En sammanfattning av Linda Hallberg Cosmetics-härvan

För att inte vara den lata lögnare som jag anklagades för att vara i det här inlägget där jag skrev om Linda Hallberg Cosmetics ursäkt på Instagram så kommer här en sammanfattning av vad som sagts om företaget de senaste dagarna på primärt Instagram.
Rebecka Cardholm är en MUA som pratat mycket om sina upplevelser mm och det ser ni i videon här ovan.

Jag tror och hoppas att jag fått med det mesta, och att sorteringen hjälper er ta del av informationen, men för att summera det hela så anklagas Linda Hallberg Cosmetics ha en fruktansvärt företagskultur där anställda och anlitad personal utnyttjas och mer eller mindre arbetar gratis eller för skitlön. Det saknas kollektivavtal och Linda Hallberg klandras för att ha gjort ett ”blackface” samtidigt som en av ägarna anklagas för att uttrycka sig rasistiskt.
Det är en del material att ta sig igenom, men detta är deras vittnesmål som jag sammanställt efter bästa förmåga.

 

 

 

   


 

Ja, det var nog allt.
Jag ber om ursäkt om någon bild eventuellt är med två gånger men jag har valt att ha varje bild separat istället för del av ett kollage då texten blev svårläst då.

Två timmar tog det att sammanställa inklusive video – nu ska jag gå och lata mig.
Hejpårej! 😉

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tänker spontant: vilken soppa!

    Om ni tar med er en endaste liten grej från detta: jobba aldrig gratis. Var tydlig med att dina tjänster kostar och att de får pröjsa för att ens höra vad du tänk göra.
    Linda skulle aldrig göra reklam i utbyte mot ”kanske ett framtida samarbete när vi sålt 900 sminkborstar” så varför ska du?

      Svårt att betala hyran med ögonskugga.

        Lätt om din hyresvärld är en influencer som behöver exponering och lajks. Influencwryrket är lite som medeltiden, man byter varor och tjänster, en ko mot en gris, en shilling och 23 värphönor.

          Killing*

        Eller äta sig mätt;)

      Lite som att jobba som statist på Let´s Dance – ”du får en goodiebag och en rolig dag!”. Inte ens 300 spänn?! Well well, ska försöööka betala hyran med goodiebagen och den roliga dagen 🙂

        Vad gör en statist på Let’s Dance? Seriös fråga. Fattar inte.

        Är inte hela grejen med såna ”publikjobb” att man får själva underhållningen live? Man väljer ju att sitta som publik på tv-program för att man vill ha upplevelsen, för att det är kul att se filip och fredrik live typ! Ingen ser väl det som ett jobb? Tycker det är en bra deal för alla, har man inga pengar kan man ändå gå på tv-inspelning! Jättekul ju? Eller har jag missat nåt?

          Men Karin skriver ju statist?! Inte är väl det samma sak som publik?! För om Karin menar publik så ja, då är man väl där frivilligt. Men hon skriver ju ”jobbar som statist” så därför gissar jag att hon menar nått annat, alltså ett jobb?!

            Att sitta som publik utannonseras också på statistsidor. ”Jobbar” i bemärkelsen få det att se mindre tomt ut och applådera och dylikt enligt instruktionerna.

              Jaha, det visste jag inte. Tack för förklaring!

          Ja, har varit på Skavlaninspelningar några gånger och fick inga goodie bags.

    Tur att inte tidningarna gör så här – slänger upp allt underlag till en artikel, så får man själva pussla ihop vad som hänt!

      Nej, fy! Tänk att behöva tänka lite själv? Det vill man ju inte utsätta sig för!

      Har du provat att läsa allt? Jag som läskunnig hade inga problem att förstå när jag hade läst allt??‍♀️

    Call me stupid.
    Detta inlägg var sjukt rörigt och jag blev inte klokare direkt.

      Det här inlägget verkar inte vara för oss, verkar mer som att Camilla bara ville försöka motbevisa en anonym kommentar…

      Jag gillar ursäkten i fall någon bild kommer med två gånger.

    Men en ärlig fundering: räknas sminkningen som ett blackface? Hon ser mer ut som en arabisk Hollywoodstereotyp än en random Nigerian.

    Vill gärna upplysas av er som faktiskt är mörkhyade om detta är ok? Hon gör inte narr av mörkhyade, samtisigt som hon visar att blonda/vita kan se mörkare ut (om så önskas) med hjälp av smink.

      Detta förklarade och sammanfattades av någon annan bland kommentarerna i förra inlägget om Linda. Trodde Camilla skulle sammanfatta det med, blir svårt att förstå kontexten annars.

        Jomen precis, jag ser att det står att LHC utryckt sig rasistiskt men jag ser verkligen inget rasistiskt med varken sminkningen eller snålheten. Ett girigt företag som gärna vill utnyttja människor oavsett hudfärg är vad jag upplever det som. Att använda mörkt puder på en ljushyad kan väl knappast klassas som rasism? Idioti är det å andra sidan eftersom de inte inkluderar marknaden helt genom att inkludera ”riktiga mörkhyade”.

          Jag har också svårt för att förstå det här med CA, blackface etc… typ Lindas ”black-face”-sminkning: jag fattar också problemet om personer med annan härkomst och hudfärg ständigt blir exkluderade för att vita bara ”sminkar” sig att likna dem etc. Men en person som jobbar med smink, skapande och kreativitet och postar en bild på sig själv där hon sminkat sig mörkare… jag kan inte se det negativa i det eller se det som rasism? Nästan alla hennes bilder på hennes ig är ju på henne själv också, så det är ju inte som att någon blivit exkluderad här. Som kanske är fallet i deras reklamkampanjer istället om man vill dra det så långt.

      Som jag förstår det så sminkade Linda sig mörkare för att visa hur man kan sminka sig som mörkhyad, istället för att använda en mörkhyad modell? Skulle inte säga att det är blackface men väldigt tondövt.

        Hur vet ni vad hon tänkte?

          Hon sa det.

          Bilderna är flera år gamla och hon fick mycket kritik redan då. Och bad om ursäkt redan då.

        Men är ju exakt det som är problemet.

        Det var 8 år sedan, och alla har kanske inte råd att ta in en modell för att göra en tutorial.
        Haters gonna hate

      Alltså det där är vanlig spray tan inte blackface!
      Har sett likadant ut förr när man gjorde spraytans, innan man duschade av färgen var det rätt så mörk.

    Bra jobbat, Camilla! Det här gillar jag. Tunga saker som Cissi Wallin och Linda Hallberg Cosmetics, uppblandat med lättare inlägg.

    Till dig som är ung och ny på arbetsmarknaden: 1) kräv anställningsavtal innan du går till jobbet, och 2) gå med i ett fackförbund. Först då har du en chans att hantera människor som vill utnyttja dig.

      Vad sjutton menar du? Tunga saker? Bara ett hopkok med olika indicier, ingen röd tråd och bara en hel massa insinuerade där vi själva får gissa vad vederbörande är anklagad och dömd för på Bloggbevakning. ?

        Alltså varför klankar ni ner på företag som saknar kollektivavtal? Alla arbetsgivare omfattas ju ändå av svensk lag så att bli ”utnyttjad” lär ju knappast hända.

          Du tror att lagen och det som regleras i kollektivavtalen är samma sak? Att lagen är tillräcklig för att inte kunna utnyttjas?
          Då förstår jag att du inte förstår.

            Varför ska man ha kollektivavtal på ett litet företag, där ingen vill ha det? Du är givetvis arbetslös.

          Väldigt mycket av svensk arbetsmarknadslagstiftning bygger på att anställningsförhållandena på mer detaljerad nivå regleras i kollektivavtal.

          Saker som regleras i kollektivavtal är t ex avtalspension, betald föräldraledighet, rätt till lönerförhandling och -förhöjning, semester, omställningsåtgärder vid uppsägningar och varsel mm. Har du inget avtal på de här punkterna, hänvisas du till de lagstadgade miniminivåerna som ofta är väldigt minimala, eftersom det är tänkt att det skall finnas en avtalslösning som bygger på ovanpå miniminivåerna.

          Naturligtvis kan dessa punkter regleras i avtal utanför kollektivavtal, men då skall du som enskild komma på precis allt som behövs och driva genom det i en förhandling med milt sagt ojämna styrkeförhållanden.

          Finns massor saker som reglas i ett kollektivavtal som inte finns i lag, exvis övertidsersättning, ob-ersättning, restidsersättning, tjänstepension, försäkringar man bör omfattas av, sjuklön efter två veckor, beredskaps- och jourersättning etc. Har man inte kollektivavtal och inte reglerar ovanstående i sitt egna anställningsavtal har man inte rätt till detta skydd (samt mkt annat man tar förgivet att man har rätt till).

            Finns massor av företag, bland annat där jag är anställd, som inte har kollektivavtal men möter de flesta punkter ändå eller bättre som brukar finnas där. Självmant. Enda skillnaden jag kan komma på är att jag inte har klämdagar eller kan ta halvdagar, säkert något mer om övertid.

              Absolut finns det sådana företag som självmant erbjuder den typen av villkor. Det jag dock tycker man bör komma ihåg är att anledningen till att den typen av villkor ofta erbjuds även om det inte finns tecknat kollektivavtal beror på att så många andra företag är anslutna till just kollektivavtalen och då höjs nivån på vilka anställningsvillkor som erbjuds på hela arbetsmarknaden, eftersom företagen vill vara konkurrenskraftiga för att få den bästa personalen. Det finns en anledning till att vi i Sverige generellt har så pass bra anställningsvillkor som vi har och det är just den svenska modellen med fackförbund, arbetsgivarorganisationer och kollektivavtal (samt den långa historia bakom hur det blev som det blev just i Sverige). På sikt riskerar nivån på villkor för anställda försämras över hela arbetsmarknaden om fler företag väljer att inte ansluta sig till kollektivavtal, eftersom ”praxis” för vilken typ av villkor som ingår i en anställning då förändras. Nivån på villkor förändras såklart också om anslutningen till fackförbund går ner eftersom fackförbunden förhandlar med arbetsgivarna om de kollektiva anställningsvillkoren! Om fackförbunden inte representerar speciellt många av de anställda på arbetsmarknaden har de mindre möjlighet att driva igenom bättre villkor genom kollektivavtal. Så gå med i facket ni som inte är det men som tycker det är nice att kunna försörja er på eran lön! 😀 #obetaltsamarbete

    Oj, vad ledsamt, trodde bättre om Linda.

    Dock det här med kollektivavtal – det är väldigt ovanligt att unga/mindre bolag har det. Kollektivavtal är inte lösningen på allt. Det är svindyrt med avtal och få ny företag har råd med det. Men även utan avtal så bör alla ändå bete sig schysst och värna om anställa.

      Låt vara att kollektivavtal inte finns på alla arbetsplatser, men ett helt vanligt anställningsavtal är ett absolut krav.

      Absolut att kollektivavtal inte är för alla men när slutar man vara ett nytt/mindre bolag? De omsatte 10miljoner förra året och har funnits sen 2016(?). Nej den förklaringen håller inte längre de vill behandla sina anställda som skit

      Den här villfarelsen att kollektivavtal ”är svindyrt”? Det reglerar grundläggande rättigheter och vettiga villkor, inte guldkranar på personaltoan liksom.
      Har man inte råd med vettiga villkor har man inte råd med anställda. Punkt.

    Två timmar av din dag. Puttinutt, är det synd om dig menar du?

      Nej, men du verkar vara en idiot.

        Takes one to know one. ?

      Hahaha! Puttinutt?

        Tog du åt dig eller varför väljer du att svara på en kommentar som skriver så?

          Jag har aldrig hört puttinutt användas så… det var gulligt! ?

      Herregud varför hänger du här?

        Vad det ämnat till Camilla? Tja, hon har väl en viss rätt att vistas här, eller?

          Nej om du tittar så frågar jag ”Cache is king”

    Hur kan ni inte fatta nu? Allting står ju här samlat? Varför är alla såna latmaskar? Testa att läsa allting så förstår ni.

      Läsa vad? Det är bara en röra av skärmdumpar.

      Haha eller hur, väldigt tydligt och klart tycker jag. Samma med Cissi-inläggen. Hur curlad är man om det inte är väldigt klart vad det handlar om efter att ha läst igenom. Okej att Camilla kan skriva lite stavfel och virrigt ibland men det är ju lätt att bortse ifrån om man inte vill hitta saker att klaga på.

        Det är perfekta inlägg för dom som vill hitta det dom söker inte det som är fakta. För för dom finns det något smaskigt att hänga upp sig på för alla. Bara det att smasket inte säger någonting om något.

      Hade krävts en bättre introduktion med kontext för att få folk art vilja läsa allt tänker jag.

    Det tog två timmar för dig att lägga upp bilder? Det här är ingen sammanfattning, du verkar mer bara ha tagit åt dig av att bli kallad lat. Tyvärr så bevisar det här snarare bara att kommentaren hade rätt.

      Vilken trevlig prick du verkar vara.

        Och du är lättköpt.

        Säger bara hur det uppfattas.

      ??‍♀️
      Ja, alltså jag petade lite med det under min manikyr och pedikyr men det är ju också influencerjobb sägs det. Svårt med en hand när man får den andra masserad men jag kämpade på!

        Det är väldigt enkelt att se vilka kommentarer som träffar dina ömma punkter eftersom det alltid är dessa kommentarer som du väljer att svara på, aldrig på kommentarer som ställer legitima frågor. Just saying.

          ??‍♀️

            Wow du framstår som så professionell, jag förstår verkligen inte varför ingen tar den här bloggen på allvar.

              Varför hänger du här då?

      Gör bättre själv då

    Dem, dem , dem dem, DEM!!! Kan inte ta in budskapet pga alla D E M!

      Dom

        Oftare irriterar nog då de blir dem.

      De/dem/dom

      Dem? Dem? Dem? Dem? Dem?

    Det är inte upp till vita att klassa vad som är rasism och inte. Problemet med bilden att de hade kunnat låta en färgad modell visa upp sminket men istället har de sminkat en vit modell så att hon ser mörkare ut, och på så vis upprätthålla bilden av att skönhet = västerländskt utseende

      Skulle vara svar till Rikemansbarn högre upp

      Ärndet inte lite långsäkt att klassa det som rasism? Hade det varit ok om hon oljat in sig i Nivea och solat sig brun och sen använda pudret?

      Snålt och dumt kan jag tycka men är det verkligen rasism, ”hat mot svarta”?

      Hade hon sminkat näsan platt, läpparna stora och fylliga, pannbenet större och satt en afroperuk, då hade det garanterat klassats som rasism. Nu är hon bara en fejksolbränd europe, därav det mer arabiska utsendet (mörkare europer med större ögon och läppar). Araber är som jag har förstått det kaukasider, därav samma ras som Linda.

      Tack för att du svarade, behöver fundera och reflektera mer kring detta.

        1) inte upp till dig att definiera vad som är rasism och inte. OM mörka anser att det är blackface så är det blackface.
        2) att Linda skulle sminka sig till en ”arab” eller vad du nu menar skulle vara lika illa. Dessutom finns det araber nere i sidan, och hela vägen upp till Turkiet. Så vilka araber menar du när du babblar om ”kaukasier?” Araber är väl ett gäng människor som pratar arabiska. De är av alla ”färger” och religioner. ??‍♀️

          Om mörka skulle börja anse att spraytan är blackface, är det blackface då?
          Hur många mörka personer behöver anse något tills vi måste anpassa oss efter vad de anser?

            Hur många romer krävs det för att inte få säga tex tattare el zigenare? Min poäng är att det är upp till den som blir utsatt för själva handlingen att lägga fram sitt case. Ungefär som när kvinnor inte ville bli tillsagda hur de ska uppleva mäns förtryck under metoo.

            Tror knappast spraytan kan innebära det problemet så länge du inte kör two fours på varje sida. Poängen är att vita inte ska profitera eller få likes på att efterhärma ett utseende/kultur som för en person som är född sådan/i den kulturen innebär diskriminering.

          Nu har jag inte stenkoll på just araber så därför la jag till att hon ser ut som en hollywoodstereotyp av just araber. Hårt sminkade med mörka färger, svart kajal, sidenslöja, solbrända men ändå med vita drag samt en allmänt varm ökeninspirerad ton på bilderna.

          CA, kanske, men inte rasism.

          När jag tänker subsahara så ser jag istället glada färger och mönster, minimalt med smink, djupare toner av brunt på hyn, färgstark ögonskugga, guldiga utsmyckningar och turbaner (?) på huvudet.

          Enligt wikipedia är araber från Nordafrika delvis kaukasider och detsamma med övre Mellanöstern (Levant + Turkiet och Irak) så det är inte rasism heller. Men du har rätt att alla kan vara araber bara de talar arabiska (man lär sig något nytt varje dag).

            CA får väl ändå klassas som att ingå i paraplybegreppet rasism.
            Även om Linda och araber är av samma ras (som du så fint uttryckte det) så kan det existera rasism mellan dem.
            Har du hört talas om colorism?

    Oj vilken soppa och så mycket matnyttigt

    Det är det här jag tycker bli lite trist med bestämda tider för inlägg, ofta hinner vi avhandla sånt här i ett inlägg som egentligen handlar om något helt annat. Så när det här väl kommer ut så är det inte mycket mer att diskutera, och då menar jag inte enbart just det här utan även andra händelser?

      Tänk om C kunde bädda in en slags semi-chatfunktion där vi kan diskutera under dagens gång, dvs diskutera alla inlägg utan att de hamnar under ett specifikt inlägg. (Kanske vid sidan av inläggen eller något.) Med rullgardinsfunktion och så att man kan dölja det som är ointressant. Då kan man avhandla allt utan att alla inlägg överges ocj förvandlas till spökstäder prick kl 12, 15 och 18.

      Tror inte jag har sett något liknande dock. En kul bloggdröm bara.

        Bra idé tycker jag, det är superenkelt att lägga in en chattfunktion. Det är så mycket som kunnat förbättra kommentarsfälten här för enklare diskussioner, saker som folk har föreslagit i flera år nu, men Camilla verkar inte bry sig.

          Har det att göra med engagemanget per inlägg, kanske hennes lön baseras på det? Hade varit superkul iaf och kul att någon tycker detsamma.

          Det må vara enkelt men sidan skulle bli jättetung att ladda

    Så klart bra att de ber om ursäkt, men de borde ju verkligen betala också.

    House of Philia -Petra har i stort sett bara reklaminlägg nu. Vore kul att se något av alla hennes uppdrag hon har och ofta skriver om.

    Jag såg att skincity nämndes högre upp. Vad har de varit i för blåsväder?

      Vill också veta! Älskar att handla därifrån :/

      Inga kollektivavtal, vägrar teckna för att de påstår att de anställda ändå inte är intresserade (fet lögn). De är ett stooort företag som absolut inte har några ursäkter att inte teckna.

      https://veckorevyn.com/nyheter/roster/det-ar-hog-tid-att-skin-citys-anstallda-far-kollektivavtal-fina-villkor-racker-inte/

      Från en som jobbat där och kan intyga att allt är verkligen inte guld och gröna skogar. Vet inte hur många som slutade där under min tid för att strukturen i bolaget är kass.

      Företag som ser sina anställda som utbytbara så fort en inte ställer sig i ledet och håller käften är skräp.

      Har jobbat där inom logistik och de kunde meddela mindre en timme före passet eller till och med när man redan var på plats (0700 efter att ha åkt med Roslagsbanan till Täby särskilt på helgdagar) att det inte hade kommit tillräckligt många ordrar och att timanställdas pass därför måste ställas in. Jag vet att man har rätt att kräva att de gör rätt för sig för det inbokade passet men orkade inte ta den fighten.

      Dagarna det kom in många ordrar stressades man istället. De höjde t.ex. målet för hur mycket man skulle packa på en timme med hänvisning till att det skulle komma nya förpackningar som skulle påskynda processen men de höjde alltså målet innan de ens hade levererats.

    Har jobbat med Linda. Hon är verkligen världens diva och inte speciellt härlig. Detta förvånar mig inte alls.

      haha, klart du har

        Haha ja? Verkligen jätttekonstigt. Not. Makeup-kretsen är väldigt liten i Stockholm.
        Detta var typ fem år sen dock.

        Hej Linda

          Nu tror jag du fick det hela om bakfoten, Ellen.

    Undrar hur många fejkkonton de har igång nu. Hann spotta fyra innan kommentarsfältet stängdes.

      Det är anklagarna som skapar fejkkonton, så klantiga är inte LH.
      Det här är kränkta personer, som inte har något bättre för sig än att sänka ett företag.
      Patetiskt.

        Hur tänker du nu? Fejkkontona har ju försvarat LHC, är knappast anklagarna som driver dem då. Det som är patetiskt är att åtminstone ett av fejkkontona drivs av en nära anhörig till person i företaget, det är verifierat. Kanske är det samma white knight som kom till undsättning här i kommentarsfältet kring tiotiden imorse?

    Får stroke av alla grammatiskt dåliga «dem» i detta innlägg

      Dem? Dem? Dem? Dem? Dem?

    Fast… du behöver göra mer och djupare research än så här för att kalla detta för ’undersökande journalistik’, Camilla (vilket du kanske inte har kallat det i och för sig…). Förstår att det är lätt att dras med i den uppretade och kränkta före detta medarbetaren som blivit lovad saker muntligen men sedan inte fått det (tyvärr sådant som händer i denna bransch, jättetråkigt, men buhu – wake up and smell the coffee och lär dig den hårda läxan att alltid ha ”löften” i print framöver). Och sen har samma tjej bytt namn och konton och agerat dramaqueen i flera andra sammanhang (vilket du hade märkt om du grävt mer än att publicera skärmdumpar från ena lägrets instastories i denna ”konflikt”). Jag säger inte att Linda Hallberg och company har agerat helt professionellt här, de verkar också vara lite naiva och säkert jätteduktiga på just det som de arbetar med, men kanske mindre erfarna då det gäller att hantera personal osv (inget jag VET dock, bara spekulerar vilt nu). Tycker bara att man kastar ur sig kritik lite väl hetsigt här utan att faktiskt ha på fötterna? Och herregud – for the fucking love of God – lär er att skilja på de och dem, ungdomar!

    Kommer aldrig mera att köpa LH produkter, aldrig någonsin!

    100 kr i timmen? i betalning? för att åka med egen packning och städa på hyllor? Sådant kallas SLAVLÖN!!!!! Räkna ut hur mycket du får på en hundralapp när skatten är dragen? Det blir ca 65 kronor rent!! Jag förutsätter att LH betalar dessa slavlöner med även sociala avgifter till skattemyndigheten!!!! Sätt dit företaget bara! Gå samman ni influencers!!! Meddela skattemyndigheten att ni fått si och så mycket betalt av företaget LH. Då kommer företaget att sättas dit, och kommer att få betala in stora belopp till skattemyndigheten. Ta aldrig svartjobb! För tänk på det ni ungdomar, att varje krona som ni tjänar och betalar skatt för blir pensionsgrundande. De som får svarta pengar, det är noll pensionsgrundande, o i framtiden kommer alla ungdomar att bli fattigpensionärer pga de dåliga pensionerna. Ring skattemyndigheten o prata med dem för rådgivning, man kan tala anonymt, behöver inte uppge vem ni är alls, och anmäls företaget kommer skattemyndigheten att göra en stenhård kontroll av företaget, o ett företag som betalar svart, kommer att få betala enorma summor till skattemyndigheten.

      Du ska sluta köpa deras produkter, för att någon jobbade under en tid med en lön, de i efterhand tyckte var för låg?
      Kom igen. Kanske lite källkritik också.

    Bra jobbat på två timmar 🙂 Du får skriva så många eller få inlägg du vill det är din blogg. Måste också säga att jag är impad över ditt sätt att bemöta kommentarer här generellt. Jag hade gått och begravt mig för länge sen.

      Hur är det bra jobbat? Att ladda upp ett par screenshots tar Max 10-15 min ?

    Detta är ju allmänt känt om Linda Hallberg?? Förstår inte hur folk kan vara förvånade? Alla som jobbar inom make up i Stockholm vet att hon är en bluff som skor sig på att utnyttja andra människor. I alla möten de har med personal / influencers så säger de att de är ett ”SÅÅÅÅ LITET FÖRETAG” för att få saker gratis och tjäna mer på att andra jobbar utan ersättning eller med väldigt låg sådan. USCH!

    Jag blir inte ens förvånad längre över hur dessa influensers beter sig, behandlar sina anställda osv. Många gånger känns allt för ”bra för att vara sant” vilket det oftast också är.

    Jag förstår inte hur människor verkar tro att de kan göra vad som helst/behandla människor hur som helst utan att det ska komma tillbaka och bita dem i röven en dag. Allting, speciellt sanningar, har en tendens att komma fram till slut.

    ”Vi har gjort fel”. Om du vet att ni gjort fel, varför ens göra det från första början?
    Dem är inte ångerfulla eller ledsen för att de gjort fel, de är ledsna för att de blivit påkomna. Offerkofta is a powerful thing these days.

    Tyckte också att det var svårt att hänga med i vissa turer (tex fattar jag inte alltid om kommentarerna som står vid vissa bilder är från influencern eller bloggbevakning) men förstår i grova drag.

    Som mörkhyad vet jag hur svårt det är att hitta smink som passar, då menar jag såklart inte typ mascara utan underlag, hittar jag en nyans som funkar så kan jag lova att märket snart tar bort den nyansen, eller rättare sagt: den svenska återförsäljaren tar inte in just den längre för den säljs inte i samma utsträckning som de ljusa nyanserna . Säger man nåt om detta i butiken så himlar de med ögonen och menar att det får man väl fatta… Att grundaren av ett märke uttalar sig som hon tydligen gör enligt tjejen i texterna ovan får mig att känna att detta aldrig kommer att förändras.

    Jag förstod för övrigt aldrig riktigt inlägget längre ned om att de bett om ursäkt. Det sa ju absolut inget mer än att ”money talks”, dvs med den kritik som började välla in behövde företaget göra nåt för att inte hamna i frysboxen. Kändes lika trovärdigt som Paolo Robertos ursäkt…

    Alltså LOL. Vill du inte tjäna 100 kr/timmen efter skatt? Tacka nej till jobbet då och tacka ja till nästa. Vem som helst som inte är efterbliven kan lista ut det ?

    De här som har hängt ut LH Cosmetics, är folk som inte är kompetenta.
    De ljuger och hittar på, bara för att de är bittra.
    Ingen blir lovad ett jobb som PR-chef, efter att sminkat bra på en tillställning.
    Kolla upp lite om deras anklagelser har någon som helst grund, innan ni börjar smutskasta ett litet företag.

    Känns som förtal, grundlösa anklagelser och ingen kommentar ifrån företaget.

    Saknar Expressen artikeln där Vd:n åsikter också nämns…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.