Petra Tungården kritiseras för sin #blackouttuesday-bild

Istället för att lägga upp en svart ruta med #blackouttuesday på Instagram så la först Petra Tungården upp den här bilden med #blacklivesmatter.
Så fort hon fick kritik för sin hashtag så ändrade hon den till den korrekta, men följarna kritiserar henne ändå för att ta bort kommentarer som handlar om detta, efter att hon korrigerat texten.

Hon blir – precis som Elsa Billgren – kritiserad för att inte använda en svart ruta utan istället ladda upp ett eget motiv. I Elsas fall verkar det ha handlat om att hon inte ville förstöra sitt välkomponerade flöde, medan Petras mer verkar grunda sig i okunskap än någonting annat.
Enligt hennes kommentarer så var hon trött efter en natt med en skrikande bebis samt att hon inte riktigt satt sig in i bakgrunden tillräckligt väl pga bebisbubbla och ännu mer trötthet, men hon ber direkt om ursäkt för att ha gjort fel.


Accepterar följarna detta?
Nope, nix, nej!
Petra upprepar sin ursäkt ytterligare en gång men inte heller denna gång tas den emot särskilt väl.
Läsarna framstår mest som bråksugna och på jakt efter saker att klaga på, snarare än att upplysa Petra om problematiken i hennes inlägg.
Till skillnad från Elsa som la locket på så tuggar Petra i sig kritiken och besvarar den.
Finns det verkligen någon anledning då till att fortsätta bråka med henne?
Jag har svårt att se det om jag ska vara ärlig…
Vad mer kan hon göra eller säga? Varför fortsätter man?

Petra skriver att hon inte vill lägga upp någonting mer förrän hon läst på mer för att det inte ska bli lika fel som med bilden här ovan.
Hur kan man inte tycka att det är okej när Petra erkänner att hon laddade upp den förra bilden av okunskap?

Finns det inte aningens större problem att fokusera på i den här situationen än att fortsätta bråka även efter någon pudlat och bett om ursäkt?
Poängen gick UPPENBARLIGEN fram.
Var inte det hela syftet med kritiken?

Edit:
Konstnären är en vän till Petra och hade förmodligen bett henne ta ner bilden om det var så.
Jag tolkar det här uppdaterade inlägget som en uppmaning till övriga att inte dela den.

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De är bara ute efter att bråka. Det är tråkigt eftersom det förstör mer än vad det ger, vilket de själva inte verkar förstå. De som bråkar och fortsätter tjafsa förstör kampen för alla som är seriösa och inte bara vill leta billiga poänger på internet.

   Acab
   #inteallapoliser

    Är det du Kakan Hermansson?

    All Cops Are Beautiful menar du väl? 🙂

   Exakt! Kan tycka att de borde Lägga den energin på exempelvis Ebba Busch Thor istället för Petra Tungården…. Ebba som gillar SD men samtidigt lägger upp en svart bild….

    Jo har sett din kommentar i ett inlägg längre ner. Bemöt svaren där istället och begrunda det ointelligenta i det du skrev ist.

    Tror du på riktigt att du skrev något bra nu så du måste klistra in det på flera ställen?

     Chilla. Råkade dubbelklicka så den hamnade på två ställen. Med din ton här är jag noll intresserad av att läsa din take på det längre ner 🙂

   Ja, det verkar vara så att VÄLDIGT många finner det fullt rimligt att på ett ganska agressivt sätt kritisera de som av okunskap gör fel.

   Jag förstår inte varför man inte bara kan påpeka felet i en trevlig ton? Hur ska mer bråk göra saker bättre?
   Sorry not sorry, det är helt bakvänt och så sjuuuukt kontraproduktvit sätt att gå tillväga på.

   Allt det här har blivit ett gigantiskt minfält där många känner att de inte vågar trampa. Har inte folk förstått att man FÖRLORAR på att attackera de som man anser gör fel. Att råka bli placerad på fel sida i det här är otroligt lätt hänt just nu. Har sett helt sjukt många, HELT obefogat, bli kallade rasister för att de inte gjort eller tänkt exakt ”rätt”.
   Och här kallar någon en annan för husblatte? Alltså vadfan?! Har folk blivit helt knäppa?

  Suck. Alla dessa människor som använder strukturell rasism mot svarta för att tävla i vem som är mest woke. Jag är trött på att mitt flöde fylls av människor som tycker att man ska utbilda sig i det ena eller det andra och jag är trött på den amerikanska justice warrior-vänstern som Sverige apar efter.

   What? Jag är trött på att människor lynchas på öppen gata pga pigment. O ingen gör något åt saken. Men sitt du o vad trött på lyxiga grejer… shit vad jag hade önskat att ibland vara så obrydd om andra människor som ni är. Då hade man kunnat sätta er på mute

    +1!

    hur mycket hjälper det att vita svenskar läxar upp andra vita svenskar på twitter och instagram?

    det går att göra aktivism och politisk förändring på fler sätt än vad som sker i LDs kommentarsfält. och man måste inte hålla med amerikanska vänsteraktivister i allting.

     Men kära nån vilken aningslöshet! Du fattar väl att folk är upprörda? Oskyldiga människor blottas och mördas. Det är inte en enskild händelse utan flera o åter flera. Det gör folk förbannade. Är det SÅ SVÅRT att förstå så tycker jag du ska avhålla fig från soc medier eftersom du tycker folk e så ”uppläxande” istället för att se kärnan till problemet

      Jag fattar att folk är upprörda. Men hur ska det hjälpa att stå och gorma och hoppa på folk som försöker göra rätt och stå på rätt sida i detta?

      konstigt, jag sa precis samma sak till min bästa vän imorse som är halvafrikan-halveurope och svart (om ni nu måste få mig att bli identitespolitikier). Varpå hon svarade:

      ”Haha. That was the reason why I lost it the other day with my black lives matter post. They’ll (vita allies vill säga) sell their own tongues to gain brownie points. It’s sickening.”

      Men just, alla svarta människor är ju inte en och samma med samma syn på politik och rasism.

      Skärpning nu. Man kan göra aktivism och få till politisk förändring utan att polisa i kommentarsfält och hijacka frågan. Du har ingen aning om hur upprörd jag är eller vad jag gör för att få till stånd förändring. Men den förändringen sker inte i petra tungårdens kommentarsfält.

      Det är en sak att vara förbannad. Det är en annan att bete sig som en rövhatt mot någon som försöker göra rätt och vill väl.

      Hur blir det bättre av att man tar ut sin ilska på människor som står på ens sida? Och i vissa fall, som jag bevittnat under dessa dagar, gör dem till fiender?

    ”Ingen gör något åt saken”
    …?
    Det är väl ändå en rättsprocess startad? Precis som alla andra mord.

     Rörelsen handlar ju dock inte om det enskilda brottet, utan om strukturellt förytyck som pågått under många många många år.

      Med det sagt är såklart det som hänt förskräckligt och ofattbart, och det är inget snack om att de som gjort det ska straffas för det. Men det räcker inte att skapa rättvisa i ett brott när det fortsätter hända, igen och igen.

       Döms de för mord är det väl verkligen ett bevis på att Black lives faktiskt matters. De räknas, det är inte mindre mord för att det är en svart man. Rättsprocessen och utgången av den är ju otroligt viktigt i den här debatten. Så länge vita inte döms för mord på svarta kommer det ju aldrig aldrig bli någon förändring.

        Klart det är viktigt. Men det räcker inte. Tvivlar dessutom på att det ens hade lett till rättegång om inte filmen spridits, särskilt med tanke på att samma polis varit inblandad i grovt övervåld mot svarta förut men fått vara kvar i tjänst.

        Ett jämställt rättsystem är såklart enormt viktigt, jag säger inget annat. Men om vi bara hade sett alla som jämställda oavsett etnicitet och hudfärg, så hade han inte mördats från början och det hade därmed inte funnits något brott att ta till rättegång. Just därför räcker det inte att starta en rättsprocess, vi måste förändra samhället så att detta aldrig upprepas.

         Exakt, och jag skulle säga att en av de absolut viktigaste är förändringen som behöver göras är att alla är lika inför lagen och att man inte kan mörda svarta till höger och vänster utan att behöva ta några konsekvenser. Det är den förändringen som kommer rädda liv, det är en konkret åtgärd. Det -är- en förändring av inställningen mot svarta, det -är- att vara jämlik, om de döms kommer det skicka ett jävligt tydligt budskap till hela usa. Vilka andra åtgärder kan vara viktigare än ett jämlikt rättssystem, det är ju A och O i samhället. Om inte ens staten erkänner allas lika värde, hur kan man tro att medborgarna ska göra det? Att göra något åt det är att demonstrera för att visa rättssystemet hur medborgarna vill att lagen ska tillämpas, men att det inte görs något är ju inte sant.

     En rättsprocess som tog hundratusentals människor att involvera sig i innan dom fyra poliserna blev arresterade. HUNDRATUSENTALS och protester världen över. Bara då hände någonting.

     ”Det är väl ändå en rättsprocess startad? Precis som alla andra mord.” Problemet är bara att det antagligen inte hade blivit någon rättsprocess om inte det här hade kommit ut, precis som med Trayvon Martin. Vidrigt, och ditt tankesätt är lika vidrigt det med.

      Fast det är ju inte sant. Dagen efter GF avled avskedades poliserna och fallet utreddes av FBI. Det är jättestor skillnad mellan det här fallet och trevon Martins. Det har hänt jättemycket sedan BLM startades. BLM har verkligen gjort skillnad i hur dessa fall uppmärksammas och hanteras och det ska de verkligen ha credd för.

    W, hur förhindrar du lynchningar på öppen gata genom att tjafsa och förolämpa svenska influensers? På vilket enda lilla sätt förbättrar det situationen? Ser inte du, och dina gelikar, att ni, precis som militanta veganer, stöter bort människor genom er aggressiva stil i debatten? Vi förstår att ni är arga, vi är också arga. Men man kan stå på samma sida om historien och ändå ha olika åsikter om hur kampen ska ske. Du har inte mer rätt än jag när vi båda slåss för svartas rättigheter och den strukturella rasism som finns i samhället.

     Touché. Antar att du inte kommer att få något svar, annat än floskler …

     Sluta anta saker, du framställer dig själv som jävligt okunnig. Vem har sagt att jag skrivit på Petras insta? Däremot läste jag allt som skrevs och kom till en annan slutsats än Camillas.
     Och VAD exakt gör du själv? Jag kan absolut dela lite insights till dig: Jag umgås med människor från olika kulturer, jag tar till mig andras åsikter o perspektiv (även om jag inte alltid håller med frn början), jag försöker utmana mina egna fördomar men det är jävligt svårt o tufft ibland då man blir så blind av dom…. jag ser min priviligierade utgångspunkt o försöker hjälpa andra framåt också. Än en gång VAD exakt gör du själv eftersom d verkar så viktigt att ifrågasätta andra?
     Jag anser att vi är i en brytningspunkt där varje normalt funtad människa måste inse hur dom själva bidragit till o upprätthållit rasistisk diskriminering av svarta. Och börjar med att se om sitt eget hus. Jag har gjort det ett bra tag nu. Därför blir jag ynkligt nog kanske, provocerad när folk börjar göra det NU?! Som om rasism började med George Floyds murder.

      W, om ditt svar var menat till mig, Anonym 09:35, så fick jag inte ett enda svar på mina frågor. Jag frågade inte efter om du skrivit på Petras instagram, jag frågade inte efter vad du gör i din vardag. Jag frågade efter hur du förbättrar situationen genom att tjafsa med svenska influensers?
      Jag omformulerar mig, på vilket sätt tror du att situationen blir bättre av att bråka, förolämpa och vara aggressiv gentemot folk som försöker göra det rätta?
      Ja, många människor behöver omvärdera hur de agerar, hur de uttrycker sig och hur de ser på världen. Men tror du att någon, någonsin, bytt åsikt när någon förolämpar dem? Vill du förändra världen? Eller bara bråka?

       tack Anonym.

       Ouch! Touché, igen. Antar att du blir mött med tystnad.

        Jag tror personer kommer svara typ ”man kan inte förvänta sig att folk inte ska vara arga eller hålla god ton!” som det icke-svar det är man får när man får frågorna som anonym ovan ställer.

        Hmmmmmmm du vet att folk har annat för sig än hänga på ett bloggkommentarsforum? Det är ju sorgligt om du tror att alla som kommenterar här sitter o bevakar sina kommentarer O tänker kriga för dom…. för anonyma läsares skull 😂

         Du är inte så anonym som du tror W….

    Hur ofta händer det?

    Här lite läsning som kanske kan få dig att tänka till:

    https://www.nationalreview.com/magazine/2019/12/22/the-need-to-discuss-black-on-black-crime/

    ”94 percent of black victims were killed by other African Americans”

     Det du pratar om är två helt olika saker.
     Det ena är privatpersoner som dödar privatpersoner. Eller snarare kriminella som dödar vanliga människor.
     Och det andra är en tjänsteman som dödar en civilperson.

     Det viktiga i just den här debatten är att poliser finns för att upprätthålla ordningen i samhället och för att skydda oss människor, de ska inte döda någon någonsin. Sedan finns det ju såklart extrema situationer där det inte finns någon annan väg, men då ska den händelsen utredas grundligt efteråt för att se om det fanns någon annan väg att gå.

     När det kommer till att kriminella dödar privatpersoner så har det också med allra störta grad att göra med samhällsstrukturen och hur vi ser på svarta människor. Det är fakta att svarta har mycket sämre förutsättningar på grund av vardagsrasismen. Vilket gör att de är extra utsatta för att hamna i just kriminalitet. Och det är såklart en debatt man också måste ta. Den är ju dock extremt komplex att göra något åt. Till skillnad från polisens uppenbara rasifierande: https://mappingpoliceviolence.org/

     Jag vet inte, men för mig är det ganska glasklart var grundproblemet ligger.

      Detta!!!☝️

      👏👏👏

     The National Review är inte en neutral källa:

     Victor Davis Hanson, a regular contributor since 2001, sees a broad spectrum of conservative and anti-liberal contributors:

     In other words, a wide conservative spectrum—paleo-conservatives, neo-conservatives, tea-party enthusiasts, the deeply religious and the agnostic, both libertarians and social conservatives, free-marketeers and the more protectionist—characterizes National Review. The common requisite is that they present their views as a critique of prevailing liberal orthodoxy but do so analytically and with decency and respect.[27]

     The magazine has been described as ”the bible of American conservatism”.[28]

      Skjut budbäraren istället för att bemöta uppgifterna. Smart!

       Jag förväntar mig att man presenterar fakta från neutrala källor om man vill få sina argument hörda. Det ligger inte på motparten att kolla om faktan som presenteras från en vinklad källa är korrekta. Det ansvaret ligger hos den som lägger fram faktan som en del av sitt argument (som i det här fallet var tunt som ett blött toapapper).

      Enligt Wikipedia verkar det stämma:

      According to the US Department of Justice, African Americans accounted for 52.5% of all homicide offenders from 1980 to 2008, with Whites 45.3% and ”Other” 2.2%. The offending rate for African Americans was almost eight times higher than Whites, and the victim rate six times higher. Most homicides were intraracial, with 84% of White victims killed by Whites and 93% of African American victims killed by African Americans.

     Själva grejen är att vi gör skillnad på hudfärg. Det är ju liksom det som är själva grundproblemet!
     Att man ens gör skillnad i statistiken på vilken ”ras” som dödar ”sina egna”.

     Om vi slutar kategorisera in människor i olika rasfack, slutar göra skillnad på hudfärg och får synsättet att det bara finns en enda människoras så kommer många problem att lösas.
     Om man nu vill göra en djupgående analys över brott och mord så kan man göra det genom att dela in i andra parametrar. Som område, ålder, kön och om det handlar om ett återkommande brott för gärningsmannen. Om man nödvändigtvis ska göra skillnad på människor kan man göra det genom att titta på om parterna är medborgare eller inte, MAX.

     Det vi gör nu är ju i princip lika galet som man gjorde fram till 70-talet i USA och till och med fram till mitten på 90-talet i Sydafrika. Bara att det är mer subtilt idag.

   Fattar woketävling, men varför trött på att vita bör läsa på kring strukturell rasism?

    Man behöver faktiskt inte läsa på om vad som helst när som helst som någon främling säger till en på nätet. Man behöver inte vara påläst i alla samhällsfrågor, och ens utbildare behöver inte vara Instagram-aktivister. Jag har inte yttrat mig någonting i black lives matter-frågan. Jag har inte Instagram, jag änvänder inte Facebook, jag demonstrerar inte pga corona och vill inte. Jag vill påta i trädgården och baka. Och skulle jag vara aktiv i sociala medier så skulle jag nog inte yttra mig då heller, för det verkar att man inte kan yttra sig rätt som vit person ändå.

     Nej, det behöver man inte. Och ingen tvingar, det är ju fritt fram att ignorera det.

    för att jag är påläst och har erfarenhet av dessa frågor både i arbetsliv och privat, bott på tre kontinenter under tretton år och trött på att tjugonångting tror att de vet precis allting när de inte förstår någonting utan bara efterapar andra.

     Fast alla 20-nånting har ju alltid trott sig vara störst,bäst, vackrast och smartast. Hur menar du att man ska lära sig någonting om man inte ”apar efter”? Du har ju lärt dig i stort sett allt du kan av att någon lärt dig, på något sätt.

     Men då är väl inte uppmaningarna riktade till dig, men majoriteten av vita svenskar har ju inte den kunskapen du besitter och många anser ju att rasism inte ens finns i Sverige. Det är väl främst riktat till dem, tänker jag. Och det behövs, om förändring ska till?

      Fast jag ogillar det även när det gäller feminism, denna tröttsamma uppmaning att folk ska läsa på när de genuint undrar något. Ja, det finns de som tröttsamt frågar efter förklarinar på saker och ting för att sätta dit den andre parten (förklara hur män toppar självmordsstatistiken kan du det va) men så finns det majoriteten av diskussioner när ”läs på” används som argument i en debatt bara för att den andre inte håller med eller inte förstår vissa saker men försöker. Och som någon förklarade ovan, man måste inte läsa på om precis allting. man måste inte engagera sig i allt. Det kan räcka med att man har kunskap om att det finns ett strukturellt förtryck av svarta och visa sympati utan att för den skull läsa fem böcker.

       Nej man måste inte engagera sig i allt, men jag tycker det är bra att folk visar intresse för att lära sig mer och att man då kan få tips via sociala medier om var man ska börja. Kommer kanske inte läsa fem böcker men åtminstone en!

       Tror vi syftar till lite olika saker. Håller helt med att det är tröttsamt när någon genuint undrar något och blir bemött med ”googla och läs på”. Det var inte riktigt det jag trodde vi pratade om, utan snarare uppmaningarna att fler ska sätta sig in i strukturell rasism (både global och i Sverige) för att på så vis kunna vara en del av kampen mot det. Men jag tror jag missuppfattade din ursprungskommentar, helt enkelt!

        Okej..det håller jag med om 👍👍👍

  Det goda hatet …

   Yes, och för att verkligen leva upp till det så skyr de inga medel att i någon form missa minsta detalj att leva upp till just det ’goda hatet’.

  Men har inte kränkthetsnivån i sociala media ökat radikalt typ det senaste året? Alla skriker på det som råkar komma i deras väg för att få sina 1,5 sekunders tid i rampljuset.

  damned if you do damned if you don’t

  Men Camilla gör läxan. Petra har Själv skrivit i sitt senaste blogginlägg att hon har så mkt tid att spendera på nätet – att hon därmed inte vet vad hon ska gör av all denna tid. Detta pga att hon ammar mycket.

  Nummer två, konstnären till den bild Petra lagt upp har själv bett att alla slutar publicera hennes bild. Varför får man läsa själv på konstnärens insta. Jag tycker hennes motivation var så jäkla bra o ödmjuk. Synd att du inte kunde göra din enkla läxa lite bättre när, som du säger själv, kretsar ditt jobb kring soc medier.

   Jag har sett det, men när skadan nu är skedd, vad mer hade Petra kunnat göra?
   Jag valde att fokusera på det. Konstnären är en vän till Petra och hade enkelt kunna be henne ta ner bilden om det nu var så, vilket gör att jag misstänker att uppmaningen gäller andra efter henne…

    Ja och folk godtog Petras ursäkt men det tjafset som fortsatte sen var på grund av en tölp MICSWA som skrev en djupt rasistisk kommentar. Petra raderade mkt kritik men lät den kränkande kommentaren stå kvar. Det gjorde en del upprörda o ledsna. Inte så konstigt att förstå va?

     🙏🏾 tack, du såg det!

     F u

  Är glad att jag själv inte är influencer, folk hittar alltid något att hata på, det spelar liksom ingen roll vad man gör.

   Verkligen. Hade dom inte lagt upp något så hade det också varit fel.

    Exakt! Förstår inte hur folk orkar anmärka på minsta lilla 😅

  Allt fler som har som ”jobb” att demonstrera, spelar inte så stor roll mot vad, bara man får gapa. Som om det skulle skapa bestående positiva förändringar. Intressant samhällsutveckling.

   När den ekonomiska krisen slår till med full kraft i höst lär det bli annat ljud i skällan.

  Och Blondinbella fick ta massa skit för att hon INTE ladda upp en bild.

  Själv är jag redan trött på tramset…

   Ja, som om hon inte skulle få skit om hon gjorde det också 😂

  [Borttagen kommentar]

  Schulverket vill inte att bilden används på det sättet som Petra gjorde: https://www.instagram.com/p/CA8AJzjpkZU/?igshid=i2chdnahlane

  Dessa grälsjuka instagramaktivister gör ett utmärkt jobb med att vända den stora massan av vanligt folk emot sig och antirasism som är på väg att betraktas som en våldsam och negativ rörelse som alla med sunt förnuft tar avstånd från. Det är ju samma process med instagramfeminismen, ingen normal människa vill förknippas med de aggressiva dårarna.

   Exakt. De gör ingenting som bidrar till gott i dessa tider, de bara separerar människor och grupper mer och mer. Det är så fruktansvärt sorgligt att se.

    Jag kan tyvärr inte tro annat än att det är självaste syftet, att separera människor ifrån varandra ännu mer.

    Med tanke på vilka makter som ligger bakom all form av splittring så följer det här sammanhanget den röda tråden.

    De har sig själva att skylla för det.

     Kulturmarxismens kärna – du ska känna dig ensam, utstött och hjälplös.

     Ja detta har bara börjat.

   Det blir så när man läser genusvetenskap/konstvetenskap/etnologi och utbildar sig till arbetslös.
   De lär ju göra NÅNTING om dagarna de med..

    Mm, ett av alla sätt att utbilda folk att medverka till splittring.

    Att läsa genus på universitetet är inte samma sak som att vara en radikalfeminist. Sluta sprid en massa dynga.

     Men det är vänsterorienterat och utifrån det är det samma typ av folk.

     Därmed inte sagt att alla är så lättpåverkade att de blir kommunister på universitet, men det är skrämmande vanligt.

   Du vill alltså inte förknippas med anti-rasism längre? För gemene anti-rasist är aggressiva dårar?
   Herregud. Var ska man börja

    [Borttagen kommentar]

     [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     Ett mycket bra svar 🙏

     +1

     [Borttagen kommentar]

      Önskar att du slutar med att redigera bort kommentarer. Det ser tråkigt ut med massor av ”borttagen kommentar” med diverse kommentarer under. Jag förstår att det ser bra ut med många kommentarer för dig, och ännu bättre att du modererar. Men, vissa raderas helt och vissa redigeras bort. Varför är du inte konsekvent? Hur många vill se ”borttagen kommentar”?

       Raderar jag kommentaren inne i systemet så försvinner alla kommentarer under som kanske inte alls förtjänar att tas bort, men gör jag det i inlägget så ”borttagen kommentar” syns så ligger tråden under kvar vilket många efterfrågat.
       Så det beror helt på vad det är jag vill ta bort och har ingenting med att det ”syns” många kommentarer att göra.

        Hellre att du tar bort allt då. Nu tappar man ju bara tråden..

         Och vissa andra vill tvärtom. 🤷‍♀️

          Öppet spår är ikväll

         Eller så låter man det vara synligt så att alla ser hur många idiotiska inlägg som behöver tas bort?
         Ser folk att kommentarsfältet blir moddat så kommer man tänka sig för när man postar och kommentarsfältet blir sakta men säkert trevligare.

          fast det är inte bara idiotiska inlägg som tas bort utan kommentarer som ifrågasätter c och försvararar en viss I. Det är ofta sakliga informativa inlägg med god ton som tas bort, tyvärr.

     [Borttagen kommentar]

      Då får du väl tro det?

  Vad var det för bild Elsa la upp?

   En ~dramatisk~ svartvit bild på en dimmig åker, haha…

    Vad är felet med det då?

    Ha ha

  Jag hoppas hon tar mammaledigt ett tag. Det måste vara omänskligt jobbigt att försöka jobba på som vanligt samtidigt som man har grav sömnbrist och inte heller känner att man kan ge all tid till bebisen. Vilken stress! Samtidigt förstår jag det, jag var likadan med min första. Hade liksom foten kvar i mitt gamla liv i början och trodde att jag skulle leva precis som förut i princip. Man vet ju inte riktigt hur det är förrän man är där.

  Jag vet inte men tar det inte lite fokus från det verkliga problemet när folk går runt och är kränkta över exakt allt hela tiden? Är så trött på människor

  Vad föreställer ens den där bilden??
  Trodde det var bakhuvudet på någon med sammanväxta huvuden och en scarf på?!
  Men jag är trött.

   Jag ser inte heller! Tycker det ser ut som en del av en teddybjörn men det är nog bara ett abstrakt motiv, eller?

   Såg mest ut som något man kunde hitta i en blöja …

    Håller med. Ser ut som bajs. 🤷🏼‍♀️

    Mvh småbarnsförälder.

     Tror du bara man känner igen bebisbajs om man är småbarnsförälder? Haha.

   Det är en ”vit” arm som kramar om en brun kropp

  Jäkla gnäll på allt, jag gillar Petra

  Folk blir arga av en super simpel anledning. Influensers tar normalt asmycket plats. Ska ses o höras av alla. Så plötsligt en dag, när många vill se deras support så tystnar de. Säger inte mycket. Markerar inte tydligt nog.
  Varför använder Petra en bild artisten specifikt bett att bli borttagen tex? För att bilden passar hennes flöde bättre? DET är löjligt. O alla ni som säger damned if u do… ni behöver verkligen läsa på ett o annat om upprätthållandet av rasistiska strukturer.

   Därför att det enda de funderar på i sin vardag är hur de kan se så snygga ut som möjligt. Klart de inte kan/vågar yttra sig om såna här saker. Intellektet och förmågan att tänka på nåt annat än dem själva räcker inte till.

    Fastska verkligen en influenser uttala sig om allting? Vi minns väl att det gick sådär för Margaux när hon skulle köra lite Corona tips…

  Kan Camilla vänligen ta bort denna djupt kränkande kommentar. DU är en skymf för människor! Fy på dig! Skäms!

  Ils mamma anmäler p1 till granskningsnämnden.

    BAZINGA!

   Läste du det här på bb i förrgår?
   https://bloggbevakning.se/2020/06/03/isabella-lowengrips-mamma-anmaler-dotterns-intervju-i-p1-till-granskningsnamnden/

   En annan nyhet är att dinosaurerna dött ut…

    Varför så dryg?

    😂😂😂

  Är samma sak med Sandra Beijer och hennes blogginlägg om det. Först var alla ASARGA för att hon inte skrev om det. Sedan lade hon upp ett inlägg med länkar och tips på var man kan läsa på, och då var alla ASARGA för att det var fel sak att posta (tydligen). Jag undrar verkligen hur hon skulle behövt agera för att inte få angry internet mob emot sig?

  Folk är fortfarande skitarga i 925-gruppen på Fb. Är så trött på folk. Rikta kritiken rätt. //Ej SB-fan men trött på sån här mentalitet

   Nä håller inte med om din ”analys”. Folk har varit trötta ganska länge på SB o hennes tonårsfasoner. Nu är det bara ett fritt mål att kritisera henne…. Sandra har senaste två åren fått asmkt kritik. Men hon slår igen sig den som en obstinat tonåring. Förvånad när kvinnan själv sa att hon är närmare 40. Och umgås med ganska smarta människor som Nina Åkestam – ändå faller inte poletten ner….

    Alltså jag är också trött på henne, vet inte varför jag läser bloggen egentligen. Men fattar inte vad hon skulle gjort här för att mobben skulle varit nöjda? Förmodligen inget, du har nog rätt.

     Ja eftersom Sandra Beijer är bra på text o förmedla känslor så kanske hon hade kunnat skriva något eget kring det? Och om hon anser sig så fattig på erfarenhet att det känns otillräckligt för en bra text hade hon kunnat låna ut sin plattform till att dela en svart persons betraktelser. Men så klart är det mer bekvämt att lulla vidare i sin överklassvärld än att faktiskt inse vilken enorm skillnad man skulle kunna göra and get the hands a bit, just a tiny bit workdirty…. dessutom låter hon ju många rasistiska kommentarer stå kvar. Sandra som annars så gärna härjar själv i sitt kommentarsfält o kaxar loss är nu helt gone

      Ja, oerhört märkligt att hon inte svarat på en enda kommentar där!

      Hade hon varit smart hade hon bjudit in stjärnan Sparrow och AVLÖNAT henne för ett inlägg, eller hellre en serie inlägg, inklusive möten/dialog dem emellan.

       Nej tack!

       Exakt. Älskar sparrow vem är hen???? Kan hen starta en blogg så träffsäkert sätt att skriva. 💙

      Fast hade hon skrivit något hade ju folk härjat om att honom som vit överklasstjej inte alls kan förstå och att hon försöker ta åt sig cred genom att skriva om det. Damned if you do, damned if you don’t.

  Som någon kommenterade i ett tidigare inlägg ”Det är viktigare att verka goda än att vara goda” Tyckte det fångar upp en ganska stor grupp av människor som härjar i kommentarsfälten och här är det helt otroligt uppenbart när en av ”hjältarna” plötsligt slänger ur sig en extremt nedlåtande kommentar om den grupp man utger sig för att hjälpa, stå upp för och sympatisera med. Verkar iallafall vara otroligt lätt att ge sig själv till känna i stundens hetta för ”de goda”

   Det va ett citat ur ett av mina inlägg. Skönt att se att någon har tagit det till sig 🙂

    Från bloggen / insta ”Anonym”?

     I ett tidigare inlägg här inne.

  Det är som att de verkligen vill hitta minsta lilla fel att börja bråka om. Tycker det är synd. Fokusera på dem som faktiskt beter sig rasistiskt!

  Helt sjukt. Tycker synd om både Elsa och Petra.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

  folk är inte kloka

  Men hallå, igår eller i förrgår skrev folk här att man inte skulle lägga upp en svart bild, eftersom det, även med rätt hashtag, förstör aktivismen. Så, hur gör man rätt i den här situationen?

   Man slutar bry sig och går vidare med sitt liv. Det här är inte min kamp och jag kommer inte bli mobbad till att delta.

  Kan någon förklara vad bilden föreställer?
  Har sett den flera gånger och försöker verkligen ”se något”.
  Såg här att fler undrade…

   En vit människas arm som kramar om en brun människa

  Men varför ens ladda upp en bild om hon inte förstår vad det handlar om? Då gör ju hon det bara för att själv framstå som god. Falskt beteende.

  https://sandrabeijer.elle.se/925-tipsar-det-har-kan-du-gora/#comments

  Folk i det här kommentarsfältet är helt rabiata. Någon stackars Ida ifrågasatte alla rabiata människor och undrade om de verkligen jobbar aktivt mot rasism i vanliga fall eller hoppar på tåget nu för att det är PK. Helt rimligt ifrågasättande tycker jag. Då fick hon svaret ”IDA – Det finns inget tvivel om att du ar en rasist”. Alltså va

   ”Att bara umgas med etniskt svenskar ar faktiskt ocksa en form av rasism”

   😶

   Så för att man inte håller med är man rasist? 😣

    Nej, nej. Är man vit så är man rasist. 😉

   Haha ja så är det, det är helt sjukt.

   Givetvis handlar det här enbart om att få glänsa och att samtidigt få utlopp för sina aggressiva sidor.

   Det här är den uppfattningen jag får utifrån det budskapet de levererar. Ser inget gott i upplopp med misshandel, dödande , vandalisering och plundring.

   När ondskan visar sin egentliga sida.

   [Borttagen kommentar]

    Jag är inte Ida, är det verkligen så osannolikt att flera personer har en annan åsikt? 🙃

   Är så förvånad över att så många hyllar vad den där ”Sparrow” skriver i kommentarsfältet! Hen är ju värst av alla och är fruktansvärt otrevlig och dryg. Kan inte ta någon som beter sig på det viset på allvar. Vilken idiot.

    Ja, bara gastar och gormar totalt osammanhängande. Det finns ju INGENTING Sandra hade kunnat göra för att vinna över Sparrow. Om hon så gift sig med en mörkhyad man, skänkt 1 mille till BLM o.s.v. hon hade ändå varit fel i Sparrows ögon. Man kan inte vinna mot en galning.

    Ja men typ 90% av de som läser SB är vänsterpartister, och många tydligen den rabiata sorten. Det visade sig i 925-gruppen när det var val förut.

    Sparrow är ju stjärnan! Är Sandra det minsta smart ser hon till att göra något tillsammans med Sparrow – snart!

     Vi hörde dig första gången och håller fortfarande inte med.

   Det mest tråkiga är att i 925-gruppen på facebook (den som hör till sandras blogg) där fortsätter den här diskussionen i precis samma anda. Ingen verkar reagera på det orimliga att kalla i princip vem som helst för rastist för att personen inte tycker eller gör exakt samma som en själv.

   Jag blir liksom lite ledsen över det här, att det känns som att så många tjejer och kvinnor faktiskt tänker och agerar så. Tycker att det är helt rimligt att bråka med människor, som egentligen står på samma sida som de själva gör, för att de kanske inte tycker EXAKT PRECIS samma. Jag känner typ att man inte kan prata med andra tjejer om det här. För de verkar ha blivit helt rabiata när det kommer till det här.

   Fattar de inte att detta bara skapar splittring? Man kan inte enas och lösa saker genom att bråka och kasta glåpord, det är helt ologiskt och det borde vem som helst förstå.

  Att folk kritiserar det här så starkt? Några som borde kritiseras starkt är alla som gick ut och demonstrerade under pågående pandemi och därmed kommer riskera livet för många samt belasta vården. Men antar att de varken har förlorat en anhörig i corona eller jobbar inom vården. Men hur kan allvaret undgått någon?

   Jodå, vi är många som har höjt rösten, men dessa röster släpps inte fram i media i tillräckligt stor utsträckning så att de blir bannade för det.

   Att delta i våldsaktivism i de ’godas sällskap’ spelar inga konsekvenser någon roll.

    Well, läste man aftonbladet/expressen/dn/svd igår så behövde man inte scrolla någonting för att kunna klicka vidare till åtminstone tre artiklar i rad som handlade om att olika personer uttalat sig om att man ska hålla sig borta från stora demonstrationer.

     Jag menar hur allvaret med coronan kan ha undgått dom som var på demon. Inte att det inte har kritiserats hur idiotiskt det är att samlas i tusentals när man får samlas max 50 och inte ens borde samlas så många. Men det är det som borde kritiseras.

   Men ge dig

    Så du tror på fullt allvar att tex personal på iva deltog i demonstrationen? Nä, eller hur, för de har fullt upp med att rädda livet på folk i en fkn PANDEMI. Alla som var där borde automatiskt få avsäga sig rätten till sjukvård om de fått corona nu.

     Även alla kärringar o gubbjävlar som härjade i matbutiker under rusningstid när Corona var inne i sin tuffaste tid i Sverige?

      Fast att nån stackars tant behöver handla mat är väl kanske inte samma sak. Att samla flera tusen personer för något som faktiskt kan vänta är väl ändå ganska onödigt?

       Vilken stackars tant? Tycker formuleringen kärringar och gubbjävlar stämmer bättre överens med hur folk beter sig numera. Mvh jobbar i butik

        Så det är ändå mer rimlig att samla tusentals personer och demonstrera, än att kärringen ska få köpa mat? Fattar inte riktigt argumentet.

         Ja för kärringen tillhör förmodligen en riskgrupp och bör inte vara i butiken och handla själv just nu enligt rekommendationerna. Finns massor av hjälp och lösningar för att hon ska slippa detta.

          Byt jobb! Det verkar va allt för jobbigt för dig tydligen.

        Usch vilket vidrigt resonemang med noll sympati för att äldre utför livsnödvändiga aktiviteter.

        Hade skattepengarna använts rätt hade vi haft bättre resurser att skydda våra äldre och slippa handla för egen maskin.

        Hur kan man välja att banna den här delen av befolkningen som inte har något annat val?

        Byt jobb.

   Det är samma sak med engagemanget mot alla våldtäkter i Indien, men aldrig de som begås här hemma. Undrar varför?

  Kan tycka att det Blondinbella gör är värre, skriver #blacklivesmatter i sin rubrik på bloggen, och 99% av inlägget handlar om henne själv, yta, vin osv. Visar hur viktigt det var för henne liksom.

   Det gick väl inte så bra där kanske….men var väl för att täcka upp för all skit hon fick på instagram.

   Sitter folk alltså kollar upp större influensers och sen skriver lite hat om de inte lagt upp nåt?

   Fast Bella var ju inte ner på stan och härjade.

  Tycker att skådespelerskan Emma Watson delade en bra bild med texten – we need to rethink our “pics or it didn’t happen” approach to activism. Där hon under bilden kommenterar ”it has made me sad that it seems if people don’t post quickly on social media, or trying to be respectful and provide space, this can be interpreted as apathy”.

  Jag håller verkligen med henne. Det är så mycket pekpinnar i sociala medier om att man ska dela ”rätt bild” och ”i tid”… Det är otroligt viktigt att ämnet lyfts men jag tycker alla på sociala medier kan släppa pekpinnarna.

   vore ju nåt för forni att ta till sig som läxade upp samtliga med instagramkonto som inte delade något i tisdags.

  2020 har verkligen gjort människor så extremt defensiv och aggressiva. Minsta lilla ska det huggas på och hur folk än gör så är det fel.
  Obehagligt.
  Görs ändå inte detta i syfte att man ska vara just snälla mot alla? Eller gäller det bara mörkhyade? 🤔

  Alltså det här ämnet är så jäkla tröttsamt. Jag är inte svenne banan själv och jag skäms över alla de, svennar som babbar som ska engagera sig i det här. Mer ok såklart att dela en post än att gå ut på stan och gapa och skrika så spott och virus flyger.

  Det enda som åstadkommits är större smittspridning och större klyftor mellan de som vill ha större privilegium och de som anses sitta på dessa.

  Hatet för de som kritiserar eller ifrågasätter den här ”revolutionen” är inte det minsta maskerad och det hatet skrämmer mig för det kommer ge folk som inte vanligtvis är rasister att bli rädda och arga på allt som inte är vitt.

  Nä vi sköt oss i foten med detta tyvärr.

  Hoppas ni som så modigt engagerade er i demonstrationen inte förlorar folk i er närhet som en konsekvens av er aktivism…

  Jag personligen hade inte kunnat leva med det.

  Var bara några dagar sedan en artikel kom ut angående att icke vita drabbas hårdast av det här viruset, pga låga d-vitaminnivåer och socioekonomiska anledningar men även de kulturella där de umgås i högre grad över generationer och ofta i stora familjer…
  Varför är ni inte mindre försiktiga?

   Du är sjuk i huvudet. Sjas! Seså, bort härifrån. Nuff nuff

   Hur menar du, vad diskuteras inte?

   Sluta nu, idiot.

   Hur menar du nu anonym 10:20m

   ”för det kommer ge folk som inte vanligtvis är rasister att bli rädda och arga på allt som inte är vitt.” I den första delen skrev du svennar och BABBAR. Men nu blir du bara rädd för babbar? intressant

  En av de klokaste och mest eftertänksamma bloggarna tycker jag är Sofia Wood (Elsas polare). Hon skriver alltid välskrivna och väl underbyggda inlägg, så även i denna fråga. CamCam, vore fint om du kunde uppmärksamma henne, om du också gillar det hon skriver! Som här: https://sofiawood.elle.se/tankar-om-privilegier/ och här https://sofiawood.elle.se/vikten-av-att-vaga-stanna-i-jobbiga-kanslor/

   Håller med. En av få som kan uttrycka sig. Men then again så umgås ju Sofia med en lite mindre homogen grupp, till skillnad från Sandra o Elsa.

    Lite kul att jämföra hennes inlägg med Elsas inlägg om samma saker, ibland skriver de ju om samma ämnen. Sofias alltid välformulerade, med en höjd blick, hon utgår från sig själv men lyckas alltid se den större bilden. Elsas, platta floskler alltid med fokus på sig själv. Däremot har jag ingen aning om hon umgås med en mindre homogen grupp?

     Elsa inspireras helt uppenbart av Sofia Wood och försöker apa efter hennes sätt att skriva, men det framstår ofta som klumpigt och banalt.

      Mest tänkt att det gäller inredning. Ev också kläder. Men kanske också skrift?

   Och hon svarar på kommentarer och är aktiv i kommentarsfältet.

  Jag förstår att hon Petra inte menade något illa och tycker inte att det hon gjort är något att bli så arg över. Det är dock otroligt talande att en vit influencer använder en vit konstnärs konst för att synliggöra rasism.

   Suck. Du letar verkligen efter fel. Att du orkar …

   Erkänn. Hade hon använt en svart konstnär skulle du ha kallat det ”kulturell appropriering”, eller hur?

    Det är inte vad kulturell apropriering är (och nej, jag använder inte den termen själv men det är inte betydelsen för just den termen).

    Nä, det hade jag inte :). Det är många som lyfter svarta konstnärer och skapare nu och ingen blir upprörd för det.

    Men jag förstår att det kan vara svårt att analysera det här djupare om man inte är så bildad.

  Men ni måste ju förstå att rasism är ett stort problem i Sverige, och det handlar om att vita personer tjänar på rasism. Det ger vita högre status, precis som att män tjänar på att ha högre status än kvinnor.

  Det betyder inte att alla vita är onda människor, men alla vita har en priviligerad position i samhället pga sin hudfärg. Och att det finns bara två val, antingen har man ett rasistiskt beteende eller så har man ett anti-rasistiskt beteende. Det finns inget ”neutralt”. Antingen gör du aktiva val för att förstärka eller behålla orättvisor eller så gör du aktiva val för att förminska orättvisor.

  Så det är provocerande när vita influencers lägger upp bilder med en hashtag som att det är någon trend, utan att reflektera över deras roll i denna fråga, att de är de priviligerade i samhället och att om de är på riktigt upprörda över situationen så måste de också aktivt vara anti-rasister – annars väljer de ju att rasism och förtryck ska fortsätta.

  Så lägg gärna upp en bild till stöd för anti-rasism, men förklara då också varför och vad du tänker göra åt det, så att det inte bara är en ytlig PR-grej.

   Fast jag anser det vara värre när folk samlas i tusentals utan att reflektera över sin roll i en smittspridningnunder rådande pandemi..
   Pandemin diskiminerar inte den dödar alla färger.

   Jag tror att det här kommer befästa idén om att rasifierade inte tänker på konsekvenser eller i fler steg. Det kommer befästa tankar om att rasifierade inte bryr sig om andra, inte bryr sig om andras liv.

   Vad tror du gensvaret hos vita blir då?

    Fast det är ju inte sant. Coronaviruset har ju till exempel i USA dödat proportionerligt fler svarta än vita. Det är ju ingen tillfällighet, utan för att de har tillgång till sämre sjukvård, arbetar till högre grad inom städning, vård, fabriker, leveranser, matbutiker än vita, som i högre utsträckning har kontorsjobb som kan arbeta hemifrån under en pandemi. Dessutom är svarta i större grad fattigare än vita, och lever mer trångbott och där med viruset lättare sprids. OCH, de drabbas i mycket högre grad av arbetslösheten och den ekonomiska krisen än vita, pga de är överrepresenterade i de som blivit arbetslösa, och har mindre ekonomiska buffertar att klara en tid utan inkomst än vita har.

    Så nä, ditt resonemang håller inte riktigt.

    Och sen måste du ju ändå förstå att det är väldigt konstigt av vita att kräva att svarta ska tyst acceptera att bli mördade av polis för att skydda vita människor från ett virus? Detta handlar ju faktiskt om att få stopp på mördande av svarta personer för deras hudfärgs skull. Det måste ju ändå vara där fokuset ligger på.

    Du måste ju ändå se att mördande av svarta människor för deras hudfärg är ett oerhört stort hot mot svarta människors överlevnad? Och att protesterna är för att de ska överleva.

     Mitt resonemang? Känns som att du ansträngde dig där för att kunna hugga både högt och lågt.

     Det har redan konstaterats högre upp 👆 att viruset skördat fler icke vita offer så det är intet nytt i debatten.

     Men vad du gör här, enligt min åsikt. Är att gaffla om ett stort amerikanskt problem som ska anses vara större och viktigare än vårt svenska problem, vilket är att vi har högst dödstal i världen gällande coronapandemin.
     Du menar att vi ska nu alla riskera utbredd död för att förhindra att svarta dör i usa?
     För vi har ju inte det problemet på samma sätt här i Sverige.

     Det blir sjukt banalt och en form av olika värdering för olika liv. Jag fattar att svarta/rasifierade är ivriga att hoppa på tåget till större jämlikhet. Jag är en av dom.
     Men om större delen av oss dör på kuppen å väntar jag gärna på perrongen till en mer passande avgång.
     Hänger du med?

     Så svarta personers överlevnad ska nu väga mer än vitas överlevnad i en rådande pandemi?
     Alltså inser ni inte själva vilken jäkla uppförsbacke ni valt att revoltera i så finns det nog inga argument i världen som kan få er att fatta att det här var ett jäkla illa valt tillfälle och det kommer bli ett bakslag snarare än ett framsteg för hur ni behandlas i framtiden.

      Fast det är ju inte bara ett amerikanskt problem. Det finns oerhört mycket rasism här i Sverige som resulterar i lidande (polistrakasserier, diskriminering, misshandel, rasistiskt våld) och död också (kolla statistik om medellivslängd, hälsa, etc).

      Det är så tydligt att många vita tycker kampen mot rasism ska nedprioriteras pga det gäller inte dem, det är inte deras liv som är i fara. Vita tycker att det som hotar dem är viktigare och har högre prioritet än det som hotar svarta, och vill att svarta ska bara protestera när vita tycker det är lämpligt. (och jag vill ju poängtera igen att corona drabbar som sagt svarta och fattiga mer än rika vita, så detta exempel är ju absolut inte att riskera vitas överlevnad för att skydda svarta, det är ju precis tvärtom)

      Men det är ALDRIG rätt tillfälle för de med makt att ge upp sin makt. Aldrig. Det är så makten fungerar.

      Rasism är en fråga om liv och död för många svarta. Så vi måste alla välja nu, är vi rasister eller anti-rasister?

      Ja det är skrämmande hur de resonerar, men det kommer aldrig någonsin att gå in hur väl och utförligt man än förklarar en sådan här sak.
      En busenkel fråga att förstå om man använder minsta lilla sunt förnuft.

      Det är bara att inse att det är för mycket att begära av dem, det enda resultatet vi kan se är att de blir ännu mer hysteriska och skriker rasist efter en.

       Till ”rasifierad”, ”blomman” och ”anonym”.

       Jag är inte ute efter att bråka. Men detta är en oerhört allvarlig fråga och rasism måste bekämpas. Jag fattar att ni är mer oroliga för corona än rasism, jag hör er. Det är läskigt och jobbigt i världen just nu, vi alla kämpar med att hantera pandemin på olika sätt.

       Jag hoppas att ni också förstår att svarta har blivit förtryckta för sin hudfärg i hela sitt liv, att det påverkar ens självförtroende, ens självbild, ens ekonomi, ens trygghet, osv. Inte bara nu, men hela sitt liv.

       Sà skulle ni kunna göra mig en tjänst? Person till person liksom. Jag är en person, precis som ni. Jag skulle vilja att ni tre tar er lite tid och lär er mer om svarta personers perspektiv på detta. Ni behöver inte ändra er. Ni kan fortsätta tycka precis som ni vill. Men kan ni göra detta för mig? Offra lite tid att lyssna på vad svarta tycker och tänker om detta, och försöka sätta er in i det perspektivet?

       Jag har ett jättebra tips här på en bok, https://www.amazon.com/How-Be-Antiracist-Ibram-Kendi/dp/0525509283
       och en podcast här: https://brenebrown.com/podcast/brene-with-ibram-x-kendi-on-how-to-be-an-antiracist/

       Dessa är dock på engelska. Men det finns också massa bra grejer på svenska, typ Raseriet podden, eller denna, https://poddtoppen.se/podcast/1483193099/det-skaver/33-antirasism-george-floyd-och-vita-privilegier

       Ni behöver inte hålla med mig. Men kan ni offra lite tid på att lyssna på någon som pratar om detta? Bara det en chans att lära er något ni kanske inte visste?

       Tack på förhand. Hoppas ni är nyfikna och öppna för att lära er något ni kanske inte hade tänkt på innan.

   Istället för att välja sida i helter skelter så väljer jag att försöka överleva coronapandemin.
   Sorry not sorry

   Om offerkoftan inte räcker, prova offerallen!

    Vad har offerkofta med pandemin att göra?

  Exakt! Kan tycka att de borde Lägga den energin på exempelvis Ebba Busch Thor istället för Petra Tungården…. Ebba som gillar SD men samtidigt lägger upp en svart bild….

   Vet att det kan vara lätt att tänka så men alla som gillar SD är faktiskt inte rasister.

    Varför gillar man SD då? Vad återstår?

     SD går att tolka på andra sätt, och Ebba är ju inte SD:are utan partiledare för KD.

     Jag förstår att man kan tolka SD som rasister men det är inte så enkelt att alla som röstar på dem är det också.

   Respektera istället att alla inte har samma åsikter som du har. Men det är väl så att, står man inte upp för åsiktsfriheten så uppmanar man, att som du, banna de som inte tycker som dig.

   Ebba Busch Thor har all sin rätt att uttrycka och sympatisera med vilka hon vill, tycka vad man vill om det.

   Skit du i det och engagera dig i dina egna frågor ist.

   Nu är inte jag KD’are, men tycker ändå att Ebba är den mest vettiga partiledaren vi har.
   Hon förstår att regeringen inte längre kan försöka övertyga att väljarna har fel. Men eftersom ingen annan förstått det så växer extrempartierna V och SD som just nu är starkare än någonsin i modern politik.
   Rent politiskt så står KD mycket närmre SD än V. Ett samarbete med V skulle inte fungera alls eftersom de inte är enade om typ en enda punkt och definierar ”välfärd” på helt olika sätt. Därför är SD det vettigaste alternativet.

   Vi har kommit till en punkt där vi väljare inte accepterar att regeringen inte tar någonting av våra viktigaste problem på allvar. Och då går vi till ytterligheterna som vid första anblick ser ut att faktiskt ta våra problem på allvar. Problemet med det är att de har orealistiska, ofinansierade och förenklade lösningar på väldigt komplicerade problem. Därför är det bra att sammarbeta med dessa partier som står i ytterkanterna. Visar man att man faktiskt har lyssnat på väljarna och börjar ta det vi anser vara problem på allvar så kommer vi att gå tillbaka till de partier som faktiskt har hållbara lösningar.

  Min kommentar försvann, kanske för att någon bemötte den olämpligt. Det är ju också ett sätt att få bort andras tyckande, svara något jätte dumt så blir hela tråden raderad.

  Nå väl, jag framhåller fortfarande att det visar tecken på brist av förståelse och insikt samt till viss del intelligens när människor väljer att samlas 1000 samt flera tusen på en och samma plats under pågående pandemi.
  Oaktat om samlingen beror av någon fanatiskt religiös orsak, upplopp, eller som i Sverige demonstration.

  Min kommentar var svar till någon som uttalade sig uppenbart rasistiskt.
  Ser att den kommentaren är borttagen nu. Bra!

  Nä det är väl mer ”jag skiter i…” attityden som skiljer dem åt. Rasifierade verkar tävla i vem som bryr sig minst om grupper utanför ens egen…

   Kan det inte istället vara att man lägger all energi på att bry sig om sin ”egen” grupp? Dvs en grupp som gång på gång bevisat blir utsatta för orättvisor av alla dess former?

  Det var jag som skrev det där till Petra, om att vara mån om sitt flöde, mer än mån om själva budskapet. Och det var jag som fick konstnären att be henne ta ner inlägget. Bra att du tar upp det här! Tondövheten bland influencers är slående!

   Jag jag har screenshots på konversationen med konstnären. Petra har friserat det hela lite väl mkt.

   För att inte tala om tondövheten inom aktivismen på senaste.

   I flera månader har hela världen levt under strikta förhållanden med regler och förbud.
   Den sista coronapatienten är inte smittad än, men folk ska prompt utöva aktivism och vara goda allierade för den senaste flugan på Internet.

   Helt sjukt vad fort det går att glömma att över 4000 redan dött i sverige, och antalet tickar på…
   Hoppas det får personliga konsekvenser för alla idioter som var ute och skanderade.

    Jag var inte en av dom, så jag förstår inte varför du skriver det under min kommentar.

     På tal om tondövhet?

      Du ser min kommentar under Petras bild, jag skrev ”digital protest eftersom man inte kan protestera pga rådande C”, alltså Corona = inte gå ut och samlas. Därför blev hashtag och bild en del av protesten. Vill du diskutera aktivisternas tondövhet så kan inte jag hjälpa dig där

       Varför tycker du att det var olämpligt att hon la upp den bilden?

   Du fokuserar på helt fel sak. Gör något vettigt mot rasismen istället för att lägga energi på att Petra la upp en vadå för ”fin” bild?

    Gör något vettigt du. Jag tycker det är fullt rimligt att peka ut någon som approprierar en rörelse utan TF. Vad är det som är så svårt att förstå? Hon ville stötta, men valde fel bild, sen taggade hon fel. Och istället för att bara be om ursäkt och radera så började hon lipa om trötthet och skyllde ifrån sig på sin son. Och på allt så lät hon rasistiska påhopp mot poc (som hon bryr sig så mkt om) stå kvar, som i sin tur ledde till ännu argare svar från just rasifierade människor som svar. Situationen var mayhem under bilden pga mestadels Petras beteende. Fanns så många influencers som skötte det snyggt. Om man nu vill stötta så kan man ta 5 min och googla vad det är man ska posta och varför, det är liksom inte svårt. Och om man gör fel så är det också lätt att radera och göra om. Situationen blev helt ohållbar tills konstnären bad henne ta ner bilden.

     Hör du inte dig själv? Snälla läs det du skriver och tänk efter om det är rätt fokus? Förändrar detta världen och rasismen?
     Det blir ju patetiskt istället.

      Känns som rätt bra fokus i debatten. Vill du stötta någon så gör du det på deras villkor, inte dina, det är liksom hela grejen. Blir helt absurt att jag ska försvara det.

   Oj, vilken duktig liten aktivist du är som skrev till Petra

    Tack! Är ganska nöjd över att både Elsa och Petra fick sig en lärdom i att respektera tolkningsföreträde.

     Tror jag inte. Dom tycker nog du bara är sjukt dryg och överreagerar 😂

      Det var ganska många som reagerade. Därav är inläggen borta. Jag tycker t.o.m. att tonen var ganska sjysst i förhållande till deras fejkade aktivism. Minns hur arga kvinnor blev när män approprierade metoo, det här är precis likadant.

       Du tycker Petra var den radikala i hennes kommentarsfält? Du ser inte hur du själv betedde dig tex? Hon gjorde ändå NÅNTING, och fan det duger inte för er. Inte konstigt att folk är tysta.

  Det är bra att visa solidaritet på internet med USA men man hade inte behövt demonstrera i en pandemi. Det är inte att visa respekt för liv.

   Håller med. Det blev bara #nolivesmatter av hela den här soppan. Pinsamt och beklämmande

  Samtidigt inne på Isabella Löwengrips blogg: Black lives matter (men inte lika mycket som me, myself and I).

   Ingen bryr sig om bella mer. Sluta försök blåsa liv i den dockan

  Tog Elsa Billgren en annan bild för att inte förstöra sitt eget flöde?? Herregud det finns ingen ände på folks stora egon

   Men ska du vara såhär sen på tåget får du nog sitta ned och vara tyst

   Ja, hon hade en bild på en skog eller liknande. Jag frågade ”hej Elsa, hur tycker du att just den här bilden är passande för black out tuesday?”. Fick många likes, och dagen efter rök bilden. Hon raderade hellre än ett ”oj förlåt, jag ville lägga upp en vacker bild med borde såklart inte tagit mig rätten att tolka rörelsen utifrån mig själv”. Hon ville tjäna brown-points, gick inte så bra den här gången. Men jag respekterar Elsas beslut mer än Petras i det här fallet.

    Du borde lugna ner dig. Och tydligen var digg main syfte att få likes och inget annat.. Detta är inte aktivism du håller på med, du är bara onödigt aggressiv och vill sätta dit influencers, and that’s it!

   Bianca Ingrosso har väl också en svart bild med ett hjärta istället den helsvarta?

  Spelar storleken roll om man vill bli polis?
  Jag syftar på längd och kroppsbyggnad.

   Tror inte det, de fokuserar på värdegrunden.

   Klarar du att fika och sparka boll med brottslingarna är vägen till jobb som polis solklar.

   All respekt ändå, för de poliser som fortfarande vill skapa ordning, de finns trots allt.
   Men de lär inte ha det helt enkelt i en sådan politiserad myndighet.
   Hoppas du vill bli en av dem.

   Ja.
   I Sverige är det detta som gäller: Du behöver vara ganska stark och ha bra kondition eftersom du måste orka bära på 12 kilo under ett helt arbetspass, du får inte ha några förslitningsskador. Det finns ett riktmärke om att BMI ska ligga mellan 17 och 33.
   Det har funnits längdkrav, men det har varit borttaget länge så nu får man vara så kort eller lång man vill.

  Och jag är trött på att alla ska klaga på och finna fel hos andra människor. Ja vi är människor och kommer att göra fel. Vad är det för tid vi lever i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *