Alexandra Nilsson och Andreas svarar på frågor om barn och bröllop

Alexandra och Andreas svarar på frågor om barn och giftemål utan att själva ha haft diskussionen sinsemellan.
Intressant, men jag antar att om inspelningen spårat ur helt så hade videon aldrig publicerats så den gick nog hyfsat lugnt till.
Svaren är ibland något nerkortade så det här är ingen rak transkribering och jag har även hoppat över några frågor som påminde om redan ställda eller som inte var så spännande.

Vill ni skaffa barn?
Alexandra: Jag tror det är ja, men jag tycker barn är jobbiga.
Anderas: Jag har, under nästan hela mitt liv, inte haft en längtan efter barn. Man har ju varit med om mardrömsscenarion och vänner med barn som tittat en djupt i ögonen och samg ”Vad du än gör, skaffa aldrig barn” men de skaffade barn vid tidig ålder och då har de säkert missat en stor del av sitt liv som de sett att jag fått uppleva.
Men känns allt rätt, eller att det bara händer så får man ju ta det därifrån.

Väntar du (Alexandra) på att han ska fria eller är det något du skulle kunna  göra själv?
Alexandra: Jag kommer inte fira, och det vet du om. Jag är gammalmodig när det kommer till både barn och giftemål. Jag vill att mannen ska fria och vill helst inte diskutera giftemål förrän jag är gift.
Andreas: Då vet man vilket ansvar man bär. 🙂

Vad är det du stör dig mest på din pojkvän?
Alexandra: Att han lägger sig i inredningen. Han sa att vi inte behöver ett vardagsrumsbord.
Andreas: (Om Alexandra) Att saker ska ske NU och inte senare. Så pass spontan att det blir spår efter dig i lägenheten.

Om du inte vill gifta dig, vill du bara vara förlovad då eller inte det heller?
Andreas: Jag har aldrig varit mycket för bröllop, det är för mycket som är religiöst och att man ska göra som alla andra, men jag har valsats in lite mer i det med dig då jag förstår hur mycket det betyder för dig. Friar man så gifter man sig.
Alexandra: Jag är ju gammalmodig och det kommer från min mamma som är katolik, där man ska gifta sig inom ett år efter frieriet för annars är det kört.
Så friar man så ska det bli ett bröllop.

Vet du om du kan få barn och hur fick du i så fall reda på det?
Alexandra: Jag har varit gravid tre gånger totalt, så då är man nog ganska säker på att man kan bli gravid.

Hur kommer det sig att ni inte fått barn innan? Har ni svårt eller har ni inte velat?
Alexandra: Jag känner att jag varit för ung.
Andreas: Jag har inte velat. Jag har uppskattat mitt liv och alltid hållit på och rest mycket. Jobbat mycket, rest mycket och trivts med det.

Skulle du vilja ha ett stort eller litet bröllop? Litet är typ 50 personer.
Andreas: Litet är ju typ närmast sörjande, 10 pers.
Alexandra: Om vi gifter oss så tror jag vi skulle ha typ 100 gäster, vilket jag tycker är ett relativt stort bröllop. Eller ett mellanbröllop kanske.

Minns att du tidigare sagt att du inte kunde bli gravid. Stämmer/Stämmer inte?
Alexandra: Jag trodde att jag inte kunde bli gravid för att en läkare sa det till mig, men det ledde ju också till av mina tre aborter.

Skulle du kunna tänka dig att adoptera ett barn?
Alexandra: Jag kan det. Jag är livrädd för att föda barn, vilket beror på att alla är så öppna och ärliga på sociala medier idag på gott och ont. För mig har det blivit ont, för de låter ju en jävla pina. Analen går sönder, tuttarna blir helt fucked up, murran går sönder. Det låter för jävligt och det måste man få säga också.
Andreas: Det finns ju planerat kejsarsnitt..
Alexandra: Som jag kommer göra om jag blir gravid naturligt. Skulle jag adoptera så skulle jag vilja göra det när barnet är så litet som möjligt.
Andreas: Haha, ja, ingen 32-åring.

Om du blev gravid idag, vad hade du gjort?
Alexandra: Helst inte behålla det, för jag vill ju gifta mig först. Jag tycker inte man ska känna sig tvingad att föda ett barn, bara för att man blev gravid. Jag tycker en graviditet ska vara planerad.
Andreas: Men det är ju jättekonstigt att göra aborten vara för att man har en princip.
Alexandra: Nej, det är ju min kropp.
Andreas: Men det är ju en princip, att du vill ha en ring på fingret innan du öppnar vaginan liksom.
Alexandra: Jag vet att det kan vara provocerande hur ”lättsamt” jag pratar om det, men jag tycker också det känns tabubelagt att INTE känna skuld över att göra abort. Jag har lyssnat på många intervjuer där folk pratat om hur dåligt man ska må psykiskt och det är så fruktansvärt, och det finns ju de kvinnor som inte har så nära till de känslorna och jag är en utav dem i så fall och jag tycker att det måste få vara okej också, utan att klassas som något känslokallt monster för det handlar ju inte om att jag vill döda barn på löpande band.
Jag har ju en spiral och skyddar mig så mycket jag kan. Jag kan ju inte säga till 100% men jag ser ju helst att det inte blir så – därav spiralen.
Andreas: Jag håller med dig om att det är kvinnans kropp, men man är ju två i ett förhållande.
Alexandra: Man är inte två i en livmoder.

Hur många barn vill du ha och tycker du det är okej att välja att bara skaffa ett barn?
Alexandra: Självklart är det okej att bara skaffa ett barn.
Andreas: Fem vill jag ha.
Alexandra: Okej, om du klämmer ut dem. Ett barn för mig skulle funka, men jag ser framför mig två.
Andreas: Fan vad najs det skulle vara att få tvillingar så man har det här avverkat så slipper man spä ut det här…spädbarnstiden.
Alexandra: Jag skulle gärna vilja få tvillingar för att slippa bli gravid två gånger om det är så att vi säger att vi vill ha två barn.

Vad hade ni döpt era barn till? Både kill och tjejnamn?
Andreas: Jag har funderat på det men jag kommer inte ihåg.
Alexandra: Jag har ett flicknamn som jag gillar. Ingrid. Eller Britt-Marie, jag gillar sådana här old schoolnamn. Fitt-Brittan, nej jag skojar..
Men jag gillar ”gamla tantnamn” för det känns coolt.

Skulle du behålla barnet om du fick reda på att det hade Downs syndrom eller ett handikapp av något slag i magen? (Jag har förtydligat frågan lite. //CC)
Andreas: Jag vill inte svara på den frågan för jag tycker att det är FÖR privat, men jag känner mig väldigt kluven.
Alexandra: Jag känner att jag inte skulle behålla ett barn om jag visste att det var sjukt och det var inom en rimlig tidsgräns att kunna göra aborten, och det beror nog helt enkelt på att jag tycker det är orättvist att när barnet inte ens är fött, föda upp ett barn som är sjukt men det är så svårt att säga nu när man inte är gravid.
Andreas: Och vi har ingen kunskap ALLS om olika sjukdomar.
Alexandra: Ja, man kanske skulle läsa på lite.
Andreas: Ja, det är nog väldigt enkelt att sitta och säga antingen eller, här och nu.
Alexandra: Ja, men min spontana tanke är inte men inget av detta har vi diskuterat, förrän nu.

(Jag vill bara korrigera en sak som Alexandra och Andreas säger upprepade gånger i videon.
Downs syndrom är en diagnos – inte en sjukdom, men det handlar med största sannolikhet om okunskap, ingenting annat. 
Den medicinska termen för Downs syndrom är Trisomi 21, vilket betyder att personens celler har tre kromosomer 21.)

Vad tycker du om att amma offentligt?
Alexandra: Jag kommer amma LOSS! Jag ska fan i mig köpa ett SL-kort för att kunna amma på tunnelbanan!

Designa egen ring och klänning eller köpa färdigt i affär?’
Alexandra: Designa klänningen, men ringen ska ju vara en överraskning från Andreas.
Andreas: Till 90%, designa egen ring.

Silver eller guldringar?
Andreas: Bra fråga, det har jag funderat på.
Alexandra: Guld vill jag ha.
Andreas: Då kör vi silver.

Tack och hej!

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Verkar vara två alldeles för självupptagna människor. Bra beslut att inte skaffa barn.

  Svara

   Nu inte sagt att alla som väljer att inte skaffa barn är självupptagna. Bara dessa två. Alla gör vi olika val i livet. ( Och en del får inte välja)

   Svara

   Ja, bra beslut att leva sina liv som de vill och få sätta sig själva främst 🤗

   Svara

    Jag älskar att vara barnfri och få sätta mig själv främst. Jag sätter mina vänner och min familj främst när de behöver det. När de inte har det eller mår bra.

    Men fan vad det är najs att slippa ansvara för någon annan. Jag förstår helt och hållet om de väljer att inte skaffa barn ☺️

    Svara

     Åh jag med! Gillar barn men ser hur kompisar har det. Skulle inte orka ha det ansvaret och allt jobb runt dem.

     Svara

     Jag är 33 år. Har ett tonårsbarn. Aldrig att jag skaffar fler barn även om jag älskar mitt barn och skulle offra mitt liv för hen på studs om så krävdes.

     Svara

      Samma. Skulle inte skaffa fler barn. Så fort det är möjligt så vill jag operera bort livmodern.

      Svara

       Själv kan jag inte vänta att skaffa ett till barn, men det får komma när det kommer.

       Svara

   Ja tycker också hon är mycket självupptagen.

   Svara

    Äh tycker hon mognat en hel del och har vettiga åsikter.
    Det är också en fin grej med barn, att man helt enkelt inte hinner vara lika självupptagen.. ; ) Oftast.

    Svara

   Man kan ju ändra sig och bli en, i dina ögon, bättre människa allt eftersom livet levs.

   Svara

   Ser inte vad du ser.. Tycker det var väldigt vettiga svar. Såklart är de självupptagna nu, utan barn. Kommer väl ändras om de får barn.

   Svara

   Jag kan knappt läsa det här övh. Pga alla stavfel..

   Svara

   Dem är inte självupptagna, dem är realistiska som inser att det är svårt att ha ett barn just nu mtp deras livsstil. Det är ju ansvarsfullt att inte skaffa barn om man känner man vill prioritera andra saker i livet

   Svara

    De*

    Svara

     Seriöst, har du inget bättre för dig än att leta stav fel?
     Gå in på flashback istället, där kommer du kunna rätta massor med stavfel, så har du något att göra idag + dem flesta där har samma tråkiga mentalitet som dig, så tror du skulle trivas där.

     Svara

  Abort som preventivmedel …

  Känner en läkare som brukar prata om det. Har inte trott hen tidigare.

  Svara

   1. Abort kan aldrig fungera preventivt.
   2. Om man nu ändå ska kalla det för ”preventivmedel” så skulle jag ändå vilja hävda att Alexandra med största sannolikhet inte använder det som preventivmedel. Jag vågar nästa sätta min högra hand på att hon haft sex mer än tre gånger.

   Svara

   Abort kan inte användas som preventivmedel. Preventivmedel används för att förhindra att man blir gravid & abort är inget som förhindrar att man blir gravid. Det kan endast användas för att förhindra att graviditeten fortsätts.

   Svara

   Vad skriver du? Hon har spiral sa hon. Hur fick du till detta?

   Svara

   Bättre en abort för mycket än en för lite!

   Svara

    Word

    Svara

  Får en märklig känsla när jag hör och ser Andreas. Kan inte sätta fingret på vad det är.. 🤨

  Svara

   Samma här, känner typ 😬

   Svara

   Håller med dig. Tror det är för att jag tycker han verkar vara en lite barnslig person som ska skoja bort allting som är för seriöst och allvarligt (ett stort irritationsmoment för mig). Som när Alexandra sa något om förlovningsring i en vlogg för några månader sen och Andreas ba ”En fisring hihi”. Har ingen aning om hur deras relation är när kamerorna är av men eftersom detta är vad vi får se så är ju detta vad jag tycker.

   Svara

  ”närmast sörjande” på deras bröllop? Haha freudiansk slip av Andreas?

  Svara

   ”Närmast sörjande” är ju ett väletablerat uttryck, används inte bara för begravningar

   Svara

    Eller ja, kanske ett vanligt skämt iaf.

    Svara

    Hade helt missat att det var ett etablerat skämt haha!

    Svara

  Tycker dom är så olika som personer. Hon är mer barnslig.

  Svara

   Vem vill vara ihop med en kopia… Givande samtal! 😂

   Svara

    Kan inte tänka mig ett bättre samtal

    Svara

    Lika barn leka bäst.

    Svara

  De låter lite sådär gulligt naiva som man gör innan barn ”måste tänka på mina tuttar”.. tror faktiskt Alexandra skulle uppskatta föräldraskapet jättemycket och se allt det roliga istället för det jobbiga.
  Men som sagt ingen stress, hon är ung.

  Svara

   Vad gäller barnafödsel – nej inte särskilt.

   Svara

    Fast hon har ju ändå tid på sig. Det är ju bättre att vänta till man är redo med att försöka skaffa barn, även om det skulle vara försent då. Hellre det än att barnet kommer i kläm för att man skaffade barn för tidigt.

    Svara

     Jag håller verkligen med dig, bättre att vänta tills det känns 100! Tycker dock fortfarande att hon inte är speciellt ung när det kommer till barn, nej.

     Svara

      Tror dem menar att hon är ung så hon har tid på sig och behöver inte stressa med att skaffa barn, hon är väl 29 år om jag minns rätt

      Svara

       Var och en skaffar barn (om de kan, jag vet) när det passar dem, men 29 är verkligen inte SÅ ungt när det kommer till att få barn. Kroppsligt börjar du bli gammal.

       Svara

        Medelåldern för förstagångsföderskor i Sverige är väl typ 31 år om jag inte minns fel. Det var skillnad förr när kvinnor inte förväntades vara annat än vara mammor och ta ansvar för hemmet. Samhället har förändrats. Alexandra har typ 12 år på sig att skaffa barn. Ingen brådska med andra ord.

        Svara

         Fast biologin struntar i att samhället förändras. Och jag sa aldrig att det var någon brådska. Jag sa att det inte var alls var ungt att få barn vid 29.

         Svara

         Är du dum på riktigt!? Det är ett STORT problem att folk väntar så länge idag att skaffa barn och att många har en övertro till biologin. Ja vi lever längre men klimakteriet har inte anpassat sig efter den ”nya tiden” tyvärr…

         Och bara för att man läser och ser folk få barn när de är 40 så är det tyvärr inte möjligt för de flesta. Dessutom har många av dessa tagit hjälp med att bli gravida men pratar inte om det.

         Svara

          De ar val mer ett problem att skaffa barn ung bara for att man inte ”borde overtro biologin”? Istallet nar man kanner sig redo, funkar de ej sa gor de ju ej de. Finns de hjalp att fa, skitbra!

          Svara

          Vad du skriver är inte vad barnmorskor sa till mig när jag blev ofrivilligt gravid vid 1 sextillfälle 46 års ålder. De sa att det var vanligt med gravida kvinnor i 40årsåldern.

          Svara

           Nej det är inte vanligt. Läs på lite hur fertiliteten går ner för kvinnor i olika åldrar. När en kvinna är 40+ år så innehåller nästan 90% av äggen som finns kvar kromosomavvikelser och är nästintill odugliga.

           Anonym 9.07 ja jag ska säga det till de barnmorskor jag talade med att de ska läsa på , att du vet bättre än dem. Javisst sjunker fertiliteten, men det var inte det jag skrev om. Du skrev att det inte var möjligt att skaffa barn efter 40 år. Det stämmer inte, det är väldigt olika. En del har svårt att bli gravida i 20 årsåldern , jag hade väldigt lätt att bli gravid som 46 åring och ingen av de barnmorskor jag talade var överraskade utan så att det var vanligt. För jag var mycket överraskad och trodde att det skulle vara lite svårare att bli gravid pga min ålder, jag hade ju bara 6 en gång.

   Nedlåtande att säga så ”gulligt naiva som MAN gör innan barn”. Alla är inte så.

   Svara

   Ung hon fyller väl snart 30? Eller iaf typ om något år.. så ung är hon väl inte längre då?

   Svara

  ”Man är inte två i en livmoder” bäst idag.

  Svara

   Man är två om föräldrarskap. Sjukt egoistiskt.

   Svara

    Egoistiskt att göra abort för att den som inte bär barnet vill ha barn medan där som bär barnet inte vill? Nej. Inte egoistiskt.

    Svara

    Har själv bevittnat en händelse där mannen ville behålla en oplanerad graviditet men kvinnan vill egentligen inte. De behöll och hon mådde psykist dåligt under hela graviditeten och fick mycket inre demoner. Det hela gjorde att hon hade svårt att ta till sig barnet och de separerade. Nu har de varannan vecka och mannen är frustrerad över hur passiv hon är i föräldrarskapet när barnet vistas hos henne…

    Svara

     Oavsett så är de båda vuxna och tog ett gemensamt beslut, hon kan sen inte låta det gå ut över barnet om det är det du menar. Barnet är oskyldigt.

     Svara

      Nej jag tycker verkligen inte att hon har rätt att ta ut det på barnet om du tolkade min text så?! Jag delade bara med mig av en sann historia om jävligt det kan bli när man inte varit 100 överens/låtit sig övertalas, speciellt när man som kvinna är den som ska bära och föda barnet.

      Jag försvarar ingenting, men kan ha två tankar i huvudet samtidigt.

      Svara

       Nej jag tolkade inte att du tyckte det var rätt, tyckte endast det var beklagligt om det nu på nåt sätt går ut över barnet. För att de ej var överens.

       Svara

     Vet en liknande historia fast kvinnan ville behålla men inte mannen. Hon sket i det och behöll 😬Barnet är idag typ tio och har aldrig haft kontakt med sin pappa som drog fort som fan. Känns sorgligt bara.

     Svara

      Undra varför det är mer ”ok” att pappan bara drog… medan mamman i fallet ovan tar sitt ansvar ändå har barnet varannan vecka. Inte alls lika acceptabelt för en mamma att bara lämna. Hemskt för barnet oavsett

      Svara

   Lol. Utan att låta för pro-life så vill jag nog ändå våga påstå att man är två i en livmoder om man blir gravid.

   Svara

    🤦🏼‍♀️ Nej.

    Svara

  Slutade läsa vid abortfrågan.

  Hon verkar slitas mellan sin tro och sina ”moderna feministåsikter”.

  Det är svårt. Jag vet. Jag är själv troende, men har lärt mig att mina värderingar utifrån min tro är vad som kommer får mig att må bäst, och känns bäst i min själ, och jag håller med Andreas i sin reflektion(som hon inte ens svarar på). Jag särar inte mina ben, för någon längre. Den personen som förtjänar mig ska vilja ha mig förevigt. Han ska mena det, och sätta en ring på mitt finger.

  Hon påstår sig vara gammelmodig och traditionell utifrån katolicismen, men inte när det handlar om abort. Bara vad som passar henne bäst och hennes romantiska idealbilder.

  Jag är inte katolik förresten.

  Svara

   Dom flesta är hycklare då det kommer till region och plockats ett ”godaste” som passar dom bäst, allra minst muslimer i Sverige…! 😂 Nej nej fy för alkohol men hasch och annat knark, det går fint..! Suck.

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    Vad är det som är så konstigt med att inte alla ens åsikter är 100% i enlighet med ens religon eller ens feministiska värderingar?

    Svara

    Tro det eller ej, men även inom en och samma religion så finns det olika åsikter och tolkningar. Sällan finns det en fast etablerad uppfattning om saker, utan det varierar och tolkas om över tid och inom den egna traditionen.

    Svara

    Ja för du lever säkert ett sånt bra liv själv där du är snäll emot allt och alla, aldrig göra något dumt eller äter/dricker något som är skadligt för din kropp…

    Svara

   Jag beundrar folk som dig då ni verkar så principfasta och har, i grunden, fina åsikter och värderingar. Tyvärr är ni ofta också ganska nedvärderande gentemot folk som inte tycker som ni om sex. Till och med uttrycket ”sära på benen” är obehagligt, vadå man kan alltså vara som dig eller en, i dina ögon alltså, lösaktig s l a m p a ?Finns ingen mellanting? Min erfarenhet är att det är de som ligger runt mest som struntar i andras sexliv medan det är de som ser sina underliv som heliga som har grova problem med att folk gillar att ha sex med olika partners.

   Svara

    Nu vet jag inte om ts menade så grovt som din tolkning men håller med dig i det du säger kring vilka som har problem kring andras sexliv 🙂

    Svara

     Jag är ts och jag håller med!

     Svara

    Det är kvinnor överlag som håller på med så kallad slut shaming. Jag har inte haft sex och är äldre än man borde vara i kvinnors ögon medan män ser det annorlunda. Kvinnor är alltid nedvärderande gentemot andra kvinnor – vad det än gäller.

    Svara

     Möjligt men det där begreppet innefattar så otroligt mycket mer som tex klädstil. Nu diskuterar jag sexliv och håller fast vid vad jag tycker så du behöver inte komma och fetstils tack ☺️Att folk som ligger runt mycket inte bryr sig nämnvärt om andras sexvanor men att de som ser sina underliv som helig egendom har problem med att ANDRA ligger runt hur mycket de vill.

     Svara

      Deraila, inte fetstil.

      Svara

      Fast nu har du ju fel.

      Svara

      Du pratar verkligen i nattmössan.

      Svara

       Tog du åt dig kanske? Vad är det som är konstigt?

       Svara

        I så fall har jag ingen aning om vad jag skulle ta åt mig. Jag förstår knappt vad du vill säga för allt du skriver är osammanhängande och utan kontext.

        Svara

         Läs om kommentaren flera gånger då. Om det är något specifikt du inte förstår så förklarar jag gärna!

         Svara

          Jag är ts. Och jag ville inte att vi skulle vara otrevliga mot varandra.

          Svara

     Ja, för att många män nedvärderar kvinnor om de har ett aktivt sexliv. Du vet ”hora/ Madonna-komplexet! Hon ska vara ”ren och oskuldsfull” för att vara värdig honom osv., det handlar inte på något sätt om att män har en högre respekt för kvinnor än kvinnor har gentemot andra kvinnor (vi lever i ett patriarkalt samhälle där kvinnan är underordnad mannen…en stor anledning till att kvinnans sexuella och allmänna välbefinnande är sekundärt till mannens i majoriteten av heteronormativa förhållanden).

     Sen finns det många kvinnor som kvinnan ovan som kör en variant av hora/Madonna-komplexet som hävdar att underlivet är heligt och som pratar nedlåtande om andra kvinnor som inte ”kniper ihop benen” och väntar på en ring och evig trohet tills tåspetsarna pekar upp mot ”herren där ovan”.

     Man kan skriva hur mycket som helst om det här problemet och hur tjejer/kvinnor ständigt skuldbeläggs och skambeläggs för sin sexualitet och hur omgivningen vaktar på deras kroppar. För det landar ständigt på kvinnans kropp/sexualitet/sexlust/könsorgan och det pratas om dem här sakerna över hennes huvud som om det är samhällets äganderätt och inte hennes (vissa blir indoktrinerade och går det patriarkala samhällets ärenden och pratar om det som om det är ett eget beslut att skambelägga sin kropp, och inte något som har indoktrinerats från den stunden hon föddes). För hur många diskussioner finns det om mannens rätt till den egna sexualiteten?!! Kritiken kring hans sexualitet existerar inte i samhället (förutom den som gäller den tagna makten då han begår diverse övergrepp).
     Flickor får inte ens lära sig ett korrekt sätt att benämna det egna könsorganet, utan det finns en uppsjö substitut, men pojkar får på en gång lära sig det korrekta namnet på sitt könsorgan (något som även flickor får lära sig). Det är så tragiskt! Och det förs med in i vuxenlivet och kvinnor säger ”snippa/fiffi” för det är som om det underliggande i benämningarna är att det kvinnliga könet är icke önskvärt om det inte ska födas barn eller bereda rum för en penis.

     Ja, könsrollerna sitter fast som berget och är inte överhuvudtaget i närheten av att luckras upp…tyvärr!

     Det är väldigt trist att se så många passivt aggressiva utlåtanden gällande en kvinna som inte är sugen på att försöka skaffa barn TROTS att hon är runt 30 år.

     Kvinnor har ett värde utanför en potentiell, eller aktiv mammaroll! Och har en kvinna inget intresse överhuvudtaget att ta sig an ett barn, så är hon inte en risig människa (snarare mogen, då barn bör vara i hem där det finns engagemang och ovillkorlig kärlek till dem).

     Svara

    Jag tror du missade ordet ”längre” i min kommentar. Jag dömer inte. Alla får göra som dom vill och jag bryr mig inte heller.

    Den största synden jag kan göra är att döma. Jag dömde ingen innan, och gör inte efter. Jag använde det ordet för det är hur jag beskriver att jag har gjort innan, och jag ångrar det. Jag har varit slampan du pratar om, jag har legat med kanske 150 personer. Den meningen handlade om min själv själv, ingen annan. Det jag gjorde var inte fel just då, men idag ångrar jag det för mig själv för min egen skull. Gammaldags beskrivning kanske, men döm inte mig för ett uttryck jag använde mig av😊

    Jag har inte nedvärderat innan, och jag vill inte göra det idag heller. ”Den som kastar den första stenen”, ”det är inte dom friska som behöver hjälp, utan dom sjuka, förkasta inte någon”.

    Jag tycker det är tråkigt att hon slits mellan sitt eget inre.

    Svara

     Att ens använda uttrycket, även om det var om dig själv, visar ju att man på något sätt är okej med det. Annars skulle det inte finnas till hands i ditt ordförråd, precis som att jag aldrig nånsin skulle säga n – o r d e t. ”Att sära på benen” som ett uttryck för att ligga insinuerar inte positiva saker om man säger så.

     Men men, om du inte dömer folk som har mycket sex så är det väl inget mer att säga 🙂

     Svara

      ”Att sära på benen” på benen är ett gammalt uttryck, och det var ingen baktanke med det. Du får gärna läsa in mer än vad jag menade, om det är på det humöret du är på😊 när jag låg runt tyckte inte jag att det va ett besvärande uttryckt🤷‍♀️ Det låter bättre i mina öron än att säga att man ”älskar” när man faktiskt inte älskar med varandra. Eller skulle jag sagt ”utbytt mina kroppsvätskor”, hade det varit bättre för dig?

      Svara

       Tja, jag tycker att ”ha sex” och ”ligga” är rätt neutrala ord till att börja med så att du drämmer till med ett ”utbytt mina kroppsvätskor” var väl lite onödigt eller? 😉

       Det där uttrycket har funnits länge ja och jag har aldrig tyckt om att använda det själv eftersom det insinuerar att det är dåligt att ha (mycket) sex. Som sagt, använder man det så står man ju bakom det lite tycker du inte? Nå, jag tänker inte lägga mig i mer, tyckte bara att du kunde ta dig en funderare.

       Svara

        Du tycker det ja, men jag kanske inte tycker det?

        Vem ska ta sig en funderare? Du kanske borde ta dig en funderare över att alla inte uttrycker sig som du gör, eller menar det du menar? DU tycker att det är negativt att sära på benen, det tycker inte jag, jag använde det som allternativt uttryck till att säga att ha sex.

        Du kanske borde be om ursäkt för att du antog saker om mig som inte stämde?🤔

        Svara

         🤦🏼‍♀️ Så kränkt.

         Svara

         Du är helt ute och cycklar

         Svara

         Fast skillnaden är att ”sära på benen” är ett uttryck med en viss laddning, medan ”att ligga”/”att ha sex” inte har det. Det handlar inte bara om vad du tycker – utan det uppfattas så eftersom det är ett gammalt vedertaget begrepp. Precis som någons exempel om n-ordet, bara för att du inte anser att det har en laddning för dig betyder det inte att andra inte kommer reagera

         Svara

     Egenskaper som att man inte dömer är något någon annan säger om en, det gör man inte själv. Precis som att man är snäll och ödmjuk, det är inte heller egenskaper man riktigt ska tillskriva sig själv utan att låta självgod…

     Svara

      Då får jag låta självgod. Jag dömer inte andra. Jag gillar inte att bli dömd själv, därför gör jag det inte med andra🤷‍♀️

      Svara

       Brukar låta så ja.

       Svara

        Va det allt du hade att komma med? 🤔
        Jag har haft många många många konstiga vänskaper. Och det alla har sagt är att dom aldrig trodde att dom skulle kunna vara en vän med mig. Vilket jag tyckte var jättekonstigt. Och svaret blev alltid ”jag kan berätta allt för dig, och du dömer inte mig”. Då talar vi om missbrukare, mördare, andra troende i andra religoner och massa andra konstigheter, mina vänner är bästa vänner med mig fast jag inte är det med dom, för att dom kan va en öppen bok, och det enda jag vill göra är att älska dom, vad dom än gör.

        Det har jag lärt mig att ta som en god egenskap, och jag gillar den egenskapen. Och jag tror på att jag har den idag🙌 När jag fick reda på att jag inte kan få barn, berättade jag det för en människa som var högst tvivelaktig ur samhällets syn då, och han utbrast ”DET SKA DU INTE MÅ DÅLIGT FÖR! Är det någon som ska adoptera så är det du,
        Du har så lätt för att älska”.

        Och det är det finaste jag har fått höra, och jag bär med mig det varje dag.

        Ställ dig frågan hur utsatt jag har varit för människor med ondska, för att jag inte har dömt dom, och gett dom en chans istället. Dumhet kanske, men jag är envis. Och jag tror på kärleken och det kommer jag aldrig sluta göra.

        Svara

         Fint skrivet, världen behöver fler som du, så jag hoppas att du inte är ett troll! ☺️🌞

         Svara

          Tack. Är Absolut inget troll. Förstår inte ens hur man kan tro att en människa är ett troll för att personen använde utryck om sig själv, med varken hög- eller nedvärdering.

          Idag bestämmer ingen hur jag ska prata, bete mig eller vara. Det är nytt, så jag står på mig.

          Personen ovan tror sig ha en rätt att sätta sig över andra, bestämma och diktera, och det är sorgligt.

          Svara

   Kul ändå med ”ring på fingret” som att det skulle försegla en relation för evigt.
   Hur många gifta män är inte otrogna liksom, ringen kan betyda allt ena dagen och sen inget nästa….

   Svara

    Så kan det vara, men min gåva får man inte huxflux längre, det handlar inte om otrohet, det handlar om vad och vem jag vill ge det till😍

    Svara

   Jag förstår inte hur man kan tro på en gud, och än mindre hur man kan låta regler påhittade av döda gubbar styra hur man lever sitt liv. Jag förstår behovet att tro på något större, en mening med allt och tro att någon annan styr och har en mening med vad som händer. Men hur kan man rationellt tro att det är så det är?

   Svara

   Om du är troende kristen hoppas jag att du inte följer exakt det som står i bibeln?
   För där står det att man ska döda bögar, står svart på vit, men som tur är många kristna idag lite moderna i sin religion och väljer att ta dem bra bitar ur religionen, och ignorera dem dåliga bitarna, som att döda bögar.
   Om Alexandra väljer att det är okej att göra abort trots sin tro eftersom hon inte var redo för barn, är det enligt mig lika okej som att välja att inte döda bögar trots att det står i bibeln att man ska göra det. För anledningen att man inte för göra abort är eftersom religionen klassar det som mord.

   Svara

  Hon vill inte diskutera giftermål förrän hon är gift? Blir jobbigt…

  Svara

   Antog att hon menade barn men sa fel? Som om det inte vore konstigt nog förvisso, i alla fall efter så många år ihop. 😀

   Svara

   Allmänt så sa hon ju att de inte diskuterat något av det här tidigare och också att hon inte ville diskutera barnfrågan dörren de var gifta, vilket låter väldigt dumt i mina öron. De har varit tillsammans och bott ihop i typ 3? år nu och aldrig diskuterat huruvida de vill gifta sig eller skaffa barn? Känns som två rätt stora punkter båda parter bör vara överens om innan man committar på lång sikt? Tänkte hon att de skulle gifta sig och så säger Andreas att han vill ha barn och hon Bah ”fast jag har aldrig velat ha barn??” Känns som man borde prata om sånthär med sin partner hyfsat långt innan man gifter sig.

   Svara

    Tänker att de troligen gjort det, i alla fall på ett mer generellt plan, och att hon bara försöker skapa content och provocera nu?

    Svara

  Äsch, de är ju ofta väldigt skämtiga mot varandra i hennes videos och driver lite med varandra, så om man läser texten och tror att de är superallvarliga blir de liksom ”fel”. 🙂 Tycker de båda verkar så härliga och Alexandras videos är typ de enda jag kollar på youtube, tycker de är väldigt mysiga att kolla på även om man bara följer dem en dag 🙂

  Svara

  Jag har föresten aldrig plockat russinen ur kakan. Och jag har aldrig behövt det det heller😊🙌

  Svara

  Vad är egentligen tanken med att downs syndrom inte är en sjukdom? Vilken definition har man då på sjukdom? Det går ju inte att bota och det finns ingen medicin, men det kan man ju sällan. Upplys mig.

  Svara

   Syndrom betyder ”en samling av symtom”. Paniksyndrom kan t.ex. betyda panikångestattacker, torgskräck, oro och massa annat.

   Svara

   Undrar om trh har tid att glänsa med sina kunskaper i medicin, givetvis ger vi hen tid att googla först.

   Svara

    Näääääjjj. Inte mer hmm. OK, en kommentar går väl an, men inte det desperata rejset till sista ordet.

    Svara

     Förutom då att jag gladeligen ger det både till dig och andra anonyma. Det betalar mest vara ni som kämpar för det. 😊

     Ska vi slå vad?

     Svara

    Nej då, jag ger dig ”anonym” chansen att berätta först vad du tror. Eller vet du kanske t.o.m. 😉

    Sofia är närmst, men inte riktigt hela vägen där, CamCam är väldigt förivrade vad hon menar med ett enda ord för de är inte synonyma med varandra, så jag säger att hon har fel. Hon får isf utveckla vad hon menar. För hon kan få till det så att det stämmer.

    Den som har vettigaste frågan och funderingen är ts Elin och också den som förmodligen är närmst sanningen, om vi ens kan komma fram till att det finns ett entydigt svar på hennes fråga.

    Jo längre ner ger ytterligare en bit av svaret och nästan hela.

    Fyll nu på anonym. Vad är det som fattas?

    Svara

   Det är en diagnos.

   Svara

    Det säger ju ingenting egentligen? En diagnos är ju något som sätts på en sjukdom eller annan medicinsk avvikelse? Och paniksyndrom är väl också en sjukdom, eller man är ju sjuk om man lider av det?

    Svara

    Vattkoppor är också en diagnos tex… Jag har fått diagnosen vattkoppor. Det kliar.

    Svara

   Ja precis, det är en samling av olika symptom. Och människor med Down Syndrom kan (och har oftast) olika sjukdomar. T.ex. problem med hjärtat.

   Sen kan man ju i sig anse att trisomi 21 kanske borde ses som en sjukdom som skapar Down Syndrom? Eftersom det är ett fel i uppsättningen av kromosomer.

   Svara

    Ja, men lite så jag tänker? Förstår det som att sjukdom ska undvikas för att det uppfattas som dåligt? Eller? Känns i min värld inte nedlåtande att säga sjukdom?

    Svara

     Jag tror sjukdomar är fel att säga då sjukdomar ofta går att behandla eller bota, medans Downs syndrom är en funktionsnedsättning som varken går att behandla eller bota.

     Svara

      Nej det är inte så det ligger till. Vissa syndrom är en sjukdom i sig och går också att behandla.

      Svara

       Kan du ge något exempel på ett sånt syndrom som är en funktionsnedsättning men går att behandla/bota?
       Det jag säger är att Downs syndrom inte är en sjukdom, utan en funktionsnedsättning.

       Jag kan dock inte komma på något syndrom som är en sjukdom, kan du ge några exempel på såna?

       Svara

     Downs syndrom är inte en sjukdom för att en person med Downs syndrom är inte sjuk. Den extra kromosomer gör inte personen sjuk däremot kan Downs syndrom medföra vissa sjukdomar som tex hjärtfel. En sjukdom är också något som man inte vill ha, som man vill/kan behandla eller bota och man kan varken behandla eller bota DS. Det är bara en extra kromosom.

     Svara

    Varför kan man inte kalla en spade för en spade? Down syndrom är en utvecklingsstörning, pga en kromosomavvikelse.

    Nothing more nothing less?

    Svara

     För att folk är livrädda för alls som kan klinga det minsta negativt.

     ”SÅ dU mEnAR atT nÅGoN mED DoWnS InTe äR likA myCkEt Värd?!?!!?!?!” så fort man säger att det är en utvecklingsstörning.

     Nej, det var inte det jag sa men du har ju listat att feltolka som en färdighet på ditt cv, så spelar väl ingen roll vad jag säger härnäst.

     Svara

      Haha va? Vad har jag listat?

      Jag är trött på att väga minsta lilla ord. Därför skrev jag kommentaren, en spade är en spade, kalla den för det. Orka bry.

      Svara

       Jag höll med dig. Svarade mig själv där i kommentaren.

       Svara

      För att det inte är någon utvecklingsstörning utan det är en funktionsnedsättning.

      Svara

   Är det inte just så att sjukdomar går att bota/behandla, och eftersom downs syndrom inte kan botas eller behandlas så är det ingen sjukdom.
   Downs syndrom är en funktionsnedsättning.

   Svara

  Är det här typ… femte vloggen hon gör om giftermål? Herregud vad hon tjatar på honom! Minns en kommentar på insta där en följare frågar något i stil med ”Ska han inte fria snart??” Och Alexandra ba ”Nä han har sån tid på sig 😫🙈❤️” Ytterst märkligt att använda sina följare till hjälp eller hur man ska förklara. De har precis köpt lägenhet tillsammans och har påbörjat ett nytt liv, varför känns det som att hon vill vara gift bara för att, som en accessoar?

  Svara

  Vill inte ha barn innan äktenskapet pga att hon är katolik, men göra tre aborter går jättebra. Och hon gör gärna en till! Dubbelmoralens drottning strikes again. 🤦🏼‍♀️

  Svara

   Säger hon att hon ÄR katolik? Hon var väl men inte längre? 🤔

   Jag tänker, som själv varit troende, att man måste få ta med sig vissa saker vidare i livet även när man lämnar tron. Man behöver ju inte vara 100% troende (inte många som aldrig syndar) eller 100% icke-troende.

   Svara

    Hon säger att hon är katolik, ja. Det hon gör nu är att plocka russinen ur kakan.

    Svara

     Nej det säger hon inte. Hon sade att hennes mamma är katolik och att det är från henne som hon fått den synen.

     Svara

      Precis. Plus att hennes mamma har ju uppenbarligen varit gift, skaffat två barn, skilt sig, skaffat ett till barn (vet ej om hon är gift med yngsta barnets pappa). Så även den troende katoliken har ju tagit lite friheter i att tolka familjebildning osv. Vilket jag inte tycker är nått fel. De flesta ser sin religion mer som en kultur. Ett sätt att tänka, leva och navigera. Inte 100% bokstavstroende lixom. Kissie har väl växt upp i en sån kontext och får med sig vissa delar; tex att giftemål är viktigt innan barn.

      Svara

   Jag skulle inte vilja skaffa barn innan giftemål tycker det är en naturlig ordning. Är inte emot abort och skulle kunna göra en. Behöver inte va en motsättning.

   Svara

    Hon säger ju här att hon är gammeldags, inte katolik. Och man kan ju vara konservativ i vissa frågor men inte i andra, inget konstigt.

    Svara

    Det ena är kopplat till naturen och det andra är en social konstruktion!

    Du vänder på det.

    Svara

   Man kan vara troende utan att följa religionen slaviskt.
   Tex kan man vara kristen utan att vilja döda bögar, i bibeln står det nämligen ”Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem – 3 Mos. 20:13”, dock väljer många kristna att göra som du säger, att välja dem bra bitar, och ignorera dem dåliga bitarna, tex den biten där bibeln säger att bögar ska dödas.
   Vilket tur att man idag kan vara religiös utan att följa religionen slaviskt va? 🙂

   Svara

  Tror nog också att det är lika bra att de undviker barn och giftermål haha. Det är verkligen inte för alla!
  Sen ska man ha i åtanke att kroppen ändras av ålder också, inte bara graviditet. Så om det hänger på att skaffa barn för att man inte vill att kroppen ska förändras så gör man klokt i att låta bli! Då är man nog inte mogen för alla förändring som kommer med barn. Tycker de verkar som ett bra par! Samma värderingar och i videosarna så verkar de ha så kul tillsammans.

  Svara

   Alltid så dömande med sånt här… Alla är inte såna som älskat och längtat efter barn hela livet och som gladeligen utan rädslor slänger sig in i det och skiter i kroppen eller annat. Det blir nog bra hur som de väljer att göra..

   Svara

  Gulligt par tycker jag 😊

  Svara

  Någon läkare hade sagt till A att hon inte kunde bli gravid, hon blev det och gjorde abort, men nu var det ju bevisat att hon kunde bli gravid, men tre aborter gör mig förbryllad.

  Svara

   ”Efter 3 aborter förstod hon att det läkaren sagt inte stämde” hahaha

   Svara

    Snacka om att ha svårt att fatta om det krävs tre aborter innan polletten trillar ner

    Svara

  ”Slippa spädbarnstiden”?! Den är väl den enklaste av alla barntider! Små barn = små problem (om där inte är nåt allvarligt!). Ju äldre barnet blir, desto djupare blir de eventuella problemen. Vänta tills du har en 13-åring med existensiella problem… De fixar man inte med att ge mera mat/brösttröst eller genom att kittlas….. Just sayin’…..

  Svara

   Dem….

   Svara

    Nej!
    Bara lägg ner.
    De=subjekt
    Dem=objekt

    Det är subjekt det handlar om här. Alltså de gör något. Dem påverkas av det som görs.

    Svara

     Hm….Tack – men jag tänker ”problemen” = dem? Har jag fel här? Nu blir jag osäker…..

     Svara

      Jag skulle säga problemet = det
      ”Det fixar man inte…”

      Språkpolisen får gärna ingripa här och förklara för oss annars.

      Svara

    Sök hjälp för dina problem, snälla, jag blir seriöst orolig för dig Valentina, du kan inte må bra 🙁

    Svara

     Hahaha hur menar du? Hur visar den kommentaren att hon inte mår bra?

     Svara

      Antar att 20:21 inte fattade att Valentina rättade sig själv och tänkte att hon bara var någon drygfis med pekpinne.

      Svara

    ? Varför skriver du dem? Ska inte vara något dem i texten ovanför din kommentar om det var det du syftade på.

    Svara

  Jag tycker det är uppfriskande att hon är så pass ärlig som vågar säga att hon förmodligen inte skulle behålla ett sjukt barn. Det finns nog några följare som har det själva eller i familjen. Jag förstår inte varför man inte får säga det nu för tiden.. Att man önskar sig ett friskt barn.

  Tycker ni det är fel attt inte vilja ha sjuka barn?

  Svara

   Absolut inte. Tror att alla föräldrar önskar sig friska barn, för både barnets och sin egen skull. Det är naturligt. Det betyder dock inte att barnen blir mindre älskade om de inte är det.

   Om jag har möjlighet att påverka det så vill jag inte ha ett sjukt barn. Har sett folk som jobbar med barn med diverse diagnoser och sjukdomar och sett hur det tär på familjer, syskon som blir bortglömda, kraschade ekonomier och skilsmässor.

   Svara

    Håller med om att de nog blir lika älskade men kan inte tänka mig Annat än att man sörjer hur livet hade kunnat vara för barnet om den var frisk. Så önskar ingen det och är livrädd för det själv. 😔

    Svara

   Många föräldrar till barn som har t.ex. Downs går dock knappast runt och tänker på dem som sjuka.

   https://www.aftonbladet.se/family/a/70wLo4/sandra-fick-radet-att-gora-abort–nu-har-dottern-fyllt-tre

   Svara

    Tycker det är naivt av de…

    Svara

     De vet nog betydligt mer än du vad diagnosen innebär men väljer att inte fokusera på det och därmed begränsa sig i onödan.

     Svara

      Fint! 💕

      Dock tror jag det är lättare med en treåring med downs, som oavsett kromosomuppsättning hade varit beroende av sina föräldrar, jämfört med någon som kommit in i tonåren eller till och med närmar sig vuxen ålder, eller är fullvuxen, medelålders eller till och med gammal för den delen.. att som förälder veta att ens barn aldrig kommer klara sig själv. Med kärlek klarar man såklart allt, men vilken oerhörd påfrestning det måste vara.

      Svara

       Fast det där
       Är en vanlig missuppfattning. Det finns olika grader av allt. Min syster har downs och klarar av att sköta både hushåll och ekonomi (med lite stöd från en utomstående god man). Hon har inkomst från FK och går på en daglig verksamhet och lever ett lyckligt och fullgott liv med sin pojkvän.

       Svara

     Men ge dig. Det är helt okej att inte vilja fortsätta en graviditet om man själv får besked om kromosomavvikelse, men nu uttalar du dig om ett livs levande barn. Hur är mamman ”naiv” för att hon älskar och vill ha sitt barn?

     Svara

   Självklart är det väl alla föräldrars högsta önskan att barnet ska vara friskt, men barn som är sjuka/har en diagnos kan också få ett jättebra liv och sprida mycket glädje och kärlek.

   Ta Julia från unga mammor som exempel. Hennes son Milan har downs syndrom men är en jätteglad liten pojke som verkar vara nöjd med livet. Sen måste såklart föräldrarna vara villiga att anstränga sig lite extra och lära sig om diagnosen.

   Personligen så skulle jag inte göra abort för att barnet var sjukt, så länge det kan få ett bra liv. Ser man att barnet till exempel har en svår hjärnskada eller liknande och skulle vara en ”grönsak” så skulle jag överväga abort. Jag tycker inte att det är ett värdigt liv att inte kunna tänka, förstå och göra saker. Hemskt men så är det.

   Svara

    Jag har jobbat med just människor som har Downs syndrom. Jättebra liv, nä verkligen inte. De är väl medvetna om att de inte fungerar och klarar sig som ”de andra människorna”, vilket de tycker är väldigt tråkigt, jobbit. Det är 10% högre självmordsfrekvens hos människor med funktionsnedsättning. De jag jobbade med var inte så att de skulle klara av att klura ut hur man tar livet av sig.
    Jag skulle därför välja att göra abort och låta själen till det down syndrom fostret få komma till en vanlig kropp istället. Just för livet är så tungt för de med down syndrom. Jag är själv fysisk skadad, så jag vet att livet är så mycket svårare när man inte riktigt fungerar. Det vill jag inte mitt barn ska behöva ha redan från början. Jag var 23 år när jag blev allvarligt skadad.

    Svara

   Hur kan man göra då? Får man något test på barnets ”friskhet” inom tiden man fortfarande kan abortera? Undrar uppriktigt då jag tänkt på detta en del men känns så pinsamt att ställa såna frågor

   Svara

    Ja det finns olika tester som är valfria att göra under graviditeten. De är inte 100 procentiga såklart men visar rätt tydligt. Googla NIPT och KUB om du vill. Finns också nåt blodprov man kan göra tidigt som man får betala själv för.

    Svara

    Nej, du erbjuds ju KUB i Stockholm men inte i alla län. Kub kan visa ”sannolikheten ”men är inte helt säkert. Om du får hög sannolikhet på kub kan Du erbjudas fostervattensprov, det tror jag är 100% säkert för att säkerställa att det avikande kub resultatet stämde.

    Men i. Många fall har kub visat på att det är låg risk för sjukt barn och så har de fötts sjuka barn ändå, så
    Du kan också betala för fostervattentest för och vara säker..

    Svara

     Man kan alltid göra prover privat.

     Svara

     Man kan göra NIPT privat från vecka 10. Då kollar dem efter kromosomavvikelser. Det provet tar man genom ett blodprov från mammas arm.
     Sedan på RUL runt vecka 18 kan man se missbildningar, hjärtfel osv och då kan man söka tillstånd hos socialstyrelsen för sen abort om det skulle vara något.
     Man kan även se en del missbildningar redan på KUB ultraljudet som man gör runt vecka 12.

     Svara

    Jag går igenom detta precis nu och har precis gjort KUB, vilket erbjuds gratis här i Stockholm iallafall. Det testet är inte 100-procentigt utan visar en sannolikhet för kromosomavvikelse utifrån olika faktorer: blodprover, ålder och så mäter de ett område i nacken på fostret genom ultraljud. Får man en hög sannolikhet erbjuds man NIPT gratis, annars får man betala själv (obs, Stockholm). De gör hellre NIPT än fostervattenprov nuförtiden som jag uppfattat det. NIPT är ett vanligt blodprov och ger inte ökad risk för missfall som fostervattenprov. Jag hade låg sannolikhet för kromosomavvikelser på KUB men kommer att göra NIPT ändå och bekosta det själv.

    Svara

   Inte fel, man måste få välja själv. Ofta dör de för tidigt också. Det är inte bara att man ser annorlunda ut precis. Som sagt så måste man få känna efter själv och avgöra vad man orkar med.

   Svara

  Tja, jag tycker att ”ha sex” och ”ligga” är rätt neutrala ord till att börja med så att du drämmer till med ett ”utbytt mina kroppsvätskor” var väl lite onödigt eller? 😉

  Det där uttrycket har funnits länge ja och jag har aldrig tyckt om att använda det själv eftersom det insinuerar att det är dåligt att ha (mycket) sex. Som sagt, använder man det så står man ju bakom det lite tycker du inte? Nå, jag tänker inte lägga mig i mer, tyckte bara att du kunde ta dig en funderare.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Hellre en ”ful” utsida än en ful personlighet.

   Svara

   Du verkar ganska ful på insidan, antar att du är singel eftersom du hänger inne på BB en lördag kväll

   Svara

    Fast jag hänger här och har sambon bredvid mig. Man kan faktiskt slösurfa och vara tillsammans med någon. Chockerande jag vet.

    Svara

  Jag uppfattade flera av svaren som väldigt osympatiska men jag hade kanske själv samma tankegångar innan jag blev mamma till ett sjukt barn. Klart man inte vill det, men herregud vilken övning i ödmjukhet inför livet.

  Svara

   Så tänker nog många, inget fel med det.

   Svara

  Alltså vilka är de här folken/vännerna som stirrar djupt in i ögonen på en och säger ”skaffa aldrig barn”. Fan vad drygt? Förstår väl att det kan vara jobbigt och att man är trött och sliten men att ta men att säga så till någon som inte har barn än känns så konstigt.

  Kan ju visserligen vara så att jag kommer ifrån en stor familj och i de vänskapskretsar jag har är det många storfamiljer också. Så barn har liksom aldrig setts som ett problem? Eller så är det väl att alla mina sju syskon sov hela nätterna ifrån start som gör det orättvist för mig att bedömma haha!

  Svara

   En del ångrar ju sina barn. Han sa ju att det var folk som fått barn tidigt.
   Kanske var det pappor vars partners kört taktiken vi sett exempel på här senaste dagarna? Om att ”lura” till sig ett barn?

   Svara

   Jag skulle kunna tänka mig säga det. Jag älskar mitt barn och kan inte tänka mig ett liv utan han nu när jag har honom. Men barn är inte för alla, och man saknar inte de när man inte har de.
   Finns så mycket mer att fylla sitt liv med än det montoma familjelivet.

   Svara

  Jag skulle kunna tänka mig säga det. Jag älskar mitt barn och kan inte tänka mig ett liv utan han nu när jag har honom. Men barn är inte för alla, och man saknar inte de när man inte har de.
  Finns så mycket mer att fylla sitt liv med än det montoma familjelivet.

  Svara

   Exakt. Det finns mer i livet än barn. Jag planerar att satsa mer på karriären om några år när mitt barn är myndigt. Jag är akademiker och planerar att gå långt inom min profession. Mvh 33-årig mamma till tonårsbarn

   Svara

    Bra taktik! Jag är jämngammal med dig och har två barn under fyra år, försöker bolla detta samtidigt som jag för 1,5 år sedan blev chef över nitton medarbetare. I höst ska jag läsa en ettårig utbildning (på universitetsnivå) samtidigt som jag jobbar 100%, för att kunna avancera vidare och själv starta upp ett företag.
    Det är svettigt emellanåt! Tack och lov valde jag en riktig diamantpappa till mina barn, som både stöttar mig och löser allt för grabbarna! (Samt längtar efter att bli hemmaman på heltid när jag fått mitt eget 🤣)
    Klart det finns mer i livet än barn! Men det ena behöver inte utesluta det andra 😊

    Svara

     Du är man. 20:16 och ditt liv kan inte jämföras på något plan. Du ska göra allt det där med stöd av din fru som möjliggör att du kan satsa på karriären. 20:16 gör det själv. Adjö.

     Svara

  Alltså jag blir så trött på den här inställningen ”Jag är rädd för att vara gravid och föda, så jag kan tänka mig att adoptera istället. Dessutom är det ju en god gärning.” Jävla egoistiskt tänkt. Utlandsadoption (för det sker ju ganska få inhemska) är ett helvete ur barnsynpunkt. Många barn blir stulna för att säljas till adoptionsbyråer. Adopterade barn fråntas sin kultur, sin historia, sitt språk, sin familj och ofta t.o.m sitt namn. Sitt namn! Hur sjukt är inte det? Adopterade barn har svårt att hitta sin identitet i samhället och mår allmänt piss.

  Svara

   Jag tror att folk har en bild av att det finns en massa barn (= små bebisar) som bor på barnhem utomlands, och som ”behöver en familj”. Så är det ju absolut inte i verkligheten, utan snarare som du beskriver. Det finns fler familjer som vill ha ett barn, än vad det finns barn som behöver nya föräldrar.

   Svara

    Det finns massor av barn på barnhem som.aldrig får en familj.Men det är klart att det finns människor som stjäl barn och säljer för de tjänar pengar på det. Så är det alltid att det finns oärliga människor.

    Svara

     Äldre barn, absolut. Barn som redan har ett namn, ett språk och en kulturell tillhörighet.

     Svara

   Om vi bortser från kriminella nätverk som utnyttjar marknaden och stjäl barn, vad är det bättre alternativt för ett barn vars föräldrar t ex. dött och det inte har någon som kan ta på sig föräldrarollen?

   Visst kan adoption förenat med många besvärande omständigheter men i de flesta fallen är det bättre än vad som annars väntat ett barn helt utan stabilt skyddsnät.

   Svara

    Vara förenat*

    Svara

   Fast det finns ju barn som adopteras från barnhem. Hur jäkligt de än får det i Sverige är det nog bra mot att bo på ett barnhem.

   Svara

   Fast det finns visst barn utomlands som behöver hem, länder där kvinnan inte kan göra abort, eller inte har råd att göra abort, och tvingas föda ett barn hon inte har möjlighet att ta hand om

   Svara

   Jag har en vän som blev adopterad när han var 12 år från Sydamerika. Han säger att han är så tacksam över att han fick komma ifrån barnhemmet och fick föräldrar( fastän hans adoptivfar är alkoholist vilket inte lät så trevligt i mina öron) . Jag har aldrig hört biologiska barn säga att de är tacksamma över sina föräldrar. Så klart att det finns adoptivbarn som.är glada över att de blev adopterade. Men det finns väldigt många biologiska barn som klagar på sin uppväxt och sina föräldrar så varför skulle i te adoptivbarn oxå kunna tycka att sin uppväxt var jobbig. Jag har hittills inte träffat någon som inte klagat på sina föräldrar och tyckt att de gjort fel. Jag har oxå gjort fel med mina barn och nu när jag är äldre är jag tålmodigate och lärt mig av barnen att bli en bätte förälder.

   Svara

    Men varför ska adopterade barn behöva vara tacksamma? Vad händer om de inte är tacksamma?

    Svara

    Du kan inte ta en eller några exempel ur din egen vardag och tro att det är sanning. Som adopterad får man en tacksamhetsskuld och ska vara så himla glad över att man fått det bättre. Ingen vet. Om ett barn förlorar sina föräldrar runt 5-10 års ålder och ingen nära släkt. Ska det adopteras inom sitt egna land. För att barnet kommer annars bli utsatt för rasism och ha ett mellanutanförskap hela livet i genom.

    Förbättra barnhemmen.
    Ge pengar till de föräldrar som inte kan ta hand om sina barn på grund av ekonomi.
    Adoptera inom landet. Majoritet av alla adoptioner sker oetiskt och man borde hellre arbeta för att de biologiska föräldrarna ska få resurser för att kunna ha sitt barn. Adoption borde också vara helt statligt så att inga företag kan tjäna pengar på utsatta kvinnor.

    Svara

     Jävla konstigt att man endast tar de positiva berättelserna om adoption som sanning och därav ser som bästa lösning. Men inte kolla statistik eller lyssna på alla de adoptanter som mår fruktansvärt dåligt på grund av adoptionen. Som att man har svårt att inse att adoption kanske inte är det bästa alternativet? Utan kanske ska vara det absolut sista! Och det är få som vill adoptera ”stora” barn. Man vill ju gärna ha spädbarn, och då är adoptionsindustrin smutsig. Ta och lyssna på de som är kritiska och de adoptanter som inte haft en lyckad adoption istället för din enda vän som tycker sig ha haft det bra. Fan, ha ett större perspektiv på saker.

     Svara

  Ofta man har silver-vigselringar 🙄

  Svara

   Jag hade ett par i titan. Ser inget fel med det. Jag passar inte i guld

   Svara

    Titan är inget konstigt. Silver är mjukt så lämpar sig inte riktigt, inte tillräckligt hållbart.

    Svara

    Titan är titan silver är silver. Har aldrig varit med om att någon haft silver i sin vigselring. Det är inte färgen jag menar, det är materialet. Finns ex vitt och roséguld också. Så guld är inte nödvändigtvis gult (guldigt).

    Svara

  Run. Andreas. Run.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.