Vad får man säga då?

Helt plötsligt känner jag att jag inte ens vill diskutera när/var/hur man får säga tjock/fet/för stor.
Inte när Alexandra drar till med ett uttryck som ”skam på torra land”.
Jag älskar det!
Jag älskar roliga, otippade och gärna lite obskyrt gammalmodiga uttryck som riskerar att glömmas bort, så skam på torra land tänker jag lägga i min lilla låda med uttryck.

Jag vet att alla här inne är ruskigt trötta på ”kasta under bussen” och att det definitivt behöver ersättas med någonting nytt, men med vad?
Offra? Blota? Blota till asagudarna?

Men om vi ska ta oss tillbaka till ursprungsämnet för det här inlägget – kan man egentligen göra rätt här?
Det känns inte som det…
Är tjock mindre laddat än fet? Och är stor mindre laddat än tjock?
Ett jävla minfält, är vad det är…

173 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Grejen är ju att Kissie inte är fet. Hon kanske är för stor för tröjan, ja, men inte fet.

    Jag är för kort för att slå huvudet i taket, det betyder inte att jag är kort för det.

      Word! Jag blir visserligen inte upprörd när jag läser texten, men hade jag varit typ 15 år yngre än nu så skulle ordet fastna i mitt huvud att en så smal och söt person kallar sig fet när jag är större. Finns många andra ord/uttryck som funkat bättre…

        Precis, säger en random b-kändis något så fastnar det i huvudet och ens värld rasar samman. Inte lätt för oss svaga o viljelösa som letar efter en ledare att följa?

          Fast hon är ju inte en random b-kändis för alla, för en del är hon tyvärr en idol som de ser upp till. Speciellt yngre och lättpåverkade tjejer.

            Sen är det väl oerhört många som inte ens vet att hon finns?

          Nu skrev hon ”hade jag varit typ 15 år yngre”. Det är lätt att påverkas som ung särskilt när man känner osäkerhet kring sin kropp redan innan och får liknande budskap från omgivningen om och om igen. Det är inte just att Kissie skriver det en gång utan att hon är en röst till av många.

          Problemet är ju inte när EN ”random kändis” säger det, utan när man hör liknande saker från många håll, inklusive kändisar.

        ”Att en så smal och söt…”. Man kan vara fet och söt 🙂

        Att äga ordet fet och tjock är väl i huvudsak de feta och tjockas grej, inte normalstora Alexandras. Lite som ordet ”bög” back in the day. Först ett skällsord, sen tog bögarna och gjorde det till sitt och nu är det ett rätt neutralt ord.
        Obs: likställer ej med detta homosexuellas och överviktigas kamp.

          Kan du nämna någon som är fet och söt? Så att jag kan bildgoogla. Och då menar jag fet, inte mullig och söt för det finns det hur många som helst. Men jag har aldrig sett någon fet som jag upplever söt, snygg eller vacker.

            Hunter mcgrady är så jävla snygg

              Ja, men knappast fet.

                jo?

            Linda Marie!

            Whitney Way Thore

      Men då använder hon ju ordet precis som du. Du är för kort för tt slå i taket utan att vara kort. Hon är för fet för en tröja utan att vara fet?

        Exakt! Hon skrev inte ”jag är fet så jag kan inte ha tröjan” utan hon skrev ”jag är FÖR fet för tröjan” så det finns inget att anmärka på det Alexandra skriver. Kort, fet, smal, rund – alla uttryck är RELATIVA och alla tycker inte likadant. En person är smalare än en annan men större än en tredje.

        Ja låt henne för sjuttsingen kalla sig själv fet. Säger hon det om någon annan så blir det ju en annan sak.

      Ordvalet är kanske galet Lättare och mer rimligt att fokusera på att tröjan numer är för liten än att Kissie är för ”fet”. Hur som helst så är det ju ordet FÖR som är essentiellt här. Ordet som förklarar att Kissie och Tröjan helt enkelt inte passar ihop längre. Och jag skulle föreslå att Kissie väljer en större tröja framför att försöka minska sin kropp 🙂

      Exakt

      Tröjan är för liten. Svårare än så behöver det ju inte vara. Men låt henne tycka att hon är fet, verkar väl sjukt att vi ska förbjuda det?
      Strypband däremot, vem säger det?

        Fast startar du från ett neutralt läge då Alexandra och tröjan är en perfect match så är det ju Alexandra som blivit för fet för tröjan. Annat vore det om tröjan krympt i tvätten, då hade tröjan blivit för liten för Alexandra.

        Snälla sluta massakrera språkets innebörd bara för någon förvriden PK-agendas skull. Alexandra säger ingenstans att hon är fet eller att hennes nuvarande storlek är sämre än den innan.

        Fast startar du från ett neutralt läge då Alexandra och tröjan är en perfect match så är det ju Alexandra som blivit för fet för tröjan. Annat vore det om tröjan krympt i tvätten, då hade tröjan blivit för liten för Alexandra.

        Snälla sluta massakrera språkets innebörd bara för någon förvriden PK-agendas skull. Alexandra säger ingenstans att hon är fet eller att hennes nuvarande storlek är sämre än den tidigare.

      Fast hon är ju för fet för tröjan? Hon har ätit mer mat eller rört sig mindre än tidigare och fått mer fett på kroppen och därmed blivit för fet för tröjan. Precis som att jag är för fet för att kunna åla in under vår byrå, eller knäppa mina jeans. Jag är inte för fet för att få existera för det och har på intet sätt sagt att det vore bättre om jag kom i jeansen eller rymdes under byrån. För då hade jag varit för smal för att ha på mig mina kostymbyxor. Om man ser på saken med neutrala ögon. Stor är inte ett motsatsord till smal. Stor är i motsats till liten och liten betyder inte samma sak som smal.

      Laddningen av ordet känns lite motsvarande att försöka beskriva någons hudfärg av det mörkare slaget. Även om man lyssnar på person nummer 1 som har en sådan typ av hudfärg och använder den benämning den personen föredrar så kommer det likförbannat 35688643 andra med både mörk så väl som ljus hudfärg och anser att order är fel av 4785576 anledningar. Och alla har olika åsikter om vilken benämning som är ok. Och då åsyftar jag inte N-ordet utan typ vad för många är helt neutralt laddade beskrivningar men som av andra är ytterst rasistiska som mörk/färgad/svart/brun/POC/mörkhyad etc.

        Vill ge detta 4785576 likes!!! ??

      Hon kunde ju skrivit att hon blivit lite för rultig i stället…. vilket skulle ligga närmare sanningens för fet (för tröjan). Rultig är väl ok? Lite gulligt ord så där.

      Nej hon är inte fet och folk som kallar henne fet verkar inte ha nån aning om vad fet är, kissie må vara bra mycket större än hon var innan men tror knappast hon har mer fett mängd då hon har en ganska tränad kropp.

    ”Har vuxit ur den” är ju ett snällare uttryck ?

      Haha, jag gillar också det uttrycket. Lite rart liksom.

      Jo men det är ju just det. Influencers säger och skriver mycket som de VET att de kommer få en diskussion om. Å ena sidan ”kan” de branschen utan och innan (enligt dem själva) men å andra sidan verkar de ”inte ha en aning om att detta skulle väcka uppmärksamhet”.

      Eh please.

        Att medvetet spela oskyldiga till deras misstag är en viktig ingridiens i influesersoppan de tjänar pengar på.

        Faktiskt tycker jag det snarare är befriande när en influencer använder sånna uttryck som ”älskar tröja men är för fet för den”. För MIG avdramatiserar det hela grejen att gå upp i vikt, hon tycker ändå att hon är skitsnygg nu men kan ändå öppet och ledigt reflektera över att hon kanske va smalare för några år sedan. Att säga att man blivit tjockare ska inte ens vara tabu!

          Eftersom Kissie länge levde på barnmat och inte såg så hälsosam ut så kanske det är mera rätt att säga att hon tidigare var för smal när tröjan passade och numera har mera en sund kroppsvikt dvs inte för fet? Även om jag tycker att hon får kalla sig själv och sin vikt vad hon vill.

      Ännu bättre.. tröjan är för liten för mig!

        Ja, det var ännu bättre!

        Mycket bättre! Att säga ”tröjan är för liten för mig” lägger felet på tröjan. Att säga att jag är för fet/stor eller liknande lägger skulden på en själv snarare.

          Ah men snälla. Poängen är den samma, dom passar inte ihop längre. Tröjan har ju knappast krympt utan det är Alexandra som vuxit, så ledes är det hennes ”fel” egentligen. Hur lättkränkt kan man vara i dagens samhälle.

        Påminner mig om när jag jobbade på H&M och det kommer fram en mamma med sin son i åttaårsåldern till kassan. De argumenterar om ett par byxor som barnet verkligen ville ha men som inte fanns i hans storlek. När mamma sa för sista gången att ”nej, vi kan inte köpa byxorna för du är för liten” så svarar ungen:
        Du, det är inte jag som är för liten! Byxorna är för stora, jag är PERFEKT!
        Jag. Dog.

      Folk är så lättkränkta idag. Jag orkar inte.

        Ja Gud vad jag håller med. Måste vara alla dessa curlade ungar som växt upp i tron att allt i livet är positivt och alla håller med.

      Fast det betyder ju något helt annat, vuxit ur innebär att man är ung och kroppen fortfarande är i växt, inte att man blivit för tjock. Folk måste sluta vara så sekundärkränkta, kissie är för tjock för den tröjan, so what?? Jag är smalare än henne och har ändå kläder som jag nu är för tjock för att ha. Det betyder inte att jag är fet nu, bara att jag varit jättesmal tidigare. Allt är relativt!

        Vet mycket väl vad ”vuxit ur” betyder, men tycker fortfarande att det är ett snällare uttryck ?

    Nej den här diskussionen kan ju ingen vinna.. ?‍♀️

    Det har säkert alltid varit såhär att folk stört sig, tyckt och besserwissrat, men då har inte sociala medier funnits. Nu Med sociala medier får de möjlighet att tycka till om allt. Samma sak med t ex rasism som alltid funnits, men nu tvingas man se det i många kommentarsfält. Tror inte dessa två kategorier är den stora massan men de syns och hörs.

    Jag anser att det är en skillnad mellan att vara tjock och fet.
    Att vara fet är en hälsorisk och bör tas på allvar. Att vara tjock är inte hälsofarligt och utrycket tjock bör inte vara så hårt laddat.

      Fast även att vara tjock/överviktig är skadligt i längden visar otaliga studier, men vi behöver inte starta den diskussionen igen..

        Mm och så startar du den? Ska du inte ta upp att undervikt är farligt också?

          Jo den dagen 60% av befolkningen är underviktig.

        Faktiskt så är det så att överviktiga klarar sig bättre efter hjärtinfarkt:

        https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2012/09/13/overvikt-skyddar-hjartpatienten/

          Hehe oj, en observationsstudie. Säger inte så mycket faktiskt.

          Hahaha, komiskt med tanke på att övervikt är en av de största riskfaktorerna för hjärtinfarkt till att börja med. För feta människor är risken så mycket som 80% högre.

      Fast används inte orden fet och tjock som synonymer? Tror få skulle känna att en tjock var smalare än en fet, möjligen att det är mer ”gulligt” i rätt sammanhang, avdramatiserande och barnvänligt, men orden betyder väl i grunden samma sak?

    Världens töntigaste argument det där att man inte får känna sig tjock/ful/dum/olycklig för att det finns någon annan som MINSANN har det värre! Tycker att det är jättebra att Alexandra försöker normalisera det faktum att vikten går upp och ner men att det är okej! Inte så att hon spyr galla över sin kropp

      Det enda som visas här är att människan är töntig. Vad vill hon? Att alla ska försäkra henne om att hon är sååö fiiiiiin?
      Låt henne tycka att hon är fet. Det är väl ändå upp till henne.

      Exakt. Dessutom, vem har INTE uttryckt sig så? Är själv just nu lite större pga depression och skojar också om mina gamla kläder och säger att jag är ’för tjock för dem just nu’. Vilket ju är sant för mig? Jag ÄR för tjock just nu för mina kläder. Vissa människor är så himla anala med hur man bör och inte får lov att uttrycka sig

    Skrota även

    Skön/oskön
    Härlig
    Ignorant
    Sjukt (som i sjukt snygg)
    Narcissist (verkar ha ersatt psykopat)
    Gråta krokodiltårar (=hyckleri)
    Alla dåligt, från engelska översatta, uttryck

      Lägger till:

      ”Får ont i magen av”
      ”Mår illa av”
      ”Kräks i munnen”
      Sinnes
      Incels
      Snöflinga

        Lägg till: i corona-tider, mitt i en fucking pandemi (vill inte förminska situationen, vill att folk ska lära sig saker. Vi har alltid coronatider eftersom det finns ett antal coronavirus, en pandemi betyder inte alltid världskaos)

        Lägger till ”ofräsch åsikt”

        ”Blir mörkrädd”
        ”Skär i ögonen”
        ”Skaver nånstans”

        Herregud, in på vårdcentralen med er, haha.

    Älskar stryphalsband

      Säger folk verkligen stryphalsband? Trodde det hette choker? Låter som lite obehagligt.

        Det är väl samma sak..?

        Det betyder samma sak ju.

        Vet du vad choker blir översatt till svenska?

      Man får absolut inte säga stryphalsband för en gång läste jag om en person som blev strypt!!!!

        Ärligt talat trodde jag att det var det posten skulle handla om ? det hade inte förvånat mig!

          Jag också!

      Stryphalsband kan vara det fulaste någonsin.

        Har alltid associerat till bordell i vilda västern.

          Just därför ♥️

    Älskar också gamla uttryck och kan tycka det blir fantastiskt roligt när någon försöker dra till med något sådant men inte riktigt har koll på hur det ska användas, eller hur det brukar formuleras, som en kollega till mig som i ett sammanhang skulle förklara att hon var ”som Bambi på hal is” men istället utbrast ”jag var som en känguru på hal is!” ? Eller en annan kollega som bytt arbetsplats och fick frågan om det var bra på nya jobbet, ”Oja, jag trivs som en nötkärna!” ?

      En bekant drog ofta till med ”det kom som ett skott på posten!”.
      ”Sista spiken i graven” är en annan favorit.

        Sista spiken i kistan…

          Swoosh

            Hahahaha

        ”det kom som ett skott på posten!” lät kul. Ska jag använda mig av ?

      Hade en vän som istället För att säga ’gå som katten runt en het gröt ’ sa ’gå som en het gröt’.
      Kort o bra

        Nu kom jag att tänka på en till, mitt ex tröttnade på sin mamma som vid ett tillfälle om och om igen förklarade och påminde honom om en sak hon bett honom att göra så tillslut utbrast han: ”Men mamma, tror du jag är född bakom ett flöte eller!?” ? Kan man inte välja ett uttryck kan man alltid kombinera ?

          Eller att vara kastad bakom en vagn.

      Där jag bor i Nordnorge säger man ”att kalla en spade för en spade” vilket menas att man måste våga säga som det är/vad det är utan att gå runt het gröt ?

        Också ett engelskt uttryck ju? To call a spade a spade. I Sverige blir det typ, ser det ut som en anka och låter som en anka…

        11:20
        Bor i norra norra Sverige och här används det uttrycket också 😕

      mitt ex sa alltid ”trött som en mört” för det rimmar och klingar bättre än ”pigg”. jag är dock fortfarande osäker på om han menade att han ar trött eller pigg när han sa det

    ALLA har rätt att känna sig feta- en person som är smalare än dig har rätt att känna sig oekväm med att ha lagt på sig 2-3 Kg.

    Men i dagens samhälle har personer med en viss övervikt ensamrätt på det, gud förbjude om du skulle utrycka missnöje inför någon som väger mer än dej!!

    Mvh
    Alltid fått höra ”men du som är så smaaal” + hatiska blickar.

      Framför någon som är betydligt större än mig hade jag inte sagt ’men guuud va feeeeet jag blivit’ om jag inte var ute efter en kör av ’neeeej du är så smaaal’ ( eller om jag kört det lite för ofta, få hatiska blickar istället).

        Så man ska alltid göra en uppskattning av om folk runt en är tjockare/smalare än en själv, innan man uttrycker sig? Tycker det vore bra om utseendet inte betydde allt och vi avdramatiserade ordet tjock. Använd det som en beskrivning, utan värdering. Ungefär som små barn gör. Och nu sa ju inte Alexandra att hon är fet utan att hon är för fet för tröjan.

          Man kan ju tänka lite innan man öppnar munnen…

            Ja för att vara fet är helt plötsligt en känsla ?‍♀️

      Fast man kan ha lite jävla empati med människor och ta hänsyn till de runt en? Jag har ca 20 kg övervikt och när en smal vän säger ”Jag gick upp 2 kg under semestern! Känner mig så klumpig och fläskig nu!” så känns det inte schysst. Jag behöver ju inte vräka ur mig ”åh jag har BARA 300 högskolepoäng!” bredvid vännen som pluggar upp svenska A på komvux liksom. Det här med finkänslighet är en förlorad social förmåga känns det som.

        Word!

        Men om du har så mycket empati och kan sätta sig in i verkligheten för människor runt dig så kanske du inser att personen som säger så också har rätt till SIN känsla. Att lägga på sig två semesterkilon och KÄNNA SIG plufsig är verklighet för väldigt många just nu. Man har ätit gott och njutit av semestern och vill kliva tillbaka till rutiner igen. Nej man måste såklart inte kommentera det, men handlar det om empati så går väl den åt båda hållen?

          Tjoooock är ingen käääääänsla.

          Herregud.

    Det svenska uttrycket för att offra någon eller ge någon skulden är ju:
    ”Kasta någon åt vargarna”

      Just därför känns ”kasta någon unde bussen” rätt i dagens Sverige där vi har betydligt fler bussar än vargar.

      Men egentligen är det en direktöversättning från engelska där det har varit ett vedertaget uttryck länge.

        Det är ju fint att ha kvar ett gammalt uttryck som det med vargarna. Säger nåt om vår historia. ALLT behöver inte lånas från engelskan hela tiden :/

        Finns faktiskt vargar i Sverige fortfarande?

          Och där kan bussar vara mer sällsynta ?

    Varför inte helt enkelt säga att tröjan är för liten?
    Efter jag började träna på gym så har vissa tröjor blivit trånga över bröst och armar, men inte fan är det för att jag blivit tjock, utan tröjan blivit för liten för min kropp.

      Nej, tröjan hade inte förändrats. Din kropp hade blivit för muskulös för tröjan… Om man ska vara petig.

        Det var ju det hon sa

          *Han ?

            Hen

    Jag är kränkt över att hon kallar det där för kort hår…

    Sedan är jag kränkt över att stryphalsband dyker upp som en trend lite då och då.

      Varför då? Det är så snyggt ju! 🙂

        *kränkt*

        Alla som har blivit strypta någon gång kan ta illa upp!

        Nej jättefult!

    Blir också kränkt över att en del av mina kläder kryper in i garderoben och krymper helt oprovocerat.

      Det är chokladens fel helt och hållet!

    Jag blir kränkt över att jag inte känner mig kränkt

      Jag är kränkt över att alla andra är kränkta över allting.

    Heter det inte ”Nu går skam på torra land” eller har jag använt det fel hela mitt liv?

      Jo det heter det. Självklart kan de inte få till det 100% rätt ?

      Du har rätt ?kulturminnet.wordpress.com/2020/02/27/ordsprak-och-talesatt-del-17-nu-gar-skam-pa-torra-land/amp/

    Alltså om nån kallar sig själv fet eller tjock. Låt dom. Det är deras känsla!

    Mycket mer intresserad över hur LD kunnat få Letrozol utskrivet för att reglera ägglossning. En del biverkningar, att ge till 43, gravt överviktig 3-barnsmor och rökare – tycker sjukvården att det inte finns tillräckligt med riskpatienter just nu?

      Jag tycker du kan ta och skita i det.

        Anonym 10:34 med en tråkig ton: Jag tycker Risk har en poäng i ålder och antal barn. Letrozol (för barnlösa), på skattebetalarnas bekostnad, är inte rimligt att ge till någon som redan har tre barn och är 43, då fertiliteten är nere på låga nivåer. En del regioner kräver ofrivillig barnlöshet etc innan det ges. Smart eftersom skattekakan kan inte räcka till allt. Med en BNP som rasat nära 10% sedan covid-19 drog igång så borde vi alla fundera över vad vi tycker vi har ”rätt” till. Till hösten blir det svårt, hur ska Sverige ha råd? Vi kommer att få dra ner på arbetslöshetersättning, socbidrag och mycket annat för att få det att räcka till alla. Sjukvård av sjuka måste därför gå före den enskildes önskan om fler barn, gastric bypass, plastikop och andra lyxproblem, tycker jag.

      men verkligen! är man 43 med tre barn så kanske man ska inse att man är klar med barnskaffandet. speciellt när man höll på att stryka med vid sista förlossningen pga komplikationer som mest troligt kommit sig just av övervikt och osunt leverne…

        Fast VA det har väl ändå INGEN med att göra. Oavsett vad en tycker personligen, så har ingen rätt att tycka att nån ska sluta skaffa barn. Herregud

          Det har man visst rätt att tycka.

          Och jag tycker inte att någon har rätt att få hjälp att skaffa barn. Alls.

    Hon kan väl bara använda ett annat ord hon har ju haft ätstörningar själv.

    Jag kan också reagera på ordvalet fet, det räcker ju med att säga att tröjan inte längre passar, men någonstans reagerar jag mer på att hon reagerar offentligt över att hon fick kritik över något som känns ganska rimligt att kunna reagera på.
    Hon skrev fet och hon säger själv att hon är kroppspositiv, då borde hon ha mer överseende med att folk kan reagera på urvalet. Jag säger inte ”skriv inte fet” utan mer ”acceptera att när du skriver det så kommer folk reagera” utan att publikt ”hänga ut” kommentarer för att plocka sympatipoäng för att någon kritiserar en..

    Hur ska vi bli bättre som människor om vi inte bara kan läsa en kommentar icke-offentligt och tänka ”ja, det finns en poäng och jag ska lära mig att använda ordet bättre” utan att ständigt lägga ut att folk ifrågasätter det vi säger?

    Alexandra kommer undan här, kan tänka mig hur det låtit här om det var vissa andra. Eftersom hon använde ordet fet så tror jag hon menade det negativt alltså som att hon inte riktigt gillar att hon blivit större annars hade hon väl skrivit att tröjan är för liten nu el att hon växt ur den, men inte ska hon behöva skäll för det. Ordet fet hamnade väl i modd här tidigare likaså tjock, det var känsligt.

      Oh spännande! Hur tror du det hade låtit om det va:
      Paow
      Linda-Marie
      Isabella
      Katrin Z
      Kenza
      Paula
      Egoina

      Alltså genuint! Hade varit heeelt olika tankar/perspektiv tror jag.

    Kilorik tycker jag är bra!

      Klitorik trodde jag det stod ?

        Jag med?‍♀️

    Hon gör det ju bara för att provocera. Hon vet mycket väl att hon kan uttrycka sig på ett ”snällare” sätt men hon ska ju göra som hon vill för hon är såååå trött på pk-samhället! Förstår varför hon och Linda-Marie inte kunde podda tillsammans?

      Hade jag varit L-M hade jag blivit sjukt ledsen av att läsa detta. Alltså Alexandras inlägg, inte din kommentar haha!

      Hon är en förebild för många. Att slänga ur sig fet/tjock när hon verkligen inte är nåt av det, är så fruktansvärt omoget. Och att sen skratta åt att folk rättar henne.

      Har svårt för Alexandra på det viset. Hon vill visa att hon blivit mogen, inte är ”Kissie” osv. Men så kommer dessa typer av kommentarer.

      Fattar hur hon menar, men tycker att hon hånar på ett fult sätt. Sen pratar hon om kroppspositivism osv, men hånar begreppet fet. Alltså det klingar så fel i mina öron

        Fast hon hånar det väl inte. Hon sa inte att hon blivit fet och därför är ful. Eller en sämre människa. Hon sa däremot att det är okej att hon blivit för fet för tröjan. Vad är negativt med det?

        11.02 Du blir kränkt för att hon kallar sig själv fet?
        Om hon säger ”oj vad dum jag är”, blir du kränkt då också, för att du vet någon som är ännu dummare? Om hon tycker att hennes nya hårfärg är skitful, blir du kränkt då för din kompis har ju just den färgen? Om hon vill byta bil för att den är dålig blir du kränkt då om du har en sån bil?
        Snälla människor sluta bli kränkta för precis allt. Eller, sluta läs på sociala medier. Sitt i er lilla bubbla och håll med varann om allting. Stryk alla negativa ord.

        Kissie är en osäker människa och har alltid varit. Hon är sån pga hon alltid fått höra att hon är ful, fulaste bloggerskan osv.. tror hon är såååå osäker i sig själv att hon då blir utåtagerande på olika sätt som vi sett i hennes blogg tidigare. Att det nu är inne att vara snäll är bara skådespel för henne

    Äsch löjlig diskussion, man fattar ju vad hon menar. Hon har blivit för stor för tröjan ??‍♀️

    PK eller ej, men säger man att man är ”för tjock”(/fet) för ett plagg? Har nog aldrig hört någon säga det och själv säger jag att plagget är för litet istället?

      Ja det säger man. Jag är för tjock/fet för de här jeansen. Jag har blivit för fet för de här shortsen. Tycker alla säger det.

        Tycker ingen säger det.

      ”tröjan passar inte längre” är nog det jag har hört mest. Aldrig hört någon säga att man är för fet eller stor för ett plagg.

        Nej eller hur, det låter så konstigt. Det låter betydligt bättre och snällare att säga att ”tröjan är för liten”.

          Snällare mot vem? hon sade det om sig själv och den egna kroppen. Det är valfritt hur man vill uttrycka det.

            Ja det vet jag att det är. Men trots det får jag ha en åsikt.

    Att säga att man blivit ”för fet” för en tröja när man väldigt klart och tydligt inte är fet, är väl ändå inte att normalisera?! Eller?
    Känns mer som ett hån.

      Nej det är inget hån. Hade hon skrivit ”Jag har blivit för fet 🙁 ” så hade det varit en grej. Nu handlar det om att hon är för stor för just den tröjan. Sluta va så lättkränkta.

        Ja precis – stor. Inte fet. Hon har en normvikt, är influencer och drar till med uttryck som ”fet” – det är att håna. Sluta dra till med lättkränkthetskortet, dags för dessa att mogna till.

          Man är kränkt om man tar illa upp över att hon använde ordet fet. Så det är helt passande att säga.

    ? Ingen vill veta vart du köpt din tröja…

    Nu är det kokta fläsket stekt.
    Nu sitter han med skägget i brevlådan.
    Som man bäddar, får man ligga.

      Nu har du satt din sista potatis!

    Det känns som om många bokstavligen lägger så mycket vikt på enskilda ord. För stor, för liten, för ung, för gammal, för smal. för tjock, för dum, för snygg, för ful. Allt beror ju på det personliga tyckandet och alla har olika referenser att luta sig mot.
    Det som spelar roll är väl vilken självkänsla man har.

    Har man så dåligt självförtroende att man blir provocerad av ord och bilder kanske inte internet är det bästa stället att hänga på.
    Speciellt instagram.

    Ibland känns det som att världen håller på tas över av orealistiska personer som fastnat i sin lilla bubbla och måste tjata sönder andra med lite större perspektiv.

      Och när man kommer med logiska och rationella motargument blir de upprörda eftersom de då inte har något att bli upprörda över…

    Ett onödigt tillägg i ädiskussionerna: Jag har nyligen gått upp i vikt (välbehövt) och uttryckte mig vara ”för sälformad” för mina gamla kläder. *tycker om sälar som djur* Det är alltid en hit hos alla som får höra det; de tycker det är gulligt. ?

    Jag är fet och jag blir illa berörd när mina ”normalviktiga” vänner och bekanta i sociala medier lägger upp kommentarer och memes där de ojar sig över att de gått upp tre kilo under semestern. Det värsta skällsordet som finns idag är ju ”tjock” eller ”fet”. Att vara fet är det värsta du kan vara. Folk blir hellre blinda än feta. Jag representerar det som ingen vill vara.

      Går man upp tre kilo under semestern bör man verkligen oja sig. Det är jävligt mycket på kort tid!

        Nu var tre kilo en symbolsiffra. Jag menade att de ojar sig över viktuppgång överhuvudtaget.

          Och det har man rätt till.. alla har olika problem o förutsättningar. Man kan inte gå o störa sig på andra.

            Jag kan gå upp 2kg på en dag pga mens, att gå upp i vikt under semestern är inte synonymt med att varge gram är fett…

        Beror väl på hur lång semestern är? Har gått upp 3kg men varit ledig 7 veckor så rätt rimligt. Ge mig fyra veckor på jobbets att så är de borta.

      Ja nå om du inte mår bra i din kropp är det ju ditt ansvar att jobba med det. Dina vänner kanske inte alls trivs i sina extrakilon och måste ha rätt att känna så. Jag trivs inte när jag får världens finneutbrott i nyllet. Då måste jag ändå få ha rätt att tycka så utan att varenda människa med acne ska börja lipa.
      Andra trivs inte när dom är bleka. Jag är vitare än vitast och inte tycker jag heller att det är värst snyggt men jag blir inte kränkt för att någon annan använder brun utan sol och klagar på blekhet.

    ”Tröjan har helt enkelt blivit för liten”. Såja. Nu blir ingen kränkt. Om inte tröjan då…

    Hade passat bättre att bara säga den är för liten på mig nu! Då är det fel på tröjan och inte kroppen

      Fast det där resonemanget är ju bara larvigt eftersom tröjan HAR passat på kroppen tidigare. Innan kroppen blev för tjock för tröjan. Så då väljer man väl det uttryck man tycker beskriver det bäst och i det här fallet var det ordet fet.

    Jesus vad lättkränkta folk är. Snart får man väl inte ens säga att man har en tuff dag på jobbet, för då kan man ju kränka dem som inte har nåt jobb.

    Hon hade kunnat skriva ”älskade tröjan också, men nu är den FÖR LITEN för mig”.

    Fet är i sammanhanget en kroppsform, och det en kroppsform som Kissie inte har. Att en person som ÄR fet benämner sig som just fet, är inget fel. Men att använda det som en relativ term är det som gör att det blir fel i detta sammanhang.

    Hon hade också – när hon fick kommentaren, kunnat svara ”förlåt, jag uttryckte mig klumpigt”. Men eftersom att Alexandra är samma gamla vanliga som upprepat visar att hon inte bryr sig om någon annan än sig själv och upprepat kritiserar och hånar både sig själv och andra utifrån utseende så förvånar hennes reaktion 0%

      Har man vuxit ur ett klädesplagg i vuxen ålder så jo, då har man blivit för fet för det plagget.
      Eller för tjock.

    Det beror väl på hur man använder det, här la ju inte Alexandra någon som helst värdering i det (mer än den lilla blänkaren ”men det är okej”) utan sa bara rätt och slätt att hon är för det för toppen. Precis som hon säger så är det ju fakta, om det är så att hon inte längre får den på sig. Förstår inte problemet? Hade vart en annan sak om hon skrivit ”usch, jag har blivit så fet och äcklig, får inte ens på mig den här toppen längre!” (för att dra det väldigt långt) men det gjorde hon ju inte. Snarare personen som kommenterat som lägger värderingen att fet är något dåligt i Alexandras mun.

    Så. Älskar ”blota” kan vi lova att vi börjar använda det istället för kasta under bussen?

      Ps*

    Hon visste precis vad hon skrev och hur det skulle tas emot. Att sen inte orka med ”alla lättkränkta” är bara ett sätt att skapa innehåll och buzz. Så genomskinligt och larvigt av en person som påstår sig ha mognat.

    Kort hår? Det är ju längre än axellångt?

    I min värld är kort hår KORT, tänk Rihanna med nästan rakat på sidorna och lugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.