En Läckbergisk tårtkavalkad

Simon Sköld har gjort sig känd som en av Sveriges absolut sämsta tårtbakare, men lyckas – trots sina begränsade färdigheter – skapa dem sprängfyllda med kärlek som uppskattas av alla i familjen.
Diskussionen startade när en följare kritiserade den tårta Camilla Läckbergs son fick, jämfört med den som lillasyster Polly fick och nu verkar det blivit lite av en tradition i familjen att baka tårtor till varandra där prestationskraven ligger lika lågt som Paolo Roberto borde göra på sitt Instagramkonto.

Jag tänker inte hålla er på halster längre utan här kommer den.
En Sköld/Läckbergisk tårtkavalkad i kärlekens tecken som är gjorda av olika medlemmar av familjen (Ingen nämnd, ingen glömd)!
Har ni någon favorit?

Jag lägger min röst på antingen ”Välkommen hem-tårtan” eller den senaste här nere till höger – ”Grattis Simon” – som ser ut att vara täckt av kokt skinka. 😉

……………………………………………………..

Och på tal om tårta så postades det här inlägget i en Värmdögrupp på Facebook, av någon som uppenbart brinner för prinsesstårta:

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ha, ha, ha! Älskar alla ”fula” tårtor, de innehåller mer kärlek än alla färdigköpta bakverk.

   Håller helt med!
   Men om jag måste välja så väljer jag helt klart ”Välkommen hem”! Helt underbar ju!!

    Underbart att bli välkomnad hem med ett bakverk, absolut, men det är ju noll ansträngning bakom den där? Köp en sockerkaka istället för en tårtbotten om du ändå inte ska göra ett försök… tänker jag. Men de andra är jättefina och hade gjort mig jätteglad.

     🚀

   Tycker alla de här tårtorna är jättehärliga. Modet med såna där perfekta sugarpaste-tårtor är ju bara äckligt, ser ut som plast och smakar skit.

    Förstår inte heller grejen med sugar-paste, eller marsipan heller för den delen. Tycker dom smakar illa. Men man behöver inte göra en ful tårta för det. Med sprits och massor av bär blir gräddtårtorna hur fina som helst. Man kan göra små chokladmaränger, ta lite myntablad eller citronmeliss, göra en fin glans på bären med gelatin. Lägga in hemkokt lemon curd eller rabarber-jordgubbskompott samt vaniljkräm… så vips har man en hemgjord, vacker och sjukt god sommartårta för vilket tillfälle som helst. Jag tycker faktiskt att Läckbergs tårtor är sjukt fula helt i onödan.

     Marsipan😍😍🤤🤤

    Tycker dom ser jätteäckliga ut… tur att en slipper smaka 🤮

   Och bakterier det det ut som

    Haha, Mysko och 17:44 exakt min tanke när jag såg tårtorna, ser både osmakliga ut och
    med en riklig fyllning av bakterier.

   Med tanke på hur svårt det är att göra snygga tårtor så…

  Alltså kommentarerna Sandra Beijer fått i inlägget där hon försöker stötta BLM-upproren, fan vad med skit hon får av vissa? Samma med Petra där folk blev VANSINNIGA för att hon lade upp fel bild, fel hashtag osv. Damned if you do, damned if you don’t. Jag har så fruktansvärt svårt att förstå denna mentalitet, att lyncha folk för att de inte gör 100% ”rätt”. Undra på att folk inte vill uttala sig.

   Inlägget handlar om tårtor.

    OT om andra influencers är tillåtet, konstapeln.

     Ok jag scrollar förbi!

   Särskilt som hennes bittraste kritiker hämtar samtliga sina argument från instastories och deras politiska analys är lika djup som ett A4-papper är tjockt… Bara för att man är arg och svart betyder det inte att man har rätt.

    Det är ju inte bara ”arga svarta” som beter sig så utan minst (!) lika många ”arga vita.”

     Nej, det påstod ingen. Men nu var det just en specifik person i kommentarsfältet som kommentaren syftade på.

   Eller hur! Först klagar de på att folk inte visar sympati och sedan när de gör det så gör dom det tydligen på ”fel” sätt.

   Det goda hatet ™

    Folk som pratar om ”det goda hatet” brukar nästan alltid bara ha pinsamt ytlig koll.

     Vad baserar du det på?

     Håller faktiskt inte med. Att vänsterrörelsen helt tappade självinsikten de senaste decennierna har blivit ett stort problem.

   Folk är korkade 🙁 & det är så tråkigt för så här lyckas man ju alienera massa antirasistiska människor som normalt skulle stöttat blm. Samma med demonstrationen i stockholm igår, de kunde ju lika gärna skanderat ”no lives matter” iom att de inte hade en tanke på vare sig avstånd eller mask.

   Så är det ju med precis allt. Gör du en liten grej kommer folk lyncha dig, kalla dig hycklare och ifrågasätta varför du inte gör allt.

   Men hon bakar nog goda tårtor i alla fall!

   Verkligen. Människor är ju inte kloka och beter sig som svin. Inte konstigt att samhället ser ut som det gör när människor inte ens kan bete sig som vuxna.

   det som VAR obehagligt var ju de som gav sig på ”Sparrow”

    Lägg av! ”Sparrow” var sjukt oresonlig och kändes snarare som ett troll.

    Bokstavligen ingen gav sig på Sparrow, att få mothugg är inte samma sak som att bli angripen. Skärp dig.

    Sparrow måste ha varit ett troll. Personen sa själv ”I owe you no explanations” men krävde att Sandra skulle förklara sig för att hon inte enl. trollet ”gör tillräckligt”?
    Varje person tar själv ansvar för hur, var, när och varför de engagerar sig i valfri politisk fråga. Det är inte okej att storma in och börja gasta om att någon inte gör tillräckligt för de borde även göra X och Y annars är de nynazister?! Den stora frågan är hur sådana som Sparrow tror att de ska kunna få ”vita” att alliera sig med dem när de enbart stöter bort andra? Det påminner om en viss sorts feminism där det ska gapas att män enbart ska hålla käften, män är värdelösa, alla män är mördare o.s.v. Jag står inte för den sortens feminism eller anti-rasism för den separerar mer än vad den allierar människor. Det handlar väl fan inte om svarta mot vita – utan alla mot rasisterna?

     Exakt så!

    Nej. Sparrow är troll.

    Det som var obehagligt var Sparrows första kommentar något inlägg tidigare där personen gör en lång utläggning med flera pikar mot Sandra som person. Självklart kan man gå in och kritisera folk för att de inte använder sin plattform för att uppmärksamma sånthär, självklart får man vara arg, men att köra en sån tirad mot henne känns ju bara otroligt… onödigt?

    Sluta fåna dig, det var inte ett dugg obehagligt.
    Läste du ”Sparrows” första kommentar två inlägg ner? Att gå in så hårt och obefogat och bara ösa ur sig skit är inget annat än kontraproduktivt.
    Det som dock ÄR obehagligt är alla som ger sitt medgivande till folk att bete sig som fullständiga idioter.
    Tröstar mig med att detta varar i max 2 veckor, sedan kommer det hända något nytt som alla godhetsknarkare kan kriga om.

    Det var ingen som gav sig på Sparrow. Men Sparrow borde lära sig lite internethyfs själv kan jag tycka.

   Ja, det är ett jäkligt smalt spår för att göra rätt. Och att göra så gott man kan (nu utesluter jag att man gör fel ”i sak”, t ex sprider okunskap) är fasen i mig värre än att göra inget alls (som man dock också lynchas för) verkar det som. Jag applåderar alla som slåss mot rasism, sexism och andra orättvisor men den här korridoren för hur man ska/MÅSTE göra är så smal så man skrämmer bort folk från kampen. Och att alla måste slåss mot alla orättvisor. Istället för att inse att man oftast har en hjärtefråga.

  Älskar marsipan!!
  Så det får bli den första Charlietårtan!

   Hatar marsipan! Så det får bli den där marängtårtan.

  Mamman som lämnade bort sitt adoptivbarn verkar nu lika körd i USA som Paolo i Sverige:

  https://www.zerohedge.com/markets/brands-cut-ties-popular-mommy-influencer-who-re-homed-disabled-toddler

   Såklart! Helt rätt!

    Är det inte bättre för barnet att hen kommer till en familj som klarar av att ta hand om hen och den sjukdom hen har?

     Så tänkte man på 50-/60-talet och lät i princip alla med funktionshinder växa upp på institution. Det tänker du är bra?
     Eller är det för att det här barnet var adopterat som du tänker att han kan skyfflas vidare till en ’professionell’ förälder? Eller tipsar du familjer med (bio-)barn med diagnoser om att de säkert bara kan lämna bort barnet till någon med medicinskt kunnande?

      Nej men precis som när föräldrar inte klarar av att ta hand om sina barn och i de fallen adopterar bort (eller så hamnar barn i fosterfamilj) så är det ju samma sak här. Om en mamma och pappa inte kan förse barnet med det barnet behöver så är det väl bättre att barnet kommer till en familj som kan, eller? Ingen har sagt något om en institution.

      Jag är barnlös själv men sjukt rädd att om jag får barn så är något så annorlunda med det att jag
      1 inte skulle klara av att ta hand om det
      2 det skulle göra mig djupt olycklig att ha ett barn som inte kan pga olika anledningar, leva ett liv fullt ut som jag fantiserat om när man tänkt i banorna att skaffa barn.

      Jag skulle inte våga adoptera heller. Pga ännu fler anledningar än de 2 ovan..

      För att inte tala om hur vår samtid och framtid ser ut att ha att erbjuda.
      Fyfan.
      Fler pandemier
      Klimatförändringar
      Naturkatastrofer
      Brist på mat
      Sämre luft
      Mer strålning i mark och luft
      Högre pollenhalter pga klimatförändringar

      Fattar int folk som så lättvindigt ska sätta barn till världen eller åta sig massa ansvar de inte har en susning om vad det innebär.

      Nä det blir fortsatt barnlöst för mig tack

       Hej! Tänkte nog ungefär som du, var livrädd att behöva ge upp delar av mitt liv, nu sitter jag här med två funktionsvarierade barn och jag är inte olycklig eller känner att jag gett upp något! Jag känner snarare en djupare mening med livet och blir lycklig av minsta lilla, behöver inte stora grejer. Samhället hjälper oss och förhoppningsvis fortsätter det så om vi röstar humant. Livet blev absolut inte som jag tänkt mig eller fantiserade, det blev bara annorlunda 🙂 klyschigt men man klarar mer än man tror! Klart det är jobbigt både fysiskt och psykiskt men det är inte barnens fel, de blev ju som de blev och ska ha ett så bra liv som möjligt! Stor kram och hoppas din rädsla minskat något!

        Vilket fint svar detta var ❤️ Min dotter löper hög risk att få funktionsvariationer men för tidigt att säga något om de flesta än. Känner att jag blev en smula lugnare av detta ❤️

     Men herregud, det är ett BARN. Ett adoptivbarn är ett livslångt ansvar likväl som biologiska. Som förälder får du utbilda dig och anpassa livet därefter. Tänk att den där fyraåringen säkert längtar efter sina föräldrar och sitt rum dagligen just nu. Vilket jävla trauma.

      Allt han någonsin vetat som verklighet är upp och ner, så autism på det. TOPPEN KOMBINATION!

       Psycho killer in the making. Tack lixom

      Förstår hur du menar. Men om föräldrarna inte kan/vill ta hand om barnet så var det bättre att han fick komma till en familj som älskar honom.

       De visste ju om att han hade autism. Men ville ha likes för att de var fina personer som trots detta tog hand om honom. Sedan när det inte var så kul så övergav de honom. Fy f-n

        Det kommer alltid att finnas empatilösa människor som gör sjuka saker för uppmärksamhet och inte är intresserade av att bättra sig. Då är det väl bra om barnet kan hamna hos människor som har empati och kan ge honom den kärlek han förtjänar.

         Ja det är nog ingen som ifrågasätter att han fått ett nytt hem. Vad folk ifrågasätter är väl varför man adopterar ett barn med funktionsnedsättning om man inte vill ta det ansvaret.

          För att det som sagt finns empatilösa människor i den här världen som gör sjuka saker för uppmärksamhet och/eller egen vinning. Det är hemskt men tyvärr inte svårare än så.

          För att man trodde att man kunde ge det barnet kärlek och omsorg. Sen att man inser att man inte klarar det är ju empatiskt och starkt för barnets skull som får komma till en familj som kan ge hen allt det hen behöver. Det är säkert en stor sorg för alla inblandade inte minst för barnet. Man behöver inte polarisera debatten med ond och god, svart och vitt.

           Fast Myka har ju också ställt en fråga i adoptivforum vilka diagnoser andra upplever som svåra och komplicerade men som kan hanteras lätt. Innan de adopterade.. gör en lite cynisk..

     Du glömde(?) att skriva ordet älskar.😓

     Jag tänker att om man verkligen inte klarar av att ta hand om ett barn, så ska barnet placeras någonstans där det kan få det bättre, sjukdom eller ej. USA kanske inte heller har ett socialt skyddsnät för sådana barn, så mer jobb läggs på föräldrarna. Jag vet inte om jag skulle klara av att ta hand om ett handikappat barn ens i Sverige. Finns många även här som inte får någon hjälpen dom känner att dom behöver.

      Så kan det såklart vara men du skulle ju tänka över det innan du adopterar ett barn med handikapp eller funktionsnedsättning.

       Men vissa människor är tyvärr empatilösa och tänker inte över sånt, utan gör det bara för egen vinning. Såna människor borde inte få adoptera alls men det är förstås svårt att kontrollera då de har en tendens att vara väldigt manipulativa och förtroendegivande till en början.

     Barnet hade ändå inte några sjukdomar?
     Han har funktionsnedsättningar.

     Men ja, om man har möjligheten att lämna bort ett barn för att man inte kan ta hand om det så tycker jag att det är ett alternativ att barnet kommer till en bättre lämpad familj.

     Det här handlar ju dock om en influencer som blivit av med samarbeten pga beslutet. Vilket jag tycker är helt rätt. Marknadsför man sig som en supermamma så är det inte mer än rätt att samarbeten avslutas när ”supermamman” tar ett sådan här beslut.
     Beslutet tar också garanterat och grundar sig i att det här barnet inte passar in i influencerns perfekta instagramflöde.

     Absolut men du kan inte adoptera eller skaffa barn om du inte är beredd ta det ansvaret. Extra illa vid adoption, barnet har ju redan blivit lämnat en gång.

     Hen? Det är en pojke.

      Visste inte vilket kön barnet hade varav jag skrev hen. Könet är väl ändå inte det viktiga här.

     Så du tycker alla barn med autism och liknande ska placeras hos föräldrar med läkarutbildning?

     Denna mamma ville inte anstränga sig för sitt adoptivbarn. Tror du hon hade gett bort barnet om det var hennes biologiska? Hon är en äcklig egoist som förtjänar straff. Hon tog den enkla om än onda vägen. Måtte allt ont drabba henne och hennes make.

      Dessutom är väl Myka utbildad sjuksköterska så det är väl inte så stor skillnad?

   Varför läggs alltid fokuset på mamman? Det finns ju en pappa med i bilden också. Varför nämns aldrig han? Har bara sett kommentarer kring hur dålig mamman är, att mamman lämna bort barnet mm. Hemskt det som har hänt men kritisera bägge.

    Det är väl hon som är influencern?

     Fast pappan florerar regelbundet på kanalerna och han har också varit högst delaktig i pojkens öde. De båda har behandlat denna lilla gosse bedrövligt. Så ja även om mamman är ansiktet ut så finns det en till vuxen människa som ska bli bekylld

      Även fast pappan florerar i flödet så är det de facto i mammans kanaler.

       Men det spelar väl ingen roll då de båda har varit delaktiga i hanterandet av pojken?

        Jo, det spelar roll. Det är mammans kanaler, det är mamman som är den offentliga. Även fast pappan florerar i kanalerna är inte han offentlig på samma sätt. Han har inte en egen kanal.
        I mina ögon är det rätt självklart att fokuset läggs på mamman i mammans kanaler.

        På samma sätt skulle jag inte kritisera Aleks i Kenzas kanaler om de gemensamt tagit ett, i mitt tycke, galet beslut angående sitt barn.

        Hela argumentet är dessutom ett praktexempel på vad en whataboutism är. Sluta ta fokus från den riktiga frågan

         Tror vi tänker olika där. Jag hade i exemplet du anger skyllt på både Kenza och Aleks lika mycket om de hade gjort något liknande som detta.

         Och vad menar du tar fokus från den riktiga frågan? En liten pojke har fått sitt korta liv helt söndertrasat och då anser jag de båda vuxna som gemensamt orsakat denna pojkes otrygghet ska få, i mitt tycke, lika mycket skit för det. Pappan är ju också delaktig i att hela famljens liv finns i det offentliga.

          Och jag tycker att det är väldigt konstigt att ifrågasätta Aleks på ett sätt som gör att han inte kan bemöta kritiken.

          Det jag menar är att om man ifrågasätter den som ifrågasätter så tar man fokus från den riktiga frågan. Som du säger, en pojke har fått livet söndertrasat och det är det som är fokuset.
          Fokuset ska inte ligga på vem som blir ifrågasatt på mammans kanaler.

       Myka har en kanal men de har också en familjekanal där de båda vloggar. Han har dessutom en egen kanal för bilar.

     Pappan har haft en egen kanal men jag tror den är borta! Det är som med de flesta stora influensers så får partnern automatiskt relativt stora kanaler och blir mer eller mindre offentliga. Tex Katrin Z ex, Alexandra Nilssons kille, Kenzas mm

      Pappan har/har haft en kanal som var större än hennes. Tror han gjorde videor om bilar eller nåt sånt. Dessutom har de utöver det haft en familjekanal där han varit lika delaktig som hon.

   De är värda all skit, var inne på hennes insta och alla bilder som pojken funnits på är borta. Familjebiler, rubbet. Som om han inte existerat.

    Och kommentarer avskruvat..

  Alltså, när jag var 1 år bakade jag och pappa en tårta till mamma. Pappa de gjorde marsipan, färgade och så. Slutresultatet var i den klassen, men väldigt god och mycket kärlek, enligt mamma. Vilket är det som räknas.

  Jag firar min examen på lördag, och bad om mammas jordgubbstårta. Den har jag inte fått sen jag slutade nian (för tio år sedan), och jag ser fram emot den mest av allt.

  Jag blir så trött på perfektionshetsen. Är det inte tårtan är det dukningen, maten, val av porslin eller har uppsättning. Jag blir galen av alla som säger ”allt måste inte vara perfekt” för att sedan säga ”vad ful den är”.

   Gemenskapen är viktigare än ytan. Där är Bella ett avskräckande exempel …

    Det är fan en prestation att få in Bella i princip allt…

    Och för majoriteten av alla andra influencers och många andra människor. Fattar inte varför ni alltid ska dra upp just Bella som exempel.

   Ja nog ser hemmabakade tårtor godare ut.
   De där riktigt snygga som folk visar upp, de ser ju knappt ätbara ut. Oftast inte ens delade bottnar som ser hårda ut, och sen minimalt fyllning. Och toppen på allt är ett tjockt lager fondant som smakar nada!

  Den längst nere till höger har inte Simon gjort utan Meja och Fanny har jag för mig. 😇

   Ja, tårtorna är gjorda av olika medlemmar av familjen, det bara startade med Simons… 🙂

  Jag gillar den rosa, Camilla 45 år. Tycker det är så gulligt i sin asymmetri. Först är alla chokladbitar ordentligt delade. (Älskar att det är från en chokladkaka, inte någon mer estetiskt formad rulle eller dylikt.) Sedan, blev det tråkigt, stressigt eller höll de på att ta slut? Varpå de ligger påslängda i par. Underbart.

  Välkommen hem, alla dagar.

  Jag tycker det här är slutgiltigt! Skulle a l d r i g orka baka en tårta. Fattar dock inte riktigt vilken som är Välkommen hem-tårtan?

   Slutgiltigt? Ja, tjenare. Det tyckte jag det. SKITGULLIGT! Jävla autocorrect…

    NU ser jag! Såg inte först – antagligen för att jag nog inte gärna tittar länge på banan på tårta… Hua!

  intressant inlägg, verkligen!

   Ja, det var roligt faktiskt 🙂

   Tack, tack! 😉
   Älskar du också tårtor?

    Fössta tosstan i mass 4ever!! // smålänning 🥰❤️

  Tycker jag med.😃

  Välkommen hem tårtan är underbar 😂

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

   Hade hon gjort det hade hon fått skit för det. För att det är feeeeeejk, jakt på likes och låtsas ha ett samvete.

   1000kr på att du hade klagat på något liknande sätt om Bella hade lagt upp något om BOT och BLM.

   Men sluta ditt ärkepuc## (förlåt!). Man kan inte anklaga folk för rasism för att de inte delar en hashtag. Jag är själv utlänning och antirasist men du kan inte tvinga mig dela en hashtag. Du gör hela antirasismrörelsen en otjänst genom att hålla på så här.

   Herregud lägg av!

   Hon har nog annat att tänka på…

    Med familjen och så.

     Vad menar du nu? 🧐

   Vad spelar det för roll om det nu vore på ett sådant sätt? Om hon väljer att hålla sin åsikt för sig själv så skall det respekteras. Det kan mycket väl handla om att hon inte vill haka på dessa aggressiva vänsterrörelserna som härjar.
   Oavsett så är det banne mig inte ett krav att ta ställning, det är så vänster att begära det, så bara av den anledningen bör man vara tyst för att slippa få lynchmobben efter sig. Det får man ju ändå, de hittar alltid dina sätt att förstöra för andra.
   Det är väl snarare en överlevnadsstrategi att hålla sig utanför.

   Själv avskyr jag allt som vänstern organiserar och som allt som oftast slutar i våld och förstörelse. En händelse de inte gillar används mest som en förvändning att bete sig som ett svin. De bryr sig inte ett skit om grundfrågan, isf hade de inte gått ut för att skada andra som de gör.

    Skönt att kunna kasta lite skit på vänsterrörelsen. Trodde dock att stå upp för mänskliga rättigheter och allas lika värde skulle vara något som alla utom extremhögern ställer upp på, men tydligen inte.

     Jag står givetvis för mänskliga rättigheter, men knappast för allas lika värde, det är rent bullshit. Har du resonerat kring den meningen i hur det ser ut i praktiken?
     Om grannens ungar har samma värde som dina så ska du inte ha barn. Punkt!
     Jag förmodar att du inte gillar Putin, men ändå har han samma värde som din mamma/dina barn/partner och vänner?
     Knappast!
     Vi bör och skall stå lika inför lagen, inte ens det verkar fungera, vilket jag hade önskat.
     F.ö håller jag mig borta från kommunism, med vilket namn de än benämner sig med/gömmer sig bakom.

     Det är rent bedrövligt att medborgare skall behöva sätta livet till av satsapparaten, vem det än gäller….jag reagerar inte mer beroende på hudfärg (vilket vänstern gör), jag reagerar negativt på händelsen som sådan, oavsett hudfärg.
     Det kan aldrig någonsin bli rasism hur mycket de röda än skriker om det.

     Att dessutom stötta ett gäng får som inte visar respekt/hänsyn till hur covid sprids är ytterligare en aspekt att ta ställning för/emot.
     Jag tar helt klart avstånd och studerar idiotin med avsky.

      Typiskt högern att dra iväg med såna basic grejer som människovärde i ett resonemang för att försöka få det att framstå som en helt absurd grej

       Jomen det här om människovärdet?

       Vart kickar det ’goda resonemanget’ in i en demonstration som inte bör ske i en tid där covid-19 härjar fritt och riskerar död och förlust, utöver dessa 4.500 personerna som redan dött?

       Finns det inget större värde i den del av befolkningen som kommer dö pga av den spridning demonstrationerna medför?
       Är att få demonstrera, slåss, gapa och skrika viktigare än att visa respekt och hänsyn till sina medmänniskor?

       Ni är egoister utan botten, men så blir det väl när man aldrig ifrågasätter sina ställningstaganden, än mindre låter sig bli kritiserad för det.

       Att ’verka goda’, är viktigare för er än att vara goda.

       F.ö är det typiskt vänstern att på godtyckliga grunder välja när människovärdet har en betydelse.

       Vad allas lika värde betyder och hur det fungerar att leva upp till det, är något ni själva inte ens klarar av att redovisa på ett sätt som håller.

       Men det låter ju så fint. (Bara ni slipper resonera kring det)

  Jag röstar på den längst ner till vänster! Vilket ljuvligt konstverk av lilla tjejen!!

  Älskar hemgjorda, lite skeva tårtor. Gjorde en tårta till min mammas födelsedag förra året och lät min (då) tvååring sätta ut jordgubbar på den. Alla hamnade på samma sida😂 men lika uppskattad ändå!

  Jag som är pedantisk ut i fingerspetsarna bara ÄLSKAR dessa tårtor.

  Alla som bor en bit utanför stan som skyller allt på ”stadsborna” är fan bäst. Här skylls även en massa grejer på ”stockholmarna” som tar upp alla platser på uteserveringarna när de besöker sina semesterhus här nere🙄

  Varför finns inte Läckberg under kategorier ? Letade efter ett inlägg om hennes fusk med signerade böckerna?

   Hon har ingen egen kategori, så jag tror de ligger under Instagram. Annars kan du bara söka på hennes namn + bok (eller liknande) i sökrutan så kommer inläggen med henne upp.

   Berätta mer om fusket!

  Jag är pedant och skulle aldrig någonsin ställa fram ett bakverk som ser ut som någon av de där tårtorna. Inte ens som en ”kul grej”. Fy fasen, de ser hemska ut allihopa.

   Det är det som gör dem så vackra.

    Vackra? Snara slafsiga.

     Vackra på ett fult och slafsigt sett.

      Varken vackra eller lockande. Ser oaptitligt ut.

    Förstår inte alls. Det är som att låta barnen måla om väggarna hemma samt välja inredningen och påstå sen att det gör allting så vackert.

     Njae, det är nåt med att det är just tårtor. De är slafsiga och fula som tårtor inte ”ska” vara. Det gör att mina ögon uppfattar dem som fina på något sätt.

      Intressant. Mina ögon uppfattar fult som fult oavsett objekt.

     Det har jag faktiskt gjort. En liten skrubb under trappen (som Harry Potters sovrum) och en gästtoalett. Jag gjorde kanterna och ungarna har fått göra resten. Helt obetalbart när man hör ett ”mamma, hjälp!” , vänder sig om och ser fyraåringen stå hjälplös med en fot i färghinken.

     Det blev lite ojämnt med färg på sina ställen, men jag blev varm i hjärtat varje gång jag kom in i rummet. Undrar om det finns kvar?

   Jag håller med dig! 👏🏻

   Hoppas du inte har barn?
   Barn gillar att vara med och göra saker, tex pepparkakor, kokosbollar, bullar, mm. Men i ärlighetens namn blir deras bakverk sällan speciellt vackra, men det är gulligt sedan när barnen stolt informerar alla vid bordet att dem bakat bullarna/kakorna, mm.
   Absolut värst hemma i våran släkt är alla barn som ska göra pepparkakshus, dem ser verkligen ut som ”hej kom och hjälp mig” och hamnar ofta en leksak tex Spindelmannen figur som tydligen bor i huset, haha.
   Sorligt när barn inte kan få vara barn, och inte kan får vara med och lära sig baka, mm. Utan allt ska köpas enbart för att det ska se perfekt ut på instagram bilder 🙁
   PS: hemmabakade är alltid mycket godare än köpta 🙂

  @camcam Blendow arrangerar den 18 juni ett seminarium om det juridiska ansvaret för influencer marketing.

   Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *