommer undan. Sluta sluta sluta prat om tv4. Prata om Paolo och vad han gjort istället.

     Men nej varför? TV4 gör och har gjort fel, tycker verkligen inte synd om en så stor kanal som försöker tjäna pengar på att ha med våldtäksman på sin sin morgonsoffa

  Principiellt har du såklart rätt. Tiger, kackerlacka, orm- borde inte bo i bur. Men som många andra hycklar jag och tycker mer synd om tigern för att den är stor och vacker.

   Kackerlackor och fästingar kan gott utrotas totalt! Der är skadedjur som inte fyller någon funktion i det ekologiska systemet.

   Och innan nån börjar gapa emot kan ni ju googla och se att det stämmer.

    Vissa fåglar är fästingar

     Vissa fåglar är… What???

     Snälla läs detta om ”nyttigheten” av fästingar skrivet häromdan av en fästingexpert och biolog som också setts på tv.

     https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/fragajourhavandebiolog/aktuellfraga/fragasvar/vilkenfunktionharfastingen.9005238.html

    De kan ha en funktion som vi inte vet om. Kanske är det just fästingar och kackerlackor som kommer överleva längst här på jorden? Och på det sättet vara grunden för ett fortsatt djurrike om några miljoner år? Även den mest obetydliga varelsen kan ha ett större syfte.

    Jag säger som Gandalf sa om Gollum: ”Many that die deserve life, and some that live deserve death. Can you give it to them, Frodo? Do not be too eager to deal out death in judgment. Even the very wise cannot see all ends. My heart tells me that Gollum has some part to play, for good or ill, before this is over”.

    Och det hade han ju!

     Läs länken i inlägget ovanför ☝

     Du har ändå lämnat en del mer kloka kommentar på senaste Lovisa lo, härligt!

    Fast det är nog inte det som är grejen. En tiger kan känna sorg och ensamhet, det kan inte ens fästing göra.

    Asså nu finns det ju ca 4000 arter av kackerlacka, varav ca 10 av dessa kan klassas som skadedjur. Precis som att det inte bara finns en typ av hund, så finns det inte bara en typ av kackerlacka.

     En tiger kan uttrycka ensamhet och sorg på ett sätt som vi kan tolka utifrån våra egna känslor. Det kan inte insekter.

     ”Det barmhärtiga för fiskaren är att fisken inte kan skrika.”

      Skulle till 16.21 ovanför

    Fast vadå funktion…. Funktion för vad? För andra djur och männskor? Som har ett värde då antar jag? Konceptet om man ska värna om djur är väl ändå att man tycker att deras liv har ett egenvärde?

    Hade det varit något tjusigt och mysigt djur som ”inte hade någon funktion” hade ingen tyckt att det var OK att utrota.

    Bättre att erkänna att man inte är helt etiskt konskevent och tycker vissa djur är äckliga.

     -Insekter är inte djur!
     Kackerlackor är en sanitär olägenhet och mycket svåra att bli av med i exempelvis restaurangkök och hem med för den delen.
     -Fästingar kan ge svåra neurologiska sjukdomar som förstör människors liv.

     Men du kanske tycker skadeinsekter är mer värda än människor. Okej

  Skadedjur är det när det är för många eller på oönskade ställen. Även söta kaniner är skadedjur när de invaderar en trädgård utan naturliga fiender. Men att använda djur, alla djur, som underhållning är fel. Kvittar om det är tigrar eller kackerlackor. I Fångarna på fortet skadas och dödas kackerlackor för att en kändis ska kunna kräla över dem till en nyckel. Hur är det ok på något sätt?

   Men gud vem bryr sig om äckliga kackerlackor

    Kackerlackor är ju inga tänkande kännande djur precis, som tigrarna är…

     Jo även kackerlackor tänker och känner. Såklart.

      Lägg av, Lovisa Lo.

       Vadå lägg av? Det är ju fakta, jobbigt att inse eller vad?

       Kackerlackor styrs av instinkt. Inte av egna tankar. Precis som alla insekter.

        Ja, själv tycker jag däremot inte att det rättfärdigar att använda dem som underhållning så som de gör på fortet.

     Alla djur som flyr eller försvarar sig gör det för att de, precis som vi och tigrarna, vill leva. Att de inte tänker på kvällens middagsmat eller på svältande barn i fattiga länder, gör dom inte till hjärndöda varelser som inte bryr sig om de får leva eller dö.
     Visst är kackerlackor otrevliga att stöta på hemma precis som myror eller irriterande flugor.
     Men det ger oss inte rätten att döda dom för underhållningens skull.

      Det är ju inte olagligt att ha ihjäl kackerlackor för nöjes skull

       Det är inte heller olagligt att avliva ett friskt husdjur men det betyder inte att det är moraliskt rätt.

  Man behöver inte överdriva som en jävla miljöpartist. Räcker med lite vanligt vett. Tigrar är utrotningshotade. Djur i fångenskap är aldrig okej men tycker det är särskilt viktigt när det kommer till större djur att värna om dom 🦒 🦔 🦓 än tex spindlar o skorpioner.
  Helt rätt av Ellen o tänker att det vore bra om fler tänkte som henne istället för att va opportunister som tex margaux dietz eller Petra tungprden som gör allt för tv-tid.

   Varför är det viktigare att värna om större djur? De flesta stora djur är beroende av mindre djur för att överleva. Värnar vi om de minsta djuren (insekter och sorkar t.ex.) så värnar vi även om de större djuren (fåglar och rävar t.ex.).

   Allt hänger ju ihop. Färre bin = färre äpplen = färre fåglar = färre rävar. Dödar vi myggorna så försvinner fladdermössen. Inga maskar, inga igelkottar. Etc.

    Helt rätt. Flera sorters arter av insekter dör ut varje år och de flesta av dem är vitala för vår överlevnad.

   Fast jag tänker mer att det handlar om utrymme. En tiger behöver utrymme, en kackerlacka (alltså fyyyyyy får ångest av att bara skriva det) kan liksom leva i väggar. Så det är skillnad, förutom skillnaden i äckelgrad som jag försöker bortse från.

  Skadedjur för vem? Jo människan som för övrigt är den enda arten som medvetet förstör sin egen miljö.

  Människan är väl världens främsta skadedjur ändå.

  Bra gjort Ellen, klok du är!

   Hurra och styrkekramar

  Kan vi inte prata om det här med att Ellen försöker vara så jäkla ”tokroligt relatable” hela tiden och speciellt sen hon blev mamma. Hennes senaste bild tex så har hon också stoppat en napp i munnen också ba ”sådan mor sådan dotter man måst ha napp annars blir man sur” :pppPpp ALLTSÅ HUR TRÖTT FÅR ETT SKÄMT BLI? Hur kan någon tycka att hon är det minsta rolig? Jag förstår inte.

   Jag (och tramsfrans) håller med till 100 %. För mig blev det där med nappen för mycket och det blev en avfölj för mig. Orkar inte henne känner jag.

   Ja, extremt obegåvad humor.
   Åhhhh så knasigt. Förstår inte hur folk kan tycka att det är givande eller roande.

   https://www.instagram.com/p/B-znfwCBJgH/

   Detta kan vara det värsta som jag har sett, någonsin.

    Nej men fyfan vad cringe. Skämskudde!!!

   Finns nog ingen som försöker att vara rolig så hårt som hon. Det är bara krystat och inte alls roligt. Kanske att nån 5 åring skrattar på sin höjd.

   För att hon är en teaterapa! Hon står inte ut med att inte stå i rampljuset och gör allt för att få göra det.

   Kenza är likadan förutom att Ellen vill ha skådespeleriet som yrke.

    +1

   [Borttagen kommentar]

   Rekommenderar dig Tramsfrans!

    Hittar bara ett inlägg om henne hos honom det senaste året typ, det om deras gender reveal. Finns det mer eller är det detta inlägg som åsyftas?

     Hans Instagram

  Anna book fick frågan på någon av hennes oändliga lives om just detta och hon svarade ungefär att dom där tigrarna har det så bra så bra. Det hade hon själv sett. Ok…

   Så svarade hon inte. Hon sa att hon tyckte det var fel, att hon inte tycker att några vilda djur ska vara i fångenskap och att det är ett dilemma med Fångarna på fortet. Ungefär så. Hon utvecklade även varför hon tycker det är fel med djur i fångenskap.

   Sen la hon till att det hon sett från hur tigrarna hade det så verkade de inte misskötta och hur kvinnan som har hand om tigrarna verkar göra allt för tigrarna och behandlar dem med respekt. Hon sa aldrig att det ändå var ok utan att ville bara tala om att de inte var misskötta så vitt hon sett.

   Rätt ska rätt, vinkla inte saker i onödan.

    Ah ok! Lyssnade inte sä noga då kanske! Bra!

  Super av Ellen!

  Att göra underhållning med djur är så lågt.

  Jag har alltid funderat över hur ”bra” det är för tigrarna att transporteras med båt till och från det där jäkla fortet. Det måste ju stressa dom nåt fruktansvärt!
  Nä bort med tigrarna!

   De bor där troligen året om med tanke på att olika länders tv spelar in sina program där hela året

    Skrev en kommentar kring detta igår. När jag var på Île d’Oléron, som ligger nära fortet, berättade en guide där att han ofta sett när tigerburarna lyfts in. De är endast där under sommarhalvåret då det kan vara rätt jäkligt väder och svårt att lägga till båtae under hösten och vintern. Vi var där under den där brutalt varma sommaren, men det blåste rätt friskt ändå.
    Fortet är inte så stort som man tror och det är förvånansvärt långt till fastlandet, så det är verkligen väldigt synd om tigrarna.

   Det är rätt långt också.

   Nä då! Anna book säger att dom är jättelugna när dom transporteras! För det har hon sett.

    Drogade, förmodligen.

     😭💔

   Alltså kan någon förklara för mig hur folk tänker? Varför ska man ens ha tigrar i bur på ett fort? Varför ska den där äckliga ghetto-bruden Cardi B ha en fastkedjad vildkatt (minns ej vilken sort) i sin video och ingen reagerar? Vad är det för folk som ens INTE reagerar? Varför är amerikaner så efter och gör såna människor kända och tycker sånt är ok? Vem äger tigrarna på fortet? Nä, för många frågor.

  Ja må vara cynisk men hon kanske tackade nej för att hon var gravid just då?? Men nu såg hon att hon kunde spela ett ”jag är så himla bra- kort”.
  Och få massa klapp på axeln.

   Men hon är ju bra som tycker så här och skriver ut det. Hon har många följare och kan i långa loppet få till en förändring.
   Iaf jag missunnar henne inte en klapp på axeln!

   🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯🐯

    Ändring för att Ellen Bergström nämner det på Instagram? Jo, tjenare.

     Tja.. får hon en eller två att tänka om så är det i alla fall något. Varför så negativ?

      För jag tror inte att Ellen är någon som påverkar.

   Eller hur. Plus att hon har varit med i programmet förut, varför tyckte hon att det var okej då?

    Haha precis 🙄

    Har du aldrig ändrat åsikt om något?

   Programmet spelades in i juni förra året, var inte gravid då!

   Ja, jag har varit med i programmet förut och det var då jag såg hur tigrarna hade det. Gick runt i en ”åtta” i flera timmar… Hade bilden av tigern i flera veckor efter och kände att fy fan vad det här är fel.. därav mitt ställningstagande. Jag önskar att fler gjorde samma sak, för att jag tackar nej är ju en fis i rymden! Jag kom till och med med förslag hur de fortfarande kunde fejka att tigrarna var där genom att använda gamla bilder från tidigare år?? Så enkelt ju om de nu ”måste” vara med. Jag fick svaret att det inte gick och att de mådde jättebra och att det här var som deras semester..? Förstod ingenting. Semester i ett stenfort? Annars bodde de tydligen i en djurpark.

  Skadedjur kan väl alla djur vara om de blir för många och börjar orsaka hälsorisker eller stora ekonomiska problem för människan. Ofta blir det djur som gynnas av vår närvaro och levnadssätt som kackerlackor och duvor, men det kan också bli större djur. Just nu har bekämpar jag bladlöss och känner inte ett dugg synd om dom. Dö lusjävlar, DÖ!!!

  [Borttagen kommentar]

   Var Paolo en förebild för PK-folk? Det trodde jag inte.

    De mångkulturella

     Uh? Jag får själv sägas vara ”mångkulturell” och ingen av ovan har nånsin varit en förebild. Så nej, vi ”mångkulturella/invandrare/blattar” har det inte extra jobbigt just nu.

     Konstig världsbild du har om du tror att alla afghaner, polacker, juggar, finnar osv per automatik sympatiserar med alla italienare, greker, kurder osv enbart för att de inte är etniska svenskar. Eller ens sina egna landsmän? Mår du personligen dåligt när du får veta att hagamannen är svensk? Gå till psykolog.

     Bullshit. Mvh utlandsfödd

   Han var en förebild för mig (tyckte han sa mycket bra). Men knappast för PK-folket. De avskydde ju hans åsikter om kvinnor och genus och feminism. De fick tyvärr rätt. En usel man med låg moral.

    Med tanke på allt han har sagt tidigare om feminism så är det väl inte så förvånande att han köpt sex? Han tycker väl inte det är så viktigt med kvinnors rättigheter.

    Såklart han var en förebild för dig. Konstigt att tro annat!

     Ett mycket konstigt svar på Lovisas Los kommentar, men ok.

      Haha den som varit med när Lovisa lo uttryckt sina värderingar vet.. och Bosse bo hette väl han som brukade svara på hennes kommentarer uppmuntrande?

       Exakt. Den som vet Lovisas värderingar vet varför man svarar som man gör. Har man inte hängt med kanske man ska strunta i svaren.

       Det är säkert Lovisas man som stöttar sin frus kommentarer!

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     För att folk inte begriper skillnaden på att åtal inte väcks/läggs ner och att bli frikänd.

      Föll bort ett ”fu”…

   Paolo har hatat mot kvinnor länge i media. Han är tyvärr jätteokorrekt.

    Nä, det har han däremot inte.
    Han har haft åsikter kring feminism och hela pk-karusellen, med all rätt. Alla kvinnor är dessutom inte feminister.
    Synd att han förstört sin röst i dessa frågor.

    Att han köpt sex har inte på något sätt med det att göra.

    Men det är väl fritt fram nu och fabulera ihop en massa lögner kring honom antar jag.

    Själv anser jag att rätt ska va rätt, även kring en person som har gjort fel.

     Fast det är ändå intressant att just hans åsikter kom från nån som köper sex

      Nej. Kolla kapten klänning. Människor är inte lika enkla som du tror.

     Ja köper man sex så förstör man sin röst kring feminism och kvinnors rättigheter.

     Haha va? Han har så länge jag minns haft ur usla tankar kring våld, kvinnor, samhället i övrigt. Etc etc. Inget påhitt direkt, behövs en googling och man hittar allt han sagt.

   I vilken värld har du levt där Paolo anses vara en förebild för PK-folk?

    Va?

  Usch, min föredetting till kamrat brukade lattja med spindlar i vetskap av min extrema fobi för de små krypen.
  Han brukade lägga en i mina byxor och skrattade såpass att han nästan fick uppsöka sjukvård.
  Men tji fick han en dag, den rackaren!
  Jag visste att han skulle göra rabalder. Så när han stod över mina kläder hoppade jag på han som en tiger king själv faktiskt och brottade ner honom.
  Det blev en styv fajt i paradisdräkt och fniss ifrån min kamrat, själv var jag inte i samma sinnestillstånd och rosenrasande.
  Men efter ett tag gav jag upp. Vi pratar inte idag och såg att han är en Paolo- supporter den dåren..!

   Va?

    Alltså när man bara kommenterar ”va?” såhär. Vad är meningen med en sån kommentar?
    Hade vi samtalat Mano a mano och rabblat, då hade jag förstått.
    Men i text?
    Skriv vad du vill veta istället för ”va?” din sabla filur.
    Usch, min kamrat Vladislav var likadan som du.
    Under korrespondenser kunde han skicka brev med endast den dumma frågan ”Va?”
    Frimärken var inte direkt billiga då ska jag säga dig.
    Så jag ber dig artigt att sluta upp med liknande kommentarer eftersom det endast är otyg och slarv.
    Tack min kamrat, jag hoppas kritiken bär säd!

     Va?

      Usch, så omogen

       👶

        Camilla, ta bort och blocka denna personen. Hen är alltid otrevlig och tillför inget till samtalen!

         Får man inte fråga ”va?” längre?

         Och var vänlig visa vilka andra kommentarer jag har skrivit som alltid är otrevliga.

         Jag väntar med spänning på konkreta kommentarer skrivna av mig.

          Va?

           jag trodde väl det 😉🤷‍♀️

     Haha det är hen som skrev om vladislav igår, jag visste det! Det är bara du som skriver så konstigt så att det enda man tänker är wtf…. och vem använder ens ordet kamrat längre?

      Nåt troll.

       Va?

      Tycker du att texten är konstig och reagerar på ordet kamrat rekommenderar jag dig att läsa lite mer.

    Erik hade tidigare en kompis som brukade skrämma honom med spindlar. En dag såg Erik att kompisen försökte lägga en spindel i hans kläder, så Erik hoppade på honom och de brottades nakna. De pratar inte idag, men det har framkommit att kompisen stöttar Paolo.

    Känns det klarare nu, eller ska jag förenkla ytterligare?

   Styv fajt i paradisdräkt? 🤔😏

    🍆

     Vad är en paradisdräkt?

      Naken

       Ok tack 😂

   För första gången började jag gapskratta åt en kommentar här på Bloggbevakning – tack Erik! <3

  Är det någon som har någon aning om vad som hänt mellan Niclas Rahm och hans fru, varför separerade de?

   Jag har hört från en säker källa att de separerade för att de kände för det.

    De var överens alltså?

   Det där tror man ju på. Säkert.

   Förtal!!

   Seriöst? Har jag väldigt svårt att tro på.

    Varför väldigt svårt att tro på det? Är ju alla möjliga män som köper sex, oftast de ”vanliga”.

  Fast hon kan ju inte jämföra Tiger King med fångarna på fortets tigrar?
  Fångarna på fortets tigrar bor i en djurpark och reser dit för att vara med i tv då och då, är man emot djur i djurpark förstår jag att man är emot fångarna på fortets tigrar.
  Tiger King, tar tiger ungarna ifrån mamman samma dag dem föds för att föda upp dem för hand, har dem i burar i turnébussar och tar in på hotell med ungarna, och låter sedan folk komma och klappa och gulla med dem, och låta folk betala för att ta bild med ungarna. Inte ens djurparks folk tycker man ska ta ungarna ifrån mamman, och låtar ungarna växa upp i burar i en turnébuss för att kunna locka ditt folk som vil gulla med dem. Det rycktas även att han dödat några tigrar när dem blev vuxna då det ej gick att tjäna pengar på dem längre.

   Ja självklart säger djurparkerna det.

   Såg precis blackfish i morse. Även där sa ägarna till parkerna helt annat utåt än vad som försiggick innanför väggarna.

   Klart som fan de vill framstå som att djurparkerna behandlar djuren schysst.

    Jag säger bara Parken Zoo – Dödar världens djur. Efter det tog Parken Zoo bort ”räddar världens djur” från sin slogan och kör nu huvudfokus på Lilla Zoo där det finns getter och liknande. Jag kommer ihåg när jag jobbade där att vi aldrig fick svara på frågor rörande djurhållning.

     Om du inte arbetade som djurvårdare är det naturligt att du inte ska uttala dig om det och råka säga något felaktigt som parken zoo-anställd.

      Du tror alltså på riktigt att djurparker är transparenta och sanningsenliga kring djuren?

     Om du inte jobbade som djurvårdare är det klart dem inte svarade på frågorna. Jag har 2 kollegor som jobbar på Kolmården och dem har inget ont att säga ang bakom kulisserna, klart man kan diskutera att det är fel att hålla djur i fångenskap eller att när det födds ungar man inte har plats för och inget annan djurpark vill ta emot kan man behöva avliva ungar djur, mm. Men att jämföra djurparker med Tiger King är idioti.

    Ingen djurpark tar ungarna ifrån mamman där dem är nyfödda för att födda upp dem på flaska, och sedan tar ungarna i en turnébuss och åker runt med dem för att locka folk till fester. Man kan vara emot djurparker, att ha djur i fångenskap, men dem kan inte likställas med Tiger King.

    Sedan kan du inte heller jämför blackfish med tex Tiger King.
    Blackfish är en späckhuggare som blir psykiskt störd av att leva och behandlas som han gör i fångenskap, vilket leder till att han skadar och dödar flera personer.
    Inge av tigrarna i Tiger King har dödat eller skadar någon person pga att dem är psykiskt störda och beter sig onaturligt.

    Du kan säga att blackfish är dåligt pga…, att Tiger King är dåligt pga…, att Djurparker är dåligt pga…, men du kan inte ta 3 helt olika saker och säga att alla är dåliga på samma sätt och att det är samma sak…

   djurparksfolk dödar dock både ungar och vuxna djur om det finns för många, så dom har nog inga problem med att separera mamma och unge

    Djurparker dödar inte ungar, ungar är gulliga och drar besökare = inkomst. Däremot är det fakta att djurparker dödar vuxna djur, detta beror oftast på om dem har fått fler ungar är dem har plats att ha kvar och ingen annan park vill/kan ta emot, då får man tyvärr ta bort endel av djuren. Det går inte heller att kastrera alla djur för att inga ungar ska födas, då djuren kan vara viktiga i avelsprogram eller för att hålla arten vid liv om den riskerar att bli utrotad i det vilda.
    Det är iaf i Sverige olaglig att separera mamma och unge hur som helst, visa produktions djur är undantag från detta, men zoo parks djur är inget undantag, ungarna ska vara med mamman, allt annat är olagligt.

    Man kan vara helt emot att ha djur i fångenskap som på djurpark, det köper jag, men man kan inte jämföra djurparker med Tiger King

  Jag tycker inte det handlar om storleken utan vilket IQ djuret har.
  En tiger är mycket smartare än en fästing tex.

   Tänker du så med människor också eller?

  Hehe, ser ju ut som Marcelo?? 😅

   Haha jag tycker också det ser ut som Marcelo. Gick in på kommentarsfältet endast för att se om jag var den enda :’D vilket jag ej var

  Asså jag är så jääävla rädd o äcklad av kackerlackor. Fick de i min lägenhet för typ 10 år sedan. Små jävlar såg allt som allt 3 st innan Anticimex kom. Jag har aldrig varit så rädd o äcklad o typ panikslagen för något annat förr. Har alltid tyckt mina kompisar va så fåniga när dom skrek för att dom såg en spindel. Jag bad alla om ursäkt efter det. Fyy faaaaan va jag tycker kackerlackor är obehagliga. 😫

   När jag bodde i Kenya hade vi mooooonsterkackerlackor i ”badrummet”. Aldrig sett så stora innan, det var groteskt!
   Jag vande mig vid myrorna i vardagsrummet, ödlorna på väggarna och kattungens loppor, men kackerlackorna var lika hemska varje gång.
   Samma med råttorna i Paris, vande mig aldrig. Usch.

    Nej. Ödlor på väggarna? Alltså kräks, hur????

     Hur menar du hur? Vanligt i många länder.

     Va!!? Har bott i Spanien. Och det mysigaste av allt är ju när det mörknar och ödlorna smyger fram på väggarna.

   Va? Hur får man det? Hur förhindrar man att det nånsin händer? Jag har extrem insektsfobi och hade flyttat ut om jag nånsin sett en sån.

    Man bor i ett land där kackerlackor är vanliga.

  Elin tagit bort att hon är i ett förhållande på fb

   Vilken jävla Elin?

    Älskar den här bloggens kommentarsfält ❤️

     Haha

  Jag tittade på ett … ett program av Fångarna på Fortet. När jag såg tigrarna i programmet, så bestämde jag mig för att ALDRIG nånsin se det programmet igen eftersom jag är en stor djurvän och anser att man inte skall ha tigrar på det sättet.

  Spindlar 😫 Jag vet att dom behövs men jag önskar så att dom inte gjorde det och dog ut.

  Kackerlackor är inte skadedjur. Just sayin’. Av 4000 arter av kackerlacka så räknas högt en handfull som skadedjur.

  Kackerlackor är inte skadedjur. Just sayin’. Av 4000 arter av kackerlacka så räknas högst en handfull som skadedjur.

   #inteallakackerlackor

  Jag är skiträdd för getingar

  Att man ens fortfarande äter djur som kost i dag 2020.

   Ja? Varför skulle man inte göra det?
   Det kommer man att göra 2030 också, och 2040 osv.

   Den befolkning som lever överlägset längst äter ekologiskt animalisk kost.
   Just sayin’ 💁🏼‍♀️
   Att ni veganer behöver äta en jävla massa kosttillskott för att må bra säger ganska mycket.

  Bra av Ellen.

  Vi människor är också djur och känslor har vi alla. En tiger sörjer, en elefant gråter osv. Självklart sätter vi inte andra människor i burar och visar upp i stressande, onaturliga miljöer som ska underhålla andra. Så detta med att ha djur i fångenskap – oavsett vilka arter det är, nej, det har vi inte rätt till. Sätt dig själv i den positionen.. hur skulle du tycka om att att bli påtvingad ett liv du inte vill ha? Bli glodd på och skrattat åt? Människan är riktigt sjuk som tar sig friheten att förgöra, förstöra och bestämma bäst fan dem vill. Djur är inga leksaker och vi alla har rätt att leva ett långt, lyckligt liv.

  Jättebra att detta har tagits upp! Varför ha med tigrarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *