Söker Linda Hallberg Cosmetics en ny VD?

Det har stormat rejält kring Linda Hallberg Cosmetics de senaste dagarna, som avslutas med att Linda och Aida – grundare och VD offentligt ber om ursäkt på Instagram.
Mitt i allt detta så utannonserar företaget tjänsten som just VD på LinkedIn via Needo Recruitment.

Skärmdumpen tog jag igår kväll, så det är idag 6 dagar sedan annonsen lades upp.

Jag ställde frågan till Linda Hallberg och LH Cosmetics om huruvida det är en slump att dessa två saker inträffar i princip samtidigt eller om det ena är en konsekvens av det andra och fick följande svar:

Tack för tips!

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Utgår någon lön?

      Hahaha!

      Självklart!
      Du får betalt i smink plus du får erfarenheten! Standard

      ?

    Mm. Säkert ett sammanträffande.

    Vilken stökig annons. Google translate från engelska och en VD som ska kunna allt, högt och lågt. Jobbar de på Needo Recruitment också gratis?

      Man undrar ju vilket det här ledande universitet är där man måste läst ekonomi, eller det spännande data programmet power pint. Och vill man få stakeholders att passa i en övrigt svensk mening kan man skriva intressenter

        Haha, reagerade också på det. Ledande universitet. Säger väl inget om personens kompetens.

        En annons lika välskriven som team Löwengrip brukade lyckas prestera. Vad är det för rekryteringsföretag som går ut med så här kassa annonser? Känns oprofessionellt.

        Det blir så här när 90-talister som lyckats ta sig igenom nån utbildning på gymnasiet för att bli rekryterare. Läs fler annonser. Det är så många ser ut och lägg sen till ett flertal lika meningslösa och intetsägande intervjuer på det. Och många gånger sitter dom där och slänger sig med ord och fraser dom ”hört” sägas om den aktuella tjänsten. Men dom VET inget om den överhuvudtaget.

          De läser väl ändå kandidat-PAO på universitetet, inte gymnasiet. I övrigt håller jag med dig.

      Ja jisses, det gjorde ont att läsa! Det här att lägga in stor bokstav på fel ställen samt slänga in engelska ord hux flux?? Glad över att fler reagerar och detta inte verkar vara en typisk annons. Jobbar med rekrytering utomlands så har inte koll på hur svenska annonser ser ut nuförtiden. Blev lite rädd ett tag ?

      ”Avancerade datorkunskaper inklusive Power Point och Excel”. PPT och excel är grundläggande datorkunskaper för ett jobb med kontorskaraktär. Som att säga i en annons för lastbilschaufförer att man ska ha ”avancerade körkunskaper, inklusive elcykel och elscooter”. Blir provocerad av det här. Vilket företag producerar nåt så dåligt och vem betalar för det?

    Herregud! Är det en femåring som skrivit annonsen? Så sjukt oseriöst med stavfel och användande av stora och små bokstäver hejvilt.

    Power Pint… ?

      Använder man Power Pint fortfarande? Känns liksom lite B…

        Nja men power point ?

          swosh…

          Hade de velat ha kunskaper i power point hade de säkert sagt det.

            Så de nöjer sig med Power Pint menar du?

              Exakt ?!

        En riktigt stark öl, den där power pinten.

      Hade behövt en sån just nu ?

    ”Avancerad datorkunskap” Vad innebär ens det?

      Word.

        Copy&paste

        I see what you did there. ??

          I saw? Väl?

            Nix

            see

              Man KAN ju säga saw men så är inte uttrycket

                Ja grammatiskt men det passar inte i sammanhanget… Samma på svenska ”jag ser vad du gjorde där”, inte ”jag såg vad du gjorde där”

      Och ledande universitet…

    Can do attityd ?
    Kan inte ta svenskar som blandar in engelska ord för att låta intelligent.

    Det här påminner mig om Odds annons åt någon av Isabellas företag

    Roligt också att de har höga krav på de sökande – men ändå fick jag notisen ”din profil matchar det här jobbet” från LinkedIn …

    mvh f.d. makeupartist utan HP som inte uppdaterat sin LinkedIn på två år

      Sök!

    Krävs det att man ska kunna stava?

      Nej, det är inte meriterande.

    Det är sånt här som gör att jag har så otroligt svårt att ta influencers och deras företag seriöst. Stavfel, blandning av gemener och versaler, hejdlös direktöversättning av engelska till svenska som inte ens fungerar och så tror de att de ska kunna attrahera någon med ”ekonomiutbildning från ledande universitet” – vad menar de ens med det? Den personen som har alla dessa kvaliteter och har ekonomiexamen från ett bra universitet blir väl knappast intresserad av den här oprofessionella annonsen.

      Men asså nu var det ju Universitet med stor bokstav och då menar vi verkligen Universitet om du hajar.

        Ledande Universitet icke att förglömma

          Alltså är det Loreal personen ska leda?

      Eller hur, attraherar nog ingen från HHS/KTH direkt. ?

    Skriver man universitet med stort U?

      Nej

        Är typ chockad över att man kan skriva en sån här annons. Pinsamt. Påminner om blomdinbellas blufföretag

    Ot. Bianca och Philip ska gå i parterapi? vilket skämt till förhållande

      Hur tänker du nu?

      När jag hör om någon som vill gå i parterapi så tänker jag precis tvärtom. Att de verkligen tar sitt förhållande på allvar.

        Nä jag kan inte ta ett förhållande där två personer gör slut stup i kvarten för att sätta på andra, vill ha barn och leva tillsammans men klarar inte Av tre månader under samma tak seriöst. Sorry. Kanske om de var 15, inte vuxna.

          Den biten förstår jag hur du tänker. Men du lade upp det på ett sätt att jag trodde var pga terapin som du inte tog dem på allvar, men det kanske inte var så du tänkte.

            Wtf? Vad håller du på med? Jag har lagt en tumme upp på dina kommentarer utan att JAG gjort det. Har inte ens gått in här och så ser jag plötsligt att det på min mobil lyser gult som att jag lajkat dina kommentarer. Hade du inte avslöjat dig tidigare angående detta hade jag fan inte trott mina ögon. Störd är vad du är, trhz

              Hahaha, va? ?

              Du, jag tror att du råkar ha gjort det när du har scrolllat på sidan. Hur menar du att jag skulle ha kontrollerat vad du gör på din device?

              Men ingen fara. Dy trycker bara på tummen en gång till så har du avlikeat. ??

                Har hänt mig med, skulle aldrig lika psykopatens kommentarer.

              Paranoid much..?

                Eller hur! 😉

              Är ju inte ens tekniskt möjligt. Öka antal likes eventuellt, men inte på sättet du beskriver.

        De är helt enkelt inte kompatibla. Det är väldigt uppenbart. Deras historia är ett bevis för det. Det är inte som att de varit tillsammans i 20 år och behöver terapi utan de har inte ens efter alla sina turer hittat en gemensam ”kommunikation” som hon säger. Vissa saker ska man inte forcera, kommer de inte naturligt så gör de inte det och ofta är svaret helt enkelt otillräcklig kärlek från en sida, i detta fall Philippe. Hade han älskat henne så djup som HON påstår hade han inte lämnat henne var sjätte månad för att vara med någon annan.

          Är du parterapeut?

      Varför skulle deras förhållande vara ett skämt?

      Om man är i ett förhållande där man regelbundet gör slut, är med andra, inte klarar av att vara tillsammans i samma lägenhet men menar att målet är hus, barn och familj är man inte för varandra. Punkt!

        Därför är det väl också jättebra att de går i parterapi? Så att de jobbar med de saker som tidigare gjort att det inte har fungerat. Det kan ju vara det som behövs för att få det att fungera.

          …eller kanske få dem att inse att de inte fungerar ihop och slutar bli ihop igen och igen.

        Det är väl inte så självklart? De båda är ju uppenbarligen usla på att kommunicera och är konflikträdda så istället för att lösa saker så gör de slut, men något finns ju där då de går tillbaka till varandra och nu tar de steget att ta hjälp utifrån då de är medvetna om att de behöver kommunicera istället för att fly.

        Dom är desperata för att få det att funka.
        P vill inte förlora tjejen med hög status, kändisskapet och mycket pengar och B vill inte vara ensam hemma och förlora den enda tryggheten hon känner till.
        Jag tror dessutom att det är B som är förälskad i P men inte tvärtom.

    Det var den mest pretentiösa annons jag läst. Snacka om att ta alla ”svåra” ord man kan, lägg dem i en hatt, skaka om och häll ut. Voila…….

      Haha! Spot on! 😉

    ”Glädje”? Vad är grejen med stora bokstäver från ingenstans?

      Copy paste från en engelsk sida in i Google translate!

        Ordet glädje stavas inte med stor bokstav på engelska.

          Måste vara en tysk som har skrivit den engelska texten, de stavar substantiv med versal.

            Adjektiv ändå

              Nej glädje är ett substantiv. Glad är adjektiv.

    Hur många ögonskuggor är det i lön?

    ”Obegränsat till kundens ålder, kön, hudfärg, plånbok”. Men två ögonskuggor kostar typ 600 ? vad är det ens för mening? Fattar ingenting, skäms hon inte?

    OT, men alltså vad är det med Paula? Nu sitter hon och anklagar läsare för påhopp för att man påpekar att hon inte har hållit avstånd till folk under pandemin. Hennes morfar dog av covid och hennes svärfar blev sjuk, ändå fortsätter hon att träffa folk, gå på restaurang osv. Varför kan inte folk förstå allvaret i detta? Det spelar ingen roll om du har symtom eller inte, man hålla avstånd ändå. Hon skriver att alla gör sitt bästa och att hon är så rädd för att folk börjar leva som vanligt. Men hon själv då? Hon har väl levt på som vanligt hela tiden?

    Hon kan aldrig ta kritik och erkänna att hon gör fel. Allt ska bortförklaras och sopas under mattan.

      Men ja! Kan vi snälla diskutera skenheliga Paula någon gång? HUR kan hon komma undan med allt? Äter på restaurang & fik varje dag, fixar naglar, tränar på gym osv men påstår att hon levt isolerat under pandemin ?
      Jag får panik på hennes stavning också. ”Mördbultad”, ”sleap”, ”brake”, ”landhus”.. och nu har hon lärt sig två nya ord: sentimentalt och surrealistiskt så nu är allt sentimentalt eller surrealistiskt!

        Va jobbigt det måste vara för Paula att ha en ”DÖTTSALLERGI”

          Vad är hon allergisk mot?

            Hästar

            Stavning

              ???

      Jag kan dock förstå Paulas känsla där, för har man kollat i kommentarsfältet så har det inte direkt varit konstruktiv kritik. Dom flesta har haft frukstansvärd dålig ton i sina kommentarer.

        Vad jag har sett så skrev folk kritik på ett bra sätt i början, sedan har man blivit frustrerad när hon inte bryr sig utan fortsätter göra samma saker. Antingen har hon svårt att förstå allvaret, eller så är hon fruktansvärt självisk.

        Jag förstår absolut att det känns tråkigt för henne att folk skriver som dom gör, men samtidigt är hon vuxen och måste förstå att man inte kan leva som vanligt just nu.

          Hon är inte vuxen. Hon är vuxlig ?

          Tycker ni verkligen Paula kommer undan med ”allting”? Tycker snarare folk hackar på exakt allt hon gör. Oavsett om det är att kalla köket för ”bistrokök”, skriva ett ord fel eller färga håret (fult) eller ”större” frågor som Corona. Verkar på er som att damen i fråga till och med är skenhelig om hon går på toa för då är det ju HON som sprider skit.

            Svar: Jesus Adam.

        Paula tar inte till sig oavsett hur gulliga kommentarer hon får som är så pedagogiska och trevliga att en treåring hade tagit åt sig. Tror hennes läsare har tröttnat på att hon ska vara så gullig utåt och säga en sak för att se bra ut i bloggen eller på Instagram, när hon egentligen gör motsatsen. När kritiken då kommer ska hon spela oskyldig och gå till attack direkt. Har Paula någon gång sagt ”jag har gjort fel” eller ”jag har tabbat mig”? Nej, för i hennes ögon är hon perfekt

          Haha. Paula någonsin säga att hon tabbat sig? Will never happen. Såg en video med hon och Hugo någon gång för något år sedan, filmat i deras soffa i hemmet och de pratade typ om relationen. Var tvungen att stänga efter ett tag för stod verkligen inte ut med hur arrogant, nedlåtande, ”felfri” och försök på att verka intelligent hon verkade. Alltså kan fortfarande inte förstå att folk tycker att hon ens är någon att följa, hon är definitivt den mest skenheliga i bloggvärlden – och det säger jag som tycker att jag är en relativt bra människokännare (är dock inte felfri ;))

          Ps hittade videon: Kolla bara om ni orkar bli irriterade https://m.youtube.com/watch?v=4qDORExLg7c

          Men va fasiken. Alla mina kommentarer hamnar i modd, Camilla 🙁

      Ja det är verkligen dags att ta upp detta. Fattar inte hur hon alltid blir besparad kritik som gärna riktas till andra influensers. Kan inte begripa den dubbelmoralen hon besitter och hur oerhört låg självinsikt hon har. Hon är verkligen den klassiska ”alla andra ska anpassa sig men JAG är undantaget för JAG måste faktiskt få träna, äta ute och göra mina naglar och JAG lever faktiskt isolerat för om man jämför med innan så äter jag faktiskt bara ute FEM dagar i veckan istället för TIO” personen.

        +1. Kunde inte skrivit det bättre själv! Paula är den mest skenheliga influencern. Hade Isabella gjort eller sagt 1/3 av det Paula gör så hade det skrivits dagligen om henne.

          Verkligen! Så trött på Paula att hon ska försöka vara den där ”girl next door” hela tiden men i själva verket är ego och dumsur…

    ”Projekt Som Du Skulle Hantera[…]” – låter verkligen som direktöversatt engelska, hela vägen till Starta Varje Ord Med Versal.
    Gissar alltså på att de googlat på jobbannonser för VD (… eller förlåt – CEO) och plockat friskt!

      Hahaha, herregud!! Stämmer ju! Bara här kan man se en del likheter https://www.indeed.com/hire/job-description/ceo

      PrOjEkT sOm Du SkUlLe HaNtErA

      Saknas bara några !!!!!!

    ”Vi är en familj med stort engagemang för vår affär..” Men snälla för helvete – det där kan fan vara den sämsta direktöversättningen någonsin…

    ”b.la”
    Omg ?….

      Ja vad är det, b landannat eller?

      old news

      Hon skriver att hon är tacksam för att det är sålt.

      Men hon är fortfarande skriven där.

      Vad är grejen med att skribenter inte vet vad drygt betyder? Journalisten tror att drygt innebär ”mer än” och skriver drygt 16 000 000 när det visar sig att huset såldes för under 16”. Borde inte det vara minsta kravet för en journalist?

        Betyder det inte ”mer än”?

          Jo!

            Men då tror ju journalisten inte alls att det betyder ”mer än”. Uppenbarligen tror journalisten att det betyder ”mindre än”.

        Menade såklart att journalisten tror att drygt betyder mindre än, och därför skrivit fel i artikeln.

      Hur många tror på storyn om att det var en förälder som sa att det inte var ok att ha med köpetårta när Bella kom med sin tårta?

      Inte jag … Det är en klassisk Bella lögn för att få folk att kommentera och visa sympati.

        Det är säkert sant. Vissa föräldrar är inte kloooka ?

        Klart det var påhittat.

      Hon köpte väl det huset för 26,5 mkr vilket innebär att hon inte borde gjort någon vinst alls med tanke på lagfartsavgift och kostad för nya pantbrev. Dålig affär men såklart ändå bra att ha fått det sålt.

      Men snälla, INGENSTANS har hon sagt och låtit påskina att hon sålt sitt hus för 30 mille, sluta ljug! Att hon köpte ett hus för nästan 30 har hon sagt däremot – n ä s t a n – fast det var media och andra som började säga ett hus för nästan 30.

    Influencers och deras jobbannonser alltså…

    En av de mest horribla annonser jag någonsin läst. Skulle någon som uppfyller alla deras gott-och-blandat-kvalifikationer och som läst ekonomi från ledande Universitet verkligen söka den tjänsten? Horribelt från början till slut ?

      ”Lön enligt lagstiftning” – tro fan när vi inte har någon lagstadgad minimilön i Sverige.

        ???

    CamCam, du kan väl skriva ett inlägg om Paula Rosas? Dubbelmoralens drottning.

    Hon skriver om hennes oro, ångest och hur dåligt hon mår etc. pga Corona.
    Samtidigt som hon dagligen visar på sociala medier att hon äter ute, träffar folk, åker runt hit och dit..
    För att i nästa andetag böla om dödsfall i familjen – där hon efter begravning åker på middag med vänner!!!!
    Nu ska dem till Öland över midsommar också..
    jag vill gärna till vår stuga på Gotland men inte fan åker vi dit och riskerar både vår hälsa men även så många andras!
    Förstår verkligen inte hur man kan va så rädd som hon skriver men ändå inte göra något för att skydda sig själv.
    Hon har fått en del kritik i hennes blogg idag. Hon förtjänar ett eget inlägg här på världens bästa bloggbevakning ❤️

      Hoppas dom sätter Öland i karatän innan midsommar så bron stänger. Det har pratats om det i Kalmar län att det kanske blir aktuellt ifall mycket turister kommer och smittspridningen brakar lös.

      Vet inte om det diskuterats förut men hallå
      Underbara Clara och Camilla är ju så lika

      Åh men, scrollade 3 meter bara för att komma till en inzoomad lugg…..

        På någon som heter Rachel

    Haha stänga en bra affär…

      Gervide

      (inte för att det behöver tas bort utan för att jag särskilt vill uppmärksamma dig på detta)

      ”Manuset var inte godkänt och kan inte betraktas som utgivningsbart” Ha, ha, ha! Trist hörreddu, Cissi. Men du kan väl ge ut den på eget förlag via print on demand, så att du hamnar i fängelse så att du blir IG-femisternas martyr som du så gärna vill bli.

        Men fan vad galet. Ska hon inte ens kunna skriva om en händelse i sitt liv (utan att namnge såklart) utan att riskera förtal igen? Läste Anna Wahlgrens dotters bok och den borde ju lixom som så många andra böcker också inte ha givits ut i så fall.

          Är Anna Wahlgrens dotter redan dömd en gång för förtal, med villkorligt som straff? Nej. Är Cissi Wallin det? Ja.

          ”Straffvärdet bedöms vara på fängelsenivå, men då Wallin tidigare är ostraffad och lever under ordnade förhållanden saknas anledning att befara att hon gör sig skyldig till fortsatt brottslighet. Därför döms hon i stället till villkorlig dom.”

          Alltså, om Cissi Wallin gör sig skyldig till fortsatt brottslighet omvandlas straffet till fängelse. Go for it!

            Så om någon vill berätta om händelser ur sitt liv gäller det att hinna göra det innan man får en förtals dom? Ändå galet att man måste radera händelser ur sitt liv och aldrig får nämna saker som hänt. En förtals dom tar ju heller inte ställning till om det som hänt är sant eller ej. Jag fattar att man inte får namnge eller ge detajer om vem personen är men så många böcker skulle försvinna om någon hotade med att anmäla för förtal. Typ alla självbiografier.

              Klart att du får berätta om händelser ur ditt liv hur mycket du orkar. Skillnaden kommer in om du 1) namnger personen (som inte är dömd för något brott) och 2) gör det offentligt på en mycket stor social plattform som når väldigt många människor.

              Capiche?

                Men hon har inte namngett i boken?

                Och uppenbarligen får hon inte nämna händelsen i boken.

                Sen kan man ju bli anmäld och dömd för förtal om man berättar om saker ur ens liv utan att ens ha namngett.

                  Nej, inte i vanliga fall. Men i och med att hon namngivit honom tidigare så finns det ju inga som helst tvivel om vem hon menar, trots att hon inte uttryckligen skriver namnet i boken. Det kommer således aldrig bli möjligt för henne att anonymisera honom och/eller händelserna.

                  Hade boken däremot utgetts innan förtalet ägde rum så kan jag inte tänka mig att det hade varit några problem för henne att skriva om händelserna.

    Traumatiserad av ”prestigelös”.. alla vet vad det betyder – jobba mer än du får betalt för

    Word of the day: Prestigelös

    Löwengrip kan ju testa söka tjänsten..

      Varför skulle hon.

        Swoosh ✈️

    Jag ansluter mig till kören som önskar ett inlägg om paulas dubbelmoral och agerande under pandemin. ??

    1) nej du behöver inte namnge personen för att kunna åka dit förtal och personen kan absolut ha blivit fälld för brott(et).

      Svar till Anonym 07:44

        Om inte namnge, så uttrycka sig så att ”alla” vet vem det är. Hursomhelst, F är inte dömd, Cissi är det. Fortsätter hon på samma spår som gav henne en villkorlig dom blir det antagligen fängelse. Tyck vad du vill, lagen gäller även för militanta IG-feminister med mycket stor närvaro i sociala medier. Tack och lov för det.

    Jag uttrycker ingen åsikt i min kommentar, jag korrigerade faktafel. Och det är helt irrelevant om Cissi eller Virtanen är dömda vad gäller förtalsfrågan. Cissis tidigare dom blir bara relevant vid påföljdsbedömningen om nytt förtal konstateras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.