Vi dyker ner en stund hos Matilda Djerf

Ibland går det lång tid innan en influencer dyker upp i flödet och Matilda Djerf är en sådan person, så därför tänkte jag ta ett inlägg till att uppdatera er lite om henne och hennes företag.
På det personliga planet är Matilda nyopererad och återhämtar sig just nu hemma hos sina föräldrar tillsammans med sin pojkvän och kan kanske behöva lite uppmuntrande tillrop om man känner för det.
Ni hittar hennes Instagram här där hon har hela 1 miljon följare.


HÄR på Instagram

Vidare vill jag lyfta fram hennes företag ”Djerf Avenue”.
Inte för produkterna de säljer utan för sättet de skiljer sig från många andra influenciska företag som använder sig till kinesiska fabriker med tveksamma arbetsvillkor för att ta fram sina varor.
Djerf Avenue tillverkar alla sina produkter i Portugal och listar till och med de enskilda fabrikernas arbetstimmar och raster mm på sin sida.
De verkar även arbeta aktivt för att vara så hållbara som möjligt och har nu slopat sina ”tags” på kläderna eftersom de ändå är det första man river bort och slänger när man får ett plagg.
Slutligen så intygar de att de vägrar retuschera sina modeller och att bilderna är tagna direkt från kameran då de inte tror på att retuschera varken kroppar, blemmor eller ens kläderna.

Det här är skärmdumpar från företagets hemsida.

 

På förekommen anledning:
Inte heller detta är ett betalt smygreklamsinlägg, utan det är helt enkelt så att gör någon någonting bra som det här så kan det bli så att jag väljer att tillägna ett inlägg till det, helt på eget bevåg.

Och Matilda Djerf har 1 miljon följare på Instagram, varför skulle hon betala (och riskera massor) för ett smygreklamsinlägg här?
Och varför skulle jag acceptera det om erbjuden?  

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det går att göra rätt och rättvist, visar att det inte finns ursäkter till att INTE göra det!

  Svara

   Problemet är väl snarare att vi kunder inte vill betala 699 för en vit tshirt. Skulle alla vara villig att göra det och faktiskt välja det framför en tshirt för 99 kronor så skulle efterfrågan på schysst producerade kläder öka.

   Kunderna har makten.

   Svara

    Hade det bara funnits schysst producerade kläder hade kunderna inte haft mycket till val (dvs inte överkonsumerat) samt handlat mer begagnat 😊 företagen och politikerna har största makten

    Svara

     Är inte det lite av ett hönan och ägget. Kommer företagen att producera schysstare så att vi kan konsumera bättre, eller kommer kunder efterfråga schysstare produkter vilket ställer krav på produktionen?

     Jag vet inte. Jag kan för lite om drivkrafter för etiskt tillverkade kläder.

     Svara

     Väldigt ofta får jag kommentarer från andra; ”Jag skulle aaaaaldrig lägga så mycket på en vit t-shirt!” (Jacka, kavaj eller vad det nu kan vara). Vilket är bland det mest ignoranta att uttryck kan jag tycka. Vad hade hänt om jag hade kontrat med ”Jag skulle aaaaldrig låta människor dö för att få köpa ’samma’ t-shirt till 99kr,” (?).

     Priset betalas – alltid. Frågan är av vem. Innan man ens uttrycker att ”ja men om man inte har råd då” med en sådan där mallig röst så ska man banne sig veta att du köper den t-shirten till ett pris. Och i 99 av fallen ska den betalas av antingen dig i form av pengar – således kanske arbetstid som behöver tillbringas på jobbet man har för att generera de pengar som krävs (vilket i I-länder är max runt 1-1/2 arbetsdag i förhållanden som inte kan jämföras med de fabrikerna i de u-länder vi talar om här). Eller, så sparar man till kanske en timlön’s jobb och låter en stackare riskera sin hälsa och få max 1 dollar för hela sin dag, men glad kan man vara att man spara ett par hundralappar man kanske ändå hade lagt på kebabpizza.

     Med det sagt så kan jag poängtera, nej inte alla fall som finns, då någon som vill ha förnekelse vill påpeka det. Men jag är definitivt för dyrare priser och att man köper en t-shirt från människor som får bra lön och levnadsstandard än att man köper en billig och är blind för konsekvenserna den skapar för mänskligheten.

     Svara

     Men medan vi väntar på att politikerna ska agera så har vi ju fortfarande makten genom hur vi konsumerar.

     Svara

     Och här kommer den komplexa ”fria marknaden” in i bilden.
     Som det ser ut nu är det väldig hög efterfrågan på slit och slängprodukter.
     Det är därför H&M och IKEA blivit så stora. Det blir ganska uppenbart att de flesta kunder vill köpa billiga jeans på H&M istället för ett par bättre på JC. Eller köpa en billigare soffa på IKEA istället för en bättre på EM Home.

     Företagen säljer vad kunder efterfrågar. Gör man något annat ska man inte sitta i en företagsledning. Och det funkar inte att sätta in restriktioner eller förbud mot att sälja saker. Då är vi ute och vandrar på en väldigt farlig väg.

     Så, hur man än vrider och vänder på det så är det i slutänden kunderna som har makten.

     Svara

      Har du insyn i Ikeas och ems tillverkningsprocesser? Jag vet att Ikea är ett företag som jobbar hårt med schysta villkor i hela kedjan men har ingen koll alls på em och var de köper in sina varor (bara att de säljs dyrare till kund). Genuint intresserad 🙂

      Svara

     Företagen kommer inte producera saker kunderna inte vill köpa. Politikerna kommer ta de beslut som ger flest röster var fjärde år. Det är vanligt folk som har den största makten, inte som enskilda individer utan som grupp.

     Svara

  Vad opererade hon för undrar man då

  Svara

   Undrar också 🤔

   Svara

   De får det att låta jättedramatiskt, som om de gått igenom öppen hjärtkirurgi. Sen visar det sig vara nageltrång eller en sticka i fingret.

   Svara

    Kanske blindtarmen eller gallan? Det gör ju riktigt ont, har man hört.

    Svara

     Eller bartolonit, värsta som finns!

     Svara

    Jag tänker att det inte spelar någon roll vad det ”visar sig” vara. Hon har haft jätteont, behövt operation och inläggning. Sånt sker inte lättvindigt i Sverige och framför allt inte nu! Det är synd om henne och det räcker så. Sluta spekulera.

    Svara

    Meh. Att hon opereras nu under covid innebär att det varit både allvarligt och akut. Bor du under en sten? Alla operationer är stoppade och väntelistan är enorm.

    Svara

   Sånt spekulerar man inte i.

   Svara

  Jag vill också ha 2h launch break. Vad det nu är.

  Svara

   This 👆🏼😂😂😂

   Svara

   Ytterst oklart lol

   Svara

   Har dom siesta i Portugal med?

   Svara

    Nej

    Svara

   En genuin fråga – vad är ”launch break”? Ska det inte stå ”lunch break”?

   Svara

    Launch betyder ju ”lansera” vad ska ”lanseras” varje dag?
    Märkligt…
    Vill verkligen veta. Tack.

    Svara

    Klart det är menat att stå ”lunch break”. Trådstartaren drog ett skämt.

    Svara

     Eehh, lugna ner dig …å vem är ”trådstartaren”?

     Svara

      Den som skrev första kommentaren i tråden…?

      Svara

       Det är ingen tråd. Trådar finns bara på forum och det här är inget forum, det är ett kommentarsfält

       Svara

        Snark

        Svara

    Ett ”launch break” är en paus man har varje dag efter man skrivit ner en idé man fått. Breaket innebär ofta vinlunch, göra naglarna eller att gå till frissan. Obligatoriskt är att man instagrammar allt.

    Svara

     +100 👏🏻👏🏻👏🏻

     Svara

  Vad skulle hon riskera?
  Och framförallt, vad har hon opererat?

  Svara

   Varför spelar det någon roll vad hon opererat?

   Svara

    Spelar väl ingen roll så egentligen, men det ligger ju i människans natur att vara nyfiken. Helt rimligt att man undrar.

    Svara

    Det spelar ju ingen roll såklart, försöker inte få det till något smaskigt eller klandervärt. Men som anonym ovan säger ligger det i människans natur. Lite säg a får du säga b.

    Svara

    För att hon just gör ett inlägg om att hon opererats?

    Svara

   Hade hon velat berätta vad hade hon nog gjort det.

   Svara

  Är det blindtarmen eller? 😂😅

  Svara

   Det är verkligen inget trivialt eller något att skratta åt. Sådant dog man av här i Sverige för bara 80 år sedan.

   Min bror höll också på att dö av det pga att han först inte märkte att han hade ont och sedan för att ingen tog hans klagan på magvärk på allvar. Hans operation pågick i över 8 timmar.

   Svara

    Hur märker man inte att man har ont? 🧐 Du har väl ont eller inte? Sen kan det ju göra mer eller mindre ont, givetvis.

    Svara

     Men alla känner smärta olika. Jag har gjort en käkoperation ( alltså bryta käken för att korrigera bettet) och blev varnad för att det kommer vara otroligt smärtsamt + att jag på den tiden var otroligt gnällig för det minsta 😂
     Kände endast lite obehag, en kompis som gjorde det nästan samtidigt hade EXTREM smärta.

     Svara

     Han borde ha haft jätteont. Alltså superdupermegaont.
     Istället var han ute, lekte med kompisar osv.
     Läkarna var väldigt förvånade när han kom in och kunde röra på sig överhuvudtaget

     Svara

     Jag hade lätt ont i magen i 6 dagar innan jag träffade läkare (för annan anledning, men frågade om det när jag ändå var där) och blev då skickad akut till sjukhus och opererade ut blindtarmen samma kväll.
     Eftersom att jag inte hade jätteont, mådde inte illa och fortfarande hade matlust så var de helt säkra på att det var ett utomhavandeskap.
     4 graviditets-test och ett ultraljud senare så bokade de operation för blindtarmen. 🙈

     Svara

     Du kanske har läst om fröken Ingrosso som har haft så ont i flera månader så hon nästan svimmar och inte kan äta, utan att kolla upp, så det finns folk som förstår och folk som inte förstår.

     Svara

    Har en bekant som dog av det på 60talet.

    Svara

   Varför var det roligt?

   Svara

    För i min värld är blindtarmen en barnsjukdom och inte speciellt allvarligt. Inget man behöver göra världens grej av!

    Svara

     Det är ändå en operation, och med alla operationer finns det risker, och det gör ont.
     Man kan dö av brusten blindtarm så det är inte så att det inte är farligt heller.

     Svara

      Det är inte så att man bara ”kan” dö av brusten blindtarm. Dödligheten bland en obehandlad sådan är väldigt hög så det är nästan garanterat att du dör.

      Svara

     oj vad tråkigt att höra, din värld måste vara trång och ensam.

     Svara

     Du kanske ska sluta leva i ditt Lalaland då.

     Svara

     Var har du fått den bilden från?

     Svara

      Den bilden har jag för att jag minns när jag var barn att andra barn operarde bort blindtarmen. Själv har jag genomgått en betydlig större operation och har en allvarlig sjukdom.

      Men fan, ni har rätt. Jag vaknade på fel sida idag och är så jävla trött på influensers klagade, click baitande och hur de tjänar pengar på ingenting. Givetvis kan säkert en blindtarmsoperation gå fel och vara farlig. Sorry girls!

      Svara

       Det är inte bara operationen som kan vara farlig. Så länge det fortfarande bara är en infektion det handlar om så är operationen rätt så basic. Men själva tillståndet blir jätteallvarligt om det får gå obehandlat.

       Svara

     Det dör flera varje år av blindtarmen, en vän som dessutom var nybliven mamma avled av komplikationer från blindtarmsoperation

     Svara

      Hur många dör varke dag på grund av blindtarmen?

      Svara

     Vilken onödig kommentar. Jag drabbades av inflammation när jag var 28 år, den sprack och hade jag inte fått vård snabbt hade jag kunnat avlida. Så nej det är varken en barnsjukdom eller något ofarligt.

     Svara

     Vaaa? Blindtarmen barnsjukdom? Vad lever du i för värld?

     Svara

   Upplevde det som skärrande första gången jag blev inlagd på sjukhus, trots att det bara var ett par nätter och inte farligt så länge man behandlar (även om jag nu när jag varit sjukare nog skulle ta betydligt lättare på det). Förstår inte varför folk inte ska få känna så, det är väl klart att se kan vara lite omtumlande oavsett vad det är. Bara sjukhusmiljön i sig.

   Visst att man inte ska ta över sin kollegas berättelse om när hon fick stroke för att själv berätta om en gång när man hade ont i magen men det här är ju bara ett inlägg på hennes egna kanaler.

   Svara

  Vad händer?! Ett 100% enbart helt igenom positivt inlägg!?!
  Läser jag rätt???

  Svara

   mer sånt. då blir det mindre flashback här inne.

   Svara

    Håller helt och hållet med

    Svara

    Ja men ser man till hur många kommentarer det genererar så förstår man varför de är sällsynta.

    Svara

  Janni & Jons mfl : C’est Normal är också sjysst producerande. Tråkigt att det säljs slut direkt, produceras eko i Portugal.

  Svara

   Jon verkar vara så tönt verkligen. Riktigt oskön.

   Svara

   Vääärldens tråkigaste design på kläder!

   Svara

  Alltså en miljon följare och hon är inte direkt någon a-influenser i Sverige. Är det köpta följare?

  Svara

   Hon verkar inte vara rikta in sig på Sverige, kollar man hennes youtubekanal är det massa från andra länder som kommenterar

   Svara

   Hon vänder sig inte bara mot svenskar

   Svara

   Haha vad baserar du de på? Majoriteten vet vem Matilda djerf är tror snarare de är du som inte har någon koll

   Svara

    Vilken majoritet menar du då? Jag har i alla fall ingen aning om vem hon är. Frågade 4 st just nu, och alla ”va”?

    Svara

     Är det du på Solgläntan?

     Svara

   Hon har mycket följare utomlands och typ hela Pinterest kryllar av hennes bilder, så inte så konstigt att hon har en miljon följare

   Svara

  Kan du skriva om att Therese plockat ut 12 miljoner i utbyte? Det är ju helt sanslöst mycket pengar, och det är endast från youtube- och instagramsamarbeten, ej Indy beauty. Tycker hon är duktig men att det är galet att man kan tjäna såna summor på att uppmana folk att köpa fast fashion och annat skit vi egentligen inte behöver men tror vi måste ha för att bli lyckliga.

  Svara

   I utbyte?

   Svara

  Tack Camilla för ett så positivt inlägg! Mer av detta tack!

  Svara

   Vilket onödigt inlägg.

   Svara

  Vilka dagar sa blondinbella att hon skulle blogga? Känns som att bloggen glöms bort liiiite nu när hon och Paul-Robert smider PR-planer.

  Svara

   Men lugna ner dig snälla människa.. Har du H/IG inget annat i ditt liv än blondinbella? Dagen är inte slut än, hon brukar hålla sina dagar och om hon inte skulle göra det idag so what… men det kommer nog, ibland kommer det sent ibland tidigare. Månd och tors är det sagt att hon ska blogga annars men det är okej om hon hoppar över en dag också, men jobbigt för dig tydligen.

   Svara

   Du gillar ju inte henne så vad spelar det för roll?
   Ja visst ja, du ska leta fel juuu.

   Svara

  H/IG? Va är det för förkortning ens? Sparar du mycket tid med dina förkortningar?

  Svara

   Vad*

   Svara

  Blir ändå lite trött på influensers och denna komsumtionshets. De får massvis med gratisgrejer som de (flesta) inte skattar för. De fotar en bild till Instagram med en fjäskig caption och sen slänger eller säljer plagget. Janni säljer sina tex just nu Sune gratiskläder från tex Maja Nilsson och Sanne Alexandra på Yaytrade.

  Svara

   Ok?

   Svara

  Bara kollat snabbt, och verkar vara ganska basic och… tråkiga? kläder. Men JÄVLAR vad jag vill stötta detta! Ska verkligen leta efter grejer jag gillar och sen beställa! Fler såna här företag! ❤️

  Svara

   Gillar du inte just den här kollektionen så finns det mycket så kallad slow fashion av de som säljer på exempelvis Instagram.

   Sök runt genom #slowfashion så hittar du säkert mer du gillar.

   Svara

  Är det verkligen ett seriöst företag som gång på gång INTE kan stava till ’lunch break’?

  Svara

  Måste säga att jag beundrar influencerna, de har gjort ett ”hästjobb” för att inneha den position de har idag.

  Svara

  Kommer från samma stad som Matilda (Borås), säga vad man vill om hennes företag men det finns en anledning till att hon inte har en enda vän utöver sin pojkvän. Drygare människa får man leta efter. Tråkigt, hennes syster är störtskön men det är väl nån form av influencer-komplex som Matilda fått i takt med att hon skaffat sig följare.

  Svara

   Nu när du säger det, hon verkar faktiskt inte ha tjejkompisar? Bara andra influencers. Men hon har ju ändrat image helt.

   För flera år sedan när hon började få en following så var det för att hon var så himla himla brun och folk blev provocerade av det och lockades till hennes instagram. Hon var inte jättetrevlig då minns jag. Nu har hon gjort en helomvändning och ska alltid sprida positive vibes, skriva inspirerande snälla saker o.s.v. men jag vet inte hur genuint det är?

   Slutade i alla fall följa henne när hon under en kort period gjorde flera samarbeten med olika hudvårdsmärken. Det var så himla roligt då hon nämligen hade använt något i flera år men en månad innan hade hon haft samarbete med ett annat varumärke vars hudvårdsrutin hon också haft i flera år…

   Nä, Matilda Djerf känns inte riktigt genuin.

   Svara

   Vänta va, har hon en syster? Hon har aldrig nämnt en syster eller skymtats någon syster nånsin i hennes feed! Trodde stenhårt att hon var ensambarn då hon bara visat bilder, filmat samt pratat enbart om sina föräldrar? Är det säkert att det finns en syster, är hon mycket äldre?

   Svara

    Hon har en syster som heter Amanda Djerf, en jättehärlig tjej som är några år äldre än Matilda.

    Svara

  På vilket sätt är hon dryg? Jag vet knappt vem hon är, har tidigare bara hört hennes namn. Hon verkar inte bott i Stockholm så länge och hennes kille verkar hon haft ett bra tag. För vissa tar det lång tid, ja flera år, att skaffa vänner i en ny stad. Och vissa vill ha få vänner. Glöm inte det. Men visst, om det inte är så i hennes fall och att det enbart beror på den här påstådda drygheten är det en annan sak. Hennes syster verkar för övrigt inte så förtjust i att visa sitt ansikte. Kollade in hennes Instagram och oftast är det solglasögon eller ett ansikte i profil. Varför överhuvudtaget ta bilder när man så sällan vill visa ansiktet? Märkligt.

  Svara

  Vad fan är launch break? LUNCH menar hon vän 🤦🏻‍♀️

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.