”Filterkriget” lever vidare

Att någon påpekade för sångerskan Anna Book att hon sjöng i fel tonart igår när hon bjöd sina följare på en ofrivillig ”best of” i sin livesändning tog hon med en klackspark, men om någon så mycket som andas om att hon använder filter på sina bilder så tar det hus i helvete.
Anna Book la ut en bild på Instagram där hon använde ett ”barnfilter” gjort för att få objektet att se betydligt yngre ut, något som Anna förnekade lika innerligt som Bill Clinton förnekar det mesta han blivit påkommen med.
Följarna som kommenterade filtret blev kallade ”bitterkärringar” innan de – vad jag förmodar – blev blockade.

När då Linus Wahlgren lägger upp en bild på sig och sin dotter där han använder samma filter och skriver om hur han bara blir yngre och yngre så utspelar sig följande syskonkonversation:

Detta föranleder Anna Books tvåfrontsattack på Pernilla Wahlgren som ni kan läsa om här.
En telefonkatalogstjock förklaring om varför hon inte använder filter och sedan ett besök hon Pernillas fd. svärföräldrar som nog är bland det märkligaste jag sett någon göra på längre.

Jag förstår att Pernilla inte tänkt bemöda sig med att ens nämna saken i sina sociala medier men efter att Anna Book gått ut och anklagat henne för att vara en ”nätmobbare” så har hon trots det publicerat följande inlägg:

Jag hade helst velat slippa ta upp det ens i ett inlägg, men jag vill inte heller att någon får en fel bild av det som faktiskt har hänt.

Jag måste herregud kunna få skämta med min bror – på hans Insta dessutom – utan att fröken Book målar upp mig som en mobbare!

I min show driver vi med Anna, Charlotte, Carola, Lena, Ranelid,  – ja listan är lång. Vi driver med många – och vi driver framförallt med varandra.

Men MEST driver jag med mig själv! 

Det är STOR skillnad på humor, sarkasm, ironi och på MOBBING!!!

Och fattar man inte det , så bör man börja jobba lite mer på sin självdistans…! // Pernilla Wahlgren

Ja, jag kan inget annat göra än hålla med Pernilla här. 
Folk får fan sluta vara så jäkla lättkränkta vad gäller skämt. Snälla någon!
(Och detta gäller inte bara Anna Book utan måååååå-håååååååååååå-nga andra människor”

Så mycket skit som Anna enligt egen utsago varit utsatt för genom åren så borde hon kunna skilja på mobbing, hot, trakasserier och ett harmlöst skämt.
Eller svingar hon med samma intensitet mot ALLT istället? I så fall måste hennes känsla nog vara att hon är under attack av hela världen, samtidigt dygnet runt, sju dagar i veckan och det finns bara en enda person i hela världen som kan ändra på den upplevelsen. Hon själv.
Man måste ju välja sina konflikter och vad man lägger energi på och så mycket energi som hon lägger på det här är snudd på imponerande, om det inte var för den lilla detaljen att jag inte tror att man mår så bra om man hela tiden ser attackerande bombplan där vi andra ser myggor som bara är att vifta bort.

Jag hade mer kunnat förstå det om kommentarerna med filter följdes upp av negativa kommentarer om utseende mm men det har jag inte sett, och framför allt inte från Pernilla.
Det är mest bara en så märklig sak att ljuga om, när det är lika uppenbart att Anna använder filter som det är att Jeffrey Epstein var en fullblodsförövare.

Ps. Jag undanber mig kommentarer med diagnoser mm på folk.
Lämna det till proffsen! 

208 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker hon kan skämta om sin polare Charlotte Perrelli som enbart lägger ut filter bilder på sig själv. Hon ska försöka framställa sig själv som en stark kvinna med skinn på näsan. Ja visa ditt fula nylle då utan filter.

   Fula nylle, fräsch kommentar 😣

   Jag tror Charlotte har komplex för sin lite dåliga hy och därför drar på filter så hon ser tecknad ut.

    Att det är så viktigt för vuxna kvinnor (framgångsrika dessutom) att alltid vara ”perfekta”. Så sorgligt.

     Asså, ja som många andra här har säkert sett både Anna, Pernilla och Charlotte Nilsson ( flåt) Perelli i verkliga livet.
     Å dom se mest ut som alla andra…Förutom Anna då som av nån anledning tycks gå upp 10kg när hon går ut bland folk och vimsalabims minskar 10 kg när hon juckar med mobilen. Å ja må då säga, att förutom dålig hy, som många av oss har..och får leva med så vågar jag påstå att det är en FET LÖGN att ANNA INTE ANVÄNDER FILTER.

     everyday ”life LIVE filter” FINNS bara att hämta hos en MakEuP ARTIST för grann slant
     Anna som stod framför mig i kassan var inte samma ANNA ur hennes då kan tyckas alternativa värld.
     Å Perelli för att inte tala om…hon såg faktiskt som ho hade knytit ett gumminabd runt fejan och slatt en knut

     Å va spelar det egentligen för roll ??? …LÅt kärringarna och gubbarna filtrera ihjäl sig.
     Det kanske hjälper en i tristessen. Men ljug OM DET!!!!!

     och ett stort grattis tilll spelevinken Bianca Ingrosso som redovisade en vinst på 27,6 miljoner kronor förra året
     i en utav firmoa. ung, amitiös, driven! 27,6 Bianca är det namn att räkna med i framtiden.
     En mycket framgånsrik ung dam🤩

      Alltså.. vem är du och vilket årtal är du född??

      /en annan tanta

       Haha, eller hur? 😄

   Pernilla har skämtat om henne också.

   Pernilla har redan skämtat om Charlottes filteranvändande och Pernilla förnekar inte heller att hon själv använder filter. Det hon skämtat om är grejen att Anna förnekar att hon använder filter när det är så uppenbart att hon lägger filter på många bilder. Pernilla har ju sagt att alla får använda filter om de vill det.

    Så det är Pernilla som ger tillstånd till filter.

     Ja.

     Såklart inte. Men många vill få det till att Pernilla har kritiserat att Anna filter och det är inte det som det handlat om.

      Fast, jo det är det.

       Nej det är det inte.

        Precis, PW har väl inte ens kritiserat att AB ljuger om det, utan att hon var otrevlig mot de följare som påpekade att hon använder filter?

      Varför ens påpeka att någon har ett filter om man inte ville håna?

       Men snälla, kom in i matchen nu! Det var Märsta-Anna som påstod att hon inte använde filter och kameran var trasig och PW bara påpekade det uppenbara.

        Och varför gjorde hon det? Kan hon bara inte hålla tyst?

         Men många av Annas följare reagerade på bilden, och frågade vad det var för filter hon använde?!

         Varpå Fröken Book svarade upprört, att det minsann inte var något filter , utan att hon såg ut så här tack vare sina bra gener och krämer….. Och de som inte trodde henne blev då kallade för ”bitter-käringar”, eller att dom bara var avundsjuka för att hon såg så ung ut.

         Jisses, tänkte jag…! Så jag skrev då en kommentar att det kanske inte var så trevligt att kalla sina följare för bitterkäringar när de påpekade ett ganska så uppenbart filter , och det faktum att inte en enda vettig människa skulle gå på att detta INTE var ett filter….!

         Den kommentaren togs dock bort av Anna direkt, och istället grät hon ut i press – och på sin insta framförallt , om att jag nätmobbade henne, och att hon minsann inte var någon lögnare.”

          Lovar att alla igentligen håller med dig innerst inne. Men sen finns de som vill argumentera bara, bry dig inte.
          Tycker det var toppen det du skrev , förklaring tycker jag inte ens behövs för alla får göra vad dom vill med sig själv o sina bilder, men ärlighet är så viktigt. Och du har ju humor ❣😄 🍀

           Klart alla får ha filter om de vill, men sen kan man ju diskutera de problem som följer om människor börjar tro att andra ser ut som de gör på instabil det utan filter, dvs. att de tror att perfekthetsretucheringar inte är fake utan hur folk ser ut naturligt.

        Man gör hur man vill men nu förstått att en del gar så mycket filter så det är för mycket. Och känner sig en person mobbad har hen rätt att känna så. !

        Och plötsligt blir det uppenbart varför bianca har ätstörningar och använder ett kilo smink, parfymerar sin fiffi och lever kvar i ett destruktivt förhållande. Det är synd om henne framförallt. Anna verkar kunna förhålla sig med garden uppe iaf.

         Oj Anna, du är verkligen kränkt.

    PW kritiserade Anna för att hon var elak mot de följare som frågade om hon hade filter, Anna nekade till att ha filter och kallade följarna för fula ord. Hon kritiserade inte Anna för att använda filter och egentligen inte heller för att hon ljög om det.

     Exakt, Vanessa! Dramat presenterat kort och koncist!

   Fula nylle? Inte konstigt att folk får komplex när folk säger såna grejer om andras utseende.

    Fast här på Stureplan kallar vi henne insekten pga ser ut som en sån. I högklackat.

     Aha! Gör ni det på Stureplan är det såklart en annan femma. Bara att lägga sig platt!

     Säger ju en del om er på Stureplan…

      Touché! 👍🏻

     Här i Ljunghusen kallar vi henne vid hennes riktiga namn bara. Enkelt och bra.

   Det har hon gjort också!;)

  Någonstans är det ju väldigt fel när fem vuxna går och drar fötterna efter sig istället för att skaffa ett jobb. Kolla på Linda Rosing, där har vi en tjej som biter i äpplet och jobbar i hemtjänsten. Istället rantar Märsta-Anna på sin lajv och hittar på de mest korkade saker som att åka och hälsa på PW:s gamla svärföräldrar som knappt vet vem Anna är. Vad fan Anna, nu får du skärpa till dig, liksom de andra som lallar runt hemma utan att arbeta.

   Hur vet vi att ingen av Anna Books barn jobbar?

    För det har vi läst på bloggbevakning!

    Hon har aldrig nämnt något om deras eventuella arbeten, förutom äldsta dotterns korta karriär som marknadschef eller vad det nu var för ganska länge sen. Att aldrig yttra ett ord om eventuella arbeten av en som beskriver varje detalj i sitt liv i övrigt verkar helt osannolikt. Och de som vågar fråga om barnens sysselsättning på hennes Instagram blir blockade direkt.

    Jag hoppas att sonens intervju idag ger honom ett jobb och att han och övriga ”barn” kan skaffa sig egna självständiga liv, med egen inkomst och bostad.

     ”Hoppas” att sonen inte behöver visa utdrag ur brottsregistret som vissa anställningar kräver. För då är det Bye Bye.

      Jag kom på det sen… Båda de äldsta barnens enda chans är nog att få anställning hos någon som känner dem/känner till dem och som är villig att ge dem en andra (eller tredje eller fjärde) chans .

     ”Flizan” jobbade på bl.a. Sephora men fick sparken för att för många produkter följde med hem. Hon jobbade även med make-up någon annanstans, och samma visa där. Hon kan inte hålla fingrarna i styr helt enkelt.

   Hennes son har dock en arbetsintervju idag

    OK, då jobbar han eller?

    Men han har ju ett jobb? Eller blev han av med det nyligen?

   Fast yngsta dottern går ju fortfarande i gymnasiet och verkar ändå hyfsat driven, det känns inte rättvist att jämföra henne med de andra två ”barnen”.

    Nej, tiden får väl utvisa…

    Nej det vore ju gräsligt om hon följde i bådas spår

  Ja herregud hon har ju liksom fortsatt med filter, det kan alla se, så vad spelar det för roll om det skämtas med. Att Book försöker få det till att Pernillas harmlösa lilla skämt orsakar att Book får massor av hot, hat och mobbas är bara så löjligt, en strategi av Anna för att rädda sitt eget skinn typ, för att få sympatier och uppmärksamhet. Att gå hem till Pernillas gamla fd svärföräldrar och tagga Pernillas barn är bara sååå cringe och inte gjort av omtanke, tvärtom, för egen vinning och för att ge tjuvnyp till Pernilla. Hon satt ju dessutom och snackade illa om P och hotade. Helt galet. Sjukt. Synd att hon överhuvudtaget får uppmärksamhet.

   Det skulle ju typ kunna bli dråp ju!

   Alltså jag hängde inte med igår. Är Anna Book och Pernilla Wahlgren avlägset ingifta släktingar? Eller känner Anna bara Pernillas f.d. svärföräldrar?

    Den enda koppling jag vet om är att Ingrossos son (inte Emilio) en gång i tiden kastade en tändare på Anna.

     Och då tände hon till!

      Ha, ha, ha!

      🤣🤣🤣🤣

    Nej de är inte ingiftna släktingar – det är C Perelli och Pernilla som är/var det MEN Anna känner väl detta äldre par lite tydligen pga att hon umgicks med en av deras söner tidigare (men de blev väl ovänner?). Tror inte hon känner gamla paret Ingrosso särskilt väl men de är väl gamla bekanta och har väl kanske träffats några ggr för längesen. Att hon fick för sig att besöka dem nu fattar väl de flesta vad anledningen var – att retas med Pernilla typ och visa att hon minsann känner Ingrossos ”titta här nu, se vilka jag besöker he he” Inte ens nära besöker sina äldre släktingar nu men Book besöker dessa gamlingar i Corona-tider. Asså 🙄 🙈 🤦🏻‍😱

     Det där var riktigt, riktigt obehagligt och visar väl att galenskaperna håller på att gå över styr. Tänk om hon drar in smitta tilldelas gamla människor? Om jag inte såg fel hade hon innan varit och gjort massa ärenden också . Att därefter våldgästa detta äldre par och stoppa näsan i deras mat?? Hade någon gjort så mot mina föräldrar i dessa tider hade jag fan anmält personen.

      Jag håller helt med dig, skulle blivit vansinnig!

       Men hon tvingade väll inte in sig. Ingen som tänkt att hon kanske var bjuden dit. Tydligen inte.

        Om hon hade 🔥❤️varit bjuden❤️🌸 hade inbjudan tillägnats ett eget inlägg på ❤️🌸Insta precis🔥🌸☀️ som alla andra konversationer. ❤️💕🌸💕Det är ett som ❤️🔥🌸💕😍🔥😘❤️är säkert!😍😂💥☀️🔥❤️😘😍🔥🌸💥🌸😍❤️😘🔥😘❤️😍💥🌸❤️

         Du glömde väldigt många 🙏🙏🙏
         😁

     Jag förstår verkligen inte alls den här grejen. Att Booken skulle åka och hälsa på paret Ingrosso för att reta upp Pernilla. De har ju liksom ingen direkt koppling till Pernilla längre och har inte haft på många, många år.
     Skulle någon besöka mina fd. svärföräldrar skulle jag bara ”Jaha? Hoppas att ni hade kul?”.

     Skulle hon reta upp på riktigt skulle hon ju ha åkt ut till Pernillas föräldrar om hon nu var tvungen att hälsa på någon släkting överhuvudtaget?

      Pernillas föräldrar är ju i spanien, det är välkänt för de flesta så de går således inte att hälsa på lika enkelt. Så du tycker inte det var konstigt att hon besöker detta äldre par dagen efter att hon betett sig mot Pernilla, och dessutom så försöker hon visa att hon känner hennes barn och f d svärföräldrar – ett självklart tjuvnyp till Pernilla och jag tror Anna hoppades på insta-repostning av Benjamin och Bianca och att dem typ ska gilla henne.

       Jag trodde att det framgick att jag tycker att det är sjukt jäkla jättekonstigt att hälsa på paret.
       Det jag tycker är absolut konstigast är tankesättet. Liksom, nu ska jag åka och hälsa på fd. svärföräldrar för att ge ett tjuvnyp. I mitt huvud finns det ingen logik alls i det.

       Att hon hoppades på reposting och gilla från barnbarn är ännu konstigare.

       Dessutom vet ju Pernilla definitivt om hur nära/långt ifrån sina egna barn står till Booken. Och varför skulle Pernilla ens bry sig om hur nära Booken står sina fd. svärföräldrar?
       Det hela är bara jätte, jättekonstigt och faktiskt ganska obehagligt.

       Pernillas föräldrar skulle aldrig släppa Anna Book innanför dörren.

   Hade jag varit Pernilla hade jag blivit rädd när jag såg att hon besökte mina barns farmor och farfar.Känns nästan som ett stalker beteende, eller?

   Skrev typ samma som dig innan jag såg ditt. Det är helt sjukt!

   Lite Gunilla Persson varning. Någon kastar ett papper på dig, och då försöker någon dööööööööda dig!!!!

  Varje gång jag går in på Annas insta känner jag ett stort behov att plocka fram skämskudden. Man vet ju aldrig vad som möter en där. Och ja, trots det så går jag in där ibland. Det är ungefär som en bilolycka man inte kan låta bli att stirra på…

   Jag följer också Anna 🙊

    Det roliga är ju att hon då och då måste visa upp hur många som tittar på hennes bilder trots att de inte följer henne. Extremt passivt aggressivt och hon skulle nog vilja ha stängt konto för att ha koll på alla som besöker. Men då skulle hon inte få ens en tredjedel av de siffror hon har nu….

    Folk tittar ju men följer inte för ingen vill ju erkänna att hon är ens guilty pleasure. Hon är en sådana bilolycka i slow motion och gör ju bort sig hela tiden.

     För inte alls så länge sedan försökte hon få in en känga till de som inte följer henne. Hon hälsade till alla följare och ”också till alla som tittar och inte vågar stå för att de följer henne”

      Säger ju mer om henne än om något annat. Att man öppet inte vill stå för att man följer henne.

     jag ska börja följa

  Din jämförelse är djupt kränkande, sjuk. Kräver en egen tråd.
  Du förenar dig med mobben.

   Jag jämför två saker som är uppenbara? Hur är det kränkande? Det är ju knappast som att jag LIKNAR dem vid varandra, då hade jag förstått kritiken.

    Camilla, jag skulle aldrig göra den jämförelsen! Obegripligt!

     Tydligt att du inte begriper.

  Värsta lågvattenmärket i det här är ändå att Anna besökte Pernillas fd svärföräldrar, barnens farmor och farfar. I dessa coronatider. De kanske inte har fått besök av någon i familjen pga deras ålder och smittorisken. Dessutom ha mage att tagga barnen och hälsa från farmor. Fruktansvärt respektlöst och hur många tror att hon skulle ha besökt dem just nu om det inte vore pga det här filterbråket? Inte jag i alla fall.

  Reagerade på att Stoppa pressarna återigen skrev hyllande om Anna Book gällande detta debaclet MEN de hade ju liksom missat en del och hade inte hela sanningen framför sig, men de skrev hyllande om Book och nedlåtande om P, som vanligt, så sjukt. Och Nyheter 24 också som skrev om detta så det mest lät till Books fördel och med snygga bilder på Book och mindre smickrande bilder på Pernilla. Why?! Det är Book som är den som beter sig mest konstigt och fel liksom, riktigt creepy. Synd att detta ger henne uppmärksamhet, synd att hon får det överhuvudtaget.

   Fast Stoppa pressarna har ju en ”journalist” som uppenbarligen hatar Pernilla, märks tydligt i artiklar om Pernilla.

    Ja märks tydligt, och en som avgudar Anna Book av någon konstig anledning, samma person kanske, skulle tro det.

    Men PW tar det på bästa sätter och tycker de galna artiklarna om henne är roliga och läser gärna upp dem i hennes och Sofia Wistams podd. Är det någon någon som borde bli stött är det kanske kocken Monica A. som Stoppa pressarna skrev skulle åka till Ikea och köpa köttbullar till ett möte där PW skulle ställas till svars varför hon taggade fel bostadsort på Instagram. Men Monica brydde sig inte heller om denna ”journalists” skriverier. Hon skrattade säkerhet.

    Undrar vilken mästerkock det blir som åker till Ikea för att köpa färdig frysmat till mötet: Anna Book: Märsta eller Sigtuna? Vad låter finast?

  Anna – mitt guilty pleasure!!!! 😂🤩

   Samma här 🤣

  Hon skryter om hennes man och hur perfekt deras förhållande och sexliv är jämfört med PW. Men det är det enda hon kan skryta med för två av hennes barn som hon uppfostrat är kriminella. Medan PW uppfostrat 4 barn i princip själv och jobbat röven av sig. Hennes barn är framgångsrika och ändå har en vettig arbetsmoral. Såklart är dem inte perfekta men hellre lite bortskämda än kriminella. Är det här ABs strategi för att hålla sig kvar i rampljuset?

  Tja, Pernillas egen dotter ställer sig på Annas sida så att….

  Och ang vad du själv har skrivit om tex Annas tänder etc så tänker jag att du borde ha mer förståelse att detta med utseende, vilket Anna har fått kommentarer om hela sitt liv, bokstavligen.

  Att då inte förstå att Anna förmodligen är överkänslig när det kommer till allt som kan kopplas till hennes utseende, vilket även ett filter är, tycker jag gör en till en väldigt enkelspårig person som inte kan förstå något än sitt eget perspektiv i livet.

  Och Pernilla är en person som gärna tittar ner på dem som inte är eller reagerar som hon gör. Men det är klart, det är inte en egenskap som hon är ensam om.

   Inte nu längre

   Varför skulle Bianca stå på Annas sida? Hon har avföljt Anna.

   Tror inte det stämmer längre efter att Anna besökte deras farmor och farfar i deras hem. Över 75 år gamla i Corona-tider. Herregud.
   Där passerade Anna en gräns från att vara rolig när hon går bananas till att vara skrämmande likgiltig och utsätta sårbara äldre för fara. Fattar inte att hon kunde göra detta.

   Hur ställer sig Pernillas dotter sig på Annas sida, på vilket sätt då menar du? Hon och Benjamin har ju avföljt Book nu, de är väl trötta på att hon baktalar deras mamma och att hon försöker få uppmärksamhet genom deras namn, att hon utnyttjar dem för att få synas och höras och taggar dem för att hon hoppas få spridning av sitt konto och ”komma åt” deras mamma. Sen kommer hon strategiskt med långt snyft att ”exkludera mig, stöt bort mig, frys ut mig… jag kommer ändå aldrig vara ensam och oälskad” som en pik. Herregud alltså.

   Nej den egenskapen har ju du också.

   Bianca, Benjamin, Scholin etc.. alla har inte bara avföljt Anna utan de har också blockat henne.:.

    Hur vet du att de blockat henne?

  Allt hon gör är typ mat och mackor till allt och alla?! Barn, hantverkare, tandläkare, grannar… men själv får hon inte i sig någonting!! Viktigt att påpeka ☝🏻

   Det är ett vanligt beteende av en matmissbukare. Det hon inte får äta ger hon till andra. Ska du nu håna hennes matmissbruk också?

    Nej jag ska inte håna det. Fler frågor?

   Ibland får som ett glas ”kallt, rent vatten” till, generositeten känner inga gränser i CasaBlanca i Märsta.

    Haha, eller hur! Tre jävla bilder tog Märsta-Anna på ett glas vatten till sotaren

     🤣

    Han ska vara glad att det inte var smutsigt vatten han fick sotaren?

   Hon jobbar hårt på att verka god, fin och snäll vet du. Hon jobbar på att få ett bra rykte om att hon är snäll och godhjärtat ist för vad andra påstår och som framkommit. Det ska visas att hon gör mackor till dottern och till hantverkaren och bjuder på och tar med sig macka till frisören naaaw sååå fint av dig Anna, och så måste du visa upp hur godhjärtad du är på insta också. Suck

   Igår till gräsklipparen och idag till frisören 😂

   Det är väl eg supergulligt MEN i corona-tider ska man kanske inte äta saker nån random gjort.

    Smittar corona via maten?

     Ja, allt är potentiella smittorisker

     Såklart det kan göra. Är ju en droppsmitta. Om du pratar när du gör maten, eller petar dig kring munnen och sen i maten så kan du föra över dina droppar till någon annan.

      Men vafan. Jag läste på fhm sida att det INTE smittar via mat. Magsyran bryter ner viruset. Tillskillnad från vinterkräksjuka tex som är uppbyggt på ett annat sätt. Men vad har du läst ditt påstående? Måste genast uppdatera mig isåfall!!!!!!!!

       Kan det vara så att vi har slemhinnor i munnen och att vi kan bli smittade innan viruset når magsyran. Jag har i alla fall uppfattat att det är risk att smittas även i kontakt med mat, liksom med allt annat.

  Dina jämförelser emellanåt Camilla… Vad Epstein med något att göra?

   Usch kände samma. Lämna kräket Epstein utanför detta 🤮

   Jag gav ett extratydligt exempel på någonting som är uppenbart. Extremt uppenbart efter att precis ha sett Netflix-serien. HAN har ingenting med detta att göra, det brukar jämförelser sällan ha, förutom att just ge tyngd åt ett uttalande.

   Helt sjuk jämförelse, Camilla. Får väl vara någon måtta.

    Det är ingen jämförelse mellan DEM!
    Jag hade kunnat skriva ”lika uppenbart som att Paolo Roberto köpt sex, som att Isabella Löwengrip ljuger sig blå” eller ”som att solen går upp på morgonen och ner på kvällen” – och jag valde att göra den här jämförelsen mellan två saker som är extremt uppenbara. Jag jämför det uppenbara i exemplen, inget mer.
    Blir man upprörd av det så borde man kanske se ”Filthy Rich” om Epstein för att få några substantiella saker att uppröras över, istället för att känna sig kränkt av en liknelse i ett blogginlägg.

     Camilla, det väldigt mycket som är uppenbart; att jorden är rund, att vatten är blött, att socker är sött… Försök att ta till dig kritiken.

     Vad har det, att du har sett en film på Netflix om ett ärkeäckel och sexualdåre, att göra med ett filterbråk att göra? Du har gjort en urusel, totalt illrelevant (minst sagt) jämförelse.

     Du hade alltså inte haft några problem med att ditt namn står tillsammans i samma mening som en känd mördare eller våldtäktsman eller kvinna?

     Bra att veta, Men vet detta, de flesta känner inte som du gör där CamCam. De hade inte varit ok med att ha sitt namn i samma mening som Roberto, Epstein eller Breiivik. Nog många som t.o.m skulle kalla det för ärekräkning. Mao full rätt att känna sig kränkt över.

      Vänta, jag ska springa och hämta ett anteckningsblock. Oj, nu glömde jag bort vad jag skulle göra. Ja, ja.

       Tack för ditt värdefulla inlägg! (OBS, ironi)

       Anonym 15:53

       Oj kul kommentar, verkligen! Riktigt fyndig och värdefull 🙂

     Ärekränkning.

      För vem? Graden tydlighet jag jämför?

      –1 och snark på dig.

  Nja ställer sig på Annas sida är väl för mycket sagt (skrivet) snarare försökte kanske lugna ner det hela. Upprinnelsen var egentligen inte huruvida Anna använder filter eller ej utan att hon ljög om det och var otrevlig mot folk som frågade.

  Suck Anna igen orka filter eller inte spelar roll. Fint av henne att ta sig tiden att hälsa på gamla människor. Inte många som gör.

   Men du trollar? Samma kommentar igår om att det är fint att hälsa på gamla människor? I deras hem? Under Covid-19-pandemi?

   Inte många som borde heller med tanke på corona…

   Men varför hälsar hon på dem just nu, har du funderat på det 12:40? Handlar inte om att vara fin och det var inte gjort av omtanke. Ingen ska just nu hälsa på gamla människor och DET är av omtanke och fint att INTE göra det just nu. Hon hade en agenda, en baktanke och motiv och det var inte omtanke om dem gamla.

  ”Det är mest bara en så märklig sak att ljuga om, när det är lika uppenbart att Anna använder filter som det är att Jeffrey Epstein var en fullblodsförövare.”

  Alltså Camilla är du sjuk i huvudet? Vad är det för fel på dig?

   Det kallas för en liknelse….

    Ja, en liknelse. Nu kan ju liknelser ha relevans också.

   Jag gav ett extratydligt exempel på någonting som är uppenbart. Extremt uppenbart efter att precis ha sett Netflix-serien. Varför är man sjukt i huvudet för det?

    Det är man inte. Och alla normala icke troll fattar det. Anonym och Kanske bara bråkar med dig.

     Gränslöst att göra den jämförelsen. Förstår inte varför man ska nämna det amerikanska ärkeäcklet, sexualdåren i samband med ett filterbråk, men i princip kan man ju säja vad som helst, sen får man då se vad det blir för reaktioner.

      Men det är inte en jämförelse, det är en liknelse. Lär dig skillnaden.

  Sluta ge den där Anna rampljus. Det är precis det hon söker då hon är i behov av uppmärksamheten hon alltid förut hade.

  Off topic. Är det bara jag som blir så JÄKLA irriterad när reklamen för fitness diaries kommer upp på tex Facebook? När Caroline Aspenskog är bland de första som dyker upp och pratar med mat i munnen. Blir galen på när folk tuggar samtidigt som de pratar. Gaaah

   Håller inte alls med. Tycker det är upphetsande. Näst intill erotiskt.

  En hit 1986 och sen 30 år med drama, allt för att klänga sig kvar. På ett sätt är det sorgligt att se Märsta-Anna på detta sätt.

   Så jäkla kul när Anna fick frågan idag vad hon jobbar med svarade hon ”Artist sedan 30 år!”.
   Nä Anna, du trodde du skulle bli artist för 30 år sedan, men du failade rätt rejält på den punkten. Du är en typisk one-hit-wonder och tvättäkta hemmafru/slashas/dagdrivare/latmask idag. Det är vad du är.

  Som jag nämnde i förra inlägget om Anna, älskar hennes filtrering av ansikte/dekolletage, men händerna som man ser på en av hennes bilder gick visst inte att få yngre….😅 Ganska talande.

   Ja på bilden där hon visar sina naglar!! Men hon har nog bara glömt att smörja in händerna med samma krämer som i ansiktet, SÅ måste det vara!

  varför

   därför

  Katrins som har kommit.

  Nu har frågestunden på annas insta börjat! Fram med popcornen people!!

   Så vass (och filtrerad) är hon nu. Ååååh vill att hon ska gå live

    När det är så mycket filter att man inte ser var ansiktet slutar och halsen börjar

    Hahahahaha så jäkla vass. 😂 Love it. Bitch is crazy

   Hahahhhahaha, alla frågor om hennes tonfisksmörgås.

    Folk trollar va??

    Och hon fortsätter att svara på dem? Jag fattar inte. Varför inte bara hoppa över dem om hon redan svarat en gång?

   Är det live eller vad? // blockad 😅

    Hon la upp imorse att hon tänkte köra frågestund idag så nu sitter hon i en bil (?) och svarar på frågor om tonfiskmackor och vad hon skulle jobbat med om hon inte var artist. Polis, barnmorska eller obducent var hennes svar på den frågan.

     Va? Polis? Hahahaha

      Jag ställer mig mer frågan vem som frivilligt vill bli obducent.
      Eller barnmorska också för den delen…

       För den som tål att se lik och blod, så är säkert obducent ett intressant arbete, där man får vara lite av en detektiv.

        Nej, det får man inte. Som obducent tar du och gör ”slavgörat”. Vilket innebär att du öppnar upp kroppen, tar ut alla organ. Man tvättar tarmarna och tömmer dem på avföring. Och man ”arkiverar” organ som kan komma att doneras i framtiden.
        Det är en patolog som undersöker, är detektiv och fastställer dödsorsaken. Man måste alltså vara en specialistläkare med åratals utbildning under fötterna för att få göra ”det roliga”.
        Efter att läkaren gjort undersökningen så är det obducentens jobb att sy, tvätta och göra fint. Både kropp, instrument och arbetsyta.

        Men den mesta tiden går åt till att ha kontakt med begravningsentreprenörer där man gör iordning kroppen för begravning. Man klär på dem de kläder som familjen valt, lägger i föremål i kistan, man sminkar ansiktet om de anhöriga har önskemål om det etc.

        Så en obducents arbete är egentligen att vara städare åt den som gör själva obduktionen och vara den som förbereder kropp och kista för alla anhörigas mest sorgligaste stund i livet.
        Sedan måste man också vara beredd på att behöva handskas med yngre personer och barn, för de dör också. Då måste du verkligen vara en sådan person som kan lämna dina känslor bakom dig.
        Vilket verkligen inte överhuvudtaget är ett jobb för Booken kan vi ju lugnt säga.

      Polis? Då hade hon kunnat jobba hemma ibland. Perfekt ju!

       😂😂😂

     Hon har ju haft ett gäng poliser hemma hos sig förra året var det väl? Säkert det som inspirerar.

  Skiter i filter lr inte, men grejen att Book besökte farmor o farfar Ingrosso är så jävla sjukt o bortom allt förstånd. Kanske känner de varandra sedan tidigare, inte vet jag, men besöket nu hade endast en mening – hon vill bevisa hur omtyckt o älskad hon är av alla. Måntro hon har suttit där o gråtit när hon berättade om all mobbing hon utsätts för.
  Förlåt men den kvinnan är en tickande jävla bomb. Så obehaglig.

  Nu säger Anna i frågestunden att hon känt Benjamin, Bianca och Olivers farmor och farfar i 31 år, långt innan de ens var påtänkta!

  Oliver är född 89, så att…

   Ja, då är han 30 1/2 år. So what?

    Hon sa att hon känt dem i 31 år, alltså ”lååångt innan barnbarnen var påtänkta”. Pernilla var ju redan gravid med Oliver, och han var inte ens påtänkt då alltså?

     Nej, inte om Anna lärde känna svärföräldrarna i januari.

   Fast här blev det väl lite fel? Hon kan ha känt deras farmor och farfar ännu längre eftersom Anna snart är 50 och det äldre paret Ingrosso över 75.

   Och Sebastian är född 83…

    Sebastian är född 83. Jaha. Apropå vaddå?

     Ja, han är väl också barnbarn till farmor/farfar Ingrosso?

      Nej!

       Skojar du nu? Han är son till Vito Ingrosso, Emilios och Nicolas bror.

       Ööööh, jo

   Ok, hon har kanske känt dem länge, men hur ofta brukar de träffas? Är det framför allt under pandemier med förhöjd risk för 70-plussare?

   Om jag var någon av Emilio med bröder skulle jag anmäla Booken för att hon utsatt de äldre för fara. Brottsrubricering kan man fundera på.

  Hade tänkt att ta Anna i försvar här, eftersom hon känner sig påhoppad av alla. Man va fan, det går ju inte! 😂

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     Hur har du kommit över den här infon om fångarna på fortet? Är det allmänbildning för alla eller bara skvallerdetektiverna?

     Mvh
     Tydligen levt under en sten

     Är det så att kameran hittades i Annas väska?

     Men är det sant!?!

    Camilla skrev uttryckligen att man inte ska diagnostisera. Kan du inte läsa? Eller är du bara så ivrig att få trycka till en människa du inte känner att du skiter i önskemål om regler.

  Fast om någon tar illa upp av Pernillas upprepande skämt så som Anna nu gör, så kanske Pernilla kan låta bli att skämta om henne? Anna tycker ju uppenbart inte att det är på skämt eftersom hon tar så illa upp.

   Men Annas beteende är acceptabelt?

    Citera var det står det. Anna reagerar illa då hon tar illa upp. Hon har i många år nu konstant blivit skämtad om och visar tydligt att hon mår dåligt av det så varför fortsätta?
    Om någon i din klass/en kollega blir ledsen över att du skämtar om personen konstant, fortsätter du då? Fattar inte hur folk här inne tänker.

     Anna ”tar illa upp” så att hon ska få uppmärksamhet, hon ser till att dra fördel av det och få uppmärksamhet det är därför hon reagerar så starkt och högt – hon får då så kallad content och uppmärksamhet och sympatier. Idag leker hon glad, snäll och trevlig på instagram i en frågestund… snälla nån, jag kräks. Så falsk och beräknande Anna är.

      Ok hobbypsykologen, tack för förklaringen.

      Varför ger du henne uppmärksamhet då? Bara hoppa över inläggen om henne om du kräks lixom… låter sjukt opraktiskt. Låter du det flöda rakt ut eller hinner du hämta en hink?

     +1

   Hon får räkna med att folk kommer skämta om det sålänge hon ljuger om att hon inte använder filter, sen använder riktigt uppenbara filer och blir rasande arg på dom som påstår att hon är en lögnare osv.

    Wow, spoken like a true bully

   Annars kan ju Tooken bara släppa det😅 E ju hon som ältar som fan!

  Och du verkar ju vara en gullig själ själv i dina kommentarer. Pumba!!

  Har alltid haft Booken som en liten ’guilty pleasure´- precis som Blondinbella, de är inte som andra… men detta är att gå ett steg för långt. Booken är inte frisk, ingen beter sig så här. Det är nog dags att bara ignorera henne och inte släppa fram henne i dessa tillfälliga 15 minutes of fame för hon måste skaffa hjälp nu. Riktigt skrämmande att en vuxen kvinna beter sig så här irrationellt.

  Är det någon som mobbar så är det väl Anna Book?!! Alla som inte tycker som henne ska tryckas ner. Kallas vid massa olika namn.
  Anna använder filter på nästan alla sina bilder. Bara patetiskt av henne att inte erkänna det. Lögner och åter lögner…
  Knivarna i den lådan är ju inte så skarpa

   Men kan vi inte bara låta henne använda filter ifred då? Om ALLA vet att hon använder filter, varför ska det då behandlas som en sensationell nyhet/skvaller att stötas och blötas? Lixom move on, och ge er på typ Maxida om kör uppenbar CA/Blackface eller molimentis som tjänar pengar på bedrägerier!
   Eller ska vi ta 10 inlägg till om Anna och hennes jävla filter?

    Hon får väl använda hur mycket filter hon vill??
    Det är ju saken att hon ljuger. Säger att hon ser ut sådär i verkliga livet. Vad ger det för signaler? Kvinnor får nog med press från instagram redan efter alla fejkade bilder.

    Bättre hon säger : ja jag använder filter för jag tycker det är snyggt.
    Sen End Of Story

     Så du menar att om hon bara pudlar oxh erkänner att hon använder filter så kommer inläggen om henne upphöra här?

      Angående filter, definitivt!
      Inläggen om hennes annars galna påhitt, garanterat inte!

    Ja, 10 inlägg till om Anna och hennes filter blir bra.

     Nej inge mer Anna. Skriv om max-ida och hennes apropiering istället

      Maxida Märak?

   Hon borde använda sig av filter när det gäller hennes fruktansvärda språkbruk gentemot dom hon svarar.

  Fast då är titeln Obduktionstekniker. Obducent finns inte.

   Alternativt patolog om hon vill vara den diagnosticerande parten av det hela! Då krävs en läkarutbildning och specialisttjänst inom patologi.

    Alltid lika underhållande när människor (i detta fall Boken) som knappt har fullgången grundskola rabblar upp yrken som kräver lång utbildning och läshuvud. Som om det vore så enkelt som att bara gå ut och bli polis eller obduktionstekniker, patolog eller vad det nu kan vara. Man måste klara av antagningskraven och att utbilda sig också.

     Ja och det tar 4,5 år att bli barnmorska. Det är dessutom väldigt ansvarsfyllt och svårt. Älskar när människor tror att det bara går ut på att ta fram barnet och lyfta upp framför föräldrarna och berätta könet typ… dom skulle bara veta… Paula tror ju samma sak.

  Men tänk om hon blir ledsen? Anna Book alltså. På riktigt. Tänk om hon har dålig självkänsla och redigerar sina bilder och liksom blivit bild för hur det ser ut? Är det inte bättre när det är så uppenbart redigerat än de som redigerar fram nya utseenden, smalnar av, slätar till så unga tror att det är på riktigt? Är Anna Book det största problemet här?

  Klart vi måste få skoja och skämta om och med varandra men när ena parten inte tycker att det är roligt, är det skoj då? Tänk om du eller ett barn i din närhet blir utsatt för skojsigheter som hen mår dåligt av, är det på skämt då? Kan en skämta om något annat som inte upprör personen ifråga isf?

  ”Jag håller faktiskt med Pernilla”. Vad händer med mänskligheten? Vuxna människor som beter sig som småungar. Så otroligt barnsligt och så låg nivå…

  Tack och lov att jag inte är någon i Pernillas tjejgäng.. skulle skämmas för alla gapflabb, och barnsligheter..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *