Dasha Girine & Hannah Klostermann battle it out

Vad är dummast att posta på Instastory?
En video där du marknadsför en produkt som ska få ögonfransarna att bli långa, samtidigt som du har en fransförlängning på eller en där bilen du färdas i åker i nära 170 km/h?

Här under i klippet hittar du de båda tävlandes bidrag. 
Jag känner mig splittrad – Hannah är helt klart mest idiotiskt men Dasha får BETALT för sitt. Hugget som stucket för mig.
Vad tycker ni?
Tack för tips!

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker Hannah vinner (egentligen förlorar). För någon som har förlorat nära i bilolycka pga idioter gör det här ont att se. SAKTA NED!

   Och skrattet. Helt obrydd över vad som skulle kunna hända

   Alltså jag begriper inte. Bilarna blir starkare och starkare med snabbare och snabbare accelerationsförmåga och automatväxlade så man bara kan trycka ner gasen. Vilket resulterar i att det blir ännu och åter ännu enklare att köra som idioter. Samtidigt som att köra bil triggar någon form av tävlingsinstinkt hos folk (även hos mig och jag hatar det). Varje dag kommer det någon dåre som tycker det är kul att köra fort och som tänker att det där med att utsätta sig själv och sina medtrafikanter för fara bara gäller andra. För ”de har ju kontroll”. De har kontroll tills de inte har kontroll längre och det kan de inte kontrollera. Blir så otroligt nedstämd av att man inte bara kan använda sunt förnuft och respektera hastighetsbegränsningarna. De finns där av en anledning.

    Fast manuella bilar accelererar väl i regel snabbare än automatbilar? Om jag ska vara den som är den.

     Det beror iofs helt på vem som sitter framför ratten

      Nja, acceleration har väl med bilens prestanda att göra.

      Ja det är ju klart att man kan försöka gasa upp från 30 till 90 på femman, då går det nog snabbare med automat. Men vill man öka snabbt är manuell att föredra eftersom man kan välja lägre växlar.

  Det är inte hannah som kör. Titta på handen!!

   Och då gör det väl inget… eller? Vad stod det på vägskylten? Vi har ju ingen aning.

    170 km/h, allt är bra! Köp serum.

     Hon kanske är i Tyskland och åker bil i 170 helt lagligt när bilden tas? Tvivlar på det dock…

      Hon är INTE i Tyskland. Det är hennes pappa som kör och hon garvar som en obrydd idiot. Att sen posta det på sin stories är ännu mer idiotiskt. Hannah med sitt försök till orten svenska är fullt ut trash. Det enda hon kan är vifta på röven och sen gapa om ”starka kvinnor”. Yeah right!

   C påstår inte att det är hon som kör.

    Vet. Därför skrev jag min andra kommentar.

   Men vi har inga vägar i Sverige där man får köra så fort oavsett. Och om man är en idiot kanske det är bättre att bara va en idiot som ingen vet om, än att lägga idiotiska saker på sociala medier. Jag har väl också kört för fort och gjort andra dumma saker men det håller jag för mig själv.

    Har vi inte det? Jag har inget körkort så jag har ingen aning. Om det är så, så har du ju självklart rätt!

     120 är max som finns i Sverige

      Är inte hastigheterna rekommendationer? Jag upplever att många tänker så.

       🤦 jomen visst, serru. Ungefär som stoppskyltar och allt annat i trafiken.

        Är det inte Sverige som är känt för invånare med större förnuft än resten av världen🤣

         Men det är ju förvisso sant i vart fall när det kommer till hur vi beter oss i trafiken, med det inte sagt att vi gör ens nära det som är rätt och lämpligt. Men har du åkt bil i några sydeuropeiska länder samt i andra världsdelar så förstår du vad jag pratar om! Puhhhh!

       Blir man stoppad i en hastighetskontroll kan man alltid försöka klara sig med att man inte uppfattat hastighetsbegränsningen som något man behöver följa om man inte har lust.
       Kanske har orden ”rekommendation” och ”råd” fått en annan betydelse sedan de börjat användas istället för ”förbud” och ”krav” – i synnerhet av FHM?

       Nej hastighetsskyltarna anger max-hastighet, man ska alltså hålla sig under det. Men det är svårt att göra det när ingen annan gör det för då är man en trafikfara istället. Skitdumt, det är en chock att komma ut på vägarna efter att man tagit körkort, man fattar ju ingenting när regler inte följs

        Om du tar körtkortet inne på en parkering förstår jag om det blir en chock att komma ut på vägarna. Jag hoppas innerligt att du övningskört en hel del innan du tar körkortet, dvs ute på vägarna. Upplevelsen blir inte så mycket annorlunda bara för att du har ett plastkort i fickan.

         Tycker du att upplevelsen är identisk varje gång du kör trots att du möter olika situationer och individer? Jag tog ca 10 dubbellektioner i sthlm, man övningskör ju med en handledare som har allt ansvar, för att justera detaljer i själva körningen. Sedan är det teori som ska nötas. Man hinner alltså inte prova på alla vägar man sedan kommer köra, eller alla typer av korsningar ens. Det är många gånger jag varit förvirrad då jag kört SJÄLV för första gångerna, eftersom det finns lite hittepåregler, som stockholmssvängen. Och att reglerna inte följs av andra. Poängen med körkort är att man ska kunna ”öva på egen hand”, inte att man är en färdig förare efter proven. Men om man tar 40 lektioner så fattar jag att man hunnit med en del… =)

          Övningskörde med handledare minst 1 gång i veckan i ett år inklusive en road trip där jag körde 100 mil totalt. Tog 5 körlektioner. Det är få situationer som dykt upp som inte dök upp under tiden jag övningskörde 😉 Men okej, om man bara kört en intensivkurs och inte spenderat så mycket tid bakom ratten fattar jag att det kan vara skrämmande med idioterna där ute. Kör försiktigt och grattis till körkortet 🙂

           Jag utgick från att de flesta lärde sig grunderna på körskolan, och fick mängdträna efter att man tagit körkortet. Men det kanske är så att de många har tillgång till privat handledare, dessa lär förmodligen också ut ”verkligheten” och inte ”reglerna” som körskolan måste göra, på gott och ont…

        Nej det är inte svårt att följa hastighetsbestämmelserna och man är inte en trafikfara om man gör det.
        Om man tror att man måste köra för fort för att andra gör det, då är man definitivt inte mogen att ha körkort.

         Då har du inte kört bil i Stockholm…

          Eller Göteborg eller i Norrlands inland. Eller på Gotland eller typ hela jäkla Sverige

         Men hur tror du det går att köra långsamt på en väg där alla kör snabbt? Folk håller knappast avståndet heller så det är enkel matematik att det är livsfarligt, jo.

       Rekommendationer? Nu hoppas jag att du skämtar. Eller att du är 12 år. Du får inte köra det minsta lilla över det som står på skylten. Det blir dryga böter eller så blir du av med körkortet.

        Är det bara jag som ser en uppenbart ironisk kommentar?
        Det är ju självklart att man vet att hastighetsbegränsningen inte är rekommendationer. Men 90% av befolkningen kör som om det vore det.

        Precis som att man nu för tiden kan tro att blinkers har blivit ett tillval på bilar som många idag väljer bort.

       LOL!!! Tror du på fullt allvar att vägskyltar utgör ”rekommendationer” för hur man ska bete sig i trafiken?

       DE ÄR VÄGVISARE av en anledning, därför måste man passera ett teori-prov när man tar körkort. Det är inga gråzoner det handlar om här, herregud, hur tappad får man vara.

        Läs kommentaren igen, hon skämtar.gah.

     På riktigt. Vet du inte att man inte får köra i 170 på vägarna i Sverige?

      Nej för jag bor i Tyskland. Är i Sverige pga corona. Brukar läsa bloggen när jag är här.:) Haha. Varför så arg? Herregud.

      Man lägger ju fartmoms på hastighetsgränsen, så är det 120 så kan man köra 150, så det var ju bara 20 över isåfall. 😆

     Alltså. Finns det någon vuxen människa som har så dålig koll på trafikreglerna som du och hon som trodde att begränsningarna är rekommendationer?

      Se ovan. Man behöver inte bli aggressiv. Kram.

  Varför tror du att hon har fransförlängning? Vet du det? Det ser det inte ut som att hon har iaf.

   Men jösses hon säger ju det i videon

    Japp hörde det sen, kollade bara på bilden.

     Man ser det på bilden också……

   Aha sorry hon sa det haha men ser inte ut så iaf.

    Jag tycker det ser ut som att hon har vanliga lösögonfransar!

  Featherbrains at work

  Verkar som om att rikshaveristen Cissi Wallin ger ut sin bok helt själv, då inget förlag vill ta i den med tång. Hon sällar sig till Isabella Löwengrip och Anna Book; ständigt denna kamp för uppmärksamhet. Trist när åren går, och det hungriga begäret efter storhet aldrig uppfylls. Kvar är bara löjet.

   Men kul för dig va?

   Va kul! Måste läsa.
   Hon är den enda sansade människan på söder. Det blir nog en bok med reflexer på hennes vägval livet, eller inte?

   Komiskt att du skriver det här. Oh the irony…

   Rättshaverist heter det. Sjukt att hennes våldtäktsmän lyckats skrämma förlaget.

  Fortkörning helt klart. Kör ihjäl er själva men utsatt inte mig, mina barn eller andra i trafiken. Nyligen körde en tjej ihjäl 4 unga killar och hon hade kört i 160. När fasen ska folk lära sig?

   Att köra fort är dock inte synonymt med att köra farligt.

    Fast asså, fart i sig är ju farligt så ett sånt argument håller inte.

     Den vanligaste olyckan vi har i Sverige är upphinnandeolyckor. Vilket kommer sig i att folk håller alldeles för kort avstånd till varandra. Så det om något är farligt.

     Det är större risk att få större skador vid högre hastighet, ja. Det säger jag inget om. Det jag säger är att en hög hastighet inte behöver vara farligare än vid lägre hastighet så länge man kör med större marginaler.

      Och med den hastigheten hinner man ju ikapp någon väldigt snabbt.. så jo, ökad risk för olycka.

       Nej, inte ökad risk för olycka. Men ökad risk för större skador vid olycka

        S-L-U-T-A

         N-E-J

      Handlar ju även om krockvåldet baserat på hastighet när olyckor ändå händer. En olycka där båda kör i 70km/h är sannolikheten stor att båda förarna överlever men samma olycka i 170km/h är garanterad två döda förare. Olyckor kommer alltid att hända så länge människan sitter bakom ratten men med lägre hastigheter behöver utgången inte bli lika allvarlig.

       Just därför är det ingen större risk att accelerera upp i höga hastigheter på en tom raksträcka, men helt galet på en högtrafikerad väg.

        Att bromsa in för rådjur eller oförutsedda hinder tänker jag är svårare i 180 än 90. Men först fram vinner pokalen 🏆

        Högtrafikerad väg? Så helt ok om det är en till bil på vägen? Herregud.

      9.33 Jag tycker du kan somna om.

       Vadå helt ok? Det är väl självklart farligare om det är 15 bilar på vägen än om det är 1 bil?

    Det är den där åsikten som gör att folk tar sig rättigheter att köra för fort för att de tycker sig ha koll, det är ingen fara osv. Varför inte bara respektera hastigheten på vägen? Den är satt av en anledning – för att göra det så säkert som möjligt för alla att vistas i trafiken. Nä, hastighet är kanske inte direkt synonymt med fara, men att öka hastigheten startar en kedjereaktion med dåliga val och beteenden som i sin tur är farliga. Om gemensamt för majoriteten av alla dödsolyckor i trafiken är att en eller flera förare kört för fort – varför inte prata om hastighet som en trafikfara? Jag tycker inte att det är upp till individen att avgöra om hen är kapabel till att köra för fort, om det är ofarligt etc.

     Finns alltid folk som ursäktar sig med allt möjligt bara för att de är så jävla speciella. Blir så trött när man ska försöka förklara att det finns lagar även på vägen som man ska följa.

      Men ellerhur?! Tänk om man fattade egna beslut och skapade sina egna regler kring alla lagar som finns i Sverige. Wow vad allt skulle fungera bra då.

    Fart dödar

     It’s not the fart that kills, it’s the smell – det är inte farten som dödar utan smällen.

      Fast farten påverkar ju hur stor smällen blir 🤦🏼‍♀️

       Det var nog bara en ordlek ☺️

       🚀😬

    Om du kör 80 på en 80 väg eller 90 på en 80 väg så blir det betydligt större skador vid krock.

    Eeeehhhh, jo.
    Ju fortare det går, ju svårare är det att reagera när något händer.

     Ja precis. Det var det jag menade. Sänker man farten med 5-10 km/timmen kan handla om liv eller död.

    Fast jo, det är det faktiskt, med tanke på att både broms och stoppsträckan blir mycket längre. Iväg och kör som en dåre på Sveriges ödsligaste motorvägar när det inte finns en enda människa ute, men inte bland andra. Tänker på den jävla idioten som körde i motsatt riktning här i Sthlm och dödade en småbarnsfar. Han hade redan blivit dömd flera gånger men satt ändå inte inne. Och nu är några barns far borta från jorden. Blir ledsen av tanken på att ett jävla as som staten skulle ha låst in för länge sen fick chansen att förstöra andra människors liv.

     Vad är skillnaden på bromssträcka och stoppsträcka?

      Stoppsträckan = reaktionstidens sträcka plus bromssträckan.

      Först reagerar du och under den tiden hinner bilen röra sig x antal meter, sen rör den sig fortfarande när du bromsar.

   Angående olyckan med ungdomarna så överlevde två – trots farten, trots att de satt fram och tog mycket av den största smällen. Varför? För de använde bilbälte. Ingen av de avlidna hade bälte på sig. Viktig detalj.

  Jag använder xlash med min fransförlängning, för att mina naturliga fransar ska hålla sig starka. Förlängning sliter ju tyvärr en hel del, så att varva med xlash är ju bara bra! Som dasha säger har min frans-tjej också kommenterat att mina fransar är i bättre skick efter xlash 😊

  Ungefär som när det görs reklam för protein att få längre och starkare naglar. Så har dom flesta lösnaglar.

   Nej. Det är inte samma sak.

  Man kan ju använda xlash med fransförlängning så att ens egna fransar inte blir lika skadade, det är ju liksom närande 🙄 hon som fixar mina fransar rekommenderar det till och med.

   Och när du slutar med xlash? Eller tänker du använda det resten av ditt liv?

    Man kan väl använda det så länge man prioriterar att ta hand om sina fransar, precis som att sminka sig, färga håret, färga ögonbrynen, banta, träna, äta mycket, sola, klippa håret, måla naglarna, göra lösnaglar, etc precis som alla temporära grejer folk gör som ändrar utseendet? Antingen fortsätter man tills man dör, eller så slutar man. Då kanske fransarna blir lite tunnare och kortare när de växer ut nästa gång. Inte jättedramatiskt.

  Jag vill inte vara den som är den. Men det är en väsentlig skillnad på en bil som kör i 167km/h och en bil som accelererar till 167km/h. Man ser ju väldigt klart och tydligt att hastigheten från början var 88km/h och man ser att det inte finns några bilar framför och man hör att bilen slår av på takten i slutet. Så förmodligen handlar det här bara om en omkörning där de testar kvickheten i bilen.
  Om bilfärden accelererar till 167km/h och är uppe i den hastigheten i inte ens en halv sekund så åker inte bilen i nära 170 km/h. Enligt mig är det här väldigt harmlöst. Men förmodligen det dummaste en stor influencer kan posta på insta eftersom det upprör orimligt antal följare som hotar med polisanmälningar och annat tjafs.

   De 4 ungdomar som dog utanför Sundsvall för några helger sedan färdades i den hastigheten när bilden åkte av vägen. Det gick ju väldigt bra för dem.

    * bilen

    Läste du inte vad jag skrev?

     @9.15 Fattar du inte vad DU säger?

      Jag förstår inte varför du svarar mig. Ditt svar är ganska irrelevant i förhållande till min första kommentar

   Fast man beehöver inte gå om någon i dom hastigheterna på en 70/80/90-väg eller vad det nu är.

    Det är mycket i livet man inte behöver men gör ändå för att det är kul. Att accelerera snabbt i en snabb bil kittlar väldigt roligt i magen så varför inte göra det om tillfälle finns? Jag tycker ändå att de gjorde det på ett hyfsat ansvarsfullt sätt då vägen är tom. Det är liksom inte Sveavägen eller Essingeleden 8 på morgonen vi pratar om här.

     Hoppas du varken har körkort eller befinner dig någonstans på vägen nära mig eller mina anhöriga 😬

      Jag kör i genomsnitt 5000 mil per år i princip i hela Sverige. Så det är en stor chans att jag träffat på både dig och dina anhöriga 😉

     Det är ju just det här som är att vara en trafikfara. Ingen som dött i eller orsakat en trafikolycka har gjort det för att de är dumma i huvudet – utan för att det varit kul att köra fort. Lite kittlande och sådär. Så varför inte utsätta sig för det när tillfälle finns? Lite kittel och kul? Och så oväntat bom smash bam smäller det och någon dör. För vem kan förutse en olycka? Då hade de inte hänt.

      Har man inte mer konsekvenstänk än så tycker jag nog att man hamnar i kategorin dum i huvudet.

      Fast det är ju inte som att alla som dött i eller orsakat en trafikolycka kör för fort.

       Jag skrev inte alla trafikolyckor. #InteAllaMän osv.

        Jo det gjorde du

     Vill man ga spänning då åker man fort på bana avsedd för det. De allmänna vägarna håller man maxhastigheten på.

      Det är fortfarande en stoooor skillnad på att ”åka” fort och ”accelerera till”.

       Så om polisen stoppar dig för fortkörning och vill plocka ditt körkort så grinar du och säger ”men jag accelererade ju bara!!”?

        Jag tycker inte om dina förutfattade meningar alls. Om polisen stoppar en för fortkörning är grina det sista man ska göra. Det är ingen annan än en själv som gjort fel och är man trevlig så är polisen trevlig och ser ofta mycket mellan fingrarna.

        Dessutom är det så att om det är så att jag accelererat så kommer inte polisen plocka kortet eftersom deras uppmätta genomsnittshastighet inte kommer att vara så pass hög att man blir av med kortet.

       Vad fan pratar du om? Visar mätaren 163 kör du 163 och polisen kommer definitivt plocka körkortet.

        Nope. Det är inte alls definitivt. Jag har varit med flera gånger om att polisen sett mellan fingrarna och gett böter istället

     Ansvarsfullt?
     Dom 5 ungdomarna gjorde väl likadant? Natt, ensamt, testa farten.
     Det är nog bara ”kill i magen” som uteblev i slutänden.
     Så fruktansvärt tragiskt och du fattar inte att det kan hända på 1 sekund?
     Var inte så j-a omogen. Det passar inte ihop med bilkörning. Man kan dö. Man kan döda andra.

      Nej, de gjorde inta samma sak. De hade inte accelererat till 170 för att sedan slå av på farten. De höll hög garanterat hastighet hela vägen. Det är fortfarande en stor skillnad

       🤷🏼‍♀️

      Körde inte dom på landsväg (alltså väg med max hastighet på 70 km/h)? Tänkte att det är skillnad på att tex köra om nån i 160 km/h på motorväg o sen sakta av eller ligga i 150 km/h på en kurvig landsväg.
      Nu har jag nog aldrig kört i 160 km/h, men 140 km/h vid omkörning på motorväg.

       Håller med här. Skillnad på att accelerera och att hålla en genomsnittligt hög hastighet. Finns många faktorer som påverkade olyckan med ungdomarna mer än farten. Nytaget körkort vilket innebär att blicken ofta ligger för nära bilen, en plötslig skarp kurva, sänkt bil med för många passagerare och framför allt – ingen av de avlidna hade bälte på sig!!

   Du får inte köra mer än 120 (på motorväg då) och det gäller även vid omkörning. Så nej det är verkligen inte harmlöst. Idiot tänk.

   Så du tror att det är ok att köra fortare än hastighetsbestämmelserna när man kör om? Säg att du inte har körkort.

    Till 09.15

    Blir man stannad i en hastighetskontroll så kommer poliserna att vara mycket snällare mot dig om du gör en omkörning. Dessutom ska man se till att göra omkörningen så snabbt som möjligt. Den ska inte ta flera minuter att göra.
    Så ja, praxis säger att det är ok

   Ja skumt att du hade blivit av med körkortet om du blev tagen när du kör så om de nu är
   Så harmlöst 🙃

  FÖRLÅT FÖR OT. SCROLLA VIDARE ISTÄLLET FÖR ATT BLI ARG, MEN…

  När ska vi prata om hur Kenza, som under en pandemi, åker på solsemester och sedan gråter ut om hur det går dåligt för Ivyrevel och skriver att vi konsumenter måste rädda deras unga (!), kvinnliga (!) medarbetare (bra adjektiv att använda för att få medhåll), där många av deras konsumenter är fattiga studenter. Dessutom hetsar till konsumtion genom att säga att vi bara måååste köpa om vi gillar dem, annars går de i konkurs!! Konfronterar man Ivyrevel på Instagram blir man välkomnad med en block från Kenza och en borttagen kommentar. Det värsta är väl kanske att istället för att hon ska ”rädda sin lilla bebis” och ”alla unga kvinnors jobb på Ivyrevel”, så går hon och softar på en strand utomlands… och nu även köper ett landställe. Vad… menar hon?

   Det här har redan avhandlats ett par gånger, men det är så lätt att missa bland alla inlägg och hundratals kommentarer 🙂

   Har sagt det förut och vill säga det igen: Företagsekonomi och privatekonomi är inte samma sak. Det är helt orimligt att blanda in Kenzas semestrar och sommarstuga i Ivyrevel.

   Däremot håller jag med om det där med att hetsa till köp. Tyckte även att listan hon skrev över företag som vi borde stötta var hysterisk. Liksom Nelly.com? Chimi? Företag som drar in hur mycket som helst. Ett gäng företag behöver nog gå i graven och personerna bakom behöver satsa på annat för att vi ska bli av med detta komsumtionssamhälle och minska vår miljöpåverkan. Och vissa företag går i konkurs även om det inte är pandemi, för att deras strategi inte funkar. Det är trist men det är ännu tristare att emotionellt försöka tvinga på sina följare att rädda något som uppenbarligen inte funkar.

    Det jag tycker är det mest komiska är hur hon menade att man skulle ”rädda Stureplansgruppen” under pandemin samtidigt som hon är såååå starkt emot rasism. Och alla vet liksom vilken rasism Stureplansgruppen utsatt delar av sina besökande för.

   Detta har du daltat om i flera veckor, skärp dig nån gång. Hon åkte utomlands i februari innan man förstått vidden av pandemin, jag åkte också då och kom hem samma dag det började bli restriktioner. Hennes företags ekonomi och hennes privata ekonomi har inte med varann att göra, ska hon gå i personlig kk för att du verkar tycka att hon ska betala från egen ficka? Hela företaget är liksom inte hennes ensam utan de är ju flera personer i båten. Hoppas hon njuter deluxe på sitt lantställe som ser urmysigt ut!

   Sen ang att hennes kunder skulle vara *fattiga studenter* så är de sjukt oekonomiskt att handla från IR då, hallå second hand om man nu MÅSTE ha nåt? 🤪

    Och det gör hennes agerande helt ok anser du? Håller helt med ts!

    Ja & ska daltas ännu mer så kanske folk inser mer & mer vad det är för en person

    Daltat? Menar du ältat?

   Håller helt med dig. Det är som alltid när det handlar om Kenza så ska det sopas under mattan. För hon är ju den oskyldige av dom alla!

   Du glömde skriva att hon köpte tomt el vad det nu var

  Fy fan. Jag är 35 år och blir helt uppgiven när jag tänker att det är denna generation som kommer efter. När jag var 20 kämpade jag för befriandet av Palestina (ff viktig fråga för övrigt). 20-åringarna idag ba: tigger spons på fransserum.
  Ridå.

  Disclaimer: ja jag vet att det finns många unga som gör bra saker. Jag vet också att kvinnlig konsumtion mm får mer skit än den män ägnar sig åt. Men faktum kvarstår ju, det är mest unga kvinnor som är ”influensers”.

   Haha.

   Nu kan nog jag och du diskutera länge om Israel och Palestina för att vi uppenbarligen inte är helt eniga i frågan, men jag instämmer verkligen. Det känns som att man förr i tiden ändå hade ett större engagemang när det kommer till sånt. Nu vill väl många bara bli influensers så att de kan få gratis saker och synas och nöja sig med ett t.ex. mobilskal för att göra reklam för ett stort företag som inte ens betalar ut någon ersättning. Med andra ord, gratisarbete. ”Men vad då? Coolt ju att kunna dela en rabattkod till sina följare!!!”

   Du kämpade alltså *emot* den enda demokratin i området, Israel? Vad gör du idag?

    Låt oss avstå denna diskussion här. Jag tycker Palestina är ockuperat. Du tycker Israel är Mellanösterns enda demokrati. Tror vi kommer ha svårt att mötas. Ha en fin dag!

     Camilla undanber sig politiska diskussioner i bloggen. Ni får gärna respektera det.

     För övrigt förstår jag inte varför vi svenskar ska behöva ta ställning i frågor som rör Mellanöstern. Kan ärligt talat inte bry mig mindre.

     Läsare söker sig hit för kändisskvaller och inte politik.

      Nej för inget som händer i omvärlden påverkar ju någonsin Sverige… låt oss skvallra istället

       Man behöver inte bråka med landsmän över det, är grejen. Ta ställning om det är viktigt för dig, men importera inte själva bråket.

       Var sak har sin plats. Det är här helt enkelt inte rätt forum för den diskussionen.

    Idag kämpar vi för att Palestina ska ha rätt till vatten. El. Kunna röra sig fritt. Inte få sin odlade mark bestulen. Att inte ockuperas. Annekteras. Att få räknas in i det demos du menar har demokrati.
    Vad gör du?

     Har sett bevis på att båda sidor beter sig rent ut sagt vidrigt. Orkar faktiskt inte längre bry mig annat än rent symboliskt.

   Fast Dasha som gör reklam för ögonfranserumet är ju lika gammal som dig typ

    Såpass?

     Ja? Man kan väl använda ögonfransserum även om man är över 30 😝

   Nja, de flesta 35-åringar slogs inte för befriandet av Israel som tonåringar. De smygrökte, hade buffaloskor, läste veckorevyn och lyssnade på ace of base hela dagarna. Du var undantaget då och de som är som du är undantaget nu.

    Inte jag heller. Det ska gudarna veta.

    Ellerhur. Jag var absolut inte insatt i något politiskt när jag var tonåring. Det går inte att jämföra hur man upplever att saker var nu och då. Hade en hantverkare hemma hos mig förra veckan som var upprörd över hur ”kaosigt det blivit i världen nu för tiden” med #BlackLivesMatter osv. Det har inte blivit kaosigt. Man får veta mer om vad som händer i världen tack vare sociala medier, så saker hände då också men man visste inte om det. Samma sak med att ”alla ungdomar är så obrydda nu för tiden”. K, du såg inte alla andra ungdomar som i din årskull inte gjorde ett skit. Du såg dig själv och din värld och du tror att alla var som du (och det är inget fel med det! Jag har tänkt samma sak!)

    Jag både läste Veckoreyvn som tonåring, festade, hade buffaloskor OCH var insatt i politik. Är 33 år nu. Det politiska intresset kvarstår. Framförallt är jag intresserad av sakpolitiska frågor som rör rasism och diskriminering. Har ögonfransförlängningar och är intresserad av inredning. Man kan ha mer än ett intresse.

     Oj wow grattis, visste inte att man kunde det tack för infon.

     Men poängen var ju snarare att det inte är så stor skillnad på 20-åringarna idag och år 2005. Samma skit liksom. Även om man ofta tror att ens egen generation var den bästa.

    Ace Of Base???? Nu är jag visserligen född 1989, men vi lyssnade på 50 Cent och The Game. Vad Palestina och Israel konflikten handlar om har jag fortfarande ingen aning om. Idag är man betydligt mer insatt.

   Fast vadå? Greta? Zara Larsson? Peg Parnevik? Sen är nog de flesta som kämpar för sådana saker inte influensers utan sitter i skolbänken och utbildar sig, om jag får gissa.

    Finns en stor klick influencers som skriver om hållbarhet, miljötänk, mänskliga rättigheter mm. De hänger inte i samma gäng som Bianca o.co men de har sin egen grupp. Men de får tyvärr inte lika mycket uppmärksamhet av massan.

   De allra flesta 20 åringar kämpade ju inte för Palestinas befrielse för 15 år sen heller, så allt är nog som det alltid har varit, lite Greta och lite bloggare och allt där emellan.

   Det hör till att säga så när man börjar bli lite äldre.😬

   Håller med. Och kan kvinnor bara skita i att hålla på att lägga tid och pengar på skit? Inte konstigt att kvinnor går in i väggen eller utmattning samt klagar på pengar. Sluta köp skit och börja spara pengar istället. Så svårt är det inte.

    Kvinnor går inte in i väggen pga konsumtion 😂

   Oh shut up K! Jag upplever att en stor del av Gen Z leder hela BLM diskursen. Din tankelogik där man ska förfaras över yngre generationer har ju pågått sedan Aristoteles tid (även om jag trodde det kom senare än vid 35). Kom igen, har vi någonsin haft en så empatisk och respekterande ungdom som idag?

   Hoppas du fortfarande är engagerad i din viktiga fråga och inte bara lät det vara något ”du kämpade för då” för att sedan sitta på forum och generalisera hej vilt om andra.

   Och faktumet att det är unga kvinnor som blir influencers är positivt. Det betyder att kvinnor har makt, startar egna företag och att det inte bara är män som influerar i samhället.

    Amen!

   Om du drömmer den generationen efter hur influencers I den åldern beter sig kan väl jag ta och döma din generation efter hur influencers I 35-årsåldern beter sig, OK? Hur mycket kämpar t ex Ebba won Sydow för rättvisa i världen vs visar upp snygga kläder? 😉

   Å så tantbloggarna som gör precis allt och lite till för att klamra sig fast i ungdomen. Klimakteriet aka tonårsdotter. Där är det minsann omsättning på allt från förlängning till förminskning och allt för att man ”lidit såååååå i många år” Tycker inte människan blir klokare med åren.

  Är det en hand på ratten eller en hand i vante? Ser så lurvigt ut

   Syns tydligt att det är en hand.

    Utan vante alltså.

    Syns uppenbarligen inte så tydligt

  Förväntar ni er bättre av Dasha..?

  Vart har Magdalena Graaf tagit vägen?

   Vad menar du?
   Har hon enligt dig rapporteringskrav? 😂

    Ja😘

    Det är väl samma regler för influencers som för idrottsutövare när det gäller anmälningsplikt av var de befinner sig?

  Tycker nog ändå Pernilla Wahlgren tar guldmedalj som sitter i tv och gör reklam för priorin samtidigt som hon har hela huvudet fullt av hairtalk. Tar tag i manen för att liksom visa hur starkt det är och så vet jag att hon har 4 paket nyinsatta HT. Jag menar……

  Anmäl idioten

  Ena posten är korkad och visst, kanske vilseledande. Den andra är på en olaglig handling, så…. Tror än då den första är rätt mild i jämförelse

  Är det säkert att det är hastigheten som syns?!
  Såg någon göra ett klipp där en alltför hög siffra fick en att haja till, men de visade närmare att det var hur långt kvar det var till nästa tank som stod där

   Med tanke på var varvmätaren är så tror jag mer på att det är hastighetsmätaren

  Är man en van och säker förare med bra förutsättningar som en bra bil, fin väg med god sikt och underlag så är inte 167 kmh förenat med fara. Skillnaden på en bra förare är att man vet hur man ska anpassa farten efter förutsättningarna. Tex kanske man inte ska hålla den högsta tillåtna hastigheten vid halt väglag och en skymd sikt. Sen tycker jag inte heller att man bör skryta för sina följare på detta sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *