Den stora luggslakten

Egentligen skulle detta inlägg bara vara om en outfit men jag kan ju inte INTE tala om min lugg.
Skulle tjocka till den och få den ur ögonen i fredags så gick till en frisör kring Nytorget. Vad händer om inte att hen klipper min lugg OVANFÖR ögonbrynen och dessutom klipper bort mina etapper och istället skapar en slags halv pottfrilla? Förlåt men WHY. Visade dessutom denna bilden och ba obs att hon har långa polisonger, klipp inte bort dom från mig. // Sandra Beijer


Ni hade också sett så här onda ut om ni var tvungna att ha den här luggen, just saying…
Givetvis slaktades den lagom till min långa intervju med Expressen och omslagsplåtningen till min bok, som vi fick FLYTTA på pga min lugg.
Från och med nu är jag ytterst tveksam till att låta någon med sax komma nära min lugg och av Sandra Beijers kommentarsfält så verkar det vara det enda man kan göra.

Tro det eller ej, men det där är inte det värsta en frisör gjort mot mitt hår.
Ibland undrar man ju om vissa frisörer fått sina gesällbrev från samma flingpaket som de amerikanska körkorten kommer i.
Lugg? LUGG?
Hur kan det vara så svårt att få till?

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vet inte varför, men jag hatar verkligen lugg. Tycker det är himla fult (speciellt på mig själv).
  Kanske för att min mamma tvingade mig att ha lugg när jag var liten i kombination med en skitful page. Luggen skulle hon dessutom ansa med jämna mellanrum genom att sätta en tejpbit på den och klippa längs med… 🙁
  #trauma

  Svara

  Fick du Gunillablicken på köpet? Gnäll inte i så fall. 😉

  Svara

   Den ingick – 2 för 1 så jag har en i lager att plocka fram om det skulle behövas. 😉

   Svara

  Ingen borde ha lugg haha, verkligen inte snyggt på någon! Förlåt.

  Svara

   Nä jag kommer faktiskt inte på någon som är finare i lugg än utan 🙊 Alltså vissa är ju assnygga och kan bära upp allt, men är då ändå snyggare utan lugg.

   Svara

    Dakota Johnson!!!!!!!!! Hon är luggens luggbärare!!!!

    Svara

     Audrey Hepburn. Hennes lugg passar dock bara på henne..

     Svara

     Var den första jag tänkte på också! Hon har dessutom ett superfint hus 😉

     Svara

    Mia Skäringer är ursnygg i lugg!
    Mat-Tina passar också bra i lugg 😊

    Svara

    De som har väldigt kort panna är ju skotfula i lugg. De behöver lugg för att dölja sin korta panna.

    Svara

    Säger bara: Zooey Deschanel!

    Svara

   Alla passar bättre utan lugg förutom jag och Camilla 🙁

   Svara

    Jag har ingen aning om hur du ser ut i lugg men antar att du har en frisyr DU trivs i och hoppas att du slipper oombedda negativa kommentarer om din frisyr från random anonyma människor .
    Jag personligen tycker Camilla är jättefin i lugg.
    Ha en fin dag! ❤️

    Svara

    Jag tycker att Camilla är finare med lugg.

    Svara

     Tycker jag med

     Svara

   Åh nej, jag älskar lugg, speciellt gardinlugg! Mitt hår är krulligt runt ansiktet och vågigt på baksidan och de två gånger jag har försökt mig på lugg har det varit katastrofalt till min stora sorg. Tänk att få gå runt och se ut som Jess i New Girl.

   Svara

   Tycker fan ALLA är snyggare i lugg =) Sjulle dock aldrig låta en frisör klippa min, de fuckar alltid upp det. MEN, förstår inte hur man kan säga ”behåll polisongerna” och sen sitta och TITTA PÅ när frisören klipper av dem?!? Det ser man väl för sjutton medan hon håller på…

   Svara

    Njä frisören täcker ju spegeln med sin kropp och försöker man titta under lugg (😬) ser man inte så mycket.

    Svara

   Lugg är gulligt på barn…och praktiskt!

   Svara

  Ser ut som en treårings lugg på Sandra, förstår att hon är missnöjd. Den var jättefin innan. Tur att det växer ut snabbt. Men vad är det för frisör? Helt ojämn och hackig?

  Svara

   Tänkte just att EXAKT sådär såg jag ut när jag var tre. På 70-talet.

   Svara

    Sådär ser min tvååring ut i dagsläget. Tacka kökssaxen.

    Svara

  Den här jäkla trenden på TikTok där alla ska klippa lugg. Så blir det helt fel.
  Man måste ju tänka på att håret drar upp sig och blir lite kortare.

  Svara

   Att det drar upp sig lärde jag mig snabbt efter att ha klippt mina barn när de var små. Man tycker ju att frisörer borde ha koll på det!

   Svara

    Jo och blir den för kort tar de till plattången och får ner luggen. Sen kommer man hem och efter en tvätt är luggen kortare än kort och man står där och drar och kämpar för att få den längre.

    Svara

  Jag har långt och väldigt tjockt hår och klippte lugg 2007 när Elin Kling var superpopulär med sin tjocka, väldigt långa lugg. Gick till frisören och visade bild på Elin, frisören klippte sedan en supertunn och väldigt kort lugg, typ sån lite ”spretig” som var inne 2005. Sa att jag ville ha den mycket tjockare (och egentligen längre, men det blev ju svårt) och frisören sa typ ”men då ser du ju inget, det är snyggare med en tunnare lugg”. Till slut övertalade jag henne att göra luggen MYCKET tjockare men tyvärr var den riktigt ful och kort första månaderna innan den blev så lång som jag önskade. Efter det klippte jag alltid luggen själv, eller bad en kompis eller mamma!

  Svara

  Och såklart är den där Johanna där och kommenterar, finns det någon blogg som hon inte spamkommenterar på?

  Svara

   Men låt henne. Du vet inte hur hennes dagar ser ut, det kanske betyder mycket för henne.

   Svara

    Hur menar du nu?
    På vilket sätt skulle skrivandet av spamkommentarer hjälpa om man har en dålig dag?
    Har inget emot personen och hennes kommentarer, vänder mig bara mot att du verkar dra psykisk ohälsa kortet för något som är extremt långsökt.

    Svara

   Haha ja, men gillar hennes blogg ändå! Kul med en bloggare som inte hänger i samma klick som alla andra! Och man märker att hon lägger ner mycket tid på den 🙂 https://nouw.com/johannagrahn

   Svara

    Fast denna kommentaren var lite pinsam…

    Svara

     Varför? Tycker hon förtjänar lite uppmärksamhet så hårt som hon jobbar med att kommentera överallt 🙂 Du behöver ej klicka om du inte är intresserad. Mvh inte Johanna

     Svara

      Hundra procent Johanna

      Svara

   Har varit inne på hennes blogg några gånger och förstår inte vitsen? Det är samma generiska fjortisdagbok som alla andra klonade bloggar 🤷‍♀️

   Svara

   Folk är så sjukt missunnsamma. Låt henne spamma sin jävla blogg, vad spelar det för roll?

   Svara

   Tror hon ligger i lite extra nu när hon satsar på att bli influencer på heltid.

   Svara

  Jag skulle fixa till min page, en spikrak med råa vassa kanter.
  Kom hem och såg på riktigt ut som Gustav Vasa och de var fasen inte snyggt till min ansiktsform.

  Svara

   Har vi gått till samma frisör?! Sambon fick stå med en kam och hans maskin för att jämna till fanskapet.

   Svara

  Riktigt snyggt med lugg, vad andra tycker är helt oviktigt.

  Svara

  Klipper min gardinguide själv hemma 😃 går bra med både kökssax och frisörsax

  Svara

   Gardinlugg

   Svara

   Jag hade velat ha en gardinguide … jag har så svårt att finna mig till rätta med mina gardiner.

   Svara

  Min syster gick frisör på gymnasiet och är kung på lugg! Jag har lugg i perioder för jag trivs med hår som ramar in ansiktet, och hon är alltid den som klipper den! Trimma kan jag göra själv dock, är inte så svårt faktiskt.

  Svara

   Kanske för att hon vet vad du gillar eller hur du brukar ha den? 🙂

   Svara

  Nån som verkligen klär i lugg är Flora Wiström! Wow. Hon känns så grundad i sin stil också. Luggen är verkligen pricken över i:et i hennes fall!

  Svara

   Flora ser precis ut som hon skulle kunna vara lillasyster till Maxine i gift vid första ögonkastet! Hon har också fin lugg

   Svara

   Flora blev så lik Frida Vega när hon klippte lugg! Gillar bådas luggar 💇‍♀️

   Svara

  Håller på att växa ut min lugg nu, hjälp. Men jag har fått en hemsk skallig fläck så jag är så illa tvungen, luggen såg så konstig ut. Tips till alla: var försiktiga med tajta uppsättningar, speciellt om ni har tjockt tungt hår som jag.

  Svara

   Japp också tjockt tungt hår och har en fin skallig fläck med. Döljer min med gardinlugg 🙂

   Svara

    Min fläck är på ett sånt ställe att luggen inte riktigt hjälper, det blir bara nån störig ”lucka” så det ser bättre ut utan lugg😒 klippte av en hel del hår så jag inte blir frestad att sätta upp det på samma sätt. Förhoppningvis växer det tillbaka!

    Svara

     Man kan få injektioner vid plötslig alipecia på vissa ställen (hjälper inte alla, men många). Kolla hos privat dermatolog

     Svara

   Ja, tajta håruppsättningar, som Croydon facelift, kan leda till håravfall.

   Svara

    Aldrig hört uttrycket men när jag googlar ser det ut ungefär som jag har varje dag. Nu får jag lite panik, var på huvudet får man håravfall?

    Svara

     Där håret spänns åt hela tiden.

     Svara

   Waaaah, hade ingen aning om. Mitt hår är konstant buckligt på ett ställe eftersom jag har det uppsatt i hästsvans konstant, den är väl inte snortajt men det spänner ju i hårfästet ibland. Var sitter den kala fläcken och vilken uppsättning hade du?

   Svara

   Läste vaxa luggen 😂 Tänkte att det är nog inte rätt väg att gå 😂🙈

   Svara

  Jag kan inte ha lugg på grund av virvlar i sidorna. Det blir liksom luckor i luggen, och jag skulle aldrig orka med att tvinga rätt håret varje dag med plattång.
  Apropå plattång, jag har lockigt hår och en gång fick jag håret plattat. Hu, så tunt och slinkigt det kändes då! Inte undra på att löshår har blivit så populärt. Sluta platta håret och låt det lufttorka, så känns det genast tjockare.

  Svara

   Stämmer säkert på lockigt hår men gör ingen större skillnad för oss med rakt hår.
   Mitt hår är redan rakt och slätt och jag plattar det för att få bort friss och få den där silkeslena känslan.
   Men jag vet att värmebehandlingar sliter på håret så jag fönar eller plattar bara när jag vill vara extra fixad, inte till vardags.

   Svara

   Alla gillar inte fluffigt hår. Jag har också lockar vilket är fint när det är nytvättat men så fort jag sovit på det är det kaos, och det går ju inte att borsta direkt. Så jag plattar varje dag.

   Svara

    Exakt! Känns som ingen förstår min struggle med lockigt hår 😂 Många säger så ofta att det är så fint, men förstår inte att ska jag ha lockigt så behöver jag tvätta håret på morgonen (=för trött för det) för det går verkligen inte att sova på det när det är lockigt. Och skulle jag ha tvättat det på morgonen, så innebär det att jag måste gå upp tidigt morgonen efter också och tvätta det, eftersom jag som sagt inte kan sova med lockigt hår utan att det ser förjävligt ut dagen efter. Så plattar också det varje dag!

    Svara

     Jag kramar upp mitt hår med vatten och ibland lite hårolja på morgonen för att få ordning på lock-kaoset.

     Svara

   Vilken kaostråd😂 tycker att det är bra med killar som gapar om vad de tycker är fult på kvinnor, på så sätt är det lätt att veta vilka puckon man ska undvika.

   Svara

    Oj! Den här kommentaren hamnade ju fel. Ska vara i tråden om mäns åsikter om lugg såklart.

    Svara

  Ebligt någon på ÖS så hatar killar lugg då kvonnor ser ”barnsliga” ut. När jag ser resultatet av Sandras experimenterande hos frisören ja, då kan jag förstå dem. Stackarn, tur att den växer ut snabbt! Har själv sportat en oplanerad mini-snelugg (seriöst 2 cm över ögonbrynen) efter att mamma var där och klippte loss med kökssaxen.

  Svara

   Och jag hatar killar som har åsikter om hur kvinnor bör ha håret. Med tanke på hur få heterokillar som själva har stil nog att ha åsikter om det. Och ingen av mina tjejkompisar med lugg är singel.

   Svara

    Ja, du får hata killar med åsikter och killar får ha åsikter. Har någon tvingat dig låta bli att klippa lugg?
    Vi kvinnor hatar generellt killar med hår som sticker ut ur näsan, ska alla män tvingas ansa håret då?

    Vi har olika preferenser mellan könen, så är det. Betyder inte att jag som kvinna måste banta, operera in rumpinplantat, förstora brösten, låta håret växa ut osv. Jag gör som jag vill men faktum kvarstår: män (generellt) älskar bröst tex.

    Jag har också haft lugg OCH lyckats låta bli att bli dumpad av min man sedan 5 år men han tycker antagligen inte att jag var lika snygg. Sen har han ju knipt igen när jag väl haft lugg eftersom han älskar mig och inte mitt hår.

    Du betrer dig som en rabiat, kränkt barnunge utan någon vidare självkänsla. Jobba på den så slipper du ta åt dig och klösa tillbaka så fort någon öppnar käften.

    Svara

     Vem beter sig rabiat här egentligen…?

     Svara

      Det är jävligt tröttsamt att vissa kvinnor verkligen inte kan hantera faktumet att män vågar ha åsikter. Jag skrev bara det i förbifarten eftersom jag kom att tänka på just den listan om saker killar hatar (i vilken lugg toppade listan typ) och så kommer en arg tjej som hatar killar som har preferenser. Jag kan sätta min kattunge på att hon som svarade själv hatar en massa saker med killar, hon skrev ju själv att hon hatar killar med åsikter om tjejer. Rätt ironiskt ändå.

      Hon HATAR killar som HATAR lugg. Då kan lugghatandet verka rätt oskyldigt i jämförelse med hennes(/ditt?) hat av ett helt kön. Så ja, rabiat att allllllltid ha taggarna utåt när män tycker något.

      Svara

       *när män hatar något. Anonym / 09:53 använde samma retorik som 09:48. Du verkar inte kunna hantera det faktum att folk har åsikter om mäns åsikter?

       Svara

        Jo, jag har åsikter om både män och kvinnor. Men att allllllllllltid hugga ifrån så fort män vågar tycka något är fan stört!

        Svara

         ”Vågar tycka något” som att det inte är vanligt med män som pratar ofta och gärna om vad dom hatar med kvinnors utseende…

         Svara

          Om en man pratar illa om ditt utseende i din närhet då har han noll respekt för dig. Om han pratar om kvinnor generellt då behöver du inte ta illa upp.

          Jag som kvinna kan prata om män med män. Min man, min storebror, min pappa, min killkompis mina manliga kollegor vet tex om att jag älskar långa män med bruna ögon. Så är det med det. Betyder det att alla män med blå ögon är fula? Nej!

          Kvinnor skriver för fasiken ”bara långa män får svara” på sin tinderprofil. Män skriver ”inga överviktiga tjejer”. Är det fel på korta män och överviktiga kvinnor, nej!

          Man får ha preferenser oavsett hur vanliga de är. Män får fortsätta tycka som de vill oavsett hur jobbigt du tycker att det är. Du får vara trött på män oavsett hur kränkta de må känna sig.

          Nu rabblar jag bara då det inte finns så mycket att diskutera mer.

          Svara

           Det är skillnad på att inte vilja dejta tjocka killar och föredra smala, och att säga att ”alla tjocka killar är fula, de borde banta!” bara för att min preferens är smala.

           Ja tycker man att tjejer är fula i lugg så tyck det. Men förvänta dig inte att de tjejer ska anpassa sin frisyr efter dina önskemål.

        Jag skrev kommentaren 9:53 och hoppsan, hade inte räknat med den arga reaktionen. Jag HATAR inte killar utan skrev det lite skämtsamt med glimten i ögat (inser så här i efterhand att jag borde lagt till någon emoji för att förtydliga detta). Jag är inte arg och hatar definitivt inte män, är själv gift och har två tonårssöner. Tyvärr 10:23 så ryker din lilla kattunge 🙀😿. Jag SKÄMTADE nämligen bara och är ledsen att det inte framgick.

        Har för övrigt lugg också, även om den är på utväxt nu inför sommarfrillan (varmt och soligt = vill inte ha hår som kletar sig fast i pannan)

        Svara

       ”Tröttsamt att kvinnor inte kan hantera att män får ha åsikter?!?”
       Med tanke på den mansdominerade värld vi lever i kan detta vara bland de mest idiotiska jag läst hos BK.
       Män har åsikter om ALLT men på senare år har kvinnor börjat inse att deras värde inte sitter i vad en man tycker om dem.

       Svara

     Konstig kommentar med sista stycket som pricken över i:et

     Svara

     ” men han tycker antagligen inte att jag var lika snygg” ” Sen har han ju knipt igen när jag väl haft lugg”

     Fantiserar du ihop att din man inte tyckte du var lika snygg i lugg? Varför?

     Svara

      När vi har tittat igenom gamla bilder så har han väl sagt något som ”du har finare hår nu” och då har jag haft lugg på bilden. Dessutom har jag frågat rakt ut: ska jag klippa lugg? Nej, du är finare med lite längre lugg.

      Jag tar ju inte illa upp eftersom jag själv frågat. Han skulle aldrig försöka bestämma över min kropp men jag vill gärna höra hans åsikt. Han frågar mig om han ska låta håret växa ut, om skäggen är för lång osv. Ett tag hade han supermario mustach, jag var tydlig med att han såg ut som en porrslådis. Den rök samma dag.
      Idag skrattar vi åt den.

      Alla som varit i längre relationer känner igen detta med att man frågar sin partner om dennes åsikt. Men sen får det stanna där och alla fattar sina egna kroppsrelaterade beslut.

      Svara

       Men om du läser ts kommentar så handlar det inte om en man som blev tillfrågad om hans flickvän skulle klippa lugg eller inte.

       Svara

     Det jag hatar mest är att tänka på alla osäkra tjejer som vill ha lugg och tycker att det är snyggt men inte har det för att män hatar det och tycker att de ser barnsliga ut.

     Svara

      Jag håller med även om detta inte är mäns fel. Det är inte männens fel att jag har en A-kupa. De råkar älska större bröst pga evolutionen inte för att trycka ned mig.
      Man får distansiera sig lite och påminna sig själv om att de inte tycker som de gör av rent kvinnohat.

      Svara

       1. Jag tror inte att män generellt gillar större bröst. Känns väldigt 90tal.

       2. Att ha åsikter om någons utseende är en sak. Att tala om dessa är en annan.

       3. Jag skiter i evolutionen. Vad tror du alla dessa reportage om hur vi kvinnor ska framhäva och dölja och anpassa oss efter männens önskemål gör med oss?

       4. Ja, vi tjejer har också preferenser. Ser du dessa reportage för män också för att de ska anpassa sig efter våra preferenser? Nej, de får vara som de vill ändå.

       Svara

        Men vi kvinnor får också vara som vi vill. Hade vi inte varit så lättpåverkade och köp varenda reportage, gått på alla bantningskurer, trosor med rumpinlägg osv osv. Ja då hade inte dom grejerna funnits. Det är ju vi som låter oss hamna i den här sitsen när vi lyder alla åsikter som finns om oss.

        Svara

         Oj, vilken grund analys. Varför tror du det har blivit så att vi går på allting?

         Svara

          (Ledtråd: för att vi inte får se ut som vi gör. Vårt utseende recenseras hela tiden. Män bedöms för vad de gör och kvinnor bedöms för hur de ser ut. Kolla vilken tidning, reklam, film som helst de senaste hundra åren)

          Svara

           Vi får ändå se ut hur vi vill oavsett hur mycket det recenseras. Sen om du väljer att lyssna på det som sägs eller ej är upp till dig. Män bedöms också efter utseende, inte i lika stor utsträckning nej och de flesta av dom skiter i att många kvinnor gillar vältränade kroppar.

           Som du säger sker det inte i lika stor utsträckning. Kan det ha något med saken att göra? Att män har enklare att skaka av sig ideal eftersom dom inte fått se en viss bild av mannen i tidningar, reklam och film på samma sätt som kvinnor har, både under uppväxten och i vuxen ålder. Identitet och självbild är mer komplext än att hävda att man väljer själv vad man ska påverkas av

           A – jag märker att du har bestämt dig för att inte förstå detta på ett större plan. Det är betydligt mer komplext än vad du vill tro. Även du påverkas av vad vi matas med (och vi matas med det redan från barnböcker/barnfilmer/osv).

           Jag lämnar diskussionen här.

           Jag förstår precis vad det är du menar och det är som du säger. Men jag är så less på den där offerkoftan om något så obetydligt som utseende. Rent krasst sett så om alla kvinnor skulle ge fan i att lyssna på ideal och normer och gå sin egen väg så skulle ju allting vara löst? Inte sant? Vi gör det så onödigt svårt för oss själva genom att jämt jämföra oss, tävla om vem som är snyggast och vara livrädda för att inte vara snygga längre. Och ja jag vet att det är komplext, att det tar emot att vara den som bryter normer och få höra mycket ”skit” och att jag förenklar det nu.

       Hur har evolutionen påverkat mäns preferenser på bröststorlek? Om evolutionen fått säga sitt skulle det det naturliga urvalet sållat bort småbröstiga kvinnor om det vore på det sättet

       Svara

     Men shit?

     Svara

   Om killar hatar lugg så behöver de ju inte ha lugg.

   Att ha åsikter om andras frisyrer är rätt så ”barnsligt” också tycker jag.

   Svara

    Men va man måste väl få ha preferenser? Jag hatar när min kille precis klippt sig, tycker han blir alldeles för korthårig då. Gillar när det är längre så hans lockar kommer fram, den frisyren är ju helt klart finast på killar! Varför får jag inte ha åsikt om det

    Svara

     Men det är väl viss skillnad på att ha preferenser och att vilt och brett prata om att ”alla kvinnor hatar när killar just har klippt sig”

     Svara

      Om du inte kan förstå att alla i vardagstal inte innefattar varenda människa med en y-kromosom, oavsett ålder, läggning, kulturella bakgrund, stil och andra attribut så är det digbdet är fel på.

      Alla älskar kladdkaka! Nej, inte jag så då får du inte säga alla!!!!

      Svara

       Så ”alla” i vardagstal innebär ”inte alla”? Krångligt sätt att vardagsprata på, det är som uppbyggt för att behöva försvara sig hela tiden

       Svara

        Men snälla, för sista gången. Alla är ett godkännt ord att använda i vardagen när man talar om en klar majoritet. Det vet du så lägg ned.

        Alla män är håriga (nej, vissa genomgår kemoterapi och har tappat allt hår tex). Ska man utgå från ditt tänk som bör vi slipa ordet alla eftersom det alltid finns undantag.

        Svara

         Ja, faktiskt så bör man undvika att skippa att uttrycka sig på sättet ”alla män hatar lugg” eller ”alla män älskar kladdkaka”

         Svara

          Jag raderade en mening (trodde jag) och ersatte med en annan. Nu ser det ut som jag håller med Anonym! Föll på eget grepp

          Svara

      Jag och mina tjejkompisar pratar alltid om hur fula killar är precis när de klippt sig 🙈 Så enligt min empiriska studie är det verkligen så att alla tjejer hatar det. Det behöver väl inte vara en så stor grej.

      Svara

     Det får du absolut ha. Lika mycket som min preferens är att jag tycker att det är barnsligt att ha åsikter om tjejer i lugg och att jag föredrar män som inte har så jävla mycket preferenser generellt kring tjejers utseende. Det tycker jag är ytligt och barnsligt. Min preferens och åsikt.

     Svara

      Du FÅR ha den. INGEN HAR TVINGAT DIG ATT ÄNDRA DIN ÅSIKT. Det är bara så tröttsamt och förutsägbart att hoppa på ”män ska hålla käffft”-tåget så fort någon har mage att nämna män i sin kommentar. Jag som kvinna blir rädd att prata om män pga andra kvinnors starka åsikter som de trycker upp så fort tillfälle ges. Det är inte normalt betende hur många ryggdunk du än får av dina lika.

      Svara

       Ja, jag tycker att män kan sluta ha så mycket åsikter om tjejers utseenden.

       Det är en jävligt osexig egenskap tycker jag. Min preferens you know.

       Svara

       😴😲🤔😮😯😴 Godmorgon tisdag!

       Svara

       Rädd att prata om män… 😂

       Svara

    Fast i regel har man väl åsikter om det mesta här i livet. Finns frisyrer, kläder, utseenden, inredning som man tycker är fint,fult eller hyfsat. Sen behöver man väl inte kasta ut sina åsikter om allting om inte någon frågar. Men att säga att det är barnsligt att ha åsikter är väl inte rätt det heller.

    Svara

  Lugg är bland det svåraste du kan klippa som frisör, man måste ha riktigt bra koll på hur håret faller, ansiktsform, tjocklek etc för att det ska bli bra. Så det är rätt svårt!

  Svara

   Det är väl precis det som är deras jobb…?

   Svara

   Då kanske de frisörer som inte behärskar det ska förklara det för kunden och kanske inte heller ta betalt för att klippa just lugg. Får väl finnas speciella luggfrisörer som har talangen att klippa framdelen av håret.

   Svara

   Haha tänk om jag skulle misslyckas med ett projekt i jobbet och ändå ta betald av en missnöjd kund med argumentet ”det var faktiskt svårt!”

   Svara

   Okej? What’s your point? Jag går inte och fyller läpparna för att få skiten insprutad i hakan med deras motivering ”ja det är ju lite svårt”

   Svara

    Sånt händer… 😴

    Svara

    Poängen har antagligen att kommentera: ”Lugg? LUGG?
    Hur kan det vara så svårt att få till?”

    Är det så svårt att inte hugga på exakt allting, utan istället reflektera över om kommentaren kanske har en direkt anknytning till inlägget?

    Svara

     Men det är väl därför frisörer utbildar sig och därför vi betalar för att de ska klippa oss? För att de kan.

     Svara

     Tack! Var ett jäkla bitskt gäng här idag. Min mening var precis den du skrev och också då kanske man inte ska gå till ”vilken frisör som helst” vid luggklippning, så var mer ett råd i luggklippandet.

     Svara

    Det du sprutar in i läpparna flyter ut i resten av ansiktet…

    Svara

  Kommer ihåg när alla hade snelugg när jag gick i högstadiet/gymnasiet (2002-2007 där omkring). Var så jävla avis men jag har Jessica Gedin-hår så jag körde på. Såg ut som en hobbit med min korta krull-lugg😭 så jag klippte till slut av allt hår till en cleopatrafrisyr som jag plattade frenetiskt alltså BRÄNN BILDERNA så fuuuult

  Svara

   Älskar dig 😂

   Svara

  Tips till er som vill klippa lugg:

  Ju störra avstånd du har mellan pannans överkant och huvudets högsta punkt, desto bättre passar du i lugg.

  Tänk såhär: har du ett platt huvud framifrån så finns det inte så myckets plats att ha lugg utan att den tynger ned ansiktet.

  Vissa har ju väldigt mycket ”skalle” ovanför pannan medans vissa ser platta ut framifrån.

  Alla med högre skalle passar i lugg oavsett ansiktsform (men lite olika stik) medans folk som är mer plana och inte har någon ”kulle” av skallben ovanför pannan vanligtvus inte ser lika snygga ut i en rakklippt lugg.

  Svara

   Wow, så luggfrågan är en långskalle / kortskallesak?
   Fram med skallmätningsverktygen!

   Svara

    Ja haha, handär Hitler-snubben (Mengler? Vad hette han?) skulle bli stolt. Men detta stämmer faktiskt 🙂

    Alla kan ha lugg men vissa kan se riktigt wow it i den och andra känns mer ”tunga” och för inramade ut.

    Svara

     Mengele

     Svara

   Fattar verkligen inte vad du menar med platt och kulle?

   Svara

    Kolla på ditt ansikte rakt framifrån. Märät avståndet mellan hårfästet och huvudets högsta punkt. Asså, om du hade haft en krona på huvudet så skulöe en ”kulle” bildas innanför kronan. Den kullen.

    Typ sätt ett finger vid hårfästet och handen platt över huvudets högsta punkt. Om avståndet mellan dessa är stort (över 3 cm typ) så har du en ”kulle” och passar jättebra i luggar.

    Svara

     Detta låter faktiskt som ett skönhetstips direkt från rasbiologiska institutionen vid Uppsala universitet 50 år efter att de lades ned…

     Svara

      Men just utsende handla om symmetri och att arbeta med det man har. En människa med väldigt höga kindben kanse inte passar lika bra med en massa contour.
      Folk med tunna läppar ska ha lite ljusare färger för att fejka ett plut.

      Vill man få tänderna att se vitare ut då bör man ha rätt nyans av det röda läppstiftet.

      Samma med hår, alla passsar inte i microlugg. Alla passar inte heller i afro 🙂

      Svara

       Intressant att alla dessa ”passar i” och ”för att framhäva” bara verkar gälla kvinnliga attribut.

       Vilket bälte ska en man ha för att framhäva sin mage? Vilken typ av lugg ska han ha om han har hög kulle? En man med små läppar, skägg eller inte?

       Svara

       10.45 Så bra förklarat. Och vänligt!

       Svara

     https://images.app.goo.gl/G91ShjFwg2eb4qsi7

     Sista huvudformen har hög kulle. De passar bäst i lugg 🙂

     Svara

   Haha orka. Vill man ha lugg så skaffar man lugg.

   Trivs man i det så spelar det väl mindre roll vad ens skalle passar i?

   Svara

  Tycker det är så fint med lugg när man har en riktigt tjock härlig en. Typ Zoey Deschanel! 🙂 Superfint.

  Svara

  Sandra gick från att se ut som en 20-åring utan lugg till en 35-åring med lugg! OBS! Inget fel i det, hon är jättefin oavsett, men det är roligt att sen vilken skillnad en lugg gjorde 🙂

  Svara

   Nja jag tycker hon ser ut som typ 16 med den där luggen (hon skulle älska den här kommentaren 😆)

   Svara

  Jag har hellugg och tack och lov för min fantastiska frisör och alla produkter för mitt tunna hår och virvel haha.

  Svara

  Jag har ett väldigt runt ansikte till formen (inte stor i övrigt) och lugg gör att jag tyvärr får en ännu mer (i mitt tycke osmickrande) rund form på ansiktet. Men jag tycker det är supersnyggt på vissa! Snedlugg var ju så jääääkla hett där kring början på 20-talet.

  Svara

  Usch, får flashback till min barndom då morsan bestämde att jag skulle ha lugg slm skulle klippas med regelbundna mellanrum. Tyckte alltid jag såg lika jävla ful efter. Luggen blev alltid så kort och såg ut som en potta. Grät ibland. Hatade frisörer. Varför tvingades jag till det?

  Svara

   Exakt samma för mig. Vägrar lugg idag.

   Svara

    Varför plågade de oss på det här viset? Helt obegripligt. Kan skratta åt det idag men tänk om nån skulle tvångsklippa lugg på mig idag, hade blivit helt jävla vansinnig! Knappast något jag skulle skratta åt.

    Svara

   Tror jag vet varför. Det var nog inne då. När jag tittar på gamla dagis- och skolgruppbilder så har i stort sett varenda unge pottfrilla. Med ekonomiklippt lugg.

   Kom de överens om sådant på föräldramöten eller tyckte alla bara att det var en praktisk barnfrisyr…??!

   Svara

  Jag hade lugg framtill jag fick massa virvlar. Varför fick jag det?

  Svara

   Jag har också virvlar som bråkar men med rätt produkter och att föna/platta på rätt sätt så lyckas jag gömma den.

   Svara

  Klippte kort hår en gång och bad frisören om en snedlugg. Det fick jag inte. Istället tog hon en hårkniv och klippte av lite på bägge sidorna så det blev som en kortare hårslinga på båda sidorna, definitivt inte som jag menade. Så det hela slutade tyvärr med att jag gick hem och klippte en snedlugg själv som tyvärr råkade bli en tredjedel av mitt hår, det blev inte så bra 😅 Men det värsta en frisör har gjort mot mitt hår var dock att färga mitt hår svart och mörkgrått, när jag hade bett om typ kallt blont hår med en mörk botten och visade bild och allt. Aldrig varit så besviken efter ett frisörbesök, såg typ ut som Morticia Addams. Det passade inte alls på mig som är naturligt blond och blek med ljusa drag. Sa att jag inte var nöjd men frisören försökte ändå säga att det var fint och att mina ögon kom fram ännu mer. Hur svårt ska det vara att ta kritik och be om ursäkt och jag vet inte kanske erbjuda att man får pengarna tillbaka? Usch, gick aldrig tillbaka dit mer.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.