Ingen försäkring för nedbrunnet hus i Sydafrika

Det här huset är ju verkligen  en del av hennes hjärta, eftersom hon och gubben långsamt byggt upp det från att att bara vara en altan till  sen bli ett kök som de sov i till att bygga ett badrum och efter det en gångbro till sovrummet och sen har det fortsatt på känsla på den vägen. Rum efter rum med gångbroar i träden eftersom. Planerat efter plånbok och med omsorg för sina familjemedlemmar. // Margaux Dietz

Tydligen så räknades inte trädhuset i Sydafrika som ett ”riktigt hus” och var i princip oförsäkrat vilket betyder att allt på sätt och vis verkligen gått upp i rök. 🙁 
Fy, fy, fy fan för eld som slukar allt som kommer i ens väg.
Det skriver nu Margaux i ett nytt inlägg, där hon även skriver att hon försökt pigga upp sin mamma med att de nu kan bygga någonting tillsammans och att poolen de fick av henne fortfarande finns kvar. Hennes bror Theos hus brann inte heller upp då grannarna kunde ta vatten från en pool och förhindra att elden spred sig dit.

En klen tröst just nu, men då finns det ju ändå någonting att utgå ifrån när man kommer ner dit och börjar kika på en återuppbyggnad kanske? 
Usch, jag lider med hela familjen. 🙁

 

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur går det med ditt sökande av Margaux för kommentar?

   Bara bra, tack!

  Är Margauxs mamma från Sydafrika? Eller bor hon bara där?

   det är väl ett sommarställe för rika…

    Mamman och hennes man arbetar tillsammans i Sydafrika (vet dock inte om han är därifrån/bodde där när de träffades, det kanske han är)

    Haha, Ja, för de som är Jätte-rika.. Sydafrika är billigt jämfört med Sverige. Men miss-unsamhet är , å andra sidan, gratis dock inte speciellt klädsamt, oavsett rikedom..

     Binde-streck, och komma-tecken, på fel ställen, är inte heller speciellt klädsamt.

      Komma-tecken istf talstreck, eller talminus. Som en paus i det man läser, ersätt gärna med punkter om du tycker det klär bättre.

      Gnäll

      Jag vill inte vara den som är den, men man skriver bindestreck och kommatecken. Är det ett ord så skriver man det som ett ord.

       The joke:🚀

       You: 👩‍🦱🔭

        Och du: Vet inte vad ett skämt är.

         Oh snap!

      Inte viktigt i sammanhanget. Alls. Tönt.

      Är det inte dags att vi släpper det där med att kritisera människor för att de inte är duktiga på att skriva. Vi vill väl ändå inte att folk slutar uttrycka sig av rädsla för att bli hånade?

       Är det inte dags att folk tar åt sig av rättfärdigad kritik istället för att bli kränkta?

        Gör det då.

        Det är bara sån fruktansvärt onödig kritik. Det är inte som att någon betett sig dåligt. Man skriver för att kommunicera. Uppenbarligen förstår du vad som skrivs oavsett om det är rätt skrivet eller ej.

      Anonym / 09:56
      Att klaga på andra stavning för att man själv ska må bättre är inte heller speciellt klädsamt.

       Nä. Det är ett allvarligt problem att svenska språket håller på att urholkas, att ”stavning är inte viktigt, bara man förstår vad som menas”-mentaliteten försvaras hela tiden. Vafan, skärp er, lär er stava istället för att gnälla.

        Sätt sig ned och rätta lite uppsatser, krönikor och artiklar istället. DÄR är det ett problem om svenskan inte är rätt. Men i ett kommentarsfält? Allvarligt?

    Vad har det bör betydelse om det är ett sommarställe för rika?

   Mammans man är väl från sydafrika om jag inte minns fel?

    Han var på ett ”repatriation flight” till Stockholm nyligen, vilket verkar konstigt om han inte är svensk alternativt fast bosatt här.

     Han kan ju inte ens prata svenska. Men de kanske planerar att flytta hit, ingen aning. Men svensk är han inte.

     Du har rätt att komma hit som tredjelandsmedb. Om du har familj här

    Willem Vriet – antagligen en avkomma av nederländska kolonialister

    ….

     Jaha? Och?

   Mamman är från Holland, hennes man är en sydafrikansk professor. Trädhuset ligger inhägnat i en s k ”guarded community”.

    Gated…

     Nej, inte nödvändigtvis gated. Många områden är faktiskt bara guarded med en vakt som sitter dygnet runt.
     De husen som är i vaktade områden brukar dock inte vara så simpla som trädkojor. De jag känner i Sydafrika har hus med stora grindar, murar, säkerhetsdörrar/grindar som låses nattetid och gärna vakthundar på tomten. En trädkoja hade jag inte vågat bo i om det inte var ett gated community (även om det såklart är fruktansvärt att den ens ska behövas pga kolonialiseringen osv)

     Mvh/ gick på promenad och blev överfallen och rånad.

    [Borttagen kommentar]

     Va?

    härligt med gated community…
    NOT

     Jag hade gärna bott i ett gated community!
     Då hade man sluppit oroa sig för att ha kreti och pleti rännandes, inbrottsrisken minskar, de som har barn kan ha dem lekandes utomhus utan att behöva ora sig lika mycket o.s.v. Kan inte se något negativt alls med detta.

      Eller hur, håller med dig! Någon kanske börjar gapa om att det separerar människor och ökar klyftorna. Nå, kan säga såhär att jag personligen vill inte ta en sån kamp och utsätta mig för risken att bli rånad, våldtagen etc. bara för den sakens skull. Jag vill inte riskera att dö for the holy good. Såpass ”självisk” är jag, att jag ser till min egen säkerhet framförallt…

      En barndomsvän bor i Brasilien med sin familj, i ett gated community. Bor du inte i ett gated community är det bara en tidsfråga innan det blir inbrott eller att du blir rånad vid ytterdörren.

     Härligare än att få sitt hus plundrat.

     Kommer snart att vara nödvändigt i Sverige.

     Så talar endast en djupt priviligierad svensk som tror att vi lever på 70-talet fortfarande. En bullerbytillvaro utan våld, rån, våldtäkter och otrygghet. I stora delar av världen är gated communities norm. Om man har råd tar man sig ifrån de farliga områdena ä, i synnerhet om man har barn.
     Var bor du själv?

     Vi bodde i ett Gated community i usa, i Kalifornien. De flesta nya lägenhetsområdena är gated och jag ser inget fel i det. Varför ska nån köra runt mellan husen utan anledning? Vill man hälsa på nån släpps man in genom grindarna. (Fast våra kompisar stoppades och ifrågasattes pga deras skruttiga folkabuss och vi fick bekräfta att de var ok 🙂 ) Jag menar, vi har ju portlås (vad heter det???) i vanliga hyreshus så inte obehöriga släpps in!

     Att Sverige på sikt ska förvandlas till ett Brasilien har Alliansen arbetat idogt för de senaste nästan femton åren (eller ännu längre), så du kommer tids nog bli van vid gated communities även här.

     Blir nog med tiden nödvändigt tyvärr.

  Men M tjänar nog så bra att hon kan casha ett nytt hus.

   Ja, speciellt om ett hus inte kostar så mycket mer än typ 60.000 kr. M har ju tidigare sagt att det hus hon skulle bygg till sig själv där inte kostade mer att bygga än en väska. Så det har hon gott råd med.

    Antagligen. Men det gamla huset var ju jättemysigt och fint, så även om man har råd med ett nytt så är det ju såklart tråkigt att ett ställe där man har massa minnen från och tyckte om brinner ner.

    Fast hon skulle ju bara bygga ett litet hus/koja typ. Att bygga om själva ”huvudhuset” kostar nog rätt mycket mer än så.

     Exakt!

     Ja dels det, och dels kanske inte hennes mamma är supersugen på att låta dottern bara punga ut för ett nytt hus till henne sådär. Bara för att man har en rik släkting tänker man väl förhoppningsvis inte ”äsch vad är väl några hundra tusen, ringer morsan/ dottern/ syrran och ber om ett nytt hus”.

     Sen tror jag kanske en del överskattar lite hur oändligt rika influencers är. De är ju betydligt lättare att visa upp ett rikt flöde av konsumtion och lyxiga aktiviteter när man kan fixa det genom sponsorer, än att bygga upp ett ekonomiskt kapital. Kan inte ringa företag och be en sponstra en med 100 K liksom. Men däremot med en pangfest eller lyxiga kläder.

      Jag tror nog att mamman och hennes man har bra mycket mer pengar än Margaux och klarar av att betala för återuppbyggnaden själva.

   Vad är det ens för äcklig kommentar? Bara för att man har pengar betyder inte det att det gör mindre ont att ens hus brinner ner.

    Det goda hatet …

    Fast jag tycker att det är en skillnad.
    Det är jättetråkigt att ens hus brinner ner.
    Men en katastrof när det innebär att man är hemlös. Stor skillnad.
    Och ingen dog – vilket ju såklart är viktigast av allt.

    Men återigen – enbart materia. Och visst är det då skillnad om man har så pass bra med pengar att man utan problem kan bygga nytt?

     Det är fortfarande synd om dem.

     Fast det är ju inte enbart materia – det är ju minnen och affektionsvärden som försvinner i branden också.

     De allra flesta har ju en hemförsäkring som täcker brand (även om en sån inte täcker allt) men blir ändå helt förkrossade av att ens hus brinner ner. Man kan väl till och med argumentera för att Margarux mamma gjorde en större ekonomisk förlust än en del andra eftersom försäkringen inte täcker i det här fallet.

     Sen visst är det värre att vara hemlös, men det finns ju alltid något som är värre. Och att ett hus brinner ner ÄR ett trauma även om de flesta klarar sig OK ekonomiskt.

  kanske inte så bra att ha ett hus så långt bort. Inte miljövänligt att åka dit, fylla poolen med dricksvatten…folk som bor där ska ha förtur till rent vatten.

   Ok.

    Fast det finns en poäng i Linas kommentar. Sök på sweden abroad t ex

     Mamman arbetar ju med naturskydd osv i Sydafrika. Så inte som att hon bara åker dit för att sola. Och i vanliga fall bor ju hon och mannen där länge och åker inte bara ner en vecka i taget

      Trodde hon var tolk.

       Det också.

   Jag ogillar Margaux, men nu får du ge dig.
   Hennes styvfar, dvs. mamma Evelines make, är sydafrikan. Så han har nog lika stor rätt till vattnet som ”de som bor där”.

    Men ”rätten” att fylla en fucking pool känns jävligt privvat

     Ingen har hävdat att de har ”rätt” att fylla en ”fucking” pool..?

      Precis det jag menar. De har inte rätten att ta dricksvatten från sina ”grannar” men gör det ändå pga privvade och rättfärdiga, egotrippade och kortsiktiga.

      Men herren ger och herren tar, mafuker

       Poolen kanskd är fylld med saltvatten? Det är rätt vanligt men vad vet du mer än att sitta och leka tuff på en blogg?

       Privvade? Är du fjorton år? Eller är det svårt att stava till privilegierade?

       [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Håller med dig Lina. Att åka till afrika som vit och leva som kungligheter är så jäkla privvat. Händer något liknande detta så kan man börja om på ny kula med sitt kapital. Och att använda vatten till en pool…? Jag kan tänka mig att det mer än sticker i ögonen på de vars land de ”semestrar” i.
   Vad jag menar med ”semestra” är att när jag bodde utomlands och arbetade heltid i 3 år så kändes det ändå som en jäkla semester pga sommar året runt, färsk frukt, badvänligt hav och underbart vacker utsikt. Det blir inte samma slitsamma vardagslunk som hemma i Europa/sverige.
   Visst är detta en tragedi och tur ingen blev skadad. Men faaaaan alltså, det drabbar inte som det hade gjort för en fattig

    Lever som kungligheter? Alltså herregud vad bittra en del är 😂😂😂

     Ja gud vad bittert att vita åker och exploaterar bruna människors länder. De älskar ju kolonialismen lixom.

      Men mammans man kommer ju från Sydafrika? Det är deras gemensamma hus.

       han är inte svart

        Måste man vara svart för att komma från Sydafrika?😂
        Ok.

         ”But if you’re from Africa…. Why are you white?”

         Vita är väl majoritet i Sydafrika?

          8 procent av befolkningen

      😂😂😂

    Era jävla vänsterkommunister. DET HETER INTE PRIVVAD.

     De kan inte stava till privilegierad

     Jävla högerfascist. SKRIK INTE.

     Fan vad privvat att köra med caps lock. Vissa får ju nöja sig med de gemena

     Men du din högerfascist, du behöver inte skrika.

   Snacka om att vara missunnsamhet. Gör nått vettigt av ditt liv och sluta vara avundsjuk på andra så skulle världen bli en lite lite lite bättre plats.

    *vara missunnsam

  Har alltid undrat varför Margaux kallar sin mammas man för ”gubben” jämt?🤔 Låter så opersonligt och som att det är någon hon inte gillar. Har hon pratat om det någon gång?

   Ja hon har pratat om det någon gång men minns inte exakt vad hon sa. Men hon verkar ju inte tycka illa om honom och det är väl deras grej bara 🙂

    Margaux har sagt att han tror att gubben betyder typ ”the man” och att det låter manligt så han är mer än nöjd 🙂

     ”gubbe” på svenska behöver inte vara negativt.
     Synonymer är även ord som äkta man, make, pappa, farsa; mansperson, man, karl, kamrat;
     Och föräldrar kan mycket väl kalla en liten son för ”gubbe”.
     Finns även exempel på en häst som kallats ”Lilla gubben”.

      Den hästen heter fortfarande Lilla gubben.

  Paula funderar på sluta blogga haha

   Eller skriver hon så för att man ska tycka synd om henne? Vet inte vad hon får för kommentarer som inte godkänns, men dom som syns på bloggen är väl inte speciellt elaka? Kritik måste man väl tåla, oavsett om man är en offentlig person eller inte. Hat och elaka kommentarer är naturligtvis inte okej, men Paula verkar ta väldigt illa upp av allra minsta.
   Men som sagt, hon kanske får hemska kommentarer som inte godkänns.

    Håller verkligen med, ser bara ifrågasättande men Paula har alltid haft svårt för kritik, då blir det snyft inlägg. Spelar roll om man är känd eller inte folk kommer alltid ifrågasätta en och det får man lära sig att ta, kritik både bra och dålig.
    Tyckte det va lite lustigt hon ”hotar” med stänga ner bloggen för det är inte första gången hon gör det. Men så länge hon tjänar pengar på bloggen så läggs den nog inte ner haha.
    Men ja absolut dom elaka kommentarerna hon pratar om kanske inte går igenom men det som finns på bloggen är inte elakt.

     Vet inte ens vem denna Paula är men vem tror du att du är haha? ”Man får lära sig ta kritik”. Av kommentarerna i denna blogg att döma handlar kritiken alltid om att någon satt sig på ett jävla flyg, någon reser, någon köpte mandariner i plastförpackning eller gud förbjude en polyestertröja, råkade använda ett ord fel, råkade uttrycka en åsikt som inte är helt PK. Då tycker jag personen har både rätt att ignorera och be såna som dig dra åt helvete då du inte är något annat än en stackars människa.

      Hahahahaha andas

   Klart hon får kritik när hon stavar illa, hittar på egna ord och betydelser. Och sen blir kränkt när det påpekas att hon felsyftar. Kan vara bra om hon lugnar ner sig med sociala medier så barnen kan få växa upp ifred.

    Hon för kritik för att hon stavar dåligt? Snälla skaffa dig ett liv. Om du inte kan läsa det hon eller nån annan skriver, läs något annat. Jävla tönt.

     Men oj är du okej?

     Borde man inte kunna skriva ordentligt när man har det som yrke? Det är inte bara stavfel, utan hon formulerar meningarna helt fel så att det hon skriver betyder något helt annat än vad hon menar.

      Emilia, jag har en lösning på ditt problem. Om du mår dåligt eller inte förstår vad hon skriver, gå inte in på hennes sida!
      Läs den inte!
      För det kan väl inte vara så att du går in där bara för att klaga och ge kritik?
      Nej en sån sjuk och elak människa är du väl inte?

       Vart står det att jag mår dåligt eller inte förstår?
       Det jag säger är att man borde kunna skriva ordentligt när man arbetar med det. Hade jag utfört mitt jobb på fel sätt så hade antagligen min chef krävt att jag ska lära mig, eller ersatt mig. Är det konstigt? Om man inte vet hur ord stavas eller vad dom betyder så kan man ju ta reda på det.

        Fast du är ju inte hennes chef? Hon kanske jobbar med sin stavning utan att du vet om det. Hon får ju uppenbart sammanbetspartners ändå, det är väl de som ska säga till om hennes stavning eller meningsuppbyggnad inte håller måttet.
        Bara för att influencers arbete är att skriva, fota och att synas på internet ska de väl inte behöva ta emot kritik som rör deras inredningsstil, klädsmak eller barnuppfostran. Ett dåligt komponerat reklaminlägg däremot, eller att det hetsas till konsumtion eller att handla produkter som framställs oetiskt. Gillar du inte McDonalds? Ät inte där. Gillar du inte Hemtex? Köp inte inredning därifrån. Gillar du inte Paulas nya kök/blus/barnuppfostran/blogg – läs den inte.

         Är det du som avgör vad vi får ha åsikter om?
         Stavning och ordförståelse bör man väl ha med sig innan man påbörjar ett yrke där man ska dela med sig dagligen utav det man skriver? Annars finns det kurser att gå innan på komvux. Tips!
         Och hon är ingen ny bloggare/influenser. Texter har hon skrivit ett tag, så hon har hunnit öva mycket på det.
         Jag skulle fundera lika mycket om det var en journalist som skrev likadant.

     Mår du inte bra idag?
     Sovit dåligt? Jag är inte otrevlig i det jag skriver. Men du är det.

     Använder man ord fel så blir poängen med meningen helt fel. Och texten tappar sammanhanget. Har man det som heltidsarbete att skriva texter så borde man rimligtvis kunna stava, förstå och använda ord och uttryck rätt.
     Och veta vart gränsen går för vad som är för privat att dela med sig utav. Hur mår barnen om fem år när deras kompisar kan googla upp så mycket om dom och deras familj?

    Och du Doris tror att du har all rätt att läsa hennes blogg, hennes tankar och hennes ord, och sen tycker du att du har alla rättigheter att ge henne kritik för hur hon stavar? Och du tycker dessutom det är konstigt att hon blir kränkt? Är det nattsvart i din hjärna?

     Har man som heltidsyrke att skriva texter så är det väl rimligtvis inte speciellt högt ställda krav att kunna stava, förstå och använda uttryck rätt? Hon skriver inte på ett främmande språk heller.
     Och jag har ett liv. Jag mår bra. Och jag uttrycker mig inte elakt i mina kommentarer.

      Asså folk som inte kan argumentera utan att behöva skriva ”jävla tönt” haha tar inte ens en argumentation med dom.

   Haha?

  Åh, jag blir lite provocerad av detta, stackars familj som inte får åka till Afrika till sitt sommarhus. Gissar på att min dåliga dag skapar denna pessimistiska syn haha 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️.

   Det är ju mamman och hennes mans boende. Båda två arbetar i Sydafrika. Så handlar ju inte bara om att någons sommarhus brunnit ner. Även om det säkert mest är ett sommarhus för margaux. Men tycker väldigt synd om hennes mamma.

   Det är ju mamman och hennes man det är synd om, helt fruktansvärt att deras hem och ett hus dom skapat tillsammans brunnit ner? Tänk alla ägodelar, fotografier med minnen man kan ha haft där eller vad som helst, usch tycker verkligen synd om mamman och hennes man.

   Ska vi applicera samma tänk så är det inte synd om t.ex. en andra generationens invandrare i Sverige när dennes hus brinner ner heller. Gubben är både född och uppvuxen i Sydafrika om jag förstått det rätt och det här var väl hans primärboende? han ska väl inte klandras för att hans vita förfäder intog landet på ett inte alldeles för schysst sätt kan jag tycka.

    Man behöver inte vara död och gammal för att ha varit del i Sydafrikas apartheid. Han kan säkerligen i egen hög person klandras för delaktighet och privilegier i detta sjuka system.
    Självklart är det synd om familjen oavsett.

     Men hålla? Varför uttalar du dig utan att ha ens mini koll. Han kan ha varit aktiv i anc hela sitt liv, det vet du inget om. Jobba på dina fördomar (& din rasism).

     Precis som du kan klandras för all rasism som sker i Sverige! och om du är man kan du även klandras för alla våldtäkter som sker i Sverige!

   Vad är det med er här? Har ni så miserabla liv att ni inte har möjlighet att tycka synd om människor bara för att de råkar ha mer pengar än er? På riktigt? Ni kan alltså inte tycka synd om folk för att de har mycket pengar? Jag talar inte nödvändigtvis om avundsjuka här om ni känner för att börja gapa om det.

   Jag tycker jättesynd om dem för att deras hus brann ner och det hade jag tyckt oavsett om de var miljardärer eller låginkomsttagare.

   Vad blir du provocerad av? att någons hus brunnit ner? Förlåt men vad är det för fel på folk som ska skratta bort att en familj förlorat sitt hus, oavsett vart det huset ligger?

   Ja, det drabbade ju ingen fattig iallafall

  Sorry för OT. VARFÖR ger kvällstidningar plats för Isabella Löwengrip? Samma med Anna Book ibland. 2 människor med stora bekräftelsebehov och märkliga liv. De har sina egna plattformar som blogg och IG för de som vill läsa om dem men i en nyhetstidning? Sjukt.
  https://www.expressen.se/noje/lowengrips-tarar-efter-middagen-med-exet/

   De skriver för att folk läser.

    Ja, självklart säljer Isabella fortfarande ”lösnummer”, alltså klick.
    Och klick (sidvisningar) betyder allt för medieföretag som lever på att sälja reklam.

   Det är pga såna som dig, som ger de uppmärksamhet och tillochmed börjar länka artikeln. Så länge ni finns så kommer de fortsätta skriva om henne 🙂 klick är allt.

   Skulle aldrig klicka på en länk som läggs upp här. Antagligwn Bella själv som länkar

  Nä fy så trist!!

  Någon som vet vad som orsakade branden?

   Verkar inte vara helt klart än, men jag gissar på eld

    Vilka andra element orsakar brand menar du?

     Det var väl inte frågan?

     elfel är en vanlig orsak till brand, även anlagda bränder förekommer, mm.

    Emilia, jag har en lösning på ditt problem. Om du mår dåligt eller inte förstår vad hon skriver, gå inte in på hennes sida!
    Läs den inte!
    För det kan väl inte vara så att du går in där bara för att klaga och ge kritik?
    Nej en sån sjuk och elak människa är du väl inte?

    10.13 Det är oerhört sällan jag skrattar högt av något som skrivs på nätet. Men nu hände det och mina balkonggrannar undrar nog.
    Så roligt utan elakhet. :))

  Off/on Topic
  Så gick det alltså med Skatteverkets granskning av influencers. En miljon kronor totalt och det alltså inte från en influencer utan från en ”medieköpare”!
  Det borde man ju kunnat ha hämtat hem hos var och en av våra största influencers om man satsat på det. Men förmåner, gratisprodukter och spons som inte förmånsbeskattas verkar Skatteverket ha gått helt förbi. Troligen för att våra största influencers har bolag och då anser Skatteverket att det är dessa bolag som ska sköta sin bokföring, skatt och förmånsbeskattning av sin influencer. I de bästa av världar alltså 🙂
  Och skylla på corona när man haft flera år på sig för denna granskning.

  Enl Resumé:
  Under förra året meddelade Skatteverket på en uppmärksammad presskonferens att de skulle genomföra systematiska kontroller av influencer marketing. Inte hårdare regler, medieköparna måste fortfarande lämna kontrolluppgift och betala sociala avgifter medan influencers ska betala skatt, men hårdare tag, alltså. Nu visar det sig att Skatteverket endast tagit ett enda beslut om upptaxering av en medieköpare. I det fallet rör det sig om en summa på en miljon kronor, enligt Svenska Dagbladet.
  ”Av olika skäl har det inte blivit lika många beslut som vi trodde från början. Vi hade trott att kontrollerna skulle bli mer omfattande. Den kartläggning vi gjorde under hösten har inte visat så mycket som väntat”, säger Henrik Kisterud, kontrollsamordnare på Skatteverket, till Svenska Dagbladet.
  Några av de anledningarna till att det blivit så är att man inte fått fram tillräckligt mycket resurser (man har haft tillgång till mellan fem och tio utredare) samt att coronapandemin har nedprioriterat skattefrågan kring influencer marketing.

   TMDR.

    Du kanske helt enkelt inte var intresserad av ämnet?
    Jag är säker på att du läst alla Harry Potter-böckerna 🙂

    tLdr….

  Nej

  Någon som vet märke på leopardbyxorna?

  När margaux var där på besök sa hon att det kostar 50000 att bygga ett sånt trähus. Vilket inte är särskilt mycket pengar för ett hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *