Tänt var det här!!!!!

Två av UnderbaraClaras senaste inlägg på bloggen handlar om att elda, bränna, ja, tutta på rejält men jag tror vi kan vara lugna vad gäller pyromani.
Jag tycker mig inte se en enda Ulf Borgströmsk tendens hos henne men det kan ju vara bra att dubbelkolla så hon lägger de använda tändstickorna åt rätt håll ett tag fram över.

 Jag tycker så mycket om röklukten mot hög klar vårhimmel och jag njuter av att få städa gården och sedan mata en stor eld med bränsle. Se den gamla julgranen spraka ihop med påskris och grenarna som blåste ner i en vinterstorm… // UnderbaraClara

Förr i tiden var det vanligt att elda gammalt gräs tidigt om vårarna. Det gynnar ju den biologiska mångfalden när gräs hålls tillbaka och blommande växter istället får en chans att sprida sina frön. Det i sin tur är bra för insekter som fjärilar och bin. Win-win så att säga. Idag görs det inte riktigt lika ofta skulle jag tro. // UnderbaraClara

Jag kanske ska föreslå en liten ”svedjebränning” här på innergården nästa gång vi har städdag? 
Prunka till den nerpissade gräsmattan lite?

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Some people just wanna watch their lawn burn.

      ???

    Eld kan vara riktigt vackert, men att det luktar gott? Nja, där håller jag inte med ?

      Älskar doften av eld. Men vet att jag är ganska ensam om det.
      Saker man får lära sig att leva med.

      Jo om man eldar grenar!

      Men va? Lukten av mysig brasa är det bästa som finns.

        mmh lukten av eld och bensin ❤️

    Är det inte eldförbud från och med maj?

      Inte per automatik. Det finns olika lokala ordningsföreskrifter i kommunerna.

      Eldningsförbud är väl inte generella, utan utgår från regioners torka och andra förutsättningar. I Stockholm är det inte eldningsförbud tex.

        Generella utifrån speciellt datum menar jag.

      Är ju fortfarande kvar snö i norr så här råder knappast eldningsförbud.

        I Kiruna ja……

          Det är då fortfarande snö kvar i Västerbotten med på sina håll 😀

    OT: Influencers sätt att fråga saker till sina följare istället för att anstränga sig själva för att googla fram svaret har nått nya höjder. Rekordet tidigare: Flora Wiström som ville börja orientera och sa i sin podd att någon av hennes följare borde bjuda in henne till en orienteringsklubb. Dagens nya rekord: Therese Lindgren som frågar sina följare på instastory om det finns någon i Stockholm som kan leverera grus till henne imorgon.

      Lätt att jag hade gjort också om jag hade haft en miljon följare. Orka sitta där grussugen och googla.

        Exakt! När det berömda grussuget slår till då vill man ha det snabbt. Inte slösa tid på att googla fram information.

        Grussugen! Skrattade högt. Tack! Ser fram emot att använda det ordet. Nån gång. Kan bli tufft kanske… ”Känner du dig inte lite grussugen idag?”

      Hon vill ha det gratis såklart ???

        Bra för henne ???

      Det var inga höga höjder där inte enligt min mening. Om jag skulle börja med en ny aktivitet, exempelvis orientering, så skulle jag också hellre se en inbjudan från någon att följa med, istället för att leta upp random klubb själv..

      Eller apansattigranen som frågade sina läsare efter ’guldkorn (Sverigedräkt) som man inte kan googla sig fram till’!
      Det är klart, letar man ogooglebara grejer så kan man ju inte googla dessa. Eller så är det bara väldigt få svar på googlingen ”Sverigedräkt + gratis”…

        Fast lägg ner. Hon var ute efter ett ställe som hade fast butik och dräkter som inte var gjorda i polyester. Samt hade större storlekar än L. Ibland kan man ju googla utan att finna rätt.

    Det mest korkade som jag läst, står Blondinbella för ganska nyligen. Det var när hon frågade om var man köper en vattenslang till trädgården och även var man kan köpa en förlängningssladd… Dessutom frågade hon om hur det fungerar med gräsklippare. Trots att det omgående strömmade in svar, så var det tydligen övermäktigt för henne – för vid nästa inlägg hon skrev, så hade hon anlitat en trädgårdsfirma.

      Tror det mest handlar om att skapa innehåll. De frågar ofta om tips på olika saker och sen rasar kommentarer in.

        Ja, och ett sätt att få följarna att känna sig viktiga och delaktiga.

    1. Varför togs min kommentar under inlägget om Bingo Rimér bort? Kan inte vara ärekränkning att upprepa saker som hans dåvarande fru och Marie Plosjö själva skrev på sina bloggar och som redan har gjort x antal varv i kvällspressen?
    2. Varför försvinner vissa kommentarer bara spårlöst medan en del är kvar och det står raderat på dem?
    3. Bränt gräs luktar äckligt.

    Ot. Tycker det låter på Nicoles blogg som att Eric inte skötte dumpingen snyggt.
    Hur fan kan man vänta in i det sista och göra slut med någon innan ett bröllop? Hon hann ju till och med ha möhippa? Han kände inte innan att han kanske kunde säga nåt?
    Svinigt!

    Oh, trolltyg i tomteskogen ? ÄLSKAR DEN!

    Mina föräldrar bor på landet och en kväll när jag var ute och gick eldade deras grannar sin gräsmatta, fattade först inte vad de gjorde haha ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.